NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
14-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landbouwers boos op bakkers die broodprijs willen optrekken

Landbouwers boos op bakkers die broodprijs willen optrekken
Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) reageert boos op de plannen om de broodprijs op te trekken. De stijgende graanprijs is maar een voorwendsel om de consument meer te doen betalen, zegt het ABS.


De landbouworganisatie aanvaardt niet langer dat de sector van de verwerking en de distributie elke opslag van de graanprijs gebruiken om hun broodprijs op te krikken, zonder dat de broodprijs vermindert bij een daling van de graanprijs.
 

"Valse voorwendsels"

En dit terwijl de landbouwers wel afhankelijk zijn schommelingen van de markt. "Vorig jaar was er een overaanbod en kregen de boeren minder voor hun graan. Eigenaardig genoeg hebben we niet gemerkt dat de broodprijs in die periode daalde. De winst mag niet steeds naar dezelfde kant gaan", aldus Guy Depraetere van ABS.
 

Het Algemeen Boerensyndicaat wijst er bovendien op dat de graanprijs maar 5 pct van de broodprijs uitmaakt. "De graanprijs is dus slechts een voorwendsel om de consument meer te doen betalen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leef langer, zoek extra vrienden

Leef langer, zoek extra vriendenHet geheim van een lang en gezond leven: vrienden. Een sterk sociaal netwerk verlengt de levensduur met 3,7 jaar. Het effect van een vriend is even gezond als stoppen met roken.


Amerikaanse onderzoekers compileerden jarenlang gegevens van 30.000 mensen. Daaruit kwam sterk naar voren dat de meer 'sociaal ingestelden' langer leefden dan degenen die weinig of geen vriendschapsbanden onderhielden. Mensen met normale sociale relaties maakten 50 procent minder kans om te sterven tijdens de onderzoeksperiode.


Om langer te leven, staat een goed sociaal netwerk even hoog aangeschreven als stoppen met roken. Mensen met weinig steun, riskeerden even snel te sterven dan een alcoholist.


Professor Teresa Ellen Seeman onderschrijft de heilzame effecten van een goede vriendenkring in de LA Times. "Alle lichamelijke systemen als bloeddruk, stofwisseling, stresshormonen, ondervinden gunstige invloed door sociale relaties. Mensen die meer ondersteuning en positieve feedback krijgen, ervaren een lagere bloeddruk, lagere cholesterol, een beter glucosemetabolisme en minder stresshormonen".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zijn goede vrachtwagenchauffeurs

"Vrouwen zijn goede vrachtwagenchauffeurs"Vrouwelijke vrachtwagenbestuurders kunnen hun taak zeer goed aan. Dat blijkt uit diverse ervaringen van de transportbedrijven, zo schrijft zakensite Express.be.


De meeste vrouwen rijden in de nationale distributie van pakjes en stukgoed. Vaak wordt gedacht dat het werk voor een vrouw te zwaar is, maar dat is niet het geval. Door de komst van pallettrucks en automatisch schakelen is het werk voor dames zelfs minder zwaar geworden. Ook zouden vrouwen gedisciplineerd en gemotiveerder achter het stuur kruipen. Ze werken nauwkeuriger in hun contacten met de klanten en  met het bijhouden en invullen van de boordcomputer.


Lange werkdagen zijn dan wel een nadeel, voordeel is dat de meeste chauffeurs 's avonds thuis zijn. Ook kunnen vrouwen parttime werken. Liefhebbers moeten echter sterk in hun schoenen staan: niet alle mannen reageren 'vrouwvriendelijk' als ze een dame achter het stuur zien. Al kan daar verandering in komen, zolang er maar meer dames actief zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bende verkoopt 13-jarige maagden voor 180.000 euro aan rijke Arabieren

Bende verkoopt 13-jarige maagden voor 180.000 euro aan rijke Arabieren


http://img267.imageshack.us/img267/9782/13jarigemaagden.jpg


In het Engelse Wigan is een vreselijk geval van sekshandel aan het licht gekomen. Een Iraanse bende probeerde er een groep (veelal minderjarige) meisjes voor woekerbedragen te verkopen aan rijke Arabieren. De gangsters vroegen tot 150.000 pond (zo'n 180.000 euro) voor de maagdelijkheid van de meisjes, van wie de jongste amper 13 jaar was. De politie kwam het netwerk op het spoor en kon via een undercoveragent de vier daders drie vrouwen en een man) oppakken.


De details van de zaak zijn ronduit onthutsend. De bende bezorgde via een vrouw een handgeschreven brief in een Londens hotel (gericht aan de eigenaar) waarin ze het volgende voorstelde. "Ik heb 12 meisjes van tussen de 14 en de 20 jaar. Dit seksfeestje is goed voorbereid, want ik heb een huis gekocht voor de meiden en alle onkosten betaald." De brief werd onderschept door het ongeruste personeel dat meteen de politie verwittigde. De telefoonnummer vermeld in de brief werd opgespoord en zo kwam de poltie terecht bij Fatima Hagnegat (24) die samen met haar man Rassoul Gholampour in Wigan woont. Het onderzoek wees uit dat er eerder al een gelijkaardige brief naar het hotel gestuurd was.


Via een undercover-operatie infiltreerde Scotland Yard de bende en kon zo het netwerk oprollen. Een agent deed zich voor als een tussenpersoon voor een potentiële klant en belde het nummer op de brief. Hij kreeg Mahrookh Jamali aan de lijn, de 41-jarige tante van Hagnegat. Ze vertelde hem dat ze een seksfeestje kon regelen met meisjes uit Iran, Engeland, en Oost-Europa. De meisjes waren allemaal tussen 14 en 20 jaar.


Vervolgens ontmoette de undercover agent Jamali en ze liet hem weten dat sommige meisjes nog maagd waren en konden 'gebroken' worden. Ze mailde foto's van de meisjes en zei dat ze een vijftal meisjes naar Londen kon brengen, van wie twee dertienjarigen en de prijs zou tussen 50.000 en 150.000 pond liggen, per meisje. De volgende dag werden Jamali en Hagnegat opgepakt aan een Londens hotel met de meisjes bij hen.


De zes meisjes werden opgevangen in een gespecialiseerd centrum. Uit hun verhoor bleek dat de bende hen vertelde dat ze wat geld konden bijverdienen als danseressen op een feestje van rijke zakenlui. Pas als ze van Wigan naar Londen gebracht werden, kregen ze te horen dat ze mogelijk seks moesten hebben met de mannen. De vier bendeleden, allevier van Iraanse afkomst en werkloos, pleitten schuldig voor de rechtbank. Vandaag kennen ze hun straf.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen ijs meer: 100.000 walrussen overspoelen stranden in Alaska

Geen ijs meer: 100.000 walrussen overspoelen stranden in AlaskaNaar schatting 100.000 walrussen zijn gestrand in de buurt van Point Lay in Alaska. De dieren zijn op de dool omdat het poolijs deze zomer weer aan recordtempo is gesmolten. Ook in 2007 en 2009 was dat het geval, en ook toen moesten tienduizenden walrussen op de vlucht. Verschillende honderden jonge dieren kwamen toen om omdat ze verpletterd werden op de veel te kleine stranden.


De afgelopen dagen ontdekte bioloog Anthony Fischbach, aan de slag in de afgelegen regio, dat het proces van 2007 en 2009 zich opnieuw aan het voltrekken is. Naar schatting 20.000 walrussen zijn al gestrand en liggen op elkaar gepakt in clusters van 600 à 800 dieren. Naar schatting 80.000 walrussen zijn op weg, of bevinden zich in de wateren voor de kust.


Normaal gezien trekken de walrusmannetjes deze tijd van het jaar naar de Beringzee, terwijl de vrouwtjes met hun kleintjes (die vaak tot een leeftijd van vier jaar bij hun moeder blijven) vanop ijsschotsen in de Chukchibaai op zoek gaan naar voedsel, voornamelijk schelpdieren en zeewormen. Net zoals in 2007 en 2009 is er echter geen ijs en moeten de dieren op zoek naar een alternatieve verblijfplaats.


De plaatselijk Inuit, een 240-tal, mogen jagen op de walrussen, maar de dierenbescherming heeft hen verzocht geen misbruik van de situatie te maken. Er wordt ook bekeken of er een vliegverbod kan worden uitgevaardigd. In 2007 en 2009 bleek dat het geluid van overvliegende toestellen de dieren in paniek bracht, waardoor ze en masse naar het water vluchtten en daarbij kleintjes verpletterden.


Mark Serreze van het National Snow and Ice Data Center in Boulder zegt dat het poolijs op het recordjaar 2007 na nog nooit zo hard is gesmolten als deze zomer. Half september stopt de dooi doorgaans. Volgens Serreze is er geen teken dat daar de volgende jaren verandering in komt. Momenteel drijft er 40 procent minder ijs aan de noordpool dan veertig jaar geleden en de ijskap is in die periode geslonken met bijna drie miljoen km², of bijna honderd keer de oppervlakte van België. Daardoor zijn zeker 17 diersoorten nu met uitsreven bedreigd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy Fender - Wasted Days and Wasted Nights

Freddy Fender - Wasted Days and Wasted Nights

Klik op de foto om hem te beluisteren


Freddy Fender (geboren als Baldemar Huerta) (San Benito, Texas, 4 juni 1937 - Corpus Christi, Texas, 14 oktober 2006) was een Amerikaans tex-mex-, country- en rock-'n-roll-muzikant. Zijn artiestennaam is afgeleid van zijn favoriete merk elektrische gitaar, de Fender.

Hij had in Nederland twee hits in 1975: "Before the next teardrop falls" en "Wasted days and wasted nights". Eerstgenoemde haalde de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

In 1990 kregen Fender en zijn groep Texas Tornados een Grammy Award in de categorie Beste Mexicaans-Amerikaanse artiesten. Hij werd ook geëerd met een ster in de Walk of Fame Europe in Rotterdam. In 2002 onderging hij een levertransplantatie. Vier jaar later overleed hij op 69-jarige leeftijd aan longkanker.
» Reageer (0)
13-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Vandersteen maakte ook antisemitische prenten tijdens oorlogsjaren

Willy Vandersteen maakte ook antisemitische prenten tijdens oorlogsjarenWilly Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, tekende in de oorlogsjaren niet enkel antinazistische spotprenten maar ook antisemitische tekeningen. Een historisch onderzoek, dat door de familie Vandersteen gefinancierd werd, bevestigt de geruchten die reeds lang in de stripwereld rondgingen, dat hij schuilging achter het pseudoniem Kaproen. In het najaar van 2011 geeft Standaard Uitgeverij een boek uit over de oorlogsjaren van Willy Vandersteen.


Het onderzoek bevestigt dat Vandersteen onder het pseudoniem Kaproen een aantal antisemitische prenten tekende en in 1942 het boekje "Zóó zag Brussel de Dietsche Militanten" met teksten van Bert Peleman (pseudoniem "Ulenspiegel"). Daarnaast maakte Vandersteen ook verschillende cartoons over Bart de Brigademan in het collaborerende dagblad Volk en Staat van dezelfde uitgever. Peleman en de uitgever van het boekje werden veroordeeld voor collaboratie.
 

"Als kinderen van Willy Vandersteen zijn we geschrokken dat hij de auteur is van die tekeningen. Het paste niet bij het beeld dat wij hadden en de manier waarop wij onze vader gekend hebben", stelt Helena Vandersteen namens de familie. "Nadat wij zekerheid hadden, hebben we de uitgeverij gevraagd om het volledige verhaal in boekvorm te publiceren. Wij hebben de artiest Willy Vandersteen nooit als een heilige willen voorstellen. Wie zijn artistieke nalatenschap wil eren, moet ook de zwarte bladzijden durven erkennen." Het boek zal in het najaar van 2011 verschijnen.
 

Het vakblad "Brabant Strip Magazine" pakte vorig jaar uit met de tekeningen die Vandersteen in 1943 onder het pseudoniem WIL tegen de nazibezetter maakte onder de titel "Dappere Jan".
 

Dat Vandersteen Kaproen was, werd tot nog toe nooit gestaafd met bewijzen. In opdracht van de kinderen Vandersteen dook het Geheugen Collectief in de archieven en vond een stuk waaruit blijkt dat de vergoedingen voor de tekeningen van Kaproen wel degelijk voor Vandersteen waren. De bewuste documenten bevinden zich in het procesdossier van Volk en Staat. Willy Vandersteen werd in tegenstelling tot vele anderen niet veroordeeld voor collaboratie.
 

Standaard Uitgeverij gaat de betrokken historici van het Geheugen Collectief vragen op basis van dit en ander materiaal een boek te maken over de oorlogsjaren van Willy Vandersteen. "Het boek zal niet zoveel nieuwe feiten bevatten, maar wel de context schetsen en documenten beschrijven die een en ander staven", aldus de uitgeverij, die niet denkt dat dit nieuws impact zal hebben op de populariteit van Suske en Wiske. "Ik denk dat dit zeer ver afstaat van waarom de lezers zo van Suske en Wiske houden. Je ziet hetzelfde bij Hergé en Kuifje", luidt het nog.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood wordt duurder

Brood wordt duurder


http://img3.imageshack.us/img3/414/broodz.jpg


Een brood wordt binnenkort een klein beetje duurder, gemiddeld zal er zo'n 5 à 7 eurocent bij de huidige prijs bijkomen.

Liefhebbers van een verse snede brood moeten binnenkort een beetje dieper in hun geldbeugel tasten. Volgens enkele Belgische kranten zou de prijs van het brood namelijk een klein beetje gaan stijgen. Oorzaak is de hogere prijs van het meel.

"Het is nog niet duidelijk of iedereen zal volgen, want de broodprijs is vrij. Vast staat wel dat de bakkers straks meer moeten betalen voor hun meel", aldus de beroepsvereniging voor bakkers.

De verhoogde meelprijs komt er na een tegenvallende tarweoogst in België en onze buurlanden, een exportverbod in Rusland en speculatie op de markt. (br.gva)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim draagt juweel met as van vader

Kim draagt juweel met as van vader


http://img823.imageshack.us/img823/3868/kimclijstersasvader.jpg


Kim Clijsters was gisteren, na haar zege op de US Open in New York, zichtbaar geëmotioneerd. Toen ze tijdens de huldiging de leden van haar entourage bedankte, kreeg ze de krop in de keel toen ze haar manager Bob Verbeeck vermeldde.

"Hij is een tweede vader voor mij sinds mijn papa overleden is", aldus de tenniskampioene.

Wat later bekende ze aan een reporter dat het juweel aan haar hals de as van haar overleden vader bevat. "Het doet me op moeilijke momenten aan hem denken en geeft me de steun die ik nodig heb", aldus Clijsters.

Haar vader, ex-Rode Duivel Lei Clijsters, overleed op 4 januari 2009. De man had longkanker.
(br.gva)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranje maïs moet blindheid bij Afrikaanse kinderen stoppen

Oranje maïs moet blindheid bij Afrikaanse kinderen stoppenOnderzoekers willen binnen twee jaar in Zambia een nieuwe maïsvariëteit verspreiden die veel meer vitamine A bevat. De 'oranje' maïs kan helpen voorkomen dat ondervoede kinderen blind worden of aan een reeks andere ziekten gaan lijden. De initiatiefnemers hopen de fouten te vermijden die supergewassen als gouden rijst deden mislukken.


Landbouwkundigen zijn erin geslaagd een maïssoort te kweken die veel meer betacaroteen bevat, een stof die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. De voorbije week verscheen in het vakblad The American Journal of Clinical Nutrition een studie die bevestigt dat proefpersonen die 'oranje' maïs eten, twee keer meer vitamine A aanmaken dan mensen die normale maïs krijgen voorgeschoteld.


De nieuwe maïssoort werd ontwikkeld voor landbouwgebieden in noordelijke streken, maar lijkt vooral nuttig voor arme landen. Daar lijden immers veel mensen aan een gebrek aan vitamine A. Als gevolg daarvan worden in de ontwikkelingslanden elk jaar een half miljoen kinderen blind. Het vitaminetekort werkt ook andere gevaarlijke ziekten in de hand. Eieren, donkergroene groenten en oranje vruchten en groenten bevatten veel vitamine A, maar zijn vaak te duur voor arme mensen, met name in Afrika bezuiden de Sahara.


Maïs komt daarentegen zelfs in arme gezinnen in het zuiden van Afrika elke dag op tafel - in sommige streken eten volwassenen een halve kilogram maïsbrij per dag. HarvestPlus, een programma van het internationale onderzoeksnetwerk CGIAR, begon daarom een pilootproject met oranje maïs in Zambia. Meer dan de helft van de kinderen in dat land heeft een gebrek aan vitamine A. De onderzoekers maken zich sterk dat het nieuwe gewas bij Zambiaanse kinderen 30 procent van de dagelijkse behoefte aan vitamine A kan dekken.


Het nieuwe gewas wordt eerst aangepast aan het klimaat en de bodemgesteldheid in Zambia. Dat gebeurt in samenwerking met het Zambiaans Instituut voor Landbouwkundig Onderzoek. Vanaf 2012 wil het CGIAR, een instelling die gesteund wordt door de Wereldbank, de nieuwe maïsvariëteit ruim verspreiden in het zuidelijk Afrikaanse land. De initiatiefnemers gaan ervan uit dat de soort ook in de buurlanden zal aanslaan.


Het klinkt allemaal veelbelovend, maar eerdere experimenten met gelijkaardige supergewassen zijn vaak verkeerd afgelopen. In 2000 ontwikkelden onderzoekers in Zwitserland 'gouden' rijst, een rijstvariëteit die veel betacaroteen bevat. De invoering van de nieuwe rijstsoort in Aziatische landen waar ondervoeding heerst, stokte echter door het verzet tegen genetisch gewijzigde gewassen. Pas dit jaar begon één land, de Filipijnen, gouden rijst te telen.


Ook in Afrika is het invoeren van veelbelovende maar onbekende gewassen niet eenvoudig. Dat bleek onder meer uit een studie over de introductie van soja - een goedkope vleesvervanger - in Nigeria. Veel Nigerianen moesten er niets van hebben, onder meer omdat niemand wist hoe je sojabonen moet verwerken en klaarmaken.


De Zambianen gebruiken vooral witte maïs in de keuken. Gele maïs wordt geassocieerd met droogte en voedselhulp, en is dus niet populair. De medewerkers van HarvestPlus zeggen dat ze zullen voorkomen dat oranje maïs dezelfde negatieve connotatie krijgt. Volgens aanvankelijk onderzoek is dat nu niet het geval. Er komen ook informatiecampagnes om de Zambianen de voordelen van oranje maïs in te prenten.


Ook de kosten van nieuwe gewassen zijn vaak een hinderpaal in arme landen. Maar HarvestPlus zegt dat het de ontwikkelingskosten van nieuwe variëteiten niet doorrekent aan de landen waarmee het samenwerkt of de boeren die uiteindelijk de nieuwe zaden gaan gebruiken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geblokkeerde mijnwerkers in Chili worden ongeduldig

Geblokkeerde mijnwerkers in Chili worden ongeduldig


Niet alleen de mijnwerkers, maar ook de kinderen zijn het lange wachten beu.


De Chileense mijnwerkers die al meer dan een maand op 700 meter diepte vastzitten, worden ongeduldig. De tijdelijke stop van alle boorwerkzaamheden voor het bouwen van een reddingsschacht stuit op protest. En niet alleen bij familieleden, want de kompels zelf kunnen ondergronds ook de boorgeluiden horen.
 

De Chileense minister van Gezondheid Jaime Manalich heeft opgeroepen tot kalmte. De regering doet er alles aan om het lot van de 33 getroffen mijnwerkers te verlichten en hen zo snel mogelijk weer naar de oppervlakte te brengen, luidt het. Dat kan echter nog tot november of december duren.
 

De boormachine Strata 950, die voor onderhoud even "out" was, wordt intussen opnieuw ingezet en is tot een diepte van meer dan 200 meter geraakt. Een tweede boormachine ligt al enkele dagen stil omdat een deel van de boorkop is afgebroken en in het boorgat vastzit. Een derde boormachine is pas binnen twee weken beschikbaar.
 

De kompels zullen intussen onder leiding van een trainingsadviseur een uur per dag aan sport doen. De lessen gebeuren via videoconferentie. De mijnwerkers staan onder meer via een glasvezelkabel in contact met de buitenwereld en hebben in hun ondergrondse schuilplaats een mini videoscherm. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress bezorgt twintigers al haaruitval

Stress bezorgt twintigers al haaruitval1 op 3 vrouwen tussen de 25 en 35 jaar kampt met haarverlies. De reden? Omgevingsstress. Vrouwen leiden het meest stressvolle leven sinds tijden. Het lichaam reageert die stress af op de haarfollikels.


Vrouwen timmeren voluit aan een carrière, maar horen bovendien dé perfecte moeder en  vrouw te zijn. Dat bezorgt tonnen stress. Het lichaam reageert daarop en produceert meer vrije radicalen. Die werken in op de haarfollikels. Resultaat: een beschadigde hoofdhuid met haaruitval als gevolg.

Naast stress, spelen ook andere oorzaken mee. Crashdiëten, lage ijzerwaarden, hormonale veranderingen na de zwangerschap of bepaalde medicatie eisen ook hun tol. Zelfs genen zijn belangrijk. Heeft je moeder een dunne dos, veel kans dat je hetzelfde meemaakt.


Haarverlies heeft een grote emotionele impact op vrouwen. Met het  kapsel stralen we immers vrouwelijkheid en seksuele aantrekking uit. In deze tijden van uiterlijkheden, knaagt haarverlies enorm aan het zelfvertrouwen. 


Wanneer kamp je met haarverlies? Normaal gezien verliezen we 50 tot 100 haren per dag. Verlies je er een pak meer gedurende minstens een maand tijdens het kammen, wassen of brushen, kan een consultatie bij een haarspecialist geen kwaad. Met een bloedtest gaat de arts het vitaminegehalte na. Zo weet je meteen of er ijzertekort meespeelt. Ook door aangepaste voeding wordt heel wat leed verholpen. Door meer vlees, vis en eieren te eten, herstelt het evenwicht in de haarfollikels. Vitaminesupplementen helpen dan weer het haar sneller te doen teruggroeien.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poging om aangespoelde walvis uit lijden te verlossen mislukt

Poging om aangespoelde walvis uit lijden te verlossen misluktDe Braziliaanse autoriteiten zeggen dat een poging om euthanasie te plegen op een aangespoelde walvis mislukt is. Eerder had men geprobeerd om het dinsdag gestrande dier een dodelijk middel toe te dienen.


Wetenschappers proberen de walvis uit zijn lijden te verlossen omdat hij te zwak zou zijn om een terugkeer naar zee te overleven. Biologe Karina Kroch verklaarde tegenover de website Terra dat dierenartsen overwegen om andere dodelijke middelen uit te proberen nu een eerste euthanasiepoging mislukte.http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/1/5/12/media_xl_3868287.jpg?20100913022730Het dier, dat 36 ton weegt en zo'n 15 meter groot is, spoelde vorige dinsdag aan op het strand van Itapiruba Sul, in de staat Santa Catarina. Biologen en vrijwilligers hebben de voorbije dagen water over het dier gegoten om de pijn te verzachten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees weerstaan aids dankzij natuurlijke selectie

Chimpansees weerstaan aids dankzij natuurlijke selectieOnderzoek naar het DNA van chimpansees heeft sterke aanwijzingen opgeleverd dat deze dieren door natuurlijke selectie resistent zijn geworden tegen siv, een virus dat nauw verwant is aan het hiv-virus dat bij mensen aids veroorzaakt.

Een pandemie in een ver verleden (waarschijnlijk zo'n twee miljoen jaar geleden) is daar vermoedelijk voor verantwoordelijk, aldus biologe Natasja de Groot van het onderzoekscentrum BPRC. Zij promoveert op 22 september aan de Universiteit Utrecht.

Een infectie met siv of hiv veroorzaakt bij de meeste chimpansees geen aids. Ook bij sommige mensen duurt het veel langer dan gemiddeld voor een hiv-infectie hen ziek maakt. In beide gevallen spelen genetische variaties, die het afweersysteem in staat stellen het virus onder controle te houden, waarschijnlijk een rol.

Dat die specifieke variaties bij chimpansees relatief veel vaker voorkomen dan bij mensen, wijst volgens De Groot sterk in de richting van natuurlijke selectie. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shocking Blue - Inkpot

Shocking Blue - Inkpot

Klik op de foto om hun te beluisterenShocking Blue was een Nederlandse rockband uit Den Haag die in de jaren 60 en 70 succesvol was. De groep werd in 1967 opgericht door Robbie van Leeuwen, die naar eigen zeggen bij The Motions  aan zijn plafond was gekomen en een groep in de steigers wilde zetten waarmee hij internationaal meer kansen zag. Van Leeuwen rekruteerde de groepsleden uit diverse hoeken van de Haagse beatscene en koos in eerste instantie voor een zanger, Barry Hay, die net The Haigs  had verlaten. Hay paste echter en van Leeuwen sprak de historische woorden: "Hier zul je nog spijt van krijgen" (quote van Barry Hay op NCRV-televisie). Uiteindelijk werd Fred de Wilde de zanger en werd er een lp voor Polydor  opgenomen. Het album scoorde net als de eerste single "Love is in the air" matig. Een jaar later stapte Shocking Blue over naar het pas opgerichte Pink Elephant-label van Dureco. Toen De Wilde halverwege 1968 een oproep kreeg voor militaire dienst, besloot Van Leeuwen dat hij zijn groep wilde completeren met een zangeres. In eerste instantie werd gedacht aan Annet Hesterman, maar zij bleek net een contract met een manager te zijn aangegaan en bedankte. Later was ze nog korte tijd de zangeres van de Groningse Ro-d-ys. In Loosdrecht stuitten Van Leeuwen en manager Cees van Leeuwen op Mariska Veres, die daar optrad met The Motowns tijdens een feestje van de Golden Earring. Via haar moeder werd het contact gelegd, en de rest is geschiedenis. Shocking Blue werd de eerste Nederlandse groep die een nummer 1-hit in de Billboard Hot 100 van de Verenigde Staten behaalde met de single Venus. De groep scoorde nog vele andere hits en ging in 1975 uit elkaar. In 1979 werd een poging tot een reünie gedaan, maar die duurde maar zo'n jaar of twee. Shocking Blue herrees in een nieuwe samenstelling in 1993 met Mariska Veres, maar zonder Robbie van Leeuwen. Deze formatie bleef optreden tot aan het overlijden van Mariska Veres in december 2006.
» Reageer (0)
12-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Monumentendag Vlaanderen lokt 457.000 bezoekers

Open Monumentendag Vlaanderen lokt 457.000 bezoekers


http://img401.imageshack.us/img401/5030/openmonumentendag.jpgDe 22ste editie van de Open Monumentendag Vlaanderen heeft zondag 457.000 bezoekers gelokt, ondanks de weersomstandigheden. Het slechte weer zorgde in het oosten van Vlaanderen en dan vooral in de provincie Limburg voor een lage opkomst, in de andere provincies lag het aantal bezoekers in de lijn van vorige jaren. Dat zegt projectverantwoordelijke Liesbeth De Maeyer.
 
De voorbije jaren overschreed het evenement telkens de kaap van 500.000 bezoekers. Het thema dit jaar waren de vier elementen: aarde, lucht, water en vuur. In 210 steden en gemeenten waren 506 monumenten opengesteld voor het publiek. Verder werd het thema belicht in 560 uiteenlopende activiteiten.
 
Trager op gang
Ondanks het minder goede weer waren zondagochtend veel Open Monumentendag-bezoekers paraat. De regen speelde vooral parten bij fietstochten en wandelingen. Net als in de provincie Limburg kwam in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant deze editie trager dan vorige jaren op gang.
 
In totaal lokte het evenement 457.000 bezoekers. Verdeeld over de provincies komt dat neer op 45.000 bezoekers voor de provincie Antwerpen, 51.000 voor Limburg, 105.000 voor Oost-Vlaanderen, 56.000 voor Vlaams-Brabant en 100.000 bezoekers voor West-Vlaanderen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.British Museum ontvangt cadeau van 30 miljoen

British Museum ontvangt cadeau van 30 miljoenHet British Museum kondigde aan een donatie van 25 miljoen pond (30 miljoen euro) te hebben ontvangen. Het gaat om de meest genereuze prive-subsidie in de culturele sector in Groot-Brittannië sinds 1985.

Lord John Sainsbury, lid van de Conservatieve partij en voormalig voorzitter van de supermarktketen Sainsbury's, draagt bij aan de financiering van een uitbreiding van het Londense museum.

"Het gaat om een zeer belangrijk project voor het British Museum, waaraan reeds jarenlange planningen voorafgingen. Deze donatie zal een vitale rol spelen in dit project", aldus een woordvoerster van het museum. Deze gift is "ongelooflijk genereus en zal de toekomstige generaties ten goede komen",voegde ze eraan toe.
 
Grootste geschenk
Volgens The Sunday Times gaat het om het grootste geschenk in de Britse culturele sector sinds de donaties van de Britse industrieel en filantroop Jean Paul Getty. Hij schonk 50 miljoen pond aan de National Gallery en 40 miljoen pond aan het British Film Instituut in 1985.
 
De gift van Sainsbury zal bijdragen aan de bouw van een nieuw expositie- en conservatiecentrum. Het werd ontwikkeld door de architect Richard Rogers en zal gebouwd worden naast het historische gebouw van het British Museum. De kost bedraagt 135 miljoen pond (163 miljoen euro).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theodoor Verstraete 1850 - 1907 was een Belgische kunstschilder

Theodoor Verstraete  1850 - 1907  was een Belgische kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Theodoor-Verstraete.jpg?t=1284298490Theodoor Verstraete (Gent, 5 januari 1850 - Antwerpen, 8 januari 1907) was een Belgische landschaps- en marineschilder.

Verstraete maakte de opkomst van het Franse impressionisme mee, ofschoon zijn stijl aanvankelijk realistisch bleef. Als leerling van Jacob Jacobs, leraar sinds 1843, kreeg Theodoor zijn academische vorming aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Hij ging te Brasschaat wonen in 1880 en verbleef in Zeeland tussen 1886 en 1890.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/visser-vrouwen.jpg?t=1284298546
VissersvrouwenIntussen had hij al meegewerkt, als lid-medestichter, aan het ontstaan van de Brusselse progressistische kunstenaarsgroep "Les XX", in 1883, onder impuls van de jurist Octave Maus, naast tijdgenoten als James Ensor, Willy Finch, Willy Schlobach en Theo Van Rysselberghe. In 1891 behoorde hij tot de medestichters van de Antwerpse groep "De XIII".

Zijn gevoeligheid voor de natuur, de zee en de grote horizonten van de Kempen lieten hem toe zijn lichtspelingen en atmosferische vibraties in kleur te brengen, zodat hij doorging als een der betere gangmakers van het Belgische postimpressionisme. Zowel psychisch als fysiek kende Theodoor Verstraete echter veel tegenslag. Hij verloor zijn gezichtsvermogen in 1895 en zijn overemotionele gesteldheid leidde tot krankzinnigheid in zijn laatste levensjaren.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/De-vervoerder.jpg?t=1284298620
De vervoerder


Werk wordt van hem bewaard in de musea van Antwerpen, Brussel, Gent en Doornik. In 1909 werd een monument voor Theodoor Verstraete ingehuldigd in het Stadspark van Antwerpen. Het werd gebeeldhouwd door Guillaume Charlier en stelt de schilder voor terwijl hij werkt aan zijn doek 'Naar de dodenwake'.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Verstraete.jpg?t=1284298861

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jerry Lee Lewis - Great Balls Of Fire

Jerry Lee Lewis - Great Balls Of Fire

Klik op de foto om hem te beluisteren


Jerry Lee Lewis (Ferriday (Louisiana), 29 september 1935) is een Amerikaanse rock-'n-rollzanger en pianist. Hij is een van de pioniers van de rock-'n-roll, en kreeg daarom in 1986 een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame. Vanwege zijn pionierschap voor de rockabilly kreeg hij ook daar een eervolle vermelding. Lewis' bijnaam is The Killer.

Zijn ouders waren Elmo en Mamie Lewis. Hoewel het gezin arm was, werd er toch een oude piano  gekocht. Jerry was zo'n natuurtalent dat hij zichzelf leerde piano spelen. In zijn jeugd begon hij samen met zijn twee neven Mickey Gilley en Jimmy Lee Swaggart  piano te spelen. Ze werden beïnvloed door hun oudere neef Carl McVoy, door de radio en door de muziek die in een Afro/Amerikaanse gelegenheid verderop in de straat werd gespeeld. Lewis ontwikkelde zijn eigen stijl door rhythm & blues, boogiewoogie, gospel en country te mengen. Hij werd al snel professioneel pianist.

Zijn stijl is uniek en onnavolgbaar. Toen hij 13 was, trad hij voor de eerste keer op bij een lokale Forddealer. Zijn vader Elmo ging rond met de hoed en haalde maar liefst 13 dollar op, wat in 1948 veel geld voor het arme gezin was, dat intussen van Ferriday naar Black River was verhuisd. Met zijn vijven (pa, ma, Jerry, zus Frankie Jean en zus Linda Gail) woonden ze er in een erbarmelijke "schuur", een huisje dat niet groter was dan één kamer. Jerry Lee had trouwens nog een oudere broer, maar deze was op achtjarige leeftijd voor zijn ogen doodgereden door een dronken bestuurder. Naarmate Jerry Lee ouder werd (14-15 jaar), schuimde hij de Mississippidelta af om er in kroegen en ruige honky-tonky-bars op te treden.

Zijn moeder had echter een ander idee over de toekomst van Jerry Lee en stuurde hem naar een Bijbelschool in Texas. Omdat hij op zijn eerste avond tijdens een eredienst de psalmen in een boogiestijl had begeleid werd hij onmiddellijk van school verwijderd. Daarna begon voor hem een carrière als verkoper van naaimachines. Ook dat draaide op niets uit en omdat de mensen van de muziekstudio's in Nashville niets in hem zagen, vertrok hij als 21-jarige naar Memphis.

Lewis liet de religieuze muziek achter zich en mengde zich in de snel groeiende rock-'n-rollgemeenschap. In 1954 bracht hij zijn eerste plaat uit. Twee jaar later werd hij in de studio van Sun Records in Tennessee ontdekt door platenproducer Jack Clement. De baas van Sun Records, Sam Phillips, was op dat moment op vakantie. Lewis werd gevraagd als sessiemuzikant om artiesten als Billie Lee Riley en Carl Perkins te begeleiden. Tijdens de periode als sessiemuzikant maakte hij ook deel uit van de jamsessie bekend als het Million Dollar Quartet, bestaande uit Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins en Lewis zelf.

Hij wilde een plaat maken. Samen met gitarist Roland Janes en drummer Van Eaton werd de eerste single opgenomen, Crazy arms. Deze twee vormden jarenlang samen met Jerry Lee een trio. Een bassist was niet nodig, want Jerry Lee zorgde met zijn linkerhand zelf wel voor de baspartij.

In 1957 brak hij door bij het grote publiek met Whole lotta shakin' goin' on. Andere hits van de Killer als High school confidential, Great balls of fire, Breathless en You win again volgden in snel tempo.

Lewis' pianospel werd alom geroemd, het schijnt dat zelfs Elvis Presley ooit heeft gezegd dat wanneer hij zo piano had kunnen spelen, hij direct zou zijn gestopt met zingen. Lewis' pianospel was niet alleen beroemd vanwege de virtuositeit, maar vooral ook vanwege de dynamiek waarmee het werd gebracht. Hij schopte regelmatig zijn pianokruk aan de kant om vervolgens staand en springend verder te spelen. Zijn wilde speelstijl is te zien in de films High school confidential en Jamboree, en leverde hem ook de bijnaam "rock-'n-roll-wildeman" op. Zijn speelstijl en techniek zijn later door veel rockpianisten gekopieerd, onder anderen door Elton John, een groot bewonderaar van Lewis.
» Reageer (0)
11-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot morgenhttp://img713.imageshack.us/img713/8492/blaadjes.jpg


Bang jouw hart te stelen
niet te weten
wat ik ermee moet
dus ik pluk blaadjes
zonder notie
dagenlang
welles, nietes
geen enkel vergeet–mij-niet-tje
want ik weet wie ik ben
wat ik doe
hoe laat het is
en als het aan mij ligt

 Tot morgen!» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!