Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder overleden anorexiamodel pleegt zelfmoord

Moeder overleden anorexiamodel pleegt zelfmoord


http://static-c.telenetportaal.be/tmp/410/290/r/2998/201012291912-1_frans-anorexiamodel-isabelle-caro-28-overleden.jpg


In november vorig jaar overleed het 28-jarige model Isabelle Caro na een jarenlange strijd tegen de eetstoornis anorexia. Haar moeder, verteerd door een huizenhoog schuldgevoel, stapte eerder deze maand uit het leven.


Dat verklaarde de stiefvader van het model in de Zwitserse krant 20 Minutes. "Marie voelde zich schuldig omdat ze haar dochter in het Bichat ziekenhuis had laten opnemen. Isabelle wilde niet naar dat ziekenhuis".

Nalatigheid van medisch personeel
De man is van oordeel dat zijn stiefdochter, die met extreme uitdrogingsverschijnselen in de kliniek werd opgenomen, overleden is "door herhaalde gevallen van nalatigheid van de medische staf". Hij klaagt het ziekenhuis daar ook voor aan.

Moeilijke kindertijd
In 2008 schreef Isabelle in haar autobiografie dat haar moeder niet wilde dat ze opgroeide. Een jaar eerder schokte haar beeltenis de wereld. Een campagne voor een Italiaans modehuis, met het opschrift 'No Anorexia', toonde een naakte Isabelle, met uitstekende botten en een vale blik. Ze woog toen amper 34 kilo. Ze getuigde dat ze al van haar dertiende, wegens "een moeilijke kindertijd", aan anorexia leed.

"Ik heb mezelf te lang verborgen. Nu wil ik mezelf zonder vrees tonen, hoewel ik weet dat mijn lichaam afkeer opwekt. Ik wil genezen, ik hou van het leven en van de wereld. Ik wil jonge mensen tonen hoe gevaarlijk deze ziekte is".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The police - Every breath you take

The police - Every breath you take

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Police is een popgroep die bestaat uit drie leden: Sting, Stewart Copeland en Andy Summers. Zij boekte haar grootste successen in de jaren tachtig en is officieel nooit uit elkaar gegaan.

Stewart Copeland wilde een nieuwe groep oprichten en had daarvoor al een naam: 'The Police'. Hij had Sting reeds aan het werk gezien en dacht aan hem om in zijn nieuwe groep te spelen. De derde persoon werd Henri Padovani, een 24-jarige Corsicaan. Samen brachten ze op 12 februari 1977 de eerste single van The Police uit: 'Fall Out'. Hun carrière kwam echter niet van de grond. Toen producer en tevens bassist Mike Howlett Sting uitnodigde om in zijn nieuwe groep Strontium 90 mee te spelen, zag het ernaar uit, dat dit het einde van The Police zou betekenen. Maar toen Howletts drummer op het laatste moment afhaakte, nam Stewart zijn plaats in. Bij een repetitie werden ze voorgesteld aan Andy Summers, destijds de leadgitarist bij Mike Howlett. Zowel Stewart als Sting wilden Andy bij de groep, maar Andy wilde dat ze eerst Henri ontsloegen. Na enkele optredens met hun vieren werd de knoop doorgehakt en Henri werd ontslagen. Hun livedebuut was op 18 augustus 1977 in de Rebecca's club in Birmingham. In 1979 staat de band op Pinkpop tijdens hun zomertournee langs diverse festivals. De bandleden beschouwen dit optreden als bepalend voor de rest van hun carrière.

Daarna kwam hun groep echt van de grond met klassiekers als So lonely, Roxanne, Can't stand losing you, Message in a bottle, Walking on the moon, Don't stand so close to me, De Do Do Do De Da Da Da, Every little thing she does is magic, Spirits in the material world, Every breath you take, King of pain en vele andere. In 1985 viel de groep uiteen na ruzies. Officieel is de groep nooit uit elkaar gegaan, maar was er sprake van een ingelaste pauze voor solo-projecten van de bandleden.

Op aandringen van Sting is de band in 2007 weer actief in een reünietour ter ere van de dertigste verjaardag van The Police. In eerste instantie voelden Stewart Copeland en Andy Summers hier weinig voor, maar toen Sting voorstelde om de inkomsten gelijk te verdelen gingen ze in zijn enthousiasme mee. In het verleden verdiende Sting als frontman namelijk meer dan de overige bandleden.

Op 11 februari 2007 opende The Police de 49e jaarlijkse Grammy Awards met het legendarische nummer Roxanne. In het voorjaar startte hun reünietour in Vancouver (Canada) en op 13 en 14 september hebben zij in Nederland twee optredens gegeven in de Amsterdam ArenA. In het voorprogramma stond Fiction Plane, de band van Joe Sumner, de zoon van Sting. Daarnaast verschijnt er een verzamelalbum waarop een bonusnummer 'Fall Out' is toegevoegd, de allereerste single uit 1977.

Op 8 oktober 2007 was het de beurt aan België voor een uitverkocht optreden. Het tweede voorzien op 9 oktober 2007 werd afgelast omdat Sting last kreeg van zijn stem. De eerste signalen hiervan waren reeds te merken op het optreden van 8 oktober. Ook in Antwerpen werd het voorprogramma verzorgd door Fiction Plane. Op 7 juni 2008 speelde The Police nog op het festival TW Classic in Werchter, België.




» Reageer (0)
19-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 op 3 slachtoffers van verkrachting is minderjarig

2 op 3 slachtoffers van verkrachting is minderjarig



In twee op drie gevallen van verkrachting of aanranding was het slachtoffer minderjarig. Ruim de helft van de slachtoffers was tussen tien en 16 jaar oud. In zowat vier vijfden van de gevallen gingen de feiten gepaard met geweld. Eén op zes klachten voor aanranding of verkrachting leiden ook werkelijk tot een veroordeling.


Dat blijkt uit een vergelijking van de cijfers van minister van Justitie, Stefaan De Clerck, en directeur-generaal Paul Van Thielen van de federale gerechtelijke politie.


Van Thielen verklaarde dat er jaarlijks zo'n 6.000 feiten van seksueel misbruik geregistreerd worden. Zo'n 3.000 klachten hadden betrekking op aanrandingen op de eerbaarheid en ongeveer 3.000 op verkrachtigingen.
 

Minister De Clerck antwoordde eerder op een parlementaire vraag dat tussen 2006 en 2008 ongeveer 540 veroordelingen waren voor de aan aanranding van de eerbaarheid.
 

In dezelfde periode werden jaarlijks tussen 430 en 470 veroordelingen voor verkrachting uitgesproken, wat neerkomt op zo'n 15 procent van de meldingen.


Verrmoedelijk ligt het aantal aanrandingen en verkrachtingen veel hoger. Die ongerapporteerde gevallen, het zogenaamde dark number, wordt in de hand gewerkt door gevoelens van schaamte, schrik om niet geloofd te worden en het wantrouwen bij politieagenten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis van Londen krijgt rustplaats in museum

Walvis van Londen krijgt rustplaats in museum


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/14/1/3/media_xl_4018818.jpg?20110119154804


Herinnert u zich nog het opmerkelijke beeld van een walvis die begin 2006 in de Thames door Londen zwom? De hele wereld keek toe hoe het dier tegen de dood vocht en overal stal de walvis de harten van bezorgde toeschouwers. Vijf jaar later krijgt het skelet van de walvis een laatste rustplaats in een museum.






De vele toeristen in Londen kregen er onverwacht een attractie bij toen de walvis zich een weg baande langs Big Ben, Westminster Abbey en andere beroemde monumenten aan de oevers van de Thames. Het verhaal was natuurlijk een stuk minder romantisch. Het arme dier was afgedreven en kon de weg naar zee niet terugvinden.







De butskop was een vrouwtje van zes meter en zwom drie dagen lang in de Thames. Een reddingsteam probeerde het dier tevergeefs terug naar zee te brengen. Het verzwakte dier overleed tijdens de reddingsoperatie.


Wetenschappers vermoeden dat de walvis door sonargeluiden van schepen is afgedwaald. Op weg naar de noordelijke Atlantische Oceaan kwam het dier zo in de Thames terecht. Ondanks het gebrek aan voedsel stierf de walvis niet van de honger en het lichaam van het dier was nog intact. De doodsoorzaak was een combinatie van factoren: uitdroging, spierschade en nierproblemen.


Vijf jaar later is de populairste walvis van Londen terug. Het skelet van het dier krijgt een plaats in het Natuurhistorisch Museum van Hertfordshire. Tot 2 mei zal daar een speciale tentoonstelling over de Londense walvis lopen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supermarkt lanceert make-up voor achtjarige meisjes

Supermarkt lanceert make-up voor achtjarige meisjes





De Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart lanceert een cosmeticalijn voor acht- tot twaalfjarige meisjes.

Natuurlijk
De make-up van GeoGirl, bedoeld voor lagereschoolkinderen, bevat natuurlijke ingrediënten als lavendel, granaatappel en groene thee, de verpakking is gemaakt van gerecycleerde materialen. Meisjes kunnen zich vanaf 21 februari verwennen met scrubproducten, maar ook kalmerende crèmes en blush. Het is vreemd om producten te promoten om de huid te laten stralen op een leeftijd waarop je huid er op zijn best uitziet.

Subtiel
De kleuren zijn goedgekeurd door mama's: dat betekent dat ze er fel uitzien in de verpakking, maar subtiel zijn wanneer je ze aanbrengt. De lijn is bij Wal-Mart te koop vanaf 21 februari.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie en aspirine bestrijden je kater

Koffie en aspirine bestrijden je kater




Er bestaan tal van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om een kater te genezen. Wetenschappers beweren nu de beste remedie voor een zware avond te hebben ontdekt: een aspirine in combinatie met koffie.


Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat de cafeïne in koffie en de ontstekingsremmende bestanddelen van pijnstillers de effecten van overmatig alcoholgebruik tegengaan. Ze testten het effect van lage dosissen pure alcohol op ratten die gevoelig zijn voor migraine. Omdat deze lage dosissen al hoofdpijn veroorzaken bij migrainepatiënten, kon dit bij de ratten hoofdpijn opwekken zonder dat dieren dronken raakten. Vier uur na de consumptie werd de huid rond de ogen van de ratten gevoelig, dat is een teken van hoofdpijn. Ze kregen dan cafeïne en ontstekingsremmers, dit verzachtte hun symptomen.


Een van de belangrijkste oorzaken van een kater is de chemische stof acetaat, dit is een bijproduct bij de verwerking van alcohol door het lichaam. Cafeïne en bepaalde types van pijnstillers stoppen dit effect. De beste tijd om deze te nemen is vier uur na het drinken, dan piekt het niveau van acetaat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa vervolgt Zweden wegens wolvenjacht

Europa vervolgt Zweden wegens wolvenjacht


http://img29.imageshack.us/img29/3619/wolven.jpg


De Europese Unie gaat gerechtelijke stappen ondernemen tegen Zweden. De lidstaat laat immers opnieuw wolvenjacht toe, en overtreedt daarmee de Europese milieuwetten.

In Zweden mag vanaf zaterdag een maand lang op wolven worden gejaagd. Van de ruim tweehonderd dieren die daar in het wild leven, mogen erkende jagers er twintig doden. De autoriteiten stellen dat dit nodig is om vee te beschermen, maar ook om de wolvenpopulatie gezond te houden.

Debat
De omstreden wolvenjacht leidt, net als in voorgaande jaren, tot een fel publiek debat. Sommige jagers klagen zelfs dat zij met de dood worden bedreigd om hun deelname. In Zweden mogen sinds vorig jaar weer elk jaar enkele tientallen wolven worden afgeschoten.

Tegenstanders vinden dat alle wolven beschermd dienen te worden en beklagen zich over de volgens hen wijdverbreide illegale jacht. Volgens officiële schattingen worden jaarlijks tussen de 25 en 35 dieren illegaal afgeschoten. De daders worden vrijwel nooit gepakt.

Onder de voorstanders zijn niet alleen jagers, maar ook veehouders uit gebieden waar de roofdieren leven. Zij vinden juist dat meer wolven zouden moeten worden gedood. De beesten zouden een ernstige bedreiging vormen voor koeien en schapen.

Inteelt
Voor de autoriteiten is het schipperen tussen wensen van beide kampen. Het huidige beleid is erop gericht de populatie ongeveer gelijk te houden. Daarbij is besloten dit jaar ook een aantal wolven uit landen als Rusland en Finland uit te zetten om inteelt te voorkomen.

Die inteelt wordt ook aangevoerd als een belangrijke reden voor de wolvenjacht. Ongeveer zes procent van de populatie heeft daarmee te maken, maar geen enkele van de vorig jaar geschoten wolven behoorde tot die zes procent. Het ging integendeel om erg gezonde dieren. Sommige onderzoekers beweren trouwens dat je pas bij 500 dieren kan spreken van een gezonde, levenskrachtige populatie.

Milieuwetten
De Europese commissaris voor Milieu Janez Potocnik zegt dat de jacht een overtreding is van de Europese richtlijnen over de bescherming van bedreigde diersoorten, meldt de VRT-nieuwsdienst. Potocnik zegt dat ze geen andere keuze heeft dan de Europese Commissie te vragen om de formele procedure te starten tegen Zweden wegens overtreding van de milieuwetten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Benatar - We Belong

Pat Benatar - We Belong

Klik op de foto om haar te beluisteren






Pat Benatar (oorspronkelijke naam Patricia Mae Andrzejewski, 10 januari 1953) is een Amerikaanse zangeres die verschillende hits scoorde in de jaren '80.

Pat Benatar, die geboren werd in Brooklyn, New York, studeerde aanvankelijk opera-muziek. In 1971 trouwde ze met Dennis T. Benatar, waardoor ze de achternaam kreeg waarmee ze beroemd werd. In 1977 werd haar zangtalent ontdekt tijdens een talentenjacht in een New Yorkse club.

Ze scheidde van Benatar en trouwde later met de gitarist van haar band, Neil Giraldo. Samen kregen ze twee dochters.

In de jaren '80 scoorde ze enkele grote hits, waarvan Love is a battlefield de bekendste is. Dit nummer uit 1983 werd in onder meer Nederland een nummer 1-hit. Tussen 1980 en 1983 won ze vier jaar achtereen een Grammy Award voor beste vrouwelijke rockact. Later werd ze nog vier keer genomineerd voor deze categorie.

Benatar werd later in haar muziekcarrière woordvoerder van de batterijenfabrikant Energizer.




» Reageer (0)
18-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.000 handtekeningen tegen uitbreiding vossenjacht

10.000 handtekeningen tegen uitbreiding vossenjacht


http://img155.imageshack.us/img155/3061/vossenjacht.jpg


Vogelbescherming Vlaanderen en Natuurpunt hebben op drie maanden tijd zo'n 10.000 handtekeningen verzameld tegen de mogelijke uitbreiding van de vossenjacht. De petitie wordt vanmiddag overhandigd aan de Vlaamse minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege (CD&V).

Vogelbescherming Vlaanderen en Natuurpunt vrezen dat minister Schauvliege een intensievere bejaging van de vos wil toelaten. Dat zou onder meer moeten toelaten om de schade aan het pluimvee te beperken.

Maar volgens de organisaties is een uitbreiding van de vossenjacht helemaal niet nodig om het pluimvee te beschermen. "Wij zijn gewonnen voor een doeltreffende manier om schade te voorkomen door het pluimvee op een degelijke manier af te schermen. Dit kan eenvoudig door de dieren 's avonds onder te brengen in een afgesloten nachthok of door het plaatsen van een vossenvrije ren", luidt het.
 
Over een uitbreiding of versoepeling van de vossenjacht (die officieel loopt van 1 oktober tot 14 februari) is echter nog niets definitief beslist. Zo wordt er bijvoorbeeld gewacht op een advies van de Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad) op het Jachtvoorwaardebesluit. Dat advies wordt eerstdaags verwacht.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen jaloers op uiterlijk, mannen op carrière

Vrouwen jaloers op uiterlijk, mannen op carrière



Vrouwen reageren jaloers op uiterlijkheden, mannen eerder op werkgerelateerde zaken. Slechts een kwart van alle mensen is nooit jaloers, zo blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse blad Nouveau.


Jaloezie treft zowel mannen als vrouwen, al zijn er verschillen. Dames reageren vol afgunst op het gebied van emotionele zaken als aandacht en vriendschap of op uiterlijkheden als figuur of kapsel. Mannen kleuren groen op werkgerelateerde zaken als carrière en salaris. Andermans talenten vormen bij beide seksen een bron van afgunst, zoals muzikaliteit, het spreken van een vreemde taal of een zangtalent. Idem met geld en huizen.   


Het meest jaloers zijn dertigers, terwijl vijftigers dat het minst zijn. Ook reageren meer vrouwen dan mannen afgunstig: 85 procent van de dames geeft hun gedrag toe tegenover 75 procent bij de heren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook magere vrouwen willen een maagring

Ook magere vrouwen willen een maagring



De eerste dieetvoornemens zijn nog maar gemaakt of meer en meer vrouwen wenden zich al tot de plastische chirurg voor een 'snellere oplossing'. Britse chirurgen stellen dat meer magere vrouwen hopen op het plaatsen van een maagring.


Meer dan 30 patiënten per maand met een te lage BMI worden bij de Britse chirurg Michael Dermodt afgewezen. Ze reageren teleurgesteld omdat artsen hen niet willen opereren en zoeken hun toevlucht tot private ziekenhuizen.


Ook arts Jenny Fowler getuigt in de Daily Mail over het feit dat ze dagelijkse verzoeken van dunne mensen moet afwijzen. "Het is schokkend", vertelt ze . "Ik  heb vrouwen met ondergewicht die zelfs nog een maagband willen". Terwijl  gereputeerde artsen degelijke ingrepen nooit zullen toestaan, vrezen beide chirurgen wel dat er vaak in het buitenland dergelijke ingrepen gebeuren.


"Ze spelen met de gezondheid van de patiënten", stelt dokter Dermody. "Een maagband gebeurt onder algemene verdoving. Het risico op complicaties als infectie en bloedklonters bestaat, daarom zouden enkel obese mensen met gezondheidsproblemen de voordelen tegenover de risico's moeten afwegen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook stopt delen privégegevens

Facebook stopt delen privégegevens


http://img338.imageshack.us/img338/6959/facebookir.jpg



Na massale kritiek op de aankondiging dat Facebook de ontwikkelaars van applicaties voortaan toegang zou geven tot de telefoonnummers en adressen van zijn gebruikers, ziet de sociaalnetwerksite voorlopig af van dat plan.
 
Facebook kondigde het nieuws afgelopen weekend onopvallend aan via een blog voor de softwareontwikkelaars. Leden van de netwerksite moesten wel uitdrukkelijk instemmen met de verspreiding van hun gegevens.
 
Na een golf van kritiek van Facebookgebruikers, die vreesden dat heel wat mensen onbezonnen hun toestemming zouden geven en die waarschuwden voor identiteitsdiefstal, erkent Facebook nu dat er duidelijker moet omschreven worden wanneer iemand de toegang vraagt tot hun privégegevens. Tot zolang wordt de functie geschorst.
 
Facebook is met meer dan 500 miljoen leden wereldwijd de grootste sociaalnetwerksite ter wereld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerbeleid in België onwettig

"Parkeerbeleid in België onwettig"



Naar aanleiding van de onwettelijk verklaarde parkeerretributie door een vrederechter in Eeklo, dringt Touring er nogmaals op aan een wettelijk kader te scheppen voor het parkeerbeleid. "Al jaren is er grote onduidelijkheid en worden automobilisten onwettig beboet", stelt de mobiliteitsorganisatie vandaag in een persbericht.

Volgens Touring zijn heel wat zaken niet door het verkeersreglement geregeld en kunnen die bijgevolg dienen als basis om de retributies aan te vechten. Het betreft onder meer de vermeldingen die op de vaststelling zouden moeten voorkomen, en de bewijskracht van de vaststelling die gedaan werd door een bediende van een privéfirma.

Ook haalt de mobiliteitsorganisatie de objectiviteit van de vaststellers aan. Zij stelt namelijk dat de firma's die belast zijn met de controle van het gedepenaliseerde parkeren, rechtstreeks belang hebben bij de gedane vaststellingen, omdat ze minstens indirect moeten leven van het parkeergeld dat als gevolg van de controles wordt geheven. "Die firma's en hun aangestelden-controleurs zijn dus tegelijkertijd rechter en partij, wat elke garantie op objectiviteit uitsluit", luidt het.

Afhankelijk van bonussen
Uit de praktijk blijkt eveneens dat de lonen van de controleurs via bonussen afhankelijk zijn van het aantal vaststellingen dat werd gedaan, "waardoor uitingen van overdreven controle-ijver worden aangewakkerd".

Touring pleit bovendien voor een opleiding van de vaststellers, omdat ze "zelf vaak de regels inzake parkeren niet kennen", waardoor geregeld onterechte vaststellingen worden gedaan.

Ten slotte vraagt de organisatie dat er duidelijkheid komt over de verjaringstermijn van parkeerheffingen, alsook over het bedrag van de parkeerheffing.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakeloverleefster van 9/11 sterft op haar 69ste

'Mirakeloverleefster' van 9/11 sterft op haar 69ste

Klik op de foto om een filmpje te bekijken





Josephine Harris, een 69-jarige grootmoeder uit Brooklyn wiens miraculeuze verhaal over hoe ze zich kon redden op 'nine eleven' wereldwijde aandacht kreeg, is overleden.

Na de terroristische aanvallen van 11 september 2001 in New York daalde Harris vijftig verdiepingen naar beneden, in een poging te ontsnappen uit het World Trade Center. Tot ze op de twintigste verdieping van de noordelijke toren stuitte op enkele brandweerlui van de 'Ladder Company 6', die hun basis hebbben in Chinatown. Wat er zich daarna afspeelde, was stof voor de NBC News-documentaire 'The Miracle of Stairwell B' (zie video hierboven).

Mankte hevig na ongeluk met wagen
"Even nadat de zuidelijke toren instortte, stuitten we op Josephine Harris. Een zwaar gebouwde, 59-jarige boekhoudster die sinds zes maanden bij 'Port Authority' werkte", deed kapitein Jay Jonas het verhaal. "Harris mankte hevig, maar was vastberaden verder af te dalen. In die zin was ze erg koppig. Enkele maanden ervoor was ze aangereden door een wagen. 'Ik vloog met mijn rug de lucht in en kwam op mijn zij terecht', vertelde ze. Dezelfde dag nog liet ze zich ontslagen uit het ziekenhuis. 'Ik deed een loopverband om en ging weer werken'. Ze hield zich sterk dat haar dag om te gaan nog niet aangekomen was. Met één goed been was ze al vijftig verdiepingen afgedaald."

Stairwell B blijft overeind
Jonas vervolgt: "We moesten haar meenemen, want Josephine kon zich nog nauwelijks staande houden. Daarom vroeg ik aan mijn sterkste man om zijn arm over haar schouder te leggen. We pasten ons wandeltempo aan dat van Josephine aan. Op de vijfde verdieping stopte Josephine plots. Later zou ze zeggen dat ze niet dacht aan sterven. Ze was gewoon uitgeput."

Net toen Harris en de brandweerlui in een trapgat een pauze namen, gebeurde het: ook de zuidelijke toren stortte in. En net dat trapgat, Stairwell B tussen de tweede en vierde verdieping van de toren, was het enige deel van het gebouw dat niet helemaal tegen de grond ging. Waren de brandweerlui niet gestopt, of waren ze sneller afgedaald, hadden ze het verhaal zo goed als zeker niet kunnen navertellen. De groep 'Ladder 6' én Harris konden uiteindelijk gered worden en bedankten elkaar uitgebreid, met de brandweerlui die Harris bedachten met een speciale vest met daarop 'Onze waakengel'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Rod Stewart - Sailing

 Rod Stewart - Sailing

Klik op de foto om hem te beluisteren






Roderick David (Rod) Stewart (Londen, 10 januari 1945) is een Britse rockzanger van Schotse herkomst, bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook wel eens de laatste "song and dance man" vanwege zijn podiumpersoonlijkheid.

Rod Stewart is CBE (Commander of the order of The British Empire), een onderscheiding die hij met kerst 2006 (New Year's Honours) kreeg uitgereikt door Elizabeth II voor zijn culturele en artistieke verdiensten aan het Verenigd Koninkrijk. Hij is ook opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.


Rod Stewart is tweemaal getrouwd geweest en gaat na de scheiding van zijn tweede vrouw voor de derde keer in het huwelijksbootje stappen. Hij heeft zeven kinderen.

Zijn eerste kind is zijn dochter Sarah Thubron (geboren in 1964), ze was het resultaat van een tienerromance. De moeder is Susannah Boffey. Toen Sarah geboren werd was Rod 18 jaar.

Hij trouwde voor het eerst op 6 april 1976 met Alana Collins, met haar kreeg hij twee kinderen: dochter Kimberly (geboren 21 augustus 1979) en zoon Sean (geboren 1 september 1980). Hij scheidde van haar in 1984.

Op 17 juni 1987 werd Rod vader van derde dochter Ruby, haar moeder was Kelly Emberg, een toenmalige vriendin van Rod.

Rod trouwde voor de tweede keer met Rachel Hunter op 15 december 1990. Met haar kreeg hij twee kinderen: dochter Renee (geboren 1 juni 1992) en zoon Liam McAlister (geboren 4 september 1994). Op 4 juni 2005 heeft hij officieel de scheiding aangevraagd met zijn tweede vrouw. Al vanaf 1999 leven zij niet meer samen.

Als hij van Rachel Hunter gescheiden is, wil hij voor de derde keer gaan trouwen, en wel met Penny Lancaster. Op 26 mei 2005 werd bekend dat Penny in verwachting is. Op 27 november 2005 werd zijn derde zoon geboren, Alastair. Op 16 juni 2007 is Rod getrouwd met Penny Lancaster in La Cervara nabij Portofino, Italië. Op de bruiloft waren ongeveer honderd familieleden en vrienden getuige van hun huwelijk. De receptie vond plaats in Santa Margherita, alwaar men uitzicht had over de kust. Diner, feest en vuurwerk duurden tot in de kleine uurtjes, waarop het bruidspaar, dat erin slaagde hun speciale dag privé te houden, vertrok voor een Mediterriaanse vakantie. In augustus 2010 maakte het paar bekend dat Penny weer zwanger is. Het gaat om Rod Stewarts achtste kind.




» Reageer (0)
17-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf woensdag 9 februari maakt Andrea Croonenberghs haar opwachting in Thuis.

Vanaf woensdag 9 februari maakt Andrea Croonenberghs haar opwachting in Thuis.


http://img97.imageshack.us/img97/7687/andreacroonenberghs.jpg



Croonenberghs speelt de rol van Dominique Vertongen, de dochter van Leo Vertonghen, de eigenaar van Taxi Ter Smissen. Dominique is de moeder van Nina, een rol van Clara Cleymans.

Door een jarenlange familieruzie en hoog oplopende discussies over geld hebben Leo en Dominique elkaar al jaren niet meer gezien. Met haar plotse terugkeer wil Dominique de eerste stap zetten naar een verzoening.

Die verzoening loopt echter niet van een leien dakje. Leo wil het verleden achter zich laten, maar dat is niet naar de zin van Yvette, zijn levenspartner. Ook dochter Nina wil niets meer te maken hebben met haar moeder en wil absoluut vermijden dat Dominique kennismaakt met notaris Peter Vlerick.

Croonenberghs was jarenlang een vertrouwd gezicht op Eén. Als omroepster en presentatrice, maar ook als actrice in reeksen als Flikken, Windkracht 10, Kinderen van Dewindt en Los zand.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij uit basiliek Halle is deels van Rubens

Schilderij uit basiliek Halle is "deels" van Rubens




Het schilderij dat twee jaar geleden werd ontdekt in een van de kelders van de basiliek van Halle, zou 'minstens deels' van de Vlaamse grootmeester Pieter Paul Rubens zijn. Dat zegt restaurateur Roger Smelinckx.

Het gaat om een olieverfschilderij op een houten paneel van 65,9 op 51 cm en toont een man die aanbiddend kijkt naar Onze-Lieve-Vrouw met kind. De opdrachtgever is Rogier Clarisse die zelf ook op het schilderij te zien is en op dat ogenblik herstelde van een ziekte.
 
Het stuk dat wordt toegeschreven aan Rubens is 'minstens' het gezicht van Clarisse. De restaurateur zal door de ontdekking een dossier aanmaken, dat voor verder onderzoek zal worden overgemaakt aan het Rubenshuis.
 
Volgens de vereniging die de 'mirakelschilderijen' uit de basiliek laat onderzoeken, zijn er talloze aanwijzingen dat het schilderij inderdaad (deels) van Rubens kan zijn.
 
"Clarisse was een lakenhandelaar uit Rijsel die indertijd in Antwerpen woonde en intiem bevriend was met Rubens. Rubens heeft hem ooit geschilderd. Dat werk bevindt zich in Californië. Rubens zelf vertoefde regelmatig in Halle.
 
Mogelijk heeft Clarisse dit werk bij het atelier van Rubens besteld en heeft de schilder een deel van het werk gedaan. Het is nu aan de experten van het Rubenshuis om hierover te oordelen. De archieven van de basiliek van Halle hierover zijn indertijd vernietigd", aldus Stas. 100 procent zekerheid zal er dus wellicht nooit bestaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe hond wijkt niet van graf verongelukt baasje

Trouwe hond wijkt niet van graf verongelukt baasje



Danig triest na de dood van haar baasje, blijft de hond Zelda waken bij het graf van haar verongelukte baasje. Wellicht is de hond innig dankbaar voor het feit dat Josh Reed haar destijds van de dood redde.






Josh vond de hond in 2006 halfdood naast de weg, ergens in de Verenigde Staten. Het dier was aangereden door een auto en de toen twaalfjarige jongen ontfermde zich over het dier.

Van de weg gemaaid
In september 2009 sloeg het noodlot echter opnieuw toe. Josh Reed werd van de weg gemaaid door een vrachtwagen toen hij een ritje maakte met zijn quad. De jongen, amper vijftien jaar, overleefde het ongeluk niet.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/5/6/10/media_xl_4016035.jpg?20110117152054
Zelda bij een foto van Josh, haar verongelukte baasje.


Zijn trouwe viervoeter ging op zoek naar haar baasje en schuimde huilend de omgeving af. Enkele weken na het tragische ongeval nam de moeder van Josh de hand mee naar het graf van de jongen. Sedertdien wil Zelda niet meer van de plaats wijken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het drukste zwembad ter wereld?

Het drukste zwembad ter wereld?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Tokyo Summerland is een modern zwemparadijs in de Japanse hoofdstad. Het aquapark bezit alles om eens goed te relaxen zoals een groot golfslagbad en diverse lange waterglijbanen. Lekker ontspannend zou je denken. In hartje zomer is echter niets minder waar, dan loopt Tokio leeg en het zwembad helemaal vol. En dat mag je redelijk letterlijk nemen. De waterplas verandert in één grote mensenzee  . Hou daar maar eens het hoofd boven water!

Opmerkelijk genoeg mogen mensen met een tatoeage niet het zwembad in. Een beperking van het aantal bezoekers is dan weer helemaal niet aan de orde.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf gelukkig, help een handje

Blijf gelukkig, help een handje



Geluk schuilt in een klein hoekje. Zo worden we nog het meest gelukkig als we iemand een handje kunnen helpen. De grootste mentale opkikker hoeft niets te kosten, zo blijkt uit een recente rondvraag.


Vandaag is de meest deprimerende dag van het jaar. De derde maandag van Januari schijnt immers de ongelukkigste dag van het jaar. De financiële kater na kerst en de gesneuvelde voornemens doen ons humeur de das om. De Britse Charity Action Aid wilde achterhalen hoe we dat deprimerende gevoel kunnen opkrikken.


Naast een helpende hand, staat een onverwacht compliment tweede op de gelukschaal, gevolgd door het zeegeruis, in de zon zitten of muziek beluisteren. Andere geluksbrengers zijn het favoriete eten en het horen van lachende mensen.


Opmerkelijk is dat het winnen van een geldbedrag slechts op de achtste plaats eindigt. Een wandeling op het strand en een sneeuwballengevecht vervolledigen het gelukslijstje.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!