Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel denkt aan euthanasie


Marie-Rose Morel denkt aan euthanasie


http://img694.imageshack.us/img694/6598/marierosemorel.jpg


De gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel blijft achteruitgaan. De 38-jarige voormalige politica geeft de strijd tegen kanker niet op, maar overweegt wel euthanasie

Begin 2009 werd bij Morel baarmoederkanker vastgesteld. Tegen alle prognoses in kreeg ze negen maanden later het verlossende nieuws dat ze de ziekte had overwonnen. In juli vorig jaar bleek echter dat ze hervallen was. Volgens dokters had ze nog zes maanden te leven.

In Story vertelt Morel dat ze de strijd niet heeft opgegeven en intussen vrijwillig 'proefkonijn' is geworden. Ze onderging al een aantal alternatieve behandelingen. Zo liet ze zich onder andere inspuiten met het kippenvirus om haar afweersysteem te stimuleren en werd haar bloed verrijkt.

In het interview vertelt Morel dat ze ook euthanasie niet uitsluit. 'Als je een hond een spuitje geeft als het te erg wordt, dan vind ik dat je als mens daar ook recht op hebt. Iedereen weet dat ik het standpunt van het Vlaams Belang tegen euthanasie nooit onderschreven hebt', klinkt het.

De politica heeft beslist dat ze vrijwillig uit het leven zou stappen op basis van twee criteria: 'Ten eerste moet ik overtuigd zijn dat er geen weg terug meer is. Ten tweede moet ik ondraaglijk veel pijn hebben. Maar wees gerust: als ik ondraaglijk veel pijn lijd en ik heb nog een waterkans om te genezen, dan zal ik die kans grijpen', aldus Morel. (br.het nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man van 10 miljard: Mark Zuckerberg in top-40 Forbes


De man van 10 miljard: Mark Zuckerberg in top-40 Forbes


http://img412.imageshack.us/img412/329/markzuckerbergm.jpg


Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, mag twee vrienden aan zijn ongetwijfeld al grote lijst friends toevoegen: de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs en een Russische investeerder. Zij investeren samen zo'n 500 miljoen dollar in de sociaalnetwerksite, waardoor Facebook nu zowat 50 miljard dollar waard is én Zuckerberg dankzij zijn aandeel in het bedrijf zijn persoonlijk vermogen plotsklaps verdubbeld ziet. De 26-jarige gaat tegenwoordig door het leven als de man van 14 miljard dollar (10,4 miljard euro) en springt van plaats 212 naar veertig in Forbes' lijst van rijkste miljonairs op deze aardbol.


De deal sluit een meer dan succesvol 2010 af voor Zuckerberg. Zijn leven werd er verfilmd in de blockbuster 'The Social Network' en door Time werd hij uitverkozen tot 'Persoon van het Jaar'. Door de dubbele deal, waarmee de New York Times gisteren naar buiten kwam op basis van anonieme bronnen, is Facebook nu ook meer waard dan gevestigde groepen als eBay, Yahoo! en mediabedrijf Time Warner.


De intrede van Goldman Sachs -dat bekend staat als een van Wall Streets gewiekste investeerders- in het kapitaal van Facebook, versterkt de geloofwaardigheid en macht van de socialenetwerksite. De astronomisch hoge waardering verhoogt volgens de New York Times wel de druk op de Facebook-top om de groep naar de beurs te brengen, iets waar ze zich sinds de oprichting tegen verzetten.


Het verse geld (450 miljoen dollar van Goldman Sachs en 50 van de Russische investeerder Digital Sky Technologies) moet Facebook toelaten nieuwe middelen te ontwikkelen en te verwerven, of topwerknemers bij de concurrentie weg te halen en zoekmachine Google nog meer naar de kroon te steken. Facebook ging in 2010 Google voorbij als de meest bezochte website in de States, volgens Experian Hitwise, een bedrijf gespecialiseerd in internet research.


Facebook heeft wereldwijd meer dan 500 miljoen actieve gebruikers per maand en scoorde in november 647,5 miljoen unieke visits. Dat is maar liefst 48 procent meer dan in november 2009. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vechtscheidingen binnenkort in tijd beperkt

Vechtscheidingen binnenkort in tijd beperkt



Alle partijen in de Senaat hebben zich achter een wetsvoorstel geschaard dat vechtscheidingen in de tijd beperkt, in principe tot tien maanden. Daardoor is het zeker dat het voorstel dit jaar nog wet wordt, schrijven de Concentra-kranten.


Het voorstel in kwestie is van de hand van sp.a-senator Guy Swennen, die destijds voorzitter was van de subcommissie familierecht in de Kamer. Het omvat dertien maatregelen om de boedelscheiding na een echtscheiding ordentelijker te laten verlopen.
 

Voor de beperking in de tijd voorziet het voorstel twee mogelijkheden. Ofwel spreekt het voormalige koppel samen een tijdspad af. Houden ze zich daar niet aan, dan mag de notaris-vereffenaar geen rekening houden met vragen, voorstellen of opmerkingen die niet op tijd binnenkwamen. Ofwel krijgen ze een bindende termijn opgelegd, die in standaardzaken tien maanden zal bedragen.


Voorts bepaalt het voorstel dat de rechtbank niet meer moet tussenkomen bij elke stap in de procedure, dat de procedure vroegtijdig afgebroken kan worden door een tussenakkoord en dat bepaalde goederen - zoals onroerend goed in het buitenland - om praktische redenen van de verdeling uitgesloten kunnen worden. Ook zal nog slechts met één notaris-vereffenaar gewerkt worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels die uit de lucht vielen in Arkansas stierven uit angst

Vogels die uit de lucht vielen in Arkansas stierven uit angst





De duizenden dode vogels die op 1 januari uit de lucht kwamen vallen boven het stadje Beebe in de Amerikaanse staat Arkansas, zijn gestorven door angst. Dat hebben hoge verantwoordelijken van de veterinaire diensten van Arkansas gemeld.

De mysterieuze vogelregen begon al op oudejaarsavond. Volgens de lokale autoriteiten in de zuidelijke staat lagen de straten van het stadje bezaaid met meer dan vijfduizend vogels.

"We zijn nu nagenoeg zeker dat een trauma aan de basis van hun dood lag", aldus George Badley van de veterinaire dienst. De staat Arkansas is desalniettemin een onderzoek gestart om na te gaan of ze niet het slachtoffer werden van vergiftiging of ziekte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als je zoon meisjeskleding aan wil?

Wat als je zoon meisjeskleding aan wil?

Klik op de foto om het interview te bekijken





De Amerikaanse vijfjarige Dyson hult zich bijzonder graag in meisjesoutfits. Zijn mama schreef er een boek over 'My Princess Boy' en roept intussen op tot meer verdraagzaamheid. "Laat elk kind zich uitdrukken zoals het zelf wil".

Geen haan die kraait als meisjes zich graag in jongenskleding hijsen. Anders is het met jongens die willen rondhuppelen in mooie jurkjes of rokjes, daar strookt het  maatschappelijk gedachtengoed minder mee. Neem nu de vijfjarige Amerikaanse Dyson, te zien op de populaire 'Today Show'. Samen met zijn moeder tracht hij het algemene gedachtengoed te overtuigen dat ieder recht heeft om zichzelf uit te drukken zoals die zelf wil.

Boek
Mama Cheryl Kilodavis schreef het boek met de bedoeling een dialoog op te starten voor kinderen, leraars en volwassenen opdat iedereen mag zijn wie hij wil zijn. "Pesten is algemeen goed geworden en dat moet eindigen", vindt de mama. "We moeten anderen bijstaan als hen het recht wordt ontnomen om zich uit te drukken. Mijn kind leert me hoe ik hem elke dag kan accepteren. Willen we dan niet dat al onze kinderen opgroeien in een wereld waarin ze mogen zijn wie ze willen zijn, zonder anderen te kwetsen of gekwetst te worden?".




» Reageer (0)
03-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkuilen sneuvelen massaal door langdurige sneeuwval

Kerkuilen sneuvelen massaal door langdurige sneeuwval


http://img88.imageshack.us/img88/2751/kerkuil.jpg


De langdurige sneeuwval in België heeft lelijk huisgehouden onder de kerkuilen. "De populatie is wellicht gehalveerd. Ik hoop niet dat slechts tien procent overblijft, zoals na de winter van 1979", zegt Philippe Smets van de Kerkuilwerkgroep Vlaanderen.


Na de strenge winter van 1979 overleefden in Vlaanderen slechts 80 broedparen van de ruim 800 geregistreerde paren het jaar voordien. In Nederland lagen die cijfers nog lager. "Ik vrees gelijkaardige cijfers, al hopen we dat de helft van de broedparen overleeft", zegt Smets. In 2009 werden 441 broedkoppels geregistreerd, in 2008 nog 742 en 2007 zelfs 964.
 

De Kerkuilwerkgroep kreeg de voorbije week meldingen van een twintigtal dode kerkuilen. "De levende vogels die we aantreffen, wegen amper 200 gram, terwijl dat normaal 350 gram is. De kerkuil heeft nauwelijks vetreserves en eet elke nacht vier of vijf muizen. Twee of drie dagen zonder eten is dodelijk"", weet Smets.





Door de langdurige sneeuwval en de dikte van de sneeuw verplaatsen muizen zich onder de sneeuw of blijven ze met wintervoorraden in de schuilplaatsen. "Voorts is de kerkuil een standvogel die zich niet verplaatst als er voedselschaarste optreedt", aldus nog Smets. "Bovendien joegen ze vroeger 's winters ook in open hooizolders en opslagplaatsen met veevoeder, maar die zijn er nauwelijks nog."
 
Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen zegt dat ook andere muizen etende uilensoorten gebukt gaan onder de vrieskou en het sneeuwweer. De vogelopvangcentra krijgen veel meer verzwakte dieren binnen, maar daar pieken vooral buizerds en reigers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook slanke dames voelen zich te dik

Ook slanke dames voelen zich te dik



Slechts 1 op de 17 dames met een gezond gewicht vindt zichzelf slank. Weinig vrouwen zijn tevreden met wat ze zien in de spiegel, zo toont Brits onderzoek aan.

Al krijgt een slanke dame heel wat afgunstige blikken toegesmeten van dikkere seksegenoten, toch is de kans groot dat ook zij een hekel heeft aan haar lijn. Slechts 6 procent van de vrouwen met een gezond BMI-gewicht beschrijft zichzelf als slank, zo geeft een rondvraag aan, uitgevoerd door de dieetorganisatie 'Slimming World'.  

Vertrouwen
Tweeduizend dames dienden hun gevoel van eigenwaarde te beschrijven ten opzichte van hun gewicht. Daarbij werd gevraagd in de spiegel te kijken en te beschrijven hoe ze zich voelen of zagen. Ongeveer 17 procent van de vrouwen met een gezond gewicht beschreef zichzelf als 'vet'. Evenveel voelt zich down door in de spiegel te kijken. Mannen beschikken dan weer over meer lichaamsvertrouwen. Slechts 6 procent vindt  zichzelf te dik. 

Supermodellen
Psychologe Pam Spurr, auteur van 'How To Be A Happy Human', geeft aan dat weinig vrouwen tevreden zijn, tenzij ze over de maten van een supermodel beschikt. "Veel vrouwen zijn overdreven bezorgd over hun gewicht. Daarbij geloven ze dat ook anderen hen dik vinden. Blijkbaar gelden enkel modellenmaten. Vrouwen maken zich teveel zorgen over wat mensen denken over hen en dat maakt hen angstig".

Zelfbeeld
Nog volgens het onderzoek worstelen zwaarlijvige personen dagelijks met hun zelfbeeld. Door in de spiegel te kijken, naar vakantiekiekjes te kijken, oude vrienden terug te zien, kleding te passen in de winkel en  zich aan te kleden voor een avondje uit, krijgt het zelfbeeld bij een dikkere dame een flinke deuk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke auto past bij welke soort vrouw?

Welke auto past bij welke soort vrouw?



Hoewel de meeste vrouwen een behoorlijke vinger in de pap te brokken hebben als het gaat over de aankoop van een wagen, zijn de reclamecampagnes nog altijd op mannen gericht. Angie Voluti probeerde daar in het tijdschrift The AA magazine een mouw aan te passen door auto's te linken aan verschillende soorten (Britse) vrouwen.

"Vrouwen hebben altijd met de auto gereden, alleen vermeden ze de kolossale wagens met megamotoren en de onpraktische en extreem dure sportwagens", argumenteert Voluti. Dat maakt hen in de ogen van mannen geen autoliefhebbers, maar vrouwen zijn wel degelijk liefhebbers, alleen van andere soorten wagens.

"Auto's moeten voor vrouwen zowel praktisch als stijlvol zijn. Fiat heeft dat met zijn  nieuwe retro 500 goed begrepen: stijlvol, klein, praktisch om te parkeren, zuinig én comfortabel." Op één uitzondering na: Range Rover.

"Range Rovers passen bij het soort vrouw dat parels combineert met wellies, bomen aankoopt voor het Amazone-woud maar nooit de prijs van benzine (of het verbruik van de wagen) checkt. Deze auto is alles: om kinderen te vervoeren, boodschappen te doen, te verhuizen en mee naar het schoonheidssalon te gaan. De nieuwe Evoque Coupé is slanker, gestroomlijnder en (iets) kleiner, en vooral gemaakt om vrouwenhart te veroveren in 2011."

Net zoals de Fiat 500, ideaal voor hippe yuppies, die slimme budgetkeuzes maken en hun stedelijke lijfstijl vieren. Ook de mini boort naar het hart van de vrouw, maar wel een heel ander soort vrouw: the BMW aspiring doll': vrouwen die dromen van een BMW 1 coupé in het rood, maar waarvoor geen geld is.

Een Ford S-max is voor 'the intellectual sex kitten' omdat een gezinswagen 'veilig maar ook stout kan zijn'. Het is de auto waarin een vrouw kinderliedjes meezingt, de Franse werkwoorden met de kinderen oefent, of een leger voetballertjes vervoert. Terug thuis verplaatst ze zich in iets comfortabeler, een Mazda MX-5 bijvoorbeeld.

Een sportieve moeder kiest dan weer voor de Alfa Romeo Mito. Sportief en stijlvol, met plaats voor kinderen op de achterbank geeft de Mito haar de flair terug die ze verloren was door kinderen te krijgen.

Voor vrouw waar alle mannen naar kijken, en die beseft dat mannen ook kijken naar de auto waarin ze rijdt, daarvoor werd Jaguar XK gemaakt. Vrouwen die zijn opgegroeid rond dure, exclusieve wagens kiezen voor de Aston Martin DB4.

De Belgische vrouw
Maar of bovenstaande humoristische beschrijvingen ook opgaan voor de Belgische vrouw, is nog maar de vraag. De opsomming vermeldt geen enkele van de favoriete wagens in België, zoals de Volkswagen Golf en Polo, de Ford Fiesta, de Citroën C3 en de Renault Megane en Clio niet. Deze zijn zonder uitzondering praktische stadswagens, niet te groot, niet te gulzig en vooral met voldoende ruimte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie: grootouders zijn echt wijzer

Studie: grootouders zijn echt wijzer



Grootouders zijn doorgaans een pak wijzer en attenter. Doordat hun emotionele intelligentie piekt vanaf 60 jaar, reageren ze gevoeliger en met meer empathie dan de jongere generaties. Ook zien ze sneller de positieve voordelen bij een stressvolle situatie, zo bewijst nieuw Amerikaans onderzoek.

Doorheen de jaren ontwikkelen oudere mensen een meer zorgzame kant. Bij een Amerikaans onderzoek werden 144 volwassenen getest op hun twintigste, veertigste en zestigste levensjaar. Na het bekijken van een aantal neutrale, verdrietige en walgelijke filmpjes werd gevraagd aan de deelnemers om een objectieve houding aan te nemen, geen emotie te tonen of zich te focussen op het positieve aspect van hetgeen ze zagen. De ouderen schenen het door hun levenservaring makkelijker te hebben om de negatieve scènes om te draaien tot een iets positiefs.

Verdriet
Ander onderzoek bekeek de gevoeligheid van verdriet. Daarbij werd op verschillende stadia tijdens het leven naar verdrietige filmpjes gekeken. Elektroden registreerden hun reacties. Oudere deelnemers toonden meer verdriet na het zien van de beelden dan de jongere vrijwilligers.

Nuttige emotie
Volgens onderzoeker Prof Levinson is verhoogde gevoeligheid voor verdriet geen negatief kenmerk. Het verhoogt, in tegenstelling tot wat gedacht wordt,  het risico op depressie niet. Meer nog, het leidt tot een grotere intimiteit in interpersoonlijke relaties. "Verdriet kan een nuttige emotie zijn in het later leven. Doordat we onvermijdelijk geconfronteerd worden met verlies, leren we er beter mee omgaan en kunnen we het leed voor anderen verzachten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier toeristen vast op dak van jeep middenin rivier vol crocs

Vier toeristen vast op dak van jeep middenin rivier vol crocs



Vier Duitse toeristen zullen zich hun trip naar het Kakadu nationaal park in het noorden van Australië nog lang heugen. Het viertal moest van het dak van hun jeep gered worden nadat het voertuig was komen vast te zitten in een stroom vol krokodillen.

De Duitsers wilden een riviertje van één meter diep oversteken nabij het plaatsje Jabiru toen het helemaal misliep. De wagen viel stil temidden van de waterplas, waarin krokodillen zich helemaal thuisvoelen. Getuigen van het voorval maanden de toeristen dan ook aan om zeker niet te zwemmen. Er zat dus niets anders op dan op het dak van de jeep te klimmen om niet ten prooi te vallen aan de krokodillen. Een half uur later schoot de lokale politie de Duitsers ter hulp. Het viertal kon op het dak van de politiewagen klimmen en werd zo weer naar het droge geleid.

Volgens de politie had de 63-jarige bestuurder van de jeep verschillende borden genegeerd die aangaven dat de overstroomde weg niet kon overgestoken worden met de wagen. De toeristen waren op weg naar de rots Ubirr in het Kakadu NP, dat op slag beroemd werd door de film 'Crocodile Dundee'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 200 ufo's gespot in Belgische luchtruim in 2010

Meer dan 200 ufo's gespot in Belgische luchtruim in 2010



In 2010 hebben waakzame waarnemers in totaal 226 keer melding gemaakt van ufo's in het Belgische luchtruim. Steeds meer mensen zien ze vliegen in vergelijking met voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers van het ufo-meldpunt.

Sinds augustus 2007 kreeg het meldpunt voor vreemde luchtverschijnselen in totaal 430 waarnemingen. Daarvan werd meer dan de helft dit jaar opgemerkt. Volgens Frederick Delaere van het meldpunt komt dat vooral door de grotere bekendheid van de organisatie.
 
Zomermaanden
De meeste ufo's worden in de zomermaanden opgemerkt. De meeste meldingen komen dan weer uit de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen, gevolgd door West-Vlaanderen en Limburg. Voor zowat alle waarnemingen vindt het meldpunt een logische verklaring. "In acht op de tien gevallen achterhalen we die heel vlug", aldus Delaere. "Het gaat dan bijvoorbeeld om vliegtuigen, meteoren of zogenaamde vuurballonnen: populaire Chinese of Thaise lampionnen. Soms krijgen we echter te weinig informatie of gaat het om een waarneming van te lang geleden."




» Reageer (0)
02-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie: de voor en nadelen

Koffie: de voor en nadelen


http://img441.imageshack.us/img441/9353/koffie.jpg



Helpt koffie echt om wakker te blijven? En kun je er verslaafd aan raken? De voor- en nadelen van je kopje koffie op een rijtje.

Al sinds jaar en dag slaan liefhebbers en tegenstanders van koffie elkaar om de oren met theorieën over de voor- en nadelen van de cafeïnerijke drank. En die zijn talrijk.

Voordelen
Cafeïne zorgt voor een versnelde hartslag en ademhaling en verhoogt je lichaamstemperatuur. Het verhoogt met andere woorden je energieverbruik en zorgt ervoor dat er sneller vetten in de bloedbaan worden gelanceerd. En dat is handig bij het afslanken.

Voorts zorgt cafeïne voor een aangenaam en fit gevoel. Wie geregeld een kopje koffie drinkt, zal zich beter voelen. Maar dat is niet het geval voor wie slechts sporadisch een kopje koffie drinkt. Bij die personen kan koffie zelfs een zeker angstgevoel veroorzaken.

Koffie zou ook beschermen tegen kaalheid. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat haarzakjes langer in leven blijven, waardoor je haar minder snel uitvalt.

Welbekend is ook het positieve effect van koffie op je concentratievermogen. Wie koffie drinkt, kan zich doorgaans beter concentreren, en zal zich minder moe voelen.

Nadeel
Het grote nadeel van cafeïne is dat je er afhankelijk van kan worden. Als je meer dan drie koppen koffie per dag drinkt en daar plotseling mee stopt, zal je bepaalde ontwenningsverschijnselen krijgen. Hoofdpijn en concentratieproblemen zijn de meest gebruikelijke klachten. Deze ontwenningsverschijnselen blijven meestal vijf tot tien dagen duren.

Overigens kan het positieve effect van koffie op je concentratievermogen ook een nadeel worden wanneer je koffie ’s avonds laat drinkt. Dan kan het immers slapeloosheid veroorzaken.

Koffie, maar met mate
Koffie kan geen kwaad, zolang je het maar met mate drinkt. Uit talrijk wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het matig gebruik van koffie (maximum drie koppen van 200 tot 250 milliliter per dag) geen negatieve gezondheidseffecten heeft.

Cafeïnevrije koffie kan een oplossing zijn voor mensen die veel koffie willen drinken, maar er geen hinder van willen ondervinden.

En voor wie wel wil genieten van de voordelen van cafeïne, maar geen koffie lust, is er nog altijd thee en cola. (br.gezondheidsnet)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Croegaert (Antwerpen, 7 oktober 1848 - 1923)


Georges Croegaert  1848 – 1923  was een Belgisch kunstschilder.


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert-3.jpg?t=1293974169



Georges Croegaert (Antwerpen, 7 oktober 1848 – 1923)

Croegaert was leerling aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en privé van Jan Van Beers jr. Hij specialiseerde zich in genretaferelen. Omstreeks 1876 ging hij in Parijs wonen, rue Stephenson 43.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert-0.jpg?t=1293975571




Croegaert schilderde vooral humoristisch bedoelde interieurs met goedgemutste kardinalen tijdens hun “dolce far niente”-bezigheden en interieurs bevolkt door voluptueuze dames en volgestouwd met luxueuze artefacten uit exotische culturen zoals tapijten, behang en sierobjecten.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert-4.jpg?t=1293974459




 Hij schilderde uiterst fijn en nauwgezet met veel aandacht voor textuurweergave. Van zijn hand zijn ook parklandschappen met galante scènes, bloemenstillevens en zeegezichten gekend.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges_Croegaert.jpg?t=1293974296



Tussen 1882 en 1914 exposeerde hij in de Parijse Salons.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert2.jpg?t=1293974378






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelen helpen tegen diabetes en hartziekten


Amandelen helpen tegen diabetes en hartziekten



Wie regelmatig verse amandelen eet, heeft minder kans op diabetes type 2 en hartziekten. Dat staat te lezen in een onderzoek dat gepubliceerd werd in Journal of the American College of Nutrition.

De positieve effecten van amandelen zijn te wijten aan hun invloed op de insulinegevoeligheid en een daling in het slechte cholesterolniveau.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij 65-plussers met prediabetes, waarbij de glucosespiegels verhoogd maar nog niet hoog genoeg zijn.

"Het is veelbelovend dat personen met een hoog risico aan diabetes type 2 en hart- en vaatziekten op zo'n eenvoudige wijze hun risico kunnen verkleinen", aldus onderzoekster Michelle Wien van de University of Medicine and Dentistry in New Jersey.

Andere manieren om het risico op diabetes en hart- en vaatziekten laag te houden, is voldoende fruit en groenten eten, water drinken en bewegen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 minuut maakt Down Under verschil tussen riant betaald ouderschapsverlof of niet


1 minuut maakt Down Under verschil tussen riant betaald ouderschapsverlof of niet


http://img534.imageshack.us/img534/6674/68943910.jpg


Als de wet verandert, kan dat maffe gevolgen hebben. Dat weten tientallen ouders Down Under nu ook. ( De term Down Under verwijst naar een gemeenzaamheid in Australië en Nieuw-Zeeland of Australië alleen )  Of hun nieuwe spruit net vóór of net ná middernacht geboren werd op oudjaar maakt een enorm financieel verschil. Vanaf 1/1/2011 krijgen onze tegenvoeters namelijk 18 weken lang een - naar onze normen toch - riante ouderschapsuitkering van 570 AUD of 435 euro per week. In totaal dus goed voor 10.260 dollar of bijna 7.900 euro. Terwijl het oude systeem enkel een eenmalige kinderbijdrage van 5.000 dollar of 3.835 euro voorzag. Dat is dus minder dan de helft.

Baby Keeley Wooder had uiteraard geen besef van alle heisa rond haar geboorte, maar het feit dat zij in Adelaide het levenslicht zag om 00 uur 02 was goed nieuws voor haar ouders Sarah Hackett en Lee Wooder. "Ze was uitgerekend op 31 december, maar ze was twee minuten te laat", zei mama.

Maar wat een hemelsbreed verschil, die 120 seconden! Een kleine jackpot van bijna 2.000 euro per maand, en dat vier maanden lang, wordt nu haar deel. Dat bedrag is overigens het minimumloon in Australië.

Tweeling kon niet wachten
Dale McIntosh en Peter Good hadden, op dat punt althans, minder geluk. Hun tweeling Jade en Jasmyn kwam ter wereld op 31 december om 10.43 en om 10.44 uur. Er was geen houden aan, aan de twee: veertien uur wachten bleek te lang voor hen. Wisten zij veel dat hun mama en papa dan een ouderschapsuitkering van meer dan 7.800 euro plus 3.835 euro (de bonus voor één van de meisjes) zouden opstrijken.

"Enorm verschil, financieel, maar uiteindelijk hebben we wel twee gezonde meisjes", plaatste de 30-jarige kersverse mama alles in perspectief. Papa Peter (29) probeerde al grappend nog om de administratie wat te vertragen, maar die vlieger ging niet op.

Sneller weer aan het werk
In Sydney kwam het voor twee gezinnen aan op vier uurtjes. Het babymeisje van Anjana Hirani (29) werd geboren op 1 januari 2011, toen het nieuwe jaar amper twee uur jong was. Het dochtertje van Julie Hearne kwam dan weer 1 uur en 50 minuten te vroeg op onze aardbol om van de volle pot van bijna 7.900 euro te kunnen genieten. Het meisje werd overigens vier weken prematuur geboren. Craig en Julie Hearne hadden ook echt op de premie gerekend. Nu zal mama, helaas, weer vroeger aan het werk moeten dan gepland om financieel te kunnen rondkomen.

Zo'n 150.000 Aussie werkende mama's zullen dit jaar in aanmerking komen voor het nieuwe systeem van betaald ouderschapsverlof. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.110-jarige Maleisiër wil trouwen

110-jarige Maleisiër wil trouwen


http://img690.imageshack.us/img690/9809/handen.jpg


Een 110-jarige man in Maleisië is van plan om te trouwen. Na zijn oproep voor een echtgenote deze week, reageerde een 82-jarige vrouw.

De stokoude Ahmad Mohamad Isa, die twintig kleinkinderen en veertig achterkleinkinderen heeft, had de krant Utusan Malaysia verteld een vrouw te zoeken voor gezelschap en om voor hem te zorgen. De 82-jarige Sanah Ahmad reageerde direct. Ze is weduwe en moeder van negen kinderen. Ze was aangetrokken tot de 110-jarige, omdat die lijkt op haar overleden echtgenoot en ook dezelfde naam heeft.

De man is blij met haar reactie: ,,Het maakt niet uit wie het is, als ze maar kan koken voor mij'', zei hij tegen de krant zondag. "Alleen leven is eenzaam, ik ben bang om alleen te slapen."

Zijn dochter gaat de zaak regelen. Hij was vijf keer eerder getrouwd. Vier vrouwen zijn overleden, van de vijfde is hij gescheiden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Seger - The Little Drummer Boy

Bob Seger - The Little Drummer Boy

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bob Seger (Dearborn, Michigan, 6 mei 1945) is een Amerikaanse rockzanger en songwriter. In 2004 is hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Seger werd geboren in het Henry Ford ziekenhuis in Dearborn. Hij woonde daar met zijn familie tot zijn zesde levensjaar. Van zijn zesde tot zijn tiende leefde het gezin in Ann Arbor (Michigan), alvorens Bobs vader zou verhuizen naar Californië.

Hij is actief in de muziekwereld sinds 1961. Seger werd onder andere beïnvloed door James Brown, Little Richard en Elvis Presley, vanwege hun schreeuwende stemmen.

Seger speelde vanaf 1975/1976 vrijwel altijd met The Silver Bullet Band als begeleidingsband. Hij produceerde achttien albums, waarvan twee live-edities. Daarnaast bracht hij twee compilatiealbums uit in 1994 en 2003. Zijn bestverkochte studioalbum is Against The Wind, dat op nummer één kwam in de Billboard Album Top 200 en werd beloond met twee Grammy's. Aan de single Fire Lake van dat album werkten Glenn Frey, Don Henley en Timothy Schmit van The Eagles mee. Andere nummers van Seger die nog vaak op de radio worden gedraaid, zijn Still The Same, Main Street, Night Moves, We've Got Tonight en Old Time Rock And Roll.

Seger heeft zevenmaal de top tien van de Billboard Hot 100 bereikt, waarvan eenmaal de nummer één-positie met de single Shakedown, die in 1987 ook nummer één was in Canada.

n 1968 tekende Seger een contract bij Capitol Records en vormde The Bob Seger System. Het moest een protopunkband worden. Hun eerste single was "2+2=?", een boodschap tegen de oorlog. Het lied werd een regionale hit in Detroit, maar bleef onopgemerkt voor de rest van de wereld. Hun tweede single werd Ramblin' Gamblin' Man, wat opnieuw een regionale hit werd, maar ditmaal ook de eerste single van Seger die de hitlijsten binnenkwam, met als hoogste plaats 17. Door het succes kon een (gelijknamig) album worden uitgebracht in 1969. Dit album bestormde de Amerikaanse albumlijst met plaats 62 als hoogste notering. Hun tweede album bereikte de hitlijst niet en Seger besloot te stoppen en te gaan studeren. Seger keerde in 1970 eenmaal terug met The Bob Seger System met hun laatste album Mongrel. In 1971 bracht Seger zijn eerste soloalbum uit, het akoestische Brand New Morning in verband met zijn contract bij Capitol Records. Seger bleef tot 1975 solo actief, maar kwam met zijn singles niet hoger in Amerika dan plaats 43, een van de vier singles die in de Billboard Hot 100 kwam. Hiernaast bracht hij vijf singles uit die de betreffende hitlijst niet bereikten. Seger bracht ieder jaar een album uit, wat het aantal albums uit zijn solocarrière op vijf bracht.




» Reageer (0)
01-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer genieten van je maaltijd in 2011

Leer genieten van je maaltijd in 2011


http://img259.imageshack.us/img259/6656/gezelligeten.jpg


Een maaltijd is het ideale moment om jezelf te herbronnen en tot rust te komen. Spijtig genoeg zien alsmaar meer mensen het eten als een tijdstip om nog snel wat andere taken te volbrengen. Met onze tips leer je terug te genieten van je maaltijd.

Probeer te ontspannen vooraleer je gaat eten. Wanneer je gestresseerd bent, heb je sneller de neiging om teveel te eten. Probeer daarom rustig in- en uit te ademen, zet je recht op je stoel en ontspan je spieren.
Pauzeren

Tijdens het eten is het belangrijk om af en toe een pauze in te lassen. Dat kan tussen de twee gangen in gebeuren, maar ook tijdens het eten is het belangrijk om af en toe je bestek eens neer te leggen en jezelf te bedenken of je nog niet genoeg hebt.

Schakel alle toestellen uit, zet een zacht muziekje op, dim de lichten, dek de tafel mooi en schik je bord op een leuke, originele wijze. Zo krijg je meer zin in je eten en geniet je meer. Daardoor ga je vanzelf een pak rustiger eten waardoor je je minder snel overeet.

Gepureerd voedsel is leuk, maar je haalt pas echt voldoening uit je eten wanneer je eens goed kan kauwen op je eten. Grote stukken groenten zijn bijzonder goed om je spijsvertering op gang te brengen en de smaken in je eten tot zijn recht te laten komen. (br.she)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop miserie met vuurwerk


Hoop miserie met vuurwerk


http://img10.imageshack.us/img10/572/vuurwerkg.jpg



Nederlandse tieners (13 en 17) dood, veel gewonden met oogletsels of verminkt voor het leven, villa afgebrand door vuurpijlen in Vosselaar



Ondanks de waarschuwingen, reglementen en de campagnes is het weer flink uit de hand gelopen met vuurwerk de afgelopen nacht. In Vosselaar bij Turnhout is een grote villa uitgebrand. De brand was het gevolg van vuurwerk dat op het rieten dak terechtkwam. In de tuin waren vuurpijlen afgeschoten. Maar vooral bij onze noorderburen gebeurden veel drama's. Twee jongens, eentje van 13 en eentje van 17 overleden door vuurwerkbommen, tientallen Nederlanders, onder wie veel kinderen raakten gewond. Bij Het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tijdens de jaarwisseling zeker twintig vuurwerkslachtoffers binnengekomen.

Vanochtend werden in het ziekenhuis al vier slachtoffers geopereerd. In twee gevallen gaat het om kinderen van onder de 13 jaar die geen vuurwerkbril op hadden.

"Erger dan Irak"
De situatie in Nederland is zo ernstig dat twee jaarwisselingen gelijk staan aan het totale aantal beschadigde ogen bij alle soldaten uit de Verenigde Staten die in Irak hebben gevochten. Vorig jaar werden 25 Nederlanders blind door het afsteken van vuurwerk tijdens de overgang van oud naar nieuw. Tijdens de vorige jaarwisseling liepen 347 ogen van in totaal 297 patiënten oogletsel op. Alles wijst erop dat dat deze keer niet minder gaat zijn.

Twee tieners dood
Een 13-jarige jongen uit Utrecht overleed zaterdagochtend vroeg door een vuurwerkbom. Hij raakte zwaargewond toen onbekenden op een camping in Harderwijk het illegale vuurwerk afstaken en overleed later in het ziekenhuis.

Ook een 17-jarige jongen uit het Groningse Tolbert is zaterdagnacht om het leven gekomen nadat hij een zelfgemaakte vuurwerkbom had afgestoken. De jongen raakte iets na middernacht ernstig gewond in het dorp Boerakker en overleed later in de nacht in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Meisje van 15 verminkt
Diverse jongeren elders in het land liepen verwondingen op bij het afsteken van vuurwerk. In Brielle raakte een 15-jarig meisje gewond door een explosie, die vermoedelijk werd veroorzaakt door vuurwerk. Ze kreeg glasscherven in haar gezicht.

In het Groningse Boerakker liep een jongen door vuurwerk ernstig letsel aan zijn hoofd op. In Venray raakte een kind gewond bij het afsteken van vuurwerk. Nadere bijzonderheden daarover zijn nog niet bekend. In Emmen is een persoon met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd, nadat een vuurpijl een woning binnen was gevolgen.

"Verbieden"
Ondanks dat de verkoop van vuurwerkbrillen dit jaar sterk is gestegen, lijkt het aantal en de ernst van oogletsels door vuurwerk gelijk te blijven, stelt het instituut vast. De aan het ziekenhuis verbonden oogchirurg Tjeerd de Faber pleit al jaren voor een verbod op consumentenvuurwerk. In elk geval zou iedereen die in de buurt staat van plekken waar vuurwerk wordt afgestoken, een vuurwerkbril moeten dragen, vindt hij. "Een groot aantal slachtoffers had kunnen worden voorkomen als zij een vuurwerkbril hadden gedragen", aldus de oogspecialist.

Villa in de fik
In Vosselaar bij Turnhout is een grote villa uitgebrand. De brand was het gevolg van vuurwerk dat op het rieten dak terechtkwam. In de tuin waren vuurpijlen afgeschoten. De brandweer had de vlammen snel onder controle. Omdat het rieten dak bleef smeulen, was er echter veel rook. Uiteindelijk moest de brandweer het riet met grote machines verwijderen. Niemand raakte gewond, maar het huis is wel onbewoonbaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar in de wereld

Nieuwjaar in de wereld





Londen en Madrid
In de hele wereld is het nieuwe jaar verwelkomd met feesten en vuurwerk. In Londen zagen zaterdag honderdduizenden mensen een gigantisch vuurwerk bij het reuzenrad aan de rivier de Thames, nabij de Big Ben en Tower Bridge. Massa's mensen waren er ook in Madrid, waar op het plein Puerta del Sol traditioneel om middernacht een druif wordt gegeten bij elke van de twaalf klokslagen.

Het hoogste en het grootste
In het Arabische Dubai is het hoogste vuurwerk ter wereld afgestoken. Dat gebeurde vanaf het hoogste gebouw ter wereld, de 828 meter hoge Burj Khalifa die op 4 januari 2010 is geopend. De Australische stad Sydney heeft naar eigen zeggen het grootste vuurwerk ter wereld afgestoken. Hier is 7.000 kilo aan vuurwerk in rook opgegaan, voor de ogen van 1,5 miljoen toeschouwers op de stranden. Sommige mensen hadden al twaalf uur tevoren een plaatsje bemachtigd om het enorme spektakel goed te kunnen zien.

Kersteiland
Het nieuwe jaar begon het eerste op het kersteiland Kiritimati in de Grote Oceaan. Dat ligt in een uitstulping van de internationale datumgrens. Het nieuwe jaar begon daar al vrijdag om 11.00 uur Belgische tijd. De laatsten die 2011 ingaan, zijn inwoners van Hawaii zaterdag 11.00 uur onze tijd.

Parijs en Athene: geen vuurwerk
In Parijs hadden 200.000 mensen zich verzameld op de Champs-Elysées en rond de Eiffeltoren. Een bont vuurwerk kregen ze echter niet te zien. De stad had het vuurwerk strikt verboden om branden en gewonden te voorkomen. Wie toch iets afstak, moest een boete van 38 euro betalen. In Griekenland bleef het ook stil. De noodlijdende overheid had het traditionele vuurwerk wegbezuinigd.

Berlijn: Potts en Hasselhoff
In Berlijn was het grootste nieuwjaarsfeest van heel Duitsland. Rond de Brandenburger Tor kwamen honderdduizenden bijeen. Met veel oooh's en aaah's zagen ze een vuurwerkshow van een kwartier lang. De Britse tenor Paul Potts zong er voor zijn grootste publiek ooit. De Amerikaanse acteur David Hasselhoff (Knight Rider, Bay Watch) zong er ook.

China en de ruimte
Het ruimtestation ISS proostte vier maal op het nieuwe jaar. De zes bemanningsleden uit Rusland, VS en Italië telden steeds af naar de middernacht in hun drie vaderlanden. Een vierde maal deden ze dat op middernacht Greenwich-tijd. China viert het nieuwe jaar volgens de Chinese kalender pas op 3 februari.

Brussel en Leuven
Traditioneel is in Brussel om middernacht een groot nieuwjaarsvuurwerk afgestoken. Het vuurwerk op de Kunstberg stond dit jaar in het thema van het Europees voorzitterschap, de gebruikte kleuren en muziek waren die van de landen die dit jaar Europees voorzitter waren, met name België en Spanje.

In Leuven kwamen de feestvierders samen op de Oude Markt voor de "Leuven Countdown". Onder een grote discobal werd afgeteld naar het begin van het nieuwe jaar. Vorig jaar was het evenement een groot succes voor de cafés op de Oude Markt. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!