Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft vrouwen wil geen 10 jaar jonger zijn

Helft vrouwen wil geen 10 jaar jonger zijn



Meer dan de helft van de vrouwen is tevreden met haar huidige leeftijd en wil niet 10 jaar jonger zijn. 1 op 2 heeft wel spijt van bepaalde keuzes, vooral op relationeel vlak, zo blijkt uit een Nederlandse rondvraag.


Vrouwen hoeven geen 10 jaar jonger te zijn om zich gelukkiger te voelen. Een rondvraag door vrouwonline bewijst dat vrouwen zich over het algemeen verzoenen met hun huidige leeftijd. Ze voelen zich zelfzekerder, tevreden en gelukkiger dan 10 jaar geleden. En wel hoe?


73 procent van de ondervraagde dames voelt zich vrouwelijker, 51 procent gedraagt zich aangenamer dan een decennium geleden, 53 procent voelt minder remmingen in bed en 67 procent is niet van partner gewisseld. 63 procent gelooft dat hun relatie beter wordt met de jaren en 89 procent komt beter voor zichzelf op. Wat ijdelheid betreft, staat 66 procent niet langer voor de spiegel dan 10 jaar geleden. Emotioneel geluk haalt het merendeel vooral uit het moederschap of de geboorte van een kleinkind.


Betreuren vrouwen dan toch hun leeftijd, hebben ze vooral spijt over gemaakte keuzes. Een deel zou andere keuzes maken in het leven met hun huidige kennis. Zo beklagen deze vrouwen zich dat ze op relationeel vlak te weinig voor zichzelf hebben opgekomen. Een aantal zou geen relatie begonnen zijn of wees de partner sneller de deur. Anderen betreuren dan weer hun scheiding of hadden liever op jongere leeftijd  moeder geworden, sneller een baan gezocht, minder stress gevoeld of minder vaak iets uitgesteld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele plaat van Kuifje verkocht voor 246.000 euro

Originele plaat van Kuifje verkocht voor 246.000 euro





Een originele plaat in Chinese inkt die Hergé tekende voor het Kuifje-album De scepter van Ottokar, is vandaag in Parijs verkocht voor 246.000 euro. De veiling werd ingezet bij 180.000 euro.
 
De plaat verkeerde volgens het veilinghuis Artcurial in uitstekende staat. In totaal gaan vandaag vierhonderd loten onder de hamer van Hergé en zijn beroemdste personage Kuifje.
 
Het record voor een originele tekening van de Belgische stripauteur werd in 2008 gehaald, met 764.200 euro. Het ging om een waterverfschilderij voor de voorplaat van Kuifje in Amerika.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer evacuaties uit vrees voor tweede giflek in Hongarije

Weer evacuaties uit vrees voor tweede giflek in Hongarije


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/8/5/10/media_xl_3902950.jpg?20101009101959


De Hongaarse politie en het leger zijn vanochtend begonnen met de evacuatie van het dorp Kolontar, waar zo'n 800 mensen wonen. Er wordt gevreesd voor een tweede gifoverstroming.


Maandag brak een reservoir met giftig slib van een aluminiumfabriek in Akja, 160 kilometer ten oosten van Budapest. De giftige modderstroom kostte al aan zeven mensen het leven.
 





Een ander reservoir zou nu op instorten staan als gevolg van een scheur in de dijk. "We zijn om zes uur vanmorgen (plaatselijke tijd, nvdr) begonnen met de evacuatie van Kolontar, nadat we een verzwakking in de dijk van reservoir tien vastgesteld hebben", legde de chef van het rampenteam Tibor Bobson uit. Indien nodig zal ook het naburige dorp Devecser geëvacueerd worden.
 
De Hongaarse premier Viktor Orban ging vandaag opnieuw ter plaatse, samen met de Defensieminister, de politietop en het rampenteam.


Vlaanderen stuurt zes experts in bodemsanering en waterzuivering naar Hongarije om te helpen bij de bestrijding van de milieuramp met giftig slib van een aluminiumfabriek. Dat meldt Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Hongarije vroeg Europa om hulp. De Europese Commissie, die de hulpvragen coördineert, vroeg daarop ons land om bijstand. Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege (CD&V) stelt nu een interdisciplinair team van zes experts ter beschikking. Bedoeling is dat zij de schade in kaart helpen brengen en meteen ook oplossingen aanreiken voor de bodemsanering, de waterzuivering en het herstel van de natuur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 20% meer reizen en citytrips voor herfstvakantie

Tot 20% meer reizen en citytrips voor herfstvakantie



De Belg heeft de herfstvakantie opnieuw ontdekt als reisperiode. "Wij noteren tussen de 10 en 20 procent meer boekingen in vergelijking met vorig jaar", zegt Baptiste Van Outruyve van Neckermann en Thomas Cook. Ook de verkoop van wintersportvakanties loopt als een trein. Zo melden de Concentra kranten.

"Onze sector heeft een moeilijke zomer achter de rug", klinkt het bij de Vereniging van Belgische Touroperators (ABTO). "De crisis en de wilde stakingen hebben een tijdje nagezinderd. Voor de herfstvakantie, die op 1 november begint, zijn de voorspellingen rooskleuriger. Het aantal boekingen trekt opnieuw aan."
 
Deze trend wordt bevestigd door de Belgische touroperators. De klassieke, zonzekere bestemmingen zijn ook dit jaar dé hit tijdens de herfstvakantie. Egypte blijft de populairste bestemming. "Zonzeker en kwalitatief uitmuntend." Daarnaast doen ook de Canarische Eilanden en Tunesië het erg goed.
 
Tweede trend: citytrips waren nog nooit zo populair. "Het aantal boekingen steeg explosief", klinkt het bij Neckermann en Thomas Cook. Concurrent Jetair treedt bij. "Londen, Parijs, Rome, Praag, Barcelona, ... het aantal Belgen dat deze herfstvakantie op citytrip vertrekt, is fenomenaal gestegen", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Bovendien zijn de prijzen van de stadsvakanties gevoelig gedaald.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 jaar sparen om 3 jaar rusthuis te kunnen betalen

"12 jaar sparen om 3 jaar rusthuis te kunnen betalen"



Het gemiddelde pensioenbedrag volstaat niet om het verblijf in een rusthuis te kunnen betalen. Een Vlaming moet twaalf jaar lang 100 euro per maand sparen om drie jaar in een rusthuis - de gemiddelde verblijfsduur - te kunnen bekostigen.


Op basis van een onderzoek in 32 rusthuizen in België, berekende het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) de gemiddelde kostprijs van een rusthuisverblijf. Die bedraagt 1.326,90 euro per maand in Vlaanderen, 1.140,90 euro in Brussel en 1.046,70 euro in Wallonië.


Met een gemiddeld pensioen dat varieert van 850 tot 900 euro, komt men in geen van de drie gewesten dus toe. Het verschil loopt op tot meer dan 400 euro per maand in Vlaanderen.


Om die extra kosten aan te kunnen, begint men best op tijd te sparen. Het OIVO berekende dat een Vlaming twaalf jaar lang maandelijks 100 euro moet sparen om de kosten die het pensioenbedrag overschrijden, te kunnen betalen. Wie tien jaar in een rusthuis verblijft, moet dertig jaar gespaard hebben. Met 200 euro per maand daalt de spaartijd tot respectievelijk zeven en achttien jaar.
 

In Wallonië en Brussel moet men minder vroeg beginnen sparen. Voor een rusthuisverblijf van drie jaar moet een Waal bijvoorbeeld "slechts" vijf jaar lang maandelijks 100 euro opzijzetten.
Het OIVO klaagt het gebrek aan transparantie aan van de prijzen, en dan vooral van de supplementen die de rusthuizen aanrekenen en die de factuur "uit de pan kunnen doen rijzen".




» Reageer (0)
08-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdier begrijpt me beter dan partner

Huisdier begrijpt me beter dan partner



Mensen zijn gehecht aan hun huisdieren. 76 procent praat ertegen, voor 60 procent zijn minstens even belangrijk als een familielid en 40 procent kan meer zichzelf zijn bij een huisdier dan bij mensen. 1 op 7 gaat zelfs zover dat ze vinden dat hun huisdier hen beter begrijpt dan hun eigen partner.

94 procent van de Nederlanders met een huisdier heeft een emotionele band met zijn kat, 90 procent met zijn hond. In het algemeen heeft 83 procent van huisdiereigenaars een emotionele band met zijn of haar huisdier.

Dat blijkt uit een onderzoek bij 300 Nederlanders met huisdieren in opdracht van Psychologie Magazine, zo schrijft nu.nl.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongaarse dorpen mogelijk voor altijd onbewoonbaar

Hongaarse dorpen mogelijk voor altijd onbewoonbaar



De giframp van enkele dagen geleden kan een nachtmerrie zonder einde worden voor de inwoners van de getroffen Hongaarse dorpjes. De toestand is er zo ernstig dat ze misschien nooit meer naar hun huis zullen kunnen terugkeren.

De Hongaarse premier Viktor Orban bracht een bezoek aan de drie dorpen die maandag overspoeld werden door een giftige, rode modderstroom. Hij verklaarde dat de dorpen in kwestie "afgeschreven moeten worden" omdat het "onmogelijk is voor mensen om er nog te wonen".

De modderstroom werd veroorzaakt door een breuk in een reservoir van een aluminiumfabriek. Ongeveer 7.000 mensen zagen hoe hun eigendommen bedekt werden door de chemische smurrie. Hongarije heeft de internationale hulp bij de schoonmaak aanvaard, maar zegt dat het de ramp financieel zelf kan oplossen.

Nieuwe dorpen bouwen
Nochtans zullen de slachtoffers het met een aalmoes moeten stellen, hoewel fabriekseigenaar Lajos Tolnay schatrijk is. En als we de premier van Hongarije mogen geloven, zal het veel geld kosten om de bewoners opnieuw onderdak te bieden. "We zullen waarschijnlijk een nieuw gebied vrij moeten maken om de dorpen herop te bouwen. Hier zullen de mensen niet meer kunnen wonen", aldus Orban.

Er kwam vanmorgen wel goed nieuws van specialisten die de rivier Danube, een zijtak van de Donau, onderzochten. De besmetting van de rivier door de chemische stoffen is afgenomen. Gisteren werden al dode vissen gezien in het water, maar experts hoopten dat de Danube het gif zou kunnen neutraliseren door z'n grote omvang. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grond met nieuwbouw 28.500 euro duurder

Grond met nieuwbouw 28.500 euro duurder


http://img524.imageshack.us/img524/4696/nieuwbouw.jpg


Particulieren die een nieuwbouw kopen met bijbehorend stuk grond - of een nieuw appartement - zullen vanaf 1 januari een flink stuk meer moeten betalen. Voor een gemiddeld huis kan de prijs makkelijk met 28.500 euro stijgen, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag.

Oorzaken zijn de 21 procent btw die de federale overheid verplicht oplegt voor de bouwgrond en de niet-afschaffing van Vlaamse registratierechten. "De Vlaamse overheid beloofde dat. Maar met de politieke crisis is een oplossing niet direct in zicht", klagen de bouwbedrijven.
 
De prijsstijging geldt niet voor wie zelf al een bouwgrond heeft en bij een firma aanklopt om daarop een woning te bouwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van de Vlamingen zijn tevreden over hun werk

Helft van de Vlamingen zijn tevreden over hun werk



51 procent van de Vlamingen is tevreden over de kwaliteit van hun job. 36 procent is hierover neutraal en 14 procent beoordeelt de kwaliteit als slecht.


Dat blijkt uit een studie die Hans De Witte (KULeuven), Carissa Vets (HIVA, KULeuven) en Guy Notelaers (Maastricht University) uitvoerden bij zo'n 35.000 werkende Vlamingen.
 

Onder de 'slopende jobs', die vermoeiend en weinig plezierig zijn, rekenen de respondenten callcentermedewerkers en ongeschoolde arbeiders zoals wevers en inpakkers. Voorbeelden van 'saaie jobs' - weinig vermoeiend maar wel onplezierig - zijn havenarbeid, operator, helpdeskfunctie.
 

'Aangename jobs' - weinig vermoeiend en erg plezierig - situeert men bij de onderzoekers, coaches, leidinggevenden, kinesitherapeuten, keukenpersoneel en ploegbazen. 'Uitdagende jobs' tot slot, die zowel vermoeiend als plezier zijn, vinden Vlamingen vooral in de zorgsector zoals kinderverzorgers, gezin- en bejaardenhelpers.


Opvallend is dat het salaris heel wat minder meespeelt om tot een positieve werkbeleving te komen dan andere aspecten, zoals afwisseling in het werk dat men doet. Om zich goed te voelen is het voor velen ook heel belangrijk dat ze werk kunnen doen waar ze goed in zijn en dat de job kansen biedt om die capaciteiten verder te ontwikkelen.
 

Ook inspraak speelt een belangrijke rol, net als de afwezigheid van rolconflicten. Of iemand zijn job werk vermoeiend of stresserend vindt, hangt dan weer af van de werkdruk of de mate van emotionele belasting.




» Reageer (0)
07-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetstoornis ontstaat bij helft al voor 10de verjaardag

Eetstoornis ontstaat bij helft al voor 10de verjaardag



53 procent van de mensen die lijden aan een eetstoornis, ontwikkelde een problematische relatie met voeding als ze amper tien jaar of jonger waren. Nog eens een derde zegt dat hun eetstoornis begon tussen hun 11de en 15de verjaardag. Eetstoornissen worden vaak geassocieerd met pubers, maar blijkbaar begint het vaak veel vroeger.


Dat blijkt uit een onlinebevraging van 250 patiënten door de organisatie Overeater Anonymous GB.

Gemiddeld 12 jaar
"Voor buitenstaanders lijken dat misschien choquerende cijfers, maar wie de wereld van de eetstoornissen een beetje kent, wist dit al", aldus woordvoerster Mary George van de koepelorganisatie voor eetstoornissen.

"De anorexiapatiënten worden jonger en jonger. Gemiddeld zijn ze 12 jaar oud als ze anorexia ontwikkelen, maar sommigen vertonen al signalen rond hun zesde."

Basis: trauma, niet media
Familietrauma's, zoals een echtscheiding of de dood van een geliefde, liggen aan de basis van eetstoornissen bij lagereschoolkinderen. Slechts voor drie procent was het zien van magere celebs en modellen een reden om te lijnen.

Ook dit verbaasde Mary George niet. "Anorexia is een complexe psychische stoornis, die meer wordt bepaald door de problemen in hun eigen leven, dan door de beelden in de media."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Barbie van een half miljoen

De Barbie van een half miljoen


http://img841.imageshack.us/img841/5161/barbieb.jpg


Wie Barbiepoppen nu al te duur vindt, heeft duidelijk nog niet gehoord van de 'Barbie van een half miljoen'. Dollar wel te verstaan. Of iemand dat geld ook wil neertellen voor een speelgoedpop, is nog maar de vraag.


Toch heeft deze Barbie zeker enkele troeven die haar de moeite waard maken. De Barbie is uniek in zijn soort en werd aangekleed door de juwelier Stefanu Canturi.

Hij gaf de Barbie een ketting met een echte, roze diamant van 1 karaat in een geometrisch ontwerp met in totaal nog eens twee karaat aan diamanten. Hij kleedde haar in een zwarte, strapless jurk, stiletto's en gaf haar een classy paardenstaart.

Op 20 oktober wordt de Barbie ten voordele van borstkanker geveild bij Christie's in New York. Vraagprijs: 300.000 tot 500.000 dollar of wel 216.000 tot 360.000 euro. Als de prijs gehaald wordt, is dit de duurste Barbie ooit. Tot nu toe is het hoogste bedrag betaald voor een Barbie 'amper' 17.000 dollar of 12.000 euro.







'Barbie' is een koosnaampje voor Barbara Millicent, zoals het personage echt heet. In de jaren '60 werd een reeks boeken rond Barbie gepubliceerd. Ze heeft ook officieel een achternaam (Roberts) en ouders (George & Margaret) uit Willows, Winsconsin.

Door een wissel tussen uitgevers, ging Barbie in de ene reeks naar Willows High School en in de andere naar Manhattan International High School.

Barbie heeft al sinds 1961 een knipperlichtrelatie met Ken Carson, maar in 2004 werd hun 'scheiding' aangekondigd door speelgoedfabrikant Mattel, die ook de Barbiepoppen maakt. Een reden voor de breuk was er niet.

Sindsdien is Barbie gezien met de surfer Blaine, al zou Ken nog altijd hopen dat het weer goed komt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De taken die moeders met plezier zouden opgeven

De taken die moeders met plezier zouden opgeven


Vrouwen kunnen proberen mannen in te schakelen voor de was.


Moeders combineren 23 verschillende jobs . Ze doen dat vooral omdat het moet, en niet omdat ze het willen. Op de vraag welke taak ze het liefst zouden opgeven, gaven lezers van de site lilsugar.com deze verrassende (en minder verrassende) antwoorden.


1)    De was
Als je kinderen hebt, puilt de vuile was (en de te plooien en te strijken was) nog meer uit dan anders. De meeste vrouwen zetten nog graag de wasmachine aan, maar het uithalen, ophangen, opplooien, strijken en/of wegleggen is er te veel aan.

2)    Schoonmaken
Schoonmaken is altijd al meer een 'opgave' dan een plezier geweest. Vooral het toilet zouden vrouwen graag links laten liggen.

3)    Zindelijkheidstraining
Zindelijk worden is een belangrijke stap in de ontwikkeling van je peuter, maar gemakkelijk is het niet. De natte lakens, het poepje afkuisen en de strijd met het kind om op het potje te gaan, ook dat willen moeders best overslaan.

4)    Koken
Koken kan een opgave zijn na een lastige, lange, vermoeiende dag. Zeker als je weet dat steeds meer moeders verschillende maaltijden moeten koken. Ook het gezaag en geklaag van de kinderen ('ik lust dat niet', 'je maakt nooit iets lekker') werkt de moeders op de zenuwen.

5)    Luiers verversen
Het hoort er onherroepelijk bij, maar dat wil niet zeggen dat het altijd met de glimlach gebeurt: luiers verversen. Het kan een vieze boel worden en als de baby tegenspartelt, is het al helemaal een gevecht.

Andere moeders willen dan weer niets opgeven, hoe lastig het soms ook is. "Kinderen zijn maar een keer klein, dus ik geniet van elk moment zolang het duurt!" klonk het dan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nerds zijn sexy

Nerds zijn sexy


http://img833.imageshack.us/img833/4352/nerdsp.jpg


De nerd als pukkelige slungel bestaat niet meer. Tegenwoordig is het sexy om een nerd te zijn en wordt de titel als geuzennaam gebruikt. "Nerds zijn cool en, nog veel belangrijker, keihard nodig voor onze maatschappij", zegt de Nederlandse Kim Sauter, initiatiefnemer van de eerste Nederlandse Night of the Nerds, zaterdagavond in science center Nemo in Amsterdam.

"Het is in de eerste plaats een feestje, een ode aan de nerds, maar er is ook een serieuze ondertoon", zegt Sauter. Zo wil de 'Night of the Nerds' aanklagen dat de Nederlandse regering steeds minder geld vrijmaakt voor wetenschappelijk onderzoek.
 
Tijdens de bijeenkomst zijn er onder meer clinics chemisch koken, lezingen over gaming, 3D videomapping en een simulator van een ecomarathon-auto.

Trots op Nerds
De beeldvorming rondom 'nerds' is aan het veranderen. Waar het woord eerder een wat negatieve bijklank had, noemen hippe en intelligente jongens en meisjes zichzelf met trots nerd.
 
In Nederland zitten wetenschappelijke studierichtingen in de lift, ook bij meisjes. Dat blijkt ook uit de inschrijvingen voor Night of the Nerds: ongeveer evenveel mannen als vrouwen.

Big Bang Theory
Programma's als 'Big Bang Theory' waar vier nerds zo goed en zo kwaad het kan de liefde van hun  leven proberen vinden, spelen in op drie trend. Hoewel het programma zich baseert op clichés, komen ook wetenschappelijke hypotheses en experimenten tussendoor aan bod. De nerdy bril komt dan weer veelvuldig terug op de catwalk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama is machtigste vrouw ter wereld

Michelle Obama is machtigste vrouw ter wereld



De Amerikaanse First Lady Michelle Obama heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel van de troon gestoten als machtigste vrouw ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse rangschikking van het Amerikaanse magazine Forbes, waarin ook Lady Gaga opduikt in de top tien.


Obama stond een jaar geleden voor het eerst in de top honderd van machtigste vrouwen, toen op de veertigste plaats. Dit jaar staat de 46-jarige presidentsvrouw helemaal bovenaan.
 

Op de tweede plaats staat Irene Rodenfeld, de 57-jarige CEO van voedinggigant Kraft Foods. Zij gaat talkshowhost Oprah Winfrey vooraf. Angela Merkel, vorig jaar voor de vierde keer uitgeroepen tot machtigste vrouw ter wereld, bekleedt nu de vierde plaats, net voor de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.
 

Forbes heeft opvallend veel aandacht voor de leading ladies uit de entertainmentwereld. Behalve Oprah staan ook haar collega Ellen DeGeneres (10de) en de zangeressen Lady Gaga (7de) en Beyonce Knowles (9de) in de top tien van de jaarlijkse ranglijst.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee Charlie wordt 52 ondanks sigarettenverslaving

Chimpansee Charlie wordt 52 ondanks sigarettenverslaving



Charlie, de chimpansee die bekend geworden is vanwege zijn sigarettenverslaving, heeft op 52-jarige leeftijd het loodje gelegd. Er wordt nog een autopsie uitgevoerd, maar allicht stierf de aap ten gevolge van zijn hoge leeftijd.


Charlie begon te roken toen bezoekers in de Mangaung-zoo van Bloemfontein hem sigaretten toewierpen. "Charlie is een instituut geworden. Elk jaar entertainde hij duizenden bezoekers met zijn dolle capriolen", aldus Qondile Khedama, de woordvoerder van de dierentuin. De verzorgers trachtten de aap nochtans jarenlang van zijn gewoonte af te helpen, maar bezoekers bleven hem rookwaren geven. Charlie was dan slim genoeg om de sigaretten in zijn kooi te verbergen.


Volgens Khedama had de rookverslaving echter geen invloed op zijn dood. "Hij heeft nog tien jaar langer geleefd dan de gemiddelde chimpansee. "Hij had de laatste tijd veel medicatie nodig. Ondanks onze zorgen en een speciaal dieet met vitaminen en mineraalsupplementen zal hij een natuurlijke dood gestorven zijn."


De zoo moet nu op zoek naar een nieuwe gezel voor wijfjeschimpansee Judy. "Al beseffen we dat het haast onmogelijk wordt om het speciale karakter van Charlie te vervangen", klinkt het.


Charlie is niet de enige vreemde vogel in de apenwereld. In februari moest een Russische chimpansee ook al afkicken van de alcohol en sigaretten die hij van bezoekers kreeg.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giftige Hongaarse modder heeft Donau bereikt

Giftige Hongaarse modder heeft Donau bereikt


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/18/12/5/media_xl_3899540.jpg?20101007095426



De giftige rode modderstroom, die na een chemisch ongeval in een aluminiumfabriek enkele Hongaarse dorpen overspoelde en vier mensenlevens eiste, heeft vanochtend nu ook de Donau bereikt. Een door de Europese Unie gevreesd scenario, want het giftige aluminiumafval kan het ecosysteem van de Donau, de tweedegrootste rivier van Europa, zware schade toebrengen. Volgens een milieuverantwoordelijke zou het alkalische gehalte van de modderstroom tussen de 8,96 en 9,07 procent bedragen, iets hoger dan de normale 8 procent.

Maandag sprak de Europese Commissie nog haar bezorgdheid uit over de rode bijtende modder waarvan "absoluut moest vermeden worden dat die in de Donau zou terechtkomen en andere landen zou treffen". Dat horrorscenario is nu een feit. De Hongaarse autoriteiten hebben nog geen buitenlandse hulp gevraagd om het goedje op te ruimen. De Hongaarse regering kondigde dinsdag wel de noodtoestand af in drie deelgebieden in het westen van het land.

Het chemische ongeval heeft al aan vier mensen het leven gekost, onder wie een kind van veertien maanden. Meer dan tien anderen raakten gewond, terwijl drie mensen nog steeds vermist zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit John Fogerty (1945; zang/gitaar), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep kent een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n' roll




» Reageer (0)
06-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijzweep keizerin Sissi voor 37.000 euro geveild

Rijzweep keizerin Sissi voor 37.000 euro geveild


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/sissi.jpg?t=1286367911


Een rijzweep die aan de Oostenrijkse sprookjeskeizerin Elisabeth, algemeen bekend onder haar bijnaam "Sissi", heeft toebehoord, is in Ierland geveild voor 37.000 euro. Dat heeft de Irish Times vandaag bericht.

Het veilinghuis Adam's had verwacht dat er tussen de 3.000 en 5.000 euro zou neergeteld worden voor het met zilver versierde stuk. Uiteindelijk ging iemand van de Britse Kanaaleilanden, een belastingparadijs, met de zweep lopen.

De rijzweep werd gevonden op de zolder van een landhuis in Ierland. "Sissi", beroemd door de verfilmingen van haar leven met in de hoofdrol Romy Schneider, nam 130 jaar geleden deel aan een jachtpartij in het Ierse graafschap Meath en had de zweep daar achtergelaten.

Het stuk zat in een kistje uit mahonie-hout, waarop de insignes van het Huis Habsburg staan. De vrouw van keizer Frans Jozef omschreef haar verblijf in Ierland ooit als een van de gelukkigste hoofdstukken uit haar leven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levenskwaliteit terminaal zieken beter met palliatieve behandeling

Levenskwaliteit terminaal zieken beter met palliatieve behandeling



De kwaliteit en levensduur van ongeneeslijke longkankerpatiënten is beter met een palliatieve omkadering dan met zogenaamde "agressieve" behandelingen. Dat blijkt uit een studie uit the New England Journal of Medicine die werd voorgesteld naar aanleiding van het vijftienjarig bestaan van palliatieve netwerken in Vlaanderen en Brussel.

Het verschil tussen een standaardbehandeling en vroegtijdige palliatieve zorg bij ongeneeslijk zieke personen toont zich op vijf vlakken even sterk. Zo zijn er minder depressieve symptomen, zijn er minder agressieve behandelingen bij het levenseinde, zijn er meer wilsverklaringen, is er een langere overleving en een betere levenskwaliteit.
 

In Vlaanderen zijn er jaarlijks ongeveer 60.000 sterfgevallen per jaar. Momenteel sterven de meeste mensen in een instelling: de helft in een ziekenhuis en een vierde in een rusthuis. Palliatieve netwerken zijn opgericht om deskundigheid in palliatieve zorgen op te bouwen en om op een ondersteunende manier hulp te verlenen. Ze richten zich op symptoomcontrole, psychologische ondersteuning, sociale opvang en spirituele begeleiding.
 

De palliatieve zorg in België ging in 1980 van start vanuit privé-initiatieven in Brussel. Sinds 1995 erkent en subsidieert de Vlaamse overheid 15 palliatieve netwerken in Vlaanderen en Vlaamstalig Brussel. Op federaal vlak werden de subsidies in 1997 in het leven geroepen. In België zijn er in totaal 25 samenwerkingsverbanden, waarvan negen in Wallonië en één in Brussel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sotheby's veilt zeldzame roze diamant

Sotheby's veilt zeldzame roze diamant



Het veilinghuis Sotheby's veilt op 16 november in Genève een roze diamant met een geschatte waarde van 27 miljoen dollar, omgerekend zo'n 19,5 miljoen euro. De steen is uiterst zeldzaam en heeft een gewicht van 24,78 karaat. Dat heeft Sotheby's Amsterdam vandaag bekendgemaakt.

Volgens Sotheby's Amsterdam zijn de kleur en de slijpvorm van de diamant uitzonderlijk. De steen is in smaragdvorm geslepen, een rechthoek met ronde hoeken. Normaal gesproken hebben alleen witte stenen een dergelijke vorm.

De edelsteen, die in een ring is gemonteerd, is ook heel bijzonder door zijn zuiverheid. De diamant is volledig doorschijnend en heeft geen oneffenheden in het materiaal. Die zuiverheid komt ook meestal alleen bij witte diamanten voor.

De roze steen is afkomstig van een privéverzamelaar, die de diamant al zestig jaar in bezit had.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!