Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buiten spelen maakt kinderen slimmer

Buiten spelen maakt kinderen slimmer





Vuil worden in de natuur is goed voor kinderen, dit kan hen namelijk slimmer maken. Bepaalde bacteriën in het milieu stimuleren leeprocessen, ontdekten onderzoekers.


Eerdere studies op muizen tonen aan dat de bacterie 'mycobacterium vaccae', die van nature in de grond voorkomt, de groei van neuronen in het brein stimuleert. Dit maakt dat ze meer serotonine produceren en minder stress hebben. "Serotonine speelt een belangrijke rol in leerprocessen. Dit nieuwe onderzoek bij muizen toonde aan dat de dieren die deze bacteriën aten, twee keer zo snel hun weg door een doolhof vonden en dat ze minder stress hadden. Kinderen kunnen dus slimmer worden door veel buiten te spelen. Je ademt en slikt namelijk deze bacterie in wanneer je tijd in de natuur spendeert", aldus de onderzoekers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nelly Furtado - I'm like a bird

Nelly Furtado - I'm like a bird

Klik op de foto om haar te beluisteren






Nelly Furtado werd in Canada geboren als een van de drie kinderen van Portugese ouders, die oorspronkelijk van de Azoren afkomstig waren. Op 9-jarige leeftijd leerde ze trombone en ukelele spelen en twee jaar later keyboard. Op haar dertiende componeerde ze haar eerste eigen liedjes. Daarop vormde ze een triphopgroep genaamd Nelstar, waarmee ze acht keer speelde op de "Lilith fair", een tournee voor vrouwelijke artiesten eind jaren negentig.

Nelly Furtado trad op in de nachtclub Lee's Palace in Toronto, toen ze Gerald Eaton van de groep The Philosopher Kings ontmoette. Hij was onder de indruk en liet Nelly een platencontract tekenen bij Dreamworks Records in 1999. Het debuutalbum Whoa, Nelly! volgde al snel, in 2000. Dit resulteerde in drie grote singles: "I'm Like A Bird", "Turn Off The Light" en "Shit On The Radio (Remember The Days)". Het album ging wereldwijd 6 miljoen keer over de toonbank en de leadsingle "I'm Like A Bird" won een Grammy voor beste vrouwlijke popzangeres.

Op 20 september 2003 beviel Furtado van een dochter, Nevis. Na de geboorte pakte ze snel de draad weer op met haar werk.




» Reageer (0)
25-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiple Sclerose kent veel misvattingen

Multiple Sclerose kent veel misvattingen



Het is nog steeds hard nodig om MS bij het grote publiek onder de aandacht te brengen want er zijn nog veel misvattingen over. Dat blijkt uit de resultaten van een recent onderzoek naar aanleiding van de Wereld Multiple Sclerose Dag op 26 mei.

Uit de resultaten van het onderzoek door geneesmiddelenproducent Biogen Idec,  blijkt dat het merendeel van de ondervraagden ooit wel over MS heeft horen spreken, maar niet precies weet wat de ziekte inhoudt. Vier op de tien ondervraagden zijn er zich niet van bewust dat MS een chronische aandoening van het centraal zenuwstelsel is, 34 procent van de ondervraagden is trouwens van mening dat het om een spierziekte gaat.
 
Rolstoel
Meer dan de helft van de ondervraagden gaat ervan uit dat mensen met MS steeds in een rolstoel belanden. Nochtans zijn heel wat patiënten in staat om een actief leven te leiden ondanks de beperkingen van hun ziekte. In tegenstelling tot wat 25 procent van de ondervraagden denkt, is MS helaas niet te genezen.

Sterven
Opmerkelijk is ook dat zes op de tien Belgen multiple sclerose aanduiden als een ziekte waaraan men kan sterven en die dus levensbedreigend is. Ten slotte valt nog op dat 40 procent van de ondervraagden ervan overtuigd is dat mensen met MS geen actief beroepsleven meer kunnen uitbouwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chronische pijn zit niet 'tussen oren' maar in zenuwstelsel

Chronische pijn zit niet 'tussen oren' maar in zenuwstelsel





Chronische pijn in spieren of gewrichten waarvan men wel eens zegt dat hij "tussen de oren" zit, kan te wijten zijn aan een overgevoelig centraal zenuwstelsel. Nederlandse en Belgische onderzoekers hebben een reeks parameters opgesteld om dit soort pijn te herkennen.


Chronische pijnen zoals aanhoudende whiplashpijn of lage rugpijn behoren tot de grootste slokoppen van het budget van de ziekteverzekering. Heel wat geld en tijd worden geïnvesteerd in de vaak vruchteloze zoektocht naar een oorzaak.


Voor dit soort schijnbaar onverklaarbare pijnen bestaat er echter wel degelijk een wetenschappelijke verklaring: ze zijn een gevolg van een overgevoelig centraal zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg). De kern van de problematiek situeert zich bijgevolg niet in de spieren of de gewrichten.


Pijn ten gevolge van een overgevoelig zenuwstelsel komt vaak voor bij mensen met een chronische whiplash, artrose, chronische lage rugpijn, reuma, chronische hoofdpijn en zo meer. Deze mensen, die meestal slecht reageren op gangbare behandelingen, worden voorts gevoelig voor allerhande prikkels zoals druk, geluid, licht, geuren, medicatie, pesticiden, koude en ook stress. Vaak treden er ook klachten simultaan op zoals vermoeidheid, slaapproblemen of concentratiestoornissen.


Mensen die zich hierin herkennen, gaan volgens de onderzoekers best naar een zorgverstrekker gespecialiseerd in het bewegingsapparaat, zoals een manueel therapeut. Het doel van de behandeling is het centrale zenuwstelsel tot rust brengen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BP trekt zich niks aan van verbod en sproeit gewoon door met kankerverwekkend gif

BP trekt zich niks aan van verbod en sproeit gewoon door met kankerverwekkend gif


http://img39.imageshack.us/img39/5869/olieramp.jpg


Afgelopen week gaf de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA olieconcern BP een ultimatum om te stoppen met het besproeien van de olievlek in de Golf van Mexico met het uiterst giftige en kankerverwekkende Corexit. Dat ultimatum is zondagavond afgelopen, maar BP trekt zich daar niks van aan en sproeit gewoon door. Jean-Michel Cousteau waarschuwt ondertussen dat de ramp zwaar onderschat wordt en dat de gevolgen merkbaar zullen zijn tot in Europa en zelfs tot aan de noordpool. Hij heeft het over een catastrofe die niet alleen de natuur "tientallen jaren" zal teisteren, maar die ook tienduizenden jobs gaat kosten.

Volgens BP zijn er geen alternatieven voor Corexit, en het vecht de door Obama-administratie opgelegde verbod aan met een 12-pagina's tellend juridisch document. De firma heeft commerciële banden met Nalco, de makers van Corexit. Het verdiende al meer dan 40 miljoen aan het gebruiken van het verdunningsmiddel bij het bestrijden van de olieramp in de Golf.

Corexit is in veel landen verboden, wegens aangetoond dat het kankerverwekkend, mutagenetisch (het verandert de genen van een organisme, of, om het simpel te stellen leidt tot mutaties bij vissen en zeedieren inclusief koralen) en het is bijzonder toxisch. Er zijn op z'n minst 12 andere middelen die veel effectiever en veiliger zijn.

Beurswaarde -25 procent
BP, dat ondertussen al 25 procent van z'n beurswaarde zag verdwijnen sinds de ramp, heeft er alle belang bij dat naar de buitenwereld toe zo weinig mogelijk te zien valt over de ware schade die de ramp aanricht. Corexit is op dat gebied handig. Het lost de olie niet op, maar "breekt" die. Lees: het vermindert de kans van storende plaatjes van een dikke oliepasta die de kusten en de daar levende dieren versmacht. Het maakt de olie geenszins minder vervuilend, het ziet er alleen beter uit.

Catastrofe
De gevolgen van de olieramp in de Golf van Mexico zullen tientallen jaren aanslepen en gaan gevoeld worden tot in Europa en zelfs aan de noordpool. Marine-bioloog Jean-Michel Cousteau spreekt van de grootste milieuramp ooit, en waarschuwt dat er tienduizenden jobs zullen verloren gaan door de gevolgen van de olievlek.

"BP, de overheid en veel media liegen tegen het publiek over de ernst van de situatie", aldus Cousteau. "De gevolgen zijn catastrofisch. De hele onderwater-voedselketen, niet alleen in de Golf van Mexico, maar ook in de Caraïben en tot in Europa, zal jarenlang de gevolgen dragen."

Alaska
Cousteau merkt op dat er elke vier à vijf dagen, nu al een maand lang, een hoeveelheid olie lekt die equivalent is met wat de Exxon Valdez in Alaska verloor. "Zelfs nu, 21 jaar later, zijn de gevolgen daar nog hallucinant", aldus Cousteau. "Aan de oppervlakte lijkt alles in orde, maar als je er een spade in de grond steekt, stoot je meteen op een laag olie en op de stranden van Prince William Sound spoelt nog regelmatig olie aan."

25 miljoen trekvogels
Bij de ramp met de Exxon Valdeze stierven 600.000 vogels, een ontelbaar aantal vissen en duizenden zee-otters en andere zeezoogdieren. Volgens natuurbeschermers zal de tol nog veel hoger komen te liggen in de Golf van Mexico. Eén van de problemen daarbij is dat we nooit echt gaan weten hoe hoog. Want doordat het lek op 70 kilometer van de kust ligt, zinken de meeste getroffen dieren gewoon naar de bodem.

In de getroffen regio passeren tijdens het migratieseizoen dagelijks tot 25 miljoen trekvogels, waaronder 110 soorten neo-tropische zangvogels, bijvoorbeeld. Ook voor de meeste ganzen en eenden op het Noord-Amerikaanse continent is de streek van levensbelang.

110 km kustlijn om zeep
De jongste dagen is de olie ook beginnen aanspoelen. Ondertussen is volgens Bobby Jindal, de gouverneur van Louisiana, al 110 kilometer kustlijn bedoezeld met olie. BP is een charmeoffensief gestart. "Ik kan u verzekeren dat wij hier voor lange tijd zijn. Wij gaan elke druppel olie aan de kust opruimen," zei algemeen directeur Tony Hayward op een persconferentie in Port Fourchon in Louisiana.

De stranden van Port Fourchon zijn al flink vervuild door de olie die vrijkomt uit het gezonken boorplatform Deepwater Horizon. Hayward zei "diep geschokt" te zijn, en erkent dat de milieuramp de reputatie van zijn bedrijf ernstig aantast. "Het is duidelijk dat BP geconfronteerd wordt met een serieus imagoprobleem". Het bedrijf wordt ervan beschuldigd de waarheid te verdraaien over de liters olie die elke dag in zee stromen.

Topkill
BP herhaalde dat het onderzoekt om het olielek te dichten met cement. De operatie zou morgen van start kunnen gaan, een dag later dan eerst aangekondigd. Hayward schat de kans op succes op 60% à 70%.

Maar ondanks de "goede bedoelingen" van BP, komen er elke dag berichten binnen die de vragen doen rijzen over de echte intenties van het bedrijf. Eerst was er chantage van vissers die wilden helpen bij de opkuis - ze moesten een papier tekenen dat ze nooit schadeclaims tegen BP omtrent de ramp zouden indienen. Nu blijkt dat het laboratorium waar alle samples die plaatselijke mandatarissen van de milieudiensten van de overheid nemen om aan te tonen hoe verontreinigd het water is, worden uitgevoerd door een bedrijf dat als grootste klant, u raadt het, BP heeft.

Draaideur
Het is maar één voorbeeld van wat de "draaideur" tussen de Amerikaanse overheid en de petroleumindustrie wordt genoemd. Sylvia Baca, deputy assistant secretary van de Minerals Management Service, het overheidsbureau dat offshore drilling reglementeert en toekijkt op de naleving van die reglementen, en nu dus ook BP op de vingers moet kijken bij de ramp in de Golf, blijkt daarvoor acht jaar voor BP te hebben gewerkt.

Alleen BP mag dieren redden
Nog zo'n mooie: dierenorganisaties en vrijwilligers die willen helpen om door de olie getroffen beestjes te helpen, hebben van de overheid te horen gekregen dat ze dat niet mogen. Want, zegt de overheid, BP moet dat betalen, maar dat impliceert wel dat BP zelf mag kiezen welk "bedrijf" het daar voor inzet.

Hier zitten twee zaken achter. Eén: de schadevergoeding die BP te wachten staat, wordt voor een groot deel berekend op hoeveel dieren zijn gestorven. Het bedrijf heeft er dus alle belang bij dat zaakje in de hand te houden. Twee: de Oil Pollution Act van 1990. Die stelde na de Exxon Valdez-ramp dat de vervuiler verantwoordelijk is voor het opkuisen.

Informatie, BP-style
Alle informatie die vanuit officiële kanalen bekend gemaakt wordt over de ramp, gaat overigens via het Joint Information Center (JFI), een zogezegd door de overheid opgericht initiatief. Van daaruit komen bijvoorbeeld alle officiële persberichten van de ramp. De locatie van dat centrum is in Robert, Louisiana, in een conference center dat eigendom blijkt van BP. 10 van de 65 mensen die werken in het JFI staan ook op de payroll van BP.

Hulp voor vissers
De Amerikaanse regering heeft voor de visserij de staten Alabama, Louisiana en Mississippi tot rampgebied verklaard. Die maatregel maakt het mogelijk federale hulp te bieden aan de vissers en andere partijen die afhankelijk zijn van de visserij




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch examens op 14 juni

Toch examens op 14 juni





De Vlaamse universiteiten gaan niet in op de vraag van studenten om de examens van 14 juni te verplaatsen. Begin mei stuurde Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet de Vlaamse hogescholen en universiteiten een brief met daarin de vraag om rekening te houden met de verkiezingen van 13 juni.
 
"Moeilijk te organiseren"
Volgens de Gentse universiteit is het moeilijk om nu nog een nieuwe examenregeling te organiseren en worden de examenroosters daarom niet aangepast. "De examendata liggen al een tijd vast en een verandering zou juist meer studenten in de problemen brengen."
 
Ook de K.U.Leuven behoudt alle examenschema's. "Voor elke student maken we altijd een zo goed mogelijke scheiding tussen alle examens. Het is niet zo dat door de verkiezingen plots een hele examendag wordt afgelast."
 
Attest
De Vrije Universiteit Brussel laat de examens ook gewoon plaatsvinden. Bij de dienst Studentenbeleid kunnen de studenten wel een attest verkrijgen om iemand anders in hun plaats te laten stemmen.
 
De Universiteit Antwerpen ten slotte hanteert dezelfde aanpak als bij de vorige verkiezingen. Zo zijn er opnieuw geen aanpassingen, maar kunnen de studenten op het online studentenplatform wel verschillende volmachtformulieren downloaden. "De examens worden niet geschorst, ook niet elke student heeft examen op 14 juni", klinkt het daar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jason Donavan - Sealed With A Kiss

Jason Donavan - Sealed With A Kiss

Om hem te beluisteren druk op de foto







Jason Donovan (Melbourne, 1 juni  1968) is een Australische acteur, zanger en musicalster.

Donovan werd geboren op 1 juni 1968 in Melbourne als zoon van acteur en regisseur Terence Donovan en TV-presentatrice Sue McIntosh.

In 1986 begon hij zijn carrière in de soap ‘Neighbours’ aan de zijde van Kylie Minogue. In 1987 won hij voor zijn rol als Scott Robinson de Logie Award voor ‘Populairste Acteur' en 'Beste Nieuw Talent'.

Donovan verliet ‘Neighbours’ in 1989. Daarna was hij te zien in de film ‘Heroes’, waarvoor hij in 1990 de Logie Award voor 'Populairste Acteur in een Miniserie' kreeg.

In 1991 ging Donovan de musicaltour op. Hij kreeg de hoofdrol in de Andrew Lloyd Webber-musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' in 1991. De musical liep in totaal 2,5 jaar en trok een publiek van twee miljoen mensen. Donovan werd de best verdienende artiest in de geschiedenis van London’s West End. Eén van de nummers uit de musical ‘Any dream will do’ werd op single uitgebracht en werd een nr. 1-hit.

Datzelfde jaar werd een 'Greatest Hits' album uitgebracht. Hiermee werd het hoofdstuk Stock, Aitken en Waterman afgesloten.

In 1992 tekende Donovan een contract met Polydor Records. Hij bracht een nieuw album uit 'All Around The World' met de singles ‘Mission of love’ en ‘As time goes by’. Het album verkocht goed, maar het grote succes bleef uit.

Hij keerde terug naar zijn acteercarrière met de films 'Rough Diamonds' in 1994 en ‘The Last Bullet’ in 1995. Tegen 1996 was hij een trouwe klant geworden in de befaamde nachtclubs in Londen. Na een paar keer in het openbaar in elkaar te zijn gezakt, gaf Donovan toe drugs te gebruiken sinds zijn breuk met Minogue.

Na de musicals ‘Camelot’ en ‘Night Must Fall’ in London en ‘The Fantastics’ in Zuid-Afrika, acteerde Donovan in 1998 als Frank 'N Furter in 'The New Rocky Horror Show'. Ondanks het feit dat hij daarvoor kousen en naaldhakken moest dragen, had hij geen twijfels over het accepteren van de rol. De musical werd eerst in Australië opgevoerd en daarna in Londen. Beiden werden een grote hit. Backstage ontmoette hij er zijn huidige vriendin Angela Malloch.

In 1999 verwachtten Donovan en Malloch hun eerste kind. Hun relatie was toen al ten einde. Op 28 maart 2000 werd hun dochter Jemma geboren. Donovan stopte prompt zijn druggebruik. Tegen juni 2000 waren ze opnieuw een koppel. Bijna een jaar na de geboorte van Jemma, op 22 maart 2001, werd hun zoon geboren, Zac.




» Reageer (0)
24-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooier bruin kleurtje door juiste groenten en fruit te eten

Mooier bruin kleurtje door juiste groenten en fruit te eten





Een aantrekkelijk bruin kleurtje krijg je eerder door de juiste groenten en fruit te eten dan door te bakken in de zon. Dat blijkt uit recent onderzoek. 


De onderzoekers vroeg de vrijwilligers foto's te vergelijken van blanke mensen voor en nadat ze een dieet van vijf groenten en fruitsoorten per dag volgden. Zo bestudeerden ze de rol van beta-caroteen in groene en oranje groenten en fruitsoorten op de huid. Mensen hebben namelijk twee pigmenten die de geelheid van huid bepalen: melanine en carotenoïden. Dat eerste wordt geassocieerd met de blootstelling aan UV-licht, dat laatste met bepaalde fruitsoorten en groenten. Uit het onderzoek blijkt dat de vrijwilligers altijd het subtiele effect van het dieet verkozen boven dat van de zon op de huid.


Volgens onderzoeker en psycholoog Ian Stephen zijn het geheim van een perfecte huidtint de natuurlijke chemicaliën genaamd carotenoïden. Dit zijn een groep van ongeveer 600 organische pigmenten die vooral in fruitsoorten als meloen, abrikozen en groenten als pepers, wortels en spinazie voorkomen. Een gezonder dieet kan al zichtbare effecten hebben op je huid in minder dan een maand.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindersterfte in arme landen daalt sneller dan verwacht

Kindersterfte in arme landen daalt sneller dan verwacht





De mortaliteit van kinderen jonger dan vijf daalt sneller dan verwacht in de armste landen. Dat blijkt uit een studie van het medische tijdschrift The Lancet.
 

De wereldwijde kindersterfte zal volgens The Lancet in 2010 uitkomen op 7,7 miljoen in 2010. In 1990 was dat nog 11,9 miljoen. Naar schatting 3,1 miljoen kinderen zullen sterven voor de leeftijd van vier weken, 2,3 miljoen sterven tussen vier weken en een jaar en nog eens 2,3 miljoen tussen één en vier jaar.
 

Afrika vertegenwoordigt de helft van de kindersterfte en het zuiden van Azië een derde. Minder dan 1 procent van de overlijdens vindt plaats in de westerse landen. In West-Europa heeft Groot-Brittannië af te rekenen met de grootste kindersterfte, met 5,3 overlijdens per duizend levende geboorten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht van mens op grote herbivoren leidde 13.000 jaar geleden tot afkoeling aarde

"Jacht van mens op grote herbivoren leidde 13.000 jaar geleden tot afkoeling aarde"





De mens veroorzaakte mogelijk 13.000 jaar geleden al eens een klimaatverandering, stellen wetenschappers in het vakblad Nature Geoscience. Na de komst van de mens op het Amerikaanse continent stierven grote herbivoren als de mammoet snel uit, en dat kan de oorzaak zijn van de plotse afkoeling van de aarde 12.800 jaar geleden.
 
Methaan
Zowat 13.400 jaar geleden, toen ze nog niets te vrezen hadden van de mens, stootten de ongeveer honderd soorten planteneters op het Amerikaanse continent gigantische hoeveelheden methaan uit. Dat was niet voldoende om te leiden tot een globale klimaatopwarming, hoewel het broeikasgas methaan dertig keer sterker is dan CO2.
 
Volgens de wetenschappers kan echter de intrede van de koude Jonge Dryas-periode 12.700 jaar geleden wél gelinkt zijn een plotse vermindering van de methaanuitstoot. Tijdens die periode, die duizend jaar duurde, daalde de gemiddelde temperatuur met ongeveer 7 graden.
 
Zware gevolgen
De uitroeiing van de grote herbivoren had zware gevolgen voor de methaanuitstoot en de concentratie van methaan in de atmosfeer, en dat kan geleid hebben tot een plotse klimaatverandering. Volgens de wetenschappers kan de teloorgang van de dieren de vastgestelde methaanreductie voor "12,5 tot 100 procent verklaren".
 
Als dat klopt, dan zou het antropoceen, het tijdvak waarin de mens grote invloed uitoefende op het klimaat, niet begonnen zijn met de industriële revolutie in de 19e eeuw, maar wel 13.400 jaar eerder, toen de mens zijn opwachting maakte in Amerika.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hij niet aan de kapper durft te vragen

Wat hij niet aan de kapper durft te vragen




Wat doe je tegen een kalende schedel en kunnen mannen ook hun haren verven? Terwijl vrouwen minder schroom kennen om met de kapper over hun haarproblemen te praten, ligt dat bij heren moeilijker. Haarstylist David Gibbs van keten Toni&Guy, zette de belangrijkste vragen op een rijtje.

1.    Kale plekken op de schedel,kan je ze camoufleren? 'Absoluut niet', vertelt de stylist. Afknippen is de boodschap. Anders is het met kalende inhammen op de schedel. Een wat langer kapsel kan de kale plekken wel verbergen. Worden ze te groot, geldt ook hier: zet de schaar erin.

2.  Vet haar is een probleem waar veel mannen mee kampen. Volgens de stylist gebruik je maar beter niet teveel stylingproducten, dat maakt het nog erger. Wrijf ook niet teveel in je haar, spoelen met koud water helpt ook. 

3.  Mooi of niet, sommige mannen willen ook graag hun grijze lokken kwijt. Kan dat zonder dat je merkt dat er met verf geknoeid werd? Volgens Gibbs bestaan er speciale haarkleuringen voor de man die een zeer natuurlijk effect garanderen. Wel raadt hij aan het door een professionele kapper te laten doen.

4. Hoe pak je krullen aan? Krullen kunnen mooi zijn, maar moeten verzorgd ogen. Een kort kapsel kan zeer trendy zijn, maar ook een grote volle bos is weer in de mode.

5. Wat met een laag voorhoofd? Kies een kapsel waar niet teveel lengte op het voorhoofd valt, dat accentueert teveel. Draag het haar naar achter of ga voor een korte coupe.

6. Wil je lang haar, maar vind je de overgansfase ook zo moeilijk? Een bezoekje aan de kapper doet alweer wonderen, hij knipt af en toe bij zodat er toch nog model inzit.

7. De grootste kapselfout die mannen kunnen maken: een kapsel nemen die niet bij hen past. Heb je geen tijd om zelf te stylen, laat je dan geen coupe aanmeten die veel styling vraagt. Vertel dat duidelijk aan je kapper.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Matisse - Frans kunstschilder en beeldhouwer

Henri Matisse - Frans kunstschilder  en beeldhouwer



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Henri_Matisse.jpg?t=1274616878



Henri Matisse (Le Cateau-Cambrésis, 31 december 1869  – Cimiez, nabij Nice, 3 november 1954) was een Frans kunstschilder  en beeldhouwer. Hij staat bekend als de merkwaardigste Franse fauvist.

Matisse werd geboren in een Franse bourgeoisie-familie te Le Cateau-Cambrésis, een familie van wevers langs vaderskant en leerlooiers langs moederskant. Hij bracht zijn jeugd door in Bohain-en-Vermandois, vlakbij zijn geboorteplaats, waar zijn ouders handel dreven in graan en drogisterij. Hij groeide op tussen thuiswevers, die de kostbare stoffen in wol en zijde maakten voor de hogere burgerij van Parijs.

Hij studeerde rechten en kwam terecht bij het Openbaar Ministerie. In 1890, tijdens een moeizaam herstel van één jaar na een blindedarmoperatie, begint hij prenten te kopiëren. Hij wordt door de kleuren gegrepen en tegen de voorkeur van zijn familie in richt Matisse zich op de kunst. Hij volgt tekenlessen aan de Quentin de la Tour-school.


In 1892 trekt hij weer naar Parijs, waar hij destijds student was geweest, laat zich inschrijven aan de Académie Julian en volgt een avondcursus aan de "Ecole des Arts décoratifs". Met zijn leraren op de scholen kan hij het niet goed vinden. Zij stellen dat hij niet goed genoeg kan tekenen. Beslissend is hier zijn kennismaking met Albert Marquet en met Gustave Moreau (1892-1897). Hij krijgt contact met Georges Rouault, Charles Camoin, Henri Manguin en met de Belg Henri Evenepoel, zijn latere geestesgenoten in het fauvisme.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/matisse_The_Music_Lesson_19.jpg?t=1274617008
De muziekles



Aanvankelijk vertonen zijn doeken een eerder omfloerst poëtische Nabis-atmosfeer. Zijn palet klaart op nadat hij het werk van Vincent van Gogh leert kennen en Camille Pissarro hem wijst op een minder geslaagd kleurengebruik.

Hij trouwt in 1898 en verblijft kort in Londen, waar hij zich verdiept in het werk van William Turner. Hierna leert hij de zuidelijke helle kleuren kennen op Corsica. In 1899 keert hij terug naar Parijs, op de Quai Saint Michel, waar hij zal blijven wonen tot 1907. Hij raakt er in de ban van de kleurencombinaties van Cézanne en Gauguin. Maar ook de beeldhouwwerken van Auguste Rodin fascineren hem. Hij waagt zich ook aan het beeldhouwwerk en stelt zijn eerste stukken tentoon.


Na een kort verblijf, in 1904, bij Paul Signac in Saint-Tropez, neemt hij het divisionisme en het pointillisme onder handen. Hij bouwt zijn schilderijen op met gekleurde puntjes en met weglating van schaduwen en dominante kleuren. "Luxe, calme et volupté" ontstaat, naar een gedicht van Charles Baudelaire. Hij bemerkt vlug de beperkingen van dit systeem en waagt zich nog een stap verder. De zomer van 1905 brengt hij door in Collioure en schildert erop los, in gezelschap van André Derain.

1905 is het jaar waarop de naam Matisse plots en voorgoed op de voorgrond treedt. Hij wordt gezien als de grondlegger van het fauvisme, een stijl met fel contrasterende kleuren naast elkaar zonder enige overgang, waarbij de harde confrontaties niet getemperd worden. Tevens werd er geen rekening meer gehouden met het perspectief. De voorgrond werd als het ware omlaaggeklapt en staat in het schilderij in hetzelfde plan als de achtergrond. Toch wordt het perspectief in zekere mate geaccentueerd door kunstig gebruik van de vormen en kleuren.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/matisse-2.jpg?t=1274617085




De journalist-criticus Louis Vauxcelles scheldt de exposanten op het "Salon d'Automne" uit voor Les Fauves en de toon is gezet voor de groep fauvisten met onder meer Matisse, Marquet, de Vlaminck en Derain. "La fenêtre ouverte à Collioure" en "La femme au chapeau" waren gewraakte werken van Matisse op deze expositie. De kritiek was vernietigend. Men schreef onder andere "Uitgenomen de gebruikte materialen, heeft dit alles niets meer met schilderwerk te maken. Het zijn barbaren die men bij ongeluk verf in handen gaf, kinderen die men naar hartenlust met een schildersdoos liet morsen...".

Matisse was een kunstenaar, die naast het schilderen in het tekenen, de grafiek, de decoratie en de sculptuur werkte. Literair presteerde hij in 1908 met "Notes d'un peintre".

Intussen, in 1907, hadden Pablo Picasso met zijn ophefmakende "Les Demoiselles d'Avignon" en Paul Cézanne met zijn retrospectieve expo in het "Salon d'automne" van datzelfde jaar, de weg geopend naar het nieuwe kubisme. Matisse bleef zijn kleurentechniek trouw en vond erkenning bij de grote verzamelaars, zoals Gertrude Stein, Iwan Morozov en Sergei Sjtsjoekin. Voor deze laatste maakt hij "La musique" en "La danse", in 1909. Over dit laatste zegt hij "...Trois couleurs pour un vaste panneau de danse: l'azur du ciel, le rose des corps, le vert de la colline ...".


In december 1917 vestigt hij zich in Nice. Hij schildert er in zijn atelier in hoofdzaak vrouwen, dikwijls in oriëntaalse kledij. Hij wil in zekere mate hiermee de kleuren van het weefsel "vertalen" met de kleuren van zijn palet. Om zijn naakten hun speelse arabesken te laten uitvoeren gebruikt hij de zwarte kleur als kleur van het licht. In die periode maakt hij ook veel gravures.

In 1930 maakt hij een reis naar de Verenigde Staten en reist door naar Tahiti. Op dit eiland ontdekt hij een ander soort licht. Het is voor hem "un gobelet d'or profond dans lequel on regarde" (een diepe gouden kroes waarin men staart).




http://img195.imageshack.us/img195/1797/matisse1923.jpg




Bij zijn terugkeer verhuist hij in 1938 naar Nice-Cimiez. Na een moeilijke chirurgische ingreep voor een kankergezwel in 1941, geven de dokters hem nog slechts zes maanden te leven. Matisse besluit voortaan nog slechts te doen waar hij zin in heeft, zonder rekening te houden wat de anderen van hem verwachten of eisen. Aldus worden de jaren 40 een periode waarin er een sluitende overeenkomst komt tussen de tekening en het kleurengebruik. Hij wordt bijgestaan door zijn verpleegster Monique Bourgeois, die ook zijn model wordt.

In 1943 gaat hij in Vence wonen. Hij schildert er bloemen, weelderige planten, zonnige interieurs en sensuele vrouwen. De vormen in zijn schilderijen vlakken zich af en puren zich en vereenvoudigen zich uit als het ware tot tekens. Hij illustreert ook teksten van zijn geliefkoosde dichters Pierre de Ronsard, Charles Baudelaire en Charles d'Orléans. Hij knoopt er ook opnieuw vriendschap aan en schrijft ongeveer 1200 brieven naar de tekenaar en schrijver André Rouveyre, die hij vroeger al ontmoet had in het atelier van Gustave Moreau.

In 1944 worden zijn moeder en zijn dochter Marguerite aangehouden door de Gestapo op verdenking te behoren tot het verzet. Marguerite bleef zes maanden opgesloten. Zijn moeder kon ontsnappen uit de trein die haar naar een kamp overbracht en hield zich schuil in een bos in de Vogezen.

De laatste tien jaren van zijn leven wordt de periode van zijn "papiers gouaches et découpés", waarover hij zegt: "Découper à vif dans la couleur me rappelle la taille directe des sculpteurs". Door een verkeerd verlopen operatie was Matisse aan de (rol)stoel gebonden, kon hij niet meer uitgebreid staand schilderen. De oplossing vond hij in het werken met geverfd papier (papiers gouaches), waarin hij vormen uitknipte die hij weer voor het grotere werk gebruikte. Een aantal van deze werken zijn ook door een drukker vermenigvuldigd. Matisse zag erop toe dat de gebruikte kleuren correct waren. Doordat de drukker de gebruikte materialen goed vastgelegd heeft, kunnen die werken die nu ontkleurd zijn, weer gerestaureerd worden naar hun originele kleuren.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/henri-matisse-stilleven.jpg?t=1274617199
Stilleven



In 1945 werd er een grote retrospectieve tentoonstelling gehouden in de "Salon d'Automne" in Parijs. In 1946 realiseert hij ook de kartons voor het wandtapijten « Polynésie, le Ciel » en « Polynésie, la Mer ».


Matisse triomfeert op de grote exposities in Londen, New York en Moskou. In 1948 creëert hij zijn "Saint Dominique", bestemd voor de kerk van Notre-Dame-de-Toute-Grace op het plateau van Assy.

De synthese van zijn werk kwam tot stand in 1949 in het ontwerp van het decor van de "Chapelle du Rosaire de Vence" (de rozenkranskapel van Vence). In 1952 schonk hij 85 werken aan zijn geboortestad Le Cateau-Cambrésis, waar er een museum voor hem werd ingericht.

Matisse stierf op 3 november 1954 in Cimiez bij Nice ten gevolge van een hartinfarct in zijn appartement in het Hotel Regina. Hij werd 84 jaar.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Henri_Matisse_1933.jpg?t=1274617539
Portret  Henri Matisse 1933






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Ferry - Avalon


Bryan Ferry  - Avalon

Om hem te beluisteren druk op de foto






Bryan Ferry (Washington, Tyne and Wear, 26 september 1945) is een Brits musicus. Hij werd bekend als zanger en songwriter  in de rockband  Roxy Music, en had daarna een succesvolle solocarrière.

Ferry werd geboren in een arbeidersgezin en na zijn middelbare schooltijd ging hij talen studeren aan de Universiteit van Newcastle upon Tyne, om vervolgens pottenbakcursussen te gaan geven in Londen. Tegelijkertijd probeerde Bryan een carrière in de muziek te vestigen. Met dat doel voor ogen richtte hij in 1971, samen met Brian Eno en Graham Simpson, de band Roxy Music op. Hoewel deze band erg vaak van leden wisselde, werden zij razendpopulair en inspireerden zij wereldwijd duizenden punkrockers. Het nummer 'Jealous Guy', dat oorspronkelijk door John Lennon werd geschreven, behoorde tot hun grootste successen. In de tussentijd hield Ferry ook nog, met succes, een solocarrière in stand.

Behalve muzikaal succes, viel Bryan Ferry ook erg goed in de smaak bij vrouwen. Zo had hij onder anderen een relatie met de modellen Amanda Lear en Jerry Hall, en met de activiste Lucy Helmore, met wie hij vier zoons kreeg.

Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Ferry zich volledig op zijn solocarrière, waarvoor hij de steun kreeg van het oud-bandlid Paul Thompson. Hij zong nummers van Roxy Music, klassiekers uit de jaren dertig en een aantal nieuwe nummers.

In 2001 werd een Roxy Music-reünie georganiseerd met Ferry, Thompson, Phil Manzanera en Andy Mackay. Samen gingen zij toeren en traden zij in juni 2005 op in Berlijn bij Live 8, maar desondanks bleef Ferry ook solo muziek maken. In 2004 maakte hij bijvoorbeeld de titelsong voor de film The Porter, waarin hijzelf ook een rol had. In 2007 verscheen zijn album Dylanesque, een langspeler vol Bob Dylan-covers.





» Reageer (0)
23-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikini's niet meer welkom op straat in Barcelona

Bikini's niet meer welkom op straat in Barcelona





Het stadsbestuur van de badstad Barcelona heeft genoeg van toeristen die op straat rondlopen in hun badkledij. Daarom plant het een grote campagne om bezoekers te overtuigen kledij aan te trekken wanneer ze het strand verlaten.


"We willen dat mensen begrijpen dat we hier niet van houden, er is geen verbod en het is ook niet strafbaar, we vinden het gewoon niet gepast", aldus een woordvoerster van het stadsbestuur. De campagne bestaat uit posters waarop op een koppel in badkledij staat met een rode streep erover, daarnaast staat een ander koppel met wel een 'gepaste' outfit. "De komende weken hangen we deze affiches in de metro, bussen en openbare plaatsen. De burgemeester stuurde brieven naar hotels, restaurants en bars om hen aan te moedigen de poster te downloaden en aan de muur te hangen."









Er zijn geen cijfers bekend van hoeveel bezoekers de stad intrekken in bikini . "We merken gewoon op dat het steeds vaker gebeurt", aldus de woordvoerster. De stranden en de culturele attracties in Barcelona trekken jaarlijks miljoenen toeristen aan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaanuitbarsting nabij Indonesische Bali

Vulkaanuitbarsting nabij Indonesische Bali





Op het Indonesische eiland Lombok, nabij Bali, is zaterdag een vulkaan uitgebarsten. Lava en as werden tot 1.500 meter hoog de lucht ingeblazen. De omliggende dorpen zouden echter geen gevaar lopen. Dat meldt een lokale verantwoordelijke vandaag.
 
De berg Baru Jari was al enkele maanden actief, maar de uitbarsting van zaterdag geldt als "zeer groot". Van zaterdagavond tot vanochtend was er sprake van drie uitbarstingen.
 
De rookpluim is vanop een afstand van 12 kilometer te zien en tientallen hectaren landbouwgrond werden bedekt met as. De situatie heeft echter nog geen gevaarlijk niveau bereikt waardoor er niet is overgegaan tot de evacuatie van de omliggende dorpen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ze danst totdat




http://img12.imageshack.us/img12/1042/dansenvrouw.jpg



onderaan het laatste
stuk zand stond zij te dansen
in het maanlicht dat zich
over het water had verspreid.

haar voetstappen staan in de
schelpen gegrift...
zodat ze haar droom voor eeuwig
zou herkennen
ze laat niet los

elke dag een nieuwe zin die
haar verlost van het verleden
waarmee ze haar herinnering verstopt
en terugkeert naar het heden.

en ze danst... ze danst totdat
ze neervalt onder de sterrenhemel
stralend van geluk





» Reageer (0)
22-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse tiener bereikt als jongste ooit top Mount Everest

Amerikaanse tiener bereikt als jongste ooit top Mount Everest





Een 13-jarige Amerikaanse jongen, Jordan Romero, is sinds vandaag de jongste alpinist ooit die de top van de Mount Everest in Nepal heeft bereikt. Dat staat te lezen op de website van de tiener. "Het team heeft laten weten dat ze de top hebben bereikt. Hun dromen zijn werkelijkheid geworden", zo luidt het in een bericht op de website.
 

De tiener uit Big Bear Lake, op 125 kilometer ten westen van Los Angeles, is de jongste alpiniste ooit die de top van de hoogste berg ter wereld (8.848 meter) beklommen heeft.



 
Romero is niet aan zijn proefstuk toe. Op tienjarige leeftijd bedwong de Amerikaanse jongen reeds de Kilimanjaro in het Afrikaanse Tanzania en ook de hoogste toppen van de andere continenten zijn hem niet onbekend.
 

Voorheen stond het record op naam van Temba Tsheri. Hij was zestien toen hij in 2001 de top van de Mount Everest bereikte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees trekt vliegtuig verder met oogleden

Chinees trekt vliegtuig verder met oogleden


Dong beoefent al veertig jaar kung fu en heeft daar ook al verschillende prijzen mee in de wacht gesleept.


Een Chinese vechtkunstenaar heeft een vliegtuigje vijf meter voortgetrokken met zijn... oogleden. Minder dan een minuut had de vijftigjarige virtuoos nodig om het vijfhonderd kilogram zware toestel over die afstand te verplaatsen. Dong Changsheng voerde zijn stunt uit in het tentoonstellingscentrum van de miljoenenstad Changchun.






"Vroeger deed ik het al met een wagen, maar dit was de eerste keer met een vliegtuig. Om eerlijk te zijn: ik heb niet eens de volle kracht gebruikt. Waarschijnlijk kon ik nog wel drie keer zo ver. Doe dit echter niet na: ik heb er de vaardigheden voor ontwikkeld, maar voor gewone mensen kan zo'n stunt heel gevaarlijk zijn", besluit Dong.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yazoo - Don't Go

Yazoo - Don't Go

Klik op de foto om hun te beluisteren






Yazoo is een Britse elektro-popband, die een aantal top tien hits heeft gescoord in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in Nederland  in de vroege jaren 80 van de vorige eeuw.

Yazoo bestaat uit:

    * Alison Moyet - zangeres
    * Vince Clarke - synthesizers

De band werd gevormd in 1981. De naam Yazoo werd aangedragen door Alison Moyet. Ze had het woord aangetroffen op de labels van haar favoriete platen. Yazoo is namelijk een klein Amerikaans platenlabel dat opnames van de blues-pioniers uit het zuiden van de VS opnieuw uitbrengt. (Dat label was op zijn beurt vernoemd naar een gebied in het zuiden van de VS: de Yazoo Lands.) Omdat de naam in de VS dus al in gebruik was, moest de band daar een andere naam gebruiken. Ze werden er bekend als Yaz.


Hun grootste hits waren de singles Only you (later gecoverd door onder andere The Flying Pickets), Don't go en Situation. In Nederland is daarnaast het nummer Mr. Blue bekend door de uitvoering van René Klijn. Yazoo is beïnvloed door bands als Kraftwerk, maar brachten een tikje blues erin met de gevoelige stem van Moyet, en disco met een vleugje new wave. De band stopt in 1983 waarna Moyet een succesvolle solocarrière startte. Vince Clarke ging eerst door met The Assembly, maar beleefde grotere successen met Erasure.


In 2008 kwamen ze weer kort bij elkaar voor een Yazoo Reconnected reünietour door het Verenigd Koninkrijk, enkele Europese landen en de Verenigde Staten. Ook kwam een speciale cd-verzamelbox In your room uit met geremasterde en 5.1 versies van de albums Upstairs at Erics en You and me Both, aangevuld met remixen en een DVD met interviews en videoclips. De box werd gepromoot met enkele speciale edities op vinyl en cd.




» Reageer (0)
21-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pil ontketende 50 jaar geleden seksuele revolutie

"De pil ontketende 50 jaar geleden seksuele revolutie"





De pil viert zijn vijftigste verjaardag, volgens sommigen veranderde deze vorm van anticonceptie het leven van vrouwen voorgoed. 

Je hebt het niet over 'de auto' of 'de schoen'. "Maar", zegt medisch directeur Egbert Klaassen van medicijnfabrikant Bayer Schering Pharma, "je hebt het wel over 'de pil'. En iedereen weet dan waarover je het hebt." Het geeft volgens hem aan hoe belangrijk de anticonceptiepil in de wereld is.


De pil kwam in 1960 op de markt. Eerst in de Verenigde Staten; Europa volgde een paar maanden later. Het is nog steeds een van de belangrijkste vormen van anticonceptie. Fabrikant Bayer verkoopt naar eigen zeggen de meeste exemplaren: wereldwijd ongeveer 450 miljoen strippen per jaar (een strip bevat de dosis voor een mentruatiecyclus, grofweg een maand).


Morgen komen ongeveer 2000 gynaecologen tijdens een internationaal congres in Den Haag bij elkaar. Ze zullen stilstaan bij het jubileum van de anticonceptiepil. "De pil heeft eigenlijk een revolutie veroorzaakt", zegt Klaassen. "Seks kwam los te staan van voortplanting. Vrouwen kregen een heel andere rol in de samenleving. Ze werden zich bewust van hun positie en konden carrière maken. Sommige historici noemen de ontdekking van de pil nog belangrijker dan de komst van de computer".




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!