Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nail Olympics, de Spelen voor valse nagels

Nail Olympics, de Spelen voor valse nagels





Welkom op de 'Nail Olympics', de zelfverklaarde Olympische Spelen voor valse nagels. Eén keer per jaar verzamelen 's werelds beste manicuristen in Londen om het beste van zichzelf te geven. Vooral de categorie 'fantasierijke nagelkunst' biedt steevast het nodige spektakel.

Dit jaar namen 354 handartiesten deel uit 24 landen, een record. "Dit is een van de belangrijkste competities in de wereld", meent de 32-jarige Carmelina Gandolfo van team-Italië. "Hier toon je wat jij en je land te bieden hebben. Er is zeker rivaliteit, want iedereen denkt dat hij de koning is. Vóór de wedstrijd wordt er geen woord gesproken en staan de zenuwen strak gespannen. Nadien gaan we wel vriendschappelijk met elkaar om."







"Het ziet er misschien een beetje belachelijk uit, maar dit is niet erger dan sommige kleren die je op een modeshow in Parijs ziet", aldus een jurylid. "Hier komt het meesterschap meer dan ooit naar voren." De steeds populairder wordende 'Nailympics' zijn intussen al aan hun zesde jaargang toe.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevonden: dé pil om eeuwig te leven

Gevonden: dé pil om eeuwig te leven




Onderzoekers geloven de 'Heilige Graal' ontdekt hebben: een anti-verouderingspil die decennia aan ons leven zal toevoegen. De schepper ervan is professor Vladimir Skulachev. Hij hoopt het pilletje binnen twee jaar op de markt te hebben.


Volgens de Russische wetenschapper van de Moscow State University, werkt het geneesmiddel door de schadelijke effecten van zuurstof op lichaamscellen, te stoppen. Dit maakt dat ouderdomsziekten niet meer zullen optreden.


De droom op eeuwig leven is een mythisch gegeven dat al duizenden jaren bestaat. Volgens de legende biedt de 'Heilige Graal', een beker die Jezus gebruikte tijdens het Laatste Avondmaal,  onsterfelijkheid aan degene die ervan drinkt.


Terwijl velen de onsterfelijkheidheidstheorie al lang afgezworen hebben, worden de bevindingen van de 69-jarige professor door de internationale gemeenschap wel gesteund, waaronder Nobelprijswinnaar dr. Gunter Blobel. "Het is al langer bewezen dat oxidatieve schade enorm is op het het lichaam. Tot nu toe hadden we nog geen anti-oxidant gevonden van het type dat professor Skulachev ontwikkelde. Hij is duidelijk de beste bio-chemicus en bio-energetische wetenschapper".


99 procent van de tijd wordt zuurstof in onschadelijk water omgezet, maar die ene procent verandert in een super-oxide die in zeer gifitige elementen overgaan. De opdracht bestond erin een anti-oxidant te vinden die dat proces stopt. Na 40 jaar hard werken slaagde de man erin: zijn anti-oxidanten kregen de bijnaam ''Skulachev's ions'. Deze neutraliseren de gevaarlijke zuurstofvorm in de cellen en werken daar waar ze de meeste impact hebben.


De professor is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder al slaagde hij erin de levensduur van gezonde muizen te verdubbelen door bepaalde anti-oxidanten in te spuiten. Hij creëerde ook oogdruppels met behulp van anti-oxidanten en gaf een groep blinde paarden, honden en konijnen hun zicht terug.


De nieuwe vondst opent zeker meer perspectieven. Volgens de professor duren de klinische tests minstens twee jaar. Intussen zijn de eerste tests al begonnen, duizenden mensen hebben zich al aangemeld om aan het experiment deel te nemen.




» Reageer (0)
23-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste windpark ter wereld geopend voor Engelse kust

Grootste windpark ter wereld geopend voor Engelse kust



Twaalf kilometer voor de kust van Kent is vandaag het grootste offshore windpark ter wereld geopend. 'Thanet Windpark' is berekend om tot 240.000 huishoudens van stroom te voorzien, aldus het Zweedse energieconcern Vattenfall.

Thanet-park telt vandaag 100 windturbines, elk met een vermogen van drie megawatt, verspreid over een oppervlakte van 35 vierkante kilometers. De masten torenen 115 meter boven de zeespiegel uit. Het project vergde een investering van 780 miljoen pond (912 miljoen euro). De bouw ervan begon twee jaar geleden. Over een periode van vier jaar zullen in totaal 341 turbines geplaatst worden, aldus de Britse omroep BBC.
 
Tal van internationale energieconcerns plannen de komende jaren miljardeninvesteringen in het windrijke Groot-Brittannië. Dankzij dit nieuwe project produceren de Britten nu reeds meer windenergie op zee als alle andere landen ter wereld samen. In het Verenigd Koninkrijk zijn zowat 250 windparken operationeel, met verder nog twaalf offshore parken, goed voor in totaal 2.909 turbines.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Per vergissing geld weg bij duizenden rekeningen BNP Paribas Fortis

Per vergissing geld weg bij duizenden rekeningen BNP Paribas Fortis





Wie vorige zaterdag een transactie via Bancontact heeft verricht, kan meerdere malen het verschuldigde bedrag betaald hebben. "Het probleem is vanochtend vastgesteld en intussen alweer teruggedraaid. Tegenover de mensen die hierdoor even in het rood kwamen, willen we ons excuseren", aldus de woordvoerster van BNP Paribas Fortis. Verschillende media meldden dat het probleem bij Atos Worldline lag, maar dat ontkent de woordvoerster.
 

"Het gaat om een ongelukkige samenloop van omstandigheden: een IT-probleem, mogelijk bij onze server, en een menselijke interventie", klinkt het. Zo werd van de transacties van 18 september -tussen 14 en 16 uur- een kopie aangemaakt die normaal na enkele dagen wordt vernietigd. Maar deze keer bleef die kopie om een nog onbekende reden in het IT-systeem van de bank zitten. Daar werd die vanmorgen door een medewerker geactiveerd.
 

BNP Paribas Fortis benadrukt dat de gedebiteerde transacties sinds 12.05 uur opnieuw werden aangezuiverd. "Men zal hierover ook geen spoor meer terugvinden in de uittreksels. Het was natuurlijk wel vervelend voor zij die deze voormiddag niet konden betalen omdat hun rekening verkeerdelijk in het rood stond."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst van Jean Cocteau brengt meer dan half miljoen euro op

Kunst van Jean Cocteau brengt meer dan half miljoen euro op


Le Clown au Chapeau Rouge
Le Clown au Chapeau Rouge


In Londen is een collectie tekeningen, schilderijen en keramiek van Jean Cocteau geveild voor 430.000 pond, of iets meer dan een halve miljoen euro. Dat heeft het veilinghuis Bonhams laten weten.
 
Cocteau is het meest bekend als cineast, dramaturg en romanschrijver, maar hij was ook een tekenaar en een schilder die als onderwerp vaak voor vrienden en zijn entourage koos.
Het doek "Jeune Fille de Milly" uit 1951 haalde donderdag de hoogste prijs en ging voor 48.000 pond (56.470 euro) van de hand. Portretten door Cocteau van tijdgenoten als Pablo Picasso en Charlie Chaplin gingen ook onder de hamer.
 
De collectie die werd verkocht, behoorde toe aan Severin Wunderman. De eigenaar van de luxehorlogefabrikant Corum en ontwerper van de uurwerkenlijn Gucci werd beschouwd als de belangrijkste verzamelaar van het werk van Cocteau. Wunderman stierf in 2008.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes op tien Belgen slachtoffer van internetcriminelen

Zes op tien Belgen slachtoffer van internetcriminelen


http://img251.imageshack.us/img251/2292/pc18.jpg


Ruim 89 procent van de Belgen zegt zich veilig te voelen op het internet, maar 62,7 procent was al het slachtoffer van een cybercrimineel, zo blijkt uit een onderzoek dat de leverancier van beveiligingssoftware Norton uitvoerde. Daarnaast schat de Federal Computer Crime Unit (FCCU) dat internetfraude ons land vorig jaar liefst 68 miljoen euro gekost heeft.


De gemiddelde schade die de slachtoffers van dergelijke fraude leden, lag vorig jaar op 945 euro. De grootste fraude waarvan een Belg het slachtoffer werd, bedroeg 600.000 euro. Deze persoon werd opgelicht toen hij in vermeende olievaten wou investeren.
 

Bij het contactpunt eCops van de politie werden in 2009 bijna 15.000 aangiftes gedaan van inbreuken op het internet, tegen 13.000 in 2008. 
 

Het grootste aantal aangiftes bij eCops gaat over onlinefraude (62 procent), gevolgd door andere vormen van cybercriminaliteit (10,9 pct), phising en spoofing (8,7 procent) en online intimidatie (5,2 pct). De FFCU registreerde geen enkele aangifte voor computers die met virussen besmet werden of voor kwaadaardige software.
 

De voorbije drie maanden werden bij de federale politie 200 klachten ingediend wegens hacking van profielen op sociaalnetwerksites, een toename met 25 procent.


Veel meer Franstaligen (81,3 pct) dan Nederlandstaligen (44,1 pct) zeggen dat ze al het slachtoffer waren van een cybercrimineel. In de leeftijdsgroep van de 18- tot 29-jarigen werd 81 procent van de ondervraagden naar eigen zeggen al het slachtoffer van cybercriminaliteit, tegen 55,5 procent bij de 50-plussers.
 

Zowat 43 procent werd al het slachtoffer van virussen en kwaadaardige software, bij 6,9 procent werd het onlineprofiel gehackt en 6 procent had met phising of spoofing te maken. De slachtoffers contacteren hun bank (43,4 pct), vragen de hulp van een specialist (38,9 pct) en wijzigen hun onlinegedrag (38,8 pct).
 


De FFCU herinnerde eraan dat het belangrijk is regelmatig back-ups van documenten te maken, verschillende paswoorden te gebruiken naargelang van de toepassingen, de computer goed te beveiligen met een antivirusprogramma dat regelmatig bijgewerkt wordt, en niet te veel persoonlijke gegevens op het internet te zetten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Titanic zonk door domme stuurfout

"Titanic zonk door domme stuurfout"


http://img210.imageshack.us/img210/391/titanicgezonken.jpg


Waarom zonk de Titanic? Er zijn honderden boeken over verschenen, maar het nieuwste, van de hand van Louise Patten, biedt wel een erg nuchtere verklaring: iemand die rechts moest draaien, stuurde naar links. Een simpel misverstand dus.

Louise Patten is de kleindochter van Charles Lightoller, de tweede officier op de Titanic. Die heeft haar verteld dat Robert Hitchins, de man die aan het roer stond op het tijdstip van de ramp, de opdracht kreeg om hard naar stuurboord te draaien. In plaats daarvan ging hij naar links.

"Volgens mijn grootvader hadden ze makkelijk de ijsberg kunnen omzeilen, ware het niet voor deze blunder", zegt Patten. Er volgde volgens haar nog een tweede blunder: J. Bruce Ismay, voorzitter van de White Star Line, beval om door te blijven varen, ondanks de stuurfout. Daardoor zonk het schip sneller. Als het was stilgelegd zou het makkelijk blijven drijven zijn tot de reddingsschepen kwamen.

Waarom Lightoller daar zelf nooit iets van gezegd heeft? Volgens zijn kleindochter was hij bang zijn eigen reputatie om zeep te helpen en had hij schrik dat de White Star Line failliet zou gaan als hij zijn mond zou opendoen, waardoor zijn collega's hun werk zouden verliezen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bende rooft warenhuiskluizen leeg met stofzuigers

Bende rooft warenhuiskluizen leeg met stofzuigers



Een inventieve inbrekersbende bezorgt de Franse politie al jarenlang barstende hoofpijn. De criminelen legen de geldkluizen van supermarktketen Monoprix met een soort stofzuiger, en slagen erin om uit de handen van de speurders te blijven.


In plaats van kluizen met zware explosieven op te blazen, vond de inbrekersbende een manier om de inhoud uit geldkoffers te zuigen. De 'stofzuiginbrekers' sloegen de voorbije jaren meer dan tien keer succesvol toe, onder meer in Parijs, Ile-de-France, Hauts-de-Seine en Val-de- Marne.


Daarbij gaat de bende steeds op dezelfde manier tewerk: telkens worden winkels van de keten Monoprix geviseerd. "De dieven buiten handig het systeem uit dat geld automatisch naar de Monoprix-kluizen versluist", zegt een bron dichtbij het onderzoek. "Om het geld naar de koffers te verzenden, gebruiken de caissières een buizensysteem waarin ze kokers met geld stoppen. De dieven beseffen dat het volstaat om een gat te boren in die buizen, vlakbij de koffer, en daarop een krachtig soort stofzuiger aan te sluiten. Zo kunnen ze eenvoudigweg al het opgeslagen geld opzuigen."


Het jongste incident vond vorige maandag plaats. Rond 18u30 drongen twee mannen via een nooduitgang de Monoprix in Saint-Ouen binnen. Nadat ze de kluis lokaliseerden, braken ze door het pneumatisch buizensysteem en zetten ze hun toestel aan het werk. Het duo kon zo de hand leggen op 150 enveloppes, die in totaal zo'n 70.000 euro bevatten.


Gelijkaardige inbraken vinden al sinds 2006 plaats doorheen Frankrijk. Monoprix schat de geleden verliezen in totaal op zo'n 600.000 euro. Naast het gestolen geld lijdt de supermarktketen ook schade door de stukgemaakte buizen en onklaar gemaakte alarmsystemen.


Tot op heden bleven de daders uit de handen van speurders, al werden de twee inbrekers van het jongste feit wel door een beveiligingscamera gefilmd. Toch koestert de politie weinig hoop dat ze de inbrekers makkelijk zal vatten. "Ze zijn zeer stil, en zéér voorzichtig", luidt het.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baas Facebook schenkt 100 miljoen aan scholen Newark

Baas Facebook schenkt 100 miljoen aan scholen Newark



Mark Zuckerberg, uitvinder van de sociale netwerksite Facebook, gaat 100 miljoen dollar schenken aan scholen in Newark. Zuckerberg wil met de gift het onderwijs in de Verenigde Staten, en hoofdzakelijk in Newark, verbeteren.

Met wat geluk wordt die 100 miljoen verdubbeld, want ook de burgemeester van Newark, Cory Booker, is volop bezig met een inzamelactie voor de scholen. Als ook hij 100 miljoen kan verzamelen, krijgt Newark er maar liefst 200 miljoen bij, goed voor 20 procent van het jaarlijks budget van de stad.


Zuckerberg en Booker zullen de gift van de baas van Facebook waarschijnlijk morgen aankondigen bij Oprah. De donatie van Zuckerberg gaat ook samen met een 'machtsoverdracht'. Gouverneur Chris Christie zal een deel van de controle over het systeem afstaan aan burgemeester Booker.


De CEO van Facebook groeide zelf op in Westchester, ging naar Harvard University en woont nu in Californië. Er rijzen dan ook vragen waarom hij net Newark uitkoos voor zijn gulle gift. "Zuckerberg heeft niet echt een band met Newark, maar in juli ontmoette hij de burgemeester op een conferentie en beide heren raakten aan de praat", aldus de New York Times.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg wint 7 miljoen in casino in Namen, maar krijgt winst niet

Belg wint 7 miljoen in casino in Namen, maar krijgt winst niet



Een speler kon zijn geluk niet op toen hij twee weken geleden 7 miljoen euro won op een bingo in het casino van Namen. Het casino weigert zijn winst uit te betalen zodat het nu tot een rechtszaak komt. Dat schrijft de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws.


De man stak in de nacht van 10 september 50 eurocent in de Bonus Time. "Op het ticketje dat uit de machine kwam, stond 7.050.326 euro", zegt Joël-Pierre Bayer, de advocaat van de speler.
 

Maar toen hij zijn miljoenen wilde ophalen, kreeg hij te horen dat het om een "technische fout" ging. "Met de Bonus Time kan je maximaal 5.000 euro winnen. Met 50 cent is dat 800 euro. Dat staat er duidelijk op vermeld", zegt de directeur van het casino.
 

Daarmee neemt de gokker geen genoegen. Toch lijken zijn slaagkansen klein. "Zonder een uitspraak te willen doen over de juridische gevolgen, is een winst van 7 miljoen euro onmogelijk in België", zegt de Kansspelcommissie.



» Reageer (0)
22-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusten is goed (maar niet voor de tv)

Rusten is goed (maar niet voor de tv)




Druk, stress, een nooit eindigende to do-lijst, om nog maar te zwijgen van de zaken die 'zouden moeten' maar die er nooit van komen. We slapen te weinig, worden depressiever, dikker en sterven vroeger. Maar er is een wondermiddel dat dit (grotendeels) teniet doet: rusten.

 Dat argumenteert slaapspecialist Matthew Endlund in zijn nieuwe boek 'The power of rest: why sleep alone is not enough'. Daarbij is een cruciale rol weggelegd voor hoé je rust.

Ondergewaardeerde rol
"Rust speelt een belangrijke maar ondergewaardeerde rol om het lichaam op te bouwen en te vernieuwen en je gezondheid op peil te houden", argumenteert Endlund.

"Velen zien rusten als tijdsverlies, als een soort zwakte. Het tegendeel is waar: rusten is een biologische noodzaak. We hebben rust nodig om te leven, net zoals we voeding nodig hebben."

Hoe je rust, is daarbij van cruciaal belang. Voor de tv ploffen telt voor de duidelijkheid niet, omdat tv-kijken een passieve rust is. Het helpt wel om de cellen in het lichaam te vernieuwen, maar de hersenen blijven bezig.

Actieve rust is wat we nodig hebben, en wat je alerter, efficiënter en minder gestresseerd maakt en zo meteen je kansen op een lang en gezond leven doet toenemen. Er zijn vier soorten actieve rust: sociale, mentale, fysieke en spirituele. Elk van deze soorten is belangrijk in het dagelijks leven, zo zegt Endlund.

-    Sociale rust
Sociale rust is een praatje met een collega, een avondje met vrienden of familie en bijpraten met je partner. "Sociale rust is vitaal voor onze overleving omdat het stress vermindert en zo hormonale en psychologische voordelen biedt. Het verlaagt de kans op hartziekten en depressies, verbetert de weerstand en verhoogt de overlevingskansen na een levensbedreigende ziekte zoals kanker." Enigszins verrassend telt seks ook als sociale rust.

-    Mentale rust
Mentale rust verkrijg je door het multitasken te laten vallen en je op één ding te concentreren. Op die manier word je zo opgeslorpt door één ding dat je je niet langer zorgen maakt over het grote plaatje. Zelfs al hou je dit niet lang vol, dan nog heeft het een significant effect op het zenuwstelsel, je hartslag, bloeddruk en zelfs lichaamstemperatuur.

-    Fysieke rust
Fysieke rust is geen excuus om niet te gaan sporten! Het gaat eerder om het actief gebruiken van de lichaamsprocessen, zoals ademhalen om lichaam en geest te ontspannen. Enkele keren diep in- en uitademen voorziet het lichaam van zuurstof, opent dichtgeklapte ruimtes en stuurt zuurstofrijk bloed door je lichaam waardoor je meer energie krijgt. Ook een kort dutje van 15 tot maximaal 30 minuten kan je doen opknappen.

-    Spirituele rust
Spirituele rust verkrijg je door te mediteren, waardoor de hersenen groeien, de concentratie toeneemt en problemen beter kan analyseren. Bidden zou gelijkaardige voordelen hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat kan melk doen voor jouw huid?

Wat kan melk doen voor jouw huid?



Melk is goed voor elk, en vooral voor de botten en zelfs voor je gewicht. Maar wist je ook dat melk een waar beautyingrediënt is? Dat schrijft de website cosmopinie, zo meldt nu.nl.


Melk wordt al eeuwenlang gebruikt om de huid te verzachten en te verzorgen. Cleopatra zou er in gebaad hebben, en melk is een belangrijk onderdeel van veel zepen en badproducten.  Ook biest, de dikke melk die een koe geeft aan haar kalfjes, wordt ondertussen in producten verwerkt en zou veel afweerstoffen bevatten.


Het belangrijkste effect van melk is dat je huid verfrist. Melkzuur haalt immers de dode huidcellen weg als het in de juiste zuurtevariant wordt verwerkt.

Melk is ook geschikt om een verbrande of schilferige huid sneller te doen herstellen.  De eiwitten in de melk kunnen de huid hydrateren en verjongen, de vitamines A en D maken de vrije radicalen onschadelijk en zouden zo huidveroudering tegen.


Ongevaarlijk is het echter niet: sommige huiden reageren geirriteerd op melkzuren, anderen ervaren een tintelend of branderig gevoel.  Desondanks kan melk wel veilig in pure vorm op de huid worden gebruikt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin maakt web van 25 meter

Spin maakt web van 25 meter


http://img541.imageshack.us/img541/8246/grootstespinnenweb.jpg
De meeste spinnen weven een kleiner web dat minder lang meegaat.


Een recent ontdekte spinnensoort in Madagaskar maakt het grootste web ter wereld. In totaal kan het web liefst 25 meter lang worden. De spin bouwt z'n web bovendien met sterkste biomateriaal op Aarde.

Onderzoekers van het Smithsonian Instituut stuitten boven de Namorana rivier op het gigantische web. De maker van het web heet Caerostris darwini. Het web is zo groot dat de spinnen tot 30 prooien tegelijk kunnen vangen. Er zijn nog spinnen in Afrika en Madagaskar die een reuzenweb maken. Vorig jaar werd een nieuwe soort ontdekt die met een spanwijdte van één meter de tijdelijke recordhouder werd. Maar zelfs dat record werd weggeblazen door de nieuwe spin.


De spinnen bouwen die grote webben natuurlijk niet zonder reden. Als ze hun web over een hele rivier spannen, is het voor overvliegende insecten moeilijker om te ontsnappen. Om aan de overkant van het water te geraken moet de spin echter draden weven die tot 25 meter lang zijn. De spin heeft dus heel sterk materiaal nodig aangezien het web zijn eigen gewicht moet kunnen dragen. Het is blijkbaar de gewoonte voor deze soort om zo'n grote webben te maken, aangezien onderzoekers boven de rivier meerdere reuzenwebben aantroffen.


Veel spinnen weven iedere dag een ander web en breken het oude gewoon af. Maar deze spin doet daar niet aan mee. De enorme constructies moeten enkele dagen meegaan. Wetenschappers ontdekten sporen die erop wijzen dat de spin het web regelmatig herstelt. Hoe de spin de draden 25 meter ver over het water kan vervoeren, is voorlopig nog een raadsel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste man ter wereld werdt 114

Oudste man ter wereld werd 114 jaar





De (waarschijnlijk) oudste man ter wereld vierde alweer zijn 114de verjaardag.

Breuning werd geboren op 21 september 1896 in Melrose in Minnesota. Hij verhuisde naar Montana in 1918. Hij werkte vijftig jaar lang voor de Great Northern Railway. Zijn vrouw, Agnes, liet het leven in 1957. Het koppel had geen kinderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter legt bewarend beslag op luxeboot van Gert Verhulst

Rechter legt bewarend beslag op luxeboot van Gert Verhulst



Een Antwerpse beslagrechter heeft bewarend beslag gelegd op de privéboot van Gert Verhulst. Een onbetaalde factuur van de bvba Evanna, die de boot uitbaat, zou aan de basis liggen. Het gaat niet om een Studio 100-boot, meldt de persdienst van Studio 100.


Vorig jaar kocht Studio 100-baas Gert Verhulst een 36 meter lang luxeschip met acht suites voor bedrijfsfeesten. Een aannemer stapte naar de beslagrechter omdat hij voor enkele tienduizenden euro's aan facturen van Evanna tegoed heeft.
 

In afwachting van een procedure ten gronde voor de rechtbank van koophandel werd dinsdag via een eenzijdig verzoekschrift bewarend beslag op de boot gelegd. "Het gaat om een geschil tussen onderaannemers. Gert Verhulst gaat ervanuit dat de kwestie snel opgelost zal worden", laat Studio 100 weten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermoeder bindt voor de lol peuter vast aan muur

Tienermoeder bindt voor de lol peuter vast aan muur


http://img3.imageshack.us/img3/8849/vastgetaptebaby.jpg


Een jonge moeder en haar vriend hebben voor de grap hun baby met tape vastgeplakt tegen een muur. De Amerikaanse amuseerde zich blijkbaar kostelijkn want ze hield haar oogappel ook nog iets lekkers voor het neusje. Het kind kon niet bij de lekkernij en huilde.


Het is nog steeds onduidelijk wat Jayla Hamm (18) bezielde. Samen met haar vriendje, de 19-jarige Corde Honea, bond ze haar 22 maanden oude zoon vast met tape. Volgens de aanklager namen Hamm en Honea foto's van de huilende peuter. "Honea ging meteen akkoord met de beschuldigingen. Dat spaart ons meteen tijd en een proces uit", aldus aanklager Rick Schreiner.

De moeder gaf ook toe dat ze haar kind regelmatig opsloot in een donkere kast en kreeg vijf weken gevangenisstraf. Honea moet minstens drie jaar brommen. Hij werd veroordeeld voor "intentioneel kindermisbruik".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedumpt hondje mediaster in Engeland

Gedumpt hondje mediaster in Engeland

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een mankend, hulpeloos hondje dat werd achtergelaten op een industrieterrein in Weymouth is intussen een heuse mediaster geworden in het Verenigd Koninkrijk. Een beveiligingscamera filmde de laffe daad van het baasje en zo ging de verontwaardiging snel het internet rond. De Britse media pakten er ook zwaar mee uit.

Het teefje, een bastaard Shetland terrier, werd opgenomen in een asiel en zoekt nog een nieuwe thuis.

In het filmpje zien we een man uit een blauwe auto stappen, waarin nog drie andere passagiers zitten. De hond volgt haar baasje mee de weide in. Maar dan komt de man teruggelopen, stapt weer in en rijdt snel weg. Het arme dier blijft verwees achter.

Niet alleen de bewakingscamera was getuige van het drama, ook een werknemer zag, geschokt, wat er voor zijn ogen gebeurde. Hij ving het teefje op, dat onder meer last had van ingegroeide nagels. Van de dader is er voorlopig geen spoor.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bill Withers - Ain't No Sunshine

Bill Withers - Ain't No Sunshine

Klik op de foto om hem te beluisteren






William Harrison "Bill" Withers Jr. (Slab Fork (West Virginia), 4 juli 1938) is een Amerikaans soulzanger en componist.

Withers was de jongste van zes kinderen. Withers' vader (William Harrison Withers, Sr.) werkte in de kolenmijnen van Slab Fork en was tevens voorganger in de baptistengemeente; zijn moeder (Mattie Rose Galloway) was toen ze hem trouwde een weduwe en moeder van vier kinderen. Withers groeide op in een huis van de Slab Fork Coal Company  (het bedrijf waar zijn vader werkte). In oktober 1941 gingen zijn ouders apart wonen, en in mei 1942 scheidden ze officieel. Withers ging in 1941 bij zijn tante Carrella Galloway Briggs wonen en in 1944 ging hij weer terug naar zijn moeder, die ondertussen in Beckley, West Virginia woonde. Hij ging hier naar de openbare East Park Elementary School en daarna naar de Stratton Junior High School. Withers kreeg een bijzondere band met zijn oma Lula Carter Galloway die tot haar dood in 1953 bij de familie in huis leefde. Withers woonde vanaf 1948 tot diens dood in 1951 bij zijn vader in Slab Fork. Hij had diverse baantjes, waarmee hij zijn moeder financieel ondersteunde.

Vanaf zijn zeventiende werkte Withers bij de marine. Hij werd uitgezonden naar het Verre Oosten, waar hij begon te zingen. In 1967 ging hij weg bij de marine en verhuisde naar Los Angeles om een muziekcarrière te beginnen. Hij had hier een baan als toiletzetter in Boeing-vliegtuigen en maakte ondertussen ook demo's. Aanvankelijk toonde niemand interesse, maar toen Clarence Avant van Sussex Records begin 1970 een demo hoorde, tekende Withers een contract bij deze platenmaatschappij. Avant bracht Whiters in contact met Booker T van Stax Records, die Withers' debuutalbum Just as I am produceerde (met coproductie van Al Jackson, Jr). Op dat album staan de hits Ain't No Sunshine (dat meteen een Grammy Award voor beste R&B song kreeg) en Grandma's Hands.

In 1972 maakte Withers zijn tweede album Still Bill. Een van de nummers van dit album is Lean On Me. Dat nummer was gebaseerd op zijn jeugdervaringen in Slab Fork en de akkoorden lijken op de muziek die hij in de baptistenkerk hoorde. De muzikanten op het nummer zijn drummer James Gadson, toetsenist Ray Jackson, gitarist Benorce Blackman en bassist Melvin Dunlop. Een ander bekend nummer op dat album is Use Me. Ook bracht hij de albums Live at the Carnegie Hall (opgenomen in 1973), Judgements en The Best of Bill Withers bij Sussex Records uit. Op Judgements staat het nummer The Same Love That Made Me Laugh, dat hij al in 1968 had geschreven. Op de soundtrack voor de western Man and Boy (een film gemaakt door Bill Cosby) staat het nummer Better Days. In de zomer van 1975 maakte hij het duet It's All Over Now met Bobby Womack. Withers schreef en produceerde twee nummers voor Gladys Night and the Pips. In 1974 speelde hij samen met James Brown, Etta James en BB King op het concert dat voorafging aan het historische boksduel tussen Muhammad Ali en George Forman in Zaïre. Over het duel werd de documentaire When We Were Kings gemaakt en op de soundtrack van de film is de bijdrage van Withers tijdens het concert te horen.

Na een juridische strijd met Sussex Records stapte Withers in 1975 over naar Colombia Records. Colombia Records kocht ook de mastertapes van Withers over. Op het eerste album dat hij voor Colombia Records maakte in 1975, Making Music, Making Friends stonden onder meer de nummers Make Love To Your Mind, Hello Like Before, Paint Your Pretty Picture en She’s Lonely. Het laatstgenoemde nummer stond ook op de soundtrack van de film Looking For Mr. Goodbar. In 1976 kwam Naked and Warm uit. Menagerie in 1977 was het volgende album dat bij Colombia Records uitkwam, met de grote hit A Lovely Day, waarvan in 1988 een remix werd uitgebracht. Bout Love kwam in 1978 uit. In 1981 kwam de single Listen to U.S.A. uit en zijn laatste album Watching you, Watching me verscheen in 1985.

Withers was op dat moment gefrustreerd over de muziekindustrie en stopte met het maken van albums. Wel kwamen er nog een aantal verzamelalbums uit, zoals Super Hits en Greatest Hits Lean On Me. Tot in de jaren negentig bleef hij toeren, maar daarna stopte hij ook daarmee. Later heeft Withers nog duetten gemaakt met Grover Washington jr. (Just The Two Of Us), the Crusaders (Soul Shadows). Zijn laatste opname was Playing the Loser Again, een duet met Jimmy Buffet, dat verscheen op diens album License to Chill.

Sinds 1997 runt Whiters de Mattie Music Group, een bedrijf dat zijn eigen muziek beheert en vernoemd is naar zijn moeder.




» Reageer (0)
21-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwstraat Brussel 29ste op ranglijst duurste winkelstraten

Nieuwstraat Brussel 29ste op ranglijst duurste winkelstraten


De Nieuwstraat in Brussel


Met een huurprijs van 1.625 euro per vierkante meter per jaar, staat de Nieuwstraat in Brussel in 2010 op de 29ste plaats in de jaarlijkse ranglijst van duurste winkelstraten ter wereld. Fifth Avenue in New York is voor de negende opeenvolgende keer de duurste. Een vierkante meter winkelruimte huren kost er tien keer zoveel als in Brussel, zo blijkt uit het rapport "Main Streets Across the World 2010" van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield.

Bij Cushman & Wakefield België heeft men het over "het extreme concurrentievermogen van de Belgische huurprijzen". "De stabiliteit en de bescheidenheid van de Belgische huurprijzen in vergelijking met andere Europese hoofdsteden, maakt dat ons land een testmarkt blijft voor grote internationale merken", zegt Karl Van Oosterwijck van Cushman & Wakefield België.
 
De Nieuwstraat, vorig jaar 27ste op de lijst, is veel goedkoper dan New York, Londen of Parijs, "en toch bereik je met deze Belgische vierkante meter een aanzienlijk toepassingsgebied met een heel interessante koopkracht".
 
New Bond Street
De Avenue des Champs Elysées in Parijs verloor zijn Europese koppositie aan New Bond Street in Londen, waar de huurprijs 7.345 euro per vierkante meter per jaar bedraagt.
 
Meer algemeen tonen de resultaten voor 2010 "een beter beeld dan de resultaten van 2009, het jaar met de grootste daling van huurprijzen in de 25-jarige geschiedenis van dit rapport", aldus een persbericht. De huurprijzen in twee derde van de bestudeerde 59 landen stegen of stabiliseerden. Latijns-Amerika en Azië kenden de sterkste groei in handelshuurprijzen. In Europa daalden de huurprijzen met gemiddeld 4,5 procent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderende chimpansee steelt harten in zoo van Rio

Schilderende chimpansee steelt harten in zoo van Rio



Een gepensioneerde circusaap is in de zoo van het Braziliaanse Rio aan een succesvolle tweede carrière begonnen. Jimmy (26) maakt dagelijks schilderijen en lokt daar massa's kijklustigen mee.


Roched Seba, de verzorger van het dier in de Niteroi Zoo, zegt dat Jimmy geen enkele belangstelling toonde voor speeltjes en andere afleidingen die typisch bij chimpansees in de smaak vallen. In een poging om iets leuks te vinden voor het dier, bracht Seba drie weken geleden wat verf mee naar Jimmy's verblijf. Met succes, zo blijkt nu, ook al weigert de aap om te schilderen als er al te veel volk op zijn vingers staat te kijken.

Minstens een halfuur per dag stopt Jimmy zijn penseel in plastic verfpotten en maakt hij vervolgens met brede vegen zijn schilderwerkjes.






Een tentoonstelling van zijn schilderijen kon uiteraard niet uitblijven. Werk gemaakt door dieren haalt overigens soms verrassend hoge prijzen. Zo werden drie abstracte schilderijen die in de jaren '50 door de chimpansee Congo werden gemaakt vijf jaar geleden in Londen geveild voor zo'n 31.500 euro.



http://img826.imageshack.us/img826/7046/schilderendechimpasee.jpg





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!