Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer rijdt weg met auto

Beer rijdt weg met auto




In Colorado is een beer in een lege auto gekropen en heeft er een ritje van een goede veertig meter mee gemaakt. Naar verluidt claxonneerde de beer als gek tijdens zijn plezierritje, dat eindigde in het struikgewas. Dat meldt het persagentschap AP.

Broodje pindakaas
De feiten speelden zich af in Larkspur, ten zuiden van Denver. De beer had het gemunt op de twee jaar oude Toyota Corolla van de familie Story. De auto was niet op slot en de beer werd wellicht gelokt door een broodje pindakaas dat op de achterbank lag, aldus Ben Story, de zeventienjarige zoon van de familie.

De beer moet dan op een of andere manier de Toyota in versnelling hebben gezet. Het voertuig rolde van de oprit tot in het struikgewas, zo'n veertig meter verderop.

Gevangen
Maar daarmee was het avontuur nog niet ten einde. De autodeuren waren op een of andere manier vergrendeld geraakt en de beer zat gevangen. Buren belden de hulpdiensten. Agenten slaagden er in een portier met behulp van een lang touw open te rukken.

Flinke drol
De familie Story moet nu evenwel uitkijken naar een nieuwe auto. De beer heeft het interieur helemaal vernield en liet ook een flinke drol achter.

"Het is helemaal niet uitzonderlijk dat beren in auto's of zelfs in huizen binnendringen, op zoek naar voedsel", verklaart Tyler Baskfield van de Colorado Division of Wildlife. "Beren zijn heel slim".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rod Stewart - Rhythm of my Heart


Rod Stewart - Rhythm of my Heart


Klik op de foto om hem te beluisteren







Roderick David Rod Stewart ( Roderick David )(Londen, 10 januari 1945) is een Britse rockzanger van Schotse herkomst, bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook wel eens de laatste "song and dance man" vanwege zijn podiumpersoonlijkheid.


Op jonge leeftijd wilde Stewart voetballer worden en kwam terecht bij Brentford F.C.. Rod had gedurende deze tijd meerdere baantjes, waarvoor geen speciale vaardigheden vereist waren en werkte als grafdelver, afrasteringenbouwer en bezorger. Hij schakelde al snel over naar een carrière in de muziek en sloot zich begin jaren zestig bij de folkzanger Wizz Jones als straatzanger aan. Rod, Wizz en company reisden door Europa tot ze in Spanje gearresteerd werden wegens landloperij en omdat er vastgesteld werd dat hun paspoorten verlopen waren, werden ze al spoedig Spanje uitgezet en teruggestuurd naar Engeland.

Op het het station van Twickenham werd hij ontdekt door Long John Baldry. Vanaf 1964 trad hij veel op met Shotgun Express, Steampacket, Long John Baldry, Julie Driscoll en Alexis Korner. Zijn eerste opvallende plaatopname was zijn virtuoze mondharmonicaspel op het nummer My Boy Lollipop van Millie Small, een skazangeresje in 1964. Hij bleef relatief onbekend totdat hij zich in 1967 aansloot bij de Jeff Beck Group met virtuoos gitaarspeler Jeff Beck, bassist Ron Wood en drummers Aynsley Dunbar en Micky Waller......





» Reageer (0)
25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn mensen slordig?

Waarom zijn mensen slordig?


http://img412.imageshack.us/img412/9084/slordig.jpg



Het is niet zo dat slordige mensen er opzettelijk een rommeltje van maken, het lijkt hen gewoon te overkomen. Ook vrouwen bezondigen zich hier aan, maar toch is het een typische mannenkwaal. Rommelige partners kunnen voor heel wat relatieproblemen zorgen, zegt relatietherapeute Christine Northam.

Netter niet beter
Ordelijke mensen stoppen hun spullen weer meteen weg nadat ze het gebruikt hebben. Rommelige personen daarentegen hebben liever alles in hun gezichtsveld en laten daarom hun spullen liggen. Tot op het op een bepaald moment te erg wordt en ze een poetsbui krijgen. Voor je je partner aanpakt over zijn rommelige levensstijl, lees je best eerst onderstaande weetjes. Netter is namelijk niet altijd beter, vorig jaar toonde een studie aan dat nette mensen langer zoeken naar dingen dan mensen met een rommelig bureau.

Machtstrijd
"Vaak als koppels ruzie maken over rommel is dat omdat er andere, onderliggende problemen zijn. Als zij obsessief ordelijk is of hij extreem slordig, heeft dat vaak met woede of een machtstrijd te maken", aldus Christine Northam. "Zelfs als er geen onderliggende problemen zijn, verlopen de discussies over netheid en rommel zelden probleemloos." De nette persoon zal van zichzelf vinden dat hij gelijk heeft. Maar als je eens in de geschiedenis naar extreem ordelijke personen kijkt, zijn ze personen niet altijd zo schitterend. Hitler, Mussolini en Hoessein stonden bekend om hun obsessieve drang naar netheid. Daarnaast blijkt dat deze mensen het minst creatief zijn. Psycholoog Roderick Orner: "Ordelijkheid heeft veel met de controle bewaren te maken. Sommigen vinden rommel een bedreiging, anderen hebben er geen problemen mee. Creatieve mensen halen er zelfs hun inspiratie uit."

Ordelijke celebs
David Beckham is volgens vrouwlief Victoria ontzettend ordelijk. Hij sorteert de koelkast op kleur en stofzuigt in rechte lijnen.

Martha Stewart is geobsedeerd door orde. In haar kantoor mogen alleen rode en zwarte balpennen aanwezig zijn, haar bureauartikelen moeten allemaal netjes in een metalen mandje. "Het leven is te ingewikkeld om slordig te zijn", aldus Martha.

Bekende sloddervossen
Het ongetemde haar van Albert Einstein stond symbool voor zijn houding ten opzichte van ordelijkheid.

Alexander Fleming werd door zijn collega's geplaagd met zijn rommelig bereau. Hij had de gewoonte om alles waar hij mee bezig was minstens twee weken bij te houden, voor het geval dat hij een nieuw idee kreeg of een verandering opmerkte. Hij was zijn bureau aan het opruimen in 1928 toen hij een schimmel ontdekte in een petrschaal. Dit leidde tot de ontdekking van penicilline.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorg je juwelen met liefde


Verzorg je juwelen met liefde


De afbeelding “http://img171.imageshack.us/img171/7348/juwelenzq8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Er was een tijd dat juwelen niet alleen heel duur, maar ook oer klassiek waren. Aangezien het niet langer goud en diamant moet zijn, zijn juwelen de laatste jaren echte modeaccessoires geworden. Maar hoe onderhoudt je nu het beste die dierbare accessoires? Wij zetten enkele tips voor je op een rij.

* Zilveren juwelen krijg je weer glanzend door ze te poetsen met wat tandpasta.

* Ofwel leg je je zilveren juwelen in een pot met heet water met wat soda in en lichte proppen aluminiumfolie. Naspoelen met proper water en goed afdrogen.

* Stenen, parels, diamanten die dof geworden zijn, krijg je vaak weer stralend mooi door ze onder te dompelen in een bakje warm water met wat detergent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden jonge schildpadjes uitgezet in oliegebied

Duizenden jonge schildpadjes uitgezet in oliegebied



Duizenden jonge schildpadjes zijn na de olieramp in de Golf van Mexico in zee uitgezet. De dieren langer in gevangenschap houden zou nog schadelijker geweest zijn dan de olie zelf.

Tegen de tijd dat de bedreigde zeeschildpadden het getroffen gebied bereiken, hopen de biologen dat de olie al is opgeruimd. De schildpadden verkeren momenteel in een kritische levensfase en mogen niet in gevangenschap blijven leven. Daarom werd besloten het risico te nemen.

Critici vrezen dat BP helemaal niet op tijd klaar zal zijn met de schoonmaak in de Golf. Ze zouden geen rekening houden met orkanen en stromingen die de olie zelfs in de richting van de jonge schildpadjes kunnen stuwen.


In het begin van de maand werden tienduizenden schildpadeieren door vrijwilligers verplaatst om te voorkomen dat de jonge schildpadjes in de olievlek zouden belanden. Pas volgend jaar zal duidelijk zijn wat de olie echt aangericht heeft bij de bedreigde zeeschildpadden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marks and Spencer verkoopt kleren voor dikkere kinderen

Marks and Spencer verkoopt kleren voor dikkere kinderen



Marks and Spencer gaat kleren verkopen voor de nieuwe generatie dikkere jongeren. Zo zullen er kleren met een maatje groter in de winkel hangen voor kinderen vanaf drie jaar. Volgens gezondheidsorganisaties in Groot-Brittannië is dit een teken dat zwaarlijvigheid een steeds groter probleem aan het worden is.

In Groot-Brittannië staat één kind op vier nu al geklasseerd onder de term 'overgewicht' op het ogenblik dat ze aan de lagere school beginnen. Marks and Spencer zag er blijkbaar een gat in de markt in en startte met kledij voor kinderen met een maatje meer. De kleren zijn een pak ruimer dan de standaardkledij die voor kinderen vanaf drie jaar verkocht wordt.

"Dit is een tragische illustratie van het probleem van zwaarlijvigheid en hoe vroeg het begint", zegt Tam Fry van het Britse Nationale Obesitas Forum. "Vroeger zagen mensen zwaarlijvigheid als een kwestie binnen de lagere klassen, maar de beslissing van Marks and Spencer bewijst hoe verspreid het probleem is."

Jonge leeftijd
Volgens Marks and Spencer wordt al een week getest met de kleding. De beslissing kwam er op vraag van klanten en op basis van trends bij concurrende winkelketens.

Fry roept de Britse regering op om in te grijpen en de bevolking duidelijk te maken dat zwaarlijvigheid op jonge leeftijd een probleem is waar men een heel leven kan mee blijven kampen. Een studie toonde vorig jaar aan dat dochters van zwaarlijvige moeder tien keer meer kans maken om zelf ook obesitas te ontwikkelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat betekent het gezwaai van de kattenstaart

Dat betekent het gezwaai van de kattenstaart


http://img28.imageshack.us/img28/9144/poezen.jpg


Hun staart is een onmisbaar onderdeel van het kat-zijn. Geen wonder dat je er uit kunt afleiden hoe goed je kat gezind is...





1)    Traag zwaaien
Een kat die traag de staart van de ene naar de andere kant zwaait, is niet helemaal gelukkig. Misschien is hij een beetje geïrriteerd, maar in elk geval is er iets niet in de haak.

2)    Snel zwaaien
Een kat die snel over en weer zwaait met de kat, is zeer malcontent en geïrirteerd. Elke handeling die hem extra irriteert, zal bestraft worden. Een niet te negeren waarschuwing dus.

3) Drum
Je kat slaat ritmisch met zijn staart op de grond. Opgelet, hij is niet blij en zoekt problemen.

4)    In de lucht
Loopt je kat met de staart recht in de lucht, dan groet hij jou en is hij blij jou te zien. Dit signaal wordt ook gebruikt voor het groeten van andere katten die jouw kat leuk vindt.

5)    Dikke staart
Een kat met een dikke staart is net enorm verschoten of is in paniek. Hij doet zichzelf groter lijken om beangstigend over te komen op de vijand. Laat je kat tot rust komen, want de kans dat hij zich op een agressieve manier zal verdedigen is groot.

6)    Puntje
Het puntje van de staart beweegt? Dan heeft je kat iets interssant gezien. Een vogel of een vlieg ofzo.

7)    Tussen de benen
De staart tussen de benen is een teken van overgave. Sommige katten doen het nadat ze gestraft worden, maar meestal geven ze zich enkel over aan de stoute kat uit de buurt.

8)    Gekruld rond hun lichaam
Een kat waarbij de staart netjes rond het lichaam gekruld ligt, is perfect gelukkig.





» Reageer (0)
24-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Faalangst is angst voor schaamte

Faalangst is angst voor schaamte





Faalangst is een negatieve gebeurtenis dat het gevoel van eigenwaarde aantast en de relaties met anderen. Daarom proberen mensen net falen te voorkomen wanneer ze presteren. Uit angst voor schaamte. Psycholoog Arjan Van Dam hanteert deze theorie als uitganspunt van het boek 'De kunst van het falen'.

Jeugdjaren
Volgens de man ontstaat faalangst in de jeugdjaren. Vooral als ouders een kind bewust of onbewust het gevoel geven dat het erg is om fouten te maken, voelt het zich minder veilig.

Oplossing
Faalangst kan enkel overwonnen worden door minder resultaatgericht te werken. Kiezen voor een persoonlijke ontwikkeling is belangrijker dan zich te richten op een perfecte prestatie. Onderkennen dat er fouten mogen gemaakt worden en dat men daaruit kan leren, is een eerste stap. Wie enkel het resultaat vooropgesteld, wordt kwetsbaarder voor negatieve kritiek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase volkstelling stelt huisvrouw gelijk met hoertjes

Indiase volkstelling stelt huisvrouw gelijk met hoertjes



Het Indiase hooggerechtshof heeft kritiek geuit op de nationale volkstelling die huisvrouwen indeelde in dezelfde categorie als hoertjes, bedelaars en gevangenen, namelijk die van de "economisch niet productieve" inwoners.

De blaam kwam er nadat twee rechters de vergoeding van een man wiens vrouw omkwam in een ongeval verhoogden.

"De scheeftrekking is opmerkelijk", zegt rechter A.K. Ganguly. "Bij de volkstelling in 2001 bleek dat degenen die huishoudelijk werk verrichten als koken, kuisen, kinderen verzorgen, water halen en brandhout zoeken werden gecategoriseerd onder de werklozen en alsdusdanig gelijkgesteld werden met hoertjes en gedetineerden, die, volgens de volkstelling, geen economisch productieve activiteit uitvoeren."

Werk huisvrouw niet te vergelijken met andere beroepen
Volgens het gerechtshof kunnen de huishoudelijke taken van een vrouw en de zorg voor haar kinderen niet vergeleken worden met andere beroepen. "Een vrouw/moeder werkt niet met een prikklok. Ze is constant in de weer met de familie, dag en nacht, tenzij ze werkneemster is en bepaalde uren op haar werk moet zijn", oordeelde de rechtbank.

"Ze zorgt voor man en kinderen, inclusief koken, wassen etc. Ze onderwijst de kleinste kindjes en geeft hen een leidraad van onschatbare waarde mee voor hun verdere leven."

De Indiase nationale volkstelling grijpt om de tien jaar plaats. De laatste begon in april 2010 en zal zo'n 1,2 miljard Indiërs tellen, het grootste geregistreerde aantal ooit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Revolutionair: Terug lopen enkele uren na knie-operatie

Revolutionair: Terug lopen enkele uren na knie-operatie



Een nieuw revolutionair systeem voor het vervangen van knieën, kan patiënten terug doen lopen amper twee uur na de operatie. In plaats van in bed te blijven liggen voor minstens 24 uur worden patiënten aangemoedigd om zo snel als mogelijk de knie tot 90 graden te buigen en de eerste stappen te nemen.

Na 36 uur zouden ze het ziekenhuis zelfs kunnen verlaten, in plaats van na zes dagen of langer. Ook voor operaties aan de heupen en de enkels is de techniek geschikt.

Voor het systeem werden de laatste nieuwe ideeën uit Australië, Kopenhagen en de VS gecombineerd en gebruik gemaakt van effectieve pijnbestrijding. Orthopedisch chirurg Tony Smith ontwikkelde het systeem, samen met een team van fysiotherapeuten, anesthesisten, verpleegsters en ziekenhuismanagers.

Zowel patiënten als verpleegsters staan versteld van de resultaten. "Ik werk al twintig jaar als verpleegster, en het is ongelofelijk hoe snel deze mensen zich herstellen", aldus Anita Gittins.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkieteninvasie in Brussel

Parkieteninvasie in Brussel




Het Brusselse luchtruim blijkt steeds meer parkieten aan te trekken. Waar er veertig jaar geleden amper enkele tientallen parkieten werden geteld, zouden er dezer dagen al zo'n 10.000 exemplaren boven de hoofdstad vertoeven. Dat meldt de krant La Capitale.

"We stellen een exponentiële stijging van het aantal parkieten vast", zo bevestigt Olivier Beck van Leefmilieu Brussel, het Brussels Instituut voor Milieubeheer.
 
In 2007 telde Leefmilieu Brussel reeds 7.000 parkieten. Tegenwoordig verblijven er al 10.000 vogels in de hoofdstad. Hun aanwezigheid stelt steeds meer problemen voor inheemse vogels en vleermuizen.
 
Het Gewest bereidt intussen een actieplan voor om het fenomeen beter te beheren. "Indien het plan dat nuttig zou achten, moet men in de toekomst een aantal parkieten vangen en steriliseren of doden. Maar zover zijn we nog niet", aldus Beck.




» Reageer (0)
23-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandra De Preter nieuwe VRT-baas

Sandra De Preter nieuwe VRT-baas


http://img411.imageshack.us/img411/1237/sandradepreter.jpg


Sandra De Preter wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. De Preter (48) volgt als CEO Piet Van Roe op. De benoeming wordt momenteel door Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) bekendgemaakt op een persconferentie. De Preter is de eerste vrouwelijke CEO van de VRT. Op 15 september begint ze aan haar opdracht. De Preter is handelsingenieur van opleiding en werkt sinds 1998 bij uitgeversbedrijf Sanoma Magazines België, de groep achter tijdschriften zoals Libelle, Flair en tot voor kort Humo. In 2006 werd ze er aangesteld als tijdelijk gedelegeerd bestuurder. Vóór Sanoma was ze actief bij onder meer het tabaksbedrijf British American Tobacco en de voedingsbedrijven Delacre en Barry-Callebaut.


"Ik ben een mediavrouw in hart en nieren", reageerde de kersverse baas. "Ik kijk er op een positieve manier naar uit. Ik zal de komende maanden in dialoog treden met de mensen binnen het bedrijf en over de beheersovereenkomst discussiëren. Ik leer snel", legde de nieuwe CEO haar plannen uit. 


De zoektocht naar een nieuwe gedelegeerd bestuurder bij de VRT duurde langer dan verwacht. "Het gaat om een belangrijke functie met veel uitdagingen. Het moet iemand zijn met managerskwaliteiten, maar ook met affiniteit met het medialandschap en de openbare omroep", reageerde Vlaams minister-president Kris Peeters begin van de maand nog. Uiteindelijk kwam een headhunterbureau met De Preter als kandidate op de proppen.


Van Roe volgde eind december 2009 Dirk Wauters tijdelijk op aan het hoofd van de VRT. Wauters diende na overleg met de Vlaamse regering zijn ontslag in. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijft je vaginageur opwindend

Zo blijft je vaginageur opwindend


http://img135.imageshack.us/img135/2264/vaginay.jpg



Een vagina ruikt dan wel niet naar rozen, de typische geur werkt uiterst opwindend voor mannen. Een slecht ruikende vagina kan je seksleven dan ook danig om zeep helpen.

De geur van je intieme delen speelt een belangrijke rol in het seksleven. En daar wringt het schoentje. Vrouwen schamen zich vaak voor de geur van hun onderste regionen.  Heel wat vrouwen denken onterecht dat slechte vaginale geuren worden veroorzaakt door een ontoereikende lichaamshygiëne. Niets is minder waar, de zoete geur van een vagina kan veranderen door zweet, schimmelinfecties, eetgewoonten en zo meer.


Behandel je vagina om te beginnen met zorg. Hoewel heel wat vrouwen massa's tijd en geld spenderen aan andere delen van het lichaam, wordt de vagina al wat vergeten. Heb je toch last van een slecht geurende vagina, hoef je vooral niet nog meer zeep en speciale vaginashampoo's te gebruiken. Daardoor krijg je een nog drogere en vochtarme vagina waardoor je vaak de noodzakelijke bacteriën wegspoelt.

Deze tips kunnen helpen:
1. Draag katoenen ondergoed. Hoewel zijden en kanten slipjes heus wel mooier staan, zijn ze niet goed voor je vagina. Katoen laat lucht door en geeft je vagina zuurstof.

2. Verander je inlegkruisjes regelmatig en laat je tampons niet te lang zitten.

3. Deze methode uit grootmoeders tijd werkt nog altijd: neem een bad met een scheutje ciderazijn. Dat helpt tegen de kwalijke geurtjes.

4. De belangrijkste boosdoeners bij een slecht geurende vagina zijn je leefgewoonten: te weinig slaap, roken, koffie, ongezonde voedingsgewoonten of alcohol doen je gezondheid en vagina geen goed.

5. Eet een heleboel rauwe groenten en fruit. Niet alleen vaart je algemene gezondheid er wel bij, ook aan de geur van je onderste regionen zal je het verschil merken.

6. Last but not least, een kwalijke geur kan op een vaginale infectie wijzen. Heb je irritatie, jeuk of een abnormale afscheiding, zoek je maar beter de arts op.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musea willen spraakmakende tentoonstellingen naar Antwerpen halen

Musea willen spraakmakende tentoonstellingen naar Antwerpen halen





Ook Yves Leterme bezocht vorig jaar de succesvolle gezamenlijke tentoonstelling "A story of the image" in Singapore .
Verschillende musea waaronder Stad Antwerpen, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en Museum voor Hedendaags Kunst Antwerpen (MuHKA) werken vanaf dit najaar nauw samen om spraakmakende tentoonstellingen naar Antwerpen te brengen. De samenwerking komt er na de succesvolle gezamenlijke tentoonstelling "A story of the image" in Shanghai en Singapore vorig jaar.

Anselm Kiefer
Dit najaar slaan de drie grote Antwerpse museumpartners de handen in elkaar voor de organisatie van een unieke tentoonstelling over de 65-jarige hedendaagse kunstenaar Anselm Kiefer. De tentoonstelling brengt voor het eerst op grote schaal werk van de toonaangevende naoorlogse Duitse kunstenaar naar Antwerpen. Ze laat een selectie zien van werken van de jaren 1980 tot vandaag.

Nu het KMSKA grote renovatiewerken voorbereidt en zijn permanente collectie niet meer tentoonstelt, vormt het leegstaande gebouw vanaf 23 oktober het ideale decor voor Kiefers monumentale werken.

Uitstraling
"Dit samenwerkingsverband wil meer zijn dan louter en alleen het bundelen van communicatie-inspanningen. Het wil tentoonstellingen naar Antwerpen brengen die door een afzonderlijke partner alleen moeilijker of niet te realiseren zijn. Het verenigen van krachten kan de dynamiek en uitstraling van het Antwerpse museumveld enkel ten goede komen", zegt Antwerps schepen voor Toerisme en Cultuur Philip Heylen (CD&V).

"De nadruk wordt gelegd op tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars en op referentietentoonstellingen van belangrijke kunstenaars uit de twintigste eeuw. Tentoonstellingen waarvoor het Vlaamse publiek nu nog de landsgrenzen over moet, zijn binnenkort in Antwerpen te zien", zegt Heylen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zijn gek op schoenen.


Vrouwen zijn gek op schoenen.



http://img197.imageshack.us/img197/7690/schoen.jpg



Vrouwen zijn schoenfanaten. 30 paar is nog niet genoeg, dergelijke uitspraken kunnen enkel uit een mannenmond komen. She vroeg zich echter af welke waarheden er achter deze 'boerenwijsheden' zaten, en vroeg het aan jullie! Dit vinden jullie écht van schoenen!

Per jaar koopt 61% vzn de vrouwen 2 tot 5 paar schoenen, daarbij geven we gemiddeld tussen de 50 en de 100 euro per paar uit. Van de bijna 8000 ondervraagden blijkt een derde meer dan 15 paar schoenen in haar kleerkast te hebben staan. Toch dragen we maar 1 tot 5 paar effectief. Slechts 17 % gaf te kennen al haar schoenen regelmatig te dragen.

Schoenen weggooien is voor de meeste vrouwen een onbegonnen zaak. Ons favoriete schoeisel wordt enkel naar het containerpark gebracht wanneer ze stuk zijn. Schoenen moeten nog steeds erg comfortabel zijn. 61% van de ondervraagden verkoos comfort zelfs boven luxe en 'sexyness'. Als gemiddelde hakhoogte kiezen we voor een klein hakje tot maximum 5 centimeter hoogte. Toch kijkt 65% van de vrouwen voor het uitzicht wanneer ze een schoentje kopen, en letten ze minder op de prijs.

De favoriete plaats voor schoenen te kopen blijft met 93% de winkel, maar ook onlineshops lijken stilaan aan een opmars. Bij het uitkiezen gaan de meeste vrouwen (89%) voort op hun eigen mening. Slechts 10% volgt het advies van haar ouders of vrienden op.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polygamie maakt vrouwen ongelukkig

Polygamie maakt vrouwen ongelukkig




Wie met meer dan 1 vrouw getrouwd is, kan moeilijk aan de behoeften van al hun vrouwen en kinderen tegemoet komen. Zowel vrouwen als kinderen worden er ongelukkig van, zo toont een recent rapport uit Maleisië aan.


Volgens de Islam mogen mannen in het Aziatische land meer dan 1 vrouw hebben. De studie, opgemaakt door de 'Sisters in Islam', een vrouwengroepering voor de moslima's, toont aan dat polygamie echter een wreed verschijnsel geworden is en ver van de oorspronkelijke bedoeling om weduwen en wezen te beschermen, afstaat. Mannen verwaarlozen hun eerste echtgenote vaak nadat ze ook met een tweede of derde vrouw door het leven wandelen.

Eerste vrouw
Vooral vrouwen en kinderen uit de eerste families zijn niet te spreken over polygamie. Zij voelen zich het vaakst ongelukkig. Mannen zien minder problemen. Volgens de studie reageren mannen anders doordat ze hun verlangens en behoeften beter kunnen bevredigen. Zij kunnen elke nacht naar meer dan één seksuele partner gaan, terwijl hun echtgenotes elkaar aflossen. Ook kinderen zijn er geen voorstander van: 90 procent van de 523 ondervraagde kinderen willen later geen polygame relatie aangaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg ontdekt grootste moleculen ooit in het heelal

Belg ontdekt grootste moleculen ooit in het heelal


Een Belgische wetenschapper heeft een belangwekkende ontdekking gedaan in het heelal.


Een in Canada werkende Belgische professor ontdekte de grootste moleculen ooit in het heelal. Het gaat om grote koolstofmoleculen met 60 en 70 atomen die in een voetbalachtige vorm geordend zijn. Het bericht staat in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Science.

De ontdekking gebeurde door een internationaal team onder leiding van Jan Cami, een 38-jarige Belgische professor verbonden aan de Universiteit van London in Ontario (Canada). Cami is daarnaast ook verbonden aan het SETI-instituut van de NASA.
 
Infrarood ruimtetelescoop
Met behulp van de NASA Spitzer infrarood ruimtetelescoop werden in een planetaire nevel moleculen ontdekt die bestaan uit zestig of zeventig koolstofatomen gerangschikt in een driedimensionele bol. De atomen zijn in wisselende patronen van vijfhoeken en zeshoeken die op een moleculaire schaal er precies als een voetbal uitzien. "Vijfentwintig jaar geleden werd het bestaan van dergelijke voetbalachtige structuren per toeval in een laboratorium ontdekt toen men lange kettingen van koolstofatomen maakte", verduidelijkt Bart Vandenbussche van het Instituut voor Sterrenkunde aan de KULeuven. "Het bestaan van dergelijke complexe moleculen was ook theoretisch voorspeld."
 
Nobelprijswinnaard lovend
Harry Kroto, Nobelprijswinnaar Chemie (1996), reageerde op BBC vol lof op de ontdekking. "Dit levert het overtuigende bewijs dat dergelijke structuren sinds mensenheugenis in de verste uithoeken van ons melkwegstelsel bestaan".
 
De ontdekking van de grote moleculen draagt bij tot de kennis hoe het leven gevormd wordt. Naar toepassingen bijvoorbeeld worden dergelijke stevige en sterke stabiele structuren gebruikt voor de ontwikkeling van smeerstoffen in fijne mechaniek.
 
Professor Jan Cami is afkomstig uit Aalst en studeerde fysica aan de KULeuven, doctoreerde in Nederland en deed onderzoek in Californië vooraleer in Ontario aan de slag te gaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bee Gees - Somewhere

Bee Gees - Somewhere

Klik op de foto om hun te beluisteren






Bee Gees is een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (22 december 1949, zang) en Maurice Gibb (22 december 1949 – 12 januari 2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1 september 1946, gitaar  en zang). De naam van de groep is - in tegenstelling tot wat velen denken - niet de afkorting "Brothers Gibb". Oorspronkelijk speelden de broers samen als the Rattlesnakes, later werd dat Wee Johnny Hayes &  the Bluecats en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij radio DJ Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag op het Brisbane Speedway Circuit. Bill Gates bedacht de naam "Bee Gees" en baseerde zich daarbij op zijn en Goode's initialen: BG.  Op 12 januari 2003 sterft Maurice onverwacht aan een darminfarct. ...




» Reageer (0)
22-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor mijn liefste Minneke

Voor mijn liefste Minneke


http://img707.imageshack.us/img707/2814/minneke2.jpg



mijn liefste poes
ik weet dat je oud bent
langzaam ben je aan het uitsterven
de warmte werd je teveel
maar het doet zo'n pijn
te beseffen dat ik je moet afgeven

Een paar maal heb ik je leven al gered
nu kan ik het niet meer
ik probeer je nog wat in leven te houden
maar ik denk dat ik ga verliezen
ben ik egoïstisch als ik het doe
misschien moet ik je gewoon laten gaan ...?

Ik weet dat jij mij graag ziet
en jij weet dat ik je graag zie
altijd was je bij me
nu heb je de kracht niet meer
maar toch hoor ik aan je gespin
dat je gelukkig bent
als ik naar je kom kijken

Het zal zoveel pijn doen
als ik niet meer in die
lieve oogjes van je kan kijken
en dat lieve gespin
niet meer hoor
....


http://img827.imageshack.us/img827/2136/minnekenu.jpg





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nooit geziene collectie Mummies

Een nooit geziene collectie Mummies


http://img208.imageshack.us/img208/8800/mummiesoftheworld.jpg


In het California Science Center is een nooit geziene  collectie van 150 mummies te bekijken. De specimen komen uit Zuid-Amerika, Europa, Azië, Oceanië en, uiteraard, Egypte



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!