Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jerry Lee Lewis - Great Balls Of Fire

Jerry Lee Lewis - Great Balls Of Fire

Klik op de foto om hem te beluisteren






Jerry Lee Lewis (Ferriday (Louisiana), 29 september 1935) is een Amerikaanse rock-'n-rollzanger en pianist. Hij is een van de pioniers van de rock-'n-roll, en kreeg daarom in 1986 een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame. Vanwege zijn pionierschap voor de rockabilly kreeg hij ook daar een eervolle vermelding. Lewis' bijnaam is The Killer.

Zijn ouders waren Elmo en Mamie Lewis. Hoewel het gezin arm was, werd er toch een oude piano  gekocht. Jerry was zo'n natuurtalent dat hij zichzelf leerde piano spelen. In zijn jeugd begon hij samen met zijn twee neven Mickey Gilley en Jimmy Lee Swaggart  piano te spelen. Ze werden beïnvloed door hun oudere neef Carl McVoy, door de radio en door de muziek die in een Afro/Amerikaanse gelegenheid verderop in de straat werd gespeeld. Lewis ontwikkelde zijn eigen stijl door rhythm & blues, boogiewoogie, gospel en country te mengen. Hij werd al snel professioneel pianist.

Zijn stijl is uniek en onnavolgbaar. Toen hij 13 was, trad hij voor de eerste keer op bij een lokale Forddealer. Zijn vader Elmo ging rond met de hoed en haalde maar liefst 13 dollar op, wat in 1948 veel geld voor het arme gezin was, dat intussen van Ferriday naar Black River was verhuisd. Met zijn vijven (pa, ma, Jerry, zus Frankie Jean en zus Linda Gail) woonden ze er in een erbarmelijke "schuur", een huisje dat niet groter was dan één kamer. Jerry Lee had trouwens nog een oudere broer, maar deze was op achtjarige leeftijd voor zijn ogen doodgereden door een dronken bestuurder. Naarmate Jerry Lee ouder werd (14-15 jaar), schuimde hij de Mississippidelta af om er in kroegen en ruige honky-tonky-bars op te treden.

Zijn moeder had echter een ander idee over de toekomst van Jerry Lee en stuurde hem naar een Bijbelschool in Texas. Omdat hij op zijn eerste avond tijdens een eredienst de psalmen in een boogiestijl had begeleid werd hij onmiddellijk van school verwijderd. Daarna begon voor hem een carrière als verkoper van naaimachines. Ook dat draaide op niets uit en omdat de mensen van de muziekstudio's in Nashville niets in hem zagen, vertrok hij als 21-jarige naar Memphis.

Lewis liet de religieuze muziek achter zich en mengde zich in de snel groeiende rock-'n-rollgemeenschap. In 1954 bracht hij zijn eerste plaat uit. Twee jaar later werd hij in de studio van Sun Records in Tennessee ontdekt door platenproducer Jack Clement. De baas van Sun Records, Sam Phillips, was op dat moment op vakantie. Lewis werd gevraagd als sessiemuzikant om artiesten als Billie Lee Riley en Carl Perkins te begeleiden. Tijdens de periode als sessiemuzikant maakte hij ook deel uit van de jamsessie bekend als het Million Dollar Quartet, bestaande uit Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins en Lewis zelf.

Hij wilde een plaat maken. Samen met gitarist Roland Janes en drummer Van Eaton werd de eerste single opgenomen, Crazy arms. Deze twee vormden jarenlang samen met Jerry Lee een trio. Een bassist was niet nodig, want Jerry Lee zorgde met zijn linkerhand zelf wel voor de baspartij.

In 1957 brak hij door bij het grote publiek met Whole lotta shakin' goin' on. Andere hits van de Killer als High school confidential, Great balls of fire, Breathless en You win again volgden in snel tempo.

Lewis' pianospel werd alom geroemd, het schijnt dat zelfs Elvis Presley ooit heeft gezegd dat wanneer hij zo piano had kunnen spelen, hij direct zou zijn gestopt met zingen. Lewis' pianospel was niet alleen beroemd vanwege de virtuositeit, maar vooral ook vanwege de dynamiek waarmee het werd gebracht. Hij schopte regelmatig zijn pianokruk aan de kant om vervolgens staand en springend verder te spelen. Zijn wilde speelstijl is te zien in de films High school confidential en Jamboree, en leverde hem ook de bijnaam "rock-'n-roll-wildeman" op. Zijn speelstijl en techniek zijn later door veel rockpianisten gekopieerd, onder anderen door Elton John, een groot bewonderaar van Lewis.




» Reageer (0)
11-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot morgen



http://img713.imageshack.us/img713/8492/blaadjes.jpg


Bang jouw hart te stelen
niet te weten
wat ik ermee moet
dus ik pluk blaadjes
zonder notie
dagenlang
welles, nietes
geen enkel vergeet–mij-niet-tje
want ik weet wie ik ben
wat ik doe
hoe laat het is
en als het aan mij ligt

 Tot morgen!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffers van tientallen jaren misbruik binnen de Belgische Kerk getuigen

Slachtoffers van tientallen jaren misbruik binnen de Belgische Kerk getuigen

Klik op de foto om de getuigenissen te lezen






Het Nieuwsblad en De Gentenaar publiceren vandaag in zestien pagina's een hele reeks getuigenissen van slachtoffers van seksueel misbruik in de Belgische Kerk. Waarom? (br.Het Nieuwsblad)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lizz Wright - Hit The Ground

Lizz Wright - Hit The Ground

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lizz Wright (Hahira (Georgia), 22 januari 1980) is een Amerikaanse jazz-, R&B- en gospelzangeres en componiste, die inmiddels drie studioalbums op haar naam heeft staan. Wrights eerste album kwam uit in 2003.


Lizz Wright werd geboren in het dorpje Hahira in de Amerikaanse staat Georgia, als een van de drie kinderen van een dominee, die daarnaast ook pianist en orkestleider was in de lokale kerk. Via hem kwam Wright in contact met de christelijke hymnes en gospelmuziek. Na als kind al veel piano te hebben gespeeld en kerkelijke muziek te hebben gezongen, begon ze zich ook te interesseren in blues en jazz.

Tijdens haar middelbare school won ze veel gospelzangwedstrijden, en het kwam dan ook niet als verrassing dat ze begon aan een zangstudie aan de Georgia State University in Atlanta. Sindsdien heeft ze tevens op de New York State University en in Vancouver gestudeerd


In 2000 sloot Wright zich aan bij de groep In the Spirit uit Atlanta. De groep raakte regionaal erg bekend, en in 2002 kreeg Wright een platencontract bij het jazz-label Verve. Sindsdien heeft ze drie albums uitgebracht; Salt in te lente van 2003, en Dreaming Wide Awake in de zomer van 2005. Beide deden het goed in de jazz-wereld.


In juli 2005 trad zij voor de eerste keer op tijdens het North Sea Jazz Festival in Den Haag. In 2008 verscheen the Orchard.




» Reageer (0)
10-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese borsten groeien van 75B naar 80C

Europese borsten groeien van 75B naar 80C




Vrouwen krijgen steeds grotere borsten. Vijftien jaar geleden was de cup van de gemiddelde Europese vrouw nog 75B, nu is dat 80C. Drie op tien Europese vrouwen heeft een cup D of groter. Dat blijkt uit een onderzoek voor lingerieketen Hunkemöller.

Britse vrouwen hebben de grootste boezems. 57 procent van hen heeft een D-cup of groter. Deense en Nederlandse vrouwen staan op twee en drie met respectievelijk 50 en 33 procent van de cups D of groter.

Acht op tien vrouwen draagt nog altijd een beha in de verkeerde maat. Dat de grootte van de borsten fluctueert, en tot wel zes verschillende cupmaten in een vrouwenleven kan leiden, helpt de zaken niet vooruit.

Een verklaring van de toename van de borstomvang is er niet meteen, al lijkt het wel voor de hand liggend dat een toename van het lichaamsgewicht en de plastische chirurgie een handje zullen geholpne hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevige handdruk duidt op langer leven


Stevige handdruk duidt op langer leven


http://img835.imageshack.us/img835/1670/handdruk1.jpg


Een stevige handdruk is niet enkel een teken van vertrouwen, maar bewijst dat je langer zal leven. Recent Brits onderzoek geeft aan dat fysieke eigenschappen zoals een sterke handdruk of een stevige wandeltred, de sterkere van de zwakkere onderscheidt.


Britse onderzoekers analyseerden de handgrip van duizenden mannen en vrouwen. Ook andere studies werden erbij gehaald om de link tussen een handdruk en de levensduur vast te stellen. Degenen met de zwakste handjes, maakten immers 70 procent meer kans om vroegtijdig te overlijden, na rekening te hebben gehouden met leeftijd, geslacht en lichaamsvorm. 


Eerder onderzoek onderschrijft dat fysieke mogelijkheden bij ouderen zeer bepalend zijn in hun levensverwachting. Zo maken langzame wandelaars drie keer sneller kans om eerder te sterven. Wie een stevig tempo onderhoudt, leeft langer. Diegenen die worstelden om hun stoelen te geraken, leggen dubbel zo snel het hoofdje neer.


Volgens de Medivcal Research Council zijn daar vele verklaringen voor. Zo is het mogelijk dat een aantal ziekten de kracht, evenwicht en mobiliteit hebben aangetast. Mensen met een sterke greep of een stevige pas zouden hun leven lang geprofiteerd hebben van een gezonder voedingspatroon, voldoende lichaamsbeweging en een zorgeloze opvoeding. Deze symptomen kunnen, volgens de vorsers, nuttige instrumenten zijn om het verhoogd risico op overlijden, te identificeren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geur van toast werkt kalmerend

Geur van toast werkt kalmerend


http://img36.imageshack.us/img36/9908/toasti.jpg


De geur die de meest goede herinneringen aan thuis oproept, is toast. Niet alleen wekt het onze jeugdherinneringen op, maar weet de geur ons te kalmeren en gelukkiger te maken.


Volgens onderzoek aan de Cardiff University blijft toast dé favoriet op vele ontbijttafels. Vanwege het budget- en culinairvriendelijke karakter beweren vrijwel alle ondervraagden het regelmatig te eten.


De geur doet trouwens wat met een mens: 42 procent beweert dat het heimweegevoelens opwekt. Niet geheel verwonderlijk, stelt onderzoeker professor Tim Jacobs: "Toast wordt vooral bij het ontbijt gegeten, wat een uitgelezen familiemaaltijd is. Toast maakt ons wakker en beurt ons op. Zijn we elders, herinnert die geur ons aan deze familiemomenten. In die zin maakt toast ons daadwerkelijk rustiger en gelukkiger."


Hoe we onze favoriet het liefst eten? Volgens de studie wordt die het liefst bestreken met boter, gevolgd door kaas, eieren en confituur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te snel rijden in zone 30 niet meer vervolgd in Brussel

Te snel rijden in zone 30 niet meer vervolgd in Brussel





Het parket van Brussel zal snelheidsovertredingen in zones dertig niet meer vervolgen voor de politierechtbank, behalve wanneer er specifieke aanpassingen zijn om het verkeer af te remmen, zoals verkeersdrempels. Dat schrijft La Dernière Heure.
 

De beslissing is een gevolg van de grote gerechtelijke achterstand. "We doen op dit moment zo'n 50.000 zittingen per jaar. Dat is niet meer te doen. We moesten kiezen", zegt substituut Eric Dehon.
 

De beslissing heeft gevolgen voor alle 19 gemeenten in het Brussels gewest.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ga al tien jaar niet meer naar de kapper

"Ik ga al tien jaar niet meer naar de kapper"


http://img22.imageshack.us/img22/5001/fotohaar.jpg
foto Duitse Bild


Een berg haren van zeven kilo! Die vrijwillig (!) gekozen last torst de 35-jarige Laura H. uit Berlijn, die al tien jaar geen kappersstoel van dichtbij heeft gezien. Dat meldt het Duitse Bild.

De haren hebben na al die jaren een lengte van 1,20 meter en wegen samen dus zo'n zeven kilo. Het duurt een hele dag om die nest te wassen.

Een lezer van Bild nam een foto van Laura in de metro. Daarop ging de redactie van het blad op zoek naar de zonderlinge meid én vond haar. "Ik werk als secretaresse. Mijn chef heeft geen problemen met mijn kapsel. Voor hem tellen mijn capaciteiten. Ondanks mijn haartooi leef ik zoals u en ik", lezen we op Bild.de. "Ik draag oorbellen, ik sport, ik zwem. Op de bus of op het vliegtuig draag ik mijn haren op mijn borstkas."

Wassen wél, föhnen niet
De haren wassen, dat lukt - gelukkig! - nog, al duurt het een hele dag. Maar föhnen kan niet. "Dat zou gewoonweg eeuwig duren", zegt Laura. "Het motortje van de haardroger zou het begeven."

Het verzorgen van de weelderige haardos kost Laura zo'n 150 euro per maand. Ze koopt haar producten op het internet, via de groothandel.

Haar vriendje is zowat de grootste fan van Laura's haarbos. "Hij vindt het geweldig. Mij kan het niet schelen hoe de mensen staren. Ik ben een zelfbewuste vrouw en ik draag mijn haren hoe ik wil."

Een wereldrecord langste haren is dit niet. Dat staat op naam van Dai Yueqin (42), wier haren liefst 4,20 meter lang zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axl Peleman - Niet met mij

Axl Peleman - Niet met mij

Klik op de foto om hem te beluisteren






Axl Peleman (Antwerpen, 1 februari 1971) is een Vlaams muzikant en televisiefiguur.

In 1990 richtte Peleman samen met twee schoolvrienden de groep Ashbury Faith op. In een tijdspanne van acht jaar maakten ze drie albums. In 1998 besloot hij om te stoppen met dit project waarna hij nog meespeelde in andere groepjes. In 1999 kwam Peleman met een nieuw initiatief, de nu nog altijd actieve rockgroep Camden. In 2001 brachten ze hun eerste full-CD uit, Miscellaneous. Tot nu toe heeft Camden drie albums uitgebracht. Voorts startte hij in 2001 samen met Luc De Vos en de overige leden van Ashbury Faith het gelegenheidsproject Automatic Buffalo. Tegenwoordig speelt Peleman basgitaar bij De Kreuners.

Ook heeft Peleman al meerdere keren zijn opwachting gemaakt in televisieprogramma's van de VRT. Zo was hij reeds vaste gast in de talkshows Aan Tafel en Zomer 2007, en was hij ploegleider in de quiz De Tabel van Mendelejev.

Peleman is getrouwd en heeft een zoon.




» Reageer (0)
09-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste remedies tegen cellulitis


De beste remedies tegen cellulitis


 



1. Let op wat je eet
Beweging en je voedingsgewoonten kunnen de opgehoopte vetcellen reduceren. Water drinken, liefst enkele litertjes per dag, helpt ook om de onderliggende collagenen soepel te houden.

-Wees zuinig met slechte koolhydraten, door koolhydraten kan cellulitis verergeren. Wit brood en witte rijst zijn te mijden.

-Eet zoveel mogelijk voedingsproducten met Omega 3 vetzuren. Vis, avocado en noten bevatten veel omega 3 vetzuren. Ze helpen om vet te verbranden.

-Zorg voor een regelmatige en voldoende inname van antioxidanten. Anti oxidanten bestrijden cellulitis. Antioxidanten verwijderen de gifstoffen uit het lichaam die veroorzaakt worden door een teveel aan vet. Vooral citrusvruchten zijn heilzaam.

-Verminder het vochtgehalte in je lichaam. Gebruik dus niet teveel koffie en alcohol. Idem voor bepaalde frisdranken. In de plaats drink je water en water.

-Verminder zout, door zout hou je vocht vast.

-Probeer zo weinig mogelijk suiker te gebruiken. Eet je veel suiker, gebruikt je lichaam dit en niet het overtollige vet om te verbranden om aan energie te raken. Minder suiker helpt cellulitis te bestrijden.

-Eet altijd mager vlees. In vet vlees zit teveel slecht (verzadigd, dierlijk) vet.








2. De juiste zithouding
Zet je op het uiteinde van je stoel voor betere circulatie. Preventief weer je zo beter alle toxines. Wil je gemotiveerd blijven, gooi je alle lange shorten weg die je cellulitis verdoezelen. Zo moet je wel in actie schieten.

3. Een aangepaste behandeling
Ruil je traditionele schoonheidsbehandeling voor een aangepaste anticellulitisbehandeling. Die zijn er voldoende.

4. Massageborstel
Smeer je crèmes, gebruik je daarbij beter een massageborstel. Zo worden de lymfen beter gestimuleerd. Masseer van de enkels naar je middel toe.

5. De juiste voorbereiding
Crèmes en behandelingen kunnen wel degelijk helpen, maar heel belangrijk is je huid voor te bereiden opdat de gel beter kan inwerken. Eerst scrub je de huid glad, nadien gebruik je aangepaste gels.

6. Nachtkuur
Je intern drainagesysteem werkt beter en sneller 's nachts. Gebruik crèmes voor je gaat slapen en laat de nacht zijn werk doen.

7. Vochtophopingen
Anti-cellulitis crèmes die hoge dosissen cafeïne bevatten, werken optimaal. Chinese dames kampen weinig met vochtophopingen, allicht omdat ze zoveel groene thee consumeren.

8. Tril het weg
Trilplaten werken als je doorzet. Tweewekelijkse sessies van 25 minuten, helpen spieren te kweken en breken cellulitis af.

9. Zelfbruinen
Werkt niets meer dan neem je maar beter je toevlucht tot zelfbruiners. Niet alleen weet het ontsierende putjes te maskeren, een bruin tintje geeft ook een slanker silhouet.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijven dokters binnenkort ook muziek voor?

Schrijven dokters binnenkort ook muziek voor?



Schotse onderzoekers gaan onderzoeken of het voorschrijven van een bepaalde soort muziek patiënten met veel pijn of een zware depressie ook kan helpen. De onderzoekers, verbonden aan Caldeonian University in Glasgow, hopen een computerprogramma te kunnen schrijven om muziektherapie op maat van de individuele patiënt voor te kunnen schrijven.

Dat gaat een pak verder dan de huidige bevindingen over muziektherapie zoals 'snelle muziek verbetert je humeur' of 'trage muziek kalmeert'.

Uitgebreide analyse
Daarom zullen de onderzoekers zowel de melodie, als het ritme en de teksten in verschillende composities analyseren. "De emotie in muziek ontstaat door een combinatie van factoren. Toon, structuur en technische aspecten spelen een rol, net als teksten en subjectieve factoren, zoals de locatie of je humeur toen je het nummer voor het eerst hoorde", legt geluidstechnicus Don Knox uit. "Wij gaan nagaan welke factor welke rol speelt, en hoe ze elkaar beïnvloeden."

Emotionele ordening
Het team hoopt ook muziek te catalogeren op emotie. Een groep vrijwilligers heeft digitale opnames als gelinkt aan emoties, de wetenschappers hebben die muziek al uitgebreid geanalyseerd.

"Als het mogelijk wordt om muziek te organiseren en doorzoeken op basis van emotionele inhoud, dan kunnen we een computerprogramma schrijven dat de beste muziek voor een bepaalde patiënt selecteert", klinkt het.

Fijnere opdeling
Sommige onlinemuziekwinkels catalogeren muziek al als 'gelukkig' of 'verdrietig', maar de Schotten willen veel fijner gaan. "Wij willen meer categorieën, minder ruime categoriën en vooral een stevige wetenschappelijke basis. Daarmee zal veel meer mogelijk zijn", aldus Knox.

De krant The Telegraph doet enkele suggesties over liedjes die een dokter wel of niet zou kunnen (of mogen) voorschrijven. Heb jij nog een suggestie? Laat het ons weten!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligers kunnen Zelfmoordlijn ook thuis beantwoorden

Vrijwilligers kunnen Zelfmoordlijn ook thuis beantwoorden





Vrijwilligers van de Zelfmoordlijn kunnen de telefoonoproepen vanaf 2011 ook van thuis uit beantwoorden. "We hopen hiermee meer mensen warm te maken voor vrijwilligerswerk bij de Zelfmoordlijn en zo onze dienstverlening sterk uit te breiden", zegt directrice Grieke Forceville in de mededeling.
 
Vrijwilligers beantwoorden de chatlijn voor de preventie van zelfdoding al van thuis uit. "Ze ervaren dit doorgaans als positief", aldus Forceville.
 
Proefperiode
De telefoonoproepen worden vandaag vanuit twee locaties, in Leuven en Brussel, beantwoord. De Zelfmoordlijn is naar verluidt de eerste erkende nooddienst in Vlaanderen die een doorschakeling van de oproepen naar medewerkers thuis mogelijk maakt. Tot kerst loopt een proefperiode.
 
De Zelfmoordlijn laat de vrijwilligers de keuze om van thuis uit of op locatie (in Brussel of Leuven) te werken. Sommige medewerkers beantwoorden de oproepen 's nachts liever thuis, maar werken overdag graag op locatie omdat ze dan niet geïsoleerd raken en de band behouden met het Centrum ter Preventie van Zelfdoding en de andere vrijwilligers.
 
De Zelfmoordlijn beantwoordde in 2009 10.363 oproepen, waarvan 9.381 via de telefoon (op het gratis nummer 02 649 95 55) en 982 via de chat (www.zelfmoordlijn.be).
 
Werelddag zelfmoordpreventie
Vrijdag is het Werelddag Suïcidepreventie. De internationale organisatie IASP (International Association for Suicide Prevention) nodigt iedereen uit om die dag om 20 uur een kaars te branden bij het raam "als teken van steun voor de suïcidepreventie, aan overlevenden van een suïcidepoging en om naasten te herdenken".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg wordt veel te veel bestraald

Belg wordt veel te veel bestraald



Het Riziv wil eind september een sensibiliseringscampagne starten om de blootstelling van patiënten aan ioniserende stralen, gebruikt in de medische beeldvorming, met 25 procent terug te dringen. Dat zou een besparing van 30 miljoen euro kunnen opleveren, schrijft De Artsenkrant.

In België worden patiënten drie keer meer blootgesteld aan ioniserende stralen afkomstig van medische beeldvormingsapparaten dan in Nederland, stelt het Riziv. In 2008 werden in totaal 10.640.000 onderzoeken met X-stralen uitgevoerd, dat is gemiddeld één per Belg.
 
"Het komt erop aan op een verstandige manier om te gaan met medische beeldvorming, door voorrang te geven aan de meest performante onderzoeken en zeker geen nutteloze onderzoeken voor te schrijven", zo schrijft het Riziv in een nota. "Als een voorschrift toch noodzakelijk is, dan moet men voorrang geven aan de onderzoeken met de minste straling."
 
Jacques de Toeuf, vice-voorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS), is het ermee eens dat nutteloze onderzoeken vermeden moeten worden. Hij geeft toe dat patiënten in België te veel aan straling blootgesteld worden, maar volgens hem ligt dat aan het feit dat artsen geen toegang hebben tot andere onderzoeksmethodes.
 
"Als er een wachtlijst van drie weken is voor een MRI-scan, dan moet een arts wel zijn toevlucht nemen tot een andere onderzoeksmethode", zegt de Toeuf in de Artsenkrant. Hij onderstreept ook dat het aspect volksgezondheid belangrijk is en dat het niet alleen draait om geld besparen. Volgens hem moet het uitgespaarde geld ingezet worden voor andere onderzoekstechnieken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bedreigde moordenaar van Magritte 4 maanden in Brussel

'De bedreigde moordenaar' van Magritte 4 maanden in Brussel




Het Museum of Modern Art (MoMa) in New York geeft het surrealistische schilderij "De bedreigde moordenaar" van René Magritte (1898-1967) voor vier maanden in bruikleen aan het Magritte Museum in Brussel. Kunstkenners beschouwen het als een van zijn belangrijkste werken dat nu is te bezichtigen naast zijn tegenhanger "De geheimzinnige speler". Dat meldt Michel Draguet, algemeen directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (KMSK).
 
"De bedreigde moordenaar" vormt een diptiek met "De geheimzinnige speler" die in 1927 werden geschilderd en samen werden tentoongesteld in galerie Le Centaure in Brussel. Opmerkelijk is dat Magritte toen nog maar 29 jaar was. Ze behoren tot zijn belangrijkste werken zowel door het onderwerp als door het formaat. Voor het eerst in 83 jaar is de diptiek opnieuw verenigd.
 
Magritte besteedde bijzonder veel zorg aan de uitvoering ervan. Het geschilderde onderwerp lijkt ingegeven door een van de vijf gedichten die Paul Nougé had gebundeld onder de titel "Images peintes".
 
Naast het oeuvre van Magritte heeft het KMSK nog twee tentoonstellingen in de aanbieding tijdens het najaar. Tot 24 september kun je op niveau -6 gaan kijken naar een retrospectieve van schilder Gaston Bertrand (1910-1994). Anderzijds loopt van 15 oktober tot 9 januari de expo "Van Delacroix tot Kandinsky, oriëntalisme in Europa".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phil Collins - One More Night

Phil Collins - One More Night

Klik op de foto om hem te beluisteren





Philip David Charles (Phil) Collins (Chiswick, Londen, 30 januari 1951) is een Brits popmuzikant. Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve rockband Genesis, hij won als soloartiest meerdere Grammy's en een Academy Award en heeft eveneens een succesvolle carrière als acteur.

Zijn singles, die vaak over verloren liefdes gaan, varieerden van het met drums beladen "In The Air Tonight", tot het dance-popnummer "Sussudio" en de politieke opvattingen van zijn succesvolle nummer "Another Day in Paradise". Zijn internationale populariteit veranderde Genesis van een progressieve rockband met een kleine groep fans tot één van de grootste rockbands aller tijden, en tevens een oude vertrouwde binnen de hitlijsten.

Collins' professionele carrière begon als drummer in de obscure rockband Flaming Youth.Toen hij later bij het veel bekendere Genesis kwam, voorzag hij de band alleen van drums en achtergrondzang voor de leadzanger Peter Gabriel. Pas in 1975, toen Gabriel de band verliet, werd Collins leadzanger van Genesis. Tegen het einde van de jaren zeventig demonstreerde de hit "Follow You, Follow Me" de drastische verandering ten opzichte van de vroege jaren van de band en het feit dat de band goed zonder Gabriel zou kunnen.Zijn solocarrière, die flink beïnvloed is door zijn privéleven, brachten hem en Genesis tot een commercieel succes. Volgens Atlantic Records was Collins' totale wereldwijde afzet als een soloartiest in 2002 meer dan 100 miljoen albums. Dat maakt Collins, samen met Paul McCartney, de enige artiest die zowel met een band als solo meer dan 100 miljoen albums heeft verkocht.

Collins werkte met veel artiesten samen, onder wie: The Four Tops, George Harrison, Paul McCartney, Robert Plant, Eric Clapton, ABBA's Frida, Mike Oldfield, Sting, Brian Eno, Peter Gabriel, Led Zeppelin, Ozzy Osbourne, Queen, Laura Pausini en The Who.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans koppel leeft samen met tien wolven


Amerikaans koppel leeft samen met tien wolven


http://img97.imageshack.us/img97/1069/wolven2.jpg
Foto's Barcroft mail online


Een Californisch koppel zet de deur al jaren open voor wolven. Ze vrezen de sterke roofdieren niet en delen zelfs hun zetel met de wolven. Het begon met eentje, maar intussen is het gezin reeds met tien wolven bevriend.


Het begon allemaal met een wolf die Paul Pondella en Colette Duvall van de dood hebben gered. De wolf in kwestie heet Shadow en is het resultaat van een paring tussen een mannelijke hond en een vrouwelijke wolf. Shadow leeft al jaren in het huis in Studio City, nabij Los Angeles, en is de oudste wolf van het gezin.


Het koppel besloot nog meer van deze gemengde wolven binnen te halen. Allie en Takoda kregen samen zeven welpjes. Maar uiteindelijk blijven deze dieren wolven en het kostte Paul en Colette duizenden uren training om de wolven te laten gehoorzamen. "Naarmate dieren aan mensen gewend raken, zullen ze hun angst verliezen. Zeker als ze de link tussen mensen en voedsel leggen. Maar net als andere roofdieren zijn wolven perfect in staat om mensen te doden", zegt Paul.



  http://img255.imageshack.us/img255/3619/wolven.jpg



Paul en Colette zijn echter niet bang van de wolven. Ze zijn zelfs van plan om naar een ranch te verhuizen zodat de wolven meer ruimte hebben. Sinds de komst van Shadow hebben ze het bovendien hun plicht gemaakt om kinderen over deze prachtige dieren te vertellen. Zo hopen ze enkele hardnekkige mythen over wolven te ontkrachten.




» Reageer (0)
08-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 10 vrouwen wegen meer na dieet

4 op 10 vrouwen wegen meer na dieet



Een streng dieet werkt zelden op lange termijn. Nieuw onderzoek bewijst dat 4 op 10 vrouwen meer dan 2 kilogram zwaarder wegen dan voor ze aan hun dieet begonnen. Eenmaal het doel is bereikt, schijnen vrouwen over minder wilskracht te beschikken.


Volgens het Britse 'Food, Body and Mind report' kruipen de eerste kilootjes er al snel bij. Eenmaal op gewenst gewicht, hebben vrouwen slechts 21 dagen nodig om zwaarder te wegen dan voordien. "De resultaten tonen aan dat teveel vrouwen flirten met ongezonde diëten", stelt onderzoeker Dr. Ian Campbell. "Je ideale gewicht vinden vereist een engagement op lange termijn". "Vrouwen richten zich nog altijd te veel op de snelle impactdiëten in plaats van na te denken hoe ze hun gewicht de volgende weken, maanden en jaren onder controle kunnen houden. Dat vereist een holistische aanpak, gericht op voedsel, lichaam en geest".


Volgens de studie zijn 6 op de 10 Britse dames momenteel op dieet. 1 op 5 beweert zelfs continue te diëten. Hun belangrijkste motivatie: het spiegelbeeld. Ook onflatteuze foto's, gepost op netwerksites of als voorbereiding voor een zomervakantie, zijn redenen om eraan te werken. Net als opmerkingen van de partner, vrienden of familie.


Voorts blijkt dat 1 op 10 dames het al na 1 dagje diëten voor bekeken houdt. Binnen de week vallen er nog meer dames af. Gemiddeld houdt een vrouw het tien dagen vol.


Velen wijzen de druk om snel gewicht te verliezen, als grootste struikelblok aan. Daardoor kampen ze met een grotere eetlust dan normaal. Ook collega's die vette snacks en lunches verorberen, delen in de schuld. Moeders die de eetrestjes van de kinderen opeten, wijten dat als belangrijkste oorzaak van hun gewichtstoename.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hallucinogene paddenstoelen helpen terminale kankerpatiënten

'Hallucinogene paddenstoelen' helpen terminale kankerpatiënten



Joints worden al ingezet voor pijnbestrijding, en nu blijkt dat ook hallucinogene paddenstoelen terminale kankerpatiënten kunnen helpen doordat ze hun angsten en depressieve gevoelens verminderen. Enig probleem: de paddenstoelen zijn illegaal. Dit nieuws zou dan ook moeten helpen om het imago van de paddenstoelen op te poetsen.

Hallucinogene paddenstoelen bevatten als actieve stof psilocine, een psychedelische drug die het humeur verbetert, en angsten en depressies onderdrukt, zo melden Amerikaanse wetenschappers na een verkennende studie bij 12 patiënten tussen 36 en 58 jaar.

Daaruit bleek dat de paddenstoelen de levenskwaliteit van terminale kankerpatiënten tot een half jaar lang kunnen verbeteren  en er voor zorgen dat de patiënten hun laatste dagen in rust doorbrengen.


De patiënten hadden allemaal vergevorderde kanker en leden aan angsten door de diagnose. De 12 ondergingen twee sessies, waarin ze een lage dosis van de drug (0,2 mg per kilo lichaamsgewicht) of een placebo toegediend kregen. Het placebomedicijn niacine lokte wel een fysieke maar geen psychologische reactie uit.  De patiënten ondergingen de experimenten in het ziekenhuis, en werden na inname zes uur lang gevolgd.


Het experiment was dubbelblind, wat betekent dat zowel dokters als patiënten niet weten wie wat heeft gekregen. Toch raadden ze in 80 procent van de gevallen of ze de drug of de placebo hadden toegediend gekregen.


Alle patiënten rapporteerden een beter humeur na twee weken. De effecten bleven tot zes maanden merkbaar. De meeste patiënten hadden in die periode ook minder pijnstillers nodig. Niemand maakte gewag van neveneffecten.

Hoewel de studie experimenteel is, is ze ook hoopgevend. Terminale patiënten reageren meestal niet goed op psychologische therapie maar een simpele drug in een kleine dosis kan toch hun angsten en depressies verminderen. 


Vandaag de dag hebben paddenstoelen een slecht imago, dat voorkomt uit het recreatieve gebruik in de jaren '60 en '70 en door zware ethische fouten door onderzoekers als Timothy Leary, die opkwam voor die andere psychedelische drug, LSD, "als therapeutische en spirituele verrijking".  Dit onderzoek is het eerste serieuze onderzoek in 40 jaar dat kon gepubliceerd worden in een medisch vakblad.


Verder onderzoek moet uitwijzen of de resultaten significant kunnen worden.  Maar er zijn grote problemen verbonden aan dat onderzoek. Ten eerste stellen oncologen hun patiënten niet graag bloot aan experimenten en ten tweede is de drug illegaal.

De onderzoekers benadrukken dat ze kankerpatiënten niet aanmoedigen om de drug te gaan kopen en op zichzelf te gebruiken. "Alle drugs zijn gevaarlijk in niet-medische omstandigheden en de dosis speelt een grote rol. Vergeet niet dat ze paniekaanvallen in de hand kunnen werken", klinkt het nog.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krantje prijst Antwerpen als paradijs voor gratis hulp

Krantje prijst Antwerpen als paradijs voor gratis hulp


Monica De Coninck


Een advertentiekrantje van de Braziliaanse en Portugese gemeenschap in ons land omschrijft Antwerpen als paradijs voor wie gratis medische of financiële hulp nodig heeft, schrijft Dag Allemaal.

"Daarin wordt een zeer concreet overzicht gegeven van wáár illegale vluchtelingen voor elke vorm van bijstand in Antwerpen terechtkunnen", reageert Antwerps OCMW-voorzitter Monica De Coninck. "Dat soort acties zorgt natuurlijk voor een nieuwe toestoom van illegale vluchtelingen. Hoewel er ook uitleg wordt gegeven over de mogelijkheid om terug te keren naar het eigen land."

"We hebben contact opgenomen met de redacties van die bladen, om na te gaan wat precies de bedoeling was en om duidelijk te maken dat het OCMW ook beperkingen heeft", luidt het.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!