Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse of magere yoghurt? Roomijs of sorbet? Dit is de beste keuze

Griekse of magere yoghurt? Roomijs of sorbet? Dit is de beste keuze

https://www.mupload.nl/img/i3mgyxkrkqxl0.jpg

We kennen allemaal de basisregels voor een gezond lichaam: beweeg voldoende, slaap genoeg en eet gezond. Maar als je dan door de gangpaden van de supermarkt loopt, blijkt dat laatste niet altijd evident. Wij helpen je een keuze maken uit het overaanbod van producten.

Roomijs of sorbet?
Gezond eten wil niet zeggen dat je niet af en toe mag zondigen. En als je dan toch eens een zoet moment inplant, ga je beter meteen voor roomijs. Als je eet wat je ook echt verlangt, zal je je sneller voldaan voelen en in totaal ook minder eten. En daarnaast bevat sorbetijs uit een pot vaak meer suiker dan roomijs, zonder de vullende vetten en zuivel. De verleiding om dan een bolletje meer op te scheppen, is veel groter.

Een eitje of Special K?
Wat de Special K-reclame je ook wil doen geloven, in de realiteit ga je beter voor een spiegelei. ’s Ochtends wil je een maaltijd die goed vult, en dan ben je bij de proteïnen en het vet van eieren aan het goede adres. Producten als Special K bevatten eigenlijk enkel koolhydraten, waardoor je een uur later alweer honger hebt. Met een groentenomelet, eventueel met een snee volkorenbrood, kom je een heel eind verder.

Magere dressing of gewone dressing?
Dat slaatjes gezond zijn, hoeven we je niet meer te vertellen. Het is ook helemaal niet erg om daar een beetje dressing aan toe te voegen voor wat extra smaak. Laat je echter niet verleiden door de ‘light’ dressings in de supermarkt: de gewone dressing bevat weliswaar meer vet, maar dat helpt je om bepaalde vitamines uit je groenten beter op te nemen. En daarnaast wordt de lightvariant op smaak gebracht met extra suiker en zout. Je neemt dus beter de ‘normale’ dressing, maar gebruik die wel met mate.

Een mager koekje of zwarte chocolade?
In het gangpad met koekjes kom je heel wat vetvrije varianten tegen. Maar vetvrij wil niet zeggen dat er minder calorieën inzitten. De magere koeken bevatten meer koolhydraten, suiker en zoetstoffen. Heb je zin in iets zoets? Neem dan een (bescheiden) stukje zwarte chocolade, daar zitten tenminste nog antioxidanten in.

Griekse yoghurt of magere (fruit)yoghurt?
Ook hier geldt dezelfde regel als bij de eieren: een beetje vet kan geen kwaad, en al helemaal niet bij het ontbijt. Griekse yoghurt zal je een voldaan gevoel geven, en bevat tot 17 gram proteïnen per potje. Magere ongesuikerde yoghurt bevat dan wel bijna geen calorieën, maar verder ook weinig voedingsstoffen. De verleiding is dan groot om heel wat vet- en suikerrijke granola toe te voegen. Wil je er graag fruit bij je yoghurt? Voeg dat dan zelf toe. De varianten waar het fruit al inzit, bevatten erg veel suiker.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortste kraak ooit: zeventien Roma kraken woning en vertrekken acht uur later

Kortste kraak ooit: zeventien Roma kraken woning en vertrekken acht uur later

https://images3.persgroep.net/rcs/pXEqUPxtQsBdys1gxfqd-W_c0jE/diocontent/112812284/_crop/0/125/1580/887/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In Gent hebben 17 Roma een woning aan de Coupure Rechts gekraakt. Dat gebeurde vanmorgen vroeg. De buren hadden al snel door dat er iets niet klopte in nummer 78, want een week of drie geleden was de huurder daar vertrokken. Plots was er lawaai. Bleek dat een groep Roma het glas uit de voordeur had geslagen, waarna ze het slot forceerden en de woning - die piekfijn in orde staat - binnendrongen.

Blijkbaar hadden de Roma eerst geprobeerd om nummer 76 te kraken, een woning die al langer leeg staat en waar verbouwd wordt, maar daar raakten ze niet binnen.

De Gentse politie kwam ter plaatse en vroeg de Roma vriendelijk om vrijwillig het pand te verlaten. Dat weigerden ze categoriek. Ook de eigenares van het pand kwam ter plaatse, maar kreeg te horen dat de politie machteloos stond en dat ze best een procedure tot uithuiszetting opstartte.

Vreemd genoeg vertrokken de Roma enkele uren later dan toch vrijwillig. Om 16.30 bleek de woning helemaal verlaten te zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
30-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 vrouwen verklappen wat ze liever al voor hun huwelijk geweten hadden

8 vrouwen verklappen wat ze liever al voor hun huwelijk geweten hadden

https://www.mupload.nl/img/omtjbmn18rchx.jpg

Nog niet in het huwelijksbootje gestapt? Dan ben je nog mooi op tijd voor dit advies van ervaringsdeskundigen. Acht Amerikaanse dames delen wat ze niet wisten voor ze gingen trouwen, en eigenlijk liever wel geweten hadden. Lees en leer.

1. Politiek doet er toe

Lisa D: “Ik ben een liberale democraat en mijn ex-man een conservatieve republikein. Ik weet echt niet waarom ik ooit heb gedacht dat dat geen probleem was. Ik had er een hekel aan wanneer zijn conservatieve krant op de deurmat belandde en hij had hetzelfde gevoel bij mijn krant. Ik was ook bang dat zijn visie op abortus zelfs gevaarlijk zou worden voor mij. Ik kampte met vruchtbaarheidsproblemen, en kunstmatig zwanger proberen raken had misschien wel problemen opgeleverd.”

2. Je relatie verandert

Naomi F: “Ik wou dat ik geweten had dat onze relatie zou veranderen, en dat we door heel erg moeilijke tijden gingen gaan. Maar los daarvan: het was het zeker waard.”

3. Ken jezelf

Penny T: “Ik heb twee huwelijken achter de rug. Ik wou dat ik geweten had dat je altijd jezelf moet blijven. Verander je niet voor iemand anders, tenzij het een positieve verandering is!”

4. Je hebt nog tijd alleen nodig

Ashley T: “Een huwelijk verbindt je echt aan een ander, op een prachtige manier, maar het blijft leuk om nog steeds je eigen persoontje te behouden. Zorg ook voor genoeg tijd alleen en kies andere hobby’s dan je partner, dat is echt belangrijk. Wij hebben dit ontdekt na één jaar huwelijk en hebben die gewoonte nu ingebouwd.”

5. Familie is belangrijk

Kelly B.: “In mijn eerste huwelijk kwam ik erachter dat het belangrijk is om ook een goede band te hebben met de familie van je partner. Ze zijn belangrijk voor hem, dus je komt er maar beter ook goed mee overweg. Stop daar tijd en moeite in.”

6. Je geliefde kan geen gedachten lezen

Echo G: “Hoe close je ook bent met je partner, je moet nog steeds onder woorden brengen wat er mis is, hoe jij je voelt of wat je nodig hebt. Dat klinkt niet romantisch, maar het is niet fair om spelletjes te spelen waarbij je hoopt dat hij of zij je gedachten kan lezen. Praat met elkaar en spreek uit wat er op je lever ligt.”.

7. Een huwelijk draait niet om het trouwfeest

Dana M: “Hoe leuk die ene dag ook is, een huwelijk draait niet rond het trouwfeest. Over twintig jaar zal je al lang niet meer wakker liggen over de topping op de taart tijdens het trouwfeest of welke dj je gevraagd had.”

8. Ruzie maken is oké

Jess S: “Ik wou dat ik de kracht had gehad om ruzie te maken. Focus op de grote, belangrijke dingen die je geluk op lange termijn in de weg staan, en laat kleine ergernissen voor wat ze zijn.”  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nooit eerder geveilde Magritte onder de hamer

Nog nooit eerder geveilde Magritte onder de hamer

https://images4.persgroep.net/rcs/rbMYWfUjMwA9sl95hRa-5Q623Bk/diocontent/111643280/_crop/0/1938/4465/2506/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In New York gaat bij het veilinghuis Christie’s in november het schilderij ‘L’empire des lumières’ (‘Het rijk der lichten’) uit 1949 van de Belgische schilder René Magritte onder de hamer. De waarde van het werk wordt geschat op 14 tot 18 miljoen dollar (ongeveer 12 tot 15 miljoen euro). Dat meldt Christie’s vandaag in een persbericht.

Het werk uit 1949 is het eerste schilderij dat de surrealist Magritte maakte in zijn beroemde reeks van “L’empire des lumières”, waarvan andere versies onder meer in de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, het Guggenheim Museum en het MoMA in New York zitten.

Privécollectie
Het doek dat nu wordt geveild komt uit een privécollectie en was oorspronkelijk in het bezit van Nelson A. Rockefeller, die het werk in 1950 kocht en later vicepresident van de Verenigde Staten zou worden. Het is de eerste keer dat het werk onder de hamer zal gaan. Dat gebeurt op 13 november in New York. Het schilderij wordt wel eerst nog tot 3 oktober tentoongesteld bij Christie’s in Hongkong.

“Christie’s is vereerd de kans te krijgen om dit werk voor het eerst te veilen. Het is een mijlpaal in Magrittes oeuvre”, zegt Sharon Kim, directeur bij het veilinghuis.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zitten er giftige stoffen in thee?

Zitten er giftige stoffen in thee?

https://www.mupload.nl/img/t5mubhdtc7mbl.jpg

Zelfgemaakte kruidenthees, maar ook groene, zwarte, kamille-, munt- en rooibosthee zouden natuurlijke gifstoffen bevatten volgens een onderzoek van het Duitse BfR en het Europese EFSA, twee organisaties die waken over de voedselveiligheid. Maar hoe erg is dat? “De giftige stoffen die in thee, maar ook in andere producten zoals honing zitten, zijn pyrrolizidine- alkaloïden, kortweg PA’s”, sust toxicoloog Jan Tytgat. “Dit zijn geen door de mens gemaakte pesticiden, maar ze komen voor in planten in de natuur.” Het gaat hier niet om zeldzaam groen, maar om gewone kruiden en planten die je zelfs in de berm langs de weg kan vinden zoals slangenkruid, jakobskruiskruid, klein kruiskruid en bezemkruiskruid. “De ongerustheid over de PA’s geproduceerd door planten, is vooral ontstaan na verschillende grootschalige studies over honing. Daaruit is gebleken dat er zowel op korte als lange termijn gevolgen voor de  gezondheid kunnen zijn als men te hoge concentraties PA’s binnenkrijgt. PA’s zijn toxisch voor de genen waardoor ze een verhoogd risico op kanker kunnen veroorzaken. Maar ze hebben ook nadelige effecten op de lever en de longen”, legt Tytgat uit.
Kinderen zijn er meer vatbaar voor dan volwassenen. Het is dan ook voor kinderen dat men zich zorgen maakt bij een te hoge blootstelling aan PA’s. Jan Tytgat: “Enkele jaren geleden is er een jongetje van vijf jaar oud gestorven nadat hij in enkele dagen tijd hoge concentraties PA’s had binnengekregen. De Europese dienst voor de voedselveiligheid EFSA heeft dan ook een drempelwaarde opgelegd van de hoeveelheid PA’s die niet overschreden mag worden. Maar dat cijfer ligt zo hoog dat bij normaal theeverbruik die drempel nooit gehaald wordt. Zeker toch niet voor volwassenen. Bij kinderen is het wat anders omdat zij een veel lager lichaamsgewicht hebben. Kinderen die twee keer per dag honing zouden eten bijvoorbeeld lopen een verhoogd risico.”

Variëren
Al wil dat niet zeggen dat volwassenen zomaar hun gang kunnen gaan. Tytgat: “Zoals bij alles, is het ook bij thee aangewezen om te variëren en andere dranken te consumeren. Alleen maar zelfgemaakte thees drinken met kruiden die je in het wild plukt, is geen aanrader. Door variatie ‘verdunt’ de blootstelling aan PA’s zodat je geen verhoogd risico op kanker of leverproblemen oploopt.” Stoppen met het drinken van thee is niet nodig. “Drie à vier kopjes thee per dag kunnen zeker zonder risico”, bevestigt Evelyne Verhaeghe van theewinkel Javana. “Het is zoals met veel dingen in het leven: alles met mate! Thee is absoluut gezond voor ons lichaam. Maar bij extreem verbruik kan zelfs iets goeds slecht voor ons worden.” (br.hln)


» Reageer (0)
29-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Playmate Mai-Lan uit Bergen op Zoom:

Playmate Mai-Lan uit Bergen op Zoom: “Thank god, vroeg Hefner me niet mee naar boven”

https://www.mupload.nl/img/ff2pa5qfjqzxv.jpg

Een jaar of tien geleden werd Mai-Lan uitverkoren om voor de Playboy te poseren. Tot driemaal toe sierde ze het mannenblad, toen ongeveer 19 jaar jong. Na haar ontgroening mocht de Hollandse schone in 2008 naar de Mansion in Los Angeles afreizen voor een fotoshoot met zeven andere Playmates. Een week lang verbleef ze in het gastenverblijf op het beruchte landgoed.

En wow, die ervaring zal ze nooit meer vergeten. Want als nuchtere Hollandse stapte Mai-Lan een compleet andere wereld binnen. Ze stond oog in oog met een legende. Een legende die haar - plus zijn drie vriendinnen en de andere Playmates - mee uit eten nam. “We stapten ineens uit een limousine op Hollywood Boulevard. Ja, dat was wel even iets”, vertelt ze.

Nee, de gesprekken waren niet diepgaand. De dames babbelden gezellig over billen. “Hefners vriendin Kendra ging in de limousine spontaan twerken”, herinnert Mai-Lan zich. Maar toch ging het tijdens het eten - ‘ik geloof dat het sushi was’ - allemaal heel vanzelf. “Het was vooral heel gezellig. Helemaal niet raar of zo.”

Diezelfde week nodigde Hefner zijn bezoek uit voor een film in zijn eigen bioscoopzaal. “Samen met zijn vriendinnen zat hij op de eerste rij een beetje te rommelen. En wij zaten er achter. Toen dachten we wel: ok, daar zitten we dan”, vertelt ze lachend.

Hoewel de meiden vrij waren om te gaan en staan waar ze wilden, heeft ze niet de hele Mansion gezien. Hefner woonde op de eerste etage van het grote landhuis. “Maar daar stap je niet ineens naartoe.” Ze voegt er lachend aan toe: “En thank God, ben ik niet uitgenodigd om naar boven te gaan. Hij viel geloof ik op blond.”

Grot

Wel nam ze een duik in het zwembad dat een bekend decor is in allerlei documentaires. “Ik heb ook even in die grot gezwommen, maar ben er snel weer uit gegaan. Je hoort altijd van die verhalen over wat daar allemaal gebeurt. Dat vond ik wel een beetje nasty. Het rook er helemaal bedompt.”

Echt persoonlijke gesprekken met Hefner heeft Mai-Lan niet gehad. Toch heeft ze een goede indruk van hem overgehouden. “Veel mensen denken dat het een vies oud mannetje is, maar dat was helemaal niet zo. Hij was heel lief, toegankelijk en aardig.”
En uiteindelijk heeft ze het verloop van haar carrière aan hem te danken. Mai-Lan heeft nu een loopbaan als dj. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Verboden ijsje in je achterzak te steken”: deze absurde wetten bestaan écht in de VS

“Verboden ijsje in je achterzak te steken”: deze absurde wetten bestaan écht in de VS

https://www.mupload.nl/img/5p3drlqbubgr0.jpg

Wetten zijn er om nageleefd te worden, maar soms maakt de wethouder er een boeltje van. De nieuwe editie van jaarkalender Snoecks bundelt wetten die in bepaalde staten van de VS in voege zijn. Bizar!

Fotografe Olivia Locher bundelt in haar boek ‘I Fought the law’ de meest absurde wetten die nog altijd bestaan in de Verenigde Staten. Het begon allemaal met een ijsje. Een vriend vertelde haar dat het in de staat Alabama illegaal is om een hoorntje in je achterzak te stoppen. Locher was daar zo gefascineerd door dat ze er een hele fotoreeks aan wijdde. En die fotoreeks staat in de nieuwe editie van de Snoeckskalender.
Veel van die absurde wetten zijn nog altijd in voege, omdat het te veel moeite en geld kost om ze te verwijderen. De meeste van die wetten hebben een bestaansreden die nu totaal niet meer relevant is, maar wel soms nuttig. Zo voerde de staat New York in 1926 een wet in die mensen verbood om in cafés te dansen. Vandaag gebruikt de politie die wet soms nog om cafés te sluiten bij problemen.

Wij overlopen enkele absurde wetten uit haar boek.

Verboden een ijsje in je achterzak te steken

In de staat Alabama is het ten strengste verboden om een hoorntje met ijs in je achterzak te steken. Dan zit er niets anders op dan het gewoon op te eten, zeker?

Verboden foto’s onder een rok te nemen.

In de staat Massachusetts is het verboden om foto’s te nemen onder een rok. Ook niet als dat met instemming gebeurt.

Verboden transparante kledij te dragen

In de staat Rhode Island is het verboden om transparante kledij te dragen.

Verboden om buiten naakt te zijn

In Idaho is het verboden om buiten naakt te zijn, ook al zit je in je eigen tuin. Elke nudist is in overtreding.

Verboden appeltaart te serveren zonder kaas

In de staat Wisconsin is het verboden om in restaurants appeltaart te serveren zonder kaas. Say what!?
Verboden te picknicken op een kerkhof

In de staat Georgia is het verboden om te picknicken op een kerkhof.
Verboden parfum te drinken

In Delaware is het verboden om parfum op te drinken. Weg, frisse adem.
Verboden opgewonden te worden

In Indiana is het verboden voor mannen om in het publiek opgewonden te geraken.
Verboden op een meeuw te spuwen

In Virginia kan je een boete krijgen als je op een meeuw spuwt. Duiven, merels, spreeuwen of mussen mag je wel naar hartenlust onderkwijlen.
Verboden om een Amerikaanse vlag in zeep te steken

In Nevada mag je geen Amerikaanse vlag in een stuk zeep steken. Andere vlaggen zijn volledig legaal.
Verboden om je uithouding te testen in de auto

In Oregon is het ten strengste verboden om je uithoudingsvermogen te testen in de auto op een snelweg. Veiligheid boven alles!
Verboden de grens over te steken met een vogel op je hoofd

In Minnesota mag je de grens niet oversteken met een vogel op je hoofd. Je mag er wel op spuwen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonny Lang - Only A Man

Jonny Lang - Only A Man

Klik op de foto om hem te beluisteren






Jonny Lang (29 januari, 1981, Fargo) is een Amerikaanse blues- en gospelzanger.



Lang begon op zijn twaalfde met gitaar spelen, nadat zijn vader hem meenam naar Bad Medicine Blues Band, een van de weinige bluesbands in Fargo. Niet lang daarna nam Lang gitaarlessen van Ted Larsen, de gitarist van de Bad Medicine Blues Band. Na een paar maanden gitaarles stapte Lang in de band, die de naam toen veranderde in Kid Jonny Lang & The Big Bang.

De band verhuisde naar Minneapolis, Minnesota en gaven het album Smokin uit. In 1996 tekende Lang voor een contract bij A&M Records. Op 28 januari 1997 gaf Lang het muliti-platinum album Lie to Me uit. Het volgende album, Wander This World, werd uitgegeven op 20 oktober 1998 en werd genomineerd voor een Grammy. Vervolgend kwam op 14 oktober 2003 het album Long Time Coming uit. Lang maakte een cover van Edgar Winters Dying to Live. Langs nieuwste gospelbeïnvloedde album, Turn Around, kwam uit in 2006. Recent (?) ontving Lang een Grammy.

Meer dan tien jaar actief in de muziekwereld, tourde Lang met The Rolling Stones, Aerosmith, B.B. King, Blues Traveler, Jeff Beck, en Sting. In 1999 werd Lang uitgenodigd om op te treden voor het Witte Huis-publiek, met daaronder onder meer de toenmalige president Bill Clinton en Hillary Clinton. In 2004 vroeg Eric Clapton aan Lang om op te treden tijdens het Crossroads Guitar Festival om geld in te zamelen voor het Crossroads Centre Antigua.

Van 1993 tot 1996 was Langs achtergrondband The Big Bang. Deze groep bestond uit de drie oprichters van de Bad Medicine Blues Band: Ted Larsen op gitaar, zijn broer Michael Rey Larsen op drum en Jeff Hayes op basgitaar. Keyboardist Bruce McCabe trad in de band in 1995, nadat Lang en zijn jonge band hem imponeerde met hun setopening voor McCabe's band, The Hoopsnakes.

Van 1996 tot 2004 waren Paul Diethelm op gitaar, Bruce McCabe op keyboard, Doug Nelson op basgitaar en Billy Thommes op drum zijn achtergrondband. Nelson overleed na een verkeersongeluk in 2000 en werd vervangen door Billy Franze. Franze werd in 2003 vervangen door James Anton. Saxofoonspeler David Eiland kwam er in 2000 bij. In 2005 verving Lang de gehele band behalve Anton, en verscheen op akoestische gitaar. Hij trad op met Wendy Alane Wright tijdens de 2000 pre-Grammy party. Gitarist Reeve Carney was Langs openingsact voor verscheidene shows in 2005, 2006 en 2007.

Lang trouwde op 8 juni 2001 met zijn vriendin Haylie Johnson. Ze leven in Los Angeles, Californië. Lang keerde zich tot het Christendom na de dood van de vader van zijn vrouw in 2002.


» Reageer (1)
28-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paspoppen van H&M krijgen realistischere maten

De paspoppen van H&M krijgen realistischere maten

https://www.mupload.nl/img/dtc2b1emg5jxc.jpg

H&M gebruikt steeds vaker paspoppen met brede(re) heupen, borsten en billen. De Zweedse modeketen wil hiermee diverse lichaamstypes beter weerspiegelen en de kleding optimaal tonen aan hun klanten. H&M begon er vorig jaar al mee en verspreidt de paspoppen geleidelijk aan over de winkels wereldwijd.

Er zijn weinig vrouwen met het lichaam van een topmodel, dus zo gek is het niet dat winkels steeds vaker willen dat de paspoppen beter aansluiten bij de vormen van een realistische vrouw. En dat merken ook de verkopers van paspoppen. “Ik zie maatje 34 nog niet verdwijnen, maar we verkopen iets grotere maten wel vaker”, vertelt Griet Kindt, CEO van Best Mannequins aan VTM NIEUWS. Volslanke paspoppen - met maatje 42-44 - verkopen ze ook, maar daar is de markt nog niet klaar voor. “We zien dat de verkoop ervan lichtjes stijgt, maar verder is het nog niet aan de orde.”
H&M zet nu alvast de goede toon, maar de Zweedse keten is niet de enige die meer paspoppen gebruikt met realistische maten. C&A gebruikt al een tijdje, naast de poppen met een ‘sample maat’, ook vollere mannequins met maat 42-44. Twee jaar geleden kondigde de Britse keten Topshop aan geen magere paspoppen meer bij te bestellen, nadat ze heel wat kritiek ontvangen hadden op de graatmagere poppen in hun winkels. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders staan voor beslissing die niemand wil nemen: hun drie kinderen laten sterven

Ouders staan voor beslissing die niemand wil nemen: hun drie kinderen laten sterven

https://www.mupload.nl/img/sruod6ox4f5ir.jpg

Les en Celeste Chappell hielden ontzettend veel van hun kinderen: Christopher (20), Elizabeth (19) en James (15). De tieners leden echter aan een stofwisselingsziekte die hun leven ondraaglijk maakte. Na jaren van onnoemelijk lijden, moesten ze een hartverscheurende beslissing nemen. De gedachte om hun kinderen te moeten loslaten, was verschrikkelijk maar hen in leven houden, was even pijnlijk. Het weekend waarop hun kinderen samen zouden sterven, was aangebroken.

We spreken over een donderdag in juli. In hun woning in Springville in de Amerikaanse staat Utah stonden drie ziekenhuisbedden in de woonkamer. De ouders maakten zich op voor het moeilijkste weekend van hun leven.

Defect gen
De tieners worstelden sinds hun kindertijd met de ziekte van Batten, een aandoening die veroorzaakt wordt door een defect gen. De ziekte begint meestal rond het vijfde levensjaar met een achteruitgang van het gezichtsvermogen dat tot blindheid leidt. Ook de verstandelijke vermogens gaan langzaam achteruit. De kinderen krijgen epilepsie en ernstige motorische problemen. Op het einde wordt zelfs slikken onmogelijk.

Sondevoeding
Christopher (20), Elizabeth (19) en James (15) werden in leven gehouden met sondevoeding. Zo kon het onvermijdelijke nog even worden uitgesteld. Maar nu was het tijd om hen te laten gaan. De tieners kregen morfine en een verdovingsmiddel toegediend en de sondevoeding werd losgekoppeld. Hun ouders begonnen te bidden. Ze zagen hoe het leven uit hun kinderen wegvloeide. Eén voor één.

Ongelijke strijd
Elizabeth stierf als eerste op vrijdag 14 juli. Dan volgde James op zaterdag 15 juli. Christopher blies zijn laatste adem uit op zondag 16 juli. Alle drie hadden ze ontzettend hard gevochten maar deze strijd konden ze niet winnen. Er is nog geen behandeling om de ziekte te stoppen, vertragen of genezen.

Ongewoon rouwbericht
Het was een ongewoon rouwbericht. Drie kinderen. Drie doden. In drie dagen. Het riep vragen op bij diegenen die niets wisten over de omstandigheden. Maar de lokale autoriteiten beseften dat deze familie getroffen was door een onmenselijke tragedie. De vloek van een defect gen.

Afscheid
Enkele dagen later vond de begrafenis plaats. Vooraan in de kerk stonden drie kisten naast elkaar. Het afscheid was verschrikkelijk zwaar. Maar erger nog: het zal niet het laatste afscheid zijn voor Les en Celeste.

Samen hebben ze tien kinderen. Ook hun jongste zoon Samuel (10) blijkt de ziekte van Batten te hebben.

Toen de diagnose als eerste bij Elizabeth werd gesteld na een hele lange zoektocht, was Celeste reeds zwanger van haar jongste zoon. Na hun geboorte leken de kinderen immers normaal. Het was pas na verloop van enkele jaren dat de eerste symptomen opdoken en de mysterieuze aandoening een naam kreeg. Zes kinderen waren ter wereld gekomen zonder het defecte gen. Maar kleine Samuel had het verkeerde lot getrokken.

Christopher (20), Elizabeth (19) en James (15) werden op het kerkhof samen begraven. In de tombe is nog een plaats vrij. Die is voorbehouden voor Samuel.
Ooit komt de dag wanneer Les en Celeste ook hun jongste kind onherroepelijk zullen moeten loslaten. (br.hln)


» Reageer (0)
27-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie patiënten UZ Leuven permanent blind aan één oog na routineoperatie

Drie patiënten UZ Leuven permanent blind aan één oog na routineoperatie

https://www.mupload.nl/img/oayuvd5eb5gdu.jpg

Drie patiënten zijn na een oogoperatie in UZ Leuven permanent blind aan één oog. Omdat de kans op blindheid na zo’n ingreep bijzonder klein is, startte het ziekenhuis een onderzoek. “We onderzoeken verschillende pistes: onder andere of er middelen met toxische stoffen zijn gebruikt”, zegt hoofdarts Johan Van Eldere.

Het universitair ziekenhuis in Leuven is een intern onderzoek gestart nadat drie patiënten de afgelopen weken complicaties hadden na een glasvochtoperatie. Die ingreep helpt mensen met slecht zicht door schade aan hun netvlies of het glasvocht (de gelei-achtige substantie in het oog, red.). “De oogchirurg verwijdert het oude glasvocht en vervangt het door een vloeistof of gel”, zegt hoofdarts van het UZ-Leuven Johan Van Eldere. “De mensen die een glasvochtoperatie ondergaan, kunnen niet goed zien omdat het licht niet goed op het netvlies valt. De ingreep kan verdere achteruitgang tegenhouden.”

Routineoperatie

Een glasvochtoperatie is een routine-ingreep, die de afgelopen vijftien jaar al 20.000 keer is uitgevoerd in het ziekenhuis. De kans dat een de ingreep niet het gewenste resultaat heeft is in het UZ Leuven minder dan 1 op de 2000.

Drie patiënten die op 18 augustus en 1 september onder het mes gingen, kregen na de ingreep plots problemen. Normaal gezien had hun zicht na enkele weken moeten verbeteren. In plaats daarvan waren ze door onverklaarbare redenen blind geworden aan hun geopereerde oog. “Dat vonden we meteen zorgwekkend. Vooral omdat er zo kort na elkaar drie meldingen waren”, zegt Van Eldere. “We zijn meteen intern een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen.”

Geen fouten

Intussen is duidelijk dat een chirurgische of technische fout zo goed als uitgesloten is. “De betrokken artsen hebben geen fouten gemaakt”, aldus Van Eldere. “We bekijken nu of er in één van de stoffen die we gebruiken voor de verdoving of inspuiting van het nieuwe glasvocht een toxische stof zat die er niet in had mogen zitten. Dat lijkt voorlopig de meest waarschijnlijke piste. Maar het kan nog steeds stom toeval zijn. Alle pistes zijn nog open” 

Het ziekenhuis heeft ook melding gemaakt bij het FAGG, het agentschap dat waakt over de veiligheid van medicijnen. “Daar kunnen ze nagaan of er in andere Europese landen ook meldingen zijn geweest van complicaties. Dat is momenteel nog niet het geval”, weet Van Eldere. 

Schadevergoeding

De getroffen patiënten zijn zo goed als zeker permanent blind aan het behandelde oog. Het ziekenhuis staat hen bij met juridisch advies. De slachtoffers worden vergoed alleen is het nog niet duidelijk op welke wijze dat zal gebeuren. “Dat hangt af van de uitkomst van het onderzoeken”, zegt Van Eldere nog. “Zelfs als ze domme pech hebben gehad kunnen ze een vergoeding krijgen  via het fonds voor medische ongevallen.”

Precedenten

In 2015 zijn dertien Spaanse patiënten blind geworden aan minstens één oog na eenzelfde operatie. Achtentwintig anderen liepen oogschade op. Toen bleek dat er in het chirugisch product Ala Octa, dat toxische stoffen bleek te bevatten dat kon leiden tot verlies van zicht en volledige blindheid.

De operaties in het UZ Leuven gaan intussen door. De verdachte producten zijn in quarantaine geplaatst. Het ziekenhuis gebruikt producten van nieuwe loten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fan van hiphop en R&B? Je bent misschien psychopaat

Fan van hiphop en R&B? Je bent misschien psychopaat

https://www.mupload.nl/img/lyx41tngu0vji.jpg

Gaat jouw hoofd spontaan meedeinen op de beats van Eminems “Lose Yourself” of “No Diggity” van Blackstreet? Dan heb je misschien wel psychopatische trekjes. Mensen met eigenschappen van die persoonlijkheidsstoornis blijken een voorkeur te hebben voor hiphop en R&B, zo concludeert de universiteit van New York.

De onderzoekers van de universiteit van New York lieten 200 mensen luisteren naar 260 verschillende songs. Het resultaat: mensen met een persoonlijkheidsstoornis en daaruit voortvloeiend asociaal gedrag, hebben vooral een voorkeur voor hiphop en R&B. Onder meer Eminem viel bij die groep mensen erg in de smaak met “Lose Yourself”, naast “No Diggity” van Blackstreet. Empathische mensen met weinig psychopathische trekjes uit het onderzoek kozen dan weer opvallend vaker voor popnummers, zoals “My Sharona” van The Knack en “Titanium” van Sia.
Niet altijd seriemoordenaars
Een reden om meteen drie meter naar achteren te springen als je naast jou iemand hoort luisteren naar Eminem? Hoegenaamd niet. “Psychopaten worden veel te vaak stereotiep voorgesteld,” aldus hoofdonderzoeker Pascal Wallisch in The Guardian. “De media omschrijft hen doorgaans als seriemoordenaars met een bijl in de hand, genre Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs of The Joker in Batman. In de realiteit vallen psychopaten veel minder op. Het kunnen gewoon de collega’s zijn die naast je werken of de onopvallende buurman in de straat.”

Klein onderzoek

Het onderzoek van New York University werd nog niet gepubliceerd en is slechts een voorproefje. De wetenschappers willen graag een groter onderzoek op poten zetten bij duizenden mensen om een verband te vinden tussen muzieksmaak en psychopathie. Die onderzoeksresultaten zouden van pas kunnen komen voor artsen bij de herkenning van persoonlijkheidsstoornissen. “Je wil psychopaten niet in posities waar ze veel schade kunnen aanrichten,” aldus Wallisch. “We hebben nood aan een tool waarmee we ze kunnen identificeren zonder dat ze hun bereidwillige medewerking moeten verlenen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de drie zeldzame boeken met historische waarde verhuist naar het buitenland

Eén op de drie zeldzame boeken met historische waarde verhuist naar het buitenland

https://www.mupload.nl/img/3qvn88kqcs6fj.jpg

Oude boeken en zeldzame manuscripten die soms als Belgisch erfgoed beschouwd kunnen worden, verhuizen steeds vaker naar het buitenland. In 2016 gingen naar schatting 5.000 van de 15.000 zeldzame boeken die in België geveild werden, naar buitenlandse verzamelaars. Vandaag gaat één op de drie werken naar het buitenland, terwijl dat tien jaar geleden nog maar één op de vijf was. Dat blijkt uit een marktanalyse van het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions. De oorzaak van de stijgende internationale belangstelling kan in eerste instantie gezocht worden bij het toenemende aantal onlineveilingen. Daarnaast is België naar verluidt een land met talrijke verzamelaars die omvangrijke en waardevolle collecties aanlegden.

Kruispunt van Europese culturen
“Aangezien België zich altijd op het kruispunt van de grote Europese culturen heeft bevonden, is er heel wat historisch materiaal in ons land te vinden. Dat zorgt ervoor dat de internationale interesse voor boekenveilingen in België alleen nog maar zal toenemen. Uiteraard betekent dit ook dat een aanzienlijk deel van het aanbod naar het buitenland vertrekt”, zegt Henri Godts, expert van Arenberg Auctions, in de mededeling van het veilinghuis.


Zeldzame boeken, prenten en manuscripten
Vooral de Fransen, Nederlanders, Amerikanen en Italianen vinden steeds meer de weg naar zeldzame boeken, prenten en manuscripten uit onze contreien. Zo werd eind vorig jaar in Brussel nog een volledig intacte Graduale - een ruim 500 jaar oud manuscript met Gregoriaanse kerkgezangen - geveild, die voor 200.000 euro naar een Italiaanse privéverzamelaar ging.


Arenberg Auctions is een nieuw veilinghuis ontstaan uit de fusie van de huizen The Romantic Agony en Henri Godts. (br.hln)


» Reageer (0)
26-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kannibalenkoppel bekent 30 moorden: ze serveerden afgehakt hoofd met appelsienen als avondmaal

Kannibalenkoppel bekent 30 moorden: ze serveerden afgehakt hoofd met appelsienen als avondmaal

https://www.mupload.nl/img/gj5c9ua3ve9r9.jpg

De politie heeft in Krasnodar in het zuiden van Rusland een man en een vrouw gearresteerd die tientallen mensen hebben vermoord en opgegeten. Nu alsmaar meer details naar buiten komen, wordt duidelijk hoe gestoord het koppel was. Zo serveerden ze een afgehakt hoofd met appelsienen als avondmaal.

Dmitry Bakshaev (35) vertelde aan de speurders dat hij al in 1999 begon te moorden. Samen met zijn vrouw Natalia (42), een verpleegster, zou hij deel hebben uitgemaakt van een kannibalenfamilie. Nu het onderzoek zich uitbreidt, komen enkele gruwelijke details naar boven. In hun huis vond de politie  19 verschillende stukken mensenhuid en in hun diepvriezer werden grote stukken mensenvlees aangetroffen. Andere stukken vlees bewaarde het koppel in bokalen. Daarnaast zou de politie ook een video met ‘lessen voor kannibalen’ hebben gevonden.

Selfies

De bal ging aan het rollen toen iemand een mobiele telefoon vond waarop lugubere foto’s stonden. Op een van de selfies stond een man die poseerde met menselijke lichaamsdelen. De politie kwam snel Dmitry Bakshaev en zijn vrouw Natalia op het spoor, die vrijwel meteen bekenden minstens 30 mensen te hebben vermoord. Het koppel gebruikte ether en de Russische drug Corvavol om hun slachtoffers te verdoven.

Hoofd als avondmaal

Bakshaev nam nog andere selfies, waarvan een met een afgehakt vrouwenhoofd. Op een foto uit 1999, wellicht aan het begin van zijn moordreeks, is een afgehakt hoofd te zien op een schaal met appelsienen, geserveerd als avondmaal. Op nog een andere foto zijn gepekelde stoffelijke overschotten in een bokaal te zien.

Mentaal gezond

Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen over het aantal slachtoffers en of ze hulp van buitenaf kregen. Een psychiatrische test verklaarde Natalia wel volledig “mentaal gezond”. “Ze is dus volledig verantwoordelijk voor haar daden”, klinkt het in de analyse. (br.hln)


» Reageer (0)
25-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kon piramide van Cheops gebouwd worden?

Hoe kon piramide van Cheops gebouwd worden? Archeologen lossen groot deel van mysterie op

https://www.mupload.nl/img/wrlf3z8ivctal.jpg

Hoe waren de oude Egyptenaren in staat om zo’n indrukwekkend bouwwerk als de piramide van Cheops te bouwen? Het mysterie leeft al duizenden jaren, maar nu hebben archeologen een belangrijk stuk van de puzzel opgelost. Dat de fijnere witte kalksteen voor de bekleding uit de rotsgroeven van Tura kwam, was al bekend. Het graniet voor de wanden van de ruimtes in de piramide werd dan weer uit Aswan gehaald. Afstanden die respectievelijk 13 en 850 kilometer bedroegen, maar hoe konden die blokken van telkens 2,5 ton ter plaatse gebracht worden?
Via boten, luidt het antwoord. Nieuw bewijs toont immers aan dat arbeiders vanuit de Nijl kanalen gegraven hebben, die uitmondden in een haven. Exact op die plek zou rond 2500 voor Christus een van de zeven wereldwonderen uit de grond rijzen.

Archeoloog Mark Lehner vond het bewijs voor die stelling op een stuk papyrus dat teruggevonden werd. Een zekere ‘Merer’ omschrijft daarin in detail hoe zijn manschappen meehielpen om de kalksteen van Tura naar Gizeh te transporteren. Het is de eerste keer dat een getuigenis teruggevonden werd van iemand die er toen effectief bij was.

In de Channel 4-documentaire ‘Egypt’s Great Pyramid: The New Evidence’ wordt er vanavond dieper op de onthulling ingegaan. Ook de opgraving van een ceremoniële boot ter ere van farao Cheops komt aan bod. Een 3D-laser scande de houten planken, waardoor u als kijker meer inzicht krijgt over de manier waarop vaartuigen in die tijd gebouwd werden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fashionista-tip: iconische kledij van Audrey Hepburn gaat onder de hamer

Fashionista-tip: iconische kledij van Audrey Hepburn gaat onder de hamer

https://www.mupload.nl/img/byhwfl0c8nosk.jpg

Actrice Audrey Hepburn mag dan al een kwarteeuw overleden zijn, haar iconische kledingstijl spreekt nog steeds tot de verbeelding. Deze week loopt in Londen een tentoonstelling rond haar garderode. Wie daarnaast een stevig spaarpotje voor de dag kan leggen, kan tegelijkertijd op een online veiling een item van de actrice op de kop tikken. Elegant en sober zonder saai te worden, en met de little black dress als ultieme klassieker: de kledingstijl van Audrey Hepburn vormt nog steeds een inspiratiebron voor fashionista’s en dames die zich graag stijlvol kleden. Veilinghuis Christie’s verkoopt nog tot 3 oktober persoonlijke spullen van de actrice en stijlicoon, waar je onder meer foto’s, filmscripts maar vooral ook kledij van Hepburn kan kopen. Een goed gevulde spaarrekening kan wel van pas komen: voor een Givenchy-jurk betaal je tussen de 56.000 en 90.000 euro. 

Eerder een window shopper? Dan is de tentoonstelling in Londen iets voor jou, waar een blik wordt gegund in de uitgebreide kleerkast van Audrey. Van trench coats over mantelpakjes tot ballerina’s: de gevarieerde stijl van de actrice komt er goed tot zijn recht. In King Street in Londen kan je nog tot en met woensdag 27 september de expo bekijken. (br.hln)


» Reageer (0)
24-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rubens na 400 jaar ontdekt in Schotland

Rubens na 400 jaar ontdekt in Schotland

https://www.mupload.nl/img/mp8u81rqyclv5.jpg

In Schotland is een bijna 400 jaar oud schilderij ontdekt dat wordt toegeschreven aan Peter Paul Rubens.

Volgens de BBC gaat het om een kopstudie uit ongeveer 1625 van George Villiers, de Graaf van Buckingham. Het schilderij hangt in het museum Pollok House in Glasgow. Van het schilderij werd altijd gedacht dat het was gemaakt door een latere schilder die zich op het werk van Rubens baseerde.

Toen het schilderij werd gerestaureerd en het vuil was verwijderd, begon men te geloven dat er een grote ontdekking was gedaan. Ben van Beneden, de directeur van het Rubenshuis in Antwerpen heeft inmiddels bevestigd dat het om een authentiek schilderij van Rubens (1577-1640) gaat. Hij noemde het een "zeldzame uitbreiding van het portrettenoeuvre van Rubens." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekend Vlaanderen straalt op première La Fidèle met Matthias Schoenaerts

Bekend Vlaanderen straalt op première La Fidèle met Matthias Schoenaerts

http://static2.hln.be/static/photo/2017/1/14/13/20170923223509/media_xll_10027498.jpg

Kinepolis Brussel rolde vanavond de rode loper uit voor de première van La Fidèle, de derde langspeelfilm van Michael R Roskam met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol.

'Le Fidèle' is een romantische neo-noir, waar Roskam zijn vaste klant Matthias Schoenaerts als Gigi samenbrengt met de Franse actrice Adèle Exarchopoulos ('La Vie d'Adèle') als Bibi in een donkere liefdestragedie tegen de achtergrond van het beruchte Brusselse gangstermilieu.

Naast Schoenaerts en Exarchopoulos zijn er bijrollen voor onder meer Sam Louwyck en Stefaan Degand. Roskam schreef het scenario samen met Thomas Bidegain en Noé Debré. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soulzanger Charles Bradley (68) overleden

Soulzanger Charles Bradley (68) overleden

Klik op de foto om hem te beluisteren


Soulzanger Charles Bradley is vandaag overleden. Dat raakte bekend via zijn social media accounts. De soulzanger, wiens carrière pas 7 jaar geleden echt in een stroomversnelling kwam, leed sinds vorig jaar aan kanker. In september moest hij daarom ook nog zijn geplande tournee afgelasten. Bradley is 68 geworden.   (br.hln)


» Reageer (0)
23-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Brusselmans wordt 60 en schrijft 75ste boek

Herman Brusselmans wordt 60 en schrijft 75ste boek

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/0/2/20170922232437/media_xll_10025597.jpg

Herman Brusselmans heeft vanavond in de Gentse Vooruit zijn nieuwste boek 'Hij schreef te weinig boeken' voorgesteld. Een autobiografie van de Vlaamse schrijver, die volgende week 60 jaar oud wordt en met typische pen terugblikt op zijn leven. Op de boekvoorstelling ging televisiepersoonlijkheid Cath Luyten met de bekende Gentenaar in gesprek.

Zijn laatste werk wordt aangekondigd als "een boek waarin hij zichzelf op de hielen zit". Brusselmans voelt zijn adem in de nek, herschept zijn eigen wereld, geeft zijn ik-personage meerdere levens en creëert tientallen andere figuren die de werkelijkheid gedeeltelijk tot fictie maken."

De schrijver heeft het in 'Hij schreef te weinig boeken' over zijn jeugd, de kerk en vrouwen. "Maar ook over dieren, de motor, het drumstel, het weer, de nacht, duizend wezen en dingen. Ze worden allemaal op één hoop gegooid, gerangschikt, in geuren en kleuren beschreven, van de achtergrond naar de voorgrond getrokken en vice versa."

'Hij schreef te weinig boeken' ligt vanaf 29 september in de boekenrekken. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!