Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ze danst totdat




http://img12.imageshack.us/img12/1042/dansenvrouw.jpg



onderaan het laatste
stuk zand stond zij te dansen
in het maanlicht dat zich
over het water had verspreid.

haar voetstappen staan in de
schelpen gegrift...
zodat ze haar droom voor eeuwig
zou herkennen
ze laat niet los

elke dag een nieuwe zin die
haar verlost van het verleden
waarmee ze haar herinnering verstopt
en terugkeert naar het heden.

en ze danst... ze danst totdat
ze neervalt onder de sterrenhemel
stralend van geluk





» Reageer (0)
22-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse tiener bereikt als jongste ooit top Mount Everest

Amerikaanse tiener bereikt als jongste ooit top Mount Everest





Een 13-jarige Amerikaanse jongen, Jordan Romero, is sinds vandaag de jongste alpinist ooit die de top van de Mount Everest in Nepal heeft bereikt. Dat staat te lezen op de website van de tiener. "Het team heeft laten weten dat ze de top hebben bereikt. Hun dromen zijn werkelijkheid geworden", zo luidt het in een bericht op de website.
 

De tiener uit Big Bear Lake, op 125 kilometer ten westen van Los Angeles, is de jongste alpiniste ooit die de top van de hoogste berg ter wereld (8.848 meter) beklommen heeft.



 
Romero is niet aan zijn proefstuk toe. Op tienjarige leeftijd bedwong de Amerikaanse jongen reeds de Kilimanjaro in het Afrikaanse Tanzania en ook de hoogste toppen van de andere continenten zijn hem niet onbekend.
 

Voorheen stond het record op naam van Temba Tsheri. Hij was zestien toen hij in 2001 de top van de Mount Everest bereikte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees trekt vliegtuig verder met oogleden

Chinees trekt vliegtuig verder met oogleden


Dong beoefent al veertig jaar kung fu en heeft daar ook al verschillende prijzen mee in de wacht gesleept.


Een Chinese vechtkunstenaar heeft een vliegtuigje vijf meter voortgetrokken met zijn... oogleden. Minder dan een minuut had de vijftigjarige virtuoos nodig om het vijfhonderd kilogram zware toestel over die afstand te verplaatsen. Dong Changsheng voerde zijn stunt uit in het tentoonstellingscentrum van de miljoenenstad Changchun.






"Vroeger deed ik het al met een wagen, maar dit was de eerste keer met een vliegtuig. Om eerlijk te zijn: ik heb niet eens de volle kracht gebruikt. Waarschijnlijk kon ik nog wel drie keer zo ver. Doe dit echter niet na: ik heb er de vaardigheden voor ontwikkeld, maar voor gewone mensen kan zo'n stunt heel gevaarlijk zijn", besluit Dong.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yazoo - Don't Go

Yazoo - Don't Go

Klik op de foto om hun te beluisteren






Yazoo is een Britse elektro-popband, die een aantal top tien hits heeft gescoord in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in Nederland  in de vroege jaren 80 van de vorige eeuw.

Yazoo bestaat uit:

    * Alison Moyet - zangeres
    * Vince Clarke - synthesizers

De band werd gevormd in 1981. De naam Yazoo werd aangedragen door Alison Moyet. Ze had het woord aangetroffen op de labels van haar favoriete platen. Yazoo is namelijk een klein Amerikaans platenlabel dat opnames van de blues-pioniers uit het zuiden van de VS opnieuw uitbrengt. (Dat label was op zijn beurt vernoemd naar een gebied in het zuiden van de VS: de Yazoo Lands.) Omdat de naam in de VS dus al in gebruik was, moest de band daar een andere naam gebruiken. Ze werden er bekend als Yaz.


Hun grootste hits waren de singles Only you (later gecoverd door onder andere The Flying Pickets), Don't go en Situation. In Nederland is daarnaast het nummer Mr. Blue bekend door de uitvoering van René Klijn. Yazoo is beïnvloed door bands als Kraftwerk, maar brachten een tikje blues erin met de gevoelige stem van Moyet, en disco met een vleugje new wave. De band stopt in 1983 waarna Moyet een succesvolle solocarrière startte. Vince Clarke ging eerst door met The Assembly, maar beleefde grotere successen met Erasure.


In 2008 kwamen ze weer kort bij elkaar voor een Yazoo Reconnected reünietour door het Verenigd Koninkrijk, enkele Europese landen en de Verenigde Staten. Ook kwam een speciale cd-verzamelbox In your room uit met geremasterde en 5.1 versies van de albums Upstairs at Erics en You and me Both, aangevuld met remixen en een DVD met interviews en videoclips. De box werd gepromoot met enkele speciale edities op vinyl en cd.




» Reageer (0)
21-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pil ontketende 50 jaar geleden seksuele revolutie

"De pil ontketende 50 jaar geleden seksuele revolutie"





De pil viert zijn vijftigste verjaardag, volgens sommigen veranderde deze vorm van anticonceptie het leven van vrouwen voorgoed. 

Je hebt het niet over 'de auto' of 'de schoen'. "Maar", zegt medisch directeur Egbert Klaassen van medicijnfabrikant Bayer Schering Pharma, "je hebt het wel over 'de pil'. En iedereen weet dan waarover je het hebt." Het geeft volgens hem aan hoe belangrijk de anticonceptiepil in de wereld is.


De pil kwam in 1960 op de markt. Eerst in de Verenigde Staten; Europa volgde een paar maanden later. Het is nog steeds een van de belangrijkste vormen van anticonceptie. Fabrikant Bayer verkoopt naar eigen zeggen de meeste exemplaren: wereldwijd ongeveer 450 miljoen strippen per jaar (een strip bevat de dosis voor een mentruatiecyclus, grofweg een maand).


Morgen komen ongeveer 2000 gynaecologen tijdens een internationaal congres in Den Haag bij elkaar. Ze zullen stilstaan bij het jubileum van de anticonceptiepil. "De pil heeft eigenlijk een revolutie veroorzaakt", zegt Klaassen. "Seks kwam los te staan van voortplanting. Vrouwen kregen een heel andere rol in de samenleving. Ze werden zich bewust van hun positie en konden carrière maken. Sommige historici noemen de ontdekking van de pil nog belangrijker dan de komst van de computer".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gember werkt als pijnstiller

Gember werkt als pijnstiller


http://img338.imageshack.us/img338/1641/pijn.jpg



Spierpijn als gevolg van sport of tuinieren kan verzacht worden door gember, dat blijkt uit recent onderzoek. 


De Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat de dagelijks consumptie van gember in een supplement kan helpen om spierpijn als gevolg van sport te verlichten. De proefkonijnen moesten dagelijkse zware gewichten heffen gedurende 11 achtereenvolgende dagen. Armfuncties, ontstekingen en een biochemische stof die in verband staat met pijn werden voor en na de oefeningen in de gaten gehouden. Daaruit blijkt dat dagelijkse supplementen van gember de pijn met een kwart verminderen.


http://img4.imageshack.us/img4/3341/gember.jpg


Gember wordt al lang gebruikt als natuurlijk middeltje om heel wat kwaaltjes als verkoudheden en maagpijn te verlichten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getuigen van olieramp in Golf van Mexico: Alles is dood

Alles is dood in de Golf van Mexico


http://img39.imageshack.us/img39/5869/olieramp.jpg



Het ecologische drama dat het dagelijks weglekken van miljoenen liters olie in de Golf van Mexico veroorzaakt is al niet in woorden te vatten, maar daar blijkt het niet mee op te houden. Obama heeft BP bevolen onmiddellijk te stoppen met z'n voornaamste wapen in de bestrijding van de olievlek: het besproeien met Corexit. Dat goedje blijkt niet eens goed te werken voor het verdunnen van de olie, en het is veel giftiger dan vermoed en tout court dodelijk voor al het leven in de oceaan. Het ergst van al: BP wist dat van dag één maar koos ervoor om het product te gebruiken uit winstbejag.


Ondertussen heeft de olie die in de Amerikaanse staat Louisiana sinds woensdag aan land spoelt al 38 kilometer moerasland verwoest. "Zeker 24 mijl in Plaquemines Parish is verwoest. Alles is dood. Er is geen leven meer in de moerassen. Dit is niet meer op te ruimen", melden de plaatselijke autoriteiten.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/8/5/0/media_l_3702690.jpg?20100521083132



Obama's beslissing om te stoppen met Corexit komt er na "bijzonder storende" getuigenissen van BP-directieleden en gereputeerde toxicologen. De president van de VS was naar verluidt "compleet ondersteboven" van wat hij had vernomen over het spul waarvan BP al 2,5 miljoen liter gebruikte om de olievlek te bestrijden.

Corexit, zo blijkt, is in veel landen zelfs verboden, wegens aangetoond dat het kankerverwekkend, mutagenetisch (het verandert de genen van een organisme, of, om het simpel te stellen leidt tot mutaties bij vissen en zeedieren inclusief koralen) en het is bijzonder toxisch. Er zijn op z'n minst 12 andere middelen die veel effectiever en veiliger zijn. Waarom koos BP dan voor Corexit?



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/0/14/7/media_l_3702682.jpg?20100521083118



Er zijn twee redenen. Een eerste heeft te maken met public relations. BP, dat al 15 procent van z'n beurswaarde zag verdwijnen sinds de ramp, heeft er alle belang bij dat naar de buitenwereld toe zo weinig mogelijk te zien valt over de ware schade die de ramp aanricht. Corexit is op dat gebied handig. Het lost de olie niet op, maar "breekt" die. Lees: het vermindert de kans van storende plaatjes van een dikke oliepasta die de kusten en de daar levende dieren versmacht. Het maakt de olie geenszins minder vervuilend, het ziet er alleen beter uit.


Een tweede reden draait rond een man die Rodney Chase heet en die bijna veertig lang een top-executive bij BP was. Na zijn carrière bij BP kreeg Chase een postje in de raad van bestuur van Nalco, het bedrijf dat Corexit maakt. De Nalco Holding wordt gecontroleerd door de grote petroleumjongens, en blijkt een mooie en lucratieve fin-de-carrière voor nogal wat executives. Daniel Sanders, de voormalige topbaas van Exxon Mobil, zetelt er bijvoorbeeld ook in de raad van bestuur. Nalco verdient momenteel bakken geld aan Corexit: het heeft al 40 miljoen winst gemaakt alleen op wat er sinds 20 april in de Golf van Mexico is gespoten.


Rijst een volgende vraag: waarom liet het EPA, het Amerikaanse federale milieubestrijdingsagentschap, dit toe? Lisa Jackson, die aan het hoofd staat van EPA, had maar een tam excuus voor de senaatscommissie die de olievlek onderzoekt en voor Obama himself: "We wisten ook niet hoe schadelijk het is. U zou verbaasd zijn hoe weinig er wetenschappelijk bekend is over de gevolgen van Corexit. Bovendien verwachtte niemand dat het zo lang en in zulke hoeveelheden zou gebruikt worden."



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/10/7/2/media_l_3702692.jpg?20100521083211



Dat is op z'n minst gezegd bizar. Want er blijkt geen gebrek te zijn aan studies die de giftigheid van het goedje hebben onderzocht in een oceaanomgeving. Het komt er simpelweg op neer dat waar Corexit wordt gebruikt, tussen 50 en 100 procent van het marineleven verdwijnt. Bij jong leven is de sterftegraad bijna altijd 100 procent.


Daarmee geconfronteerd, vermeldde Lisa Jackson dat ze verkeerd begrepen was: wat ze had gezegd was dat er geen data bestond over zo'n grootschalig en langdurig gebruik. EPA lag al onder vuur. Het werd verweten te veel onder één hoedje te spelen met onder meer BP en bewust te proberen de omvang van de ramp te minimaliseren. EPA zou ook weigeren wetenschappers inzage te geven in de testresultaten van het vervuilde zeewater.

Richard Camelli, een oceanograaf van het befaamde Woods Hole Institute, zegt dat het gebruik van de chemicaliën zowel de gelekte olie als het toxische product om die lek te bestrijden aan een sneller tempo doet meedrijven in de Loop Current, de stroming die na een cirkeltje te hebben gedraaid in de Golf van Mexico via de Florida keys naar de Atlantsche Oceaan gaat.


Nalco interpreteert het verbod om Corexit nog verder te gebruiken in de Golf op z'n website op een wel erg eigenzinnige manier: volgens het bedrijf toont het aan dat het product werkt en bijzonder effectief is. Bovendien claimt het bedrijf dat het een miljoen opzijgezet heeft om organisaties te steunen die bezig zijn met de redding van het milieu.

Ondertussen heeft de olie die in de Amerikaanse staat Louisiana sinds woensdag aan land spoelt al 38 kilometer moerasland verwoest. "Zeker 24 mijl in Plaquemines Parish is verwoest. Alles is dood. Er is geen leven meer in de moerassen. Dit is niet meer op te ruimen", melden de plaatselijke autoriteiten.

De in de natte gebieden aangespoelde olie vormt een logistieke nachtmerrie voor de lokale bestuurders. In de moerassen is voor reddingswerkers niets om op te staan, zwaar materiaal om de olie te ruimen kan het gebied niet in en de dieren kunnen zich makkelijk verstoppen en zijn dus moeilijk te redden.


Experts debatteren inmiddels over de beste manier om de vervuiling te lijf te gaan. Het kan zijn dat de moerassen in brand gestoken moeten worden om de olie uit het systeem te krijgen. Ook de optie om de olie gewoon te laten liggen wordt onderzocht. Dan kan het nog generaties duren voor het fragiele ecosysteem zich heeft hersteld.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/12/9/4/media_l_3702694.jpg?20100521083646



De wetlands in Louisiana zijn de kraamkamers van de Golf van Mexico. Garnalen, oesters, krabben, vissen en vogels leven in het gebied. Ook de bewoners van de kuststeden hebben baat bij een schoon natuurgebied. Vissers verdienen jaarlijks 2,4 miljard dollar voor de kust van Louisiana.

De olievlek bedreigt ondertussen ook de Florida Keys, een keten van eilanden ten zuiden van de Amerikaanse staat. Daar zijn de afgelopen dagen al teerklonten gevonden. Na Florida gaat de stroming op in de Golfstroom, die via de oostkust van de VS over de Atlantische Oceaan naar Europa stroomt. Ook Cuba ligt in het spoor en maakt zich klaar voor de olie.

De noodoplossing van BP, het plaatsen van een aftapping op het lek, blijkt minimale impact te hebben en slechts een fractie van de ontsnappende olie op te vangen. Volgens BP zou de opvanginstallatie 60 procent van de ontsnappende olie opvangen. Dat is dan 60 procent van de 800.000 liter die volgens het concern dagelijks lekt. BP baseert zich daarvoor op luchtfoto's en satellietbeelden. In realiteit lekt er 10 à 14 keer meer volgens meer wetenschappelijke metingen. Een definitieve oplossing zou er pas over twee à drie maanden zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bibliotheek krijgt boek na 221 jaar terug

Bibliotheek krijgt boek na 221 jaar terug





De oudste bibliotheek van New York heeft na 221 jaar een uitgeleend boek teruggekregen. De New York Society Library is na al die tijd opnieuw in het bezit van 'Le droit des gens' van de Zwitserse filosoof Emer de Vattel.
 
Het boek werd op 5 oktober 1789 uitgeleend aan George Washington, de eerste president van de VS. Na Washington werd het werk nog door vele andere illustere lezers beduimeld, maar nooit opnieuw ingediend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maffiabaas die jongetje in zuur oploste vrij 'dankzij' depressie

Maffiabaas die jongetje in zuur oploste vrij 'dankzij' depressie


Ook Tony Soprano, uit de bekende HBO-reeks, kampte op een gegeven moment met een depressie.


De depressieve Italiaanse maffiabaas, Salvatore 'Vito' Vitale, werd vrijgelaten uit de gevangenis uit medelijden. De man zat vast voor het vermoorden van een dertienjarig jongetje dat hij daarna in zuur oploste. Slachtoffers van de maffia zijn woedend.

De maffioso maakte deel uit van een bende die de 11-jarige Giuseppe Di Matteo in november 1993 ontvoerde, om diens vader - die informant geworden was - de mond te snoeren. Ze hielden het jongetje twee jaar lang vast om de vader zijn getuigenis aan de politie weer te laten intrekken.

Dat gebeurde niet en de knaap werd gewurgd en zijn lijk opgelost in een vat zuur om geen sporen na te laten. Vitale zou het zuur geleverd hebben. Hij werd schuldig bevonden aan moord en kreeg levenslang.

"Zieken horen niet achter tralies"
Maar dat is relatief. De rechtbank had oren naar de argumenten van de verdediging die stelde dat Vitale lijdt aan diabetes, kampt met een depressie en hartklachten en daarom niet langer achter de tralies kon blijven.

Vitale is inmiddels weer thuis in Palermo in Sicilië. Een vereniging van maffiaslachtoffers deed de beslissing van het Italiaanse gerecht af als "schandelijk". Woordvoerster Giovanna Maggiani Chelli zei: "Misdadigers die levenslang krijgen en daarna ziek worden, moeten naar het ziekenhuis gebracht worden voor behandeling en moeten vervolgens weer terug de cel in, als ze genezen zijn."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Black Sabbath - Paranoid

Black Sabbath - Paranoid

Klik op de foto om ze te beluisteren






Black Sabbath is een Britse band (opgericht in Birmingham) die door velen beschouwd wordt als de eerste metalband, of de Granddaddy of Metal.

De groep werd in 1966 opgericht door Tony Iommi en Geezer Butler. Ze speelden hoofdzakelijk blues en hard rock. Zanger Ozzy Osbourne werd via een krantenadvertentie gevonden. Bill Ward vervolledigde de groep als drummer.

In 1970 braken ze door met de hit Paranoid, tegenwoordig een van de meest gecoverde rockhits en steevast hoog in de "top 100 allertijden" lijsten.

De groep heette oorspronkelijk Polka Tulk en daarna Earth  en speelde vooral bluesrock. Omdat de groepsnaam Earth al door een andere band gebruikt werd, veranderden Iommi, Butler, Osbourne en Ward hun naam in Black Sabbath, naar een horrorfilm van Mario Bava.

Het titelloze debuutalbum werd in korte tijd opgenomen (de opnames duurden slechts 12u). De groepsleden lieten zich inspireren door een horrorfilm die op dat moment aan het spelen was in de bioscoop tegenover de studio, en leverden een album af met donkere teksten en muziek. Een omgekeerd kruis op de binnenkant van de LP-hoes maakte het plaatje compleet: dit album was helemaal anti-flowerpower, en werd razendsnel populair. Black Sabbath was de eerste groep die zo duidelijk het occulte in zijn teksten verwerkte, en lag hiermee aan de basis van de heavy metal.

De opvolger Paranoid volgde nog in hetzelfde jaar, en verkocht nog beter. Het titelnummer werd een grote radiohit.




» Reageer (0)
20-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij oma en opa mogen we dat wel hoor mama


Bij oma en opa mogen we dat wel hoor mama


http://img413.imageshack.us/img413/8928/grootouders.jpg


Grootouders zijn een rots in de branding voor veel jonge ouders. Ze helpen de kinderen op te vangen op moeilijke, drukke dagen, zorgen voor de speelsheid in de opvoeding en zijn bovendien de helden van je kinderen. Maar wat als hun regels niet echt overeenkomen met de jouwe?


Realiseer je wat de rol van de grootouders inhoudt. Zorgen ze enkel in het weekend af en toe voor je kinderen of zijn ze eerder hoofdopvoeder? Wanneer de grootouders slechts enkele malen per week in aanraking komen met je kinderen is het duidelijk dat jouw regels steeds moeten gelden, maar wanneer ze ruim de helft van de tijd voor je kinderen opdraven moet je samen op zoek gaan naar gepaste regels. Zorg sowieso voor enkele basisafspraken. Vind je het belangrijk dat ze steeds hun bord leeg eten, dat ze hun handen wassen voor het eten, op een bepaald uur gaan slapen, hun tanden tweemaal per dag poetsen of steeds vriendelijk en beleefd zijn? Communiceer dat dan aan je (schoon)ouders. Uiteraard kan er al eens losser met deze regels omgesprongen worden wanneer het vakantie is of een feestelijke gelegenheid, maar over het algemeen moeten de regels een basisprincipe zijn.


Besef dat je (schoon)ouders het allemaal al eens eerder hebben meegemaakt. Ze zullen niet zo snel panikeren of verwonderd zijn als jij, de prille ouder, bent. Dat wil echter niet zeggen dat ze je kinderen minder graag zien of er minder van verwachten. Vergeet bovendien nooit dat de grootouders uit een andere generatie afstammen en er dus andere waardes en normen op nahouden. Neem hier vrede mee, want sommige ruzies zal je nooit kunnen winnen.


Ook voor je kind is het belangrijk dat hij of zij de rol van de grootouder begrijpt. Stel daarom steeds een planning op en leg die uit aan je kind. Vertel het niet dat het gedurende het weekend mag gaan slapen bij de grootouders, maar vertel hem of haar uitdrukkelijk hoeveel avonden hij of zij bij de oma en opa mag blijven slapen. Ook voor vakanties is dit een handig hulpmiddeltje. Zo help je je kind een beter besef van tijd te ontwikkelen en zal hij of zij het minder moeilijk hebben met de veranderingen (br.she)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man kan na 7,5 jaar zijn puzzel eindelijk voltooien


Man kan na 7,5 jaar zijn puzzel eindelijk voltooien



http://img338.imageshack.us/img338/3776/jackharris.jpg
foto telegraph.uk


Jack Harris is er na 7,5 jaar in geslaagd om een legpuzzel van 5.000 stukjes af te maken. De man was namelijk één stukje kwijtgeraakt. Dat heeft de fabrikant nu speciaal voor hem laten bijmaken.

De 86-jarige Harris had de puzzel in kwestie in 2002 van zijn dochter gekregen. Toen de man hem bijna af had, bleek er echter één stuk te ontbreken. Gevreesd werd dat iemand dat laatste stuk zou hebben weggegooid, of dat de hond het zou hebben opgegeten.

De puzzelaar belde daarop naar de fabrikant en legde zijn probleem uit. Hoewel de puzzel al jarenlang uit productie was, besloot de fabrikant om de man toch te helpen en liet het ene stuk opnieuw maken. Om Harris te belonen voor zijn geduld, stuurden ze hem ook enkele nieuwe puzzels op.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machinehersteller ontdekt naziplannen voor supermuseum

Machinehersteller ontdekt naziplannen voor supermuseum



Een fotoalbum met gedetailleerde plannen voor een supermuseum van de nazi's, waarin duizenden gestolen kunststukken zouden komen, werd bij toeval ontdekt door een hersteller van wasmachines. De man vond het onschatbare werk bij een ex-soldaat, die het na WO II mee naar huis nam.


De Amerikaanse soldaat John Pistone had er geen benul van hoe belangrijk het zware, groene, in leder gebonden boek 'Fotogalerij Linz XIII' was dat hij in 1945 als aandenken meenam uit Hitlers bergverblijf in Berchtesgarden. Hij hield het al die jaren gewoon bij in zijn woning in Ohio, Cleveland.

Maar een hersteller die bij Pistone thuis kwam, en die een grote liefde voor geschiedenis koestert, wist meteen dat het werk iets speciaals was. Via internet legde hij contacten met de vereniging Monuments Men Foundation for the Preservation of Art in Dallas, die twee gelijkaardige boeken in haar bezit had. Samen met Monuments Men-stichter Robert Edsel ontdekte hij precies hoé belangrijk de boeken zijn.



Oorlogsveteraan John
Pistone bewaarde het historisch waardevolle werk onwetend 65 jaar bij
zich thuis.
Oorlogsveteraan John Pistone bewaarde het historisch waardevolle werk onwetend 65 jaar bij zich thuis.



Hitler, in zijn vroege jaren zelf gezakt kunstschoolstudent en amateurschilder, was geobsedeerd door kunst, en zag de expansie van nazi-Duitsland als een kans om zijn collectie uit te breiden met topwerken uit alle bezette gebieden.

Elke Kerstmis, en bij elke verjaardag, kreeg de Führer een deel van een boekencollectie cadeau waarin alle buitgemaakte kunst netjes werd opgelijst. De kunstverzameling zou uiteindelijk moeten resulteren in een gigantisch 'Führermuseum', in Hitlers Oostenrijkse geboortestad Linz.


Adolf Hitler wou dat het nieuwe museum de grote kunsttempels in Dresden en München naar de kroon zou steken. Hij tekende zelfs mee de megalomane plannen uit, waarin ook plaats was voor een theater, een opera en een hotel. Op foto's is te zien hoe hij aan de museumvoorstellen werkt. Een schaalmodel prijkte zelfs in de bunker van de Führer in Linz, het laatste bastion waarin de nazileider zich ophield.

"De kunstcollecties die ik opbouwde, dienden niet om mezelf te verrijken, maar om een galerij te bouwen in Linz", schreef de Führer in zijn testament, net voor hij zelfmoord pleegde in april 1945.


In totaal kreeg Hitler 31 boeken cadeau. Het pas ontdekte deel bevat foto's van 19de-eeuwse Duitse en Oostenrijkse werken, de kunst die Hitler het meest bewonderde omdat het Germaanse volk - in heroïsche poses en tegen een idyllische achtergrond - er zo vaak in werd afgebeeld.

"Voor mij was het gewoon een boek met foto's van oude schilderijen", zegt Pistone, die nu 88 jaar oud is. "Een aandenken om te bewijzen dat ik op die berg van Hitler was geweest."

Vandaag ontbreken nog elf delen in de collectie. Vermoed wordt dat het merendeel van de boeken werd meegenomen door soldaten die op souvenirjacht waren in Hitlers vesting. De kans dat ze allemaal teruggevonden worden, is dan ook bijzonder klein.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenen krimpen door watertekort

Hersenen krimpen door watertekort





Als je te weinig water drinkt, kan je grijze materie krimpen. Hierdoor wordt nadenken moeilijker, waarschuwen experts.


Wetenschappers scanden het brein van tieners die een uur en een half fietsten. Sommigen van hen droegen drie lagen zweetopwekkende kledij, anderen fietsen enkel in een short en t-shirt. Degenen die goed ingepakt waren, verloren bijna 1kg aan zweet, waardoor hun hersenweefsel kromp. Onderzoekers Matthew Kempton en Ulrich Ettinger: "De mensen die het meeste vocht kwijt raakten, vertoonden de grootste verkleining van het brein." De studenten moesten achteraf een computerspelletje spelen om problemen op te lossen, alle deelnemers scoorden hier even goed op, maar bij degenen die veel gezweet hadden, moesten hun hersenen harder laten werken, dat blijkt uit hersenscans.


Dehydratatie beïnvloedt niet alleen de grootte van het brein, maar dus ook hoe het werkt. Door 90 minuten hevig te zweten kan het brein evenveel krimpen als een jaar van veroudering. Als je wekenlang te weinig drinkt ka een tekort aan vloeistof volgens de onderzoekers je prestaties op het werk of op school beïnvloeden. Het goede nieuws is dat het brein na twee glazen water terug normaal functioneert. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstroof van anderhalf miljard in Parijs

Kunstroof van anderhalf miljard in Parijs

Meesterwerken gestolen van Picasso, Matisse, Modigliani, Braque en Léger


http://img411.imageshack.us/img411/7461/matisse.jpg



De voorbije nacht hebben onbekenden vijf schilderijen van 20ste-eeuwse meesters uit het Parijse Museum voor Moderne Kunst ontvreemd. Het gaat om werken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Amadeo Modigliani, Georges Braque en Fernand Léger. De gezamenlijke waarde van de gestolen schilderijen wordt op een half miljard euro geschat.

De dieven gingen aan de haal met absolute topwerken uit de moderne schilderkunst: Le Pigeon aux Petits Pois van Pablo Picasso, La Pastorale van Henri Matisse, l'Olivier pres de l'Estaque van Georges Braque, La Femme a l' eventail van Amadeo Modigliani en Nature Morte aux Chandeliers van Fernand Léger.

Medewerkers van het museum ontdekten de gigantische kunstroof nadat ze geconfronteerd werden met een geforceerd raam en een opengebroken slot.  (br.De Morgen)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smokie - Living Next Door To Alice

Smokie - Living Next Door To Alice

Klik op de foto om hun te beluisteren





Smokie is een Engelse rockband  uit Bradford  die in de jaren '70 van de twintigste eeuw in Europa bekend werd.

Het begint allemaal als Chris Norman, Terry Uttley en Alan Silson bij elkaar in de klas zitten.

Samen gaan ze naar de St. Bede’s Grammar School in Bradford. Hun leraar trekt al snel de conclusie dat er niet veel van deze heren terecht zal komen. Want in schoolwerk zijn ze niet echt geïnteresseerd.
Ze willen muziek maken en dat doen ze dan ook. Er wordt hard gespaard voor een gitaar.
Terry heeft een baantje als krantenjongen en Alan werkt regelmatig in de zaak van zijn ouders.
Deze hebben een Fish and Chips winkel.
Na schooltijd luisteren ze samen vooral naar de Beatles en maken muziek.Terry maakt zijn school af maar Chris en Alan gaan helemaal voor de muziek.
Als Terry zijn diploma op zak heeft besluit hij zich bij Alan en Chris te voegen.
Samen noemen ze zich “The Elisabethans”, wat al snel verandert in “Kindness”.
Ze treden voornamelijk op in pubs en dansgelegenheden. Ze maken hun eerste single, “Light of love”. De drummer in die tijd is Ron Kelly. Pete Spencer komt in 1973 bij de groep. In die periode worden ze, tijdens een concert in Cheshire, ontdekt door Bill Hurley. Ze krijgen meer werk en Bill zorgt er voor dat ze een contract krijgen met de tekst en muziek schrijvers Nicky Chinn en Mike Chapman. Deze hadden toen al heel wat successen op hun naam staan, waaronder The Sweet en Mud.

Intussen noemen ze zichzelf Smokey. Er wordt een plaat uitgebracht onder het RAK label.
Al het begin is moeilijk en dat blijkt. De single “Pass It Around” mag niet gedraaid worden op de radio omdat het over drugs zou gaan.

Gelukkig doet de tweede single het goed. “If You Think You Know How To Love Me” wordt een hit. En niet alleen in Engeland maar in veel Europese landen. Ondertussen is een tweede LP opgenomen en toeren ze door Europa.

Nog eenmaal moet hun naam veranderd worden. Smokey Robinson doet ze een rechtszaak aan omdat de naam Smokey teveel verwarring zou geven en dus veranderen ze Smokey in Smokie.

De jaren van hits en tournee’s gaat hun goed af. Ze krijgen heel wat platina en gouden platen en ze staan regelmatig in popbladen vermeld. “Living Next Door to Alice”, “Lay Back in the Arms of Someone”, “It’s Your Life”, “Oh Carol” en “Take Good Care of My Baby” zijn maar een paar hits uit die tijd, die nog steeds bij velen bekend zijn.

Ook is hun muzikale talent te horen op albums van andere artiesten. Zo zijn Chris, Terry en Alan te horen op een album van Donovan (uitgebracht in 1977) en op een album van Agnetha Fältskog, van ABBA (uitgebracht in 1983). Chris en Pete schrijven 2 liedjes voor Kevin Keagan (voetballer en later bondscoach van het Britse team). Ze produceren een single-tje voor hem.

In 1983 komt er plotseling een einde aan hun samenwerking. Ze besluiten om er een punt achter te zetten. Chris gaat solo verder, Pete gaat componeren, Terry speelt in verschillende groepen en Alan neemt een lange vakantie.

In 1985 brandt een deel van de tribune van de voetbal club "Bradford City” af tijdens de wedstrijd. Veel mensen komen om en het verdriet en de shock in de stad is groot. Er wordt een fonds opgericht voor de slachtoffers. Chris, Terry, Pete en Alan worden gevraagd om nog éénmaal bij elkaar te komen als Smokie voor een benefiet concert. Dit bevalt zo goed dat ze besluiten om toch weer samen verder te gaan. Er wordt weer getoerd maar al snel wordt het Chris duidelijk dat hij toch liever solo verder gaat. Terry en Alan willen wel graag doorgaan met Smokie.

Alan Barton wordt gevraagd als zanger. Nog datzelfde jaar wordt er een album uitgebracht, genaamd “All Fired Up”.
Al snel worden Steve Pinnell voor drums en Martin Bullard voor keyboard aan de groep toegevoegd.
In 1989 wordt een CD uitgebracht, “Boulevard Of Broken Dreams”.

Ze staan weer in de hitlijsten en er wordt weer volop getoerd door Europa. Ze gaan zelfs naar Zuid Afrika.
De ene CD na de andere komt uit. Allemaal met veel succes.

In 1995 draait Smokie op volle toeren. Als Alan Barton, Alan Silson en Terry onderweg zijn met een bus in Duitsland slipt deze in een hagelbui en raakt van de weg. Alan Silson en Terry raken licht gewond maar Alan Barton wordt zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar overlijdt hij na 5 dagen.

Ook deze tegenslag komt de groep te boven. Ze willen doorgaan met Smokie en dus wordt er naar een nieuwe zanger gezocht. Hij wordt snel gevonden. Mike Craft wordt niet alleen door de groep met open armen ontvangen maar ook door de fans. Er wordt een CD uitgebracht, “The World and Elsewhere”.

Al snel blijkt voor Alan Silson dat het hem te veel wordt. Het gaat niet goed met zijn gezondheid.
Het ongeluk, nog vers in zijn geheugen, en het vele toeren worden hem te veel. Als daar dan ook nog een meningsverschil met het management bijkomt besluit hij te stoppen.
Als vervanger voor hem wordt Mick McConnell gevraagd.
Voor de groep is hij geen onbekende want hij toerde al heel wat jaren met de groep mee als technicus.Er wordt een kerst-CD opgenomen “Light A Candle”. Daarop staan traditionele- en eigen geschreven liedjes.

Snel daarna gaan ze naar de V.S. om daar een CD op te nemen. Het wordt een CD met een country stijl geluid. Ook deze CD, “Wild Horses”, wordt weer een succes.

Concerten worden gegeven in Rusland, Zuid-Afrika, Mongolië, Uruguay en natuurlijk in Europa.
Ook een volgende CD “Uncovered” met daarop oude hits en gecoverde liedjes wordt weer goed verkocht. Het bevalt zelfs zo goed dat er een “Uncovered Too” CD uitkomt.

Ook in Azië is Smokie graag gezien. Ze treden op in Beijing, waarvoor Terry speciaal een Chinees liedje schrijft, “Nan Li Wan”. Dit wordt een groot succes. In het voorjaar van 2002 gaan ze naar Korea. Daar wil iedereen ze zien en horen. Een vol programma brengt ze van radio uitzending naar TV uitzending en ze geven een persconferentie. En dat alles naast de concerten.

Druk, druk, druk dus. Een kroon op dit bezoek en eigenlijk op hun muzikale carrière is dat ze ereburgers van het land worden en dat ze ambassadeurs zijn voor het WK voetballen, dat in Korea gehouden werd....



» Reageer (0)
19-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners gieten massaal wodka in oog om sneller dronken te worden

Tieners gieten massaal wodka in oog om sneller dronken te worden





'Vodka eyeballing' is de nieuwste rage bij Britse en Amerikaanse studenten. Dit is het opnemen van alcohol via je oogbal om zo sneller dronken te raken, tal van jongeren riskeren echter op deze manier hun gezichtsvermogen.


Op tal van Britse en Amerikaanse universiteiten wordt nu massaal aan 'vodka eyeballing' gedaan, dit is de nieuwste variant van 'comazuipen'. De trend komt overgewaaid uit Amerika, het wordt er in nachtclubs gedaan door serveuses in ruil voor een fooi. Door de wodka via je oog op te nemen zou je sneller dronken worden dan het te drinken, omdat de alcohol makkelijk door het oog meteen de bloedstroom terecht komt. Experts staan hier echter sceptisch tegenover, ze zeggen dat jongeren enkel zichzelf ervan overtuigen dat het dit effect heeft. Vorig jaar raakte al bekend dat tal van studenten dronken raken door anaal of vaginaal een tampon gedrenkt in alcohol in te brengen.


Steeds meer artsen maken zich echter zorgen over de schadelijke effecten van dit fenomeen op lange termijn. Professor Robin Touquet: "Wodka bevat 40 procent pure ethanol, het kan een ontsteking of een trombose veroorzaken. In tegenstelling tot de maag heeft het oog geen beschermend laagje of hulp om wodka te absorberen. Ik snap niet dat iemand er nog maar aan zou denken om wodka in zijn oog te gieten, dit is pure zelfverminking. Het oog is uiterst gevoelig en wodka erg giftig. Als je dit enkele keren herhaalt, kan het ernstige schade aanrichten. Wodka is namelijk zo giftig dat het zich door het hoornvlies vreet. Aangezien deze schade niet hersteld kan worden, loop je zo permanente schade op."


De Amerikaanse film 'Kevin & Perry Go Large' zou volgens sommigen de trend hebben gestart, een personage uit de film doet de stunt in nachtclubs. Medische experts zeggen dat het een relatief nieuw fenomeen is, maar door het internet raakte dit al snel heel populair bij jongeren. Er zijn al meer dan 800 filmpjes op YouTube waarin tienerjongens en -meisjes wodka in hun ogen gieten, vaak doen ze dit thuis. Bij het bekijken van die filmpjes wordt meteen ook duidelijk hoe pijnlijk dit is. Daarnaast zijn er al pagina's van het fenomeen op Facebook en andere sociale netwerksites waarvan je fan kunt worden.


De 22-jarige Britse Melissa hield er een chronisch tranend en pijnlijk oog aan over omdat de wodka permanente schade aanrichtte. Artsen waarschuwden haar dat haar zicht nog kan slechter worden naarmate ze veroudert. "Het doet voortdurend pijn en ik leef in constante angst dat het erger zal worden. De drankcultuur bij studenten loopt momenteel volledig uit de hand. Veel mensen doen het op de universiteit. ik werd onder druk gezet om de wodka in mijn oog te gieten, ik wilde zo mijn vriendin imponeren."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits meisje is allergisch aan regen

Brits meisje is allergisch aan regen




De Britse Emily Payne kan niet buiten zonder haar paraplu. Het 20-jarige meisje leidt immers aan een zeldzame aandoening: ze is allergisch voor regen. Eén druppel kan al fataal zijn, een kleine temperatuurverandering kan ervoor zorgen dat Payne in een shocktoestand verkeert.


De toekomstige advocate moet daarom niet alleen oppassen voor regenwater. Ook het eten van ijsjes, een bad nemen of een zwempartijtje kan erg gevaarlijk zijn. De aandoening is een zware handicap voor Emily. "Maar ik ben dankbaar dat ik tijdig een diagnose heb gekregen", zegt ze. "En wie weet, geraak ik er op een dag wel van af."

 


Op haar dertiende merkte Emily voor het eerst dat ze problemen had met haar huid. Toen ze op een koude dag op school buiten moest turnen, zwollen haar armen volledig op en kreeg ze last van erge uitslag. In eerste instantie dacht haar moeder dat het om eczeem ging. Maar na een resem onderzoeken concludeerde een dokter dat Emily aan een uiterst zeldzame aandoening leed die wereldwijd slechts bij 44 mensen is vastgesteld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw rijbewijs

Nieuw rijbewijs


http://img263.imageshack.us/img263/4961/nieuwrijbewijs.jpg



In juli maakt het nieuwe rijbewijs zijn opwachting in zeventien pilootgemeenten. Het koninklijk besluit is klaar. Dat schrijft La Dernière Heure.

Het nieuwe rijbewijs zal zo groot als een bankkaart zijn en behoudt zijn roze kleur.

Eerst krijgen nieuwe automobilisten het 'kaartje' toebedeeld. Begin 2012 moet elke Belgische bestuurder er eentje hebben.

Het nieuwe rijbewijs is tien jaar geldig, maar is wel wat duurder dan het huidige (foto). Zo moet je er 20 euro voor neertellen. Nu is dat nog 11 euro.

Bovendien kan de politie het document gebruiken om toegang te krijgen tot de centrale gegevensbank van rijbewijzen.  (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding in Frankrijk 12% goedkoper dan in België


Voeding in Frankrijk 12% goedkoper dan in België

Voedingsproducten zijn in Frankrijk gemiddeld 12 procent goedkoper dan in België. Dat blijkt uit een studie van identieke voedingsproducten in de drie winkelketens actief in beide landen.





Het verschil van 12 procent betekent niet dat alle voeding goedkoper is. "Voor sommige producten betaalt men aan de andere kant van de grens ietsje meer", luidt het bij OIVO, dat vandaag in Doornik de studie voorstelde. Naargelang het voedingsproduct zijn er grote prijsverschillen. De prijsopnemingen werden uitgevoerd in maart en april in de vestigingen van Aldi, Lidl en Carrefour dichtbij de Frans-Belgische grens.

Sommige produkten goedkoper bij ons
Van de 40 vergelijkbare voedingsproducten zijn er 16 voedingsproducten goedkoper in België en 24 producten goedkoper in Frankrijk. Goedkoper in België zijn producten zoals onder meer smeermargarine, wortelen, eetappelsienen, varkenskoteletten, diepgevroren frieten, gerookte zalm, olijfolie, brood, cornflakes en sinaasappelsap.

In Frankrijk zijn dan weer producten zoals onder meer verse vis, flessenwater, braadkip, cola light, scharreleieren, rundvlees, babyvoeding, pasta's, tomaten, bananen, bier en halfvolle melk goedkoper.

Voordelig bij grote aankopen
"Voor wie voldoende grote hoeveelheden koopt, kan de aankoop van groenten, fruit, brood of margarine, de uitstap naar Frankrijk de moeite waard maken", luidt de conclusie.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!