Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in onderzoek borstkanker is als vinden van goud


"Doorbraak in onderzoek borstkanker is als vinden van goud"



Onderzoekers ontdekten drie nieuwe genen die in verband staan met de vaakst voorkomende vorm van borstkanker, ze vergelijken dit met het vinden van goud.


Deze genen kunnen leiden tot nieuwe manieren om een diagnose te stellen bij borstkanker. Het helpt ook hormonale borstkanker, wat verantwoordelijk is voor op de vijf gevallen, te behandelen. Ze ontdekten een gen dat de groei van de tumoren lijken te stimuleren. Volgens de onderzoekers van Breakthrough Breast Cancer Research Centre aan The Institute of Cancer Research (ICR) in London is deze ontdekking goed nieuws voor patiënten die niet reageren op medicatie als tamoxifen.


Anita Dunbier en haar collega's bestudeerden het DNA van 104 vrouwen met deze hormonale borstkanker, ze zochten naar genen die hier specifiek invloed op hadden. "Zo ontdekten we drie genen, genaamd C6ORF96, C6ORF97 en C6ORF211, op een plaats waar we al veel over wisten. Dit is als het vinden van goud op de Grote Markt in Brussel. Nu moeten we verder bestuderen hoe deze genen werken, maar de ontdekking kan leiden tot mogelijke nieuwe therapieën waar vrouwen met borstkanker in de toekomst voordeel uit kunnen halen."


Vooral het gen C6ORF211 blijkt een belangrijke ontdekking te zijn, deze drijft namelijk de groei van de tumoren. De aanwezigheid van C6ORF97 blijkt aan te duiden of een patiënt reageert op tamoxifen, een medicijn dat invloed heeft op de activiteit van oestrogeen, het gen verantwoordelijk voor de borstkanker. Wat C6ORF96 doet, weten de onderzoekers nog niet.

Professor Mitch Dowsett die het team leidde: "De resultaten van dit onderzoek zijn hoopvol omdat hoewel een receptor van het hormoon oestrogeen de oorzaak van de ziekte is, er andere genen in de omgeving zijn die invloed lijken te hebben op het gedrag van borstkanker. We moeten nu leren te begrijpen hoe ze samenwerken en hoe we ze kunnen gebruiken om het leven van patiënten met borstkanker te redden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K.U.Leuven enige Belgische universiteit in top 100 beste uniefs

K.U.Leuven enige Belgische universiteit in top 100 beste uniefs


De Centrale Bibliotheek van de K.U.Leuven op het Ladeuzeplein.


In de jaarlijks opgestelde QS World University Rankings is de Katholieke Universiteit Leuven de enige Belgische universiteit binnen de algemene top 100. De K.U.Leuven prijkt op de 86ste plaats. De universiteiten van Cambridge, Harvard, Yale, University City London en het Massachusetts Institute of Technology vormen de top 5.

In vergelijking met de vorige ranglijst heeft de Leuvense universiteit 30 plaatsen moeten prijsgeven. Toen stond de universiteit op de 65ste plaats in de rangschikking. De Franstalige tegenhanger Université Catholique de Louvain staat als tweede Belgische universiteit op de 124ste plaats. De universiteiten van Antwerpen (179ste) en Gent (192ste) halen ook nog de top 200. Université libre de Bruxelles (209ste), Vrije Universiteit Brussel (238ste) en de Universiteit van Luik (248ste) vervolledigen het Belgische rijtje.
 
De Paris Lodron Universität van Salzburg in Oostenrijk heeft de twijfelachtige eer het laagst gerangschikt te staan. De universiteit krijgt een score van 3,18. Ter vergelijking: de Britse universiteit van Cambridge staat op de eerste plaats met een score van 100, de K.U. Leuven kreeg 67,66.
 
De QS World University Rankings hanteert criteria zoals de wetenschappelijke kwaliteit van de universiteiten, het aantal citaten van onderzoekers in wetenschappelijke publicaties en de verhouding van het aantal academici tegenover het aantal studenten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cubaan verbreekt eigen record met sigaar van 81,8 meter

Cubaan verbreekt eigen record met sigaar van 81,8 meter


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/3/5/0/media_xl_4167045.jpg?20110504011610


De Cubaan José 'Cueto' Castelar heeft voor de vijfde keer het wereldrecord van de 'langste sigaar ooit' verbroken. Castelar rolde deze keer een sigaar van maar liefst 81,80 meter.


"Cuba is het land met de beste tabak, en zolang Cueto leeft, zal het record van de langste sigaar op naam van een Cubaan staan", aldus Cueto bij de voorstelling van zijn Havana-sigaar ter gelegenheid van het vakantiesalon in Havana.
 
Vijfde record
José Castelar vestigde zijn eerste record in april 2001 met een sigaar van 11,04 meter lang. Hij brak vervolgens zijn eigen record met een sigaar van 14,86 meter in mei 2003, eentje van 20,41 meter in april 2005 en een sigaar van 45,38 meter in mei 2008.

100 meter
De 67-jarige Cueto liet al weten de volgende keer voor de 100 meter te willen gaan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaking voor aardappelveld

Bewaking voor aardappelveld



Op proefvelden van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) in Wetteren start vandaag een veldproef met genetisch gewijzigde (GG) aardappelen, die bestand zijn gemaakt tegen aardappelziekte. Omdat niet iedereen is opgezet met het project, zal het veld maandenlang bewaakt worden door een veiligheidsagent.


"De aardappelziekte, veroorzaakt door Phytophthora infestans, vormt in onze streken de grootste bedreiging voor de aardappelteelt", aldus de onderzoekers. "De ziekte kost de Belgische landbouwers jaarlijks naar schatting ongeveer 55 miljoen euro, door het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen en opbrengst- en bewaarverliezen."
 

De onderzoekers hebben via een speciale methode de aardappelen met verschillende genen resistent kunnen maken. Hierdoor wordt het voor Phytophthora erg moeilijk om die resistentie te doorbreken, dit in tegensteling tot resistentie via een natuurlijk kruisingsschema.
 

In Wetteren worden zesentwintig lijnen van de Nederlandse Wageningen University & Research Center en één lijn van BASF Plant Science gepoot. In elke lijn zitten één tot drie resistentiegenen. De veldproef is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Gent, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), ILVO en de Hogeschool Gent.


Niet iedereen is opgezet met genetisch gemodificeerde planten. Het burgerinitiatief "Belgian Field Liberation Movement" plant zaterdag 7 mei een "GeneSpotting" naar het ggo-aardappelveld en wil op zondag 29 mei een deel van het veld vernietigen tijdens een "nationale veldbevrijdingsdag". Daarom wordt het veld tijdens de maandenlange proef dag in dag uit bewaakt door een veiligheidsagent en komt er een hek rond de plantjes.



» Reageer (0)
03-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vrouwen kunnen geen ei meer koken

Steeds meer vrouwen kunnen geen ei meer koken



Een op de zes Britse vrouwen heeft de kunst van het koken niet onder de knie, dat blijkt uit een recente enquête. Meer dan de helft geeft toe dat haar partner een betere kok is.

Een enquête bevroeg 2.000 mannen en vrouwen, daaruit dat de gemiddelde vrouw slechts zeven gerechten zonder hulp kan bereiden. 30 jaar geleden kon veertig procent met gemak twintig of meerdere maaltijden uit haar hoofd bereiden. Meer dan een op de vijf kan geen curryschotel maken, een op de zes kan geen cake bakken en een op de tien heeft nog nooit een gebraad klaargemaakt. Een op de twintig kan geen ei koken of een warm ontbijt in mekaar flansen. Ongeveer de helft geeft toe dat haar moeder deze gerechten met gemak kon bereiden.  Acht op de tien zet steeds dezelfde schotels op tafel. Kieskeurige kinderen, drukke levensstijlen en de kosten proberen te beperken zijn hier de oorzaken van. 

Een op de zes vraagt haar partner om tijdens de week de maaltijden te bereiden. Bij meer dan 50 procent komt dit doordat hij een betere kok is, één op de tien heeft het simpelweg te druk met haar carrière om te koken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de tien landgenoten is geen Belg

Een op de tien landgenoten is geen Belg



Op 1 januari 2010 telde ons land 1.057.666 inwoners die niet de Belgische nationaliteit hadden, het wachtregister niet meegerekend. Die cijfers heeft de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie vandaag bekendgemaakt.

Een op de tien inwoners is dus geen Belg. In de leeftijdsgroep van 30 tot en met 34 jaar stijgt dat cijfer tot een op de zes. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is 30 procent van de bevolking van buitenlandse afkomst, in het Waals Gewest is dat 9,5 procent en in het Vlaams Gewest 6,4 procent.
 
Meeste buitenlanders in Limburg
Ook binnen de gewesten zijn er verschillen. In Vlaanderen is Limburg de provincie die het hoogste percentage buitenlanders herbergt (9,1 procent), gevolgd door Antwerpen (8,6 procent) en Vlaams-Brabant (7,5 procent). In Oost-Vlaanderen is 4,2 procent buitenlands, in West-Vlaanderen is dat 2,8 procent. In Wallonië zijn het de provincies Henegouwen (11,3 procent) en Luik (10,5 procent) die het grootste aantal buitenlanders onder hun bevolking tellen, gevolgd door Waals-Brabant met 8,8, Luxemburg met 6,1 en Namen met 4,4 procent.
 
Italianen talrijkst
De kaap van één miljoen buitenlanders in België werd eind 2008 overschreden. Italianen zijn het talrijkst (169.027 in 2008), daarna volgen Fransen (130.568), Nederlanders (123.454), Marokkanen (79.867), Spanjaarden (42.712), Turken (39.954), Duitsers (38.370) en Polen (30.768).



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Utrecht kan u naakt naar het theater

In Utrecht kan u naakt naar het theater





Wie altijd al eens naakt naar het theater wilde, kan dat op zondag 29 mei doen in Utrecht. Dan staat een speciale uitvoering van Viva la naturisteraçion! op het programma. Voor de gelegenheid zijn niet alleen de acteurs naakt, maar mag dus ook het publiek geen kleren dragen.
 
De voorstelling gaat over een groep radicale idealisten die als troubadours door het land trekt. Op elke plek waar zij komen, propageren zij een betere en schonere samenleving, met naturisme als troef. Het theatergezelschap hoopt dat door deze voorstelling grenzen tussen acteurs en publiek verdwijnen.
 
Viva la naturisteraçion! speelt van 20 mei tot 26 juni in De Paardenkathedraal. Alleen op 29 mei is de voorstelling naakt te bezoeken en kaarten moeten vooraf worden gereserveerd. Er zijn 160 plaatsen beschikbaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doofgeboren kinderen kunnen spraakachterstand inhalen dankzij implantaat

Doofgeboren kinderen kunnen spraakachterstand inhalen dankzij implantaat



Baby's met ernstig gehoorverlies hebben het moeilijk om hun spraak te ontwikkelen en lopen op heel jonge leeftijd al achterstand op. Een implantaat kan die achterstand echter beperken, blijkt uit een onderzoek van Inge Molemans (Universiteit Antwerpen).


"Eigenlijk komt de belangrijkste periode van de spraakklankontwikkeling vóór de eerste echte woordjes, wanneer baby's onverstaanbare klanken en hun typische gebrabbel produceren", legt Molemans uit. Dan al is er bij kinderen met ernstig gehoorverlies een merkbare achterstand ten opzichte van hun horende leeftijdsgenootjes. "Ze brabbelen niet op elf maanden en gebruiken kortere en minder complexe uitingen."
 

Om doofgeboren baby's ook toegang tot geluid te geven, krijgen ze vaak een cochleair implant: een elektronisch hoorapparaat dat het gehoor gedeeltelijk herstelt. Maar is zo'n implantaat genoeg opdat de baby - die nog niet kan spreken - ook gesproken taal zou ontwikkelen?
 

Uit de vergelijking van klanktontwikkelingen bij horende en doofgeboren baby's met een implantaat bleek dat de achterstand in de brabbelfase wel blijft bestaan, maar dat al na enkele maanden met het implantaat jonge peuters hun achterstand in hoog tempo inhalen. "Op tweejarige leeftijd is het verschil met kinderen zonder gehoorproblemen bijna volledig verdwenen", aldus Molemans. Ook kinderen met een cochleair implant hebben dan de mogelijkheid om in sneltempo Nederlandse woorden te verwerven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwer die Duvel groot maakte overleden

Brouwer die Duvel groot maakte overleden


http://img715.imageshack.us/img715/5834/duvelw.jpg



Albrecht Moortgat is vorige week overleden op 79-jarige leeftijd. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Onder zijn leiding evolueerde de brouwerij Moortgat van een kleine lokale brouwerij naar een nationale. Hij maakte het door zijn vader gelanceerde Duvelbier in heel België en Nederland bekend.
 
Bert Moortgat, zoals hij genoemd werd, nam de brouwerij in de jaren vijftig over van zijn vader, Albert Moortgat. In 1994 trok hij er zich helemaal uit terug. Hij heeft drie dochters, die niet actief zijn in de brouwerij.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nadeel van liposuctie: andere lichaamsdelen worden vetter

Nadeel van liposuctie: andere lichaamsdelen worden vetter



Liposuctie heeft het ongewenste neveneffect dat het weggezogen vet er later bij andere lichaamsdelen opnieuw bijkomt, dat blijkt uit een recente studie.


De onderzoekers bestudeerden 32 gezonde vrouwen van gemiddeld 35 jaar met een normaal gewicht. 14 van hen ondergingen een liposuctie aan de heupen en de dijen, de overige 18 dienden als controlegroep en kregen geen behandeling. De deelnemers veranderden hun levensstijl niet. Op verschillende tijstippen namen de vorsers de maten van de dames op, dit gebeurde op zes weken, zes maanden en na een jaar, om de distributie van hun vet in de gaten te houden. Na zes weken waren de behandelde patiënten gemiddeld 2,1 procent van hun vet kwijt, in vergelijking met 0,28 procent bij de controlegroep. Maar het verschil verdween na een jaar.


Het vet kwam echter niet op dezelfde plek terug, maar werd herverdeeld bijvoorbeeld van de dijen naar de buik. Maar de vrouwen ervoeren dit niet als negatief. Ze waren blij dat het vet permanent verwijderd was, ook al kwam het er in andere gebieden, als het bovenste deel van de buik of de bovenarmen, bij. Meer dan de helft van de patiënten zou opnieuw voor de procedure kiezen. Uit tests bij ratten bleken al gelijkaardige resultaten.


Liposuctie is een eenvoudig chirurgisch proces, via een kleine snede wordt een buisje onder de huid aangebracht, dat is bevestigd aan een pomp die letterlijk het vet uit het gebied zuigt. Nadat de wonden van de operatie genezen zijn, is het behandelde lichaamsdeel een pak slanker. De procedure is de laatste jaren erg populair.


Volgens onderzoeker Rudolph Leibel vernietigt liposuctie de structuur onder de huid, dat kan verklaren waarom vetcellen op deze plek niet opnieuw groeien. Het lichaam compenseert dit snelle verlies door nieuwe vetcellen te laten groeien in andere gebieden. Wetenschappers ontdekten dat deze cellen slechts zeven jaar leven en iedere keer wanneer er eentje afsterft, er nieuwe gevormd worden die hun plaats innemen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders sturen kinderen massaal naar logopedist

Ouders sturen kinderen massaal naar logopedist



In twaalf jaar tijd is het aantal terugbetalingen voor logopedie met maar liefst 43,8 procent gestegen. Sommige scholen laten volgens de krant kleuters systematisch screenen en ook ouders lopen en masse naar de logopedist.

In 1998 deed de Rijksdienst voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) 2.697.904 terugbetalingen voor logopedie. Vorig jaar bedroeg dat aantal al 3.880.703, zo blijkt uit nieuwe cijfers die De Morgen publiceert. Het bedrag steeg van 46,6 miljoen in 2004 naar 70 miljoen euro vorig jaar.
 
Stefan Grielens van de koepel van vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) noemt logopedie een voorbeeld van de commercialisering van de hulpverlening. "In sommige scholen passeert de logopediebus die in één klap alle kinderen screent", vertelt hij in de krant De Morgen. "Elders bieden individuele logopedisten zich aan om diagnoses te stellen. Op zich is het goed dat problemen snel gedetecteerd worden en dat er op jonge leeftijd kan ingegrepen worden, maar er is wel een probleem wanneer de screening gebeurt door dezelfde persoon die achteraf de behandeling geeft".
 
Ook Pol De Meyere, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten, erkent dat er een probleem is. "Een vroege screening is goed, maar wij vinden wel dat die resultaten naar de school of het CLB moeten en dat zij verder moeten beslissen of een behandeling nodig is. Er is deontologisch een probleem wanneer de logopedist zelf die knoop doorhakt."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osama verlost Amerikaan van tien jaar oude baard

Osama verlost Amerikaan van tien jaar oude baard




De Amerikaan Gary Weddle heeft zich na tien jaar nog eens geschoren. De leraar zwoer na de aanslagen van 9/11 immers dat hij zijn baard zou laten groeien totdat terroristenleider Osama bin Laden was gevonden, dood of levend.



Na 3.454 dagen te hebben rondgelopen met een bos haar op zijn gezicht, verscheen Weddle gisteren frisgeschoren voor de klas. De man was begonnen aan de opmerkelijk actie zodat hij "elke dag herinnerd zou worden dat er vreselijke tragedies plaatsvinden in deze wereld".






Rector Jill Palmquist van de Ephrata Middle School dankte de leraar voor zijn vaderlandsliefde en standvastigheid. "Hij is belachelijk gemaakt, heeft grappen moeten verduren en mensen zeiden hem dat zijn actie belachelijk was. Maar hij hield woord." (br.hln - foto's ap)



» Reageer (0)
02-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabena-uniformen binnenkort in Jubelparkmuseum

Sabena-uniformen binnenkort in Jubelparkmuseum


http://img508.imageshack.us/img508/4871/oudesabenaaffiche.jpg


De uniformen die de stewardessen van Sabena tussen 1947 en 2001 droegen, worden van 29 september tot en met 26 februari 2012 tentoongesteld in het Jubelparkmuseum. Ook de verzameling affiches en de vele accessoires die Sabena produceerde, zullen worden uitgestald.

"Decennialang was de Belgische vliegtuigmaatschappij Sabena een boegbeeld van stijl en moderniteit. Opgericht in 1923, stond de maatschappij garant voor dienstverlening aan generaties passagiers, waarbij een goede ontvangst en comfort sleutelbegrippen waren", luidt het in een persbericht.

Pionier
De bedoeling van de expositie is "enerzijds de nostalgische herinnering aan een monument uit het Belgische collectieve geheugen tot leven te wekken. Anderzijds wil het museum duidelijk maken dat het bedrijf een pionier was op het vlak van veiligheid en deskundigheid en daarvoor veel erkenning genoot".

De aanleiding voor de expositie "De toekomst kwam uit de lucht - Sabena" is de tiende verjaardag van het einde van de maatschappij.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William en Kate plannen huwelijksreis van 4.500 euro per nacht op Seychellen

William en Kate plannen huwelijksreis van 4.500 euro per nacht op Seychellen


http://img827.imageshack.us/img827/1653/williamenkate1.jpg


De Britse prins William en zijn vrouw Kate zullen hun huwelijksreis doorbrengen in een luxueuze residentie op een eiland van de Seychellen in de Indische Oceaan. Het pasgehuwde koppel zal in de loop van de maand mei naar de Seychellen reizen voor een verblijf van tien dagen. De kostprijs van het verblijf is 4.500 euro per nacht.

De officieren die belast zijn met de beveiliging van de prins, hebben de plaats al bezocht. Volgens de Daily Mail wordt de exacte bestemming geheim gehouden om de privacy van het koppel te garanderen. De luxueuze houten villa bevat onder meer een badkamer in open lucht en een privézwembad en -tuin. Er is ook huispersoneel aanwezig.
 
De hertog en de hertogin van Cambridge zullen met een helikopter naar hun bestemming vliegen vanop Mahé, het belangrijkste eiland van de eilandengroep waar de hoofdstad Victoria zich bevindt.
 
Prins William moet dinsdag eerst zijn plaats bij de Royal air force (RAF), waar hij helikopterpiloot is, weer innemen. Pas daarna kan hij op huwelijksreis vertrekken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Mathilde is opnieuw zwanger

Is prinses Mathilde opnieuw zwanger ?


http://img859.imageshack.us/img859/5628/prinsesmathildezwanger.jpg


Prinses Mathilde zou in verwachting zijn van haar 5de spruit. Dat meldt de krant Vers l'Avenir althans.

Prinses Mathilde zag er stralend uit op het huwelijk van prins William en Kate Middleton. Maar volgens de krant Vers l'Avenir was er toch duidelijk een klein babybuikje te zien onder haar Armani-jurk. Die geruchten werden nog eens versterkt door koninklijke kringen. Die beweren dat prinses Mathilde wel degelijk in verwachting is van haar 5de spruit.

Het Koninklijk Paleis wenst niet op de geruchten te reageren. Woordvoerder van het koninklijk paleis Pierre-Emmanuel De Bauw: "Officieel ontken noch bevestig ik dit bericht. Het is nu al de zoveelste keer dat deze geruchten de ronde doen. Ik zeg u, er is helemaal niets aan de hand. Als we op alle geruchten moeten reageren…"

Mathilde en prins Filip hebben reeds 4 kinderen: prinses Elisabeth (9), prins Gabriël (7), prins Emmanuel (5) en prinses Eléonore (3).  (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aprilmaand breekt record gemiddelde minimumtemperatuur

Aprilmaand breekt record gemiddelde minimumtemperatuur





Met een gemiddelde minimumtemperatuur van 8,5 graden in april is het vorige record van 2007 (7,6 graden) gesneuveld. Bovendien lag de gemiddelde maandtemperatuur slechts 0,2 graden lager dan het recordjaar 2007 (14,3 graden). Dat blijkt uit het maandoverzicht van het KMI.

Terwijl de gemiddele minimumtemperatuur in een aprilmaand 5,3 graden bedraagt, was dat dit jaar 8,5 graden. Daarmee werd het record van 2007 (7,6 graden) verbroken.

In april steeg het kwik gemiddeld tot 14,1 graden, een flink stuk hoger dan de gemiddelde 9,8 graden in april. Het recordjaar april 2007 was met 14,3 graden net iets warmer.

Het meteologisch instituut spreekt in dat verband over "zeer uitzonderlijke" omstandigheden, wat betekent dat het verschijnsel één keer op de honderd jaar voorkomt of een vorig record verbreekt.

De gemiddelde maximumtemperatuur bedroeg afgelopen maand 19,6 graden, wat 5,4 graden hoger is dan normaal. Dat laatste komt één of twee keer om de dertig jaar voor.

Hetzelfde "uitzonderlijke" geldt voor de zonneschijnduur, want met 238,9 uren zonneschijnduur lag die in april 2011 ook een stuk hoger dan de gemiddelde 157.

Er viel de afgelopen maand 25,8 mm neerslag, gemiddeld in april 51,3 mm, toch is dat niet abnormaal. "Van maartse buien en aprilse grillen hebben we dit jaar niets gezien", vat klimatoloog Luc Debontridder (KMI) samen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte paniek na razzia in Chinees bordeel

Naakte paniek na razzia in Chinees bordeel





Een politie-inval in een bordeel in de Chinese stad Changchun heeft nogal wat paniek veroorzaakt. Klanten en personeel probeerden te ontkomen aan de razzia. Velen van hen werden naakt op hun nest gepakt.

Op de foto's zien we een man die via het dak en een telefoonpaal weer op de begane grond probeert te geraken. Hij liet zijn kleren achter in de peeskamer. Ook de hoertjes probeerden te ontkomen als kippen zonder kleren.




In China zijn strenge anti-prostitutiewetten van kracht. Wie zich schuldig maakt aan mensenhandel riskeert zelfs de doodstraf. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legging maakt vrouwen dik en spieren lui

"Legging maakt vrouwen dik en spieren lui"



Leggings maken je spieren lui en dit kan na een winter resulteren in een buikje en cellulitis, waarschuwen experts.


De Britse fysiotherapeute Sammy Margo: "Leggings zitten goed en zien er mooi uit, maar ze hebben wel een minpuntje. Ze ondersteunen de dij-, kont- en buikspieren, ze doen daardoor het werk dat de spieren eigenlijk moeten doen. Hierdoor kunnen ze ontspannen en worden de spieren uitgeschakeld. Dus wanneer we in de zomer voor de eerste keer ons lichaam onthullen, is dit niet zo slank of stevig als het anders zouden zijn."


Het probleem wordt verergerd omdat vrouwen hun blote benen en hun buik niet kunnen zien door het dragen van leggings. Waardoor ze tijdens de wintermaanden minder geneigd zijn stappen te ondernemen om aan hun lijn te werken. Margo: "Leggings verstoppen lichaamsdelen waar we niet van houden, dus kunnen we het probleem langer negeren en zijn we minder gemotiveerd om deze gebieden te trainen."


Het goede nieuws is dat vrouwen hun spieren kunnen verstevigen met dagelijks enkele eenvoudige oefeningen uit te voeren. Ze kunnen bijvoorbeeld wandelen met enkelgewichtjes, je spieren op te spannen en terug te laten ontspannen overdag. "Trek je buik in zo ver je kunt en adem uit tot je ongeveer halfweg bent. Het duurt ongeveer zes weken voor de beenspieren en buik strakker worden vanaf de dag dat je ze begint te trainen. "Als mensen er op hun best willen uitzien voor de zomer, kunnen ze maar beter hun leggings afzweren."


De legging maakte in 2006 een comeback en bleef sindsdien populair. Ze zijn verkrijgbaar in elke stijl en kleur.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Korea verbiedt online gamen na middernacht

Zuid-Korea verbiedt online gamen na middernacht



In Zuid-Korea verbiedt een nieuwe wet het spelen van online videospelletjes na middernacht voor al wie jonger is dan 16. De regering neemt de maatregel omdat ze bezorgd is over een toename van gameverslavingen bij jongeren.

Volgens het ministerie van Gendergelijkheid en Gezin werd de wet aangenomen na een reeks tragische voorvallen. Zo liet in mei 2010 een Zuid-Koreaans koppel hun baby verhongeren terwijl ze online een virtueel kind grootbrachten. In maart van datzelfde jaar overleed een 32-jarige man nadat hij vijf dagen lang zou hebben gegamed met slechts enkele pauzes.

Gamebedrijven protesteerden hevig tegen de wet, maar tevergeefs, meldt persagentschap Yonhap. Het is wel niet duidelijk hoe de naleving van de wet precies gaat gecontroleerd worden. De overheid, die schat dat het land ongeveer twee miljoen internetverslaafden telt, plant een campagne om de aandoening te bestrijden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvin Stardust - Pretend

Alvin Stardust - Pretend

Klik op de foto om hem te beluisteren






Alvin Stardust, pseudoniem van Bernard William Jewry (Londen, 27 september 1942) is een Engelse zanger.

Aanvankelijk (begin jaren '60) trad hij op onder de naam Shane Fenton & The Fentones. In de jaren '70 veranderde hij zijn naam in Alvin Stardust om aansluiting te vinden bij de populaire glamrock. Zijn act leek veel op die van zestiger-jaren ster Dave Berry. In deze periode scoorde hij in Nederland een paar hitjes (My coo ca choo in 1974 en in datzelfde jaar ook Red dress en You, you, you).

In 1981 scoorde hij een nummer 1-hit in de Top 40 met het nummer Pretend. In de Nationale Hitparade kwam het niet verder dan nr. 3. Een jaar later had Stardust een hit in Nederland met A wonderful time up there en in 1985 nog met I feel like Buddy Holly.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!