Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Do - Heaven

Do - Heaven

Klik op de foto om ze te beluisteren






Do ( Dominique Rijpma van Hulst)  is een Nederlandse zangeres. Ze is een dochter van tennistrainer Willem-Jan van Hulst.

Op haar 15de moest Do zich gaan voorbereiden voor het tennistoernooi Wimbledon. Ze besloot echter een einde te maken aan haar tenniscarrière, na een zware blessure door zwaar te vallen, en zich toe te leggen op muziek.

Na haar eerste optreden, in café Old Dutch in Valkenswaard, kreeg ze direct een platencontract aangeboden. Ze veranderde haar naam van Dominique van Hulst in Do. In een uitverkocht Ahoy' stond ze zowel in het voorprogramma van 5ive als van Montell Jordan. Rond die tijd verscheen ook haar eerste single Real Good en hoewel de videoclip vrij regelmatig op TMF voorbij kwam, kwam het nummer niet in de hitlijsten terecht. Achteraf zei de zangeres in een interview dat ze niet gelukkig was met de sound van haar eerste single.

In 2001 werd Do door DJ Sammy gevraagd een trance-versie van Bryan Adams' Heaven op te nemen. In 2002 brak ze hier internationaal mee door ("DJ Sammy & Yanou, featuring Do"). Na dit succes werd het nummer ook als ballad uitgebracht, die ook hoog in de hitlijsten kwam. Haar tweede single On And On was wederom een dancenummer, deze keer opgenomen met alleen Yanou. Het nummer behaalde ook hoge posities in de Europese hitlijsten.

In 2003 nam ze een zogenaamde "unplugged" versie van de hit Heaven op, die opnieuw hoog in de Nederlandse hitlijsten terecht kwam. Eigenlijk betekende dit pas haar echte doorbraak in eigen land. In april 2003 verzorgde de zangeres het voorprogramma van het Nederlandse concert van Westlife en stond ook met de groep op het podium tijdens de TMF Awards. Glenn Corneille was vanaf dat moment haar vaste muzikale begeleider en vanaf september ook de bandleider van de nieuwe popband rondom Do. Er werd gewerkt aan de realisatie van Do's debuutalbum dat voor 2004 gepland stond.




» Reageer (0)
26-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ongedragen kleding in de kleerkast blijft

Waarom ongedragen kleding in de kleerkast blijft



Meer dan 22 kledingstukken hangen verloren in de kleerkast omdat die nooit gedragen zullen worden. En toch weigert de gemiddelde vrouw deze weg te gooien, zo blijkt uit een recente rondvraag. Schuldgevoelens spelen een grote rol.

Een Britse rondvraag, uitgevoerd door een online shoppingsite, leert dat meer dan 1,6 biljoen pond aan meer dan 500 miljoen kledingstukken verloren gaan. Plaatsen we die hoeveelheid op een kledingstang, wordt 4,5 maal de afstand tussen New York en Londen afgelegd.

Heel wat kleding wordt gekocht om verkeerde redenen zoals een koopje of een outfit, gezien door een celeb. Terwijl deze items liefst 5 procent van de opslagruimte inpakken, ruimt slechts 1 op de 8 dames hun kasten regelmatig op. 1 op de 9 denkt er niet aan dit regelmatig te zullen doen, 1 op 50 doet de klus maar eens om de 10 jaar.

Jeans
Meest ongedragen blijkt de jeans. 80 procent beweert over minstens 1 paar te beschikken dat ze nooit zullen dragen. Ook schoenen schijnen vaak een verloren aankoop. 

Motivaties
Waarom dan toch hamsteren? Bij meer dan de helft spelen schuldgevoelens mee. 41 procent hoopt eerst wat gewicht te verliezen, 17 procent hoopt op een revival van de mode zodat hun spullen ooit opnieuw het daglicht zullen zien.

Mannen
Mannen schijnen overigens geen haar beter, ook in hun kleerkast schuilen meer dan 19 ongedragen kledingstukken. Impulsaankopen zijn hen evenmin vreemd, meer dan een derde van hun ongedragen items betreffen solden.

Uit het onderzoek blijkt wel dat de Britten van alle Europeanen de meeste kleding kopen. Vooral online wordt er over het kanaal meer dan elders gekocht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betalen we binnenkort met de iPhone?

Betalen we binnenkort met de iPhone?


http://img39.imageshack.us/img39/9053/appleev.jpg


Maestro is al geblokkeerd buiten Europa, en misschien is ook het einde van de kredietkaart in zicht. Toch als betalen via de iPhone of iPad een echte trend wordt. Eén probleem: je hebt er wel de allernieuwste versies van de gadgets voor nodig.

Volgens de geruchten zou Apple een 'mobiel betalen'-functie in de nieuwste iPhone of iPad bouwen, die later dit jaar op de markt worden gebracht. De bedoeling is om cash, debet- en kredietkaarten overbodig te maken.

Zo simpel
Het systeem dat Visa en Mastercard moet beconcurreren heet Near Field Communications. Betalen was nog nooit zo simpel: gewoon je iPhone of iPad over een toestelletje halen, zoals een bibliotheekboek of een metro-abonnement.

Veel vertrouwen
Apple heeft, zoals zo vaak, enorm veel vertrouwen in het systeem en pusht daarom de winkels om hun betaalterminals te installeren. Ook Nokia en Research in Motion zouden het systeem in hun toestellen implementeren, bij bedrijven die Android gebruiken gebeurt dit al.
Of de consument er op zit te wachten is nog maar de vraag.

Succesvol
Anderzijds is Apple erg goed in het succesvol lanceren van apparaten waar niemand op zit te wachten, en waar nog geen jaar later niemand meer zonder kan. Ook de voorspelde flop van de iPad bleef uit. Maar in dit geval stellen wij ons toch één grote vraag: als je iPhone of iPad gestolen wordt, kan iedereen dan zomaar betalen? Hopelijk werd aan een beveiliging gedacht, al is die nog niet bekend gemaakt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberin zwemt 9,5 dag voor ze ijs vindt

IJsberin zwemt 9,5 dag voor ze ijs vindt


http://img829.imageshack.us/img829/2969/ijsberin.jpg


Meer dan negen dagen onafgebroken zwemmen, goed voor 232 uur en 687 kilometer. We zien het een mens nog niet zo snel doen. Maar een ijsbeer, op zoek naar ijs om te jagen op zeehonden, heeft het wel gedaan. Voor haar reis op leven en dood betaalde het dier ook een enorme prijs: ze verloor haar enige jong, en ruim 22 procent van haar lichaamsvet.

Dat bleek uit de data van de gps-halsband die de vrouwelijke ijsbeer droeg, zo schrijft BBC News op haar website. Een chip bepaalde dan weer of het dier in het water was, een soort thermometer hoe warm (of koud) het was. Daaruit bleek ook dat de ijsberin de afstand, vergelijkbaar met Antwerpen-Zurich, aflegde in zeewater van amper 2 tot 6 graden.

"Wij staan verstomd dat een dier dat normaal zijn dagen doorbrengt op het vasteland, zolang in zo koud water kan zwemmen", aldus onderzoeker Durner.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/13/8/10/media_l_4028260.jpg?20110126142716



IJsbeer in gevaar
Door de klimaatverandering smelt er veel ijs, waardoor ijsberen steeds moeilijker stabiel ijs vinden om te jagen en zich te voeden. Wetenschappers waarschuwen al een tijdje voor de steeds langere afstanden die ijsberen moeten afleggen en de gevaren voor hun gezondheid en het voortbestaan van de soort.

1995
Durner legt uit dat de omstandigheden voor ijsberen in de Beaufortzee dramatisch zijn vermoeilijkt. "Voor 1995 waren de periodes van weinig ijs beperkt tot zomermaanden, wat betekent dat de afstanden tussen geïsoleerde ijsbergen en het vasteland relatief klein was. Maar de smeltperiodes zijn nu frequenter en langer geworden, waardoor ijsberen vaker en langer moeten zwemmen. Hun afhankelijkheid van ijs om te jagen en dus te eten maakt hen enorm kwetsbaar."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havik nestelt zich in bibliotheek van Amerikaans Congres

Havik nestelt zich in bibliotheek van Amerikaans Congres


http://img832.imageshack.us/img832/6205/havik.jpg


De bibliotheek van het Amerikaanse Congres heeft al enkele dagen een opmerkelijke bewoner. Een havik heeft zich in de hoofdkamer van het gebouw genesteld.

De havik kreeg de naam 'Cooper' en is door een open raam naar binnen gevolgen. Een medewerker van de bibliotheek merkte de havik verbaasd als eerste op toen hij de vogel aan het 48 meter hoge plafond zag rondvliegen.

Intussen is al heel wat geprobeerd om Cooper naar beneden te lokken. Zo werd zelfs een iPhone-applicatie ingezet die het geluid van de vogel nabootst. De havik trapte er echter niet in. De Amerikaanse Fish and Wildlife Service zal daarom naar het Congres afzakken in de hoop Cooper veilig opnieuw in de buitenlucht te krijgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters keren terug naar Golf

Oesters keren terug naar Golf


http://img267.imageshack.us/img267/1047/oesters.jpg


De heropbouw van de Golf van Mexico is begonnen. Voor het eerst valt er ook aan de kust activiteit te bespeuren. Vrijwilligers uit het hele land zijn er samengekomen om de oesterbedden te herstellen. Die zijn negen maanden geleden vernield door de olieramp met een platform van BP.

De oesterbedden stonden voor de ramp al onder zware druk door de ontwikkelingen aan de Amerikaanse kust. De wateren bezitten veel van de laatste natuurlijke oesterbedden in de wereld. Vrijwilligers brachten ongeveer 23.000 zakken met oesterschelpen naar Mobile Bay. Ze willen op die manier 160 kilometer nieuwe oesterriffen aanleggen.

Volgens een onderzoek van bioloog Rob Brumbaugh zou al 85 procent van de natuurlijke oesterbedden verloren zijn. Maar toch blijft de Golf van Mexico een belangrijk gebied, zelfs na de olieramp. "De olieramp was zeker een waarschuwing en het zal hard zijn om hiervan te herstellen", zegt Brumbaugh. De Amerikaanse Fish and Wildlife Service draagt ongeveer 70.000 dollar bij aan het project.

Het herstel zal minstens vijf jaar duren en meer dan 100 miljoen dollar kosten. Oesters zijn echter heel belangrijk, bijvoorbeeld om waterlopen proper te houden. Veel oesters zijn de voorbije zomer gestorven nadat beslist werd vers water in de riffen te laten stromen. Op die manier werd de olie op afstand gehouden, maar tegelijk werd de balans in het water verstoord.



» Reageer (0)
25-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze rijstcirkel houdt Indonesië in de ban

Mysterieuze rijstcirkel houdt Indonesië in de ban

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






De mensheid worstelt al jaren met het mysterie van de graancirkels, maar nu is er ook enorme rijstcirkel opgedoken in Indonesië. Het enigmatische fenomeen is zo'n 70 meter breed (zie foto's en filmpje onder dit artikel) en veroorzaakte gisteren een ware chaos bij een rijstveld in het dorpje Sleman op Java. De plaatselijke autoriteiten wil de rijstcirkel, die binnen de korste keren wereldnieuws is geworden, afschermen van toeristen om een heuse chaos te vermijden. De buitenaardse piste wordt voorlopig niet bewandeld, het zou eerder om een natuurlijk fenomeen gaan.


Ondertussen proberen de Indonesiërs met man en macht toeristen af te houden. Om problemen te vermijden, heeft de politie het gebied hermetisch moeten afsluiten. Er dreigden zelfs mensen onder de voet te worden gelopen. De Indonesische luchtmacht liet een helikopter foto's maken van de rijstcirkel. De plaatselijke bevolking probeert zelfs al munt te slaan uit het fenomeen, want hier en daar wordt al toegangsgeld tot de rijstcirkel gevraagd en foto's worden aan woekerprijzen te koop aangeboden.


De cirkel werd zondagmorgen opgemerkt door de plaatselijke boer Tukiman en heeft de vorm van een bloem. Volgens het Indonesische instituut voor de ruimtevaart is het uitgesloten dat buitenaardse wezens iets te maken hebben met deze cirkel. Naar verluidt zou de rijstcirkel gevormd zijn door stortregens tijdens een storm. Een andere verklaring zou de nabijheid van hoogspanningslijnen kunnen zijn, maar dat is nog niet bewezen.


Op Twitter woedt al dagenlang een verhitte discussie met zelfs doemdenkers die hun mening spuien. "Het is beangstigend, Ik begon me af te vragen of ik echt moet geloven dat de wereld zal vergaan in 2012", was één van de vele tweets. Uit religieuze hoek kwam de opmerking dat de rijstcirkel gelijkt op het shakra-symbool van het hindoe-tantrisme. Een UFO-believer zag een verschil met de graancirkels die in 1986-'87 in Tuban (Oost-Java) gesignaleerd werden. "Dit fenomeen is veel duidelijker dan dat van toen".


Moedji Raharto, een topastronoom in Indonesië, doet een oproep om op zoek te gaan naar eventuele sporen van buitenaardse wezens. "Als dit echt het werk is van een UFO of buitenaardse wezens, dan is het bijna zeker dat ze een soort spoor zouden achtergelaten hebben. Zo'n spoor zou als uitgangspunt voor een onderzoek naar de mysterieuze cirkels kunnen vormen. De chemische samenstelling van de grond zou ons kunnen helpen om de oorsprong van het fenomeen te achterhalen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegangst zit tussen de oren

Vliegangst zit tussen de oren



Vliegen is veel veiliger dan rijden, en toch hebben meer mensen vliegangst dan rijangst. Ongeveer één op drie Belgen lijdt aan vliegangst, wat daarmee een van de meest voorkomende fobieën is. Een behandeling is mogelijk, maar kost veel tijd en moet zich vooral concentreren op een psychologische behandeling, niet op een biologische. Tot die conclusie kwam doctoraatsstudente psychologie Anouk Vanden Bogaerde (UGent) na zeven tests bij in totaal 250 personen.

Toch lijkt het voor mensen met vliegangst alsof het vooral hun lichaam is dat niet 'mee' wil. Daarom onderzocht Vanden Bogaerde of er een verband was tussen vliegangst, en hypoxie, oftwel: zuurstoftekort in het bloed waardoor de organen niet meer goed werken.

Hypoxie kan ontstaan op grote hoogte en heeft als symptomen kortademigheid, hartkloppingen en duizeligheid. Uit het onderzoek blijkt dat hypoxie niet enkel voorkomt bij mensen met vliegangst, maar ook bij mensen zonder. Het is dus niet door deze onaangename lichamelijke ervaring dat de vliegangst ontstaat.

Bedreigende interpretatie
Hoe ontstaat het dan wel? Door de geest. Personen met vliegangst zijn zich hyperbewust van hun omgeving, waardoor ze plots lichamelijke sensaties opmerken (bijvoorbeeld hartkloppingen). Naar hun gevoel zijn die 'nieuw' terwijl dat meestal niet het geval is.

Door de angst, ervaren ze deze lichamelijke sensaties ook anders ('mijn hart klopt sneller dan normaal', 'ik krijg minder zuurstof dan normaal'), en worden ze als bedreigend ervaren. De persoon denkt dat de sensaties niet te controleren zijn en nooit zullen overgaan. Dit leidt uiteindelijk tot (vlieg)angst.

Informatie & mentale aanpak
Wie zich wil laten behandelen voor vliegangst, heeft meer nodig dan alleen maar informatie over vliegen, de geluiden, de werking van de motor en de veiligheidsmaatregelen. Ook de mentale processen moeten aangepakt worden, met andere woorden men moet zich bewust worden van de lichamelijke sensaties en deze anders interpreteren.

Een combinatietherapie die werd opgezet door de Universiteit van Gent en door specialisten van Brussels Airport en die blijkt te werken: 80 procent van de 170 personen die tot nu toe de cursus volgde is verlost van de fobie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge vrouwen vaker getroffen door leverziekte

Jonge vrouwen vaker getroffen door leverziekte



Het is een weinig opbeurende vaststelling: de laatste tien jaar is het aantal Britse vrouwen jonger dan dertig gediagnosticeerd met een leverziekte met 50 procent toegenomen. In absolute cijfers lijkt het probleem nogal mee te vallen: 351 in 2010 tegenover 230 in 2000.

Maar toch trekken dokters aan de alarmbel: de cijfers zijn volgens hen 'een grove onderschatting' van het probleem. De aandoeningen waar deze vrouwen in de fleur van hun leven mee te maken krijgen, worden normaal enkel vastgesteld bij ouderen. Nu zijn ze ook bij tieners aan een opgang bezig.

1 schuldige: alcohol
Over de cijfers bestaat dan wel twijfel, over de schuldige is iedereen het eens: alcohol, en dan vooral de overconsumptie ervan. Dat is bij vrouwen sneller een probleem dan bij mannen, omdat hun lichaam veel minder alcohol aankan. Als vrouw meedrinken met de mannen is ongeveer dubbel zo schadelijk.

Gruwelijke effecten
Het grootste probleem van alcoholmisbruik is dat de lever geen waarschuwing geeft tot het te laat is. "Velen moesten toegeven dat ze niet wisten dat alcohol een dusdanig effect had op hun lichaam. Eens ze geel uitslaan en hun maag bloedt, dan dringt het door en veranderen ze hun gedrag", aldus hepatoloog Jonathan Mitchell. 

Professor Roger Williams treedt zijn collega bij: "Ik zie dagelijks de gruwelijke effecten van alcohol op jonge mensen, zeer jonge mensen. Onlangs nog is een patiënt van 22 gestorven, aan hepatitis opgelopen door te veel alcohol."

Drinken als gewoonte
Alcohol is relatief goedkoop in Groot-Brittannië, en 'binge drinking' is er geen trend meer maar een gewoonte. Met alle gevolgen vandien. Overmatig drankgebruik kan de lever aantasten, geelzucht veroorzaken en tot een coma of zelfs de dood leiden. Wie voor een lange periode veel drinkt, kan levercirrose krijgen: daarbij wordt de lever beschadigd en komt er littekenweefsel in de plaats.

Alcohol wordt opgenomen in het bloed en afgebroken in de lever. De lever dient als 'schoonmaakmachine' van het lichaam, want ook afval- en giftige stoffen worden er afgebroken. Te veel alcohol vormt een zware belasting voor de lever , die er uiteindelijk onder bezwijkt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supervulkaan dreigt twee derde van VS weg te maaien


Supervulkaan dreigt twee derde van VS weg te maaien





De supervulkaan die onder Yellowstone National Park in Wyoming sluimert, zorgt opnieuw voor onrust nu blijkt dat hij aan een recordtempo stijgt nadat de vulkaan een grote hap lucht heeft genomen. In het ergste scenario, zoals beschreven in de Britse 'Daily Mail', zou de lava zo ver in de lucht spuwen dat er zich een giftige wolk zou ontstaan die duizenden kilometers ver zou drijven en maar liefst twee derde van de Verenigde Staten onbewoonbaar zou maken.

Een uitbarsting zou voor een knal zorgen duizenden keer zo zwaar als die van de Mount St. Helens in 1980. De gevolgen nadat IJslands Eyjafjallajökull uitbarstte in april van vorig jaar, zijn er niets tegen. De laatste grote uitbarsting van de supervulkaan onder het schijnbaar kalme park met zijn fotogenieke geisers, dateert meer dan 640.000 jaar geleden. De caldera (wat kookpot of ketel betekent) die toen ontstond, overlapt gedeeltelijk met twee oudere caldera's wat verder naar het zuidwesten. Verder in die richting is het spoor van nog eerdere uitbarstingen tot in Nevada terug te vinden. Een ongeveer 800 kilometer lange en 70 kilometer brede vallei dwars door de Rocky Mountains laat zien hoe Noord-Amerika ten opzichte van de hotspot naar het zuidwesten bewogen is.

25 centimeter gestegen
Sinds die laatste uitbarsting heeft de vulkaan ongeveer 30 kleinere uitbarstingen gehad. De recentste was 70.000 jaar geleden. In het begin van 2004 zagen wetenschappers dat de grond boven de Caldera met ongeveer 7 centimeter per jaar stijgt. Tussen 2007 en 2010 leek de vulkaan tot stilstand gekomen te zijn, maar sinds de vulkaan een hap lucht heeft genomen, is de grond rondom de vulkaan met ongeveer 25 centimeter gestegen. "Het is een buitengewone waarneming, vooral omdat het over zo'n groot gebied gaat", aldus Bob Smith, professor in de geologie aan de universiteit van Utah.

Enigszins opluchting
Wetenschappers denken dat de zwelling van het magmareservoir zeven tot tien kilometer onder het oppervlak ligt. "Voorlopig is er nog geen paniek en een dreigende catastrofe is uitgesloten. In het begin waren we wel ongerust en dachten we dat de supervulkaan bezig was om uit te barsten, maar zodra we zagen dat de magma op een diepte van tien kilometer lag, was er toch enigszins opluchting. Dit was heel anders geweest als de magma op zo'n 2 a 3 kilometer onder het aardoppervlakte had gelegen", aldus Bob Smith, die recent een studie leidde naar de supervulkaan. "Daarin vonden we waardevolle aanwijzingen over wat er gaande is in de ondergrondse leidingen van de vulkaan. Die kunnen helpen met het voorspellen wanneer de volgende vulkanische Yellowstone uitbarsting kan plaatsvinden.

Film
In 2007 toonde Discovery Channel in de tv-premiere van ''Supervolcano: Real Time Apocalypse' wat de desastreuze gevolgen voor heel de wereld van een uitbarsting kunnen zijn. Miljoenen mensen raken dakloos, gewassen worden beschadigd en watervoorraden komen in gevaar. In de twee uur durende film deden Michael Riley en Gary Lewis verslag van een fictieve, enorme vulkanische eruptie. Ze baseerden zich op ''wetenschappelijk bewijs, geloofwaardige voorspellingen en diepgaand onderzoek van vooraanstaande geologen''. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste vrouwen liever slim dan mooi

Meeste vrouwen liever slim dan mooi



Vrouwen scoren liever met hun intelligentie dan hun uiterlijk. 80 procent kiest eerder voor 'brains' boven beauty, zo blijkt uit een rondvraag door het tijdschrift Linda.

Slechts 20 procent wil liever mooi zijn dan slim. Het merendeel van de ondervraagde dames kiest eerder voor intelligentie en schat haar IQ hoger in dan haar 'looks'. Het gemiddelde cijfer, gegeven voor hun intelligentieniveau, bleek een 7,5. Schoonheid strandde gemiddeld met een 6,9 op het rapport.

Punten
Slechts 6 van de 1200 ondervraagde dames geeft zichzelf een 10 op de schaal van knapheid.  21 respondenten beoordeelden hun intelligentie met een 10.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn de elfde coolste nationaliteit ter wereld

Wij zijn de elfde coolste nationaliteit ter wereld



Quoi?! Jawel, CNN vindt ons Belgen blijkbaar heel cool! In hun ranking van de twaalf hipste nationaliteiten zetten de Amerikanen ons op de elfde plaats, net voor Turkije. Winnaars zijn de Brazilianen, en daar valt zeker iets voor te zeggen. Opvallend én voor heel wat Vlamingen zeer terecht: de Hollanders staan NIET in het lijstje.

Het is een opsteker van formaat, voor ons kleine Belgen. De politici in ons land modderen maar wat aan, zodanig zelfs dat een scheiding niet eens meer tot de taboesfeer behoort. Daar krijgen we wereldwijd geen goede punten voor, tenzij van de hebberige speculanten. We werden ook zwaar getroffen door de pedofilieschandalen, al lijkt dat toch meer een vreselijke smet op het kerkelijke blazoen dan op het landelijke.

Bier en chocolade
CNN vermeldt het alleszins: "Oké, het is klein en vochtig en het heeft een grimmige reputatie als thuishaven voor bureaucraten van de Europese Unie en voor seksdelinquenten", luidt het. "Maar een natie die bier, chocolade en vinkensteken tot kunst weet te verheffen, die kan niet helemaal slecht zijn."

Tennis en muziek
En de politieke impasse dan? Ook die lijkt in ons voordeel te spelen in de ogen van de Amerikaanse nieuwszender: "In de meeste landen zou dat tot anarchie leiden, tot plunderingen en tot piraterij. Maar de Belgen springen er nonchalant mee om." We voegen er zelf met plezier onze tennismeisjes en onze muziekscène aan toe.

Haiku Herman
Verder vindt CNN dat de grijsharige en in grijze kostuums gehesen Herman Van Rompuy een fantastische naam heeft. En ook zijn bijnaam valt in de gratie: 'Haiku Herman'.

Typerend is wel het subtiele minpuntje: "Hoe je het ook draait of keert, het blijft wel België."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dido - White Flag

Dido - White Flag

Klik op de foto om haar te beluisteren






Dido Florian Cloud De Bounevialle O'Malley Armstrong (Londen, 25 december 1971) is een Britse zangeres. Ze staat bekend onder haar artiestennaam Dido (door haarzelf uitgesproken als Daaide).

Dido begon haar muziekcarrière toen ze 5 jaar was met het bespelen van blokfluit van school. Een jaar later werd ze toegelaten tot de Guildhall School of Music in Londen. Toen ze 10 was, speelde ze naast blokfluit ook al piano en viool. Haar tienerjaren waren een mix van het spelen van haar broers platen en het toeren door de UK met haar klassieke muziek-gezelschap.

Toen ze 16 was was ze helemaal gek van Ella Fitzgerald. Ze begon in verschillende bands in en rondom Londen te zingen, ondanks dat haar broer Rollo (DJ en producer bij de succesvolle groep Faithless) haar zei niet haar dagelijkse baan op te geven, en was te horen op het debuutalbum van Faithless in 1995. De volgende 2 jaar toerde Dido met Faithless, en elke keer als ze terug in Londen was, nam ze ook demo's van haar eigen liedjes op.

Zo begon de opname van haar debuutalbum No angel. De combinatie van Dido's liefde voor warme akoestische klanken en haar broers fascinatie voor beats en alles wat elektronisch is maakt het album zowel nieuw als klassiek tegelijk. De grote doorbraak bereikte ze toen Eminem een gedeelte van haar nummer Thank you gebruikte voor zijn hit Stan. Hierna bereikten ook enkele singles van No angel de hitparades. Haar nummer Here with me werd gebruikt als themamuziek voor de televisieserie Roswell.

In 2003 kwam Dido terug met haar album Life for Rent. Dit album werd nog succesvoller dan het vorige en ging wereldwijd miljoenen malen over de toonbank. De eerste singles White Flag en Life for Rent werden grote hits. Ook de singles Don't leave home en Sand in my shoes kwamen van dit album, maar werden minder grote hits.

In 2004 maakte Dido bekend dat ze in 2005 een jaar rust zou nemen, maar ze was toch weer te zien op het Live 8-festival. Ondertussen was Dido al een tijd in Los Angeles bezig met de opnames en het schrijven van nummers voor haar derde album. Safe Trip Home verscheen op 17 november 2008. De eerste single daaruit heet Don't Believe In Love.




» Reageer (0)
24-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Record: man van 102 reed 82 jaar met dezelfde wagen

Record: man van 102 reed 82 jaar met dezelfde wagen





In 1928 kreeg Allen Swift van zijn vader een spiksplinternieuwe Rolls Royce cadeau zodat hij de school zou opgeven om mee in het familiebedrijf te komen werken. Swift was klaarblijkelijk ongelooflijk tevreden over de Phantom I Picadilly Roadster met serienummer S273 FP, want de man reed er liefst 82 jaar mee tot aan zijn dood in 2005. De Amerikaan was toen 102.

Het ging om een van de weinige Rolls Royces die tussen 1921 en 1931 in de VS werden gebouwd, meer bepaald in Springfield Massachusetts. Allen Swift schonk de 'Springfield Rolls' dan ook na zijn dood heel toepasselijk aan het Springfield History Museum, samen met 1 miljoen dollar (ongeveer 740.000 euro), zodat het museum zich in een nieuw gebouw kon vestigen.

Volgens de directeurs van het museum rijdt de auto nog steeds geruisloos na zo'n 274.000 kilometer op de teller.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel zoveel kans op hartaanval tijdens winter

Dubbel zoveel kans op hartaanval tijdens winter


http://img3.imageshack.us/img3/2310/heartattacks.jpg


Hartpatiënten hebben dubbel zoveel risico op een hartaanval in de winter dan tidjens de zomermaanden. Experts zeggen welke voorzorgen zij kunnen nemen.

De daling in temperatuur tijdens de winter zorgt voor een extra gezondheidsrisico voor mensen met hartproblemen of een hoge bloeddruk. "Het risico op een hartaanval is twee keer zo hoog in de winter dan in de zomer. Dit is dan ook vaker dodelijk dan op welke andere tijd van het jaar dan ook", aldus cardiologe  Praveen Chandra.

Harder werken
"Tijdens de winter trekken de bloedvaten onder de huid samen door de koude, dit beperkt het gebied dat zorgt voor de bloedtoevoer, wat resulteert in een hogere druk op het hart om bloed rond te pompen. Het metabolisme van het lichaam is dan ook hoger, dat is ook zo voor de nood aan zuurstof, waardoor de druk op het hart nog meer toeneemt. Tijdens koud weer, moet je hart ook harder werken om je lichaamstemperatuur hoog te houden, je aders versmallen, wat de bloed- en de zuurstoftoevoer tot je hart beperkt. Al deze factoren kunnen een hartaanval veroorzaken, zeker bij ouderen of mensen die al met een hartziekte kampen", aldus Chandra.

Geen daglicht
Een gebrek aan zonlicht is een andere reden die kan verklaren waarom hartaanvallen vaker voorkomende tijdens de winter. "Het is geweten dat minder daglicht tijdens de winter humeurwisselingen kan verergeren, het verhoogt ook het risico op depressies, maar dit kan ook het hart treffen", aldus een expert Atul Mathur. "Onderzoeken toonden aan dat hartpatiënten minder vitamine D in hun lichaam hebben dan gezonde mensen."

Voorzorgen
Dokters zeggen dat verschillende voorzorgsmaatregelen, als het vermijden van uitdroging, het risico kan beperken. "Drink tien glazen water om dehydratatie te vermijden. Te veel alcohol en calorierijke voeding moeten ook vermeden worden", aldus Mathur. "Het lichaam moet voorbereid worden om lichamelijk, mentaal en medisch hartaanvallen te bestrijden. Patiënten moeten niet te veel zichzelf blootstellen aan koude omgevingen. Daarnaast moeten ze regelmatig op controle bij een dokter zodat elke verandering in bloeddruk en andere lichaamsfuncties zo snel mogelijk opgemerkt wordt".

Hoewel sommige dokters matige lichaamsbeweging voorschrijven, waarschuwen anderen dat te veel sport schadelijk kan zijn. "Zeker wanneer iemand het niet gewoon is om te bewegen, moeten je hier niet te plots aan een hoog tempo mee beginnen. Patiënten die kampen met een erg hoge bloeddruk moeten ochtendwandelingen vermijden. Als je met diabetes of een hoge bloeddruk kampt kun je best een een griepspuitje laten zetten om je risico's te verkleinen. Hou ook je bloeddruk onder controle", raadt Mathur aan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloed van bewoners Golf van Mexico zit vol giftige stoffen

Bloed van bewoners Golf van Mexico zit vol giftige stoffen



De olieramp in de Golf van Mexico lijkt intussen al ver achter ons te liggen, maar zoals voorspeld zal het leven in en rond het rampgebied nog lang met de gevolgen te kampen krijgen. Ook de kustbewoners, zo blijkt uit de analyse van bloedtesten. De testpersonen hebben een veel te hoge hoeveelheid giftige stoffen in hun bloed.


Negen maanden geleden begon het drama in de Golf na een explosie op een platform van BP. In Louisiana lieten twaalf bewoners in het najaar een bloedanalyse uitvoeren. Het ging zowel om mensen die hielpen bij de schoonmaak als mensen die in de buurt van de kust wonen. De testpersonen waren zes vrouwen, vier mannen en twee kinderen.

Kanker
Vier personen bleken een hoog benzeengehalte in het bloed te hebben. Dat is een chemische stof die afkomstig is van de olie. De stof kan verschillende medische problemen veroorzaken, zoals bloedarmoede, leukemie en menstruatieproblemen. Bij iedereen werd ethylbenzeen aangetroffen en op één na had iedereen ook xyleen in het bloed.

Ethylbenzeen veroorzaakt schade aan het gehoor en de nieren, duizeligheid en zelfs kanker. Xyleen kan leiden tot duizeligheid, hoofdpijn en huidirritatie. De kinderen droegen het grootste aantal chemische stoffen in hun lichaam. Een jongen van tien ondervindt ernstige ademhalingsproblemen door de blootstelling aan de olie.

Witte Huis
Het Witte Huis heeft beloofd om de gezondheidsproblemen aan te pakken, maar de bewoners van de Golf hebben nog niets vernomen. Er heerst dan ook ongenoegen bij de slachtoffers die vinden dat de regering te weinig aandacht voor hun gezondheid heeft.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mollige mensen kunnen wel langer leven

"Mollige mensen kunnen wel langer leven"



Het perfecte excuus om nooit meer te diëten is gevonden: lijnen schaadt je gezondheid. Een beetje vet en een evenwichtige voeding is veel gezonder dan eender welk regime, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

"De idee dat gewicht schadelijk is, is sterk overdreven. Mollige mensen kunnen wel degelijk langer leven", zo suggereren onderzoekers in the Nutrition Journal. Vorsers aan de Universiteit van Californië analyseerden daarbij meer dan 35.000 dikke Amerikanen.

Volgens hun studie zet de zwaarlijvige zijn of haar gezondheid  in groter gevaar als ze obsessief proberen te slank te blijven. De maatschappij is zo ondoelmatig met diëten bezig, waardoor mensen net dikker worden omdat ze op die manier meer naar voedsel hunkeren.

Aandoeningen
Volgens de Amerikaanse vorsers zijn er bewijzen dat obese ouderen  langer leven dan slanken. Ook maken ze meer kans om bepaalde aandoeningen als type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en nierfalen te overleven. Hoewel obesitas het risico op hart- en vaatziekten verhoogt, is dat volgens de onderzoekers niet door het aanwezig vet. Volgens hen is slechte voeding en gebrek aan beweging de oorzaak, al komt dat bijna altijd met obesitas voor.

Gezonde relatie
In plaats van obsessief met voeding bezig te zijn, zouden mensen in veel betere gezondheid vertoeven wanneer ze hun lichaam accepteerden en voor zichzelf zorgden. Beter is om een breed scala van voedingsmiddelen te eten in plaats van zich te beperken tot een bepaald aantal calorieën. Nog volgens de onderzoekers zouden campagnes in de strijd tegen obesitas zich moeten focussen op het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China organiseert lessen in beleefdheid: ook bij ons?

China organiseert lessen in beleefdheid: ook bij ons?



De Chinese onderwijsinstanties hebben besloten dat alle leerlingen voortaan lessen moeten volgen in verband met fatsoen en beleefdheid. De instanties erkennen hiermee het probleem van slecht gedrag en individualisme bij een groot deel van de samenleving.

Voor de leerlingen van de lagere school staan onder andere respect voor ouderen en tafelmanieren centraal in de lessen, zo staat te lezen op de website van het ministerie van Onderwijs.
 
Voor de studenten van het middelbaar onderwijs wordt er aandacht besteed aan hoe zich goed te kleden en aan de beleefdheidsregels tijdens telefoongesprekken en in het e-mailverkeer. Een ideetje voor onze minister van Onderwijs?



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hype: trouwen in mortuarium

Nieuwe hype: trouwen in mortuarium



Om geld te besparen doen mensen gekke dingen. Ook... trouwen in een mortuarium, zo meldt de krant USA Today. De tentoongestelde doodskisten en urnes moeten ze er wel bijnemen. Of hoe 'tot de dood ons scheidt' een wel heel aparte bijklank krijgt.

In de Verenigde Staten zijn sommige mortuaria gevestigd in historische landhuizen, en laat dat nu een erg gewilde locatie zijn voor een huwelijksfeest. Er werd geld geroken, en dus laten sommige mortuaria huwelijks- en andere feesten toe.

Ook het huwelijkspaar wint erbij, want een mortuarium is (nog) niet zo duur als een hotel of een andere feestzaal, maar vaak wel even stijlvol. Ondertussen zou ongeveer 10 procent van de 'mortuaria' zijn diensten hebben uitgebreid naar andere feesten of evenementen.

Schrik
Of de bruidjes dat dan geen probleem vinden, te feesten en te trouwen in een huis waar ook doden liggen? "Eerst was ik helemaal niet gewonnen voor het idee, maar dan zag ik het huis vanbinnen en ik was verkocht", zo biecht één bruidje op.

Om de gasten niet te veel op stang te jagen werd de ceremonie wijselijk in de achtertuin gehouden. Anderen hielden de festiviteiten dan weer strikt binnenshuis, zodat er geen begraafplaats op de achtergrond zou staan.

Kerk
"Sommige mensen vinden het vreemd: feesten in een huis van de rouw en verdriet. Maar wat is het verschil met een kerk? Daar worden toch ook verschillende soorten vieringen gehouden?", argumenteert James Olson, woordvoerder van de organisatie voor mortuaria. "Veel feestzalen sluiten de deuren door de crisis, maar wij blijven altijd in business".

Slechts zelden kiest het bruidskoppel voor een begraafplaats om dicht bij iemand te zijn die er niet meer is, zo geeft Olson nog mee.

Berichten van 'conflicten' tussen rouwenden en feestvierders zijn er tot dusver (nog) niet...




» Reageer (0)
23-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Max Liebermann 1847-1935 was een Duitse kunstschilder.

Max Liebermann 1847-1935 was een Duitse kunstschilder.

Klik op de foto om enkele van zijn overige werken te bekijken



Max Liebermann was de zoon van een Joodse zakenman. Geboren en overleden in Berlijn. Max Liebermann wordt gerekend als een van de belangrijke Duitse kunstenaars uit het laatste kwart van de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Liebermann1.jpg?t=1295790885

 

Hij voelde zich al vroeg aangetrokken tot het realisme. Vanaf 1868 volgt Liebermann onderricht aan de academie van Weimar. In 1873 gaat hij naar Parijs en later naar Barbizon. Hij ontmoet Munkácsy, Troyon, Daubigny, Corot, Millet en Manet.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Max_Liebermann-de-school.jpg?t=1295790839
Het school


In 1871 kwam hij voor het eerst naar Nederland, maar pas na zijn teleurstellende jaren in Parijs werden de bezoeken frequenter. Van 1874 tot 1914 schildert hij in de zomer in Nederland, soms samen met Isaac Israëls. Vooral Laren, Scheveningen en Noordwijk.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/wasdag-1.jpg?t=1295790806



Rond 1880 ontwikkelde Liebermann zich steeds verder in de richting van het impressionisme. Daarvan getuigt het in 1881 gemaakte schilderij van een schoenmakerswerkplaats waar het spelen van het licht om de figuren en om alle afgebeelde voorwerpen het hoofdmotief van het werk is.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Max_Liebermann1.jpg?t=1295790943



Van 1899 tot 1911 is hij voorzitter van de Berliner Sezession. Van 1920 tot 1933 is hij voorzitter van de Pruissische academie. Vanwege zijn Joodse achtergrond moet hij in 1933 aftreden.


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Max_Liebermann_kleuterschoo.jpg?t=1295791033
De kleuterschool




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!