Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende laat tien biggetjes achter in hartje Antwerpen


Onbekende laat tien biggetjes achter in hartje Antwerpen





Uitgerekend op Werelddierendag zijn vanochtend tien biggetjes achtergelaten op het Theaterplein aan de Stadsschouwburg in hartje Antwerpen. Eén van de dieren had een halsband om waarop stond dat de dieren meer aan eten kosten dan dat ze opbrachten
 
De biggetjes werden door de bestuurder van een bestelwagen rond 4.30 uur afgezet. Een 18-jarige jongeman zag hoe hij de dieren achterliet en verwittigde de politie. Die bracht de biggetjes naar de kennel op Linkeroever. De vzw Socio zal ze daar later op de dag komen ophalen en voor hun verdere opvang zorgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.43 procent van studenten gebruikte ooit cannabis

"43 procent van studenten gebruikte ooit cannabis"



Uit een bevraging in Gent en Antwerpen blijkt dat 43 procent van de studenten ooit cannabis gebruikte en een derde van de gebruikers negatieve gevolgen ervoer. Toch zeggen de onderzoekers dat slechts een beperkte groep studenten risicogedrag vertoont. Ruim één op tien studenten nam ooit kalmeer- of slaapmiddelen.

In 2009 werden 18.543 studenten ondervraagd voor een studie van Universiteit Gent, de Universiteit Antwerpen en de Vereniging voor Alohol- en andere Drugproblemen. Daaruit bleek dat 43 procent van de studenten ooit cannabis gebruikte en 22,9 procent dat het afgelopen jaar nog deed. Cannabis blijft de populairste drug tegenover cocaïne (3 procent) en xtc (2,5 procent).
 
"In vergelijking met de vrouwen zijn er bij mannen meer ooit-gebruikers en meer laatstejaars gebruikers. Bovendien blijken mannelijke cannabisgebruikers frequentere gebruikers dan vrouwen, waardoor mannen meer kans hebben op problemen", aldus Dr. Anne Hublet (Ugent). "Eén op drie merkte negatieve gevolgen en bij 17,3 procent wezen indicaties op probleemgebruik."
 
Uit de bevraging bleek dat 10,9 procent van de studenten ooit kalmeer- en slaapmiddelen gebruikte en 6,9 procent stimulerende medicatie. "Voor de twee soorten medicatie ligt de gebruiksfrequentie veruit hoger in de examenperiode dan anders. Er is een verband tussen het gebruik van medicatie en het mentale welbevinden. Het is opvallend dat mensen met uitingen van angst en depressie, of mensen die indicaties vertonen van een gebrek aan (zelf)vertrouwen, vaker naar slaap- en kalmeermiddelen grijpen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse weerkundige voorspelt nieuwe Siberische winter

Britse weerkundige voorspelt nieuwe Siberische winter



De zomer is voorbij en de winter staat alweer voor de deur. En als we een Britse weerkundige mogen geloven staan we opnieuw voor een ijskoude winter.


De temperaturen in ons land waren nog niets vergeleken met de koudegolf die Groot-Brittannië een groot deel van de voorbije winter teisterde. In heel het land lag bijna voortdurend sneeuw, terwijl de temperatuur Siberische dieptepunten bereikte. Jonathan Powell, weerkundige bij Positive Weather Solutions, waarschuwt zijn landgenoten om zich schrap te zetten voor een nieuwe ijskoude winter.

Hoewel ook België een opvallend koude winter achter de rug had, brak het vorige winterseizoen alle records in Groot-Brittannië. Het was de koudste in 31 jaar. De gemiddelde temperatuur lag tussen 1 december 2009 en 24 februari 2010 op 1,5 graden Celsius. Dat ligt ver onder het gemiddelde van 3,7 graden voor deze periode. In Schotland werd zelfs een temperatuur van -22,3 graden Celsius genoteerd.


Het Britse Met Office had slechts één kans op zeven gegeven op een extreem koude winter. De ontwikkelingen hadden te maken met ijskoude winden die de mildere Atlantische lucht tegenhielden. De voorbije zomer was echter opnieuw een tegenvaller voor de voorspellers van de weerkundige dienst. Ze hadden een echte "barbecuezomer" voorspeld, maar veel hittegolven hebben we niet gezien.






Na twee opeenvolgende blunders besloot het Met Office geen seizoensvoorspellingen meer openbaar te maken. Positive Weather Solutions had vorig jaar de natte zomer en de koude winter wel goed voorspeld en waagt zich nu opnieuw aan een uitspraak. "Het is heel ongewoon om twee opeenvolgende ijskoude winters te hebben, dus veel mensen verwachten een zacht seizoen dit jaar", zegt Powell. "Maar de komende winter zal vergelijkbaar zijn met de vorige, hoewel het iets minder extreem zal worden. We verwachten even koude temperaturen, maar die zullen minder lang aanhouden."

Witte kerst
Toch wordt het volgens Powell een winter met alle bekende scenario's: scholen zullen sluiten, wegen zullen afgezonderd raken en automobilisten zullen door sneeuwbuien vast komen te zitten. Een witte kerst is in delen van Schotland zelfs heel waarschijnlijk.

Wel één voetnoot: dit weerkundig bedrijf is niet altijd helemaal juist in z'n voorspellingen. Zo moest augustus een hete maand worden, terwijl het de koelste sinds 1993 was. Bij het grotere Met Office wijzen ze de voorspellingen van de hand. "Deze voorspellers trekken de aandacht door altijd het tegenovergestelde van ons te zeggen. En als ze het dan bij het rechte eind hebben, gaan ze met de publiciteit lopen", klinkt het bij Met.

Zelf beperken ze hun voorspellingen vanaf nu tot 30 dagen. Oktober wordt - althans in Groot-Brittannië - zacht, nat en winderig.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie stopt begrafenis van achtjarig meisje in Namen

Politie stopt begrafenis van achtjarig meisje in Namen




Het parket van Namen heeft de uitvaart van de achtjarige Maxance Williain verstoord, een meisje dat overleden is aan astma. Het poitieoptreden bleek achteraf 'een vergissing', bericht Het Laatste Nieuws.

Het meisje stierf na een astma-aanval en vrijdag, in een volle kerk en onder de ogen van de ouders en Maxances kleine broers en zusjes, werd de begrafenis stopgezet. Omdat een substituut het overlijden verdacht vond. Later bleek dat een vergissing.
 
"Bekeken alsof we verdachten waren"
"Ineens stonden er drie agenten bij de begrafenisondernemer. We
mochten niet verdergaan met de crematie", zeggen de ouders in Het Laatste Nieuws. "Het kistje moest ter plekke blijven, in afwachting van verdere instructies van het parket. De grond zakte helemáál onder onze voeten weg. Het begon te gonzen van de geruchten in de kerk. De droefheid en tristesse op de gezichten van sommige  aanwezigen veranderde. Enkelen bekeken ons alsof we verdachten
waren. Onze zoon van zeven jaar vroeg zijn meter of het waar was dat papa zijn zusje had gedood."
 
Volgens de kranten overwegen de ouders een klacht in te dienen. De procureur staat achter zijn substituut. "Dit zijn beslissingen die niét lichtzinnig genomen worden", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Er was reden om een onderzoek te starten. Dat is gebeurd, het heeft niets opgeleverd. Punt." Vandaag vindt er een nieuwe uitvaartplechtigheid voor Maxance plaats.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granaatappelsap slorpt vetrolletjes op

Granaatappelsap slorpt vetrolletjes op



Granaatappel is heilzaam voor hart en seksleven, maar werkt ook tegen vetrolletjes. Schotse wetenschappers geloven dat het 'supervoedsel' hardnekkig vet rond de buik kan afbreken.


Vrijwilligers die een maand lang elke dag een fles granaatappelsap opslorpten, bleken opmerkelijk minder vetcellen rond hun middel te stockeren. Ook hun bloeddruk scheen lager, wat het risico op harkwalen, beroerten en leverziekten verlaagde.


Volgens de onderzoekers aan de Universiteit van Edinburgh verlaagt granaatappelsap de hoeveelheid vetzuren in het bloed. Vetzuren zorgen voor een verhoogde vetopname en verhogen het risico op diabetes II en hartkwalen. Granaatappels bevatten voorts heel wat antioxidanten die de genitaliën van voldoende bloed voorzien. Daardoor verbeteren ze ook het seksleven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lidl-gerant deelt 6 stukken fruit uit en wordt ontslagen

Lidl-gerant deelt 6 stukken fruit uit en wordt ontslagen


http://img818.imageshack.us/img818/8811/lidl.jpg



Een twintigtal personeelsleden van Lidl in Montegnée, in de provincie Luik, heeft zich maandagochtend verzameld voor de supermarkt, uit protest tegen het ontslag van de verantwoordelijke van de winkel. Die kreeg vrijdag zijn ontslag wegens ernstige fout, omdat hij enkele stukken fruit die voor de vuilnisemmer bestemd waren aan het personeel uitgedeeld had. Dat is vernomen van de christelijke vakbond CNE.
 
Volgens de vakbond hadden de stukken fruit hun houdbaarheidsdatum bijna overschreden en konden ze dus niet meer verkocht worden. "Het gaat om 3 sinaasappelen, 2 peren en een mango. Omdat ze voor de vuilnisemmer bestemd waren, betreft het geen diefstal en staat de sanctie niet in verhouding tot wat er gebeurd is", zegt Romuald Geury van de CNE.
 
Maandagvoormiddag is een vergadering gepland tussen de vakbond en een vertegenwoordiger van de directie. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de directie op de beslissing zal terugkomen.




» Reageer (0)
03-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend voor drukke families: koken voor de buren

Trend voor drukke families: koken voor de buren



Wie na een drukke werkdag geen energie meer heeft om iets gezonds klaar te maken, ziet de nieuwste kooktrend beslist zitten: een kookclubje met buren. Afwisselend maakt elke buur het eten klaar, zo hoef je niet dagelijks achter het fornuis te staan. Hoe meer mensen er in je kookclubje zetelen, hoe minder maaltijden je zelf moet klaarmaken.


Niets dat meer voldoening schenkt dan samen met je gezin aan tafel te eten. Eén probleem: een drukke familie tovert nog zelden dagelijks een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel.  De oplossing komt overgewaaid uit de States. Daar schijnt de burenkookclub het antwoord, waar buren om de beurt voor elkaar koken. Ben je met drie families, hoef je dus slechts één keer om de drie avonden te koken. De rest van de tijd wacht je af tot buren je eten aan huis leveren en nuttig je dit met je eigen gezin aan tafel. Enkel tijdens het weekend werkt de burenclub niet, dan kookt ieder zijn eigen maal.


Kenners beweren dat het nieuwe concept alleen maar voordelen biedt. Niet alleen verdwijnen de dagelijkse twijfels over wat te eten, ook komen er veel gezondere en verse bereidingen op tafel. Huidige vrouwen hebben het immers te druk om nog dagelijks een gezonde, evenwaardige maaltijd te bereiden. Met dit systeem lukt dit wel.


Al vraagt het systeem enige voorbereiding en voldoende vershoudbakjes, eens onder de knie is koken op die manier een stuk economischer en leuker. Niet alleen je dierbaren varen er wel bij, ook oudere, eenzame buren raken opnieuw betrokken. Heb je geleerd om voor tien personen te koken, doet een mondje meer of minder er niet meer toe.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw albinojongen afgeslacht in Burundi

Opnieuw albinojongen afgeslacht in Burundi




In het Afrikaanse Burundi is een 14-jarige albinojongen gedood en daarna in stukken gesneden door vijf mannen. De daders waren van plan om de lichaamsdelen van het slachtoffer, waarvan gedacht wordt dat ze magische krachten hebben, te verkopen.


De autoriteiten verklaarden eerder nog dat er een einde was gekomen aan dit soort rituele moorden. Kassim Kazungu, voorzitter van de Burundese organisatie Albino's zonder grenzen, is naar eigen zeggen gechoqueerd door deze nieuwe moord op een albino.


"We dachten dat de autoriteiten een einde hadden gemaakt aan dit soort van barbaarse praktijken. We moeten er echter rekening mee houden dat wij, albino's, constant in gevaar verkeren", aldus Kazungu. In juli 2009 werden acht mensen nog veroordeeld tot jarenlange celstraffen voor verschillende moorden op albino's.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS lanceert reiswaarschuwing voor Europa

VS lanceert reiswaarschuwing voor Europa


De Brusselse Grote Markt is één van de toeristische trekpleisters die Amerikaanse toeristen moeten vermijden.


De Verenigde Staten zullen deze middag een reiswaarschuwing de wereld insturen voor Amerikanen die naar Europa willen reizen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst. Reizigers zou afgeraden worden om rond te hangen in grote stations, luchthavens en toeristische plekken. 

De Amerikaanse ambassadeur in België, Howard Gutman, heeft minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) hiervan op de hoogte gebracht. Het is nog niet duidelijk wat er precies over België zal staan in de waarschuwing.

Deze reiswaarschuwing komt er als reactie op de uitgelekte plannen van Al-Qaida om aanslagen te plegen in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. In Frankrijk geldt het hoogste terreuralarm.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Them - Gloria

Them - Gloria

Klik op de foto om ze te beluisteren






Them is een Noord-Ierse band afkomstig uit Belfast, die zijn grootste succes kende tussen 1964 en 1966. Het belangrijkste lid van de groep was van 1963-1966 zanger Van Morrison.

Them ontstond in 1961/1962, toen gitarist en zanger Billy Harrison in Belfast samen ging spelen met een aantal andere muzikanten, onder wie bassist Raymond Sweetman en drummer Ronnie Millings. Een vaste bezetting ontstond na het toetreden van bassist Alan Henderson en toetsenist Eric Wrixon. De groep noemde zich The Gamblers en kreeg werk in en om de Noord-Ierse hoofdstad. The Gamblers speelden Amerikaanse rock 'n roll en rhythm and blues. Met het toetreden van zanger en saxofonist Van Morrison nam de populariteit in eigen stad zover toe, dat de vijf de sprong naar Engeland waagden. Daar werd de naam veranderd in Them, omdat er al een groep The Gamblers bestond, als begeleiders van zanger Billy Fury. Them kwam onder contract bij Decca. Wrixon had intussen de band verlaten, omdat zijn ouders hun nog minderjarige zoon geen toestemming gaven voor het aangaan van een platencontract. Hij werd vervangen door Pat McAuley (ook wel John genoemd). Nadat ook Millings opstapte, verwisselde McAuley het orgel voor de drums, terwijl zijn broer Jackie McAuley achter de toetsen kwam.

Hun eerste single werd uitgebracht in augustus 1964, met op de a-kant Don't start crying now en aan de achterkant One two brown eye. Het succes bleef uit. Onduidelijk is of op die eerste plaat ook inderdaad alle Themleden te beluisteren zijn. Van Morrison en Henderson lijkt dat zeker, maar in de opnamepraktijk werd veelal met studiomuzikanten gewerkt. Zo zijn tijdens die eerste sessie waarschijnlijk gitarist Jimmy Page, organisten Arthur Greenslade en Peter Bardens en drummer Bobby Graham  ingezet. Ex-leden van de groep zijn zelf niet duidelijk over wie wel en niet meespeelde op de platen. Volgens Eric Wrixon, die zelf niet meer van de partij was, speelden alle Themleden zelf, Billy Harrison, de man van de legendarische riff waarmee Baby please don't go opent, liet in een interview weten, dat hij het nummer al twee jaar speelde voor het op de plaat werd gezet, maar liet in het midden of hij het in de opnamestudio ook had gespeeld. De tweede single single Baby, Please don't go  had aanvankelijk ook geen succes en Them vertrok teleurgesteld naar Belfast, om even snel naar Londen terug te komen, toen het nummer een hit bleek. Live kon Them de sound van de plaat in elk geval reproduceren, zoals uit de spaarzame overlevende opnamen blijkt. Het verhaal dat de meeste muzikanten binnen Them hun instrumenten onvoldoende beheersten, wordt daardoor ontkracht. Het succes van het nummer leidde tot een LP The Angry Young Them. Hierop is ook de uiteindelijk grootste hit van de band Gloria te horen. Deze single bereikte in december 1964 de tiende plaats op de hitparade. De LP werd later onder de titel Mystic Eyes  opnieuw uitgebracht. De plaat opent met dit nummer, dat geïmproviseerd lijkt rond een lange mondharmonicasolo van Morrison. Toen de LP in het voorjaar van 1965 uitkwam, samen met de single Here comes the night, lag Them bijna uiteen. Ook Billy Harrison verliet de groep. Peter Bardens was intussen als organist toegetreden. Hij bleef maar kort en zou later bij de formatie Camel  opduiken, terwijl hij ook als sessiemuzikant actief bleef. Nadat met gitarist Joe Boni en drummer Terry Noon nog korte tijd was gewerkt, presenteerden Morrison en Henderson aan het einde van dat jaar hun nieuwe versie van Them, waarin naast dit tweetal Ray Elliot (toetsen, fluit, saxofoon), Jim Armstrong (gitaar) en John Wilson (drums) speelden. In deze bezetting, al dan niet aangevuld door sessiemuzikanten, ontstond de LP Them Again. Hierop staat onder meer het nummer I Put a Spell on You waarop duidelijk de invloeden van de uitvoering van Nina Simone te horen zijn. In 1966 werd nog een single opgenomen, Richard Cory. Drummer Wilson was toen vervangen door Dave Harvey, later vertrok ook Armstrong, in wiens plaats Eric Bell nog korte tijd deel uitmaakte van de band. Uiteindelijk verliet Van Morrison Them om een solocarrière te beginnen.





» Reageer (0)
02-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oudste tweeling ter wereld blaast 100 kaarsjes uit in Spa

Oudste tweeling ter wereld blaast 100 kaarsjes uit in Spa


http://img543.imageshack.us/img543/9549/oudstetweelingterwereld.jpg



De zussen Gabrielle Vaudremer en Marie Hendrix (die de familienaam van haar echtgenoot gebruikt) uit Spa zijn vandaag honderd jaar geworden en zijn daarmee de oudste tweeling ter wereld. Het record, dat in het Guiness Book zal komen, werd gevierd in het rusthuis Chateau Sous-Bois in Spa, waar de tweeling al enkele jaren woont.
 

De jarigen genoten samen met de andere rusthuisbewoners en een dertigtal familieleden van een glas champagne en een stukje taart. Ook burgemeester Joseph Houssa en schepen Francis Bastin waren aanwezig.
 

De tweeling is afkomstig van het Franse Beauvais, maar al snel verhuisden de zussen met hun ouders naar Luik. Daar brachten ze het grootste deel van hun leven door. Marie Hendrix was onderwijzeres en Gabrielle modeontwerpster.



  http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/17/12/9/media_xl_3894219.jpg?20101002175352
 

Naast een geschenk als aandenken aan hun professionele carrière, kregen de zussen ook bloemen en chocolade.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kinderen zich stout gedragen

Waarom kinderen zich stout gedragen



Kinderen doen je regelmatig naar de haren grijpen. Ze gedragen zich complex en niet altijd zoals het hoort. Meestal hebben ze daar hun eigen redenen voor, deze zijn de belangrijkste:

1.    Om hun zin te krijgen
Wat doet een kind als het zijn zin niet krijgt? Lastig doen. Alle kinderen doen het, vroeger en nu. Werkte het bij jouw ouders? Alvast niet, laat je dus niet van de wijs brengen door stout gedrag en hou voet bij stuk.

2.    Aandacht trekken
Aandacht trekken is één van de belangrijkste redenen. Doet de kleine iets fout, negeer je hem of haar beter. Laat je kind niet merken dat hij zo je aandacht trekt.

3.  Omdat ze moe zijn
Een kind die in de ogen begint te wrijven, wordt moe en lastig. Een vermoeid kind is zichzelf niet meer. Een klein dutje doet vaak wonderen, ook al beweren de duiveltjes bij hoog en laag dat ze niet moe zijn en verzetten ze zich ten volle. 

4.  Kopiëren van anderen
Kinderen leren van elkaar. Spenderen ze heel wat tijd met anderen en vertonen ze plots heel wat foutief gedrag, kan dit kopieergedrag een oorzaak zijn.

5. Groeiproces
Een kind groeit en dat zal je geweten hebben. Foutief gedrag is een manier om te tonen dat je kind meer op eigen benen wil staan, zelfs al is dat verre het geval.  Stout gedrag is een manier om hun zelfstandigheid te tonen.

 6.  Slechte emoties
Voelt je kind zich lastig, kan dat vaak met anderen te maken hebben. Gebrek aan zelfvertrouwen, pesterijen of andere psychische kwaaltjes kunnen het gedrag thuis verslechten. Denk je dat dit het geval is, neem je de tijd om met je kleine te praten. Vertel dat hij een goed kind is en dat jij hem kan helpen.

7.  Angst
Kinderen voelen zich angstig in nare situaties en vertonen daardoor meer slecht gedrag. Neem alweer de tijd om te praten en stel hem of haar gerust. Vertel dat jij er bent om voor alles te zorgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo word je haar perfecte man

Zo word je haar perfecte man


http://img687.imageshack.us/img687/262/liefde.jpg


Vrouwen vallen niet enkel op het uiterlijk, zijn kleding of spierbundels. De mannelijke aantrekkelijkheid vergroot als zijn karakter en innerlijke eigenschappen ook goed zitten. Volgende aspecten vinden vrouwen zeer aantrekkelijk: over welke beschik jij?


1.    Vrouwen zoeken naar romantiek. Geen vrouw houdt van een saaie man zonder oog voor de oeroude romantische signalen. Vergeet de bloemen of chocolaatjes niet of neem haar regelmatig mee voor een romantisch etentje. Behandel haar hoffelijk en vertel hoe belangrijk ze voor je is. Vrouwen voelen zich graag geapprecieerd en willen dat ook horen.


2.    Een zelfzekere man heeft een stapje voor. Een man die weet wat hij wil én met stevige schoenen op de grond staat, trekt al haar sympathie.  Een man die zich onafhankelijk en zelfzeker opstelt, bezorgt vrouwen een gerust gevoel want voorziet in een betere toekomst.


3.    Geloof het of niet, het 'bad boy' imago trekt sommige dames aan. Dit betekent niet dat je meteen foutief gedrag moet vertonen, maar een zweem avontuur misstaat niet. Trek erop uit met de auto of moto of doe iets geks. Een unieke, ietwat mysterieuze date maakt aantrekkelijker.


4. Een intelligente man is geld waard. Net zoals mannen vallen op vrouwen met 'beauty en brains', houden vrouwen ook van een man die naast het uiterlijk, iets te vertellen heeft. Maak je een intellectuele connectie, is de kans groot dat ze als een blok voor je valt.


5.    Vrouwen houden van mannen die haar goed behandelen. Toon je vrouw liefde, respect en eerlijkheid, daarmee sla je de nagel op de kop.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5000 Zweedse vrouwen lopen met schadelijke siliconen rond

5000 Zweedse vrouwen lopen met schadelijke siliconen rond





Ongeveer 5.000 Zweedse hebben Franse implantaten van slechte kwaliteit in hun borsten, dat meldt de 'Swedish Medical Products Agency'.


De borstimplantaten werden geproduceerd door Franse firma Poly Implant Prothèse De Zweedse autoriteiten banden ze in maart 2010 van de markt nadat bleek dat de gel die gebruikt werd anders was dan in de technische specificaties vermeld stond. Verdere analyse toonde aan dat de gel niet voldoet aan de minimumvoorwaarden voor borstimplantaten. Wat betekent dat deze het omliggende weefsel kunnen aantasten als de implantaten lekken of kapot gaan.


Sinds 2001 zouden ongeveer tussen de 35.000 en 40.000 vrouwen wereldwijd met deze implantaten rondlopen. In Zweden zou ongeveer om 5000 dames gaan. Het is echter moeilijk om een exacte inschatting te maken, aangezien zowel de fabrikant als de distributeur het faillissement hebben aangevraagd.


"De veiligheid van de implantaten voldoet niet aan de eisen die we vandaag hanteren", aldus Gert Bruse van het Zweedse agentschap voor medische technologie.  De Franse autoriteiten raden mensen met deze implantaten aan een ziekenhuis te contacteren om verdere stappen te bespreken. Ook ondergaan deze dames best twee keer per jaar medische onderzoeken, zoals een echografie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In plaats van hulp kreeg Raphaël de kogel

 ‘In plaats van hulp kreeg Raphaël de kogel'

Politie schiet in Putte 25-jarige dokterszoon dood, familie dient klacht in bij gerecht


http://img822.imageshack.us/img822/6782/raphalverhoeven.jpg



De politie heeft een 25-jarige man neergeschoten in zijn ouderlijke woning in Putte bij Mechelen. Dat gebeurde nota bene nadat de ouders de politie hadden gebeld om hun zoon, die wat over zijn toeren was, te kalmeren. 'Onze jongen was in nood en had hulp nodig. Daarom belden we de politie. Maar in plaats van hulp gaven ze hem de dood met de kogel', reageert zijn moeder zwaar aangeslagen.
De 25-jarige Raphaël Verhoeven, zoon van de bekende Putse huisarts Arno Verhoeven, zat al een tijdje in de problemen. Hij moest binnenkort voor de rechtbank verschijnen in verband met een dodelijk ongeval. ‘Een ongeval waaraan hij schuld had. Hij had een vrouw doodgereden', vertelt moeder Patsy Zelderloo, die zelf tandarts is. ‘En hoe dichter dat proces kwam, hoe moeilijker hij het kreeg. Het was een enorm trauma voor hem. Hij sloot zich op, had nachtmerries. En dat was ook de oorzaak waarom hij donderdagavond zichzelf niet was.'

Raphaël maakte ruzie met zijn vriendin en sloeg ook tegen zijn slaapkamerdeur. ‘Daarom besloten we om de politie te bellen. We hadden hulp nodig om Raphaël erdoor te kunnen halen. En we gingen ervan uit dat de politie opgeleid is om in te praten op mensen. Of misschien konden ze hem zelfs een nachtje in de cel steken om daags nadien professionele hulp te zoeken.'


 http://img201.imageshack.us/img201/84/patsyzelderloo.jpg
De moeder Patsy Zelderloo



De zaken liepen echter anders. Verschillende politieploegen zakten af naar de villa van het doktersgezin. ‘De enige die met hem wat gepraat heeft, was zijn jongere broer. Raphaël zei dat hij de politie niet wou zien en dat ze weg moesten gaan. Ik ken mensen die gestorven zijn door de politie, waren zijn laatste woorden.'

Luttele ogenblikken later stormde de politie naar de kamer van Raphaël. ‘Ik hoorde dat zich daar een schermutseling voordeed. Vier, vijf seconden lang hoorden we het boven daveren. En dan plots drie schoten. We wilden naar boven rennen, maar de politie hield ons tegen. Erger nog, één van die agenten vroeg emmers met water. Omdat de politiehond pepperspray in zijn ogen had gekregen.'

‘Mijn man is dokter, ik ben tandarts en er was ook nog een medisch assistente in huis. Waarom mochten wij onze zoon niet verzorgen? Misschien konden we nog wel iets doen om zijn leven te redden.'

De politie had drie kogels afgeschoten. Eén kwam in de arm van de jongeman terecht, een andere in zijn hoofd.

De derde kogel miste mogelijk doel. Vast staat dat Raphaël veel bloed verloor. In het ziekenhuis kreeg hij zelfs twee liter bloed toegediend.


‘Hulp. Dat was het enige wat we vroegen van de politie. Hij was geen crimineel. En toch schoten ze hem in het hoofd. Net zoals bij een beest. Raphaël was 1,70 meter groot en woog 74 kilogram. Die agenten waren met acht. Allemaal met kogelvrije vesten en kleerkasten van mannen. Konden zij mijn zoon dan zo niet overmeesteren? En waarom hebben ze in zijn hoofd geschoten? Waarom niet in zijn been of knie?'

Volgens het parket zou de jongeman de politie hebben bedreigd met een machete en zou er daarop gevuurd zijn. ‘Een bot mes dat hij als souvenir bewaarde van een reis. Het mes mocht zelfs probleemloos op het vliegtuig. Zo gevaarlijk was dat mes', pikt advocaat Joris Mattijs, die het gezin bijstaat, in. ‘Er is een getuige die gezien heeft dat de agenten Raphaël eerst tegen de grond hebben gewerkt en dat er dan pas is geschoten. Die agenten hebben gewoon een charge uitgevoerd.'

De advocaten van het gezin legden ondertussen klacht neer bij de onderzoeksrechter wegens doodslag, slagen en verwondingen met de dood tot gevolg en schuldig verzuim.

Raphaël zelf werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht en onderging nog een spoedoperatie. Alle hulp kwam echter te laat.


De Mechelse onderzoeksrechter Kris Lavens hield gisterochtend een reconstructie op de plaats waar het dodelijke schietincident zich had afgespeeld. Daaruit zou blijken dat Raphaël de politie bedreigde met zijn machete.

Het Mechelse parket wou gisteren niet kwijt of er sprake was van wettige zelfverdediging of niet. ‘Dat maakt deel uit van het onderzoek en zal ook nog verder worden onderzocht', reageert Erika Colpin van het Mechelse parket.

Volgens het parket gedroeg Raphaël zich agressief. ‘De politie heeft geprobeerd om op de jongeman in te spreken, maar dat lukte niet.'

‘Op een bepaald moment nam hij zelfs twee machetes in de hand. De agenten hebben daarop met pepperspray gespoten. Even later zou de situatie voor één van de agenten heel bedreigend geweest zijn en zou hij de noodzaak gevoeld hebben om zijn vuurwapen te gebruiken.'

Of Raphaël overmeesterd was en op de grond lag toen het schietincident zich afspeelde, wordt voorlopig tegengesproken. ‘Het onderzoek is nog maar net opgestart maar de eerste vaststellingen op de plaats van de feiten spreken tegen dat de jongeman op de grond lag toen het schot afging', aldus nog Colpin.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijf maakt antistresspillen uit plant Bosjesmannen

Bedrijf maakt antistresspillen uit plant Bosjesmannen



De Zuid-Afrikaanse regering heeft farmabedrijf HGH Parmaceutical de toelating gegeven een plant te commercialiseren die Bosjesmannen gebruiken om slecht humeur te bekampen. Het bedrijf wil er een product tegen stress uit afleiden.

De plant - de sceletium tortuosum, of Kanna - wordt al eeuwen door de Bosjesmannen gebruikt als middel tegen bezorgdheid, als hongerremmer en als kalmerend midddel.
 
HGH Parmaceutical voert al acht jaar onderzoek naar de plant die in de westelijke Kaapprovincie groeit. Samen met een Amerikaans bedrijf moet dit leiden tot een product tegen stress.
 
"Het is extreem beloftevol, maar moet wetenschappelijk nog gevalideerd worden", aldus wetenschapper Nigel Gericke.

In ruil zal het bedrijf dividenden uitkeren aan de Bosjesmannen, van zodra het product rendabel blijkt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3.000 vrijwilligers gezocht om bijsluiters te lezen (voor 20 euro)

3.000 vrijwilligers gezocht om bijsluiters te lezen (voor 20 euro)



Het Gentse bedrijf Pharma Vize zoekt 3.000 vrijwilligers om bijsluiters te helpen testen op leesbaarheid. De bedoeling is zo na te gaan of die briefjes bij de geneesmiddelen wel echt verstaanbaar zijn. Dat berichten de Corelio-kranten.

Omdat managing director Harry Christiaens weet dat niemand voor zijn plezier zo'n tekst doorneemt, krijgen alle kandidaten een enveloppe met 20 euro.
 
Testresultaten
Tegen einde 2011 moeten alle bijsluiters in ons land leesbaar gemaakt zijn, en dat moet met testresultaten bewezen zijn. Veel farmabedrijven hebben daar weinig haast mee gemaakt, en moeten nu snelsnel die teksten aanpassen.

Slechte leesbaarheid
Europa dwingt een bepaalde volgorde aan te houden, die de leesbaarheid niet altijd bevordert. Wettelijk is ook volledigheid verplicht, wat de leesbaarheid ook al niet ten goede komt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. - Everybody Hurts

R.E.M. - Everybody Hurts

Klik op de foto om hun te beluisteren






R.E.M. is een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.

In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.

In oktober van 1997 verliet drummer Bill Berry, vanwege een zware depressie de groep. In 1995 werd Berry tijdens een concert in Oostenrijk getroffen door een hersenbloeding. Hij ruilde het leven van rockster in voor een leven op de boerderij, maar is inmiddels weer bezig met muziek.

Kenmerkend voor R.E.M. is de krachtige, karakteristieke zang van Michael Stipe, de eigenzinnige composities, die een combinatie van folk en rock laten horen en de meestal zeer gedreven optredens die muziektechnisch zeer verzorgd zijn. Stipe uit regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakt daar ook tijdens optredens geen geheim van.

In de jaren tachtig werd de band wel gezien als een schoolvoorbeeld van alternatieve muziek. Opmerkelijk is dat dit imago sindsdien weinig aan kracht heeft ingeboet, hoewel de band inmiddels al jarenlang wereldwijd ook commercieel zeer succesvol is.

Het lied What's the Frequency, Kenneth? is gebaseerd op de overval op Dan Rather, bekend tv-nieuwspresentator van de Amerikaanse zender CBS. In 1986 werd hij overvallen door William Tager die hem de vraag toeriep wat de frequentie is. Hij wilde te weten komen op welke frequentie beelden in zijn hoofd gezonden werden om zijn daaruit voortkomende kwellingen te kunnen stoppen.

Het lied 'Man on the Moon' is een ode aan Andy Kaufman, beroemd komiek en beroemd Elvis-imitator.

Het lied Radio Free Europe gaat over de radiozender Vrij Europa die in 1949 opgericht was om informatie naar de bevolking die aan de oostelijke zijde van het IJzeren Gordijn leefde te zenden en die voornamelijk door de CIA werd gefinancierd.

In 2008 werd het 14e studioalbum Accelerate uitgebracht. Ter promotie van dit album ging R.E.M. in 2008 op tournee en speelde onder meer in het Westerpark te Amsterdam en op Rock Werchter.




» Reageer (0)
01-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling 16 schilderijen van Hitler brengt 120.000 euro op

Veiling 16 schilderijen van Hitler brengt 120.000 euro op





Het veilinghuis Mullocks Auctions in het Britse Shropshire heeft vandaag 16 schilderijtjes van de hand van Adolf Hitler geveild voor in totaal 120.000 euro. Dat heeft veilingmeester Richard Westwood-Brookes gemeld.

Landschappen
De aquarellen uit 1910 werden, samen met een boel nazimemorabilia, gevonden op een landgoed in het noorden van Oostenrijk. Ze zaten in een ingebouwde kast. Het gaat vooral om landschapsschilderingen.
De dictator probeerde als jongeman -tevergeefs- aan de bak te komen als kunstenaar.





Volgens Westwood-Brookes zijn er ongeveer 4.000 schilderijen van Hitler bekend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakken is terug populair door crisis

Bakken is terug populair door crisis


28 procent van de Britten bakt minstens één keer per week zelf zijn dessert, dat blijkt uit recent onderzoek.


Vooral traditionele recepten uit de kindertijd blijken populair te zijn, dit zou komen doordat deze gerechten het meeste troost bieden tijdens de moeilijke periode van de huidige recessie. De populairste bereiding bij de 2.000 ondervraagde volwassenen is een gevulde cake, gevolgd door cupcakes en Yorkshire pudding. 52 procent van de thuiskoks zoekt zijn recepten op het internet.


Vivianne Ihekweazu van supermarktketen Mintel: "De laatste jaren merken we dat zelf desserts bakken terug ontzettend populair is. Mensen doen het om geld uit te sparen en de recepten van mama vroeger uitproberen zorgt voor nostalgie." De Britse kok Antony Worrall Thompson: "Het is geweldig dat de Britten terug aan het bakken slaan. Deze activiteit brengt de ganse familie samen."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!