Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners gieten massaal wodka in oog om sneller dronken te worden

Tieners gieten massaal wodka in oog om sneller dronken te worden





'Vodka eyeballing' is de nieuwste rage bij Britse en Amerikaanse studenten. Dit is het opnemen van alcohol via je oogbal om zo sneller dronken te raken, tal van jongeren riskeren echter op deze manier hun gezichtsvermogen.


Op tal van Britse en Amerikaanse universiteiten wordt nu massaal aan 'vodka eyeballing' gedaan, dit is de nieuwste variant van 'comazuipen'. De trend komt overgewaaid uit Amerika, het wordt er in nachtclubs gedaan door serveuses in ruil voor een fooi. Door de wodka via je oog op te nemen zou je sneller dronken worden dan het te drinken, omdat de alcohol makkelijk door het oog meteen de bloedstroom terecht komt. Experts staan hier echter sceptisch tegenover, ze zeggen dat jongeren enkel zichzelf ervan overtuigen dat het dit effect heeft. Vorig jaar raakte al bekend dat tal van studenten dronken raken door anaal of vaginaal een tampon gedrenkt in alcohol in te brengen.


Steeds meer artsen maken zich echter zorgen over de schadelijke effecten van dit fenomeen op lange termijn. Professor Robin Touquet: "Wodka bevat 40 procent pure ethanol, het kan een ontsteking of een trombose veroorzaken. In tegenstelling tot de maag heeft het oog geen beschermend laagje of hulp om wodka te absorberen. Ik snap niet dat iemand er nog maar aan zou denken om wodka in zijn oog te gieten, dit is pure zelfverminking. Het oog is uiterst gevoelig en wodka erg giftig. Als je dit enkele keren herhaalt, kan het ernstige schade aanrichten. Wodka is namelijk zo giftig dat het zich door het hoornvlies vreet. Aangezien deze schade niet hersteld kan worden, loop je zo permanente schade op."


De Amerikaanse film 'Kevin & Perry Go Large' zou volgens sommigen de trend hebben gestart, een personage uit de film doet de stunt in nachtclubs. Medische experts zeggen dat het een relatief nieuw fenomeen is, maar door het internet raakte dit al snel heel populair bij jongeren. Er zijn al meer dan 800 filmpjes op YouTube waarin tienerjongens en -meisjes wodka in hun ogen gieten, vaak doen ze dit thuis. Bij het bekijken van die filmpjes wordt meteen ook duidelijk hoe pijnlijk dit is. Daarnaast zijn er al pagina's van het fenomeen op Facebook en andere sociale netwerksites waarvan je fan kunt worden.


De 22-jarige Britse Melissa hield er een chronisch tranend en pijnlijk oog aan over omdat de wodka permanente schade aanrichtte. Artsen waarschuwden haar dat haar zicht nog kan slechter worden naarmate ze veroudert. "Het doet voortdurend pijn en ik leef in constante angst dat het erger zal worden. De drankcultuur bij studenten loopt momenteel volledig uit de hand. Veel mensen doen het op de universiteit. ik werd onder druk gezet om de wodka in mijn oog te gieten, ik wilde zo mijn vriendin imponeren."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits meisje is allergisch aan regen

Brits meisje is allergisch aan regen




De Britse Emily Payne kan niet buiten zonder haar paraplu. Het 20-jarige meisje leidt immers aan een zeldzame aandoening: ze is allergisch voor regen. Eén druppel kan al fataal zijn, een kleine temperatuurverandering kan ervoor zorgen dat Payne in een shocktoestand verkeert.


De toekomstige advocate moet daarom niet alleen oppassen voor regenwater. Ook het eten van ijsjes, een bad nemen of een zwempartijtje kan erg gevaarlijk zijn. De aandoening is een zware handicap voor Emily. "Maar ik ben dankbaar dat ik tijdig een diagnose heb gekregen", zegt ze. "En wie weet, geraak ik er op een dag wel van af."

 


Op haar dertiende merkte Emily voor het eerst dat ze problemen had met haar huid. Toen ze op een koude dag op school buiten moest turnen, zwollen haar armen volledig op en kreeg ze last van erge uitslag. In eerste instantie dacht haar moeder dat het om eczeem ging. Maar na een resem onderzoeken concludeerde een dokter dat Emily aan een uiterst zeldzame aandoening leed die wereldwijd slechts bij 44 mensen is vastgesteld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw rijbewijs

Nieuw rijbewijs


http://img263.imageshack.us/img263/4961/nieuwrijbewijs.jpg



In juli maakt het nieuwe rijbewijs zijn opwachting in zeventien pilootgemeenten. Het koninklijk besluit is klaar. Dat schrijft La Dernière Heure.

Het nieuwe rijbewijs zal zo groot als een bankkaart zijn en behoudt zijn roze kleur.

Eerst krijgen nieuwe automobilisten het 'kaartje' toebedeeld. Begin 2012 moet elke Belgische bestuurder er eentje hebben.

Het nieuwe rijbewijs is tien jaar geldig, maar is wel wat duurder dan het huidige (foto). Zo moet je er 20 euro voor neertellen. Nu is dat nog 11 euro.

Bovendien kan de politie het document gebruiken om toegang te krijgen tot de centrale gegevensbank van rijbewijzen.  (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding in Frankrijk 12% goedkoper dan in België


Voeding in Frankrijk 12% goedkoper dan in België

Voedingsproducten zijn in Frankrijk gemiddeld 12 procent goedkoper dan in België. Dat blijkt uit een studie van identieke voedingsproducten in de drie winkelketens actief in beide landen.





Het verschil van 12 procent betekent niet dat alle voeding goedkoper is. "Voor sommige producten betaalt men aan de andere kant van de grens ietsje meer", luidt het bij OIVO, dat vandaag in Doornik de studie voorstelde. Naargelang het voedingsproduct zijn er grote prijsverschillen. De prijsopnemingen werden uitgevoerd in maart en april in de vestigingen van Aldi, Lidl en Carrefour dichtbij de Frans-Belgische grens.

Sommige produkten goedkoper bij ons
Van de 40 vergelijkbare voedingsproducten zijn er 16 voedingsproducten goedkoper in België en 24 producten goedkoper in Frankrijk. Goedkoper in België zijn producten zoals onder meer smeermargarine, wortelen, eetappelsienen, varkenskoteletten, diepgevroren frieten, gerookte zalm, olijfolie, brood, cornflakes en sinaasappelsap.

In Frankrijk zijn dan weer producten zoals onder meer verse vis, flessenwater, braadkip, cola light, scharreleieren, rundvlees, babyvoeding, pasta's, tomaten, bananen, bier en halfvolle melk goedkoper.

Voordelig bij grote aankopen
"Voor wie voldoende grote hoeveelheden koopt, kan de aankoop van groenten, fruit, brood of margarine, de uitstap naar Frankrijk de moeite waard maken", luidt de conclusie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siberië maakt Franse wijn

Siberië maakt Franse wijn



Rusland, traditioneel het mekka van de vodka, hoopt zijn traditie van geestrijke dranken te verfijnen. In Siberië gaat een firma Franse chardonnay-wijn verbouwen.

In het Altai-gebergte, op zo'n 3.500 kilometer ten oosten van Moskou, zullen 12.000 stekjes van de chardonnay-druif uit de Franse regio Franche-Comté aangeplant worden. "Als we de raad van de Fransen opvolgen, zal onze wijn even goed zijn als de hunne", zegt Vladimir Vagner van de firma Altaispirtprom.
 
Ongeveer 600 testplanten hebben de harde Siberische winter alvast overleefd, en de eerste oogst is gepland voor de herfst van 2011. De druiven zullen ook gebruikt worden voor likeuren en cognacs.
 
De Altai-regio hoopt met zijn wijngaarden ook toeristen te lokken.
De Franse wijnbouwer Xavier Guillaume is bereid Russische studenten de knepen van het vak bij te brengen in zijn wijngaarden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen wil mega zuippartij van Facebookers verbieden

Antwerpen wil mega zuippartij van Facebookers verbieden


Vorige week verzamelden meer dan 9.000 jongeren zich in Nantes om er samen het glas te heffen. Er viel een dode.


Meer dan 700 geïnteresseerden hebben zich inmiddels al via Facebook ingeschreven voor een zogenaamde bottelón op 8 juli op het Theaterplein in Antwerpen. Tijdens zo'n evenement wordt er samen duchtig gezopen, al houden sommigen het eerder op een 'apéro géant', een gigantische aperitiefje. Antwerps burgemeester Patrick Janssens is er niet gerust in en wil de drinkpartij verbieden.


Bij een bottelón wordt er op een openbare plaats afgesproken via sociale netwerksites en brengt iedereen zijn eigen drank mee. Het fenomeen komt overgewaaid vanuit Spanje, waar de gezamenlijke zwelgpartijen al in de jaren negentig werden georganiseerd. Vorig jaar was er ook een in ons land, op het Sint-Pietersplein in Gent. De stad Brussel ontkende onlangs nog dat zij een bottelón op haar grondgebied had verboden.

 

Nantes vorige week. Er brak nadien een stevige disucussie los in Frankrijk over het fenomeen van de bottelóns



Jongeren doen meer en meer aan comazuipen

Het drankfestijn komt wat ongelegen, nu het toenemende 'binge drinking' of comazuipen bij jongeren weer in het nieuws zit. In Frankrijk viel er bij een soortgelijk evenement vorige week zelfs een dode: een dronken jongeman maakte een dodelijke smak van een brug in Nantes.

Burgemeester Patrick Janssens wil de organisatoren van wat zij een 'massa boozefestijn' noemen opsporen om het drinkgelag te verbieden. "Als het de bedoeling is dat een groep van om en bij de duizend jongeren zich in het openbaar lazarus zuipen, dan kunnen wij dat niet zomaar toestaan", zei Janssens.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wham - Wake Me Up Before You Go Go

Wham - Wake Me Up Before You Go Go

Klik op de foto om ze te beluisteren






Wham! was een Brits pop-duo opgericht in 1981  door de vrienden George Michael en Andrew Ridgeley.

Michael en Ridgeley ontmoetten elkaar op school in Watford, Engeland. Daar speelden ze samen in een ska bandje met de naam "The Executive". Toen deze groep ophield te bestaan vormden de twee het duo Wham! waarna ze een platencontract tekenden bij Innervision Records. Kort daarna tekenden ze bij Columbia (VS) en Epic (de rest van de wereld).

George Michael had de grootste rol en verantwoordelijkheid wat betreft het componeren, zingen, produceren en verzorgen van instrumentatie. Ridgeley was de woordvoerder van de band, een rol die cruciaal was voor hun eerste succes. Ridgeley overtuigde Michael ervan dat Wham! zijn imago moest veranderen. Van de sombere jongens met diepzinnige teksten naar de meer poppy popsterren met liedjes als Wake Me Up Before You Go Go.

Hun debuutsingle was de Wham Rap!, in juni 1982. Het was één van de eerste singles ooit in het Verenigd Koninkrijk waarop een band rappend te horen was. Het nummer werd in eerste instantie geen succes. In oktober werd hun volgende single Young Guns uitgebracht, een oproep van een jongen aan zijn vriend om zijn leven niet zo snel weg te gooien door te trouwen. Ook dit nummer kwam de Britse hitparade niet binnen, maar Wham! werd opgemerkt door het tv-programma Top of the Pops. De twee mochten daar optreden. Dit optreden werd een belangrijk moment in de carrière van Wham!, aangezien dit het moment was waarop ze echt ontdekt werden door het grote publiek.

Het effect van Wham! op het publiek, tienermeisjes in het bijzonder, was merkbaar vanaf het moment dat ze optraden in Top of the Pops met Young Guns. Na het optreden kwam het nummer de Britse hitparade binnen, waarin het in december een derde plaats behaalde.

Na Young Guns werd de Wham Rap! opnieuw uitgebracht, nu met meer succes. Bad Boys en Club Tropicana volgden als singles. Bij elke single maakte het duo een opmerkelijke videoclip.

Aan het einde van 1983 was Wham! een concurrent geworden van Duran Duran en Culture Club wat betreft de succesvolste Britse band. Hun debuutalbum Fantastic behaalde de eerste plaats in Engeland en de top 10 in verschillende landen waaronder Nederland.

Hun oude label Innervision rook echter geld en maakte problemen over hun oorspronkelijke contract bij de platenmaatschappij. Terwijl er een rechtszaak liep bracht Innervision een medley van nummers uit die Wham! eerder had opgenomen, maar die niet op hun album verschenen: de Fantastic Megamix. Wham! riep het publiek op deze single niet te kopen. Uiteindelijk leidde de rechtszaak tot een bankroetverklaring van Innervision.

De nieuwe single van Wham! werd uitgebracht, waarmee ook het imago van de groep werd veranderd. Iets wat al was begonnen met Club Tropicana zette zich voort: van somber duo probeerde Ridgeley Wham! te veranderen in een popgroep die het idool zou zijn voor tieners. Het nummer Wake Me Up Before You Go Go werd hun eerste nummer 1-hit over de hele wereld. De t-shirts die de bandleden droegen in de videoclip werden populaire kledingstukken.

Na deze wereldwijde hit werd, met groot contrast, de ballad Careless Whisper uitgebracht, onder de naam van George Michael als solozanger. Toch was het nummer mede geschreven door Ridgeley. Ook dit nummer kwam op nummer één terecht. Michael probeerde zich te distanciëren van het playboy imago van Wham!. Pas in de herfst van 1984 werd het volgende nummer van Wham! uitgebracht: Freedom, gevolgd door hun tweede album Make It Big.

George Michael nam deel aan het Band Aid project en daarnaast bracht ook Wham! een kerstsingle uit: Last Christmas. Alle opbrengsten van de single gingen, net als de opbrengsten van Band Aid, naar Ethiopië, om de hongersnood te bestrijden.

In april 1985 nam Wham! een pauze wat betreft opnames om een wereldtour te maken, inclusief een tiendaags bezoek aan China. Ze waren hiermee de eerste Westerse popgroep die dit deden.

Ook traden Michael en Ridgeley (echter niet als Wham!) op tijdens Live Aid. Michael zong Don't Let the Sun Go Down On Me met Elton John, Ridgeley stond met Kiki Dee in de rij als achtergrondzang. In november van 1985 bracht Wham! weer een nieuw nummer uit: I'm Your Man, opnieuw een wereldwijde hit.

George Michael wilde graag wat meer volwassenere muziek maken dan geschikt was voor de voornamelijk uit tienermeisjes bestaande fanbase van Wham!. Om die reden werd in de lente van 1986 het uit elkaar gaan van de groep aangekondigd. Op 28 juni 1986 gaf de groep een groots afscheidconcert in het Wembley Stadion. Als afscheidssingle werd The Edge of Heaven uitgebracht, opnieuw een nummer 1-hit in vele landen.

George Michael wist na Wham! een zeer succesvolle solocarrière op te bouwen. Een aantal jaren na zijn begin als solo-artiest sprak Michael zich negatief uit in de pers over zijn Wham! tijd. Hij klaagde over de constante druk die hij voelde en claimde dat het duo financieel onheus behandeld zou zijn. Ook sprak hij negatief over het repertoire van Wham!.

Andrew Ridgeley probeerde tevergeefs beroepscoureur te worden. Ook lukte het hem niet een solocarrière te beginnen. De achtergrondzangeressen Pepsi & Shirlie scoorden na het uiteenvallen van Wham! nog enkele hits.




» Reageer (0)
18-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een platte buik dankzij deze oefeningen

Een platte buik dankzij deze oefeningen


http://img535.imageshack.us/img535/9948/bikini2a.jpg



Nu de zomer in aantocht is, dromen heel wat vrouwen van een platte buik. Heel wat producten en sportprogramma's beloven dit, maar leveren geen resultaat. Daarom een overzichtje van wat wel werkt.
 
Wat helpt wel?
Saunagordels, elektrodes, pillen en shakes, al deze wondermiddeltjes beloven je buik platter te maken. Helaas is dit meestal echter niet zo eenvoudig. Een mooie buik vergt heel wat moeite, doorzettingsvermogen en tijd, maar met de juiste oefeningen en veel lichaamsbeweging kun je het vet in dit probleemgebied wegwerken. Daarnaast helpt een gezond eetpatroon met veel fruit, vezels water en groenten, meldt gezondheidsnet.nl.

Een overzichtje van de meest efficiënte oefeningen:
- Lig op je rug en krom je onderrug een beetje, dit kun je eventueel doen door er een opgerolde handdoek onder te leggen. Je handen hou je bij je oren, je ellebogen wijzen naar binnen. Het is niet de bedoeling dat je armen al het werk doen, laat ze dus ontspannen aan je oren rusten, ze dienen enkel ter ondersteuning van je nekspieren. Beweeg nu je linkerschouder richting je rechterknie, je elleboog draait dus naar binnen. Werk een set van vijftien af, herhaal dan met je rechterschouder.

- Bij de volgende oefening ga je ook weer op je rug liggen met een holle onderrug. Vervolgens hef je je benen licht omhoog. Vervolgens laat je ze weer rustig zakken zonder de grond te raken. Herhaal dit vijftien keer.

- Toestellen die helpen je oefeningen meer gecontroleerd uit te voeren als de AB-roller kunnen ook helpen, deze ondersteunen namelijk je nek. Daarbij is het belangrijk dat je korte en langzame bewegingen maakt, je buikspieren moeten steeds gespannen zijn. Je schouders mogen nooit helemaal de vloer raken, zorg dus dat ze steeds een beetje gekromd zijn. Adem uit bij het naar voor gaan, inademen doe je wanneer je terug naar ruststand gaat.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel Belgen krijgen te weinig lichaamsbeweging

Veel Belgen krijgen te weinig lichaamsbeweging




Nog te weinig Belgen doen minstens 30 minuten per dag aan lichaamsbeweging. Dat blijkt uit het tweede rapport van de nationale Gezondheidsenquête 2008-2009 over leefstijl en preventie in België. Slecht 49 procent van de mannen en 29 procent vrouwen doen minstens 30 minuten per dag aan lichaamsbeweging.


De voedingsgewoonten zijn sinds 2004 verbeterd: er is een toename van het percentage personen dat dagelijks fruit (van 50 procent naar 64 procent) en groenten (van 74 procent naar 85 procent) eet. Jongeren van 15 tot 24 jaar hinken hier achterop: minder dan de helft eet dagelijks fruit. Positief is dat het aantal rokers (25 procent van de bevolking van 15 jaar en ouder) ten opzichte van 2004 (28 procent) daalt. Hoewel het gebruik van cannabis vrij constant blijft, is er toch een intensiever gebruik bij jongeren tussen 15 en 24 jaar (één op de drie jonge cannabisgebruikers doet dit bijna dagelijks).


Overmatig alcoholgebruik komt bij jongeren van 15 tot 24 jaar meer en meer voor: bij 12 alcohol van de jongeren gebeurt dit minstens één keer per week. Een andere opvallende vaststelling: mensen met een te hoge cholesterolwaarde in het bloed krijgen steeds vaker het advies om geneesmiddelen te nemen en worden steeds minder aangemaand om hun leefstijl aan te passen (dieet en lichaamsbeweging). Dit is vooral zo bij sociaal kwetsbare personen.

De enquête werd uitgevoerd bij 11.250 personen, op toevallige wijze geselecteerd in 159 gemeenten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen twee jaar draaien ze insecten in onze pizza

Binnen twee jaar draaien ze insecten in onze pizza

http://img688.imageshack.us/img688/864/pizzar.jpg


Volgens een Nederlandse prof duurt het nog hooguit twee jaar voordat vlees van insecten te vinden is in sauzen en op kant-en-klaarpizza's. Op de verpakking zal dat niet staan als "insectenvlees", als "dierlijk eiwit". Consumenten eten op dit moment volgens Marcel Dicke overigens ook al regelmatig insecten zonder het te weten.


Dicke, een bekroond professor in de Entomologie, claimt dat de voedselindustrie nu al jaarlijks ongeveer 500 gram insecten verwerkt in ons eten. De man vindt dat helemaal niet erg: er kan nooit genoeg vlees geproduceerd om de hele wereldbevolking te voeden zei hij in een speech vandaag.

Dicke, van de Wageningen Universiteit, is een enthousiast pleitbezorger van het eten van insecten. Hij kreeg onlangs een miljoen euro van de Nederlandse minister van Volksgezondheid voor zijn onderzoek naar het eten van insecten.

80 procent
80 procent van de wereldbevolking eet nu al insecten. Er staan zo'n 1.400 verschillende soorten op het menu. In Taiwan, Mexico en Colombia zijn bijvoorbeeld gefrituurde krekels een delicatesse, of een portie rupsen of mieren.

Toch is de voedingsindustrie nog zeer terughoudend als het gaat om insectenvlees. De levensmiddelenbedrijven zijn bang dat een sprinkhanensteak of een keverfilet niet zal aanslaan bij de consumenten. "Dat is slechts een kwestie van tijd", beweert Dicke.

Global warming
Het International Food Policy Research Institute pleit ook voor een overschakeling naar insecten. In 2020 mensen zullen volgens het instituut zelfs in ontwikkelingslanden de mensen 36 kilogram aan vlees per jaar eten. Dat is twee keer zoveel als in 1980. Alleen al voor het milieu is dat onhaalbaar claimt het: nu al neemt de veeteeltproductie 70 procent van de landbouwgrond in de wereld in beslag. Als de vleesbehoefte blijft stijgen, zullen er onder meer flinke delen van het Amazonegebied ontbost moeten worden. Daardoor neemt het broeikaseffect ook verder toe.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twitter 'bant' Justin Bieber uit meest besproken items

Twitter 'bant' Justin Bieber uit meest besproken items

Om One Time te bekijken druk op de foto.


.
Twitter was het succes van zanger Justin Bieber op de sociale netwerksite blijkbaar zo beu dat het zijn algoritme heeft aangepast om te vermijden dat de tiener constant tussen de meest besproken onderwerpen staat te blinken.

Twitter verlegt naar eigen zeggen de focus van 'meest populair' naar 'onmiddellijk populair' en 'meest recent hot'. De 16-jarige Canadese popsensatie Justin Bieber valt zo buiten de toprankings waar hij bijna onophoudelijk was terug te vinden. Volgens Twitter krijgt de gebruiker nu meer de kans om recentere belangrijke topics uit de hele wereld te ontdekken in plaats van items die al een tijdje hot zijn en dat - helaas? - ook blijven.

De fans van Bieber vinden alvast dat Twitter hun idool opzettelijk weert uit de rankings, maar de website ontkent dat. Biebers PR-mensen zullen gewoon een stevig tandje moeten bijsteken om hun 'product' trendy en hip te houden, zodat de tiener weer in de toptien zal prijken, luidt het daar.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppende vrouwen slaags in zaak van 'boerka-woede'

Shoppende vrouwen slaags in zaak van 'boerka-woede'

http://img571.imageshack.us/img571/9788/boerka.jpg
Bij onze zuiderburen is er een eerste geval van 'boerka-woede' genoteerd toen een 60-jarige advocate de sluier van een moslima aftrok in een klerenwinkel.

Het markante voorval speelde zich af in een winkel in Trignac, nabij Nantes. Een winkelende advocate maakte zich druk over de sluier van een andere klant, wat resulteerde in een hevige discussie waarbij ook slagen werden uitgedeeld.

Opmerkingen
De 26-jarige moslima hoorde in de winkel hoe de advocate denigrerende opmerkingen maakte over haar boerka en luid verkondigde dat 'het nationaal verbod op boerka's er niet snel genoeg kan komen.'

Er ontstond een pittige discussie, waarbij de advocate de moslimvrouw haar sluier van het gezicht rukte. De twee vrouwen vlogen elkaar daarop in de haren, de dochter van de oudste dame kwam een robbertje meevechten. De drie werden opgepakt en naar de plaatselijke gendarmerie gebracht voor verhoor.

Verbod in aantocht
De vechtpartij kwam er tegen een achtergrond van spanningen nu Frankrijk, een land met zo'n vijf miljoen moslims onder zijn inwoners, zich opmaakt voor een totaalverbod op boerka's. Het verbod, dat deze herfst al zou ingaan, maakt van Frankrijk het tweede land na België met zo'n wet. Mannen die hun vrouwen verplichten om een boerka te dragen, mogen zich volgens de nieuwe wet verwachten aan celstraffen tot een jaar en een boete tot 16.000 euro. De vrouwen worden beboet met zo'n 120 euro als het nieuwe wetsvoorstel wordt goedgekeurd.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapen maaien gras in Gent

Schapen maaien gras in Gent


http://img96.imageshack.us/img96/8923/schapen.jpg


De stad Gent laat 2,4 kilometer, van de 27 kilometer grasbermen in haar beheer, begrazen door schapen. De dieren zullen in mei, juni en september met hun herder te vinden zijn op de bermen rond hetrecreatiegebied Blaarmeersen in Gent.

De tachtig schapen zullen twee maal drie weken grazen. Zondag 16 mei ging de eerste begrazingsperiode van start en in september start de tweede. Indien het project positief geëvalueerd wordt, kan de begrazing volgend jaar uitgebreid worden naar andere bermen langs waterlopen. Voor het begrazingsproject doet de Stad Gent een beroep op Pro Natura sociale werkplaats vzw.


De stad verwacht dat de schapen een oplossing kunnen bieden voor enkele problemen waarmee het machinaal maaibeheer kampt. Zo laten schapen geen maaisel achter en ondervinden de hagen of bomen langswaterlopen geen schade van de maaimachines. Daarnaast heeft de begrazing volgens de stad ook een positieve invloed op de natuurwaarden en op het milieu.
 
De schapen gaan zeven dagen per week op stap. Ze trekken er 's morgens rond 8 uur op uit en keren tegen 14 uur terug naar een tijdelijk ingerichte wachtweide in de Blaarmeersen. (br.hln)




» Reageer (0)
17-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arno & DLS-Band - Brussels

Arno & DLS-Band - Brussels

Klik op de foto om hem te beluisteren






Arno is een belgische rockzanger, die liedjes vertolkt vooral in het Frans, soms in het Engels  en sporadisch ook in het Oostends dialect.

Arno altijd al een groot verdediger van Brussel geweest, brengt met zijn nieuwe cd 'Brussld' daaraan een ode



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.99-jarige Brit loopt halve marathon uit

99-jarige Brit loopt halve marathon uit




De 99-jarige Brit Fauja Singh heeft de atletiekwereld verbaasd. Singh nam het voorbije weekend deel aan de halve marathon van Luxemburg en bereikte er ook de finish na 3u32'30". Een hoogst opmerkelijke prestatie, al was Singh na afloop niet helemaal tevreden. De Brit met Indische roots bleef in de categorie 90+ immers elf minuten boven het wereldrecord van een Zweed.

"Fauja is een fenomeen", zegt zijn trainer. "Met 99 jaar is hij al 30 jaar ouder dan de gemiddelde levensverwachting voor een Indiër. Hij beschikt over een uithoudingsvermogen waar veel jongeren jaloers op zijn."

De ambitie van Singh, die 52 kg weegt en vegetariër is, is nu om in het Guinness-boek te komen als oudste marathonloper ooit. Dat record staat momenteel op naam van de Griek Dimitrion Yordanidis, die in 1976 als 98-jarige de marathon van Athene uitliep in 7u33'. Singh maakte op 89-jarige leeftijd zijn marathondebuut in Londen, waar hij sindsdien vijf maal deelnam.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans op olieramp in Noordzee is zeer groot

"Kans op olieramp in Noordzee is zeer groot"


http://img269.imageshack.us/img269/10/waddenzee.jpg


De kans op een olieramp op de Noordzee is bijzonder groot, en de gevolgen zijn in zo'n geval niet te overzien. Dat zeggen Duitse experts. Mocht zich in de Noordzee een ramp voordoen zoals die in de Golf van Mexico, zou dit fataal zijn voor de Waddenzee, een van de rijkste natuurgebieden van Europa.

"Het is een mirakel dat een petroleumlek met de omvang van dat in de Golf van Mexico zich hier nog niet heeft voorgedaan", zegt mariene bioloog Carlo Von Bernem, expert olievervuiling bij het Duitse Instituut voor Kustonderzoek.

In weinig zones ter wereld wordt zoveel naar olie en gas geboord als op de Noordzee. Er zijn ongeveer zeshonderd boorplatformen.  De Noordzee is bovendien een belangrijke scheepvaartroute. Jaarlijks passeren er honderdduizend schepen. Ook al zijn de scheepvaartregels in de Noordzee zeer strikt, de kans op een ongeval blijft groot, zegt Von Bernem. De recente installatie van honderden windmolens langs de Noordzeekust heeft het risico nog doen toenemen, aldus de expert.


"Een petroleumlek hier zou een milieucatastrofe betekenen met vernietigende gevolgen voor de biodiversiteit", zegt de bioloog. Vooral de Waddenzee, een gebied langs de kust van Nederland, Duitsland en Denemarken, is zeer kwetsbaar. In de zone, die in 2009 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco terechtkwam, leven meer dan vierduizend soorten dieren en ook de flora is er zeer verscheiden. Bovendien is de Waddenzee een belangrijke halte voor twaalf miljoen trekvogels.

Een olielek zou volgens Von Bernem even moeilijk te bestrijden zijn als in de Golf van Mexico. "De Waddenzee is tamelijk vlak. Daardoor zouden grote schepen, die de olie moeten verwijderen, er niet in kunnen."

In de ondiepe Waddenzee liggen grote delen verscheidene uren per dag droog. "In zo'n zone kun je bij het reinigen meer schade toebrengen dan het lek zelf", zegt Von Bernem. "Als je de petroleum in de sedimenten van de draslanden duwt, dan gebeurt de afbraak van de olie zonder zuurstof en zal die meer tijd dan normaal nodig hebben."



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/2/5/media_xl_3696635.jpg?20100517141250



Volgens Dieter Schmidt, directeur van de Duitse kustbescherming, zal een olielek in de Noordzee eerder ontstaan door schipbreuk dan door een ongeval op een boorplatform. Schmidts agentschap werd in 2003 opgericht, als gevolg van de ramp met de Pallas, het schip dat in 1998 op de Noordzee zonk en 90 ton olie verloor, waardoor tienduizend vogels stierven.

Andere experts zeggen dat de Noordzee nu al het slachtoffer is van een trage milieuramp. "Jaarlijks lekt 20.000 ton petroleum in de zee", zegt Christian Bussau, expert zeevervuiling bij de milieuorganisatie Greenpeace. "Zo"n 10.000 ton wordt illegaal geloosd door schepen, de andere 10.000 komt van de normale activiteiten van de platformen. Die lozingen en andere vormen van vervuiling maken van de Noordzee een van de meest vervuilde zeegebieden ter wereld."

Volgens Bussau nemen de boorplatformen de strengste voorzorgsmaatregelen in acht maar "die volstaan niet om de gewone lekken te vermijden". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illusionist David Blaine wil 11,5 dagen wakker blijven

Illusionist David Blaine wil 11,5 dagen wakker blijven


David Blaine liet zich eerder
al eens 44 dagen opsluiten zonder eten opsluiten in een glazen kooi.


David Blaine, een illusionist die bekend raakte door zijn uithoudingstunts, heeft een nieuw record in gedachten. Hij wil het record breken van het meeste aantal dagen wakker blijven. Dat staat nu op 11,5 dagen. De 37-jarige Blaine is naar eigen zeggen geobsedeerd door het record maar twijfelt of hij het zal halen.

"Ik had gedacht om één miljoen seconden wakker te blijven, wat neerkomt op 11,57 dagen zonder slaap", vertelt de illusionist in Interview magazine. "Ik heb al wat geëxperimenteerd, maar het is echt moeilijk. Je kan wel een zekere tolerantiegrens van dagen zonder slaap opbouwen, maar het is een moeilijk proces omdat je lichaam recupereert tijdens je slaap."

"Zes dagen wakker blijven is me al wel eens gelukt, maar dan begin ik te hallucineren. Ik begin allerlei dingen te zien en me allerlei dingen in te beelden, dat ik aan die of die dodelijke ziekte lijdt. Ik betwijfel dus of ik het ga halen, maar het is een obsessie."

David Blaine liet zich eerder al eens 44 dagen opsluiten zonder eten opsluiten in een glazen kooi.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde werkt zeven jaar aan legpuzzel en mist uiteindelijk één stukje

Bejaarde werkt zeven jaar aan legpuzzel en mist uiteindelijk één stukje


http://img338.imageshack.us/img338/3776/jackharris.jpg
foto telegraph.uk

Een bejaarde man uit het Engelse Shepton Mallet was zo fier dat hij na zeven jaar een puzzel van 5.000 stukken wist af te werken, maar zag tot zijn grote spijt dat er uiteindelijk één klein stukje ontbrak.

Met Kerstmis 2002 kreeg de 86-jarige Jack Harris een puzzel van 5.000 stukjes cadeau van zijn schoondochter Eve. De bejaarde man begon aan de legpuzzel met de afbeelding van de 'Terugkeer van de Verloren Zoon', met de bedoeling hem af te werken tegen de zomer in 2002.

De zakenman op pensioen worstelde echter met de vele stukjes op zijn tafel en uiteindelijk domineerde de puzzel zijn leven zeven jaar lang. Toen de puzzel eindelijk af was, was de oude man ontzet omdat er een klein gaatje in het midden van de puzzel was.

Het is nog steeds niet duidelijk wat er met het ene stukje gebeurd is, maar de familie denkt dat het per ongeluk weggegooid is of dat een van de honden van Harris' zoon het opgegeten heeft. Volgens zijn schoondochter is Jack Harris enorm ontgoocheld dat zijn werk onvolledig is.

Grap
"Eigenlijk startte alles als een grapje", aldus Eve, "Hij was altijd aan het opscheppen dat hij zo'n puzzel heel snel kon afwerken. Maar er was heel wat werk aan. Iedere keer dat we op bezoek gingen, hielpen we een handje. Het leek wel eeuwen te duren en dus was het ongelofelijk om die puzzel eindelijk afgewerkt te zien. We konden het dan ook niet geloven dat er een stukje ontbrak."

Het is een traditie dat Harris elk jaar een nieuwe puzzel krijgt van zijn familie. In het begin hielp zijn vrouw Doris hem nog, maar toen zij in februari 2004 stierf, stond hij er alleen voor.

"Ik zeg altijd dat ik de puzzels afkrijg tegen het einde van maart zodat ik nog in de tuin kan gaan werken, maar deze nam iets meer tijd in beslag", aldus Jack Harris.

Niet meer op de markt
Een woordvoerder van Falcon Games LTD, de producent van de puzzel, liet intussen weten dat het de puzzel niet meer maakt en dat het dus onmogelijk is om het ontbrekende stukje aan de bejaarde man te bezorgen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichter Facebook vindt zijn gebruikers 'dommekloten'

Oprichter Facebook vindt zijn gebruikers 'dommekloten'




Facebook-oprichter Mark Zuckerberg vindt gebruikers van zijn socialenetwerksite 'dumb fucks' of kortweg 'dommekloten'. Dat blijkt uit een chatgesprek dat de jonge Zuckerberg voerde met een vriend, toen hij 'The Facebook' net had opgericht aan de universiteit van Harvard.

In het gesprek pronkt de toen 19-jarige Zuckerberg dat hij allerhande gegevens van 4.000 collega-studenten tot zijn beschikking heeft. Hij zegt schamper dat ze hem blijkbaar vertrouwen, en noemt ze dan 'dumb fucks'. Hier is de volledige conversatie, die in handen kwam van Business Insider. Facebook ontkent de echtheid van het chatgesprek niet. (sam)


Zuck: Yeah so if you ever need info about anyone at Harvard
Zuck: Just ask.
Zuck: I have over 4,000 emails, pictures, addresses, SNS
Vriend: What? How'd you manage that one?
Zuck: People just submitted it.
Zuck: I don't know why.
Zuck: They "trust me"
Zuck: Dumb fucks.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurythmics - Sweet Dreams

Eurythmics - Sweet Dreams

Klik op de foto om ze te beluisteren






Eurythmics (vaak maar onterecht The Eurythmics genoemd) is een in de jaren 80 zeer succesvol Brits synth pop-duo bestaande uit Annie Lennox en Dave Stewart.

Lennox (een student aan de Royal Academy of Music in Londen) en Stewart ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1979 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Groot-Brittannië, waaronder een cover van Dusty Springfields I Only Want to Be With You. Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.

In 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam 'Eurythmics'. Hun debuutalbum In the garden uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht.

In 1983 kwam het tweede album uit, Sweet Dreams (Are Made of This). De titelsong werd een nummer 1-hit in onder meer de Verenigde Staten en geldt vandaag nog steeds als een klassieker, nog veelvuldig gedraaid en vele malen gecoverd en geremixt. Dave Stewart bekende later dat hij de bekende baslijn in dit lied per ongeluk ontdekte toen hij een ander lied probeerde achterstevoren te spelen. Annie Lennox verscheen op de cover van het Rolling Stone magazine. Nog in datzelfde jaar kwam het album Touch uit. Wederom scoorde de band top 10-hits, met Who's That Girl, Right By Your Side en Here Comes The Rain Again. Melody Maker en NME riepen beide albums uit tot een van de beste van 1983.

In 1999 verscheen Peace, het eerste reguliere album van Eurythmics sinds 1989. In enkele landen in Europa wordt dit album een succes. Het album bevat de inmiddels klassieke single ´I Saved The World Today´.

In 2005 kwam het Ultimate Collection album uit, met daarop twee nieuwe nummers: I've got a life en Was it just another love affair?. Het album is nauwelijks een toevoeging op het Greatest Hits-album uit 1991. Tegelijkertijd verschijnen alle Eurythmics-albums opnieuw met daarop extra nummers zoals B-kantjes en 12"-versies van singles.

Anno 2009 is de 80´s revival in de muziek in volle gang en wordt Eurythmics door veel artiesten (o.a. La Roux, Justin Timberlake, Goldfrapp) als een belangrijke inspiratiebron gezien.

In 1990 besloten Lennox en Stewart enige tijd uit elkaar te gaan na jarenlang intensief te hebben samengewerkt. Annie Lennox kreeg kinderen en legde zich toe op een succesvolle solocarrière. Dave Stewart ging vooral produceren voor anderen. Zijn soloalbums flopten. Tussen 1990 en 1997 hadden Lennox en Stewart vrijwel geen contact, tot ze elkaar in 1998 weer ontmoetten op de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend.

In 1999 verscheen Peace, het eerste reguliere album van Eurythmics sinds 1989. In enkele landen in Europa wordt dit album een succes. Het album bevat de inmiddels klassieke single ´I Saved The World Today´.

In 2005 kwam het Ultimate Collection album uit, met daarop twee nieuwe nummers: I've got a life en Was it just another love affair?. Het album is nauwelijks een toevoeging op het Greatest Hits-album uit 1991. Tegelijkertijd verschijnen alle Eurythmics-albums opnieuw met daarop extra nummers zoals B-kantjes en 12"-versies van singles.

Anno 2009 is de 80´s revival in de muziek in volle gang en wordt Eurythmics door veel artiesten (o.a. La Roux, Justin Timberlake, Goldfrapp) als een belangrijke inspiratiebron gezien.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!