Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duif raakt klem in boterham

Duif raakt klem in boterham





Aanvankelijk kon ze haar geluk niet op, deze duif in een Pools park. Maar haar hapklare lunch bleek haar lelijk de das te hebben omgedaan. Letterlijk en figuurlijk.






De duif raakte immers met haar nek gekneld in de boterham. Wat het diertje ook probeerde, het kon niet van de korst afraken. Het enige alternatief was het stuk brood gewoon op te eten. Daar kwamen evenwel ook de nodige lenigheidsoefeningen aan te pas.



» Reageer (0)
08-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ezelin redt schaap uit muil van pitbull en krijgt medaille

Ezelin redt schaap uit muil van pitbull en krijgt medaille



De ezelin Dotty heeft een onderscheiding gekregen van een Britse dierenbeschermingsorganisatie omdat zij Stanley, een schaap, uit de muil van pitbull terrier heeft gered. Het heroïsche tafereel ontrolde zich voor de ogen van boerin Ann Rogers (63) uit Yorkshire.






Dotty zag hoe Stanley in de wei werd aangevallen door de hond. De ezelin repte zich naar de vechtende partijen en greep de hond in haar muil. De pitbull was danig geschroken van deze démarche en maakte zich uit de voeten. Op zijn vlucht viel hij evenwel nog twee paarden aan van boerin Ann.


De hond werd gevangen en afgemaakt. Het schaap verloor twee tanden en hield een verlamd gelaat over aan de schermutseling.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/15/10/13/media_xl_4135498.jpg?20110408214207



Dat Dotty het opnam voor Stanley hoeft geen verwondering te wekken. De twee werden onafscheidelijk toen de boerin zich vijf jaar geleden over de ezelin ontfermde toen ze haar aangereden aantrof langs de kant van de weg. Ann bracht Dotty in dezelfde stal als Stanley. Die was op dat moment in de steek gelaten door zijn moeder. Dierenliefde, het bestaat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde van vlinders in België met uitsterven bedreigd

Een derde van vlinders in België met uitsterven bedreigd


http://img854.imageshack.us/img854/4427/vlinders.jpg


In België wordt iets meer dan 30 procent van de vlinders met uitsterven bedreigd, zo meldde Natuurpunt vandaag over de situatie in ons land. Over heel Europa is dat 'slechts' negen procent. Ook is de populatie van 160 vlindersoorten sterk gedaald. Dat heeft de milieuorganisatie European Wildlife vandaag bekendgemaakt.

De natuurlijke habitat van de vlinder, groene en bebloemde grasvelden, wordt over heel Europa bedreigd volgens European Wildlife. "In België is dat voornamelijk te wijten aan de intensieve landbouw, waardoor er nog maar weinig wilde bloemen- en grasvelden te vinden zijn", zegt Wouter Vanreusel van Natuurpunt.

Ver boven Europees gemiddelde
Uit de meest recente gegevens over de vlinderpopulaties in Vlaanderen blijkt al dat een derde van de Belgische vlinderpopulaties met uitsterven bedreigd is, wat ver boven het Europese gemiddelde is.
 
European Wildlife organiseerde in Oost-Europa verschillende projecten in natuurreservaten om de leefomgeving van de vlinders te herstellen. "Natuurpunt doet dat ook in Vlaanderen, maar de versnippering van die gebieden is een groot probleem", aldus Vanreusel.

Klimaat

Ook het klimaat kan wegen op bepaalde vlindersoorten, waardoor de vlinderpopulatie sterk afhankelijk is van strenge of zachte winters. "Sommige soorten hebben zich ook aangepast en hun aantal neemt toe", zegt Vanreusel die eraan toevoegt dat vlinders die aangepast zijn aan ons klimaat of weinig specifieke eisen stellen aan hun omgeving, het doorgaans goed doen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen naar bed krijgen is zwaarste taak van de dag

Kinderen naar bed krijgen is zwaarste taak van de dag



Het lastigste moment van de dag: de kinderen naar bed krijgen. Je kinderen overtuigen om tv of computer uit te zetten, schijnt lastiger voor de huidige ouders dan een veeleisende baas. Eén en ander blijkt uit een Britse rondvraag.


Je kinderen richting bed sturen bezorgt ouders stress. Doorgaans nemen de bedroutines 23 minuten in beslag, een vierde van de kinderen doet er meer dan 30 minuten over, sommigen zelfs een uur.


1 op 5 ouders geeft grif toe de kleintjes stiekem om te kopen. 17 procent belooft dat er tijdens het weekend wat langer mag opgebleven worden, 28 procent laat de kinderen effectief wat langer kijken en zes procent deelt snoepjes uit om hun kroost te overtuigen. 






Een vierde van alle ouders beschrijft bedtijd als een 'constante strijd', 89 procent als 'extreem stresserend'. Even veel ouders vreest dat de kleine verder tv kijkt in de eigen slaapkamer of computergames speelt.


Omkoopaffaires of niet, de voorleesverhaaltjes schieten er na zoveel gejengel meestal bij in. Drukke, stresserende  ouders zijn te moe en nemen niet meer de tijd om een bedverhaal voor te lezen. Een spijtige zaak, temeer omdat verhaaltjes essentieel zijn bij de ontwikkeling van het kind. Het verhoogt de lees- en schrijfvaardigheden en maakt een kind creatiever.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe radioactief water hele voedselketen kan besmetten

Hoe radioactief water hele voedselketen kan besmetten




Japan heeft deze week grote hoeveelheden radioactief water in de oceaan gedumpt. We mogen echter niet zomaar aannemen dat het besmette water vlot zal oplossen in die grote watermassa. Bovendien is dit de slechtste tijd van het jaar en kan de radioactiviteit zich verspreiden via plankton, de basis van de hele voedselketen in zee.

Niemand weet zeker wat er met de radioactiviteit in de oceaan zal gebeuren. Een jaar geleden spoelden enorme hoeveelheden olie in zee in de Golf van Mexico. Nu voegen we er nog door straling besmet water aan toe. Kan die enorme watermassa op onze planeet dat allemaal wel verwerken? De omstandigheden in Japan waren ook nog eens erg ongunstig. Er komen twee stromingen samen die besmet water en voedsel over een grote afstand kunnen verspreiden. En in de lente krioelt het er van plankton, de onderste trap van de voedselketen in de oceaan.

Het gaat om twee belangrijke stromingen: de Oyashio en de Kuroshio. Beide stromingen zorgen samen voor toevoer uit het poolgebied én uit subtropische gebieden. Waar de stromen samenvloeien is het een feest voor fytoplankton, omdat het er rijk is aan voedingsstoffen. Maar deze lente komt het fytoplankton in radioactief water terecht.

De Franse Sirocco-groep berekende mogelijke scenario's. Hun modellen zijn gebaseerd op wiskunde en kunnen de biologische complexiteit in de oceaan natuurlijk niet vatten. Ze geven echter wel een idee van wat er kan gebeuren. Bij hun berekeningen houden ze rekening met allerlei factoren zoals de topografie onder zee en de getijden.

Aan de ene kant zijn er de radioactieve deeltjes die via de lucht in de oceaan neergedaald zijn. Die zouden zich over 600 kilometer langs de kust verspreid hebben, tot 150 kilometer van de kustlijn. Daarnaast zijn er de radioactieve deeltjes die rechtstreeks via het gedumpte water in de oceaan stroomden. Deze zijn veel gevaarlijker omdat ze duizend keer intenser zijn.

Er is niet alleen slecht nieuws. De Kuroshio-stroom zou als een soort buffer werken die het besmette water grotendeels uit de buurt van Tokio houdt. Veel deeltjes zullen zich echter ook verticaal verspreiden en naar de zeebodem zakken. Daar worden ze op hun beurt opgevangen door zeedieren.

Of de radioactiviteit op wereldschaal de oceaan zal besmetten, is nog niet duidelijk. Het hangt er van af hoeveel er in zee terechtkomt en hoe ver het besmette water zich zal verspreiden. En tot slot is door allerlei lekken in Fukushima ook nog niet geweten hoe lang het radioactieve water naar de oceaan zal kunnen stromen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeelandse hagedissen wachten 40 jaar met seks

Nieuw-Zeelandse hagedissen wachten 40 jaar met seks

Klik op de foto om de trailer te bekijken





Geen seks voor het huwelijk? Twee hagedissen namen dat in Nieuw-Zeeland wel heel ernstig op. Al veertig jaar vormden Henry en Mildred een koppel toen ze in 2008 eindelijk besloten te paren. Het inspireerde filmmakers om het bizarre liefdesverhaal naar het witte doek te brengen.

Henry is 111 jaar oud, Mildred is 80 jaar. Het leeftijdsverschil is dan al lang niet meer belangrijk. De twee brughagedissen zijn samen 191 jaar en toch zijn ze pas drie jaar geleden aan hun gezinnetje begonnen. "Love in Cold Blood" is de titel van de film die het verhaal van de twee hagedissen zal vertellen. Dat is een verwijzing naar het feit dat hagedissen koudbloedige dieren zijn.

De hagedissen wonen in een museum in Nieuw-Zeeland en werden de voorbije decennia wel vaker bij elkaar gezet om te paren. De vonk leek echter maar niet te willen overslaan. Bij Henry werd in tussentijd een tumor verwijderd, misschien een verklaring waarom de mannelijke hagedis niets presteerde.

Op een late april in 2008 troffen de verraste verzorgers Henry bovenop de vrouwelijke hagedis aan. Mildred legde zes maanden later elf eieren en intussen heeft het koppel elf kleine hagedissen gekregen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden Uil herrijst als Gouden Boekenuil

Gouden Uil herrijst als Gouden Boekenuil


Phara de Aguirre zit de vakjury voor. © belga


In 2012 neemt De Gouden Boekenuil de traditie van De Gouden Uil opnieuw op. De belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen werd in 2010 voor het laatst uitgereikt en krijgt nu een nieuwe naam en een nieuw kleedje. De Gouden Uil Literatuurprijs verdwijnt, maar de Boekenleeuw en de Boekenpauw krijgen een opwaardering als jeugdliteratuurprijzen.


"Met De Gouden Boekenuil krijgt de belangrijkste literatuurprijs in Vlaanderen een tweede adem", luidt het bij de nieuwe organisator Boek.be. Nederlandstalige literaire werken die in 2011 verschijnen, zowel van Vlaamse als van Nederlandse auteurs, kunnen meedingen naar de titel. De winnaar wordt op 5 mei 2012 bekendgemaakt in Gent. Het prijzengeld bedraagt 25.000 euro.
 

De vakjury, voorgezeten door Phara de Aguirre, bepaalt wie de prijs in de wacht sleept. Vier literaire recensenten uit Vlaanderen en Nederland en één academicus stellen een longlist van 20 titels samen en bepalen half februari welke vijf werken de shortlist halen. Daaruit wordt de winnaar gekozen, maar alle genomineerden ontvangen 1.000 euro. De Prijs van de Lezer is voorts 2.500 euro waard.
 

De Gouden Boekenuil is een initiatief van Boek.be en komt tot stand met de steun van Fintro (BNP Paribas groep). De mediapartners zijn Humo, Canvas, Radio 1, Cobra.be en De Standaard. Ook de stad Gent ondersteunt het initiatief.
 

De Boekenleeuw en de Boekenpauw - prijzen voor de beste auteur en illustrator van kinder- en jeugdboeken - zullen voortaan ook vertaald en Nederlands werk en illustratoren bekronen. Het prijzengeld wordt opgetrokken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afkicken van sms of facebook: onmogelijk voor jongeren?

Afkicken van sms of facebook: onmogelijk voor jongeren?



Elke ouder weet het: pak een mobieltje of computer van een tiener af en er ontstaat een driftbui. Dergelijke uitbarstingen zijn geen zuiver pubergedrag: de ontwenningsverschijnselen die jongeren ervaren als ze van hun gadgets beroofd worden, zijn vergelijkbaar met die van drugsverslaafden.


Een onderzoek richtte zich op jongeren tussen 17 en 23 jaar in 33 verschillende landen. 24 uur lang werden studenten verboden om gebruik te maken van telefoons, sociale netwerksites, internet of tv. Vaste telefoons en boeken mochten wel gebruikt. Ook werd gevraagd een dagboek bij te houden. 79 procent van de vrijwilligers meldden al snel bijwerkingen, gaande van angst tot verwarring en isolement.


1 op 5 rapporteerde gevoelens van onverschilligheid, 11 procent voelde zich in de war of als een mislukkeling. 1 op 5 kreeg angst of voelde zich geïsoleerd. Sommige studenten hadden zelfs hun mobiele telefoon nodig om hem gewoon aan te raken. Slechts 21 procent zag de voordelen van een medialuw dagje. 






Heel wat studenten bleken zich bewust van de verslaving. "Media is mijn drug, ik heb geen alcohol, cocaïne of andere vorm van sociale ontsporing nodig", stelt er eentje. "Zonder mijn media ben ik verloren". Anderen weten letterlijk niet wat te doen met zichzelf. In de keuken rommelen in de kasten om onnodig te zoeken in de kasten, werd regelmatige routine, net als een drankje uitschenken.


Susan Moeller, hoofdonderzoeker van de Universiteit van Maryland stelt dat technologie het sociale netwerk vormt voor jonge mensen vandaag de dag. Hun hele leven hebben ze doorgebracht achter dit medium. "Al willen sommigen een tijdje zonder de technologie voort, ze vrezen dat ze zouden worden verstoten door hun vrienden. Als de leerlingen hun mobiele telefoons en andere gadgets niet hadden, melden ze echter meer diepgaandere gesprekken. Nogal een aantal rapporteerde een verschil in de kwaliteit van het gesprek en de diepgang".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratie brengt aantal inwoners België op 11 miljoen


Immigratie brengt aantal inwoners België op 11 miljoen



Ons land telt voor het eerst in zijn geschiedenis 11 miljoen inwoners, blijkt uit cijfers van het Rijksregister. Er wonen sinds eind vorige maand 11.007.020 mensen in België, melden de Concentrakranten.

De cijfers zijn een optelsom van het bevolkingsregister, het vreemdelingenregister en het wachtregister. In het laatste register zitten ook asielzoekers die België misschien weer moeten verlaten.
 
Miljoen in 20 jaar
België had bij zijn ontstaan in 1830 3,8 miljoen inwoners. Rond de eeuwwisseling waren er dat al 6,7 miljoen. Het zag er lange tijd naar uit dat we de kaap van 10 miljoen nooit zouden ronden, maar dat was in 1991 dan toch het geval. Twintig jaar later is daar dus nog eens een miljoen inwoners bijgekomen.
 
Immigranten
De toename is vooral toe te schrijven aan Poolse, Roemeense en Bulgaarse immigranten. En de jongste tijd komen ook steeds meer mensen uit Zuid-Europa naar ons land. (br.hln - foto belga)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees gapen uit sympathie

Chimpansees gapen uit sympathie



Chimpansees tonen hun sympathie voor een ander door te gapen. Dat blijkt uit studie van het primatenonderzoekscentrum van de Nederlandse apenonderzoeker Frans de Waal aan de Amerikaanse Emory Universiteit in Atlanta. Gapen is voor dit soort apen dus een expressie, zoals lachen bij mensen.

De onderzoekers lieten de chimpansees filmpjes zien van van gapende soortgenoten. Het was al wel bekend dat gapen aanstekelijk is, maar uit onderzoek bleek dat de chimpansees 50 procent meer gaapten bij de apen die ze kenden. Onderzoekers denken dat dit komt doordat de chimpansees zich beter kunnen inleven in bekenden en dat bewijst dus dat apen ook genegenheid voelen voor elkaar.

Bij mensen was al bewezen dat ze zich beter kunnen inleven in iemand van wie ze houden. Bij apen blijkt dit niet anders te zijn. De onderzoekers hopen nu dezelfde soort testen te doen met andere diersoorten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homofiele holbewoner opgegraven

Homofiele holbewoner opgegraven


http://img199.imageshack.us/img199/1862/homofieleholbewoner.jpg


Archeologen zeggen dat ze de eerste homofiele holbewoner hebben ontdekt.


Het skelet van de man werd in Tsjechië opgegraven. Het werd gedateerd tussen 2.900 en 2.500 voor Christus.

Volgens de archeologen wijst de manier waarop de man begraven werd erop dat hij een andere seksuele geaardheid had dan een hetero-man.

In die tijd werden mannen immers altijd begraven op hun rechterzij, met het hoofd naar het westen gericht. Vrouwen werden op hun linkerzij begraven, met hun hoofd in de richting van het oosten gericht. De opgegraven man lag als een vrouw begraven.

Bovendien was hij omgeven door huisgerief als potten; rituelen die tot dusver enkel bij graven van vrouwen zijn aangetroffen. Mannen werden begravan met wapens, hamers en messen.
Geen toeval

De archaeologen denken niet dat het om toeval of een fout gaat. "We weten dat de mensen uit deze tijd veel belang hechtten aan begrafenisrituelen, dus het is onwaarschijnlijk dat de positie van het skelet een vergissing was", aldus Kamila Remisova Vesinova. "Het is veel waarschijnlijker dat de man een homo of een travestiet was." (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moby - Lift me up

Moby - Lift me up

Klik op de foto om hem te beluisteren






Moby (Richard Melville Hall) (Harlem, New York City, 11 september 1965) is een Amerikaanse popmuzikant, bekend onder zijn artiestennaam Moby. Sommige van zijn albums gaan vergezeld van essays over politiek, religie en vegetarisme. De auteur van Moby-Dick, Herman Melville, is de oud-oudoom van Moby, en dit verklaart zijn artiestennaam.

In de eerste helft van de jaren negentig maakte Moby naam met trance en housemuziek. Hij scoorde dan ook zijn eerste hit Go. Dit nummer was gebaseerd op het nummer "Laura Palmer's Theme" van Twin Peaks. Moby's eerste succesvolle album was "Everything is Wrong", met de hits "Feelin' so Real" en "Everytime you touch me".

Het in 1996 verschenen album Animal Rights liet echter een hele andere kant van Moby horen: punk en metal. Moby had vroeger in punkbandjes gespeeld (waaronder enige tijd in Flipper), dus zijn wortels lagen nog wel in de punkrock.

Vervolgens kwam Moby met zijn derde stijlwisseling. Het album I Like To Score bevatte weer elektronische muziek; in dit geval vooral scores van films en series. Zijn bewerking van het James Bond Theme werd een hit.

Deze lijn trok hij door op zijn echte grote doorbraak: Play. Het album bevatte rustige elektronische popdeuntjes met veel lounge-, triphop- en ambient-invloeden. Van dit album kwamen veel hits, waaronder Bodyrock, Porcelain en Why does my heart feel so bad?. De tekenfilm-clip voor het laatste nummer maakte Moby overigens zelf. Op zijn album 18 ging hij verder waar Play ophield. Het album "18" is wel veel rustiger. Het album Hotel is wat meer divers, maar de boventoon is toch wel hetzelfde als Play en 18. Het bevat rustige nummers zoals op "18", maar ook poprock nummers.

Op zijn album Last Night uit 2008 grijpt Moby terug naar discomuziek van de jaren '80.

In 2008 werken hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.

In 2009 kwam hij met het album Wait For Me.



» Reageer (0)
07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langere wimpers? Gebruik vaseline

Langere wimpers? Gebruik vaseline


http://img819.imageshack.us/img819/312/langewimpers.jpg


Lange, sexy wimpers: welke vrouw droomt er niet van? Naast mascara, wimpertransplantie en serums bestaat er een even doeltreffend, goedkoop en eeuwenoud middeltje: vaseline.

Vaseline is een zalfachtige emulsie, gebruikt in de cosmetica en geneeskunde. In de geneeskunde gebruikt men het om de huid af te dekken bij eczeem, brandwonden, een extreem droge huid of in andere gevallen waarbij de huid haar barrièrefunctie niet meer voldoende kan uitoefenen.

In de cosmetica wordt het toegepast in preparaten voor bescherming tegen kou of vocht, maar ook in preparaten tegen een droge huid. Belangrijkste bestanddeel is petrolatum.


Net dit bestanddeel zou de conditie van de droge en broze haartjes op de wimpers verbeteren. Door vaseline 's avonds op de wimpers te smeren, zien de wimpers er voller en gezonder uit.
Of de wimpers er effectief van gaan groeien, blijft maar de vraag, alleen zien ze er wel een pak gezonder uit. Breng 's avonds met een schoon mascaraborsteltje de vaseline aan. Was het goedje er 's ochtends wel weer af.


Vaseline kan ook voor andere lichaamsdelen gebruikt worden:
Last van droge, gespleten lippen? Vaseline maakt deze weer zacht. Breng het product 's avonds aan. Een rode neus door een verkoudheid ga je te lijf met vaseline. Smeer rond de pijnlijke, rode zone.
Droge voeten, handen en nagelriemen worden ook weer zacht door ze met een laag in te smeren. Ook als gezichtsreiniger werkt het goedje, zelfs rond de ogen. De vettige substantie zou zelfs rimpels tekeer gaan. Droge haarpunten kunnen ook een klein beetje vaseline gebruiken. Doseren is wel de boodschap, je wil niet met een vettige hoofdhuid rondlopen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uiterlijk vrouwen wordt alsmaar mannelijker


Uiterlijk vrouwen wordt alsmaar mannelijker


http://img10.imageshack.us/img10/1822/gelaatvrouwen.jpg


Het zijn niet de mannen die op de vrouwen beginnen lijken, maar omgekeerd. Vrouwen krijgen alsmaar meer mannelijke trekjes, zo leert een onderzoek van de universiteit van North Carolina ons.

Vrouwen krijgen alsmaar meer een uitgesproken kaaklijn, hoekige gezichtsvormen, en afgeblokte lichaamsrondingen. Ze lijken daardoor meer en meer op mannen. Volgens de onderzoekers is het zelfs zo dat de verschillende schedelstructuren sinds de 16de eeuw langzaamaan aan het verdwijnen zijn.

Volgens de onderzoekers zijn het dan ook niet zozeer de mannen die vrouwelijker worden, als wel de dames die meer op hun mannen beginnen lijken. Vooral zakenvrouwen zouden last hebben van de tendens: zij maken een pak meer testosteron aan om de druk van het drukke zakenleven aan te kunnen, en dat heeft zijn invloed op hun uiterlijk. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers vinden superbacterie-gen terug in water New Delhi

Wetenschappers vinden superbacterie-gen terug in water New Delhi




In de watervoorraden en op de straten van New Delhi werd een superbacterie aangetroffen die resistent is tegen zowat alle gekende antibiotica. Dat staat te lezen in een wetenschappelijke studie.

Het onderzoek aan de Universiteit van Cardiff toonde aan dat de resistente 'New Delhi metallo-beta-lactamase' (NDM 1) zich ook ophield in de omgeving van de stad. Wetenschappers riepen op tot verder onderzoek in steden in India, Pakistan en Bangladesh om de verspreiding van de dodelijke bacterie te kunnen bestuderen.
 
Bedreiging voor volksgezondheid
"Deze studie toont aan dat internationaal toezicht op resistentie noodzakelijk is", stond er in het blad Lancet's Infectious Diseases. "De bacterie kan een bedreiging vormen voor de volksgezondheid aangezien de moderne geneeskunde de middelen niet heeft om een dergelijke weerstand te bestrijden". Wetenschappers in Cardiff ontdekten het NDM-1 gen vorig jaar bij patiënten die gehospitaliseerd waren in India. "De bacterie waart niet rond in de ziekenhuizen maar is wel terug te vinden in het drinkbaar en stilstaand water in de omgeving van New Delhi", zei één van de onderzoekers, Mark Toleman.
 
Huidige antibiotica onmachtig
De superbacterie werd aangetroffen in water dat bestemd was voor drinken, wassen en voedselbereiding maar ook in zwembaden en plaatsen waar kinderen spelen. Wat de wetenschappers het meest verontrust is dat het NDM-1 gen zich verspreid had naar 11 nieuwe soorten bacteriën, waaronder degenen die cholera en dysenterie veroorzaken. Mensen die drager zijn van het gen en besmet raken met deze ziekten zullen met de huidige antibiotica niet kunnen geholpen worden, volgens het rapport. (br.hln - foto ap)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag veranderen 1.500 Vlaamse gezinnen van energieleverancier


Elke dag veranderen 1.500 Vlaamse gezinnen van energieleverancier


http://img203.imageshack.us/img203/1601/stopcontacten.jpg


Elke dag veranderen 1.500 Vlaamse gezinnen van energieleverancier, blijkt uit cijfers van de Vlaamse energiewaakhond VREG. Het gaat om cijfers van de eerste twee maanden van dit jaar, schrijven de Concentrakranten.

In januari en februari stapten al 64.000 Vlaamse gezinnen over naar een andere elektriciteits- of gasleverancier, 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 2010 was al een recordjaar, maar in 2011 lijkt dat record nog veel scherper te zullen worden gesteld.
 
Volgens VREG-voorzitter André Pictoel is dit het bewijs dat de vrijmaking van de energiemarkt nu pas echt goed op gang komt en dat de Vlamingen de voorbije maanden door alle berichten over duurdere energiefacturen wakker geschud zijn en op zoek gaan naar goedkopere alternatieven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiedrinken zit in de genen

Koffiedrinken zit in de genen



Het verlangen naar koffie zit mensen in de genen. Amerikaanse wetenschappers hebben twee 'koffiegenen' ontdekt die het cafeïnegevoel van mensen beïnvloeden.

De onderzoekers hebben het DNA van 47.000 Amerikanen onderzocht. Ze vergeleken dat met hun cafeïnegebruik via koffie, thee, cola en andere voedingsmiddelen.

Deelnemers met een bepaalde genvariant consumeerden gemiddeld 40 milligram meer cafeïne per dag dan mensen met een genvariant voor een laag cafeïnegebruik. Een hoeveelheid van 40 milligram komt overeen met een glas cola of een bodempje koffie.

Cafeïne wordt in verband gebracht met een reeks gezondheidseffecten. Het beïnvloedt de slaap, de prestaties en de stemming. Het onderzoek door het nationale kankerinstituut met de universiteiten van Harvard en North Carolina is gepubliceerd in het vakblad PLoS Genetics.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hevige regenval leidt tot goudkoorts in Australië

Hevige regenval leidt tot goudkoorts in Australië



In de Australische deelstaat Victoria heeft de recente overvloedige regenval een nieuwe kleine goudkoorts veroorzaakt. Het regenwater heeft immers een laag aarde weggespoeld, waardoor glimmende klompjes aan de oppervlakte komen piepen.


David Watters, die de winkel Gold World uitbaat in Bendigo, zegt dat de hevige regenval hem 15 procent meer klandizie oplevert. Hij verkoopt de meest geavanceerde metaaldetectors voor omgerekend 4.750 euro, en verhuurt ze voor 62 tot 91 euro per dag. Hij biedt ook opleidingen van drie uur aan voor 124 euro.


Aangezien het meeste goud dat tevoorschijn kwam door de overstromingen in waterlopen ligt, is de traditionele manier met de goudpan en goudsluizen ook terug populair. Een pan kost 15 euro, een draagbare riviersluis 170 tot 508 euro .


Watters krijgt ook geregeld gelukzoekers over de vloer die komen pronken met hun vondst. "We hadden een kerel die een metaaldetector bij ons kocht en 2.500 dollar (1.816 euro) verdiende op zijn eerste dag. Hij vond bijna twee ounces (56 gram)," zegt Watters in de Herald Sun. "Een andere klant vond op een dag 25 kleine klompjes met een waarde van 1.000 dollar (726 euro). Dat was ergens in de goudvelden in centraal Victoria, maar ze zeggen je nooit waar precies."


Watters vertelt dat 80 procent van de grootste goudklompen ter wereld (groter dan 500 ounces of 14,2 kg) werden gevonden in centraal Victoria. "En het is waarschijnlijk dat er nog meer grote jongens liggen", meent hij. "Je moet gewoon weten waar je moet zoeken", verduidelijkt goudzoeker Peter Wortington.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge panda mag langer in Thailand blijven

Jonge panda mag langer in Thailand blijven


Linping stapt voorbij haar moeder Linhui. © afp


De jonge reuzenpanda Linping mag twee jaar langer in Thailand blijven. Het dier is eigendom van China en zou in mei naar dat land terugkeren.

De voorzitter van het Chinese parlement, Wu Bangguo, heeft de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn, op bezoek in Peking, toegezegd dat de bijna twee jaar oude Linping nog twee jaar in Thailand mag blijven.

Linping (Chinees voor 'woud van ijs') is de eerste reuzenpanda die in Thailand is geboren. Zij kwam ter wereld nadat haar moeder Linhui ('mooi woud') jaren kunstmatig was geïnsemineerd. Ook waren talloze pogingen vastgelopen om haar ouders met elkaar te laten paren.

Het dier is een nationale beroemdheid geworden. Elke verrichting van de reuzenpanda is te volgen op de 24-uurszender Panda Channel. Aan een wedstrijd om haar een naam te geven deden miljoenen Thai mee.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress schaadt geheugen senioren

Stress schaadt geheugen senioren



Ben je vaak vergeetachtig en loop je al een tijdje op de tippen van je tenen? Wetenschappers zeggen nu dat ze ontdekt hebben hoe stress geheugenverlies op latere leeftijd in de hand werkt.


Onderzoekers van de universiteit van Edinburgh ontdekten dat twee receptoren (dat zijn de uiteindes van zenuwcellen die signalen opvangen en herkennen) in de hersenen van oudere mensen reageren op cortisol, een stresshormoon dat gelinkt wordt aan geheugenverlies.


Zij zagen hoe een receptor in werking trad van zodra er lage cortisolgehaltes aanwezig waren. Wanneer het niveau van het hormoon stijgt en de tweede receptor geactiveerd wordt, blokkeert het geheugen haast onmiddellijk. Hierdoor gaat het herinneringsvermogen pijlsnel achteruit.


De studie zou kunnen verklaren waarom mensen die al een tijdje last hebben van stress vaak vergeetachtig zijn en zich sommige gebeurtenissen nog maar moeilijk kunnen herinneren.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!