Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksueel kan in Zweden voortaan door het leven als 'het'

Transseksueel kan in Zweden voortaan door het leven als 'het'

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/10/1/20140730081629/media_xll_6963856.jpg

Zweden is officieel een nieuw woord rijker. En niet zomaar een: de Zweedse taal kent vanaf nu een geslachtsneutraal persoonlijk voornaamwoord dat transseksuelen kunnen gebruiken.

Naast 'hij' (han) en 'zij' (hon) kent de Zweedse taal nu ook 'het' (hen). Mensen die het gevoel hebben dat ze in het verkeerde lichaam zijn geboren en mensen van wie onbekend is welk geslacht ze hebben, kunnen zichzelf daarmee beschrijven.

'Het' werd voor het eerst als persoonlijk voornaamwoord gebruikt in 2012, maar is nu formeel opgenomen in de taal. Vanaf april 2015 staat het woord in de nieuwe woordenlijst.

"Het is een woord dat in gebruik is en dat ongetwijfeld een functie vervult", zei de hoofdredacteur van de lijst gisteren op de Zweedse radio. (br.hln)


» Reageer (0)
29-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote mensapen zijn uitsterven nabij, waarschuwt Jane Goodall

Grote mensapen zijn uitsterven nabij, waarschuwt Jane Goodall

http://static0.hln.be/static/photo/2014/5/12/7/20140729181911/media_xll_6961852.jpg

De grote mensapen kunnen over enkele decennia helemaal uitgestorven zijn, waarschuwt de wereldwijd bekende chimpanseespecialiste Jane Goodall. Ze roept op tot maatregelen die de dieren die het dichtst bij de mens staan te redden. "Als we geen maatregelen nemen, dan verdwijnen die dieren door de vernieling van hun habitat en het verkeer", zei Goodall tijdens een interview met het Franse persbureau AFP in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

De afgelopen 50 jaar is het aantal chimpansees, verspreid over 21 landen, gedaald van 2 miljoen naar maximaal 300.000, zegt de 80-jarige Britse primatologe, die al een halve eeuw de apen in het Nationaal Park Gombe in het westen van Tanzania bestudeert. "Als we niets doen, gaan ze zeker verdwijnen, of zullen er kleine groepen bestaan waar ze moeilijk ontkomen aan inteelt."

Goodall was de eerste wetenschapper die vaststelde dat grote apen, net zoals mensen, instrumenten gebruiken.

Aan het huidige tempo zal de menselijke ontwikkeling in 2030 90 pct van de natuurlijke habitat van de grote apen in Afrika treffen en 99 pct in Azië. Dat bleek uit een eind juni gepubliceerd rapport van een gespecialiseerde ngo. De ontwikkeling van infrastructuur en de uitbaging van natuurlijke bronnen, hout, mineralen, olie en gas, hebben hun habitat al vernield.

"We zijn schizofreen: we hebben zo'n ongelooflijke intelligentie, maar het lijkt me dat we het vermogen om in harmonie met de natuur te werken, verloren zijn", meent Goodall. "De bewijzen voor de klimaatverandering zijn overal. Er zijn politieke leiders die zeggen dat ze er niet in geloven, maar ik denk dat ze misschien gewoon dom zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 voedingsmiddelen die je net hongerig maken

7 voedingsmiddelen die je net hongerig maken

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/4/1/20140729141351/media_xll_6960331.jpg

Als je honger hebt, dan moet je eten. Maar wist je dat er voedingsmiddelen bestaan die je nog hongeriger maken dan je voor de maaltijd was?

Honger is het resultaat van heel wat complexe interacties die in de maag, darmen, hersenen, pancreas en bloedstroom gebeuren. Onderstaande 7 producten kunnen je het gevoel geven dat je geen energie meer hebt, zelfs wanneer je maag vol is.

Wit brood en witte pasta zorgen voor een piek van je insulineniveau. Een Spaanse studie bij 9000 mensen heeft aangetoond dat wie meer dan twee keer per dag wit brood eet, 40 procent meer kans loopt op overgewicht of obesitas over een periode van vijf jaar.

Fruitsap bevat alle suikers van je favoriete fruit, maar niets van de vezels uit het pulp of de schil. Een glas hiervoor kan je bloedsuikerspiegel de hoogte insturen, om dan weer snel te dalen. Hierdoor krijg je honger.

Er is een reden waarom je zin hebt in iets zoet na een zak chips. Zoute snacks zijn niet veel meer dan koolhydraten die snel verteren, wat je ook insuline snel doet stijgen en afnemen. Je brein en smaakpapillen brengen snelle energie met zoete lekkernijnen in verband, wat verklaart waarom je dan zin krijgt in een suikerbom. Dankzij het fenomeen sensorische verzadiging kun je je volproppen met chips en het gevoel hebben dat je 'zoute' maag gevuld is en je zoete maag kan dan nog steeds leeg zijn.

Haast elk ingrediënt van fastfood is gemaakt om je nog meer te doen eten. Verzadigde vetten zorgen voor een ontsteking van de darmen waardoor je lichaam niet meer in staat is hongerstillende neurotransmitters als dopamine en serotonine te produceren. De broodjes en desserten zijn een bron van fructose, een stof die je insuline de hoogte instuurt. Door het hoge zoutniveau kun je al snel uitgedroogd raken en de symptomen hiervan lijken erg op honger. Waardoor je al snel het gevoel krijgt dat je na enkele minuten terug moet eten.

Alcohol zorgt er niet alleen voor dat je ongezonder gaat eten, het maakt je ook hongerig. Drie glazen kunnen ervoor zorgen dat het niveau van leptine, een hormoon dat honger bestrijdt, met 30 procent afneemt. Alcohol kan je voorraad van glycogeen doen slinken, waardoor je zin krijgt in koolhydraten.

Kunstmatige zoetstoffen als aspartaam en saccharine doen je hersencellen geloven dat je een zoete dosis energie gaat opnemen, terwijl dat niet zo is. Hierdoor krijg je zin in zoet tijdens de dag om dit te compenseren.  

De meeste ontbijtgranen bevatten witte bloem met een goede dosis suiker. Door dit op een nuchtere maag te eten, stijgt je bloedsuikerspiegel en insuline. Op dit moment is je niveau van cortisol het hoogst, wat een dubbele aanslag op je metabolisme betekent. 's Ochtends en 's avonds maakt je lichaam veel cortisol aan, wat een natuurlijk mechanisme van je lichaam is om zichzelf voor te bereiden op de drukte van de dag. Een hoog niveau van deze stof betekent dat je metabolisme minder goed opgenomen suikers kan verwerken. Hierdoor kan je bloedsuikerspiegel hoog zijn, maar bereiken de suikers niet de nodige weefsels. Het gevolg is een moe en hongerig gevoel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amelia wordt 100 en is nog fulltime aan het werk

Amelia wordt 100 en is nog fulltime aan het werk

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/3/6/20140729081158/media_xll_6959616.jpg

Voor straffe eeuwelingen moet u in Leuven zijn. Daar viert Amelia Verbruggen zondag haar 100ste verjaardag, maar de kranige vrouw werkt nog elke dag in haar wasserij, hartje stad. En dat maar liefst al 80 jaar lang. "Als ik er eens niet ben, vragen de klanten: waar is bomma?" Op de parking van het bedrijf - waar naast Amelia ook haar drie zonen, twee kleinkinderen en een schoondochter werken - hangt een groot spandoek: "Het is heus waar, bomma is 100 jaar." De foto die erbij hoort, toont Amelia zoals ze is: een alerte 100-jarige die makkelijk 20 jaar kan liegen over haar leeftijd. Haar moet je niets wijsmaken. Horen doet ze nog perfect. Af en toe dwalen haar gedachten wel eens af, zoals wanneer we praten over haar man die al bijna een halve eeuw geleden overleed: "Hij is jong gestorven. Hier in de wasserij heeft hij een hartinfarct gekregen. Van de stress."

In 1933, twee jaar voor Pierre Vanderveken met Amelia trouwde, had hij de wasserij opgericht. "Ik ben hier beginnen te werken toen ik 20 was. Dus ben ik al 80 jaar zelfstandig. Ge moet het maar doen, hé", zegt bomma kordaat. "In het begin hadden we twee machientjes: een wasmachine voor witte was en een kleinere voor bonte was. Er waren ook twee wasbakken om iets met de hand uit te wassen. Intussen hebben we al veel gemoderniseerd. Vroeger moesten we alles met de hand doen. Dat is allemaal voorbij."

"Ik zou nog steeds niet kunnen zonder de wasserij", klinkt het.

Hoe het komt dat ze 100 is geworden kan u vandaag lezen in de krant Het Laatste Nieuws. (br.hln)


» Reageer (0)
28-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze man plantte in zijn eentje een volledig tropenbos aan

Deze man plantte in zijn eentje een volledig tropenbos aan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Jadav Payeng uit Noord-India heeft ambitie én een hart voor de natuur. Dag in, dag uit plantte hij de voorbije 35 jaar bomen op het eiland Majuli. In zijn eentje legde hij zo een bos van 5,5 vierkante kilometer aan. Canadees filmmaker William Douglas McMaster legde zijn levenswerk vast op beeld.

Wat eens een kale zandbank was in het midden van een rivier, veranderde dankzij Jadav Payeng in een tropische schuilplaats voor dieren. Majuli is het grootste riviereiland ter wereld en ligt in de rivier Brahmaputra in het noorden van India. Payeng kwam zelf op het idee om een deel van het eiland te beplanten en ging aan de slag, elke dag opnieuw, 35 jaar lang.

Filmmaker William Douglas McMaster las in 2012 een artikel over het levenswerk van Payeng op de website MNN. Het verhaal sprak tot zijn verbeelding en hij zocht de man op. Het resultaat is de beklijvende documentaire 'Forest Man', die al werd vertoond op verscheidene filmfestivals en McMaster een reeks awards opleverde.

Aan het woord in de film is fotograaf Jitu Kalita, die zijn vriend Payeng toevallig ontmoette terwijl hij op het eiland slenterde en de bomen van ver zag oprijzen. Het was deze toevallige ontmoeting die tot roem leidde voor Payeng en zijn uitzonderlijke prestatie. (br.hln)


» Reageer (0)
26-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Antwerpse Seefbier opnieuw bekroond

Het Antwerpse Seefbier opnieuw bekroond

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/15/12/20140726022244/media_xll_6941982.jpg

Het Antwerpse Seefbier heeft goud gewonnen op de Global Craft Beer Awards in Berlijn. Dat meldt de Antwerpse Brouw Compagnie, die het legendarische Seefbier opnieuw uitbracht.

De Global Craft Beer Awards is een internationale bierwedstrijd. De jury bestaat enkel uit brouwers.

Seefbier is het historische streekbier van Antwerpen, en werd gebrouwen door tientallen brouwerijen in en rond de stad. Het was meer dan een eeuw het meest gedronken bier van Antwerpen en zo populair dat de Seefhoek er naar genoemd werd. Het verdween na WOI. Het recept werd bijna een eeuw verloren gewaand, tot het teruggevonden werd en het bier opnieuw gebrouwen werd. Het bier werd voorgesteld op het Antwerps stadhuis in 2012.

Eerder won het Seefbier al goud op de World Beer Cup in de VS en de World Beer Awards in Groot-Brittannië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag met de auto op reis vertrekken? Slecht idee

Vandaag met de auto op reis vertrekken? Slecht idee

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/15/13/20140726100349/media_xll_6943138.jpg

Wie vanochtend met de auto richting de zon vertrokken is of nog moet vertrekken, riskeert een pak file. Aan de Gotthardtunel in Zwitserland staat er al 13 kilometer file richting Italië, goed voor meer dan 2 uur aanschuiven. In Frankrijk beginnen de eerste files richting het zuiden zich te vormen. Dat melden de mobiliteitsclubs VAB en Touring.

De kans op fileleed is het grootst op de Zwitserse en Franse wegen. Wie door Oostenrijk of Duitsland moet, zou minder hinder ondervinden.

In Frankrijk staat er na 9 uur ongeveer 100 kilometer file, met de eerste hinder die zich vormt op de snelwegen naar het zuiden en druk verkeer rond Parijs. Op de A7 tussen Lyon en Orange is er sprake van 60 kilometer file of een uur aanschuiven. Op de A10 tussen Parijs en Bordeaux is er onder meer sprake van 4 kilometer file of 35 minuten tijdsverlies bij Tours.

En aan de Mont-Blanctunnel zal de automobilist gedwongen de natuurpracht van de bergen moeten aanschouwen vooraleer de rit naar Italië te kunnen aanvatten. VAB spreekt er van anderhalf uur wachten, Touring houdt het op 45 minuten.

In Duitsland staat er zowat 60 kilometer file, met hinder aan verschillende wegenwerken, onder meer op de A3 Nürnberg-Passau. Op de A5 Frankfurt-Basel staat er door een ongeval tussen Kronau en Bruchsal 10 kilometer file.

In Oostenrijk ten slotte, verlies je meer dan anderhalf uur op de A10, niet zo ver van de Sloveense grens ter hoogte van Vilach. Richting Slovenië rij je beter om via Wels en Graz-Maribor. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jimmy Frey slachtoffer van vluchtmisdrijf na aanrijding

Jimmy Frey slachtoffer van vluchtmisdrijf na aanrijding

http://oi61.tinypic.com/5lcmlc.jpg

Jimmy Frey is het slachtoffer geworden van een vluchtmisdrijf. De zanger werd aangereden door een wielertoerist, maar die vond het niet nodig om te stoppen. Hij moest een operatie aan de schouder ondergaan. "Ik zal de man nog vinden", klinkt het vastberaden in Het Nieuwsblad.

Jimmy Frey gaat regelmatig fietsen als hij in Heist is. "Op zonnige dagen rij ik tussen de 15 en de 20 kilometer. Op die bewuste dag herinnerde ik mij dat ik nog naar een winkel in Heist wilde. Ik maakte rechtsomkeer en reed op het fietspad terug naar Heist, tot ik plots een duw kreeg en van mijn fiets viel", aldus de zanger.

"Ik werd achteraan aangereden door een wielertoerist met een koersfiets, die mij langs rechts wilde inhalen. Ik viel op de grond en kon nog net de drieste wielertoerist zien achteromkijken. Hij fietste gewoon door zonder zich om mij te bekommeren. Een dame die het ongeval zag gebeuren hielp me terug op de been."

Na enkele dagen werd de schade duidelijk. "Ik kon mijn arm niet meer bewegen, en uit het onderzoek in het ziekenhuis bleek dat ik vier afgescheurde pezen aan mijn val heb overgehouden." Een operatie drong zich op en de zanger heeft een lange revalidatie voor de boeg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens - Ne me quitte pas

Sarah Bettens -  Ne me quitte pas

Klik op de foto om haar te beluisteren





Sarah Germaine Willy Bettens (Kapellen, 23 september 1972) is een Belgische zangeres, vooral bekend als zangeres van K's Choice en later ook als solo-zangeres.



» Reageer (0)
25-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw krijgt 500 euro boete voor voederen zwerfkatten

Vrouw krijgt 500 euro boete voor voederen zwerfkatten

http://oi60.tinypic.com/1zq8va0.jpg

Een Française heeft een boete van 500 euro gekregen. Ze voederde zwerfkatten in haar buurt en dat is verboden in Frankrijk. De rechter had geen oren naar haar uitleg en paste de wet strikt toe.

De gepensioneerde uit de stad Mâcon heeft een groot hart voor katten. Zelf heeft ze er thuis vier en nu ze meer tijd had, besloot ze zich te ontfermen over de zwerfkatten. Dat verliep vlekkeloos tot ze verhuisde en de katten naar het appartementsblok bleven komen. Een bewoner was niet opgezet met de miauwende viervoeters voor de deur en stapte naar de politie.

Toen bleek dat ze er de katten bleef voederen, moest ze zich verantwoorden voor de rechter. En die paste de wet strikt toe. Fransen mogen onderkomen dieren niet voederen omdat ze het risico lopen om besmet te raken met aandoeningen als toxoplasmose. De Française houdt vol dat ze "geen crimineel is". Toch moet ze de boete betalen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inschrijvingsgeld hoger onderwijs stijgt naar 1.072 euro

Inschrijvingsgeld hoger onderwijs stijgt naar 1.072 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/0/7/20140725091041/media_xll_6935422.jpg

Door de besparingen van de nieuwe Vlaamse regering dreigen studenten hoger onderwijs 400 tot 600 euro extra inschrijvingsgeld te moeten ophoesten. Dat komt bijna neer op een verdubbeling van de huidige bedragen, schrijft De Morgen vandaag.

Bij de rectoren van de KU Leuven, UAntwerpen en UHasselt vernam de krant dat N-VA, CD&V en Open Vld de dotatie voor universiteiten en hogescholen met 5 procent willen verminderen. Daardoor zouden de werkingsmiddelen met 80 miljoen euro dalen. De enige optie om het verlies te compenseren, zou een verhoging van het inschrijvingsgeld zijn.

In de wandelgangen valt te horen dat bedragen tot rond 1.000 euro voor één jaar studeren aanvaardbaar zouden zijn voor de drie partijen. Momenteel betalen studenten 619,9 euro. Beursstudenten betalen 102,9 euro en bijna-beursstudenten 409,9 euro. Volgens UHasselt-rector Luc De Schepper leert een eerste berekening dat het inschrijvingsgeld voor niet-beursstudenten in Hasselt zou moeten stijgen met 599 euro. Die universiteit heeft een groter aantal beursstudenten. Elders zou het inschrijvingsgeld zo'n 451,8 euro moeten stijgen. De Leuvense rector Rik Torfs bevestigt de cijfers. (br.hln)


» Reageer (0)
24-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo houd je je barbecue gezond

Zo houd je je barbecue gezond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/0/0/20140724170809/media_xll_6932940.jpg

De barbecue is een vast zomeringrediënt van de gemiddelde Belg. Bij het horen ervan loopt het water al in vele monden, en we zijn verzot op het stukje gebakken vlees. Als het goed bereid is tenminste, want als vlees of vis aan een hoge temperatuur gegrild wordt, kunnen bepaalde chemicaliën ontstaan die de kans op kanker verhogen. Zo houd je je barbecue - en je gasten - gezond.

- Schadelijke en kankerverwekkende stoffen ontstaan voornamelijk wanneer het vlees verbrandt. Om dat te vermijden, is het gemakkelijk als je de temperatuur van je barbecue wat in de hand hebt. Met kolen is dat zo goed als onmogelijk, maar een exemplaar op gas laat je toe om je vlees vanbinnen warm te krijgen zonder dat de buitenkant gitzwart ziet.

- Probeer je vlees altijd te marineren. Onderzoek heeft uitgewezen dat het de vorming van kankerverwekkende stoffen met de helft kan verminderen. Vooral een marinade met bier gaf goede resultaten.

- Het is ook niet aangeraden om de rook die de barbecue produceert te inhaleren. Om je gasten extra te beschermen kan je op zoek gaan naar een barbecue met een ingebouwde ventilator die de schadelijke rook wegwerkt. En anders kan je strategisch een gewone ventilator plaatsen die de rook de andere kant uitblaast.

- Geef vis en zeevruchten een kans. Die moeten immers minder lang grillen voor ze klaar zijn, en krijgen zo minder kans om kankerverwekkende stoffen te ontwikkelen. En het is nog verdomd lekker ook.

- Vetrijk vlees produceert meer vetdruppeltjes, die op hun beurt kunnen ontvlammen op de barbecue en het vlees verbranden. Snij dus zoveel mogelijk vetrandjes weg, of ga voor mager vlees. Dat is ook gezonder voor je lijn.

- Om de grilltijd op de barbecue te beperken, kan je het vlees al dichtschroeien in de pan, en al even voorverwarmen in de oven. Je kan ook voor kleinere stukjes vlees gaan die minder lang moeten bakken.

- Vermijd voorverpakt en verwerkt voedsel, maar ga voor verse groenten en vers vlees. Hoe minder bewaarmiddelen, hoe beter.

- Draai het vlees of de vis regelmatig om tijdens het bakken om aanbranden te vermijden.

- Oeps, toch een verbrand stukje? Snij het zeker weg voor je de rest verorberd.

- Het is een gruwelijk werkje, maar toch wordt de grill beter meteen na gebruik schoongemaakt. Zo kunnen gevaarlijke stoffen je volgende maaltijd niet besmetten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de lamme gooide zijn krukken weg...

En de lamme gooide zijn krukken weg...

Klik op de foto om de videa te bekijken

Dit wonderbaarlijke moment van opperste extase kunnen we u niet onthouden. Deze krasse senior laat zich helemaal gaan op de tonen van 'Rock Around The Clock'. De grijsharige hipster gooit zijn wandelstokken weg om pas echt uit de bol te kunnen gaan op de muziek van Bill Haley.

De vintage rocker zwaait met zijn armen - waar zijn die handjes? - en stampt met volle overgave op de grond tijdens dit swingende straatfeestje. De omstanders zijn met verstomming geslagen en juichen het fuifbeest op jaren luidkeels toe. De man weet echt van geen ophouden en gaat pas echt loos in de armen van een 'jong veulen', naar zijn normen althans.

De video is aardig op weg om een hit op het net te worden. Het werd op Facebook gepost door Edgard Eleuterio Daza onder de noemer 'Eternamente Joven', voor eeuwig jong. Beter konden we het niet verwoorden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus syndroom: sterven in slaap door helse overuren

Mysterieus syndroom: sterven in slaap door helse overuren

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/1/6/20140724051256/media_xll_6928266.jpg

Onderzoekers merkten een onrustwekkend fenoneem op in de voornaamste industriestad van China: heel wat jonge werknemers zijn er de afgelopen jaren om onverklaarbare reden in hun slaap gestorven. Deze schokkende trend wordt in verband gebracht met helse werkuren.

Volgens de epidemiologische studie waren er tussen januari 1990 en augustus 2013 minstens 1124 gevallen van het syndroom 'Sudden Unexplained Nocturnal Death' (Plotse Onverklaarbare Nachtelijke Sterfte) in de stad Dongguan. 697 van deze overlijdens gebeurden tussen 2004 en 2013. De resultaten van de studie aan de universiteit van Sun Yat-sen tonen aan dat de meeste slachtoffers tussen 21 en 40 jaar waren. Meer dan 90 procent van was arbeider in de productielijn van een fabriek.

Dongguan staat bekend als de 'fabriek van de wereld' door de gigantische productie van bouwmaterialen, chemische stoffen, elektronica, metalen, meubelen, kledij, schoenen en speelgoed. Dit trekt arbeiders van over heel het land aan.

Professor Zhang Yiri vertelde aan de Aziatische krant The Straits Times dat de werknemers zich vooral laten verleiden door het hoge loon, maar de mensen worden er aangemoedigd om zichzelf dood te werken. Zhang legt uit: "Heel wat bedrijven bieden werknemers een erg laag basissalaris. Maar de vergoedingen voor overwerk liggen veel hoger. Heel wat Chinezen zijn bereid om voor dat extra geld dodelijke uren te kloppen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorige week nog zo vrolijk, nu uit het leven gestapt

Vorige week nog zo vrolijk, nu uit het leven gestapt

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/11/7/20140724071100/media_xll_6929602.jpg

Vorige week vertelden Lukas Van den Abeele (18) en zijn tweelingzus Elisabeth nog vrolijk over hun peuterfoto die het internet rondreisde. Gisteren ­stapte de jongeman uit het leven, volgens een vriend omdat hij het moeilijk had nadat een meisje hem had afgewezen.

Zijn zus rea­geerde op Facebook kort op het ­vreselijke nieuws: "Ik wil dat we allemaal Lukas herinneren zoals we hem kenden: gelukkig en optimistisch. Ik wil dat we ons inbeelden dat hij op wereldreis is, en daarin onze rust vinden."

De tweeling uit Sint-Denijs-Westrem had vorige week tot hun grote verbazing ontdekt dat hun vijftien jaar oude peuterfoto het internet rondreisde, tot op websites in India en Japan toe. Daar wilden ze in onze krant toen graag over vertellen. "Anders geloven de mensen niet dat wij het zijn." Hun speciale band werd tijdens dat interview al snel duidelijk. Als bewijs schotelden ze onze journalist een leuke jeugdvideo voor. "Wij zijn zó aan elkaar gehecht, dat kan je niet vatten", vulde Lukas aan.

Maar gisteren was er van vrolijkheid geen sprake. Lukas was uit het leven gestapt. De reden van zijn wanhoopsdaad is niet bekend. Een vriend liet verstaan dat hij het moeilijk had nadat een meisje hem had afgewezen. Zijn zus poste een emotionele afscheidspost op haar Facebookpagina en liet ook wat achter op de pagina van haar broer: "Ik zal altijd sterk blijven. Voor jou."



http://oi61.tinypic.com/35cn4sn.jpg

Wie vragen heeft over zelfdoding kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het

gratis nummer 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be   (br.hln)


» Reageer (0)
23-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zou jij je hond achterlaten in de auto?

Gevaarlijk: zou jij je hond achterlaten in de auto?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/11/11/20140722140543/media_xll_6923771.jpg

Stel: je bent op weg naar een zomerse barbecue, en hebt voor de gezelligheid je hond meegenomen. Onderweg besef je dat je nog een paar boodschappen moet doen, en je stopt aan het winkelcentrum. De hond laat je maar even in de auto, want je bent maar een half uurtje weg. De kans is echter groot dat je huisdier niet heelhuids uit je auto komt.

Volgens een Brits onderzoek heeft 62 procent van de hondenliefhebbers er geen probleem mee om hun huisdier even in de auto alleen te laten. Ze dachten dat het veilig was om ze daar langer dan een uur te laten zitten zonder eens poolshoogte te nemen. Nog alamerender was dat 38 procent geloofde dat het geen kwaad kon om een hond meer dan 90 minuten in een voertuig te laten bij warme temperaturen.

Volgens dierenartsen kan een hond echter binnen de twintig minuten al serieus ziek worden of zelfs sterven in een warme auto. Zelfs als het buiten maar 22 graden is, kan de temperatuur in de auto binnen een uurtje al oplopen tot 47 graden, zelfs als het raampje openstaat. En dat is levensgevaarlijk voor je huisdier. "Honden lopen zeer snel een zonneslag op, en dat is zeer vaak levensbedreigend", klinkt het. "De dieren zweten niet zoals mensen, maar moeten hun lichaamstemperatuur voornamelijk regelen met hijgen. Na een paar minuten kunnen ze al onomkeerbare hersenschade hebben."

Vooral zeer jonge of oude honden lopen veel risico, en langharige rassen raken sneller oververhit. Honden met een korte snuit, zoals de mopshond of de Franse bulldog, krijgen dan weer snel ademhalingsproblemen. "Kortom: laat je hond nooit alleen in de auto, ook al ben je maar even weg", besluiten de onderzoekers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonnen zot van Tomorrowland

Nonnen zot van Tomorrowland

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/de-clarissen-zullen-vanavond-op-het-buurtfeest-een-tomorrowlandvlag-krijgen-buren-bart-en-tamara-leenden-hun-vlag-alvast-even-uit-voor-de-foto-nbsp-nbsp-foto-de-scheirder/p1/img-YjFiZDJlNDYvYXQvNjkyNTE4Ni82NDB4NjQwL0ZU/6925186.jpeg

De fans van Tomorowland komen soms uit een wel héél onverwachte hoek. Niemand minder dan de nonnetjes van de Clarissenorde in Boom zijn helemaal in de ban van het festival. "We bidden dagen op voorhand al voor goed weer", klinkt het. De organisatie wil hen graag bedanken met een Tomorrowland-vlag en nodigt hen vanavond uit op het buurtfeest.

Voor de tien Clarissen die verblijven in het klooster in de Gasstraat, is Tomorrowland telkens een van de hoogtepunten van het jaar. Ondanks hun respectabele leeftijd - de jongste is vijftig, de oudste 103 - kunnen zij met volle teugen genieten van de gekte die het beste dancefestival ter wereld met zich meebrengt.

"We zijn Clarissen, maar we zijn zeker niet afgesloten van de wereld", benadrukt zuster Benedicte (50). "Ik heb het altijd al interessant gevonden om te zien hoe mensen bij elkaar komen, hoe ze elkaar vinden en ontmoeten. Dat is wat ik zo mooi vind aan Tomorrowland. Hoe verschillend al die mensen ook zijn, zet ze bij elkaar en ze smeden bijna vanzelf vriendschapsbanden. De festivalgangers komen op mij over als één hechte familie."

De zusters leven elke keer opnieuw dagen op voorhand naar het festival toe. "In onze gebeden vragen we dat alles goed zal verlopen qua veiligheid en qua weer. Je mag er niet aan denken dat er op Tomorrowland zou gebeuren wat enkele jaren geleden op Pukkelpop is gebeurd. De dansmuziek is ons ding zo niet, maar voor het vuurwerk dat elke avond wordt afgeschoten, durven we weleens uit bed te komen. Dan kruipen we de tafels op om het spektakel te kunnen zien. Zo mooi!"

Afgelopen zondag trok zuster Benedicte haar stoute schoenen aan en stuurde ze een mailtje naar de organisatie van het festival. Daarin vroeg ze of Tomorrowland misschien nog een vlag had voor de nonnetjes. "Ik had een exemplaar zien hangen in de buurt. De volgende dag las ik dat de vlaggen zouden worden uitgedeeld aan het buurthuis. Maar ik zag mezelf nog niet direct een uur in de rij staan. Omdat ik had het gehoord dat de mensen van de organisatie zo veel inspanningen leveren voor de inwoners van Boom en Rumst, hoopte ik dat ze dit misschien ook nog zouden willen doen."

Intussen kreeg de zuster goed nieuws: de Clarissen krijgen een vlag. Meer nog: ze zijn vanavond uitgenodigd op het buurtfeest in de Schorre, om het decor van het festival met eigen ogen te kunnen aanschouwen. "Dat is écht een heel mooi gebaar. We gaan in totaal met zes zusters en twee leken naar het feest. We kijken er heel erg naar uit. We proberen zo veel mogelijk van het festival te volgen op tv of in de krant, maar we zijn er zelf nog nooit geweest. Stel je voor, wat zouden de nonnen uit de andere kloosters daarvan denken?" glimlacht zuster Benedicte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw begraaft verkeerde kat in haar tuin

Vrouw begraaft verkeerde kat in haar tuin

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/16/10/20140723102221/media_xll_6925765.jpg

Een vrouw uit de Nederlandse gemeente Spijkenisse (Zuid-Holland) blijkt de verkeerde kat in haar tuin te hebben begraven: niet haar eigen Tijger die al anderhalve week werd vermist, maar een dode kat die er erg op leek. Maandagochtend stond opeens haar oranje-rode katertje weer luid miauwend voor de deur.

Tina (31) kan na alle stress weer lachen. Ze was er het hart van in toen haar acht maanden jonge kater onlangs het huis uitglipte. "Hij komt nooit buiten, dus ik was doodsbang dat hem wat zou overkomen", vertelt ze aan onze collega's van het Algemeen Dagblad.

"We hebben onmiddellijk flyers gemaakt, berichtjes op Facebook gezet, uren gezocht en ik heb zelfs een babyfoon opgehangen in de tuin, zodat ik hem zou horen als hij 's nachts zou terugkomen. Maar Tijger bleef spoorloos. Tot we in het weekend een berichtje zagen op de dierenopsporingssite Amevidi: een kater die gezien de beschrijving heel erg op de onze leek, was dood gevonden."

Met lood in haar schoenen ging Tina zondag met haar vriend naar het asiel waar het dode dier werd bewaard. "Ik durfde niet te kijken, maar mijn vriend en de vrijwilligers van het asiel wisten voor 99 procent zeker dat het Tijger was. Daarop hebben we hem mee naar huis genomen."

"Mijn vriend en ik hebben hem in het bijzijn van onze twee kinderen in de tuin begraven. Dat was heel aangrijpend voor de jongens. Ik heb vreselijk gehuild. Het is zelfs zo erg dat ik aan alle stress zona heb overgehouden."

De volgende ochtend werd Tina wakker van een bekend geluid: ze hoorde gemiauw uit de tuin komen. "Ik dacht dat ik gek werd", bekent ze. "Daar stond op de picknicktafel onze Tijger. Hij kwam meteen op me afgestormd. Als ik eraan denk, krijg ik wéér kippenvel."

De inwoonster van Spijkenisse knuffelde haar kat bijna plat. Ook haar zonen Valencio (13) en Valentijn (7) waren superblij. "Ik ben direct naar de winkel gegaan en heb wat lekkers voor Tijger gekocht. Je zou zeggen: hij is pas 8 maanden, wat voor band kun je dan met hem hebben? Maar gek genoeg is die band heel sterk. Hij is écht heel erg lief."

Eén vraag spookt nog wel steeds door Tina's hoofd: "Van wie was de kat die we in de tuin hebben begraven?" (br.hln)


» Reageer (0)
22-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Lee Riley - Red Hot

Billy Lee Riley - Red Hot

Klik op de foto om hem te beluisteren






Billy Lee Riley (Pocahontas, 5 mei 1933 - Jonesboro (Arkansas), 2 augustus 2009) was een Amerikaans rock-'n-roll-gitarist en een mythisch figuur van de rockabilly.

Riley leerde gitaar spelen van zwarte landarbeiders. Na vier jaar legerdienst nam Riley in 1955 zijn eerste plaatje op in Memphis en ging nadien werken bij de Sun Studio van Sam Phillips. Hij nam er "Trouble Bound" op voor Jack Clement en Slim Wallace. Sam Phillips verkreeg de rechten en bracht "Trouble Bound" en "Rock With Me Baby" in 1956 uit. Riley's eerste hit werd "Flyin' Saucers Rock and Roll" / "I Want You Baby" in 1957. Nadien bracht hij nog "Red Hot" / "Pearly Lee" uit, allebei met Jerry Lee Lewis als pianist.

Riley had een korte solocarrière met zijn band "The Little Green Men". Riley en zijn "Little Green Men" waren de belangrijkste studiogroep van Sun. De groep bestond uit Riley, Roland Janes, J.M. Van Eaton, Marvin Pepper en Jimmy Wilson. Later werd ook Martin Willis lid. In 1960 verliet hij Sun en startte samen met Roland Janes het platenmerk "Rita Record". Zij maakten de nationale hit "Mountain Of Love" van Harold Dorman. In 1962 verhuisde Riley naar Los Angeles en werd sessiemuzikant voor onder meer Dean Martin, de Beach Boys, Herb Alpert, Sammy Davis jr.

In het begin van de jaren 1970, nam Riley afscheid van de muziek en keerde terug naar Arkansas om een eigen bouwonderneming te beginnen.

Hij werd in 1992 herontdekt door Bob Dylan, die een fan van hem was sinds 1956, en speelde rock-'n-roll, blues en country-blues. Zijn album Hot Damn! (Capricorn, 1997) werd genomineerd voor een Grammy Award.

Billy Lee Riley overleed op 2 augustus 2009 aan de gevolgen van darmkanker.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg trekt steeds vaker naar psychiater

Belg trekt steeds vaker naar psychiater

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/10/14/20140722071224/media_xll_6921254.jpg

De vraag naar geestelijke gezondheidszorg is fors toegenomen. Psychiaters kregen in 2012 vier keer meer patiënten te zien dan in 2003. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Gezondheidssocioloog Yvo Nuyens (KULeuven/UA) heeft op basis van cijfers van het Riziv de omvang van de geestelijke gezondheidszorg becijferd. Wat blijkt? In tien jaar - tussen 2003 en 2012 - is het aantal raadplegingen bij psychiaters bijna verviervoudigd: van 87.000 per jaar naar 330.000.

En ook in hun privépraktijken kregen psychiaters meer patiënten over de vloer. Dat aantal is verdubbeld: van 454.000 per jaar in 2003 naar 1.193.000 per jaar in 2012. Ook het gebruik van geneesmiddelen voor geestelijke aandoeningen blijkt toegenomen. Voor geneesmiddelen die nog niet zo lang op de markt zijn, is de toename spectaculair. Zo ging Rilatine van 250.000 dagdosissen in 2004 naar bijna 1,5 miljoen in 2012. Goed voor een vermenigvuldiging met zes.

Het gebruik van klassieke antidepressiva steeg in dezelfde periode met 40 procent. Ruim een miljoen Belgen slikt elke dag antidepressiva. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!