Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren giraf Planckendael heet Mukiri of Stilte


Pasgeboren giraf Planckendael heet 'Mukiri' of 'Stilte'


Foto: Marco Bastiaens (website Planckendael).
Foto: Marco Bastiaens (website Planckendael).


Het pasgeboren giraffejong van dierenpark Planckendael heeft een naam gekregen: Mukiri, wat 'Stilte' betekent. Meer dan 6.000 mensen brachten een stem uit. Dat meldt het dierenpark in een persbericht.



Het giraffenstiertje werd op 10 januari geboren en dartelt intussen al lustig rond in de savanne van Planckendael, klinkt het. Volgens hoofdverzorger Bruno heeft het diertje "veel pit" en is het een "nonchalante durfal". Het meet al ruim twee meter en groeit nog gemiddeld twee centimeter per dag. Binnen enkele jaren zal het zijn maximumlengte van 5 meter bereiken. Het wordt wel nog acht maanden lang gezoogd door zijn moeder.
 

Mukiri behoort tot een bedreigde ondersoort van de giraf, die erg lijkt op de giraffen van Niger, waarvan er nog slechts 200 in het wild leven. Planckendael neemt deel aan het Europees kweekprogramma van de giraf, maar investeert ook in watervoorziening voor de lokale bevolking van Niger. "Zo verdwijnt de concurrentie om drinkbaar water tussen mens en dier", luidt het.
 

De Afrikaanse naam Mukiri behoorde tot het voorkeurslijstje van de verzorgers. Alle namen van dieren die dit jaar in het park geboren worden, beginnen met een M. Ruim 27 procent van de stemmen van het publiek op de Planckendael-website ging naar Mukiri.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijt? Denken aan personen die nog slechter af zijn helpt

Spijt? Denken aan personen die nog slechter af zijn helpt





Constant denken aan wat had kunnen zijn, is slecht voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat degenen die zichzelf vergelijken met succesvolle vrienden vaker verkouden zijn dan degenen die dat doen met kennissen die er slechter aan toe zijn.


De onderzoekers vroegen de vrijwilligers naar zaken waar ze spijt over hebben, dit ging van niet genoeg tijd doorbrengen met familie tot partnerkeuze. Daaruit blijkt dat daarbij denken aan mensen die minder goed af zijn, dit een positief effect op je emotionele welzijn heeft. Professor Carsten Wrosch: "De emotionele stress van spijt hebben, kan leiden tot een biologische ontregeling van het hormoon- en immuunsysteem, dit maakt mensen kwetsbaarder voor de ontwikkeling van klinische gezondheidsproblemen, dit kan een verkoudheid zijn of andere aandoeningen op lange termijn."


Professor Isabelle Bauer: "Je kunt gevoelens van spijt verwerken door sociale vergelijking, dit kan zowel goed als slecht zijn, afhankelijk van het feit dat mensen denken dat ze deze dingen nog kunnen veranderen. Over het algemeen geldt dat degenen die zich vergelijken met mensen die het slechter hebben zich beter voelen. Denken aan degenen die het beter stellen, geeft je een slechter gevoel."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Epilepsie hangt nauw samen met biologische klok

Epilepsie hangt nauw samen met biologische klok




Er bestaat een relatie tussen de biologische klok en epilepsie, zo heeft de Vrije Universiteit Amsterdam meegedeeld.


De biologische klok bestaat uit een klompje cellen diep in de hersenen. Die cellen zorgen voor een vierentwintigurenritme in veel lichaamsprocessen. Zo regelt deze klok wanneer je moe wordt of honger krijgt, en zorgt ze voor een vierentwintigurenritme in bijvoorbeeld bloeddruk en lichaamstemperatuur.  Wyke Hofstra en collega's van de VU Amsterdam tonen in een onderzoek meerdere verbanden aan tussen de biologische klok en epilepsie. Dit is een veelvoorkomende neurologische aandoening, die zich uit in de vorm van aanvallen.


Nu blijkt er een bepaald vierentwintigurenritme te zitten in het krijgen van epileptische aanvallen. Ook lijkt er een relatie te bestaan tussen wanneer er tijdens de dag aanvallen optreden en het zijn van een ochtend- of avondmens (de fase waarin de biologische klok zit). Bovendien toont het onderzoek aan dat epilepsiepatiënten de tijden waarop ze medicatie innemen, aanpassen aan of ze een ochtend- of avondmens zijn. Ten slotte ontdekte Hofstra dat het hebben van epilepsie invloed heeft op hoe iemand zijn dag indeelt wat betreft activiteiten, wakker zijn, slapen, enzovoort.


Kennis over de interactie tussen de biologische klok en epilepsie biedt de kans om aanvallen beter onder controle te krijgen. Bijvoorbeeld door het tijdstip van medicatie-inname aan te passen aan de ritmiek in aanvallen of aan iemands biologische klok. Daarnaast helpen de resultaten wetenschappers en medici beter te bepalen wanneer onderzoek naar aanvallen het best kan plaatsvinden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peppino Di Capri - Roberta

Peppino Di Capri - Roberta

Klik op de foto om hem te beluisteren





Peppino di Capri (Napels, 27 juli 1939) is een Italiaanse zanger, zijn echte naam is Giuseppe Faiella.

In 1970 won hij het Festival van Napels met Me chiamme ammore.

Hij won het San Remo Festival 2 maal, in 1973 met Un grande amore e niente più en in 1976 met Non lo faccio più.

Hij had zijn grootste successen in de jaren 70 met liedjes als Voce 'e notte, I'te vurria vasà (Eduardo Di Capua), Let's Twist Again, St. Tropez Twist, Nun è peccato, Malatia, Nessuno al mondo, Luna caprese, Nessuno al mondo, Roberta en Champagne. Bij ons is Roberta één van zijn bekendste liedjes.

In 1991 verdedigde hij de Italiaanse kleuren op het Eurovisiesongfestival in Rome met Comme E'Ddoce 'O Mare, een lied in zijn moedertaal, het Napolitaans. Hij eindigde op de zevende plaats.




» Reageer (0)
02-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen beslissen over het geld, mannen over de tv

 

Vrouwen beslissen over het geld, mannen over de tv



Driekwart van belangrijke beslissingen in het huishouden worden door de vrouw des huizes gemaakt. Het zijn voornamelijk vrouwen die beslissen wat ze als koppel eten, waar ze wonen, wanneer ze aan kinderen beginnen, waar ze op vakantie gaan en aan waar ze hun geld aan uitgeven.

Daarnaast bepalen vrouwen hoe een doordeweekse dag in het gezin eruit ziet: ze vullen hun vrije tijd in, beslissen wanneer ze naar bed gaan en regelen zelfs de temperatuur in huis. Ze nemen ook het huishouden op zich, zorgen ze dat klusjes en huiswerk op tijd af zijn en maken ze (wanneer het gezin kinderen heeft) de belangrijkste beslissingen op het gebied van opvoeding. Mannen beslissen dan weer met welke wagen het koppel rijdt en welke tv-programma's ze samen bekijken. Dat blijkt uit een studie van het Britse bedrijf Ginsters waar 3000 koppels aan deelnamen.

Vrouwen dragen de broek
"Het ziet er naar uit dat mannen niet langer de broek dragen in huis, maar dat steeds meer en meer vrouwen het voor het zeggen hebben in het huishouden. De meeste mannen kwamen er tijdens het onderzoek zelfs eerlijk voor uit dat ze zonder het zegje van hun vrouw vaak de verkeerde beslissingen nemen." zegt Larry File, communicatieverantwoordelijke bij Ginsters.

Mannen hebben er overigens geen problemen mee om eerst toestemming aan hun partner te vragen vooraleer ze iets ondernemen. File: "Twee derde geeft toe dat het vooral de vrouwen zijn die kiezen wat er op tafel staat. Ze kiezen de maaltijden die op het menu staan, welke snacks er in huis komen en wanneer ze op restaurant gaan."

Sexy kledij
De studie wijst uit dat koppels precies weten hoe ze hun partner kunnen overhalen om advies te volgen en hun eigen ding te doen. Bij vrouwen hebben flirten en sexy kledij aantrekken het meeste effect, terwijl mannen vooral voor zoetigheden zoals chocolade kiezen om iets gedaan te krijgen.

Bovendien blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 6 op de 10 mannen vinden dat hun partner de volledige controle heeft over hun seksleven: zo beslist voornamelijk de vrouw over het aantal vrijpartijen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middagdutjes zijn goed voor je hart

 

Middagdutjes zijn goed voor je hart



Goed nieuws voor middagslapers. Uit een recent onderzoek is gebleken dat overdag een dutje doen goed is voor je hart.

Wanneer je overdag een uurtje slaapt, herstelt het hart zich gemakkelijker na een stressvolle gebeurtenis. Dat blijkt uit een studie aan de hogeschool van Allegheny in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Lagere bloeddruk
Onderzoekers Ryan Brindle en Sarah Conklin bestudeerden het effect van een middagdutje op het cardiovasculair systeem. Ze verdeelden de proefpersonen in twee groepen. De eerste groep werd aan een stresstest onderworpen waarna ze vervolgens een dutje mochten doen. De tweede groep deed hetzelfde, maar mocht na de test niet slapen. De slapers waren na hun siësta minder moe en hadden na 3 kwartier een lagere bloeddruk, bij de niet-slapers veranderde er niets.

Lange werkdagen, verhoogde werkdruk en overmatig gebruik van internet en tv hebben een impact op ons slaappatroon. We krijgen anno 2011 gemiddeld twee uur minder nachtrust dan pakweg 50 jaar geleden. Een tekort aan slaap verhoogt het risico op een verhoogde bloeddruk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonde van deze tijd: kinderen bezoeken ouders alsmaar minder

Wonde van deze tijd: kinderen bezoeken ouders alsmaar minder


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/6/10/media_xl_2489095.jpg


Ouderen voelen zich eenzamer dan ooit. Britse cijfers geven aan dat 1 op 10 volwassenen hun vader of moeder al een jaar niet meer opzocht, 1 op 20 houdt er sporadisch een kort telefoontje op na wegens te druk.


Meer ouderen voelen zich eenzamer, geïsoleerder en ongeliefder dan ooit. Het hectische bestaan van de kinderen maakt dat velen niet meer de tijd vinden om de ouders te bezoeken. Miljoenen mensen slagen er niet meer in om contact met hun bejaarde ouders te onderhouden. De helft van de ondervraagden geeft wel toe bezorgd te zijn en weet dat ze meer tijd voor hen zouden moeten vrijmaken.


Het onderzoek, uitgevoerd door de krant 'Mature Times' onder 55-jarigen, geeft aan dat bij de helft tijdsgebrek een grote rol speelt. Ook werkverplichtingen maken het moeilijk de oudere te bezoeken. 40 procent geeft aan te ver te wonen om regelmatig binnen te wippen.



 


Het gebrek aan contact eist zijn tol: 1 op 3 voelt zich bijzonder schuldig, 4 op 10 zet de eigen kinderen aan om regelmatig bij de grootouders langs te lopen. Volgens de onderzoekers leggen de resultaten de wonde van deze tijd bloot. Eenzaamheid onder ouderen neemt toe door de toenemende drukte in ons leven. Nochtans spelen vrienden en familie een cruciale rol voor ouderen. Enkel zo blijven ze betrokken bij het leven




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lien Van De Kelder : Dagen onder de pijnstillers

Lien Van De Kelder : "Dagen onder de pijnstillers"


http://img219.imageshack.us/img219/6730/lienvandekelder.jpg


Lien Van De Kelder heeft een spierscheur in haar dij opgelopen tijdens de opnames voor 'Zone Stad'. "Dagen moest ik inspuitingen krijgen en zat ik onder de pijnstillers", getuigt ze in TV Familie.

"Nu ik eindelijk mijn rechtenstudies beëindigd heb, dacht ik dat ik het wat rustiger zou krijgen. Maar de trein van 'Zone Stad' raast maar door. Het is zwaar en veel adempauzes hebben we niet. Vaak ben ik om 6 uur al onderweg en zit ik tot 's avonds laat mijn teksten in te studeren", vertelt Van De Kelder tegen TV Familie.

"Ik probeer altijd in topvorm te zijn, maar bij een van de eerste opnames voor de serie liep ik een spierscheur in mijn dij op door over kasseien te lopen. Lastig, want na elke draaidag moest ik bij de kinesist mijn been laten intapen en inspuiten. ik zat dagen onder de pijnstillers. Het scenario moest worden aangepast, want doordat ik niet kon lopen, kon ik natuurlijk ook geen achtervolgingsscènes doen. (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30.000 willen bidprentje van Marie-Rose Morel

30.000 willen bidprentje van Marie-Rose Morel


http://img849.imageshack.us/img849/6598/marierosemorel.jpg


Marie-Rose Morel blijft nieuws. Haar moeder zegt dat er 30.000 bidprentjes zijn aangevraagd. En volgende week verschijnt postuum haar tweede boek.

Wie het afscheid in de kathedraal niet kon bijwonen, kon een prentje aanvragen via Frank Vanhecke. “We hebben 30.000 kaartjes moeten laten drukken”, zegt Myriam Van Loon, moeder van wijlen Marie-Rose.

Vanaf 8 maart ligt Geloof, hoop en liefde - Valse hoop bestaat niet in de boekhandel. Dat nieuwe boek bundelt de columns die Marie- Rose Morel de laatste maanden van haar leven publiceerde in Het Laatste Nieuws. Het woord vooraf is geschreven door Goedele Liekens, het nawoord door de ex-politica zelf en haar moeder.
Postume bijdrage

“Van Leve het leven, haar eerste boek, zijn al meer dan 15.000 exemplaren verkocht”, vertelt Lies Maes van Standaard Uitgeverij. “Dat boek staat sinds haar overlijden opnieuw op nummer één in de lijst van nonfictieboeken.” Moeder Morel bevestigt dat de opbrengst van dit tweede boek integraal naar Kom op tegen kanker zal gaan. “Dat was met het eerste boek ook zo”, brengt moeder Morel in herinnering.

“Zelfs na haar dood blijft Marie-Rose nog haar bijdrage leveren. Het heeft ons wel pijn gedaan dat daarover zaterdag tijdens de grote tv-show rond de actie niets is gezegd. Dat hadden we een mooi en welverdiend eerbetoon gevonden.”

Archiefbeeld: Marie-Rose Morel met haar eerste boek (br.gva)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks komen 2.500 ouders van buitenlanders over

Jaarlijks komen 2.500 ouders van buitenlanders over


http://img219.imageshack.us/img219/185/marokkanenenturken.jpg


In 2010 kwamen 2.522 buitenlandse ouders en grootouders naar België in het kader van een gezinshereniging. Dat heeft staatssecretaris voor Migratie Melchior Wathelet (cdH) meegedeeld aan Kamerlid Theo Francken (N-VA), zo schrijft Gazet van Antwerpen vandaag.

De grootste groep overkomers zijn de Marokkanen (37 procent of 935), voor de Turken (9,8 procent of 246) en de Congolezen (4,5 procent of 114). Van alle andere nationaliteiten kwamen minder dan honderd mensen naar België. Het is de eerste keer dat deze cijfers bekendgemaakt zijn.
 
De personen die hun ouders laten overkomen, kunnen in twee groepen ingedeeld worden: genaturaliseerde Belgen en burgers van de Europese Unie. Doorgaans zijn het genaturaliseerde Belgen die hun ouders of grootouders laten overkomen. Dat was vorig jaar zo in 2.060 gevallen.
 
Misbruik
Wie zijn (groot)ouders naar België haalt, moet hen ten laste hebben. Dat betekent dat die mensen in hun herkomstland dus geen inkomen en geen vastgoed mogen hebben en minstens gedurende zes maanden vanuit België geld toegestuurd moeten krijgen om zich te kunnen onderhouden, legt Francken uit.
 
Maar volgens staatssecretaris Wathelet is er momenteel geen controle, noch op de inkomsten in het herkomstland, noch op het vastgoed. "Wathelet zelf zegt dat misbruiken zich vermoedelijk vooral bij Marokkanen en Turken situeren", aldus Francken. "Er is nog nooit iemand om (financiële) redenen geweigerd en er is ook niemand gerechtelijk vervolgd."
 
Onmogelijk
Door het recente akkoord over gezinshereniging wordt het binnenkort evenwel onmogelijk voor bijvoorbeeld Marokkanen en Turken om hun ouders te laten overkomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkomt visolie gewichtsverlies bij chemopatiënten?

Voorkomt visolie gewichtsverlies bij chemopatiënten?



Visolie zou gewichtsverlies voorkomen bij patiënten die chemotherapie ondergaan. Dat blijkt uit een recente studie aan de universiteit van Alberta.


Visolie bevat omega-3-vetzuren die de afbraak van spierweefsels en ondervoeding tegengaan.
De onderzoekers gaven 16 longkankerpatiënten die chemotherapie ondergingen dagelijks 2,2 gram visolie. Niemand van hen verloor gewicht, in tegenstelling tot de controlegroep die geen visoliesupplement nam: zij verloren in dezelfde periode gemiddeld 2,3 kilogram.


De resultaten zijn dan wel veelbelovend, de onderzoeksgroep is te klein om in dit stadium concrete uitspraken te doen. Volgens Dr. Vera Mazurak, die meewerkte aan de studie, is dit alvast een stap in de goede richting: "De resultaten van het onderzoek zijn bijzonder hoopgevend. Tot nu toe werd er geen enkele remedie gevonden om gewichtsverlies bij chemopatiënten tegen te gaan."


Doordat kankerpatiënten tijdens hun chemokuur gewicht verliezen, is hun lichaam vaak te zwak om andere behandelingen zoals bestralingen te ondergaan. Indien visolie effectief gewichtsverlies voorkomt, zou het herstelproces van kankerpatiënten aanzienlijk verkort kunnen worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezinnen in problemen door recordprijzen brandstof


"Gezinnen in problemen door recordprijzen brandstof"


http://img215.imageshack.us/img215/7316/brandstof.jpg


De stijging van de brandstofprijzen, zal gezinnen en bedrijven in de problemen brengen, en zo het economisch herstel vertragen of teniet doen. Daarom vragen meer en meer instanties om maatregelen tegen de recordprijzen. Dat meldt het vtm-nieuws vanavond. Benzine en diesel tanken werd vandaag opnieuw duurder.


De Belgische federatie van brandstofhandelaars (Brafco) stelt een btw-verlaging voor. "We willen dat de btw op brandstof van 21 naar 6 procent verlaagt op Europees niveau. Het gaat over een basisbehoefte, en geen luxe", zegt Johan Mattart van Brafco. Ook de automobielfederatie Touring pleit voor regeringsmaatregelen.
 

Door de hoge prijzen komen ook steeds meer gezinnen in de problemen. Het aantal schuldbemiddelingen verdrievoudigde op een jaar tijd, luidt het bij Monica Deconinck, voorzitter van het OCMW Antwerpen. "Meer mensen kunnen hun energie- en waterfactuur niet betalen", zegt ze.
 

En ook de bedrijven komen in moeilijkheden. Zij worden dubbel bestraft, luidt het. Volgens Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka, kunnen bedrijven de dure energieprijzen niet doorrekenen aan de klanten, en omdat energie in de index zit, gaat de loonkost voor de bedrijven ook omhoog.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kane - Dreamer

 Kane - Dreamer

Klik op de foto om hem te beluisteren






Kane is een Nederlandse rockgroep. De band bestaat uit de twee oorspronkelijke leden Dinand Woesthoff (zanger) en Dennis van Leeuwen (gitarist).


De groep ontstond in Den Haag in 1998, waar Woesthoff en Van Leeuwen elkaar ontmoetten in een strandtent, waar zij op dat moment werkten. Beiden hebben een passie voor muziek, en het duurde niet lang voor Edwin Jansen ze ontdekte in een groezelig tentje, waar ze toen nog voor een klein publiek optraden. De muziek kan worden omschreven als gitaarrock en is geïnspireerd door U2.

In de zomer van 1999 brak de groep definitief door met "Where Do I Go Now". Het album As Long As You Want This uit 1999 stond 1,5 jaar in de Nederlandse albumlijst en verkreeg dubbel platina. Het tweede album So Glad You Made It bracht de carrière van band naar een hoger niveau. Leadsingle "So Glad You Made It" en "Let It Be" waren populair.

De jaren daarna verkreeg Kane awards van onder andere TMF en MTV alsmede een Edison. Kane trad op in Parkpop en Pinkpop.

De echtgenote van Woesthoff was Guusje Nederhorst. Zij overleed op 29 januari 2004 aan kanker. De zoon van het echtpaar is Dean Maddy Woesthoff. Woesthoff wijdde het lied "Dreamer" aan zijn overleden vrouw. Deze single werd meteen een nummer 1-hit, en werd de best verkochte Nederlandse single van dat jaar. De opbrengsten van deze single gaf hij aan het KWF. Eerder had hij al een vriendin, Maddy, aan kanker verloren.



» Reageer (0)
01-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man gooit hond van brug van 20 meter hoog

Man gooit hond van brug van 20 meter hoog


http://img808.imageshack.us/img808/6088/hondvanbrug.jpg



In de Duitse stad Frankenthal heeft een man zijn hond, een Dobermann, van een 20 meter hoge brug gegooid. Het beestje kon de val als bij wonder nog overleven. Dat meldt de Duitse website Bild.

De hond kwam na de val in de ijskoude Rijn terecht en werd opgevist door een geschrokken echtpaar dat het allemaal zag gebeuren. Nu zit het arme beestje in het dierenasiel.

Momenteel is de politie op zoek naar de onbekende eigenaar. Als ze hem vinden, zou hij een gevangenisstraf van drie jaar kunnen krijgen. (br.hln foto Bild.de)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe muziek vele kwaaltjes bestrijdt

Hoe muziek vele kwaaltjes bestrijdt



Muziek verzacht de pijn, maakt een mens fitter, helpt tegen epilepsie en herstelt sneller na een hartinfarct. Onderzoekers vertellen hoe dat komt.

Pijn
Een studie, gepubliceerd in the Journal of Advanced Nursing, geeft aan dat de chronische pijn tot 21 procent daalt tijdens het luisteren naar muziek. Enkele ziekenhuizen gebruiken zelfs harpmuziek om patiënten op de operatietafel te kalmeren. Ook tijdens chemo- en radiotherapie wordt muziek als pijnstiller ingesteld.

De vibraties, veroorzaakt door de muziek, werken in op het zenuwstelsel van de patiënt. Deze doen ook de hartslag en de bloeddruk dalen. Studies geven aan dat muziek de pijn even goed kan reduceren als sommige pharmaceutische interventies. Ook tijdens MRI-scans of korte pijnlijke ingrepen verricht muziek wonderen. 

Epilepsie
Het Mozart effect, neergepend in een heleboel studies, geeft aan dat de mentale vaardigheden bij kinderen sterk verhogen bij het horen van de Mozart's Sonata for Two Pianos in D Major. Ook mensen met epilepsie varen wel bij deze muziek. Een groep patiënten luisterden er 5 minuten naar, bij 79 procent werd een significante daling van de epilepsie activiteit vastgesteld.

Fitness
Zingen is een vorm van aerobic. Het verhoogt de zuurstofopname in de bloedstroom en zet de belangrijkste spieren in het bovenlichaam aan het werk. Studies aan de universiteit van Londen geven aan dat zelfs luisteren naar muziek je fitter maakt. Het beïnvloedt het inspanningsniveau tijdens de uitgevoerde bewegingen.

Bloeddruk
Onderzoekers aan de universiteit van Hong Kong stellen dat 25 minuten muziek per dag je bloeddruk gevoelig doen  zakken. Al zingend gebruik je de longen beter waardoor het hart beter werkt.

Na een beroerte
Aan de Helsinki universiteit werd het effect van muziek na een hartaanval bestudeerd. Mensen die moeite hebben met hun spraakvermogen, schijnen de woorden sneller terug te vinden door te zingen. Dat komt omdat een ander hersendeel vereist is dan het spraakgedeelte.

Premature baby's
Premature kleintjes schijnen sneller in gewicht en lengte toe te nemen. Het maakt hen kalmer en minder opgewonden waardoor de energie in hun groeiproces kan gestoken worden.

Mentale gezondheid
Muziek laat dopamine vrij, een chemische stof dat een positief  humeur bezorgt. Door te zingen daalt het stresshormoon cortisol. Muziek maakt ook minder angstig en kan positief werken tegen depressies en andere mentale stoornissen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft mannen is besmet met soa die kanker veroorzaakt

Helft mannen is besmet met soa die kanker veroorzaakt





De helft van de Amerikaanse mannen is geïnfecteerd met het humaan papillomavirus (HPV), dit is een virus dat baarmoederhals- en andere soorten kanker kan veroorzaken. Waardoor het bewijs groeit dat ook jongens gevaccineerd moeten worden tegen deze ziekte.

Tumoren
De Amerikaanse onderzoekers bestudeerden het aantal infecties bij meer dan 1.100 mannen tussen 18 en 70 jaar in de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico. "Een groot aantal mannen loopt rond met genitale HPV-infecties, dit is ongeveer vijftig procent. Die cijfers zullen bij vrouwen erg gelijkaardig zijn. Zes procent van de mannen krijgt jaarlijks een nieuwe besmetting van HPV 16, deze stam veroorzaakt baarmoederhalskanker bij vrouwen en andere tumoren bij mannen. Een besmetting met dit virus is de voornaamste oorzaak van baarmoederhalskanker, de tweede meest voorkomende soort tumor bij vrouwen wereldwijd. Maar verschillende varianten hiervan veroorzaken anale, penis-, hoofd- en nekkanker", aldus de vorsers.

Rol bij overdracht
Verder toont het onderzoek aan dat het lijkst alsof vrouwen beter genezen van zo'n HPV-infectie, zeker bij het verouderen, maar mannen blijken hier niet toe in staat te zijn. "Dit onderzoek bewijst dat HPV vaak voorkomt bij mannen, dit benadrukt hun rol in de overdracht op vrouwen", aldus professor Anne Szarewski. "De resultaten van dit onderzoek doen het bewijs groeien voor het nut van een vaccinatie van jongens, voor hun eigen veiligheid en die van hun partners."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handtekeningen tegen dolfijnmoord

Tom Waes en Dirk Draulans sturen uw handtekeningen tegen dolfijnmoord naar Japan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Dirk Draulans en Tom Waes hebben uw handtekeningen tegen de dolfijnenslachting in Taiji aan de Japanse ambassadeur in Brussel overhandigd. Na amper twee weken stond de teller op meer dan 60.000 handtekeningen. Rond deze tijd stopt het slachtseizoen in Japan, maar in september zullen de vissers opnieuw massa's dolfijnen beginnen vermoorden. De dieren worden in een baai in Taiji in het nauw gedreven en vervolgens met priemen gedood.

Wat in Taiji gebeurt, tart onze verbeelding. Aan het einde van het slachtseizoen is de vangst al klein geworden omdat er niet veel dolfijnen meer overblijven. De meeste dolfijnen worden met een priem doorboord en vechten vervolgens een kansloze strijd tegen de dood. Een aantal dolfijnen wordt gevangen genomen en verkocht aan dolfinariums in de hele wereld. Hoewel de meeste Japanners niet weten wat er in dat vissersdorpje gebeurt, kreeg de rest van de wereld de gruwelijke beelden te zien dankzij de met een Oscar bekroonde documentaire 'The Cove'.

Ook in Vlaanderen kwam er actie op gang en bekende Vlamingen Dirk Draulans en Tom Waes wilden met plezier hun gezicht aan de actie verbinden. Op Planet Watch kon u vijf dagen lang verhalen over Taiji lezen. Dat leverde meer dan 60.000 handtekeningen op voor de petitie die nog steeds op het internet loopt. Alle handtekeningen werden in een grote doos aan de Japanse ambassade overhandigd door een delegatie met ook Dirk en Tom. "We hoopten op enkele tienduizenden, maar 60.000 is heel veel voor België", zegt Tom Waes.

Geen ambassadeur
De Japanse ambassadeur was op voorhand gewaarschuwd, zodat de overhandiging sereen zou gebeuren. Helaas vond de ambassadeur het niet de moeite om zelf even naar buiten te komen, zodat de campagnevoerders enkel met een gezant van de ambassadeur konden praten. "Deze handtekeningen zijn representatief voor wat Vlaanderen denkt", vertelde initiatiefnemer Koen Roumieux aan de Japanse delegatie. De handtekeningen zullen vanuit Brussel naar Tokio gestuurd worden.

Dolfinariums
Net als de meeste inwoners van Japan bleek men ook op de Japanse ambassade in ons land niet echt op de hoogte te zijn van wat er in Taiji gebeurt. In Japan is het onderwerp immers taboe. Hoogst uitzonderlijk schreef een belangrijke Japanse krant deze maand over de actie die in België begonnen was.

Hiermee is de campagne tegen de dolfijnenslachting nog lang niet voorbij. Ook het Europees parlement krijgt een exemplaar van de petitie als drukmiddel in de relaties tussen de Europese Unie en Japan. In België mogen de ministers van Buitenlandse Zaken en van Onderwijs een bezoek verwachten. Zo willen de campagnevoerders vermijden dat scholen in de toekomst nog uitstappen naar dolfinariums zullen organiseren.

Het nieuwe slachtseizoen in Taiji start in september, maar zolang zal het zeker niet stil blijven rond deze campagne. "Ik kan de mensen alleen maar aanraden om de petitie te blijven tekenen", zegt Tom Waes. "We gaan dit met Sea Shepherd op Europees niveau opentrekken, zodat we vanuit alle landen handtekeningen kunnen verzamelen." Maar de aandacht die de huidige campagne opeiste, is ook al mooi meegenomen, zegt Dirk Draulans. "Als mensen aan het belang van deze dieren beginnen denken, hebben we ook al een stap vooruit gezet. Dolfijnen leven tenslotte ook in de Noordzee."

In het najaar vertrekt een Belgische delegatie met Tom Waes naar Taiji om het tweede deel van de actie op gang te trappen. En dat belooft nog pittiger te worden dan het eerste luik van de campagne. Tot slot wensen de campagnevoerders, Tom Waes, Dirk Draulans, Sea Shepherd, Planet Watch en alle medewerkers van de actie u te bedanken voor uw steun.

Handtekeningen blijven welkom: TEKEN DE PETITIE HIER




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse autiste moet zich met haar 16 katten en twee honden wegkopen uit Libië

Nederlandse autiste moet zich met haar 16 katten en twee honden wegkopen uit Libië





Het Nederlandse echtpaar dat Libië niet wou verlaten zonder hun 16 katten en twee honden lijkt nu toch gered. Ze kunnen naar Malta met een ferry én hun halve dierentuin mag mee. Ze moesten eerst wel 3.500 euro afdokken. Vorige week trok de zus van Juliette Kouwe-van der luer aan de alarmbel omdat de Nederlandse overheid het echtpaar wel wou evacueren, maar niet de dieren. En dat konden de expats niet over hun hart krijgen.

Het stel, Wim Kouwe en Juliette Kouwe-van der Luer, wilde koste wat kost de dieren niet in Libië achterlaten. Juliette is autistisch en kan haar dieren niet in de steek laten. Een poging om met de dieren per auto de grens met Tunesië over te steken lukte niet; de dieren moesten eerst gekeurd worden door een dierenarts aan de grens en door de massale uittocht en de chaos was die niet voorhanden.

De aandacht die de zaak kreeg in de pers, zorgde ervoor dat de Nederlandse ambassade in Tunesië bereid bleek iemand naar de grens met Libië te sturen om te bemiddelen. Maar op dat moment was het al te gevaarlijk geworden voor Juliette en Wim om van hun woning in Tripoli naar de grens te rijden.

Uiteindelijk regelden een paar Libische vrienden van het echtpaar een plaatsje op de boot naar Malta. Een dierenorganisatie op Malta bleek bereid om de katten en honden op te vangen.

"Pure business"
"Maar toen werd de boottocht weer uitgesteld vanwege het slechte weer", meldt zus Petra. "En ze moesten tickets hebben, anders konden ze niet mee op de Ferry. Hoe ze aan die tickets zouden geraken, was weer niet duidelijk. Er bleken zelfs lijsten te bestaan waarop mensen zichzelf verplichtten tot betaling. Het was dus niet zozeer een reddingsactie, maar pure business."

"Surrealistisch"
"De boottocht werd steeds weer uitgesteld, deels vanwege het slechte weer, deels omdat het erg ingewikkeld bleek om aan tickets te komen. Toen er tenslotte een Ferry vertrok, zaten Wim en Juliette daar niet op. De situatie in Tripoli was op dat moment bijna surrealistisch."

Uiteindelijk kwam Wim dan toch in mail contact met de ferrymaatschappij en konden er tickets georganiseerd worden. Bijna werd het echtpaar niet op de boot toegelaten, omdat hun creditcard niet werkte, maar met een voorgeschoten bedrag vanuit Nederland konden de twee dan toch een ticket bemachtigen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rubenshuis in Antwerpen even gratis na inbraak

Rubenshuis in Antwerpen even gratis na inbraak



Het Antwerpse Rubenshuis is even gratis toegankelijk voor het publiek. In de nacht van maandag op dinsdag werd immers een inbreker op heterdaad betrapt in het paviljoen waar onder meer de ticketbalie met de kassa's zich bevindt. Dat meldt de dienst Musea en Erfgoed van Antwerpen.

Op het eerste gezicht is er niets gestolen in het Paviljoen dat voor het Rubenshuis op de Wapper staat. De kassaregisters waren immers leeg. De inbreker raakte ook niet tot in het Rubenshuis zelf, waardoor de collectie nooit in gevaar kwam.
 
De politie heeft de man op heterdaad betrapt en meegenomen voor verhoor. Hij wordt dinsdag nog voorgeleid bij de procureur. De ticketbalie en museumwinkel zouden in de loop van de namiddag weer operationeel moeten zijn. Tot dan is de toegang gratis.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse Julia (8) geboren en opgegroeid in gevangenis


Duitse Julia (8) geboren en opgegroeid in gevangenis


http://img220.imageshack.us/img220/2676/duitsejulia.jpg


Julia werd in de gevangenis geboren nadat haar moeder veroordeeld was tot vier jaar cel door drugstrafiek. Het meisje leefde meer dan twee jaar achter de tralies en leerde daar lopen en spreken. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Haar moeder Sabine kwam in 2002, toen ze zwanger was van Julia, in de gevangenis terecht. Door financiële moeilijkheden ging ze aan de slag als drugskoerier. Zo transporteerde ze drugs van Nederland naar Duitsland tot ze op een dag betrapt was en veroordeeld werd tot vier jaar in de gevangenis.

Boek
In november 2002 werd Julia geboren in een gevangenisziekenhuis in het Duitse Fröndenberg. Na twee maanden verhuisden moeder en dochter naar een speciale instelling voor moeders met een kind in detentie.

Na 32 maanden werden ze vrijgelaten. Ondertusen heeft Sabine nog twee andere kinderen, nu drie en zes jaar oud. Sabine werkt als begeleider in een universiteit, coacht een voetbalploeg en klust ook bij in een kleuterschool. Ze is weer helemaal op het rechte pad beland, en heeft bovendien ook een boek geschreven over hoe ze is opgepakt als drugssmokkelaar.

Advocaat
Julia herinnert zich haar tijd in de gevangenis nog nauwelijks. "Mijn moeder heeft me er al vaak over aangesproken. Ze vertelde me dat ik in de gevangenis zat. Nu heb ik nog maar één wens, advocaat worden. Zo kan ik voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt." (br.hln foto Bild)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!