NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
09-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Seger - Turn the page

Bob Seger - Turn the page

Klik op de foto om hem te beluisteren
Bob Seger (Dearborn, Michigan, 6 mei 1945) is een Amerikaanse rockzanger en songwriter.


» Reageer (0)
08-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huurprijzen Leuvense koten dalen niet ondanks groot overschot aan kamers

Huurprijzen Leuvense koten dalen niet ondanks groot overschot aan kamers

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/0/2/20160208190419/media_xll_8387222.jpg

Ondanks een sterk toegenomen overschot op de Leuvense kotenmarkt zijn de huurprijzen op de kamermarkt dit academiejaar opnieuw gestegen met 2 procent, wat overeenkomt met de jaarlijkse indexering van de huurprijs. Dat blijkt een studie door de Huisvestingsdienst van de KU Leuven waarbij een steekproef van 700 tot 800 contracten werd geanalyseerd, waarover Veto bericht.

Voor een kamer met basiscomfort en een contract van 12 maanden betaalde je voor dit academiejaar in Leuven gemiddeld 355,25 euro per maand, voor een kamer met extra comfort (eigen douche, toilet of keuken) loopt dat op tot 459,25 euro per maand. Voor 10 maandencontracten dient voor een kamer met basiscomfort gemiddeld 324,3 euro per maand opgehoest te worden.

"Naast een lichte stijging van de huurprijs zien we ook een toename van de duurdere 12 maandencontracten, wat voor een dubbele stijging zorgt", aldus Ludo Clonen van de Huisvestingsdienst aan Belga. In 2012 waren de 12 maandencontracten nog goed voor 58 procent van het totale aantal. Vandaag is dat al 77 procent.

Dat de huurprijzen niet daalden ondanks het feit dat er in oktober vorig jaar in Leuven nog 1.100 koten te huur stonden op de website Kotwijs van de Huisvestingsdienst, tegenover slechts 350 het jaar voordien, wijt Clonen aan het feit dat vele verhuurders in het begin van het huurseizoen hun prijzen zoals elk jaar hebben opgeslagen. "Door het actuele overschot is de kans echter reëel dat de huurprijzen voor het volgend academiejaar na een jarenlange stijging eindelijk zullen stabiliseren en mogelijk dalen", aldus Clonen.

Het huidige overschot op de kamermarkt is het resultaat van zware investeringen door de KU Leuven en private ondernemers die de afgelopen jaren een 3.000-tal bijkomende kamers hebben opgeleverd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele klas leert gebarentaal om te kunnen communiceren met doof vriendje

Hele klas leert gebarentaal om te kunnen communiceren met doof vriendje

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/8/11/20160208061517/media_xll_8385581.jpg

Toen Mirzana Coralic de lokale basisschool in haar wijk in de Bosnische hoofdstad Sarajevo vroeg of haar dove zoontje Zejd er mocht schoollopen, stemde het bestuur ermee in zonder er goed over na te denken. Maar deze toegewijde leerkrachten én leerlingen zorgden ervoor dat Zejd zich al snel thuis voelde.

De eerste dagen zat Zejd stilletjes aan zijn bank. Niemand in de school kende op dat ogenblik gebarentaal, ook de jongen zelf niet. Onderwijzeres Sanela Ljumanovic kwam er al snel achter dat het zo niet verder kon. Ze ontwikkelde zelf trucjes en gebaren om met Zejd te communiceren. Maar dan kwam een ouder van een medeleerling met een ander voorstel: waarom leerde de hele klas niet gewoon gebarentaal?

Drie maanden later hebben Zejd, zijn juf en de leerlingen van het eerste leerjaar de basis van gebarentaal onder de knie.

In 2003 nam Bosnië een wet aan die bepaalde dat kinderen met een gehandicap volledig geïntegreerd moesten worden in de maatschappij, inclusief in scholen. Volgens de wet zouden kinderen met een handicap een professionele assistent moeten hebben die naast hen zit in de klas en hen begeleidt. Maar Bosnië is een verarmd land en er is amper voldoende budget om de scholen draaien te houden. Kinderen met een handicap worden overgelaten aan de zorg van hun ouders en eventuele goeie wil van schoolpersoneel.

Zejd had geluk en volgens zijn leerkrachten heeft het zelfvertrouwen van de jongen een flinke boost gekregen sinds hij ziet hoeveel moeite zijn vriendjes doen om met hem te kunnen communiceren. "Hij kijkt ernaar uit om naar school te gaan," zegt zijn moeder, die al eerder had geprobeerd om haar zoontje gebarentaal te leren. Toen toonde hij er echter weinig interesse voor. "Nu is hij blij en gemotiveerd."

"Ik vind het tof om Zejds taal te leren, zodat ik kan praten met hem en andere dove mensen," zei Tarik, een van Zejds beste vrienden: "het is plezierig." "Ik hou van deze taal en ik denk dat het handig zal zijn als ik ouder ben," voegde klasgenootje Anesa eraan toe.

Ondertussen leren de kinderen zelfs hun ouders thuis gebarentaal.

Anisa Setkic-Sendic, de leerkracht die de leerlingen en leerkrachten van het schooltje les geeft in gebarentaal, zou voor haar werk moeten betaald worden door het Ministerie van Onderwijs, maar op dit ogenblik zijn er daarvoor gewoonweg geen middelen. Haar lessen worden daarom betaald door bijdragen van de ouders van de kinderen. Niet elk gezin kan zijn steentje bijdragen. Alleen de klastitularis weet wie er betaalt en hoeveel. "We vinden er wel iets op," zegt Setkic-Sendic. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-Kreunersbassist Berre Bergen (53) overleden

Ex-Kreunersbassist Berre Bergen (53) overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/3/6/10/20160208115618/media_xll_8384950.jpg

Robert Bergen (53), beter bekend onder de naam Berre Bergen, is gisteren overleden. Het nieuws werd bevestigd door zijn familie. Bergen overleed in een ziekenhuis in Herentals aan een jarenlang aanslepend longemfyseem. Hij stierf in het bijzijn van zijn familie.

Berre maakte aanvankelijk deel uit van The Scabs, die hij later ruilde voor De Kreuners. Die laatste verliet hij dan weer om in zijn eigen band Lynx frontman te worden. Hij zou De Kreuners in 2007 verlaten hebben vanwege ziekte.

In 1978 laten De Kreuners voor het eerst van zich horen op de allereerste Humo's Rock Rally.

In 1988 jaagt nieuwkomer Ben Crabbé vanachter zijn drums vers bloed door De Kreuners. Ook bassist Berre Bergen vervoegt de band. Het tweede hoofdstuk wordt nog mooier dan het eerste. 'Verliefd Op Chris Lomme' en 'Ik Wil Je' sturen de populariteit naar ongekende hoogten. Het album 'Hier En Nu' is meteen goed voor 100.000 verkochte exemplaren. 'Ik Wil Je' wordt ook hun allergrootste hit.

Berre Bergen is ook de componist van 'Basketsloefkes', een van de grootste hits van Sam Gooris.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marina Wally over dood van haar vader: Papa is gestorven met een smile

Marina Wally over dood van haar vader: "Papa is gestorven met een smile"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/6/6/11/20160207235627/media_xll_8385086.jpg

Eddy Wally is gestorven in het bijzijn van wie hij het liefst zag. Naast hem: zijn dochter en zijn kleindochter. Tegenover hem: de foto van zijn teer­beminde Mariëtje. "Nog één keer keek hij naar mama, en hij vertrok. Met op z'n gezicht: die heel typische smile."

Het huis langs de Assenedesteenweg voelt kil. Sinds Mariëtje hier in 2012 stierf, is het interieur altijd onveranderd gebleven. De glazen vitrinekasten vol porselein, de vergeelde krantenknipsels aan de muur, de kristallen luchters, het tijgervel op de zetel en de plastic ­bloemen op de vensterbanken: dochter Marina heeft alles intact gehouden. Toen Eddy zaterdagavond stierf, kon Marina hier niet snel genoeg naartoe ­komen. Want dit is 'thuis'. Ook al voelt het zo niet meer nu de ziel eruit is.

"Het ging al een paar dagen écht niet meer goed met papa", zegt Marina (58). "Vorige week vrijdag, toen ik hem bezocht in Home Bloemenbos, wou hij nog naar de cafetaria. Hij maakte plannen en hij babbelde. Dat deed hij vaak. En graag. Babbelen. Maar deze week was dat ineens anders. Zo stil papa was. Ik wist: dit komt niet meer goed."

Ook kleindochter Vanessa (31) had het gevoeld toen ze pépé afgelopen dinsdag bezocht. "Hij lag daar maar. Te slapen. En was hij wakker, dan kwam er amper ­reactie. Dat was schrikken, ja. Ineens ging het snel." (br.hln)


» Reageer (0)
07-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Wally (83) is overleden

Eddy Wally (83) is overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/1/1/20160207085919/media_xll_8383126.jpg

Eddy Wally is gisteravond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zanger Christoff op zijn Facebookpagina. Het nieuws werd ondertussen ook bevestigd door zijn manager Hugo Colpaert.

De zanger, die sinds juli 2011 in het rusthuis Bloemenbos in Zelzate verbleef, spendeerde de voorbije feestdagen in het ziekenhuis door een probleem met zijn sondevoeding en een ingreep aan de maag. Eind januari werd hij uit het ziekenhuis ontslagen.

Wally overleed kort voor middernacht aan de lichamelijke gevolgen van zijn hersenbloeding. Volgens zijn manager heeft de zanger afscheid kunnen nemen van zijn geliefden en heeft hij enkele dagen voor zijn dood nog uitgedrukt dat hij gelukkig was.

De 'Voice of Europe' wordt zaterdag begraven.

Het gemeentebestuur van Zelzate opent morgenochtend om 9 uur in het gemeentehuis op de Grote Markt een rouwregister zodat inwoners en fans hun medeleven kunnen uiten, zegt burgemeester Frank Bruggeman (Open Vld). "Eddy Wally is geboren in de wijk De Katte en de herinneringen aan Eddy Wally zijn duidelijk aanwezig in zijn museum in 't Klooster in Zelzate waar heel wat inwoners en mensen van buitenaf naar toe komen."

Bruggeman denkt dat Wally veel sympathie genoot door zijn charmes. "Hij was zoals hij was. Er werd gelachen met hem, maar hij heeft veel respect gegeven en ook gekregen. Eddy Wally had het hart op de juiste plaats, zo herinner ik me hem als vriend en als burgemeester."

De burgemeester bracht gisterenvoormiddag nog een bezoek aan 'The Voice of Europe'. "Zijn overlijden komt niet als een verrassing, iedereen wist dat en het blijft met pijn in het hart, maar ik denk dat het best is dat hij terug bij zijn Mariette is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzi Quatro - The Wild One

Suzi Quatro - The Wild One

Klik op de foto om ze te beluisteren


Suzi Quatro (Detroit, 3 juni 1950) is een Amerikaans zangeres, basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest en had in de jaren zeventig veel succes in Europa, Australië en Japan.

Quatro werd geboren als Susan Kay Quatrocchio; haar vader Art Quatrocchio was van Italiaanse afkomst en had een eigen groep, het Art Quatro Trio. Haar moeder Helen Rebel was van Hongaarse afkomst.

Quatro groeide met drie zusters en een broer op in Grosse Pointe, een voorstad van Detroit. Ze begon haar muzikale carrière als basgitariste "Suzi Soul" bij de meidenband Pleasure Seekers, waar ook haar zusters Arlene en Patti deel van uitmaakten. In 1971 werd de bandnaam gewijzigd in Cradle en begon de groep stevige rock te spelen. Quatro werd dat jaar ontdekt door platenproducer Mickie Most die in Detroit was voor het produceren van een nieuw plaat van Jeff Beck. Hij haalde haar over om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen en een solo-carrière te beginnen.

Haar eerste single ("Rolling Stone") flopte in het Verenigd Koninkrijk, maar werd een nummer-1 hit in Portugal. Most liet nu nummers voor haar schrijven door Nicky Chinn en Mike Chapman, die beroemd waren geworden met hun hits voor The Sweet. Met "Can the Can" had ze in 1973 zowel in verscheidene Europese landen als in Australië een nummer-1 hit. Er volgden nog drie grote hits: "48 Crash" (eveneens 1973), "Daytona Demon" (1974) en "Devil Gate Drive" (1974). Haar eerste twee albums werden eveneens grote successen in Europa en Australië. Toen Elvis Presley hoorde dat ze zijn hit All Shook Up had opgenomen, nodigde hij haar uit om naar Graceland te komen, maar ze sloeg de uitnodiging af.

In de Verenigde Staten verkochten haar albums slecht, en zelfs pogingen om Quatro's populariteit op te vijzelen via tournees (als voorprogramma van Alice Cooper) haalden weinig uit. Na 1975 nam de populariteit van Quatro's glamrock snel af, behalve in Australië. Pas in 1978 had ze weer succes; ze had toen een top-10 hit in het Nederland, Verenigd Koninkrijk en Australië met "If You Can't Give Me Love", een countrynummer met achtergrondzang van Smokie. Ook dit keer had ze in de VS geen succes. Samen met Chris Norman van de band Smokie haalde ze er in 1979 wel een vierde plaats met "Stumblin' In". Later dat jaar scoorde ze nog in Nederland met "She's in love with you". In Australië had ze begin 1981 nog een hit met "Rock Hard".

Intussen was ze in 1978 actrice geworden in de Amerikaanse comedy-serie Happy Days waarin ze zeven afleveringen de rol van "Leather Tuscadero" speelde. Ze was in de jaren tachtig in uiteenlopende rollen te zien, zowel op televisie als in het theater waar ze "Annie Oakley" speelde in een Londense productie van Annie Get Your Gun (1986).

Quatro leeft zowel in het Verenigd Koninkrijk als Duitsland en heeft een wekelijks Rock and Roll-programma op BBC Radio 2. Als muzikant tourt ze nog steeds, en in februari 2006 kwam een nieuw album uit: "Back To The Drive", geproduceerd door gitarist Andy Scott van The Sweet. De titelsong is geschreven door Mike Chapman.

Quatro trouwde in 1978 met haar gitarist Len Tuckey. Het paar kreeg twee kinderen (Laura in 1982, en Richard Leonard in 1984), maar ging in 1992 uit elkaar.

Quatro is tante van actrice Sherilyn Fenn.» Reageer (0)
06-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het allergezondste ontbijt? Een simpel eitje

Het allergezondste ontbijt? Een simpel eitje

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/5/10/20160206082918/media_xll_8381260.jpg

Weg met die dozen chiazaad, kilo's havermout en en liters alles-vrije plantaardige melk. Het beste ontbijt - en dan zeker voor onze kinderen - is gewoon een eenvoudig eitje.

Uit een onderzoek van de universiteit van Pennsylvania blijkt namelijk dat kinderen langer een verzadigd gevoel overhouden aan een eitje als ontbijt, in tegenstelling tot ontbijtgranen of zelfs havermout. Bovendien is deze maaltijd rijk aan proteïnen, waardoor ze ook tijdens de lunch minder calorieën zullen innemen, wat dan weer helpt tegen obesitas.

Eitje = 70 calorieën minder
Voor de studie keek men naar de eetgewoonten van 40 acht- tot tienjarigen, die eieren, havermout of ontbijtgranen als ontbijt namen. Vervolgens speelden ze enkele vermoeiende fysieke spelletjes voor het middagmaal. Aan de kinderen werd enkele keren gevraagd of ze hongerig waren, en daarnaast hielden de ouders een eetdagboek van hun kind bij.

Wat bleek? Kinderen die 's morgens een eitje verorberen consumeren 's middags 70 calorieën minder. Ook wel zo'n vier procent van de dagelijks aangeraden hoeveelheid voor kinderen.

Minder calorieën, niet minder honger
Hoofdonderzoekster Tanja Kral is niet verrast dat eieren het meest verzadigende ontbijt zijn. "Wat me wel opviel, is dat de kinderen aangaven dat ze zich niet voller voelen als ze een eitje eten dan wanneer ze ontbijtgranen of havermout als ontbijt nemen, ook al aten ze 's middags wel minder. We hadden verwacht dat dit had in hand zou gaan met minder honger en meer verzadiging, maar dat was dus niet het geval." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps! Te weinig slaap maakt je Facebookverslaafd

Oeps! Te weinig slaap maakt je Facebookverslaafd

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/1/12/20160206085151/media_xll_8381307.jpg

Zit je al een tijdje doelloos te scrollen door je Facebookfeed? Dan bestaat de kans dat je deze nacht niet zo goed geslapen hebt. Want ons Facebookgebruik blijkt nu direct gelinkt te zijn aan een chronisch slaapgebrek en een slecht humeur.

"Als je geen goede nachtrust gehad hebt, ben je sneller afgeleid. En wat doe je als je afgeleid bent? Juist ja, surfen p Facebook. Het is luchtig en makkelijk en jij bent moe. Dan is de keuze snel gemaakt," verklaart professor Gloria mark.

Sensoren en software
Haar team ontdekte dit nadat ze 76 studenten voor zeven dagen opvolgden. Met sensoren werd hun gedrag, activiteiten en stress gemeten.

Bovendien werden hun computers en smartphones uitgerust met software om na te gaan wanneer ze van applicatie of tabbland veranderden en wanneer ze met iemand belden of sms'ten. Voor het slapengaan en na het ontwaken vulden ze steeds een vragenlijst in.

Moe? Slecht humeur en meer op Facebook
Uit de resultaten blijkt dat er een direct verband is tussen een chronisch gebrek aan slaap, een slecht humeur en meer browsen op Facebook.

Ook blijkt dat, hoe minder slaap we hebben hoe meer we op verschillende schermen kijken, wat suggereert dat we sneller afgeleid zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannabis, tabak en alcohol: vanaf 16 jaar alle remmen los bij Vlaamse tieners

Cannabis, tabak en alcohol: vanaf 16 jaar alle remmen los bij Vlaamse tieners

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/5/6/20160204125030/media_xll_8375616.jpg

Vlaamse min-16-jarigen drinken steeds minder alcohol en beginnen later met roken, dat blijkt uit een rapport van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs. Goed nieuws, al heeft dat ook een keerzijde. Vanaf 16 jaar slaat die balans namelijk helemaal om en gaan wat acohol, tabak en cannabis betreft alle remmen los bij onze jongeren.

Sinds het schooljaar 2000-2001 organiseert het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) jaarlijks een leerlingenbevraging over alcohol, tabak, cannabis en media bij jongeren in het secundair onderwijs. Vandaag wordt het rapport van het schooljaar 2014-2015 gepresenteerd, waarvoor 36.775 jongeren uit 67 verschillende scholen bevraagd werden.

Uit dat rapport blijkt dat het alcoholgebruik bij tieners jonger dan 16 gedaald is. Ook beginnen ze steeds later met roken. Het gebruik van illegale drugs blijft op hetzelfde peil hangen. Opmerkelijk is vooral dat de leeftijd van 16 een keermoment blijkt. De positieve evolutie zet zich niet door. Integendeel. Het lijkt wel alsof op 16 plots alle remmen losgegooid worden.

Uit het rapport blijkt dat het verbod op alcohol onder de 16 jaar dat in 2009 werd doorgevoerd een goede maatregel is geweest. Voor het eerst zijn er meer tieners jonger dan 16 die nog nooit alcohol hebben gedronken (51 procent). Vanaf de 16e verjaardag is er van die positieve evolutie echter nog maar weinig te bekennen. Van de jongeren ouder dan 16 dronk 7 op 10 tijdens de laatste maand alcohol, en 3 op 10 drinkt zelfs elke week. Bovendien gaan ze ook minder goed om met alcohol, zo steeg het aantal gevallen van dronkenschap en ook bingedrinken neemt aanzienlijk toe.

Voor Marijs Geirnaert, directeur van VAD, is de conclusie duidelijk: "Een nieuwe wetswijziging dringt zich op, met 18 jaar als beginleeftijd voor alle gebruik van alcohol. Dit zal op termijn het alcoholgebruik bij de jongeren tussen 16 en 18 doen dalen, net zoals dat nu gebeurd is voor jongeren onder de 16. Dat is geen overbodige maatregel, want hoe jonger en hoe meer alcohol men drinkt, hoe groter de risico's op afhankelijkheid op latere leeftijd."

Tabak en cannabis

Ook roken doen jongeren steeds later. Waar de gemiddelde leeftijd vijf jaar geleden rond 14,1 jaar lag, steeg die dit jaar tot 14,9 jaar. Er is echter ook een substantiële groep die pas begint te roken op de leeftijd van 16 jaar of ouder.

Het gebruik van cannabis daalt lichtjes, maar blijkt wel erg te verschillen van studierichting tot studierichting. Vanaf het derde middelbaar gebruikte ongeveer 20 procent van de leerlingen in het TSO en BSO het afgelopen jaar cannabis; in het ASO is dit slechts 11 procent. Ook de grootste groep regelmatige gebruikers vinden we terug in het TSO en BSO. Een relatief grote groep gebruikt cannabis om high te worden, zich goed te voelen, zorgen te vergeten en tegen verveling. En deze motivaties verhogen het risico op probleemgebruik. (br.hln)


» Reageer (0)
05-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trixie Whitley - Breathe you In My Dreams

Trixie Whitley - Breathe you In My Dreams

Klik op de foto om haar te beluisteren

Trixie Whitley (Gent, 24 juni 1987) is een Amerikaans-Belgisch muzikante.

Ze is de dochter van wijlen Chris Whitley. Toen ze één jaar oud was verhuisde ze vanuit Gent, België naar New York. Na de scheiding van haar ouders keerde ze op 11-jarige leeftijd samen met haar moeder terug naar Gent en leerde ze drums spelen. Op 17-jarige leeftijd keerde ze op haar eentje terug naar New York waar ze 2 jaar werkte als serveerster in Brooklyn en Queens. Ondertussen leerde ze piano spelen en begon ze met eigen liedjes op te treden. In 2005 kwam ze na het overlijden van haar vader voor een korte periode terug naar Gent. In 2008 ging ze terug naar New York om een ep, gecoproduceerd door Meshell Ndegeocello, op te nemen. In 2011 is Whitley begonnen met de opnames van haar eerste album Fourth corner.

Momenteel is Whitley zangeres in de supergroep Black Dub, die in oktober 2009 werd opgericht door producer en muzikant Daniel Lanois, in samenwerking met Brian Blade & Daryl Johnson. In 2010 brachten ze hun eerste album uit onder de gelijknamige titel Black Dub.

Begin 2013 verscheen haar debuutsoloalbum Fourth Corner op het BMI-label. Na amper één week kreeg ze in België een gouden plaat voor haar debuutalbum, waarna ze aan een tournee door Europa begon.


» Reageer (0)
04-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom mag je nieuwe schoenen nooit 'inlopen'

Daarom mag je nieuwe schoenen nooit 'inlopen'

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/5/9/20160204150332/media_xll_8376024.jpg

Wie een paar nieuwe schoenen in huis haalt, moet die vaak een paar dagen inlopen voor er pijnloos mee naar buiten gegaan kan worden. De normaalste zaak van de wereld toch? Dokter Jackie Sutera van Profoot (de Amerikaanse versie van Scholl) denkt daar anders over.

"Voetpijn is niet normaal, ook niet als je nieuwe schoenen draagt. Elke keer als je pijn hebt, is dat een signaal van je lichaam dat er iets mis is," vertelt ze. "Voetpijn negeren kan leiden tot blessures en chronische problemen aan je enkels, knieën, heupen en rug met zich meebrengen. En het heeft ook effect op de manier waarop je wandelt. Dus als je schoenen aan het passen bent en je voelt pijn, dan koop je de schoenen beter helemaal niet," aldus dokter Sutera.

"Schoenen zogezegd inlopen is een vreselijk slecht idee, ik raad dan ook iedereen af om schoenen te kopen die niet passen in de winkel," legt Satura verder uit. "Soms worden schoenen echter pas pijnlijk na een paar dagen dragen. Hoewel je ze dan alsnog beter niet meer draagt, is het begrijpelijk dat je ze niet gewoon weggooit. Koop dan een degelijke schoen oprekker en draag antidrukpleisters en blarenpleisters." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe leeuwenpopulatie ontdekt in Ethiopië

Nieuwe leeuwenpopulatie ontdekt in Ethiopië

http://static2.hln.be/static/photo/2016/9/1/5/20160202140947/media_xll_8370155.jpg

Wanneer de verspreidingskaart van de leeuwenpopulaties hertekend wordt, is dat doorgaans omdat er een troep verdwenen is. Deze keer hebben onderzoekers van de universiteit van Oxford er eentje toegevoegd. De nieuwe populatie werd ontdekt in de savanne van het nationaal park Alatash in Ethiopië.

Het park, in een afgelegen deel van Noordwest-Ethiopië, werd al langer beschouwd als een mogelijke habitat voor leeuwen. Omdat het zelden door mensen bezocht wordt, wist echter niemand of er echt leeuwen leefden. Tijdens een expeditie hebben wetenschappers nu ontdekt dat er wel degelijk een populatie is.

In een poging om de leeuwen te spotten, zetten de onderzoekers cameravallen op in een droge rivierbedding. Terwijl ze daarmee bezig waren, zagen ze al pootafdrukken die wezen op de aanwezigheid van leeuwen. Toen was het enkel nog een kwestie om ze op beeld vast te leggen. Dat gebeurde tijdens de tweede nacht.

Alatash grenst aan het veel grotere nationaal park Dinder in Soedan. Volgens Hans Bauer van de universiteit van Oxford, die de expeditie leidde, is het waarschijnlijk dat ook daar leeuwen leven. Hij schat de totale populatie in beide parken samen op 100 tot 200 leeuwen.

In Afrika leven nog ongeveer 20.000 leeuwen in het wild. In West- en Centraal-Afrika zijn de populaties razendsnel aan het slinken. Bauer denkt dat de dieren in Alatesh in mindere mate bedreigd zijn dan veel andere populaties. Het feit dat Alatash recent een nationaal park geworden is, is volgens hem alvast een grote sprong in de goede richting. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dader groepsverkrachting choqueert tijdens verhoor: Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren

Dader groepsverkrachting choqueert tijdens verhoor: "Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren"

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/5/3/20160204070601/media_xll_8374953.jpg

Enkele van de jonge daders van een groepsverkrachting - onder wie twee asielzoekers - lachen de feiten weg: "Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren naar mannen." Burgemeester en sp.a-zwaargewicht Johan Vande Lanotte reageert scherp. "We moeten niet flauw doen: sommige nieuwkomers hebben een problematisch vrouwbeeld. We moeten onze waarden offensief verdedigen."

"Een zeer pijnlijke zaak, die hopelijk tot zware straffen leidt", aldus de Oostendse burgemeester over de feiten die zich in november afspeelden in zijn stad, maar pas vorige week toevallig aan het licht kwamen. Een leraar van het VTI in Oostende lichtte toen de politie in omdat een 14-jarige jongen op school pochte met een foto van hem in legeruniform én een machinegeweer. Bij onderzoek vond de politie in de gsm van de jongen ook een filmpje. Samen met zes anderen komt hij in beeld rond een schijnbaar bewusteloos meisje. Ze trekken haar broek naar omlaag, duwen haar benen open, betasten en verkrachten haar. Ze lachen en staan te dansen en te zingen in het Arabisch rond het slachtoffer.

Het meisje van 17 was eerder op de avond iets gaan drinken met haar vriend. Van daaruit belandde ze op een feestje in Oostende. Naar verluidt zou er overdreven veel sterkedrank gedronken zijn. Het meisje zou daarbij bewusteloos geraakt zijn. Of ze zelf op het bed ging liggen of naar daar gebracht is, is onduidelijk. Het meisje geraakte uiteindelijk thuis met een taxi.

Van de zeven betrokkenen zouden er twee de Belgische nationaliteit hebben. Vijf anderen zijn Irakezen. Minstens twee van hen zitten in een lopende asielprocedure. Ze zijn tussen 14 en 25 jaar oud. Enkel de oudste ontkent de verkrachting. De zes anderen zeggen dat ze allemaal seks met het meisje hebben gehad - ook de oudste. Bij hun ondervraging waren ze bijzonder grof. Eén van hen beweert dat "het meisje vroeg haar te pakken" - terwijl op de beelden duidelijk te zien is dat er géén enkele beweging in haar zit.

Sommigen noemen een groepsverkrachting de normaalste zaak van de wereld. Eén van hen zei lachend dat het meisje niet moet klagen. "Omdat vrouwen toch alleen moeten luisteren naar de mannen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een achtste Harry Potter-boek?

Toch een achtste Harry Potter-boek?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/3/8/20160203141215/media_xll_8372843.jpg

In juli gaat normaal gezien in het Londense West End het tweedelige toneelstuk 'Harry Potter and the Cursed Child' in première. Dat speelt zich negentien jaar na het einde van 'Harry Potter and the Deathly Hallows' af. Het was oorspronkelijk niet de bedoeling het script in boekvorm uit te geven, maar er zouden nu toch twee uitgeverijen sterke interesse betonen om alsnog een achtste en laatste (?) Harry Potter-boek op de markt te brengen.

Dat de sequel van het Harry Potter-verhaal op de planken toch in boekvorm zou verschijnen, is voor de fans reuzegoed nieuws. Het toneelstuk is immers enkel weggelegd voor wie kaartjes kon bemachtigen voor de voorstellingen in Londen, terwijl er wereldwijd honderdduizenden fans zijn die maar wát graag het verhaal zouden willen verslinden en daar niet de kans toe kregen. Harry Potter en het vervloekte kind was meteen uitverkocht, of wat dacht je?

Maar er is dus hoop! Volgens de fansite The Rowling Library zijn er minstens twee uitgevers zodanig geïnteresseerd in de theatertekst dat ze de rechten in handen proberen te krijgen. De namen van die uitgevers blijven vooralsnog geheim.

Let wel: het gaat niet om een boek van uitsluitend J.K. Rowling, die wel de zeven andere verhalen op haar eentje schreef. Het toneelstuk is van de hand van Jack Thorne en is gebaseerd op een verhaal van Thorne zelf, van schrijfster J.K Rowling en van regisseur John Tiffany. Verwacht wordt dat Thorne zeker minstens als co-auteur zal worden vermeld. Maakt allemaal niet zo gek veel uit, zolang het boek er maar komt, toch? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zit je met een koppig kind? Waarom dat geweldig nieuws is

Zit je met een koppig kind? Waarom dat geweldig nieuws is

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/5/5/20160203172312/media_xll_8373440.jpg

Kinderen die vaak de regels breken of tegen hun ouders ingaan, groeien vaker uit tot rijke en succesvolle volwassenen. Dat heeft een Amerikaanse studie onlangs aangetoond.

De wetenschappers volgden studenten vanaf de laatste jaren in de lagere school tot ze volwassen waren. Op hun twaalfde of hun achtste legden ze tests af die peilden naar nauwkeurigheid op academisch gebied, autoritaire en koppige karaktertrekken. Veertig jaar later zagen de onderzoekers dezelfde proefpersonen opnieuw. Nieuwe tests toonden dan aan dat wie de regels brak, koppig was en rebelleerde als kind, later een hoger inkomen had.

Mogelijke verklaringen
De studie verklaart niet waarom er zo'n sterk verband is tussen het breken van de regels tijdens de jeugd en meer succes op latere leeftijd. De auteurs halen aan dat deze kinderen competitiever kunnen zijn in de klas, wat tot betere punten leidt. Maar ook kunnen ze veeleisender als werknemer en langer volhouden in discussies over loonsverhoging. Ze zullen eveneens vechten voor hun eigen financiële rechten, ook al riskeren ze zo vrienden en collega's te irriteren. De auteurs sluiten zelfs niet uit dat de jongere rebellen later vaker illegale zaakjes opzetten om een centje bij te verdienen. De studie verscheen afgelopen september in het blad 'Developmental Psychology'.

Eerste hulp bij een koppig kind

Een koppig kind herken je aan een instinct om alles wat zij of hij niet logisch vindt in twijfel te trekken. Ze gaan voor wat ze willen, koste wat het kost. Een koppigaard doet wat juist is, ook al doen al hun vrienden het tegenovergestelde. Als ouders deze kinderen kunnen motiveren om op school hun best te doen of zich in te zetten voor iets positiefs, dan kunnen ze opgroeien tot gemotiveerde leiders die de juiste beslissingen nemen, ook al moeten ze het dan soms alleen doen.

Hoewel een koppig kind opgroeit tot een succesvolle volwassene, is de opvoeding van zo'n rebel voor ouders niet altijd makkelijk. De beste manier om ermee om te gaan is de communicatie open te houden. Luister en vraag je oogappel om zijn of haar standpunt te verduidelijken. Zo kan je je kind beter begrijpen en mogelijk kan dat je doen inzien dat je kind misschien wel gelijk heeft. En onderhandel als jullie een meningsverschil hebben. Af en toe moet je toegeven als het kind bijvoorbeeld met een goed rapport naar huis komt. Leg bij slechte resultaten ook op voorhand enkele strafmaatregelen vast, zo moet je minder discussiëren op het moment zelf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedreigde schildpad gestolen uit Australische zoo

Bedreigde schildpad gestolen uit Australische zoo

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/2/7/20160204085203/media_xll_8375137.jpg

Dieven hebben in de zoo van het Australische Perth een zeldzame, met uitsterven bedreigde schildpad gestolen. Het personeel van de zoo vreest dat het dier niet zal overleven als het niet de gepaste voeding krijgt en niet beschermd wordt voor te hoge of te lage temperaturen, en heeft de politie ingeschakeld om de schildpad terug te vinden.

Stralenschildpadden (Astrochelys radiata) hebben een zeer opvallend patroon op hun schild, en zijn daarom zeer populair bij stropers. In Azië worden de schilden bijvoorbeeld verwerkt tot sieraden. Daarenboven is de habitat van de dieren in Madagaskar volgens de International Union for Conservation of Nature (IUCN) de afgelopen jaren snel gekrompen door ontbossing. De schildpad zou binnen 45 jaar uitgestorven kunnen zijn.

In 2013 hield de douane in Thailand nog een smokkelaar tegen die 21 stralenschildpadden uit Madagaskar in een koffer had verstopt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze was 14 toen ze haar dochter moest afstaan, na 82 jaar ziet ze haar eindelijk terug

Ze was 14 toen ze haar dochter moest afstaan, na 82 jaar ziet ze haar eindelijk terug

http://static2.hln.be/static/photo/2016/10/7/0/20160203070835/media_xll_8371980.jpg

Na meer dan tachtig jaar sloten ze elkaar in de armen. Zo lang was het geleden dat Lena Pierce haar dochter nog gezien had. Onnodig te vertellen dat het een speciaal moment was voor de 96-jarige Lena Pierce.

De Amerikaanse was veertien toen ze in Utica, New York beviel van een meisje. Dat was in 1933. De tienerdochter gaf haar baby de naam Eva May en zorgde een half jaar lang voor haar oogappel. "Ze stopte haar in bad, ververste haar luiers en knuffelde haar", zegt Millie Hawk, een andere dochter van Pierce aan de zender WBNG.

Na een half jaar nam de staat New York Eva May weg bij Pierce. De overheid achtte het jonge meisje niet in staat om voor haar dochter te zorgen. Maar Pierce vergat haar nooit. "Vaak heb ik aan haar gedacht, ik maakte me zorgen om haar en ik vroeg me af waar ze was", aldus Pierce. Eva werd geadopteerd en groeide op in Long Island. Ze kreeg een nieuwe naam, Betty Morrell en bleef enig kind in haar adoptiegezin. "Ik had ingebeelde broers en zussen. Ik gaf ze namen en in mijn slaap praatte ik met hen", zegt Morrell.

Ze was een twintiger toen ze haar beide adoptieouders verloor. Daarna ging ze op zoek naar haar biologische ouders. Een zoektocht die meer dan vijf decennia zou duren. Haar biologische moeder stapte intussen twee keer in het huwelijksbootje en zette nog zeven kinderen op de wereld. "Ze werd groot en ik werd oud", aldus Pierce over Eva May.

Met de resultaten van haar (online) zoekwerk en de hulp van haar kleindochter kon ze uiteindelijk haar biologische moeder terugvinden. De Amerikaanse zender was erbij toen moeder en dochter elkaar na 82 jaar voor het eerst terugzagen op de luchthaven van Binghamton in New York. "Het lijkt zo onwezenlijk. Na al die tijd ga ik haar eindelijk weerzien. Het wordt een mooie dag", sprak Pierce en dat werd het ook. Moeder en dochter vielen elkaar in de armen. "Hallo mama", stamelde Pierce in tranen. "Eindelijk ben ik niet meer alleen. Ik heb nu mijn moeder terug, en broers en zussen. Het is echt surreëel maar mooi om na al die tijd weer samen te zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
03-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Faithfull - The Ballad of Lucy Jordan

Marianne Faithfull - The Ballad of Lucy Jordan

Om haar te beluisteren druk op de foto

Marianne Faithfull  (Hampstead (Londen), 29 december 1946) is een Britse zangeres, die ontdekt is door de Rolling Stones.

Ze begon haar carrière in 1964 met het nummer As Tears Go By (geschreven door Mick Jagger en Keith Richards). In Nederland scoorde ze in die tijd (1965) met Summer Nights. Al snel had ze een relatie met Mick Jagger. Nadat deze relatie uitging, stopte Marianne Faithfull tijdelijk met de muziek om van haar drugsverslaving af te komen.

In 1979 kwam ze terug met Broken English, met daarop haar tweede en grootste Nederlandse hit The ballad of Lucy Jordan. In 1981 kwam een derde en vooralsnog laatste single uit: Sweetheart. In 1994 kwam de autobiografie Faithfull op de markt. Ze was in 1997 te horen op het nummer The Memory Remains van Metallica, waarin ze de achtergrondzang voor haar rekening nam. In 2002 kwam ze weer met een soloalbum, getiteld Kissin' Time. Dit album werd gevolgd door het album Before the Poison uit 2004. Hits in Nederland leverde deze albums niet op.

Op 14 september 2006 werd bekend gemaakt dat Marianne Faithfull borstkanker had en daarom haar tournee moest afbreken. Op 11 oktober 2006 werd ze geopereerd in Frankrijk. Omdat de ziekte in een zeer vroeg stadium werd ontdekt, was verdere behandeling niet nodig. Inmiddels is ze weer hersteld en heeft ze ook al concerten gegeven in Nederland. Op 26 april 2008 keerde ze terug voor een concert in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.


» Reageer (0)
02-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke week proberen 5 studenten zelfmoord te plegen

Elke week proberen 5 studenten zelfmoord te plegen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/5/9/20160202001151/media_xll_8368374.jpg

Alarmerend cijfer uit het hoger onderwijs: minstens 276 studenten probeerden zichzelf in 2014 om het leven te brengen. Per week zijn dat zelfs meer dan vijf studenten. Volgens ­experts is dat te wijten aan de eerste grote ­levensgebeurtenissen, zoals een relatiebreuk of slechte studie­resultaten.

De schokkende resultaten blijken uit het jaarverslag van de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek van de UGent: met 276 jongeren waren studenten in 2014 verantwoordelijk voor 13,3 procent van alle geregistreerde zelfmoordpogingen, een cijfer dat ten opzichte van de voorbije jaren licht is gestegen - en dat terwijl van alle Vlamingen slechts 3,6 procent studeert.

"Jongeren vanaf 15 tot 19 jaar en studenten lopen inderdaad het grootste risico", zegt onderzoeker Gwendolyn Portzky van de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek. "Zij ervaren vaak voor het eerst grote negatieve gebeurtenissen, denk aan een relatiebreuk of slechte studieresultaten. Ze weten soms niet hoe ze dit kunnen oplossen of hebben geen zelfvertrouwen dat ze eruit zullen raken. Ook zijn ze gevoeliger dan volwassenen voor sociale uitsluiting. Gepest worden of een sociaal isolement, zoals wanneer studenten alleen op kot gaan en nog een sociaal netwerk moeten opbouwen, spelen daarbij een rol."

Uit onderzoek van de KU Leuven, waarbij meer dan 8.000 studenten werden bevraagd over hun psychische gezondheid, werd aan het begin van dit academiejaar al duidelijk dat één op de tien studenten al aan zelfdoding heeft gedacht. Eén op de honderd ondernam ooit al een poging.

Portzky stelt dat veel te maken heeft met de ontwikkeling van een deel van hun hersenen. De zogeheten prefrontale cortex, die betrokken is bij het plannen en het nemen van beslissing, is pas rond het 23ste levenjaar volgroeid. "Dat kan ervoor zorgen dat studenten sneller gedachten omzetten in gedrag", zegt Portzky. "Het doodsmotief van jongeren is namelijk niet minder groot is dan dat van ouderen. Maar terwijl bij bejaarden een kwart van alle suïcidepogers komt te overlijden, valt dit cijfer bij studenten veel lager uit. Omdat zij impulsiever handelen, is de poging niet volledig gepland en zijn de letsels soms minder ernstig." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!