Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoop honden blijft dalen

Verkoop honden blijft dalen


http://imageshack.us/m/90/9137/herdershond.jpg
Vooral de verkoop van grote honden als herdershonden neemt af.


Voor het derde opeenvolgende jaar zijn er in België minder honden verkocht. In 2010 werden 156.336 nieuwe honden geregistreerd. In 2009 waren dat er nog 162.420. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden (BVIRH).
 
De populairste hond blijft de chihuahua, die vorig jaar door 13.487 mensen in ons land gekocht werd. De op één na vaakst verkochte hond is de Jack Russell terriër (9.426 stuks). Het podium wordt vervolledigd door de Yorkshire terriër (5.661).
 
Volgens het BVIRH valt het op dat kleinere honden erg in trek zijn, ten nadele van de Duitse en Mechelse herder. De Duitse herder staat op plek 11, de Mechelse herder valt zelfs buiten de top 20. In 2004 waren die herdershonden nog het populairst.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde man kan weer lopen na shocktherapie

Verlamde man kan weer lopen na shocktherapie




Een verlamde Amerikaan kan, dankzij een behandeling met elektrische schokken in zijn zenuwstelsel, staan en lopen, melden onderzoekers in het medische blad The Lancet.

De 25-jarige Rob Summers, die verlamd raakte door een auto-ongeluk, kan weer gewrichten in zijn benen bewegen en heeft weer controle over zijn blaas en seksuele functies. Het medische wonder vond plaats door een continue elektrische stimulatie van zijn zenuwen in zijn onderrug. De stimulatie werkt als vervanging van signalen uit de hersens.

"Dit biedt enorme kansen om het dagelijks leven van verlamden te verbeteren", aldus de leidster van het onderzoek, Susan Harkema van de Universiteit van Louisville in Kentucky. "Maar we hebben een lange weg te gaan. Dit is geen genezing.'' (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lee Harvey Osmond - Angels in the wilderness

Lee Harvey Osmond - Angels in the wilderness

Klik op de foto om ze te beluisteren





Lee Harvey Osmond is een Canadese  folk band, waarvan de muzikant Tom Wilson de leadzanger is. .



» Reageer (0)
19-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druiven vroeger rijp na warme lente in Champagnestreek

Druiven vroeger rijp na warme lente in Champagnestreek




Na twee zonovergoten maanden in de Franse regio Champagne-Ardenne stellen champagneboeren vast dat de druivenrijping drie weken voor op schema zit. Ze verwachten een vroegtijdige oogst rond 25 augustus.

"De bloei van de wijngaarden staat, in vergelijking met een normaal jaar, al drie weken verder", aldus Dominique Moncomble, directeur van de technische dienst van het Comité interprofessionel des vins de champagne (CIVC).

De wijnoogsten in de champagnestreek beginnen volgens hem gemiddeld 93 dagen na de bloei. "Zonder klimatologische catastrofes zouden we de oogst moeten kunnen starten in de laatste helft van augustus", legde hij uit.
 
"Deze situatie is ongewoon voor de champagnestreek, waar we normaal pas midden september beginnen te oogsten. Dit is geen indicatie voor de kwaliteit van de oogst", benadrukte hij.
 
Vijf graden warmer
Volgens Météo-France waren de maanden maart en april uitzonderlijk zonnig in de regio Champagne-Ardenne. De maximumtemperaturen lagen vijf graden hoger dan normaal.
 
"De warmte is goed voor de gezondheidstoestand van de wijngaarden en de droogte beïnvloedt de planten niet, want zij hebben lange wortels en halen het water diep onder de grond", onderstreepte Moncomble.
 
In 2003 heerste in Frankrijk een hittegolf en begon de oogst eind augustus. De champagneboeren werden toen op snelheid gepakt door een uitzonderlijk snelle rijping van de wijngaarden. Ze hadden met spoed een ploeg van druivenplukkers moeten samenstellen. Niet gemakkelijk, want velen waren nog op vakantie.
 
"Champagnehuizen en wijnboeren zullen zich door deze vroege waarschuwing beter kunnen organiseren en seizoensarbeiders op tijd kunnen verwittigen", aldus het CIVC. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kans op een scheiding: 50 procent

De kans op een scheiding: 50 procent


http://imageshack.us/m/10/5151/bruidsboeket.jpg


Dat huwelijken steeds minder lang standhouden, is geen nieuws. Nu is ook berekend hoe groot de kans is dat je voor de 50ste huwelijksverjaardag scheidt. Voor Vlaanderen is dat 50 procent, voor Wallonië is dat 64 procent.

De kans op echtscheiding berekenen voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft weinig zin: echtscheidingen voor in het buitenland gesloten huwelijken worden in Brussel geregistreerd, waardoor dat cijfer kunstmatig hoog ligt.
 
De kans op een echtscheiding neemt al decennialang toe. In 1960 bedroeg ze amper 6,7 procent om dan gestaag te groeien naar 9,6 procent (1970), 20,6 procent (1980), 31,9 procent (1990) tot 45,7 procent in 2000. In 2009 is dat risico dus nogmaals toegenomen tot 64 procent, hoewel dat cijfer dus beïnvloed is door de abnormaal hoge cijfers in Brussel.
 
Voor die stijging zijn verschillende verklaringen, waaronder een vereenvoudiging van de procedure (1995) en de hervorming van de echtscheiding (2008). Ook gaan vrouwen vaker uit werken, waardoor ze niet meer moeten rekenen op een inkomen van de man om te kunnen leven. Tegelijk is de sociale aanvaarding van een echtscheiding toegenomen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse archeologen ontdekken zeven Mayasteden

Mexicaanse archeologen ontdekken zeven Mayasteden





Archeologen hebben op het Mexicaanse schiereiland Yucatan zeven tot nu toe onontdekte Mayasteden gevonden. De steden met de namen Oxmul, Polok Ceh, Nichak, Cuzam, Chan Much, Tzakan en Chankiuik bevinden zich in de buurt van Merida, de hoofdstad van de staat Yucatan, in het noorden van het gelijknamige schiereiland.
 
In de steden werden resten van bouwwerken, keramiek en menselijke beenderen gevonden. Volgen het Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) toont de ontdekking aan dat het gebied al in de zogenaamde preklassieke periode bewoond werd, namelijk sinds 400 voor Christus. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod: Ho.Re.Ca. Vlaanderen hekelt federaal

Rookverbod: Ho.Re.Ca. Vlaanderen hekelt federaal "schrikbewind"


http://imageshack.us/m/803/1272/roken.jpg



De Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen reageert ontgoocheld op de aangekondigde controles van de federale overheidsdienst Volksgezondheid deze zomer. In juli en augustus, de eerste twee maanden na de inwerkingtreding van het rookverbod, zullen inspecteurs 3.000 controles uitvoeren in cafés, zo meldt de krant Le Soir. "Daarmee toont de FOD Volksgezondheid zich van haar meest hardvochtige kant", aldus de Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen.

"Amper tijd gekregen"
"Onze cafés hebben amper de tijd gekregen om hun zaak aan het rookverbod aan te passen. In drie maanden zouden zij hun cliënteel, concept én infrastructuur moeten veranderen", reageert Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen, in een persbericht. "Met 3.000 controles in twee maanden en een proces-verbaal van 1.600 euro al na de tweede controle, toont de FOD Volksgezondheid zich van haar meest hardvochtige kant."

Begeleiding in plaats van sancties
De federatie vraagt zich ook af waar de beloofde maatregelen blijven, die cafés moesten helpen bij de aanpassingen. "Het gespierde taalgebruik van de FOD Volksgezondheid kunnen we allesbehalve sensibiliserend noemen. In plaats van onze sector mee te begeleiden en te steunen, treedt ze onmiddellijk repressief op", aldus de afgevaardigd bestuurder. Volgens hem volgt de grootste uitdaging na de zomer, wanneer alle terrasjes weer worden binnengehaald. "Ook dan vragen we begeleiding in plaats van sancties."

3.000 controles
Le Soir maakte vandaag bekend dat de FOD Volksgezondheid in juli en augustus 3.000 controles plant om de naleving van het rookverbod na te gaan. Normaal zijn er 5.000 per jaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder half uur pleegt een boer zelfmoord in India

Ieder half uur pleegt een boer zelfmoord in India




Gemiddeld elke dertig minuten pleegt een boer in India zelfmoord. Die cijfers werden bekend gemaakt door New York University Law School. En volgens een experte geven zelfs die onthutsende cijfers nog geen beeld van de realiteit.


Veertig jaar geleden dacht India de oplossing te hebben om voldoende voedsel te produceren voor de snel groeiende bevolking. Boeren begonnen op de Amerikaanse manier aan landbouw te doen - met chemische stoffen, gewassen die hoog rendement bieden en irrigatie. De methode had één nadeel: de gewassen hebben zoveel water nodig dat de boeren te veel grondwater hebben opgepompt.


De laatste jaren begint zelfmoord bij Indiase boeren zorgwekkende proporties aan te nemen. De meest recente statistieken hebben het over één zelfmoord per half uur. En die cijfers vatten nog maar een deel van het probleem, zegt Smita Narula, één van de auteurs van het rapport. "Aangezien de informatie van de Indiase regering niet klopt, zijn hele categorieën boeren niet in de lijst opgenomen. Zij beschikken officieel immers niet over land."


Het gaat dan vooral over vrouwelijke landbouwers en boeren uit een lagere stand. Hulp van de overheid slaat deze mensen dan ook meestal over. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes keer meer controles op naleving rookverbod in cafés

Zes keer meer controles op naleving rookverbod in cafés




Inspecteurs van de FOD Volksgezondheid gaan de eerste twee maanden na de inwerkingtreding van het rookverbod 3.000 controles uitvoeren in cafés. Dat staat vandaag in de krant Le Soir. Normaal gezien worden er jaarlijks 5.000 controles georganiseerd om de naleving van de tabakswetten te controleren.

De controles moeten toelaten om de helft van de 6.500 cafés te controleren waar nog tot 30 juni gerookt mag worden. Als er bij die controles inbreuken worden vastgesteld, zal de caféhouder erop gewezen worden dat hij de wet moet naleven. In geval van recidive kunnen boetes tussen 143 en 1.650 euro worden uitgeschreven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien jaar wachten op adoptiekind

Tien jaar wachten op adoptiekind



Koppels in Vlaanderen die een buitenlands kindje willen adopteren, moeten daar acht tot tien jaar op wachten. Dat is de boodschap die kandidaat-ouders vandaag te horen krijgen bij de start van de procedure, staat vandaag in de Coreliokranten.

Wie een kind wil adopteren, doorloopt een lange procedure. Dat proces neemt jaren in beslag. In 2005 moesten adoptiegezinnen gemiddeld twee jaar wachten om een buitenlands kindje in de armen te sluiten. Wie vandaag aan adoptie denkt, houdt best rekening met een wachttijd van tien jaar.

"Wij moeten ouders eerlijk informeren", verklaren Triobla en VCOK, de twee erkende instanties in Vlaanderen die kandidaat-ouders een voorbereidingscursus geven, de eerste stap in de adoptieprocedure. "Wereldwijd geven landen steeds minder kinderen vrij voor adoptie", klinkt het.

Vlaanderen verwelkomde in 2010 welgeteld 225 adoptiekinderen. "Maar vandaag wachten bijna 800 koppels met geschiktheidsvonnis op een kind. Niet eens de helft staat al op een wachtlijst", zegt Pia Dejonckheere van Triobla. Tegelijk schrijven zich elk jaar nog zo'n 400 nieuwe gezinnen in. "De vraag overtreft duidelijk het aanbod. We moeten, tijdelijk, de kandidaatstellingen stopzetten", aldus Ann Somers van VCOK. "De overheid durft dat niet. Ons rest niks anders dan kandidaat-ouders lange wachttijden te schetsen. Dat is hard, maar realistisch."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je interieur verraadt je karakter

Je interieur verraadt je karakter



Ambitieuze mensen hebben een netter huis. Kaarsen, kleurpotloden en landkaarten wijzen dan weer op een open geest. De inrichting van ons huis verraadt heel wat over ons karakter, zo blijkt alweer uit nieuw onderzoek.

Je interieur is de spiegel van je persoonlijkheid. De idee werd opnieuw aangetoond door de Amerikaanse psychologe Sam Gosling. Ze gebruikt vijf grote persoonlijkheidsdimensies als extraversie, emotionele (in)stabiliteit, openstaan voor ervaringen, vriendelijkheid en consciëntieusheid. Volgens haar onderzoek zijn volgende gegevens duidelijk: 

-Wie plichtsgetrouw is, georganiseerd, doelgericht en gedisciplineerd werkt, woont in nette en opgeruimde huizen. Vaak wonen deze types in een licht huis met een minimalistische, moderne inrichting. Ook comfortabele meubelen zullen niet ontbreken.

-Wie een open geest heeft en openstaat voor nieuwe ervaringen, laat kleurpotloden slingeren, heeft kaarsen, internationale landkaarten en speelgoed in en rond het huis.

-No-nonsense types hebben dan weer vaker artikelen als sunblock, schoenpoets en een ventilator in huis.

Volgens haar studie kan niet alles afgelezen worden. Zo schijnt het moeilijker om extraversie, emotionele (in)stabiliteit en vriendelijkheid te ontdekken in iemands interieur. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AC/DC en Steven Tyler - You Shook Me All Night Long

AC/DC en Steven Tyler - You Shook Me All Night Long

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
18-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een kat zich zo vaak likt

Waarom een kat zich zo vaak likt


http://imageshack.us/m/600/2553/wassendekat.jpg


Het verzorgingsritueel van een kat gaat verder dan er goed uitzien, het heeft een impact op de lichamelijke, emotionele en sociale gezondheid van het dier. Ze leren zichzelf te likken twee weken na de geboorte door hun moeder te kopiëren. Volwassen dieren kunnen tot de helft van hun wakkere uren spenderen aan de verzorging van hun vacht.

De speciale structuur van hun tong maakt dat deze de perfecte kam is, met hun tanden knabbelen ze klitten en vuil uit hun vacht. De routine varieert van kat tot kat, maar vaak doen ze een wasje na het eten, dutjes en bezoekjes aan de kattenbak. Eerst zijn de mond, kin en snorharen aan de beurt, dan volgen de schouders, voorpoten, de zij en de achterpoten. De geslachtsorganen en de staart krijgen op het einde aandacht. Ze herbevochtigen de voorpoten, deze dienen als een washandje voor het kopje en de oren. De achterpoten verzorgen de nek en oren en de klauwen worden schoongeknabbeld.

Het onderhoud van de vacht is een barometer voor de gezondheid van een kat. Wanneer het dier hiermee stopt, is dat vaak een teken dat het zich slecht voelt. Merk je een slecht verzorgde vacht op, of kale plekken, breng dan een bezoekje aan de dierenarts. Langharige rassen hebben hulp nodig bij de verzorging.

Waarom katten aan hun vacht lekken:
-  Klieren aan de basis van elk haartje scheiden een olie af die de haren bedekt met een waterproof laagje wanneer je kat zichzelf likt. Hiermee verwijderen katten ook dode haren.

- Een gezonde vacht valt in losse lagen en beschermt het dier tegen kwetsuren en extreme temperaturen, het houdt dus warm in de winter en koel in de zomer. Een goed onderhouden vacht laat lucht door zodat de huid koel blijft. Door te lekken koelen ze zichzelf af bij warm.

- Door samen hun vacht te onderhouden kunnen soortgenoten hen helpen moeilijk te bereiken gebieden aan te pakken, dit schept ook een band tussen dieren door een gemeenschappelijke geur. Het biedt hen ook troost, vriendschap en zelfs liefde. Wanneer je kat jouw wil onderhouden door je te likken, is dat een teken van vertrouwen en affectie.

- Katten gebruiken hun onderhoud om zich beter te voelen. Ze doen dit bij stress, wanneer ze angstig zijn of om de spanning te bestrijden. In plaats van een agressief dier aan te vallen, kan je kat zich plots beginnen te likken. Ze gebruiken dit ook wanneer ander gedrag niet gepast is. Het is niet duidelijk of dit effect heeft op het brein, of dat het dier dit doet om zichzelf af te leiden. Dit gedrag is normaal, maar wanneer je kat geobsedeerd raakt door zijn verzorging, zijn vacht verliest of zijn huid beschadigt, zoek dan hulp bij de dierenarts.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktheid binnen het gezin: Wat kan en wat niet?

Naaktheid binnen het gezin: Wat kan en wat niet?



Ouders, en vooral stiefouders, hebben reden om gevoelige kwesties als naaktheid en intimiteit met hun kinderen voorzichtig te behandelen. Daarom schept een expert duidelijkheid in wat wel mag en wat niet.

Steeds vaker rijst de vraag of je als stiefvader met je kind in bad mag. Thierry Franck van het Vlaams centrum voor seksuele gezondheid Sensoa zegt aan Standaard.be: "Wanneer het kind toestemming gaf, is is er geen probleem. Het is namelijk goed voor hun ontwikkeling, voor kleintjes is in bad gaan een plezier. Dit heeft niets met seksualiteit te maken, zeker niet als beide partijen hun toestemming hebben gegeven en het kind in kwestie jong is."


"Iedereen gaat anders om met seksualiteit, naaktheid en intimiteit om. Veel hangt dus van de houding in het gezin af. Wanneer er in het gezin open over seksualiteit gesproken wordt en naaktheid normaal, stimuleer je als ouder dat je kroost normaal met seksualiteit en hun lichaam omgaan. Dit kun je ook doen door te knuffelen en een kus voor het slapengaan te geven. Wie dit doet, mama, papa, de stiefvader of de grootouders, is minder van belang. Luister naar je kind, wanneer ze signalen geven dat ze het niet meer leuk vinden om samen in bad te gaan, doe je dit ook beter niet meer. Het is normaal dat jongeren meer privacy willen als ze ouder worden."


"Wees er ook zeker van dat de kinderen dit vrijwillig doen. Zelfs een kleine beloning, als naar tv mogen kijken, kan al een vorm van dwang zijn. Zorg er dus voor dat er niets aan vast hangt." besluit Franck.  "Ook is er een verschil tussen familale omstandigheden en samen met volwassenen douchen in de jeugd- of sportbeweging. In dat laatste geval kun je naaktheid beter vermijden, was je dan bijvoorbeeld met zwemkledij aan. Het is moeilijk om de thuissituatie en hoe ze met intimiteit omgaan in te schatten bij kinderen. Hierbij is ook de factor van een groep belangrijk, deze kan druk uitoefenen op het kind, wat je altijd moet vermijden." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online petitie bevrijdt Tony de tijger uit kooi van truckstop

Online petitie bevrijdt Tony de tijger uit kooi van truckstop


http://imageshack.us/m/832/8900/tigertruckstop.jpg


Tien jaar lang al zit Tony, een Siberisch-Bengaalse tijger, opgesloten in een kooi van de Tiger Truck Stop in Grosse Tete, Louisiana. Het geraas op Interstate 10, de uitlaatgassen van de trucks, het was geen leven voor Tony. Tien hete, vochtige zomers zonder een bad om zich af te koelen of planten en bomen waarin zijn soortgenoten luieren.

Meer dan 67.000 handtekeningen op de online petitie van care2.com en nog meer dan tien andere petities van dierenrechtenorganisaties brengen daar nu verandering in.

Het verzoek dat door het Animal Legal Defense Fund (ALDF) voor het districtsgerecht van Baton Rouge werd ingediend, om de vergunning die de eigenaar het recht gaf Tony te kijk te zetten niet meer te verlengen, is onlangs door de rechter ingewilligd.

De vergunning loopt eind dit jaar uit, het ADLF hoopt nu een plek te vinden waar Tony zijn oude dag comfortabel kan doorbrengen, weg van de stank en het lawaai van de truckstop.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zes triestigste dierentuinen

De zes triestigste dierentuinen



Het concept van een dierentuin dateert van ongeveer 1840. Dieren werden echter al sinds het Oude Rome in kleine kooien vastgehouden. Ook in de negentiende eeuw leefden dieren in gevangenschap in erbarmelijke omstandigheden. Pas in de vorige eeuw begonnen dierenactivisten hun invloed te eisen waardoor het leven in dierentuinen iets comfortabeler werd. Maar sommige dierentuinen lopen 200 jaar achter door armoede of onverschilligheid. Dit zijn de zes triestigste dierentuinen ter wereld.

1. KABOEL ZOO - Afghanistan
Van alle plaatsen waar we een zoo zouden bezoeken zal Kaboel zeker niet hoog op onze lijst staan. De Afghaanse hoofdstad werd jarenlang geplaagd door oorlog en bezetting. Ook sinds de Amerikaanse invasie in 2001 blijft er chaos heersen in Kaboel. De dierentuin van de stad bestaat al sinds 1967 en had ooit meer dan 500 dieren. De oorlog heeft veel schade aangericht en er leven momenteel een pak minder dieren in de zoo van Kaboel.

Ook soldaten hebben tijdens de oorlogsjaren veel dieren gedood - soms als voedsel, soms voor hun plezier. Nog steeds is de dierentuin van Kaboel een ellendige plek om te leven. Vaak kunnen bezoekers er ongestoord de dieren lastig vallen. Dierentuinen uit andere landen hebben al hulp aangeboden, maar er is nog veel ruimte voor verbeteringen.


2. GAZA ZOO - Palestijnse gebieden
Ook Gaza heeft een dierentuin. De Palestijnse gebieden kregen het de voorbije jaren zwaar te verduren door Israëlische blokkades en door interne conflicten. Met de zoo ging het intussen zienderogen achteruit. Er wonen nog twee leeuwen, een paar apen, enkele vogels, konijnen, katten, honden en twee valse zebra's. De zebra's zijn in feite ezels die met witte en zwarte strepen overschilderd werden.

Nochtans had de dierentuin ooit ook twee echte zebra's, maar de dieren stierven door ondervoeding. Ooit woedde de oorlog zelfs midden in het domein van de dierentuin. De eigenaars van de zoo hebben geen geld om nieuwe dieren te kopen.


3. GIZA ZOO - Egypte
Deze zoo bestaat al sinds 1891 in Caïro en behoorde ooit tot één van de beste dierentuinen van Afrika. Na een slechte beoordeling tijdens een inspectie werd de zoo verbannen uit de wereldgroep van dierentuinen en aquariums (WAZA). Een exacte reden werd nooit bekend gemaakt, behalve dat er dingen waren die onaanvaardbaar waren.

Er zijn wel verhalen die een verklaring kunnen geven. De verzorgers verdienen een centje bij door mensen in de kooien binnen te laten. In 2007 wisten twee mannen in te breken en twee kamelen te doden. In 2006 kwamen tientallen vogels om door vogelgriep en werden meer dan 500 uit voorzorg geslacht. En in 2004 zouden verzorgers twee gorilla's op een schandelijke manier gedood hebben nadat ze besmet bleken met het Ebola virus.


Een blinde leeuw in de dierentuin van Kaboel.
Een blinde leeuw in de dierentuin van Kaboel.


4. MUMBAI ZOO - India
De dierentuin van Mumbai verandert stilaan in een museum, aangezien de zoo haast meer dode dan levende dieren telt. De dieren sterven er in de veel te kleine en vuile kooien. Aangezien de dierentuin geen geld heeft om ze te vervangen, besloten ze de dode exemplaren op te zetten. Na hun overlijden worden de dieren snel naar de preparateur gebracht om hun lichaam te conserveren.

De eigenaars van de zoo zeggen dat ze het beste proberen maken van een slechte situatie. Directeur  Sanjay Tripathi verklaarde aan BBC dat "het publiek de dieren kan komen bekijken en zelfs hun lichaamsstructuur kan bestuderen".


5. TIRANA ZOO - Albanië
De dierentuin van Tirana lijkt meer op een gevangenis voor dieren. Ze leven er in erg kleine ruimten bekleed met ziekenhuistegels. Apen staren zielig voor zich uit in hun cel en beren kunnen zich amper keren in hun kooien. Rond de kooien werd een extra omheining aangebracht zodat mensen geen voedsel en sigaretten naar de dieren kunnen werpen. Al blijkt dit de vandalen niet tegen te houden.


6. PYONYANG ZOO - Noord-Korea
Net als de rest van Noord-Korea is ook de dierentuin van Pyongyang geen aangename plaats om te leven. De zoo beschikt over meer dan 5.000 dieren en werd in 1959 gebouwd op bevel van dictator Kim Il-sung. In 2006 kwam de Asia Times met onthutsende videobeelden op de proppen. Dieren, zelfs bedreigde soorten, moeten er in hun kooien tot de dood met elkaar vechten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderdzestig soorten zoogdieren nog niet ontdekt

Honderdzestig soorten zoogdieren nog niet ontdekt


De onderzoekers denken dat de nog te ontdekken soorten zich vooral in tropisch regenwoud bevinden.


Zeker drieduizend soorten amfibieën zijn nog niet door de mens ontdekt. Deze kikkers, padden en salamanders zouden kunnen uitsterven, voordat ze ooit zijn onderzocht. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the Royal Society B. Volgens de onderzoekers moeten ook nog ongeveer 160 soorten zoogdieren worden gevonden. We kennen inmiddels al bijna 5.400 soorten zoogdieren en bijna 6.300 amfibieën.

De onderzoekers denken dat de nog te ontdekken soorten zich vooral in tropisch regenwoud bevinden. Onder meer rond de Amazone in Zuid-Amerika, op het eiland Nieuw-Guinea bij Indonesië en Australië en in het gebied rond de rivier de Congo in Afrika zouden nog veel soorten te vinden zijn.

De schatting is gebaseerd op de nog niet in kaart gebrachte hectares land en op het aantal dieren dat tijdens eerdere expedities werd ontdekt. De laatste jaren worden geen grote dieren meer ontdekt, maar vooral veel kleine soorten. Onderzoekers bekijken daarom tegenwoordig kleine delen bos heel grondig.

De wetenschappers hopen dat de tropische wouden snel beter worden beschermd, zodat de nog onbekende dieren niet op korte termijn uitsterven. Onderzoek naar sommige soorten kan voor de mens zeer lucratief zijn. Zo bestond er een kikker die de jongen in de maag liet groeien. Volgens de onderzoekers had kennis van dit dier mogelijk oplossingen kunnen bieden voor mensen met maagproblemen. De kikker stierf echter uit, voor het dier kon worden onderzocht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangenaam geurtje brengt mensen aan het dansen

Aangenaam geurtje brengt mensen aan het dansen



Wanneer er een goede geur hangt in een discotheek, is de sfeer beter en hebben mensen meer zin om te dansen. Dat blijkt uit een Nederlandse studie.


Wetenschappers verspreidden verschillende geuren in dansclubs, observeerden de bezoekers en interviewden hen daarna. "Door de geuren waren de gasten beter geluimd, er werd meer gedanst en er werd positiever over de discotheek gepraat", zegt Hendrik Schifferstein van de Technische Universiteit Delft.


De wetenschappers zochten drie dansclubs in studentensteden en voerden de testen uit op vijf opeenvolgende weekdagen. Op de eerste en de laatste dag verspreidden ze geen geuren. Op de andere avonden werd elke week een ander aroma in de lucht gespoten. Daaronder waren een ontspannende sinaasappelgeur, een opwekkend pepermuntaroma en een neutrale zeewatergeur. In alle clubs werd dezelfde muziekstijl gespeeld.


Op foto's en videobeelden zagen de wetenschappers dat meer mensen dansten op de avonden waarop ze de reuk gemanipuleerd hadden. Het maakte niet uit welke geur er precies in de zaal aanwezig was. De sfeer was ook opmerkelijk beter.


De temperatuur steeg ook in de gemanipuleerde dansruimtes, vooral bij het sinaasappelaroma. Het aantal bezoekers en consumpties veranderde niet sterk in vergelijking met avonden zonder een extra geurtje.
In totaal vulden 849 feestvierders de vragenlijst in.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Werelds duurste tiara brengt 8 miljoen op

's Werelds duurste tiara brengt 8 miljoen op




Een oogverblindende tiara met smaragden, die nog zou hebben toebehoord aan de vrouw van Napoleon III, is verkocht voor een recordbedrag van 11,3 miljoen Zwitserse franken (8,25 miljoen euro). Een anonieme koper kocht de tiara bij een veiling door Sotheby's in Genève.


De waarde van de diamanten en smaragden tiara was geschat op 3,5 à 7 miljoen euro. "Onnodig te zeggen dat de prijs een wereldrecord is voor de veiling van een tiara'', zei voorzitter David Bennett van Sotheby's Europa en Midden-Oosten afdeling voor juwelen, toen hij de koop bezegelde met een hamerslag. De tiara was voor het laatst verkocht in 1979.



Deze roze diamant bracht 7,6 miljoen euro op.
Deze roze diamant bracht 7,6 miljoen euro op. 


Sotheby's verkocht ook een uiterst zeldzame roze diamant van 10,99 karaat. Die bracht 7,6 miljoen euro op. Dat is de op twee na hoogste prijs ooit betaalt voor een roze diamant bij een veiling. (br.hln - foto's  ap - afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruid met gebroken hart gered bij zelfmoordpoging

Bruid met gebroken hart gered bij zelfmoordpoging





In de Chinese stad Changchun heeft een bruid gepoogd zelfmoord te plegen nadat haar aanstaande bruidegom een einde aan hun vier jaar durende relatie had gemaakt. De 22-jarige vrouw, overmand door verdriet, klom op de vensterbank van het appartement van waaruit ze naar haar huwelijksplechtigheid zou vertrekken.

De vrouw sprong in haar bruidsjurk vanop de zevende verdieping naar beneden. Ze kon evenwel op het nippertje gegrepen worden door een wildvreemde man die de bruid met het gebroken hart zo van een gewisse dood redde.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!