NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
09-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik jij wel de juiste borstel voor je haartype?

Gebruik jij wel de juiste borstel voor je haartype?

https://images4.persgroep.net/rcs/00LeEZ1APGDLyP_KZR9An3dk6ow/diocontent/114769970/_focus/0.380000/0.360000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Krijg jij jouw wilde manen maar niet onder controle? Of misschien lijkt het wel net alsof je lokken altijd futloos naar beneden hangen. Wel, dat heeft niet alleen met je haartype te maken. Ook je haarborstel speelt een rol. En laat dat nu net makkelijk aan te passen zijn.

Er zit een wereld van verschil tussen de vele soorten borstels die er op de markt zijn. Grootte, soorten haren, het materiaal, ... het heeft allemaal een invloed op het aantal good en bad hairdays waar jij mee te kampen hebt. Maar hoe kies je nu in godsnaam de juiste borstel?

Kwaliteit

Allereerst is het belangrijk om een borstel te kopen die van goede kwaliteit is. Dat wil niet meteen zeggen dat je een fortuin moet uitgeven, maar voor een paar euro zijn ze wellicht ook niet te vinden. “Vooral de haren zijn van belang”, legt kapper Christophe Robin uit. En geloof het of niet, het neusje van de zalm in de haarborstelwereld zijn ... zwijnenharen. “Natuurlijke zwijnenharen of varkensharen lijken qua textuur erg op die van ons, ze bevatten immers dezelfde keratine-onderdelen, wat wil zeggen dat ze erg zacht zijn voor je haren en geen schade zullen aanrichten,” aldus Christophe Robin.

Maar geen enkele coupe is gelijk, en een borstel is dat dus ook niet. Benieuwd welk exemplaar jij best in huis haalt?

Afro

Wie gezegend is met een prachtige volle afro, wil die natuurlijk ook goed verzorgen. En dat doe je best met een kam met wijde tanden. Die zijn ideaal om nat of vochtig haar te ontklitten, zonder dat je haren uittrekt. Ook plastic borstels met een breed oppervlak en ver uit elkaar staande tanden zijn prima in ontwarren, en ze masseren bovendien de hoofdhuid, wat de haargroei stimuleert.

Fijn haar

Het lijkt tegenstrijdig, maar wie fijn of futloos haar heeft, is ook beter gebaat met een borstel met wijd uitstaande haren of tanden. Kies ook best borstels met een breed oppervlak, dat zorgt er namelijk voor dat de kracht evenredig verdeeld wordt tijdens het borstelen, waardoor je minder snel haren uittrekt. Bovendien is het brede silhouet ideaal om je haren gladder te maken én werkt het antistatisch. 

Dik haar

Wie een volle bos haar heeft, zoekt best naar een borstel met openingen aan de achterkant, zodat je haren niet te snel verstrikt raken. Heb je regelmatig last van pluis? Dan koop je best een mix van synthetische haren. Die zijn vaak extra sterk, zodat je je haren mooi glad kan kammen tijdens het drogen. Hallo, glans!

Krullen

Wie krullen heeft, is doorgaans niet de beste vriendjes met haarborstels. Maar ook krullen moet je af en toe ontwarren. Kies dus voor een borstel die je haren zachtjes aanpakt, zoals een kam gemaakt van varkenshaar, zonder dat je je haren kapot trekt. Ook plastic borstels met buigbare tanden zijn een prima optie. Krullen kam je trouwens het best wanneer ze droog zijn, nat haar is immers veel zwakker en zal sneller afbreken.   (br.hln)


» Reageer (0)
08-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je je telefoon elke dag een kwartiertje moet uitschakelen

Waarom je je telefoon elke dag een kwartiertje moet uitschakelen

https://www.mupload.nl/img/tetgzrp3ekprs.jpg

Wat zou er gebeuren met je brein als je je smartphone dagelijks een kwartier uitschakelt? Ontwenningsverschijnselen? Een aanval van FOMO (fear of missing out)? Integendeel, bewijst recent onderzoek. Wie zijn telefoon 15 minuten uitschakelt, werkt aan zijn mentale stabiliteit.

Volgens een recent onderzoek raken we onze smartphone dagelijks gemiddeld 2.600 keer aan. Goed voor bijna 2,5 uur van je dag, en dan is het gebruik van je telefoon zonder hem te ontgrendelen - bijvoorbeeld om de klok te checken - niet eens meegerekend. Bij zware gebruikers loopt dat op tot bijna vier uur smartphonegebruik per dag.

Kortom, we zijn allemaal verslingerd aan het stukje technologie. En toch is het geen slecht idee om het ding dagelijks een kwartier uit te zetten. Volgens onderzoek van de Britse Psychological Society helpen de smartphoneloze minuten om je extreme emoties te temperen - zowel negatieve als positieve. Met andere woorden: je wordt er minder angstig en gestresseerd van, en ook iets minder uitgelaten en opgetogen.

Wetenschappers van de Rochester Universiteit testten dit door vrijwilligers een kwartier alleen in een ruimte te zetten, zonder digitale apparaten. Al na die korte tijd werden extreme emoties uitgebalanceerd, en het effect bleef ook lange tijd hangen. “Een kwartier per dag blijkt voldoende om het resultaat te behouden”, klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleenstaande mama van vier ruilt leven met dat van rijk gezin: weekbudget van 3.400 euro raakt niet op

Alleenstaande mama van vier ruilt leven met dat van rijk gezin: weekbudget van 3.400 euro raakt niet op

https://www.mupload.nl/img/xc0eoqmlfwy9i.jpg

Alleenstaande moeder van vier Claire Lee ruilde voor een sociaal experiment van leven met een rijk doktersgezin. Plots woonde ze in een grote villa en had ze een weekbudget van 3.000 pond (3.400 euro). Omdat ze haar budget niet op kreeg, kocht ze nog een horloge van 570 euro voor haar zoon.

De Britse zender Channel 5 voert in het programma ‘Rich House, Poor House’ een opmerkelijk sociaal experiment uit. Een gezin dat het niet breed heeft ruilt voor een week van leven met een rijk gezin. Deze week was Claire Lee en haar gezin aan de beurt. En plots rijk zijn, blijkt niet zo gemakkelijk. Maar als rijk gezin plots arm worden, is uiteraard nog veel moeilijker.

192 euro

Claires normale weekbudget voor haar en haar vier kinderen bedraagt 170 pond (192 euro). Plots kreeg ze een veelvoud daarvan in de schoot geworpen: 3.000 pond. Ze ging samen met haar kroost duur dineren en kocht duur speelgoed voor de kinderen, maar de 3.000 pond kreeg ze niet op. Daarom kocht ze op het einde van de week nog een horloge van 500 pond voor haar oudste zoon.

Claire ging met haar moeder winkelen in de supermarkt en deze keer moesten ze niet elke euro omdraaien. Een peperduur stuk biefstuk, dure extraatjes en luxeartikelen, allemaal verdwenen ze in de winkelkar. De kinderen genoten van pianolessen, paardrijlessen en shoppingtrips. “Het maakt me gelukkig om mijn kinderen gelukkig te zien”, zegt Claire.

“Bevoorrecht”

Het gezin Alsoud van cardioloog Mahrous en kinderarts Rana maakte de omgekeerde beweging. Zij trokken in het huis van Claire in met hun vier kinderen. Zij moesten zien te overleven met een gedecimeerd budget. Hun nieuwe buurt bleek veel gevaarlijker dan de luxewijk waar ze vroeger woonden. Een buurjongen kwam hen zelfs zeggen dat ze zich best met messen bewapenden voor ze de straat op trokken. “Ik voel me bevoorrecht dat ik in mijn gezin ben opgegroeid”, vertelt dochter Zain. “Ik heb veel geluk.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones - Hate To See You Go

The Rolling Stones - Hate To See You Go

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Rolling Stones (vaak aangeduid als de Stones) is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock, ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.

Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad, zoals Sympathy for the Devil, Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. Zij hebben meer dan vijfentwintig studioalbums uitgebracht, waaronder de klassiekers Exile on Main St., Goats Head Soup, Beggars Banquet, Let It Bleed en Sticky Fingers. In 2016 brachten de Stones het album Blue & Lonesome uit.

The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood (bas/gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman en, hoewel alleen in de beginjaren officieel, toetsenist Ian Stewart.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie beschikte over één miljoen euro. Ze gaf alles aan het goede doel

Annie beschikte over één miljoen euro. Ze gaf alles aan het goede doel

https://www.mupload.nl/img/oorvqee6ebsfx.jpg

De allerlaatste euro van Annie Dewaele uit Wielsbeke is vandaag aan het goede doel geschonken. De voorbije 20 jaar schonk de dame haar hele fortuin - zo’n één miljoen euro - weg aan verschillende organisaties. Vorig jaar overleed ze op 91-jarige leeftijd. Vandaag werden ook haar allerlaatste centen, zoals ze het zelf wilde, aan het goede doel geschonken.

Annie Dewaele is intussen al een jaar overleden, maar in Wielsbeke zijn ze haar nog niet vergeten. Nadat zij en haar man Jan hun enige zoon Karel op 26-jarige leeftijd verloren aan lymfeklierkanker, en ze dus zonder erfgenaam kwamen te zitten, besloot het koppel hun centen te schenken aan mensen die het nodig hadden. Niet alleen na hun dood, maar ook nog toen ze nog in leven waren. Het OCMW van Wielsbeke kreeg op 20 jaar tijd meer dan 500.000 euro. Ook het Kinderkankerfonds kreeg wel eens een gulle gift toegestopt, net als de KULeuven, waar een fonds Planckaert-Dewaele, genoemd naar Annie en haar man- werd opgericht. Ook de lokale afdelingen van Ziekenzorg, de gehandicaptenvereniging De Zonne van Wielsbeke,… kregen de voorbije 20 jaar één of meerdere schenkingen.

Zuinige levensstijl

Jan werkte tijdens zijn carrière als gemeentesecretaris, Annie werkte jarenlang als verpleegster. “Jan kwam dan wel uit een begoede familie, maar het was zeker ook hun zuinige levensstijl die voor hun mooie spaarpot had gezorgd”, zegt OCMW-voorzitter Filiep Devos. Na het overlijden van haar man, schonk Annie hun centen op een gezapig tempo verder weg. In onze krant zei ze nog, op haar 90ste verjaardag twee jaar geleden, dat ze geen geld over moest houden aan het einde van haar leven.

Tot aan haar dood woonde ze nog zelfstandig thuis, tot ze ziek werd en naar het ziekenhuis werd gebracht, waar ze eind oktober 2016 overleed. Het laatste geld dat ze nog over had, werd, zoals ze in haar testament had voorzien, ook geschonken aan het goede doel. Het duurde een jaar om alle formaliteiten in orde te brengen, maar de drie goede doelen die ze had uitgekozen, mochten vandaag dan toch eindelijk haar erfenis in ontvangst nemen.

Uitzonderlijk

Het OCMW Wielsbeke kreeg nog eens 46.976 euro, het Kinderkankerfonds 27.967 euro, en het fonds in KULeuven ook nog eens 46.939 euro. “Wij zijn uiteraard enorm dankbaar voor deze schenking”, zegt professor Yves Benoit van het Kinderkankerfonds. “Heel soms krijgen we wel eens schenkingen van die omvang, maar het spreekt voor zich dat die eerder uitzonderlijk zijn. Mevrouw Annie Dewaele heeft destijds onze organisatie uitgekozen, omdat ze haar enige zoon aan kanker is verloren. Het was al héél lastig voor haar, wat moest dat wel niet zijn voor ouders met kinderen die nog zoveel jonger waren, heeft ze me nog verteld.”

“Annie heeft met haar giften meer dan één steen verlegd in de gemeente”, zegt OCMW-voorzitter Filiep Devos. “We hebben onder meer seniorenwoningen gebouwd met haar giften, en haar geld wordt ook gebruikt bij de vernieuwing van ons woonzorgcentrum. Annie wilde nooit iets in ruil voor haar schenkingen, enkel een bezoekje nu en dan. Ik ging er zo’n 3 tot 4 keer per jaar op bezoek als om ze te bedanken. Dan zorgde ze voor wat pralines en een éclairtje. Een hele fier dame was het, met een warm hart.” (br.hln)


» Reageer (0)
07-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Aspe: “Het is een schande dat mensen 10 euro moeten betalen voor de Boekenbeurs”

Pieter Aspe: “Het is een schande dat mensen 10 euro moeten betalen voor de Boekenbeurs”

https://www.mupload.nl/img/wzbtqaxmb47cb.jpg

Successchrijver Pieter Aspe is messcherp voor Boek.be, dat de Boekenbeurs organiseert. Hij noemt het “een heel schimmige organisatie”. Aspe wijt het teruglopende aantal bezoekers van de Boekenbeurs deels aan de dure toegangsprijs. “Ik vind het een schande dat mensen tien euro inkom moeten betalen”, aldus de auteur op Radio 1 vanochtend. 

Aspe begrijpt niet waarom het toegangsgeld integraal naar Boek.be moet vloeien: “De uitgevers betalen al een fortuin om er een stand te hebben. De mensen betalen eigenlijk tien euro om een boekenwinkel binnen te gaan. Ik vind het een schande”.

Een toegangsticket voor de Boekenbeurs in de Antwerp Expo kost tien euro voor al wie ouder is dan elf jaar. Ook in boeken geïnteresseerde tieners moeten dus betalen. En aan de ingang zijn ze streng: wie bijvoorbeeld een half uur voor sluitingstijd iemand wil komen ophalen, geraakt zonder geldig ticket niet voorbij de security.

“Ik kom niet meer”

Greet Spaepen van Boek.be verweert zich in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Ze stelt dat een groot deel van het geld naar de huur van Antwerp Expo gaat en dat de Boekenbeurs veel meer is dan een gigantische boekenwinkel. “Het is een unieke plaats waar je een overzicht hebt van alle boeken die op dit moment in de boekhandel te krijgen zijn”, aldus Spaepen. Maar Pieter Aspe zegt dat hij volgend jaar niet meer wil komen, “dan moeten de mensen van Boek.be maar zelf aan een stand zitten en signeren”.

“Héél kort door de bocht”

De kritiek van de thrillerauteur is volgens Boek.be-woordvoerder Alexis Dragonetti “héél kort door de bocht”. In een reactie zegt Dragonetti dat de auteur een complex economisch gebeuren tot iets sloganesks herleidt. Vooral Aspes uitval dat de Boekenbeurs dient “om een aantal ambtenaren bezig te houden”, schiet bij Dragonetti in het verkeerde keelgat. “Dit slaat echt nergens op.”

Niet iedereen betaalt zelf

Dragonetti wijst erop dat elke beurs inkomgeld vraagt. “Het Autosalon, Batibouw, noem maar op, altijd wordt toegangsgeld gevraagd”, aldus Dragonetti. “En wie als beursbezoeker wat creatief is, zal via een uitgeverij of een mediapartner al vlug aan een gratis ticket geraken. De 150.000 bezoekers die de Boekenbeurs gemiddeld bezoeken, betalen zeker niet allemaal voor hun ticket. Voor jongeren onder de twaalf jaar is de toegang trouwens gratis.”

Dat een auteur voor signeersessies of panelgesprekken niet betaald wordt, vindt Dragonetti normaal: “Hij krijgt de kans om met duizenden lezers in contact te komen. Dat is allemaal reclame voor zijn werk.”

Drie dagen gesloten

Dragonetti vindt verder de conclusie over de opkomst die dit jaar zou tegenvallen, voorbarig. “Er zijn nog vier dagen te gaan, waaronder enkele waarop veel scholen op bezoek komen en een weekend dat meestal ook veel mensen lokt.” De Boekenbeurs is nu drie dagen dicht en gaat donderdag weer open.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bied meer dan 340.000 euro, en dit kasteel kan van u zijn

Bied meer dan 340.000 euro, en dit kasteel kan van u zijn

https://www.mupload.nl/img/hfyp60wnks8um.jpg

Bieden op kasteel Doeveren kan nog tot 27 november. Het hoogste en voorlopig enige bod bedraagt 340.000 euro. Het 18de- eeuwse gebouw ligt in een domein van 28.143 vierkante meter. Brugs horecapaus Philip Calleeuw moet het kasteel verkopen om zijn schulden bij de fiscus af te betalen. Kasteel Doeveren, langs de Sijslostraat, spreekt tot de verbeelding. Het 18de-eeuwse gebouw wordt omringd door een park met een grote vijver en een lange oprit. In totaal is het domein liefst 28.143 vierkante meter groot. De gelijkvloerse verdieping van het kasteel bedraagt 160 vierkante meter en bevat een inkomhal, een woonkamer met een authentieke plankenvloer en een gezellige orangerie die uitkijkt over het park. De eerste verdieping strekt zich uit over 112 vierkante meter en telt vijf kamers, waaronder één slaapkamer met badkamer. Veilinghuis Troostwijk biedt het kasteel nu per opbod te koop aan via zijn website. De startprijs bedroeg amper 325.000 euro. “Omdat het gaat om een gedwongen openbare verkoopsom”, verduidelijkt Chris Tanghe, vastgoedexpert van Troostwijk. “Die som werd vastgesteld door een expert toen het kasteel gerechtelijk in beslag genomen werd om de schulden van de laatste eigenaar bij de fiscus af te betalen.”

De man om wie het draait is niemand minder dan de Brugse horecapaus Philip Calleeuw. Calleeuw kocht het kasteel jaren geleden van de stad Brugge. Na een inbraak besloot hij samen met zijn echtgenote te verhuizen naar een hoeve in Lichtervelde. Zijn ouders trokken in het kasteel in. Samen met zijn echtgenote werd Calleeuw in februari vorig jaar doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor fiscale fraude. Een maand eerder leverde de verkoop van hun imperium 13,5 miljoen euro op. Niet genoeg om de schuld van 18,9 miljoen euro bij de fiscus af te lossen. Pas recent kreeg de curator toestemming om kasteel Doeveren te verkopen.

Al één bod

“Intussen ontvingen wij al een bod van 340.000 euro”, zegt Tanghe. “Potentiële kopers moeten wel goed beseffen dat het domein verschillende beperkingen heeft. Het is opgenomen in de lijst van onroerend goed en ligt pal in natuurgebied, met als bestemming privéwoonst. Uitbreiden is wettelijk dus niet toegestaan en het kasteel mag ook niet ingericht worden als B&B of horecazaak. Bovendien moeten er nog wat renovatiewerken gebeuren: zo moet de elektriciteit vervangen worden en moet er dubbel glas komen. Daarbij komt nog het lawaai van de nabijgelegen E403. Toch menen we dat er een publiek is voor dit prachtige domein. Iemand die houdt van groen en van het historische karakter van het gebouw.”

Het 18de-eeuwse kasteel kwam in 1922 via erfenis in handen van de familie Arents de Beerteghem. In het midden van de 20ste eeuw werd het eigendom van de familie Janssens de Bisthoven. Die familie verkocht het landhuis eind jaren 90 aan de stad Brugge. Daarna werd het kasteel eigendom van Philip Calleeuw.


Een bod uitbrengen kan nog tot 27 november om 16 uur via www.troostwijk.be/vastgoed. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minderen met koffie lukt zeker met deze vijf tips

Minderen met koffie lukt zeker met deze vijf tips

https://images2.persgroep.net/rcs/D5WFgg3MU6Pu12hE_dKqkg5_Sbo/diocontent/114726089/_focus/0.520000/0.290000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Is koffie nu heel goed voor je of net ongezond? Het zwarte goud blijft ietwat controversieel, maar volgens de Hoge Gezondheidsraad krijg je als volwassene niet te maken met ongewenste effecten als je vier à vijf kopjes per dag drinkt. Werk je er meer naar binnen? Deze tips helpen je op weg om tenminste te minderen.

1. Bouw geleidelijk af

Uit het niets de helft minder cafeïne consumeren op een dag, gaat bij veel mensen gepaard met afkickverschijnselen zoals zweten en hoofdpijn. Die zorgen ervoor dat je snel terug naar meer koffie wil grijpen en dat is natuurlijk net niet de bedoeling. Drink bijvoorbeeld wekelijks één kopje per dag minder. Het gaat dan wat trager, maar het is realistischer vol te houden op lange termijn. 

2. Drink eerst water

Zodra je de behoefte aan een kop koffie voelt opborrelen, drink dan eerst een groot glas koud water. Vaak besef je daarna pas dat je naar koffie grijpt uit verveling, omdat je iets om handen wil hebben. Je lichaam goed hydrateren helpt ook om de afkickverschijnselen als hoofdpijn tegen te gaan.

3. Slaap meer

Als je in de namiddag je ogen amper kan openhouden en ’s ochtends het bed niet uitgeraakt, is dat een teken dat je meer moet slapen. Niet dat je meer koffie moet drinken. Vervang slaap niet door opwekkende middelen. Als je uitgeslapen bent, heb je sowieso minder trek in koffie.

4. Drink groene thee

Wissel koffie af met groene thee. Daar zit ook cafeïne in, maar omdat het in het niets op koffie lijkt, is het een ideaal (tijdelijk) substituut voor je dagelijkse kopjes troost. Het is een beetje vergelijkbaar met rokers die proberen stoppen met een elektronische sigaret. Ze krijgen nog altijd de nicotine binnen, maar het is makkelijker om ermee af te bouwen.

5. Begin ermee op vakantie

Het is alweer bijna kerstvakantie, hét uitgelezen moment om te minderen of stoppen met koffie. Je zit in een helemaal ander ritme, je slaapt doorgaans meer en waar je op je werk niet het koffieapparaat buiten kunt kieperen, kan dat thuis natuurlijk wel. Of iets minder dramatisch: koop gewoon geen koffie meer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moest een romantisch etentje worden, maar Russische ‘Hannibal Lecter’ had andere plannen

Het moest een romantisch etentje worden, maar Russische ‘Hannibal Lecter’ had andere plannen

https://www.mupload.nl/img/t85rru1fjt7ln.jpg

Zij was single. Hij was mysterieus. En omdat het online klikte, besloten ze af te spreken. Daarop trok de Russische Tamara (41) – een schuilnaam, voor haar veiligheid – naar de woning van Anatoly Yezhkov (45), voor wat ze dacht dat een romantisch etentje zou worden. Er stond haar iets heel anders te wachten.

De geschokte familie van de verpleegster uit Kurgan vertelde het verhaal aan lokale media. Over hoe Anatoly online langzaam het vertrouwen van Tamara had gewonnen. En hoe hij haar had uitgenodigd voor een etentje bij hem thuis.

Knap

De vrouw en haar twee volwassen kinderen – die al alleen wonen – probeerden vooraf op het internet meer te weten te komen over de knappe, geheimzinnige man. “Ze gingen op zoek naar hem op sociale media, maar er was niet veel te vinden”, klinkt het. “De dag voor de date bleken opeens ook al zijn foto’s verdwenen van zijn profielen en op een heel aantal had hij ook zijn naam veranderd.”

Tamara besloot de date toch te laten doorgaan en die avond arriveerde ze zoals afgesproken bij de woning van haar online vriend. Aanvankelijk leek alles prima te gaan en volgens de familie van de vrouw drong hij zich niet aan haar op. Dat veranderde rond zeven uur. Toen viel hij haar plots aan.

Hij sloeg haar, hij beet haar en hij folterde haar. En die hel zou maar liefst vier uur lang duren. “Hij wilde dat ze zou flauwvallen van de pijn, maar ze bleef gillen en zich verweren”, aldus haar familie. “Met zijn tanden probeerde hij haar te verscheuren en ze was er zeker van dat hij haar probeerde te doden. Met zijn handen kneep hij haar keel dicht, maar door al het bloed gleed hij weg.”

Buren hoorden het geroep van de vrouw, maar sloegen niet meteen alarm. Want het hostel waar de man verbleef, was wel vaker het decor van vreemde ontmoetingen. Pas vier uur later nam iemand toch de telefoon en werd de politie verwittigd. Yezhkov werd opgepakt en Tamara zo snel als mogelijk naar het ziekenhuis gebracht. En daar bleek dat ze geluk had dat ze nog leefde.

Bijtwonden

Ze had overal op haar lichaam bijtwonden, er waren stukken uit haar neus en oren, haar gezicht was onherkenbaar opgezwollen en ze had een schedeltrauma, een hersenschudding en een gebroken rib. Haar familie gaf foto’s van de vreselijke verwondingen vrij.

“We waren in shock toen we vernamen wat er gebeurd was”, aldus de familie van de vrouw. “En nog meer toen we hoorden dat de dader vrijgelaten werd in afwachting van zijn proces. Tamara heeft zijn mishandelingen overleefd en leeft nu met de angst dat hij haar zal opzoeken en zijn werk zal afmaken. Haar tas bleef achter in de kamer van Yezhkov en hij heeft nu haar persoonlijke spullen, inclusief een huissleutel. Wat de motivatie was voor zijn wandaden, is voor ieder van ons een raadsel.”

Verbergen

Volgens de lokale afdeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken is de man inderdaad vrijgelaten. “We weten waar hij zich ophoudt”, staat te lezen in een verklaring. “Hij probeert zich niet te verbergen. De familie stelt de feiten erger voor dan ze zijn.”  (br.hln)


» Reageer (0)
06-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beloftevolle wielrenner (20) uit West-Vlaanderen plots overleden

Beloftevolle wielrenner (20) uit West-Vlaanderen plots overleden

https://images4.persgroep.net/rcs/ZzntA33r0QxgqQKjItjtLA3swgw/diocontent/114698868/_focus/0.720000/0.240000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bjarne Vanacker, een beloftevolle wielrenner uit Torhout, is afgelopen nacht plots overleden. Bjarne reed voor EFC-L&R-Vulsteke. Hij is amper 20 jaar geworden.

Vanacker werd deze morgen levenloos aangetroffen in zijn eigen bed. Naar de doodsoorzaak is het voorlopig gissen. Ploegmanager Michel Pollentier verklaarde aan onze redactie dat er bij fysieke testen nooit problemen waren voor de jonge renner. Hij is ook nooit onwel geworden tijdens wedstrijden.

15de in Ronde van Lombardije voor beloften

Vanacker gold als een opkomend talent. De Torhoutenaar tekende als eerstejaarsbelofte een contract bij EFC-ETIXX en won daarna meteen een plaatselijke wedstrijd in Pittem. Eén jaar later toonde hij zijn sterke klimmersbenen in de Ronde van Lombardije voor beloften. Vanacker eindigde op een knappe 15de plaats en zou ook in het provinciaal weg- en tijdritkampioenschap van West-Vlaanderen naar een zilveren medaille fietsen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gewone of elektrische tandenborstel:

Een gewone of elektrische tandenborstel: wat werkt nu het best?

https://www.mupload.nl/img/fudxdevk7hzt3.jpg

Het is het eerste wat je doet zodra je opstaat, en ook voor het slapengaan krijgen je tanden opnieuw een flinke poetsbeurt. Schouderklopje voor jezelf. Maar niet té enthousiast, want zo lang je nog steeds handmatig staat te schrobben, maakt het eigenlijk niet veel uit wat je doet. “Elektrische tandenborstels zijn oneindig veel beter in het verwijderen van tandplak,” leggen twee Britse tandartsen uit.

Het mag dan wel heerlijk oldschool voelen wanneer je aan honderd per uur met die tandenborstel over je tanden raast, veel haalt het niet uit. Kortom: je kan jezelf de moeite besparen en het ding beter in de vuilnisbak kieperen. “Er is quasi geen competitie tussen een gewone tandenborstel en een elektrisch exemplaar”, aldus tandartsen Mike Heffernan en Toby Edwards-Lunn.

Tandplak verwijderen

“Elektrische tandenborstels zijn oneindig veel beter in het verwijderen van tandplak. Dat komt omdat je tandplak er niet zomaar af kan wrijven, je hebt er echt héél veel inspanning voor nodig. Een elektrische tandenborstel zal je het betere schuur- en schrobwerk uit handen nemen, waardoor je je kan focussen op wat er ook erg toe doet: je poetstechniek.”

Hoe poetsen?

“Je kiest best een opzetstuk ter grootte van een kleine tand, dat liefst zowel voorwaarts als achterwaarts kan roteren. Tijdens het poetsen moet je een hoek van 45 graden ten opzichte van je tandvlees aanhouden. Let erop dat je de drie oppervlakken van je tand poetst: de buitenkant, de binnenkant en de onderkant, en vergeet natuurlijk ook de overgang naar je tandvlees niet. En ja, dat doe je maar liefst twee minuten lang. Gebruik een stopwatch of een timer om er zeker van te zijn dat je lang genoeg poetst.”

“Let ook op dat je tandenborstel altijd goed opgeladen is, de snelheid waarmee het opzetstukje roteert, is immers ook van belang voor een goede en efficiënte poetsbeurt. Ga ook niet te hard duwen, hou de tandenborstel gewoon zachtjes tegen je tanden aan. Al het harde werk wordt immers al voor je gedaan. Trouwens, als je een tandenborstel hebt met een dunner opzetstuk dat uitloopt in een punt, gebruik dat dan ook: dit is het ideale hulpmiddel om de binnenkant van je onderste tanden te poetsen, een stuk dat veel mensen vergeten.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bel nooit vóór 9 uur ’s morgens (en 5 andere dingen die eigenlijk onbeleefd zijn)

Bel nooit vóór 9 uur ’s morgens (en 5 andere dingen die eigenlijk onbeleefd zijn)

https://www.mupload.nl/img/gibwx1vsebhzx.jpg

Op een feestje blijf je minstens tot 11 uur, bellen doe je nooit voor 9 uur ’s morgens en waag het niet om voor de middag bij vrienden binnen te springen. Wie die regels aan zijn of haar laars lapt, is blijkbaar behoorlijk onbeschoft, volgens etiquette-experts. Wij lijsten ze voor eens en voor altijd allemaal op, zodat je nooit meer iemand tegen de schenen schopt.

Bellen voor 9 uur ’s morgens

Tenzij het een werktelefoontje is, blijf je maar beter van je telefoon af zolang de klok nog geen negen uur slaat. Jij mag dan wel een vroege vogel zijn, dat wil niet zeggen dat je vrienden ook al om 7 uur ’s morgens hun bed (laat staan de deur) uit zijn. Wie bovendien op zo’n ontiegelijk vroeg uur belt, geeft de ander het gevoel dat je eigenlijk geen zin hebt om te praten, maar het telefoontje liefst zo snel mogelijk uit de weg wil hebben. Uitzondering op de regel: wanneer je iets moet afzeggen door ziekte of onvoorziene omstandigheden, doe je dat de dag zelf ten láátste voor 10 uur.

Met je telefoon aan tafel zitten

Tegenwoordig bestaat een gedekte tafel niet alleen uit een bord, bestek en een glas om uit te drinken, maar ligt er standaard ook een smartphone naast je bord. Wie beleefd wil zijn, stopt die smartphone echter beter ver weg. De enige uitzondering is wanneer je een belangrijk telefoontje verwacht. In dat geval breng je gezelschap op voorhand op de hoogte dat je waarschijnlijk even weg moet, en bewaar je je gsm op trilstand in je broekzak.

Zomaar binnenspringen voor 11 uur ’s morgens

Onverwacht ergens binnenspringen? Gezellig, maar doe het in het weekend niet voor 11 uur. Wie weet willen je vrienden wel uitslapen of moeten ze de gevolgen van een zware vrijdag- of zaterdagavond nog verwerken. 

Meer dan een uur te laat zijn op vanaf-feestjes

Je kent ze wel, de befaamde ’welkom vanaf ...’-feestjes. Het lijkt een vrijgeleide om op te duiken wanneer dat jou het beste uitkomt, maar niets is minder waar. Een uur te laat is prima, maar wie nóg later komt opdagen geeft de indruk pas te willen komen wanneer het feestje op z’n hoogtepunt is, in plaats van uit genegenheid voor de gastheer of -vrouw.

Een zonnebril dragen wanneer je met iemand praat

Niets zo vervelend als de zon die in je ogen schijnt, maar je zonnebril uit je handtas halen terwijl je in gesprek bent, doe je toch beter niet. Oogcontact is niet alleen belangrijk, maar ook beleefd, zeker in een zakelijke context. Heb je echt last van de zon, dan kan je altijd vragen om een andere plek op te zoeken. Neem je je zonnebril af? Zet die dan niet op je hoofd, maar steek de bril netjes weg.

Vertrekken voor 11 uur ’s avonds

Als je dan eens op tijd gearriveerd bent op een feestje, verpest het dan niet door voor 11 uur te vertrekken. Zelfs al heb je de dag nadien nog een belangrijke afspraak of een drukke agenda: 11 uur is het absolute minimum, anders vraagt de gastheer zich ongetwijfeld af wat hij in godsnaam verkeerd heeft gedaan. (br.hln)


» Reageer (0)
05-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Saoedi’s bouwen een stad zo groot als België en zo zal ze eruitzien

De Saoedi’s bouwen een stad zo groot als België en zo zal ze eruitzien

https://www.mupload.nl/img/miyrmlv5jdrg3.jpg

Saoedi-Arabië bouwt aan de Rode Zee een nieuwe stad die bijna zo groot wordt als België. Kroonprins Mohammed bin Salman heeft er goed 425 miljard euro voor uitgetrokken. De stad, die voorlopig de naam ‘Neom’ krijgt, zal volledig draaien op zonne- en windenergie. De eerste ontwerpen van de 26.496 vierkante kilometer grote hub zijn nu uitgelekt.

Het gigantische bouwproject moet Saoedi-Arabië minder afhankelijk maken van olie-export. De stad komt te liggen in een speciale economische zone van 26.500 vierkante kilometer met bedrijven en multinationals die zich richten op de toekomst: denk aan water, voedsel, biotechnologie, robotica en entertainment. 

De stad verrijst aan de Rode Zee en de Golf van Akaba, dicht bij de drukke zeeroute naar het Suezkanaal. Een brug over de Rode Zee verbindt de wijken van de stad die drie landen beslaat: Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië. 

Het geld voor het megaproject komt uit het grootste staatsfonds van Saoedi-Arabië en van private investeerders. De bouw en exploitatie zal meer dan 500 miljard dollar kosten - of goed 425 miljoen euro. Verwacht wordt dat ‘Neom’ in 2030 honderd miljard dollar per jaar moet bijdragen aan de Saoedische economie. Het eerste stadsdeel moet opgeleverd worden in 2025. ‘Neom’ krijgt naast een eigen wet- en regelgeving ook een eigen belastingregime. 

Volgens het masterplan is er ook heel wat plaats voor residentiële wijken met tal van parken, speelpleinen, gym- en fitnesszalen, moskeeën en gigantische zwemparadijzen. De stad wil 20.000 mensen tewerkstellen en voorziet voor hen ook woningen - de meeste burgers zullen echter leven in appartementsblokken die over het hele gebied neergeplant worden en er allemaal hetzelfde zullen uitzien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hét recept voor minder stress: een Zweedse koffiepauze of fika

Hét recept voor minder stress: een Zweedse koffiepauze of fika

https://www.mupload.nl/img/gud7hc5qqj7af.jpg

Als de Scandinaviërs ergens goed in zijn, dan is het wel in gezelligheid creëren. De Denen leerden ons in 2016 ‘hygge’ kennen en de Zweden zorgen niet enkel voor een knusse leefruimte met Billy’s en Klippans, maar sporen ook aan om tijd te maken voor taart en koffie. Dit moet je weten over fika, de nieuwe trend overgewaaid uit Zweden.

De betekenis
Het woord fika stamt uit de 19e eeuw en is spreektaal voor kaffi, wat destijds het Zweedse woord voor koffie was. Maar ondertussen betekent fika meer dan dat. Nu verwijst het naar een koffiebreak. En dan bedoelen we niet een snelle babbel aan de koffieautomaat, maar een dagelijkse pauze waarbij je de tijd neemt om in een ontspannen setting, met een kop zwart goud en wat zoetigheid, gezellig te kletsen. In Zweden doet werkelijk iedereen aan fika, van student over ambtenaar tot gepensioneerde.

De voordelen
Minder stress
De Zweedse werknemers behoren tot de minst gestresseerde ter wereld. Een koffiepauze waarvoor je een tijdje het kantoorgebouw verlaat, zorgt ervoor dat je het werk even vergeet én je een band schept met de collega’s. En dat zorgt voor minder stress.

Productiever
Studies hebben aangetoond dat werknemers die af en toe een break nemen, helemaal niet minder werk verzetten. In tegendeel, na zo’n gezellige pauze ben je productiever en werk je efficiënter.

Creatiever
Ook je creativiteit verhoogt door even een adempauze te nemen. Dat komt doordat je brein rust krijgt en je op een vrijere manier met je collega’s in interactie gaat.

Quality time
Een fika doe je niet enkel tijdens de werkuren maar ook op vrije momenten met familie en vrienden. Het is dé manier om gezellig bij te praten, in een knusse koffiebar of in iemands woonkamer. Zolang de sfeer maar ontspannen is en koffie en zoetigheid aanwezig zijn.

Koffie en taart
De koffie kan in alle soorten en wat het gebak betreft, houden de Zweden vooral van kanelbullar, of kaneelbroodjes. Maar vervang de koffie gerust door thee en de kaneelrollen door een gebak naar keuze. Fika draait vooral om time out en catching up. (br.hln)


» Reageer (0)
04-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens: “Ik geloof in karma. Ik heb al vaak gezien dat mensen die iets slechts doen het deksel op de neus krijgen

Nathalie Meskens: “Ik geloof in karma. Ik heb al vaak gezien dat mensen die iets slechts doen het deksel op de neus krijgen

https://www.mupload.nl/img/wat0uyo3saxrh.jpg

Wie zoekt naar een bewijs dat de dingen zelden zwart of wit zijn, moet eens goed naar Nathalie Meskens (35) kijken. Ooit was ze zogezegd te mollig en nu zou ze graatmager zijn. Terwijl ze er de hele tijd erg normaal en ongewoon mooi heeft uitgezien, nu eens met meer, dan weer met minder kilo’s. Maar lichter voelt Meskens zich gezonder, en voor wie ook naar verlichting zoekt, heeft ze nu een kookboek geschreven. Op VTM waagt ze zich aan zwaardere kost: daar stelt ze vanaf donderdag aan BV’s de vraag: ‘Wat zou je doen mocht je maar 24 uur meer te leven hebben?’

Wat zou jij zelf doen mocht je maar 24 uur meer te leven hebben?

“Had je me dat een jaar geleden gevraagd, dan zou ik zonder veel nadenken gezegd hebben: ‘Ik wil nog eens de Machu Picchu gezien hebben’, of zoiets. Maar nu ik wél bij die vraag ben blijven stilstaan, besef ik dat ik helemaal geen bucketlist zou willen afwerken. Geen enkele gast in het programma, trouwens. Iedereen wil vooral samen zijn met de mensen die ze graag zien. Het belangrijkste in het leven is en blijft de liefde. En daar gaat het programma uiteindelijk over, niet over zomaar wat spannende of sensationele dingen beleven, maar over wat er echt essentieel is in ons bestaan, over wat het de moeite maakt.”

“Dit programma sluit heel nauw aan bij hoe ik denk en leef. ‘Pluk de dag’ en ‘Viva la vida’ - al dat soort bijna commerciële slogans - daar geloof ik heel hard in. Ik sta gulzig in het leven en probeer elke dag de moeite te maken. Als ik ga slapen, wil ik niet het gevoel hebben dat het zomaar allemaal aan mij is voorbijgegaan. Ik wil er altijd iets van maken. Ik probeer heel bewust te leven, en me ook heel bewust te zijn van het feit dat ik gezegend ben met de mensen die me graag zien en de dingen die ik mag doen.”

Omdat elke dag de laatste kan zijn?

“Ja. Mocht iemand me vertellen dat mijn laatste 24 uur zijn ingegaan, wil ik niet het gevoel krijgen dat ik in mijn leven te weinig heb gedaan. Dat ik meer heb toegekeken dan deelgenomen, dat ik niet vaak genoeg heb durven springen. Dat zou ik spijtig vinden en spijt probeer ik zo veel mogelijk te vermijden.”

“Ik ben een entertainer, dat is mijn missie hier op aarde. Allez, zo zie ik dat toch. Ik geloof dat we hier allemaal met een reden zijn, dat we allemaal een rol of een taak hebben, hoe klein of groot die ook is. Mijn werk valt perfect samen met wie ik ben. Voor mij is dat heel helder: ik ben hier om de mensen te doen lachen, te doen vergeten. Heb jij dat dan niet? Jij bent al een stuk ouder, jij weet toch al beter dan ik waarom je hier bent?”

Ik denk niet dat daar een reden achter schuilt, of dat ik een taak heb. Ik geloof nogal in zinloos toeval.

“Echt? Ikke to-taal niet. Ik geloof zelfs niet dat toeval bestáát. Ik denk dat alles - of toch bijna alles - gebeurt om een reden, zeker de belangrijke dingen. Ik geloof ook heel erg in karma. Dat is geen fabeltje, want ik heb al vaak gezien dat mensen die iets slechts doen daarna het deksel op de neus krijgen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Josephine

Chris Rea - Josephine

Klik op de foto om hem te beluisteren


https://www.mupload.nl/img/bm6drpagqdhnd.jpg


Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.


» Reageer (0)
03-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie uur gebeld met oplichter.

Drie uur gebeld met oplichter.

https://www.mupload.nl/img/j3hzja5glhigp.jpg

Nicole De Doelder (84) uit Kontich is al haar spaarcenten kwijt. Vorige week werd ze er via de telefoon ingeluisd door een oplichter die haar rekening plunderde en ervandoor ging met 4.000 euro. De Kunstacademie in Mechelen, waar Nicole les volgt, heeft een benefiet opgezet om Nicole haar centen terug te betalen.

Ondanks haar leeftijd is Nicole De Doelder (84) uit Kontich nog heel goed bij de pinken. Toch liet ze zich vorige week oplichten via de telefoon. “Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik er met open ogen ben ingetrapt”, zucht Nicole.

‘Medewerker’ Microsoft

“Ik werd opgelicht door iemand die zich voordeed als een medewerker van Microsoft. De man zei in het Engels dat er problemen waren met mijn computer en dat we die samen konden oplossen. Hij overtuigde me om een programma te installeren dat de problemen zogezegd zou oplossen. Dat telefoontje heeft zeker drie uur geduurd. De kost daarvan was zogezegd 49 euro. Om die te kunnen betalen had hij mijn bankrekeningnummer nodig. Via een fake beeld leek het alsof hij dat bedrag van mijn rekening haalde, maar ondertussen haalde hij heel mijn rekening leeg. Op het moment dat ik doorhad dat er iets niet in de haak was, had hij de volledige vierduizend euro al overgeschreven.”

In paniek belde Nicole terug naar de echte helpdesk van Microsoft. Die waren er rotsvast van overtuigd dat Nicole opgelicht werd. “Ik ben volledig blut nu en ik heb mijn juwelen moeten verkopen om verder te kunnen”, gaat Nicole emotioneel verder.


”Ik volg digitale media aan de Academie in Mechelen. Ik kan daardoor heel goed overweg met computers. Extra dom dus dat ik me er heb laten in luizen.” Nicole heeft al een deel van haar spaarcenten kunnen recupereren via de bank, maar de rest zal ze wellicht nooit meer terug zien.


In de Academie, waar Nicole naast digitale media ook schilderkunst volgt, willen ze Nicole uit de nood helpen.

800 euro ingezameld

“Haar leerkracht digitale media, Valerie Baeyens, heeft een crowdfunding opgestart met bijgevoegd filmpje waarin Nicole haar verhaal doet in het Engels”, vertelt directeur Hans Martens. “We proberen in één maand tijd Nicoles spaarcenten terug bij elkaar te krijgen. Na een paar dagen hebben we al achthonderd euro verzameld, dat is al ruim twintig percent van onze doelstelling. Maar om de vierduizend euro te halen zal ik in de academie nog eens moeten rondgaan met mijn klak”, lacht Martens. “Als we er echt niet komen, kunnen we nog steeds een event organiseren ten voordele van Nicole.”

Nicole steunen kan via onderstaande link: www.gogetfunding.com/artschool-against-phishing. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In ‘Thuis’ staat de bom op barsten: droomhuwelijk van Tom en Judith ontspoort

In ‘Thuis’ staat de bom op barsten: droomhuwelijk van Tom en Judith ontspoort

https://www.mupload.nl/img/qawyeqjak5zw4.jpg

Het had een romantisch topmoment in ‘Thuis’ moeten worden, maar het huwelijk van Tom en Judith ontspoort pijnlijk en dreigt een nachtmerrie te worden. Morgenavond lijkt de bom helemaal te zullen barsten.

De fans keken er al maanden naar uit, want de makers van ‘Thuis’ hadden beloofd om alles uit de kast te zullen halen om van het droomhuwelijk van Tom en Judith iets onvergetelijks te maken. Ze hielden duidelijk woord. De plechtigheid en het feest worden over drie afleveringen verspreid, die duidelijk crescendo gaan.

Op woensdag 1 november gaven de dokter en de advocaat elkaar het ja-woord tijdens een eenvoudige plechtigheid in de Withoeve. Iedereen gelukkig! Maar vanavond, amper één aflevering later, maakte de euforie al plaats voor drama. Eerst leek er nog geen vuiltje aan de lucht, toen Judiths kinderen Emma en Stan aan hun nieuwe stiefpapa vroegen of hij hen wilde adopteren. Maar de stemming sloeg helemaal om toen dokter Ann, de zus van Tom en tevens collega van Judith, keet schopte. Ze had immers ontdekt dat er aan de dis geen plaats was voorbehouden voor Jessica, haar nieuwe, veel jongere vriendin.

‘Dit is een feestje in besloten kring en Jessica hoort daar niet bij’, kreeg Ann als antwoord van haar moeder toegesnauwd. De poppen gingen helemaal aan het dansen toen mama Marianne ook nog eens venijnig uithaalde in haar feestspeech. Als tegenreactie vroeg de gekwetste Ann haar Jessica openlijk ten huwelijk. Die voelde zich zo ongewenst in het feestgezelschap, dat ze zonder antwoord wegvluchtte.

Elke ‘Thuis’-kijker voelt nu al aan zijn kleine teen, dat er nog een climax zal volgen in de derde aflevering en dat dit sprookje vooral geen happy end zal kennen.

‘Ik vond het heerlijk om dit verhaal te spelen en te zien hoe een feest van een welopgevoede familie totaal ontspoort’, zegt Monika Van Lierde, die dokter Ann speelt. ’Het zit dramatisch goed in elkaar, want na elke scène moesten we lachen, maar tegelijkertijd ook denken: ‘Oh, nee, zo erg!’ Gelukkig heb ik zo’n toestanden zelf nog nooit moeten meemaken!’

Hoe het allemaal uit de hand loopt en welke verregaande gevolgen dit zal hebben voor heel wat personages, wordt vrijdagavond 3 november vanaf 20u10 duidelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste glas whisky ter wereld blijkt niet echt

Duurste glas whisky ter wereld blijkt niet echt

https://www.mupload.nl/img/gfk1bmz0tgq7x.jpg

Schotse experten zijn tot de vaststelling gekomen dat een van de duurste whisky’s ter wereld - voor een glas tel je 10.000 dollar neer - vals was. De fles die ze onderzochten bevatte geen kostbaar vocht uit 1878, maar whisky die naar alle waarschijnlijkheid op fles ging 100 jaar later.

De experten van Rare Whisky 101 (RW101) kregen de vraag om een fles onder de loep te nemen met single malt Macallan uit 1878. De fles was verkocht aan een Chinese kenner in Hotel Waldhaus Am See in het Zwitserse Sankt Moritz.

De man rook onraad toen hij een glas van de whisky bestelde voor maar liefst 10.000 dollar of 8.575 euro. Dat is het grootste bedrag dat ooit voor een glas whisky werd betaald. Omgerekend tel je voor een fles zowat 300.000 dollar (257.000 euro) neer. De experten van RW101 gaven de Chinese kenner vandaag gelijk. Uit hun analyses blijkt dat voor 95 procent zeker is dat de whisky gebotteld werd tussen 1970 en 1972 en naar alle waarschijnlijkheid een blended scotch is, en dus geen single malt. 

“Het afgelopen jaar zien we dat een toenemend aantal vervalste flessen op de markt circuleert”, zegt RW101-oprichter David Robertson. Hotelmanager Sandro Bernasconi verklaarde in een statement dat de uitslag van de test “een grote schok voor het systeem” is. Hij voegde daar aan toe dat het hotel de klant heeft terugbetaald. Het hotel gaat er prat op dat zijn bar “The Devil’s Place” de grootste whiskybar ter wereld is, met 2.500 verschillende whisky’s. (br.hln)


» Reageer (0)
02-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Zo groot als een Boeing”: kosmische straling onthult enorme ruimte in piramide Cheops

“Zo groot als een Boeing”: kosmische straling onthult enorme ruimte in piramide Cheops

https://www.mupload.nl/img/uisnwpbymbegw.jpg

Met de hulp van kosmische stralen hebben wetenschappers een minstens 30 meter lange ruimte in de grootste van de drie piramides in Gizeh ontdekt. Het resultaat betekent een doorbraak om de interne structuur van de piramide van Cheops beter te begrijpen, schrijven de onderzoekers in een verslag in vakblad Nature.

“We weten niet wat de bedoeling van deze holle ruimte is”, zegt Mehdi Tayoubi van het internationaal wetenschappelijk team. “Daarom willen we ook niet van een kamer spreken”. Maar de omvang van de ontdekte ruimte is groot. “Zo groot als een Boeing”, klinkt het.

Muonen

Drie teams van verschillende instituten en universiteiten uit Frankrijk en Japan onderzochten gedurende twee jaar de 4.500 jaar oude piramide in Gizeh. Daarbij gebruikten de wetenschappers een scan met muonen, een nevenproduct van kosmische straling. Net zoals röntgenstralen bij het menselijk lichaam kunnen die elementaire deeltjes honderden meter steen doordringenen, aldus de vorsers.

Grootste

De piramide van Cheops is de oudste en de grootste van de drie piramide van Gizeh en is een van de zeven wereldwonderen uit de Oudheid. De piramide is 139 meter hoog en 230 meter lang. Het bouwsel werd tijdens de regeerperiode van Cheops (2509 tot 2483 v. Chr.) opgericht en heeft nog steeds niet al zijn geheimen blootgegeven. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!