NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slimste koffiekeuze

De slimste koffiekeuze


http://img690.imageshack.us/img690/9353/koffie.jpg


De mythe die zegt dat koffie ongezond is, blijkt moeilijk te weerleggen. Het zwarte goud bestrijdt nochtans rimpels, verkleint het risico op Alzheimer én geeft meer zin in seks. Helaas wil dat niet zeggen dat een kopje koffie ook goed is voor je lijn. Als je echter kiest voor de juiste soort, kan je de calorieën beperken.

Nutritioniste Angela Dowden onderzocht verschillende soorten koffie en gaf punten op gezondheid. Een overzicht:

Cafetièrekoffie: 3/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, 120 mg cafeïne per kopje

Het is helemaal niet gezond om ongefilterde koffie te drinken. Die maak je meestal in een cafetière, een glazen pot waairn je heet water en grof gemalen koffie samenvoegt. "Uit recent onderzoek is gebleken dat cafetièrekoffie veel cafestol bevat, een stof die enorm slecht is voor onze cholesterol", zegt Dowden.

Zwarte filter: 6/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, 169 mg cafeïne per kopje

Door koffie te filteren, verwijder je de schadelijke cafestol. Een hoge consumptie van gefilterde koffie heeft dan ook geen effecten op onze cholesterol. Deze koffie bevat echter wel ontzettend veel cafeïne. "Probeer 's avonds dus geen zwarte gefilterde koffie te drinken, anders heb je gegarandeerd slaapproblemen", waarschuwt Dowden.

Latte: 7/10
95 calorieën, 3,5 gram vet, 75 mg cafeïne (gemaakt met halfvolle melk)

Een latte is eigenlijk een espresso met heel veel melk. Een klein kopje verschaft al 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium. Aangezien het ook een bron van eiwitten is, kan je deze koffie gebruiken om je eetlust in te tomen. "Bovendien kan je 30 calorieën besparen door halvolle in plaats van volle melk te gebruiken."

Oploskoffie: 7/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, 100 mg cafeïne per kopje

Oploskoffie is een goeie keuze omdat de korrels geen cafestol bevatten, dus er is geen gevaar voor de gezondheid van je hart. Bovendien bevat oploskoffie ook minder cafeïne.

Decafeïné: 8/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, net zoals de cafeïne

Volgens een Amerikaanse studie bij zo'n 28.000 vrouwen doet het drinken van zes kopjes decafeïne het risico op diabetes dalen. "Koffie bevat een aantal fytochemicaliën, die de insuline-producerende cellen in onze alvleesklier beschermt", weet de nutritioniste. "De cafeïne in gewone koffie breekt die bescherming echter af, dus kiezen voor decafeïne is een goed idee."

Espresso: 4/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, 75 mg cafeïne per kopje

Hoewel het gaat om een heel klein kopje koffie, bevat deze koffie erg veel cafeïne. Geen probleem als je deze soort met mate drinkt, maar wel als je dagelijks een aantal dubbele espresso's achteroverslaat om een stressvolle dag door te komen. "De combinatie van cafeïne en stress kan leiden tot een hoge bloeddruk", zegt Dowden.  "Bovendien bevat een espresso ongeveer één derde tot half zoveel cafestol als een cafetièrekoffie." Geen aanrader dus.

Cappuccino: 6/10
80 calorieën, ongeveer 75 mg cafeïne (gemaakt met halfvolle melk)

Een cappuccino bestaat uit een espresso-shot en ongeveer evenveel warme melk, aangevuld met een derde melkschuim. Elk kopje levert ongeveer één vierde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium. Het toevoegen van extra chocoladepoeder zorgt ervoor dat cappuccino iets minder gezond is dan een latte.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens - Not an addict


Sarah Bettens - Not an addict

Klik op de foto om haar te beluisteren» Reageer (0)
12-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beth Hart - Over you

Beth Hart - Over you

Klik op de foto om ze te beluisteren

Beth Hart (24 januari 1972) is een Amerikaanse zangeres die in Nederland bekend werd door haar hit L.A. song (Out of this town). Haar liedjes lijken een beetje op die van Janis Joplin en Joan Armatrading, maar haar stem is rauwer. In de vroege jaren negentig verscheen zij voor het eerst in de publiciteit door een talentenjacht waar ze $ 100.000 won.

Haar eerste album, Immortal (Atlantic, 1996), werd opgenomen toen ze nog verslaafd was aan drugs en alcohol. Haar tweede album heet Screamin' for My Supper (Atlantic, 1999). Zij is voor dit album beïnvloed door Etta James, maar schrijft haar teksten over haar eigen problemen. The L.A. song was een hit in haar thuisland de V.S. Haar derde is Leave the light on. Door de titelsong verwierf zij in 2004 redelijke bekendheid in Nederland. Dit album gaat over het vechten tegen haar problemen: drugs en alcohol. Ze bracht in 2005 een dvd uit waarop haar concert in Paradiso staat. Daarop is duidelijk haar stijl van optreden te zien: ruig en vol passie. In 2007 bracht ze het album 37 Days uit. INmiddels is in 2010 haar nieuwste album "my california" uitgekomen dat veel onder de aandacht is gebracht bij onder andere radio 2. Ook volgde een clubtour door Nederland met o.a. optredens in Paradiso Amsterdam en 013 in Tilburg. Life is Calling is de nieuwe single van dit album.
» Reageer (0)
11-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William Turner 1775 - 1851 was een Engelse romantische kunstschilder

William Turner 1775 - 1851 was een Engelse romantische kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenThe Fighting "Temeraire"Joseph Mallord William Turner (Covent Garden (Londen), waarschijnlijk 23 april 1775 - Chelsea (Londen), 19 december 1851) was een Engelse romantische kunstschilder, die vooral landschappen en met name marines schilderde.

De vader van Turner, ook William, was een pruikenmaker die later kapper werd. Zijn moeder, Mary Marschall, was huisvrouw. Zij werd mentaal gezien in de loop der jaren steeds instabieler, wellicht deels veroorzaakt door het jonge overlijden van het zusje van Turner in 1786. Turners moeder stierf in 1804, inmiddels opgenomen in een gesticht voor geestelijk gestoorde mensen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/turner_3.jpg?t=1315753682
Wellicht door deze problemen werd Turner in 1785 naar zijn oom van moederszijde gestuurd, in Brentford, een destijds kleine stad ten westen van Londen op de oever van de Thames. Daar toonde hij voor het eerst belangstelling voor schilderen. Een jaar later ging hij naar school in Margate in Kent, ten oosten van Londen, in het gebied van het estuarium van de Theems. Tegen die tijd had hij al vele schilderijen gemaakt, die zijn vader in de etalage van zijn zaak exposeerde.

Turner ging op slechts 15-jarige leeftijd naar de Royal Academy of Art, de president van de academie zat de commissie voor die hem toeliet. Een aquarel van Turner werd geaccepteerd voor de zomertentoonstelling van de academie in 1790, slechts na één jaar studie. Turner exposeerde zijn eerste schilderij met olieverf in 1796. Turner werd als schilder van het Britse landschap enorm populair bij het publiek.

Turner wordt over het algemeen gezien als de "schilder van het licht". Hoewel hij vooral bekend is om zijn olieverfschilderijen van zeer grote afmetingen, ziet men hem ook als een van de grondleggers van de Engelse aquarellandschapschilderkunst.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Heidelberg.jpg?t=1315753712
Turner reisde veel in Europa. Hij begon in Frankrijk en Zwitserland in 1802, en bezocht in hetzelfde jaar nog het Louvre in Parijs. Hij kwam daarbij zowel onder de indruk van het landschap in de Alpen, maar hij zag ook het werk van Nicolas Poussin en Claude Lorrain. Zelfs in 1812 schilderde hij nog een werk Hannibal trekt over de Alpen. Later bezocht Turner diverse malen Venetië, waarbij hij onder de indruk kwam van het werk van Titiaan en Veronese. In 1807 verscheen het eerste van een serie van boeken van Turner, Liber studiorum, geïllustreerd met eigen werk, waarin hij zijn visie op het landschap literair weergaf.

De latere werken van Turner vertonen steeds meer een aquarelachtig vervloeiing van de vormen. Zijn werken waarin voorwerpen geheel versmelten met het licht werden door het publiek echter minder goed begrepen dan zijn eerdere landschapsschilderijen. Door deze werken wordt Turner vaak onterecht gezien als een 'voorloper' van de Franse schilderstroming, het impressionisme. Echter, wanneer we Turner daadwerkelijk vergelijken met het Impressionisme zien we dat de overeenkomsten minimaal zijn. Daarnaast is er geen sluitend bewijs dat de Impressionisten het werk van Turner kenden toen zij hun schilderstijl ontwikkelden. Het Impressionisme ontwikkelde zich in de jaren '60 van de 19e eeuw, en deze schilders leerden Turner waarschijnlijk pas kennen in 1871, toen Monet en Pissarro in Londen verbleven.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/venice.jpg?t=1315753697
Een van de beroemdste schilderijen is de The Fighting "Temeraire" Tugged to her Last Berth to be Broken Up, geschilderd in 1839. Dit doek hangt in de National Gallery in Londen. Het laat de laatste reis zien van dit oorlogsschip met 98 kanonnen dat onder Nelson in de Zeeslag bij Trafalgar in 1805 een grote rol had gespeeld. Het schip wordt op het schilderij gesleept door een stoomschip, waarmee Turner de teloorgang lijkt uit te drukken van de Britse zeemacht aan de moderne techniek. Niettemin schilderde Turner vaak en graag moderne schepen en treinen. De symboliek van het schip dat wegvaart van de zonsondergang versterkt de uitdrukking van verlies. De kleuren van de zon zijn met grove streken geschilderd, maar het tuig van het schip is juist uitermate nauwkeurig in beeld gebracht.

Na het lezen van het in 1840 het Engels vertaalde boek over kleurenleer van Goethe bracht Turner de levensprocessen in verbinding met kleuren. Deze theorie over de versmelting van kleur leidde tot bijna abstracte werken van grote afmetingen, zoals het werk Regen, stoom en snelheid (91x122 cm), waarin vanuit vage verten met regenslierten en storm een kleine stoomlocomotief met een sliert wagens op de kijker afrijdt.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/william-turner-1.jpg?t=1315753663
Turner trouwde nooit, hoewel hij een maîtresse had, Sarah Danby, bij wie hij twee dochters verwekte.

Op latere leeftijd werd Turner excentriek. Hij had weinig vrienden, behalve dan zijn vader, die 30 jaar lang bij hem woonde, en hem tenslotte als assistent bijstond in zijn atelier. Turners vader overleed in 1829, waarop hij regelmatig depressieve aanvallen had. Turner overleed in 1851 in zijn huis in Cheyne Walk, Chelsea, bij Londen. Op zijn verzoek werd hij begraven in St Paul's Cathedral, waar hij naast Sir Joshua Reynolds ligt.

Turner liet een groot fortuin na, dat hij bestemd had om "decaying artists" te ondersteunen. Zijn collectie schilderijen verviel aan de Britse overheid, en hij wilde dat er een speciale galerie zou worden gebouwd om deze op te hangen. Dit kwam er echter niet van, vanwege een ruzie tussen zijn erfgenamen over de rechtsgeldigheid van zijn testament. Twintig jaar na zijn dood werden de schilderijen overgedragen aan het British Museum. Deze collectie, die bestaat uit 300 olieverf schilderijen en rond 30,000 schetsen en aquarellen, waaronder 300 schetsboeken, bevindt zich momenteel in de Tate Gallery in Londen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florence +The Machine - Drumming Song

Florence +The Machine - Drumming Song

Klik op de foto om ze te beluisteren


Florence and The Machine is een Britse band geformeerd rond zangeres en frontvrouwe Florence Welch. De muziek kan het beste worden omschreven als door soul geïnspireerde indie.

Florence and The Machine brak door in 2008 toen ze via het BBC-muziekprogramma BBC Introducing de mogelijkheid kreeg om op het festival South by Southwest te spelen. Ze stond in het voorprogramma van MGMT en was te zien op het Glastonbury Festival en het Reading en Leeds Festivals. In juni 2008 verscheen de eerste single, Kiss With A Fist, welke tot een 51e plek in de UK Singles Chart reikte. Bij de Brit Awards in februari 2009 kreeg Florence and The Machine de Critics' Choice Award, een door muziekcritici bepaalde prijs voor nieuw talent.

Vanaf maart 2009 werd Kiss With A Fist gebruikt in een televisiecommercial van Nike. Op 6 juli 2009 werd het debuutalbum Lungs uitgebracht. In de zomer van 2009 wordt opgetreden op verschillende festivals, zoals Glastonbury, Lowlands en het Duitse Hurricane.

In 2011 werd hun liedje "Dog Days Are Over" gebruikt voor het reclamefilmpje van de iPad 2 van Apple.

Zangeres Florence Welch (geboren in 1986) is het middelpunt van Florence and The Machine. Verder bestaat de band uit Robert Ackroyd (gitaar), Christopher Lloyd Hayden (drums), Isabella Summers (keyboard) en Tom Monger (harp). Devonte Hynes, alias Lightspeed Champion, heeft deel uitgemaakt van Florence and The Machine.

De teksten en muziek van de band zijn door Welch samen met bassist Alex James van Blur geschreven.» Reageer (0)
10-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PJ Harvey - Rid of Me

PJ Harvey - Rid of Me

Klik op de foto om haar te beluisteren


PJ Harvey, eigenlijk Polly Jean Harvey (Yeovil (Somerset), 9 oktober 1969) is een Britse gitariste/singer-songwriter.

PJ Harvey werd geboren in Yeovil, in het zuiden van Engeland en bracht haar jeugd door het kleine dorpje Corscombe. Reeds op jonge leeftijd brachten haar ouders PJ in contact met blues, jazz en art-rockmuziek. Haar moeder organiseerde jazzconcerten in Corscombe en in ruil voor een slaapplaats gaven de diverse muzikanten PJ muziekles. Later vertelde ze dat dit haar enorm heeft beïnvloed in haar verdere carrière. PJ Harvey studeerde acht jaar lang saxofoon. In haar eerste bands (Bologna, the Polekats, the Stoned Weaklings and Automatic Dlamini) bespeelde ze dit instrument nog vaak. PJ Harvey's carrière begon eigenlijk pas écht bij de groep Automatic Dlamini, waarna ze samen met ex-Automatic Dlaminilid Rob Ellis (drums) en Ian Olliver (bas) de band PJ Harvey opricht. Het trio had het in het begin echter moeilijk. Hun eerste optreden in Sherborne's Antelope Hotel was zo verschrikkelijk rampzalig dat de eigenaar hen vroeg te stoppen met spelen, omdat ze al zijn gasten wegjoegen.

Rond die tijd studeerde ze beeldhouwkunst aan het Central Saint Martins College of Art & Design in Londen. Maar toen haar carrière in de muziek in de lift kwam heeft ze deze studie voortijdig afgebroken.» Reageer (0)
09-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cream - Born Under A Bad Sign

Cream - Born Under A Bad Sign

Klik op de foto om ze te beluisteren


De Engelse band Cream werd in 1966 gevormd op initiatief van drummer Ginger Baker. De band zou de standaard zetten voor rockbands die bestonden uit een drummer, een bassist en een gitarist, zogenaamde powertrio's.

Baker kende bassist Jack Bruce uit bands als de Graham Bond Organisation en de band van Alexis Korner. Bruce had enige tijd met Eric Clapton gespeeld in John Mayall's Bluesbreakers. De beslissing om met elkaar een band te beginnen werd genomen na een jamsessie bij Baker thuis. Naar eigen zeggen vond ieder bandlid de andere twee leden de beste muzikanten die hij kende, bovendien waren ze niet tevreden over de bands waarin ze tot dan speelden.

Voor Eric Clapton gold dat hij graag een goeie bluesgitarist, als Buddy Guy, in een bluesband wilde zijn en daarvoor een goede ritmesectie zocht. Deze ambitie moest hij weldra bijstellen, omdat Jack Bruce en Ginger Baker sterke persoonlijkheden bleken te zijn en muzikaal zeer veel in de melk te brokkelen hadden.

Het drietal koos de naam 'Cream' omdat ze, als ze dan toch een supergroep gingen oprichten, niet bescheiden hoefden te doen over hun pretenties: ze vonden zichzelf het neusje van de zalm, oftewel the Cream of the crop.

Eric bleef de belangrijkste muzikant, ook al zou de band zonder de composities van Jack Bruce wellicht niet die superstatus hebben veroverd. Het geluid van de band ontwikkelde zich snel. De gitaar van Clapton had al de scherpte die hij had ontwikkeld bij John Mayall's Bluesbreakers, maar zou zich verder ontwikkelen mede door de technologie. Er kwamen steeds zwaardere gitaarversterkers. Daarbij komt dat het podiumgeluid wel hard moest zijn, zeker als opgetreden moest worden in grotere ruimtes. Er bestonden nog geen P.A.-systemen, die het zaalgeluid voor hun rekening konden nemen. Ook de persoonlijkheden van de drie muzikanten zelf zorgden ervoor dat er steeds luider werd gespeeld. In een trio is het aandeel van elk van de drie muzikanten even belangrijk. Jack Bruce experimenteerde met het geluid van en type basgitaar. Toch bleef er controle over het geluid.

De band besloot in 1968 uit elkaar te gaan. Clapton had daar op aangedrongen nadat hij een recensie had gelezen in het muziekblad Rolling Stone. De band werd daarin sterk bekritiseerd. Clapton trok zich de kritiek erg aan en zou later zeggen dat hij vond dat de band stil had gestaan in zijn ontwikkeling.

Na een afscheidstournee door de VS traden ze nog eenmaal op in eigen land. Het afscheidsconcert in de Royal Albert Hall heeft een legendarische reputatie.

Toen de band uit elkaar ging was Clapton 23 jaar oud, Bruce 25 en Baker 29. Eric Clapton en Ginger Baker vormden na Cream samen met Steve Winwood en Rick Grech de band Blind Faith.

Op 2, 3, 5 en 6 mei 2005 kwam The Cream bij elkaar op een reünie-concert in The Royal Albert Hall in Londen.» Reageer (0)
05-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guns N' Roses - November Rain

Guns N' Roses - November Rain

Klik op de foto om ze te beluisteren

Guns N' Roses is een Amerikaanse hardrockband. De band is opgericht in Los Angeles in 1985.
De band veranderde meermaals van samenstelling.» Reageer (0)
04-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Émile Gallé (1846 - 1904) was een Franse glaskunstenaar en meubelontwerper

Émile Gallé (1846 - 1904) was een Franse glaskunstenaar en meubelontwerper

Klik op de foto om een filmpje over zijn overige werken te bekijken

Émile Gallé (Nancy, 4 mei 1846 - Nancy, 23 september 1904) was een Franse glaskunstenaar en meubelontwerper uit de art nouveau periode.

Émile Gallé was de zoon van Charles Gallé-Reinemer, handelaar in glas en porselein die zich in het eerste kwart van de negentiende eeuw in het toen mondaine Nancy had gevestigd. Charles kwam te werken bij de spiegelmakerij van zijn schoonvader wiens bedrijf hij succesvol uitbreidde met gekleurd en gedecoreerd tafelglaswerk.

Émile Gallé die naar school ging aan het Lycée Impérial in Nancy had al veel over keramiek- en glasdecoratie geleerd in de ateliers van pottenbakkerij St. Clément, een firma die goederen leverde aan de winkel van zijn vader. Zijn vader werd later mede-eigenaar van deze aardewerkfabriek en tussen 1862 en 1872 leert hij de verschillende technieken bij het vervaardigen van aardewerk in de pottenbakkerij van zijn vader voor wie hij zowel geglazuurd aardewerk als glaswerk ging decoreren. Tegelijkertijd studeerde hij botanica bij professor Vaultrin, tekenen bij professor Casse en landschapsschilderkunst bij Paul Pierre.http://img819.imageshack.us/img819/6226/emilegall.jpgZijn favoriete motief, dat hij dan ook veel gebruikte in zijn werk, was de plant. Ook kwamen er veel insecten motieven in voor. Het glas is één- of veelkleurig gedecoreerd met sierlijke natuurmotieven.

De inspiratie kwam altijd uit de natuur. Hij gebruikte veel libelles en vlinders. Zijn favoriete bloemen en planten waren de bereklauw, distels, irissen en blauwe regen.

Gallé baseerde zijn ontwerpen op de asymmetrie van het Rococo, zijn vormen en kleuren op de natuur. Met behulp van chemicaliën, lucht-en metaaldeeltjes kon hij nieuwe kleurencombinaties creëren.

Gallé beïnvloedde de gebroeders Daum. Tot 1899 waren ze concurrenten, maar daarna werkten ze samen met behoud van de eigen stijl.

Gallé maakte gebruik van verschillende technieken:

Kleurloos kristalglas met emailschildering
Verrerie parlante, glazen met dekkend geschilderde decoraties die een stemming symboliseren geïnspireerd door de poëzie              
Opaque, halfdoorzichtig glas met dekkend geschilderde decoraties
Marquetterie de verre, inlegwerk van glas-in-glas
Opgelegd glas met tussen twee lagen een door een etsprocedé aangebrachte voostelling
Opgelegd glas in een grovere uitgave, met sjablonen gemaakt.


Gallé paste de opgelegde-glasmethode ook veel toe in lampen.

Gallé stierf in 1904 aan leukemie. Zijn werkplaats werd door zijn echtgenote voortgezet en geen enkele ontwerper of ander personeelslid werd ontslagen. Het bedrijf maakt samen met de beroemde ontwerpers Victor Prouvé en Emile Lévy nog vele bijzondere vazen en meubelen, waaronder de ‘blow–out’ vazen en lampen zoals de Rhododendron of de olifanten vazen. Na haar dood in 1914 bleef de firma bestaan onder de leiding van Paul Pedrizet, een schoonzoon van de familie. Het gemis aan de inspirerende bezieling van de grondlegger Emile Gallé werd helaas duidelijk zichtbaar in de latere productie. In 1931 sloot de firma Gallé haar deuren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrows - I Love Rock N Roll, Alan Merrill

Arrows -  I Love Rock N Roll, Alan Merrill

Klik op de foto om ze te beluisteren


"I Love Rock 'N Roll" is een rock-'n-rollnummer, geschreven in 1975 door Alan Merrill en Jake Hooker van The Arrows. Het werd uitgebracht door The Arrows en later gecoverd door vele artiesten, onder andere Joan Jett en Britney Spears. Allereerst nam Joan Jett het nummer op in 1979 met Steve Jones and Paul Cook van de Sex Pistols, maar het nummer werd geen succes. In 1982 nam ze het nummer opnieuw op, deze keer met haar band The Blackhearts. Deze tweede versie stond zeven weken op nummer 1 in de Verenigde Staten.» Reageer (0)
02-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Black Box - Everybody Everybody

Black Box - Everybody Everybody

Klik op de foto om ze te beluisteren

Black Box was een Italiaans dancetrio van eind jaren 80 en begin jaren 90. Hun muziekstijl is te omschrijven als Eurodance. Hun muziek werd ook wel omschreven als Italodance.» Reageer (0)
01-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joni Mitchell - Both Sides Now

Joni Mitchell - Both Sides Now

Klik op de foto om haar te beluisteren


Joni Mitchell, geboren als Roberta Joan Anderson (Fort Macleod (Alberta, Canada), 7 november 1943) wordt gezien als een van de invloedrijkste singer-songwriters van de laatste decennia.


Toen zij op haar negende als gevolg van polio in het ziekenhuis lag, is ze beginnen zingen voor haar medepatiënten. Met behulp van een boek van Pete Seeger leerde ze gitaar en ukelele spelen.

Joni trouwde in 1965 met folkzanger Chuck Mitchell, met wie ze verhuisde naar de VS. Dit huwelijk duurde niet lang, maar na de scheiding bleef ze de achternaam Mitchell voeren.

In de jaren '60 trad zij regelmatig op in folk-clubs en koffiebars waar ze bekendheid verwierf door haar unieke combinatie van stem, gitaarspel en teksten. Ze had hits met onder andere 'Big Yellow Taxi' (een liedje over de milieuproblematiek),'The Circle Game', 'Chelsea Morning' en 'Both Sides Now'. Haar album "The Hissing of Summer Lawns" (1975) leverde haar de bewondering van Prince op. Joni Mitchell wordt wel gezien als één van de invloedrijkste vrouwelijke artiesten van de twintigste eeuw.

Vele van haar teksten gingen over emotionele ervaringen of zijn maatschappijkritisch. Ze hekelde vaak de consumptiedrang, het militarisme in de VS en de uitbuiting van de Derde Wereld. "Dog eat Dog" was haar geëngageerdste album.

Joni Mitchell is ook actief als schilder. Met haar muziekcarrière is ze gestopt, naar eigen zeggen omdat de muziekindustrie geen enkele aandacht meer heeft voor authentieke muzikale vertolking.

In 2007, op haar 64ste, publiceert ze haar voorlopig laatste album Shine.
» Reageer (0)
31-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond leeft op top van Kilimanjaro

Hond leeft op top van Kilimanjaro


http://img851.imageshack.us/img851/6687/topvankilimanjaro.jpg


Klimmers hebben op de top van de Kilimanjaro in Tanzania een hond zien lopen. Het is een raadsel hoe het dier tot 5.000 meter hoogte is kunnen klimmen en hoe het er kan overleven. Vermoedelijk gaat het om dezelfde hond die tien jaar geleden ook al gespot werd op de flank van de berg.

De Kilimanjaro is vooral bekend omwille van zijn witte ijshoedje. En daar zou een hond erin slagen te overleven. Dat beweren enkele toeristen die de berg beklommen. "Ik was aan het bekomen van de klim toen ik op een meter van mij de hond op een rots zag liggen", zegt Antoine le Galloudec in The Sun.

De leefomstandigheden op de top van de berg zijn allesbehalve aantrekkelijk. Op dergelijke hoogte stijgen de temperaturen maar zelden boven het vriespunt uit. Bergbeklimmers krijgen ook waarschuwingen over de ernstige gevolgen van hoogteziekte. Ongeveer tien jaar geleden werd al eens een hond gespot nabij een kamp van klimmers lager op de bergflank. Het is dus niet uitgesloten dat het om dezelfde hond gaat.

Gidsen konden hun ogen niet geloven toen de toeristen hen een foto van de hond toonden. Kilimanjaro is de vierde hoogste berg van de zeven bergtoppen, de verzameling van de hoogste bergen van ieder continent. Kilimanjaro is ook een slapende vulkaan. Jaarlijks lokt de berg veel toeristen, die ongeveer een week rondtrekken naar de top. (br.hln )» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen helemaal niet tevreden met ongelijke taakverdeling thuis


"Vrouwen helemaal niet tevreden met ongelijke taakverdeling thuis"


http://img59.imageshack.us/img59/8704/huishoudelijkwerk.jpg


Uit een recent onderzoek bij 3.000 vrouwen bleek dat 70 procent van de Belgische vrouwen het huishouden alleen doet, en 90 procent dat niet erg vindt. De feministische groepering Vrouwen Overleg Komitee (VOK) spreekt de resultaten tegen: "Vrouwen zijn helemaal niet tevreden met de ongelijke taakverdeling in het gezin, ze hebben er zich alleen bij neergelegd, vaak omdat ze geen andere keuze hebben."

Die uitspraak is gebaseerd op de uitkomst van focusgroepen die het VOK zelf organiseerde. Met andere woorden: de resultaten van de enquête worden in een verkeerde context geplaatst.

Om het perspectief juist te krijgen, worden twee dingen voorgesteld: een zorgkloofmeting en een zorgactieplan.

De zorgkloof is het verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft de zorgtaken die ze op zich nemen, naar analogie met de loonkloof. "Zorgkloof en loonkloof zijn communicerende vaten. Omdat vrouwen meer zorgtaken verrichten, gaan zij (een tijdlang) minder werken, met alle financiële gevolgen en beroepsperspectieven vandien."
 
Daaraan gekoppeld lanceert het VOK ook het idee van een zorgactieplan. "Uitgangspunt is dat iedereen recht heeft op het krijgen en geven van zorg en dat de zorgtaken verdeeld moeten worden tussen vrouwen en mannen", luidt het.

De denktank wil onder meer meer mannen in de kinderopvang en voor de klas in het kleuter- en lager onderwijs. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geheime voordelen van het middelste kind

De geheime voordelen van het middelste kind

http://img828.imageshack.us/img828/1030/kinderenk.jpg


Geboorterang speelt een belangrijke rol in de persoonlijkheidsontwikkeling, dat is algemeen gekend. Eerstgeborenen hebben, over het algemeen gesproken, andere kenmerken dan middelste of jongste kinderen. Over eerstgeborenen wordt veel gezegd en geschreven, maar net zoals in het gezin worden middelste kinderen ook in de literatuur vaak over het hoofd gezien. Ten onrechte, menen psychologe Catherine Salmon en schrijfster Katrin Schumann.

"Middelste kinderen hebben meer vrijheid dan oudste kinderen. De oudsten krijgen veel aandacht van de ouders, maar moeten ook voldoen aan veel verwachtingen. Bovendien reageren ouders nog angstig en moeten de kinderen voldoen aan specifieke wensen. Voor middelste kinderen geldt dat niet: hun ouders hebben al wat meer ervaring, én de jongste slorpt de aandacht op."

Die vrijheid geeft middelste kinderen meer dan andere kinderen de kans om uit te zoeken wat hen echt ligt, wat ze willen en wat ze kunnen, op hun eigen tempo. Vervolgens slagen ze er beter in om uit te blinken in hun domein, en daar dan ook gelukkig door te zijn.

Ze voelen zich ook minder beperkt door de regels van hun ouders, en durven daardoor zowel fysiek als mentaal meer. Ze kunnen verder gaan en zo grenzen verleggen, omdat ze onafhankelijker zijn.

Een mogelijk nadeel is dat ze door de ouders letterlijk over het hoofd gezien worden, maar ook dat kan in hun voordeel uitdraaien: ze moeten heel snel door krijgen hoe ze toch de aandacht kunnen trekken, door de karakters van hun oudere en jongste broers en zussen te doorgronden en in te pikken op de leegte. Tegelijk leren ze beter te onderhandelen om te krijgen wat ze willen.

Middelste kinderen vinden rust en kalmte ook erg belangrijk, en proberen er voor te zorgen dat iedereen met iedereen overeenkomt. Een handige vaardigheid voor op kantoor én in hun eigen huishouden! (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocaïnekoekjes geserveerd op Griekse begrafenis

Cocaïnekoekjes geserveerd op Griekse begrafenis


http://img831.imageshack.us/img831/4436/grieksebegrafenis.jpg


Honderden rouwenden die samengekomen waren voor een traditionele Grieks-Orthodoxe begrafenisdienst nabij Athene, kregen de verrassing van hun leven toen ze koekjes met daarop cocaïne geserveerd kregen. Dat melden radioberichten.
 
Familieleden van de overledene hadden traditionele koekjes besteld bij een lokale bakkerij. Nu blijkt dat de werknemers van die bakkerij eveneens banden hadden met een Bulgaars drugsnetwerk.
 
De drugshandelaars probeerden om meer dan 60 kilo cocaïne te smokkelen door het, in plaats van suiker, op honderden koekjes aan te brengen. Een van de werknemers van de bakkerij had echter de verkeerde koekjes op de begrafenis geleverd, waar ze door de nietsvermoedende gasten verorberd werden. Door de vergissing konden de drugshandelaars worden ontmaskerd en opgepakt.» Reageer (0)
30-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monsterwesp tot 6,5 cm groot

Monsterwesp tot 6,5 cm groot


http://img845.imageshack.us/img845/9196/monsterwesp.jpg


Vorige maand was er in België veel te doen over de dood van een jager na een aanval door een zwerm wespen. Het ging toen over hoornaars, een naar Belgische normen grote wesp tot 3 cm. Op het Indonesische eiland Sulawesi hebben onderzoekers nu een wespensoort ontdekt die nog dubbel zo groot wordt: tot bijna 6,5 centimeter. Het insect werd prompt omgedoopt tot de 'krijgerwesp' of nog 'Komodo draak' naar de gevreesde Komodovaraan, de grootste hagedis ter wereld (giftig en tot drie meter lang). De steek van de monsterwesp met een zwarte glans is ook heel gemeen.

De nieuw ontdekte reuzewesp ziet er heel schrikwekkend uit. Zijn kaaksbeenderen zijn langer dan zijn poten. Het unieke insect werd aangetroffen in de bergen van Sulawesi.

De entomologe (insectenkundige) Lynn Kimsey van een universiteit in Californië legt uit waarom ze het beest een krijgerwesp hebben genoemd. "Toen ik de wesp voor het eerst zag, wist ik meteen dat het om een unieke soort ging. Van dichtbij is de aanblik van de wesp echt angstaanjagend. Vooral de onderkaken zijn in verhouding enorm groot en daardoor lijken de wespen wel op ninjakrijgers. Als die onderkaken gesloten worden, dan omsluiten ze beide kanten van de kop. Als ze open staan, dan zijn ze langer dan de voorpoten van het mannetje. We snappen niet goed hoe die dan kan stappen."

Die schrikwekkende kaaksbeenderen hebben ook een functie bij het mannetje: ze spelen een belangrijke rol bij de bewaking van het nest én bij de voortplanting. De mannelijke wachter verjaagt er parasieten en roofdieren mee, maar vraagt dan als hij terugkeert telkens wel aan het wijfje om te paren, bij wijze van wederdienst. Met de kaasbeenderen in de vorm van tangen houden de mannetjes de vrouwtjes ook vast tijdens het paren.

"Gelukkig voedt de krijgerwesp zich met andere insecten. Maar als ze zich bedreigd voelen, zullen ze zeker aanvallen en een duidelijk spoor achterlaten op menselijk vlees. We zijn van plan om
de krijgerwesp 'Garuda' te gaan noemen naar de Indonesische mytische figuur Garuda die half mens half adelaar was en een nationaal symbool is in Indonesië."

Het Mekkonga-gebergte in het zuidoosten van Sulawesi waar de wespen ontdekt werden, is een nog ongerept stukje natuur. Samen met Australië en Madagascar is Sulawesi een van de rijkste gebieden op het vlak van  biodiversiteit in de hele wereld. Het team van Kimsey is de rijke fauna en flora van Sulewasi nu volop aan het ontdekken. Drie trips naar het eiland leverden haar team al duizenden nieuwe soorten op. (br.hln - beeld photonews)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf verrassende gelijkenissen tussen mens en dier

Vijf verrassende gelijkenissen tussen mens en dier


http://img571.imageshack.us/img571/7704/chimpansee.jpg


Wist je dat apen prostitutie kennen en walvissen popliedjes zingen. Er zijn bepaalde gedragingen die we als typisch menselijk zien, maar die dieren ook doen. We lijsten de meest verrassende zaken op.

Dolfijnen, kraaien, primaten en papegaaien gebruiken allemaal een unieke lokroek als ze de aandacht van specifieke leden van hun groep willen trekken. Dit kun je het dierenequivalent van een mensennaam noemen. Wetenschappers deden in Venezuela onderzoek naar hoe de 'namen' van papegaaien exact ontstaan. Daaruit blijkt dat de ouders hun kuikens deze geven na de geboorte. Elke papegaai past deze later aan, hij geeft zichzelf dus een bijnaam.

Dat orka's zingen is een algemeen geweten feit, nieuw is echter dat hun liedjes een hit kan worden die de halve wereldbol rondreist. De meeste mannelijke walvissen in een groep zingen namelijk hetzelfde een liedje, maar wanneer ze dat beu zijn, zal de leider van de groep een nieuw beginnen zingen. Dit kan elementen bevatten van voorgaande hits in combinatie met nieuw materiaal. Soms is het iets volledig nieuw. Deze hits blijven niet beperkt tot een groep, een deuntje kan over de verschillende oceanen hen reizen.

Jonge, vrouwelijke chimpansees gebruiken hun verbeelding om met poppen te spelen, die ze zelf maken uit stokjes twijgjes en bladeren van bomen. Wanneer de 'meisjes' hiermee spelen, knuffelen ze de popjes of leggen ze hen in bed in hun nest. Sommige aapjes bouwden zelfs huizen voor hun poppen. Overdag wandelden de dieren hiermee rond net als hun moeders met hun jongen dat doen. De jongens 'speelden' ook met zelfgemaakte vliegtuigen, ontdekten de onderzoekers.

Chimpansees schakelen een derde partij in om discussies op te lossen. Wanneer mannelijke chimpansees ruzie maken, moet een ouder vrouwtje de gemoederen bedaren. Wanneer het tot een uitbarsting komt, zullen beide mannetjes koppig wachten tot de andere de eerste stap tot verzoening zet, als niemand dat doet, zal en vrouwtje dit voor hen doen. Zij benadert een van de twee partijen en begint zijn vacht te verzorgen om hem te kalmeren, dan gaat ze naar de andere. De bemiddelaar maakt dat de eerste chimpansee haar volgt, ze laat beide partijen haar vacht verzorgen, om vervolgens weg te gaan en hen aan hun lot over te laten. Dankzij de vachtverzorging zijn ze gekalmeerd en gaan beide mannetjes opnieuw als voorheen met elkaar om.

Onderzoek toonde aan dat capucijnapen de waarde van geld kennen en zelfs het begrip inflatie begrijpen. Ook doen deze dieren aan prostitutie, uit observaties blijkt dat mannetjes vrouwtjes druiven geven in ruil voor seks.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen die niet ravotten lopen meer kans op depressie

"Kinderen die niet ravotten lopen meer kans op depressie"


http://img97.imageshack.us/img97/2770/kinderendiespelen.jpg


Ouders die hun kinderen niet buiten laten spelen uit overbezorgdheid kunnen hun kinderen meer kwaad dan goed doen, waarschuwen experts.

Overbeschermende moeders en vaders die hun kinderen niet spontaan laten spelen kunnen zo hun risico op depressie en zelfdoding verhogen. De schade door het missen van kampen bouwen, in bomen klimmen of gewoon de natuur ontdekken is aanzienlijk.

Amerikaanse experts bestudeerden het verdwijnen van vrij spel bij kinderen en het effect hiervan op de maatschappij. Zonder spontaan buiten spelen, lopen kinderen meer kans op obesitas, een slechte lichamelijke gezondheid en kunnen ze geen sociale vaardigheden ontwikkelen. Professor in de psychologie Peter Gray: "De mogelijkheden van kinderen om vrij buiten te spelen nam de laatste vijftig jaar dramatisch af in ontwikkelde landen. Dit probleem blijft toenemen en heeft ernstige negatieve gevolgen voor de lichamelijke, mentale en sociale ontwikkeling van de kinderen. Er is een duidelijk verband tussen de afname hiervan en de stijging van depressies, zelfmoord, narcisistische trekken bij kinderen."

Ook is het belangrijk dat ze leren spelen met kinderen van andere leeftijden. Ouderen kunnen jongeren nieuwe vaardigheden leren, wat een win-winsituatie voor beiden is. Expert Lenore Skenazy duidt beschermende ouders, georganiseerde sportclubs en een onterechte angst voor het onbekende, maar ook computerspelletjes en sociaalnetwerksites als de oorzaken aan voor het verdwijnen van het spontaan spelen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuivel is het geheim van een plat buikje

Zuivel is het geheim van een plat buikje


http://img84.imageshack.us/img84/3658/buikje.jpg


Een proteïnerijk, koolhydraat- en caloriearm dieet heeft een positieve impact op je lichaamssamenstelling, dit vermindert je buikvet en maakt dat je meer spieren kweekt. Uit onderzoek blijkt dat dit vooral het geval is wanneer de proteïnes uit zuivelproducten komen.

Voor de studie vergeleken onderzoekers drie groepen dames met overgewicht en obesitas, maar ze hadden wel een goede gezondheid. De proefpersonen werden ingedeeld volgens hun opname van zuivelproducten, in combinatie met hoge of lage hoeveelheden proteïnes en koolhydraten. Ze sportten dagelijks gedurende vier maanden. Alle groepen verloren evenveel kilo's, maar degenen die veel proteïnes opnamen, verloren meer vet, vooral aan de buik, kwamen meer bij qua spieren en werden steviger. Dit verschil was groot, deze personen speelden zelfs dubbel zoveel buikvet kwijt.
 
"100 procent van hun gewichtsverlies was in vet, hun spiermassa nam ook toe, wat een belangrijke verandering betekende voor de lichaamssamenstelling van de deelnemers", aldus auteur Andrea Josse. "Dit is namelijk belangrijk voor een goed metabolisme en om gewichtstoename te voorkomen, wat een groot probleem is bij velen die gewicht zijn verloren." Wie weinig proteïnes en weinig zuivel at, verloor meer spiermassa.

Dit gewichtsverlies had belangrijke gevolgen voor de gezondheid van de dames op lange termijn. "Vet aan de buik is zeker slecht voor de gezondheid van de hart- en vaatziekten en het metabolisme. Hoe minder je hier van hebt, hoe beter voor je lichaam", besluit Josse.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!