Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekend Vlaanderen straalt op première La Fidèle met Matthias Schoenaerts

Bekend Vlaanderen straalt op première La Fidèle met Matthias Schoenaerts

http://static2.hln.be/static/photo/2017/1/14/13/20170923223509/media_xll_10027498.jpg

Kinepolis Brussel rolde vanavond de rode loper uit voor de première van La Fidèle, de derde langspeelfilm van Michael R Roskam met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol.

'Le Fidèle' is een romantische neo-noir, waar Roskam zijn vaste klant Matthias Schoenaerts als Gigi samenbrengt met de Franse actrice Adèle Exarchopoulos ('La Vie d'Adèle') als Bibi in een donkere liefdestragedie tegen de achtergrond van het beruchte Brusselse gangstermilieu.

Naast Schoenaerts en Exarchopoulos zijn er bijrollen voor onder meer Sam Louwyck en Stefaan Degand. Roskam schreef het scenario samen met Thomas Bidegain en Noé Debré. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soulzanger Charles Bradley (68) overleden

Soulzanger Charles Bradley (68) overleden

Klik op de foto om hem te beluisteren


Soulzanger Charles Bradley is vandaag overleden. Dat raakte bekend via zijn social media accounts. De soulzanger, wiens carrière pas 7 jaar geleden echt in een stroomversnelling kwam, leed sinds vorig jaar aan kanker. In september moest hij daarom ook nog zijn geplande tournee afgelasten. Bradley is 68 geworden.   (br.hln)


» Reageer (0)
23-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Brusselmans wordt 60 en schrijft 75ste boek

Herman Brusselmans wordt 60 en schrijft 75ste boek

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/0/2/20170922232437/media_xll_10025597.jpg

Herman Brusselmans heeft vanavond in de Gentse Vooruit zijn nieuwste boek 'Hij schreef te weinig boeken' voorgesteld. Een autobiografie van de Vlaamse schrijver, die volgende week 60 jaar oud wordt en met typische pen terugblikt op zijn leven. Op de boekvoorstelling ging televisiepersoonlijkheid Cath Luyten met de bekende Gentenaar in gesprek.

Zijn laatste werk wordt aangekondigd als "een boek waarin hij zichzelf op de hielen zit". Brusselmans voelt zijn adem in de nek, herschept zijn eigen wereld, geeft zijn ik-personage meerdere levens en creëert tientallen andere figuren die de werkelijkheid gedeeltelijk tot fictie maken."

De schrijver heeft het in 'Hij schreef te weinig boeken' over zijn jeugd, de kerk en vrouwen. "Maar ook over dieren, de motor, het drumstel, het weer, de nacht, duizend wezen en dingen. Ze worden allemaal op één hoop gegooid, gerangschikt, in geuren en kleuren beschreven, van de achtergrond naar de voorgrond getrokken en vice versa."

'Hij schreef te weinig boeken' ligt vanaf 29 september in de boekenrekken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is na overlijden van Liliane Bettencourt de nieuwe rijkste vrouw ter wereld

Dit is na overlijden van Liliane Bettencourt de nieuwe rijkste vrouw ter wereld

http://static0.hln.be/static/photo/2017/14/1/7/20170922120941/media_xll_10024357.jpg

Met het overlijden van de Franse L'Oréal-erfgename Liliane Bettencourt gaat de titel van rijkste vrouw ter wereld naar iemand nieuw: Alice Walton (67). Zij is de enige dochter van Sam Walton, de stichter van de Amerikaanse supermarktketen Walmart. Dat blijkt uit een lijst van zakentijdschrift Forbes.

De nettowaarde van Alice Walton wordt momenteel geschat op 38,4 miljard dollar of 32 miljard euro. Daarmee bleef ze tot nu toe een stuk onder de nettowaarde van Bettencourt, die 46,3 miljard dollar of 38,7 miljard euro waar was. Daar had die laatste wel geen zeggenschap meer over. De 94-jarige vrouw leed al jaren aan dementie en de ziekte van Alzheimer, waardoor haar fortuin werd beheerd door haar dochter en twee kleinzonen.

Alice Walton studeerde economie en ontwikkelde zich al snel tot succesrijke zakenvrouw. Zo leidde ze tien jaar Llama Company, haar eigen investeringsbank. Ze haalde ook enkele keren het nieuws voor haar betrokkenheid bij zware ongevallen. Bij een aantal daarvan werd ze opgepakt omdat ze gedronken had. In 1983 reed ze in Mexico in een ravijn en moest ze meer dan twee dozijn operaties ondergaan, waar ze nog steeds de gevolgen van zou ondervinden. In 1989 reed ze een 50-jarige vrouw dood die de straat overstak, maar daar werd ze niet voor vervolgd. Haar recentste veroordeling dateert van 2011, toen ze werd betrapt op rijden onder invloed op haar 62ste verjaardag.

Warhol
In tegenstelling tot haar broers Rob en Jim bleef Alice Walton dus niet voor het familiebedrijf werken. Ze is intussen voorzitter van het Crystal Bridges Museum of American Art, in de thuisstad van de bekende familie: Bentonville Arkansas. Het museum ging open in 2011 en heeft in zijn collectie werken van bekende meesters als Andy Warhol, Norman Rockwell en Mark Rothko. Walton zou ook een persoonlijke kunstcollectie hebben die in de miljoenen loopt.

In dat museum is sinds deze maand overigens een Belg aan het werk. Lieven Bertels leidt er het Momentary, een groot project waarbij een ontmantelde fabriek van Krafts Foods naast het museum omgevormd wordt tot multidisciplinaire ruimte voor visuele - en podiumkunsten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qatarees betaalt 3,6 miljoen euro voor muurschilderingen van Banksy

Qatarees betaalt 3,6 miljoen euro voor muurschilderingen van Banksy

http://static2.hln.be/static/photo/2017/12/0/1/20170921201000/media_xll_10022911.jpg

Een koper uit Qatar heeft 3,2 miljoen Britse pond (omgerekend een goeie 3,6 miljoen euro) neergeteld voor vijf muurschilderingen uit Liverpool van de hand van graffitikunstenaar Banksy.

Een van de verkochte werken is de befaamde 'Liverpool Rat', een werk van 12 meter bij zes meter. Daarnaast is de Qatarees nu ook de eigenaar van de werken 'Love Rat', 'Never Liked The Beatles', 'Secured' en 'Love Plane'.  

De muurschilderingen werden verkocht door consultancybedrijf Samuel Beilin and Partners in naam van een cliënt die anoniem wenst te blijven. Die persoon zou de werken gekocht hebben van verschillende eigendommen in Liverpool, maar verkoopt ze nu aan een koper uit het Midden-Oosten die ze zal tentoonstellen voor het publiek.

De meeste werken zijn aangebracht op pleisterwerk, dat intact van de muur gehaald zal worden en bedekt met een laag vernis zodat ze veilig getransporteerd kunnen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
22-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 51.000 euro geboden voor duurste en zeldzaamste Kuifje-album ter wereld

Al 51.000 euro geboden voor duurste en zeldzaamste Kuifje-album ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2017/6/0/6/20170921145551/media_xll_10022316.jpg

Nog twee dagen kan er geboden worden op een van de zeldzaamste en allicht ook duurste Kuifje-albums ter wereld: 'l'Île Noire' of 'De Zwarte Rotsen'. Online veilinghuis Catawiki kreeg al verschillende boden binnen, het hoogste staat op 51.000 euro. Het veilingverhuis verwacht weliswaar dat het stripboek naar schatting 95.000 euro kan opleveren. Het exemplaar dat verkocht wordt, staat vol handgeschreven opmerkingen en gecorrigeerde plaatjes van tekenaar Hergé. Wereldwijd zijn er slechts drie exemplaren van het album uit 1943.   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen zoekt naar Frida Sofia na aardbeving Mexico. Maar het meisje bestaat niet

Iedereen zoekt naar Frida Sofia na aardbeving Mexico. Maar het meisje bestaat niet

http://static0.hln.be/static/photo/2017/6/3/11/20170922094510/media_xll_10024121.jpg

Een meisje dat na de aardbeving in Mexico bedolven lag onder het puin van haar school hield gisteren heel het land in de ban. De reddingswerkzaamheden van Frida Sofia waren live op televisie te volgen. Maar het meisje blijkt helemaal niet te bestaan.

Het was een aangrijpend verhaal, gisteren. In het puin van de ingestorte basisschool in Mexico-Stad, waar 19 kinderen en zes volwassenen om het leven kwamen, hadden reddingswerkers een handje zien bewegen. Televisiezender Televisa, de enige die op de site werd toegelaten, zond urenlang live uit hoe ze probeerden het kind te redden. De zeemacht, die de reddingsoperatie leidde, communiceerde via de reporters op het terrein.

Het meisje kreeg een naam, Frida Sofia, en Televisa meldde hoe de reddingswerkers met haar hadden communiceren. Ze zei dat er nog twee kinderen bij haar onder het puin zaten. Met een tuinslang kreeg het meisje water te drinken. Haar familieleden keken vanop een afstandje toe, terwijl heel Mexico aan het tv-scherm gekluisterd zat. De hashtag #Fridasofia was een trending topic in het land. Een minister riep de ouders van het meisje op zich te melden.

Maar het meisje bestaat helemaal niet, zei de Mexicaanse zeemacht gisteravond.

Bloedsporen

"We willen benadrukken dat we geen weet hebben van het verhaal over het meisje", zei ondersecretaris van de zeemacht Angel Enrique Sarmiento gisteren. "We geloven niet - we zijn zeker - dat het verhaal niet klopt."

Volgens Sarmiento bevinden zich geen kinderen meer onder het puin van de school. Een camera die in de brokstukken naar beneden werd gelaten, toonde bloedsporen van een man of vrouw die zich door het puin lijkt te hebben voortgesleept. De enige persoon van wie het bloed kan zijn, de enige die nog vermist is, is een werknemer van de school.

De marine erkent onjuiste informatie te hebben verspreid die was aangeleverd door reddingswerkers. Meer dan de bloedsporen is er niet gevonden, benadrukt Sarmiento: geen bewegende vingers, geen stem, geen naam. Wel zijn er meerdere dodelijke slachtoffers uit het puin gehaald. Mogelijk ontstond het gerucht toen reddingswerkers dachten dat ze hun vingers zagen bewegen.

Fake news

Op Twitter hadden gebruikers het al snel over 'fake news', dat de aandacht afleidde van de echte inspanningen van reddingswerkers na de verwoestende aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter.

Het is overigens niet de eerste keer dat dat gebeurde. Na de zware aardbeving met magnitude 8,0 in 1985, waarbij 9.500 mensen het leven lieten, meldden de media dagen later dat er een 9-jarige jongen in het puin gevonden was. Reddingswerkers leverden een gigantische inspanning om de jongen te vinden, maar ook hij bleek nooit bestaan te hebben.

Bij de aardbeving van dinsdag kwamen 250 mensen om het leven, waarvan ongeveer de helft in de hoofdstad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijkste vrouw ter wereld Liliane Bettencourt (94) overleden

Rijkste vrouw ter wereld Liliane Bettencourt (94) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/2/7/20170921181203/media_xll_10022692.jpg

De Franse Liliane Bettencourt, erfgename van cosmeticabedrijf L'Oréal en rijkste vrouw ter wereld, is vandaag op 94-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Franse krant Le Monde bericht.

Liliane Bettencourt werd op 21 oktober 1922 geboren, als enig kind van Eugène Schueller, de oprichter van het Franse cosmeticamerk L'Oréal. Haar moeder sterft wanneer Liliane vijf jaar oud is. Haar vader neemt, naast zijn drukke zakenleven, ook de opvoeding voor zich. In 1957 erft Bettencourt het hele L'Oréal-imperium van haar vader. Ze wordt plotsklaps hoofdaandeelhouder en helpt het bedrijf vanop de eerste rij mee uit te bouwen. Dat lukt aardig. L'Oréal trekt in 1963 naar de beurs, Bettencourt rijft de miljoenen binnen.

Jarenlang is Bettencourt de rijkste vrouw ter wereld, ook anno 2017 nog. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de Franse een geschat vermogen van meer dan 44 miljard dollar, of 36 miljard euro. In 2012 wordt ze opgevolgd door haar kleinzoon. Sindsdien heeft ze zich teruggetrokken uit de zakenwereld.

Bettencourt leidde de laatste jaren aan hevige dementie. En daar maakten sommigen maar al te graag gebruik van. Zo diende haar enige dochter in 2007 nog een klacht in tegen een vriend van Bettencourt nadat die meer dan 1,25 miljard euro aan giften zou hebben ontvangen. François Marie-Banier zou daarbij geprofiteerd hebben van de zwakke geestelijke toestand van de vrouw.

Ook in  2010 kwam Bettencourt nog in het nieuws toen voormalig Frans president Nicolas Sarkozy ervan verdacht werd pakken geld te hebben gekregen voor het voeren van zijn presidentscampagne. Sarkozy werd uiteindelijk buiten vervolging gesteld.

Alice Walton (67), erfgename van Sam Walton of oprichter van Walmart, volgt Bettencourt nu op als rijkste vrouw ter wereld. Haar vermogen wordt geschat op 38 miljard euro.  (br.hln)


» Reageer (0)
21-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeug overleeft 40 uur in beerput en baart dan 12 gezonde biggetjes

Zeug overleeft 40 uur in beerput en baart dan 12 gezonde biggetjes

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/varkenskweker-peter-decaestecker-bij-de-geredde-zeug-en-haar-biggetjes-nbsp-nbsp-hans-verbeke/p1/img-ODJmOWM3YjUvYXQvMTAwMjExMDgvNjQweDY0MC9GVA/10021108.jpeg?v=qvOH5KM

Een zeug van 250 kilo die vorige week meer dan twee meter diep in een beerput vol ammoniakgassen tuimelde, heeft haar avontuur dan toch overleefd. Meer zelfs: toen het dier na 40 uur gered kon worden, wierp het maandagnacht twaalf kerngezonde biggetjes. "Een mirakel", beseft varkenshouder Peter Decaestecker uit Moorslede.

Langs de Ravestraat in Moorslede runt Peter Decaestecker (44) met veel liefde voor zijn dieren een varkensbedrijf met 140 zeugen. Toen een van de dieren vorige week plots 2,2 meter diep in een mestkelder viel, was dat dan ook een zware klap voor de varkenshouder. "Hoewel de zeug nog kon rondwandelen in de beerput zag het er niet goed uit", vertelt hij. "Een varken van zo'n 70 kilo kan je nog met een speciale haak vastklemmen en naar boven hijsen. Met een volgroeide zeug is dat uiteraard onmogelijk. Je zou twee spanriemen onder het dier door moeten kunnen halen, maar daarvoor moet de mestkelder volledig worden leeggepompt. Bovendien kan je niet zomaar afdalen in een beerput. Zonder bescherming ben je binnen de vijf minuten bedwelmd door de ammoniakgassen."

Stressgevoelige dieren

Ook de brandweer zag niet meteen een oplossing. "Ik begon te beseffen dat het onbegonnen werk was. Bovendien zou een reddingsoperatie nog geen garantie zijn dat het dier zou overleven. Varkens zijn immers erg stressgevoelig."

Overtuigd dat het slechts een kwestie van uren was vooraleer het dier zou sterven in de beerput, verdween bij Peter Decaestecker de hoop op een goede afloop. "Maar 's avonds, toen ik de varkens nog eens ging voederen, zag ik dat de zeug nog altijd leefde. Die nacht lag ik te piekeren. Mijn varkens zijn zoveel meer voor me dan mijn inkomen alleen. Ik heb een zekere band met hen. Daarom besloot ik af te wachten tot 's morgens. Als de zeug dan nog leefde, dan moest en zou ze gered worden."

Zo gezegd, zo gedaan. 's Morgens bleek de zeug nog vrij vrolijk rond te wandelen in de mestkelder. "Dat ze toen nog altijd niet bedwelmd was door de ammoniakdampen is een mirakel", zegt Peter. "Zelfs de veearts stond met grote ogen te kijken. Blijkbaar moet ze toch ergens een plaatsje gevonden hebben in de beerput, waar ze amper last had van de dampen. Ik besloot de brandweer nog eens te bellen en samen dokterden we een oplossing uit. De mestkelder werd in een sneltempo leeggepompt. Drie brandweermannen in speciale pakken, en voorzien van persluchttoestellen, daalden in de beerput af. Ze klikten de zeug vast en leidden ze naar boven. Met mankracht en een speciaal hijssysteem slaagden we in ons opzet. Veertig uur nadat de zeug in de mestkelder was gevallen, was ze weer boven. Voor het dier leek er niets aan de hand. Ze wandelde meteen rond om eten en drinken te zoeken. We hebben ze wat afgespoeld en dat was het dan."

Peter en zijn vader Willy merkten wel dat de uier van de drachtige zeug fel verminderd was in omvang. "Als het werpen nadert, zwelt de uier. Dat was al het geval toen het dier naar beneden donderde. Maar toen ze weer boven kwam, dachten we dat ze haar biggen verloren had in de beerput."

Plots twaalf biggetjes

Plots begon de uier echter toch weer uit te zetten. Peter besloot de zeug in het kraamhok te plaatsen, waar de dieren werpen. "En kijk, dinsdagochtend zag ik tot mijn verbazing twaalf pasgeboren biggetjes. Ze waren vrolijk aan het zogen bij het moederdier", zegt hij.

De varkenskweker is erg tevreden met de goede afloop. "De inspanningen hebben geloond. Ik ben iedereen dankbaar die zijn steentje heeft bijgedragen." (br.hln)


» Reageer (0)
20-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt dit het duurste Kuifje-album ooit? Erg zeldzaam stripboek onder de hamer

Wordt dit het duurste Kuifje-album ooit? Erg zeldzaam stripboek onder de hamer

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/12/13/20170919112012/media_xll_10017313.jpg

Fans en verzamelaars van Kuifje kunnen hun hart ophalen bij veilingwebsite Catawiki. Daar wordt één van de zeldzaamste en duurste Kuifje-albums ter wereld geveild: de 'alternatieve editie' van het Kuifjeverhaal 'L'lle Noire' (De Zwarte Rotsen) uit 1943. Wereldwijd zijn er nog maar drie exemplaren van het album.

Volgens Patrick Vranken, stripboekenexpert bij veilinghuis Catawiki, is het album niet zomaar een stripboek. ''Het album werd in 1943 op vraag van tekenaar Hergé (1907-1983) in een privé-oplage van slechts tien stuks gedrukt en was bedoeld om naar kranten te sturen die het konden gebruiken voor publicatie."

Het album in de veiling is een bijzonder exemplaar: "Dit stripboek werd nooit verstuurd, maar is later door Hergé gebruikt als werkdocument om een moderne versie van het originele album voor te bereiden. Het album bij ons staat dan ook vol met gecorrigeerde plaatjes en handgeschreven opmerkingen. Het is uniek en mag worden beschouwd als een bijzonder stukje stripgeschiedenis''. Uit het exemplaar blijkt hoe perfectionistisch Hergé was. 

Catawiki verwacht dat de opbrengst van het album kan oplopen tot maar liefst 95.000 euro. Daarmee zou het stripboek het duurste Kuifje-album ooit worden. Op dit moment wordt er al 16.000 euro geboden.

Kuifje in Afrika

Vorig jaar werd bij Catawiki ook al een ander Kuifje-stripboek geveild. Het ging toen om een tekstloze versie van 'Kuifje in Afrika' uit 1948 dat werd gebruikt door een vertegenwoordiger van de uitgeverij tijdens de verkoop van het album in het buitenland. Het album zonder titel en teksten in de tekstballonnen wisselde voor 40.000 euro van eigenaar.

De veiling van het album duurt nog tot en met zondag en is hier te bekijken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze geniale tool is een must have voor vredelievende spinnenhaters

Deze geniale tool is een must have voor vredelievende spinnenhaters

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/0/9/20170919163143/media_l_10017879.jpg

We weten wel dat de beestjes in België ons geen kwaad doen. En dat ze zelfs zo sympathiek zijn om de muggen voor ons uit de weg te ruimen. Maar als we oog in oog staan met een spin, zijn we toch eerder geneigd om het op een gillen te zetten en een gewelddadige mep uit te delen. Wil je de achtpotige diertjes toch in leven houden, zonder zelf een hartstilstand te riskeren? Deze geniale tool schiet te hulp.

Kamp jij ook met een schuldgevoel als je uit doodsangst een spin hebt neergemept (of erger nog: iemand anders het vuile werk liet opknappen)? Terecht, want de beestjes doen helemaal niemand kwaad en verdienen die gewelddadige doodslag dan ook niet. Maar wij begrijpen als geen ander dat het enge ding met acht poten oppakken en buiten zetten ook onder geen enkel beding een optie is. 

De tussenoplossing? Deze "My Critter Catcher", een tool die je helpt bij het 'vangen' van spinnen en andere insecten. Een geruststellend lange steel en een uiteinde met haartjes zijn de magische ingrediënten die ervoor zorgen dat je het diertje kan oppakken en buiten zetten, zonder dat je het van heel dichtbij moet aankijken. 

Door op het handvat te knijpen, gaat een cirkel van haartjes rond het diertje langzaamaan sluiten, waardoor het vast komt te zitten. Probeer nu even niet te gillen of gek te worden en steek de steel van de Critter Catcher (vér) uit een raam of deur. Laat het handvat los, en het spinnetje (de schorpioen / vlieg / sprinkhaan / ...) is weer veilig in zijn natuurlijke biotoop. En vooral ver weg van jou. Op beide oren kunnen slapen heeft zo zijn prijs: de Critter Catcher heeft een prijskaartje van 23,95 dollar oftewel zo'n 20 euro via Amazon. Maar dat is die gemoedsrust wel waard, als je het ons vraagt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn nieuwe richtlijnen voor een goede nachtrust: dit zijn de vier voorwaarden

Er zijn nieuwe richtlijnen voor een goede nachtrust: dit zijn de vier voorwaarden

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/16/12/20170919092725/media_xll_10017147.jpg

De National Sleep Foundation, het Amerikaanse slaapinstituut, heeft voor het eerst richtlijnen opgesteld over de perfecte nachtrust. Ze vergeleken daarvoor maar liefst 277 verschillende slaaponderzoeken en stelde op basis daarvan 4 voorwaarden op voor een goede nacht slaap. Slaap jij gezond?

1. 85 procent van de tijd dat je in bed doorbrengt, moet je daadwerkelijk aan het slapen zijn.

2. Je moet binnen het halfuur in slaap vallen, tenzij je ouder bent dan 65. Dan mag je er een uurtje over doen.

3. Als je meer dan eenmaal langer dan 5 minuten wakker wordt 's nachts, slaap je niet diep genoeg. Wie 65 of ouder is kan twee keer per nacht 5 minuten wakker worden.

4. In totaal hoor je maar maximum 20 minuten wakker te liggen tussen het moment dat je 's avonds in slaap valt en het moment dat je 's ochtends weer opstaat.

Niet panikeren
Voldoe je niet aan alle bovenstaande criteria, dan is er gelukkig wel nog niet meteen reden tot paniek. Pas als je je overdag slaperig voelt, prikkelbaar bent en je niet goed kunt concentreren is dat een teken aan de wand dat je nachtrust niet optimaal is.

Opvallend is dat er in de voorwaarden van de National Sleep Foundation niets staat over het uur waarop je moet gaan slapen, of het aantal uren dat je hoort te ronken in bed."Precieze uren kun je eigenlijk niet geven, want dat hangt te hard van de mate waarin je een ochtend- of avondmens bent. Eigenlijk word je best wakker zonder wekker, maar dan moet je wel op tijd gaan slapen," aldus slaapexpert Els Van der Helm.

Wie 's nachts regelmatig wakker wordt en daarna de slaap nog moeilijk kan vatten, hoeft zicht volgens Van der Helm ook niet meteen zorgen te maken. "Zeker als je ouder wordt, is het perfect normaal dat je af en toe wakker wordt. Ga er niet over stressen, want stress is vaak net de oorzaak van het probleem." (br.hln)


» Reageer (0)
19-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke duikboot uit WO I voor onze kust aangetroffen, 23 lichamen nog aan boord

Unieke duikboot uit WO I voor onze kust aangetroffen, 23 lichamen nog aan boord

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/12/12/20170919094852/media_xll_10017177.jpg

In de Noordzee, in de nabijheid van Oostende, is het wrak gevonden van een Duitse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog. Meer dan waarschijnlijk zijn de lichamen van alle 23 bemanningsleden nog aan boord. Kort voor de zomer wezen onderwaterscans uit dat er mogelijk een duikboot in de nabijheid van Oostende lag. Die plaats werd bedoken en het onderzoek wees uit dat het om een Duitse boot gaat van het type UB-II. De boot ligt op stuurboordkant op de bodem van de zee.

Bijzonder is dat het wrak met een lengte van 27 meter en een breedte van 6 meter quasi intact is. Het is met voorsprong het best bewaarde wrak van dit type. Enkel het voorschip ontbreekt een tweetal meter, maar de torpedobuizen steken daar wel nog uit het wrak. Even uniek is dat alle luiken nog gesloten zijn, wat enerzijds erop wijst dat het wrak nog niet eerder ontdekt is geweest en anderzijds aantoont dat de 23 bemanningsleden nog in het wrak zitten.

Om welke type duikboot het precies gaat, is nog onduidelijk. Het kan gaan om de UB-27, de UB-29 of de UB-32. De Flandern Flotille bestond uit 19 gelijke duikboten waarvan er 15 vijftien gezonken zijn. Dit is de elfde vondst in de Noordzee. Er zal binnenkort gezocht worden naar bevestiging. Ondertussen zijn de lijsten van de bemanningsleden al opgevraagd, dus van zodra er bevestiging komt, zullen de 23 vermisten gekend zijn. Dat is nog nooit gebeurd bij een dergelijke vondst in de Noordzee.

Hoe de boot gezonken is, is nog onduidelijk, maar de schade aan de boeg wijst erop dat een ontploffing van een contactmijn aan de bovenzijde van de duikboot aan de oorzaak kan liggen. Waar de duikboot precies is gevonden, willen de wetenschappers en de gouverneur niet kwijt. Dit om avonturiers tegen te gaan. Inmiddels is de Duitse ambassade ingelicht en wordt er ook een dossier opgemaakt om het wrak te beschermen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vecht wildplasboete aan:

Vrouw vecht wildplasboete aan: "Op je hurkje zitten in een steegje doe je écht niet voor de lol"

http://static1.hln.be/static/photo/2017/8/5/7/20170918125922/media_xll_10015402.jpg

De Nederlandse Geerte Piening speelt morgen in Amsterdam de hoofdrol in een gevoelige rechtszaak: ze vecht een boete aan voor wildplassen. Want, waar o waar had zij als vrouw moeten plassen, toen de nood hoog was, 's nachts op het Leidseplein? "Dit was overmacht."

Het heeft haar zelf ook wel verbaasd, de hype die is ontstaan rond de rechtszaak die ze voert tegen de boete van 140 euro die ze kreeg voor wildplassen. "Het is een enorm feministisch ding geworden, dat was nu ook weer niet de bedoeling", zegt Geerte (23). "Aan de andere kant: het is goed dat dit eens wordt aangekaart. Het is toch gênant voor Amsterdam dat je als vrouw nergens terecht kan?"

Het is nota bene alweer 2,5 jaar geleden dat ze haar peperdure behoefte deed, 22 mei 2015 's nachts in Amsterdam, ergens in een steeg. "De Chicago Social Club ging sluiten en of ik daar nu nog even naar het toilet was gegaan of niet, maakt niet uit. Iedereen weet dat, als je wat drinkt, je soms vijf minuten later alweer moet. Zo loopt het soms op zo'n avond. Ik kon nergens meer heen, er was niks meer open. Had ik dan in mijn broek moeten plassen? Of is dat weer openbare dronkenschap?''

Haar vrienden hielden de wacht, en waarschuwden haar toen drie agenten kwamen aanlopen. "Maar ik kon niet meer stoppen", zegt Geerte. De agenten kregen haar in de smiezen. Een heterdaadje. "Wat ik daar deed, vroeg een agent", lacht Geerte. "Dat leek me wel duidelijk. Op dat moment had ik geen zin in discussie. Maar een dag later dacht ik: ja, ho eens, ik ga dit aanvechten."

Pas nu komt de zaak voor de rechter. Zonder advocaat gaat Piening de strijd aan. Zo ingewikkeld is haar verdediging niet: armen wijd, de rechter aankijken en vragen: wat had ik dán moeten doen? "Ik gooi het op overmacht, uiteraard. Je doet het echt niet voor je lol hè, als vrouw met je broek op je knieën in een steegje zitten."

Hoewel 140 euro betalen vervelend is, is de boete bijna bijzaak geworden. "Wat de rechter ook beslist, ik ga hier mee door", zegt Geerte. "In Amsterdam zijn 35 openbare toiletten voor mannen en twee voor vrouwen. Dat kan toch niet? In tal van Europese steden is het beter geregeld. In Gent, heb ik uitgezocht. Ik ben zelf in Kiev geweest, daar kun je ook gewoon terecht. Kiev?! Dan is het toch gênant voor een toeristenstad als Amsterdam dat vrouwen hier geen kant op kunnen?''

Oplossing

Half Nederland heeft wel een mening over de zaak. "De gekste dingen worden gesuggereerd: plasgootjes bijvoorbeeld", zegt Geerte. "Maar dat is geen oplossing voor het probleem. Dat is het probleem proberen op te lossen door het bij vrouwen te leggen. Iemand van D66 (Nederlandse politieke partij, red.) kwam met het voorstel voor toiletten in ondergrondse fietsenstallingen. Maar dat kan jaren duren. Ik ben zelf ook bezig met een plan, maar ik kan nog niet zeggen wat. Er zal hoe dan ook een oplossing komen, want eigenlijk geeft iedereen mij gewoon gelijk.''

In de tussentijd is het haar nóg een paar keer overkomen, dat ze 's nachts héél nodig moest plassen. "Zeker! Gelukkig haalde ik dan 'op karakter' mijn huis, haha. Maar het probleem is daarmee nog lang niet opgelost.'' (br.hln)


» Reageer (0)
17-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Doors - Riders On The Storm

The Doors - Riders On The Storm

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Doors was een Amerikaanse band uit de jaren 1965-1973. De band maakte rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten. De naam is ontleend aan een citaat uit het boek The Doors of Perception van Aldous Huxley: "There are things known and there are things unknown, and in between are the doors of perception".[1]
De grootste successen boekte de band in de originele bezetting met Jim Morrison als leadzanger. In deze bezetting bracht de band zes studioalbums uit, waarvan de nummers veelal geschreven waren onder invloed van drugs, zoals lsd. Morrison overleed in de zomer van 1971. Daarna bracht de band nog twee studioalbums uit met nieuwe nummers. De zang op deze albums werd door toetsenist Ray Manzarek en gitarist Robby Krieger overgenomen. Na bijna dertig jaar kwam het tot een reünie. Op initiatief van Krieger en Manzarek vormde zich The Doors of the 21st Century. Aangevuld met Ian Astbury als vervanger van Jim Morrison speelden ze in diverse concertzalen. Drummer Stewart Copeland trad in deze nieuwe bezetting van The Doors in 2002 ook enkele keren met hen op

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit eetbare bruidsboeket is de droom van elke donutliefhebber

Dit eetbare bruidsboeket is de droom van elke donutliefhebber

http://static1.hln.be/static/photo/2017/8/11/8/20170917111725/media_xll_10013198.jpg

Een fleurig bruidsboeket is net iets te klassiek, leek deze Australische dame te denken toen ze op 9 september in het huwelijksbootje stapte. In plaats van bloemen, koos zij voor een eetbaar boeketje dat vakkundig door een bakker werd samengesteld uit ... donuts. Je zou voor minder een poging doen om het bruidsboeket te vangen.

Paige Burgess beleefde letterlijk een zeemzoet trouwfeest, door met een Instagramwaardige toren van donuts in de hand het ja-woord aan haar geliefde te geven. De creatie is van de hand van Desert Boxes, een bakker in het Australische Sidney die in februari haar deuren opende. Het bedrijf zette een tijd geleden een wedstrijd op poten via sociale media, om de creatieve boeketten gratis uit te delen aan deelnemers.

Uit de 250 deelnames was Paige de gelukkige, die met het eetbare boeket over het altaar liep om met haar man te trouwen. "We hebben altijd donut-boeketten gehad," legt Samantha Khater uit, een bakker bij Desert Boxes. "Het leek ons leuk om een bruid te zien trouwen met zo'n boeket. We hebben de donuts 's ochtends op de trouwdag vers gemaakt. We legden er een topping van witte chocolade over die past bij de jurk van Paige." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNA-proef bewijst: 61-jarige Spaanse die lichaam van Salvador Dalí liet opgraven, is niet zijn dochter

DNA-proef bewijst: 61-jarige Spaanse die lichaam van Salvador Dalí liet opgraven, is niet zijn dochter

http://static1.hln.be/static/photo/2017/16/4/7/20170906173342/media_xll_9990292.jpg

De surrealistische Spaanse kunstenaar Salvador Dalí is niet de vader van de 61-jarige vrouw uit Girona die om de opgraving van zijn lichaam had gevraagd. Dat heeft DNA-onderzoek uitgewezen, zo melden Spaanse media en is bevestigd door de Dalí-stichting.

De testen bewijzen dat Pilar Abel niet de dochter is van Dali (...) Er is geen vader-dochterrelatie tussen beide", klink het in een mededeling van de stichting.

Het gebalsemde lichaam van Dalí werd op 20 juli opgegraven in het Dalí-museum in Figueras, nadat een rechter daartoe eerder de opdracht had gegeven. Een 61-jarige vrouw was naar de rechtbank getrokken met de claim dat zij de dochter van de schilder was. Volgens haar had Dalí in de jaren 50 een affaire met haar moeder, die toen zijn huishoudster was.
 
Maar die claim klopt niet, schrijven La Vanguardia en El País vandaag. Er is tussen beide personen geen enkele relatie, zo heeft het DNA-onderzoek aangetoond. Officieel is die informatie nog niet, maar de rechter zou al van het resultaat op de hoogte zijn. Op 18 september volgt de definitieve uitspraak in de rechtbank.

Er werden bij de opgraving onder andere monsters van haren, tanden, nagels en botten genomen van het lichaam. Het lichaam bleek volgens aanwezigen nog in perfecte staat, zelfs Dalí's snor werd bewaard. Dalí stierf in 1989 aan hartfalen, op de leeftijd van 84 jaar. Er werd aangenomen dat hij geen kinderen had. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielemie: Ik profiteer van de goede dagen. Maar zoveel zijn er niet meer

Wielemie: "Ik profiteer van de goede dagen. Maar zoveel zijn er niet meer"

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/5/9/20170916140727/media_xll_10012104.jpg

Precies een jaar geleden - 17 september - reed Marieke 'Wielemie' Vervoort haar allerlaatste officiële wedstrijd, op de Paralympische Spelen in Rio. Ondanks koorts, een gekneusd borstbeen en een blaasontsteking behaalt ze een bronzen medaille op de 100 meter rolstoelsprint. Mentaal voluit gaan in een lichaam dat niet meer meewilt: dat is Wielemie. Eind deze maand ligt haar biografie 'De andere kant van de medaille' in de winkel.

Die dag in Rio wilde ze nog eens alles geven op de 100 meter, het nummer waar ze vier jaar eerder in Londen nog goud op haalde. Maar tijdens de laatste trainingssessie liep het fout. Marieke botste tegen een andere atlete en hield er een gekneusd borstbeen aan over - en een geplooid voorwiel. Daags erna stond ze op met 38,5 graden koorts en een blaasontsteking. Maar toch sleepte ze nog een bronzen medaille in de wacht. Haar allerlaatste race, maar ze op het podium glunderde ze.

Vandaag ziet ze er vermoeid uit. In de zetel van haar appartement in Diest, dekentje over de benen en hond Zenn aan de voeten. Telefoon, tablet, afstandsbediening van de tv, rolstoel en twee doosjes medicijnen binnen handbereik. De kinesist en verpleegkundige zijn net de deur uit. "Een slechte nacht gehad", glimlacht ze flauw. Tijdens het interview vallen haar ogen af en toe dicht, maar ze blijft praten. Soms bijna fluisterend, met enkele seconden tussen twee woorden in. Ze praat graag, zegt ze. Voluit, ongeremd, over het leven. Omdat ze nog zoveel te vertellen heeft. Maar vaak glijdt het gesprek ook naar de dood. En dat onherroepelijke einde wil ze vooral zelf in de hand hebben. Papieren voor euthanasie tekende ze al in 2008.

Je zei dat je 's nachts roept dat het genoeg geweest is?

"Mentaal begint het erg zwaar te worden. Ik profiteer volop van de goede dagen, maar zoveel zijn er niet meer. Ik word bang. Vannacht riep ik opnieuw dat het mocht stoppen, en op dat moment meen ik dat ook. Maar toch blijf ik doorgaan. Als ik echt wil, kan ik nu professor Wim Distelmans (oncoloog en palliatief arts, red.) opbellen om de euthanasie te starten. Maar ik heb hem nog niet gebeld, dus ik ben er duidelijk nog niet klaar voor. Er is nog altijd iets dat me tegenhoudt."

Waar hou je je aan vast?

"De dingen die ik nog mag beleven op goede momenten. Ik geniet van indoor skydiven, al moet ik daar achteraf telkens voor boeten omdat mijn lichaam het eigenlijk niet aankan. De brieven en berichten die ik van mensen krijg, geven me enorm veel moed en steun. Onlangs schreef een jong meisje me nog een gedicht, waarin ze wenste zoals mij te zijn. Omdat ze kracht putte uit mijn verhaal. Dat is fijn."

(Het gesprek stokt, haar ogen vallen even toe.) Wil je het interview liever beëindigen?

"Nee, ik praat graag. Ik wil mensen moed geven. Dat is ook de boodschap van mijn nieuwe boek. Er wordt vaak gezegd dat 'the sky the limit is'. Maar dat klopt niet. Er zijn geen limits. Je kan zo ver gaan als je wilt - als je het tenminste echt wilt. Dit boek vertelt ook wat er in mijn hoofd omgaat, over de pijn en de beperking. Mijn aandoening is anders dan bij iemand die bijvoorbeeld revalideert na een verkeersongeval. Die weet dat zijn of haar aandoening niet erger wordt. Maar hoe evolueert mijn ziekte? Ik weet gewoon niet hoelang ik dit nog volhoud. Mijn begrafenis is al lang geregeld. Ik raad iedereen trouwens aan om dat te doen, ook mensen zonder gezondheidsproblemen. Een ongeval, hartfalen,... Het kan iedereen gebeuren. Zelf wil ik een rode kist - dat is mijn kleur."

Hoe ziet je begrafenis er voorts uit?

"Met witte rozen en witte vlinders. Ik wil hier thuis opgebaard worden, om daarna gecremeerd en uitgestrooid te worden over Los Hervideros in Lanzarote. Alles is geregeld. Ik weet wie er tijdens de euthanasie bij me zal zijn en wie de procedure zal uitvoeren. Niemand wordt belast met dingen die nog geregeld moeten worden."

Heb je voor jezelf een punt bepaald? Tot daar en dan hoeft het niet meer?

"Ik weet het niet. Er zijn al zoveel punten overschreden, en telkens blijft het de moeite om door te gaan. Ik merk dat ik telkens mijn grenzen verleg. Afgelopen nacht heb ik gedroomd over mijn grootouders, die allemaal overleden zijn. Ik beeldde me in hoe zij zich nu voelen. Professor Distelmans werkt aan een boek over leven na de dood, en hij vroeg me hoe ik zou willen terugkeren. Zelf geloof ik niet in leven na de dood, maar hij drong aan. En als ik dan toch moet kiezen, dan wil ik terugkeren als indiaan. Dansend rond het vuur, met bellen rond armen en polsen. Mijn metgezel is ook niet langer een hond, maar een arend. Vrijheid."

Je krijgt aanvragen voor interviews uit de hele wereld. Er staat zelfs een Amerikaanse film op stapel?

"Ja, een Amerikaanse ploeg werkt aan een lange documentaire, bestemd voor de bioscoopzalen. Ik word regelmatig gevolgd door de camera's. Ze zien het groots, maar de sponsoring is nog niet helemaal rond. Het stukje dat ik al gezien heb, is - hoe zal ik het zeggen - heel speciaal."

Je blijft energie steken in interviews, boeken, film,... Waarom doe je dat, terwijl je je energie zo nodig hebt?

"Omdat ik maar niet begrijp dat mensen zoveel tijd en energie steken in futiliteiten. Vaak zijn het de mensen die het minst te klagen hebben, die dat het hardst doen. Ik sliep in het UZ Leuven in een kamer met een man die maar bleef klagen over hoe hij niet had kunnen slapen. Ik heb hem gezegd dat hij eens moest rondkijken naar al die patiënten. Sommigen konden niet meer zelfstandig ademen of bewegen."

Waar haal je je energie dan?

"Ik praat vaak met professor Distelmans over euthanasie. Als ik hem zeg dat ik niet langer kan, dan spreekt hij me moed in. 'Het verhaal stopt nog niet voor jou', zegt hij. Maar ik besef dat ik een gelukzak ben, omdat ik op zoveel mensen kan rekenen. Mensen die me steunen, die ik kan vastpakken om eens uit te huilen. Er zijn zoveel mensen die op hun eentje moeten vechten. Zij hebben iets nodig om zich aan vast te houden. Als dat mijn verhaal is, dan geeft dat me kracht."

De Amerikaanse documentaire over Wielemie verschijnt in principe in de loop van volgend jaar. Je kan het project volgen op www.mariekethefilm.com.  (br.hln)


» Reageer (0)
16-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische schrijfster Amélie Nothomb jarenlang gestalkt

Belgische schrijfster Amélie Nothomb jarenlang gestalkt

http://static3.hln.be/static/photo/2017/3/16/12/20170915224351/media_xll_10011027.jpg

Het parket van Parijs is een onderzoek naar "stalking" en "herhaalde doodsbedreigingen" gestart naar een vrouw na een klacht van de Belgische schrijfster Amélie Nothomb, zo is vandaag uit bronnen bij de justitie en dichtbij het onderzoek vernomen.

De schrijfster heeft op 9 september een klacht ingediend tegen een vrouw die haar al jaren zou stalken.

Het parket startte een onderzoek. Dezelfde dag nog werd een 45-jarige vrouw opgepakt en in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst.

Amélie Nothomb is één van de populairste schrijfsters in Frankrijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makers van 'Blind Getrouwd' komen met nieuw programma voor bestaande koppels

Makers van 'Blind Getrouwd' komen met nieuw programma voor bestaande koppels

http://static1.hln.be/static/photo/2017/13/4/14/20170915122736/media_xll_10009859.jpg

Dat ze onbekende mensen succesvol kunnen koppelen bij VTM, bleek al uit 'Blind Getrouwd', waar Veerle, Nick, Nicolas en Evelien de ware liefde vonden. Nu gaan de makers voor een nieuw relatie-experiment aan de slag met bestaande koppels. Relatie-experten zullen in dit concept het liefdesleven van koppels proberen verbeteren, en wie wil kan zich nog inschrijven voor het programma.

De ware al gevonden? Proficiat. Maar liefde is een werkwoord, zoals het cliché klinkt, dus het kan altijd nog beter. Voor een nieuw relatie-experiment gaat VTM op zoek naar koppels die hun relatie met behulp van experten naar een hoger niveau willen tillen. De duo's hoeven daarom geen grote relationele problemen te hebben, iedereen kan baat hebben bij wat extra advies en expertise. (br.hln)

Interesse? Schrijf je dan snel in via vtm.be, want het programma gaat pas door als er genoeg inschrijvingen binnen zijn


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!