Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal Belgen komt niet rond met één job

Recordaantal Belgen komt niet rond met één job



Steeds meer Belgen kunnen niet rondkomen met één loon. Vorig jaar hebben 200.000 Belgen er een tweede job moeten bijnemen. Dat blijkt uit cijfers van de Kruispuntbank van de Federale Overheidsdienst Economie, melden de Concentrakranten.

Normaal komen er elk jaar zo'n 8.000 Belgen bij die twee jobs combineren, maar vorig jaar is dat aantal in één keer gestegen met 25.000.
 
Volgens de Federale Overheidsdienst Economie gaat het vooral om alleenstaande of gescheiden mannen tussen 25 en 50 jaar. Die mensen komen terecht in de detailhandel, de gezondheidssector of in het onderwijs. Vaak gaat het om een baan in de week en een weekendjob.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees hedendaags schilderij brengt 7,4 miljoen euro op


Chinees hedendaags schilderij brengt 7,4 miljoen euro op





Een kunstwerk van Zhang Xiaogang is zopas 's werelds duurste hedendaagse Chinese schilderij geworden na verkocht te zijn voor maar liefst 7,4 miljoen euro. De verkoop vond plaats op een veiling in Hong Kong, zo meldt veilinghuis Sotheby's vandaag. Het verkochte kunstwerk maakte deel uit van de omvangrijke kunstcollectie van de Belgische kunstverzamelaar baron Guy Ullens.
 
In totaal werden 105 stukken uit de collectie van de baron te koop aangeboden. Het schilderij in kwestie, Forever Lasting Love, bracht meer dan het dubbel op dan de geschatte waarde.
 
"De legendarische Ullens-collectie toonde de geschiedenis van China aan de hand van kunstwerken. Vele werken dateren van het ontstaan van de hedendaagse Chinese kunst in de jaren 80", aldus Evelyn Lin van Sotheby's. (br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
03-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hans Christian Andersen Brendekilde 1857 – 1942

Christian Andersen Brendekilde  1857 – 1942 was een Deens impressionist kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Hans Christian Andersen Brendekilde   Fyn, 7 april 1857; d Jyllinge, 30 maart 1942). Deense schilder-, glas-ontwerper en keramist. Hij begon als steenhouwer en vervolgens studeerde hij beeldhouwkunst aan de Deense kunstacademi (1877-1881), waar hij besloot om schilder te worden. In 1884 veranderde hij zijn geboortenaam  Andersen Brendekilde, omdat hij voortdurend verward met zijn vriend Laurits Andersen Ring.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Hans-Andersen-Brendekilde-2.jpg




In de jaren 1880  schilderden Brendekilde en Ring samen op Funen en beïnvloeden ze elkaars werk. Brendekilde kunst had zijn oorsprong in het leven van mensen van nederige wijze en in de landelijke omgeving van de vorige eeuw. Hij schilderde landschappen en genre's. Hij zelf was de zoon van een Woodman, en zijn schilderijen bevatten vaak sociaal commentaar, net als in Worn Out (1889;. Odense, Fyn Kstmus.),




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Hans-Andersen-Brendekilde-3.jpg




waaruit blijkt de invloed van zowel Jean-Fran ois Millet en Jules Bastien-Lepage?. Brendekilde was een gevoelig colorist, beïnvloed door het impressionisme, bijvoorbeeld in Oogstmachines, Raagelund (1883;. Odense, Fyn Kstmus.). Soms werden zijn werken voorzien van opvallende gebeeldhouwde lijsten.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Hans-Andersen-Brendekilde-4.jpg




Rond 1905 begon hij aan de idyllische beelden, maar met behoud van dezelfde reeks motieven, voorstellende boerderij omgevingen met stokrozen en vriendelijk oude vrouwen en zuigelingen tegen witte muren, zonder de eerdere verfijnde behandeling van kleur. Hij schilderden ook landschappen op zijn reizen naar Italië, Egypte en Syrië. In zijn latere jaren schilderde hij grote foto's met religieuze motieven.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Hans-Andersen-Brendekilde-5.jpg



Hij heeft ook keramiek met sprookjesachtige motieven die voor de Kahler fabriek ontworpen..




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenliefhebbers betogen tegen plan om Knut op te zetten

Dierenliefhebbers betogen tegen plan om Knut op te zetten



In de Berlijnse zoo hebben gisteren tientallen fans van Knut geprotesteerd tegen de plannen van de directie om de overleden ijsbeer op te zetten en tentoon te stellen in een museum. De manifestanten riepen slogans en bliezen op fluitjes om hun ongenoegen te uiten over het voornemen. "Het gaat enkel om het geld. Ze proberen gewoon nog meer munt te slaan uit een dood dier", zo foeterde dierenliefhebster Nadine.

De vierjarige Knut overleed vorige maand onverwacht aan de gevolgen van een virale ontsteking in de hersenen. Dierenliefhebbers uit alle uithoeken van de wereld reageerden behoorlijk emotioneel op de vroege dood van de populaire ijsbeer.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/1/2/11/media_l_4125851.jpg?20110401142947
 


Twee betogers, de 65-jarige Anne Kreiner en de 44-jarige Anke Paschert, brachten de voorbije vier jaar geregeld een bezoek aan Knut. "Ik ben meer bewust geworden van het milieu. Ik waardeer dingen nu meer: leven, dood... Dankzij Knut zijn mijn ogen meer opengegaan", zo dicht Paschert de ijsbeer een haast messiaanse status toe.
 
Beide vrouwen wijzen de stelling van de hand dat de dood van een ijsbeer weinig voorstelt in vergelijking met het wereldleed. "Het betekent niet dat we Japan of het lijden in de wereld vergeten, maar voor mij is dit op het moment het ergste. Wie Knut een hart toedraagt, draagt de wereld een hart toe", meent Kreiner.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desmond Dekker-Israelites

Desmond Dekker - Israelites

Klik op de foto om hem te beluisteren






Desmond Dekker, echte naam Desmond Adolphus Dacres (Kingston (Jamaica), 16 juli 1941 - Surrey, Engeland, 25 mei 2006) was een Jamaicaanse ska- en reggaezanger en -componist.

Hij kreeg in 1969 met zijn begeleidingsgroep The Aces internationale bekendheid door zijn wereldhit "The Israelites". In vele landen was het de eerste reggaehit ooit; in Nederland stond het nummer 1 in de Veronica Top 40 en in de allereerste Hilversum 3 Top 30 van 23 mei 1969 terwijl het in 1975 in België opnieuw een hit werd. In Engeland veroorzaakte de hit een regelrechte reggaerage, mede door de enorme toestroom van Jamaicaanse immigranten die al sinds 1964 op gang was. Desmond Dekker genoot ook bekendheid als de ontdekker van Bob Marley, die hem zijn gehele leven erkentelijk bleef.

Desmond Dekker overleed op 64-jarige leeftijd aan een hartinfarct.



» Reageer (0)
02-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat het paasfeest je slanke lijn niet verknallen

Laat het paasfeest je slanke lijn niet verknallen





Lekkere chocolade eitjes en een uitgebreide paasmaaltijd, het klinkt allemaal heerlijk. Voor vrouwen echter die hun lichaam bikiniklaar willen krijgen kan dit hun gezonde eetpatroon in de war sturen. We leren je alvast hoe je slanke lijn in deze periode te behouden.


Pasen staat synoniem voor chocolade: eitjes van melk-, witte en donkere chocolade zijn nu alomtegenwoordig en zijn overal aanwezig om je te verleiden. Als je eenmaal begonnen met deze lekkernij niet meer kunt stoppen, is het belangrijk dat je terug leert de controle te nemen. Wanneer je te veel eet komt dit vaak omdat je niet nee durft te zeggen tegen familieleden of vrienden uit beleefdheid. Maar zet je scrupules opzij en leer vaker nee zeggen. Je mag genieten van een chocolade eitje, een glas champagne als aperitief of een stukje taart, maar hou het dan bij dat. Als je je niet laat gaan, naar je lichaam luistert en stopt wanneer je voldaan bent, kun je de schade beperken.


Als je weet dat je aan heel waat verleidingen blootgesteld gaat worden, wees dan voorbereid. Honger is namelijk vaak sterker dan wilskracht, dus stel dat niet op de proef. Als je weet dat je veel zoete verleidingen gaat voorgeschoteld krijgen, zorg dan dat je eerst een voedzame maaltijd eet. Dan heb je geen honger meer en kun je met mate van chocolade genieten. Het haalt weinig uit bepaalde voedingsgroepen volledig te schrappen, want dan ga je er enkel meer zin in krijgen. Neem je zin in zoet weg door volkorenproducten te eten die traag hun energie vrijgeven, denk aan haver en bruine rijst. Zorg ook dat je genoeg groenten opneemt om je mineralen en vitamines in balans te brengen.


Probeer tijdens het paasfeest ook te bewegen. Stel voor om met de ganse familie na de maaltijd te gaan wandelen of zorg dat je sport voor het feest begint. Heb je achteraf nog een berg chocolade liggen waar je moeilijk aan kunt weerstaan? Dan kun je alles wegsmijten of weggeven. Nodig bijvoorbeeld je vrienden uit voor de koffie en laat hen alles opeten. Als laatste kun je het ver in de kast opbergen en dit het hele jaar door in je desserts verwerken.


Daarnaast is het ook belangrijk verstandige keuzes te maken. Zo weten velen dat pure chocolade minder calorieën bevat dan een wit eitje, maar een gevulde praline met likeur is bijvoorbeeld een nog slimmere keuze. Een klein paaseitje van pure chocolade is goed voor 40 calorieën en dus alles behalve een ramp.  Ga je voor een groter exemplaar dan is dat al meer een caloriebom, voor eentje van 50 gram moet je toch 270 calorieën rekenen. Een grote paashaas van 150 gram is goed voor 800 calorieën.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik betaal niet voor luxe van anderen

Ik betaal niet voor luxe van anderen


http://img848.imageshack.us/img848/7474/nicovansimpsen.jpg



"Ik ga echt niet meer betalen voor de zonnepanelen van een ander. Zelfs geen eurocent", zegt Truienaar Nico Vansimpsen (36) strijdvaardig. De man zoekt medestanders om een rechtszaak aan te spannen tegen de overheid en tegen energiebedrijven wegens de "discriminerende" verhoging van de energiefactuur. "Het wordt tijd dat de burger zijn stem laat horen, de maat is vol."

Nico Vansimpsen heeft - zoals de meeste Vlamingen - geen zonnepanelen op zijn dak liggen. "Voor alle duidelijkheid: ik ben niet tegen groene initiatieven. Ik moedig ze aan, maar ze moeten wel zin hebben. En ik wil er zeker niet de dupe van worden zoals nu het geval is", zegt de Truienaar.

Vansimpsen, in het dagelijkse leven verkoper van ramen en deuren, is de huidige gang van zaken zo beu dat hij een rechtszaak wil aanspannen om de discriminatie aan te kaarten.

"Ik heb me bevraagd bij een advocaat. Wie precies verantwoordelijk is voor deze situatie - de Belgische staat, energiebedrijven, bevoegde ministers of nog anderen - moet nog worden onderzocht. Er is alleszins een wettelijke grond om een rechtszaak aan te spannen, want het systeem achter die groenestroomcertificaten drijft op verdoken belastingen en subsidies."
Gerechtskosten delen

De Truienaar zoekt nu zoveel mogelijk gelijkgestemde zielen die willen meegaan in een grote rechtszaak van burgers tegen deze vorm van discriminatie. "Op dit moment doet al een twintigtal mensen mee. Ik hoop op een groep van 100 à 200 mensen, zodat we de gerechtskosten kunnen delen. In de eerste plaats is het een principekwestie. Het zou al een overwinning zijn als we gelijk krijgen. Maar waarom zouden we niet al die miljoenen euro's terugvorderen die de afgelopen jaren nutteloos werden besteed?"
Scheef systeem

Vansimpsen beklemtoont dat hij niet de eigenaars van zonnepanelen viseert, maar wel het "scheve systeem" erachter.

"Veel mensen hebben de kans niet om zonnepanelen te plaatsen. Huurders bijvoorbeeld, of mensen bij wie het dak te klein of ongeschikt is. Om nog maar te zwijgen over de mensen die het wel zouden willen, maar het geld niet hebben. Moeten ook die Vlamingen nu 6 euro per maand ophoesten? Dat is toch te gek voor woorden. Waar was het gezond verstand toen de overheid deze beslissing nam? Zoiets viel toch in te calculeren, of niet? Als ze in 2007 beter hadden nagedacht, hadden we dit probleem niet gehad. Ik weiger meer te betalen voor de luxe van een ander."

Vansimpsen heeft op Facebook de groep 'Groene Stroom, ik ben niet uw oom!' opgericht waar hij zoveel mogelijk gelijkgestemden probeert te verzamelen alvorens naar de rechter te stappen.(br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond ontfermt zich over verstoten tijgertjes

Hond ontfermt zich over verstoten tijgertjes


http://img222.imageshack.us/img222/7079/verstotentijgertjes.jpg


Een Chinese dierentuin heeft een hond ingeschakeld om voor twee pasgeboren tijgertjes te zorgen. De welpjes werden verstoten door hun moeder Dong Dong.


Verzorgers in de zoo van Hefei waren er zich niet eens van bewust dat de tijgerin drachtig was. Op een ochtend, vier dagen geleden, zagen ze tot hun opperste verbazing twee welpjes in de kooi van Dong Dong.


"Eén welpje was ei zo na verpletterd onder het lichaam van zijn moeder", aldus een verzorger in de zoo. "De andere spruit was metersver weggeslingerd. Deze situatie was levensgevaarlijk voor de jongen".


De welpjes werden meteen gescheiden van hun moeder, die haar vorige jongen al had verstoten. Om de jongen groot te brengen, werd een hond ingeschakeld. Zo te zien kwijt zij zich uitstekend van haar taak.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Longoria onthult haar geheime beautytip

Eva Longoria onthult haar geheime beautytip


http://img195.imageshack.us/img195/6373/evalongorial.jpg


Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zijn al langer populair bij de schoonsten der aarde om er nog mooier uit te zien. Ook Eva Longoria is er helemaal voor te vinden. Zij gaat prat op een wel heel ongewoon schoonheidstrucje...

Eva Longoria verklapte onlangs haar bestbewaarde beautygeheimpje: koffiedik. De 'Desperate Houwewives'-actrice maakt sinds een tijdje haar eigen gezichtsmaskers met de restjes uit haar koffiezetmachine. Ze is er rotsvast van overtuigd dat het schoonheidsmiddeltje haar een stralende huid bezorgt.

"Minstens één keer per week mengt Eva koffiedik met een scheutje olijfolie en citroensap. Daar maakt ze dan een gezichtsmasker van waar ze naar eigen zeggen een glimmende huid van krijgt." zegt een bron aan het tijdschrift National Enquirer.

Longoria behoort tot het rijtje van Hollywoodsterren dat zo nu en dan ongewone huidverzorgingstechnieken uitprobeert. Victoria Beckham spendeerde onlangs 115 euro aan een papje van nachtegaalpoep dat de zangeres van haar puistjes moest afhelpen.

Ook 'Desperate Housewives'-collega Terri Hatcher houdt er een ietwat vreemde gewoonte op na: zij neemt geregeld een verkwikkend bad in rode wijn. Volgens de actrice behoudt ze zo haar jonge uiterlijk en blijft haar huid elastisch.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse ouders trappen in aprilvis over kindtatoeages

Nederlandse ouders trappen in aprilvis over kindtatoeages



Bij wijze van aprilgrap zond het Nederlandse Jeugdjournaal een reportage uit over tatoeages bij kinderen tussen 8 en 12 jaar. De ouders konden er niet (allemaal) mee lachen en belden massaal naar de Nederladse Omroep. Van de ruim 500 reacties waren er tientallen verontwaardigd.


Het Jeugdjournaal ging met een aantal kinderen naar Henk Schiffmacher in Amsterdam, omdat ze graag een tatoeage wilden. "Een proef", aldus het Jeugdjournaal, maar wel eentje die verboden is door de Nederlandse wet. Kinderen jonger dan twaalf jaar mogen er geen tatoeage krijgen.


Kinderen en volwassenen konden via het gastenboek van het Jeugdjournaal en de website www.tattookids.nl reageren. Naast opmerkingen als 'onaanvaardbaar' en 'belachelijk' waren er ook reacties van tientallen kinderen die een tattoo wel zagen zitten. Dat hun ouders dat zouden toestaan, is moeilijk voor te stellen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - Heroes

David Bowie - Heroes

Klik p de foto om hem te beluisteren






David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) is een Engelse muzikant. Hij wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.




» Reageer (0)
01-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knut stierf door ontsteking aan de hersenen

Knut stierf door ontsteking aan de hersenen




De populaire Duitse ijsbeer Knut is overleden aan de gevolgen van een hersenontsteking. Dat blijkt na de autopsie op de ijsbeer die twee weken geleden voor de ogen van zoobezoekers overleed. Intussen groeit de oproep om Knut niet op te zetten.


"Knut werd het slachtoffer van een hersenontsteking die wellicht werd veroorzaakt door een virus", aldus Heribert Hofer van het Instituut voor Dierenonderzoek in Leibnitz. Knut overleed twee weken geleden op vierjarige leeftijd onder het oog van de toeschouwers in de Zoo van Berlijn. De levensverwachting van een ijsbeer bedraagt normaal 35 jaar.






Het populaire dier bracht de zoo miljoenen op en sinds zijn dood wordt er druk gespeculeerd over de oorzaak. Ook het voornemen om het dier op te zetten zorgt voor discussie. "Laat hem nu eindelijk eens met rust. Dit kan je niet menen. Laat Knut in vrede rusten", is één van de vele berichten in het online rouwboek dat de dierentuin opende. In liefst 73 procent van de meer dan 2.400 berichten eisen mensen dat Knut niet zou worden opgezet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen worden steeds ouder

Belgen worden steeds ouder



In 2009 bedroeg de gemiddelde levensverwachting voor Belgische vrouwen 82,8 jaar, voor mannen 77,3 jaar. Dat staat te lezen in het nieuwe Demografierapport van de Europese Commissie en Eurostat.

De levensverwachting van de Belgen ligt daarmee iets hoger dan gemiddeld in de Europese Unie (82,4 jaar voor vrouwen; 76,4 jaar voor mannen) en is gestegen in vergelijking met het jaar 2000. Toen bedroeg de levensverwachting voor pasgeboren meisjes 81 jaar, voor jongetjes 74,6.
 
Ter vergelijking: uit de recentste Vlaamse cijfers, die in september bekendgemaakt werden, blijkt dat vrouwen in Vlaanderen 83,1 jaar oud worden, mannen 78,1 jaar. Die cijfers hadden betrekking op het jaar 2008.
 
Uit het Demografierapport blijkt dat een Belgische vrouw gemiddeld 1,84 kinderen krijgt, tegenover 1,6 in de hele Unie. Op lange termijn zou dat cijfer wel zakken. Zo voorspelt Eurostat een vruchtbaarheidsgraad van 1,77 tegen 2030.

Uitdagingen

In het lijvige rapport lijst de Europese Commissie enkele uitdagingen voor België op. In de eerste plaats kan de opvangcapaciteit voor de allerjongsten nog uitgebreid worden.
 
Ook "is er ruimte om de werkgelegenheidsgraad bij vrouwen op te trekken tot het niveau van de mannen". Bij oudere werknemers is het werkgelegenheidsniveau sowieso "erg laag", luidt het, "en ze vormen dan ook een grote reserve aan arbeidskrachten".

Ook kunnen minderheden en mensen afkomstig uit niet-EU-landen nog in veel grotere mate in de arbeidsmarkt en het onderwijs geïntegreerd worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten bovenop triomfboog Jubelpark

Eten bovenop triomfboog Jubelpark


© photo news


Bovenop de triomfboog van het Jubelpark in Brussel is het mogelijk om de volgende drie maanden te gaan eten in restaurant The Cube by Electrolux. Het is een constructie uit glas en staal op 45 meter hoogte, met een oppervlakte van 150 vierkante meter die 60 ton weegt. Na Brussel reist het concept door naar Stockholm, Moskou en Zürich. Twee sterrenchefs met Michelin-onderscheiding staan achter het fornuis. Huishoudtoestellenfabrikant Electrolux stond in voor de financiering en realisatie van het project.
 
Bart de Pooter van De Pastorale in Reet en Sang Hoon Degeimbre van L'air Du Temps in Noville-sur-Mehaigne, beiden met twee sterren, wisselen elkaar om de twee weken af en zorgen voor een nieuw menu op de kaart. "Dit vernieuwende concept had me dankzij zijn locatie, maar ook zijn kwaliteit en moderniteit onmiddellijk in de ban", aldus Sang Hoon Degeimbre.
 
Het restaurant is transparant, bestaat uit glas, is omgeven door een lasergesneden aluminiumlaag en is geplaatst bovenop het Koninklijk Legermuseum. Wit is de overheersende kleur, op de vloeren na. Het restaurant biedt plaats aan achttien personen op vrijdag, zaterdag of zondag na reservatie. Lunchen kost 150 euro en dineren 200 euro per persoon. Op maandag en dinsdag is het ook mogelijk om de volledige ruimte af te huren.
 
Ook in de andere Europese steden zal The Cube by Electrolux op een dak van een bekend gebouw geplaatst worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmelziekte bij vleermuizen kan voeding duurder maken

"Schimmelziekte bij vleermuizen kan voeding duurder maken"



Amerikaanse wetenschappers en economen vrezen ervoor dat de schimmelziekte bij vleermuizen in het Noordoosten van de Verenigde Staten ook zware schade kan toebrengen aan de voedingsindustrie en de economie. De schade wordt geschat op 2,6 miljard euro per jaar.

Sinds 2006 zijn naar schatting een miljoen vleermuizen in de Verenigde Staten gesneuveld aan de schimmelziekte 'het witteneuzensyndroom'. De ziekte werd eerst aangetoffen in Albany, en is ondertussen verspreid over het noordoosten van de VS tot in Ohio. De ziekte werd ook aangetroffen in de Canadese provincie New Brunswick.

Dat is problematisch, en vooral door de invloed op de insectenpopulatie en dus de voedingsproductie. Vleermuizen zijn grote eters van insecten en zonder vleermuizen worden oogsten aangetast.

"Het gebruik van chemische pesticiden stijgt", zei onderzoeker Gary McCracken van de University of Tennessee. Hij schat de waarde van de vleermuizen in de landbouw op minstens 3,7 miljard dollar (2,6 miljard euro) per jaar. Amerikanen vrezen ondertussen dat de voedselprijzen hierdoor zullen stijgen.

Ook het toenemende aantal windmolens zal de sterfte onder de vleermuizen doen toenemen. Er zijn al duizenden dode vleermuizen gevonden in de buurt van windmolens. Niet zozeer omdat ze vermalen worden, wel omdat het verschil in luchtdruk hun kleine longen doet dichtklappen.

De onderzoeker roept op tot actie. "Niets doen is geen optie, omdat deze vliegende zoogdieren weinig nakomelingen krijgen. Herstel van de populatie duurt tientallen jaren, misschien zelfs eeuwen."

De publieke opinie zit nog niet op dezelfde pagina als de wetenschappers. "Veel mensen vragen zich af waarom ze moeten geven om vleermuizen en hun voortbestaan. Het is aan ons om hun ecologische en economische impact duidelijk te maken."

Wat er kan gedaan worden, wordt echter niet zo meteen duidelijk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschiedenis en herkomst van de 1 aprilgrap

Geschiedenis en herkomst van de 1 aprilgrap


http://img146.imageshack.us/img146/4364/1april.jpg


Een 1 aprilgrap (ook wel aprilgrap of aprilvis genoemd) is een goedaardige grap waarbij mensen elkaar op 1 april voor de gek willen houden.

In Frankrijk spreekt men van poisson d'avril. In Engelstalige landen wordt het April Fool's Day genoemd, en de Russen hebben het over День Дурака (Dyen' Doeraka, letterlijk vertaald: de dag van de dommerik). In sommige Vlaamse streken spreekt men over verzenderke(n)sdag, de dag waarop je iedereen tracht ergens heen te zenden om ze beet te nemen.

Sommige bronnen zeggen dat de bijzondere betekenis van 1 april ontstaan is bij de Franse wijziging naar de gregoriaanse kalender, zoals opgedragen door Paus Gregorius XIII in 1582. Voor die tijd werd Nieuwjaar gevierd van 25 maart tot 1 april. Met de verandering van het kalendersysteem werd Nieuwjaar verplaatst naar 1 januari. Mensen die dit vergaten of die het nieuwe kalendersysteem weigerden te aanvaarden kregen uitnodigingen voor niet-gehouden feestjes, grappige presentjes enzovoort.

Dat dit bovenstaande verhaal klopt is onwaarschijnlijk, de 1 aprilgrap wordt voor het eerst vermeld in een Franse bron in 1508, dus voor die tijd. De eerste vermelding in een Nederlandse bron dateert uit ca. 1560 te Brugge, een gedicht van de rederijker Eduard de Dene. Het is een parodie op ‘1 april’ waarin een knecht het plan van zijn heer om hem te verzenden doorziet. De geschiedenis gaat dus tenminste terug tot het begin van de zestiende eeuw. De wijde verspreiding van het verschijnsel wijst echter op een hogere ouderdom.

1 april is volgens een andere theorie ontstaan uit een vroeger middeleeuws festival: Het Feest van de Zotten. La fête des fous was vooral in Frankrijk van de 5e tot de 16e eeuw erg populair. Het werd gevierd omstreeks 1 januari door het kiezen van een valse paus of bisschop en ging gepaard met allerlei rituelen en festiviteiten waarbij de geestelijkheid werd geparodieerd. Aan de basis hiervan lagen dan weer naar alle waarschijnlijkheid vroegere heidense saturnalia.

Er zijn verklaringen gezocht in het wisselvallige aprilweer en parallellen gezien in de Germaanse mythologie (Loki) of in de bijbelse geschiedenis. In verschillende landen zijn ook wel nationale gebeurtenissen aangevoerd als begin van de traditie. Deze verklaringen, die waarschijnlijk ooit zelf als aprilgrap zijn verzonnen, leiden soms tot op de dag van vandaag een hardnekkig leven. Zo denkt men in Nederland nog vaak dat de grappenmakerij begonnen is met de inname van Den Briel door de watergeuzen op 1 april 1572, zoals blijkt uit een bekend gezegde: Op 1 april verloor Alva zijn bril. Het feit dat ook buiten Nederland 1 aprilgrappen worden gemaakt, wordt daarbij over het hoofd gezien.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen fietshelm? Zet een airbag op je hoofd

Geen fietshelm? Zet een airbag op je hoofd

Klik op de foto om de airbag in werking te zien





Slechts een derde van alle fietsers draagt een fietshelm. Zweedse ontwerpers hebben daar wat op gevonden: de allereerste airbag beschermt je hoofd tijdens een botsing met de fiets.

Volgens de designers is ijdelheid de reden waarom weinigen de fietshelm aantrekken. In plaats van de traditionele helm meer allure te geven, zoals zo velen al probeerden, werd de Hövding airbag netjes verstopt in een kraag. Die springt als een clown uit het doosje na een ongeval.

Jongeren
Designers Anna Haupt en Terese Alstin geloven dat de airbag meer mensen kan overhalen om veilig in het verkeer te fietsen.
Onderzoek geeft aan dat vooral jongeren de fietshelm aan kant laten. Bij de 12- tot 19-jarigen en de 20 tot 34-jarigen dragen slechts 30 procent een helm.

Klik op de foto om de airbag in volle werking te zien na een crash.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen met autisme vaak afwezig door stress

Leerlingen met autisme vaak afwezig door stress



Acht op tien 16- en 17-jarigen met autisme zijn op school geregeld afwezig door de stress en dreigen hun diploma niet te halen.

Autismespecialiste bij het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hilde Meganck voerde een praktijkonderzoek naar schooluitval bij leerlingen met autisme. Dat was nooit eerder gedaan. In Vlaanderen zouden er ongeveer 6.000 leerlingen met autisme zijn.
 
"Van de groep van 375 leerlingen die ik heb bevraagd, zijn 219 kinderen omwille van hun stoornis al een of meerdere keren op school afwezig geweest. Het gaat dus om meer dan de helft", zegt Meganck in de kranten. Het percentage ligt vooral hoog bij tieners van 16, 17 jaar. Acht op tien jongeren van die leeftijd zijn geregeld afwezig, schrijven de Coreleokranten.
 
Volgens Meganck, die haar bevindingen doorspeelde aan het Vlaams kabinet van Onderwijs, zouden de scholen mits enkele kleine aanpassingen de leerlingen met autisme al veel stress kunnen besparen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mika - Rain

Mika - Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren







Mika (uitgesproken als: 'mi·ka; 'Mie-ka') werd op 18 augustus 1983 geboren in Beiroet, Libanon. Zijn moeder is een Libanese, zijn vader Amerikaans. Hij komt uit een gezin met vijf kinderen. Hij heeft één broer (Fortuné) en drie zussen (Paloma, Yasmine en Zuleika Allegra). Mika is de middelste van de vijf. Hij verliet Libanon toen hij nog erg jong was en woonde een tijd in Parijs. Toen hij negen jaar oud was verhuisde Mika naar Londen. Hier ging hij naar school op het Lycée Français Charles de Gaulle, Westminster School en de Royal College of Music, waarmee hij stopte om zijn debuutalbum op te nemen.


Relatie tussen hem en zijn broer en zussen

Mika's broertje en zijn drie zussen zijn erg belangrijk geweest in zijn carrière zover. Ook zijn moeder was erg belangrijk. Zijn zusters Yasmine en Paloma waren samen met zijn moeder, Joannie Penniman, Mika's stylistes. Ook heeft Yasmine Mika geholpen met het tekenen van het album en singlecovers. Paloma doet ook achtergrondstemmen op het album, zij doet dit voor Big girl, you are beautiful. Ook Fortuné en Zuleika doen achtergrondstemmen. Zij doen dit beiden voor Lollipop, maar Fortuné doet dit ook nog voor Any other world. Ook wordt hij vaak met een filmcamera gesignaleerd bij Mika's concerten.


Muzikale doorbraak

Als eerste single van Mika's debuutalbum Life In Cartoon Motion werd Relax, Take It Easy uitgebracht. Dit nummer behaalde in eerste instantie geen succes. Opvolger Grace Kelly werd de doorbraak van de zanger, in de Britse UK Singles Chart kwam het nummer op nummer 1. In vijf andere landen scoorde Mika ook een nummer 1-hit, in Nederland en elf andere landen kwam het nummer in de top 10. Hij schreef het nummer als "wraakactie" op alle platenlabels die in Mika geen toekomst zagen. Hij noemt dit nummer zijn "fuck you-song". Door het grote succes van Grace Kelly werd in verschillende landen, waaronder Nederland, Relax, Take It Easy opnieuw uitgebracht. Hiermee scoorde hij een nummer 1-hit in onder meer Nederland, België en Frankrijk. In de week dat Relax, Take It Easy op de eerste plaats belandde in Nederland was zijn album het best verkochte van Nederland.

Naast deze twee grote hits bracht Mika ook de singles Big Girl (You Are Beautiful), Happy Ending, Lollipop en Love Today uit.

11 november 2007 gaf hij een concert in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Het concert, waarbij hij alle nummers zong van zijn debuutalbum Life In Cartoon Motion, was volledig uitverkocht. Ook zijn concert in België, in Vorst Nationaal, was uitverkocht. Op 8 juli 2008 stond Mika weer in Amsterdam voor een concert, maar deze keer in de Westergasfabriek, in het Westerpark. Mika speelde op 3 juli 2008 ook op Rock Werchter in België, nadat hij het jaar voordien onverwacht had afgezegd.

Tijdens Lowlands 2007 kreeg Mika zijn eerste gouden plaat uitgereikt voor het album Life In Cartoon Motion. Mika verkocht meer dan 35.000 exemplaren van het album in Nederland. In België heeft het album de platina status, hij verkocht inmiddels meer dan 60.000 exemplaren van het album.

Bij de Brit Awards 2008 won Mika de award "British breakthrough" (Britse doorbraak). Ook op de Britse Capital Awards viel Mika twee keer in de prijzen. Hij werd "Best UK male" en zijn album Life in Cartoon Motion werd "Best UK album". In mei 2008 werd Mika bekroond op de Ivor Novello Awards als "Songwriter of the year". Op de Belgische TMF Awards in 2008 won hij "Best Pop".

Op 1 juni 2009 begon Mika aan de akoestische tour die hoorde bij de gelimiteerde release van zijn EP Songs for Sorrow. Tijdens deze tour zong hij niet alleen nummers van deze EP, maar ook van Life in Cartoon Motion, en nummers waarvan hij heeft bevestigd dat ze op het nieuwe album komen. Deze nummers zijn Blame It On The Girls, Rain en Good Gone Girl. Ook komen er twee nummers van de EP op het nieuwe album, namelijk Toy Boy en Blue Eyes. Op 30 juli kwam de eerste single, We Are Golden, van het nieuwe album uit. Mika's vervolg op Life in Cartoon Motion werd op 21 september 2009 uitgebracht en heet The Boy Who Knew Too Much. Dit album bevat 12 tracks


Zijn seksualiteit

Over zijn seksualiteit werd lange tijd flink gespeculeerd, totdat hij uiteindelijk in september 2009 in het blad "Gay & Night" aangaf biseksueel te zijn ("Zo mag je me noemen, als je dan toch per se een label nodig hebt om me te omschrijven")




» Reageer (0)
31-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip verandert van geslacht

Kip verandert van geslacht


http://img9.imageshack.us/img9/6370/kipenhaan.jpg

Een kip uit het Engelse Huntingdon is langzaam van geslacht veranderd.

Kip Gertie verraste eigenares Jeanette Howard en haar man Jim toen ze plots stopte met het leggen van eieren, een grotere kam kreeg en als een haan probeerde te kraaien.
"Ik hoorde hoe ze probeerde te kraaien. Eerst lukte het niet goed, maar ze maakte goede vooruitgang en nu gaat ze er echt voor", aldus Howard.
Hormonen

Volgens gevogelte-dierenarts Marion Ford is een geslachtsverandering bij kippen niet ongebruikelijk. Volgens haar zouden mycotoxines (giftige stofwisselingsproducten van schimmels) in het eten hetzelfde effect als synthetische hormonen kunnen hebben en daarmee aan de oorzaak van de plotse geslachtsverandering liggen. "Een toename van de hoeveelheid testosteron zal resulteren in het groeien van de kam, grotere lellen en haan-achtig gedrag, inclusief pronken en kraaien", aldus Ford.

Of het effect omkeerbaar is, is niet duidelijk. (br.vandaag.be)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!