Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice - Hallelujah

Damien Rice - Hallelujah

Klik op de foto om hem te beluisteren





.
Damien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij slechts met minimale instrumenten vertolkt.

Rice is begonnen in de band Juniper, die bekend is van het nummer Weatherman. In 1999 verliet hij deze band, waarna de overige leden verder gingen als Bell X1. Rice verhuist van Ierland naar Toscane (Italië), waarna hij als straatmuzikant op reis gaat door Europa. Na een jaar keert hij terug en is vastbesloten de nummers die hij geschreven heeft tijdens deze reis op een demo te zetten. Hij leent geld van vrienden en bekostigt daarmee zijn demo en stuurt deze naar producer David Arnold. Deze was gecharmeerd van zijn muziek en leende Rice genoeg geld om studio-apparatuur te kopen.

In september 2001 komt de eerste single 'The Blowers Daughter' uit die gebruikt wordt voor de soundtrack van de film Closer. De single wordt goed ontvangen en optredens volgden. In eigen beheer werkt Rice verder aan het voltooien van een compleet album, dat in februari 2002 onder de titel O uitkomt. Hij wilde geen grote platenmaatschappijen bij het album betrekken omdat hij bang was dat zij invloed op zijn muziek zouden hebben.

In 2006 brengt Damien Rice het album 9 uit. De van dit album afkomstige single 9 Crimes wordt een top 10-hit in de Mega Top 50.

In maart 2007 verlaat Lisa Hannigan, die mee de zang en gitaar verzorgde op de meeste singles (o.a. 9 crimes), de band.

In 2008 werken hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.



» Reageer (0)
03-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer genieten van minder koffie, zo doe je dat

Meer genieten van minder koffie, zo doe je dat

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/16/7/20160802183219/media_xll_8936797.jpg

Liep je vroeger te stuiteren na een kopje koffie, maar heb je tegenwoordig het gevoel dat je liters van het zwarte goud moet drinken om enigszins wakker te worden? Dat is heel goed mogelijk, want voor het goedje geldt - jammer maar helaas: hoe meer je ervan drinkt, hoe minder sterk de effecten.

Je lichaam bouwt namelijk door de jaren heen een tolerantie op voor de cafeïne in koffie, zegt Murray Carpenter, auteur van Caffeinated: How Our Daily Habit Helps, Hurts, and Hooks Us, in een interview in Science of Us. Dat verklaart waarom het misschien al jaren geleden lijkt dat je dat alerte en gelukzalige gevoel ervoer na de eerste kop koffie van de dag!

Je kunt jezelf nu per direct aansluiten op een infuus van koffie en zo proberen je werkdag door te komen, maar je lichaam vindt volgens Carpenter na verloop van tijd vanzelf zijn sweet spot (het punt waarop je lichaam genoeg cafeïne heeft). In een experiment aan de John Hopkins University kregen deelnemers onbeperkte toegang tot koffie met verschillende sterkte. Zij die van de milde blend mochten lurken, dronken aanzienlijk meer dan degenen die werden toebedeeld met een sterker aroma. Je lichaam blijkt dus zelf te kunnen bepalen hoeveel cafeïne het nodig heeft.

Reset je tolerantieniveau

Hoe keer je terug naar dat heerlijke gevoel van vroeger na je eerste kopje koffie? Volgens Joseph Rivera, de oprichter van de Coffee Chemistry, is de effectiefste manier om cold turkey te gaan, voor ten minste enkele weken. Logisch, maar ook een beetje pijnlijk. Klinkt rigoureus stoppen als een onmogelijke opgave? Dan kun je ook proberen om een tijdje te minderen. Halveer bijvoorbeeld het aantal koppen koffie dat je per dag drinkt en herhaal die stap na een aantal dagen tot je bijna niets meer drinkt.

Het vereist misschien wat doorzettingsvermogen, maar het goede nieuws is dat je vrij snel weer ten volle zal ervaren welke invloed die paar slokken koffie kunnen hebben. Na ongeveer een week zul je merken dat je des te meer geniet van net dat beetje minder cafeïne. Voor koffie geldt dus wel degelijk: less is more! (br.hln)


» Reageer (0)
02-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marieke Vervoort overweegt euthanasie na Rio

Marieke Vervoort overweegt euthanasie na Rio

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/14/5/20160802153644/media_xll_8936285.jpg

De komende Paralympische Spelen in Rio de Janeiro - van 7 tot 18 september - worden de laatste voor rolstoelatlete Marieke Vervoort (37). Dat heeft ze zelf gezegd bij de voorstelling van de Belgische delegatie zaterdag. "Ik begin stilaan te denken aan mijn euthanasie."

Het was tot afgelopen vrijdag nog niet eens zeker of Marieke Vervoort - die aan een chronische spierziekte lijdt waardoor ze sinds 2000 in een rolstoel zit - zou deelnemen aan de spelen. Maar ze is er nu toch bij. "Ik ben blij, hoewel het niet eenvoudig is. Ik heb goede en slechte dagen. Sommige nachten slaap ik maar een tiental minuten, waarna ik toch weer aan het trainen ga. Als het lukt, ten minste", vertelt ze. "Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik nog in Rio zou staan. Het is mijn laatste wens om er mee te doen. Hopelijk kan ik daar in schoonheid afsluiten.

Zilver en goud

Op de vorige Paralympics in 2012 won ze nog zilver op de 200 meter en goud op de 100 meter. Maar dat sporten wordt wel alsmaar moeilijker. "Na Rio stop ik sowieso met mijn sport, ook al betekent dat misschien dat ik in een zwart gat zal vallen."

Iets wat niet denkbeeldig is. "Als ze mijn sport afnemen, is het gedaan met mij", liet Willemie eerder al optekenen. Waardoor ook de vraag om euthanasie weer aan de oppervlakte komt. Want over hoe en wannéér ze gaat, daar wil ze zelf over beslissen. "Stilaan denk ik aan mijn euthanasie", vertelde ze zaterdag. "Maar ik hoop eerst nog wat van het leven te kunnen genieten. Ik heb nog een bucket list, ik wil onder meer nog stuntvliegen."

Podiumkansen

En eerst zich nog laten zien op de Paralympics. Daar treedt ze aan op de 100 en 400 meter. "Ik schat ik mijn podiumkansen hoog in, maar het zal niet eenvoudig zijn, want de competitie is zwaar", klinkt het.

In totaal zullen 24 Belgische paralympiërs present tekenen op de spelen in Rio. Aanvoerders zijn naast Vervoort amazone Michèle George, tennisser Joachim Gérard en boccia-speler Pieter Cilissen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Hiatt - Thing called love

John Hiatt - Thing called love

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Hiatt (Indianapolis, 20 augustus 1952) is een Amerikaanse singer-songwriter.

John Hiatt begon zijn solocarrière in 1974. Hij beoefende een groot aantal stijlen, van rock and roll tot New Wave en folk. Hij schreef veel songs voor andere artiesten. In Nederland brak hij door met de plaat Bring the Family (1987). Daarop volgen Slow Turning (1988), Stolen Moments (1990), en Perfectly Good Guitar (1993). In het najaar van 2007 kwam Hiatt naar Nederland voor een viertal solo concerten. In 2008 kwam de plaat Same Old Man uit, in 2010 gevolgd door The Open Road.


» Reageer (0)
01-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vaak zou je je huis moeten kuisen

Zo vaak zou je je huis moeten kuisen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/1/4/20160801115548/media_xll_8933314.jpg

Eerlijk is eerlijk. Wij staan ook niet iedere dag met de stofzuiger in onze handen. Die comfortabele zetel in combinatie met een portie Netflix is immers een stuk aanlokkelijker dan je avond vullen met zeemlap en stofdoek. Al zouden we dat blijkbaar toch beter wat vaker doen.

Dit zijn de regels volgens de experten van Good Housekeeping (en helaas, die houden in dat je meer moet kuisen dan gedacht):

Iedere dag:

- je bed opmaken
- de afwas doen
- de keuken stofzuigen of met de swiffer erdoor gaan
- de koffiezet proper maken
- het aanrecht afkuisen
- de tafel en wastafel afkuisen
- de was doen

Wekelijks:

- de keuken en badkamer dweilen
- badkamermeubels poetsen
- de spiegels schoonmaken
- stof afnemen
- het hele huis (inclusief meubels) stofzuigen
- je beddengoed verschonen
- de microgolfoven uitkuisen
- alle schoonmaakdoeken vervangen

Maandelijks:

- de ramen wassen
- stof afnemen van de gordijnen en lampen
- je afwasmachine en wasmachine schoonmaken

Ieder half jaar:

- de diepvries ontvriezen en proper maken
- de douchegordijnen wassen
- de kussens en dekbedden wassen
- de vuilnisbak en oven poetsen

Jaarlijks:

- je gordijnen wassen
- het tapijt reinigen


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfstandigen vallen steeds vaker langdurig ziek

Zelfstandigen vallen steeds vaker langdurig ziek

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/13/2/20160801094113/media_xll_8932952.jpg

De afgelopen vijf jaar is het aantal langdurig arbeidsongeschikte zelfstandigen met bijna 11 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van bevoegde ministers Borsus en De Block na parlementaire vragen van CD&V-Kamerlid Griet Smaers.

"Naast een verhoogd armoederisico, is dit uiteraard ook geen goed nieuws voor de uitgaven op vlak van de sociale zekerheid", zegt Smaers in een persbericht. "Preventie en welzijn op het werk zijn meer dan ooit cruciaal. We roepen de ministers op snel werk te maken van de werven preventie en re-integratie."

Het aantal zelfstandigen dat langer dan zes maanden arbeidsongeschikt is, is de afgelopen vijf jaar sterker gestegen dan het aantal dat minder dan zes maanden out is, klinkt het. Het gaat zo respectievelijk om een stijging van 10,34 procent tegenover 4,76 procent. Daarnaast is de gemiddelde duur dat een zelfstandige arbeidsongeschikt is, gestegen met 5 dagen tot 212,8, een stijging van 2,4 procent.

Meer psychische problemen
De belangrijkste oorzaak zijn musculoskeletale (spier- en wervel-) aandoeningen, maar wat volgens Smaers opvalt, is de toename van psychische problemen. In 2010 kampte zo 19,32 procent van het aantal invalide zelfstandigen met zulke problemen, terwijl dat in 2015 naar 21,48 procent is geklommen. "Het aantal zelfstandigen dat getroffen wordt door psychische stoornissen stijgt procentueel sterker dan de evolutie van het totaal aantal invaliden. Dat psychische aandoeningen de ziektebeelden van onze generatie zijn, staat buiten kijf", aldus Smaers. De derde belangrijkste oorzaak zijn hart- en vaatziekten (11,07 procent van het aantal invalide zelfstandigen).

Smaers wil dat er snel werk wordt gemaakt van re-integratietrajecten voor langdurig arbeidsongeschikte zelfstandigen. "Minister De Block wenst hier pas werk van te maken nadat de re-integratie voor arbeidsongeschikte werknemers op punt staat. Ik zie niet in waarom we op dit punt zouden treuzelen. De zelfstandige is even belangrijk." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox - Sweet Dreams

Annie Lennox - Sweet Dreams

Klik op de foto om haar te beluisteren







Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres.

Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.


» Reageer (0)
31-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Engelse bulldog sterft uit, maar niemand wil de oplossing

De Engelse bulldog sterft uit, maar niemand wil de oplossing

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/0/13/20160731091343/media_xll_8929828.jpg

Hij is net zo Engels als het slappe bier, de bobby en de fish and chips: de bulldog. Maar dit nationale symbool dreigt te verdwijnen nu de Engelse hondensoort is doorgefokt.

De enige manier om de Engelse bulldog te redden is door deze te kruisen met een Amerikaans ras, blijkt uit onderzoek aan de Universiteit in Californië. De bulldog werd oorspronkelijk gefokt als vechthond, maar Engelsen roemen hem vooral om zijn vasthoudende karakter.

Korte pootjes
De honden met korte pootjes kampen nu met gezondheidsproblemen zoals huidallergieën en een smal bekken. Door zijn terugliggende neus lijdt hij aan ademhalingsproblemen - vroeger was die neus juist een voordeel omdat deze hem in staat stelde adem te halen zonder de tegenstander los te laten.

Volgens fokker Märia Konings van Happy Bulls uit Sprundel mankeert de Engelse bulldog echter niks. "Die platte neus is allang teruggefokt en hij is ook niet meer zo zwaar. Alsjeblieft, kruis hem niet," smeekt ze. "Nu durf ik met een gerust hart een baby te zetten bij een Engelse bulldog, zó lief is hij, maar als hij straks is gekruist met een Amerikaans ras weet ik niet of hij nog te vertrouwen is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skydiver Luke springt van 7.600 meter hoogte zonder parachute in net en overleeft

Skydiver Luke springt van 7.600 meter hoogte zonder parachute in net en overleeft

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De Amerikaanse skydiver Luke Aikins heeft het geflikt: hij is erin geslaagd om zonder parachute vanaf 7.600 meter hoogte uit een vliegtuig te springen en in een net te belanden. Met de sprong, die live werd getoond op televisiezendere Fox, werd de 42-jarige Aikins de eerste persoon in de geschiedenis die moedwillig en succesvol een sprong uit een vliegtuig maakte zonder een parachute te gebruiken.
De vrije val van Aikins boven de woestijn in het zuiden van Californië duurde iets meer dan 2 minuten. Hij kwam terecht in een net van 30 op 30 meter, dat op 60 meter boven de grond was gespannen. Zijn vrouw en andere familieleden wachtten Aikins op naast het net. Hij beschreef zijn ervaring na zijn landing met één woord: "Fantastisch".

Niet gek
"Ik ben niet gek', bezwoer Aikins van te voren. De 42-jarige stunter is wel wat gewend, met 18.000 parachutesprongen op zijn naam. Toch beefde hij als een rietje toen hij eenmaal in de vliegtuigopening stond, klaar om te springen. Zijn doel: landen in een net van 30 bij 30 meter in een Californische woestijn. Met een snelheid van zo'n 200 kilometer per uur.

De vader van een kleuterzoon hoopt daarmee op eeuwige roem, door als eerste persoon veilig uit het vliegtuig te springen zonder parachute of wingsuit. "Ik blijf leven en dan loop ik weg", zei hij eerder deze maand tegen de Amerikaanse tv-zender Fox. "Ik wil laten zien dat je, met de juiste voorbereiding, dingen kunt doen die we voor onmogelijk hielden.'
Verplichte parachute
Aikins verklaarde kort voor zijn stunt dat hij verplicht werd om toch een parachute aan te doen, maar dat hij niet van plan was om die te gebruiken, aldus persagentschap Associated Press. In het vliegtuig, vlak voor zijn sprong, deed hij de parachute weer af.

De Amerikaan was met de sprong niet aan zijn proefstuk toe: naast zijn 18.000 parachutesprongen, heeft hij ook al prominente skydivers getraind, aan meerdere recordsprongen deelgenomen en stunts uitgevoerd voor de film 'Iron Man 3'. (br.hln)

» Reageer (0)
30-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Primitief blijft in Engeland

Vlaamse Primitief blijft in Engeland

http://static1.hln.be/static/photo/2016/14/13/11/20160725172808/media_xll_8911736.jpg

De Britse overheid is erin geslaagd om een belangrijk werk van de Vlaamse primitief Dirk Bouts in eigen land te houden, schrijft The Guardian. Het Bowes Museum in het noorden van Engeland is erin geslaagd om 2,3 miljoen pond te verzamelen voor het werk. Het gaat om 'De Heilige Lucas tekent de Maagd en Christus' van de Laat-Gothische, 15de eeuwse schilder.

Het schilderij was vorig jaar aan een buitenlandse verzamelaar verkocht, maar daarop besliste de overheid om een "exportban" op te leggen in de hoop een Britse koper te vinden.

Die is er nu, schrijft The Guardian. Het geld is afkomstig van het loterijfonds, het kunstenfonds en private schenkers.

Bouts is een in Haarlem geboren en in Leuven overleden Vlaamse primitief. Hij schilderde onder meer Het Laatste Avondmaal dat in de Sint-Pieterskerk in Leuven hangt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janine Bischops (73): Oude vrouwen schrijf je niet af

Janine Bischops (73): "Oude vrouwen schrijf je niet af"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/15/11/20160730070705/media_xll_8926766.jpg

Actrice Janine Bischops speelde haar hele leven op zeker. Ze moest 73 worden om te durven. Voor het eerst koos ze voor barsten in plaats van buigen. En hoe. Onverwacht en met onmiddellijke ingang stapte ze na 21 jaar uit 'Thuis'. Ze hield de eer aan zichzelf en dat van haar personage Jenny. Haar rol van oermoeder devalueerde tot die van oude bloempot. "Nooit liep ik zo recht op mijn doel af als die ochtend naar de post met mijn ontslagbrief. Buiten op straat werd ik overspoeld door trots. Oudere vrouwen schrijf je niet af. Nàh."

Een beslissing die getuigt van eigenwaarde.
Ik heb wel een week geweend, hoor. Iedereen in 'Thuis' wist dat ik ongelukkig was en toch heb ik ze allemaal verrast, inclusief mijn kinderen. 'Ze zegt al twee jaar dat ze eruit stapt, maar dat doet ze toch nooit.' Toen ik in de schminkkamer zei 'Toch raar, mijn laatste dag', lachten ze nog 'Jaja, het zal wel'."

Waarom was het ineens genoeg?
"Tot twee jaar geleden heb ik Jenny Verbeeck zeer graag gespeeld. Ik ben apetrots op de verhaallijn van Jenny's borstkanker, mijn voorstel trouwens. Maar na 19 jaar zat er geen vlees meer aan die rol. 'Jenny' moest er af en toe nog wat bij staan, ik voelde me als acteur bij het afval gezet. Niet hautain bedoeld, maar daarvoor ken ik mijn stiel te goed. Zo mocht het niet eindigen. Het deed afbreuk aan alle moois uit mijn carrière." (br.hln)


» Reageer (0)
29-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gossip Girl komt misschien terug

Gossip Girl komt misschien terug

http://oi63.tinypic.com/2s84pj8.jpg

Cancel alvast je plannen voor 2017, want de kans bestaat dat je aan je televisiescherm gekluisterd zit voor het nieuwe seizoen van Gossip Girl. Ja, dat lees je goed. Onze favoriete verwende en achterbakse rijkeluiskinderen zijn hoogstwaarschijnlijk weer terug van weggeweest. Vreugdedansjes toegestaan.

Nadat Gilmore Girls, Prison Break en Full House in een nieuw jasje gestoken werden, is nu ook Gossip Girl aan de beurt. Het creatieve brein achter de serie, producer Josh Schwartz, liet immers al aan E! News weten dat ze gesprekken gaan voeren voor nieuwe afleveringen.

Volgens Schwartz zou de veranderde wereld (lees: sociale media) een uiterst interessante invalshoek kunnen bieden voor een nieuw seizoen. Want een Gossip Girl-plot met foute Snapchats, populaire Instagrampagina's en gemene Facebookposts opent uiteraard heel wat nieuwe perspectieven. "De wereld is veranderd, nu is letterlijk iedereen 'Gossip Girl'", aldus Schwartz.

Eén nadeel: hij heeft nog niet aan tafel gezeten met zijn Gossip Girl-collega's, dus definitief is het nog niet. Al raadt hij de fans vooral aan om duidelijk aan te geven dat zo'n nieuw seizoen helemaal is waar we op zitten te wachten. (br.hln)


» Reageer (0)
28-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiener vergokt 115.000 euro met oma's kredietkaart

Tiener vergokt 115.000 euro met oma's kredietkaart

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/2/8/20160728044829/media_xll_8920718.jpg

Een Brusselse tiener heeft op Aziatische websites 115.000 euro verspeeld met de kredietkaart van zijn oma (82). De vrouw uit Ukkel besefte dit pas toen ze de afrekening in de brievenbus vond.

Per weddenschap zette de pas 18 geworden kleinzoon telkens 2.000 euro in. De ene keer giste hij hoeveel graden het zou worden in een stad aan de andere kant van de wereld. Vervolgens zette hij dezelfde smak geld ook in op hoeveel millimeter neerslag er 's anderendaags zou vallen in een plaats dichter bij huis. Nog een andere keer gokte hij op wisselkoersen van vreemde valuta. Dagen aan een stuk surfte hij websites in vooral China en Thailand plat. Altijd met oma's kredietkaart. Op één dag verspeelde de tiener zelfs 40.000 euro.

Oma's frank viel pas toen ze onlangs haar brievenbus opende en de afrekening vond van haar American Express Gold, een kaart zonder maandelijkse limiet. De hoogbejaarde vrouw moest 115.000 euro vereffenen terwijl ze de kaart niét zelf had gebruikt.

Even later bleek overigens dat de kleinzoon verder was blijven gokken op duistere websites. Gelukkig met iets meer succes: hij slaagde er toen in het totale verlies terug te brengen naar 23.333 euro. "Het drama is dat mijn zoon totaal geen spijt heeft", zegt zijn moeder. (br.hln)


» Reageer (0)
27-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste keer ooit dat een Indiër prijs knapste man ter wereld wint

Eerste keer ooit dat een Indiër prijs knapste man ter wereld wint

http://static1.hln.be/static/photo/2016/9/14/7/20160727182631/media_xll_8919217.jpg

De Indiase Rohit Khandelwal is Mr. World 2016 en hij mag zich dus bijgevolg de knapste man ter wereld noemen. Khandelwal is de eerste Indiër ooit die deze prijs gewonnen heeft. De 26-jarige knapperd is model, acteur en televisiepersoonlijkheid.

Na een spannende finale in het Engelse stadje Southport won Rohit Khandelwal nipt de finale van Mr. World 2016. Een professionele jury en de kijkers besloten samen dat de Indiër de knapste man ter wereld is, alleszins dan toch voor één jaar. Naast de titel kreeg Khandelwal ook vijftigduizend dollar mee naar huis.

De 26-jarige hunk trainde een jaar lang onder begeleiding voor de wedstrijd, zodat hij er gespierd zou uitzien maar ook weer niet té. Aan India Times vertelde hij dat hij het nog altijd amper kan geloven: "Het lijkt wel een droom, maar ik ben verschrikkelijk trots op mezelf en ik hoop dat ik andere mannen in India kan inspireren," aldus Khandelwal. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen grap: hakken waren oorspronkelijk voor mannen bedoeld

Geen grap: hakken waren oorspronkelijk voor mannen bedoeld

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/3/4/20160727084411/media_xll_8916979.jpg

We mogen hoge hakken dan wel altijd claimen als kenmerk van vrouwelijke elegantie, dit nieuwtje ondergraaft heel die theorie. De hak werd oorspronkelijk voor niemand minder dan mannen ontworpen. "Al in de 10de eeuw droegen mannen hakken," legt kunsthistorica en curator van het schoenenmuseum in Toronto Elisabeth Semmelhack. Daar hoort wat uitleg bij.

Vandaag dragen we hakken voor een vrouwelijke look of om iets groter en slanker te lijken, maar dat is ooit anders geweest. De geschiedenis van de schoen waarmee we onszelf in naam der elegantie vrijwillig pijnigen, gaat terug tot in de 10de eeuw, weet Elizabeth Semmelhack van het Bata Shoe Museum in Toronto. Daar droegen Perzische mannen hakken op een paard, zodat hun voeten beter in de stijgbeugels pasten. Die trend werd door de Europeanen overgenomen in de 17de eeuw.

Hulpmiddel bij oorlogvoering

"Er bestaat een lange geschiedenis van mannen die hakken droegen voor ruiterlijke doeleinden," vertelt Semmelhack. Ze schreef ook het boek Standing Tall: The Curious History of Men in Heels. "We weten al dat cowboys hakken droegen. De hoge hak had oorspronkelijk alles met functionaliteit te maken, niet met mode, in tijden van oorlog. De hak was een extra instrument waarmee de ruiter stabiel bleef en zijn wapen beter kon gebruiken."

Van houten hak naar stiletto

Het duurde tot de 18de eeuw voor de hak als kenmerk van vrouwenschoeisel beschouwd werd. Stilaan kregen ze ook een vrouwelijkere vorm, met een dunnere hiel en een puntige teen. Al duurde het tot de jaren 50 van de vorige eeuw vooraleer hout werd ingeruild voor staal om hakken te maken. "Pas dan werd de stiletto geboren, met de karateristieke dunne naaldhak," legt Semmelhack uit. En de hak blijft vandaag ook verder evolueren, met onder meer plateauhakken, wedges en armadillo boots. We moeten toegeven dat ze al lang niet meer om puur functionele redenen worden gedragen, maar horen we daar iemand over klagen?  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheugentraining vermindert het risico op dementie

Geheugentraining vermindert het risico op dementie

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/10/10/20160726170221/media_xll_8914555.jpg

Wetenschappers discussiëren al jaren over de vraag of we vormen van dementie kunnen tegengaan door onze hersenen te trainen. Een grootschalige Amerikaanse studie toont dat bepaalde oefeningen, die het snel verwerken van informatie stimuleren, een positief effect hebben op lange termijn.

De laatste jaren leek het alsof breinoefeningen en -spelletjes toch niet de verhoopte oplossing zijn om dementie te voorkomen, maar een nieuwe Amerikaanse studie blaast die hoop nieuw leven in. Onderzoekster Jerri Edwards en haar team onderzochten bij 3.000 senioren de effecten van cognitieve training op lange termijn. Senioren die vijf weken lang oefenden op de verwerkingssnelheid van hun brein, hadden na tien jaar een derde minder cognitieve beperking dan senioren die geen of andere oefeningen deden.

De 3.000 deelnemers werden in 1998 als gezonde senioren gerekruteerd en hadden een gemiddelde leeftijd van 73,6 jaar. Ze werden opgedeeld in vier groepen: ofwel kregen ze geen oefeningen, ofwel kregen ze oefeningen die de verwerkingssnelheid, het geheugen of het redeneervermorgen testen. De onderzoekers volgden de senioren tien jaar lang en bleven gedurende die periode in contact met meer dan 95% van de deelnemers. 

In vergelijking met de controlegroep bleken geheugen- of redeneeroefeningen geen effect te hebben op het voorkomen van dementie, terwijl de oefeningen op verwerkingssnelheid wel goede resultaten konden voorleggen. De onderzoekers berekenden dat er na 10 jaar een derde minder kans is op dementie of cognitieve beperking, voor personen die bijkomende oefeningen kregen was dat zelfs bijna de helft. Een voorbeeld van zo'n 'speed-of-processing' oefening vindt u hier.

De resultaten van de studie werden dit weekend bekendgemaakt op de jaarlijkse conferentie van de Alzheimer Association, in Toronto. Ook al gaat het om een uitgebreid onderzoek, het blijft natuurlijk slechts één studie, die nu wacht op een kritische analyse. Over hoe vaak we die oefeningen dan best uitvoeren en hoe duurzaam de effecten zijn, hoopt het team rond Edwards nog meer onderzoek te verrichten in de nabije toekomst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muggenplaag: we kochten al 60% meer muggenmiddeltjes

Muggenplaag: we kochten al 60% meer muggenmiddeltjes

http://static0.hln.be/static/photo/2016/5/1/8/20160727091052/media_xll_8917028.jpg

De muggen zijn massaal aanwezig dit jaar en daar proberen we ons ook tegen te wapenen. In vergelijking met vorig jaar is de verkoop van insectenwerende middeltjes gestegen met bijna zestig procent, schrijft Het Nieuwsblad.

We hebben de afgelopen weken genoten van heerlijk zomerweer, maar daar horen natuurlijk ook de muggen bij. Dat er zoveel (irritante) muggen zijn dit jaar, komt door de zachte winter en het natte voorjaar.

We proberen ons massaal te wapenen en dat voelen ze bij de apotheek. In vergelijking met de eerste zes maanden van 2015 is het aantal verkochte insecten­werende middeltjes in de Belgische apotheken dit jaar met 58 procent gestegen, van 167.855 naar 264.438, weet Het Nieuwsblad op basis van cijfers van IMS Health. (br.hln)


» Reageer (0)
26-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse archeologen staan verbaasd: watertunnel ontdekt onder Maya-tempel

Mexicaanse archeologen staan verbaasd: watertunnel ontdekt onder Maya-tempel

http://static3.hln.be/static/photo/2016/17/15/12/20160726141540/media_xll_8914152.jpg

Onder de grootste en belangrijkste Maya-tempel in de historische stad Palenque, in het zuiden van Mexico, hebben onderzoekers na jaren onderzoek een tunnel blootgelegd. Volgens de archeologen werd de Inscriptietempel, waarin zich de tombe van de legendarische koning Pacal bevindt, bewust boven een bron gebouwd, zodat de geest van de heerser gemakkelijk naar de onderwereld geleid kon worden. Dat schrijft het magazine Time.

Palenque is wellicht een van de bekenste Maya-sites en wordt jaarlijks door duizenden toeristen van over heel de wereld bezocht. De oude stad telt tientallen tempels en gebouwen, waarvan de Inscriptietempel wellicht de bekendste is. De tempel werd tussen 683 en 702 na Christus gebouwd als grafkamer voor koning Pacal de Grote. Die heerste tussen 615 en 683 over de stadsstaat, die zich vandaag in de jungle bevindt in de zuidelijke Mexicaanse deelstaat Chiapas.

Na vier jaar graven hebben onderzoekers gisteren in Mexico-stad bekendgemaakt dat ze onder de tempel een tunnel hebben gevonden van onder de grafkamer naar de brede esplanade aan het plein voor de tempel. Aan de andere kant van het plein bevindt zich het paleis waar Pacal en zijn voorgangers en opvolgers woonden. De tunnel is gemaakt van steen en ongeveer 60 centimeter breed en hoog.

De archeologen geloven dat het kanaal bedoeld was om de geest van de overleden heerser gemakkelijk naar de onderwereld te brengen. Tot nu toe ging de meeste aandacht naar de deksteen van het graf van Pacal. Die is goed bewaard gebleven en sommige onderzoekers menen in de inscripties Pacal te herkennen terwijl hij in een ruimteschip zit. Maar hoofdarcheoloog Arnoldo Gonzalez verwees die theorie gisteren naar de prullenmand. "Het heeft helemaal niks met ruimteschepen te maken. Nieuwe inscripties spreken over een god die "de doden naar de onderwereld zal begeleiden door ze onder te dompelen in water".

Pedro Sanchez Nava, directeur Archeologie aan het Nationale Instituut voor Antropologie en Geschiedenis legde de link met een andere watertunnel die is gevonden in de oude stad Teotihuacan, nabij Mexico-Stad. "In beide gevallen stroomde water. Dat wijst op de allegorische betekenis van water, waar de cirkel van het leven begint en eindigt."

De graafwerken begonnen in 2012, nadat scans op een holle ruimte hadden gewezen en onderzoekers vreesden dat de tempel zou kunnen instorten. Tot hun verbazing ontdekten ze de tunnel, die bedekt was met drie lagen steen. Ook onder de grafkamer werden dezelfde stenen teruggevonden. Een verbinding tussen de kamer en de tunnel is (nog) niet gevonden. De archeologen lieten een robot met een camera in de tunnel om beelden te kunnen maken.

Via Google Streetview kan u trouwens zelf virtueel rondwandelen in Palenque: (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware dag gehad? Dit brengt je in een paar minuten tot rust

Zware dag gehad? Dit brengt je in een paar minuten tot rust

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/12/5/20160725192823/media_xll_8912075.jpg

Of je nu een stressvolle dag op het werk had, zeurende kinderen om je heen moest sussen of gewoon niet helemaal weet wat er scheelt: de bekende Amerikaanse yogalerares Kathryn Budig heeft de oplossing. Je hoeft geen ervaren yogi te zijn om deze pose aan te nemen, die je in enkele minuten een rustig gemoed bezorgt.

Bij het horen van het woord "yoga" ben je misschien al in een paniekerige kramp geschoten, maar dat is nergens voor nodig. Deze lichaamspose is heel eenvoudig en ook geschikt voor de minder lenige yoga-nitwits. Yogalerares Kahtryn Budig legt uit wat de beste positie is om fysieke en emotionele spanning weg te krijgen. 

"Eén van mijn favoriete poses om te ontspannen aan het einde van dag, is die waarbij je de benen tegen de muur omhoog legt," vertelt Kathryn aan Popsugar. Een zogenaamde 'Viparita Karani Mudra', voor wie er toch graag een vakterm tegenaan smijt. "Het bestaat er eenvoudigweg uit je benen tegen de muur omhoog te leggen, terwijl je plat op je rug ligt. Je billen leunen ook tegen de muur aan." Blijf zo een tijdje liggen en adem diep in en uit, zolang dat comfortabel voelt.

"Het goede hieraan is dat het werkt bij slaapproblemen," weet de lerares. "Het is ook een goede manier om de benen te ontspannen als je lang hebt rechtgestaan of hard gesport hebt. Die houding neemt vermoeidheid in de benen weg." De smaak te pakken na deze ontspannende pose? Dan heeft Kathryn nog een paar aanraders uit de yoga-scène: "Bewegingen waarbij je de heupen opent en stretcht of je benen zachtjes van de ene naar de andere kant beweegt terwijl je op je rug ligt, zijn ook fantastisch." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solar Impulse 2 als eerste zonnevliegtuig wereld rond

Solar Impulse 2 als eerste zonnevliegtuig wereld rond

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/7/14/20160726025416/media_xll_8912699.jpg

Het zonnevliegtuig Solar Impulse 2 is afgelopen nacht geland in Abu Dhabi, de eindhalte van de wereldreis van het toestel, dat dag en nacht kan vliegen op zonne-energie.

Het vliegtuig, bestuurd door de Zwitser Bertrand Piccard, is om 04.05 uur (02.05 uur Belgische tijd) veilig geland op de luchthaven Al-Bateen, in de buurt van de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Daar begon de Solar Impuls 2 op 9 maart 2015 aan een reis van meer dan 42.000 kilometer over vier continenten, zonder een druppel brandstof te verbruiken.

"Het zal moeilijk zijn om de deur te openen na het volbrengen van de laatste vlucht van de Solar Impulse", zo tweette Piccard na de landing, onder de hashtag 'de toekomst is schoon'.

Met de Solar Impulse 2 willen de Zwitse avonturiers en wetenschappers André Borschberg en Bertrand Piccard schone en duurzame energie promoten. Het vliegtuig draait enkel op zonne-energie en op de vleugels bevinden zich 17.000 zonnecellen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!