NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
18-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziekhttp://img413.imageshack.us/img413/9978/muzieks.jpg


Als muziek tastbaar was
zou ik je stem grijpen
en opsluiten voor eeuwig
ervoor zorgend dat hij niet ontsnapt

Zuiver zijn je klanken
warm en vol kracht.
O, wat hou ik van die tonen
die jij slechts voor heel kort bracht
en die vervolgens weer voor altijd
wisten uit te doven.

Als muziek tastbaar was
greep ik jouw melodieën
passievol gebracht

dan hield ik ze voor eeuwig
en eeuwig en
eeuwig vast.


 LonelyDay» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiv-virus blijft veel langer schadelijk dan gedacht

"Hiv-virus blijft veel langer schadelijk dan gedacht"


http://img814.imageshack.us/img814/2108/aidsm.jpg


De voorvader van het hiv-virus - dat aids veroorzaakt- is veel ouder dan aanvankelijk gedacht. Het Simian immunodeficiency virus (siv) en is 32.000 tot 75.000 jaar oud. Dat blijkt uit genetische analyses, die in Science gepubliceerd werden. De ontdekking betekent dat hiv, dat pas in de 20ste eeuw opdook, nog zeer lang actief zal blijven voor het onschadelijk wordt, menen de onderzoekers.


Het onderzoek van het siv-virus, dat enkel bij de apen op het eiland Bioko voor de kust van Kameroen voorkomt, weerlegt de gangbare idee dat het virus slechts enkele honderden jaren oud was. Bioko scheurde zich meer dan 10.000 jaar geleden van Afrika af. Heel wat apen zijn er drager van het virus zonder ooit aids te krijgen.
 

De studie toont aan dat het meerdere tienduizenden jaren heeft geduurd voor het siv evolueerde tot een onschadelijk virus, stelt bioloog Michael Worobey van de universiteit van Arizona. Viroloog Preston Marx van de Tulane-universiteit van New Orleans meent dat het waarschijnlijk zeer lang zal duren voor het hiv-virus dezelfde evolutie ondergaat. "Hiv gedraagt zich vreemd, aangezien andere vormen van het virus veel minder dodelijk zijn bij geïnfecteerde apen", meent hij.
 

"Indien het siv-virus relatief recent was, zoals we aannamen, konden we ervan uitgaan dat het op een korte periode zijn kracht zou verliezen", aldus Worobey. "Maar de resultaten van onze genetische analyses toont het tegendeel aan, wat zou betekenen dat het hiv zeer lang zijn kracht zal behouden".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweehonderdste Oktoberfest van start in München

Tweehonderdste Oktoberfest van start in MünchenIn de Zuid-Duitse stad München is vandaag het startschot gegeven voor het Oktoberfest. Het betreft een speciale editie van de bierfeesten, omdat ze voor de tweehonderdste keer plaatsvinden. Er werd onder meer een bier gebrouwen volgens het recept van twee eeuwen geleden.

Het Oktoberfest, waarvan de oorsprong teruggaat tot de bruiloft van de toen toekomstige koning van Beieren, Lodewijk I, met Therese von Sachsen-Hildburghausen op 12 oktober 1810, is doorheen de tijd het populairste volksfeest ter wereld geworden. Voor de gelegenheid worden onder meer paardenrennen georganiseerd zoals dat gebeurde aan het hof van Beieren.
 
Zes grote brouwerijen in München brouwden ook een bier volgens de recepten van tweehonderd jaar geleden in een poging de smaak van toen opnieuw te creëren. Het recept van het brouwsel, dat enkel op de bierfeesten gecommercialiseerd wordt, wordt zorgvuldig bewaard in het museum van het Oktoberfest.
 
De sociaal-democratische burgemeester, Christian Ude, zal het officiële startschot geven voor het zeventien dagen durende evenement met festiviteiten, door vanmiddag het eerste biervat aan te slaan, een ritueel dat al zestig jaar leeft. De feesten, die onder meer in veertien grote bierhallen plaatsvinden, duren tot 4 oktober.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimer ontstaat door ontregelde stofwisseling zink en ijzer

Alzheimer ontstaat door ontregelde stofwisseling zink en ijzerAlzheimerpatiënten kampen met eiwitafzettingen, of 'plaques', in hun hersenen die voor een groot deel bestaan uit het eiwit APP (amyloïde precusor proteïne). Dat eiwit krijgt vaak een hoofdrol toebedeeld in het ontstaan van Alzheimer, maar die functie was onbekend. Dat bericht NRC Handelsblad vandaag.

De werking is eindelijk opgehelderd: het gaat om een enzym dat schadelijke ijzerionen omzet in een voor de hersenen onschadelijke vorm. "Voor onderzoekers van de universiteit van Melbourne die hun vondst over de werking van APP gisteren publiceerden (Cell, 17 september), vielen na meer dan tien jaar onderzoek veel puzzelstukjes op hun plaats", luidt het. Volgens de wetenschappers begint de ziekte met een ontregelde stofwisseling van zink en ijzer.
 
Zinkionen blokkeren de werking van APP. Daardoor worden schadelijke ijzerionen (Fe2+) niet meer weggewerkt. Die hopen zich op binnen de hersencellen, wat de cellen fataal wordt. Tegelijkertijd wordt het geblokkeerde APP afgebroken en opgeslagen als vers plaque-eiwit. In die groeiende plaques hopen zich vervolgens zinkionen op.
 
Door de verhoogde zinkconcentratie in de buurt wordt nog meer APP stilgelegd. De cellen reageren daarop door steeds nieuw APP aan te maken. Zo ontstaat een zichzelf versterkend proces, waarmee de onderzoekers het sluipende verloop van de ziekte van Alzheimer verklaren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bill Medley & Jennifer Warnes

Bill Medley - Jennifer Warnes

I've Had the Time of My Life

Klik op de foto om hun te beluisteren


The Time of My Life is een nummer van Bill Medley en Jennifer Warnes, afkomstig uit de film Dirty Dancing (1987). Bill Medley is vooral bekend van de Righteous Brothers, waar hij deel van uit maakte. Het nummer werd geschreven door Franke Previte, John DeNicole en Donald Markowitz. Het nummer werd voor de film uitgekozen door de choreograaf van Dirty Dancing, Kenny Ortega en zijn assistente Miranda Garrison. Garrison speelde ook de rol van Vivian in de film.

Het nummer werd goed ontvangen in de muziek- en filmwereld. In verschillende landen (waaronder Nederland) bereikte het de eerste plaats in de hitlijsten. Ook won het nummer een Grammy Award, een Golden Globe en een Academy Award voor Best Origineel nummer.
» Reageer (0)
17-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pad is meest doodgereden dier op Vlaamse wegen

Pad is meest doodgereden dier op Vlaamse wegen


http://img687.imageshack.us/img687/3844/depad.jpgDe gewone pad is het dier dat het vaakst wordt aangereden op de Vlaamse wegen, voor de egel. Dat meldt Natuurpunt, op basis van een tussentijds rapport over de actie "dieren onder de wielen".
 
Melding op website
Natuurpunt, Vogelbescherming Vlaanderen en het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) van de Vlaamse overheid lanceerden in september 2009 het project "dieren onder de wielen", dat mensen in staat stelt aangereden dieren te melden op de website www.dierenonderdewielen.be.
 
Zo willen ze in kaart brengen hoeveel dieren er jaarlijks sneuvelen op het Vlaamse asfalt, welke diersoorten verkeersgevoelig zijn en waar de belangrijkste knelpunten liggen.
 
Meerdere padden tegelijk
Volgens Jan Vanreusel van Natuurpunt blijkt uit de gegevens van een tussentijds rapport dat in Vlaanderen vooral de gewone pad onder de wielen van een auto terechtkomt. De egel is de op één na meest aangereden soort. "We krijgen weliswaar vaker een melding binnen over een doodgereden egel, maar van de gewone pad worden doorgaans meerdere gevallen tegelijk geregistreerd", verduidelijkt Vanreusel.
 
Minstens vier miljoen per jaar

Op een jaar tijd werden zowat 12.600 slachtoffers gemeld, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Voor een raming naar het totaal aantal slachtoffers is het wachten op het eindrapport in 2012. Vogelbescherming Vlaanderen kwam in 1995 na een onderzoek nog uit op "minstens 4 miljoen" grotere in het wild levende dieren per jaar. Een aantal dat vermoedelijk nog is toegenomen.
 
Voor vogels, zoogdieren en amfibieën is het wegverkeer wellicht de belangrijkste onnatuurlijke doodsoorzaak.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Belgisch zoetmiddel vervangt suiker

Nieuw Belgisch zoetmiddel vervangt suiker

Tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord in Ellezelles nabij Ronse gebruikt geen suiker meer in desserts. Patissier Christophe Thomaes vervangt die voortaan door Sweetwell, een suikervanger van Belgisch fabrikaat. Enkel voor de makarons lukt de omschakeling nog niet, schrijft La Dernière Heure.
 

Sweetwell bevat 61 procent minder calorieën dan suiker en wordt gemaakt door het gelijknamig bedrijf uit Aartselaar. Het middel werd ontdekt door de Gentse doctoraatsstudente Sofie De Baets, die het bij Sweetwell verder ontwikkeld heeft, zegt CEO Catalina Daniëls. Het bevat ingrediënten uit suikerbieten, cichorei en maïs, en is zeer vezelrijk. Voor de zoetheid zit er ook een kleine dosis van de chemische zoetmaker sucralose in Sweetwell.


Le Château du Mylord is het eerste restaurant dat het product gebruikt, maar het bedrijf levert ook aan een producent van ontbijtgranen en een ander van jam. Volgend jaar zou Sweetwell ook voor particulieren beschikbaar zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen martelen kangoeroe dood tijdens schooluitstap

Kinderen martelen kangoeroe dood tijdens schooluitstapSchoolkinderen uit het Australische Torquay hebben vorige week een kangoeroe doodgemarteld tijdens een schooluitstap in het Great Otway National Park, dat ligt nabij de beroemde Great Ocean Road.

De leerlingen uit het tweede middelbaar worden ervan verdacht het dier te hebben doodgeknuppeld met een metalen staaf. De school heeft hen geschorst, meldt de Geelong Advertiser.

"We krijgen meer meldingen van jongen mensen die betrokken zijn bij dierenmishandeling dan vijf jaar geleden", reageert Sandy Fernee van Wildlife Victoria. "Ik hoop dat het niet betekent dat het vaker voorkomt, maar wel dat meer mensen het niet aanvaardbaar vinden en het melden."

Op opzettelijke dierenmishandeling staan Down Under maximustraffen van twee jaar cel en 28.000 dollar (20.000 euro) boete.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.999-CFQ is laatste Belgische nummerplaat

999-CFQ is laatste Belgische nummerplaat


http://img208.imageshack.us/img208/9549/belgischenumerplaten.jpg


Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe heeft vrijdag eigenhandig de laatste Belgische nummerplaat geperst. Het kenteken 999-CFQ ging in de voorraad en wordt binnen anderhalve maand uitgedeeld. De nieuwe Europese nummerplaat zal 20 euro kosten.

Op 15 november wordt de eerste Europese nummerplaat verstuurd, met het design 1-AAA-001. België zal dan als een van de laatste Europese landen hebben voldaan aan de nieuwe mobiliteitseisen van de EU.

Robijnrood

Etienne Schouppe hield vrijdag de allerlaatste Belgische plaat in handen en maakte zich vrolijk over het politieke gebakkelei dat aan de invoering van het nieuwe ontwerp voorafging. De politie gaf de voorkeur aan wit-zwart of geel-zwart, maar dat zagen de Franstalige partijen niet zitten.

'De Belg blijkt het ook belangrijk te vinden dat hij zijn landgenoten weet te herkennen in het buitenland', monkelde Schouppe. 'Ik kan iedereen geruststellen: het nieuwe robijnrood verschilt nauwelijks van de oude kleur.'

Dankzij de nieuwe Europese software kan de politie nu snel opzoeken of een auto is verzekerd en gekeurd. 'Er rijden in België minstens 200.000 onverzekerde wagens rond', aldus Schouppe. 'Zij zullen de komende jaren door de mand vallen.'

20 euro

Een andere nieuwigheid is dat de nummerplaat niet langer op kosten van de belastingbetaler wordt geperst. De aanvrager betaalt voortaan 20 euro. Hij heeft de keuze tussen een langwerpige en een vierkante plaat en kan desgewenst de cijfer- en lettercombinatie personaliseren. In dat geval is het eerste cijfer altijd 9.

De nieuwe platen worden voorlopig enkel afgeleverd bij een nieuwe inschrijving. Een einddatum waarop de huidige platen verdwenen moeten zijn, is er niet. (br.het Nieuwsblad)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.160 ontsnapte cobra's zetten Chinees dorp op stelten

160 ontsnapte cobra's zetten Chinees dorp op stelten

Paniek in de kleine Chinese gemeente Shijiao. Liefst 160 cobra's waren ontsnapt uit een kweekcentrum. Ze overspoelden de straten, keukens en openbare toiletten van het dorp. Cobra's zijn bovendien heel giftige slangen.

Een inwoner vertelt in een plaatselijke krant over de gruwelijke gebeurtenis. Hij hoorde een vrouw op het toilet gillen en zag haar naar buiten rennen. Ze was net gebeten door één van de cobra's. Het klinkt als het scenario voor een horrorfilm, maar een inwoner van het dorp heeft inmiddels bekend dat de schuld bij hem ligt.

De man had in het geheim 1.900 cobra's gekweekt in een oude school. De meeste cobra's zijn ondertussen gevangen of gedood. Toch mogen de dorpelingen nog niet helemaal gerust zijn, want zeker vijf of zes slangen zijn nog steeds vermist.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Amerikaan op zeven is arm

Eén Amerikaan op zeven is armSteeds meer mensen in de VS leven in armoede. In 2009 waren er 43,6 miljoen armen of 14,3 procent van de bevolking. Dat heeft het US Census Bureau in Washington bekendgemaakt. Concreet is één op de zeven burgers in de VS arm.


Dit aantal is het hoogste in 51 jaren, sinds de invoering van de armoedestatistieken. Het aandeel van de armen in de totale bevolking is het hoogste sinds 1994. In 2008 werden in de VS 39,8 miljoen armen geteld, of 13,2 procent.
 

De toename wordt in hoofdzaak toegeschreven aan de recessie, waardoor veel Amerikanen hun baan verloren. De armoedegrens ligt volgens officiële definitie in 2009 op een jaarinkomen van 22.000 dollar (circa 16.800 euro) voor een vierkoppig gezin.
 

Ook het aandeel van mensen zonder ziekteverzekering steeg van 15,4 procent in 2008 naar 16,7 procent in 2009. In totaal 50,7 miljoen mensen hadden geen ziekteverzekering. Ook dat is aan de werkloosheid gelinkt: veel burgers in de VS zijn via hun werkgever tegen ziekte verzekerd en verliezen met hun werk ook hun sociale zekerheid. De grote gezondheidshervorming die president Barack Obama eind 2009 doordrukte, dient nu bijna alle Amerikanen toegang te verlenen tot een ziekteverzekering.
 

Voor de recessie was de armoede in de VS al "onaanvaardbaar hoog". De nieuwe cijfers tonen aan dat het werk "pas begonnen is", aldus Obama in een reactie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Jackson - Steppin Out

Joe Jackson - Steppin Out

Klik op de foto om hem te beluisteren


Joe Jackson (Burton upon Trent, 11 augustus 1954) is een Brits muzikant.


Jackson begon op jonge leeftijd viool te spelen, maar stapte al snel over naar de piano. Vanaf zijn 16e doet hij regelmatig optredens in bars en hij krijgt een studiebeurs voor de Koninklijke Muziekacademie in Londen.

Maar het vooruitzicht om een serieuze componist te worden trok hem niet aan en hij stapte de popwereld in met zijn band Arms and Legs. De band viel na twee niet succesvolle singles uit elkaar. Hierna speelde hij een tijd in theaters en nam een aantal demo's op. In 1978 kreeg hij een contract bij A&M Records.

Vrijwel onmiddellijk wordt het album Look Sharp! opgenomen en in 1979 uitgebracht. Vlak erna volgen de albums I'm the man en Beat Crazy in 1980. De Joe Jackson band was erg succesvol en toerde veel. Maar ook deze band viel uit elkaar en Joe deed een stap terug uit de wereld van pop en rock en nam een album vol oude jazz en swingnummers op.

Nadat hij verhuisde naar New York speelde hij met de gedachte om een "popalbum" te maken zonder het gebruik van een gitaar. Iedereen verklaarde hem voor gek. Voordien was de gitaar hét instrument van de pop/rock. Zijn album Night and Day is een groot succes (1982). Het gaat over het leven in New York (later zal hij dit nogmaals doen met Night and Day 2). Het album geeft een goed beeld van de diverse muziekstijlen uit de multiculturele samenleving van de Big Apple.

Steeds meer probeert Joe Jackson meer de klassieke en symfonische kant op te gaan. Symphony No. 1 is een poging van Jackson om een instrumentaal album te maken. Eerder probeerde hij dit al met het klassieke album Will Power. Dit werd geen succes. Ook combineerde hij al eerder klassiek met lichte muziek als met de albums Night Music (1994) en Heaven and Hell (1999). De laatste leek het meest gewaardeerd door het publiek. Symphony No. 1 werd bekroond met een Grammy Award voor Best Pop Instrumental Album. Het was onder andere zo geslaagd doordat beroemde musici als gitarist Steve Vai er aan meewerkten. Vai werkte aan dit album mee omdat Jackson een gitaarsolo had geschreven welke niet uitvoerbaar leek te zijn. Het was voor Vai een uitdaging om deze compositie toch uit te voeren. Jackson zelf speelt geen gitaar en heeft eigenlijk ook helemaal niets met het instrument, getuige ook zijn uitspraak voor het album Night and Day "Hoezo kun je geen "popalbum maken zonder het gebruik van een gitaar" natuurlijk kan dat".

Joe Jackson slaagde er met Symphony No. 1 ook in vier stukken een geheel te laten vormen. Het album heeft wel de klassieke vorm van vier delen, maar toch onderscheidt deze symfonie zich van andere symfonieën door de uitvoering. Zoals Jackson zelf in de liner notes zegt: "on the eve of the 21st century, a piece which was symphonic in structure surely didn't have to be written for a 19th-century orchestra to qualify as a symphony."

In 2003 komt de Jackson-band na jaren weer bijeen en neemt de cd Volume 4 op (het is het vierde album van de Joe Jackson band in deze formatie), gevolgd door een wereldwijde tour. Het album Afterlife ontstaat tijdens deze tour. Van het album Afterlife zijn in Nederland twee versies op de markt, de internationale versie, maar ook een op de Nederlandse markt gerichte versie, waaraan een groot deel van het concert gegeven in de Heineken Music Hall op 30 mei 2003 is toegevoegd.

Tot grote ergernis van Jackson is het leeuwendeel van zijn omvangrijke catalogus niet meer verkrijgbaar. We spreken hier over het deel dat hij heeft opgenomen voor A&M. Gekocht door Polygram (Nederlands concern) en later in handen gekomen van Universal. Met name deze maatschappij heeft een vloed van "verzamelalbums / Greatest Hits" uitgebracht inclusief nummers die Jackson nooit op cd wilde hebben. Zoals bv. The harder they come, een nummer van Jimmy Cliff. Het album Mike's Murder is wel op LP (1983) verschenen, echter nooit officieel op cd. Bij een speciaal voor V&D gemaakte compilatie zit dit album er als "bonus cd" bij.

In 2005 heeft Jackson een serie concerten gegeven in de Verenigde Staten en Europa, waaronder een tweetal in het nieuwe Carré in Amsterdam. Samen met strijkkwartet Ethel en de zanger/producer/componist Todd Rundgren. Ieder van de deelnemers speelde een eigen set, waarna men gezamenlijk terugkwam voor een toegift. Nieuw in deze reeks optredens was derhalve dat Joe Jackson een soloset speelde. Tijdens deze optredens speelde hij onder meer een nieuw, nog niet eerder uitgebracht nummer, Citizen Sane genoemd.

In 2006 is vervolgens een nieuwe reeks concerten gestart onder de naam Joe Jackson Trio, waarbij Jackson samen met zijn oude maten Graham Maby en Dave Houghton opnieuw door de VS en Europa is gaan toeren. In het voorjaar van 2007 deed het trio een aantal kleine zalen in Nederland aan.

Het eerder genoemde Citizen Sane (maar nu in Trio-format) en een aantal andere nieuwe nummers werden tijdens deze tour gespeeld. Ook het oudere, nog ongepubliceerde Drunk Song, dat Jackson in 1999 al eens had gespeeld tijdens de "Just For The Hell Of It" sessies, beleefde tijdens deze tournee een revival. Jackson is in het najaar van 2007 met het trio de studio ingegaan voor de opname van een nieuwe cd, Rain, dat begin 2008 uitkwam.

Hoewel Jackson vaak zelfverzekerd en rustig overkomt is hij toch vaak onzeker en verlegen en weet hij vaak niet of het publiek werkelijk zo enthousiast is. Ook gaat het verhaal dat Jackson een concert (of zelfs meerdere concerten) heeft afgebroken omdat het publiek niet stil genoeg was.

Hij heeft zich in het verleden gemengd in het anti-rook debat, als tegenstander van het verbod op roken.
» Reageer (0)
16-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 op 10 Belgen wil vermageren

9 op 10 Belgen wil vermagerenRuim 9 op tien Belgen wil vermageren, drie op vier vindt zichzelf te dik en 74 procent ging al minstens een keer op dieet. De Belg vind een dikkerd ook niet gezellig. Dat blijkt uit een recente enquête van XL-S Medical bij 5600 Belgische mannen en vrouwen, zo meldt een persbericht.

Vermageren, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. 85 procent vindt het moeilijk, maar 32 procent slaagt er wel in vol te houden tot het doel in bereikt. De zomervakantie of een groot feest zijn met respectievelijk 17 procent en 11 procent de belangrijkste redenen om te willen vermageren. 57 procent van onze landgenoten is altijd bekommerd om zijn of haar gewicht.

Te weinig beweging
Een kwart van de Belgen denkt dat te weinig beweging aan de basis ligt van overgewicht. Een op vijf geeft tussendoortjes de schuld, 17 procent te grote porties, 13 procent te veel koolhydraten en 12 procent aan te veel vet.

Bourgondische levensstijl
De Belg blijft een Bourgondiër: de eetgewoonten aanpassen is voor ruim de helft dan ook het moeilijkste aan vermageren, al vindt 61 procent wel dat eetgewoonten aanpassen noodzakelijk is als je wil vermageren. 45 procent gaat meer bewegen. De helft van de Belgen zegt al wekelijks aan sport te doen, voornamelijk wandelen en fietsen.

Clichés
Het cliché van de 'gezellige dikkerd' wordt ontkracht: amper één op vijf Belgen gelooft erin. Terecht, want mensen met overgewicht zonderen zich vaker af. Tegelijk geven veel mensen met overgewicht aan dat de clichés rond seks niet kloppen: ze doen niet vaker het licht uit, ze zijn niet creatiever en ze hebben gemiddeld even vaak seks als iedereen.

Drempel
Advies over diëten en vermageren wordt vooral gevonden online (21 procent), in tijdschriften (17 procent) of bij de huisarts of diëtist (19 procent).

De drempel om hulp te vragen is echter groot: 26 procent schaamt zich, 24 procent vindt overgewicht geen ziekte en wil daarom niet praten met een dokter en nog eens 21 procent weet niet hoe ze er aan moeten beginnen. Desondanks denkt 2 op 3 dat vermageren onder begeleiding gemakkelijker is. Eén op vier zocht al eens hulp bij vermageringspillen.

Uitdaging
Eén op drie zegt regelmatig gemotiveerd te moeten worden om te blijven volhouden. Daarom lanceert XL-S Medical een nieuw initiatief: een groepsafslankings-challenge. Tegen 1 januari moeten zoveel mogelijk Belgen samen 2011 kilo verliezen. Wie wil meedoen, kan terecht op de Facebookgroep 'Ik wil, ik kan'. Vanaf 18 september staat ook de website www.ikwilikkan.be online.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ideale man moet ook mooi zijn

De ideale man moet ook mooi zijnAl zeggen vrouwen het niet met zoveel woorden, ook zij vallen op het uiterlijk van een man. Sexappeal, fysieke aantrekking en mannelijkheid zijn voor vrouwen even belangrijke eigenschappen. Al is een mooi snoetje beslist niet voldoende, zo blijkt uit nieuw Australisch onderzoek.


Vraag aan een vrouw wat ze zoekt in een man en ze zal zelden het uiterlijk noemen. Het onderzoek onder 2800 vrouwen toont aan dat  het uiterlijk echter een prominente rol speelt in de zoektocht naar de ideale man: sexappeal, fysieke aantrekking en mannelijkheid schijnen zeer belangrijk.


"Wat niet wil zeggen dat vrouwen oppervlakkig wezens zijn", stelt opdrachtgever Derek Jones van D&M Research. "Vrouwen willen ook meer dan enkel een knappe kerel, gezamenlijke interesses, principes en waarden zijn zeer belangrijk. Zijn zin voor humor en een zorgzaam, liefdevol karakter zijn voor veel dames essentieel. Maar het kan duidelijk geen kwaad als de man in kwestie er nog goed uitziet, ook".


Gevraagd naar de meest aantrekkelijke heren, scoren celebs Hugh Jackman, Johnny Depp, George Clooney, Brad Pitt en Roger Federer hoog. Tiger Woods prijkt bovenaan het lijstje van minst aantrekkelijke heren.


Naast het lijstje van meest gezochte eigenschappen, werden ook de 5 grootste afknappers benoemd. Oneerlijkheid of ontrouw staat bovenaan, gevolgd door woede, chauvinisme, slechte hygiëne en onbeschoftheid.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod in New York uitgebreid naar parken en stranden

Rookverbod in New York uitgebreid naar parken en stranden

Gaat dit niet een beetje te ver ...?

Een sigaretje opsteken in een park of op het strand is binnenkort wellicht taboe in New York. Het rookverbod dat nu al geldt in alle cafés en restaurants van de stad, wordt namelijk uitgebreid naar de parken en stranden van de stad. Dat heeft de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, vandaag laten weten.
 

"De wetenschap is duidelijk op dit vlak: passieve blootstelling aan sigarettenrook, of dat nu binnen of buiten is, is schadelijk voor de gezondheid. We willen hier vandaag op inspelen", zo verklaarde Bloomberg zijn beslissing.
 

De uitbreiding van het rookverbod moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad, maar dat zou slechts een formaliteit zijn.
"Van zodra de wet aangenomen is, zullen alle New Yorkers kunnen genieten van een wandeling in het park of een dagje strand zonder de rook van anderen te moeten inademen", zei een tevreden lid van de gemeenteraad, Christine Quinn. De maatregel zal volgens Quinn levens redden en van New York een gezondere plaats maken.
 

De stad New York beschikt over 22,5 km strand en meer dan 1.700 parken en speelpleinen, waaronder ook Central Park.
 

Michael Bloomberg, een ex-roker die een verbeten strijd voert tegen de sigaret, stootte in 2003 nog op heel wat tegenstand toen hij roken op café en restaurant verbood. Intussen hebben heel wat landen en steden over de hele wereld het rookverbod op openbare plaatsen ingevoerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babynijlpaard gebruikt krokodil als bijtspeeltje

Babynijlpaard gebruikt krokodil als bijtspeeltje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een opmerkelijk filmpje van National Geographic toont enkele onverschrokken nijlpaarden die rustig in het water zitten bij een bende krokodillen. De kolossen wijken zelfs niet wanneer de krokodillen zich uitleven tijdens een schransfestijn, en likken en knauwen aan de staart van de reptielen. Een kleine 'hippo' gebruikt een krokodil zelfs als persoonlijk bijtspeeltje.

Net zoals de nijlpaarden zich niet storen aan de carnivore krokodillen, maken die zich niet druk om de aandacht van de vegetarische nijlpaarden. Het gedrag wordt getolereerd, omdat de krokodillen weten dat de zoogdieren sterker zijn. Volgens National Geographic kunnen wetenschappers niet verklaren waarom de nijlpaarden rondhangen in de buurt van de krokodillen tijdens hun bloederige vreetpartijen. Ze schijnen het gewoon plezant te vinden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde van min-5-jarigen heeft last van tandbederf

Derde van min-5-jarigen heeft last van tandbederfIn vergelijking met tien jaar geleden moeten tot tien keer meer peuters onder volledige narcose om de vele gaatjes in hun melktanden te laten verzorgen. De meeste Vlaamse ziekenhuizen hebben daarvoor wachtlijsten van drie maanden en langer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Zowat een derde van de min-5-jarigen heeft last van tandbederf, en het gaat om steeds meer gaatjes, zeggen verschillende professoren tandheelkunde.
 
Globaal gezien is het tandbederf de laatste jaren gedaald. Bij een specifieke groep hele kleine kinderen is er geen beterschap. Grote boosdoener is het snoepgedrag.

Zoethoudertje
"Ouders zijn zich veel te weinig bewust van het suikergehalte in veel voedingsproducten en geven hun kinderen de hele dag door gesuikerde melkdranken, fruitsap en frisdrank. De kinderen worden letterlijk zoet gehouden", klinkt het.

Too little, too late
Ook beginnen ouders veel te laat met tandenpoetsen, vaak pas vanaf de kleuterschool. Ouders die hun peuter en kleuter toch laten poetsen, helpen hun kind daarbij te weinig. "Sommige ouders melden trots dat hun driejarige helemaal zelf de tanden kan poetsen. Onzin, een kind van drie kan dat niet", reageert professor Dominique Declerck in de krant.

Arm versus rijk
Kinderen uit kansarme gezinnen hebben meer kans op gaatjes omdat hun ouders minder op de hoogte zijn van gezonde voeding en het belang van tandhygiëne. (edp/belga/adv)

Telefacts (VTM) zendt vanavond een reportage uit waarin dit probleem uitgebreid aan bod komt.
» Reageer (0)
15-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christie's in Amsterdam veilt deel inboedel Charlie Chaplin

Christie's in Amsterdam veilt deel inboedel Charlie Chaplin


http://img411.imageshack.us/img411/943/charliechaplint.jpgVeilinghuis Christie's in Amsterdam brengt dinsdagruim veertig meubels en kunstvoorwerpen van Charlie Chaplin (1889-1977) onder de hamer. Alle stukken zijn afkomstig uit de Zwitserse villa Le Manoir de Ban, waar de drievoudige Oscarwinnaar de laatste twintig jaar van zijn leven doorbracht. Prijzen variëren van 80 tot 18.000 euro, maakte het veilinghuis woensdag bekend.
 
De platenspeler van Chaplin heeft een richtprijs van 150 tot 250 euro. Wie wil bieden op zijn hemelbed zal rekening moeten houden met een aankoopprijs van 4.000 tot 6.000 euro. De nieuwe eigenaar kan het slaapkamerameublement vervolmaken met een leunstoel en een voetenbank, bekleed met dezelfde roze velours en bloemetjesmotief. Chaplins eettafel, compleet met twintig stoelen, heeft een richtprijs van 12.000 tot 18.000 euro.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walgelijke pesttrend op internet: bezemen

Walgelijke pesttrend op internet: 'bezemen'Online pesterijen bij jongeren zijn schering en inslag, is al gebleken uit onderzoek. Zo goed als alle jonge internetters krijgen er minstens onrechtstreeks mee te maken, en de grofheid neemt blijkbaar steeds toe.


Het AD spreekt over de nieuwe trend 'bezemen', waarbij jongeren filmpjes van leeftijdsgenoten op Youtube zetten, met smerige teksten en soms adresgegevens erbij. De pakkans is klein en het effect groot.


Bezem is straattaal voor hoer, en dat geeft zo'n beetje aan wat voor tekst er bij dergelijke filmpjes staat. Een zestienjarig meisje dat "pijpt voor 50 cent" zag zelfs haar adres, telefoonnummer en e-mailadres opduiken in een filmpje. Ze krijgt regelmatig scheldtelefoontjes en haatmails, en ze wordt op straat nageroepen, vaak door vreemden.


Het slachtoffer vermoedt dat het gaat om een streek van een ex-vriendje, maar durft hem er niet over aanspreken. "Wat als het iemand anders is? Voor het filmpje zijn foto's gebruikt die van MSN komen. Probleem is dat ze 300 MSN-contacten heeft." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolvos vervoegt ijsbeer op lijst met bedreigde dieren

Poolvos vervoegt ijsbeer op lijst met bedreigde dierenDe ijsbeer wordt vaak als symbool gebruikt in de strijd tegen global warming. Logisch aangezien het dier aan de Noordpool leeft en als eerste getroffen zal worden. Maar nu staat er nog ander dier uit zijn leefgebied op het lijstje met bedreigde dieren: de poolvos.


Poolvossen zijn net als ijsberen afhankelijk van ijs. Door de opwarming van het klimaat dreigt dat ijs weg te smelten. Gebieden zoals de Noordpool worden bovendien veel harder getroffen dan de rest van de wereld. Sinds 2007 bereikt de ijsmassa na de zomer recordlaagtes en wetenschappers voorspellen dat het gebied over tien jaar grotendeels ijsvrij zal zijn.


Zeventien pooldieren zijn volgens het Amerikaanse Centrum voor Biodiversiteit bedreigd. "De ijsbeer is het meest bekende slachtoffer, maar als we niets doen tegen de broeikasgassen zullen er nog veel meer slachtoffers vallen", zegt Shaye Wolf, auteur van het rapport over de poolvos.


"Sommige pooldieren hebben al een massasterfte meegemaakt, omdat hun habitat steeds kleiner wordt." De dieren hebben het moeilijker om voedsel te vinden, ze krijgen te maken met extreme weersomstandigheden of ze komen nieuwe roofdieren tegen aangezien ze naar het noorden moeten verhuizen. Plannen om in het gebied naar olie te boren vormen nog een bijkomende bedreiging voor de dieren.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!