Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder half uur pleegt een boer zelfmoord in India

Ieder half uur pleegt een boer zelfmoord in India




Gemiddeld elke dertig minuten pleegt een boer in India zelfmoord. Die cijfers werden bekend gemaakt door New York University Law School. En volgens een experte geven zelfs die onthutsende cijfers nog geen beeld van de realiteit.


Veertig jaar geleden dacht India de oplossing te hebben om voldoende voedsel te produceren voor de snel groeiende bevolking. Boeren begonnen op de Amerikaanse manier aan landbouw te doen - met chemische stoffen, gewassen die hoog rendement bieden en irrigatie. De methode had één nadeel: de gewassen hebben zoveel water nodig dat de boeren te veel grondwater hebben opgepompt.


De laatste jaren begint zelfmoord bij Indiase boeren zorgwekkende proporties aan te nemen. De meest recente statistieken hebben het over één zelfmoord per half uur. En die cijfers vatten nog maar een deel van het probleem, zegt Smita Narula, één van de auteurs van het rapport. "Aangezien de informatie van de Indiase regering niet klopt, zijn hele categorieën boeren niet in de lijst opgenomen. Zij beschikken officieel immers niet over land."


Het gaat dan vooral over vrouwelijke landbouwers en boeren uit een lagere stand. Hulp van de overheid slaat deze mensen dan ook meestal over. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes keer meer controles op naleving rookverbod in cafés

Zes keer meer controles op naleving rookverbod in cafés




Inspecteurs van de FOD Volksgezondheid gaan de eerste twee maanden na de inwerkingtreding van het rookverbod 3.000 controles uitvoeren in cafés. Dat staat vandaag in de krant Le Soir. Normaal gezien worden er jaarlijks 5.000 controles georganiseerd om de naleving van de tabakswetten te controleren.

De controles moeten toelaten om de helft van de 6.500 cafés te controleren waar nog tot 30 juni gerookt mag worden. Als er bij die controles inbreuken worden vastgesteld, zal de caféhouder erop gewezen worden dat hij de wet moet naleven. In geval van recidive kunnen boetes tussen 143 en 1.650 euro worden uitgeschreven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien jaar wachten op adoptiekind

Tien jaar wachten op adoptiekind



Koppels in Vlaanderen die een buitenlands kindje willen adopteren, moeten daar acht tot tien jaar op wachten. Dat is de boodschap die kandidaat-ouders vandaag te horen krijgen bij de start van de procedure, staat vandaag in de Coreliokranten.

Wie een kind wil adopteren, doorloopt een lange procedure. Dat proces neemt jaren in beslag. In 2005 moesten adoptiegezinnen gemiddeld twee jaar wachten om een buitenlands kindje in de armen te sluiten. Wie vandaag aan adoptie denkt, houdt best rekening met een wachttijd van tien jaar.

"Wij moeten ouders eerlijk informeren", verklaren Triobla en VCOK, de twee erkende instanties in Vlaanderen die kandidaat-ouders een voorbereidingscursus geven, de eerste stap in de adoptieprocedure. "Wereldwijd geven landen steeds minder kinderen vrij voor adoptie", klinkt het.

Vlaanderen verwelkomde in 2010 welgeteld 225 adoptiekinderen. "Maar vandaag wachten bijna 800 koppels met geschiktheidsvonnis op een kind. Niet eens de helft staat al op een wachtlijst", zegt Pia Dejonckheere van Triobla. Tegelijk schrijven zich elk jaar nog zo'n 400 nieuwe gezinnen in. "De vraag overtreft duidelijk het aanbod. We moeten, tijdelijk, de kandidaatstellingen stopzetten", aldus Ann Somers van VCOK. "De overheid durft dat niet. Ons rest niks anders dan kandidaat-ouders lange wachttijden te schetsen. Dat is hard, maar realistisch."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je interieur verraadt je karakter

Je interieur verraadt je karakter



Ambitieuze mensen hebben een netter huis. Kaarsen, kleurpotloden en landkaarten wijzen dan weer op een open geest. De inrichting van ons huis verraadt heel wat over ons karakter, zo blijkt alweer uit nieuw onderzoek.

Je interieur is de spiegel van je persoonlijkheid. De idee werd opnieuw aangetoond door de Amerikaanse psychologe Sam Gosling. Ze gebruikt vijf grote persoonlijkheidsdimensies als extraversie, emotionele (in)stabiliteit, openstaan voor ervaringen, vriendelijkheid en consciëntieusheid. Volgens haar onderzoek zijn volgende gegevens duidelijk: 

-Wie plichtsgetrouw is, georganiseerd, doelgericht en gedisciplineerd werkt, woont in nette en opgeruimde huizen. Vaak wonen deze types in een licht huis met een minimalistische, moderne inrichting. Ook comfortabele meubelen zullen niet ontbreken.

-Wie een open geest heeft en openstaat voor nieuwe ervaringen, laat kleurpotloden slingeren, heeft kaarsen, internationale landkaarten en speelgoed in en rond het huis.

-No-nonsense types hebben dan weer vaker artikelen als sunblock, schoenpoets en een ventilator in huis.

Volgens haar studie kan niet alles afgelezen worden. Zo schijnt het moeilijker om extraversie, emotionele (in)stabiliteit en vriendelijkheid te ontdekken in iemands interieur. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AC/DC en Steven Tyler - You Shook Me All Night Long

AC/DC en Steven Tyler - You Shook Me All Night Long

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
18-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een kat zich zo vaak likt

Waarom een kat zich zo vaak likt


http://imageshack.us/m/600/2553/wassendekat.jpg


Het verzorgingsritueel van een kat gaat verder dan er goed uitzien, het heeft een impact op de lichamelijke, emotionele en sociale gezondheid van het dier. Ze leren zichzelf te likken twee weken na de geboorte door hun moeder te kopiëren. Volwassen dieren kunnen tot de helft van hun wakkere uren spenderen aan de verzorging van hun vacht.

De speciale structuur van hun tong maakt dat deze de perfecte kam is, met hun tanden knabbelen ze klitten en vuil uit hun vacht. De routine varieert van kat tot kat, maar vaak doen ze een wasje na het eten, dutjes en bezoekjes aan de kattenbak. Eerst zijn de mond, kin en snorharen aan de beurt, dan volgen de schouders, voorpoten, de zij en de achterpoten. De geslachtsorganen en de staart krijgen op het einde aandacht. Ze herbevochtigen de voorpoten, deze dienen als een washandje voor het kopje en de oren. De achterpoten verzorgen de nek en oren en de klauwen worden schoongeknabbeld.

Het onderhoud van de vacht is een barometer voor de gezondheid van een kat. Wanneer het dier hiermee stopt, is dat vaak een teken dat het zich slecht voelt. Merk je een slecht verzorgde vacht op, of kale plekken, breng dan een bezoekje aan de dierenarts. Langharige rassen hebben hulp nodig bij de verzorging.

Waarom katten aan hun vacht lekken:
-  Klieren aan de basis van elk haartje scheiden een olie af die de haren bedekt met een waterproof laagje wanneer je kat zichzelf likt. Hiermee verwijderen katten ook dode haren.

- Een gezonde vacht valt in losse lagen en beschermt het dier tegen kwetsuren en extreme temperaturen, het houdt dus warm in de winter en koel in de zomer. Een goed onderhouden vacht laat lucht door zodat de huid koel blijft. Door te lekken koelen ze zichzelf af bij warm.

- Door samen hun vacht te onderhouden kunnen soortgenoten hen helpen moeilijk te bereiken gebieden aan te pakken, dit schept ook een band tussen dieren door een gemeenschappelijke geur. Het biedt hen ook troost, vriendschap en zelfs liefde. Wanneer je kat jouw wil onderhouden door je te likken, is dat een teken van vertrouwen en affectie.

- Katten gebruiken hun onderhoud om zich beter te voelen. Ze doen dit bij stress, wanneer ze angstig zijn of om de spanning te bestrijden. In plaats van een agressief dier aan te vallen, kan je kat zich plots beginnen te likken. Ze gebruiken dit ook wanneer ander gedrag niet gepast is. Het is niet duidelijk of dit effect heeft op het brein, of dat het dier dit doet om zichzelf af te leiden. Dit gedrag is normaal, maar wanneer je kat geobsedeerd raakt door zijn verzorging, zijn vacht verliest of zijn huid beschadigt, zoek dan hulp bij de dierenarts.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktheid binnen het gezin: Wat kan en wat niet?

Naaktheid binnen het gezin: Wat kan en wat niet?



Ouders, en vooral stiefouders, hebben reden om gevoelige kwesties als naaktheid en intimiteit met hun kinderen voorzichtig te behandelen. Daarom schept een expert duidelijkheid in wat wel mag en wat niet.

Steeds vaker rijst de vraag of je als stiefvader met je kind in bad mag. Thierry Franck van het Vlaams centrum voor seksuele gezondheid Sensoa zegt aan Standaard.be: "Wanneer het kind toestemming gaf, is is er geen probleem. Het is namelijk goed voor hun ontwikkeling, voor kleintjes is in bad gaan een plezier. Dit heeft niets met seksualiteit te maken, zeker niet als beide partijen hun toestemming hebben gegeven en het kind in kwestie jong is."


"Iedereen gaat anders om met seksualiteit, naaktheid en intimiteit om. Veel hangt dus van de houding in het gezin af. Wanneer er in het gezin open over seksualiteit gesproken wordt en naaktheid normaal, stimuleer je als ouder dat je kroost normaal met seksualiteit en hun lichaam omgaan. Dit kun je ook doen door te knuffelen en een kus voor het slapengaan te geven. Wie dit doet, mama, papa, de stiefvader of de grootouders, is minder van belang. Luister naar je kind, wanneer ze signalen geven dat ze het niet meer leuk vinden om samen in bad te gaan, doe je dit ook beter niet meer. Het is normaal dat jongeren meer privacy willen als ze ouder worden."


"Wees er ook zeker van dat de kinderen dit vrijwillig doen. Zelfs een kleine beloning, als naar tv mogen kijken, kan al een vorm van dwang zijn. Zorg er dus voor dat er niets aan vast hangt." besluit Franck.  "Ook is er een verschil tussen familale omstandigheden en samen met volwassenen douchen in de jeugd- of sportbeweging. In dat laatste geval kun je naaktheid beter vermijden, was je dan bijvoorbeeld met zwemkledij aan. Het is moeilijk om de thuissituatie en hoe ze met intimiteit omgaan in te schatten bij kinderen. Hierbij is ook de factor van een groep belangrijk, deze kan druk uitoefenen op het kind, wat je altijd moet vermijden." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online petitie bevrijdt Tony de tijger uit kooi van truckstop

Online petitie bevrijdt Tony de tijger uit kooi van truckstop


http://imageshack.us/m/832/8900/tigertruckstop.jpg


Tien jaar lang al zit Tony, een Siberisch-Bengaalse tijger, opgesloten in een kooi van de Tiger Truck Stop in Grosse Tete, Louisiana. Het geraas op Interstate 10, de uitlaatgassen van de trucks, het was geen leven voor Tony. Tien hete, vochtige zomers zonder een bad om zich af te koelen of planten en bomen waarin zijn soortgenoten luieren.

Meer dan 67.000 handtekeningen op de online petitie van care2.com en nog meer dan tien andere petities van dierenrechtenorganisaties brengen daar nu verandering in.

Het verzoek dat door het Animal Legal Defense Fund (ALDF) voor het districtsgerecht van Baton Rouge werd ingediend, om de vergunning die de eigenaar het recht gaf Tony te kijk te zetten niet meer te verlengen, is onlangs door de rechter ingewilligd.

De vergunning loopt eind dit jaar uit, het ADLF hoopt nu een plek te vinden waar Tony zijn oude dag comfortabel kan doorbrengen, weg van de stank en het lawaai van de truckstop.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zes triestigste dierentuinen

De zes triestigste dierentuinen



Het concept van een dierentuin dateert van ongeveer 1840. Dieren werden echter al sinds het Oude Rome in kleine kooien vastgehouden. Ook in de negentiende eeuw leefden dieren in gevangenschap in erbarmelijke omstandigheden. Pas in de vorige eeuw begonnen dierenactivisten hun invloed te eisen waardoor het leven in dierentuinen iets comfortabeler werd. Maar sommige dierentuinen lopen 200 jaar achter door armoede of onverschilligheid. Dit zijn de zes triestigste dierentuinen ter wereld.

1. KABOEL ZOO - Afghanistan
Van alle plaatsen waar we een zoo zouden bezoeken zal Kaboel zeker niet hoog op onze lijst staan. De Afghaanse hoofdstad werd jarenlang geplaagd door oorlog en bezetting. Ook sinds de Amerikaanse invasie in 2001 blijft er chaos heersen in Kaboel. De dierentuin van de stad bestaat al sinds 1967 en had ooit meer dan 500 dieren. De oorlog heeft veel schade aangericht en er leven momenteel een pak minder dieren in de zoo van Kaboel.

Ook soldaten hebben tijdens de oorlogsjaren veel dieren gedood - soms als voedsel, soms voor hun plezier. Nog steeds is de dierentuin van Kaboel een ellendige plek om te leven. Vaak kunnen bezoekers er ongestoord de dieren lastig vallen. Dierentuinen uit andere landen hebben al hulp aangeboden, maar er is nog veel ruimte voor verbeteringen.


2. GAZA ZOO - Palestijnse gebieden
Ook Gaza heeft een dierentuin. De Palestijnse gebieden kregen het de voorbije jaren zwaar te verduren door Israëlische blokkades en door interne conflicten. Met de zoo ging het intussen zienderogen achteruit. Er wonen nog twee leeuwen, een paar apen, enkele vogels, konijnen, katten, honden en twee valse zebra's. De zebra's zijn in feite ezels die met witte en zwarte strepen overschilderd werden.

Nochtans had de dierentuin ooit ook twee echte zebra's, maar de dieren stierven door ondervoeding. Ooit woedde de oorlog zelfs midden in het domein van de dierentuin. De eigenaars van de zoo hebben geen geld om nieuwe dieren te kopen.


3. GIZA ZOO - Egypte
Deze zoo bestaat al sinds 1891 in Caïro en behoorde ooit tot één van de beste dierentuinen van Afrika. Na een slechte beoordeling tijdens een inspectie werd de zoo verbannen uit de wereldgroep van dierentuinen en aquariums (WAZA). Een exacte reden werd nooit bekend gemaakt, behalve dat er dingen waren die onaanvaardbaar waren.

Er zijn wel verhalen die een verklaring kunnen geven. De verzorgers verdienen een centje bij door mensen in de kooien binnen te laten. In 2007 wisten twee mannen in te breken en twee kamelen te doden. In 2006 kwamen tientallen vogels om door vogelgriep en werden meer dan 500 uit voorzorg geslacht. En in 2004 zouden verzorgers twee gorilla's op een schandelijke manier gedood hebben nadat ze besmet bleken met het Ebola virus.


Een blinde leeuw in de dierentuin van Kaboel.
Een blinde leeuw in de dierentuin van Kaboel.


4. MUMBAI ZOO - India
De dierentuin van Mumbai verandert stilaan in een museum, aangezien de zoo haast meer dode dan levende dieren telt. De dieren sterven er in de veel te kleine en vuile kooien. Aangezien de dierentuin geen geld heeft om ze te vervangen, besloten ze de dode exemplaren op te zetten. Na hun overlijden worden de dieren snel naar de preparateur gebracht om hun lichaam te conserveren.

De eigenaars van de zoo zeggen dat ze het beste proberen maken van een slechte situatie. Directeur  Sanjay Tripathi verklaarde aan BBC dat "het publiek de dieren kan komen bekijken en zelfs hun lichaamsstructuur kan bestuderen".


5. TIRANA ZOO - Albanië
De dierentuin van Tirana lijkt meer op een gevangenis voor dieren. Ze leven er in erg kleine ruimten bekleed met ziekenhuistegels. Apen staren zielig voor zich uit in hun cel en beren kunnen zich amper keren in hun kooien. Rond de kooien werd een extra omheining aangebracht zodat mensen geen voedsel en sigaretten naar de dieren kunnen werpen. Al blijkt dit de vandalen niet tegen te houden.


6. PYONYANG ZOO - Noord-Korea
Net als de rest van Noord-Korea is ook de dierentuin van Pyongyang geen aangename plaats om te leven. De zoo beschikt over meer dan 5.000 dieren en werd in 1959 gebouwd op bevel van dictator Kim Il-sung. In 2006 kwam de Asia Times met onthutsende videobeelden op de proppen. Dieren, zelfs bedreigde soorten, moeten er in hun kooien tot de dood met elkaar vechten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderdzestig soorten zoogdieren nog niet ontdekt

Honderdzestig soorten zoogdieren nog niet ontdekt


De onderzoekers denken dat de nog te ontdekken soorten zich vooral in tropisch regenwoud bevinden.


Zeker drieduizend soorten amfibieën zijn nog niet door de mens ontdekt. Deze kikkers, padden en salamanders zouden kunnen uitsterven, voordat ze ooit zijn onderzocht. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the Royal Society B. Volgens de onderzoekers moeten ook nog ongeveer 160 soorten zoogdieren worden gevonden. We kennen inmiddels al bijna 5.400 soorten zoogdieren en bijna 6.300 amfibieën.

De onderzoekers denken dat de nog te ontdekken soorten zich vooral in tropisch regenwoud bevinden. Onder meer rond de Amazone in Zuid-Amerika, op het eiland Nieuw-Guinea bij Indonesië en Australië en in het gebied rond de rivier de Congo in Afrika zouden nog veel soorten te vinden zijn.

De schatting is gebaseerd op de nog niet in kaart gebrachte hectares land en op het aantal dieren dat tijdens eerdere expedities werd ontdekt. De laatste jaren worden geen grote dieren meer ontdekt, maar vooral veel kleine soorten. Onderzoekers bekijken daarom tegenwoordig kleine delen bos heel grondig.

De wetenschappers hopen dat de tropische wouden snel beter worden beschermd, zodat de nog onbekende dieren niet op korte termijn uitsterven. Onderzoek naar sommige soorten kan voor de mens zeer lucratief zijn. Zo bestond er een kikker die de jongen in de maag liet groeien. Volgens de onderzoekers had kennis van dit dier mogelijk oplossingen kunnen bieden voor mensen met maagproblemen. De kikker stierf echter uit, voor het dier kon worden onderzocht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangenaam geurtje brengt mensen aan het dansen

Aangenaam geurtje brengt mensen aan het dansen



Wanneer er een goede geur hangt in een discotheek, is de sfeer beter en hebben mensen meer zin om te dansen. Dat blijkt uit een Nederlandse studie.


Wetenschappers verspreidden verschillende geuren in dansclubs, observeerden de bezoekers en interviewden hen daarna. "Door de geuren waren de gasten beter geluimd, er werd meer gedanst en er werd positiever over de discotheek gepraat", zegt Hendrik Schifferstein van de Technische Universiteit Delft.


De wetenschappers zochten drie dansclubs in studentensteden en voerden de testen uit op vijf opeenvolgende weekdagen. Op de eerste en de laatste dag verspreidden ze geen geuren. Op de andere avonden werd elke week een ander aroma in de lucht gespoten. Daaronder waren een ontspannende sinaasappelgeur, een opwekkend pepermuntaroma en een neutrale zeewatergeur. In alle clubs werd dezelfde muziekstijl gespeeld.


Op foto's en videobeelden zagen de wetenschappers dat meer mensen dansten op de avonden waarop ze de reuk gemanipuleerd hadden. Het maakte niet uit welke geur er precies in de zaal aanwezig was. De sfeer was ook opmerkelijk beter.


De temperatuur steeg ook in de gemanipuleerde dansruimtes, vooral bij het sinaasappelaroma. Het aantal bezoekers en consumpties veranderde niet sterk in vergelijking met avonden zonder een extra geurtje.
In totaal vulden 849 feestvierders de vragenlijst in.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Werelds duurste tiara brengt 8 miljoen op

's Werelds duurste tiara brengt 8 miljoen op




Een oogverblindende tiara met smaragden, die nog zou hebben toebehoord aan de vrouw van Napoleon III, is verkocht voor een recordbedrag van 11,3 miljoen Zwitserse franken (8,25 miljoen euro). Een anonieme koper kocht de tiara bij een veiling door Sotheby's in Genève.


De waarde van de diamanten en smaragden tiara was geschat op 3,5 à 7 miljoen euro. "Onnodig te zeggen dat de prijs een wereldrecord is voor de veiling van een tiara'', zei voorzitter David Bennett van Sotheby's Europa en Midden-Oosten afdeling voor juwelen, toen hij de koop bezegelde met een hamerslag. De tiara was voor het laatst verkocht in 1979.



Deze roze diamant bracht 7,6 miljoen euro op.
Deze roze diamant bracht 7,6 miljoen euro op. 


Sotheby's verkocht ook een uiterst zeldzame roze diamant van 10,99 karaat. Die bracht 7,6 miljoen euro op. Dat is de op twee na hoogste prijs ooit betaalt voor een roze diamant bij een veiling. (br.hln - foto's  ap - afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruid met gebroken hart gered bij zelfmoordpoging

Bruid met gebroken hart gered bij zelfmoordpoging





In de Chinese stad Changchun heeft een bruid gepoogd zelfmoord te plegen nadat haar aanstaande bruidegom een einde aan hun vier jaar durende relatie had gemaakt. De 22-jarige vrouw, overmand door verdriet, klom op de vensterbank van het appartement van waaruit ze naar haar huwelijksplechtigheid zou vertrekken.

De vrouw sprong in haar bruidsjurk vanop de zevende verdieping naar beneden. Ze kon evenwel op het nippertje gegrepen worden door een wildvreemde man die de bruid met het gebroken hart zo van een gewisse dood redde.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie voorkomt prostaatkanker

Koffie voorkomt prostaatkanker



Mannen die koffie drinken, lopen een kleiner risico op prostaatkanker dan niet-koffiedrinkers, blijkt uit een omvangrijke studie van de Harvard School of Public Health.

De onderzoekers volgden tussen 1986 en 2008 een groep van 47.911 Amerikaanse mannen, die iedere vier jaar meldden hoeveel koffie ze dronken. Prostaatkanker bleek 20 procent minder voor te komen onder mannen die hadden aangegeven dat ze meer dan zes koppen koffie per dag dronken, dan bij degenen die helemaal geen koffie dronken.

Het meest dodelijke type prostaatkanker bleek zelfs 60 procent minder voor te komen bij de veelvuldige koffiedrinkers. Onder de onderzochte groep mannen die een tot drie koppen per dag dronken, kwam de ernstigste vorm van de ziekte 30 procent minder voor.

Onderzoekster Lorelei Mucci zegt dat haar onderzoek het omvangrijkste tot nu toe is geweest naar het verband tussen koffie en prostaatkanker, in de VS de meest voorkomende soort kanker.

Cafeïnevrije koffie blijkt hetzelfde effect te hebben als gewone koffie. De onderzoekers zoeken de verklaring vooral in de aanwezigheid van antioxidanten in koffie. Die zitten overigens ook in groenten en fruit.




» Reageer (0)
17-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen van tegenwoordig gedoemd tot saai leven

"Kinderen van tegenwoordig gedoemd tot saai leven"


http://imageshack.us/m/607/1330/saaileven.jpg


De toekomst van kinderen loopt risico omdat ze nog weinig plezier beleven, beweren Britse experts vandaag. Uit een enquête blijkt namelijk dat twee derde van de ouders geen tijd heeft om te spelen met hun kroost.


44 procent van de Britse gezinnen is het gelukkigst wanneer ze samen spelen. 89 procent van de ouders merkt ook op dat hun kinderen stouter zijn wanneer ze overdag de kans niet kregen om te spelen. De Britse psychologe Amanda Gummer: "Kinderen de tijd niet geven om te groeien en te spelen leidt tot een passieve generatie die niet creatief is en een gebrek aan verbeelding heeft." Veel ouders laten hun kroost niet buitenspelen, want ze vrezen voor hun veiligheid. Daarom lanceert de Britse organisatie 'Toy and Hobby Association and Play England' een campagne om het bewustzijn te vergroten rond het belang van speeltijd.


De Britse expert en tv-presentator Jeff Brazier zegt echter dat tijd om te spelen vrijmaken voor kinderen vitaal is. "De meeste ouders sturen hun kinderen naar school om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren, maar van spelen maken weinigen een prioriteit. Ze beseffen niet dat dit ernstige effecten op de ontwikkeling kan hebben. Ik ben een single vader, ik speel met mijn twee zonen het uur voor ze naar bed gaan. Wanneer je hier een onderdeel van hun dagelijkse routine van maakt, ben je er zeker van dat dit gebeurt en dit niet verwaarloosd raakt. Zo weten jongeren ook instinctief dat het na hun huiswerk speeltijd is. Het is een moment dat we samen spenderen en waarbij ik me echt op hen focus, weg van het werk en andere afleidingen. We spelen dan spelletjes als verstoppertje, of doen aan sporten als tennis en voetbal. Ik geniet hier evenveel van als de kinderen. "


Brazier beseft dat het moeilijk kan zijn voor werkende ouders om hier tijd voor vrij te maken, maar hij benadrukt het belang hiervan. "Het heeft een groot effect op hen, zowel lichamelijk als emotioneel, het is echt leuk. Vooral als ze met elkaar spelen, want dan zijn ze het creatiefst en maken ze het meest plezier."


Kinderen hebben volgens Gummer tijd nodig om te spelen zonder volwassenen. Ze moeten leren zich te vervelen en hen zelf laten kiezen wat te doen. "Plan hun agenda's niet te vol met lessen en activiteiten. Werkende ouders proberen vaak de gemiste tijd met hun kinderen goed te maken door hun schuldgevoel. Ze willen elke minuut laten tellen, en doen dan enkel constructieve dingen. Kinderen moeten echter al zoveel bevelen volgen, het is goed hen dingen zelf te laten ondernemen."


Door te spelen leren jongeren onafhankelijk te zijn, problemen op te lossen, creatief te zijn en hun verbeelding te laten werken. Tijd te spenderen met leeftijdsgenoten maakt dat ze beter kunnen samenwerken, onderhandelen, compromissen sluiten en dat ze andere belangrijke vaardigheden leren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daklozen krijgen overzicht gratis toiletten in Brussel

Daklozen krijgen overzicht gratis toiletten in Brussel




De vzw Infirmiers de Rue heeft een overzicht gemaakt van de openbare toiletten en fonteinen met drinkbaar water in het Brusselse gewest. Op die manier krijgen daklozen een betere toegang tot sanitair, meldt de vzw op een persconferentie.
 
"Daklozen hebben het moeilijk om aan gratis drinkbaar water te raken", zegt Laetitia Cloostermans, verpleegkundige bij de vzw. Daarom werd een plan opgemaakt dat het gratis sanitair in het hele gewest in kaart brengt. Ook buiten de Brusselse vijfhoek hebben daklozen toegang tot 23 fonteinen en 11 urinoirs.
 
Tweetalige plaatjes
Het overzicht wordt, met toestemming van de vervoersmaatschappij MIVB, opgehangen in de metrostations. Op de fonteinen zullen tweetalige plaatjes worden gehangen die aangeven dat het water drinkbaar is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassende ontdekking van tientallen tijgers in Thailand

Verrassende ontdekking van tientallen tijgers in Thailand



Eindelijk een beetje goed nieuws voor de ernstig bedreigde tijgers. Diep in de jungle van Thailand hebben rangers met camera's beelden gemaakt van een groep tijgers die tot op heden niet gekend was. Experts hadden de regio zelfs al opgegeven, maar nu blijkt dat het Thaise nationale park misschien wel meer tijgers kan bezitten dan heel China.

Met slechts 3.200 zijn ze, de tijgers die nog in het wild overleven. Dan is iedere ontdekking van een nieuwe populatie groot nieuws voor dierenbeschermers. Rangers ontdekten de tijgers in een deel van het nationale park Thap Lan in Thailand. Uit beelden die de voorbije twee jaar met verborgen camera's verzameld werden, blijkt dat de regio mogelijk tientallen tijgers zou kunnen bezitten.

Thap Lan is een oase van biodiversiteit binnen een menselijke beschaving in ontwikkeling. Olifanten, luipaarden, gevlekte linsangen, wilde zwijnen en herten leven er tussen de gezangen van talrijke exotische vogelsoorten. De lokale bevolking is er al lang van overtuigd dat er ook tijgers leven in dit stukje natuurpracht. Daarom bevestigden ze camera's aan bomen om hun bestaan te bewijzen. Op de beelden zijn allerlei dieren te zien, waaronder ook tijgers. Helaas legden de camera's ook de aanwezigheid van stropers vast.

Tot nu toe konden experts al acht tijgers tellen, maar meer dan de helft van het park is nog niet onderzocht. Op basis van de huidige resultaten zouden er 20 tot 50 tijgers kunnen leven. Maar de nieuwe hoop brengt ook oude angst met zich mee. In Thailand leven 250 tot 300 tijgers, maar de dieren zijn er zeer kwetsbaar. In de eerste plaats omdat hun habitat steeds kleiner wordt. De nationale parken worden in het land overspoeld door wegen, plantages en buitenverblijven voor de rijkere burgers van Bangkok.

Veel inwoners proberen een centje bij te verdienen door te stropen. Dat is ook de reden waarom het bestuur van het park en de politie het goede nieuws met enige twijfel bekend maken. Ze vrezen dat het bericht nog meer stropers naar de regio zal lokken. Rangers doen zelfs 's nachts hun ronde om de illegale praktijken te stoppen. En dat is soms gevaarlijk werk. Drie jaar geleden kwam een ranger in het park om het leven toen stropers het vuur openden. Stropers zouden 170 tot 340 euro per kilo verdienen aan het karkas van een tijger.

Daarna worden de tijgers op de markt voor tien keer dat bedrag verkocht. Vooral in China en Vietnam vinden ze klanten, omdat de botten en penis van tijgers er voor medicatie gebruikt worden. De straffen voor stropers die betrapt worden zijn echter niet zwaar met belachelijke boetes. Hoewel er voor Thailand veel op het spel staat, waren stropers nooit een belangrijke prioriteit voor het land. De voorbije twee jaar heeft de douane er wel veel smokkelaars gearresteerd. Zo probeerde een vrouw een levende babytijger door de luchthaven van Bangkok te smokkelen in een doos voor pluchen dieren.

In amper een eeuw tijd is het aantal tijgers met 97 procent afgenomen. Vroeger leefden de dieren over grote delen van Azië. Nu zijn ze met 3.200 in het wild nog amper te vinden. In gevangenschap leven er nog 13.000 tijgers, waarvan de helft in China. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bacteriën verstoppen zich op onverwachte plekjes in huis

Bacteriën verstoppen zich op onverwachte plekjes in huis



Bacteriën en andere vuile beestjes kunnen zich verschuilen op plekken waar je het minst verwacht, dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie. Mensen verwachten dat badkamers de vuilste kamer in huis zijn, maar in werkelijkheid is dit de keuken. Het meest onhygiënische voorwerp is ironisch genoeg de spons.


De onderzoekers lieten 22 verschillende mensen een maand lang voorwerpen in hun huishouden controleren naar verschillende bacteriën en schimmels. Ze lieten hen ook een vragenlijst invullen over de plekken die ze als het meest vuil beschouwden. Daaruit bleek dat de meeste mensen denken dat de tandenborstelhouder het vuilst is, terwijl dit eigenlijk de keukenspons was. Over het algemeen kwam de perceptie van wat proper en wat vuil is niet overeen met de realiteit.


Een vaak aangetroffen groep van bacteriën was de coliform (in 81 procent van de huizen), hieronder behoren onder meer salmonella en E. coli. Dit is  een vaak voorkomende oorzaak van voedselvergiftiging, maar het duidt ook op de aanwezigheid van bacteriën uit uitwerpselen, deze huizen vaak in de keuken van het huis. Coliform zit vaak op rauw vlees en groenten, ongewassen groenten en handen. 77 procent van de sponzen en schoteldoeken bevatten coliform, dit was het geval bij bijna de helft van de afwasbakken, daarnaast zit dit op 32 procent van de aanrechten en 18 procent op snijplanken.


Badkamers bleken veel hygiënischer te zijn, wel bleek dat 27 procent van de tandenborstelhouders sporen van de coliformbacterie bevatten. "Sponzen pikken bacteriën op, ze worden vaak niet naar behoren gereinigd", aldus onderzoeker Rob Donofrio. "De vele putjes en scheurtjes zijn ideale broeihaarden voor bacteriën. Tandenborstelhouders pikken veel beestjes op doordat deze door de badkamer zwerven nadat het toilet werd doorgespoeld. Andere verrassende resultaten waren dat bij 60 porcent van de huishoudens ook schimmels huizen op afstandsbedieningen of op de bediening van spelconsoles. Op een kwart van de knuffeldieren werden stafylokokken aangetroffen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeren mogen meer dierlijke mest uitrijden

Boeren mogen meer dierlijke mest uitrijden


http://imageshack.us/m/804/8128/boeren.jpg


Landbouwers in Vlaanderen mogen, onder strikte voorwaarden, meer dierlijke mest uitrijden dan de Europese regels toestaan. Het Europees Nitraatcomité heeft de afwijking die de Vlaamse regering had aangevraagd goedgekeurd. De Vlaamse boeren vermijden daarmee een hoop extra kosten voor de verwerking van dierlijke mest.

Teveel mest zorgt ervoor dat te grote concentraties aan nitraten in de bodem en in het oppervlaktewater terechtkomen. Om te beantwoorden aan de Europese regels rond waterkwaliteit werkte Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) het voorbije jaar een nieuw mestactieplan uit. Dat maakte de regels rond bemesting nog strenger.
 
De landbouwsector was niet gelukkig met de strengere regels. Die zorgen er immers voor dat de boeren meer dierlijke mest moeten verwerken, wat duur is. De Universiteit Gent berekende dat die extra mestverwerking aan de sector jaarlijks zowat 17 miljoen euro zou kosten. Met de goedkeuring van de derogatie is die meerkost vermeden.
 
"Nu komt het erop aan alles in het werk te stellen om de met Europa afgesproken doelstellingen voor een verbeterde waterkwaliteit te halen", zegt minister Schauvliege. Zij maakt alvast 4 miljoen euro vrij voor flankerende maatregelen waarmee de landbouw deze doelstellingen zou moeten kunnen halen.
 
De Europese Commissie moet de beslissing van het Nitraatcomité nog bekrachtigen, maar dat is in principe maar een formaliteit. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse unief wil voorbereidingsjaar voor studenten

Antwerpse unief wil voorbereidingsjaar voor studenten





De rector van de universiteit van Antwerpen denkt hardop over een voorbereidingsjaar voor studenten. Dat moet voor meer slaagkansen en minder verkeerde studiekeuzes zorgen, schrijft Het Nieuwsblad. De Vlaamse Vereniging van Studenten laat intussen weten niet akkoord te gaan met dit idee. Volgens Alain Verschoren, de rector van de Antwerpse universiteit, slagen nog altijd te weinig studenten in hun eerste jaar. "Ongeveer de helft haakt af, verandert in de loop van het academiejaar van studierichting of slaagt voor te weinig vakken", zegt hij. "Volgens mij is de kwaliteit van ons secundair onderwijs en van ons hoger onderwijs prima, maar er scheelt iets aan de link tussen de twee."
 
Daarom broedt de Antwerpse unief op een voorbereidingsjaar, zoals dat in Nederland bestaat. "Daardoor zullen de bacheloropleidingen geen drie, maar vier jaar duren. Het extra jaar kunnen we gebruiken om tekorten in de kennis van studenten op te vangen."

VVS verwerpt het idee
De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) laat intussen weten helemaal geen voorstander te zijn van dit idee. "Het is een voorstel dat helemaal niet onderzocht of uitgeprobeerd is", zegt de voorzitter van VVS, Tom Demeyer, aan Belga.

"Dat extra voorbereidingsjaar zal de studenten niet verhinderen een verkeerde studiekeuze te maken", vindt Demeyer. "We pleiten eerder voor een betere overgang tussen secundair en hoger onderwijs op basis van een goede oriëntering. Daar dient er dringend overleg te komen. Een voorbereidingsjaar verlengt alleen maar de studieduur, zo zou het zes jaar of meer kunnen duren vooraleer je afgestudeerd bent als leerkracht." (br.hln - foto belga)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!