Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5000 Zweedse vrouwen lopen met schadelijke siliconen rond

5000 Zweedse vrouwen lopen met schadelijke siliconen rond





Ongeveer 5.000 Zweedse hebben Franse implantaten van slechte kwaliteit in hun borsten, dat meldt de 'Swedish Medical Products Agency'.


De borstimplantaten werden geproduceerd door Franse firma Poly Implant Prothèse De Zweedse autoriteiten banden ze in maart 2010 van de markt nadat bleek dat de gel die gebruikt werd anders was dan in de technische specificaties vermeld stond. Verdere analyse toonde aan dat de gel niet voldoet aan de minimumvoorwaarden voor borstimplantaten. Wat betekent dat deze het omliggende weefsel kunnen aantasten als de implantaten lekken of kapot gaan.


Sinds 2001 zouden ongeveer tussen de 35.000 en 40.000 vrouwen wereldwijd met deze implantaten rondlopen. In Zweden zou ongeveer om 5000 dames gaan. Het is echter moeilijk om een exacte inschatting te maken, aangezien zowel de fabrikant als de distributeur het faillissement hebben aangevraagd.


"De veiligheid van de implantaten voldoet niet aan de eisen die we vandaag hanteren", aldus Gert Bruse van het Zweedse agentschap voor medische technologie.  De Franse autoriteiten raden mensen met deze implantaten aan een ziekenhuis te contacteren om verdere stappen te bespreken. Ook ondergaan deze dames best twee keer per jaar medische onderzoeken, zoals een echografie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In plaats van hulp kreeg Raphaël de kogel

 ‘In plaats van hulp kreeg Raphaël de kogel'

Politie schiet in Putte 25-jarige dokterszoon dood, familie dient klacht in bij gerecht


http://img822.imageshack.us/img822/6782/raphalverhoeven.jpg



De politie heeft een 25-jarige man neergeschoten in zijn ouderlijke woning in Putte bij Mechelen. Dat gebeurde nota bene nadat de ouders de politie hadden gebeld om hun zoon, die wat over zijn toeren was, te kalmeren. 'Onze jongen was in nood en had hulp nodig. Daarom belden we de politie. Maar in plaats van hulp gaven ze hem de dood met de kogel', reageert zijn moeder zwaar aangeslagen.
De 25-jarige Raphaël Verhoeven, zoon van de bekende Putse huisarts Arno Verhoeven, zat al een tijdje in de problemen. Hij moest binnenkort voor de rechtbank verschijnen in verband met een dodelijk ongeval. ‘Een ongeval waaraan hij schuld had. Hij had een vrouw doodgereden', vertelt moeder Patsy Zelderloo, die zelf tandarts is. ‘En hoe dichter dat proces kwam, hoe moeilijker hij het kreeg. Het was een enorm trauma voor hem. Hij sloot zich op, had nachtmerries. En dat was ook de oorzaak waarom hij donderdagavond zichzelf niet was.'

Raphaël maakte ruzie met zijn vriendin en sloeg ook tegen zijn slaapkamerdeur. ‘Daarom besloten we om de politie te bellen. We hadden hulp nodig om Raphaël erdoor te kunnen halen. En we gingen ervan uit dat de politie opgeleid is om in te praten op mensen. Of misschien konden ze hem zelfs een nachtje in de cel steken om daags nadien professionele hulp te zoeken.'


 http://img201.imageshack.us/img201/84/patsyzelderloo.jpg
De moeder Patsy Zelderloo



De zaken liepen echter anders. Verschillende politieploegen zakten af naar de villa van het doktersgezin. ‘De enige die met hem wat gepraat heeft, was zijn jongere broer. Raphaël zei dat hij de politie niet wou zien en dat ze weg moesten gaan. Ik ken mensen die gestorven zijn door de politie, waren zijn laatste woorden.'

Luttele ogenblikken later stormde de politie naar de kamer van Raphaël. ‘Ik hoorde dat zich daar een schermutseling voordeed. Vier, vijf seconden lang hoorden we het boven daveren. En dan plots drie schoten. We wilden naar boven rennen, maar de politie hield ons tegen. Erger nog, één van die agenten vroeg emmers met water. Omdat de politiehond pepperspray in zijn ogen had gekregen.'

‘Mijn man is dokter, ik ben tandarts en er was ook nog een medisch assistente in huis. Waarom mochten wij onze zoon niet verzorgen? Misschien konden we nog wel iets doen om zijn leven te redden.'

De politie had drie kogels afgeschoten. Eén kwam in de arm van de jongeman terecht, een andere in zijn hoofd.

De derde kogel miste mogelijk doel. Vast staat dat Raphaël veel bloed verloor. In het ziekenhuis kreeg hij zelfs twee liter bloed toegediend.


‘Hulp. Dat was het enige wat we vroegen van de politie. Hij was geen crimineel. En toch schoten ze hem in het hoofd. Net zoals bij een beest. Raphaël was 1,70 meter groot en woog 74 kilogram. Die agenten waren met acht. Allemaal met kogelvrije vesten en kleerkasten van mannen. Konden zij mijn zoon dan zo niet overmeesteren? En waarom hebben ze in zijn hoofd geschoten? Waarom niet in zijn been of knie?'

Volgens het parket zou de jongeman de politie hebben bedreigd met een machete en zou er daarop gevuurd zijn. ‘Een bot mes dat hij als souvenir bewaarde van een reis. Het mes mocht zelfs probleemloos op het vliegtuig. Zo gevaarlijk was dat mes', pikt advocaat Joris Mattijs, die het gezin bijstaat, in. ‘Er is een getuige die gezien heeft dat de agenten Raphaël eerst tegen de grond hebben gewerkt en dat er dan pas is geschoten. Die agenten hebben gewoon een charge uitgevoerd.'

De advocaten van het gezin legden ondertussen klacht neer bij de onderzoeksrechter wegens doodslag, slagen en verwondingen met de dood tot gevolg en schuldig verzuim.

Raphaël zelf werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht en onderging nog een spoedoperatie. Alle hulp kwam echter te laat.


De Mechelse onderzoeksrechter Kris Lavens hield gisterochtend een reconstructie op de plaats waar het dodelijke schietincident zich had afgespeeld. Daaruit zou blijken dat Raphaël de politie bedreigde met zijn machete.

Het Mechelse parket wou gisteren niet kwijt of er sprake was van wettige zelfverdediging of niet. ‘Dat maakt deel uit van het onderzoek en zal ook nog verder worden onderzocht', reageert Erika Colpin van het Mechelse parket.

Volgens het parket gedroeg Raphaël zich agressief. ‘De politie heeft geprobeerd om op de jongeman in te spreken, maar dat lukte niet.'

‘Op een bepaald moment nam hij zelfs twee machetes in de hand. De agenten hebben daarop met pepperspray gespoten. Even later zou de situatie voor één van de agenten heel bedreigend geweest zijn en zou hij de noodzaak gevoeld hebben om zijn vuurwapen te gebruiken.'

Of Raphaël overmeesterd was en op de grond lag toen het schietincident zich afspeelde, wordt voorlopig tegengesproken. ‘Het onderzoek is nog maar net opgestart maar de eerste vaststellingen op de plaats van de feiten spreken tegen dat de jongeman op de grond lag toen het schot afging', aldus nog Colpin.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijf maakt antistresspillen uit plant Bosjesmannen

Bedrijf maakt antistresspillen uit plant Bosjesmannen



De Zuid-Afrikaanse regering heeft farmabedrijf HGH Parmaceutical de toelating gegeven een plant te commercialiseren die Bosjesmannen gebruiken om slecht humeur te bekampen. Het bedrijf wil er een product tegen stress uit afleiden.

De plant - de sceletium tortuosum, of Kanna - wordt al eeuwen door de Bosjesmannen gebruikt als middel tegen bezorgdheid, als hongerremmer en als kalmerend midddel.
 
HGH Parmaceutical voert al acht jaar onderzoek naar de plant die in de westelijke Kaapprovincie groeit. Samen met een Amerikaans bedrijf moet dit leiden tot een product tegen stress.
 
"Het is extreem beloftevol, maar moet wetenschappelijk nog gevalideerd worden", aldus wetenschapper Nigel Gericke.

In ruil zal het bedrijf dividenden uitkeren aan de Bosjesmannen, van zodra het product rendabel blijkt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3.000 vrijwilligers gezocht om bijsluiters te lezen (voor 20 euro)

3.000 vrijwilligers gezocht om bijsluiters te lezen (voor 20 euro)



Het Gentse bedrijf Pharma Vize zoekt 3.000 vrijwilligers om bijsluiters te helpen testen op leesbaarheid. De bedoeling is zo na te gaan of die briefjes bij de geneesmiddelen wel echt verstaanbaar zijn. Dat berichten de Corelio-kranten.

Omdat managing director Harry Christiaens weet dat niemand voor zijn plezier zo'n tekst doorneemt, krijgen alle kandidaten een enveloppe met 20 euro.
 
Testresultaten
Tegen einde 2011 moeten alle bijsluiters in ons land leesbaar gemaakt zijn, en dat moet met testresultaten bewezen zijn. Veel farmabedrijven hebben daar weinig haast mee gemaakt, en moeten nu snelsnel die teksten aanpassen.

Slechte leesbaarheid
Europa dwingt een bepaalde volgorde aan te houden, die de leesbaarheid niet altijd bevordert. Wettelijk is ook volledigheid verplicht, wat de leesbaarheid ook al niet ten goede komt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. - Everybody Hurts

R.E.M. - Everybody Hurts

Klik op de foto om hun te beluisteren






R.E.M. is een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.

In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.

In oktober van 1997 verliet drummer Bill Berry, vanwege een zware depressie de groep. In 1995 werd Berry tijdens een concert in Oostenrijk getroffen door een hersenbloeding. Hij ruilde het leven van rockster in voor een leven op de boerderij, maar is inmiddels weer bezig met muziek.

Kenmerkend voor R.E.M. is de krachtige, karakteristieke zang van Michael Stipe, de eigenzinnige composities, die een combinatie van folk en rock laten horen en de meestal zeer gedreven optredens die muziektechnisch zeer verzorgd zijn. Stipe uit regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakt daar ook tijdens optredens geen geheim van.

In de jaren tachtig werd de band wel gezien als een schoolvoorbeeld van alternatieve muziek. Opmerkelijk is dat dit imago sindsdien weinig aan kracht heeft ingeboet, hoewel de band inmiddels al jarenlang wereldwijd ook commercieel zeer succesvol is.

Het lied What's the Frequency, Kenneth? is gebaseerd op de overval op Dan Rather, bekend tv-nieuwspresentator van de Amerikaanse zender CBS. In 1986 werd hij overvallen door William Tager die hem de vraag toeriep wat de frequentie is. Hij wilde te weten komen op welke frequentie beelden in zijn hoofd gezonden werden om zijn daaruit voortkomende kwellingen te kunnen stoppen.

Het lied 'Man on the Moon' is een ode aan Andy Kaufman, beroemd komiek en beroemd Elvis-imitator.

Het lied Radio Free Europe gaat over de radiozender Vrij Europa die in 1949 opgericht was om informatie naar de bevolking die aan de oostelijke zijde van het IJzeren Gordijn leefde te zenden en die voornamelijk door de CIA werd gefinancierd.

In 2008 werd het 14e studioalbum Accelerate uitgebracht. Ter promotie van dit album ging R.E.M. in 2008 op tournee en speelde onder meer in het Westerpark te Amsterdam en op Rock Werchter.




» Reageer (0)
01-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling 16 schilderijen van Hitler brengt 120.000 euro op

Veiling 16 schilderijen van Hitler brengt 120.000 euro op





Het veilinghuis Mullocks Auctions in het Britse Shropshire heeft vandaag 16 schilderijtjes van de hand van Adolf Hitler geveild voor in totaal 120.000 euro. Dat heeft veilingmeester Richard Westwood-Brookes gemeld.

Landschappen
De aquarellen uit 1910 werden, samen met een boel nazimemorabilia, gevonden op een landgoed in het noorden van Oostenrijk. Ze zaten in een ingebouwde kast. Het gaat vooral om landschapsschilderingen.
De dictator probeerde als jongeman -tevergeefs- aan de bak te komen als kunstenaar.





Volgens Westwood-Brookes zijn er ongeveer 4.000 schilderijen van Hitler bekend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakken is terug populair door crisis

Bakken is terug populair door crisis


28 procent van de Britten bakt minstens één keer per week zelf zijn dessert, dat blijkt uit recent onderzoek.


Vooral traditionele recepten uit de kindertijd blijken populair te zijn, dit zou komen doordat deze gerechten het meeste troost bieden tijdens de moeilijke periode van de huidige recessie. De populairste bereiding bij de 2.000 ondervraagde volwassenen is een gevulde cake, gevolgd door cupcakes en Yorkshire pudding. 52 procent van de thuiskoks zoekt zijn recepten op het internet.


Vivianne Ihekweazu van supermarktketen Mintel: "De laatste jaren merken we dat zelf desserts bakken terug ontzettend populair is. Mensen doen het om geld uit te sparen en de recepten van mama vroeger uitproberen zorgt voor nostalgie." De Britse kok Antony Worrall Thompson: "Het is geweldig dat de Britten terug aan het bakken slaan. Deze activiteit brengt de ganse familie samen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 op 3 Belgen vindt woonkamer te klein

2 op 3 Belgen vindt woonkamer te klein



De keuken is een multifunctionele plaats: ze dient voor koken, eten, spelen, werken én huiswerk maken.


Belgen dromen van een comfortabele, betaalbare woning, inclusief kookeiland, dressing en veel opbergruimte. Maar de realiteit is anders: twee op drie vindt de woonkamer te klein, een op drie heeft er niet genoeg opbergruimte. Eén op 5 klaagt ook over de grootte van de slaapkamer, een kwart vindt ook de keuken te klein. Dat blijkt uit een onderzoek van meubelgigant Ikea.



De woonkamer is tegelijk de plaats waar 6 op de tien vaak eet, 4 op de tien doet dat regelmatig voor de televisie.  Ook de meerderheid van de kinderen speelt er en maakt er huiswerk (60 procent), ook al vindt 42 procent dat de speelhoek te klein is, 66 procent dat er niet voldoende zitruimte is en 33 procent heeft te weinig opbergruimte. Vooral rondslingerend speelgoed is een doorn in het oog.


Ook de slaapkamer is niet ingericht volgens de wens van de Belg. Ongeveer iedereen wil een aparte dressing, maar 8 op de tien bewaart kledij in een kast in de slaapkamer.  17 procent gebruikt een kast in een andere kamer.  Bij gebrek aan beter wordt veel opgestapeld in de slaapkamer. Weinig verwonderlijk vindt ruim de helft dat ze te weinig opbergruimte hebben in de slaapkamer. Eén op vijf vindt de slaapkamer ook tout court te klein.


Een kookeiland is de droom van de Belg, maar slechts drie op de tien heeft er ook werkelijk één.  Eén op vier vindt de keuken te klein, 20 procent noemt de keuken niet functioneel en 18 procent heeft onvoldoende bergruimte.


98 procent gebruikt de keuken om te koken, maar ook eten (64 procent), spelen (30 procent), werken (25 procent), de was doen (14 procent) en bezoek ontvangen (12 procent) gebeurt daar. Voor bijna de helft van de Belgen is de keuken de belangrijkste eetplaats.


Maar het belangrijkste is dat een huis een echte thuis is, een warm familienest waar je veilig en gezellig kan spelen, eten en leven. Een toevluchtsoord, waar we onszelf kunnen zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skype niet alleen gratis maar ook verstaanbaarder

Skype niet alleen gratis maar ook verstaanbaarder



Voor slechthorende mensen is het makkelijker om via telefoondiensten in het internet te communiceren zoals Skype of Google talk. Dat is verrassend nieuws, omdat telefoneren via internet gratis is.


Telefoongesprekken goed begrijpen is voor slechthorenden meestal een heuse uitdaging. 30 procent van alle mensen die een oorapparaat dragen, zijn niet in staat om te telefoneren; zelfs niet met behulp van een geluidsversterker. Maar met de  nieuwe communicatietechnieken van het internet is de situatie voor de slechthorenden fors verbeterd. Dat blijkt volgens het Zwitserse persbureau SDA uit een wetenschappelijke studie van het instituut voor neus-keel-oorheelkunde van het Inselspital in Bern.


Gebruikelijke telefoons overdragen geluiden in frequenties van 300 tot 3.400 hertz (Hz), met als gevolg dat medeklinkers zoals f, c, s, of t minder duidelijk overkomen. Een groot gedeelte van het spreeksignaal ligt bij deze geluiden namelijk boven dat spectrum. dit geeft nauwelijks problemen voor mensen met een normaal gehoren, maar voor auditief gehandicapte mensen wel. Bij telefoneren via het internet daarentegen worden de signalen - op breedbandkwaliteit - in freqenties tussen 200 en 8.500 Hz overgedragen. Dat zou kunnen verklaren, waarom telefonie via internet verstaanbaarder is.


De Zwitserse wetenschappers vonden gedurende hun tests met in totaal 21 slechthorenden en een controlegroep van tien 'normaalhorenden', dat de proefpersonen gemiddeld 15 procent meer van de testwoorden en 25 procent meer van de testzinnen correct konden nazeggen.


De test vond weliswaar onder ideale omstandigheden plaats, maar volgens de Zwitserse vorsers bleek ook een test met drie personen over echte internetverbindingen positief te zijn. Het zou dus voor slechthorenden voordelig zijn, om via het internet te telefoneren - temeer omdat het gratis is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaf nieuwe Aarde al twee jaar geleden teken van leven?

Gaf nieuwe Aarde al twee jaar geleden teken van leven?



De ontdekking van een mogelijke nieuwe Aarde fascineert wetenschappers over de hele wereld. Een astronoom van de universiteit van West-Sydney ontving twee jaar geleden al een signaal uit de buurt van de planeet. De recente onthullingen doen het vermoeden groeien dat we misschien toch niet alleen in het heelal zijn.


Dr. Ragbir Bhathal heeft de ontwikkelingen van de voorbije dagen met veel aandacht gevolgd. Al twee jaar geleden merkte hij een lichtstraal op die uit de buurt van deze zogenaamde nieuwe Aarde - die rond de ster Gliese 581 draait - afkomstig was. Op dat ogenblik wisten astronomen nog niet dat Gliese 581 mogelijk omringd werd door bewoonbare planeten.


Bhathal is lid van een organisatie die op zoek gaat naar signalen en communicatie op andere planeten. Dat het vreemde signaal in december 2008 afkomstig was van de locatie van Gliese 581g is wel een heel opvallend toeval. Enkele maanden na zijn ontdekking maakten wetenschappers bekend dat ze een gelijkaardige, maar minder bewoonbare planeet gevonden hadden: Gliese 581e.


Deze week raakte bekend dat er zich nog een planeet in de buurt van de ster bevindt: Gliese 581g. Nooit eerder hebben ze een planeet ontdekt die zo sterk op de Aarde lijkt. Bhathal was twee jaar geleden al zeer opgewonden over zijn ontdekking. "Op een heldere nacht ga ik naar het observatorium en onderzoek ik de sterren. Toen ik naar één van die sterren keek, merkte ik plots een signaal op", zegt hij.


"Ik wilde het signaal meteen onderzoeken. We beschikken over speciale software, want we ontvangen ook veel lawaai. Maar dit was een heel scherp signaal. En dat is precies waar we naar op zoek zijn."


Uiteraard ging Bhathal in de volgende maanden op zoek naar een tweede signaal, maar hij vond niets meer. De ontdekking dat er rond de ster bewoonbare planeten konden bestaan, maakte het verhaal plots populair bij het bredere publiek. In Oekraïne werd zelfs een signaal met 500 boodschappen van de bevolking uitgezonden in de richting van Gliese 581.


Gisteren liet hoofdonderzoeker Dr. Steven Vogt al weten dat hij "100 procent zeker is" dat er leven is op de ontdekte planeet. De planeet ligt in een zone in de ruimte waar het noch te warm, noch te koud is voor water om oceanen, meren en rivieren te vormen. De planeet beschikt bovendien over een atmosfeer en zwaartekracht. De wetenschappers vermoeden dat er nog bewoonbare planeten rond de ster draaien. "Anders hadden we deze planeet nooit zo snel ontdekt", stellen ze.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïn van anderhalve meter leefde 36 miljoen jaar geleden

Pinguïn van anderhalve meter leefde 36 miljoen jaar geleden




In de prehistorie leefde een gigantische, roodkleurige pinguïn op onze planeet. Het dier was anderhalve meter groot en had een combinatie van bruine en rode veren. Dat blijkt uit 36 miljoen jaar oude fossielen.


De pinguïn was om allerlei redenen heel bijzonder. Het dier was twee keer groter dan de pinguïns die wij vandaag kennen. Bovendien leefde het dier in tropische gebieden waar het in warm water op jacht ging naar vis. Een student vond de restanten van zo'n pinguïn langs de kust van Peru.

In de leefperiode van deze pinguïn was de Aarde veel warmer dan nu. Het dier leefde tussen het einde van de dinosaurussen en het begin van de moderne tijd. Toen leefden veel gigantische vogels en zoogdieren op onze planeet. Naast het verschil in grootte is ook de kleur van de prehistorische pinguïns opvallend. Niet zwart en wit zoals bij de meeste moderne pinguïns, maar een roodkleurig bruin, schakeringen die we enkel nog bij pasgeboren pinguïns zien.

De prehistorische pinguïn is volledig uitgestorven. We zullen dus geen exemplaren meer vinden in tropische gebieden. De enige pinguïns leven op de Zuidpool en zijn een stuk kleiner. Al kan de grootste pinguïnsoort, de Keizerspinguïn, nog steeds groter dan een meter worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Bublé - Everything

Michael Bublé - Everything

Klik op de foto om hem te beluisteren







Michael Steven Bublé (Burnaby (Canada), 9 september 1975) is een Canadees jazz-zanger en acteur. Hij woont tegenwoordig in Vancouver. Zijn eerste album behaalde de top 10 in Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Michael Bublé werd geboren in Burnaby, in Brits-Columbia. Hij groeide op met zijn opa’s jazzalbums. Op zijn website markeert hij het belang van zijn opa in het bemoedigen van zijn muzikale talenten. Hij zegt onder andere dat zijn grootvader zijn beste vriend was, en degene die de wereld van muziek opende die eigenlijk aan zijn generatie was voorbij gegaan. Door hem wilde Bublé zanger worden. Hij groeide op met muziek van o.a. Ella Fitzgerald en Frank Sinatra.

Bublés opa bracht hem bij een talentenjacht in Vancouver, waar hij won maar later werd gediskwalificeerd omdat hij te jong was. Hierdoor werd hij niet ontmoedigd; hij won toen hij 17 jaar was de eerste prijs bij de Canadian Youth Talent Search.

De jaren daarna had hij een muzikale carrière die niet echt van de grond kwam. Hij speelde Elvis in een dinnershow en zong in een revue genaamd Forever Swing. Hij nam een paar albums op, één als cadeau voor zijn opa. In 2000 ontving hij twee Genie Award-nominaties voor de twee nummers die hij schreef voor de film Here’s to Life met onder andere de Canadees Eric McCormack.

Een optreden tijdens een bedrijfsfeest zorgde voor Michael Bublés doorbraak. Tijdens dit feest gaf hij een cd aan Michael McSweeney, een kennis van de voormalige Minister President van Canada Brian Mulroney. McSweeney gaf de cd aan de minister, waarna Bublé werd uitgenodigd als zanger op de bruiloft van zijn dochter in 2000. Daar zong hij het nummer Mack the Knife van Kurt Weill. De zanger werd daar voorgesteld aan David Foster, een bekend producer. Hij tekende een contract waardoor hij terecht kwam bij het label 143. Daar bracht hij in 2003 zijn eerste titelloze album Michael Bublé uit.

Op het album staan veel bekende nummers als The Way You Look Tonight en Moondance (Van Morrison). Op het nummer How Can You Mend a Broken Heart (origineel van de Bee Gees) zingt Barry Gibb de achtergrondzang. Michael Bublé  kwam snel in de Canadese albumlijst terecht. Het album bereikte de platina status en behaalde de nummer 1-positie in Australië. Zijn nummers Kissing'Fool (origineel George Michael) en How Can You Mend A Broken Heart haalden de top 30 in Amerika. Zijn derde single Sway behaalde in een remixversie van Junkie XL de top 20 in Australië.

Op de Juno Awards van 2004 won Bublé de prijs voor beste nieuwkomer. Zijn album was genomineerd voor Album of the Year, maar won deze prijs niet.

Hij bracht in 2003 een kerst-cd uit, Let it Snow. Het titelnummer haalde de top 40 van Australië. Ook volgde een live-album, met een video die de top 10 behaalde in de Amerikaanse videohitlijst.

Hierop volgde een wereldtournee en verscheen hij verschillende malen op televisie, onder andere in de Today Show van NBC, waarin hij een duet zong met de gastvrouw Katie Couric.

Michael Bublé is lange tijd verloofd geweest met Debbie Timuss, een toneelactrice, danseres en zangeres. Ze speelden samen in de musicals Red Rock Diner in 1996 en Forever Swing in 1998. Ook is Timuss de achtergrondzangeres op Bublés nummer It's Time. Het nummer Home is voor haar geschreven, toen Bublé in Italië was. Ook speelt ze een rol in de videoclip van dat nummer. Ze beëindigden hun relatie in november 2005.

Michael had een relatie met Emily Blunt, een Engels actrice; in juli 2008 eindigde hun driejarige relatie. Dat kwam doordat zij beiden drukke schema's hadden.

In november 2009 heeft Bublé Luisana Lopilato, een bekende actrice uit Argentinië, ten huwelijk gevraagd. Zij is onder andere te zien in de video-clip van Haven't met you yet.




» Reageer (0)
30-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen net niet blij door gepruts met kledingmaten

Vrouwen net niet blij door gepruts met kledingmaten



Ook al eens gehad dat je je arm vol laadt met kledij die jouw maat is, om in het kleedhokje vast te stellen dat het allemaal te groot is? Ondanks het feit dat je niet vermagerd bent? Of dat je bent bijgekomen, en toch in je 'oude' maat past?


Dat kan kloppen, want het is waar dat kledingwinkels prutsen met de maten. De winkels zouden het doen om de vrouwen een goed gevoel te geven, maar die blijken daar helemaal niet zo blij mee. Winkelen wordt zo een tijdrovende loterij, waarbij je maat verschilt per winkel. Maar liefst 9 op de tien vrouwen is geïrriteerd door de praktijken.


Een studie nam de maten van een maatje 40 in acht verschillende winkels, en vond enorme variaties. In New Look is de taille 75 centimeter, ongeveer 4 centimeter meer dan bij Next.


Ook de buste en de heupen waren bij New Look breder bemeten dan bij andere kledingwinkels. Voor het maatje 40 is de buste bemeten op 93 centimeter, drie centimeter meer dan bij Next en M&S. Ook Topshop en Miss Selfride bedienen eerder de ruime decolleté.


De heupbreedte (99 centimter) was ruimer dan bij Topshop, Miss Selfridge en Doroty Perkins (96,5 centimeter) en een pak ruimer dan bij Next (95,5 centimeter).


Als de ketens denken dat ze vrouwen daarmee een plezier doen hebben ze het mis. De vrouwen voelen zich niet geflatteerd, maar eerder geïrriteerd. Zes op de tien moeten meer dan een maat passen per kledingsstuk dat ze willen, de helft vindt het tijdverlies en 82 procent vindt dat er duidelijkheid moet komen over de maten. Vier op tien houdt het daarom op een klein aantal winkels waarvan ze weten welke maat past. 


"De verschillende maten tussen de winkels verandert het shopgedrag van vrouwen maar niet op de manier zoals de winkels zouden willen. Shoppers weten maar al te goed wat de winkels proberen doen, en het heeft een averechts effect", aldus Tamara Sender van Mintel, die het onderzoek uitvoerde.


De winkels menen echter dat deze 'ijdele maten' nodig zijn omdat het lichaamstype van vrouwen totaal is veranderd. "Vrouwen zijn dikker geworden en hebben grotere borsten, dus moeten we daarop reageren." Dat is niet helemaal onjuist. In de laatste 50 jaar nam de gemiddelde taille toe met maar liefst 16 centimeter (70 tot 86 centimeter), de omtrek van heupen en borsten nam toe met 3,8 centimeter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagne Armoede treft 1 op 5 ouderen gelanceerd

Campagne 'Armoede treft 1 op 5 ouderen' gelanceerd


http://img180.imageshack.us/img180/7264/ouderedames.jpg


Op 1 oktober, de internationale dag van de ouderen, lanceert de Vlaamse Ouderenraad in het Vlaamse parlement de campagne "Armoede treft 1 op 5 ouderen". Met die campagne wil de adviesraad van zestigplussers samen met de ouderenorganisaties aandacht vragen voor ouderen in armoede.

Ouderen in Vlaanderen lopen immers 19,4 procent kans om in armoede terecht te komen, klaagt de Vlaamse Ouderenraad via een persbericht aan. Een op de tien Vlamingen loopt een verhoogd armoederisico en bij ouderen is dat percentage volgens de Vlaamse Ouderenraad dubbel zo hoog. Concreet betekent dat dat ongeveer 213.000 vijfenzestigplussers een inkomen hebben dat onder de armoedegrens ligt.
 
Onaanvaardbaar
"Armoede is onaanvaardbaar en daarom wil de Vlaamse Ouderenraad tijdens dit Europees armoedejaar met deze ouderenweekcampagne een krachtig signaal geven", luidt het.  Via de campagne richt de Vlaamse Ouderenraad zich specifiek op de lokale ouderenadviesraden. "Aan de hand van enkele specifieke vragen worden de lokale ouderenadviesraden aangemoedigd om een armoedefiche van hun gemeente op te stellen", kondigt de raad aan.
 
"De verzamelde cijfergegevens kunnen volgend jaar gebruikt worden om na te gaan welke stappen het lokale beleid kan nemen om de armoedeproblematiek bij ouderen in de gemeente aan te pakken."
 
Op 1 oktober wordt het thema toegelicht door enkele sprekers en wordt de methodiek voorgesteld aan de lokale en provinciale ouderenadviesraden en aan de ouderenorganisaties. Meer informatie is te vinden op de nieuwe campagnewebsite.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe aarde

"De 'Nieuwe Aarde' heeft 100% kans op leven"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De kans dat toekomstige generaties, zoals opperastronoom Stephen Hawking het aanraadt, de sterren zullen koloniseren is weer wat groter geworden. Wetenschappers hebben namelijk een planeet ontdekt, die omschreven wordt als "de meest op de Aarde gelijkende tot nog toe". Het gaat om een rotsachtige wereld die drie keer de omvang van die van ons heeft. De ster waarrond de planeet cirkelt ligt op 20 lichtjaren van ons. De 'Nieuwe Aarde'? "100% kans op leven", beweert alvast dr. Steven Vogt.


De planeet bevindt zich in de zogenaamde 'Goldilocks zone' van de kleine rode ster, Gliese 581 genaamd. Dat is het gebied in de ruimte waar de omstandigheden niet te warm en niet te koud zijn voor stromend water dat oceanen, meren en rivieren kan vormen. De planeet heeft ook een atmosfeer en een zwaartekracht, sterk gelijkend op die van de Aarde. Dat betekent dat de mens er rechtop zou kunnen lopen op de bodem én dat er leven mogelijk is.


De ontdekking komt drie jaar nadat atronomen een gelijkaardige maar iets minder bewoonbare planeet rond dezelfde ster in de Libra-constellatie hadden ontdekt. Die werd toen omschreven als liggende "in onze achtertuin" binnen het melkwegstelsel. Wetenschappers beweren dat de vondsten aanduiden dat het wemelt van de werelden zoals de onze in het universum. "Als ze zeldzaam zouden zijn, dan hadden we er nooit zo snel en zo dichtbij een gevonden", zegt Dr. Steven Vogt van de University of California in Santa Cruz.


"Het aantal systemen met mogelijk bewoonbare planeten ligt ergens rond de tien of twintig procent. Dat moet je vermenigvuldigen met de honderden miljarden sterren in het melkwegstelsel. Dan krijg je een enorm getal. Er zouden weleens tientallen miljarden van deze systemen in onze melkweg kunnen bestaan." Volgens de astronoom is er honderd procent kans van leven op de net ontdekte planeet. "Daar twijfel ik bijna niet aan."


En is de planeet ook bereikbaar? Ruimteschepen die ongeveer aan de lichtsnelheid reizen, zouden er twintig jaar over doen om er te geraken. Als een raket ooit één tiende van de lichtsnelheid haalt, dan zou de reis dus 200 jaar duren.


De planeet kreeg de naam Gliese(581)g en ligt op een afstand van 190.000.000.000.000 kilometer van ons. Het licht van het ontstaan van Glieseg doet er twintig jaar over om de Aarde te bereiken.


De planeet draait in 37 dagen rond haar zon, wat betekent dat de seizoenen er amper een paar dagen duren. Een kant van de planeet kijkt constant naar de zon en baadt dus in eeuwig daglicht; de andere kant is eeuwig duister. Toekomstige kolonialen maken het beste kans op overleven in de 'grijze zone', de band tussen duister en licht die de planeet omcirkelt.


In totaal werden er zes planeten rond Gliese 581 ontdekt, waarvan de meeste gevonden werden in een ander systeem dan ons zonnestelsel. De planeet die bewoonbaar zou zijn, kreeg de naam Gliese 581g.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een echte gentleman draagt de boodschappen

Een echte gentleman draagt de boodschappen



Een echte gentleman heeft onberispelijke manieren en een goed gevoel voor humor, zo vinden Britse vrouwen. Drie op vier vindt dat een echte gentleman elke dag een gestreken hemd draagt.

Voor de helft mogen daar ook manchetten bij. Ruim de helft is van mening dat hij zou moeten zwijgen over zijn ex'en en nog eens 42 procent vindt vindt het onbeleefd als hij de liefde van zijn leven 'de andere helft' of 'het vrouwtje' noemt.  Twee op drie vrouwen verwacht ook dat een gentleman de zware boodschappen draagt, hun hand vasthoudt en niet sms't tijdens een date.

Jassen over plassen
Veel van het traditionele gedrag van een gentleman is verdwenen. Zo legt geen man nog zijn jas over een plas water en ook de deuren van de auto openen en sluiten is er steeds minder bij.

Een derde van de vrouwen wordt nooit ten dans gevraagd of krijgt de deur geopend voor ze ergens binnen- of buitenstappen. Maar een derde van de vrouwen verwacht dat ook niet meer.

Ochtendkoffie
Onder invloed van hectische levensstijlen en moderne technologieën verwachten vrouwen ander gedrag van een gentleman. Vrouwen waarderen het meer als er al eens eten op tafel staat, 's ochtends koffie of thee gemaakt wordt en hun partner begrip heeft voor de gemoedswissels vlak voor 'de tijd van de maand'.

Facebook of een hoge hoed?
Tien procent vindt romantische sms'jes belangrijk, vijf procent zet in op regelmatige berichtjes op Facebook. Voor even kleine percentages vrouwen blijft de traditie wel belangrijk: 16 procent ziet graag een man met een zakdoekje in zijn vest, 5 procent houdt van mannen die een traditionele hoge hoed dragen.

Niet ouderwets
"De gentleman is zeker niet dood of ouderwets. Vrouwen waarderen het nog altijd, maar onder invloed van de moderne tijden wordt het concept inderdaad anders ingevuld. Het gaat over respect hebben, voor jezelf en voor anderen. Charme, gevoeligheid, attent zijn, stijl en persoonlijke verzorging staan bovenaan."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorns masturberen om zich tegen SOA's te beschermen


Eekhoorns masturberen om zich tegen SOA's te beschermen



De Kaapse grondeekhoorn masturbeert zich suf. Bij gebrek aan gewillige wijfjes voor het échte werk? Om oud sperma te lozen en de wijfjes te kunnen bevruchten met vers levenssap? Nee, de fors geschapen sloeber rukt en pijpt zichzelf tegelijk om het risico op SOA's (seksueel overdraagbare aandoeningen) te verkleinen, zo blijkt uit een nieuwe studie.


Onderzoekster Jane Waterman observeerde meer dan tweeduizend uren lang de Kaapse grondeekhoorns in Namibië. Zo stelde ze vast hoe de mannetjes zichzelf bevredigen door hun lange penis tegelijk oraal te stimuleren en met de voorpoten te masturberen.


Heel wat diersoorten masturberen wanneer ze geen wijfje vinden of om zich te ontdoen van oud sperma en zo de spermakwaliteit te verbeteren alvorens tot paren over te gaan. Maar die theorieën gaan niet op voor de Kaapse grondeekhoorn. De eekhoorns masturberen vaker na de seks en eekhoorns die een tijdje droog staan trekken de handkar nauwelijks. Er moest dus een andere verklaring zijn. Volgens de onderzoekster masturberen de eekhoorns om hun geslacht te reinigen, vanbinnen én vanbuiten.







Door hun geslachtsdelen te reinigen, verlagen de mannetjes het risico een SOA op te lopen. Die nieuwe hypothese is de enige die overeenstemt met de observaties van Waterman.


Als de theorie klopt, zou je verwachten dat mannetjes vaker masturberen na het paren dan ervoor, en dat bleek te kloppen. Je zou ook verwachten dat ze vaker masturberen wanneer de vrouwtjes loops zijn, en ook dat was het geval. Ten slotte suggereert de theorie dat de mannetjes meer geneigd zouden zijn te masturberen naarmate ze meer seks hebben, en ook dat kon Waterman vaststellen.

Een masturberende eekhoorn reinigt zijn geslachtsdelen op twee manieren: de buitenkant krijgt een 'scrub', de binnenkant wordt netjes gespoeld.


Ook andere knaagdieren reinigen hun geslachtsdelen na het paren en experimenten met ratten hebben aangetoond dat dit inderdaad helpt tegen infecties. Wat het schoonspoelen van de penis betreft, zijn er studies die suggereren dat precies daarom mannen de neiging hebben te plassen na de seks. Maar de Kaapse grondeekhoorn leeft in de woestijn en doet aan waterbeheersing door heel zelden te plassen. Dan is masturberen de beste optie en bovendien eet de eekhoorn zijn sperma op, zodat zo weinig mogelijk water verloren gaat.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Mercy

Duffy - Mercy

Klik op de foto om haar te beluisteren







Aimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.





» Reageer (0)
29-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen smeren vooral oogmake-up

Vrouwen smeren vooral oogmake-up



85 procent van de vrouwen gebruikt make-up. Die opmaak duurt gemiddeld een kwartier per dag. Vooral de ogen krijgen het meeste aandacht, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek. Mascara is daarmee veruit het meest gebruikte beautyproduct.


Hoe beleven vrouwen hun schoonheid, die vraag stelde beautyfabrikant Etos aan enkele honderden Nederlandse dames. Daaruit blijkt dat het merendeel er graag verzorgd en opgemaakt uitziet.  Na de ogen, krijgen vooral het haar en de lippen alle aandacht. 1 op 5 vrouwen spendeert zelfs 20 tot 30 minuten aan haar opmaak. Mascara, oogpotlood, oogschaduw en lippenstift zijn de belangrijkste cosmetica. 1 op 5 vrouwen geeft maandelijks meer dan 25 euro aan mooimakers.


Opvallend is dat het reinigingsproces minder belangrijk lijkt. Minder dan de helft reinigt dagelijks het gelaat. 14 procent geeft zelfs aan nooit make-up te verwijderen na een avondje uit, omdat het nu eenmaal al te laat geworden is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame schilderijen van Hitlers te koop

Zeldzame schilderijen van Hitlers te koop


http://img213.imageshack.us/img213/8647/adolfhitler.jpg
( foto ter illustratie)


Het veilinghuis Mullocks Auctions in het Britse Shropshire veilt donderdag 21 schilderijtjes van de hand van Adolf Hitler. Experts denken dat de werkjes minstens 176.000 euro zullen opbrengen.

De schilderijtjes uit 1910 werden, samen met een boel nazimemorabilia, gevonden op een landgoed in het noorden van Oostenrijk. Ze zaten in een ingebouwde kast. De advocaat die het landgoed onlangs kocht, doet die vondsten nu van de hand.

Veel moeten we ons van die schilderijtjes niet voorstellen, zegt Richard Westwood-Brookes van Mullocks Auctions. 'Hitler produceerde dergelijke schilderijtjes aan de lopende band en hij verkocht ze aan toeristen. Op die manier probeerde hij in zijn levensonderhoud te voorzien - Hitler had amper geld.'

Talent had Hitler volgens Westwood-Brookes ook al niet. 'Hij probeerde twee keer binnen te geraken in de academie van Wenen en werd er evenveel keer geweigerd. Hij was gewoon niet goed genoeg. Hij kon bijvoorbeeld geen personen tekenen en met perspectief had hij ook al problemen.'

De Oostenrijkse advocaat trok met zijn vondsten naar het veilinghuis in Engeland omdat veel grote veilinghuizen in Europa niets met 'kunst' van de hand van Hitler te maken willen hebben. Westwood-Brookes: 'Veel veilinghuizen hebben bovendien Joodse banden en willen daarom niets van Hitler binnenhalen. En op eBay mag je gewoon niets verkopen dat met Hitler te maken heeft.'  (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!