Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ideale dieetleeftijd: 28

De ideale dieetleeftijd: 28



Met uitzondering van wie dit jaar of de komende 28 zal worden, zullen veel vrouwen zuchten van frustratie. De meest succesvolle diëters blijken namelijk degene die begonnen op hun 28ste.

Op je 28ste heb je namelijk nog de tijd en de energie om door te zetten én je lichaam werkt ook beter mee: je vermagert sneller dan op andere leeftijden. Bovendien doen 28-jarigen aan een dieet om de juiste redenen: omdat ze bezorgd zijn om hun gewicht en gezondheid.

Geen interesse
Dertigers hebben het te druk om op hun gewicht te letten, terwijl veertigers en vijftigers vaker niet meer geïnteresseerd zijn in het perfecte lichaam.

"28-jarige vrouwen zijn veelal single, met een actief sociaal leven waardoor de focus vanzelf op gezonde voeding en een slanke lijn ligt. Ze werken hard, leven hard en verbranden daardoor meer", aldus onderzoekster Sue Beck.

Twee pogingen
Uit de studie bij 3.000 dertigplussers bleek ook dat het voorbije jaar twee dieetpogingen werden geprobeerd, waarvan drie kwart faalde. Gemiddeld werd 150 euro uitgegeven aan fitnessabonnementen of dieetclubs. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge lost eeuwenoude schuld af met koppel zwanen

Brugge lost eeuwenoude schuld af met koppel zwanen




Het stadsbestuur van Brugge heeft een koppel witte zwanen in bruikleen gegeven aan de stad Oudenburg. Jarenlang zwommen zwanen op het Vaardeken in Oudenburg, maar ze werden er verjaagd of stierven. Brugge heeft vandaag twee zwanen in bruikleen gegeven in het kader van haar kweekprogramma.

Meteen wordt daarmee een eeuwenoude schuld afgelost, want Oudenburg werd nooit eerder vergoed voor de stenen van het Romeinse castellum waarmee de Bruggelingen gingen lopen.
 
Kweekprogramma
Brugge zet een intensief kweekprogramma op voor zwanen. In dat kader werden al zwanen uitgezet op verschillende plaatsen in de stad zelf, in Zuienkerke en Damme. Nu wordt ook Oudenburg aan het lijstje toegevoegd. Als het jonge koppel een nageslacht krijgt, moeten de jongen volgens de afspraken aan Brugge worden geschonken.
Brugge heeft een eeuwenlange traditie met zwanen op haar Reien.
 
Legende
De aanleiding is een legende. De Oostenrijkse aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk zou de stad hebben gestraft om eeuwig zwanen te houden op haar Reien omdat ze zijn vertrouwensman Pieter Lanchals vermoordden toen die voor de aartshertog in de stad nieuwe belastingen kwam innen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstcollectie Dennis Hopper wordt geveild

Kunstcollectie Dennis Hopper wordt geveild


http://img266.imageshack.us/img266/4091/dennishopperl.jpg



Bij het bekende veilinghuis Christie's worden volgende week de parels uit de kunstcollectie van de overleden acteur Dennis Hopper geveild.

Het gaat onder meer om het wereldberoemde portret van de Chinese leider Mao Zedong, van Andy Warhol. Hopper heeft het doek in de jaren 70 wel twee keer beschoten, wat Warhol een prachtig initiatief vond. "Hij omcirkelde de kogelgaten en schreef er 'waarschuwingsschot' en 'kogelgat' bij", aldus een vriend over "het gezamenlijke kunstwerk". Vermoedelijk zal het werkje tussen de twintig- en de dertigduizend dollar opbrengen.

Onder de 300 aangeboden items bevindt zich ook 'Picnic on the Grass' van Bruce Conner. Ook dit schilderij zou tot dertigduizend dollar in het laatje kunnen brengen.

Ook posters van de films waar de acteur in speelden, die in de woning van de betreurde Hopper hingen, worden geveild. Het gaat onder meer om die van 'Apocalypse Now', 'Blue Velvet' en 'Speed'. Ook een script van Easy Rider, vol handgeschreven aantekeningen, zou veel waard kunnen zijn.

Hopper overleed in mei aan de gevolgen van kanker.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 voornemens die je beter niet maakt

10 voornemens die je beter niet maakt


http://img534.imageshack.us/img534/3792/voornemens.jpg


Er zijn ook in voornemens klassiekers (stoppen met roken, afvallen, meer sporten), trends én voornemens die je beter niet maakt. Niet noodzakelijk omdat het gedoemd is te mislukken, maar omdat je jezelf onder druk zet of omdat je de voordelen van iets overschat.

1)    Trouwen/een baby tegen eind 2011
Voor mensen met Een Plan is het heel verleidelijk om dit soort voornemens te maken. Maar De Ware komt niet zomaar op je pad, en een kindje is ook niet altijd zo evident te realiseren. Door het in een tijdsschema te forceren, zet je ook jezelf (en je relatie) onder druk wat net het tegenovergestelde effect kan hebben. Wanhoop is niet bepaald aantrekkelijk. Geniet van wie je bent en wat je hebt, er is al stress genoeg in je leven.

2)    Haar verven
Je haar verven in een tegenovergestelde kleur (van zwart naar blond of van blond naar brunette of rood) verven, daar heb je durf voor nodig. Helaas kan het ook grandioos mislopen, met veel tranen en verloren centjes tot gevolg. Probeer eerst highlights ofenkele tinten lichter/donkerder. De transitie geleidelijk maken verhoogt de kans op succes.

3)    Beroemd worden
Het geld, de kleren en het leven lijken erg aantrekkelijk, maar beroemdheden houden niet veel privacy en/of waardigheid over. Werkelijk alles wordt opengesmeerd, en alles is tijdelijk. Werk aan je talent, aan je presentatie en performance, en je zal veel verder komen dan een steile opgang naar het sterrenrijk (en een pijnlijke val terug).

4)    Stoppen met Facebook of Twitter
Facebook en Twitter zijn een deel van het leven geworden. Wie ermee stopt, zet zichzelf de facto buiten de samenleving.

5)    Nieuwe garderobe
Leuk voor als je geld hebt, maar moet het meteen zoveel zijn? Koop enkele basisstukken en hippe accessoires om je huidige kleding te moderniseren. Goedkoper, meer variatie én minder frustratie als de mode het jaar erop alweer veranderd blijkt (en je moet vaststellen dat je de helft van je nieuwe kleren niet hebt gedragen).

6)    Suiker en/of koolhydraten schrappen
Westerlingen zijn over het algemeen suikerverslaafd. Suikers minderen is dus zeker een goed idee, maar ze schrappen is quasi onhoudbaar want moeilijk en het verhoogt de kans op vreetbuien. Bovendien mag je lichaam met mate wel suiker hebben. Koolhydraten is nog een ander verhalen: zij vormen de energiebron voor je lichaam. Ze schrappen is je lichaam energie ontzeggen, waardoor je metabolisme op een lager pitje gaat branden. Wil je echt vermageren, eet dan de juiste porties en vermijd enkelvoudige koolhydraten (wit brood, witte rijst of pasta).

7)    Je ex terugwinnen
Op enkele uitzonderingen na, is een ex terugwinnen meestal een slecht idee. Het is een ex voor een reden. Hou dus goed voor ogen waarom het is misgelopen, en spendeer de energie in plaats daarvan aan iemand anders - of aan jezelf.

8)    Een blog starten
Bloggen is net zoals een dagboek schrijven: therapeutisch, maar dan voor een publiek. Vele blogs stranden echter bij gebrek aan doorzettingsvermogen.

9)    Terug in die broek/dat jurkje passen

Nobel streven, maar je bent niet meer dezelfde als tien of vijftien jaar geleden. Als je overgewicht hebt, moet je zeker afvallen maar werk naar een realistisch doel toe. Stel je de verwachtingen te hoog in, dan duurt het lang voor je iets bereikt, en hoe langer dat duurt, hoe sneller je zal opgeven.

10)    Hem proberen veranderen
Hij is wie hij is, en het enige dat je kan doen om gemakkelijk samen te leven, is goede afspraken te maken. Wil hij zich niet aanpassen aan jou, dan heb je twee keuzes: dat accepteren, of het beëindigen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook mysterieuze massale vissterfte op drie plaatsen


Nu ook mysterieuze massale vissterfte op drie plaatsen






Terwijl er nog koortsachtig wordt gezocht naar de oorzaak van duizenden vogels die dood uit de lucht vielen in Arkansas, Lousiana en Zweden, presenteert de natuur ons met een nieuw raadsel: massale vissterfte in Brazilië, Nieuw-Zeeland en de VS. Ondertussen blijkt dat er ook in Kentucky enkele dagen geleden een hoop dode vogels uit de lucht vielen.

In de Chesapeake Bay in Maryland aan de Oostkust van de Verenigde Staten zijn de jongste dagen minstens twee miljoen dode vissen komen bovendrijven. Het is vooral spot, een baarsachtige. Waarom is vooralsnog een raadsel. Maryland Department of the Environment woordvoerder Dawn Stoltzfus heeft het over "cold-water stress" als een mogelijke oorzaak, maar geeft toe dat dat voorlopig een gok is.



Northwest Creek.
Northwest Creek.



Aan de kust van de Braziliaanse regio Parana spoelde de jongste dagen ook al zeker 100 ton sardienen, baars en meerval aan. Ook daar is het raden naar de oorzaak. En de stranden van het Nieuw-Zeelandse schiereiland Coromandel werden overspoeld met snappers, waarvan er veel zijn die om één of andere reden hun ogen kwijt zijn. Het Nieuw-Zeelandse Department of Conservation houdt het voorlopig op "waarschijnlijk verhongerd", maar ook hier is er geen echte sluitende uitleg.


Die kan overigens nog een poosje op zich laten wachten. In augustus spoelden in één week op twee plaatsen aan de Amerikaanse Oostkust die bijna 300 kilometer uit elkaar liggen (Fairhaven in Massachusetts en New Jersey Beach) ook miljoenen dode vissen aan. Het Department of Environmental Protection zoekt al maanden naar de oorzaak, maar heeft nog steeds geen uitleg gevonden, ook al niet voor een ander gek fenomeeen: de meeuwen blijven om één of andere reden ver weg van de dode vissen.


Enkele dagen geleden raakte bekend dat bij het plaatsje Beebe in de Amerikaanse staat Arkansas door nog onbekende oorzaak duizenden vogels dood uit de lucht vielen. Zo'n 200 kilometer verderop werden honderdduizenden dode vissen aangetroffen in de rivier Arkansas. Het ging vooral om zoetwaterbaarzen in de omgeving van de plaats Ozark, wat volgens de autoriteiten aangeeft dat het niet om vervuiling gaat. Dan zouden alle vissen in dat gebied zijn getroffen.


Sandy Point, Maryland.
Sandy Point, Maryland.


Ook in de buurt van Baton Rouge (Louisiana), 500 kilometer van Beebe, vielen ongeveer 500 vogels, dezelfde soort overigens dood, enkele dagen later uit de lucht. En gisteren werd bekend dat tussen de 50 en 100 dode kauwen dinsdagavond laat op straat aangetroffen in het Zweedse stadje Falkoping. Ondertussen blijken ook in Kentucky honderden vogels dood uit de lucht te zijn gevallen begin deze week.


Er zijn verschillende verklaringen geopperd voor de dode vogels: stress door nieuwjaarsvuurwerk (Arkansas en Zweden), de koude (Zweden), tegen hoogspanningsdraden gevlogen (Lousiana). Volgens Dan Cristol, biologieprofessor en medestichter van het Institute for Integrative Bird Behavior Studies aan de befaamde William & Mary-universiteit, kloppen geen van al die verklaringen. De hoogspanningsdraden doet hij af als een fabeltje want de vogels hebben al lang geleerd die te vermijden. Bovendien bleken slechts een klein deel van de dode vogels in Lousiana tekenen te vertonen die zouden kunnen wijzen daarop. Ook het vuurwerk lijkt hem geen reden: "tenzij iemand zo'n roost met vuurpijlen gaat bestoken en de vogels letterlijk zou opblazen". Wat dan wel? Cristol sluit een virus niet uit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierde slachtoffer meldt zich: Nonnen ontmaagdden me

Vierde slachtoffer meldt zich: "Nonnen ontmaagdden me"


http://img411.imageshack.us/img411/5277/kortrijkseweeshuisstell.jpg


Bovenop de drie formele klachten over seksueel misbruik in het voormalige Kortrijkse weeshuis Stella Maris, citeert de krant Het Laatste Nieuws in haar donderdageditie een vierde slachtoffer. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Vlaams-Brabant, die vandaag eveneens een klacht wil indienen bij het Kortrijkse parket.

Dagelijks gooiden de zusters de bedplassers, een veelvoorkomend fenomeen in het weeshuis, in een bad. "Dat was de ideale plaats voor het misbruik", getuigt P.L. in de donderdagkrant van Het Laatste Nieuws. "We waren als de dood voor die wasbeurten. De nonnen waren agressief en slingerden allerlei verwensingen naar ons hoofd. Ze wasten ons zeer brutaal en grepen ons tussen de benen. Ik herinner me niet zoveel meer van toen ik klein was, behalve dat het pijn deed."

Aan lot overgelaten
"Ik weet wel nog zeer goed dat een non me penetreerde toen ik een jaar of negen was", vervolgt P.L. "Brutaal, met haar vinger. Ik schreeuwde het uit van de pijn. Ze legde me het zwijgen op. 'Als je nog meer huilt, dan zal ik je in een verbeteringsgesticht steken', brieste ze. Even later pakte ze mijn handje en wreef ermee over haar borsten. 'Ik heb nog iets voor jou', zei ze op zachtere toon. Zo ging dat in Stella Maris. Vreselijk. Wij ondergingen het, omdat we aan ons lot overgelaten werden. Ik heb mijn hele leven gezwegen, maar nu zal ik die zusters aanklagen. Beter laat dan nooit."
 
Destijds kreeg het weeshuis weliswaar jaarlijks bezoek van een jeugdrechter, maar die wist volgens het slachtoffer van niets. "We werden de dag voordien al verwittigd. 'Pas op, morgen komt de rechter. Als je domme dingen zegt, vlieg je meteen weg'", verduidelijkt ze nog.
 
Bernadette weet van niets
Het misbruik dateert opnieuw van de jaran '60. De enige nog levende zuster die in die periode in het tehuis werkte, zuster Bernadette (97), zegt donderdag in de kranten van de Coreliogroep dat ze in de verste verte geen weet had van de feiten. "Ik heb nooit iets gehoord, nooit iets gezien", luidt het.
 
De Belgische bisschoppenconferentie neemt voorlopig geen standpunt in. "Alle klagers moeten zich wenden tot het gerecht. We wachten af", zei woordvoerder Toon Osaer aan de krant Het Laatste Nieuws. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze met gouden radiostem krijgt tweede kans

Dakloze met gouden radiostem krijgt tweede kans

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een voormalige radiopresentator die aan drank en drugs verslaafd raakte, mag aan de slag bij basketclub Cleveland Cavaliers. Dat heeft de 53-jarige Ted Williams, die jarenlang op straathoeken in Cleveland met staaltjes van zijn 'godgegeven stem' kleingeld vergaarde, te danken aan een filmpje op het internet.

Voor 10.000 dollar mag Williams, die al twee jaar clean zegt te zijn, nu stadioncommentaar geven voor de Cavaliers.

Williams kreeg op zijn veertiende, na een schooluitstapje naar een lokaal radiostation, de radiomicrobe te pakken. De man heeft zeven dochters en twee zonen. Vandaag is hij te gast in de 'Today Show'
.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It For You

Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It For You

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bryan  Adams (Kingston (Ontario), 5 november 1959) is een Canadese zanger. Hij wordt ook wel de Canadese Bruce Springsteen genoemd.

Als kind trok hij met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later verliet hij de school en trok hij door Canada om op te treden. Als 18-jarige kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.

Zijn grootste successen behaalde Bryan Adams begin jaren '90 onder de productionele leiding van Robert John "Mutt" Lange, een Zuid-Afrikaanse topproducer. Zijn single (Everything I Do) I Do It for You werd een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland. In veel landen, waaronder Nederland, was het de bestverkochte single van 1991. In Nederland bleef het nummer 12 weken op de eerste positie staan in de Nationale Hitparade, destijds een record. Het nummer stond op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.

Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met Have You Ever Really Loved A Woman? (afkomstig van de soundtrack van de film Don Juan de Marco) en All For Love (van de soundtrack van de film The Three Musketeers). Dat laatste nummer zong hij met Rod Stewart en Sting. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn Summer of '69, It's Only Love (met Tina Turner) en When You're Gone (met Mel C.). In 2005 kwam er een greatest hits album (2-CD) uit waar al zijn grootste hits plus enkele live-opnames op staan, genaamd Anthology.

In de Nederlandse Top 2000 van Radio 2 staat Bryan Adams verschillende keren genoteerd. Summer of '69 scoort al jaren goed, evenals (Everything I Do) I Do It for You, Heaven en Run To You. In België stond het nummer Summer of '69 al jaren op de tweede plaats in de eindejaarshitlijst Donna's top aller tijden. Het moest enkel Bohemian Rhapsody van Queen laten voorgaan. Op vrijdag 14 december 2007 kwam daar verandering in. Summer of '69 liet na 6 jaar Bohemian Rhapsody achter zich.

In juni 2007 gaf Bryan Adams een concert in een uitverkochte Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis. Op 14 maart 2008 kwam zijn elfde album uit genaamd: "11". Ter promotie van dit album gaf Adams weer een reeks concerten waarbij opnieuw Ahoy en het Sportpaleis.

Bij de opening van de Olympische Spelen in Vancouver (2010) zong Bryan Adams samen met Nelly Furtado het nummer Bang the Drum.




» Reageer (0)
05-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar komt ie: de meest deprimerende dag van het jaar


Daar komt ie: de meest deprimerende dag van het jaar




De derde maandag van het jaar is de meest deprimerende dag van het jaar. Het is de dag waarop je de nieuwjaarsvoornemens voorgoed opgeeft, de gezelligheid van de feestdagen is weggeëbd, er weinig is om naar uit te kijken en de rekeningen van het kerstfestijn komen toe. In combinatie met grijze lucht, koude temperaturen en weinig zonlicht, krijg je de meest deprimerende dag van het jaar, zo legt evolutionair psycholoog Dan Kruger uit.

Om het van de positieve kant te bekijken: we zijn goed op weg naar de gelukkigste dag van het jaar: 17 juni.

Op basis van de inhoud van tweets van New Yorkers en Facebookposts werden ook de andere belangrijke dagen en periodes van het jaar geïdentificeerd.

April, mei, oktober: vrijwilligerswerk
In de lente en de herfst is er een piek wat betreft vrijwilligerswerk, voornamelijk begin april, begin mei en begin oktober. In de zomer is het rustiger op dat vlak, omdat de meesten op vakantie zijn.

Zomervakantie: ontrouw
Zijn het de temperaturen, de korte rokjes of de bikini's aan het zwembad? In elk geval, zijn de zomermaanden de piekperiode voor ontrouw. Omdat er (apart) op vakantie gegaan wordt (en er dus ontmoetingen zijn aan het zwembad), omdat het weer beter is of omdat de routine doorbroken wordt. Dit geldt overigens voor mannen en vrouwen.

Midden juni: werk
De beste periode om aangenomen te worden is midden juni, maar dat waarschijnlijk ligt vooral aan de toename in vakantiejobs en aan het feit dat jongeren vaker tweeten dan ouderen.

17 juni: de gelukkigste dag van het jaar
De derde vrijdag van juni is de gelukkigste dag van het jaar, vooral als je in Central Park bent. Genieten van zon, groen, (relatieve) rust en een uurtje vrij, doet het geluksgevoel duidelijk toenemen. Over het algemeen zijn we gelukkiger op zondag en feestdagen, zoals Valentijn, Thanksgiving en Nieuwjaarsdag.

Juli: een baby
De meeste baby's worden geboren in de zomer en het begin van de herfst, met een piek in juli. In februari worden het minst baby's geboren, maar dat is dan ook een extreem korte maand. Op dinsdag werden het meest baby's geboren, op zondag het minst. Dat kan verklaard worden door de 'geplande' bevallingen, zoals keizersnede en inleidingen.

December: relatiebreuk
In december, en de celebs bewezen het, heb je het meest kans dat je relatie op de klippen loopt. Vooral de weken die de aanloop naar kerst vormen, vertonen een piek, net als de week voor Valentijnsdag. Breuken vinden vooral op maandag plaats.

Kerstmis: minst kans op relatiebreuk
Op kerstdag en luie augustusdagen gaan maar weinig mensen uit elkaar, zo bleek nog.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen remt ontwikkeling Alzheimer af

Wandelen remt ontwikkeling Alzheimer af


http://img413.imageshack.us/img413/1600/wandelen.jpg



Wekelijks 8 kilometer wandelen zou de cognitieve achteruitgang van mensen met milde geheugenstoornissen en Alzheimer afremmen. Voor gezonde mensen ligt de lat op 10 kilometer.

Wetenschappers van de Amerikaanse University of Pittsburg onderzoeken of er een verband bestaat tussen beweging, in dit geval wandelen en de geheugenactiviteit van mensen. Onder leiding van dokter Raji volgen de onderzoekers het wekelijks wandelpatroon van 426 mensen.

Hiervan zijn er 299 gezond met een gemiddelde leeftijd van 78 jaar, 83 mensen lijden aan milde geheugenstoornissen en 44 aan Alzheimer. De groep met geheugenproblemen is gemiddeld 81 jaar oud.

Hersenscan
Tien jaar na de start van het onderzoek is van alle proefpersonen via MRI hersenscans de verandering in hersenvolume gemeten. Onderzoeksleider Raji legt uit dat het hersenvolume een belangrijke parameter is om de gezondheid van het brein in af te lezen. 'Daalt het hersenvolume dan betekent dit dat de hersencellen afsterven en de cognitieve achteruitgang toeneemt. Blijft het volume constant, dan blijven ook de hersenen gezond.'

8 kilometer
De onderzoekers zagen dat wie de voorbije tien jaar veel wandelde, een groter hersenvolume had. Wie leed aan een geheugenstoornis of Alzheimer moet wekelijks 8 kilometer wandelen om het volume op peil te houden en de cognitieve achteruitgang af te remmen. Bij gezonde mensen lag het kilometergemiddelde rond de 10 kilometer om het hersenvolume constant te houden en geheugenproblemen te vermijden.

Geen remedie
De eerste onderzoeksresultaten zijn hoopgevend voor mensen met geheugenproblemen en Alzheimer. Wandelen is echter geen remedie, benadrukt dokter Raji. ‘Maar, we weten nu wel dat wandelen de weerstand van het geheugen sterk kan verbeteren waardoor de geheugenaandoeningen minder snel evolueren en doorbreken.’ (br.gezondheidsnet)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen vogels vallen nu ook dood uit de lucht in Europa

Tientallen vogels vallen nu ook dood uit de lucht in Europa


http://img691.imageshack.us/img691/690/vogelsvallendood.jpg



Nadat het bizarre fenomeen zich al voordeed in de Amerikaanse staten Arkansas en Louisiana, wordt nu ook Europa geconfronteerd met vogels die in grote getale dood uit de lucht vallen. Tussen de 50 en 100 dode kauwen werden dinsdagavond laat op straat aangetroffen in het Zweedse stadje Falkoping. Dat berichtten lokale media.
 
Dierenartsen proberen een verklaring te vinden voor het ongewone fenomeen. De vindplaats werd afgespannen en experts zijn ter plaatse.
 
Enkele dagen geleden stortten duizenden vogels neer in de Amerikaanse staat Arkansas. Een theorie was dat de vogels getraumatiseerd waren door nieuwjaarsvuurwerk. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoo ontdekt na 22 jaar dat mannelijk nijlpaard een 'zij' is

Zoo ontdekt na 22 jaar dat mannelijk nijlpaard een 'zij' is



De verzorgers van de Riga Zoo in Letland zijn er na 22 jaar achtergekomen waarom hun koppel nijlpaarden er maar niet in slaagde voor een nageslacht te zorgen. Hun 'hij' bleek een 'zij' te zijn.

De Oekraïense stad Kharkiv schonk het nijlpaard Funtiks in 1990 aan de zoo van de Letse hoofdstad Riga. Ondanks verwoede pogingen slaagden de verzorgers er echter maar niet in bij 'hem' voldoende enthousiasme op te wekken om voor het getrappel van kleine nijlpaardpootjes te zorgen.
 
Binnen de muren van de dierentuin heerste al langer het vermoeden dat Funtiks een vrouwtje was, maar het vaststellen van het geslacht bij nijlpaarden is nu eenmaal een erg heikele klus. Na een helpende hand van Duitse specialisten is Funtiks nu toch omgedoopt tot Funta.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar groeit door bij kaalheid

"Haar groeit door bij kaalheid"



Amerikaanse onderzoekers denken de oorzaak van kaalheid bij mannen te hebben ontdekt. De haarzakjes, waaruit de haren groeien, produceren microscopisch kleine haren, die met het blote oog niet te zien zijn. Dat meldde de BBC woensdag.

Het feit er nog haren groeien, biedt volgens de wetenschappers hoop op een oplossing. De stamcel die betrokken is bij het maken van de haar, zou zo gemanipuleerd kunnen worden dat er weer een volwaardige haar uit het haarzakje komt. Uiteindelijk zou een crème kunnen worden ontwikkeld die de stamcellen stimuleert.

Het team van de Universiteit van Pennsylvania vergeleek de werkende en falende haarzakjes van mannen. Op de kale plekken waren evenveel stamcellen aanwezig, maar er waren minder volwassen cellen. Daardoor krimpen de haarzakjes en komt er een kleinere haar te voorschijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah McLachlan - Possession

Sarah McLachlan - Possession

Klik op de foto om haar te beluisteren






Sarah McLachlan (Halifax (Nova Scotia), 28 januari 1968) is een Canadese zangeres.

McLachlan is geboren te Halifax en werd als kind geadopteerd. Op haar zeventiende speelde ze in de New Wave-band October Game. In 1988 tekende ze een platencontract bij het onafhankelijke label Nettwerk. Ze verhuisde naar Vancouver, waar ze in 1988 haar eerste album opnam.

Sarah McLachlan verkocht sinds haar debuutalbum "Touch" in 1988 meer dan 25 miljoen albums en won drie Grammy Awards.



» Reageer (0)
04-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien tips tegen zweetvoeten

Tien tips tegen zweetvoeten



Nu je voetjes warm ingeduffeld worden, duiken ook meer zweetvoeten op. Het is echter een fabeltje te denken dat enkel mannen zweetvoeten hebben. Sommigen hebben er nooit last van, anderen hebben het al op het moment dat ze uit de douche stappen. Dit doe je eraan?


In de eerste plaats is het niet het zweet van zweetvoeten dat ruikt, maar de bacteriën op je huid. Die voeden zich op het zweet. Hoe meer zweet,  hoe meer bacteriën en dus ook geur.







1. Was elke dag de voeten.
2. Droog de voeten na het wassen goed af, ook tussen de tenen.
3. Draag goed ventilerende schoenen.
4. Vermijd kunststof materialen zoals rubber en nylon.
5. Draag sokken van katoen of wol in plaats van polyester.
6. Draag elke dag schone sokken of wissel deze vaker, wanneer nodig.
7. Draag niet elke dag dezelfde schoenen, om deze te kunnen laten drogen. Koop schoenen van goede kwaliteit en liefst met natuurlijke materialen als leder zodat deze kunnen ademen.
8. Verzorg de voeten goed en verwijder oude huidcellen en eelt.
9. Gebruik anti-transpiratie sprays om de bacteriën die de geur veroorzaken, te doden. Laat het opdrogen voor je de sokken aantrekt.
10. Gebruik talkpoeder om de voeten droog te houden. Ook ontgeurende zolen kunnen helpen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel denkt aan euthanasie


Marie-Rose Morel denkt aan euthanasie


http://img694.imageshack.us/img694/6598/marierosemorel.jpg


De gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel blijft achteruitgaan. De 38-jarige voormalige politica geeft de strijd tegen kanker niet op, maar overweegt wel euthanasie

Begin 2009 werd bij Morel baarmoederkanker vastgesteld. Tegen alle prognoses in kreeg ze negen maanden later het verlossende nieuws dat ze de ziekte had overwonnen. In juli vorig jaar bleek echter dat ze hervallen was. Volgens dokters had ze nog zes maanden te leven.

In Story vertelt Morel dat ze de strijd niet heeft opgegeven en intussen vrijwillig 'proefkonijn' is geworden. Ze onderging al een aantal alternatieve behandelingen. Zo liet ze zich onder andere inspuiten met het kippenvirus om haar afweersysteem te stimuleren en werd haar bloed verrijkt.

In het interview vertelt Morel dat ze ook euthanasie niet uitsluit. 'Als je een hond een spuitje geeft als het te erg wordt, dan vind ik dat je als mens daar ook recht op hebt. Iedereen weet dat ik het standpunt van het Vlaams Belang tegen euthanasie nooit onderschreven hebt', klinkt het.

De politica heeft beslist dat ze vrijwillig uit het leven zou stappen op basis van twee criteria: 'Ten eerste moet ik overtuigd zijn dat er geen weg terug meer is. Ten tweede moet ik ondraaglijk veel pijn hebben. Maar wees gerust: als ik ondraaglijk veel pijn lijd en ik heb nog een waterkans om te genezen, dan zal ik die kans grijpen', aldus Morel. (br.het nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man van 10 miljard: Mark Zuckerberg in top-40 Forbes


De man van 10 miljard: Mark Zuckerberg in top-40 Forbes


http://img412.imageshack.us/img412/329/markzuckerbergm.jpg


Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, mag twee vrienden aan zijn ongetwijfeld al grote lijst friends toevoegen: de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs en een Russische investeerder. Zij investeren samen zo'n 500 miljoen dollar in de sociaalnetwerksite, waardoor Facebook nu zowat 50 miljard dollar waard is én Zuckerberg dankzij zijn aandeel in het bedrijf zijn persoonlijk vermogen plotsklaps verdubbeld ziet. De 26-jarige gaat tegenwoordig door het leven als de man van 14 miljard dollar (10,4 miljard euro) en springt van plaats 212 naar veertig in Forbes' lijst van rijkste miljonairs op deze aardbol.


De deal sluit een meer dan succesvol 2010 af voor Zuckerberg. Zijn leven werd er verfilmd in de blockbuster 'The Social Network' en door Time werd hij uitverkozen tot 'Persoon van het Jaar'. Door de dubbele deal, waarmee de New York Times gisteren naar buiten kwam op basis van anonieme bronnen, is Facebook nu ook meer waard dan gevestigde groepen als eBay, Yahoo! en mediabedrijf Time Warner.


De intrede van Goldman Sachs -dat bekend staat als een van Wall Streets gewiekste investeerders- in het kapitaal van Facebook, versterkt de geloofwaardigheid en macht van de socialenetwerksite. De astronomisch hoge waardering verhoogt volgens de New York Times wel de druk op de Facebook-top om de groep naar de beurs te brengen, iets waar ze zich sinds de oprichting tegen verzetten.


Het verse geld (450 miljoen dollar van Goldman Sachs en 50 van de Russische investeerder Digital Sky Technologies) moet Facebook toelaten nieuwe middelen te ontwikkelen en te verwerven, of topwerknemers bij de concurrentie weg te halen en zoekmachine Google nog meer naar de kroon te steken. Facebook ging in 2010 Google voorbij als de meest bezochte website in de States, volgens Experian Hitwise, een bedrijf gespecialiseerd in internet research.


Facebook heeft wereldwijd meer dan 500 miljoen actieve gebruikers per maand en scoorde in november 647,5 miljoen unieke visits. Dat is maar liefst 48 procent meer dan in november 2009. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vechtscheidingen binnenkort in tijd beperkt

Vechtscheidingen binnenkort in tijd beperkt



Alle partijen in de Senaat hebben zich achter een wetsvoorstel geschaard dat vechtscheidingen in de tijd beperkt, in principe tot tien maanden. Daardoor is het zeker dat het voorstel dit jaar nog wet wordt, schrijven de Concentra-kranten.


Het voorstel in kwestie is van de hand van sp.a-senator Guy Swennen, die destijds voorzitter was van de subcommissie familierecht in de Kamer. Het omvat dertien maatregelen om de boedelscheiding na een echtscheiding ordentelijker te laten verlopen.
 

Voor de beperking in de tijd voorziet het voorstel twee mogelijkheden. Ofwel spreekt het voormalige koppel samen een tijdspad af. Houden ze zich daar niet aan, dan mag de notaris-vereffenaar geen rekening houden met vragen, voorstellen of opmerkingen die niet op tijd binnenkwamen. Ofwel krijgen ze een bindende termijn opgelegd, die in standaardzaken tien maanden zal bedragen.


Voorts bepaalt het voorstel dat de rechtbank niet meer moet tussenkomen bij elke stap in de procedure, dat de procedure vroegtijdig afgebroken kan worden door een tussenakkoord en dat bepaalde goederen - zoals onroerend goed in het buitenland - om praktische redenen van de verdeling uitgesloten kunnen worden. Ook zal nog slechts met één notaris-vereffenaar gewerkt worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels die uit de lucht vielen in Arkansas stierven uit angst

Vogels die uit de lucht vielen in Arkansas stierven uit angst





De duizenden dode vogels die op 1 januari uit de lucht kwamen vallen boven het stadje Beebe in de Amerikaanse staat Arkansas, zijn gestorven door angst. Dat hebben hoge verantwoordelijken van de veterinaire diensten van Arkansas gemeld.

De mysterieuze vogelregen begon al op oudejaarsavond. Volgens de lokale autoriteiten in de zuidelijke staat lagen de straten van het stadje bezaaid met meer dan vijfduizend vogels.

"We zijn nu nagenoeg zeker dat een trauma aan de basis van hun dood lag", aldus George Badley van de veterinaire dienst. De staat Arkansas is desalniettemin een onderzoek gestart om na te gaan of ze niet het slachtoffer werden van vergiftiging of ziekte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als je zoon meisjeskleding aan wil?

Wat als je zoon meisjeskleding aan wil?

Klik op de foto om het interview te bekijken





De Amerikaanse vijfjarige Dyson hult zich bijzonder graag in meisjesoutfits. Zijn mama schreef er een boek over 'My Princess Boy' en roept intussen op tot meer verdraagzaamheid. "Laat elk kind zich uitdrukken zoals het zelf wil".

Geen haan die kraait als meisjes zich graag in jongenskleding hijsen. Anders is het met jongens die willen rondhuppelen in mooie jurkjes of rokjes, daar strookt het  maatschappelijk gedachtengoed minder mee. Neem nu de vijfjarige Amerikaanse Dyson, te zien op de populaire 'Today Show'. Samen met zijn moeder tracht hij het algemene gedachtengoed te overtuigen dat ieder recht heeft om zichzelf uit te drukken zoals die zelf wil.

Boek
Mama Cheryl Kilodavis schreef het boek met de bedoeling een dialoog op te starten voor kinderen, leraars en volwassenen opdat iedereen mag zijn wie hij wil zijn. "Pesten is algemeen goed geworden en dat moet eindigen", vindt de mama. "We moeten anderen bijstaan als hen het recht wordt ontnomen om zich uit te drukken. Mijn kind leert me hoe ik hem elke dag kan accepteren. Willen we dan niet dat al onze kinderen opgroeien in een wereld waarin ze mogen zijn wie ze willen zijn, zonder anderen te kwetsen of gekwetst te worden?".




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!