NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


25-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renè Aubry - Non ti amo più

Renè Aubry - Non ti amo più

Klik op de foto om hem te beluisteren

Rene Aubry is een Franse componist geboren in 1956. Hij is een multi-instrumentalist bekend voor het mengen klassieke harmonieën met moderne instrumentatie. Aubry heeft gecomponeerd voor choreografen als Carolyn Carlson, Pina Bausch en Philippe Genty.» Reageer (0)
24-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: alleen eten met je pc als gezelschap

Trend: alleen eten met je pc als gezelschap


http://img197.imageshack.us/img197/1646/etenbijdepc.jpg


Een op de drie Britten eet meer maaltijden alleen dan met gezelschap, zo blijkt uit Britse cijfers. Het merendeel vindt dit echter niet zo erg dankzij de afleiding van computer of televisie.

De helft van de Britse vrijgezellen eet minstens een maaltijd per dag alleen. Maar zelfs een kwart van de moeders met een gezin eet 's avonds alleen. Maar velen voelen zich toch niet eenzaam, ze blijven dan in contact met anderen via sociale netwerksites. Het is tegenwoordig een trend om te eten voor je computer, tv of gameconsole. Dit is vooral eigen aan mannen, 60 procent van hen doet dit. Vier op de tien moeders en drie op de tien studenten eten ook meermaals per week aan een elektronisch apparaat.

Andere verrassende cijfers zijn dat meer dan de helft enkel met een vork eet, tegenwoordig leken maaltijden ook meer op een snack. Veertig procent van de bevolking eet 's ochtends, 's middags en 's avonds snacks. Toch is het niet zo dat we niet kunnen koken, het heeft meer met tijdsgebrek te maken. Slechts een op de tien zegt dat ze niet weten hoe te koken, bij vrijgezellen is dit tevens slechts 15 procent. Driekwart van de vrijgezelle mannen koken met bereide dingen of warmen kant-en-klare gerechten, drie op de tien mama's serveert dit minstens een keer per week aan haar gezin. Voeding experte Fiona Hunter zegt dat er genoeg gezonde kant-en-klare opties zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkelinx uit de kleren tegen borstkanker

Onkelinx uit de kleren tegen borstkanker


http://img856.imageshack.us/img856/8828/onkelinx.jpg


Minister van Gezondheid Laurette Onkelinx is uit de kleren gegaan voor de campagne Pink Ribbon in het kader van de strijd tegen borstkanker. Ze poseerde met een exemplaar van het Pink Ribbon Magazine voor haar naakte boezem.

Het magazine brengt reportages, getuigenissen en advies van deskundigen over borstkanker. Ook Laurence Bovy, voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS, de hoofdredactrices van de bladen van tijdschriftenuitgever Sanoma en anderen poseerden voor de campagne.

Sanoma Media Belgium verspreidt vanaf 25 september 350.000 gratis exemplaren van het jaarlijkse Pink Ribbon Magazine. Het magazine wordt over heel België bij de vrouwenbladen van de uitgever aangeboden en via universitaire ziekenhuizen, borstklinieken en andere kanalen verspreid. Vanaf begin oktober zendt Pink Ribbon ook producties uit via digitale televisie.

De lancering van de vijfde editie gaat morgenmiddag gepaard met een feest op het Sint-Katelijneplein in Brussel. Dan wordt ook het Pink Ribbon Fonds officieel bekendgemaakt, dat de strijd tegen borstkanker "in de breedste zin" zal voeren. Met 9.697 nieuwe gevallen per jaar, volgens de meest recente statistieken van het Kankerregister, is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwieke zestiger wil van Cuba naar Florida zwemmen

Kwieke zestiger wil van Cuba naar Florida zwemmen


http://img405.imageshack.us/img405/572/diananyad.jpg

De 62-jarige Diana Nyad vertrekt vrijdag naar Cuba om naar Florida te zwemmen, dat is 166 kilometer. De Amerikaanse langeafstandszwemster zal die tocht afleggen zonder kooi om haar tegen haaien te beschermen. Ze gebruikt wel een elektrisch apparaat om de dieren uit haar buurt te houden.

Ze hoopt andere ouderen te inspireren met haar tocht. "Ik vind echt dat ik nu, op mijn 62ste, in de beste vorm van mijn leven ben", vertelde ze.

Nyad moest vorige maand nog een soortgelijke poging annuleren, nadat ze na 29 uur zwemmen een pijnlijke schouder kreeg. Ze had ook last van hoge golven. De kwieke zestiger had toen ongeveer al tachtig kilometer afgelegd in het water. Haar opgave had niks te maken met haar leeftijd, verklaarde ze achteraf.

De geplande overtocht werd haar in 1997 al eens voorgedaan, door een 22-jarige Amerikaanse. Zij zwom toen wel in een haaienkooi.» Reageer (0)
23-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krimpen kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid

 Krimpen kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid


http://img828.imageshack.us/img828/6513/kleinerworden.jpg


Ben je op zoek naar een cadeautje voor een vriendin die binnenkort 30 wordt? Dan is een paar hoge hakken misschien wel een goed idee. Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat we vanaf die leeftijd beginnen te krimpen. Dat is een natuurlijk proces, maar helaas niet altijd even onschuldig.

Wanneer je zoals de meeste mensen zo'n 1,25 centimeter per tien jaar krimpt, is er niets om je zorgen over te maken. Krimpen is een volstrekt natuurlijk proces, want na verloop van tijd wordt het kraakbeen tussen de wervelschijven dunner, versmalt de ruimte tussen de gewrichten en verlies je spiermassa.

Het wordt echter wel gevaarlijk als je veel meer krimpt, want dat kan wijzen op ernstige gezondheidsproblemen. Kleiner worden is bijvoorbeeld een symptoom van osteoporose, een ziekte die de spieren brozer maakt, waardoor er meer kans is op breuken.

Volgens een recente studie van dr. Marian Hannan van de Harvard Medical School is er een inderdaad een sterk verband tussen krimpen en bepaalde ziektes. "Mannen ouder dan 70 die op twee jaar meer dan 3 centimeter kleiner werden, bleken zo'n 54 procent meer kans te hebben op het breken van een heup", vertelt Hannan.

Volgens dr. Hannan moeten huisdokters hun oudere patiënten dan ook frequenter meten. "Op die manier kunnen ze het risico op een heupfractuur beter voorspellen", zegt ze.

Bij mannen is het lengteverlies veelzeggender dan bij vrouwen. "Dat komt omdat mannen meestal meer spiermassa en een trager botverlies hebben dan vrouwen", zegt dr. Sundeep Khosla van de Mayo Clinic in Rochester. Dat is ook gevaarlijk, want de ziektes kunnen al in een verder stadium zitten als het krimpen uiteindelijk opgemerkt wordt.

Volgens wetenschappers kan je zelf het krimpen vertragen door veel te bewegen, niet te roken en gezond te eten. Verwacht daar echter niet te veel van, want je genen hebben sowieso het meeste invloed op hoeveel je krimpt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Medusa de grootste slang ter wereld?

Is Medusa de grootste slang ter wereld?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Is dit de grootste slang ter wereld? Medusa ziet er in elk geval schrikwekkend uit in attractiepark Edge of Hell in het Amerikaanse Kansas City. Het megabeest lijkt inderdaad recht uit de hel te komen: de reuzepython is bijna acht meter lang, weegt zo'n 136 kilogram en moet door liefst 15 personen vastgehouden worden. En die hebben daar zichtbaar moeite mee . Het slechte nieuws is dat Medusa nog aan het groeien is en dat dit soort monsterslangen zelfs mensen kan opeten.

Medusa zou alvast de grootste slang in gevangenschap zijn. Een team van Guinness Book of World Records is al onderweg naar Kansas om die nieuwe titel officieel te maken. Medusa staat op het punt om de ondertussen overleden Fluffy, een andere python in gevangenschap, van de troon te stoten. Die slang was zo'n 30 cm kleiner dan Medusa.

Larry Elgar, de opzichter van Medusa vertelt op NBC action News dat hij niet geïntimideerd is door de monsterslang. "Ze hebben ooit mensen uit het lijf van dit soort python gesneden. Ze zijn kannibalistisch. Maar angst ontstaat altijd uit een gebrek aan kennis. Ik heb geen schrik. Ik besef maar al te goed dat ze me kan doden. Ik ben ooit bijna gewurgd door een andere python van 'maar' zes meter. Ik was zelfs buiten bewustzijn toen. Ik ken de risico's, maar dat is voor mij geen reden tot angst. Een auto maakt meer doden dan wat dan ook in de wereld. Maar als we erin stappen en vertrekken, dan hebben we toch ook geen angst?"

De slang werd  zeven jaar geleden gekocht als een baby. Medusa was toen slechts zo'n 65 cm lang en zo dik als mijn vinger. Ze is nu zeven jaar en ze blijft nog groeien. Benieuwd waar dat zal eindigen."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopje mirakel: we hebben koffie nodig om onszelf te zijn

Kopje mirakel: we hebben koffie nodig om onszelf te zijn


http://img195.imageshack.us/img195/1665/koffiels.jpg


Twee derde van de Amerikaanse volwassenen drinkt koffie, velen nippen van hun eerste kopje in het uur nadat ze wakker werden.

65 procent van de 1009 ondervraagde Amerikanen die koffie drinken, consumeren gemiddeld 13 kopjes per week. Drie op de vijf heeft cafeïne nodig om de dag te starten. 28 procent van de koffiedrinkers neemt zijn eerste kopje al in het kwartier nadat ze uit hun bed stapten, 68 procent binnen het uur. 57 procent voegt suiker of een andere zoetstof toe, 54 procent zegt dat ze koffie nodig hebben om zichzelf te voelen.

Vandaag is het in de Verenigde Staten nationale koffiedag.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test-Aankoop vraagt aandacht voor slachtoffers medische fouten

Test-Aankoop vraagt aandacht voor slachtoffers medische fouten


http://img64.imageshack.us/img64/6850/medischefouten.jpg


Slachtoffers van medische fouten moeten beter bijgestaan worden. Dat stelt Test-Aankoop (T-A) op basis van een enquête. De consumentenorganisatie hekelt dat het Fonds voor Medische Ongevallen nog niet operationeel is. Dat moet een prioriteit van de nieuwe regering zijn, luidt het.

T-A voerde twee onderzoeken. Meer dan 550 Belgen gaven antwoord over de perceptie van patiëntenveiligheid en medische fouten. Bij een tweede vragenlijst antwoordden meer dan 440 mensen die dachten dat ze tijdens de laatste 10 jaar het slachtoffer waren geweest van een medische fout die leidde tot minstens één week pijn of afwezigheid van school of werk, of tot tijdelijke of langdurige invaliditeit en/of overlijden van hun familielid.
 
In de helft van de gevallen klagen de respondenten over hevige pijn en afwezigheid van school of werk. Bij ongeveer één op de drie leidde de medische fout tot langdurige invaliditeit. Voor de familieleden die overleden, zou dat in meer dan een kwart van de gevallen het gevolg zijn van een fout.
 
Zo'n 70% van zij die denken het slachtoffer geweest te zijn van een medische fout, ondernam verdere stappen. Zeven procent van hen stapt naar de rechter. Driekwart van de ondervraagden die de laatste tien jaar een rechtszaak startten, wacht nog steeds op de uitspraak over hun dossier, bijna één vijfde van hen wacht al minstens vijf jaar. Vaak haken mensen af omdat ze ontevreden zijn over de bijstand.
 
T-A vraagt dat het Fonds voor Medische Ongevallen na enkele jaren een evaluatie krijgt omdat enkel mensen enkel bij ernstige fouten in aanmerking komen voor een vergoeding. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees hield zes vrouwen als seksslaven in kelder gevangen

Chinees hield zes vrouwen als seksslaven in kelder gevangen


http://img28.imageshack.us/img28/2724/seksslaven.jpg


De Chinese politie heeft een man gearresteerd die zes vrouwen twee jaar lang in een kelder had opgesloten als seksslaven. Dat meldt de Shanghai Daily. De politie vond vier vrouwen terug in de benepen kelder, die verdeeld was in twee kleine kamertjes die enkel bereikbaar waren door een smalle tunnel en afgesloten door zware metalen deuren. Onder de vloer van de kelder werden de lichamen van twee andere vrouwen gevonden.

Volgens de politie werkte de 34-jarige Li Hao een jaar lang aan zijn duivelse kelder. Hij bouwde die onder een winkelruimte die hij huurde, zodat hij ongestoord kon verder werken. Eens de kelder afgewerkt was, ging hij in de karaokebars van Luoyang in de provincie Henan op zoek naar meisjes die hij verleidde en mee naar zijn kelder nam.

Li Hao had blijkbaar de nodige charmes, want de vrouwen vielen als bosjes voor hem en dus had hij geen probleem om ze mee te lokken. Eens opgesloten, bracht hij ze om de twee dagen voedsel en leefde hij vijftien dagen per maand samen met hen terwijl zijn vrouw in de veronderstelling was dat hij als nachtwaker aan het werk was.

Ondanks hun schrijnende leefomstandigheden, beschouwden zijn slachtoffers Li Hao als hun 'echtgenoot' of 'grote broer'. Volgens de politie maakten de vrouwen zelfs af en toe ruzie over wiens beurt het was om met hem de lakens te delen. Om zijn 'vrouwen' duidelijk te maken dat ze gehoorzaam moesten zijn, zou hij één van zijn slachtoffers voor de ogen van de anderen hebben doodgeklopt en vervolgens begraven hebben onder de vloer. Het andere slachtoffer zou zijn omgekomen tijdens een van de vele ruzies tussen de vrouwen onderling.

De Chinees liep uiteindelijk tegen de lamp toen hij een van zijn slachtoffers terug de bewoonde wereld instuurde om als prostituee wat bij te verdienen. Ze verwittigde echter de politie, die de overige drie slachtoffers kon bevrijden. Eén van hen werd alsnog gearresteerd omdat ze verantwoordelijk zou zijn voor de dood van een ander slachtoffer. De vrouw van Li Hao ontkent alle betrokkenheid. (br.hln» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Murray Head - One Night in Bangkok

Murray Head - One Night in Bangkok

Klik op de foto om hem te beluisteren

Murray Head (Londen, 5 maart 1946) is een Engelse acteur en zanger.

Murray Head is de zoon van een documentairemaker en een actrice. Zijn jongere broer Anthony Stewart Head is bekend van Buffy the Vampire Slayer.

Murray Head zong de rol van Judas Iskariot op de albumversie van de musical Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber. Rond dezelfde tijd speelde hij mee in de film Sunday Bloody Sunday', die een Oscar won. Ondanks deze successen bleef hij voor het grote publiek een grote onbekende. In 1984 was hij één van de sterren in de musical Chess. Het lied One Night in Bangkok uit deze musical werd een grote hit in Nederland en bereikte de 1e plaats in de Nationale Hitparade. De muziek van dit nummer is geschreven door Benny Andersson en Björn Ulvaeus van ABBA en de teksten door Tim Rice.

Head heeft vanaf 1973 met wisselend succes een aantal singer-songwriter albums uitgebracht. Na jaren stilte vanaf 1995 komt in 2007 het album Tête à Tête uit.» Reageer (0)
22-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je hond kon praten, zou hij dit zeggen

Als je hond kon praten, zou hij dit zeggen


http://img836.imageshack.us/img836/7883/jehond.jpg


We zouden maar al te graag weten hoe onze hond zich voelt, maar helaas kan hij dat niet vertellen. Toch kan je uit het gedrag van je hond meestal afleiden wat hij bedoelt. Met andere woorden: dit zou je hond zeggen als hij kon praten.

"Ik wil je beschermen"

Jij bent misschien het baasje van je hond, maar op één of andere manier is hij ook jouw baasje. Dat wil zeggen dat hij er alles aan zal doen om jou te beschermen, maar ook om je voor zichzelf op te eisen.

"Als een hond op je voeten gaat zitten, wil hij eigenlijk zeggen: jij bent van mij, want jij ruikt naar mij, niemand anders mag in jouw buurt komen", zegt dierenexperte Jennifer Brent. Daarvoor heeft een hond drie redenen: hij wil zeker zijn dat hij een belangrijke plaats heeft in jouw leven, hij wil andere honden laten zien dat je bezet bent én hij wil je beschermen. Dat is overigens ook de reden waarom een hond blaft naar vreemde bezoekers of gromt naar zijn soortgenoten.

"Ik weet dat je slechtgezind bent"

Of je nu een stresserende dag had op het werk of ruzie maakte met je partner, je hond zal aanvoelen dat er iets mis is. Meer nog: hij zal jouw gevoelens overnemen.

"Het spreekt voor zich dat je huisdier gestresseerd is als jij dat ook bent. Ze stellen hun stemming af op die van jou", zegt huisdierexpert Marty Becker. "Vergeet niet dat jij ook degene bent die je hond kan doen relaxen. Streel hem waar hij dat het liefst heeft. Waarschijnlijk zal ook jij daardoor kalmeren."

"Ik heb meer beweging nodig"

Als je hond zijn behoefte doet op je vloer, aan de meubelen knabbelt of rond de keukentafel loopt, dan wil hij je wellicht vertellen dat hij een actiever leven wil.

"Verveling is één van de voornaamste oorzaken voor gedragsproblemen bij een hond", zegt Brent. "Per dag heeft een hond zo'n 45 tot 60 minuten fysieke beweging nodig en 15 minuten gedragstraining", vult dr. Becker aan.

"Ik ben bang dat je niet terug zult komen"

De meeste honden zullen een paar keer blaffen als je het huis verlaat, om aan te geven dat je hen vergeet mee te nemen. "Maar sommige honden reageren nog veel heviger", zegt dr. Becker. "Ze worden gek, omdat ze denken dat je niet terug zult komen. Daarom vallen ze de deur aan die je gebruikte om naar buiten te gaan. Ze zijn agressief en destructief."

Als je dit gedrag herkent bij jouw hond, raadt dr. Becker aan om hulp te zoeken bij een een gedragsspecialist. Het kan ook al helpen om je hond iets lekkers te geven voor je weggaat, dat zal hem afleiden.

"Ik ben geen mens"

Het lijdt geen twijfel dat je hond deel uitmaakt van je familie, maar dat wil niet zeggen dat je hem daarom moet behandelen als een echte mens. "Het is een groot probleem dat baasjes geloven dat hun hond denkt als een echte mens", weet columniste Gina Spadafori.

"Als je hond in huis plast of kauwt op de afstandsbediening, wil dat echt niet zeggen dat hij wraak probeert te nemen", zegt de experte. "Een hond reageert nooit op een emotionele of rationele manier. Als hij zulke dingen doet, gaat het veeleer om een gebrek aan opvoeding. Ofwel toont het aan dat je hond ziek is of stress heeft. Het is dus erg belangrijk dat je de oorzaak voor zijn gedrag vindt", aldus Spadafori. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood op Rubens' schilderijen verkleurt naar zwart

Rood op Rubens' schilderijen verkleurt naar zwart


http://img716.imageshack.us/img716/2701/rubensi.jpg


De typerende vermiljoenrode verf die Pieter Paul Rubens gebruikte, verkleurt langzaam naar zwart met daarop de vorming van een witte korst. Dat stelden onderzoekers van de Antwerpse universiteit vast. Het proces is volgens hen wellicht niet om te keren, maar kan misschien worden vertraagd of gestopt.

Gaat de kunstliefhebber best nog snel even naar het vuurrode gewaad van Johannes kijken op de Rubens' De Kruisafneming? Misschien wel, waarschuwt de Universiteit Antwerpen. "De vermiljoenrode verf die Rubens gebruikte, is aan het verkleuren", zegt chemieprofessor Koen Janssens. "En dat proces is onomkeerbaar."
 
De onderzoekers bekeken met röntgenstralenbundels wat er in kunstwerken gebeurt. "In schilderijen zijn heel wat chemische processen actief, die maken dat de werken er op middellange termijn wel eens helemaal anders zouden kunnen uitzien", legt Janssens uit.
 
Bij Rubens' rood gaat het om een wijziging in het kwiksulfide, waaruit vermiljoen bestaat. "Eenzelfde verkleuring zagen we al in Romeinse fresco's. Maar in sommige van de schilderijen van Rubens en een aantal van zijn tijdgenoten verloopt het proces veel sneller. Misschien omdat de verfkwaliteit in de tijd van Rubens minder was. In de eeuwen voordien hanteerden de gilden strenge kwaliteitsvoorschriften, maar vanaf de zeventiende eeuw kalfde de gildewerking af en daarmee ook het respect voor sommige regels."
 
Om het verkleuringsproces af te remmen, raden de onderzoekers aan de schilderijen zo goed mogelijk te isoleren. Met vernislagen, luchtfilteringssystemen die fijnstofdeeltjes weren, minder licht en eventueel transparante wanden tussen de schilderijen en de museumbezoekers.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind een jaar op kot sturen kost 12.000 euro

Kind een jaar op kot sturen kost 12.000 euro


http://img535.imageshack.us/img535/9158/opkot.jpg


Ouders spenderen bijna zevenduizend euro per jaar aan een zoon of dochter op kot. Met kosten zoals voeding en kledij erbij, stijgt de investering zelfs tot bijna twaalfduizend euro, zo schrijven de Coreliokranten op basis van berekeningen van het Centrum voor Budgetadvies en -onderzoek (Cebud).
 
De huur van een kamer en het verbruik van elektriciteit, gas en het internet wegen het meest op een studentenbudget. Alles samen kost dat jaarlijks minstens 3.867 euro. Tel daar het zakgeld, inschrijvingsgeld, cursussen, een laptop en een treinabonnement bij, en u komt uit op bijna zevenduizend euro.
 
Volgens het Cebud, dat aan de Katholieke Hogeschool Kempen verbonden is, liggen de uiteindelijke kosten voor een kotstudent zelfs nog hoger, op 11.925 euro. In zijn studie telt het Cebud onder meer de uitgaven voor voeding, kledij en de gezinswoning mee. Maar dat zijn kosten waar elk gezin met opgroeiende kinderen mee te maken krijgt, of ze nu studeren of niet.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oorzaken van haarverlies

Mogelijke oorzaken van haarverlies


http://img683.imageshack.us/img683/8345/haatverlies.jpg


De Amerikaanse wetenschappers bestudeerden 84 vrouwelijke identieke tweelingen, ze vulden vragenlijsten in over hun levensstijl, lieten hun bloed op hormonen analyseren en hun haar werd bestudeerd. De vorsers wilden identieke tweelingen omdat ze dezelfde genen hebben waardoor een genetische oorzaak uitgesloten kan worden.

Uit de resultaten blijkt dat hoe langer een vrouw heeft gerookt, hoe groter haar risico op haarverlies is. Een geschiedenis van huidaandoeningen draagt ook bij tot het probleem. Haarverlies bij vrouwen werd in verband met diabetes, bepaalde huidziekten en een nicotineverslaving gebracht. Enkele drankjes per week verhoogdenhet risico op haarverlies aan de slapen, terwijl overgewicht dat aan de kruin deed. Wie koffie drinkt, zich tegen de zon beschermt en gelukkig getrouwd is, loopt het minste kans op kaalheid.

De onderzoekers bestudeerden ook de oorzaak van haarverlies bij mannen, daaruit blijkt dat stress niet hetzelfde effect op hen heeft. Roken, hevig drinken en blootstelling aan de zon had dit wel kaalheid als gevolg. Wie niet regelmatig sport, een hoge bloeddruk en schilfers heeft, loopt meer risico op een kale kruin. Wie sport in de zon heeft een hoger risico op dunner wordend haar.

Voorzitter van het departement van plastische chirurgie van de Amerikaanse school Case Western Reserve Bahman Guyuron gelooft dat de burgerlijke stand van een vrouw haar humeur treft. "Stress is waarschijnlijk het aspect van een scheiding wat leidt tot haarverlies bij vrouwen. Andere stresserende situaties als het krijgen van kinderen kunnen het kapsel van vrouwen op dezelfde manier treffen." 

Professor Doris Day is niet verbaasd over de link tussen een scheiding en haarverlies bij vrouwen. "Dit is geen schokkend resultaat. Stress treft mannen op een andere manier, haarverlies kan hierdoor dus anders zijn bij hen. Het verband tussen het brein en het lichaam is erg sterk. Probeer het perspectief te behouden dingen te relatieveren en voor een open geest te zorgen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brokstukken van satelliet smakken morgen op Aarde

Brokstukken van satelliet smakken morgen op Aarde


http://img820.imageshack.us/img820/7069/satelliet.jpgOpgepast voor vallende satellieten! Een afgedankte satelliet komt steeds dichter bij onze atmosfeer en zou morgen op onze planeet neersmakken. Aangezien de satelliet niet volledig zal opbranden, probeert NASA in de loop van de dag te voorspellen waar de brokstukken zouden kunnen vallen. In totaal zouden 26 stukjes, goed voor een gezamenlijk gewicht van meer dan een halve ton, de grond raken.

NASA is er echter wel gerust in. Het is nog te vroeg om te voorspellen waar de brokstukken terecht zullen komen, maar de kans is groot dat ze in zee zullen landen. Ongeveer driekwart van onze planeet bestaat immers uit water.

De satelliet is de grootste die de voorbije 32 jaar op Aarde stortte. Volgens de eerste voorspellingen zou hij de atmosfeer boven de Stille Oceaan bereiken. De satelliet zal in 100 stukken uit elkaar vallen, maar het grootste deel van het gevaarte zal gewoon opbranden. Op enkele brokstukken na, waarvan het zwaarste zo'n 150 kilo zou wegen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu te koop: eerste pil die rimpels doet verdwijnen

Nu te koop: eerste pil die rimpels doet verdwijnen


http://img508.imageshack.us/img508/7153/rimpelsverdwijnen.jpg


Het geheim om je rimpels kwijt te raken, zit vanaf nu in een pil. Vanaf vandaag wordt een anti-agingmedicijn verkocht dat kraaienpootjes met een derde belooft te beperken.

Britse wetenschappers ontwikkelden een pil die je drie keer per dag moet nemen. Uit tests bij 480 vrouwen blijkt dat deze lijntjes rond de ogen met 30 procent in 14 weken kan verminderen. Het bevat een mengeling van voedingsextracten als vitamine C en E, isoflavonen uit soya, lycopeen uit tomaten en omega-3 uit visolie, die worden allemaal momenteel als voedingssupplementen verkocht. Deze pakken volgens de onderzoekers de genetische oorzaken van veroudering aan.

Uit Britse, Franse en Duits tests bij 110 vrouwen blijkt dat wie deze pil neemt duidelijk meer collageen aanmaakt dan wie een placebo neemt. De proefpersonen hadden gemiddeld 10 procent minder kraaienpootjes, maar in sommige gevallen namen deze met 30 procent af binnen drie en een half maanden. Dit zou de eerste pil zijn waarvan bewezen is dat deze je echt jonger laat lijken. Je betaalt iets minder dan 40 euro voor een maand. Naarmate vrouwen ouder worden, daalt hun niveau van oestrogeen en produceert hun huid minder collageen, een stof die je gelaat egaal en elastisch maakt. De meeste anti-rimpel crèmes werken in op de bovenste laag van de huid en krijgen daarom de kritiek niet efficiënt te zijn. 

Professor John Casey zegt dat het middel werkt door de genen te activeren die oestrogeen en collageen produceren, dit beperkt rimpels en schade door de zon in de diepere lagen van de huid. "We gebruikten ingrediënten waarvan bewezen is dat ze de oorzaken van veroudering aanpakken, hierdoor gaan oude zich als jonge cellen gedragen. Vijf jaar lang hebben we de ingrediënten op honderden vrouwen getest. Deze combinatie kan diepe rimpels in 14 weken verminderen. Momenteel is er niets op de markt die dat kan evenaren." (br.hln)

De pil wordt verkocht op www.dovespa.co.uk.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Bolton - How am I Suposses

Michael Bolton - How am I Suposses

Om hem te beluisteren druk op de foto


Michael Bolton, geboren als Michael Bolotin (New Haven, 26 februari 1953) is een Amerikaans acteur, schrijver en zanger, voornamelijk bekend om zijn rock-ballads en zijn tenor-stem.

Hij verkocht tot op heden 53 miljoen albums wereldwijd, had acht top-tien albums en twee nummer een hits. Won diversen prijzen waaronder American Music Award en Grammy Award. In Nederland is Bolton vooral bekend om zijn 1990-hit How Am I Supposed to Live Without You.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze courtisanes verdienen 10.000 euro per nacht

Deze courtisanes verdienen 10.000 euro per nachtDe Britse Serena zegt van zichzelf geen prostituee te zijn, maar een courtisane. Ze ontvangt geld voor haar gezelschap, niet voor de seks.

De 25-jarige courtisane woont in Londen en reist de hele wereld af voor ongecompliceerde, discrete seks. Ze heeft een universitair diploma en ziet er altijd prachtig uit. Haar outfits zijn altijd vlekkeloos, ze kan over koetjes en kalfjes praten op chique recepties, maar ook mannen in de slaapkamer entertainen. Ze behoort tot een club van dure escortmeisjes, klaar om de rijkste en meest invloedrijke mannen ter wereld te dienen. De vraag naar dit soort meisjes is zo hoog dat ze makkelijk 10.000 euro per dag kan verdienen.

Een 'collega' legt uit wat haar job net inhoudt: "We zijn opgeleide vrouwen, die gevat en gesofisticeerd zijn, we hebben een groot stuk van de wereld gezien, klassevol, erg discreet en kunnen haast over alles meepraten. De ideale eigenschappen dus om het perfecte gezelschap voor een man met standing te zijn. De mannen die haar diensten willen inhuren zoeken naar een belevenis met een zelfzekere, ervaren vrouw en geen snelle bevrediging."

Serena beaamt dat: "Ik heb voor dit beroep gekozen omdat ik het wou, niet omdat het nodig was. Deze job past bij mijn persoonlijkheid en talenten, er moet een bepaalde chemie in de lucht hangen, die je opbouwt tijdens een of meerdere diners. Ik ben erg exclusief, dus ik heb maar een paar afspraken per maand. Ik ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit." Een andere trend bij escortemeisjes is een tripje plannen naar een chique event als de Grand Prix van Monaco en daar verschillende afspraken te plannen. Zo kunnen ze werk met plezier combineren.

Vaak hebben deze courtisanes nog een andere, normale job. Ze worden niet alleen beloond met geld, maar krijgen cadeautjes, daarom staan vaak op de websites hun favorieten merken van kledij of parfum. Sophie, een escorte die in Parijs werkt spreekt vijf talen en is dol op Chanel, maar ze houdt ook van beautybehandelingen of champagne. De trend van het uit de biecht klappen van escortemeisjes werd gestart door professor Brooke Magnanti, zij had een anonieme blog over haar dubbelleven als een professor en escortemeisje onder de naam Belle du Jour. Er werd zelfs een tv-serie over gemaakt, Confessions of a Call Girl. "Sommige sekswerkers maakten erge dingen mee, maar ik niet", aldus Magnanti.

De term courtisane stamt uit het 19e eeuwse Parijs. Deze vrouwen stonden bekend om hun schoonheid, seksuele diensten en intelligentie. Ze werden gesteund door de rijke adel, zodat ze in alle luxe konden leven. In ruil voor hun trouwe diensten en discretie kregen ze een chique woonst, die ze naar eigen smaak konden inrichten en werden ze overladen met juwelen en andere dure cadeaus. (br.hln)» Reageer (0)
21-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astronauten langzaam blind

Astronauten langzaam blind


http://img820.imageshack.us/img820/1361/astronautennasa.jpg

Als de NASA doorzet met haar plannen om astronauten naar Mars te sturen, is de kans groot dat die daar niks te zien krijgen als ze aankomen omdat ze langzaamaan blind worden. Steeds meer astronauten klagen immers over het feit dat hun zicht fel achteruit als ze maanden in het Internationaal Ruimtestation ISS hebben doorgebracht. Dat meldt de Orlando Sentinel.

Eens de astronauten terug op aarde zijn, komt hun zicht geleidelijk aan wel terug. Maar NASA vreest nu dat een drie jaar durende missie naar Mars voor veel grotere problemen zou kunnen zorgen.

"Niemand is ooit lang genoeg in de ruimte geweest om te weten hoe dit kan evolueren", zegt een neurochirurg in de krant. "Als ze effectief starten met missies naar Mars, is het niet de bedoeling dat ze daar uiteindelijk met een bende blinde astronauten aankomen."

NASA erkent dat het probleem mogelijk gevolgen heeft voor de Mars-missie en heeft een aantal wetenschappers onder de arm genomen om het fenomeen te onderzoeken. De ruimtevaartorganisatie laat haar astronauten ondertussen speciale brillen dragen in het ISS. (br.hln )» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet is toevluchtsoord voor kersverse mama's

Internet is toevluchtsoord voor kersverse mama's


http://img225.imageshack.us/img225/1349/internetj.jpg


Nieuwe mama's zitten uiteraard met een heleboel vragen na de geboorte van hun eerste kind. Vroeger gingen ze daarvoor ten rade bij hun eigen moeder of bij vriendinnen, maar nu blijkt het internet de nieuwe gids voor kersverse mama's.

Dat is althans gebleken uit een onderzoek van internetgigant Google. Zij stelden vast dat de zoekopdrachten van nieuwe mama's in de eerste week na de geboorte sterk toenemen.

De meest gestelde vragen waren:
- Hoe vervang ik een luier?
- Hoe stop ik een baby in bad?
- Hoe leg in een baby en bed en help ik hem de hele nacht doorslapen?

Vroeger lieten nieuwe mama's zich vooral bijstaan door hun eigen moeder of vriendinnen. Google denkt dat ze zich schamen voor de 'simpele' vragen en daarom het anonieme en comfortable internet verkiezen. Het is echter ook mogelijk dat de zoekmachine geen vervanger is, maar slechts aanvullende informatie biedt.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!