Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is dé nieuwe manier om je kleerkast te organiseren

Dit is dé nieuwe manier om je kleerkast te organiseren

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/8/12/20170130094740/media_xll_9490122.jpg

Sta jij 's ochtends ook vaak voor je kleerkast te dralen, geen flauw idee wat je nu weer moet aantrekken? Dat hoeft niet automatisch te betekenen dat het tijd is om te gaan shoppen (al màg dat natuurlijk ook altijd). De kans is groot dat het probleem is opgelost met een eenvoudige reorganisatie van je kleerkast.

In de meeste gezinnen is de indeling van de kleerkast hetzelfde: broeken bij broeken, topjes bij topjes, jurken bij jurken. En wie extreem netjes is, doet het vervolgens ook nog eens op kleur. Het mag dan wel opgeruimd ogen, écht handig is het niet.

Wie zich 's ochtends in een sneltempo wil aankleden, heeft er echter niets aan dat die mooie galajurk hangt te blinken naast een zomerkleedje en die een zakelijk exemplaar voor op het werk. Beter is het dan ook om op gelegenheid te sorteren. Maak alvast ensembles van stukken die je graag met elkaar combineert en hang deze gegroepeerd bij elkaar. Zo weet je altijd precies waar je moet gaan zoeken, en hoef je geen kostbare tijd meer te verspillen met het uitzoeken van een outfit. Handig! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalie Imbruglia -Torn

Natalie Imbruglia -Torn

Om haar te beluisteren druk op de foto







Natalie Imbruglia (Sydney, 4 februari 1975) is een Australische zangeres en actrice.

Net als enkele andere Australische artiesten (zoals Jason Donovan en Kylie Minogue) speelde Natalie ook in de soapserie Neighbours ("Buren").

In 1997 bracht ze haar eerste nummer Torn, een cover van Ednaswap, uit als voorbode van haar eerste cd, Left of the middle. Dit nummer werd één van de best verkopende singles aller tijden in Groot-Brittannië, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. Ondanks de grote verkoopcijfers heeft "Torn" nooit de top van de Britse Hitparade bereikt. In de 'UK radio chart' waarbij naar airplay wordt gekeken haalde Torn wel de hoogste positie, voor maar liefst 11 weken. Ook bij de "Billboard Airplay Chart" van de Verenigde Staten stond het nummer veertien weken bovenaan de lijst. In totaal heeft het nummer veel records op de radio verbroken. "Left of the middle" bevatte nog drie andere commerciële singles, waarvan de tweede single "Big Mistake" de grootste impact maakte op de Britse hitparade door de tweede plaats te bereiken. Het album heeft het in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk de top 10 bereikt. In haar thuisland Australië en in Nederland bereikte het album zelfs de eerste plaats. In totaal is "Left of the middle" tussen de 6.5 en de 7.0 miljoen keer verkocht en wordt het als een commercieel succes gezien. Critici waren niet altijd even enthousiast over het album. Natalie werd in enkele professionele recensies een fotogenieke schoonheid genoemd die met behulp van muzikale professionals een indruk op de hitlijsten zou willen maken. Ook werden de overeenkomsten met tijdgenote Alanis Morissette erg zwaar bekritiseerd.


» Reageer (0)
29-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom betalen mannen minder bij de kapper dan vrouwen?

Waarom betalen mannen minder bij de kapper dan vrouwen?

http://static1.hln.be/static/photo/2017/16/1/14/20170129081741/media_xll_9487514.jpg

Je kent het fenomeen vast wel: man- of vriendlief is naar de kapper geweest. Haren fris gewassen, netjes geknipt. En dat alles voor zo'n 20 euro. En dat terwijl jij voor exact dezelfde knipbeurt vaak meer dan het dubbele moet neertellen. Hoe komt dat toch?

Het zit trouwens niet alleen in je hoofd. Uit het jaarlijks rapport van USB Bank, waarbij de prijzen voor kappersbezoeken wereldwijd vergeleken werden, bleek dat vrouwen gemiddeld 40 euro betalen, terwijl mannen slechts 25 euro op tafel moeten leggen.

Discriminatie
Een heel duidelijke verklaring is er niet, maar vermoedelijk heeft het te maken met de barbiershops van vroeger, vertelt Stéphane Coigné, voorzitter van de unie van Belgische kappers, aan De Morgen. "Vroeger waren er alleen aparte vrouwen- of herenkapperszaken. Je had zelfs twee diploma's een voor herenkappers en een voor vrouwenkappers." Daarnaast stelde de Belgische staat een formule op voor mannen- en vrouwensnitten, om kappers te belasten. Daarin wordt aangegeven dat een vrouwenkapsel veel meer werk inhoudt, en dus als duurder wordt aangerekend bij de belastingaangifte. Totaal verouderd, geven kappers zelf toe. Zeker wanneer een vrouw de kapperszaak binnenstapt om enkel de puntjes te laten bijknippen.

Bovendien komt het erop neer dat klanten moeten betalen volgens geslacht, en dat is eigenlijk regelrechte discriminatie, vindt ook Coigné. In Denemarken besliste de Raad voor Gelijke Kansen al dat betalen op basis van geslacht discriminerend is. Maar dat wil niet zeggen dat het daarom niet voorkomt. Integendeel. Niet alleen in de kapperswereld moeten vrouwen doorgaans dieper in de buidel tasten, loop maar eens door het gangpad van een doorsnee drogisterij of supermarkt, en je zal zien dat op vrouwenproducten steevast een hoger prijskaartje kleeft, de zogenaamde pink tax.

Een onderzoek van de Britse krant The Times toonde vorig jaar al aan dat vrouwen maar liefst 37 procent meer moeten betalen voor dezelfde producten als het gaat om kleding, schoonheidsproducten en speelgoed. Een fenomeen dat ook wel de pink tax genoemd wordt, een soort extra belasting op vrouwenproducten, enkel en alleen omdat ze op een vrouwelijke markt gericht zijn. En dat Britse onderzoek is voor ons minstens even relevant.

Van dure designmerken als Saint Laurent en Mulberry tot wegwerpscheermesjes en deodorant: als vrouw mag je er zeker van zijn dat je bankrekening altijd net dat tikje meer geplunderd wordt. Waarom? Heel eenvoudig: vraag en aanbod. Vrouwen shoppen meer en hechten meer belang aan uiterlijke producten, wat betekent dat de vraag daar groter is dan op de mannelijke markt. En dus gaan ook de prijzen omhoog. Een tweede reden is dat vrouwenkleding vaak beschikbaar is in meer maten, kleuren en variaties, wat de productiekosten de hoogte injaagt. Is het eerlijk? Nee. Zal de pink tax snel verdwijnen? Helaas ook niet. In tussentijd af en toe eens in de mannenafdeling neuzen als je wat euro's wil besparen, kan dus zeker geen kwaad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Di krijgt standbeeld, 20 jaar na haar dood

Lady Di krijgt standbeeld, 20 jaar na haar dood

http://static0.hln.be/static/photo/2017/6/15/14/20170129053544/media_xll_9487409.jpg

De Britse prins William en prins Harry hebben bekendgemaakt dat er een standbeeld komt voor hun moeder prinses Diana, die in 1997 om het leven kwam. Volgens de twee broers is "dit het juiste moment om haar positieve impact te erkennen" met een standbeeld.

Het beeld krijgt een plaats op het domein van Kensington Palace, waar de prinses woonde.

"Er is twintig jaar verstreken sinds het overlijden van onze moeder en het moment is aangebroken om haar positieve impact in het Verenigd Koninkrijk en in de rest van de wereld te erkennen met een permanent standbeeld," lieten de prinsen weten in een verklaring.

"Onze moeder raakte zoveel levens. We hopen dat het standbeeld al wie Kensington Palace bezoekt zal helpen om na te denken over haar leven en nalatenschap.

De Queen liet weten dat ze het plan van haar kleinzoons steunt.

Lady Di, prinses van Wales, stierf op 31 augustus 1997 in een auto-ongeluk in Parijs. Prins William was toen vijftien, prins Harry was twaalf. Over de hele wereld rouwden mensen om haar dood. Naar schatting 2 miljard kijkers zagen haar begrafenis op televisie, zo schrijft BBC.

In juli 2016 bekende prins Harry dat hij al 28 was toen hij voor het eerst over de dood van zijn moeder sprak. "Ik had nooit echt leren omgaan met wat er precies gebeurd was, dus er zaten veel diepe emoties en voor een groot deel van leven wilde ik er gewoon niet aan denken," vertelde hij.

Het standbeeld wordt het vierde monument in Londen ter nagedachtenis van Lady Di.

Een comité van zes mensen, onder wie Diana's zus lady Sarah McCorquodale, zal de kunstenaar aanduiden die het beeld zal uitwerken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe de vorm van je hersenen je persoonlijkheid bepaalt

Hoe de vorm van je hersenen je persoonlijkheid bepaalt

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/6/10/20170128100901/media_xll_9486040.jpg

Eigenwijs of net meegaand, verlegen of een rasecht showbeest: iedereen heeft een heel eigen persoonlijkheid. En een groot deel daarvan heeft te maken met de vorm van onze hersenen, zo blijkt uit internationaal onderzoek.

De wetenschappelijke studie werd deze week gepubliceerd in het tijdschrift Social Cognitive and Affective Neuroscience en stelt dat verschillende persoonlijke trekjes en kenmerken gekoppeld zijn aan de vorm van onze hersenen.

Opbouw van de persoonlijkheid

In het onderzoek werd voor de allereerste keer onderzocht hoe de vorm van onze hersenen zich verhoudt tot de vijf grote persoonlijkheidsdimensies: extraversie (of introversie), hulpvaardigheid (of egoïsme), zorgvuldigheid (of onzorgvuldigheid), emotionele stabiliteit (of instabiliteit), openheid (of koppigheid). Deze persoonlijkheidskenmerken, ook wel de 'Big Five' genoemd, zijn volgens psychologen de belangrijkste dimensies waaruit onze persoonlijkheid is opgebouwd.

De studie onderzocht 507 gezonde, jonge vrijwilligers met behulp van hersenscans, om zo het brein, en met name de cortex (of hersenschors), te analyseren. Daarbij keken ze vooral naar variaties in dikte, oppervlakte en de hoeveelheid hersenwindingen.

Groot brein in een kleine schedel

Uit die analyse kwam naar voren dat de drie maatstaven waarmee de hersenschors gemeten werd - namelijk dikte, oppervlakte en windingen - sterk samenhangt met de verschillende persoonlijkheidskenmerken. "Er is een duidelijk patroon waarbij de dikte de andere kant opgaat dan de oppervlakte en hersenwindingen," legt neuroloog en onderzoeker Luca Passamonti hun bevindingen uit. De meest opvallende verschillen waren te vinden bij emotioneel instabiele mensen en open mensen. Zij met een neurotisch trekje hadden een dikkere hersenschors, met minder oppervlakte en hersenwindingen, terwijl de deelnemers die hoog scoorden op openheid net een dunnere cortex hadden, maar met een grotere oppervlakte en meer windingen.

"Die hersenwindingen is een evolutionaire oplossing om een groter brein in een kleine schedel te proppen," leggen de onderzoekers uit. "Emotionele instabiliteit is gelinkt aan mentale aandoeningen, zoals angststoornissen en depressie, terwijl openheid vaak samengaat met creativiteit, intellectuele nieuwsgierigheid en een algemeen gevoel van welzijn."

Genetische aanleg

"We worden allemaal gevormd door onze ervaringen en omgeving, maar het feit dat er duidelijke verschillen zijn in de structuur van de hersenen, wijst erop dat er ook een genetische aanleg is," aldus co-auteur van de studie Nicola Toschi. "Dat betekent ook dat we zulke verschillen in persoonlijkheid al erg snel tijdens de ontwikkeling van kinderen kunnen opsporen."

Al roept de studie minstens even veel vragen op als ze beantwoordt. Zo is het onzeker of de persoonlijkheidsdimensies de vorm van de hersenen bepalen, of omgekeerd. Bovendien is het ook niet duidelijk welke rol de vorm van onze hersenen spelen bij mentale aandoeningen. "Het is moeilijk te bepalen of wat we vaststellen bepaald is door onze genen, omgeving of beide," legt Passamonti uit. "De meest voor de hand liggende verklaring is dat er bij veel neurotische aandoeningen een complexe interactie optreedt tussen een genetische aanleg en negatieve factoren in de omgeving." (br.hln)


» Reageer (0)
28-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom valt je smartphone uit door de koude en dit kun je eraan doen

Daarom valt je smartphone uit door de koude en dit kun je eraan doen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/8/2/10/20170126091121/media_xll_9480970.jpg

Alsof de barkoude temperaturen nog niet vervelend genoeg zijn, hebben ook smartphones te lijden onder de vriestemperaturen. Heel wat toestellen vallen namelijk abrupt uit door de koude, of een volle batterij slinkt op een paar minuten naar minder dan 10 procent. Hoe komt dat en kun je er iets aan doen?

Eén Vlaming op de acht is verslaafd aan zijn of haar smartphone. Dat cijfer komt uit de jaarlijkse Digimeter, die peilt naar het mediagebruik in Vlaanderen. 41 procent van de dertigers kan zelfs geen één dag zonder. Knap vervelend, als je geliefde smartphone dan plots uitvalt door de vriestemperaturen of je batterij op korte tijd van 100 procent naar een paar luttele procent gaat. Het toestel terug opladen is meestal genoeg om weer leven in de brouwerij te krijgen, maar lastig blijft het natuurlijk wel.

Hoe dat komt? De meeste smartphones beschikken over een Lithium-ion batterij, en die zijn erg gevoelig voor koude en warmte. Bij "extreme" temperaturen werken de batterijen veel minder goed. Hoe kouder of warmer het is, hoe minder goed de batterij functioneert. Zo kan een batterij die het prima volhoudt bij kamertemperaturen, dubbel zo snel leeg zijn bij vriestemperaturen. Dat kan zelfs zo snel gaan, dat het cijfertje rechtsboven op je toestel niet altijd mee is. Daarom valt je smartphone soms uit terwijl je zogezegd nog 30 procent batterij over hebt.

Apple geeft op zijn website dan ook bijvoorbeeld aan dat de perfecte temperaturen voor iPhones ergens tussen de 0 en 35 graden liggen. Wordt het kouder, dan is het toestel in staat om te overleven tot - 20, als hij UITstaat. Dat zegt natuurlijk al genoeg.

Wel is er goed nieuws: schadelijk is de koude (en warmte) niet voor je smartphone op langere termijn. De oplossing ervoor ligt natuurlijk ook voor de hand, namelijk je toestel niet (te veel) blootstellen aan deze temperaturen. Al is niet meer buitenkomen ook niet bepaald realistisch.

Een aantal concrete tips:
- Bescherm je smartphone altijd met een lederen of stoffen hoesje
- Draag speciale handschoenen met siliconen vingertopjes, zo koelt je toestel en vingers minder snel af
- Bel met je oortjes in, zo kan je smartphone in je warme broekzak blijven zitten
- Laat je toestel zachtjes acclimatiseren als je naar buiten en binnen gaat door het toestel even uit te zetten. Zet pas terug aan na een aantal minuten. En laad vooral ook pas op na een paar minuten.
- Neem altijd een oplader mee.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse acteur John Hurt (77) overleden

Britse acteur John Hurt (77) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/18/6/8/20170128045612/media_xll_9485768.jpg

De Britse acteur John Hurt (77) - bekend van zijn rollen in de Harry Potterfilms, Elephant Man en Alien - is gestorven aan de gevolgen van pancreaskanker, zo hebben Britse media bekendgemaakt. Zijn agent Charles McDonald bevestigde het overlijden aan persbureau PA.

De carrière van Hurt omspande meer dan zestig jaar. In 2014 werd hij geridderd door Koningin Elizabeth. Tweemaal kreeg hij een Oscarnominatie: voor zijn bijrol in de film Midnight Express uit 1978 en voor zijn hoofdrol in The Elephant Man uit 1980. Hurt hoorde in 2015 dat hij kanker had, maar zei later van de ziekte te zijn genezen.

Vorig jaar speelde hij naast Natalie Portman in de voor een Oscar genomineerde film Jackie, over de Amerikaanse First Lady Jacqueline Kennedy Onassis. In de Harry Potter-films speelde hij toverstokkenmaker Ollivander. En in Alien was hij tweede officier Kane.

Golden Globe
Voor zijn vertolking in Midnight Express - over een Turkse gevangenis belandt - werd hij ook gelauwerd op de Bafta Awards, de jaarlijkse Britse film- en televisieprijzen, en won hij de Golden Globe voor de beste bijrol. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tickets Tomorrowland in 26 minuten uitverkocht (tot grote frustratie van velen)

Tickets Tomorrowland in 26 minuten uitverkocht (tot grote frustratie van velen)

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/12/7/20170128113102/media_xll_9486097.jpg

Het was weer een en al gekte vanmorgen: dankzij de start van de Belgische ticketverkoop voor dancefestival Tomorrowland. Om 11 uur gingen de lijnen open en kon iedereen die zich vooraf had geregistreerd zijn kans wagen om een van de 180.000 beschikbare kaartjes te pakken te krijgen. In een recordtijd van 26 minuten was alles weg. Tot frustratie van wie met lege handen achterbleef.

Tomorrowland vindt dit jaar plaats in twee weekends: 21 tot 23 juli en 28 tot 30 juli, hoewel over dat laatste nog geen zekerheid is omdat er nog geen nieuwe huurovereenkomst is voor recreatiedomein De Schorre in Boom. De gemeenten Rumst en Boom hebben nog niet toegezegd en het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft ook nog niet bevestigd of er wel politie beschikbaar is.

Pret
Maar dat kon de pret vanmorgen niet drukken. Zeker bij diegenen die erin slaagden om een ticket te bemachtigen. Bij wie maar moest blijven wachten of ernaast greep, liep de frustratie soms wel enorm op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annick Segal over uiterlijke schoonheid:

Annick Segal over uiterlijke schoonheid: "Zonder Rosa zou ik wel iets wilder willen gaan"

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/3/6/20170127151723/media_xll_9484371.jpg

De toekomst ziet er goed uit. Zoveel blijkt uit de zes portretten van bekende dames die vanaf morgen in NINA magazine te bewonderen zijn. Zes vrouwen die  van verouderen iets maken om naar uit te kijken. En wij lichten alvast een klein tipje van de sluier.

Al 22 jaar draagt ze dezelfde kleur op haar haren. En ook haar snit is al twee decennia lang dezelfde. "Een kleine prijs die ik graag betaal om Rosa te mogen spelen, zegt Annick Segal daar zelf over. "Want zolang zij die look heeft, heb ik die ook." Of ze wel eens iets anders zou willen proberen? "Zonder Rosa zou ik wel iets wilder gaan, niet qua kleur maar wel qua snit. Een sideshave bijvoorbeeld, dat lijkt me wel iets."

Het lijkt wel alsof Annick zelf op die 22 jaar amper verouderd is. "Goede genen," verklapt ze. "Mijn moeder is 87 geworden en zag er nog fantastisch
uit. Ze heeft daar nochtans nooit iets bijzonders voor gedaan, dus ik zet die trend rustig verder." Al let ze ook op haar voeding. "Mijn focus ligt al jarenlang op vegetarische, biologische voeding, en dat lijkt me een sterke basis."

Of ze ooit plastische chirurgie zou overwegen? Daar zegt Annick resoluut nee tegen. "Ik heb ooit in een panel gezeten met een bekende
plastisch chirurg. Hij won mijn sympathie door te zeggen dat ik geen ingreep nodig had, al kon wat Botox blijkbaar geen kwaad. Maar op de vraag of hij mij kon garanderen dat mijn expressie dezelfde zou blijven, was zijn antwoord negatief. Waarom dan in hemelsnaam? Ik vind al die puur esthetische ingrepen echt flauwekul, ook al omdat ik vind dat je het sowieso altijd ziet. Opeens hebben al die vrouwen dezelfde ogen en dezelfde mond. Moet dat dan? Ik beschouw het als de zoveelste commerciële val. We moeten zoveel. Vooral onszelf zijn en er tegelijk toch geweldig goed uitzien. Kies toch eens. Misschien ben ik door die overtuiging straks de enige oude actrice in Vlaanderen, maar dat kan dan leiden tot werkzekerheid (lacht)." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vind je het ideale plekje voor je kamerplant in huis

Zo vind je het ideale plekje voor je kamerplant in huis

http://static2.hln.be/static/photo/2017/14/0/4/20170127091851/media_xll_9483484.jpg

Een beetje groen in de woonkamer staat altijd mooi. Maar waar krijgt die cactus dan wel die sansveria net genoeg licht en warmte in jouw woonst? Plantenkenner Christopher Satch verklapt ons zijn geheime "schaduwtrucje" om elke plant het juiste plekje in de kamer te geven.

Het belangrijkste criterium voor een plant in je huiskamer is licht. Krijgt de plant te veel of te weinig daglicht, dan is het stukje groen geen lang leven beschoren. Plantenkenner Christopher Satch weet er alles van, en schiet te hulp met zijn magische "schaduwtruc":

Stop je hand tussen de plant en de lichtbron. Krijg je een schaduw met duidelijk afgebakende lijnen, dan heb je veel helder, direct licht. Dat is ideaal voor planten zoals de hertshoorvaarn of luchtplantjes. Is de schaduw wat vager, dan is je licht aanwezig, maar indirect. Dit soort licht is ideaal voor allerlei soorten nerfplanten, begonia's en nestvarens. Geen schaduw? Dat betekent weinig licht, een klimaat waarin onder meer klimop en vetplanten goed gedijen. 

Fake dus die groene vingers bij je thuis, en verzet eens wat kamerplanten dit weekend. Geen held met (Latijnse) plantennamen, en wijs je meestal zomaar iets aan in de plantenwinkel? De afbeeldingen hieronder uit de video van Satch schieten te hulp. (br.hln)


» Reageer (0)
27-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 voedingsmiddelen die bijdragen tot wittere tanden

5 voedingsmiddelen die bijdragen tot wittere tanden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/10/13/0/20170127090754/media_xll_9483480.jpg

Een tandpasta die wittere tanden belooft werkt niet, dat is de confronterende conclusie van een onderzoek dat Test-Aankoop uitvoerde. Twee tot drie maal per dag grondig poetsen, flossen en de tandarts jaarlijks bezoeken blijft de boodschap. Daarnaast kan het ook helpen om af en toe deze vijf tandvriendelijke voedingsmiddelen op het menu zetten.

1. Aardbeien

Het seizoen laat nog even op zich wachten, maar tegen de zomer kan je volop genieten van een bakje aardbeien. Het fruit bevat appelzuur, dat je tanden op een natuurlijke manier wat witter maakt. Maar ga ook niet als een gek met aardbeien over je tanden wrijven, want dat is geen oplossing. Integendeel: het kan je tandglazuur beschadigen.

2. Kaas

Een stukje kaas na het eten, zoals de Fransen dat doen? Een goed idee om je tanden schoon en sterker te maken. De calcium en de structuur van het voedingsmiddel houden je tanden proper. Het is natuurlijk geen vervangmiddel voor een stevige poetssessie, maar wel een smakelijke tussenoplossing. Vooral harde kazen zijn een aanrader.

3. Suikervrije kauwgom

Heb je na de maaltijd niet meteen de gelegenheid om je tanden te poetsen? Kauw dan als tussentijdse oplossing even op een stukje suikervrije kauwgom. Het vuil dat aan je tanden plakt, blijft aan de kauwgom kleven. Daarnaast komt er meer speeksel vrij, waardoor het natuurlijke reinigingsmechanisme in je mond in actie schiet.

4. Baksoda

Tijdelijk een wittere glimlach nodig, voor een pasfoto bijvoorbeeld? Dan helpt het om een beetje baksoda met water op je tandenborstel aan te brengen, en zachtjes over je tanden te wrijven. Het is geen permanente oplossing voor een eeuwige witte glimlach, maar maakt je gebit wel tijdelijk een beetje witter, doordat het de aanslag van etensresten even verwijdert. Gebruik het alleen niet te vaak, want dan kan op termijn je tandvlees beschadigd raken.

5. Witte voedingsmiddelen

Moet je speechen, solliciteren of nogmaals die tandpastaglimlach bovenhalen voor een foto? Het klinkt onnozel, maar kies dan voor witte voeding in plaats van fel gekleurde dingen zoals bessen, rode biet en wortels. Zet kip, rijst en vis op het menu, voor een stralender gebit. Ook melk is een goede keuze, dat daarnaast in calcium voorziet voor stevigere botten en een dito gebit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauren zat als kind jarenlang opgesloten in kast:

Lauren zat als kind jarenlang opgesloten in kast: "Enkel voor seks met ouders en hun vrienden mocht ik eruit"

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/7/13/20170127093655/media_xll_9483508.jpg

Flashback naar 2001: speurders vinden in de piepkleine kast van een badkamer in Texas de achtjarige, uitgehongerde Lauren Kavanaugh. Haar ouders hadden haar daar jarenlang opgesloten gehouden, het meisje mocht er enkel uit om seks te hebben met hen en hun 'vrienden'. Nu -16 jaar later- doet het slachtoffer dapper haar verhaal bij Dr Phil. Ze vertelt onder meer over de heftige flashbacks en de zware depressie die ze er aan overhield. Met de steun van haar vriendin hoopt ze haar traumatisch verleden achter zich te kunnen laten.

"Mijn leven is vaak een zware strijd geweest", klinkt het. "Ik slaap bijna niet meer. Mijn angstaanvallen zijn verschrikkelijk. Ik heb al meer dan dertig keer geprobeerd om zelfmoord te plegen."

Kavanaugh hield verschillende littekens over aan het jarenlange misbruik, maar het zijn de mentale krassen die het zwaarst wegen. "Ik kan geen countrymuziek meer horen, want daarmee overstemden ze altijd mijn geschreeuw. Als ik zo'n liedje hoor, komt alles terug", klinkt het.

Lange weg
Haar vriendin Janae beseft dat ze samen nog een lange weg af te leggen hebben. "Als ze bruusk met iets stopt, weet ik dat ze weer zo'n akelige herinnering heeft. Ze heeft ook enkele vreemde mechanismen ontwikkeld om haar trauma te verwerken."

Zo slaapt Lauren ook thuis nog altijd -tot drie keer toe per week- in de kast omdat ze "zich daar veilig voelt". "Als ze ergens is waar dat niet lukt, zal ze bijvoorbeeld de douche opzoeken. En dan slaapt ze daar onder kokend heet water. Voor we naar bed gaan, let ik er altijd op dat er niets scherps in de buurt is waarmee ze zich zou kunnen verwonden. Het kan er soms heftig aan toe gaan."

Kavanaugh kreeg ook af te rekenen met een drugs- en alcoholverslaving. En ze blijft uiterst onvoorspelbaar: op een dag veroorzaakte ze zelfs een ongeval door als passagier aan het stuur van de wagen te trekken.

"Ik kreeg geen eten"
Vijf jaar geleden had Dr Phil haar ook al eens uitgenodigd, het was toen de eerste keer dat ze in het openbaar een getuigenis aflegde. "Ik zat zes jaar opgesloten in die kast. Wat ik ook probeerde, ik kon er niet uit. Ik kreeg geen eten en moest mijn behoefte doen op de plek waar ik sliep. In de kast lag een kussen en soms kreeg ik een deken, als ik braaf was tenminste. Ik huilde mezelf in slaap."

Kavanaugh mocht enkel uit de kast om misbruikt te worden. "Dan bonden ze me vast en verkrachtten ze mij tot de lakens onder het bloed zaten. Als ze klaar waren, gaven ze me nog een rammeling en vloog ik terug in de kast."

"Kijken vonden ze heel plezant"
"Soms bracht mijn moeder ook jongens of meisjes mee naar huis om seks met mij te hebben. Als ik te luid riep, werden mijn ouders echt kwaad. En ze vonden het ook heel plezant om gewoon toe te kijken. Ik heb meermaals gedacht dat ik zou sterven." Zo was er een moment waarop haar moeder haar onder water dompelde tot ze flauwviel. Haar stiefvader zette dan weer zijn pistool tegen haar hoofd en deed alsof hij de trekker overhaalde.

Kavanaugh geeft zichzelf vaak de schuld voor wat haar overkomen is, ook al was ze toen nog maar een kind. "Ik had moeten vluchten toen ik de kans had. Ik had het gewoon anders moeten aanpakken", klinkt het nu.

"Uitgelachen op school"
Uiteindelijk werd ze gered, maar dat betekent niet dat haar lijdensweg ophield. "Op school hadden enkele spelers van het voetbalteam mijn verhaal gelezen. Ik werd door hen uitgelachen en gepest. De trainer bood zijn excuses aan voor hun gedrag, maar ze kwamen er vanaf met een paar dagen schorsing. Ik durfde intussen mijn gezicht niet laten zien omdat ze me bleven pesten. Ik hoop dat ik ooit nog een normaal leven zal kunnen leiden."

Lauren werd bij de geboorte afgestaan door haar biologische moeder. Ze kwam terecht bij adoptieouders, maar na acht maanden wilde Barbara Atkinson haar dochter plots toch terug. Dankzij een procedurefout won ze het pleit voor de rechtbank, zo kon het misbruik een jaar later starten.

"Rot maar weg in de cel"
Toen Lauren gered werd, woog ze amper 11,5 kilogram - het normale gewicht voor een tweejarige. Ze bleek zwaar ondervoed, dokters moesten zelfs een voedingsmethode voor Holocaust-slachtoffers gebruiken om haar er weer bovenop te helpen. Haar lichaam was zodanig zwaar beschadigd door het misbruik dat ze verschillende keren onder het mes moest. Haar beentjes zagen er rauw uit van constant in de eigen urine te moeten zitten, in haar mond werden zelfs sporen van uitwerpselen gevonden.

De ouders kregen allebei levenslang, ze zullen ten vroegste in 2031 kunnen vrijkomen. "Ik heb Lauren nooit graag gezien, ik heb haar nooit gewild", gaf Barbara als reden aan de speurders. "Als mijn andere kinderen pijn hadden, had ik ook pijn. Bij Lauren heb ik nooit iets gevoeld." De jongedame zelf heeft nog één boodschap voor haar ouders. "Rot maar weg in de cel, daar horen jullie thuis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wow: duizend Gentenaars verhuizen boeken naar nieuwe locatie

Wow: duizend Gentenaars verhuizen boeken naar nieuwe locatie

http://static3.hln.be/static/photo/2017/10/1/4/20170126174717/media_xll_9482074.jpg

Zowat 1.100 Gentenaars, jong en oud, hebben deze middag een menselijke ketting gevormd: die liep van de oude stadsbibliotheek op het Zuid tot de Krook, waar de bib in maart de deuren opent. In totaal verhuizen zo'n 200.000 boeken.

"De boeken van de bibliotheek zijn van iedereen en daarom heb ik ook iedereen opgeroepen mee te komen helpen met de start van de verhuis", zegt de Gentse Cultuurschepen Annelies Storms (sp.a). "Het is een idee dat van in het begin leefde", vult Nathalie De Neve van de Gentse stadsbibliotheek aan. "We hopen dat iedereen nu weet dat we verhuizen. En willen daarnaast dat alle Gentenaars de weg vinden naar onze nieuwe plek."

De respons was massaal. Er schreven zich 873 scholieren en leerlingen uit middelbare scholen in, bovenop 189 volwassenen waaronder enkele zeventigers. Onder begeleiding van wat muziek werden 1.250 boeken uit de jongerencollectie van het oude gebouw aan het Woodrow Wilsonplein doorgegeven tot aan De Krook, over het Zuid tot aan de Leie.

4.500 dozen
Het is het begin van veel meer, want tot eind volgende week worden 200.000 titels in 4.500 dozen gestopt en verhuisd door een externe firma. Daarna wordt alles uitgepakt. De afgelopen weken verhuisden al 150.000 titels uit het magazijn. Vanaf 1 maart worden alle burelen van het personeel in gebruik genomen.

De Krook-bibliotheek opent tijdens het weekend van 10 maart. De oude bibliotheek wordt volgend jaar gerenoveerd tot administratief centrum, in tussentijd krijgen creatievelingen ruimte om er dit jaar hun ding te doen.

Gentenaars die boeken willen lenen, kunnen tot het openingsweekend terecht in de veertien bibliotheekfilialen. In de hoofdbibliotheek is ondertussen een pop-upbib geopend, waar weliswaar niets ontleend kan worden, maar onder meer wel boeken teruggebracht of gereserveerde items opgehaald worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse bedrijven mogen vrouwen niet langer dwingen make-up en stiletto's te dragen

Britse bedrijven mogen vrouwen niet langer dwingen make-up en stiletto's te dragen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/6/1/11/20170125150539/media_xll_9479201.jpg

Britse bedrijven die vrouwen dwingen make-up en hoge hakken te dragen, overtreden de wet. Dat is het resulaat van een onderzoek van een parlementaire commissie, dat vandaag werd voorgesteld. Meer dan 150.000 mensen ondertekenden een petitie tegen "verouderde en seksistische" kledingvoorschriften, die was opgestart door de 27-jarige Londense receptioniste Nicola Thorp nadat ze van haar werk naar huis was gestuurd omdat ze platte schoenen droeg. En dat zette de Commissie Vrouwenzaken en Gelijke Kansen aan om de zaak te onderzoeken.

Het bedrijf van Thorp had vrouwelijke bedienden aangemaand zich te houden aan strikte make-up regels, tijdens de dag regelmatig nieuwe make-up aan te brengen en er voor te zorgen dat hun haarwortels nooit zichtbaar waren, indien hun haar was geverfd. Portico, de werkgever van Thorp, had zelfs een kleurenpalet met aanvaardbare nagellak voor hun werkplaats verspreid en verplichtte vrouwen hoge hakken te dragen tussen de 2 en 4 inches (5-10 centimeter), tenzij ze een andere overeenkomst hadden met hun bazen. Ook lange oorbellen en zichtbare tatoeages waren verboden.

De commissie evalueerde ook medisch bewijsmateriaal dat aantoonde dat het dragen van hoge hakken tijdens een langere periode kan leiden tot gezondheidsproblemen en chronische pijn, en tot een verhoging van het aantal ongevallen op het werk.

De directeur van Portico, Simon Pratt, had aan de commissie verklaard dat het niet in hem was opgekomen dat de dresscode die inmiddels is aangepast, illegaal was. De regering stelde vast dat de wetgeving rond Gelijke kansen van 2010, die dit soort genderdiscriminatie verbiedt, niet waterdicht is voor de bescherming van de werknemers. Er wordt een herziening van de wet en mogelijke amendementen aanbevolen, een voorlichtingscampagne voor bedienden en arbeiders, en een aanzienlijke verhoging van de boetes bij discriminatie van werknemers. (br.hln)


» Reageer (0)
26-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw onderzoek toont aan dat katten wel eens slimmer zouden kunnen zijn dan we denken

Nieuw onderzoek toont aan dat katten wel eens slimmer zouden kunnen zijn dan we denken

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/4/1/20170125150427/media_xll_9479221.jpg

Van honden was al bewezen dat ze intelligente dieren zijn, maar nieuw onderzoek heeft aangetoond dat katten daar misschien wel niet voor onder moeten doen.

Japanse wetenschappers ontdekten immers dat katten even goed zijn als honden in bepaalde geheugentests. Een studie met 49 katten toonde aan dat ze - net als mensen en honden - herinneringen kunnen oproepen aan aangename ervaringen, zoals het eten van hun favoriete snack. Dat wordt ook wel het episodische geheugen genoemd. Die herinneringen worden bepaald door het individueel ervaren van iets en zijn uniek.  

"Het episodische geheugen houdt verband met een introspectieve functie van het brein", aldus psycholoog Saho Takagi van de universiteit van Kyoto. "Onze studie zou kunnen wijzen op het bestaan van een vorm van bewustzijn bij katten. Zo zouden ze het leuk kunnen vinden om aangename herinneringen op te halen, net zoals mensen dat doen."

Voor de test moesten de katten zich herinneren uit welke kom ze hadden gegeten, met een interval van vijftien minuten. De onderzoekers ontdekten dat de dieren zich het 'wat' en 'waar' wel degelijk weer voor de geest konden halen, een onderzoek dat eerder ook al met honden gebeurde. En ze vermoeden dat het geheugen van de katten nog langer zou kunnen zijn dat het kwartiertje dat ze testten.  

Emoties
En er was nog meer. De katten deden het ook even goed als honden op andere mentale tests, onder meer het beantwoorden van menselijke gebaren, gezichtsuitdrukkingen en emoties.  

Relatie
"Dit onderzoek is belangrijk. Als we de katten beter begrijpen, kunnen we ook aan een betere relatie werken met de mens", aldus nog Tagaki. (br.hln)


» Reageer (0)
25-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mount Everest zou wel eens minder hoog kunnen zijn als we denken

Mount Everest zou wel eens minder hoog kunnen zijn als we denken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/10/3/20170125105727/media_xll_9478683.jpg

Een team van wetenschappers vertrekt over twee maanden op expeditie naar het dak van de wereld. Doel van de reis is meten hoe hoog de Mount Everest nu exact is. Want daar is discussie over ontstaan na de zware aardbeving van 2015. Die zou de berg kleiner hebben gemaakt.

Het waren onderzoekers uit buurland India die de expeditie naar Nepal gisteren aankondigden. Ze hopen zo het debat te kunnen beslechten dat nu al bijna twee jaar woedt.

Aardbeving
Oorzaak voor de discussie is de aardbeving met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter, die Nepal in 2015 trof. Ze maakte duizenden dodelijke slachtoffers en had ook een impact op het landschap. Volgens satellietdata zou de beving de top van de Everest  - vastgesteld op 8.848 meter - hebben doen zakken, maar het is niet duidelijk hoe stevig: van enkele millimeters tot zelfs 2,5 centimeter.

"We zullen de berg opnieuw opmeten", aldus wetenschapper Swarna Subba Rao. Het team zal uit vijf mensen bestaan en vertrekt op het einde van de winter. "We rekenen dat we een maand zullen nodig hebben voor onze observaties en nog eens twee weken om de gegevens officieel te laten erkennen."

De aardbeving - de dodelijkste ramp in Nepal in meer dan 80 jaar - zou ook de hoofdstad Kathmandu enkele meters naar het zuiden hebben verplaatst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze tweelingzusjes hebben elk een andere huidskleur

Deze tweelingzusjes hebben elk een andere huidskleur

http://static1.hln.be/static/photo/2017/2/2/11/20170125015728/media_xll_9477791.jpg

Een schattige Amerikaanse tweeling, de zusjes Kalani en Jarani Dean, hebben allebei een verschillende huidskleur. Kalani heeft een lichte huid en blauwe ogen, terwijl Jarani's huis licht getint is en ze donkerbruine ogen heeft.

De zusjes, die in april vorig jaar zijn geboren, hebben een blanke moeder en donkere vader. Dat een baby echter donker is en de andere licht, is zeldzaam. "Nadat ze geboren waren, kon ik bijna niet geloven wat ik zag", vertelt moeder Whitney Meyer aan CNN. "Dit is zo zeldzaam dat ik niet verwacht had dat het bij mijn tweeling zou gebeuren!"

Twee-eiige tweeling
Kalani en Jarani zijn een twee-eiige tweeling, wat betekent dat ze elk uit een apart eitje dat door een aparte zaadcel bevrucht werd, zijn gegroeid. Elke baby heeft dan ook een andere combinatie van genen meegekregen van hun ouders. Aangezien papa Dean en mama Whitney allebei van een ander 'ras' zijn, is het dus theoretisch mogelijk dat de geërfde genen die de huidskleur van de zusjes bepalen, verschillend zijn - wat dus het geval is bij Kalani en Jarani.

Volgens de Britse geneticus Jim Wilson is de kans op verschillende huidskleuren bij een tweeling maar 1 op 500 voor gemengde koppels in Groot-Brittannië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze hotelkamer heeft geen muren, geen dak en geen sterren. Maar de boekingen stromen binnen

Deze hotelkamer heeft geen muren, geen dak en geen sterren. Maar de boekingen stromen binnen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/5/2/10/20170124145718/media_xll_9476635.jpg

Muren en een dak boven je hoofd zijn absolute vereisten voor een hotelkamer. En als het hotel nog enkele sterren heeft, zijn we al helemaal tevreden. Dit hotel in de Zwitserse Alpen heeft geen sterren, noch muren of een dak. En toch is het nu al volgeboekt tot het einde van 2017.

'Null Stern' (Nul Sterren) is een openluchthotel in de Zwitserse Alpen dat enkel een bed en twee nachtkastjes aanbiedt aan de gasten. De kamers liggen bijna 2 kilometer boven de zeespiegel en kosten 200 euro per nacht. Niet goedkoop voor een sterrenloos hotel.

"De ster is niet het hotel zelf, maar de gast", verduidelijkt oprichter Daniel Charbonnier aan Business Insider. "We hebben alle muren weggelaten, waardoor enkel jij en jouw ervaring overblijven. Zwitserland zelf wordt het hotel."

Butler

Om het bed te kunnen installeren in de bergen, moest eerst het landschap worden afgevlakt. Helaas is er enkel plaats voor het bed en ligt het toilet onderaan de berg op vijf minuten wandelen. Je krijgt wel een persoonlijke butler. Hij verblijft in een hut vlakbij jouw 'kamer' en brengt je ontbijt op bed.

Volgeboekt

Null Stern werd pas in juli 2016 geopend, maar wie nog een muurloze kamer wil boeken, zal nog even geduld moeten hebben. Het hotel is volledig volgeboekt tot eind 2017. Omdat de vraag naar openluchtkamers zo groot is, werkt het team van Charbonnier samen met reisorganisaties om meer kamers te openen in de Alpen.

En wat als het slecht weer is? Geen paniek, dan kan je last-minute je reservatie annuleren. Hoelang je dan moet wachten om opnieuw te boeken, is onduidelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
24-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw weerfenomeen?

Nieuw weerfenomeen? "Opletten voor 'black ice' op de weg"

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/13/1/20170124134131/media_xll_9476476.jpg

Vrt-verkeersanker Hajo Beeckman en weerman Geert Naessens van Radio 2 waarschuwden deze ochtend voor het gevaar van 'black ice' op onze autowegen, bruggen en voet-en fietspaden. Is er een nieuw weerfenomeen opgedoken?

"Niet echt", zegt Beeckman. "De term komt uit Amerika en staat voor een ultradun laagje ijs dat zo goed als onzichtbaar is, waardoor het de kleur aanneemt van het asfalt. Dan wordt het extra opletten voor slippartijen."

Motregen, een heel klein beetje sneeuw, nevel en mist die 's avonds of 's morgens vroeg uit de lucht vallen zijn de belangrijkste oorzaken van de vorming van black ice. Als de grond waarop al dat gemiezer neervalt ook nog bevroren is, vormt dit een gevaarlijke combinatie.

Flinterdun
"Dinsdagmorgen was zo'n typische dag waarop je moest uitkijken voor 'black ice'", weet Hajo Beeckman. "De lucht warmt op en de waterdruppels komen neer op het bevroren asfalt. Dat zorgt voor een flinterdunne, maar spekgladde ijslaag, die in tegenstelling tot sneeuw of ijzel nauwelijks van een droog wegdek kan worden onderscheiden."

In de Verenigde Staten, waar de weersomstandigheden veel extremer zijn, is de term 'black ice' al langer ingeburgerd. "Als je op black ice rijdt, merk je meteen hoe glad dat wel is", waarschuwt weersite Accuweather.com. "Omdat er geen oneffenheden op het wegdek voorkomen, hebben banden geen grip meer en is het makkelijk om te beginnen slippen. Het kan zelfs tot negenmaal langer duren om je voertuig tot stilstand te brengen dan tijdens het remmen op een droge ondergrond."

Risico
Plaatsen waar het risico op 'black ice' het grootst is, zijn wegen die weinig of niet aan zonlicht zijn blootgesteld, met veel schaduw en bomen, omdat het ijs daar veel langzamer smelt. Ook bruggen, tunnels en doorgangen zijn gevaarlijk, net als fiets-en voetpaden.

Accuweather.com raadt aan om geen bruuske stuur-of rembewegingen te maken wanneer je voelt dat je je op 'black ice' begeeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actiefilm over Robbedoes en Kwabbernoot in de maak

Actiefilm over Robbedoes en Kwabbernoot in de maak

http://static1.hln.be/static/photo/2017/18/5/8/20170123211826/media_xll_9474938.jpg

Robbedoes en Kwabbernoot beleven al stripavonturen sinds 1938 en maken volgend jaar op 80-jarige leeftijd hun filmdebuut. Sinds 16 januari maakt regisseur Alexandre Coffre opnames voor een langspeelfilm met als (hopelijk werk-)titel "Les Aventues de Spirou et Fantasio". Op 27 maart worden de opnames beëindigd, meldde producent Fidélité vandaag.

Locaties zijn Frankrijk en Marokko. Als alles goed gaat, komt de prent op 28 juni 2018 in de zalen.

De hoofdrollen van de twee striplegendes worden gespeeld door Thomas Soliveres (Robbedoes) en Alex Lutz (Kwabbernoot). De film begint met de allereerste ontmoeting tussen de piccolo en de op scoops jagende reporter. Zij gaan op zoek naar de excentrieke uiitvinder Graaf van Rommelgem (Christian Clavier), die is ontvoerd door trawanten van de notoire, ijdele slechterik Zwendel.

Op het kleine scherm waren Rob en Kwab reeds vanaf 1992 te bewonderen als animatiefiguren. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!