Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitbull sleept 8-jarig jongetje weg van zwerm bijen

Pitbull sleept 8-jarig jongetje weg van zwerm bijen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/9/12/20140831233653/media_xll_7061367.jpg

Een jongetje uit de Amerikaanse staat Oregon is door zijn pitbull van een zwerm bijen gered. De hond greep de achtjarige knaap bij zijn broekspijp beet en sleepte hem in veiligheid.

Jesse Cole Shaver was samen met wat vriendjes in een bos achter zijn huis aan het spelen. Toen een van de kinderen per ongeluk op een rotte boomstam stapte, kwam een zwerm bijen tevoorschijn. De meeste kinderen konden op tijd ontsnappen, maar Jesse bleef alleen achter terwijl de bijen hem aanvielen. Hij werd 24 keer gestoken.

Gelukkig merkte de hond van de jongen op dat haar baasje in de problemen zat. Hades greep hem bij zijn broekspijp en sleepte hem van de bijen weg tot hij veilig was. Vervolgens kroop het kind op de rug van de hond en bracht ze hem naar zijn moeder.

Jesse werd naar het ziekenhuis gebracht, waar de angels werden verwijderd. Ook Hades werd gestoken door de bijen. Beiden stellen het goed. (br.hln)


» Reageer (0)
31-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nóg straffer: zo werkten zelfs mieren tot nu toe niet samen

Nóg straffer: zo werkten zelfs mieren tot nu toe niet samen

Klik op de foto om de video te bekijken

Dat mieren dingen kunnen optillen die tot 5.000 (!) keer meer wegen dan hun eigen gewicht, wisten we al. Dat ze heel goed samenwerken binnen een kolonie, ook. Maar dat ze ook nog eens de techniek van de zogenaamde 'daisy chain' toepassen, is nieuw. En, volgens wetenschappers: nóg straffer.

In het filmpje zien we mieren aan het werk in ware teamspirit. Ze dragen samen iets - waarschijnlijk een duidendpoot - dat een pak groter is dan elke mier afzonderlijk. Op zich niet wereldschokkend omdat mieren daarvoor nu eenmaal bekendstaan. Maar: de voorste mieren vormen een 'daisy chain', een kettingsysteem waarbij de ene mier de andere vastgrijpt om zo meer kracht te kunnen ontwikkelen. Deze 'madeliefjesketting' is ongezien in de dierenwereld, zelfs bij mieren.

Journaliste Rose Eveleth van The Atlantic verwonderde er zich ook over en liet de video zien aan Terry McGlynn, een entomoloog aan de California State University in Dominguez Hills. "Deze video, afkomstig ergens uit Zuidoost-Azië, toont een soort van Leptogenys-mieren die een grote prooi (ziet eruit als een duizendpoot) voortslepen in een zeer lange daisy chain, alsof ze aan touwtrekken doen", aldus McGlynn in een mail aan Eveleth. Hij bevestigt dat dit gedrag onbekend is bij mierenexperten.

Volgens doctoraatsstudente Helen McCreery van de University of Colorado is het niet zo dat de mieren zomaar om het even wat vastpakken om mee te werken. "Mieren zijn heel sterk in het onderscheiden van andere mieren in de kolonie en iets anders. Dit maakt de vervoerstechniek van de daisy chain heel verschillend van alle andere die we kennen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste vrouw ooit (127) dankt haar lang leven aan chocolade

Oudste vrouw ooit (127) dankt haar lang leven aan chocolade

http://static0.hln.be/static/photo/2014/5/1/13/20140831094121/media_xll_7059778.jpg

Een Mexicaanse vrouw die vandaag op haar 127ste verjaardag tot de oudste mens ooit gekroond mag worden, meent dat chocolade het geheim van haar goede gezondheid is.

Leandra Becerra Lumbreras werd op 31 augustus 1887 geboren, ze was dus 27 aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Volgens haar  familieleden is chocolade de sleutel tot haar lang leven. Ook is ze nog steeds gezond omdat ze dagenlang kon slapen en omdat ze nooit getrouwd is.

"Ze bleef ook altijd bezig", aldus haar kleindochter Miriam Alvear. "Leandra is altijd blijven vechten, ze naaide en weefde nog tot twee jaar geleden. Haar actieve levensstijl kan haar oude leeftijd verklaren." Lumbreras vocht in de Mexicaanse Revolution van 1910 tot 1917. Ze was een leider van de vrouwengroepering 'Adelitas', zij stonden hun man bij in de strijd.

Intussen heeft Leandra al vijf van haar kinderen moeten begraven en overleefde ze verschillende kleinkinderen. De vrouw heeft intussen 73 achterkleinkinderen en 55 achterachterkleinkinderen. De autoriteiten in Mexico proberen een nieuw geboortecertificaat voor Leandra te maken nadat ze het origineel 40 jaar geleden kwijtspeelde (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 kans op 1 miljoen maar deze zwarte mama beviel van een blanke baby

1 kans op 1 miljoen maar deze zwarte mama beviel van een blanke baby

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/16/7/20140831081227/media_xll_7059742.jpg

De Britse Catherine Howarth heeft een donkere huidskleur wegens haar Nigeriaanse afkomst. Haar verrassing was dus redelijk groot toen de vroedvrouw haar kersverse boreling in de armen legde: haar zoontje Jonah bleek helemaal blank te zien. Het kán, genetisch gesproken, met een blanke papa, maar de kans is 1 op 1 miljoen.

Catherine (32) dacht eerst aan een vergissing: dit kon haar baby niet zijn. Ook papa Richard (34) kon het niet geloven. Volgens Catherine zou het wel kunnen dat Jonahs huidskleur na een paar weken nog wat verdonkert, maar aan de toppen van zijn oortjes te zien, zal hij toch heel waarschijnlijk blank blijven. De dokters van het ziekenhuis in Milton Keynes hebben ook uitgesloten dat Jonah een albinokindje zou zijn.

Hoewel de hele familie van Catherine zwart is, moet er toch ergens een blank gen bij de Nigeriaanse afstammelingen opgedoken zijn en tot vandaag dominant gebleven zijn. Catherine moet draagster van een recessief gen geweest zijn.

Alleen in de VS werden er twee gelijkaardige gevallen gemeld in de recente geschiedenis.

Foto's van Catherine, Richard en Jonah vind je hier. (br.hln)


» Reageer (0)
30-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vijf beste groene bladsoorten voor je lichaam

De vijf beste groene bladsoorten voor je lichaam

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/5/8/20140829161334/media_xll_7055243.jpg

Weet jij welke voedingsmiddelen boordevol vitaminen zitten, weinig calorieën, essentiële mineralen en antioxidanten bevatten? Het antwoord zou wel al eens op je bord gelegen kunnen hebben. Zo blijken groene bladgroenten de ideale voedingsmiddelen die heel wat voordelen hebben voor je gezondheid. Ontdek hier vijf 'supersoorten'.

Snijbiet
Dit groene blaadje is de bron van twee onbekende, maar daarom niet minder belangrijke, antioxidanten: syringezuur en kaempferol. Terwijl de eerste helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, beschermt de tweede onze lichaamscellen tegen kankerverwekkende gifstoffen en vermindert de kans op hart-en vaatziekten, diabetes en andere chronische ziektes.

Het blaadje kan je verwerken in salades of in een wrap gebruiken. Je kan het ook als groente op zich eten door de steeltjes te verwijderen en ze te stomen of te blancheren.

Rucola
Deze sla variëteit bevat het hoogste nitraatgehalte van alle groene bladsoorten en verhoogt daardoor je bloedsomloop, waardoor je hele lichaam voorzien wordt van extra zuurstof. Daarnaast is het een groente die kanker en (maag)zweren voorkomt.

Hoewel rucola iets pittiger smaakt dan de meeste slasoorten, kan je de ietwat bittere smaak counteren door een zoete vinaigrette te maken.

Boerenkool
Te veel maagzuur kan je dan weer bestrijden door een portie boerenkool. De groente verlaagt ook je cholesterolgehalte en ontgift het hele lichaam op een natuurlijke wijze.

Met deze koolsoort kan je op heel wat manieren aan de slag: blancheren, stoven, wokken... de mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos.

Paksoi
Kalium, een stof die in grote hoeveelheden wordt teruggevonden in paksoi, helpt bij de opbouw van je spieren en houdt de bloeddruk laag. Het zit ook boordevol met vitamine A, goed voor het verhogen van de witte bloedcellen en het aanmaken van gifstoffen.

Gebruik de groente in een stoofpotje of maak er bouillon mee.

Waterkers
Een portie waterkers voorziet je in je dagelijkse hoeveelheid vitamine K die bloedstolling en plak aan vaatwanden tegengaat.

Waterkers voegt een peperige smaak toe aan broodjes en past ook uitstekend in salades.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze boodschap in een fles doet je hart breken

Deze boodschap in een fles doet je hart breken

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/6/3/20140830122119/media_xll_7058253.jpg

Iemand postte deze vondst op Reddit. Op het eerste zicht het zoveelste 'boodschap in een fles'-verhaal, maar dit bericht is echt prachtig!

In de fles zat een brief met een foto van een zieke man, omringd door vrienden en familie. Dit was zijn boodschap:

"Ik ben Mel, ik heb drie prachtige kinderen en ik had al bijna 54 jaar een prachtige vrouw toen ik stierf. Ik hou van de oceaan, vissen met mijn twee zonen en uitstapjes naar de zee met mijn familie. Vandaag laat mijn familie me rusten op een plek waar ik van hou... de oceaan. Mijn reis start nu, als je deze boodschap vindt, ga dan naar mijn Facebookpagina, post een foto van jezelf en waar je me hebt gevonden en laat me mijn reis voortzetten.
Bedankt en God Bless
De familie van Mel"

Hopelijk bereikt Mel nog veel andere mensen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hierop was het wachten: bekendste ALS-patiënt doet ook mee

Hierop was het wachten: bekendste ALS-patiënt doet ook mee

Klik op de foto om de video te bekijken

Vroeg u zich ook af waar u die vreselijke ziekte ALS toch al van kende? Was er niet die wereldberoemde professor die al jaren aan ALS lijdt? Inderdaad, en zijn naam is Stephen Hawking. De man van de 'zwarte gaten' kon niet achterblijven en ging zelf ook de uitdaging van de ijskoude douche aan...

Bij Stephen Hawking werd amyotrofsche laterale sclerose (ALS) vastgesteld toen hij amper 21 was. Hij leeft inmiddels al 51 jaar met de ziekte die de professor meer en meer doet aftakelen.

In het filmpje vraagt hij te storten voor de Motor Neuron Disease Association - een overkoepelende term voor neurlogische afwijkingen zoals ALS - "om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook GAS-boetes voor te volle brievenbus in Antwerpen

Nu ook GAS-boetes voor te volle brievenbus in Antwerpen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/9/4/20140830091104/media_xll_7057984.jpg

Het Antwerpse schepencollege heeft het politiereglement verstrengd. De opmerkelijkste nieuwigheid: binnenkort kun je een GAS-boete krijgen voor een kapotte of overvolle brievenbus. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vandaag.

In het aangepast reglement staat dat een brievenbus in goede staat moet zijn, afsluitbaar en regelmatig leeg gemaakt moet worden.

Gazet van Antwerpen schrijft vandaag dat het Antwerpse schepencollege ook definitief komaf maakt met de traditie van nieuwjaarsfooien voor personeelsleden van de stadsreiniging. Daar was begin dit jaar nog heel wat heisa over. In een nieuw personeelsreglement staat duidelijk dat het vragen en ontvangen van geld niet mag, ook niet buiten de werkuren. (br.hln)


» Reageer (0)
29-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie + dutje = beste manier om dipje te bestrijden

Koffie + dutje = beste manier om dipje te bestrijden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/16/14/20140829105519/media_xll_7053044.jpg

Een kopje koffie voor een dutje klinkt een slecht idee, maar wetenschappers beweren dat dit de beste manier is om jezelf een opkikker bij een dipje overdag. Omdat cafeïne even nodig heeft om het brein te bereiken, heb je namelijk 20 minuten voordat dit begint te werken.

Drink eerst een kopje koffie en zet dan je wekker 20 minuten later. Deze periode is namelijk te kort om diep in slaap te vallen, waardoor het dutje je slaapcyclus niet verstoort. Cafeïne gaat na opname naar de hersenen, de koffie hecht zich aan de receptoren die betrokken zijn bij de productie van de chemische stof adenosine. Maar voordat dit systeem begint te werken, moet je brein vrij van adenosine zijn. Dit is een bijproduct van activiteit in het brein. Een dutje zorgt ervoor dat deze stof niet meer in de hersenen zit, waardoor de receptoren het meest ontvankelijk zijn voor cafeïne.

Onderzoeken van over de hele wereld hebben aangetoond dat mensen beter functioneren na een koffiedutje. Deelnemers aan een Britse studie hebben maakten na dit dutje minder fouten maken bij een rijsimulatie. Japanners scoorden beter op intelligentietests.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorp vol mooie vrouwen zoekt single mannen

Dorp vol mooie vrouwen zoekt single mannen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/13/7/20140828215333/media_xll_7050202.jpg

Het loopt er vol single vrouwen en het is er zeker beter weer dan hier. Het dorp Noiva do Cordeiro, in het zuiden van Brazilië, zit echter met een probleem: jonge mannen trekken er weg en de weinige echtgenoten werken buiten het dorp. De jonge vrouwen, gefrustreerd door het gebrek aan mannen, hebben een oproep gelanceerd. Let op: wie zich geroepen voelt, zal zich naar de regels van de vrouwen moeten schikken.

"De enige mannen die wij, single meisjes, hier ontmoeten zijn ofwel al getrouwd ofwel zijn ze familie. Iedereen is hier met elkaar verwant. Ik heb al heel lang geen man meer in mijn armen gehad", verklaart Nina Fernandes (23) in The Mirror.

"Wij dromen ervan verliefd te worden en te trouwen. Maar wij wonen hier graag en willen ons dorp niet verlaten om een man te vinden".

Het dorp op het platteland is opgericht door Maria Senhorine de Lima, nadat die uit een gedwongen huwelijk was gevlucht. Andere door de maatschappij verstoten vrouwen zijn haar gevolgd. Het dorp wordt geleid door vrouwen, en dat moeten kandidaten goed beseffen.

"Doe wat wij zeggen en leef volgens onze regels", aldus een inwoonster. "Er zijn veel dingen die vrouwen beter doen dan mannen. Ons dorp is mooier, beter georganiseerd en harmonieuzer dan mochten mannen hier de plak zwaaien". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horlogeverbod voor studenten tijdens examens

Horlogeverbod voor studenten tijdens examens

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/10/7/20140829071649/media_xll_7051882.jpg

De ruim 30.000 studenten van de Hogeschool Rotterdam mogen bij tentamens hoogstwaarschijnlijk geen horloge meer dragen. De school is bang dat studenten met spiekgevoelige smartwatches, die veel lijken op gewone horloges, hun tentamen maken. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Bij de start van een toets zal ze worden gevraagd het klokje af te doen en in hun tas te stoppen. Om de studenten toch enig besef van tijd te geven, worden in de tentamenruimten klokken opgehangen. Zuyd Hogeschool in Limburg heeft kortgeleden al besloten bij een aantal opleidingen horloges te bannen uit het toetslokaal.

Smartwatches zijn een verlengstuk van de mobiele telefoon. Met de horloges kun je tekstberichten versturen of het internet opgaan om bijvoorbeeld een antwoord op een toetsvraag op te zoeken of contact te houden met een medestudent. (br.hln)


» Reageer (0)
28-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is wat dieren denken (en het is meer dan u vermoedde)

Dit is wat dieren denken (en het is meer dan u vermoedde)

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/11/9/20140828121756/media_xll_7047429.jpg

Ze kunnen niet rijmen, geen muziek componeren en geen optelsommen maken. Toch is de geest van een dier veel rijker en complexer dan de meesten van ons denken. Dat schrijft auteur en journalist bij het Amerikaanse magazine Time Jeffrey Kluger in een nieuw boek, 'The Animal Mind'. Kluger baseert zich op wetenschappelijke studies van de afgelopen decennia. Wist u bijvoorbeeld dat papegaaien niet zomaar woorden herhalen, maar die effectief verstaan? Of dat leeuwen hun rooftochten weldoordacht plannen?

"Onze relatie met de miljoenen andere soorten waarmee we deze planeet delen, is dubbelzinnig", stelt Jeffrey Kluger. "We zijn gefascineerd door dieren: ze zijn mooi en schattig, en wanneer we een vogel zien vliegen of een dolfijn zien duiken, kunnen we er alleen maar van dromen even in hun huid te kruipen. Maar tegelijk hebben we ook medelijden met hen: hun onwetendheid, hun gebrek aan idealen, hun korte, wilde leven."

"Maar", zo onthult hij in zijn boek, "deze visie wordt hoe langer hoe moeilijker vol te houden nu wetenschappers steeds dieper in de ziel van dieren kunnen kijken." Diverse studies bewijzen dat dieren in staat zijn tot geluk, reflectie en ook stress. Met elk onderzoek krijgen wetenschappers een beter beeld van de rijke plek vol vreugde, ideeën en nuance, die hun geest is.

Onzekerheid
In 2012 deden wetenschappers van de universiteit van Buffalo onderzoek naar het redeneringsvermogen bij makaken. Ze stelden vast dat de apen zich, net zoals mensen, bewust waren van hun eigen onzekerheid. Hun gedrag vertoonde opvallende gelijkenissen met de menselijke metacognitie, ons vermogen om stil te staan bij onze mentale processen en ze bij te sturen.

Jaren eerder had hetzelfde team al aangetoond dat een dolfijn correct kon inschatten welke proeven te moeilijk waren en dat hij die stelselmatig weigerde. Hij vertoonde een specifieke reeks van aarzelingen wanneer de proef te moeilijk was. Bij een makkelijke proef zwom hij daarentegen zo snel dat hij grote golven veroorzaakte in het water.

Kraaien
Dit jaar nog toonden neurobiologen van de universiteit van Tübingen aan dat kraaien in staat zijn razendsnel te denken. Ze maken gebruik van gereedschappen, kunnen de locatie van meerdere voederplaatsen onthouden en passen hun sociale agenda aan aan het gedrag van de rest van de groep. Geheugentests op de computer, waarbij de kraaien telkens één basisfiguur moesten onthouden en die aanduiden in een groep van twee, doorstonden ze met glans - zelfs wanneer de spelregels gewijzigd werden.

Volgens Kluger zijn diverse voorbeelden van dierenintellect waar te nemen in het gedrag dat ze vertonen. Papegaaien die zinnen vormen met de woorden die ze onthouden, leeuwen die samenwerken tijdens hun weldoordachte rooftochten, olifanten die voor elke soortgenoot een verschillende lokroep gebruiken, apen die voor hun kleinkinderen zorgen, de complexe leefgemeenschappen van hyena's en de gestroomlijnde taakverdeling bij bijen en mieren.

Een wereldberoemd voorbeeld dat enkele weken geleden de wereld rondging is dat van Koko de gorilla, die rouwde om het overlijden van Robin Williams. De mensaap had de acteur ontmoet in 2001. Toen ze vernam dat hij overleden was, werd Koko volgens haar verzorgster extreem verdrietig: ze boog haar hoofd en haar lip trilde. 3 miljoen kijkers waren gecharmeerd door de gorilla die zich de filmster dertien jaar na de ontmoeting nog herinnerde, maar ook de betekenis van zijn overlijden begreep en om hem rouwde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterilisatie katten verplicht vanaf 1 september

Sterilisatie katten verplicht vanaf 1 september

http://oi60.tinypic.com/1nxu86.jpg

Wie een kat wil verkopen of weggeven, dient er vanaf 1 september voor te zorgen dat het dier is gesteriliseerd. Vanaf aanstaande maandag moeten alle katten gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden wanneer ze een nieuw baasje krijgen.

De maatregel moet het aantal zwerfkatten en het aantal katten dat in een asiel wordt gestopt in toom houden. Een niet-gesteriliseerde kattin kan per jaar twee keer werpen en tijdens haar leven tientallen nakomelingen voortbrengen. Een behoorlijk aantal ervan dreigt vroeg of laat in een asiel te belanden of als zwerfkat in de natuur te worden achtergelaten. De enige afdoende manier om dat in te perken, is een sterilisatie en een registratie.

Sinds 1 september 2012 moeten alle katten die in de Belgische asielen worden binnengebracht al gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden voor ze ter adoptie worden aangeboden. Nu wordt die maatregel dus uitgebreid voor verhandelingen van katten tussen particulieren. Alleen de katten die bestemd zijn voor een erkende kwekerij of voor mensen in het buitenland zullen nog zonder voorafgaande sterilisatie verhandeld mogen worden. Voor die overdracht zullen de katten dan wel moeten geïdentificeerd en geregistreerd zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pomeranian Jiff is snelste hond op twee poten

Pomeranian 'Jiff' is snelste hond op twee poten

Klik op de foto om de video te bekijken

Jiff is door Guinness World Records erkend als de snelste hond die op twee poten kan lopen. De vijfjarige pomeranian kan in 6,56 seconden tien meter op zijn achterste poten afleggen. Op zijn voorste poten kan hij in 7,76 seconden vijf meter lopen.

Jiff is al langer een beroemdheid. Zo verschijnt hij regelmatig op televisie, werkt hij als model en is hij een waar fenomeen op sociale netwerksites. Zijn baasjes blijven echter anoniem omdat zij liever uit de spotlights blijven.

Naast het lopen op twee poten kan Jiff ook handjes schudden, buigen, deuren sluiten, zijn ogen bedekken en skateboarden. En als een echte ster kan hij zelfs zijn eigen handtekeningen zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste man ter wereld overleden

Langste man ter wereld overleden

Klik op de foto om de video te bekijken

De Oekraïner Leonid Stadnik, mogelijk de grootste man ter wereld, is op 44-jarige leeftijd overleden. Dat hebben bestuurders van de regio Zjytomyr, in het noordwesten van Oekraïne, meegedeeld aan het nieuwsagentschap Unian. Stadnik, die zei 2,57 meter lang te zijn, stierf in het ziekenhuis aan een beroerte.

Stadnik leed aan een groeistoornis die wellicht het gevolg was van een hersenoperatie die hij als kind onderging. Tot 2008 stond hij bij Guinness World Records als grootste man ter wereld geregistreerd. Maar daarna verloor hij die titel, omdat Stadnik weigerde om zich nog langer op te laten meten door de experts van het comité.

Stadnik was veearts, maar was niet gelukkig met zijn enorme lengte. Hij leidde een teruggetrokken leven, hoewel hij wel een pagina over zichzelf had aangemaakt in Vkontakte, de Russische versie van Facebook.

Officieel geldt de Turk Sultan Koesen momenteel als grootste man ter wereld, met een lengte van 'amper' 2,51 meter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo staan mensen over de hele wereld op

Zo staan mensen over de hele wereld op

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/11/12/20140827161121/media_xll_7041462.jpg

Chinezen zijn het snelst klaar 's ochtends en de Zweden zijn de vroegste vogels. Een rondvraag in acht wereldsteden onthult hoe de start van de dag impact heeft op mensen in de verschillende werelddelen.

8.000 respondenten in Berlijn, Londen, Moskou, Mumbai, New York, Parijs, Shanghai en Stockholm namen deel aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat stedelingen tijdens de werkweek gemiddeld 1 uur 37 minuten nodig hebben tussen het ontwaken en het vertrekken. In Shanghai is dit slechts 56 minuten, terwijl ze er in Mumbai 2 uur 24 minuten over doen. Gemiddeld ontwaakt in deze steden 50 procent van de inwoners voor 7 uur 's ochtends. De uitschieters zitten in Stockholm, waar 61 procent van de stedelijke bevolking voor 7 uur al in de weer is en in Moskou waar slechts 36 procent uit de veren is voor 7 uur.  

In een aantal van de onderzochte steden vinden mensen zelfreflectie tijdens de ochtend bijdragen aan hun persoonlijke welzijn. Dit gebeurt meestal in de douche of het bad. In Mumbai deelt 55 procent deze mening, in Berlijn is dat amper 9 procent.  

Praten met de kinderen en een knuffel geven aan een geliefde vindt meer dan de helft van de ondervraagden heel erg belangrijk. Er is wel een verschil tussen wat we belangrijk vinden en wat we doen. Zo zegt 80 procent van de Londenaars dat ze het belangrijk vinden om 's ochtends even te spelen met de kinderen, maar slechts procent maakt er ook effectief tijd voor. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw haalt gestolen Rolex zelf terug uit Antwerpen omdat politie niks doet

Vrouw haalt gestolen Rolex zelf terug uit Antwerpen omdat politie niks doet

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/6/14/20140828063315/media_xll_7045724.jpg

De 42-jarige Natasja uit Rotterdam heeft haar gestolen Rolex-horloge eigenhandig teruggehaald uit België, omdat de politie niets deed met de tip dat het horloge in Antwerpen te koop werd aangeboden.

De Rotterdamse bekijkt deze zomer op goed geluk een website met sieraden, als ze opeens een bekend dameshorloge ziet staan. Een Rolex, witgoud, met een roze wijzerplaat en Romeinse cijfers. "Ik rolde bijna uit de zetel. Dat moest de mijne zijn", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Natasja neemt contact op met de Nederlandse politie, maar die laat haar weten geen geen actie te ondernemen. Natasja besluit haar horloge dan maar zelf terug te halen.

Eenmaal bij de juwelier in Antwerpen die het horloge aanbiedt, ziet ze haar Rolex meteen liggen. Ze vraagt of ze hem mag passen, waarop de juwelier opmerkt: 'Hij lijkt wel voor u gemaakt.' Natasja: "Ik dacht: je moest eens weten."

Met een smoes dat ze nog even met haar man - 'die heb ik niet eens' - moet overleggen over de aanschaf, haast ze zich naar een politiebureau. Een Vlaamse agent is zo onder de indruk van haar speurwerk, dat hij met haar meegaat naar de juwelier om het horloge met een waarde van bijna 4.000 euro, met succes op te eisen.

De Nederlandse politie reageert schuldbewust: "De aangifte waarin mevrouw aangaf dat ze haar Rolex had gelokaliseerd, heeft het inbrakenteam niet bereikt," aldus een woordvoerster. "Wij balen daarvan, want dit is nogal een aanknopingspunt. We zoeken uit waar het misging en bellen spoedig met mevrouw om excuses aan te bieden. We bekijken de nieuwe informatie in de hoop de inbraak op te lossen." (br.hln)


» Reageer (0)
27-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaamste vogel ter wereld met uitsterven bedreigd

Zeldzaamste vogel ter wereld met uitsterven bedreigd

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/3/9/20140826170717/media_xll_7037544.jpg

De madagaskarwitoogeend, 's werelds zeldzaamste vogel, zal uitsterven als er niet snel een nieuw drasland voor het dier wordt gevonden. Op dit moment sterft namelijk zo'n 96 procent van de kuikens na twee à drie weken. Dat meldt BBC.

Volgens wetenschappers is er door de menselijke activiteiten, waaronder ontbossing en vissen, nog maar één drasland over voor de eenden, maar daar is er te weinig voedsel voor de dieren.

Uit een studie blijkt dat er daardoor nog maar 25 eenden in het wild leven in het noordoosten van Madagaskar. De kuikens sterven namelijk na twee à drie weken door het voedseltekort.

De enige mogelijkheid voor de zeldzame soort om nog te overleven, is een nieuw drasland. "Momenteel hebben we een meer gevonden dat als verblijfplaats voor de madagaskarwitoogeend zou kunnen dienen", zegt Andrew Bamford, die het onderzoek leidde. "Wat we nu moeten doen, is samenwerken met de lokale bevolking door hen te informeren over de eenden en te zorgen dat ze meewerken aan een aangename leefomgeving voor de bedreigde diersoort." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palm Breweries wordt Palm Belgian Craft Brewers

Palm Breweries wordt Palm Belgian Craft Brewers

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/10/13/20140826151609/media_xll_7037143.jpg

Palm Breweries, de brouwer van het gelijknamige bier uit Steenhuffel, verandert zijn naam in "Palm Belgian Craft Brewers", of kortweg Palm nv. Met die naamswijziging, en ook de lancering van nieuwe bieren en de heropening van de oude dorpsbrouwerij De Hoorn, wil het bedrijf inspelen op de trend van de consument om authentieke bieren te ontdekken en te beleven.

"De naam Palm Breweries dekt niet de volledige lading meer", legde gedelegeerd bestuurder Jan Toye op de perspresentatie van de nieuwe strategie uit. Volgens Toye kwamen het vakmanschap en de relatie tussen brouwer en consument in de vorige naamgeving te weinig naar voor. Met de nieuwe naam wil Palm "inspelen op de trend van de consument om de 'craft' brouwers te ontdekken en te beleven".

Meerwaardezoeker
Naast de naamsverandering onderneemt het bedrijf nog een aantal initiatieven om in te haken op de trend van de microbrouwerijen en de behoeften van de hedendaagse bierliefhebber. Dit is steeds meer een meerwaardezoeker die actief op zoek gaat naar ambachtelijke en authentieke bieren en ook het bredere, historische verhaal achter het product wil leren kennen.

Nieuw: Cornet
Zo lanceert Palm het nieuwe bier Cornet, genoemd naar de herbergier en brouwer van afspanning De Hoorn in Steenhuffel, die in de 17de eeuw voor de lokale edelheer een bier maakte dat op eiken vaatjes werd bewaard in de kelders van kasteel Diepensteyn. Geïnspireerd op dat verhaal ontwikkelde de brouwerij nu een zwaar, droog, blond bier met een subtiel houtaroma.

De Hoorn gereanimeerd
Daarnaast is ook De Hoorn gereanimeerd. In de oude dorpsbrouwerij, die zondag in het kader van het Hopfeest voor het eerst wordt geopend voor het publiek, mogen brouwers en ingrediëntenmeesters experimenteren met kleinere, meer ambachtelijke brouwsels en kunnen ze exclusieve Prestige-edities ontwikkelen, die op de markt gezet worden als Arthur's Legacy, een eerbetoon aan de grootoom van Toye.

Palm beschikt naar eigen zeggen over alle troeven om verder te investeren en te innoveren in het premium en prestige segment. Met Palm, Rodenbach, De Gouden Boom en Boon is ze de enige brouwerij die de vier authentieke gistingswijzen bezigt. De aanstelling van vier ingrediëntenmeesters (kruiden, hop, fruit en hout) moet de expertise en kennis van de brouwersgroep verder verfijnen en uitbouwen. (br.hln)


» Reageer (0)
26-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerist redt zeeschildpadden van de kookpot

Toerist redt zeeschildpadden van de kookpot

Klik op de foto om de video te bekijken



Een Britse toerist heeft tijdens zijn vakantie op een eiland voor de kust van Nicaragua twee zeeschildpadden van een gewisse dood gered. De twee 'onechte karetschildpadden', een bedreigde diersoort, lagen met hun vinnen op hun rug gebonden in de tuin van een bar. Daar zouden ze in de kookpot beland zijn. Er is immers een toegenomen vraag naar zeeschildpaddenvlees.

Chris Skone-Roberts (44) was geschokt toen hij de anderhalve meter lange dieren naar lucht zag happen in de tuin van een bar op Little Corn Island (Islas del Maiz) voor de oostelijke kust van Nicaragua. De man begon water over de dieren te gieten opdat ze niet verder zouden uitdrogen, tot een vrouw hem toeriep dat het haar dieren waren. Vermoed wordt dat de vrouw van plan was het vlees van de dieren op de zwarte markt te verkopen. Skone-Roberts belde de politie, die de toelating gaf de dieren terug in zee te zetten. Met de hulp van leden van Sea Shepherd, de zeemilieuorganisatie, werden de dieren op karren geladen. Die werden de branding in gereden om de dieren de kans te geven zich opnieuw te acclimatiseren."We lieten ze op hun rug liggen zodat ze niet konden spartelen en hun vinnen bezeren", verklaart Skone-Roberts, een reddingsduiker en voormalig verpleger. "Van zodra we de touwen lossneden, gingen ze er als de bliksem vandoor. Het was prachtig om dat te zien".De toenemende vraag naar zeeschildpaddenvlees zorgt ervoor dat het voortbestaan van de diersoort wereldwijd bedreigd is. In Nicaragua worden elk jaar naar schatting 35.000 zeeschildpadden gedood. Naast hun vlees worden ook hun eieren wereldwijd verkocht. (br .hln) 


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!