Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plaswinkel biedt redding bij hoge nood

Plaswinkel biedt redding bij hoge nood



Zaterdagmiddag, drukke winkelstraat en opeens moet je nodig naar het toilet. "Om dan naar de derde etage te moeten van een warenhuis is geen pretje", zegt Eric Treurniet, oprichter van 2theloo. Hij opent op 17 februari zijn eerste plaswinkel in de Kalverstraat in Amsterdam.


Na de opening van de winkel met toiletten in Amsterdam moeten er tien tot vijftien winkels volgen in de rest van Nederland. "Daarna zijn andere Europese landen aan de beurt", zegt Treurniet.

De ondernemer kwam een jaar geleden op het idee voor de plaswinkel toen hij met zijn gezin in Brugge stond en zijn dochter hoge nood had. "In een winkel mag je vaak geen gebruikmaken van het toilet. En als je geen gast van een hotel bent, voel je je toch een beetje gegeneerd om daar gebruik te maken van de faciliteiten."

In de winkels kunnen de bezoekers niet alleen hun plas kwijt, maar zijn ook allerhande spullen te koop: niet alleen tampons of luiers, maar ook gadgets. "Je kunt bij ons terecht voor alles wat je in het toilet nodig hebt", aldus Treurniet.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dochter op drie schaamt zich om wat mama draagt


Een dochter op drie schaamt zich om wat mama draagt


http://img37.imageshack.us/img37/7614/madonnaenlourdes.jpg
Madonna en haar dochter Lourdes lijken eerder zussen. 


Moeders krijgen steeds vaker kritiek op hun kledingstijl, een derde van de dochters schaamt zich namelijk om de outfit van mama. Dat blijkt uit een Britse enquête.

Te jong
Een vijfde van de jonge vrouwen vindt haar moeder modebewust, een kwart zegt dat ze haar te jong kleedt. Volgens een op de vier kleedt haar mama zich te sexy, meer dan twee derde beweert dat ze zich nooit hetzelfde zouden willen dragen. Minder dan een derde vindt dat haar moeder zich gepast kleedt, vaak gaat ze naar de verkeerde winkels of probeert ze zich een te jonge stijl aan te meten.

Madonna
Celebs geven alvast het voorbeeld: de 53-jarige Madonna lijkt eerder een zus wanneer ze uitgaat met haar 13-jarige dochter Lourdes. Jerry Hall (54) werd ervan beschuldigd zich te jong te kleden toen ze in dezelfde outfit verscheen als dochter Lizzy Jagger (26) bij de opening van een uitverkoop bij Harrods. Ze droegen beiden een knielange zwarte rok, jas en felrode lipstick.

Volgens Mark Pearson, voorzitter van de website MyVoucherCodes.co.uk die het onderzoek organiseerde, kan samen shoppen helpen. "Misschien kunnen dochters hun moeder helpen kledij te zoeken die passen, in plaats van zich beschaamd te voelen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilingrecord voor werk van Titiaan

Veilingrecord voor werk van Titiaan


http://img411.imageshack.us/img411/1668/sacreconversazionetitia.jpg



Het werk 'Sacre Conversazione' (Madonna met het Kind en de Heiligen Lucas en Katharina) uit 1560 van Titiaan is op een veiling van Oude Meesters bij Sotheby's New York voor 16,8 miljoen dollar (12,3 miljoen euro) onder de hamer gegaan. Dat is een veilingrecord voor de Italiaanse renaissancemeester. Nieuwe eigenaar van het werk is een Europese kunstverzamelaar.
 
Het begrip 'record' moet met een korreltje zout genomen worden: in de directe handel tussen musea zijn al hogere bedragen neergelegd voor werk van de 16de-eeuwse meester. Van Titiaans grote schilderijen zijn er maar weinig in privaat bezit.
 
Het vorige Titiaan-record dateert van 1991. Toen werd bij Christie's Londen 13,6 miljoen dollar opgehoest voor de 'Venus en Adonis'.
De veiling bij Sotheby's leverde in totaal 16 records op, waaronder voor de 17de-eeuwse Leidse meester van het genrestuk Gerard Dou. Voor zijn afbeelding van een oude dame die pap uit een pot eet, werd omgerekend 3,9 miljoen euro betaald.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne Murray - You Needed Me

Anne Murray - You Needed Me

Klik op de foto om haar te beluisteren






Anne Murray (20 juni 1945, Springhill, Nova Scotia) is een Canadese zangeres. Ze groeide op met vijf broers en begon als sportlerares. Ze is bekend om haar altstem en zeer brede repertoire dat veel mensen aanspreekt. Samen met Gordon Lightfoot behoort zij tot de bekendste zangers van Canadese origine. En, anders dan vele nu internationaal bekende Canadese zangers, is zij in Canada blijven wonen. Ze woont in Toronto, maar brengt de zomer door in Nova Scotia.

Murray was de eerste Canadese zangeres die de nummer 1-notering in de Amerikaanse hitlijsten bereikte. Ze wordt genoemd als de baanbreker voor andere Canadese artiesten die internationaal beroemd zijn geworden, zoals Céline Dion, Sarah McLachlan en Shania Twain. Tot dusverre zijn er wereldwijd meer dan 54 miljoen exemplaren van haar albums verkocht. Zij is de meest succesvolle vrouwelijke "crossover"-artiest in de muziekgeschiedenis. Ook is zij een van de meest succesvolle artiesten ooit die albums met kerstliedjes hebben uitgebracht. Haar album Christmas Wishes is een van de vijf best verkocht albums van dat genre, gezongen door vrouwen. Van haar single A Little Good News zijn meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht.

Murray heeft meegewerkt aan tal van televisieprogramma's in de VS en in Canada. Zij is populair met haar kinderliedjes, met haar pop- en countryliedjes, bij jong en oud. Haar muziek wordt gespeeld bij ballroomdansen en bij trouwerijen. Ze zingt Christelijke muziek, en easy listening. Ondanks haar brede repertoire wordt ze vaak als countryzanger gekenmerkt. In Canada heeft ze bijnamen als The Lady of de Singing Sweetheart of Canada.

Haar eerste hit was in 1970, Snowbird (zoals meerdere van haar liedjes gekarakteriseerd als zowel pop als country). In de jaren zeventig en tot halverwege de jaren tachtig had ze vele hits. Elf van haar nummers eindigden op de eerste plaats in de Noord-Amerikaanse hitparade. Zelfs tot in 2005 heeft ze nog liedjes in de US Billboard gehad. Haar bijdragen waren ook te horen in de tv-series Ellen en The Sopranos, de film Urban Cowboy en de film Convoy.

Ze trouwde met haar producer Bill Langstroth in de jaren zeventig en kreeg twee kinderen, Dawn en William. Ze was goed bevriend met Dusty Springfield. Ze heeft succes met haar uitgeversbedrijfje en speelt golf. In 1999 produceerde ze nog haar bestverkochte album in twintig jaar, What a Wonderful World.

Ze heeft in Canada meerdere onderscheidingen gekregen voor haar werk. Ze kreeg een ster in het trottoir van de Hollywood Walk of Fame (1980), verdiende 4 Grammy Awards en meerdere Country muziekonderscheidingen.




» Reageer (0)
27-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsgierige aagjes kunnen naar 'kinderuniversiteit'


Nieuwsgierige aagjes kunnen naar 'kinderuniversiteit'



Kinderen tussen vijf en twaalf jaar die meer willen weten over wetenschap en technologie kunnen vanaf nu maandelijks op zondagvoormiddag terecht in de Gentse "Kinderuniversiteit". Ouders zijn niet toegelaten.

"Er wordt wel eens gezegd dat kinderen van nature uit onderzoekers zijn", aldus Karlijn Franck van de Hogeschool Gent. "En dat kinderlijke verwondering en nieuwsgierigheid de basis zijn van alle wetenschap."
 
Optische illusies
Daarom wordt nu een kinderuniversiteit ingericht, met een heus hoorcollege, experimenten en onderzoekjes. De eerste les vindt zondag 30 januari plaats, en gaat over optische illusies.
 
De andere lessen gaan over bruggen en huizen bouwen, emoties bij mens en dier, sterren en planeten en chocolade.

Gratis
Deelnemen is gratis en het programma is te vinden op www.kinderuniversiteit.be. De les is telkens op zondagvoormiddag van 10 tot 13 uur. In het najaar zal de Associatie ook Kinderuniversiteiten organiseren in Kortrijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie op tien heeft slechte tanden

Drie op tien heeft slechte tanden


http://img143.imageshack.us/img143/3874/slechtetanden.jpg


Drie op tien Belgen moet toegeven dat zijn tanden en tandvlees in slechte staat zijn. 41 procent heeft last van gevoelige tanden en bloedend tandvlees bij het poetsen. Dat kwam naar voren uit een bevraging van 1.200 personen door Test-Aankoop.

Als ze op dit moment naar de tandarts zouden moeten gaan, dan denkt dertig procent dat ze een behandeling zouden nodig hebben. In de leeftijdsgroep 35-44 worden het meest klachten gemeld, zelfs als mensen die al een prothese of groot aantal ontbrekende tanden hebben worden meegerekend.

De Belg is ook niet tevreden met hoe de tanden er uitziet. De helft zou iets willen veranderen aan de kleur, 33 procent heeft moeite met scheve of onregelmatige tanden.

Poetsen en flossen
De tandproblemen zijn volgens de consumentenorganisatie het
gevolg van het gebrek aan preventieve maatregelen. De organisatie adviseert zo snel mogelijk na elke maaltijd de tanden te poetsen en minstens één keer per dag te flossen.
 
Slechts 46 procent poetst minstens twee maal per dag en zes op tien poetst niet lang genoeg (minstens 2 minuten). Minder dan 40 procent poetst binnen de 20 minuten na de maaltijd. Zes op tien Belgen flost nooit en slechts 10 procent doet dat minstens dagelijks.
 
Test-Aankoop raadt ook aan jaarlijks minstens één keer naar de tandarts te gaan. Zeventig procent doet dat, 21 procent gaat enkel bij klachten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultieme dieettip: inhaleer junkfood of taartje

Ultieme dieettip: inhaleer junkfood of taartje





De nieuwste eettrend is 'Le Whaf': een futuristische machine waarmee je smaken kan inhaleren. Hierdoor proef je wel dat lekkere taartje maar neem je niet de grote hoeveelheid calorieën op.

Honger blijft
'Whaffing', het inhaleren van eten, zou dé trend van de toekomst zijn. Momenteel bestaan er nog maar twee machines die eten in rook omzetten. Elke inhalering bevat nauwelijks calorieën, dus je kunt het zoveel doen als je wil, zonder bij te komen. Wanneer je tien minuten aan Le Whaf hangt, neem je slechts 200 calorieën op. Het nadeel is wel dat je ook geen voedzame stoffen binnenkrijgt, je hongergevoel blijft dus.

Het toestel werd uitgevonden door professor David Edwards, expert in aërosol wetenschap. Hij wil zijn toestel deze herfst in Frankrijk op de markt krijgen voor ongeveer 100 euro. "Je kunt zelfs alcohol 'whaffen'. Dranken met sterke smaken als whisky werkt goed, je moet dan 50 ml van het drankje in het toestel gieten. Voedsel in rook omzetten is iets  moeilijker, voor tomatensoep bijvoorbeeld moet je een speciale vloeibare versie kopen", vertelt Edwards. 

Kristallen
Het toestel werkt met speciale kristallen die snel bewegen wanneer het aanstaat, hierdoor ontstaan ultrasone golven. Dit zorgt voor een veranderende druk die passeert door de vloeistof, waardoor bubbels en vervolgens kleine vloeibare druppels ontstaan die op een wolk lijken. De eerste uitvinding met inhaleerbare voeding was Le Whif, dit een kleine tube die op lipstick lijkt en naar chocolade, koffie of vitamines smaakt. Een ademhaling is goed voor één calorie en zou je zin in chocolade moeten wegnemen. Het is een succes, aldus Edwards. Jaarlijks gaan er meer dan 200.000 Whifs over de toonbank. "Het is ook erg leuk en je kunt alcohol proeven zonder dronken te worden."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sensatie in zoo: Gorilla wandelt op achterpoten

Sensatie in zoo: Gorilla wandelt op achterpoten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Deze gorilla is een sensatie in een dierpark in Kent. Ook op het internet is de gorilla een echte hit. In dit filmpje zien we het dier op zijn achterpoten voorbijlopen. Of hoe gorilla's soms opvallende menselijke eigenschappen overnemen.

De gorilla maakt verstandig gebruik van zijn kunstje. Zo komt hij over de muur gluren om te zien of de verzorgers zijn maaltijd nog niet komen brengen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslimbevolking groeit twee keer sneller aan dan andere bevolkingen

Moslimbevolking groeit twee keer sneller aan dan andere bevolkingen






De moslimbevolking zal de komende twintig jaar twee keer sneller groeien dan de andere bevolkingen. Tegen 2030 zullen de moslims meer dan een kwart van de wereldbevolking uitmaken. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Forum on Religion and Public Life.
 
De jaarlijkse groei van de moslimbevolking zou uitkomen op 1,5 procent, tegenover 0,7 procent voor de overige bewoners van onze planeet. Tegen 2030 zouden 79 landen een miljoen moslims of meer tellen. Nu zijn er dat 72. Meer dan zes op de tien moslims zouden in Zuidoost-Azië wonen.
 
Voor Europa voorspelt het onderzoeksbureau Pew dat de moslimbevolking de komende twintig jaar met een derde groeit, van 44,1 miljoen naar 58,2 miljoen. Maken de moslims in België nu nog 6 procent van de bevolking uit, dan zou dat tegen 2030 10,2 procent zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 procent kiest huisdier boven partner

14 procent kiest huisdier boven partner



"Als je nu onmiddellijk je huisdier of je partner zou moeten dumpen, wie van de twee moet dan gaan?" 84 procent kiest voor de partner, maar 14 procent geeft de voorkeur aan een dier. Ook opvallend: vrouwen vinden dat vaker een moeilijke beslissing (40 procent) dan mannen (26 procent), maar uiteindelijk kiezen evenveel mannen als vrouwen voor hun partner.

"Het klinkt misschien belachelijk maar ik heb al verschillende relaties gehad met vrouwen, maar mijn hond blijft altijd aan mijn zijde", zo verwoorde één respondent het in de AP/petside-poll bij 1.500 personen, waaronder 1.000 huisdiereigenaars.

Hond versus kat
Mensen die gescheiden zijn, verschillende mislukte relaties achter de rug hebben of single zijn, zijn meer geneigd om het huisdier te verkiezen boven een partner. Wie ongehuwd was, verkoos in 25 procent van de gevallen zijn huisdier, wie getrouwd was slechts 8 procent.

Tussen kat- en hondeneigenaars is er geen verschil: acht op tien kiest voor partner, telkens 35 procent noemde het een moeilijker keuze.

Allergie
Eén op drie zou het extreem moeilijk hebben om te kiezen tussen een huisdier en een gezinslid dat allergisch is. 20 procent vindt dat een 'beetje moeilijk', 46 procent vindt het geen moeilijke keuze.

Huisdier opgeven
Iets meer dan de helft van de respondenten heeft al eens een huisdier moeten opgeven in zijn leven. Een percentage dat nog hoger lag bij respondenten die op het moment van de bevraging een huisdier bezaten (64 tegenover 57 procent).

Meestal was het dier ingeslapen (69 procent) of was het te ziek om thuis te verzorgen (52 procent). Negen procent moest al eens een huisdier wegdoen omdat het te gevaarlijk was om te houden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legale doping: rodebietensap verhoogt de uithouding met 16 procent

Legale doping: rodebietensap verhoogt de uithouding met 16 procent



Inspanningsfysioloog Peter Hespel.


Vlaanderen valt massaal voor rodebietensap. Stap je momenteel een biowinkel binnen, dan is de kans groot dat je te horen krijgt dat het rode sap "uitverkocht" is. Niet dat iedereen nu plots weg is van de smaak van het goedje. Integendeel zelfs, veel mensen lusten het niet. Waarom de verkoop dan toch boomt? Omdat het een natuurlijke en vooral legale doping is, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Dat bewees inspanningsfysioloog Peter Hespel van de K.U. Leuven vorige maand in het tv-programma 'Ook Getest Op Mensen'. "Het kan je uithouding met 16 procent verhogen", luidde het. "En het helpt zelfs als je het gewoon één keer voor een wedstrijd of andere sportieve prestatie drinkt. Maar het beste is eigenlijk om het twee weken vooraf te beginnen drinken. Elke dag zo'n halve liter is meer dan genoeg."



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/8/14/10/media_l_4029490.jpg?20110127105410



En die woorden hebben de sportende Vlamingen duidelijk in hun oren geknoopt. Het sapje vliegt met bakken de deur uit terwijl biowinkels er vroeger hooguit enkele flessen van verkochten. Hoe het eigenlijk werkt? "In de groente zitten nitraten. En die zorgen er uiteindelijk voor dat je spieren efficiënter gebruikmaken van de zuurstof die in je bloed zit. Zo kun je als fietser harder rijden of als loper scherpere tijden halen."

Wel is er één bijwerking. "Je gaat er rood van plassen. Dopingartsen weten dat maar al te goed. Ze zien alsmaar vaker atleten opduiken met een rood plasje. Maar geen probleem, want verboden is het gebruik van rodebietensap zeker niet."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Do - Heaven

Do - Heaven

Klik op de foto om ze te beluisteren






Do ( Dominique Rijpma van Hulst)  is een Nederlandse zangeres. Ze is een dochter van tennistrainer Willem-Jan van Hulst.

Op haar 15de moest Do zich gaan voorbereiden voor het tennistoernooi Wimbledon. Ze besloot echter een einde te maken aan haar tenniscarrière, na een zware blessure door zwaar te vallen, en zich toe te leggen op muziek.

Na haar eerste optreden, in café Old Dutch in Valkenswaard, kreeg ze direct een platencontract aangeboden. Ze veranderde haar naam van Dominique van Hulst in Do. In een uitverkocht Ahoy' stond ze zowel in het voorprogramma van 5ive als van Montell Jordan. Rond die tijd verscheen ook haar eerste single Real Good en hoewel de videoclip vrij regelmatig op TMF voorbij kwam, kwam het nummer niet in de hitlijsten terecht. Achteraf zei de zangeres in een interview dat ze niet gelukkig was met de sound van haar eerste single.

In 2001 werd Do door DJ Sammy gevraagd een trance-versie van Bryan Adams' Heaven op te nemen. In 2002 brak ze hier internationaal mee door ("DJ Sammy & Yanou, featuring Do"). Na dit succes werd het nummer ook als ballad uitgebracht, die ook hoog in de hitlijsten kwam. Haar tweede single On And On was wederom een dancenummer, deze keer opgenomen met alleen Yanou. Het nummer behaalde ook hoge posities in de Europese hitlijsten.

In 2003 nam ze een zogenaamde "unplugged" versie van de hit Heaven op, die opnieuw hoog in de Nederlandse hitlijsten terecht kwam. Eigenlijk betekende dit pas haar echte doorbraak in eigen land. In april 2003 verzorgde de zangeres het voorprogramma van het Nederlandse concert van Westlife en stond ook met de groep op het podium tijdens de TMF Awards. Glenn Corneille was vanaf dat moment haar vaste muzikale begeleider en vanaf september ook de bandleider van de nieuwe popband rondom Do. Er werd gewerkt aan de realisatie van Do's debuutalbum dat voor 2004 gepland stond.




» Reageer (0)
26-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ongedragen kleding in de kleerkast blijft

Waarom ongedragen kleding in de kleerkast blijft



Meer dan 22 kledingstukken hangen verloren in de kleerkast omdat die nooit gedragen zullen worden. En toch weigert de gemiddelde vrouw deze weg te gooien, zo blijkt uit een recente rondvraag. Schuldgevoelens spelen een grote rol.

Een Britse rondvraag, uitgevoerd door een online shoppingsite, leert dat meer dan 1,6 biljoen pond aan meer dan 500 miljoen kledingstukken verloren gaan. Plaatsen we die hoeveelheid op een kledingstang, wordt 4,5 maal de afstand tussen New York en Londen afgelegd.

Heel wat kleding wordt gekocht om verkeerde redenen zoals een koopje of een outfit, gezien door een celeb. Terwijl deze items liefst 5 procent van de opslagruimte inpakken, ruimt slechts 1 op de 8 dames hun kasten regelmatig op. 1 op de 9 denkt er niet aan dit regelmatig te zullen doen, 1 op 50 doet de klus maar eens om de 10 jaar.

Jeans
Meest ongedragen blijkt de jeans. 80 procent beweert over minstens 1 paar te beschikken dat ze nooit zullen dragen. Ook schoenen schijnen vaak een verloren aankoop. 

Motivaties
Waarom dan toch hamsteren? Bij meer dan de helft spelen schuldgevoelens mee. 41 procent hoopt eerst wat gewicht te verliezen, 17 procent hoopt op een revival van de mode zodat hun spullen ooit opnieuw het daglicht zullen zien.

Mannen
Mannen schijnen overigens geen haar beter, ook in hun kleerkast schuilen meer dan 19 ongedragen kledingstukken. Impulsaankopen zijn hen evenmin vreemd, meer dan een derde van hun ongedragen items betreffen solden.

Uit het onderzoek blijkt wel dat de Britten van alle Europeanen de meeste kleding kopen. Vooral online wordt er over het kanaal meer dan elders gekocht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betalen we binnenkort met de iPhone?

Betalen we binnenkort met de iPhone?


http://img39.imageshack.us/img39/9053/appleev.jpg


Maestro is al geblokkeerd buiten Europa, en misschien is ook het einde van de kredietkaart in zicht. Toch als betalen via de iPhone of iPad een echte trend wordt. Eén probleem: je hebt er wel de allernieuwste versies van de gadgets voor nodig.

Volgens de geruchten zou Apple een 'mobiel betalen'-functie in de nieuwste iPhone of iPad bouwen, die later dit jaar op de markt worden gebracht. De bedoeling is om cash, debet- en kredietkaarten overbodig te maken.

Zo simpel
Het systeem dat Visa en Mastercard moet beconcurreren heet Near Field Communications. Betalen was nog nooit zo simpel: gewoon je iPhone of iPad over een toestelletje halen, zoals een bibliotheekboek of een metro-abonnement.

Veel vertrouwen
Apple heeft, zoals zo vaak, enorm veel vertrouwen in het systeem en pusht daarom de winkels om hun betaalterminals te installeren. Ook Nokia en Research in Motion zouden het systeem in hun toestellen implementeren, bij bedrijven die Android gebruiken gebeurt dit al.
Of de consument er op zit te wachten is nog maar de vraag.

Succesvol
Anderzijds is Apple erg goed in het succesvol lanceren van apparaten waar niemand op zit te wachten, en waar nog geen jaar later niemand meer zonder kan. Ook de voorspelde flop van de iPad bleef uit. Maar in dit geval stellen wij ons toch één grote vraag: als je iPhone of iPad gestolen wordt, kan iedereen dan zomaar betalen? Hopelijk werd aan een beveiliging gedacht, al is die nog niet bekend gemaakt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberin zwemt 9,5 dag voor ze ijs vindt

IJsberin zwemt 9,5 dag voor ze ijs vindt


http://img829.imageshack.us/img829/2969/ijsberin.jpg


Meer dan negen dagen onafgebroken zwemmen, goed voor 232 uur en 687 kilometer. We zien het een mens nog niet zo snel doen. Maar een ijsbeer, op zoek naar ijs om te jagen op zeehonden, heeft het wel gedaan. Voor haar reis op leven en dood betaalde het dier ook een enorme prijs: ze verloor haar enige jong, en ruim 22 procent van haar lichaamsvet.

Dat bleek uit de data van de gps-halsband die de vrouwelijke ijsbeer droeg, zo schrijft BBC News op haar website. Een chip bepaalde dan weer of het dier in het water was, een soort thermometer hoe warm (of koud) het was. Daaruit bleek ook dat de ijsberin de afstand, vergelijkbaar met Antwerpen-Zurich, aflegde in zeewater van amper 2 tot 6 graden.

"Wij staan verstomd dat een dier dat normaal zijn dagen doorbrengt op het vasteland, zolang in zo koud water kan zwemmen", aldus onderzoeker Durner.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/13/8/10/media_l_4028260.jpg?20110126142716



IJsbeer in gevaar
Door de klimaatverandering smelt er veel ijs, waardoor ijsberen steeds moeilijker stabiel ijs vinden om te jagen en zich te voeden. Wetenschappers waarschuwen al een tijdje voor de steeds langere afstanden die ijsberen moeten afleggen en de gevaren voor hun gezondheid en het voortbestaan van de soort.

1995
Durner legt uit dat de omstandigheden voor ijsberen in de Beaufortzee dramatisch zijn vermoeilijkt. "Voor 1995 waren de periodes van weinig ijs beperkt tot zomermaanden, wat betekent dat de afstanden tussen geïsoleerde ijsbergen en het vasteland relatief klein was. Maar de smeltperiodes zijn nu frequenter en langer geworden, waardoor ijsberen vaker en langer moeten zwemmen. Hun afhankelijkheid van ijs om te jagen en dus te eten maakt hen enorm kwetsbaar."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havik nestelt zich in bibliotheek van Amerikaans Congres

Havik nestelt zich in bibliotheek van Amerikaans Congres


http://img832.imageshack.us/img832/6205/havik.jpg


De bibliotheek van het Amerikaanse Congres heeft al enkele dagen een opmerkelijke bewoner. Een havik heeft zich in de hoofdkamer van het gebouw genesteld.

De havik kreeg de naam 'Cooper' en is door een open raam naar binnen gevolgen. Een medewerker van de bibliotheek merkte de havik verbaasd als eerste op toen hij de vogel aan het 48 meter hoge plafond zag rondvliegen.

Intussen is al heel wat geprobeerd om Cooper naar beneden te lokken. Zo werd zelfs een iPhone-applicatie ingezet die het geluid van de vogel nabootst. De havik trapte er echter niet in. De Amerikaanse Fish and Wildlife Service zal daarom naar het Congres afzakken in de hoop Cooper veilig opnieuw in de buitenlucht te krijgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters keren terug naar Golf

Oesters keren terug naar Golf


http://img267.imageshack.us/img267/1047/oesters.jpg


De heropbouw van de Golf van Mexico is begonnen. Voor het eerst valt er ook aan de kust activiteit te bespeuren. Vrijwilligers uit het hele land zijn er samengekomen om de oesterbedden te herstellen. Die zijn negen maanden geleden vernield door de olieramp met een platform van BP.

De oesterbedden stonden voor de ramp al onder zware druk door de ontwikkelingen aan de Amerikaanse kust. De wateren bezitten veel van de laatste natuurlijke oesterbedden in de wereld. Vrijwilligers brachten ongeveer 23.000 zakken met oesterschelpen naar Mobile Bay. Ze willen op die manier 160 kilometer nieuwe oesterriffen aanleggen.

Volgens een onderzoek van bioloog Rob Brumbaugh zou al 85 procent van de natuurlijke oesterbedden verloren zijn. Maar toch blijft de Golf van Mexico een belangrijk gebied, zelfs na de olieramp. "De olieramp was zeker een waarschuwing en het zal hard zijn om hiervan te herstellen", zegt Brumbaugh. De Amerikaanse Fish and Wildlife Service draagt ongeveer 70.000 dollar bij aan het project.

Het herstel zal minstens vijf jaar duren en meer dan 100 miljoen dollar kosten. Oesters zijn echter heel belangrijk, bijvoorbeeld om waterlopen proper te houden. Veel oesters zijn de voorbije zomer gestorven nadat beslist werd vers water in de riffen te laten stromen. Op die manier werd de olie op afstand gehouden, maar tegelijk werd de balans in het water verstoord.



» Reageer (0)
25-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze rijstcirkel houdt Indonesië in de ban

Mysterieuze rijstcirkel houdt Indonesië in de ban

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






De mensheid worstelt al jaren met het mysterie van de graancirkels, maar nu is er ook enorme rijstcirkel opgedoken in Indonesië. Het enigmatische fenomeen is zo'n 70 meter breed (zie foto's en filmpje onder dit artikel) en veroorzaakte gisteren een ware chaos bij een rijstveld in het dorpje Sleman op Java. De plaatselijke autoriteiten wil de rijstcirkel, die binnen de korste keren wereldnieuws is geworden, afschermen van toeristen om een heuse chaos te vermijden. De buitenaardse piste wordt voorlopig niet bewandeld, het zou eerder om een natuurlijk fenomeen gaan.


Ondertussen proberen de Indonesiërs met man en macht toeristen af te houden. Om problemen te vermijden, heeft de politie het gebied hermetisch moeten afsluiten. Er dreigden zelfs mensen onder de voet te worden gelopen. De Indonesische luchtmacht liet een helikopter foto's maken van de rijstcirkel. De plaatselijke bevolking probeert zelfs al munt te slaan uit het fenomeen, want hier en daar wordt al toegangsgeld tot de rijstcirkel gevraagd en foto's worden aan woekerprijzen te koop aangeboden.


De cirkel werd zondagmorgen opgemerkt door de plaatselijke boer Tukiman en heeft de vorm van een bloem. Volgens het Indonesische instituut voor de ruimtevaart is het uitgesloten dat buitenaardse wezens iets te maken hebben met deze cirkel. Naar verluidt zou de rijstcirkel gevormd zijn door stortregens tijdens een storm. Een andere verklaring zou de nabijheid van hoogspanningslijnen kunnen zijn, maar dat is nog niet bewezen.


Op Twitter woedt al dagenlang een verhitte discussie met zelfs doemdenkers die hun mening spuien. "Het is beangstigend, Ik begon me af te vragen of ik echt moet geloven dat de wereld zal vergaan in 2012", was één van de vele tweets. Uit religieuze hoek kwam de opmerking dat de rijstcirkel gelijkt op het shakra-symbool van het hindoe-tantrisme. Een UFO-believer zag een verschil met de graancirkels die in 1986-'87 in Tuban (Oost-Java) gesignaleerd werden. "Dit fenomeen is veel duidelijker dan dat van toen".


Moedji Raharto, een topastronoom in Indonesië, doet een oproep om op zoek te gaan naar eventuele sporen van buitenaardse wezens. "Als dit echt het werk is van een UFO of buitenaardse wezens, dan is het bijna zeker dat ze een soort spoor zouden achtergelaten hebben. Zo'n spoor zou als uitgangspunt voor een onderzoek naar de mysterieuze cirkels kunnen vormen. De chemische samenstelling van de grond zou ons kunnen helpen om de oorsprong van het fenomeen te achterhalen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegangst zit tussen de oren

Vliegangst zit tussen de oren



Vliegen is veel veiliger dan rijden, en toch hebben meer mensen vliegangst dan rijangst. Ongeveer één op drie Belgen lijdt aan vliegangst, wat daarmee een van de meest voorkomende fobieën is. Een behandeling is mogelijk, maar kost veel tijd en moet zich vooral concentreren op een psychologische behandeling, niet op een biologische. Tot die conclusie kwam doctoraatsstudente psychologie Anouk Vanden Bogaerde (UGent) na zeven tests bij in totaal 250 personen.

Toch lijkt het voor mensen met vliegangst alsof het vooral hun lichaam is dat niet 'mee' wil. Daarom onderzocht Vanden Bogaerde of er een verband was tussen vliegangst, en hypoxie, oftwel: zuurstoftekort in het bloed waardoor de organen niet meer goed werken.

Hypoxie kan ontstaan op grote hoogte en heeft als symptomen kortademigheid, hartkloppingen en duizeligheid. Uit het onderzoek blijkt dat hypoxie niet enkel voorkomt bij mensen met vliegangst, maar ook bij mensen zonder. Het is dus niet door deze onaangename lichamelijke ervaring dat de vliegangst ontstaat.

Bedreigende interpretatie
Hoe ontstaat het dan wel? Door de geest. Personen met vliegangst zijn zich hyperbewust van hun omgeving, waardoor ze plots lichamelijke sensaties opmerken (bijvoorbeeld hartkloppingen). Naar hun gevoel zijn die 'nieuw' terwijl dat meestal niet het geval is.

Door de angst, ervaren ze deze lichamelijke sensaties ook anders ('mijn hart klopt sneller dan normaal', 'ik krijg minder zuurstof dan normaal'), en worden ze als bedreigend ervaren. De persoon denkt dat de sensaties niet te controleren zijn en nooit zullen overgaan. Dit leidt uiteindelijk tot (vlieg)angst.

Informatie & mentale aanpak
Wie zich wil laten behandelen voor vliegangst, heeft meer nodig dan alleen maar informatie over vliegen, de geluiden, de werking van de motor en de veiligheidsmaatregelen. Ook de mentale processen moeten aangepakt worden, met andere woorden men moet zich bewust worden van de lichamelijke sensaties en deze anders interpreteren.

Een combinatietherapie die werd opgezet door de Universiteit van Gent en door specialisten van Brussels Airport en die blijkt te werken: 80 procent van de 170 personen die tot nu toe de cursus volgde is verlost van de fobie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge vrouwen vaker getroffen door leverziekte

Jonge vrouwen vaker getroffen door leverziekte



Het is een weinig opbeurende vaststelling: de laatste tien jaar is het aantal Britse vrouwen jonger dan dertig gediagnosticeerd met een leverziekte met 50 procent toegenomen. In absolute cijfers lijkt het probleem nogal mee te vallen: 351 in 2010 tegenover 230 in 2000.

Maar toch trekken dokters aan de alarmbel: de cijfers zijn volgens hen 'een grove onderschatting' van het probleem. De aandoeningen waar deze vrouwen in de fleur van hun leven mee te maken krijgen, worden normaal enkel vastgesteld bij ouderen. Nu zijn ze ook bij tieners aan een opgang bezig.

1 schuldige: alcohol
Over de cijfers bestaat dan wel twijfel, over de schuldige is iedereen het eens: alcohol, en dan vooral de overconsumptie ervan. Dat is bij vrouwen sneller een probleem dan bij mannen, omdat hun lichaam veel minder alcohol aankan. Als vrouw meedrinken met de mannen is ongeveer dubbel zo schadelijk.

Gruwelijke effecten
Het grootste probleem van alcoholmisbruik is dat de lever geen waarschuwing geeft tot het te laat is. "Velen moesten toegeven dat ze niet wisten dat alcohol een dusdanig effect had op hun lichaam. Eens ze geel uitslaan en hun maag bloedt, dan dringt het door en veranderen ze hun gedrag", aldus hepatoloog Jonathan Mitchell. 

Professor Roger Williams treedt zijn collega bij: "Ik zie dagelijks de gruwelijke effecten van alcohol op jonge mensen, zeer jonge mensen. Onlangs nog is een patiënt van 22 gestorven, aan hepatitis opgelopen door te veel alcohol."

Drinken als gewoonte
Alcohol is relatief goedkoop in Groot-Brittannië, en 'binge drinking' is er geen trend meer maar een gewoonte. Met alle gevolgen vandien. Overmatig drankgebruik kan de lever aantasten, geelzucht veroorzaken en tot een coma of zelfs de dood leiden. Wie voor een lange periode veel drinkt, kan levercirrose krijgen: daarbij wordt de lever beschadigd en komt er littekenweefsel in de plaats.

Alcohol wordt opgenomen in het bloed en afgebroken in de lever. De lever dient als 'schoonmaakmachine' van het lichaam, want ook afval- en giftige stoffen worden er afgebroken. Te veel alcohol vormt een zware belasting voor de lever , die er uiteindelijk onder bezwijkt.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!