Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




31-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftig jaar geleden: eerste aap in de ruimte

Vijftig jaar geleden: eerste aap in de ruimte


http://img41.imageshack.us/img41/3258/haminderuimte.jpg



Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat de chimpansee Ham als eerste mensaap een ruimtevlucht maakte. Die vlucht, die Ham ruim 252 kilometer boven de Aarde bracht, was een grote slag voor NASA in de ruimtewedloop tegen de Russen. Na die succesvolle ruimtevlucht werd Ham een beroemdheid.

Hier zie je nooit eerder gepubliceerde foto's van de 'astrochimp' en zijn begeleiders.


Ham (mei 1957 - 19 januari 1983) was de naam van de eerste chimpansee in de ruimte.

Ham werd op 31 januari 1961 door de Amerikanen de ruimte in geschoten. Hij voerde een taak uit, waaraan zijn functioneren in de ruimte beoordeeld kon worden en landde 16,5 minuut later in de Atlantische Oceaan. Dit gebeurde vier jaar nadat de Russen hun hond Laika de ruimte in hadden geschoten. In tegenstelling tot Laika overleefde Ham de ruimtevlucht. Anders dan de Russen gebruikten de Amerikanen bij hun testvluchten primaten, om zo goed mogelijk de effecten van ruimtevluchten op het menselijk lichaam te kunnen voorspellen. Eerder al hadden de Amerikanen met wisselend succes resusaapjes en doodshoofdaapjes in de ruimte gebracht.

Ham kwam oorspronkelijk uit Kameroen, waar hij Chang heette. Hij werd in 1959 gekocht door de United States Air Force, waarna hij opgroeide in het Holloman Aerospace Medical Center. Hier komt ook zijn nieuwe naam (H-A-M) vandaan. Hij werd gelanceerd met de Mercury MR-2-raket in het kader van het Mercury-project. Na zijn geslaagde ruimtevlucht leefde Ham 17 jaar in de nationale dierentuin van Washington D.C., en daarna in een dierentuin in North Carolina. Daar overleed hij uiteindelijk op de leeftijd van 25 jaar na problemen met zijn hart. Hij is begraven bij de Space Hall of Fame in Alamogordo (New Mexico).

Een maand na de vlucht van Ham lanceerden de Russen Joeri Gagarin als eerste mens in de ruimte. In mei 1961 was Alan Shepard de eerste Amerikaan in de ruimte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders leren kinderen spinnenfobie aan

Ouders leren kinderen spinnenfobie aan


http://img600.imageshack.us/img600/3172/spinnen.jpg


Ouders geven irrationele angst voor spinnen en slangen door aan hun kinderen. Dat blijkt uit een recent onderzoek aan de Rutgers University in Newark.

Een team wetenschappers toonde twee video’s aan baby’s van zeven maanden oud. In het ene filmpje was een slang te zien, terwijl in het andere een ongevaarlijk dier centraal stond. De kinderen kregen afwisselend een enge en een vriendelijke stem te horen. Als de angstaanjagende stem weerklonk, keken de baby’s opvallend langer naar de slangenvideo.

Toch konden de vorsers geen tekenen van angst ontdekken, waardoor ze concludeerden dat de angst voor slangen en andere ‘griezelige’ dieren zoals spinnen vaak door de ouders aangeleerd wordt tijdens de eerste levensjaren.

Persoonlijke factoren
Jos Jazie, behandelcoördinator bij het Angstcentrum in Lanaken, meent dat persoonlijke factoren een cruciale rol spelen bij het doorgeven van een spinnen- of slangenfobie: “Het hangt er sterk van af hoe vatbaar het kind is voor de angst. Bijvoorbeeld: een moeder van drie kinderen heeft een spinnenfobie. Als ze begint te gillen bij het zien van een spin, kan ze het ene kind wel leren dat de dieren een ‘bedreiging’ vormen. Indien de andere twee kinderen hier nauwelijks op reageren, zullen ze geen spinnenfobie ontwikkelen.”

Zo pak je een spinnenfobie aan:
- Denk goed na wat je zoal denkt als je een spin ziet. Probeer voor jezelf in te schatten of hetgeen je over spinnen weet of denkt wel degelijk klopt.

- Huur of koop een boek met kleurenfoto's van huisspinnen en kijk er dagelijks een kwartier in. Zeg tegen jezelf: "Spinnen zijn maar diertjes. Ze zien er misschien niet zo mooi uit, maar zijn absoluut ongevaarlijk."

- Is er sprake van een ernstige fobische reactie met vermijdingsgedrag, een therapeutische sessie van een (halve) dag kan je angst wegnemen. Meestal is daar zelfs geen confrontatie met een spin voor nodig. (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smogalarm is lachwekkend

"Smogalarm is lachwekkend"




Mobiliteitsorganisatie Touring herhaalt vandaag haar kritiek op de smogmaatregelen. "Het opleggen van snelheidsbeperkingen op het moment zelf is een lachwekkende gemakkelijkheidsoplossing en bovendien verwaarloosbaar", zegt Touring in een persbericht. Ze vraagt "ernstige en efficiënte maatregelen binnen een allesomvattend, coherent beleid".
 
Volgens Touring is 80 procent van het fijn stof afkomstig van andere bronnen dan het verkeer. "Maar nooit wordt de industrie gevraagd of verplicht om haar energieverbruik en activiteiten aan te passen. Nooit worden de gezinnen verplicht om de thermostaat een graadje lager te zetten of om het gebruik van de open haard een paar dagen te beperken", luidt het.
 
Geen verschil
Wat het verkeer betreft, vraagt Touring zich af of een snelheidsverlaging tijdens de spits op de snelwegen enig verschil maakt. "Iedereen weet intussen dat men tijdens de spits op onze snelwegen veelal zelfs geen 90 km/u kan rijden. Op dat ogenblik hoeft er dus geen extra snelheidslimiet ingevoerd", aldus Touring. De mobiliteitsorganisatie voegt toe dat de snelheidsverlaging tot 50 km/u in Brussel "helemaal belachelijk" is: "het verbruik bij 50 km/u ligt hoger dan bij 70 km/u".
 
Touring pleit voor langetermijnmaatregelen, zoals een degelijke lichtsynchronisatie voor een vlotte verkeersdoorstroming.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pool te dronken om dood te vriezen

Pool te dronken om dood te vriezen


http://img140.imageshack.us/img140/4493/winterej.jpg
Polen wordt momenteel getroffen door een winteroffensief. 


In Warschau heeft de politie een man opgepakt die in zijn ondergoed op een bank in het park lag te slapen. Op dat moment vroor het vijf graden onder nul. De man bleef in leven 'dankzij' de grote hoeveelheid alcohol in z'n bloed.

Aleksander Andrzej (32) had bijna dertigmaal meer gedronken dan wettelijk toegestaan. Uit een ademtest bleek dat hij 1.024 microgram alcohol per 100 ml in zijn bloed had. Het wettelijke maximum om in Polen achter het stuur te mogen kruipen, bedraagt 35 microgram. Een dosis van 300 microgram wordt als dodelijk beschouwd.

De politie bracht de man naar het hospitaal. Verwacht wordt dat hij zijn dronken uitspatting zal overleven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is Happy Monday: had u het al door?

Vandaag is 'Happy Monday': had u het al door?



Twee weken na 'Blue Monday', de meest deprimerende dag van het jaar, is er licht in de tunnel. Britse Psychologen claimen dat 31 januari of 'Happy Monday' het hoogtepunt van het jaar vormt.

De post Blue Monday periode komt vandaag, 31 januari, aan zijn eind. De kerstschulden, de grijze lucht, koude temperaturen en weinig zonlicht bezorgden ons een ongelukkig gevoel. Daar komt eind januari al verandering in, zo stellen psychologen aan de Manchester Metropolitan Universtity. Jaarlijks bestaan er gemiddeld 10 gelukkige dagen, maar geen maakt ons meer tevreden dan vandaag. Niet alleen zijn de kerstschulden verdwenen, ook de eerste vakantieplannen bezorgen opnieuw leuke vooruitzichten.

Zomerplannen
"We hervinden vandaag hernieuwde kracht", stelt dr. David Holmes. "Het geld op onze rekening is opnieuw aangedikt en we kijken weer uit naar één van de belangrijkste familiegebeurtenissen: de zomervakantie. Volgens de man is de zomervakantie boeken een hoogtepunt op de geluksschaal. De reisindustrie vaart er alvast wel bij: vorig jaar werden het laatste weekend van januari een groot aantal boekingen gedaan. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode vrouw wint met lotto

Dode vrouw wint met lotto



Een maand nadat ze is overleden, heeft een vrouw uit Minnesota 15.000 dollar, zo'n 11.000 euro, met de lotto gewonnen. Haar man was aangenaam verrast, temeer omdat hij helemaal niet wist dat wijlen zijn echtgenote ooit had meegedaan met het spelletje. Dat meldt de zender KARE-TV.

Ginny McCauley, uit Cottage Grove, overleed een maand gelegen aan de gevolgen van kanker. Twee vriendinnen, met wie ze al dertig jaar op de lotto speelde, bleven echter ook haar naam op het lottoformulier invullen.

Telefoontje
Met Kerstmis was het prijs: de dames wonnen 45.000 dollar. Ze belden de weduwnaar van hun overleden vriendin om hem het heuglijke nieuws te melden en of hij de winst met hen wilde delen.

Laatste woord
De verraste Paul McCauley wist helemaal niet dat zijn vrouw al dertig jaar lang met haar vriendinnen op de lotto speelde. "Dat is nu typisch mijn vrouw. Ik denk dat het haar manier is om het laatste woord te hebben".

Super Bowl
"Mocht ze nog in leven zijn, zou ze wel weten hoe het geld te spenderen. Als fan van de Green Bay Packers zou ze dolgraag naar Dallas gegaan zijn om de Super Bowl mee te maken", aldus nog Paul McCauley.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinkhoest maakt weer meer slachtoffers

Kinkhoest maakt weer meer slachtoffers



De 'ouderwetse' ziekte kinkhoest is aan een opmars bezig. In 1997 waren er 20 Belgische besmettingen, tien jaar later piekte de ziekte met 214 geregistreerde besmettingen. In 2009 was dit gezakt tot 160, onder wie 60 zuigelingen. De reden daarvoor is dat de vaccinatie bij volwassenen is uitgewerkt. Daardoor zijn ze drager van de bacterie, en kunnen ze die doorgeven aan baby's voor ze ingeënt worden op 8 weken. Dat schrijven de collega's van de krant Het Laatste Nieuws.

Wereldwijd sterven er elk jaar 400.000 kinderen jonger dan één jaar aan kinkhoest, vooral in ontwikkelingslanden. De laatste 10 jaar steekt de ziekte ook weerde kop op in de zogenaamde 'ontwikkelde landen' in Europa, de VS en Australië.

Droge hoest = kinkhoest
Het probleem is dat het vaccin na 10 à 12 jaar uitgewerkt is en de meeste volwassenen dus opnieuw besmet raken. "Zij beseffen niet dat die droge hoest die 3 tot 6 weken aanhoudt, kinkhoest is. Op babyborrels kan zo'n kuchje levensgevaarlijk worden. Baby's krijgen op acht weken pas hun eerste vaccin omdat ze rond die leeftijd zeker antistoffen aanmaken", aldus professor vaccinologie Pierre Van Damme.
 
Sterfgevallen
Hoeveel kinderen in ons land nog sterven aan kinkhoest, kan de professor niet zeggen. "De symptomen zijn zo algemeen dat de ziekte meestal niet herkend wordt. Het laatste geregistreerde baby-overlijden was twee jaar geleden in een VUB-ziekenhuis." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Berthe Morisot 1841 - 1895

 Berthe Morisot 1841 - 1895 was een Franse Impressionistische kunstschilder

Klik op de foto om een clip van haar andere werken te bekijken



Berthe Morisot. Franse Impressionistische kunstschilder (Bourges, 14 januari 1841 – Parijs, 2 maart 1895) Leerlinge van Corot. Zij raakte bevriend met Manet met wiens broer zij trouwde. Beeldde voornamelijk vrouwen en kinderen af. Nam deel aan 7 groepstentoonstellingen van de Franse Impressionisten.


Zij was de eerste vrouw die zich aansloot bij de groep impressionisten en ondanks de protesten van familieleden en vrienden bleef zij streven naar erkenning van deze kunstvorm.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Berthe-Morisot-na-de-lunch.jpg?t=1263738585
Berthe Morisot - na de lunch  1881



In 1857 begon zij met het nemen van tekenlessen en kopieerde veel werk, variërend van de oude meesters tot Corot. Met deze laatste kwam zij ook in contact. Van 1860 tot 1862 was zij zijn leerlinge, samen met haar zus Edma. Corot adviseerde haar ook om naar Auvers-sur-Oise te gaan en daar te leren in de open lucht te schilderen (en plein air). In 1864 verschenen haar eerste landschappen in de Salon. In 1868 leerde zij Édouard Manet kennen en raakte met hem bevriend. Manet had grote invloed op haar ontwikkeling en stijl. Anders dan de meeste impressionisten, die zich toen sterk bezighielden met optische kleurexperimenten, kozen Berthe Morisot en Edouard Manet voor een meer conservatieve benadering, hoewel Morisot ook op dit punt invloed uitoefende op Manet en hem ertoe aanzette te kiezen voor het palet van de impressionisten en minder zwart te gebruiken. Ook wekte zij zijn interesse voor het plein-air schilderen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/berthe-morisot-3.jpg?t=1263736831



In 1872 reisde zij door Spanje. Tussen 1874 en 1886 exposeerde zij op alle impressionistische tentoonstellingen behalve (door de geboorte van haar dochter Julie) de vierde. In 1874 trouwde zij met Manets broer Eugène. In 1881-1883 bouwden zij een huis in Parijs, dat een ontmoetingsplaats werd voor schilders en schrijvers, onder wie Edgar Degas, Gustave Caillebotte, Claude Monet, Camille Pissarro, James McNeill Whistler, Pierre-Auguste Renoir, Stéphane Mallarmé en anderen. Mallarmé werd haar beste vriend en grootste bewonderaar.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Berthe-Morisot-4.jpg?t=1263736905
Een vrouw maakt haar toilette - 1875



Berthe schilderde voornamelijk vrouwen en kinderen, zowel binnen- als buitenshuis, in doordachte composities en heldere kleuren. Zij werd de bekendste vrouwelijke representant van het impressionisme.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Edouard_Manet.jpg?t=1263736995
Portret  Berthe Morisot  geschilderd door Édouard Manet


In 1892 overleed haar echtgenoot en kocht zij een kasteel in Mesnil. Na haar dood in 1895 vond er een grote tentoonstelling plaats bij Durand-Ruel.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/berthe-morisot-2.jpg?t=1263736759





» Reageer (0)
30-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minestrone soep

Minestrone soep

http://img153.imageshack.us/img153/7749/minestrone.jpg


Ingrediënten:
•1 ajuin
•1 wortel
•1 teentje knoflook
•olie
•1 blokje groentebouillon
•3 rijpe tomaten
•1 courgette
•100 gram prinsessenboontjes
•1 blik witte bonen of flageoletbonen
•50 gram vermicelli
•zout
•zwarte peper


Bereiding:
- Schil de ajuin en de wortel en snij ze in blokjes. Schil de knoflook en snipper hem fijn.

- Doe olie in een kookpot en stoof de knoflook, ajuin en wortel tot de ajuin glazig wordt. Voeg 1,5 liter warm water en het bouillonblokje toe.

- Verwijder de uiteinden van de prinsessenboontjes, was ze, snij ze in korte stukjes en voeg ze toe.

- Was de tomaten en de courgette, snij ze in blokjes en voeg ze toe. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen.

- Giet de witte bonen of flageoletbonen af en voeg ze toe. Laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

- Voeg de vermicelli toe en laat koken tot de vermicelli gaar is.

Extra tips:
Eigenlijk bestaat er geen vast recept voor minestrone. Je kan ook andere groenten gebruiken zoals erwtjes, selder, prei of aardappelen.
Lekker met lookbroodjes en gemalen parmezaanse kaas. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat doe je met schaafwonden?

Wat doe je met schaafwonden?


http://img543.imageshack.us/img543/9789/schaafwonden.jpg


Heb je een schaafwonde opgelopen en weet je niet goed hoe je ze moet behandelen? Met deze tips ben je er snel van af.

Dek je wonde af met een verband. Zo houd je de wonde vochtig, waardoor ze sneller zal helen. Wondvocht bevat onder meer groeihormonen die de cellen in de wondranden en -bodem stimuleren om zich sneller te vermenigvuldigen en naar elkaar toe te groeien.

Wonden die niet afgedekt worden, drogen uit en krijgen een korst. Die taaie korst hindert de verplaatsing van de nieuwe huidcellen en andere genezingsprocessen.

Let ook op welk verband en welke zalf of crème je gebruikt. Kies voor een ontsmettend product op basis van jodium, zilver of zink. Dat is actief tegen bacteriën, gisten, schimmels en virussen.  (br.gezondheidsnet)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is eten uit de microgolfoven gezond of ongezond?

Is eten uit de microgolfoven gezond of ongezond?


http://img203.imageshack.us/img203/9889/microgolfoven.jpg


De microgolfoven is goed ingeburgerd in onze keuken. Toch twijfelen mensen soms of eten uit de microgolfoven wel gezond is. Die twijfel is nergens voor nodig: eten uit de microgolf is wel degelijk gezond.

In onze jachtige maatschappij kan je de microgolfoven zonder meer een superuitvinding noemen. In een handomdraai bereid je er allerlei gerechten mee. En die elektromagnetische golven die je maaltijd opwarmen, zijn absoluut onschadelijk.

Over het algemeen is eten uit de microgolfoven gezonder dan eten dat op de ‘gewone’ manier is klaargemaakt. Broccoli bijvoorbeeld verliest heel wat van zijn vitamine C als je hem kookt in water. Als je broccoli echter in de microgolfoven klaarmaakt, komt er helemaal geen water aan te pas. Alle vitamines die normaal in het water oplossen, blijven dus behouden.

Een ander voordeel aan de microgolfoven is dat je er niet veel zout voor nodig hebt. Gerechten die je in de microgolfoven klaarmaakt, hebben namelijk meer smaak dan wanneer je ze kookt. En als je minder zout nodig hebt, komt dat je gezondheid ten goede. In de microgolfoven gebruik je overigens ook heel wat minder vet, en dat is natuurlijk ook veel gezonder.

Je kan heel veel verschillende dingen klaarmaken in de microgolfoven. Eigenlijk kan je alles wat je normaal kookt, stoomt of pocheert ook in de microgolfoven bereiden. Kip, gehakt, vis en allerlei soorten groenten gaan zonder problemen in de microgolf.

Daarnaast is de microgolfoven geschikt om eerder gemaakte gerechten op te warmen of eten uit de diepvries te ontdooien.

Wat je beter niet kan klaarmaken in de microgolfoven is ei. Eieren kunnen knallen als je ze in de microgolfoven opwarmt. Traditioneel koken of bakken is de boodschap.

Als je eten klaarmaakt in de microgolfoven moet je je eten goed afdekken. Daar bestaan speciale microgolfovenschalen voor. Als je je eten niet afdekt, droogt het snel uit, en dat maakt het eten minder lekker.

Vergeet ook niet dat je af en toe moet roeren. Alleen zo raakt al het eten gelijkmatig opgewarmd.

De microgolfoven wordt ook vaak gebruikt voor kant-en-klaarmaaltijden. Die zijn een geval apart, want zij zijn lang niet zo gezond als zelfgemaakte microgolfovenmaaltijden.

Meestal is er namelijk erg veel zout aan toegevoegd, veel meer dan je zelf zou doen. Bovendien bevatten veel kant-en-klaarmaaltijden veel verzadigde vetten, en die zijn ongezond.

Voorts zitten er in de meeste kant-en-klaarmaaltijden weinig groenten. Dagelijks zou je minstens tweehonderd gram groenten moeten eten, maar dat red je niet met de gemiddelde kant-en-klaar.

Een keertje een lasagna of bami goreng opwarmen kan natuurlijk geen kwaad. Maar let toch maar op het etiket. Pas als het gerecht minder dan drie gram zout, minder dan twintig gram verzadigde vetten en meer dan tweehonderd gram groenten bevat, kan je zeker zijn dat je een gezonde maaltijd koopt. (br.gezondheidsnet)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeders beïnvloeden onze uitgaven

Moeders beïnvloeden onze uitgaven



Moeders' raad is letterlijk geld waard. Nieuw onderzoek geeft zelfs aan dat zij een adviserende rol speelt op onze uitgaven.

Het onderzoek, uitgevoerd door M&S Money, wilde achterhalen of en in welke mate familie een rol speelt op de financiën. Uit de bevraging blijkt dat vooral moeders financieel advies verlenen. In vergelijking met de vaders nemen zij zelfs een ruime voorsprong.

Terwijl 24 procent nooit advies vraagt aan familie, trekt 22 procent van de ondervraagden wel naar moeder bij vragen over dagdagelijkse financiën zoals shoppingbudget of te sparen budget. Slechts 8 procent vraagt raad aan vader. Grootouders en kinderen schijnen vrijwel geen invloed te hebben.



» Reageer (0)
29-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuintje goed voor gezondheid van ouderen

Tuintje goed voor gezondheid van ouderen




Oudere mensen die een volkstuintje hebben, zijn meetbaar gezonder en fitter dan hun leeftijdgenoten die niet zo'n plekje groen bezitten. Gemiddeld brengt een zestigplusser in de zomer 32 uur per week door in de tuin.

Dat heeft Agnes van den Berg van onderzoeksbureau Alterra vastgesteld in een onderzoek naar het gezondheidseffect van volkstuinen. Volgens Alterra was dit aspect van de volkstuin nooit eerder onderzocht. De overheid zou volgens haar in het kader van de vergrijzing er goed aan doen de aanleg van volkstuincomplexen veel meer te stimuleren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft adoptieouders ontevreden over procedure

"Helft adoptieouders ontevreden over procedure"




De helft van de adoptieouders in ons land is ontevreden tot zeer ontevreden over de adoptieprocedure. Er zijn vooral klachten over de hoge kosten, de lange wachttijden, het maatschappelijk onderzoek en het gebrek aan nazorg eenmaal de adoptie een feit is. Dat blijkt uit een enquête door Test-Aankoop waaraan 419 ouders deelnamen die een ervaring met adoptie achter de rug hebben.


De kostprijs voor buitenlandse adopties varieert tussen 10.000 en 20.000 euro voor bemiddeling, vliegtuigtickets en verblijfkosten. Het volledige adoptieproces neemt al snel vier a vijf jaar in beslag. Daarnaast is ook het maatschappelijk onderzoek voor twee op drie kandidaten een grote bron van ergernis. Een andere klacht die door 58 procent wordt aangestipt is het gebrek aan nazorg. Na de optie zou er te weinig ondersteuning en psychologische begeleiding zijn.


De meest genoemde motivatie voor een adoptie is het stichten van een gezin (78 procent), gevolgd door het geven van een goede thuis aan behoeftige kinderen (65 procent) en onvruchtbaarheid (68 procent). De keuze voor een bepaald herkomstland wordt meestal ingegeven door het vertrouwen in de adoptiediensten in dat land en de etniciteit van het kind. Geslacht en leeftijd zijn minder belangrijk, kandidaat-ouders hebben vooral verwachtingen over de mentale en fysieke gezondheid van het kind. Factoren zoals handicaps en psychische, lichamelijke en /of gedragsproblemen zijn voor de meeste kandidaten doorslaggevend voor de beslissing om een kind al dan niet te adopteren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne tegen april op?

Champagne tegen april op?


http://img31.imageshack.us/img31/9981/champagnes.jpg


We hebben met de feestdagen blijkbaar goed gevierd, want Franse wijnkelders vrezen tegen april door hun voorraad champagne te zitten. Oorzaak is de plots gestegen verkoop van de bubbels, terwijl klanten de vorige jaren een goedkoper alternatief zochten.


De crisis lijkt voorbij en daar moeten we op klinken. Of toch maar niet, want de Franse kelders zijn al verrast door de sterke verkoop van champagne. Wat een verschil met twee jaar geleden toen zelfs op dure flessen promotieacties geplakt werden, omdat de voorraad anders niet uit de winkelrekken geraakte. Daarop beslisten de producenten van champagne om minder flessen op de markt te brengen, opdat de waarde van het drankje niet in elkaar zou storten.

Champagnestreek breidt uit
Plots zijn we met z'n allen meer champagne gaan kopen, zodat dit jaar een droogte dreigt. Om een tekort in de toekomst te vermijden, gaat de Champagnestreek in Frankrijk zich uitbreiden. Zo zullen onafhankelijke experts binnenkort 45 dorpjes kiezen die vanaf heden champagne mogen produceren. Eigenaars van een lapje grond waar de takken geplant zullen worden, mogen zich gelukkig prijzen aangezien de grondprijzen fel gestegen zijn. Toch zal het nog zeker tot 2025 duren vooraleer de nieuwe gronden echt champagne kunnen produceren.

Goed gevoel
De gestegen verkoop wijst er volgens het Franse comité voor champagne (CICV) op dat we ons goed voelen. "Champagne is een belangrijke graadmeter voor onze moraal", legt een woordvoerder uit aan de Telegraph. "Ondanks de crisis hadden de liefhebbers van champagne nog geld genoeg om een goede fles te kopen, maar ze waren niet in de stemming. Het gaf hen geen goed gevoel meer."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn natte droom? Daten met een oudere vrouw

Zijn natte droom? Daten met een oudere vrouw



Op een oude fiets leer je het best rijden. Die wijsheid geldt evengoed op de datingmarkt, onderzoek geeft aan dat mannen een afspraakje met een oudere vrouw bijzonder aantrekkelijk vinden. Zelfs een serieuze relatie valt niet uit te sluiten.


Een rijpere, succesvolle vrouw is de natte droom van heel wat mannen, zo blijkt uit een onderzoek door singlessite. Meer dan 750 alleenstaanden werden ondervraagd over 'cougars' en 'toyboys'. 31 procent van de jongere mannen trekt er regelmatig op uit met een rijpere vrouw, 24 procent hoopt dit ooit eens te proberen.

Een rijpere vrouw hoort bij 11 procent minimaal 8 jaar ouder te zijn, 15 procent opteert voor 11 tot 16 jaar ouder. 5 procent wordt helemaal wild van een vrouw tot 21 jaar ouder.







Wat precies maakt haar attractief? In volgorde van belangrijk scoren seksuele ervaring, minder gêne en remmingen in bed, een aantrekkelijk uiterlijk, zelfvertrouwen en zelfstandigheid door eigen carrière.  Vrouwen die met een jongere man daten, zien dan weer andere voordelen: knap uiterlijk, lekker lichaam, seks, fysieke aantrekkingskracht, modern, jong van geest, onvermoeibare bedprestaties , flexibel in de omgang en ruimdenkend.


Uit het onderzoek blijkt dat vooral mannen de trend een warm hart toedragen. Zo vindt 44 procent van de mannen het een aantrekkelijk idee om te daten met een vrouw die een stuk ouder is. Bij de vrouwen ligt dit op 25 procent. Of het mogelijk is een serieuze relatie met haar uit te bouwen? Bijna 30 procent van de heren denkt van wel. Opmerkelijk genoeg nemen vrouwen het daarbij zelf minder serieus. Slechts 6 procent ziet het haar effectief doen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zestigers voelen zich tot 16 jaar jonger

Zestigers voelen zich tot 16 jaar jonger


http://img703.imageshack.us/img703/5109/99735480.jpg


Mensen van zestig voelen zich tot 16 jaar jonger dan hun echte leeftijd en ze gedragen zich hier ook naar, dat blijkt vandaag uit twee Britse rapporten.

Andere definitie
De oudere generatie kan goed omspringen met computers, houdt van verre buitenlandse reizen en heeft geld om aan eigen entertainment of vrienden uit te geven, dat blijkt uit een Britse enquête.

De definitie van oud verschilt erg voor elke leeftijdsgroep. Voor achttien- en negentienjarigen is 44 officieel oud, voor veertigers is dat 67 jaar. Vijftigers denken dat je beste tijd is gepasseerd tegen je 71ste, eens ouder dan zestig, verlaat dit naar 73. Uit een andere studie blijkt dat zestigplussers drie keer meer kans hebben om dagelijks te sporten dan twintigers. Sommigen denken dat sport de hen aantrekkelijker voor het andere geslacht maakt.



» Reageer (0)
28-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische collectie opnieuw te zien in Pergamom Berlijn

Historische collectie opnieuw te zien in Pergamom Berlijn





De collectie reusachtige vogels, leeuwen en godinnen die de Duitse bankierszoon Max von Oppenheim in het begin van de twintigste eeuw bijeenbracht, is na een grondige restauratie vanaf vandaag weer te zien. De collectie van ongeveer zestig objecten was in november 1943 door een bombardement op het Pergamom Museum in Berlijn in circa 27.000 stukjes uiteengevallen. Zo moesten de restauratoren het beeld van een godin uit 1.800 stukjes reconstrueren.






De tentoonstelling in het museum is tot en met 14 augustus in het Pergamom te bezichtigen. Max von Oppenheim raakte verliefd op het Midden-Oosten, toen hij als diplomaat in het gebied werkte. Zijn belangstelling voor oude voorwerpen uit het gebied werd gewekt, nadat hij was gestruikeld over een brokstuk van het paleis van een Aramese koning, dat onder het zand in de woestijn begraven lag.

Na twee opgravingen, van 1911 tot en met 1913 en van 1927 tot en met 1930, bracht hij vele vondsten over naar Berlijn. Door het bombardement in 1943 verbrandden alle houten en gipsen voorwerpen. Alleen de beelden van basaltsteen overleefden het inferno, maar zij braken door het koude water dat de brandweer gebruikte, in talloze stukken. Oppenheim stierf in 1946 als gebroken man. Hij kon de vernietiging van zijn collectie moeilijk verwerken, maar bleef geloven dat zij kon worden gerestaureerd.






De stukjes werden uit de as gered, maar zij verdwenen meer dan vijftig jaar in de kelders van een museum in het communistische Oost-Berlijn. Na de val van de Berlijnse Muur in november 1989 kwam de belangstelling voor het herstel op gang. In 2001 begon de restauratie. Die duurde negen jaar. Ongeveer 90 procent van wat werd gered, is gerestaureerd, zegt Beate Salje, hoofd van de afdeling Midden-Oosten van het Pergamom Museum. Sommige resten waren niet groter dan een vingernagel, maar andere wogen 1,5 ton.

De kans bestaat dat de collectie na 14 augustus in andere landen, zoals Frankrijk, te zien is. Het is de bedoeling dat zij uiteindelijk een permanente plaats in het Pergamom Museum krijgt. (br.hln  foto's afp)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plaswinkel biedt redding bij hoge nood

Plaswinkel biedt redding bij hoge nood



Zaterdagmiddag, drukke winkelstraat en opeens moet je nodig naar het toilet. "Om dan naar de derde etage te moeten van een warenhuis is geen pretje", zegt Eric Treurniet, oprichter van 2theloo. Hij opent op 17 februari zijn eerste plaswinkel in de Kalverstraat in Amsterdam.


Na de opening van de winkel met toiletten in Amsterdam moeten er tien tot vijftien winkels volgen in de rest van Nederland. "Daarna zijn andere Europese landen aan de beurt", zegt Treurniet.

De ondernemer kwam een jaar geleden op het idee voor de plaswinkel toen hij met zijn gezin in Brugge stond en zijn dochter hoge nood had. "In een winkel mag je vaak geen gebruikmaken van het toilet. En als je geen gast van een hotel bent, voel je je toch een beetje gegeneerd om daar gebruik te maken van de faciliteiten."

In de winkels kunnen de bezoekers niet alleen hun plas kwijt, maar zijn ook allerhande spullen te koop: niet alleen tampons of luiers, maar ook gadgets. "Je kunt bij ons terecht voor alles wat je in het toilet nodig hebt", aldus Treurniet.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dochter op drie schaamt zich om wat mama draagt


Een dochter op drie schaamt zich om wat mama draagt


http://img37.imageshack.us/img37/7614/madonnaenlourdes.jpg
Madonna en haar dochter Lourdes lijken eerder zussen. 


Moeders krijgen steeds vaker kritiek op hun kledingstijl, een derde van de dochters schaamt zich namelijk om de outfit van mama. Dat blijkt uit een Britse enquête.

Te jong
Een vijfde van de jonge vrouwen vindt haar moeder modebewust, een kwart zegt dat ze haar te jong kleedt. Volgens een op de vier kleedt haar mama zich te sexy, meer dan twee derde beweert dat ze zich nooit hetzelfde zouden willen dragen. Minder dan een derde vindt dat haar moeder zich gepast kleedt, vaak gaat ze naar de verkeerde winkels of probeert ze zich een te jonge stijl aan te meten.

Madonna
Celebs geven alvast het voorbeeld: de 53-jarige Madonna lijkt eerder een zus wanneer ze uitgaat met haar 13-jarige dochter Lourdes. Jerry Hall (54) werd ervan beschuldigd zich te jong te kleden toen ze in dezelfde outfit verscheen als dochter Lizzy Jagger (26) bij de opening van een uitverkoop bij Harrods. Ze droegen beiden een knielange zwarte rok, jas en felrode lipstick.

Volgens Mark Pearson, voorzitter van de website MyVoucherCodes.co.uk die het onderzoek organiseerde, kan samen shoppen helpen. "Misschien kunnen dochters hun moeder helpen kledij te zoeken die passen, in plaats van zich beschaamd te voelen."



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!