Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.160 ontsnapte cobra's zetten Chinees dorp op stelten

160 ontsnapte cobra's zetten Chinees dorp op stelten





Paniek in de kleine Chinese gemeente Shijiao. Liefst 160 cobra's waren ontsnapt uit een kweekcentrum. Ze overspoelden de straten, keukens en openbare toiletten van het dorp. Cobra's zijn bovendien heel giftige slangen.

Een inwoner vertelt in een plaatselijke krant over de gruwelijke gebeurtenis. Hij hoorde een vrouw op het toilet gillen en zag haar naar buiten rennen. Ze was net gebeten door één van de cobra's. Het klinkt als het scenario voor een horrorfilm, maar een inwoner van het dorp heeft inmiddels bekend dat de schuld bij hem ligt.

De man had in het geheim 1.900 cobra's gekweekt in een oude school. De meeste cobra's zijn ondertussen gevangen of gedood. Toch mogen de dorpelingen nog niet helemaal gerust zijn, want zeker vijf of zes slangen zijn nog steeds vermist.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Amerikaan op zeven is arm

Eén Amerikaan op zeven is arm



Steeds meer mensen in de VS leven in armoede. In 2009 waren er 43,6 miljoen armen of 14,3 procent van de bevolking. Dat heeft het US Census Bureau in Washington bekendgemaakt. Concreet is één op de zeven burgers in de VS arm.


Dit aantal is het hoogste in 51 jaren, sinds de invoering van de armoedestatistieken. Het aandeel van de armen in de totale bevolking is het hoogste sinds 1994. In 2008 werden in de VS 39,8 miljoen armen geteld, of 13,2 procent.
 

De toename wordt in hoofdzaak toegeschreven aan de recessie, waardoor veel Amerikanen hun baan verloren. De armoedegrens ligt volgens officiële definitie in 2009 op een jaarinkomen van 22.000 dollar (circa 16.800 euro) voor een vierkoppig gezin.
 

Ook het aandeel van mensen zonder ziekteverzekering steeg van 15,4 procent in 2008 naar 16,7 procent in 2009. In totaal 50,7 miljoen mensen hadden geen ziekteverzekering. Ook dat is aan de werkloosheid gelinkt: veel burgers in de VS zijn via hun werkgever tegen ziekte verzekerd en verliezen met hun werk ook hun sociale zekerheid. De grote gezondheidshervorming die president Barack Obama eind 2009 doordrukte, dient nu bijna alle Amerikanen toegang te verlenen tot een ziekteverzekering.
 

Voor de recessie was de armoede in de VS al "onaanvaardbaar hoog". De nieuwe cijfers tonen aan dat het werk "pas begonnen is", aldus Obama in een reactie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Jackson - Steppin Out

Joe Jackson - Steppin Out

Klik op de foto om hem te beluisteren






Joe Jackson (Burton upon Trent, 11 augustus 1954) is een Brits muzikant.


Jackson begon op jonge leeftijd viool te spelen, maar stapte al snel over naar de piano. Vanaf zijn 16e doet hij regelmatig optredens in bars en hij krijgt een studiebeurs voor de Koninklijke Muziekacademie in Londen.

Maar het vooruitzicht om een serieuze componist te worden trok hem niet aan en hij stapte de popwereld in met zijn band Arms and Legs. De band viel na twee niet succesvolle singles uit elkaar. Hierna speelde hij een tijd in theaters en nam een aantal demo's op. In 1978 kreeg hij een contract bij A&M Records.

Vrijwel onmiddellijk wordt het album Look Sharp! opgenomen en in 1979 uitgebracht. Vlak erna volgen de albums I'm the man en Beat Crazy in 1980. De Joe Jackson band was erg succesvol en toerde veel. Maar ook deze band viel uit elkaar en Joe deed een stap terug uit de wereld van pop en rock en nam een album vol oude jazz en swingnummers op.

Nadat hij verhuisde naar New York speelde hij met de gedachte om een "popalbum" te maken zonder het gebruik van een gitaar. Iedereen verklaarde hem voor gek. Voordien was de gitaar hét instrument van de pop/rock. Zijn album Night and Day is een groot succes (1982). Het gaat over het leven in New York (later zal hij dit nogmaals doen met Night and Day 2). Het album geeft een goed beeld van de diverse muziekstijlen uit de multiculturele samenleving van de Big Apple.

Steeds meer probeert Joe Jackson meer de klassieke en symfonische kant op te gaan. Symphony No. 1 is een poging van Jackson om een instrumentaal album te maken. Eerder probeerde hij dit al met het klassieke album Will Power. Dit werd geen succes. Ook combineerde hij al eerder klassiek met lichte muziek als met de albums Night Music (1994) en Heaven and Hell (1999). De laatste leek het meest gewaardeerd door het publiek. Symphony No. 1 werd bekroond met een Grammy Award voor Best Pop Instrumental Album. Het was onder andere zo geslaagd doordat beroemde musici als gitarist Steve Vai er aan meewerkten. Vai werkte aan dit album mee omdat Jackson een gitaarsolo had geschreven welke niet uitvoerbaar leek te zijn. Het was voor Vai een uitdaging om deze compositie toch uit te voeren. Jackson zelf speelt geen gitaar en heeft eigenlijk ook helemaal niets met het instrument, getuige ook zijn uitspraak voor het album Night and Day "Hoezo kun je geen "popalbum maken zonder het gebruik van een gitaar" natuurlijk kan dat".

Joe Jackson slaagde er met Symphony No. 1 ook in vier stukken een geheel te laten vormen. Het album heeft wel de klassieke vorm van vier delen, maar toch onderscheidt deze symfonie zich van andere symfonieën door de uitvoering. Zoals Jackson zelf in de liner notes zegt: "on the eve of the 21st century, a piece which was symphonic in structure surely didn't have to be written for a 19th-century orchestra to qualify as a symphony."

In 2003 komt de Jackson-band na jaren weer bijeen en neemt de cd Volume 4 op (het is het vierde album van de Joe Jackson band in deze formatie), gevolgd door een wereldwijde tour. Het album Afterlife ontstaat tijdens deze tour. Van het album Afterlife zijn in Nederland twee versies op de markt, de internationale versie, maar ook een op de Nederlandse markt gerichte versie, waaraan een groot deel van het concert gegeven in de Heineken Music Hall op 30 mei 2003 is toegevoegd.

Tot grote ergernis van Jackson is het leeuwendeel van zijn omvangrijke catalogus niet meer verkrijgbaar. We spreken hier over het deel dat hij heeft opgenomen voor A&M. Gekocht door Polygram (Nederlands concern) en later in handen gekomen van Universal. Met name deze maatschappij heeft een vloed van "verzamelalbums / Greatest Hits" uitgebracht inclusief nummers die Jackson nooit op cd wilde hebben. Zoals bv. The harder they come, een nummer van Jimmy Cliff. Het album Mike's Murder is wel op LP (1983) verschenen, echter nooit officieel op cd. Bij een speciaal voor V&D gemaakte compilatie zit dit album er als "bonus cd" bij.

In 2005 heeft Jackson een serie concerten gegeven in de Verenigde Staten en Europa, waaronder een tweetal in het nieuwe Carré in Amsterdam. Samen met strijkkwartet Ethel en de zanger/producer/componist Todd Rundgren. Ieder van de deelnemers speelde een eigen set, waarna men gezamenlijk terugkwam voor een toegift. Nieuw in deze reeks optredens was derhalve dat Joe Jackson een soloset speelde. Tijdens deze optredens speelde hij onder meer een nieuw, nog niet eerder uitgebracht nummer, Citizen Sane genoemd.

In 2006 is vervolgens een nieuwe reeks concerten gestart onder de naam Joe Jackson Trio, waarbij Jackson samen met zijn oude maten Graham Maby en Dave Houghton opnieuw door de VS en Europa is gaan toeren. In het voorjaar van 2007 deed het trio een aantal kleine zalen in Nederland aan.

Het eerder genoemde Citizen Sane (maar nu in Trio-format) en een aantal andere nieuwe nummers werden tijdens deze tour gespeeld. Ook het oudere, nog ongepubliceerde Drunk Song, dat Jackson in 1999 al eens had gespeeld tijdens de "Just For The Hell Of It" sessies, beleefde tijdens deze tournee een revival. Jackson is in het najaar van 2007 met het trio de studio ingegaan voor de opname van een nieuwe cd, Rain, dat begin 2008 uitkwam.

Hoewel Jackson vaak zelfverzekerd en rustig overkomt is hij toch vaak onzeker en verlegen en weet hij vaak niet of het publiek werkelijk zo enthousiast is. Ook gaat het verhaal dat Jackson een concert (of zelfs meerdere concerten) heeft afgebroken omdat het publiek niet stil genoeg was.

Hij heeft zich in het verleden gemengd in het anti-rook debat, als tegenstander van het verbod op roken.




» Reageer (0)
16-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 op 10 Belgen wil vermageren

9 op 10 Belgen wil vermageren



Ruim 9 op tien Belgen wil vermageren, drie op vier vindt zichzelf te dik en 74 procent ging al minstens een keer op dieet. De Belg vind een dikkerd ook niet gezellig. Dat blijkt uit een recente enquête van XL-S Medical bij 5600 Belgische mannen en vrouwen, zo meldt een persbericht.

Vermageren, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. 85 procent vindt het moeilijk, maar 32 procent slaagt er wel in vol te houden tot het doel in bereikt. De zomervakantie of een groot feest zijn met respectievelijk 17 procent en 11 procent de belangrijkste redenen om te willen vermageren. 57 procent van onze landgenoten is altijd bekommerd om zijn of haar gewicht.

Te weinig beweging
Een kwart van de Belgen denkt dat te weinig beweging aan de basis ligt van overgewicht. Een op vijf geeft tussendoortjes de schuld, 17 procent te grote porties, 13 procent te veel koolhydraten en 12 procent aan te veel vet.

Bourgondische levensstijl
De Belg blijft een Bourgondiër: de eetgewoonten aanpassen is voor ruim de helft dan ook het moeilijkste aan vermageren, al vindt 61 procent wel dat eetgewoonten aanpassen noodzakelijk is als je wil vermageren. 45 procent gaat meer bewegen. De helft van de Belgen zegt al wekelijks aan sport te doen, voornamelijk wandelen en fietsen.

Clichés
Het cliché van de 'gezellige dikkerd' wordt ontkracht: amper één op vijf Belgen gelooft erin. Terecht, want mensen met overgewicht zonderen zich vaker af. Tegelijk geven veel mensen met overgewicht aan dat de clichés rond seks niet kloppen: ze doen niet vaker het licht uit, ze zijn niet creatiever en ze hebben gemiddeld even vaak seks als iedereen.

Drempel
Advies over diëten en vermageren wordt vooral gevonden online (21 procent), in tijdschriften (17 procent) of bij de huisarts of diëtist (19 procent).

De drempel om hulp te vragen is echter groot: 26 procent schaamt zich, 24 procent vindt overgewicht geen ziekte en wil daarom niet praten met een dokter en nog eens 21 procent weet niet hoe ze er aan moeten beginnen. Desondanks denkt 2 op 3 dat vermageren onder begeleiding gemakkelijker is. Eén op vier zocht al eens hulp bij vermageringspillen.

Uitdaging
Eén op drie zegt regelmatig gemotiveerd te moeten worden om te blijven volhouden. Daarom lanceert XL-S Medical een nieuw initiatief: een groepsafslankings-challenge. Tegen 1 januari moeten zoveel mogelijk Belgen samen 2011 kilo verliezen. Wie wil meedoen, kan terecht op de Facebookgroep 'Ik wil, ik kan'. Vanaf 18 september staat ook de website www.ikwilikkan.be online.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ideale man moet ook mooi zijn

De ideale man moet ook mooi zijn



Al zeggen vrouwen het niet met zoveel woorden, ook zij vallen op het uiterlijk van een man. Sexappeal, fysieke aantrekking en mannelijkheid zijn voor vrouwen even belangrijke eigenschappen. Al is een mooi snoetje beslist niet voldoende, zo blijkt uit nieuw Australisch onderzoek.


Vraag aan een vrouw wat ze zoekt in een man en ze zal zelden het uiterlijk noemen. Het onderzoek onder 2800 vrouwen toont aan dat  het uiterlijk echter een prominente rol speelt in de zoektocht naar de ideale man: sexappeal, fysieke aantrekking en mannelijkheid schijnen zeer belangrijk.


"Wat niet wil zeggen dat vrouwen oppervlakkig wezens zijn", stelt opdrachtgever Derek Jones van D&M Research. "Vrouwen willen ook meer dan enkel een knappe kerel, gezamenlijke interesses, principes en waarden zijn zeer belangrijk. Zijn zin voor humor en een zorgzaam, liefdevol karakter zijn voor veel dames essentieel. Maar het kan duidelijk geen kwaad als de man in kwestie er nog goed uitziet, ook".


Gevraagd naar de meest aantrekkelijke heren, scoren celebs Hugh Jackman, Johnny Depp, George Clooney, Brad Pitt en Roger Federer hoog. Tiger Woods prijkt bovenaan het lijstje van minst aantrekkelijke heren.


Naast het lijstje van meest gezochte eigenschappen, werden ook de 5 grootste afknappers benoemd. Oneerlijkheid of ontrouw staat bovenaan, gevolgd door woede, chauvinisme, slechte hygiëne en onbeschoftheid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod in New York uitgebreid naar parken en stranden

Rookverbod in New York uitgebreid naar parken en stranden

Gaat dit niet een beetje te ver ...?





Een sigaretje opsteken in een park of op het strand is binnenkort wellicht taboe in New York. Het rookverbod dat nu al geldt in alle cafés en restaurants van de stad, wordt namelijk uitgebreid naar de parken en stranden van de stad. Dat heeft de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, vandaag laten weten.
 

"De wetenschap is duidelijk op dit vlak: passieve blootstelling aan sigarettenrook, of dat nu binnen of buiten is, is schadelijk voor de gezondheid. We willen hier vandaag op inspelen", zo verklaarde Bloomberg zijn beslissing.
 

De uitbreiding van het rookverbod moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad, maar dat zou slechts een formaliteit zijn.
"Van zodra de wet aangenomen is, zullen alle New Yorkers kunnen genieten van een wandeling in het park of een dagje strand zonder de rook van anderen te moeten inademen", zei een tevreden lid van de gemeenteraad, Christine Quinn. De maatregel zal volgens Quinn levens redden en van New York een gezondere plaats maken.
 

De stad New York beschikt over 22,5 km strand en meer dan 1.700 parken en speelpleinen, waaronder ook Central Park.
 

Michael Bloomberg, een ex-roker die een verbeten strijd voert tegen de sigaret, stootte in 2003 nog op heel wat tegenstand toen hij roken op café en restaurant verbood. Intussen hebben heel wat landen en steden over de hele wereld het rookverbod op openbare plaatsen ingevoerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babynijlpaard gebruikt krokodil als bijtspeeltje

Babynijlpaard gebruikt krokodil als bijtspeeltje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een opmerkelijk filmpje van National Geographic toont enkele onverschrokken nijlpaarden die rustig in het water zitten bij een bende krokodillen. De kolossen wijken zelfs niet wanneer de krokodillen zich uitleven tijdens een schransfestijn, en likken en knauwen aan de staart van de reptielen. Een kleine 'hippo' gebruikt een krokodil zelfs als persoonlijk bijtspeeltje.

Net zoals de nijlpaarden zich niet storen aan de carnivore krokodillen, maken die zich niet druk om de aandacht van de vegetarische nijlpaarden. Het gedrag wordt getolereerd, omdat de krokodillen weten dat de zoogdieren sterker zijn. Volgens National Geographic kunnen wetenschappers niet verklaren waarom de nijlpaarden rondhangen in de buurt van de krokodillen tijdens hun bloederige vreetpartijen. Ze schijnen het gewoon plezant te vinden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde van min-5-jarigen heeft last van tandbederf

Derde van min-5-jarigen heeft last van tandbederf



In vergelijking met tien jaar geleden moeten tot tien keer meer peuters onder volledige narcose om de vele gaatjes in hun melktanden te laten verzorgen. De meeste Vlaamse ziekenhuizen hebben daarvoor wachtlijsten van drie maanden en langer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Zowat een derde van de min-5-jarigen heeft last van tandbederf, en het gaat om steeds meer gaatjes, zeggen verschillende professoren tandheelkunde.
 
Globaal gezien is het tandbederf de laatste jaren gedaald. Bij een specifieke groep hele kleine kinderen is er geen beterschap. Grote boosdoener is het snoepgedrag.

Zoethoudertje
"Ouders zijn zich veel te weinig bewust van het suikergehalte in veel voedingsproducten en geven hun kinderen de hele dag door gesuikerde melkdranken, fruitsap en frisdrank. De kinderen worden letterlijk zoet gehouden", klinkt het.

Too little, too late
Ook beginnen ouders veel te laat met tandenpoetsen, vaak pas vanaf de kleuterschool. Ouders die hun peuter en kleuter toch laten poetsen, helpen hun kind daarbij te weinig. "Sommige ouders melden trots dat hun driejarige helemaal zelf de tanden kan poetsen. Onzin, een kind van drie kan dat niet", reageert professor Dominique Declerck in de krant.

Arm versus rijk
Kinderen uit kansarme gezinnen hebben meer kans op gaatjes omdat hun ouders minder op de hoogte zijn van gezonde voeding en het belang van tandhygiëne. (edp/belga/adv)

Telefacts (VTM) zendt vanavond een reportage uit waarin dit probleem uitgebreid aan bod komt.




» Reageer (0)
15-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christie's in Amsterdam veilt deel inboedel Charlie Chaplin

Christie's in Amsterdam veilt deel inboedel Charlie Chaplin


http://img411.imageshack.us/img411/943/charliechaplint.jpg



Veilinghuis Christie's in Amsterdam brengt dinsdagruim veertig meubels en kunstvoorwerpen van Charlie Chaplin (1889-1977) onder de hamer. Alle stukken zijn afkomstig uit de Zwitserse villa Le Manoir de Ban, waar de drievoudige Oscarwinnaar de laatste twintig jaar van zijn leven doorbracht. Prijzen variëren van 80 tot 18.000 euro, maakte het veilinghuis woensdag bekend.
 
De platenspeler van Chaplin heeft een richtprijs van 150 tot 250 euro. Wie wil bieden op zijn hemelbed zal rekening moeten houden met een aankoopprijs van 4.000 tot 6.000 euro. De nieuwe eigenaar kan het slaapkamerameublement vervolmaken met een leunstoel en een voetenbank, bekleed met dezelfde roze velours en bloemetjesmotief. Chaplins eettafel, compleet met twintig stoelen, heeft een richtprijs van 12.000 tot 18.000 euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walgelijke pesttrend op internet: bezemen

Walgelijke pesttrend op internet: 'bezemen'



Online pesterijen bij jongeren zijn schering en inslag, is al gebleken uit onderzoek. Zo goed als alle jonge internetters krijgen er minstens onrechtstreeks mee te maken, en de grofheid neemt blijkbaar steeds toe.


Het AD spreekt over de nieuwe trend 'bezemen', waarbij jongeren filmpjes van leeftijdsgenoten op Youtube zetten, met smerige teksten en soms adresgegevens erbij. De pakkans is klein en het effect groot.


Bezem is straattaal voor hoer, en dat geeft zo'n beetje aan wat voor tekst er bij dergelijke filmpjes staat. Een zestienjarig meisje dat "pijpt voor 50 cent" zag zelfs haar adres, telefoonnummer en e-mailadres opduiken in een filmpje. Ze krijgt regelmatig scheldtelefoontjes en haatmails, en ze wordt op straat nageroepen, vaak door vreemden.


Het slachtoffer vermoedt dat het gaat om een streek van een ex-vriendje, maar durft hem er niet over aanspreken. "Wat als het iemand anders is? Voor het filmpje zijn foto's gebruikt die van MSN komen. Probleem is dat ze 300 MSN-contacten heeft." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolvos vervoegt ijsbeer op lijst met bedreigde dieren

Poolvos vervoegt ijsbeer op lijst met bedreigde dieren



De ijsbeer wordt vaak als symbool gebruikt in de strijd tegen global warming. Logisch aangezien het dier aan de Noordpool leeft en als eerste getroffen zal worden. Maar nu staat er nog ander dier uit zijn leefgebied op het lijstje met bedreigde dieren: de poolvos.


Poolvossen zijn net als ijsberen afhankelijk van ijs. Door de opwarming van het klimaat dreigt dat ijs weg te smelten. Gebieden zoals de Noordpool worden bovendien veel harder getroffen dan de rest van de wereld. Sinds 2007 bereikt de ijsmassa na de zomer recordlaagtes en wetenschappers voorspellen dat het gebied over tien jaar grotendeels ijsvrij zal zijn.


Zeventien pooldieren zijn volgens het Amerikaanse Centrum voor Biodiversiteit bedreigd. "De ijsbeer is het meest bekende slachtoffer, maar als we niets doen tegen de broeikasgassen zullen er nog veel meer slachtoffers vallen", zegt Shaye Wolf, auteur van het rapport over de poolvos.


"Sommige pooldieren hebben al een massasterfte meegemaakt, omdat hun habitat steeds kleiner wordt." De dieren hebben het moeilijker om voedsel te vinden, ze krijgen te maken met extreme weersomstandigheden of ze komen nieuwe roofdieren tegen aangezien ze naar het noorden moeten verhuizen. Plannen om in het gebied naar olie te boren vormen nog een bijkomende bedreiging voor de dieren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan stem ooit gsm opladen?

Kan stem ooit gsm opladen?





Koreaanse wetenschappers hebben een techniek ontwikkeld die geluidsgolven omzet in elektriciteit. Ze maakten van zinkoxide een nanomateriaal dat ooit kan dienen om gsm's op te laden door te praten, of stroom op te wekken uit het geluid van rijdende wagens op een autostrade.


"Net zoals luidsprekers elektrische signalen omzetten in geluid, is het omgekeerde ook mogelijk," zeggen Young Jun Park en Sang-Woo Kim over hun onderzoek, dat gepubliceerd werd in Advanced Materials. Geluidsgolven van 100 decibel genereerden een stroom van 50 millivolt. De technologie staat dus nog zeker niet op punt, daar gsm's een veelvoud van die stroom nodig hebben. De Koreaanse wetenschappers verwachten alleszins meer stroom op te wekken.


"De echte vraag is of er genoeg omgevingsgeluid is om te dienen als krachtbron voor een gsm", zegt Michael McAlpine, een wetenschapper die zich op Princeton bezighoudt met gelijkaardig onderzoek. Een consument wil namelijk geen rockconcert bijwonen of naast een voorbijrazende trein gaan staan om zijn telefoon op te laden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vastzittende mijnwerker noemt dochtertje Esperanza

Vastzittende mijnwerker noemt dochtertje Esperanza



Een van de 33 mijnwerkers die sinds 5 augustus geblokkeerd zitten in een mijn in het noorden van Chili, is gisteren vader geworden van een dochter. Het meisje kreeg de passende naam Esperanza (Hoop).






De familie hoopt dat ze de beelden van de geboorte naar de vader kunnen sturen via de kleine pijp waardoor men in contact kan blijven met de onfortuinlijke mijnwerkers.
 
De kersverse moeder Margarita zei heel blij te zijn met de geboorte. Ze zei te hopen dat de vader nu ook snel vrij zou komen.
 
Esperanza werd met een keizersnede geboren en weegt ruim 3 kilo. De geboorte werd gefilmd door de familie, die hoopt dat ze de beelden naar de vader kunnen sturen zodat die de geboorte in uitgesteld relais kan meemaken. Het koppel heeft reeds twee zonen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien creatieve manieren om een bedreigd dier te redden

Tien creatieve manieren om een bedreigd dier te redden



Als dieren op de rand van uitsterving staan, is elke manier goed om de soort te redden. En soms maken organisaties gebruik van heel bizarre methoden om dieren te beschermen. Van een parfum voor tijgers tot het klonen vanuit het graf.


1. Omgekeerde vasectomie
Het beroemde Przewalskipaard werd in 1970 in het wild uitgestorven verklaard. Het dier leefde in China en Mongolië. In 1999 kreeg een paard in de Smithsonian National Zoo een vasectomie. Daarbij worden de zaadleiders van een mannelijk paard onderbroken. Biologen realiseerden zich na de ingreep echter dat dergelijke paarden genetisch heel waardevol zijn.

Het paard in kwestie, Minnesota, moest daarom in 2008 opnieuw onder het mes. De procedure werd omgekeerd zodat Minnesota zich weer kon voortplanten bij vrouwelijke paarden.

2. Obsession voor tijgers
Bedreigde diersoorten moeten zich zoveel mogelijk voortplanten en daarvoor hebben specialisten al allerlei methoden uitgeprobeerd. Vooral experimenten met geurtjes bleken een interessante piste. Zo ontdekten ze dat 'Obsession' van Calvin Klein het favoriete parfum van Sumatraanse tijgers is. Tijgers brengen meer tijd met elkaar door dankzij het parfum en ze zijn tevens meer geneigd om te paren.


 
Obsession for Tigers
Obsession for Tigers



3. Berggeit klonen

In de Pyreneeën leefde ooit een berggeit die in 2000 officieel uitgestorven verklaard werd. Toen werd het laatste exemplaar in het noorden van Spanje dood terug gevonden. Kort voor zijn dood hebben wetenschappers echter huidmonsters van het oor van de geit afgenomen en bewaard in vloeibare stikstof.

Vorig jaar werd de geit gekloond en zo was de eerste diersoort 'herboren' na uitsterving. Helaas stierf de geit al na zeven minuten door longproblemen.

4. Visarend foppen
Visarenden zijn in het begin van de 20ste eeuw uitgestorven in het Verenigd Koninkrijk. In de jaren 50 werden ze echter opnieuw geïntroduceerd in Schotland. Dit jaar heeft Dorset geprobeerd om de verspreiding van de visarenden wat te stimuleren. Ze gebruikten valse nesten om de visarenden te lokken. Ze wilden de aandacht van de vogels trekken, terwijl de dieren voor de zomer uit Afrika terugkeerden.


 

Visarenden leren vliegen met vliegtuigen
Visarenden leren vliegen met vliegtuigen


5. Undercover bij trompetkraanvogel

Trompetkraanvogels behoren tot de meest bedreigde dieren ter wereld. Daarom worden ze vaak in gevangenschap gekweekt, waarna de dieren in het wild worden losgelaten. Het is echter belangrijk dat de jonge vogels hun menselijke verzorgers niet als hun ouders beschouwen. Die verzorgers dragen daarom een vormeloos kostuum over hun hoofd.

6. Vliegles
De kraanvogels moeten ook leren hoe hun soortgenoten migreren. Daarom gebruikt een Amerikaans team verzorgers lichte vliegtuigen om de vogels te leren hoe ze ieder jaar van Florida naar Wisconsin moeten vliegen. Sinds oktober vorig jaar is het project heel succesvol. Liefst 77 kraanvogels volgden een vliegtuig naar het noorden en het zuiden.

7. Haaien taggen
Het is een woordje dat we eerder met Facebook associëren, maar taggen is heel gebruikelijk als mensen een bedreigde diersoort proberen redden. Taggen is relatief veilig, zolang je geen grote witte haai met de hand wil aanpakken. De haaien worden daarom met een grote haak gevangen. Tijdens het proces krijgen de dieren een kalmeermiddel zodat ze niet in paniek zouden schieten. Na ongeveer vijftien minuten worden de haaien weer vrijgelaten. Ze kunnen vanaf nu overal gevolgd worden.

8. Blijf van die kikkers af!
Sommige dieren kan je iets bijleren. Zo hebben Australische wetenschappers buidelmarters geleerd dat ze geen giftige kikkers meer mogen eten. Daarvoor moeten de dieren hun instincten leren onderdrukken. De dieren kregen heel kleine exemplaren van de giftige kikkers te eten. En op die manier hadden ze hun lesje blijkbaar snel geleerd. Uit onderzoek blijkt dat de buidelmarters nadien veel langer leven dan soortgenoten die niet in de klas zaten.


 

De buidelmarter heeft een kikkerverslaving
De buidelmarter heeft een kikkerverslaving



9. DNA invriezen

De dierentuin van San Diego is al sinds 1972 huidmonsters van zeldzame dieren aan het verzamelen. Intussen bestaat de collectie al uit monsters van 8.400 dieren. In de jaren 70 wist niemand wat er met de exemplaren zou gebeuren, aangezien DNA-onderzoek pas in z'n kinderschoenen stond. Intussen is de wetenschap echter al veel verder geëvolueerd.

10. Kakapo Cologne
Niet alleen tijgers houden van parfums. Ook de kakapo, een soort papagaai, ruikt graag lekker. Er leven nog maar 91 exemplaren van de dieren en dus moeten de kakapo's zich dringend voortplanten. Sommige mannetjes hadden echter meer succes bij vrouwtjes dan anderen. Dat had volgens wetenschappers met hun geur te maken.

En zo was de Kakapo Cologne geboren. Op basis van de veren werd een speciaal parfum gemaakt waardoor ook de mannetjes met een minder fijne lichaamsgeur aan bod kwamen bij vrouwtjes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pubermeisjes zijn lastiger dan jongens

Pubermeisjes zijn lastiger dan jongens



Meisjes zouden zich tijdens de puberteit heel wat moeilijker gedragen. Een Britse rondvraag onder ouders leert dat het pubergedrag bij jongens iets makkelijker te hanteren is.

Tweederde van alle ondervraagde ouders stelt dat tienermeisjes moeilijker op te voeden zijn. Driekwart ligt dan ook regelmatig in de clinch met dochterlief en dat aantal ligt hoger dan bij de jongens. 27 procent vindt de dochter ronduit 'onbeschoft' tot 'agressief'.


Volgens de ondervraagden ligt de reden van zoveel opstand bij haar stemmingswisselingen. Ook het imago speelt een serieuze rol. Meisjes liggen meer wakker van looks en uiterlijkheden. "Tieners kampen met een aantal lichamelijke veranderingen. Gewichtstoename, humeurig zijn, puistjes krijgen, het hoort bij het puberen. Ouders moeten die dingen nu eenmaal leren ondergaan", stelt opdrachtgever Tenley Stoanes.

1 op 2 ouders vindt dat vooral meisjes met een laag zelfbeeld
rondlopen. Als een problematische huid met puistjes opsteekt, werkt dit sterker in op het vrouwelijk zelfvertrouwen. 1 op 10 meisjes zou daarom zelfs het huis niet meer uitwillen, 1 op 20 wil laat zelfs het schoolbal links liggen omwille van de puistjes.


Pubergedrag weegt op ouders. Een derde van alle ondervraagden voelt zich 'op' door de perikelen met de tieners, 6 op 10 heeft regelmatig woorden met de partner over de juiste aanpak. 8 op 10 denkt dat de problemen alleen maar toenemen. De druk op meisjes om er nog mooier en beter uit te zien, weegt sterker door dan ooit.
 

Volgens professor Dr Chris Bundy kampen vrouwen inderdaad met meer stemmingswisselingen, vooral in de puberteit. Hormonale veranderingen liggen aan de basis. Hoewel het gedrag best traumatisch is voor ouders, kunnen ouders niet anders dan het te ondergaan. Een open communicatie tussen ouders en kinderen kan wel helpen om de fase goed te doorstaan.
 

Al is het niet allemaal kommer en kwel. Zo zijn er, volgens het onderzoek, ook voordelen aan puberende meisjes: ze helpen meer in het huishouden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borker Trio - Pieteroliekar

Borker Trio - Pieteroliekar

Klik op de foto om hun te beluisteren






Het Börker Trio was een zingend trio in de jaren '70 dat zong in het Drents. Hun grootste succes was De Pieteröliekar.

Het Börker Trio werd eind jaren '60 opgericht door Marten Löhr, Herman Jager en Bertus Wassen. In 1976 nam Aaltje Jager de plaats in van Bertus Wassen. In 1979 werd de single De Pieteröliekar een succes. Het trio trad op bij Op volle toeren en André van Duin. Later werd het succes dunnetjes overgedaan met In 't plat klinkt 't beter. In 1980 ging de band uit elkaar.




» Reageer (0)
14-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landbouwers boos op bakkers die broodprijs willen optrekken

Landbouwers boos op bakkers die broodprijs willen optrekken




Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) reageert boos op de plannen om de broodprijs op te trekken. De stijgende graanprijs is maar een voorwendsel om de consument meer te doen betalen, zegt het ABS.


De landbouworganisatie aanvaardt niet langer dat de sector van de verwerking en de distributie elke opslag van de graanprijs gebruiken om hun broodprijs op te krikken, zonder dat de broodprijs vermindert bij een daling van de graanprijs.
 

"Valse voorwendsels"

En dit terwijl de landbouwers wel afhankelijk zijn schommelingen van de markt. "Vorig jaar was er een overaanbod en kregen de boeren minder voor hun graan. Eigenaardig genoeg hebben we niet gemerkt dat de broodprijs in die periode daalde. De winst mag niet steeds naar dezelfde kant gaan", aldus Guy Depraetere van ABS.
 

Het Algemeen Boerensyndicaat wijst er bovendien op dat de graanprijs maar 5 pct van de broodprijs uitmaakt. "De graanprijs is dus slechts een voorwendsel om de consument meer te doen betalen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leef langer, zoek extra vrienden

Leef langer, zoek extra vrienden



Het geheim van een lang en gezond leven: vrienden. Een sterk sociaal netwerk verlengt de levensduur met 3,7 jaar. Het effect van een vriend is even gezond als stoppen met roken.


Amerikaanse onderzoekers compileerden jarenlang gegevens van 30.000 mensen. Daaruit kwam sterk naar voren dat de meer 'sociaal ingestelden' langer leefden dan degenen die weinig of geen vriendschapsbanden onderhielden. Mensen met normale sociale relaties maakten 50 procent minder kans om te sterven tijdens de onderzoeksperiode.


Om langer te leven, staat een goed sociaal netwerk even hoog aangeschreven als stoppen met roken. Mensen met weinig steun, riskeerden even snel te sterven dan een alcoholist.


Professor Teresa Ellen Seeman onderschrijft de heilzame effecten van een goede vriendenkring in de LA Times. "Alle lichamelijke systemen als bloeddruk, stofwisseling, stresshormonen, ondervinden gunstige invloed door sociale relaties. Mensen die meer ondersteuning en positieve feedback krijgen, ervaren een lagere bloeddruk, lagere cholesterol, een beter glucosemetabolisme en minder stresshormonen".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zijn goede vrachtwagenchauffeurs

"Vrouwen zijn goede vrachtwagenchauffeurs"



Vrouwelijke vrachtwagenbestuurders kunnen hun taak zeer goed aan. Dat blijkt uit diverse ervaringen van de transportbedrijven, zo schrijft zakensite Express.be.


De meeste vrouwen rijden in de nationale distributie van pakjes en stukgoed. Vaak wordt gedacht dat het werk voor een vrouw te zwaar is, maar dat is niet het geval. Door de komst van pallettrucks en automatisch schakelen is het werk voor dames zelfs minder zwaar geworden. Ook zouden vrouwen gedisciplineerd en gemotiveerder achter het stuur kruipen. Ze werken nauwkeuriger in hun contacten met de klanten en  met het bijhouden en invullen van de boordcomputer.


Lange werkdagen zijn dan wel een nadeel, voordeel is dat de meeste chauffeurs 's avonds thuis zijn. Ook kunnen vrouwen parttime werken. Liefhebbers moeten echter sterk in hun schoenen staan: niet alle mannen reageren 'vrouwvriendelijk' als ze een dame achter het stuur zien. Al kan daar verandering in komen, zolang er maar meer dames actief zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bende verkoopt 13-jarige maagden voor 180.000 euro aan rijke Arabieren

Bende verkoopt 13-jarige maagden voor 180.000 euro aan rijke Arabieren


http://img267.imageshack.us/img267/9782/13jarigemaagden.jpg


In het Engelse Wigan is een vreselijk geval van sekshandel aan het licht gekomen. Een Iraanse bende probeerde er een groep (veelal minderjarige) meisjes voor woekerbedragen te verkopen aan rijke Arabieren. De gangsters vroegen tot 150.000 pond (zo'n 180.000 euro) voor de maagdelijkheid van de meisjes, van wie de jongste amper 13 jaar was. De politie kwam het netwerk op het spoor en kon via een undercoveragent de vier daders drie vrouwen en een man) oppakken.


De details van de zaak zijn ronduit onthutsend. De bende bezorgde via een vrouw een handgeschreven brief in een Londens hotel (gericht aan de eigenaar) waarin ze het volgende voorstelde. "Ik heb 12 meisjes van tussen de 14 en de 20 jaar. Dit seksfeestje is goed voorbereid, want ik heb een huis gekocht voor de meiden en alle onkosten betaald." De brief werd onderschept door het ongeruste personeel dat meteen de politie verwittigde. De telefoonnummer vermeld in de brief werd opgespoord en zo kwam de poltie terecht bij Fatima Hagnegat (24) die samen met haar man Rassoul Gholampour in Wigan woont. Het onderzoek wees uit dat er eerder al een gelijkaardige brief naar het hotel gestuurd was.


Via een undercover-operatie infiltreerde Scotland Yard de bende en kon zo het netwerk oprollen. Een agent deed zich voor als een tussenpersoon voor een potentiële klant en belde het nummer op de brief. Hij kreeg Mahrookh Jamali aan de lijn, de 41-jarige tante van Hagnegat. Ze vertelde hem dat ze een seksfeestje kon regelen met meisjes uit Iran, Engeland, en Oost-Europa. De meisjes waren allemaal tussen 14 en 20 jaar.


Vervolgens ontmoette de undercover agent Jamali en ze liet hem weten dat sommige meisjes nog maagd waren en konden 'gebroken' worden. Ze mailde foto's van de meisjes en zei dat ze een vijftal meisjes naar Londen kon brengen, van wie twee dertienjarigen en de prijs zou tussen 50.000 en 150.000 pond liggen, per meisje. De volgende dag werden Jamali en Hagnegat opgepakt aan een Londens hotel met de meisjes bij hen.


De zes meisjes werden opgevangen in een gespecialiseerd centrum. Uit hun verhoor bleek dat de bende hen vertelde dat ze wat geld konden bijverdienen als danseressen op een feestje van rijke zakenlui. Pas als ze van Wigan naar Londen gebracht werden, kregen ze te horen dat ze mogelijk seks moesten hebben met de mannen. De vier bendeleden, allevier van Iraanse afkomst en werkloos, pleitten schuldig voor de rechtbank. Vandaag kennen ze hun straf.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!