Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catalonië verbiedt stierengevechten

Catalonië verbiedt stierengevechten






Het Catalaanse parlement heeft in Barcelona gestemd voor een verbod op stierengevechten. Daarmee is Catalonië de eerste Spaanse regio op het vasteland die een dergelijk verbod invoert. De Canarische Eilanden deden dat in 1991 al.
 
Het verbod werd gesteund door 68 parlementsleden, 55 stemden tegen, 9 onthielden zich. Het verbod gaat in op 1 januari 2012. In Catalonië vinden sowieso maar weinig stierengevechten meer plaats. Enkel in de arena La Monumental in Barcelona sterven jaarlijks zo'n 100 stieren na een gevecht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotograaf gedood door met geweren poserend bruidspaar

Fotograaf gedood door met geweren poserend bruidspaar




Een trouwfotograaf werd in Sicilië per ongeluk doodgeschoten nadat hij het bruidspaar vroeg te poseren met geweren voor hun trouwfoto's.


De bruid Valentina Anitra en bruidegom Ignazio Licodia trouwden in de lokale kerk van Altofonte bij Palermo op het eiland Sicilië. Bij de fotoshoot achteraf stierf de 45-jarige fotograaf Calogero Scimea nadat hij geraakt werd door kogels van geweren waarmee het koppel poseerde. Hij stierf voor hun ogen. De ouders van het paar kunnen aangeklaagd worden wegens nalatigheid met de dood tot gevolg, aangezien het drama bij hun thuis gebeurde. De wapens waren ook van hen, maar ze hadden er wel een vergunning voor. Ballistische experts gaan de wapens bestuderen, volgens hen gaat het om jachtgeweren die gebruikt worden om op wilde dieren te jagen.


Woordvoerder van de politie Teo Luzi: "De fotograaf zou de ouders gevraagd hebben of ze thuis wapens hadden als rekwisieten voor de foto, één ervan is afgegaan en raakte hem in het hoofd, waarbij hij het leven liet. Het huwelijk werd meteen afgelast." De wapens werden legaal bijgehouden, maar met het oog op veiligheid mogen ze niet gehanteerd worden door mensen die geen ervaring hebben. We moeten nog onderzoeken of het geweer afging toen de fotograaf het vast had of toen het aan hem werd gegeven. Maar geen van de getuigen is erg spraakzaam."

In Zuid-Italië en zeker in Sicilië komen geweren op familie-evenementen of festivals vaak voor. Dit zorgde al voor heel wat doden en gewonden, zeker in de periode rond nieuwjaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tori Amos - Winter

Tori Amos - Winter

Klik op de foto om haar te beluisteren





Myra Ellen (Tori) Amos (Newton (North Carolina), 22 augustus 1963) is een Amerikaans pianiste en singer-songwriter.

Als dochter van een methodistendominee heeft religie altijd een grote rol in haar leven gespeeld. Haar vader, Edison Amos, is deels van Ierse afkomst en haar moeder, Mary, is half Cherokee.

Al vroeg toonde ze interesse in muziek en vooral de piano. Ze was drie toen ze voor het eerst achter de toetsen kroop en zelf liedjes verzon. Onder de indruk van haar talent, besloten haar ouders Myra Ellen naar het Peabody Conservatorium te sturen. Met haar vijf jaren was ze de jongste studente ooit en leek een toekomst als concertpianiste voor haar weggelegd. Op haar elfde besluit ze het conservatorium te verlaten, deels door haar opstandige aard. Zo speelt ze liever eigen interpretaties van Beethoven en Mozart en heeft ze een hekel aan het lezen van bladmuziek. Twee jaar later treedt ze op in diverse bars en hotel lounges in Washington.

Amos doet in 1980 mee aan een zangwedstrijd georganiseerd door de stad Baltimore en wint. Ze neemt haar eerste single (tevens getiteld Baltimore) op, die ze vervolgens in eigen beheer en op kosten van haar vader uitbrengt. In de late jaren '80 vertrekt Amos, die inmiddels door vrienden Tori is gedoopt, naar Los Angeles. Daar vormt ze de groep Y Kant Tori Read (een verwijzing naar haar afkeer van bladmuziek) en brengt ze in 1988 een gelijknamig getiteld album uit. Het album flopt en toont Tori als stoeipoes met een zwaard en knalrood haar. Hoewel de zangeres zich later zou distantiëren van deze periode, zou een van de bandleden (gitarist Steve Caton) later nog vaak met Tori samenwerken.

Na een paar jaar geen piano aangeraakt te hebben, schrijft ze liedjes voor haar eigenlijke debuut, Little Earthquakes. Platenmaatschappij Atlantic is enthousiast, maar van mening dat haar werk beter op zijn plaats is op de Europese markt. Tori vertrekt naar Londen waar ze een appartement en een oude piano huurt en de liedjes afwerkt.

Haar debuutplaat, Little Earthquakes handelt over religie, schuld, liefde en haar verkrachting door een fan in 1984 (o.a. in nummers als het expliciete "Me and a Gun" en "Silent all these years"). Het zeer persoonlijke album wordt al snel opgemerkt en toont het melodieuze en tekstueel gecompliceerde talent van Amos. Twee jaar later verschijnt Under the Pink. Dit album is rijker qua arrangementen en borduurt voort op de thema's van Little Earthquakes, maar duikt daarnaast ook in thema's als masturbatie ("Icicle") en geschiedenis (het epische "Yes, Anastasia"). Dit is tevens het eerste album waarop de Bösendorfer, de vaste piano van Amos hoorbaar is. Ze zou dit instrument altijd blijven gebruiken, ook tijdens haar optredens. Ook wordt op dit album een geprepareerde piano gebruikt in het nummer "Bells for Her", welke ook werd gebruikt voor de tweede helft van de tour die op dat album volgde.

In 1996 verschijnt Boys for Pele. Dit is Tori's meest complexe album. Cryptische teksten en onconventionele arrangementen gaan hand in hand met het gebruik van nieuwe instrumenten. De obligate piano heeft gezelschap gekregen van een klavecimbel (dat Amos bespeelt als een gitaar, op nummers als "Blood Roses" en "Professional Widow"). Met name haar verbroken relatie met producer Eric Rosse is in thematisch opzicht bepalend geweest voor Boys for Pele, dat door Amos zelf geproduceerd werd. Van het nummer "Professional Widow" verschijnt een remix van de hand van Armand van Helden dat in het club-circuit een groot succes is en in Engeland de nummer 1-positie bereikt.

In 1998 trouwt Tori met producer Mark Hawley. Samen bewonen ze een landerij in Cornwall, waar ze ook hun eigen studio's hebben.

De diverse miskramen van Amos zijn een belangrijke invloed op haar vierde solo-album, From the Choirgirl Hotel, uit 1998. Ook in stijl betekent dit album een belangrijk keerpunt. De piano staat minder centraal en heeft plaatsgemaakt voor synthesizers. Het album staat vol met rijk gearrangeerde indringende nummers. De bijbehorende Plugged tour is een groot succes en brengt Amos onder andere naar Pinkpop. Tijdens haar optredens staat Amos erom bekend dat ze haar complete catalogus van meer dan 200 nummers voorbij kan laten komen. Het is dus steeds een verrassing wat ze ten gehore zal brengen. Ze treedt zowel solo als met band op.

To Venus and Back uit 1999 was begonnen als een verzameling van haar uitgebruide catalogus van b-kanten, maar toen bleek dat Amos verschillende nieuwe nummers klaar had, werd besloten een dubbelalbum uit te brengen. Naast een compleet nieuw album met elf nieuwe liedjes ('Venus: Orbiting') verschijnt een live-cd met nummers opgenomen tijdens de Plugged tour (getiteld 'Venus Live: Still Orbiting'). Qua stijl doet het nieuwe album denken aan de voorganger, maar Amos wisselt nummers met complexe, als dance aandoende ritmes, af met meer traditioneel op piano gebaseerde nummers. Tijdens een korte promotietour ontdekt Tori dat ze opnieuw zwanger is, en dit keer bevalt ze van een gezonde dochter.

Strange Little Girls (2001) is een cover album, waarop 12 nummers geschreven door mannen over vrouwen, vanuit vrouwelijk perspectief worden bekeken en herwerkt. Amos gaat in op wapengebruik (het spookachtige "97 Bonnie & Clyde" van Eminem en "Happiness Is a Warm Gun" van The Beatles, maar ook "I Don't Like Mondays" van de Boomtown Rats) en geeft een wel heel eigen interpratie van "Raining Blood" van Slayer.

Nadat meningsverschillen met Warner/Atlantic tot een definitieve breuk met de platenmaatschappij leiden, verschijnt in 2002 Scarlet's Walk op het Epic-label. Het conceptalbum vertelt het verhaal van een vrouw die een fictieve reis maakt door de Verenigde Staten na 11 september. Thema's zijn de porno-industrie ("Amber Waves"), 11 september ("I Can't See New York"), godsdienstwaanzin ("Pancake") en haar pasgeboren dochter ("Gold Dust"). De single "A Sorta Fairytale" wordt haar grootste hit in de Verenigde Staten.

In 2003 verschijnt een best-of album, Tales of a Librarian, waarop twee oude b-kanten opnieuw zijn opgenomen ("Mary" en "Sweet Dreams") en ook twee nieuwe nummers staan ("Angels" en het nostalgische "Snow Cherries from France"). Naar aanleiding van de Scarlet's Walk tour verschijnt in 2004 Welcome To Sunny Florida, een dvd met een liveconcert en een bijbehorende cd met b-kanten uit de Scarlet's Walk periode.

Begin 2005 verschijnt Amos' tweede album op het Sony/Epic-label, The Beekeeper. Centraal staan de rol van de vrouw en de oerzonde. Het album wordt gekenmerkt door gospelkoren, Cubaanse drums en het Hammondorgel. De single "Sleeps With Butterflies" krijgt redelijk wat airplay, mede door promotiebezoeken aan radioprogramma's en een signeersessie in het toepasselijk genaamde warenhuis De Bijenkorf te Amsterdam op 3 maart 2005. Het nummer "Toast" is opgedragen aan haar broer, die in november 2004 overlijdt na een auto ongeluk.

Op 14 februari 2006 verschijnt een dvd met daarop alle videoclips uit Tori's carrière onder de titel Fade to Red.

Op 26 september 2006 komt het verzamelwerk A Piano: The Collection uit. Een 5-cd box met bijzondere opnames uit Amos' carrière (outtakes, demos en nieuw gemixte studioversies) en een aantal nieuwe nog niet eerder gehoorde nummers, waaronder het mythologische "Zero Point" dat stamt uit de tijd van To Venus and Back en daar plaats moest maken voor het nummer "Datura", en "Walk to Dublin", dat de eerste single van Boys for Pele had moeten worden, maar na onenigheid met de platenmaatschappij van het album werd gehaald.

Eind april 2007 komt Amos' negende studioalbum uit, getiteld American Doll Posse. De opnamen hiervoor startten in de zomer van 2006 en ze werkt hierop wederom samen met vaste muzikanten Matt Chamberlain (drums) en Jon Evans (bas). Op dit nieuwe conceptalbum werkt de zangeres met vijf pseudoniemen: Santa, Pip, Clyde, Isabel en Tori. Deze personages zijn allen gebaseerd op een godin uit de Griekse mythologie, en belichamen volgens Amos de verschillende aspecten van de vrouw. Eerste single "Big Wheel" is een behoorlijk succes in de Verenigde Staten waar het de top 10 behaalt van de alternatieve hitlijsten. Doordat Tori in het nummer zingt dat ze een 'MILF' (Mother I'd Like to Fuck) is, is het nummer omstreden en moet ze die passage overslaan in enkele Amerikaanse TV-optredens. Ter promotie van het nieuwe album startte Tori op 28 mei 2007 in Rome een Europese tour, waarbij ze op 3 juni op in de Heineken Music Hall te Amsterdam verscheen, en ook op Rock Werchter acte de presence gaf.

Op 2 december 2008 werd het nieuws naar buiten gebracht dat ondanks Amos' nieuw verworven onafhankelijke status als artiest ze haar nieuwe album zal uitbrengen met hulp met het label Univeral Records. Het album 'Abnormally Attracted to Sin' verschijnt op 18 mei 2009. De 'limited edition' van het album (Tori's tiende soloplaat) bevat een DVD met zogenaamde 'visualettes', korte stomme documentairefilmpjes die elk van de nummers vergezellen. In april en mei 2009 doet Tori een korte promotour voor het album, waarbij ze onder andere Amsterdam aandoet. Op 7 mei speelt ze enkele nummers tijdens het radio-programma 3voor12, live vanuit Studio Desmet. Tijdens de uitzending wordt bekendgemaakt dat Tori zal terugkomen naar Amsterdam voor een optreden op 17 september in de Heineken Music Hall.

In de lente van 2010 is bekendgemaakt dat ze in zomer verschillende festivals zal aandoen, o.a. Zurich, Brugge, Moskou en Parijs. Tevens is Tori op 21 juli in het Caprera theater in Bloemendaal. Het laatste concert was binnen enkele weken uitverkocht.

Daarnaast is Amos met scenarioschrijver Samuel Adamson bezig met een musicalbewerking van een sprookje uit 1864 van George MacDonald, 'The Light Princess', die waarschijnlijk in 2010 op het Londense West End in première gaat.




» Reageer (0)
27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiegangers dumpen 10.000 huisdieren op het internet

Vakantiegangers dumpen 10.000 huisdieren op het internet

Schandalig !!!



Nooit eerder werden huisdieren zo massaal op het internet verkocht als de voorbije weken. Meer dan 10.000 katten, honden, maar ook parkieten, schildpadden en konijnen staan te koop op 2dehands.be. Blijkbaar willen heel wat vakantiegangers snel nog van hun dier af, voor ze op reis vertrekken. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

"Het hele jaar door staan er zo'n 6.000 dieren te koop op onze site, maar sinds juni loopt dat aantal op tot meer dan 10.000", zegt Linda Schaake, woordvoerster van 2dehands.be. "Normaal hebben we 500 tot 600 honden, nu zijn dat er meer dan 900." De reden: "De asielen zijn overbevolkt, de opvangtehuizen volzet. Dan biedt het internet een uitweg", aldus Schaake.
 
Flauw excuus
Maar daar is Michel Vandenbosch van Gaia het niet mee eens. "Een hond is een behoeftig wezen, geen tafel of een stoel die je even snel het internet op gooit", maakt hij zich boos. "Het is een flauw excuus om te zeggen dat er gezocht wordt naar een betere thuis. Vakantiegangers willen gewoon zo snel mogelijk van hun beestje af en dan is het bijzaak waar het dier terechtkomt."
 
Amper te controleren
Volgens de wet is het nochtans "verboden reclame te maken of advertenties te plaatsen met het oog op het verkopen van dieren". Maar de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn geeft toe dat het internet amper te controleren is. "Als er een klacht komt, treden we altijd op", luidt het, "maar veel zijn dat er niet, mensen rapporteren inbreuken niet meer."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Signalen die wijzen op diabetes

Signalen die wijzen op diabetes




De belangrijkste risicofactoren van diabetes zijn bekend: overgewicht, een grote buikomtrek (+ 80 cm voor vrouwen, +94 voor mannen) en familieleden met de ziekte. Ook etniciteit speelt een rol: zwarte mensen en Aziaten hebben meer kans. Wie twee of meer van deze risicofactoren heeft, laat best een bloedtest doen bij de dokter.

Maar er zijn nog andere waarschuwingssignalen voor diabetes. Kijk dus ook uit voor:

-    Vaker plassen, vooral 's nachts
-    Extreme dorst, droge mond en droge tong
-    Extreme vermoeidheid of slaperigheid
-    Onverklaarbaar gewichtsverlies
-    Jeuken van de genitaliën of regelmatige periodes met jeuk
-    Wondjes en sneden helen traag
-    Wazig zicht, rode en branderige ogen en ontstekingen aan de ogen
- verhoogd hongergevoel, omdat het lichaam geen glucose kan opnemen en dus denkt dat er een tekort aan is
- wie aan een erge vorm lijdt, kan soms ruiken naar aceton. Het risico op een coma is dan erg groot.

Diabetes komt met een boel complicaties, die je ook kunnen tippen dat er iets gaande is in je lichaam. Let dus ook op:

-    Impotentie of penisdysfunctie
-    Hoge bloeddruk
-    Slechte circulatie naar handen en voeten, met gezwollen voeten en koude handen tot gevolg
- gevoeligheid van de zenuwen vermindert, waardoor de tastzin afneemt en de handen en voeten vaak tintelen
-    Problemen met het tandvlees
- versnelde artherosclerose, diabetes is dan ook een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten

Ga zo snel mogelijk naar de dokter en laat de nodige tests uitvoeren als verschillende van deze signalen vaak voorkomen. Wie echter lijdt aan een lichte vorm van diabetes, vertoont niet altijd deze symptomen. Je kan dus ook diabetes hebben zonder het te weten.

Wat is het?
Diabetes of suikerziekte is een aandoening waarbij de suikerwaarden in het bloed systematisch te hoog zijn. Bij een nuchtere persoon is de aangewezen bloedwaarde 4 tot 5,6 mmol per liter. Wie niet nuchter is, maar niet boven de 11 mmol uitkomen. Wie meer dan 13 mmol per liter meet, heeft extreem verhoogde waarden en loopt risico op een coma.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikenaar uitgehongerd en verplicht wc-water te drinken

Luikenaar uitgehongerd en verplicht wc-water te drinken


http://img507.imageshack.us/img507/7619/24723968.jpg


De 48-jarige Paola G. uit Luik is doorverwezen naar het parket omdat ze de 62-jarige oom van haar partner heeft mishandeld en hem slagen en verwondingen heeft toegebracht.

Het slachtoffer kreeg sinds enkele weken regelmatig geen eten meer. Toen de politie maandagavond werd opgeroepen had de zestiger sinds vrijdag niets meer gegeten. De keuken was op slot en het slachtoffer was uitgedroogd omdat hij enkel water uit het toilet mocht drinken. Hij werd verplicht te slapen op een deken in de eetkamer.
 
De man verloor door de ontberingen 25 kilo op enkele weken tijd en zag er bij zijn ontdekking uit als een "skelet". De politie ontdekte ook sporen van slagen op het lichaam van de zestiger.

Geld
Paola G. verplichtte het slachtoffer om zijn huis te verkopen. Ze verkreeg bovendien een volmacht op zijn bankrekening. Het geld heeft ze evenwel nooit gezien, omdat alle rekeningen en de opbrengst van de verkoop van het huis geblokkeerd waren bij de notaris.
 
Toen de vrouw werd opgepakt simuleerde ze een epilepsie-aanval. Ze ontkende daarna alle beschuldigingen en weigerde nog te praten.
De zaak werd overgemaakt aan een onderzoeksrechter en er werd een aanhoudingsmandaat uitgevaardigd tegen Paola G.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knul maakt 180.000 kaartjes voor soldaten in buitenland

Knul maakt 180.000 kaartjes voor soldaten in buitenland





Een tienjarige jongen wil alle Amerikaanse soldaten die op missie zijn in het buitenland een persoonlijk kaartje sturen. Alle 180.000 dus, waardoor Stephen Goodman uit Phoenix de hele zomer zoet is met knip-, plak- en schrijfwerk.

De soldaten hebben wel een bedankje verdiend, vindt Goodman. "Ik doe dit om te zorgen dat ze een goed gevoel hebben. Niet iedereen bedankt de militairen. Misschien doen een paar mensen dat, maar ik wilde dat veranderen en er een iemand aan toevoegen", zegt de jongen, die samen met zijn opa maandenlang knutselt aan de kaartjes.

Die opa is ook heel enthousiast, en had zelf ook wel zo'n kaartje willen krijgen toen hij diende in Vietnam. "Wat hij nu doet, zorgt ervoor dat onze troepen zich goed voelen. Een kaartje laat hen weten dat iemand om hen geeft. Wij hebben nooit zoiets gehad", zegt opa Manuel Noriega.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvissen kunnen ruiken

Walvissen kunnen ruiken



Groenlandse walvissen beschikken over het vermogen om lucht te ruiken. Vroeger dachten wetenschappers immers dat walvissen en dolfijnen geen reukvermogen hebben.

Wetenschappers uit de universiteiten van Ohio deden de ontdekking bij een dissectie. De dieren werden het slachtoffer van de tweejaarlijkse walvisjacht van de Inupiat in Alaska. Het team onderzoekers mocht de dode walvissen onderzoeken om meer te weten te komen over de hersenen van Groenlandse walvissen.

Daaruit bleek dat de dieren over een ongekend reukvermogen beschikken. Die ontdekking kan een nieuw inzicht bieden in de manier waarop ze hun voedsel vinden. "Op het eerste gezicht lijkt het dat walvissen geen nood hebben aan een reukvermogen boven water omdat ze altijd onder water jagen", zegt professor Hans Thewissen.

Bovendien bleken walvissen en dolfijnen in het verleden anatomisch niet in staat om te ruiken. Het is dus opmerkelijk dat de Groenlandse walvis dat vermogen wel ontwikkeld heeft.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Bush - Gaelic Song


Kate Bush - Gaelic Song

Om haar te beluisteren druk op de foto






Bush debuteerde in 1978 met de hit Wuthering Heights, dat was geïnspireerd op het gelijknamige boek van Emily Brontë. Het nummer stond in Groot-Brittannië vier weken lang op de eerste plaats van de hitlijsten. Ter gelegenheid van de opening van het Spookslot in de Efteling werd op 12 mei 1978 een tv-special met Bush uitgezonden. Het was haar allereerste televisieoptreden. De opnames vonden onder meer plaats in en rondom de te openen spookruïne. Haar debuutalbum The Kick Inside werd zowel artistiek als commercieel hoog gewaardeerd. De plaat, geproduceerd door David Gilmour (Pink Floyd), bevatte hits zoals "Them Heavy People" en "The Man With The Child In His Eyes". David Gilmour wordt wel haar ontdekker genoemd, omdat hij haar zowel financieel als moreel steunde tijdens het opnemen van haar eerste demo's, en haar verder ook promootte bij zijn eigen platenmaatschappij, EMI.

Bush ondernam slechts eenmaal een tournee, The Tour Of Life, in 1978-1979. Ze baarde veel opzien door haar mime-achtige manier van dansen. Ze was de eerste zanger die live een draadloze microfoon op haar hoofd droeg (waardoor ze haar handen vrij had).

Latere albums zoals Lionheart en Never for Ever waren commercieel gezien iets minder succesvol dan haar debuut maar niettemin werden "Babooshka" en "Army Dreamers" hits. Latere hits waren onder andere "Cloudbusting" en "Running Up That Hill". Voor de videoclip van "Cloudbusting" had Bush haar haren kort laten knippen, en Donald Sutherland speelde haar vader. Eind jaren tachtig scoorde Bush een hit samen met Peter Gabriel met het nummer "Don't Give Up". In 1986 nam ze eveneens een duet op met de Schotse band Big Country ("The Seer").

In 1989 verscheen haar album The Sensual World, dat haar best verkochte album in Amerika werd. Na het album The Red Shoes (1993) trok Bush zich jarenlang terug op een eiland in de Theems, waar ze werkte aan haar album Aerial, waarvan het nummer "King of the Mountain" een bescheiden hit werd. Op 18 januari 2002 verscheen Bush voor het eerst sinds jaren weer op het podium als speciale gast van David Gilmour tijdens een concert in de Royal Festival Hall.

In 2007 is er een documentaire over Kate Bush gemaakt onder de titel "Come Back Kate", waarin toegewijde fans over hun bijzondere band met de zangeres verhalen. Hoewel haar bijzondere stijl niet iedereen gemakkelijk in het gehoor ligt, wordt Kate Bush breed gerespecteerd onder collega-muzikanten. Tori Amos, Björk, Sinéad O'Connor en de Nederlandse artiest Valensia hebben in interviews aangegeven dat ze door Kate Bush zijn beïnvloed en geïnspireerd.





» Reageer (0)
26-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100-jarige olifant sterft in dierentuin Bangladesh

100-jarige olifant sterft in dierentuin Bangladesh



Een dierentuin in Bangladesh rouwt na de dood van een 100-jarige olifant. Het oude dier was de topattractie van de zoo en stierf zaterdag aan de gevolgen van een hartaanval.

Pabantara kreeg donderdag een hartaanval en overleed twee dagen later. De olifant was honderd jaar oud en leefde al sinds 1957 in de dierentuin. In dat jaar werd de dierentuin opgericht. De vrouwelijke Aziatische olifant was de belangrijkste attractie van de zoo en heeft een pak kinderen en volwassenen op haar rug gedragen.

De verzorgers wisten met hun verdriet geen blijf door de dood van Pabantara. Zelfs gepensioneerde verzorgers kwamen een laatste groet brengen. Aziatische olifanten worden normaal 60 tot 90 jaar oud. Pabantara was één van de oudste olifanten uit de streek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiswerken, zo doe je dat

Thuiswerken, zo doe je dat



Thuiswerken is niet zo voor de hand liggend als het lijkt. Ja, je bent thuis, op je gemak, je kan tussendoor al eens een boodschap doen, of de gewonnen filetijd invullen met huishoudtaken. Je kan in je bed werken, in je pyjama, met ongekamd haar.

Maar er zijn ook nadelen: je kan niet even overleggen of stoom afblazen met collega's, de communicatie verloopt stroef, de grens tussen werk en privé verdwijnt en het kan erg geïsoleerd aanvoelen. Bovendien kom je in de verleiding om te veel pauzes te nemen, en je productiviteit daalt. Daarom: de gulden regels om van thuiswerken een succes te maken.

1)    Dress for success
Op een slechte dag kan je best wel eens in je pyjama in je bed werken, maar overwin de gemakkelijkheidsoplossing en kleed je zoals wanneer je naar het werk zou gaan. Mentaal maakt dit een groot verschil: als je 'deftig' gekleed bent, maak je de switch naar 'werkmodus' en blijf je niet hangen is 'thuismodus'.

2)    Grenzen afbakenen
Als je werkt waar het je uitkomt, wordt de grens tussen privé en werk steeds vager. Je zal geneigd zijn door te werken of rap iets tussendoor te nemen - of omgekeerd: werktijd gebruiken voor een vaatwasje, een boodschap of een doktersafspraak.

Door duidelijke grenzen te stellen, en te werken in een daartoe bestemde ruimte, is het gemakkelijker je werk los te laten. Bijkomend voordeel: de rest van je huis, blijft dan ook echt thuis en ontspanningsruimte. Het helpt ook om het einde van je werkdag heel bewust af te sluiten door iets helemaal anders te gaan doen, boodschappen of gaan sporten.

3)    Materiaal
Richt je werkkamer degelijk in. Vooral een goede stoel, voldoende licht en een goede zithouding zijn essentieel. Er in investeren, is investeren in je eigen gezondheid. Bepaal zelf hoeveel bergruimte je nodig hebt, en hou er een systeem in zodat je geen tijd verliest met zoeken (en opruimen).

4)    Thuis en niet thuis
Trek altijd van in het begin de grens bij thuiswerken. Voor vrienden of familieleden (moeders...) is het verleidelijk om langs te lopen 'nu je toch thuis bent' en zelf kom je ook wel eens in de verleiding tot een lunch op een terras. Zeg kordaat nee, en stuur ze wandelen. Voor telefoontjes geldt net hetzelfde.

Want alle tijd die je verliest tussendoor, moet ingehaald worden en knaagt dus aan de tijd met je gezin of partner.  Tegen alle verwachtingen in is een strak werkschema dus net wel noodzakelijk als je thuis werkt.

Heb je 's avonds geen verplichtingen, en heb je een flexibele baas, neem dan die lunch of die middagfilm. Maar plan dan ook om de verloren tijd nog die dag in te halen.

5)    Werkroutine
Hoe meer je je houdt aan de routine van een kantoor, hoe productiever je zal werken. Omgekeerd werkt het ook: als je afwijkt van de routine, en tijd verliest tussendoor, zal je langer doorwerken, wat met elke minuut zwaarder gaat wegen.

Dat betekent niet dat je geen pauze kan nemen, integendeel. Het kantoorleven bestaat uit koffiepauzes, een gezamenlijke lunch en een fikse lachbui. Pauzes moeten er dus ook zijn als je thuis werkt. Neem de krant door, geef de planten water of speel even met je kat: zo kan je je thuiswerken echt ten volle benutten.

6)    Vakantie
Thuiswerkers zijn vaak freelancers en zelfstandigen, die wel eens in de verleiding komen om te veel te werken. Vergeet niet dat je recht hebt op vakantie, en sta jezelf ook toe om vakantie te nemen. Dat heeft twee positieve effecten: je hebt iets om naar uit te kijken, en je kan na de vakantie met volle energie terug beginnen.

7)    Stilte
Thuis werken kan erg isolerend zijn. Niemand om mee te praten, mee te overleggen of mee te lachen, of stoom tegen af te blazen als het allemaal tegenzit. Jezelf motiveren is dan ook niet altijd gemakkelijk. Om te blijven communiceren met collega's kan een msn-systeem wonderen doen, of je kan slechts enkele dagen thuiswerken en de rest op kantoor.

Freelancers en zelfstandigen kunnen lotgenoten opzoeken online, om ervaringen te delen of af en toe samen te werken om de eenzaamheid te breken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patiënt mag ziekenhuis verlaten na eerste gezichtstransplantatie ooit

Patiënt mag ziekenhuis verlaten na eerste gezichtstransplantatie ooit



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/1/2/3/media_xl_3810603.jpg?20100726163109


De eerste patiënt ter wereld die een complete gezichtstransplantatie kreeg, wat gebeurde in maart, heeft vandaag het ziekenhuis Vall d'Hebron in Barcelona mogen verlaten. Zijn toestand evolueert gunstig, zeggen de dokters.
 
De patiënt, Oscar, werd vandaag voorgesteld op een persconferentie waar het medische team aanwezig was. Een dertigtal personen waren betrokken bij de operatie, die 24 uur duurde. Na een ongeval was het gezicht van de jongeman ernstig misvormd. Hij raakte daarbij zijn neus en neusholtes kwijt, zijn boven- en onderkaken waren misvormd, net als zijn jukbeenderen, lippen, mond en soepele delen van zijn gezicht. Hij had moeilijkheden om te ademhalen, te praten en te slikken, en moest op een kunstmatige manier gevoed en beademd worden.
 
"De ziekenhuisploeg transplanteerde alle gezichtshuid en -spieren, de oogleden, neus, lippen, bovenkaak, alle tanden, het verhemelte, het been van de jukbeenderen en de onderkaak", zei dokter Joan Pere Barret. Daarvoor werd gebruik gemaakt van technieken uit de plastische chirurgie en reconstructieve neurovasculaire microchirurgie.
 
Vanaf nu mag de patiënt drinken. Hij staat op een dieet op basis van puree. Sinds twee maanden kan hij ook weer praten. Verder kreeg hij opnieuw gevoel in een groot deel van zijn nieuwe gezicht en begint hij weer controle te krijgen over zijn spierbewegingen. Maar, volgens de dokter, kan hij nog altijd zijn ogen en mond niet sluiten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online pesten begint al op basisschool

Online pesten begint al op basisschool





Kinderen pesten elkaar online al op de basisschool, blijkt uit een Nederlands onderzoek waarmee communicatiewetenschapper Niels Baas afstudeert aan de Universiteit Twente. Baas volgde zes weken lang 28 kinderen van 11 en 12 jaar, van wie de helft aangaf slachtoffer te zijn geweest van cyberpesten. Vrijwel alle kinderen waren getuige van online pesterijen.

Volgens Baas wordt cyberpesten vaak verzwegen. Een slachtoffer zegt niks tegen zijn ouders, omdat hij bang is zijn internetverbinding kwijt te raken. Tegen de leraar zegt hij niks omdat hij bang is dat de kwestie klassikaal wordt besproken.
 
Cyberpesters beseffen volgens Baas vaak niet welke impact hun pesterijen hebben. Vaak zouden ze het zien als het uitdelen van plaagstootjes. Bovendien leggen ze de schuld vaak bij het slachtoffer, bijvoorbeeld omdat die een 'rare' foto online heeft gezet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse weerman verkracht negen vrouwen

Duitse weerman verkracht negen vrouwen



De bekendste Duitse tv-weerman, Jörg Kachelmann (52), zit in de cel op verdenking van het meerdere malen verkrachten van zijn vriendin. Daarnaast zouden nog acht andere vrouwen door de weerman verkracht zijn.

De man die al jaren dagelijks het weer op de Duitse ARD presenteert, werd enige tijd geleden vastgezet. Zijn ex-vriendin: "Hij heeft mij op een schandalige manier verkracht. Er zijn dingen gebeurd die straks tijdens het proces wel duidelijk zullen worden. Ik ben diep en diep gekrenkt."

Slecht voor omroep
Op 6 september moet Kachelmann voor de rechtbank verschijnen. ARD zit aardig verveeld met de kwestie. "Het is een trieste zaak dat dit zich heeft afgespeeld", stelt een woordvoerder van ARD. "Als je een bekende tv-persoonlijkheid bent, is dit én voor ons én voor de man zelf zeer schadelijk."

Vervangster
Maar voor één vrouw heeft de zaak een positief staartje. De 40-jarige Claudia Kleinert mag namelijk haar baas vervangen. Kleinert: "Het is geweldig om het weer voor je hele vaderland te presenteren, maar toch heb ik het er moeilijk mee. Jörg en ik kennen elkaar natuurlijk heel goed, hij heeft mij opgeleid. Dit is verschrikkelijk. Hij zit nu in de cel, en ik moet het weer presenteren. Ik hoop echt voor Jörg dat het goed afloopt".

"Onschuldig"
Jörg krijgt ondertussen regelmatig bezoek van zijn moeder. "Ik ben echt onschuldig", jammerde hij zaterdag via zijn advocaat. "Ik ben op een enorme manier misleid". De officier van justitie denkt daar anders over. "Kachelmann lijkt zichzelf zwaar te overschatten. De bewijzen tegen hem stapelen zich op. We zijn bezig alle zaken nu juridisch tegen hem vast te leggen. Hij blijft voorlopig zitten waar hij zit".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer rijdt weg met auto

Beer rijdt weg met auto




In Colorado is een beer in een lege auto gekropen en heeft er een ritje van een goede veertig meter mee gemaakt. Naar verluidt claxonneerde de beer als gek tijdens zijn plezierritje, dat eindigde in het struikgewas. Dat meldt het persagentschap AP.

Broodje pindakaas
De feiten speelden zich af in Larkspur, ten zuiden van Denver. De beer had het gemunt op de twee jaar oude Toyota Corolla van de familie Story. De auto was niet op slot en de beer werd wellicht gelokt door een broodje pindakaas dat op de achterbank lag, aldus Ben Story, de zeventienjarige zoon van de familie.

De beer moet dan op een of andere manier de Toyota in versnelling hebben gezet. Het voertuig rolde van de oprit tot in het struikgewas, zo'n veertig meter verderop.

Gevangen
Maar daarmee was het avontuur nog niet ten einde. De autodeuren waren op een of andere manier vergrendeld geraakt en de beer zat gevangen. Buren belden de hulpdiensten. Agenten slaagden er in een portier met behulp van een lang touw open te rukken.

Flinke drol
De familie Story moet nu evenwel uitkijken naar een nieuwe auto. De beer heeft het interieur helemaal vernield en liet ook een flinke drol achter.

"Het is helemaal niet uitzonderlijk dat beren in auto's of zelfs in huizen binnendringen, op zoek naar voedsel", verklaart Tyler Baskfield van de Colorado Division of Wildlife. "Beren zijn heel slim".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rod Stewart - Rhythm of my Heart


Rod Stewart - Rhythm of my Heart


Klik op de foto om hem te beluisteren







Roderick David Rod Stewart ( Roderick David )(Londen, 10 januari 1945) is een Britse rockzanger van Schotse herkomst, bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook wel eens de laatste "song and dance man" vanwege zijn podiumpersoonlijkheid.


Op jonge leeftijd wilde Stewart voetballer worden en kwam terecht bij Brentford F.C.. Rod had gedurende deze tijd meerdere baantjes, waarvoor geen speciale vaardigheden vereist waren en werkte als grafdelver, afrasteringenbouwer en bezorger. Hij schakelde al snel over naar een carrière in de muziek en sloot zich begin jaren zestig bij de folkzanger Wizz Jones als straatzanger aan. Rod, Wizz en company reisden door Europa tot ze in Spanje gearresteerd werden wegens landloperij en omdat er vastgesteld werd dat hun paspoorten verlopen waren, werden ze al spoedig Spanje uitgezet en teruggestuurd naar Engeland.

Op het het station van Twickenham werd hij ontdekt door Long John Baldry. Vanaf 1964 trad hij veel op met Shotgun Express, Steampacket, Long John Baldry, Julie Driscoll en Alexis Korner. Zijn eerste opvallende plaatopname was zijn virtuoze mondharmonicaspel op het nummer My Boy Lollipop van Millie Small, een skazangeresje in 1964. Hij bleef relatief onbekend totdat hij zich in 1967 aansloot bij de Jeff Beck Group met virtuoos gitaarspeler Jeff Beck, bassist Ron Wood en drummers Aynsley Dunbar en Micky Waller......





» Reageer (0)
25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn mensen slordig?

Waarom zijn mensen slordig?


http://img412.imageshack.us/img412/9084/slordig.jpg



Het is niet zo dat slordige mensen er opzettelijk een rommeltje van maken, het lijkt hen gewoon te overkomen. Ook vrouwen bezondigen zich hier aan, maar toch is het een typische mannenkwaal. Rommelige partners kunnen voor heel wat relatieproblemen zorgen, zegt relatietherapeute Christine Northam.

Netter niet beter
Ordelijke mensen stoppen hun spullen weer meteen weg nadat ze het gebruikt hebben. Rommelige personen daarentegen hebben liever alles in hun gezichtsveld en laten daarom hun spullen liggen. Tot op het op een bepaald moment te erg wordt en ze een poetsbui krijgen. Voor je je partner aanpakt over zijn rommelige levensstijl, lees je best eerst onderstaande weetjes. Netter is namelijk niet altijd beter, vorig jaar toonde een studie aan dat nette mensen langer zoeken naar dingen dan mensen met een rommelig bureau.

Machtstrijd
"Vaak als koppels ruzie maken over rommel is dat omdat er andere, onderliggende problemen zijn. Als zij obsessief ordelijk is of hij extreem slordig, heeft dat vaak met woede of een machtstrijd te maken", aldus Christine Northam. "Zelfs als er geen onderliggende problemen zijn, verlopen de discussies over netheid en rommel zelden probleemloos." De nette persoon zal van zichzelf vinden dat hij gelijk heeft. Maar als je eens in de geschiedenis naar extreem ordelijke personen kijkt, zijn ze personen niet altijd zo schitterend. Hitler, Mussolini en Hoessein stonden bekend om hun obsessieve drang naar netheid. Daarnaast blijkt dat deze mensen het minst creatief zijn. Psycholoog Roderick Orner: "Ordelijkheid heeft veel met de controle bewaren te maken. Sommigen vinden rommel een bedreiging, anderen hebben er geen problemen mee. Creatieve mensen halen er zelfs hun inspiratie uit."

Ordelijke celebs
David Beckham is volgens vrouwlief Victoria ontzettend ordelijk. Hij sorteert de koelkast op kleur en stofzuigt in rechte lijnen.

Martha Stewart is geobsedeerd door orde. In haar kantoor mogen alleen rode en zwarte balpennen aanwezig zijn, haar bureauartikelen moeten allemaal netjes in een metalen mandje. "Het leven is te ingewikkeld om slordig te zijn", aldus Martha.

Bekende sloddervossen
Het ongetemde haar van Albert Einstein stond symbool voor zijn houding ten opzichte van ordelijkheid.

Alexander Fleming werd door zijn collega's geplaagd met zijn rommelig bereau. Hij had de gewoonte om alles waar hij mee bezig was minstens twee weken bij te houden, voor het geval dat hij een nieuw idee kreeg of een verandering opmerkte. Hij was zijn bureau aan het opruimen in 1928 toen hij een schimmel ontdekte in een petrschaal. Dit leidde tot de ontdekking van penicilline.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorg je juwelen met liefde


Verzorg je juwelen met liefde


De afbeelding “http://img171.imageshack.us/img171/7348/juwelenzq8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Er was een tijd dat juwelen niet alleen heel duur, maar ook oer klassiek waren. Aangezien het niet langer goud en diamant moet zijn, zijn juwelen de laatste jaren echte modeaccessoires geworden. Maar hoe onderhoudt je nu het beste die dierbare accessoires? Wij zetten enkele tips voor je op een rij.

* Zilveren juwelen krijg je weer glanzend door ze te poetsen met wat tandpasta.

* Ofwel leg je je zilveren juwelen in een pot met heet water met wat soda in en lichte proppen aluminiumfolie. Naspoelen met proper water en goed afdrogen.

* Stenen, parels, diamanten die dof geworden zijn, krijg je vaak weer stralend mooi door ze onder te dompelen in een bakje warm water met wat detergent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden jonge schildpadjes uitgezet in oliegebied

Duizenden jonge schildpadjes uitgezet in oliegebied



Duizenden jonge schildpadjes zijn na de olieramp in de Golf van Mexico in zee uitgezet. De dieren langer in gevangenschap houden zou nog schadelijker geweest zijn dan de olie zelf.

Tegen de tijd dat de bedreigde zeeschildpadden het getroffen gebied bereiken, hopen de biologen dat de olie al is opgeruimd. De schildpadden verkeren momenteel in een kritische levensfase en mogen niet in gevangenschap blijven leven. Daarom werd besloten het risico te nemen.

Critici vrezen dat BP helemaal niet op tijd klaar zal zijn met de schoonmaak in de Golf. Ze zouden geen rekening houden met orkanen en stromingen die de olie zelfs in de richting van de jonge schildpadjes kunnen stuwen.


In het begin van de maand werden tienduizenden schildpadeieren door vrijwilligers verplaatst om te voorkomen dat de jonge schildpadjes in de olievlek zouden belanden. Pas volgend jaar zal duidelijk zijn wat de olie echt aangericht heeft bij de bedreigde zeeschildpadden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marks and Spencer verkoopt kleren voor dikkere kinderen

Marks and Spencer verkoopt kleren voor dikkere kinderen



Marks and Spencer gaat kleren verkopen voor de nieuwe generatie dikkere jongeren. Zo zullen er kleren met een maatje groter in de winkel hangen voor kinderen vanaf drie jaar. Volgens gezondheidsorganisaties in Groot-Brittannië is dit een teken dat zwaarlijvigheid een steeds groter probleem aan het worden is.

In Groot-Brittannië staat één kind op vier nu al geklasseerd onder de term 'overgewicht' op het ogenblik dat ze aan de lagere school beginnen. Marks and Spencer zag er blijkbaar een gat in de markt in en startte met kledij voor kinderen met een maatje meer. De kleren zijn een pak ruimer dan de standaardkledij die voor kinderen vanaf drie jaar verkocht wordt.

"Dit is een tragische illustratie van het probleem van zwaarlijvigheid en hoe vroeg het begint", zegt Tam Fry van het Britse Nationale Obesitas Forum. "Vroeger zagen mensen zwaarlijvigheid als een kwestie binnen de lagere klassen, maar de beslissing van Marks and Spencer bewijst hoe verspreid het probleem is."

Jonge leeftijd
Volgens Marks and Spencer wordt al een week getest met de kleding. De beslissing kwam er op vraag van klanten en op basis van trends bij concurrende winkelketens.

Fry roept de Britse regering op om in te grijpen en de bevolking duidelijk te maken dat zwaarlijvigheid op jonge leeftijd een probleem is waar men een heel leven kan mee blijven kampen. Een studie toonde vorig jaar aan dat dochters van zwaarlijvige moeder tien keer meer kans maken om zelf ook obesitas te ontwikkelen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!