Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossielen ontdekt van 's werelds allereerste dieren

"Fossielen ontdekt van 's werelds allereerste dieren"


http://oi43.tinypic.com/desgub.jpg
Niet de hyena was het allereerste dier ter wereld, maar mogelijk wel de kleine fossielen die werden ontdekt in de rotsen van het Etosha National Park in Namibië.


Wetenschappers hebben in het Etosha National Park in Namibië sponsachtige fossielen ontdekt die weleens van 's werelds eerste dieren afkomstig zouden kunnen zijn. De vondst kan betekenen dat het ontstaan van dierlijk leven op Aarde miljoenen jaren eerder in de tijd wordt gedreven. Het onderzoek werd gepubliceerd in het African Journal of Science.

Het gaat over kleine vaasvormige fossielen van wezens, die in de rotsen van Namibiës Etosha National Park en van andere streken in het land werden ontdekt door een tienkoppig internationaal team van wetenschappers. De fossielen zijn tussen de 760 en 550 miljoen jaren oud. Tot nog toe ging de wetenschap ervan uit dat de eerste dieren 600 tot 650 miljoen jaren geleden opdoken. Volgens de onderzoekers is het niet uitgesloten dat het allereerste dierlijke leven al 100 tot 150 miljoen jaren eerder ontstond.

De holle klodders hebben de grootte van een stofvlok en waren beschut in grotten die het mogelijk maakten dat water door hun lijf sijpelde. Volgens co-auteur en geoloog Tony Prave gaat het dus om onze voorouders. "Als je naar de familieboom kijkt en die retrospectief terugprojecteert tot op de zogenaamde stamgroep, de voorouder van alle dieren, ja, dan zou dit inderdaad onze overgroot-groot-groot-groot-groot-grootmoeder zijn", aldus Prave.

Nog volgens Prave komt het fossiele bewijs dat er 760 miljoen jaren geleden al dieren waren overeen met wat genetici veronderstelden door 'moleculaire klokken' te onderzoeken, namelijk een manier om de ouderdom van een soort te meten aan de hand van het procentuele verschil tussen het DNA ervan en het DNA van een andere soort.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malaria eist dubbel zoveel levens dan eerder gedacht

Malaria eist dubbel zoveel levens dan eerder gedacht


http://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=malaria.jpg&res=medium


Recent onderzoek heeft aangetoond dat malaria wereldwijd twee keer zoveel levens eist dan de cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) in 2010 lieten uitschijnen. Wetenschappers van het Institute for Health Metrics and Evaluation aan de universiteit van Washington stellen dat meer dan 40 procent van de slachtoffers oudere kinderen en volwassenen zijn. Dit staat loodrecht op de gedachte dat vooral kinderen jonger dan vijf overlijden aan deze ziekte.

In 2010 kwamen wereldwijd 1.2 miljoen mensen om aan malaria, wat dus een verdubbeling is in vergelijking met het cijfermateriaal van de WGO. Onderzoekers namen alle verkrijgbare gegevens tussen 1980 en 2010 onder de loep en publiceerden hun bevindingen in The Lancet.

Uit het nieuwe onderzoek mag blijken dat Afrikaanse kinderen jonger dan 5 anderhalf keer zoveel risico lopen om te sterven aan malaria. Voor oudere kinderen en volwassenen in Afrika ligt de kans 8.1 keer hoger dan eerder werd aangenomen. Buiten Afrika is het risico voor mensen van alle leeftijden 1.8 keer groter om te bezwijken aan de gevolgen van malaria.

In vergelijking met het cijfermateriaal van de Wereldgezondheidsorganisatie zou het dodeltal dus aanzienlijk hoger zijn. Zo stierven volgens de Amerikaanse studie nog eens 433.000 mensen ouder dan vijf aan malaria.

"Je leert tijdens je medische opleiding dat kinderen die blootgesteld worden aan malaria, immuniteit kweken en zelden sterven aan deze ziekte als volwassene. Wat wij hebben ontdekt uit alle onderzochte gegevens, leert ons echter dat dit helemaal niet het geval is", stelt Dr. Murray van de universiteit van Washington.

Toch zijn er ook positieve elementen voortgekomen uit het onderzoek. Zo blijkt dat sinds de malariapiek in 2004 (1.8 miljoen doden) het sterftecijfer jaarlijks met zo'n 7 procent gedaald is tussen 2007 en 2010. "We hebben de voorbije 10 jaar een sterke stijging gezien in de budgetten die gegeven worden aan het onderzoek naar en de bestrijding van malaria. Het heeft dan ook echt een impact", stelt Alan Lopez van de Australische universiteit van Queensland, tevens co-auteur van dit onderzoek.

Hij gaat verder: "Waarheidsgetrouw kunnen aantonen hoe groot deze impact nu precies is, moet bijdragen tot nog grotere investeringen voor programma's die zich toespitsen op het controleren van malaria. Daarom is het van kritiek belang nog nauwkeurigere schattingen te maken van het aantal doden, niet alleen bij jonge kinderen en zeker niet alleen in Sub-Saharisch Afrika".

Het doel om het dodental terug te drijven naar nul tegen 2015 is allicht veel te optimistisch. Dat heeft dit nieuw onderzoek duidelijk gemaakt. "We schatten dat het aantal doden door malaria tegen 2020 teruggeschroefd zal zijn naar 100.000 wereldwijd", concludeert Lopez. Laten we hopen dat deze voorspelling mag uitkomen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dennis Miller Bunker 1861 - 1890 was een Amerikaans kunstschilder

Dennis Miller Bunker 1861 - 1890 was een Amerikaans kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Dennis-Miller-Bunker-4.jpg?t=1328453854




Dennis Miller Bunker(New York City, 6 november 1861 - Boston, 28 december 1890) was een Amerikaanse kunstschilder en vernieuwer van het Amerikaans Impressionisme.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Dennis-Miller-Bunker-1.jpg?t=1328453352




 Zijn werken omvatten zowel felgekleurde landschapsschilderijen als donkere, fijn geschilderde portretten.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Dennis-Miller-Bunker-2.jpg?t=1328453372




Een van de belangrijkste Amerikaanse schilders van de19 eeuw. Hij was een vriend van vele prominente kunstenaars van de era. Bunker stierf van meningitis op de leeftijd van amper 29 jaar.




» Reageer (0)
05-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJskoorts stijgt in Nederland: vergadering van Elfstedencomité

IJskoorts stijgt in Nederland: vergadering van Elfstedencomité


http://oi42.tinypic.com/2a8ovnr.jpg
Op sommige plekken in Nederland is schaatsen op natuurijs al mogelijk.


De ijskoorts stijgt in Nederland. Nu de eerste koudegolf in 15 jaar een feit is, heeft de Vereniging Friesche Elfsteden besloten om samen te komen en de toestand van het ijs te bespreken.

"Het gaat om een verkennende bijeenkomst'', beklemtoont de woordvoerster van de vereniging. "Het zou heel raar zijn als we dat niet deden, nadat het een aantal nachten flink gevroren heeft." Ze wil niet vooruitlopen op speculaties over een mogelijke Elfstedentocht.

De vereniging organiseert vermoedelijk maandagochtend een persconferentie in Leeuwarden over de situatie.

Met de aanhoudende koude wordt de kans op een Elfstedentocht steeds groter, al kan de beroemde schaatswedstrijd op natuurijs enkel doorgaan als het ijs overal even dik is. Of het lang genoeg koud genoeg is geweest is nog maar de vraag, net als of het nog lang genoeg koud genoeg zal blijven om het ijs voldoende te doen aandikken.

Toch stijgt de hoop, want sinds vandaag is er officieel een koudegolf in Nederland. Sinds het bestaan van de Elfstedentocht is bij slechts tien van de 31 koudegolven geen Elfstedentocht uitgeschreven. De laatste Elfstedentocht vond plaats tijdens de laatste koudegolf: in 1997. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion - Power of Love

Celine Dion - Power of Love

Om haar te beluisteren druk op de foto







» Reageer (0)
04-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grieken verbieden dieren in circussen

Grieken verbieden dieren in circussen


http://oi41.tinypic.com/1532olj.jpg


Griekenland verbiedt het gebruik van dieren in circussen. Het land is daarmee een voorloper in Europa. Het totaalverbod is verankerd in een nieuwe Griekse wet op de dierenbescherming, melden Griekse media.

In ons land en in Duitsland gaan ook stemmen op om geen leeuwen, olifanten en andere wilde dieren kunstjes te laten vertonen in de rondreizende circustenten, maar tot een wet is het nog niet gekomen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerend mooi: dochtertje knipt haren van mama met kanker

Ontroerend mooi: dochtertje knipt haren van mama met kanker

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




Voor veel vrouwen die te maken krijgen met kanker, is het punt waar ze hun haren beginnen te verliezen confronterend en moeilijk te verbijten. Voor kinderen is het vaak nog moeilijker om te zien hoe hun moeders zo onder de ziekte lijden. Sara Duncan besloot deze ervaring te vereeuwigen op een positieve en bijzonder emotionele manier.

De 44-jarige Sara lijdt aan borstkanker en door de chemotherapie begon ze beetje bij beetje haar haren te verliezen. Omdat ze echter vastbesloten was hiervan een positieve ervaring te maken, mocht haar dochtertje Lola de door chemo uitgedunde haarbos knippen en afscheren. Het moment werd vereeuwigd in een slow motion filmpje van drie minuten, waarin moeder en dochter lok na lok glimlachen naar elkaar.

Omdat familie en vrienden zodanig ontroerd waren door het beeldmateriaal, besloten ze het op te laden op YouTube, om de realiteit van borstkanker in beeld te brengen en bij te dragen aan het bewustmakingsproces. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enorm schilderij dondert van muur in de Antwerpse MAS

Enorm schilderij dondert van muur in de Antwerpse MAS


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/mas-museum.jpg?t=1328362740

In het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen is een groot negentiende-eeuws schilderij zwaar beschadigd geraakt toen het uit de ophanging viel. Er is een scheur van ruim 75 centimeter ontstaan.

Het schilderij is een werk van Robert Mols uit 1878. Het is zowat 9 bij 3 meter groot en stelt een panorama uit het Antwerpen van die tijd voor. Het werk is in bruikleen van het voor renovatie gesloten Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), en is zoals alle aanwezige werken verzekerd door het MAS.

Het schilderij viel naar voor en raakte daarbij een antieke fiets uit 1870, waardoor een scheur van 75 cm ontstond. Een team van experts moet onderzoeken wat er precies is gebeurd, zegt de dienst Musea en Erfgoed van de Stad Antwerpen. Op het ogenblik van het voorval was het museum nog niet geopend voor het publiek


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansercoer en Deltour stoppen expeditie op Antarctica

Dansercoer en Deltour stoppen expeditie op Antarctica


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/DansercoerenDeltour.jpg?t=1328353109
De Belgen Dixie Dansercoer en Sam Deltour tijdens hun voorbereiding voor de expeditie. 

De Belgische poolreizigers Dixie Dansercoer en Sam Deltour hebben beslist hun expeditie op Antarctica te beëindigen.

Het duo heeft een expeditie van meer dan 5.000 kilometer in 74 dagen op het ijs afgelegd. Er is beslist om de expeditie stop te zetten omdat de winter er in aantocht is en dit onstabiele weersomstandigheden met zich meebrengt. Hun huidige locatie garandeert dat een vliegtuig hen nog veilig kan ophalen.

Tijdens de expeditie vestigden ze het wereldrecord voor de langste niet-bevoorrade en niet-gemotoriseerde expeditie op Antarctica. Beiden verkeren in goede gezondheid, en de voorbereidingen voor hun terugkeer zijn al gestart. Op 5 februari zou een vliegtuig hen kunnen terugvliegen. Hun terugkeer naar België is gepland voor 14 februari. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102-jarige mag naar kleuterklas

102-jarige mag naar kleuterklas


http://desmond.imageshack.us/Himg338/scaled.php?server=338&filename=kleuterklas.jpg&res=medium


Een man van 102 jaar oud uit Retie heeft deze week een brief in de bus gekregen van vier kleuterschooltjes om te starten in de eerste klas. Een administratieve fout ligt aan de basis van het misverstand.
 
In Retie krijgen kleuters geboren in 2009 een brief van de kleuterscholen in de bus. Bij het zoeken zijn wellicht alleen de twee laatste cijfers van het geboortejaar, 09, ingegeven. Op die manier kreeg ook de 102-jarige, geboren in 1909, de brief in de bus, schrijven de Concentrakranten.


» Reageer (0)
03-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ver gaat verslaving: we gebruiken gsm zelfs op toilet

Zo ver gaat verslaving: we gebruiken gsm zelfs op toilet


http://desmond.imageshack.us/Himg29/scaled.php?server=29&filename=toileta.jpg&res=medium


Driekwart van de Britten gebruikte al zijn gsm of smartphone om te sms'en, e-mailen of te surfen terwijl ze een kleine of grote boodschap op het toilet afleverden.

Het lijkt wel alsof de smartphone het tijdschrift heeft overgenomen als middel van entertainment in het kleinste kamertje. Meer dan 90 procent van de 1.000 ondervraagde Britten beantwoordde op het toilet ook al gemiste telefoontjes. Een op de vijf mannen nam hier ook al deel aan een professionele 'conference call', zij hebben duidelijk geen schrik om betrapt te worden op typische toiletgeluiden.

Ook blijkt dat het soort telefoon dat je hebt, bepaalt wat je op het toilet doet. Androidgebruikers, doen aan multitasking, ze houden zich dan met meerdere dingen tegelijkertijd bezig. Mensen met een Blackberry telefoneren vooral op het toilet, die met een iPhone spelen voornamelijk met apps.

Een andere studie vandaag toonde aan dat door digitale evoluties als smartphones, het risico toeneemt dat stalkers hun slachtoffers vinden. Experts waarschuwen dat sociaalnetwerksites vaak meer onthullen dan we verwachten. Paswoorden, gebruikersnamen en zelfs e-mails kunnen helpen een potentiële stalker naar zijn slachtoffer te leiden.



» Reageer (0)
02-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spierpijn? Een massage heeft hetzelfde effect als pijnstillers

Spierpijn? Een massage heeft hetzelfde effect als pijnstillers


http://desmond.imageshack.us/Himg685/scaled.php?server=685&filename=massageq.jpg&res=medium


Er is goed nieuws voor elke vrouw die haar man wil overtuigen tot een massage. Volgens wetenschappers doet deze ontspannende activiteit namelijk meer dan je spieren verzachten. Een massage vermindert ook ontstekingen en is zelfs even effectief als een pijnstiller. Welke man zal nu nog weigeren?

Geen enkele, als het van de onderzoeksgroep van McMaster University in Canada afhangt. Na hun experiment zijn ze namelijk overtuigd van het grote potentieel van massages.

Voor het onderzoek voerden ze een genetische analyse uit op het spierweefsel van enkele vrijwilligers, die zichzelf uitputten op een crosstrainer. Eén van de twee benen werd achteraf tien minuten gemasseerd.

Van beide benen werd drie keer weefsel afgenomen: vlak voor het ritje, na de massage van het ene been en na een herstel van 2,5 uur.

Uit de analyse bleek dat het gemasseerde been duidelijk beter gerecupereerd was. Een massage stimuleert namelijk de aanmaak van mitochondriën te stimuleren, die verantwoordelijk zijn voor de energietoevoer naar onze cellen.

Tegelijkertijd vermindert het ook de effecten van cytokines, moleculen die ontstekingen en pijn veroorzaken. En dat pijnreducerende effect gaat vrij ver, want volgens de onderzoekers kan je het zelfs vergelijken met de werking van een ontstekingsremmer

Onderzoeksleider Mark Tarnopolsky: "Massages kunnen heel wat mensen helpen. Ik denk bijvoorbeeld aan ouderen, maar ook aan patiënten met een spierziekte of chronische ontstekingen."

En ook voor kankerpatiënten die moeite hebben om te ontspannen of te slapen, kunnen massages helpen. "Het helpt hen omgaan met pijn, spierstijfheid, kortademigheid, angst en vermoeidheid", besluit een woordvoerder van The Royal Marsden NHS Trust in de Daily Mail.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temde de bonobo zichzelf?

Temde de bonobo zichzelf?


http://desmond.imageshack.us/Himg19/scaled.php?server=19&filename=87333257.jpg&res=medium


Ongeveer twee miljoen jaar geleden deelden de chimpansees en de bonobo's een voorouder. Sindsdien zijn bonobo's zijn geëvolueerd naar vriendelijke, sociale dieren, terwijl chimpansees zich veelal agressiever gedragen. Volgens een antropoloog van de Amerikaanse Duke University is het aannemelijk dat de bonobo's zichzelf getemd hebben.

Bonobo's, vroeger ook wel dwergchimpansees genoemd, zijn de vriendelijke neven van de chimpansee. Ze zijn minder agressief en hebben kortere snijtanden dan de 'chimps'. Bonobo's spelen meer en hebben meer seks. Volgens wetenschappers is het verschil tussen de gewelddadige chimpansees en de speelse bonobo's vergelijkbaar met het verschil tussen wilde en door de mens getemde dieren.

Maar de enigen die de apen getemd kunnen hebben, zijn de dieren zelf, aldus antropoloog Brian Hare. "Bonobo-eigenschappen echoën die van onze huisdieren", schrijft hij in het magazine Animal Behaviour. "De verschillen tussen de bonobo en de chimpansee kunnen uitgelegd worden als je aanneemt dat ze zichzelf getemd hebben."

De verschillen tussen de twee apensoorten houden wetenschappers al lang bezig. De apen werden op een gegeven moment enkel gescheiden door de Congorivier. "Toen kwamen de bonobo's in een omgeving terecht die zo verschillend was dan die waar de chimpansees leefden, dat ze even goed op een andere planeet hadden kunnen zitten", aldus Hare. Chimpansees kwamen in een gebied terecht waar ze constant konden worden aangevallen door gorilla's. Bovendien waren de meest agressieve mannetjes de vader van de meeste kinderen, dus moesten de dieren wel gewelddadig worden om te overleven. De bonobo's kwamen terecht in een rustige omgeving en moesten op dat moment amper moeite doen om te overleven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië plant bombardement op rattenplaag van Montecristo

Italië plant bombardement op rattenplaag van Montecristo


http://desmond.imageshack.us/Himg72/scaled.php?server=72&filename=rattenq.jpg&res=medium


Terwijl buureiland Giglio druk in de weer is met het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia, zit Montecristo met een ander probleem: een ratteninvasie. De twee eilanden zijn deel van de Toscaanse archipel en maken deel uit van het grootste maritieme reservaat van Europa. Montecristo is onbewoond, maar wordt jaarlijks bezocht door maximum 1.000 toeristen die daarvoor een speciale toelating moeten aanvragen.

Autoriteiten zijn van plan om een vliegtuig over het eiland te sturen met aan boord: 26 ton rattenvergif. Maar milieuorganisaties steigeren: het vergif is immers ook dodelijk voor de inheemse dieren en, als het in het water valt, voor het zeeleven.

"Het is een absurd idee", fulmineert Gianluca Felicetti, president van een anti-vivisectie-organisatie. "Zesentwintig ton vergif uit een vliegtuig gooien is onverantwoord. De hele fauna op het eiland loopt dan gevaar." Brodifacoum, het vergif dat door de leiding van het reservaat gekozen werd, is niet alleen giftig voor knaagdieren, maar ook voor zeedieren als vissen en krabben. "Wij willen weten hoeveel dieren en welke soorten het slachtoffer kunnen worden van dit gek idee", zegt Felicetti, die sprak over een slachtpartij van het milieu.

Maar niet alleen milieuorganisaties protesteren, in het Italiaanse parlement gingen de stemmen ook een octaaf hoger. Silvio Berlusconi's partijgenote Fiorella Ceccacci Rubino heeft er alvast dringend meer uitleg gevraagd. Een oproep die gepareerd werd door een andere milieugroep, Legambiente. Die vindt de kritiek op het project misplaatst en zegt dat dergelijke operaties al succesvol uitgevoerd zijn in de rest van de wereld.

Effectief: in Australia en Nieuw-Zeeland werden eerder al gifpellets gebruikt om ratten en muizen, die een gevaar betekenden voor vogels, reptielen en zeldzame dieren, te elemineren. Maar ook dichter bij huis werden al vliegtuigen ingezet tegen de knaagdieren. Op Giannutri, een ander buureiland, bijvoorbeeld.

Het eiland Montecristo is trouwens bekend geworden dankzij de Franse auteur Alexandre Dumas. Hij schreef 'The Count of Monte Cristo', een verhaal over wraak en eer.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer jonge vrouwen kopen alleen vastgoed

Steeds meer jonge vrouwen kopen alleen vastgoed


http://desmond.imageshack.us/Himg850/scaled.php?server=850&filename=jongevrouwen.jpg&res=medium


Steeds meer twintigers wonen op hun eentje. Ze stellen het samenwonen uit. De vastgoedmakelaars merken dat vooral jonge hoogopgeleide vrouwen aanschuiven om kleine panden te kopen.

In 2010 woonden 250.000 Belgen tussen de 20 en 34 jaar alleen. Zeven jaar eerder waren het er nog 226.000, of 10 procent minder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie. Vooral de groep van hoogopgeleide jongeren die alleen wonen, is sterk gegroeid: van 87.000 in 2003 naar 104.000 in 2010. Dat is een stijging van 20 procent.
 
Het verbaast relatiebemiddelaar Rika Ponnet niet dat jongeren minder snel gaan samenwonen. "Jongeren plannen hun leven niet meer in functie van hun relatie. De relatie wijkt voor een tweede master of hun carrièrestart. Tien jaar geleden was dat nog heel anders: jonge koppels gingen sneller samenwonen."
 
Dat jongeren vaker alleen wonen én investeren in vastgoed, voelt de sector vooral aan het koopgedrag van de jonge vrouwen. Edmond Kochan, zaakvoerder van Limburgs Vastgoed, krijgt de laatste jaren steeds meer vrouwen over de vloer die jonger zijn dan dertig. "Ze zijn alleenstaand, hebben een vaste job en verdienen goed. Na drie of vijf jaar beroepservaring hebben ze een spaarcentje dat ze willen investeren. De vraag naar eenpersoonsappartementen boomt", zegt hij in de krant De Standaard.
 
Jonge mannen investeren minder in vastgoed dan vrouwen, aldus Kochan. "Ik heb de indruk dat jonge vrouwen veel sneller op eigen benen willen staan dan mannen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikanen vinden schat van 3 miljard op oceaanbodem

Amerikanen vinden schat van 3 miljard op oceaanbodem


http://desmond.imageshack.us/Himg715/scaled.php?server=715&filename=schatopoceaanbodem.jpg&res=medium


Amerikaanse schattenjagers hebben in een Britse cargo een lading platina gevonden ter waarde van drie miljard dollar. De cargo werd tijdens de Tweede Wereldoorlog tot zinken gebracht, schrijft de Boston Globe.

Het bedrijf Sub Sea Research heeft de SS Port Nicholson teruggevonden op de bodem van de oceaan op ongeveer 50 kilometer van de stad Provincetown (Massachusetts). Het vrachtschip voer van het Canadese Halifax naar New York toen het in 1942 getorpedeerd werd. Er kwamen vier opvarenden om, 87 werden gered.
 
Sub Sea Research lokaliseerde de schat in 2009 dankzij een onderwaterrobot. Er zouden verspreid in het wrak zeker dertig kisten met platinastaven steken. Sinds het begin van het eerste decennium van deze eeuw zijn de prijzen van dit edelmetaal exponentieel gestegen.
 
Mogelijk liggen op de zeebodem ook zowat 10 ton goud en enkele industriële diamanten, aldus Greg Brooks van Sub Sea Research.



» Reageer (0)
01-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingzus van de 'Mona Lisa ontdekt in Madrid

'Tweelingzus' van de 'Mona Lisa' ontdekt in Madrid


http://oi44.tinypic.com/f9gvao.jpg


In het Madrileense Museo del Prado is een "tweelingzus" van de beroemde "Mona Lisa" ontdekt. Volgens het Spaanse persbureau efe gaat het om een kopie van het wereldberoemde doek, dat gelijktijdig met het origineel in het atelier van Leonardo da Vinci werd geschilderd.

Het doek heeft jaren in het Madrileense museum gehangen, zijn waarde is voorlopig nog niet geschat. Pas bij restauratiewerken werd vastgesteld dat het werk parallel met het origineel is ontstaan. De schilder is waarschijnlijk Andrea Salai of Francesco Melzi, twee van de beste leerlingen van da Vinci.
 
Bij het restaureren werd vastgesteld dat de zwarte achtergrond van de kopie pas later werd aangebracht. Daaronder ontdekten de experten van het Prado de afbeelding van een Italiaans landschap, dat ook op het origineel is te zien. De kopie heeft bijna dezelfde maten als het origineel van de "Mona Lisa" en is eveneens in de zestiende eeuw ontstaan.

Met de hulp van infraroodstralen werd vastgesteld dat de schilder bij zijn werk aan het doek dezelfde veranderingen heeft uitgevoerd als da Vinci bij het origineel. Dat toont aan dat beide werken simultaan zijn ontstaan. Zowel het Prado alsook het Louvre, waar zich het origineel bevindt, hebben de oorsprong van de kopie bevestigd, aldus efe onder aanhaling van de Madrileense pinakotheek. De kopie zal op 21 februari officieel voorgesteld worden. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing die wonden geneest

Honing die wonden geneest


http://desmond.imageshack.us/Himg96/scaled.php?server=96&filename=bijg.jpg&res=medium


Een studie van de Cardiff University wijst uit dat manukahoning moeilijk te genezen wondinfecties kan voorkomen en verzachten. Op twee uur tijd kon de behandeling met deze medicinale honing 85 procent van de bacteriën in de wonden doden.

"Er is hoogdringend nood aan innovatieve en effectieve manieren om wondinfecties te controleren die niet zullen bijdragen aan een groeiende resistentie tegen antibiotica. Tot op vandaag zijn er nog geen honingresistente bacteriën bekend", stelt Dr. Sarah Maddocks.

Uit het onderzoek blijkt dat een kleine hoeveelheid van deze 'medicinale' honing voorkomt dat er een ondoordringbare 'levende laag' wordt gevormd door de infectie. Manukahoning wordt gemaakt van door bijen verzamelde nectar van de manukabomen in Nieuw-Zeeland. Het zou zeer werkzaam zijn tegen besmetting met de Streptococcus pyogenes, ook wel de pusvormende streptokok genoemd.

Op zich is de aanwezigheid van deze bacterie op de huid onschadelijk. De problemen beginnen pas echt wanneer de pusvormende streptokok een wonde infecteert. Eens binnengedrongen, worden filmen of laagjes gelegd die antibiotica tegenhouden en zo voorkomen dat de wonde kan genezen.

Naast het bestrijden van de filmvorming, blijkt de honing ook effectief te zijn in gevallen waar de bacteriën al een levende laag gevormd hadden in de wonde. Op 2 uur tijd waren 8 op 10 bacteriën gedood.

Deze ontdekkingen zijn zeer betekenisvol, zeker als je weet dat (iets dat zo banaal lijkt als) wondinfecties nog 4 procent van de medische kosten inpalmen in ontwikkelde landen. Manukahoning heeft zich al bewezen tegen 80 verschillende soorten bacteriën, inclusief de gevreesde ziekenhuisbacterie MRSA.

Hoewel alle soorten honing antibacteriële eigenschappen hebben, zorgen de ingrediënten van manukahoning ervoor dat het extra krachtig is. Doodgewone honing uit de supermarkt is dan ook niet voldoende. Je kan al wel verbanden kopen die medicinale (lees: steriele) honing bevatten of je kan het ook rechtstreeks aanbrengen op compressen of windels.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie zussen laten baarmoeder en borsten verwijderen uit angst voor kanker

Drie zussen laten baarmoeder en borsten verwijderen uit angst voor kanker


http://oi41.tinypic.com/117eckk.jpg


Drie dappere Britse zussen hebben hun borsten en baarmoeder laten verwijderen in de hoop zo een erfelijke vorm van kanker te kunnen vermijden, hun moeder stierf hieraan toen ze slechts 32 jaar was.

Luan Moreton (38), Kim Jones (33) en Jemma Dennis (30) gingen over tot deze drastische ingreep nadat DNA-tests aantoonden dat ze hetzelfde agressieve gen droegen als hun moeder Rita. De twee oudste dames lieten hun baarmoeder verwijderen nadat dokters hen hadden verteld dat ze 50 tot 60 procent kans liepen op eierstokkanker. De jongste zus Emma zal hetzelfde laten doen nadat ze haar kinderwens heeft vervuld.  Nu sporen ze andere vrouwen aan om zich te laten screenen en ook deze preventieve ingreep te overwegen.

Luan: "Na wat er met mijn mama is gebeurd, zijn we erg hecht geworden, deze operatie heeft onze band enkel nog versterkt. Ik denk dat we veel geluk hebben gehad, omdat we weten dat we dragers van het gen zijn, zo konden we deze preventieve stappen ondernemen. Het is belangrijk dat mensen weten dat je stappen kan ondernemen om het risico te beperken. Voor onze moeder was het te laat. Ik was 12 toen ze stierf. Toen ik op mijn 31ste een knobbeltje in mijn borst ontdekte, herbegon het leed. Een operatie, zes maanden chemotherapie en een maand radiotherapie later werd ik genezen verklaard. Maar de dokters hadden wel ontdekt dat ik het BRCA1-gen droeg, dat is de belangrijkste oorzaak van borsttumoren. Dat betekende dat mijn zussen ook 50 procent kans op kanker liepen."

In 2007 liet Jemma zich ook testen, ook dat resultaat was positief, hierdoor liep ze 85 procent op borstkanker, enkele maanden later volgde Kim, die ook drager bleek te zijn. De drie zussen maakten de drastische beslissing hun borsten te laten verwijderen. De ingreep duurde tot tien uur, nadien opteerden ze voor een reconstructieve operatie. Jemma: "Ik moest er zelfs niet over nadenken, ik wilde niet thuis wachten tot ik de diagnose zou krijgen. Ik wilde het zo snel mogelijk laten doen, zodat ik er niet te veel over moest nadenken."

"We herstelden alledrie goed van de operatie, maar de artsen zeiden dat de kans groot was dat onze eierstokken ook getroffen zouden worden. Eens we de kaap van 40 bereikten, zou de kans groter worden dat we aan de eierstokken een tumor ontwikkelden door de hormonale veranderingen", aldus Jemma. Dus besloten ze alledrie ook dit te laten wegnemen, ook al betekende dit dat ze niet meer kinderen zouden kunnen krijgen. Alleen Jemma gaat hier nog mee wachten, ze wil eerst kinderen krijgen. "Ik ga dit zeker laten doen, alleen weet ik nog niet wanneer. Eerst wil ik kinderen, dat is mijn prioriteit."

Momenteel herstellen Luan en Kim van de operatie. De drie zussen zetten allemaal familie op de eerste plaats. Luan: "Ik heb mijn werk opgegeven, ik wil zoveel mogelijk tijd met mijn kinderen Sean en Nate spenderen. Ze weten ondertussen dat zij ook meer kans lopen om kanker te ontwikkelen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autokeuring wordt gemiddeld zes procent duurder

Autokeuring wordt gemiddeld zes procent duurder


http://desmond.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=autokeuring.jpg&res=medium


Wie met zijn personenwagen naar de keuring gaat, betaalt voortaan 29,10 euro voor een basiskeuring, in plaats van 27,50 euro voordien. Dat is het gevolg van een indexering van de tarieven van de autokeuring, die vandaag werd gepubliceerd in het Staatsblad.
 
De prijsstijging, die vandaag in voege is getreden, bedraagt gemiddeld zes procent, bevestigt Goca, de Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs. De organisatie wijst er wel op dat het om een tweejaarlijkse indexering gaat. Dat verklaart het hoge percentage. Bovenop het basistarief moeten automobilisten eenmalig nog eens twee euro betalen omdat de keuringscentra het gelijkvormigheidsattest van elke wagen inscannen.
 
De indexering staat in een ministerieel besluit van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH). Het is de eerste keer dat de tweejaarlijkse indexering wordt doorgevoerd. Het overzicht van alle nieuwe autokeuringstarieven wordt vandaag gepubliceerd op de website van Goca.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!