Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomertijd moet blijven

"Zomertijd moet blijven"


http://img696.imageshack.us/img696/115/zomertijdc.jpg


"De klok zou dit weekend niet mogen teruggedraaid worden. De zomertijd moet blijven", zo stelt de Britse deskundige Dr. Hillman. "Door een extra uurtje daglicht nemen mensen 's avonds vaker deel aan activiteiten buitenshuis".


Dr Mayer Hillman, verbonden aan the Policy Studies Institute, onderzoekt al langer de effecten van de zomer- en wintertijd. "Gebrek aan lichaamsbeweging is een belangrijk probleem voor de volksgezondheid, zo stelt Dr. Hillman. "Meer dan de helft van de bevolking raakt stilaan in 2010 zwaarlijvig. De overheid wil enerzijds aanzetten om meer te bewegen, dus moeten we de hoeveelheid daglicht maximaliseren. Dat kan door alles nu ongemoeid te laten en tijdens het voorjaar de klok zelfs nog een extra uurtje vooruit te zetten".


Volgens eerder onderzoek zijn mensen gelukkiger, energieker en maken ze minder kans om ziek te worden tijdens de langere en heldere dagen van de zomer. Meer angst en depressie schijnen voor te komen tijdens de kortere en saaiere dagen van de winter.


Volgens Dr. Hillman verliezen we door de klok deze maand ongemoeid te laten, enkel 's ochtends een uur daglicht. Maar dat is voor de meesten geen probleem, omdat die pas opstaan na zonsopgang. "Naast het gezondheidsaspect, legt een aanzienlijke meerderheid van de ouderen zichzelf een avondklok op als gevolg van de donkere dagen. Ze zijn bezorgd om na het donker nog buiten te gaan uit vrees voor geweldpleging, slechter zicht en gehoor. Dat extra uurtje scheelt heel wat en zouden ook de mogelijkheden voor outdoor recreatie aanzienlijk toenemen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Het vraagt slechts een meerderheid van de parlementsleden om achter deze maatregel te staan".


Wie vind dat de klok niet terug gedraaid mag worden ?  Graag uw mening .



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gunnen mooie dames weinig

Vrouwen gunnen mooie dames weinig



Al schijnen aantrekkelijke mensen meer geld te verdienen dan hun minder mooie soortgenoten, toch speelt het uiterlijk in sommige omstandigheden een negatieve rol. Zo blijkt uit een Duits onderzoek dat vrouwen minder geld schenken aan knappe seksegenoten.


Bij het onderzoek, uitgevoerd door de Duitse psychologe Maria Aghte, dienden proefpersonen te beslissen wie er al dan niet een beurs mocht krijgen. Uit een rij van mooie en lelijke kandidaten bepaalde  men wie een beurs verdiende. Opmerkelijk is dat bijna de helft het geld aan de mooiste kandidate gunde, zolang die maar tot het andere geslacht behoorde.


De resultaten, neergepend in het Journal of Experimental Social Psychology, tonen aan dat vrouwen die een beurs moeten toekennen aan een andere vrouw, zelden voor de knappe dame opteren. Al zijn er uitzonderingen: mooie dames die het geld moeten verdelen, hebben minder moeite om de aantrekkelijke kandidate iets te gunnen.


Bij mannen speelt de wedijver helemaal minder: in 30 procent van de gevallen krijgt de mooiste mannelijke kandidaat wel het geld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas ontdekte niezende aap in de Himalaya meteen afgeknald en aan het spit gedraaid

Pas ontdekte niezende aap in de Himalaya meteen afgeknald en aan het spit gedraaid


http://img192.imageshack.us/img192/4679/rhinopithecusstrykeri.jpg


Deze week maakten Britse wetenschappers bekend dat ze een nieuwe diersoort hadden ontdekt: Rhinopithecus Strykeri, een zwarte aap met een witte baard die leeft op grote hoogte in de Himalaya. Het is nogal een komisch beest, want doordat hij geen neusbot heeft maar wel twee neusgaten niest de aap als het regent. Vreemd was dat de ontdekkers alleen een gephotoshopte foto van de kop van zo'n niezende aap konden laten zien. We weten nu waarom: vlak na de ontdekking schoten de sherpa's die de expeditie vergezelden de aap af en aten hem op. Erg, want er zouden nog hooguit 260 à 330 van de apen bestaan.


Rhinopithecus Strykeri mag dan pas ontdekt zijn door de wetenschap, de lokale bevolking in de Birmese Himalaya jaagt en eet de soort al lang. Maar doordat het om een moeilijk toegankelijke en geïsoleerde regio gaat (buitenlanders mochten er tientallen jaren niet komen van de Birmese dictatuur), bleef hij voor de rest van de wereld een goedbewaard geheim.


Het feit dat de aap niest als het regent (doordat druppels in zijn neus lopen), maakt hem een makkelijke prooi voor jagers. Rhinopithecus Strykeri staat al lang op het menu van de plaatselijke bevolking zo blijkt nu. Bovendien wordt er sinds kort ook geld verdiend aan stropen het beest. Want de wetenschap kende hem dan misschien niet, de Chinese "alternatieve" geneesmiddelenmarkt, die altijd wel een magisch effect verzint voor een bij voorkeur met uitsterven bedreigd dier, had de aap al wel ontdekt. Zo kwamen we ook aan de foto bij dit artikel, wél van een complete niezende aap, maar jammer genoeg een dood exemplaar.


Gisteren maakte Fauna & Flora International, de "ontdekking" van de aap bekend. Ze vertelde er wel niet bij dat hun Birmaanse expeditiehelpers, die hen naar de aap leidden, het beest enthousiast meteen het hoekje hadden omgeholpen om vervolgens aan het spit te draaien.


Het lugubere incident met de bedreigde niezende aap, is een mooi voorbeeld van wat er op het spel staat op de VN-top rond biodiversiteit in het Japanse Nagoya die momenteel aan de gang is.


Zoals verwacht, stevent die af op een flop. Bovendien verloopt hij in dezelfde chaos die ook al de mislukte klimaattop in Kopenhagen vorig jaar tekende. De afsluitende plenaire vergadering is bijvoorbeeld met drie uur uitgesteld tot 18 uur, terwijl zowel de Japanse regering als Greenpeace en WWF hun geplande persconferenties rond de middag geannuleerd hadden. Fouten in de Japanse compromistekst zorgden bovendien voor bijkomende vertraging, aldus nog bronnen dicht bij de onderhandelingen.


Een nieuwe ontwerptekst van het ABS-protocol is intussen rondgedeeld, maar of die zal volstaan is hoogst onduidelijk. "We kunnen nog niet goed zeggen of we die gaan aanvaarden", klinkt het in Europese hoek. Dat enkele knelpunten uit het voorstel gelicht zijn, zou onder meer met China nog problemen kunnen opleveren.

Het ABS-protocol moet zorgen voor een eerlijke toegang tot zeldzame soorten en micro-organismen, die vooral voorkomen in het zuiden. Nochtans gaan de rijke landen en hun bedrijven vaak met de voordelen aan de haal. Hoog tijd dus dat de ontwikkelingslanden gecompenseerd worden voor de winsten uit hun "genetische rijkdommen", oordeelt het zuiden.


Naast ABS moet de VN-top in Nagoya ook een strategisch plan opleveren om het verdwijnen van plant- en diersoorten tegen 2020 wereldwijd een halt toe te roepen, én de nodige financiering in het vooruitzicht stellen om dit mogelijk te maken. Ook in die luiken bestaat nog onenigheid, maar algemeen wordt aangenomen dat mits een akkoord op ABS overal geland zal kunnen worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer mannen willen huisvader worden

Meer mannen willen huisvader worden



1 op 5 vrouwen is de belangrijkste kostwinner in het gezin. Dit komt omdat meer mannen zich geroepen voelen om huisvader te worden.


Uit een Britse rondvraag door een verzekeringsmaatschappij blijkt dat 22 procent van de vrouwen de voornaamste én enige verdiener zijn in huis. Ter vergelijking: in de late jaren '60 bleek dat slechts 4 procent van de vrouwen te zijn.


Volgens de enquête hebben huidige mannen het daar niet meer moeilijk mee, 86 procent ziet alleen maar voordelen in een vrouw met een dik salaris. 44 procent van de heren wil zelfs gerust thuis blijven om voor kroost en gezin te zorgen.


Officiële cijfers van het Office for National Statistics onderschrijven de toenemende trend bij thuisblijvende papa's. Het aantal mannen dat niet werkt om bij de kinderen te blijven, neemt toe met 80 procent en dit op slechts 15 jaar tijd. Het aantal vrouwen dat ervoor kiest om thuis te blijven, daalt even gevoelig.

 
Volgens de onderzoekers zijn vrouwen ambitieuzer dan ooit geworden, meer dan een miljoen vrouwen opteert eerder voor een succesvolle baan dan een relatie.  Dat is ook te merken aan het aantal leidinggevende vrouwen. Ondanks die enorme veranderingen, blijkt uit de officiële cijfers dan vrouwen die voltijds werken toch meestal nog 25 procent minder verdienen dan mannen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uur langer slapen dit weekend door wintertijd

Uur langer slapen dit weekend door wintertijd


http://img253.imageshack.us/img253/6400/wintertijd.jpg


In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in. Dan mogen we een uur langer slapen. Volgens Martha Merrow, hoogleraar moleculaire en genetische chronobiologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen, is dat een goede zaak. "Ieder jaar slapen we gemiddeld een paar minuten korter, dat uur extra slaap is dus hoognodig."

Volgens de Amerikaanse hoogleraar komen de biologische en sociale klok door dat extra uur slapen dichter bij elkaar. "We hebben 's ochtends licht nodig om ons fitter te voelen." Het effect van de wintertijd is overigens snel weer uitgewerkt aangezien het nog korter licht wordt naarmate de winter vordert.

Volgend jaar in maart mogen we dan onze klok opnieuw een uur vooruitzetten voor de zomertijd. "Rampzalig", volgens Martha Merrow, "Daar hebben de mensen veel meer last van."

"In een ideale wereld hebben we geen wekker nodig en voelen we aan wanneer we moeten gaan slapen en wanneer we het beste kunnen opstaan", vertelt Merrow aan De Telegraaf, "Maar in het algemeen is het voor jonge kinderen ideaal om vroeg te gaan slapen en dan vroeg op te staan. Dat ritme verschuift dan naar laat gaan slapen en later opstaan. De piek ligt bij jongeren van 21 jaar. Zij presteren het best als ze laat gaan slapen en dan laat opstaan. Uiteindelijk schuift dat ritme weer wat terug. Op middelbare leeftijd gaat ons ritme terug naar het niveau van tienjarige kinderen."

Martha Merrow pleit dan ook dat scholen en bedrijven zich meer zouden moeten aanpassen aan de biologische en sociale klok. "Het lichaam van jongeren is ingesteld op laat gaan slapen en laat opstaan, maar ze moeten rond 8 uur al op school aanwezig zijn. Het voelt voor jongeren vaak aan dat drie uur voordat ze eigenlijk moe zijn in bed liggen en dus ook drie uur eerder moeten opstaan dan dat hun lichaam daar klaar voor is."

De hoogleraar is trouwens geen voorstander van het verzetten van de klok twee maal per jaar. "Ik heb niet het gevoel dat mensen zich beter voelen door meer zon in de ochtend in de winter en meer zon 's avonds in de zomer. Al denk ik niet dat het ooit zal afgeschaft worden." (br.hln)




» Reageer (0)
28-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de acht Vlamingen leeft onder armoedegrens


Eén op de acht Vlamingen leeft onder armoedegrens



Vlaanderen is een welvarende regio, maar toch leven 780.000 Vlamingen met een inkomen onder de armoedegrens, dat is één op de acht. Dat blijkt uit de cijfers van de Vrind-studie van de Vlaamse regering. Bijna een Vlaming op zes geeft aan moeilijk de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.


Vergeleken met de andere landen in Europa scoort Vlaanderen vrij goed op het vlak van armoede en sociale uitsluiting. Toch zeggen 900.000 Vlamingen dat ze moeilijk rondkomen. Vooral alleenstaanden, eenoudergezinnen, laagopgeleiden en migranten lopen een verhoogd risico om in armoede te verzeilen. Armoede vertaalt zich in achterstelling op alle domeinen van de samenleving: op de arbeidsmarkt, in het onderwijs, op het vlak van gezondheid, sociaal leven en vrije tijdsbesteding.
 

Mensen in armoede hebben doorgaans een slechtere gezondheid. Een vijfde van de totale Vlaamse bevolking rookt en tien procent van de Vlaamse mannen drinkt te veel, maar het rookgedrag en het alcoholgebruik neemt af. Een almaar groter probleem is overgewicht. De helft van de Vlamingen weegt te veel om gezond te zijn.
 

Armoede vertaalt zich ook op het vlak van vrijetijdsbesteding. Eén op de vijf Vlamingen zegt zich geen vakantie te kunnen permitteren. Mensen die lager op de sociale ladder staan en laagopgeleid zijn doen ook minder aan cultuur en sport en lezen minder kranten. Televisie bereikt het best alle sociale lagen van de samenleving. Meer dan de helft van de Vlaamse huishoudens beschikt over digitale televisie. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkope leesbril kan schade veroorzaken

Goedkope leesbril kan schade veroorzaken





Voor enkele euro's koop je een leesbril in tal van supermarkten en drogisterijen. Maar deze zijn slecht voor het zicht en kunnen leiden tot hoofdpijn, wazig of dubbel zicht.


Tegen hun vijftigste hebben de meeste volwassenen problemen bij het lezen van een boek of krant zonder bril. De verkoop van leesbrillen in supermarkten doet het daarom ontzettend goed. Want voor een leesbril bij de opticien moet je al snel veel geld neertellen.  De Britse consumentenorganisatie Which? bestudeerde 14 exemplaren van zeven supermarkten of drogisterijen. De helft hiervan werden niet goed bevonden. Vooral de exemplaren voor mensen met een grote afwijking veroorzaakten het meeste . Deze brillen kunnen tot wazig of dubbel zicht, hoofdpijn of vermoeide ogen leiden. Mensen met een zware afwijking dus, zetten deze beter niet op om te wandelen of voor andere activiteiten. Dit soort brillen kunnen zo zelfs ongelukken veroorzaken.


Het grootste probleem is dat de twee lenzen niet goed uitgelijnd zijn. Dit betekent dat de ene klaar zicht geeft, maar de andere niet. Daarom raadt de organisatie mensen met een afwijking groter dan +2 aan twee minuten uit te trekken om te testen of de lenzen van hun bril wel correct uitgelijnd zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe golf van inbraken op komst

Nieuwe golf van inbraken op komst


http://img835.imageshack.us/img835/160/inbreker.jpg


De politie waarschuwt voor een nieuwe reeks van woninginbraken. Dit weekend schakelen we over op de wintertijd, en dat is voor veel inbrekers het startsein om op strooptocht te gaan. De piekperiode van inbraken duurt wellicht tot einde maart.

De politie stelde vorig jaar ook al een forse toename van het aantal woninginbraken vast in de periode tussen eind oktober en maart. Dat is dit jaar allicht niet anders. "Die stijging in de wintermaanden lijkt stilaan een constant gegeven", bevestigt Erik Fack, diensthoofd van de Centrale Dienst Georganiseerde Diefstallen van de federale gerechtelijke politie. "Met de donkere dagen stijgt het aantal inbraken met 10 tot 20 procent."

Vorig jaar telde de politie in heel België 63.504 woninginbraken. Dat betekent gemiddeld 5.300 gevallen per maand. In november vorig jaar werden maar liefst 6.600 inbraken gemeld. De woninginbraken worden vooral gepleegd door Oost-Europese dievenbendes, die in het hele land rondtrekken. Nieuw is dat dit jaar ook Moldavische bendes in onze regio op pad zijn.

Erik Fack benadrukt dat woninginbraken al lang niet meer uitsluitend 's nachts gebeuren. "Eigenlijk werken de dieven de klok rond. Veertig procent van de inbraken gebeurt tussen 14u en 20u."  (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Vlamingen heeft geen benul van energieverbruik

Helft Vlamingen heeft geen benul van energieverbruik



Slechts een vijfde van de gezinnen weet hoeveel energie ze verbruiken, en de helft heeft geen enkele indicatie. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG), dat duizend gezinnen en zowat duizend bedrijven bevroeg. Toch kan een doorsneegezin gemiddeld 238 euro per jaar besparen voor elektriciteit en aardgas samen.

De energiefactuur is dan wel een onbekende, toch voelt zes op de tien gezinnen zich voldoende geïnformeerd over de vrijmaking van de energiemarkt: iets minder dan in 2009 (62 procent), maar wel 10 procent meer dan in 2008. Precies 55 procent van de gezinnen staat positief tegenover de vrijmaking, tegenover 51 procent in 2009. Met 35 procent ziet ruim een derde geen positief effect.
 

Een actieve houding op de energiemarkt loont dus. Op 1 juli kon een gezin met een doorsneeverbruik gemiddeld 238 euro per jaar besparen door een contract te sluiten met de goedkoopste leverancier: 69 euro besparing op elektriciteit en net geen 169 euro op aardgas. Maximaal - het verschil tussen de hoogste en de laagste prijs - is een besparing mogelijk van 641 euro. De gemiddelde jaarlijkse factuur voor gas en elektriciteit voor een gezin bedraagt zowat 1.900 euro.
 

Van januari tot en met augustus veranderden al zowat 125.000 mensen van elektriciteitsleverancier en 75.000 van aardgasleverancier.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit jaar 47 nieuwe flitscamera's

Dit jaar 47 nieuwe flitscamera's





In 2010 komen er op 47 plaatsen in Vlaanderen flitscamera's bij. Het gaat om 13 roodlicht- en snelheidscamera's en 34 snelheidscamera's. De meeste (11 roodlicht- en snelheidscamera's en 17 snelheidscamera's) zijn momenteel al geplaatst. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van mobiliteit Hilde Crevits op een schriftelijke vraag van Marleen Van Den Eynde (Vlaams Belang).
 
De meeste nieuwe camera's dit jaar worden geplaatst in de provincie Oost-Vlaanderen (12), gevolgd door Vlaams-Brabant (11), Limburg (10), Antwerpen (9) en West-Vlaanderen (5). Wat de locaties betreft valt het groot aantal nieuwe camera's op in Leuven (6), gevolgd door Antwerpen en Lommel (elk 4), Hasselt (3). (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K.U.Leuven samen met Oxford zevende beste van Europa

K.U.Leuven samen met Oxford zevende beste van Europa





De K.U.Leuven behoort tot de beste zeven van Europa. De faculteiten chemie en wiskunde verdienen zelfs de hoogste lof. Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse onafhankelijke denktank Centre for Higher Education Development (CHE), zo bericht De Morgen vandaag. UGent scoort hoog voor de studies psychologie en biologie.
 
De denktank nam de disciplines politieke wetenschappen, psychologie, economie, biologie, fysica, chemie en wiskunde onder de loep. De Leuvense universiteit blinkt uit in alle zeven domeinen, maar nog in het bijzonder in de twee laatste studies. De K.U.Leuven komt uit op de zevende plaats, naast Oxford.
 
De ranking probeert studenten wegwijs te maken in het Europese universitaire landschap. Door de universiteiten te waarderen, probeert het CHE de researchkwaliteiten van de 181 onderzochte instellingen te vergelijken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aston Martin van James Bond geveild voor 2,9 miljoen euro

Aston Martin van James Bond geveild voor 2,9 miljoen euro





De zilverkleurige Aston Martin DB5 waarmee Sean Connery als James Bond rond tufte in de film 'Goldfinger', is van eigenaar veranderd voor 2,6 miljoen pond (2,9 miljoen euro).
 
De auto was het pronkstuk van een grote oldtimerveiling in Londen waarbij meer dan honderd voertuigen onder de hamer gingen. Een oude Lamborghini van rockmuzikant Rod Stewart leverde meer dan 600.000 pond op.
 
De Aston Martin was tot nu toe in handen van een Amerikaan. Die kocht hem in 1969 voor 12.000 dollar rechtstreeks van de fabriek en stelde hem 41 jaar lang in zijn eigen James Bond-showroom tentoon. De auto was op voorhand geschat op 3,5 miljoen pond.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - We Will Rock You

Queen - We Will Rock You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.





» Reageer (0)
27-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna kwart van Belgen koopt meer tweedehands dan voor crisis

Bijna kwart van Belgen koopt meer tweedehands dan voor crisis


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/tweedehands.jpg?t=1288193336



Bijna een kwart van de Belgen koopt (23,8 procent) en verkoopt (24,3 procent) meer tweedehands sinds het begin van de economische crisis. De peiling ging niet over auto's en kleding.


Vooral in Wallonië (32,9 procent) en Brussel (28,4 procent) wisselden opmerkelijk meer spullen van eigenaar sinds het uitbreken van de crisis, tegenover 18,4 procent in Vlaanderen. Eén op de vijf ondervraagden verdiende de afgelopen twaalf maanden meer dan 200 euro met de verkoop van tweedehandsartikelen, 2,6 procent zelfs meer dan 800 euro.


Dit blijkt uit een peiling die Troc.com, de Europese marktleider in depotverkoop van tweedehandsartikelen, in september door iVox liet uitvoeren bij een representatief staal van duizend Belgische consumenten. "Zes op de tien Belgen vinden dat ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu als ze een tweedehandsartikel aan- of verkopen", zegt Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com Benelux en Duitsland.

Weggeven
Bijna de helft van de ondervraagden geeft het merendeel van de spullen die ze niet meer gebruiken, weg aan familie, vrienden, kennissen of een vereniging met een goed doel. Vijftien procent kan er geen afstand van doen en bewaart ze. Bijna één op de vijf (19 procent) verkoopt de goederen.

De helft van de ondervraagden brengt zijn waren aan de man via een veiling- of tweedehandssite, terwijl 27 procent rommelmarkten of antiekbeurzen verkiest, 8 procent een advertentie in een krant of huis-aan-huisblad plaatst en 9 procent de weg vindt naar een depotverkoopwinkel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas biedt vrouwen gevoel van veiligheid

Handtas biedt vrouwen gevoel van veiligheid



Dat de handtas een onmisbaar gegeven is voor heel wat dames, is geweten. Maar hoe komt dat? Volgens internationaal onderzoek is de tas een manier om als vrouw controle te houden over het leven.

Wat zit er in een handtas? Volgens gegevens, gesprokkeld in 17 wereldsteden, bevat de gemiddelde tas een portemonnee, sleutels, telefoon, zakboekjes, pen en make-up. Maar daar blijft het niet bij: vrouwen zeulen hun hebben en houden mee, gaande van kleurpotloodjes, naald en draad, schaartjes tot batterijtjes.


De tas is meer dan een handige opbergzak. Volgens het marketingbureau WeJane dat het onderzoek liet uitvoeren, behoudt een vrouw met haar tas controle over haar leven. De tas biedt als het ware een 'comfort zone', een veilige thuishaven zeg maar.


Nederlands onderzoek toonde al aan dat de gemiddelde handtas in 2007 meer dan 3 kilo woog. Vandaag zou dat gewicht fors gedaald zijn tot anderhalve kilo. Dat komt door de opkomst van smartphones, die zowel de agenda, het adresboekje en het fototoestel vervangen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigplussers ondergaan massaal cosmetische ingrepen

Vijftigplussers ondergaan massaal cosmetische ingrepen





Het aantal vrouwen dat na haar menopauze een cosmetische ingreep ondergaat, is met 70 procent gestegen. Dat beweert een belangrijke Britse kliniek gespecialiseerd in plastische chirurgie.


De Harley Medical Group zegt dat ze steeds meer vrouwen ouder dan 50 over de vloer krijgen. Het lijkt alsof degenen die hun menopauze achter de rug hebben wanhopiger zijn om de klok terug te draaien. Vooral niet-chirurgische ingrepen als fillers, laserbehandelingen, botoxinjecties en peelings, zijn populair bij hen.


Een daling in het niveau van het voortplantingshormoon oestrogeen tijdens de menopauze maakt dat de huid moeilijker hydraterende crèmes opneemt, waardoor die droger wordt en gaat hangen. Dit kan ook spataders, acne en een vlekkerige huid veroorzaken. Andere typische kwaaltjes zijn dunner haar, gewichtstoename, een zwakke blaas en gezichtsbeharing, waardoor ze zich slecht en onaantrekkelijk voelen. De huidcellen bij jongeren vernieuwen zich elke 26 tot 28 dagen, na de menopauze daalt de frequentie naar elke 50 dagen, waardoor de huid doffer wordt. Ook neemt de productie van collageen en elastine af, deze stoffen geven een volle, frisse look.


Laserbehandelingen en peelings kunnen pigmentvlekken behandelen. Botox, wat de gezichtsspieren verlamt, en fillers, een soort van zacht weefsel dat artsen in de huid injecteren, verhelpen ongewenste rimpels. Manager Lisa Littlehales van The Harley Medical Group: "Je lichaam verandert drastisch na de menopauze, je ziet er anders uit en je voelt je anders dan ervoor, dat kan je zelfvertrouwen beïnvloeden. Deze dames willen er niet per se jonger uitzien, maar wel beter gedurende een lange tijd."


Brits plastisch chirurg Rajiv Grover: "Oudere vrouwen opteren vaak voor minder ingrijpende procedures dan operaties. Deze zijn efficiënter voor die leeftijdsgroep, ze hebben ook meer budget voor dat soort behandelingen dan jongere dames."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerdodende pil is in volle ontwikkeling

Kankerdodende pil is in volle ontwikkeling





Britse wetenschappers beweren dat ze binnen tien jaar een medicijn klaar hebben dat kanker dood. Een ontdekte fout in het DNA van tumoren zorgde voor een medische doorbraak in de strijd tegen deze dodelijke ziekte.

Achilleshiel
Experts ontdekten een mutatie in sommige kankercellen, wat betekent dat de ziekte schade aan zijn eigen genetische structuur niet zelf herstellen. De wetenschappers geloven dat dit de zogenaamde achilleshiel van de ziekte is die gebruikt kan worden om een medicijn, in de vorm van pillen of injecties, te ontwikkelen dat het DNA van de ziekte aanvalt. Volgens experts is dit een belangrijke doorbraak en zou dit het einde betekenen van de huidige slopende chemotherapie.

Minder bijwerkingen
Als dit medicijn in een lage concentratie toegediend wordt, zijn gezonde cellen sterk genoeg om de behandeling te overleven. Maar tegelijkertijd worden de kankercellen die zichzelf niet kunnen herstellen vernietigd. Dit betekent dat dit veel krachtiger dan de huidige behandelingen is, maar minder neveneffecten heeft omdat het de normale cellen niet treft. Deze doorbraak kan het leven redden van duizenden patiënten.

Binnen tien jaar
Professor Mufti: "Door het DNA van de ziekte te bestuderen komen we dichter bij het vinden van een algemeen middel tegen tumoren en behandelen we die ziekte niet langer naargelang de plaats in het lichaam;  Ik ben er zeker van dat we binnen tien jaar er in zullen slagen de juiste behandeling te identificeren voor elke individuele patiënt."

Middeleeuwse behandelingen
Hoofdonderzoeker Alan Ashworth: "Sommige tumorcellen kunnen hun eigen DNA niet naar behoren herstellen. Ze geven hier niet om, ze willen enkel zo snel groeien. Dus ontwikkelden we een manier om dit uit te buiten om patiënten van kanker te genezen. Het medicijn heeft geen bijwerkingen. De huidige behandelingen tegen de ziekte zijn eigenlijk middeleeuws, we snijden de tumor eruit, proberen deze te verbranden met stralingen of te vergiftigen met chemotherapie. Dit laatste werkt echter alleen bij cellen die snel groeien."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser heeft 7.000 euro veil voor niertransplantie van kat

Duitser heeft 7.000 euro over voor niertransplantie van kat


Max van Thomas Raetsch heeft dringend een niertransplantatie nodig.


Hoe ver kan een mens gaan in zijn liefde voor een dier? Heel ver als het van de Thomas Raetsch afhangt. De man uit Hannover ziet zijn kat Max zo graag dat hij er duizenden euro's voor over heeft om haar gezond te houden. Max lijdt aan acuut nierfalen en heeft dringend een niertransplantatie nodig. Die kan enkel in de Verenigde Staten uitgevoerd worden voor het duizelingwekkende bedrag van bijna 10.000 dollar (zo'n 7.000 euro). Toch is dierenweldoener Thomas vastbesloten om zoveel geld aan de ingreep te spenderen.






Regelrechte waanzin of juist een schitterende geste? Zouden jullie het ook doen?  Ik in elk geval wel moest ik over de middelen beschikken .Waar eindigt dierenliefde voor jullie? Graag jullie reactie.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste stuwmeer ter wereld na zeven jaar vol

Grootste stuwmeer ter wereld na zeven jaar vol





In China is het stuwmeer van de Drieklovendam na zeven jaar vol. Het water staat 175 meter hoog in het 620 kilometer lange stuwmeer, meldt het staatspersbureau Xinhua. De bouw van de 2.300 meter lange en 181 meter hoge dam begon in 1993, en er staat nu 22 miljard kubieke meter water in het grootste waterreservoir ter wereld

De Drieklovendam in de rivier Jangtsekiang moet China gaan voorzien van een enorme hoeveelheid elektriciteit. Bovendien profiteert de scheepvaart van de nieuw ontstane vaarwegen, benadrukken de Chinese autoriteiten.





Toch is het project zeer omstreden. Meer dan een miljoen mensen moesten gedwongen verhuizen en honderden historische plekken verdwenen onder water. Door het vollopen van het stuwmeer ontstonden bovendien landverschuivingen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopus Paul overleden

Octopus Paul overleden


http://img541.imageshack.us/img541/7735/octopuspault.jpg



Octopus Paul, het weekdier dat tijdens het afgelopen WK in Zuid-Afrika wereldberoemd werd door het correct voorspellen van uitslagen van WK-wedstrijden, is gisteren dinsdag in het aquarium van het Duitse Oberhausen overleden.

Paul werd naar schatting twee en een half jaar oud, wat een mooie leeftijd is. Octopussen van zijn soort halen doorgaans een leeftijd van twee jaar.

Finale

De octopus voorspelde onder andere de overwinning van Spanje tegen Nederland in de finale van het WK voetbal. Daarvoor kreeg hij het ereburgerschap van het Spaanse dorp Carballino aangeboden.

Hij voorspelde ook de juiste uitkomst van alle wedstrijden waarin Duitsland speelde. Bij elke voorspelling werden twee plastic doosjes in zijn aquarium gedropt met daarin een mossel. Op de doosjes stond de vlag van de twee tegen elkaar spelende teams.

Paul koos daarna een van de doosjes en haalde de mossel eruit. Telkens bleek dat team daarna de wedstrijd te winnen . (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!