NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
19-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren en de hitte: zo geef je hen wat verkoeling

Huisdieren en de hitte: zo geef je hen wat verkoeling

http://static1.hln.be/static/photo/2017/18/4/5/20170619091625/media_xll_9806165.jpg

Dacht je dat jij het al moeilijk had met deze temperaturen? Beeld je dan eens in hoe warm het moet zijn als je ook nog eens een dikke pels hebt. Onze huisdieren kunnen ook flink last hebben van de extreme warmte. Met deze tips maak je het hen zo comfortabel mogelijk.

Huisdieren kunnen het dan wel niet vertellen wanneer ze last hebben van de warmte, dat wil niet zeggen dat er geen symptomen of tekenen zijn die we zelf niet kunnen herkennen. Is je hond of kat plots vrij lusteloos, ademt het dier snel, of blijft de etensbak onaangeroerd? Dan heeft het waarschijnlijk last van de warmte. Een ander signaal zijn de pootafdrukken. Honden en katten hebben namelijk nergens zweetklieren, behalve in hun voetzooltjes. Zie je plots natte pootafdrukken op de vloer? Dan zijn ze behoorlijk aan het zweten van de warmte.

Goed, nu weten we dan wel of ze het al dan niet te warm hebben, maar zijn er ook dingen die we zelf kunnen doen?

JE HOND

Honden zijn erg gevoelig voor de hitte en hebben het dan ook snel warm. Bovendien kunnen ze die warmte alleen maar kwijtraken door te hijgen. Neem hen op een warme dag als vandaag dus zeker niet mee voor een lange wandeling of een jogsessie in het park. Het beste is om honden binnen te houden en de ramen en gordijnen te sluiten, zodat het zo koel mogelijk blijft. Zorg ook dat er steeds voldoende fris water is om te drinken. Om het water zo lang mogelijk koel te houden, kies je best voor een grote drinkbak, die warmt minder snel op dan een klein schaaltje met water.

Gaan jullie toch naar buiten voor een wandeling? Dan doe je dat best 's ochtends of 's avonds. Overdag is het niet alleen verzengend warm, ook asfalt kan erg heet zijn en zo de pootjes van je viervoeter verbranden. Of de grond al dan niet te warm is kan je makkelijk zelf testen door je hand 3 seconden lang op de grond te houden. Voelt het te warm aan voor jou? Dan is het ook te warm voor je hond. Altijd een topper: verras je hond met een privéplonsbadje. Met een paar hondenspeeltjes erin is pret waterpret gegarandeerd verzekerd. Let wel op: honden met een dunne vacht smeer je best in met zonnebrand, want ze kunnen net als jij verbranden.

JE KAT

Langharige katten of katten met een dikke vacht hebben beslist last van de hitte. Even langs het trimsalon, of gewoon zelf de vacht van je kat borstelen om losse en overbodige haren te verwijderen, kan al meteen wat verkoeling bieden. Let wel op: katten die net van de trimster komen of katten met een lichte vacht hebben een hoger risico op huidkanker én ze zijn gevoeliger voor de zon, dus smeer hen als ze buiten gaan voorzichtig in met een niet-vette zonnebrandcrème. Lijkt je kat zich plots vaker schoon te likken dan anders? Dat is normaal. Wassen werkt immers verkoelend, net zoals zweten bij de mens. Als je wil kan je hen zelfs een handje helpen: neem een koude, vochtige doek en wrijf daarmee over hun vacht. Een klein beetje vocht kunnen de meeste katten wel appreciëren, al helemaal als ze merken hoe verkoelend het werkt. 

Daarnaast heeft je kat ook voldoende water nodig. Omdat katten er niet van houden op één plek te drinken, en al helemaal niet in de buurt van hun etensbak, plaats je best verschillende schaaltjes met water verspreid door het huis. Om het water koel te houden, kan je er eventueel een ijsblokje aan toevoegen. Ben je zelf de hele dag op je werk? Dan kan je 's avonds een flesje water vullen en dit een nachtje in de diepvries leggen. 's Morgens wikkel je er een handdoek omheen en leg je het flesje in het mandje of op de favoriete plek van je kat, zo blijft het daar de hele dag lekker koel. Let wel op: vul het flesje niet tot de rand, water zet immers uit wanneer het bevriest.

JE KONIJN

Ook konijnen zijn geen zonnekloppers. Integendeel: ze zijn gewend om in een koud hol onder de grond te kruipen, en kunnen dus helemaal niet goed tegen de hitte. Zorg dan ook dat hun hok in de schaduw staat, en zorg voor wat extra verkoeling door theedoeken nat te maken en in te vriezen. Deze kan je dan op de kooi leggen. Ook staat het hok beter niet op de grond, maar zet je het op een verhoogje, om de ventilatie te verbeteren.

Zorg ook dat er voldoende water is. Het ijzeren drinkteutje kan door de warmte namelijk gloeiend heet worden, waardoor ze er niet meer van willen drinken. Een andere optie zijn fruit of groenten die veel water vasthouden, zoals appels, watermeloen en selder. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Cray - Don't Be Afraid Of The Dark

Robert Cray - Don't Be Afraid Of The Dark

Klik op de foto om hem te beluisteren


Robert Cray (Georgia, Columbus, 1 augustus 1953) is een Amerikaans bluesmuzikant, gitarist en zanger.Hij was een van de artiesten, zoals ook Stevie Ray Vaughan en George Thorogood, die een breder publiek bereikten op de radio met het spelen van vernieuwende gitaarblues en schrijven van liedjes in de jaren 80. Hij startte met gitaarspelen in zijn tienerjaren.
In het middelbaar onderwijs begon de liefde voor blues en soul te groeien doordat hij begon platen te verzamelen. Tegen z'n 20e had Cray reeds zijn helden Albert Collins, Freddie King en Muddy Waters live gezien, en besloot zijn eigen band op te richten. Deze begon op te treden in de steden aan de westkust. Na vele jaren van regionaal succes, kon Cray beginnen bij Mercury Records in 1982.
Zijn derde release, Strong Persuader, won een Grammy Award, en de single "Smokin' Gun" gaf hem naamsbekendheid bij een breder publiek. Cray was een openingsact voor de grote sterren. Begin jaren 90 werd zijn naam steeds verbonden met zijn soulstem, proper gitaarwerk en een vernieuwend bluesgeluid.
Cray hanteerde voornamelijk Fendergitaren (Telecasters en Stratocasters), en speelde in een band die gewoonlijk bestond uit een bas, drums, keyboard, saxofoon en trompet. Hij  neemt nog steeds platen op en tourt nog rond .
In 2011 werd Cray opgenomen in de Blues Hall of Fame.


» Reageer (0)
18-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: slaapproblemen zitten niet tussen je oren

Bewezen: slaapproblemen zitten niet tussen je oren

http://static1.hln.be/static/photo/2017/16/11/9/20170614084318/media_xll_9796074.jpg

Wie regelmatig moeite heeft om in te slapen, heeft daar niet altijd een aanwijsbare oorzaak voor. Wetenschappers van de Vrije Universiteit van Amsterdam tonen nu aan dat DNA een belangrijke rol speelt bij slaapproblemen, en genen dus aan de basis kunnen liggen van jouw slapeloze nachten.

Van moeilijke slapers wordt wel eens gezegd dat het "tussen de oren zit", maar een internationaal team onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam komt nu met een tegenargument op de proppen. Zij ontdekten genen die aan de biologische basis van slapeloosheid kunnen liggen, zo schrijven ze in het wetenschappelijkte tijdschrift Nature Genetics.

Depressie en angststoornis

Op basis van een steekproef bij meer dan 113.000 mensen uit verschillende landen, onderscheidden ze zeven verschillende genen die in verband kunnen worden gebracht met een moeilijke nachtrust. Ook onderzochten ze het DNA van de participanten, en vonden een verband tussen bepaalde aandoeningen die genetisch bepaald zijn en slaapproblemen. Zo komen de genetische varianten van bijvoorbeeld depressies en angststoornissen vaak voor in combinatie met slapeloosheid. 

Allemaal een goede nachtrust?

De ontdekking van de slapeloosheidsgenen mag dan wel bijzonder zijn, dat wil nog niet zeggen dat er ook meteen een oplossing voor die moeilijke slapers in de maak is. "Nu zijn therapieën nog vooral gericht op het veranderen van gewoontes van mensen. Die behandelingen werken vrij goed," vertelt hoogleraar psychofysiologie Gerard Kerkhof aan Metro. "Er moet nog gekeken worden of deze ontdekking daar iets aan kan veranderen. Het is dus nog even wachten vooraleer we een gerichtere therapie kunnen geven aan mensen met slapeloosheid", voegde Kerkhof eraan toe. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beyoncé is dinsdag bevallen

"Beyoncé is dinsdag bevallen"

http://static1.hln.be/static/photo/2017/8/0/4/20170618061501/media_xll_9804274.jpg

De Amerikaanse showbizzsites zijn het erover eens: Beyoncé is bevallen van haar tweeling. Volgens zowel US Weekly als E! News breidde de familie Carter maandagnacht of dinsdagochtend uit met twee nieuwe leden.

Er werd deze week al druk gespeculeerd over de mogelijk bevalling van Queen Bey, en nu werd het ook bevestigd door 'verschillende bronnen'. Volgens Showbizz 411 is er "minder dan 1 procent kans dat het niet klopt" en beviel de zangeres eerder deze week van haar tweeling in het UCLA Medical Center in Los Angeles. "Daarom daagde Jay Z niet op voor zijn Hall of Fame-ceremonie donderdagavond." Eerder deze week werd de man ook al aan het ziekenhuis gespot, samen met dochtertje Blue Ivy.

Een officiële bevestiging is er dus nog niet, en hoe moeder en kinderen het stellen is ook niet geweten, maar het tijdskader zou alvast kunnen kloppen. Beyoncé (35) kondigde in februari aan dat zij en haar man Jay Z (47) een tweeling verwachtten. "We willen onze liefde en ons geluk delen", klonk het toen via Instagram. "We zijn tot tweemaal toe gezegend geweest en zijn enorm dankbaar dat onze familie met twee leden zal groeien." De twee zijn intussen al negen jaar getrouwd en hebben samen al een dochtertje: Blue Ivy (5). (br.hln)


» Reageer (0)
17-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt er binnenkort een einde aan de Spaanse siësta?

Komt er binnenkort een einde aan de Spaanse siësta?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/7/7/20170616064844/media_xll_9800677.jpg

Het traditionele Spaanse middagdutje zou met uitsterven zijn bedreigd. Onderzoeksbureau Simple Lógica kwam tot de conclusie dat vooral ouderen nog een siësta inlassen, terwijl jongeren er steeds minder vaak voor kiezen. Dat schrijft Metro vandaag.

Slechts 17,6 procent van de Spanjaarden houdt regelmatig een siësta, terwijl 57,9% van hen dat nooit doet. 

Uit de resultaten blijkt dat oudere mensen vaker een uiltje knappen 's middags dan hun jongere medemens. Bij jongeren tussen 25 en 34 jaar is er slechts 33,2 procent die al eens een middagdutje durft te doen, bij 65+-ers is dat 48 procent. Mannen blijken bovendien hun middagrust meer nodig te hebben dan vrouwen. Bij mannen gaat het om 47procent tegenover 35,7 procent bij vrouwen.

Langs verschillende kanten wordt er druk gezet op de siësta. Het is niet enkel de jongere generatie die er geen behoefte meer aan lijkt te hebben, het zijn ook de ondernemingen en de overheid die komaf willen maken met de langere Spaanse werkdagen. Vanwege de langere middagpauze van twee uur, werken de Spanjaarden immers ook langer door 's avonds. Niet alleen zijn ze niet productiever, het heeft ook een negatieve invloed op hun persoonlijk en familiaal leven.

'Red de siësta'
Toch heeft de siësta ook voordelen. De Spanjaarden hebben immers een erg korte nachtrust en net daarom kan een hazenslaapje rond het middaguur wel degelijk nuttig zijn. De reiswebsite Hotels.com plaatste begin dit jaar enkele 'slaappods' in het treinstation Atocha in Madrid onder het mom 'red onze siësta'.

Werknemers konden in de comfortabele zetels een middagdutje doen. Het project was erg populair. "De siësta is niet incompatibel met een modern werkritme, zelfs niet op de werkvloer", vertelt slaapspecialist Juan José Ortega aan de BBC. "Als werknemers mogen pauzeren voor een koffie of een sigaret, waarom dan niet voor een dutje?" (br.hln)


» Reageer (0)
16-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheepswrak Amerikaanse kustwacht na 100 jaar gevonden

Scheepswrak Amerikaanse kustwacht na 100 jaar gevonden

http://static2.hln.be/static/photo/2017/10/7/8/20170614140221/media_xll_9796733.jpg

13 juni 1917 voer de kotter 'USRC McCulloch' van de Amerikaanse marine voor het laatst uit. Het gepantserde schip zonk die dag aan de Zuid-Californische kust na een aanvaring met de stomer 'Governor' die meer dan 400 opvarenden telde. Overblijfselen van het wrak werden pas nu, exact 100 jaar later, teruggevonden.

De McCulloch had een voorgeschiedenis als militair schip tijdens de Slag in de Baai van Manilla en gedurende de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Op 12 december 1897 werd het schip in dienst gesteld. Na heel wat omzwervingen keerde het in 1912 terug naar het eigen patrouillegebied in de omgeving van San Francisco.

Na de botsing met het passagiersschip 'Governor' zonk het naar de bodem van de Stille Oceaan bij Point Conception, om nooit meer gezien te worden. Alle opvarenden overleefden het ongeval, maar één bemanningslid overleed enkele dagen later alsnog aan zijn verwondingen.

Nu, een eeuw later, vond een onderzoeksteam het scheepswrak, niet ver van Point Conception waar de McCulloch destijds was gezonken. Dat kan een erg gevaarlijke plek zijn in ongure omstandigheden. Niet voor niets staat Point Conception bekend als 'het kerkhof van de Grote Oceaan'.

Voorlopig blijft de McCulloch daar op de zeebodem liggen. Het is nog niet uitgemaakt wat de verdere plannen zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 misverstanden over burn-out die dringend de wereld uit moeten

5 misverstanden over burn-out die dringend de wereld uit moeten

http://static3.hln.be/static/photo/2017/11/11/0/20170606170813/media_xll_9779805.png

We worden de laatste jaren om de oren geslagen met berichten over burn-out en iedereen kent intussen minstens één iemand die eraan ten prooi is gevallen. Je zou dus denken dat we nu wel begrijpen wat de ziekte inhoudt. Helaas is dat niet het geval. Er bestaan nog veel te veel misvattingen over burn-out. Stressarts Luc Swinnen klaart die graag uit.

Misverstand 1. Burn-out treft emotioneel onstabiele mensen
"Mensen die een burn-out krijgen zijn absoluut geen watjes. Het zijn perfectionisten. Ze werken harder, omdat ze alles in orde willen hebben en omdat ze meer werk zien. Ze willen ook goed in het team liggen, waardoor ze vaker extra taken op zich nemen. Niet omdat ze assertiviteit missen, maar omdat ze daar voldoening uit halen. Ze zijn gedreven, gepassioneerd en collegiaal. Dat zijn absoluut geen kenmerken van een emotioneel onstabiele persoonlijkheid."

Misverstand 2. Werkgevers kunnen een burn-out niet voorkomen
"De werkgever speelt wel degelijk een belangrijke rol. Het is zijn taak om een gezonde werkomgeving te creëren. Hij moet zorgen dat werkkrachten zich nuttig voelen en fier zijn op hun job. Dat ze weten wat er van hen wordt verwacht. Hij moet op een open manier communiceren, zodat iedereen weet waarom de ene wel opslag krijgt en de ander niet. Hij moet zijn werknemers ook enige vrijheid gunnen, om bijvoorbeeld eigen werkuren te bepalen. En hij moet zorgen voor een collegiale sfeer, waarbij medewerkers vrienden zijn in plaats van rivalen. Wordt er aan een van die vijf zaken niet voldaan, dan is de kans op problemen heel groot."

Misverstand 3. Burn-out is een individuele aandoening
"Burn-out is besmettelijk. We hebben allemaal spiegelneuronen, hersencellen die het gedrag van anderen spiegelen. Dus als je thuis een partner hebt met een burn-out, is het risico heel groot dat je de ziekte gaat overnemen. Dat zie je ook in bedrijven. Als er één burn-out is, volgen er nog."

Misverstand 4. Mensen met een burn-out zijn depressief
"Een depressie is een stemmingsziekte. Dan heb je nergens nog zin in. Een burn-out is een energieziekte. Dan wil je dingen doen, maar je hebt er de fut niet voor. Dat is een groot verschil. Een depressie kan verholpen worden met medicatie, bij een burn-out helpen pillen niet. Je kan er alleen met veel geduld en goede begeleiding van herstellen."

Misverstand 5. Een burn-out is volledig werkgerelateerd
"Niet alleen onze stressvolle jobs zorgen ervoor dat zo veel mensen een burn-out krijgen. Onze leefomstandigheden zijn mee verantwoordelijk. Er heerst veel onzekerheid, dingen veranderen continu en we krijgen heel veel prikkels binnen. Een van de grootste bronnen van storende prikkels is blauw licht, afkomstig van tv's, computers en gsm's. Probeer die twee uur voor je gaat slapen uit te schakelen. Zoek rust op door vaak genoeg naar buiten te trekken of een museum te bezoeken. En beweeg voldoende. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die 10.000 stappen per dag zetten beter in hun vel zitten en hun werk efficiënter kunnen uitvoeren. Kleine aanpassingen die een groot verschil maken."

Meer weten over burn-out? '101 antwoorden op stress en burn-out', Luc Swinnen & Dirk Coeckelbergh, Van Halewyck (€ 19,99). (br.hln)


» Reageer (0)
15-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvliegers? Dit drankje maakt er snel komaf mee

Opvliegers? Dit drankje maakt er snel komaf mee

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/15/11/20170614144835/media_xll_9796826.jpg

Strakker en energieker in 7 weken? Met het nieuwe boek "Power Body" van Claudia van Avermaet ga je vol zelfvertrouwen de zomer tegemoet. De zus van Greg van Avermaet legt uit hoe je in 7 stappen en evenveel weken jouw gezonde toplichaam krijgt. Op nina.be doen we graag mee, en geven we zeven weken lang elke dag een powertip van Claudia. Vandaag deelt ze het recept van een drankje dat helpt tegen oplvliegers.

Hormoonschommelingen, vermoeidheid, opvliegers,... het zijn maar enkele vervelende kwaaltjes die voorkomen tijdens de menopauze. Er zijn een aantal middeltjes op de markt om symptomen te bestrijden, maar tegen opvliegers of ook wel vapeurs in de volksmond kun je helaas niet zoveel doen. Volgens Claudia is het vooral belangrijk dat vrouwen zichzelf graag blijven zien tijdens de menopauze en hun lichaam ook met liefde blijven behandelen. Maar voor wie zich toch suf irriteert aan de opvliegers, heeft ze een makkelijk receptje in petto.

200 ml warm water (niet kokend)
• 2 el appelciderazijn
• 1 el honing

Meng alles goed door elkaar en klop dit tot een schuimig drankje.

Opgelet: appelciderazijn kan irritatie in je keel veroorzaken wanneer je het niet verdunt. Diabetici mogen dit drankje niet innemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 7.000 werkgevers filmen personeel op werkvloer

Bijna 7.000 werkgevers filmen personeel op werkvloer

http://static2.hln.be/static/photo/2017/6/13/0/20170614055955/media_xll_9795855.jpg

Al 6.951 werkgevers in België hebben bewakingscamera's geplaatst om de werkvloer te controleren. Het voorbije jaar deden 1.057 werkgevers een aangifte daarvoor bij de privacycommissie. Dat meldt De Tijd woensdag.

De camera's zijn in alle sectoren te vinden, zo stelt De Tijd vast. Er zijn aangiftes voor apotheken, supermarkten, ziekenhuizen, autogarages, alsook de redactie van De Tijd en het stadhuis van Antwerpen.

Volgens Piet Van den Bergh van de studiedienst van vakbond ACV is het "een normale zaak geworden, zeker boven kassa's en op andere gevoelige plekken". Hij zegt dat het een goeie zaak is dat meer werkgevers de installatie aangeven bij de privacycommissie, maar toch zijn er nog discussies over. "Die duiken doorgaans op in rechtszaken over werknemers die worden beschuldigd van diefstal of wat anders dat niet mag."

In een cao is afgesproken dat werknemers alleen om bepaalde redenen mogen worden gefilmd, bijvoorbeeld om de veiligheid en gezondheid te garanderen. Geheime bewaking mag niet. De privacycommissie kreeg het voorbije jaar zo'n 60 klachten over camera's op de werkvloer. (br.hln)


» Reageer (0)
12-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 118.000 Vlamingen betalen watermaatschappij zonder ooit druppel water te verbruiken

Bijna 118.000 Vlamingen betalen watermaatschappij zonder ooit druppel water te verbruiken

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/8/2/20170612055530/media_xll_9791447.jpg

In 2015 betaalden 117.591 Vlamingen een vastrecht tussen 22 en 70 euro aan hun watermaatschappij zonder dat ze één druppel water verbruikten. Sinds 2016 is dat vastrecht gestegen tot 106 euro bij iedere maatschappij. Vlaams parlementslid voor de sp.a Rob Beenders pleit ervoor dat iedereen verhoudingsgewijs bijdraagt aan de kosten van het waternet en dat woningen met een 0-verbruik geen factuur krijgen van 106 euro.

Vandaag geldt een basis vastrecht van 106 euro, dat verminderd wordt met 20 euro per gedomicilieerde. Daardoor betalen de 525.654 singles jaarlijks 86 euro, de 371.583 gezinnen van vier 26 euro en de 214.491 gezinnen van vijf of meer nul euro.

Geen waterverbruik
Er zijn evenwel ook aansluitingen waar geen enkel waterverbruik is. Het gaat onder andere over ouderen die verblijven in een rusthuis en hun eigen woning nog in het bezit houden, mensen die gedurende een bepaalde tijd in het buitenland zitten voor werk of studies, of mensen die moeten revalideren en lange tijd in het ziekenhuis verblijven. In 2015 ging het in totaal om 117.591 aansluitingen. Deze mensen kregen in 2015 een factuur voor vastrecht schommelend tussen 22 en 70,44 euro. Het vastrecht in 2015 was per watermaatschappij verschillend. Ze ontvingen dat jaar in totaal 178 miljoen euro of 23 miljoen meer dan in 2012.

Gezond verstand
"Het is niet correct dat een single 86 euro vastrecht betaalt, een gezin van 5 personen 0 euro en iemand die helemaal geen water verbruikt 106 euro. Waar zit hier het gezond verstand? Als het vastrecht dient om bij te dragen aan de kosten van het waternet, dan moet iedereen dat op een correcte manier doen, de verschillen zijn vandaag oneerlijk en onlogisch, dit moet veranderen", vindt Beenders.

Hij vraagt dat Vlaams minister Joke Schauvliege na de lopende evaluatie van de samenstelling van de waterfactuur het vastrecht zo hervormt dat elke Vlaming verhoudingsgewijs bijdraagt aan de kosten van het waternet, waarbij woningen zonder verbruik voortaan geen factuur meer krijgen van 106 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet voor wie naar Frankrijk reist: ecovignet verplicht vanaf 1 juli

Opgelet voor wie naar Frankrijk reist: ecovignet verplicht vanaf 1 juli

http://static0.hln.be/static/photo/2017/9/16/1/20170611081803/media_xll_9789721.jpg

Het Franse ecovignet Crit'Air wordt vanaf 1 juli verplicht voor al wie in ons buurland wilt rondrijden in steden waar milieuzones zijn ingesteld. Wie nog geen ecovignet heeft, kan maar beter snel eentje aanvragen online, want het kan al gauw 10 dagen duren vooraleer je het ontvangt. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Met het ecovignet wil Frankrijk vervuilende auto's zoveel mogelijk uit de steden weren. Crit'Air bestaat in zes kleuren: van groen, voor de propere elektrische wagens, tot grijs, voor auto's van voor 2000. De kleur die je krijgt is dus afhankelijk van het jaar van inschrijving, de energie-efficiëntie en de uitstoot van het voertuig.

Zones
De Franse wetgeving Crit'Air, waarmee Franse gemeentes milieuzones kunnen instellen, bestaat sinds 1 juli 2016. Met deze wetgeving wil het land de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof verlagen. Een milieuzone kan bestaan uit een zone waar beperkt verkeer toegestaan is, de zogenaamde "Zone à Circulation Restreinte" (ZRC), of uit een luchtkwaliteitszone. Binnen deze zones mogen op werkdagen tussen 8 uur en 20 uur alleen voertuigen rijden die over een milieusticker beschikken. Wie dus tussen die uren door de zones wilt rijden, heeft een ecovignet nodig. 

Boete
Steeds meer Franse steden, zoals Parijs en Lyon, hebben al zones met beperkte circulatie ingevoerd. In september zullen nog meer steden volgen, waaronder ook Montpellier, Bordeaux en Rijsel.  

"Vanaf 1 juli kan al wie bijvoorbeeld in Parijs zonder het juiste vignet rondrijdt, beboet worden", waarschuwt Danny Smagghe van mobiliteitsorganisatie Touring in het Nieuwsblad. Als je dan zonder ecovignet rondrijdt, kan je een boete krijgen van 68 euro. Het Crit'Air-vignet kost slechts 4,80 euro. Het vignet blijft bovendien geldig zolang de auto is ingeschreven. Het ecovignet is enkel online te koop. (br.hln)


» Reageer (0)
10-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankzij deze geuren kom je zo in dromenland

Dankzij deze geuren kom je zo in dromenland

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/12/12/20170609110543/media_xll_9786402.jpg

Strakker en energieker in 7 weken? Met het nieuwe boek "Power Body" van Claudia Van Avermaet ga je vol zelfvertrouwen de zomer tegemoet. De zus van Greg van Avermaet legt uit hoe je in 7 stappen en evenveel weken jouw gezonde toplichaam krijgt. Op nina.be doen we graag mee, en geven we zeven weken lang elke dag een powertip van Claudia.

In slaap vallen kan soms erg moeilijk zijn, zeker met deze hitte. Claudia geeft haar tip over hoe je dankzij geuren een echte schone slaapster wordt. 

Geuren werken in op jouw gevoel van ontspanning en jouw slaap. De geur van kruiden heeft een effect op je lichaam en op je geest. De volgende geuren bevorderen je slaap:

Lavendel
Heeft ontspannende eigenschappen. Je kunt na het nemen van een lavendelbad heerlijk slapen. Je kunt ook gewoon wat lavendelolie op je lakens druppelen. Thee van lavendelbloemetjes is ook heel ontspannend. Gebruik dit wel met mate, want anders heeft het een tegenovergestelde werking.

Marjolein
Heeft een warme, kruidige en 'troostende' geur. Het helpt bij hoofdpijn, migraine en slapeloosheid, doordat de geur kalmerend werkt op het zenuwstelsel.

Sandelhout
Is afkomstig van een boom met leerachtige bladeren en kleine paarse bloemen. Deze geur helpt bij emotionele uitputting, depressiviteit en slapeloosheid, vooral als je een druk leven leidt of last hebt van angsten.

Jasmijn
Is afkomstig van een klimmende struik met talloze witte bloemen. Het heeft een heerlijk zoet aroma, helpt bij gebrek aan zelfvertrouwen, brengt de hormonen in balans, ontspant het lichaam en kalmeert de zenuwen. (br.hln)


» Reageer (0)
09-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van muggen? Deze 5 natuurlijke middeltjes helpen

Last van muggen? Deze 5 natuurlijke middeltjes helpen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/4/1/20160529105019/media_xll_8704021.jpg

Samen met een beginnend zomerweertje komt helaas een iets minder aangenaam neveneffect: zoemende muggen die ons uit onze slaap houden. Geen muggenmelk in huis, of niet zo dol op de doordringende geur van het product? Deze natuurlijke middeltjes werken minstens even goed.

1. Lavendel

De geur van citroen schrikt muggen af, maar ook op lavendel zijn ze niet meteen dol. Extra voordeel: ook vliegen en motten blijven hiermee op een afstand. Je kan wat lavendeltakjes in een stukje stof wikkelen en toeknopen, en deze zakjes verspreiden in huis. Maar ook huidproducten met lavendel zijn erg efficiënt. Ze verbergen je natuurlijke lichaamsgeur, waar muggen tot aangetrokken worden.

2. Knoflook

Voeg gerust nog een extra teentje knoflook toe aan je maaltijd, want dat kunnen muggen niet verdragen. Na het eten van look, komen knoflookoliën vrij door de poriën van je huid. Een geurtje dat de muggen op afstand houdt.

3. Draag lichte kleuren

Een tip om ook overdag niet te veel last te hebben van de zoemende beestjes: draag lichtere kleuren. Daar voelen muggen zich het minst tot aangetrokken, terwijl donkere kleren het meeste opvallen. Vooral bij zonsopkomst of zonsondergang prikken muggen het liefst, dus dan draag je beter kledij in lichte kleuren.

4. Ventilator

Muggen zijn niet de allerbeste vliegers, dus met een een kleine ventilator naast je bed, raken ze zelfs niet tot bij jou. Richt de ventilator naar de grond, aangezien muggen vaak daar vliegen om zoveel mogelijk wind te ontwijken.

5. Maak je eigen antimuggenkaars

Zonder zelf aan de slag te moeten met wieken en kaarsvet, kan je heel makkelijk zelf een geurige antimuggenkaars maken.

- Vul een grote glazen pot of bokaal met verste takjes munt, rozemarijn citroen, lavendel of andere van je favoriete geurtjes

- Voeg water bij de verse geuren en een paar druppels citronella

- Stop een drijvende kaars in de pot, en steek aan   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen heeft er nieuw kunstmuseum bij

Antwerpen heeft er nieuw kunstmuseum bij

http://static0.hln.be/static/photo/2017/10/7/12/20170608174206/media_xll_9784782.jpg

Aan de Antwerpse Scheldekaaien opent morgen het gloednieuwe museum De Reede de deuren. Het gaat om een privé-initiatief van de Nederlandse ondernemer Harry Rutten, die tijdens zijn loopbaan een verzameling aanlegde van grafisch werk van drie grootmeesters in het genre: Francisco Goya, Edvard Munch en Félicien Rops.

De dagelijkse werking zal vooral op vrijwilligers draaien, maar toch zal het museum vijf dagen per week open zijn en komen er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen met bruiklenen.

Grafiek
Een museum dat volledig aan grafiek is gewijd, met onder meer etsen, lithografieën, aquatinten en houtsneden, is een behoorlijk uniek gegeven. Rutten koos Antwerpen uit als locatie, onder meer omdat daar ook al het drukkunstmuseum Plantin-Moretus is gevestigd. "Je kan mijn collectie vergelijken met een uit de hand gelopen postzegelverzameling: je ziet iets mooi, je gaat je daarin verdiepen en steeds meer aankopen", zegt hij. "Ik had het voordeel dat grafisch werk nog beschikbaar én betaalbaar was."

Cadeau voor Antwerpen
Het leeuwendeel van de collectie bestaat uit werk van Goya, Munch en Rops, maar er hangen ook stukken van onder meer Jacob Toornvliet, Rik Wouters en Gustave Van de Woestijne. Rutten vroeg geen overheidssteun aan, wat het Antwerpse stadsbestuur er dan ook toe brengt het museum "een cadeau" aan de stad te noemen.

"Echte entrepreneurs geven de samenleving ook iets terug", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). "Harry Rutten besefte dat er meer is in het leven dan carrière en centen, werd in Noorwegen 'gepakt' door werk van Munch en ging zich verder verdiepen in een minder bekend luik van diens werk, de grafiek. Het is fantastisch dat iedereen nu met het werk van drie grafische meesters kan kennismaken in Antwerpen, in plaats van ervoor naar pakweg Oslo of Madrid te moeten." (br.hln)


» Reageer (0)
05-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een dikke laag make-up toch niet zo slecht is

Waarom een dikke laag make-up toch niet zo slecht is

http://static3.hln.be/static/photo/2017/10/14/5/20170601115500/media_xll_9768860.jpg

Al jaren waarschuwen dermatologen ons voor het gebruik van make-up, het verstopt de poriën en irriteert de huid. Niets beter dus dan af en toe puur natuur door het leven gaan zou je denken, maar nu blijkt een goede laag make-up toch nog zijn voordelen te hebben.

Eerder deze maand publiceerde Phillip Artemi, dokter aan de Australasian College of Dermatologists, een paper over de potentiële voordelen van het dragen van cosmetica. "We weten nu dat het niet alleen zonnestralingen zoals UVB en UVA zijn die onze huid aantasten. We worden ook blootgesteld aan infrarood stralingen en licht, met een doffe huid, rimpels en in het slechtste geval huidkanker als resultaat", legt Phillip Artemi uit.

Gewapend tegen de zon

Na zonnecrème zou een goede laag make-up het beste wapen zijn tegen verouderingssymptomen door zonnestralen. "Zonnecrème doet veel, maar niet genoeg. Daarom adviseren we nu ook om gekleurde schoonheidsproducten zoals foundation, blush en lippenstift te gebruiken om het risico op huidkanker en vroegtijdige veroudering tegen te gaan."

Pigmenten en andere licht reflecterende ingrediënten in make-up beschermen het huidoppervlak tegen zonnestralen. Dit idee is vooral van toepassing wanneer het gaat om oogmake-up. Wanneer we ons insmeren met zonnecrème wordt de zone rond de ogen vaak overgeslagen, een extra laagje oogschaduw en licht reflecterende highlighter helpen in dat geval zonneschade tegen te gaan.

Make-up als zonnebeschermer?

Alvorens we mee op de 'cosmetica-is-goed-voor-je-huid kar' springen, vroegen we dermatoloog Ilan Karavani om zijn mening.

"Het blokkeren van zonnestralen is een goede zaak. Je kan dit op verschillende manieren doen, door bijvoorbeeld een zonnecrème te gebruiken. Maar ook make-up heeft inderdaad een blokkerende functie omwille van haar reflecterende effect. Men schat dat een laag cosmetica gelijk staat aan beschermingsfactor 15. Enerzijds helpt make-up dus tegen zonneschade, anderzijds heeft die laag make-up ook schadelijke effecten, zoals verstopte poriën en een geïrriteerde huid. Er zijn dus wel degelijk verschillende redenen waarom het dragen van make-up niet goed is voor je huid. Het gebruiken van make-up als zonnebeschermer is dan ook niet aan te raden. Maar draag je het wel omwille van esthetische redenen, dan heb je wel het voordeel van een extra zonnebescherming." (br.hln)


» Reageer (0)
04-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom cactussen onze harten veroverden

Waarom cactussen onze harten veroverden

http://static2.hln.be/static/photo/2017/3/5/6/20170602132347/media_xll_9771741.jpg

De cactus heeft de afgelopen jaren een heuse comeback gemaakt en werd daarmee zelfs tot it-plant uitgeroepen. De plant, die in de jaren 70 zijn wortels had gevestigd in zowat iedere woonkamer, schudde het oubollige imago van zich af en heroverde onze harten zonder al te veel moeite. Dat de cactus de meest trendy plant van het moment is, blijkt niet toevallig.

Groot, klein, rond, langwerpig, cactussen komen in alle vormen en maten. De stekelige plant wist in no-time een plekje in ons huis te bemachtigen en werd daarmee een waar fenomeen op Pinterest. Inmiddels mag de cactus zich de it-plant van het moment noemen, en het lijkt er niet op dat we hier met een eendagsvlieg te maken hebben. Al wordt het voor kwekers steeds lastiger om voldoende aanbod te voorzien.

Enkele maanden geleden opende de eerste cactusboetiek, genaamd Prick, haar deuren. De winkel die gevestigd is in Londen bouwde in sneltempo een waardig klantenbestand uit van 70s kids en hedendaagse hipsters. Maar de heropleving van de cactus blijkt echter niet totaal onverwacht. "Cactussen passen bij onze generatie: we willen veel voor weinig effort. De cactus sluit naadloos aan bij dat idee, want zelfs met minimale inspanningen doet de plant het goed", vertelt de eigenares van Prick Gynelle Leon. De cactus gaat als zoete broodjes over de toonbank, ondanks prijzen die soms kunnen oplopen tot enkele honderden en soms zelfs duizenden euro's.

Vraag en aanbod

Dat die prijzen zo kunnen oplopen is te wijten aan de wet van vraag en aanbod. Kwekers hebben moeite om de toenemende vraag bij te houden, want cactussen mogen dan wel makkelijk te onderhouden zijn, het kweken van onze stekelige huisgenootjes vraagt wel veel geduld. De kleine cactussen die verkrijgbaar zijn in Ikea hebben vaak al 3 levensjaren op de teller staan, bij grote exemplaren spreken we al snel over zo'n 500 jaar.

"De populariteit van cactussen kan beschouwd worden als een reactie op hoe snel alles moet gaan," denkt Carlos Morera, die met Hot Cactus een gelijkaardige winkel runt in Los Angeles. "Je haalt een plant in huis die nauwelijks zal veranderen tot aan je dood. Zo rebelleren ze tegen deze moderne tijden van efficiëntie en productie waar resultaten geleverd moeten worden. Cactussen tonen dat het ook anders kan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw boek van Lord of the Rings-auteur Tolkien na 100 jaar in de rekken

Nieuw boek van Lord of the Rings-auteur Tolkien na 100 jaar in de rekken

http://static1.hln.be/static/photo/2017/10/4/1/20170601161500/media_xll_9769411.jpg

'Beren en Lúthien'. Zo heet het boek van 'Lord of the Rings'-auteur JRR Tolkien dat sinds vandaag in de winkel ligt. Dat laatste is opmerkelijk, want Tolkien schreef het boek honderd jaar geleden, vlak na de Eerste Wereldoorlog.

De beroemde schrijver overleed in 1973, het boek is geredigeerd door zijn zoon Christopher (97). Hij maakte hierbij gebruik van drie verschillende versies die zijn vader door de jaren heen schreef. Eerder redigeerde Christopher al 'De Silmarillion', dat in 1977 werd uitgebracht, en 'De Kinderen van Hurin', gepubliceerd in 2007.

Aragorn en Arwen

Centraal in het nieuwe boek staan de jongeman Beren en zijn geliefde Lúthien. Ze hebben een onmogelijke liefde: Beren is een sterfelijke man, Lúthien een onsterfelijke elf. Hun romance ligt ten grondslag aan de liefde tussen Aragorn en Arwen uit 'In de ban van de ring'.

Het verhaal zou zijn gebaseerd op Tolkiens eigen liefdesleven. Alleen werd de auteur niet verliefd op een elf, maar op een 'oudere vrouw'. Tolkien viel op zijn 16de als een blok voor de 19-jarige Edith. Hij wilde met haar trouwen, maar mocht dat niet van zijn voogd.

En ze leefden nog lang en gelukkig?

Uiteindelijk trouwde Tolkien toch met de liefde van zijn leven en werden ze samen oud. Of Beren en Lúthien hetzelfde gelukkige lot treft, zal blijken in het boek. Dat het verhaal heel veel betekende voor de schrijver, blijkt uit de grafsteen die hij deelt met zijn vrouw op Wolvercote Cemetery in Oxford. De namen Beren en Lúthien staan erin gegraveerd

Belgische fans moeten het voorlopig nog met de Engelstalige versie doen. De Nederlandstalige versie wordt verwacht in augustus, laten verschillende boekverkopers weten. (br.hln)


» Reageer (0)
25-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld brengt ode aan zichzelf en kat Choupette

Karl Lagerfeld brengt ode aan zichzelf en kat Choupette

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/2/6/20170524100058/media_xll_9751746.png

Karl Lagerfeld loves Karl Lagerfeld. En wanneer die liefde te groot wordt om te onderdrukken, breng je toch gewoon een ode aan jezelf. En eventueel ook aan je viervoetige wederhelft. Dat is exact wat de bekende modeontwerper en fotograaf dacht toen hij op de proppen kwam met zijn nieuwe capsulecollectie.

De Duitse modeontwerper en fotograaf Karl Lagerfeld is een verschijning op zich. En zijn capsulecollectie, die de naam 'Karl the Photographer' kreeg, zet dat maar al te graag in de kijker. De collectie bestaat uit kledingstukken en accessoires waarmee hij een ode brengt aan zichzelf en zijn kat Choupette.

Met de capsulecollectie zet Karl zichzelf als fotograaf in de kijker. Enkele selfies, Polaroids en abstracte beelden verwijzen naar zijn succesvolle carrière achter de lens voor zowel zijn eigen merk alsook modegiganten Chanel, Fendi en Dior.

Ook zijn kat Choupette Lagerfeld krijgt een starring role in de collectie. Met ruim 99.000 Instagram-volgers mag de harige viervoeter zichzelf de beroemdste én rijkste kat ter wereld noemen, want in 2014 verdiende Choupette maar liefst drie miljoen euro. Daar kunnen wij alleen maar van dromen... (br.hln)


» Reageer (0)
23-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 procent van de Belgische vrouwen onzeker over hun oksels

30 procent van de Belgische vrouwen onzeker over hun oksels

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/9/9/20170523163235/media_xll_9749934.jpg

Het zomerweer van de afgelopen dagen schreeuwt om terrasjes, mouwloze topjes en een streepje huid. En toch trekt maar liefst één derde van de vrouwen toch iedere dag een T-shirt met lange mouwen aan. Om haar oksels te verbergen, zo blijkt uit een onderzoek van Dove

Naar aanleiding van de herlancering van hun gamma verzorgende deodoranten en anti-transpiranten, deed verzorgingsmerk Dove vorige maand een rondvraag bij 871 Belgische vrouwen over hun oksels. Daaruit bleek dat 90 procent van de vrouwen haar oksels onthaart, ook al betekent dat voor 40 procent onder hen achteraf vaak een geïrriteerde en rode huid. Dat getal schommelt wel naar gelang de leeftijd. Bijn jonge meisjes onthaart slechts 1 vrouw op de 10 haar oksels nooit, bij 65-plussers stijgt dat naar 4 op de 10. 

Maar liefst 3 vrouwen op de 10 dragen mouwtjes om hun oksels aan het zicht te onttrekken. Niet omdat ze toevallig eens niet geschoren hebben, wel omdat ze zich schamen voor hun oksels. Ingegroeide haartjes, een donkere schijn of pukkeltjes, blijkbaar zijn er heel wat redenen om die oksels te verbergen. Bij jonge meisjes stijgt dit cijfer zelfs tot 1 op 2. Voor veel vrouwen hangt zelfvertrouwen immers nauw samen met verzorgde oksels, zo blijkt. Maar liefst 94 procent van de respondenten gaf aan zich zelfverzekerder te voelen wanneer haar oksels verzorgd waren. (br.hln)


» Reageer (0)
12-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Van Looys nieuwe liefde is een ex-topmodel

Erik Van Looys nieuwe liefde is een ex-topmodel

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/16/9/20170510061121/media_xll_9718899.jpg

"Ik ben ergens op proefcontract, denk ik. Ja, bij een fantastische madam." Erik Van Looy (55) gaf in 'Gert Late Night' te kennen dat er mogelijk een nieuwe vrouw in zijn leven is, en die krijgt nu een gezicht. Ingrid Parewijck (38) is pionier van de Vlaamse topmodellen en was in haar gloriejaren graag gezien op de covers van 'Elle' en 'Vogue'.

Filmmaker Erik Van Looy lijkt opnieuw de liefde gevonden te hebben. Bij een ontboezeming in 'Gert Late Night', op het schip van goede vriend Gert Verhulst, verklapte de regisseur dat er misschien weer een vrouw in zijn leven is. Die dame, blijkt nu, is de 38-jarige Ingrid Parewijck. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!