Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorp vol mooie vrouwen zoekt single mannen

Dorp vol mooie vrouwen zoekt single mannen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/13/7/20140828215333/media_xll_7050202.jpg

Het loopt er vol single vrouwen en het is er zeker beter weer dan hier. Het dorp Noiva do Cordeiro, in het zuiden van Brazilië, zit echter met een probleem: jonge mannen trekken er weg en de weinige echtgenoten werken buiten het dorp. De jonge vrouwen, gefrustreerd door het gebrek aan mannen, hebben een oproep gelanceerd. Let op: wie zich geroepen voelt, zal zich naar de regels van de vrouwen moeten schikken.

"De enige mannen die wij, single meisjes, hier ontmoeten zijn ofwel al getrouwd ofwel zijn ze familie. Iedereen is hier met elkaar verwant. Ik heb al heel lang geen man meer in mijn armen gehad", verklaart Nina Fernandes (23) in The Mirror.

"Wij dromen ervan verliefd te worden en te trouwen. Maar wij wonen hier graag en willen ons dorp niet verlaten om een man te vinden".

Het dorp op het platteland is opgericht door Maria Senhorine de Lima, nadat die uit een gedwongen huwelijk was gevlucht. Andere door de maatschappij verstoten vrouwen zijn haar gevolgd. Het dorp wordt geleid door vrouwen, en dat moeten kandidaten goed beseffen.

"Doe wat wij zeggen en leef volgens onze regels", aldus een inwoonster. "Er zijn veel dingen die vrouwen beter doen dan mannen. Ons dorp is mooier, beter georganiseerd en harmonieuzer dan mochten mannen hier de plak zwaaien". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horlogeverbod voor studenten tijdens examens

Horlogeverbod voor studenten tijdens examens

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/10/7/20140829071649/media_xll_7051882.jpg

De ruim 30.000 studenten van de Hogeschool Rotterdam mogen bij tentamens hoogstwaarschijnlijk geen horloge meer dragen. De school is bang dat studenten met spiekgevoelige smartwatches, die veel lijken op gewone horloges, hun tentamen maken. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Bij de start van een toets zal ze worden gevraagd het klokje af te doen en in hun tas te stoppen. Om de studenten toch enig besef van tijd te geven, worden in de tentamenruimten klokken opgehangen. Zuyd Hogeschool in Limburg heeft kortgeleden al besloten bij een aantal opleidingen horloges te bannen uit het toetslokaal.

Smartwatches zijn een verlengstuk van de mobiele telefoon. Met de horloges kun je tekstberichten versturen of het internet opgaan om bijvoorbeeld een antwoord op een toetsvraag op te zoeken of contact te houden met een medestudent. (br.hln)


» Reageer (0)
28-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is wat dieren denken (en het is meer dan u vermoedde)

Dit is wat dieren denken (en het is meer dan u vermoedde)

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/11/9/20140828121756/media_xll_7047429.jpg

Ze kunnen niet rijmen, geen muziek componeren en geen optelsommen maken. Toch is de geest van een dier veel rijker en complexer dan de meesten van ons denken. Dat schrijft auteur en journalist bij het Amerikaanse magazine Time Jeffrey Kluger in een nieuw boek, 'The Animal Mind'. Kluger baseert zich op wetenschappelijke studies van de afgelopen decennia. Wist u bijvoorbeeld dat papegaaien niet zomaar woorden herhalen, maar die effectief verstaan? Of dat leeuwen hun rooftochten weldoordacht plannen?

"Onze relatie met de miljoenen andere soorten waarmee we deze planeet delen, is dubbelzinnig", stelt Jeffrey Kluger. "We zijn gefascineerd door dieren: ze zijn mooi en schattig, en wanneer we een vogel zien vliegen of een dolfijn zien duiken, kunnen we er alleen maar van dromen even in hun huid te kruipen. Maar tegelijk hebben we ook medelijden met hen: hun onwetendheid, hun gebrek aan idealen, hun korte, wilde leven."

"Maar", zo onthult hij in zijn boek, "deze visie wordt hoe langer hoe moeilijker vol te houden nu wetenschappers steeds dieper in de ziel van dieren kunnen kijken." Diverse studies bewijzen dat dieren in staat zijn tot geluk, reflectie en ook stress. Met elk onderzoek krijgen wetenschappers een beter beeld van de rijke plek vol vreugde, ideeën en nuance, die hun geest is.

Onzekerheid
In 2012 deden wetenschappers van de universiteit van Buffalo onderzoek naar het redeneringsvermogen bij makaken. Ze stelden vast dat de apen zich, net zoals mensen, bewust waren van hun eigen onzekerheid. Hun gedrag vertoonde opvallende gelijkenissen met de menselijke metacognitie, ons vermogen om stil te staan bij onze mentale processen en ze bij te sturen.

Jaren eerder had hetzelfde team al aangetoond dat een dolfijn correct kon inschatten welke proeven te moeilijk waren en dat hij die stelselmatig weigerde. Hij vertoonde een specifieke reeks van aarzelingen wanneer de proef te moeilijk was. Bij een makkelijke proef zwom hij daarentegen zo snel dat hij grote golven veroorzaakte in het water.

Kraaien
Dit jaar nog toonden neurobiologen van de universiteit van Tübingen aan dat kraaien in staat zijn razendsnel te denken. Ze maken gebruik van gereedschappen, kunnen de locatie van meerdere voederplaatsen onthouden en passen hun sociale agenda aan aan het gedrag van de rest van de groep. Geheugentests op de computer, waarbij de kraaien telkens één basisfiguur moesten onthouden en die aanduiden in een groep van twee, doorstonden ze met glans - zelfs wanneer de spelregels gewijzigd werden.

Volgens Kluger zijn diverse voorbeelden van dierenintellect waar te nemen in het gedrag dat ze vertonen. Papegaaien die zinnen vormen met de woorden die ze onthouden, leeuwen die samenwerken tijdens hun weldoordachte rooftochten, olifanten die voor elke soortgenoot een verschillende lokroep gebruiken, apen die voor hun kleinkinderen zorgen, de complexe leefgemeenschappen van hyena's en de gestroomlijnde taakverdeling bij bijen en mieren.

Een wereldberoemd voorbeeld dat enkele weken geleden de wereld rondging is dat van Koko de gorilla, die rouwde om het overlijden van Robin Williams. De mensaap had de acteur ontmoet in 2001. Toen ze vernam dat hij overleden was, werd Koko volgens haar verzorgster extreem verdrietig: ze boog haar hoofd en haar lip trilde. 3 miljoen kijkers waren gecharmeerd door de gorilla die zich de filmster dertien jaar na de ontmoeting nog herinnerde, maar ook de betekenis van zijn overlijden begreep en om hem rouwde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterilisatie katten verplicht vanaf 1 september

Sterilisatie katten verplicht vanaf 1 september

http://oi60.tinypic.com/1nxu86.jpg

Wie een kat wil verkopen of weggeven, dient er vanaf 1 september voor te zorgen dat het dier is gesteriliseerd. Vanaf aanstaande maandag moeten alle katten gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden wanneer ze een nieuw baasje krijgen.

De maatregel moet het aantal zwerfkatten en het aantal katten dat in een asiel wordt gestopt in toom houden. Een niet-gesteriliseerde kattin kan per jaar twee keer werpen en tijdens haar leven tientallen nakomelingen voortbrengen. Een behoorlijk aantal ervan dreigt vroeg of laat in een asiel te belanden of als zwerfkat in de natuur te worden achtergelaten. De enige afdoende manier om dat in te perken, is een sterilisatie en een registratie.

Sinds 1 september 2012 moeten alle katten die in de Belgische asielen worden binnengebracht al gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden voor ze ter adoptie worden aangeboden. Nu wordt die maatregel dus uitgebreid voor verhandelingen van katten tussen particulieren. Alleen de katten die bestemd zijn voor een erkende kwekerij of voor mensen in het buitenland zullen nog zonder voorafgaande sterilisatie verhandeld mogen worden. Voor die overdracht zullen de katten dan wel moeten geïdentificeerd en geregistreerd zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pomeranian Jiff is snelste hond op twee poten

Pomeranian 'Jiff' is snelste hond op twee poten

Klik op de foto om de video te bekijken

Jiff is door Guinness World Records erkend als de snelste hond die op twee poten kan lopen. De vijfjarige pomeranian kan in 6,56 seconden tien meter op zijn achterste poten afleggen. Op zijn voorste poten kan hij in 7,76 seconden vijf meter lopen.

Jiff is al langer een beroemdheid. Zo verschijnt hij regelmatig op televisie, werkt hij als model en is hij een waar fenomeen op sociale netwerksites. Zijn baasjes blijven echter anoniem omdat zij liever uit de spotlights blijven.

Naast het lopen op twee poten kan Jiff ook handjes schudden, buigen, deuren sluiten, zijn ogen bedekken en skateboarden. En als een echte ster kan hij zelfs zijn eigen handtekeningen zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste man ter wereld overleden

Langste man ter wereld overleden

Klik op de foto om de video te bekijken

De Oekraïner Leonid Stadnik, mogelijk de grootste man ter wereld, is op 44-jarige leeftijd overleden. Dat hebben bestuurders van de regio Zjytomyr, in het noordwesten van Oekraïne, meegedeeld aan het nieuwsagentschap Unian. Stadnik, die zei 2,57 meter lang te zijn, stierf in het ziekenhuis aan een beroerte.

Stadnik leed aan een groeistoornis die wellicht het gevolg was van een hersenoperatie die hij als kind onderging. Tot 2008 stond hij bij Guinness World Records als grootste man ter wereld geregistreerd. Maar daarna verloor hij die titel, omdat Stadnik weigerde om zich nog langer op te laten meten door de experts van het comité.

Stadnik was veearts, maar was niet gelukkig met zijn enorme lengte. Hij leidde een teruggetrokken leven, hoewel hij wel een pagina over zichzelf had aangemaakt in Vkontakte, de Russische versie van Facebook.

Officieel geldt de Turk Sultan Koesen momenteel als grootste man ter wereld, met een lengte van 'amper' 2,51 meter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo staan mensen over de hele wereld op

Zo staan mensen over de hele wereld op

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/11/12/20140827161121/media_xll_7041462.jpg

Chinezen zijn het snelst klaar 's ochtends en de Zweden zijn de vroegste vogels. Een rondvraag in acht wereldsteden onthult hoe de start van de dag impact heeft op mensen in de verschillende werelddelen.

8.000 respondenten in Berlijn, Londen, Moskou, Mumbai, New York, Parijs, Shanghai en Stockholm namen deel aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat stedelingen tijdens de werkweek gemiddeld 1 uur 37 minuten nodig hebben tussen het ontwaken en het vertrekken. In Shanghai is dit slechts 56 minuten, terwijl ze er in Mumbai 2 uur 24 minuten over doen. Gemiddeld ontwaakt in deze steden 50 procent van de inwoners voor 7 uur 's ochtends. De uitschieters zitten in Stockholm, waar 61 procent van de stedelijke bevolking voor 7 uur al in de weer is en in Moskou waar slechts 36 procent uit de veren is voor 7 uur.  

In een aantal van de onderzochte steden vinden mensen zelfreflectie tijdens de ochtend bijdragen aan hun persoonlijke welzijn. Dit gebeurt meestal in de douche of het bad. In Mumbai deelt 55 procent deze mening, in Berlijn is dat amper 9 procent.  

Praten met de kinderen en een knuffel geven aan een geliefde vindt meer dan de helft van de ondervraagden heel erg belangrijk. Er is wel een verschil tussen wat we belangrijk vinden en wat we doen. Zo zegt 80 procent van de Londenaars dat ze het belangrijk vinden om 's ochtends even te spelen met de kinderen, maar slechts procent maakt er ook effectief tijd voor. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw haalt gestolen Rolex zelf terug uit Antwerpen omdat politie niks doet

Vrouw haalt gestolen Rolex zelf terug uit Antwerpen omdat politie niks doet

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/6/14/20140828063315/media_xll_7045724.jpg

De 42-jarige Natasja uit Rotterdam heeft haar gestolen Rolex-horloge eigenhandig teruggehaald uit België, omdat de politie niets deed met de tip dat het horloge in Antwerpen te koop werd aangeboden.

De Rotterdamse bekijkt deze zomer op goed geluk een website met sieraden, als ze opeens een bekend dameshorloge ziet staan. Een Rolex, witgoud, met een roze wijzerplaat en Romeinse cijfers. "Ik rolde bijna uit de zetel. Dat moest de mijne zijn", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Natasja neemt contact op met de Nederlandse politie, maar die laat haar weten geen geen actie te ondernemen. Natasja besluit haar horloge dan maar zelf terug te halen.

Eenmaal bij de juwelier in Antwerpen die het horloge aanbiedt, ziet ze haar Rolex meteen liggen. Ze vraagt of ze hem mag passen, waarop de juwelier opmerkt: 'Hij lijkt wel voor u gemaakt.' Natasja: "Ik dacht: je moest eens weten."

Met een smoes dat ze nog even met haar man - 'die heb ik niet eens' - moet overleggen over de aanschaf, haast ze zich naar een politiebureau. Een Vlaamse agent is zo onder de indruk van haar speurwerk, dat hij met haar meegaat naar de juwelier om het horloge met een waarde van bijna 4.000 euro, met succes op te eisen.

De Nederlandse politie reageert schuldbewust: "De aangifte waarin mevrouw aangaf dat ze haar Rolex had gelokaliseerd, heeft het inbrakenteam niet bereikt," aldus een woordvoerster. "Wij balen daarvan, want dit is nogal een aanknopingspunt. We zoeken uit waar het misging en bellen spoedig met mevrouw om excuses aan te bieden. We bekijken de nieuwe informatie in de hoop de inbraak op te lossen." (br.hln)


» Reageer (0)
27-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaamste vogel ter wereld met uitsterven bedreigd

Zeldzaamste vogel ter wereld met uitsterven bedreigd

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/3/9/20140826170717/media_xll_7037544.jpg

De madagaskarwitoogeend, 's werelds zeldzaamste vogel, zal uitsterven als er niet snel een nieuw drasland voor het dier wordt gevonden. Op dit moment sterft namelijk zo'n 96 procent van de kuikens na twee à drie weken. Dat meldt BBC.

Volgens wetenschappers is er door de menselijke activiteiten, waaronder ontbossing en vissen, nog maar één drasland over voor de eenden, maar daar is er te weinig voedsel voor de dieren.

Uit een studie blijkt dat er daardoor nog maar 25 eenden in het wild leven in het noordoosten van Madagaskar. De kuikens sterven namelijk na twee à drie weken door het voedseltekort.

De enige mogelijkheid voor de zeldzame soort om nog te overleven, is een nieuw drasland. "Momenteel hebben we een meer gevonden dat als verblijfplaats voor de madagaskarwitoogeend zou kunnen dienen", zegt Andrew Bamford, die het onderzoek leidde. "Wat we nu moeten doen, is samenwerken met de lokale bevolking door hen te informeren over de eenden en te zorgen dat ze meewerken aan een aangename leefomgeving voor de bedreigde diersoort." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palm Breweries wordt Palm Belgian Craft Brewers

Palm Breweries wordt Palm Belgian Craft Brewers

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/10/13/20140826151609/media_xll_7037143.jpg

Palm Breweries, de brouwer van het gelijknamige bier uit Steenhuffel, verandert zijn naam in "Palm Belgian Craft Brewers", of kortweg Palm nv. Met die naamswijziging, en ook de lancering van nieuwe bieren en de heropening van de oude dorpsbrouwerij De Hoorn, wil het bedrijf inspelen op de trend van de consument om authentieke bieren te ontdekken en te beleven.

"De naam Palm Breweries dekt niet de volledige lading meer", legde gedelegeerd bestuurder Jan Toye op de perspresentatie van de nieuwe strategie uit. Volgens Toye kwamen het vakmanschap en de relatie tussen brouwer en consument in de vorige naamgeving te weinig naar voor. Met de nieuwe naam wil Palm "inspelen op de trend van de consument om de 'craft' brouwers te ontdekken en te beleven".

Meerwaardezoeker
Naast de naamsverandering onderneemt het bedrijf nog een aantal initiatieven om in te haken op de trend van de microbrouwerijen en de behoeften van de hedendaagse bierliefhebber. Dit is steeds meer een meerwaardezoeker die actief op zoek gaat naar ambachtelijke en authentieke bieren en ook het bredere, historische verhaal achter het product wil leren kennen.

Nieuw: Cornet
Zo lanceert Palm het nieuwe bier Cornet, genoemd naar de herbergier en brouwer van afspanning De Hoorn in Steenhuffel, die in de 17de eeuw voor de lokale edelheer een bier maakte dat op eiken vaatjes werd bewaard in de kelders van kasteel Diepensteyn. Geïnspireerd op dat verhaal ontwikkelde de brouwerij nu een zwaar, droog, blond bier met een subtiel houtaroma.

De Hoorn gereanimeerd
Daarnaast is ook De Hoorn gereanimeerd. In de oude dorpsbrouwerij, die zondag in het kader van het Hopfeest voor het eerst wordt geopend voor het publiek, mogen brouwers en ingrediëntenmeesters experimenteren met kleinere, meer ambachtelijke brouwsels en kunnen ze exclusieve Prestige-edities ontwikkelen, die op de markt gezet worden als Arthur's Legacy, een eerbetoon aan de grootoom van Toye.

Palm beschikt naar eigen zeggen over alle troeven om verder te investeren en te innoveren in het premium en prestige segment. Met Palm, Rodenbach, De Gouden Boom en Boon is ze de enige brouwerij die de vier authentieke gistingswijzen bezigt. De aanstelling van vier ingrediëntenmeesters (kruiden, hop, fruit en hout) moet de expertise en kennis van de brouwersgroep verder verfijnen en uitbouwen. (br.hln)


» Reageer (0)
26-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerist redt zeeschildpadden van de kookpot

Toerist redt zeeschildpadden van de kookpot

Klik op de foto om de video te bekijken



Een Britse toerist heeft tijdens zijn vakantie op een eiland voor de kust van Nicaragua twee zeeschildpadden van een gewisse dood gered. De twee 'onechte karetschildpadden', een bedreigde diersoort, lagen met hun vinnen op hun rug gebonden in de tuin van een bar. Daar zouden ze in de kookpot beland zijn. Er is immers een toegenomen vraag naar zeeschildpaddenvlees.

Chris Skone-Roberts (44) was geschokt toen hij de anderhalve meter lange dieren naar lucht zag happen in de tuin van een bar op Little Corn Island (Islas del Maiz) voor de oostelijke kust van Nicaragua. De man begon water over de dieren te gieten opdat ze niet verder zouden uitdrogen, tot een vrouw hem toeriep dat het haar dieren waren. Vermoed wordt dat de vrouw van plan was het vlees van de dieren op de zwarte markt te verkopen. Skone-Roberts belde de politie, die de toelating gaf de dieren terug in zee te zetten. Met de hulp van leden van Sea Shepherd, de zeemilieuorganisatie, werden de dieren op karren geladen. Die werden de branding in gereden om de dieren de kans te geven zich opnieuw te acclimatiseren."We lieten ze op hun rug liggen zodat ze niet konden spartelen en hun vinnen bezeren", verklaart Skone-Roberts, een reddingsduiker en voormalig verpleger. "Van zodra we de touwen lossneden, gingen ze er als de bliksem vandoor. Het was prachtig om dat te zien".De toenemende vraag naar zeeschildpaddenvlees zorgt ervoor dat het voortbestaan van de diersoort wereldwijd bedreigd is. In Nicaragua worden elk jaar naar schatting 35.000 zeeschildpadden gedood. Naast hun vlees worden ook hun eieren wereldwijd verkocht. (br .hln) 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IS overschaduwt heropening Nationaal Iraaks Museum

IS overschaduwt heropening Nationaal Iraaks Museum

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/8/14/20140826133020/media_xll_7036784.jpg

Het Iraakse Nationaal Museum in Bagdad is vorige week heropend na een sluiting van meer dan tien jaar. Volgens Reuters kwam een enorm groot aantal bezoekers kijken naar de "overblijfselen van betere tijden".

Het grootste deel van de stukken in de twee gerenoveerde zalen komen uit de hellenistische periode (312-139 voor Christus). Daaronder bijvoorbeeld een beeld van Hercules, dat gevonden werd in Hatra, een archeologische site die in juni door IS werd ingenomen.

Qais Rashid, directeur van het museum, zegt dat sommige van de stukken werden gerecupereerd van plunderaars die het museum leegroofden na de invasie van de Verenigde Staten in 2003.

Veel musea maken zich zorgen over de verschillende acheologische sites in gebieden die nu door IS gecontroleerd worden. Qais Hussein, directeur van de Iraakse erfgoedorganisatie, zei eerder al aan de Wall Street Journal dat hij vreest dat IS alles zal vernielen: "Ze hebben ons personeel al verbaal aangevallen door te zeggen dat het verboden is te werken op de sites."

In juni riep Unesco de strijdende partijen in Irak al op om het culturele erfgoed te beschermen. De organisatie waarschuwde toen ook dat de vernietiging van religieuze monumenten als oorlogsmisdaad zal worden beschouwd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gezondste cocktails voor jouw lijn

De gezondste cocktails voor jouw lijn

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/0/14/20140825164324/media_xll_7034294.jpg

Een avondje weg met de meiden kan zo gezellig zijn, zeker als er een paar cocktails aan te pas komen. Maar voor je het weet zit je een paar gekleurde mengsels later al aan 1.000 kilocalorieën. Wie op zijn lijn wil letten, maar toch een cocktail wil drinken: bij deze exemplaren blijft de schade beperkt.

Met de vodka-frisdrank combinatie zit je altijd wel veilig, zeker als de frisdrank een lightversie is. Maar deze simpele cocktail gaat al snel vervelen. Gelukkig zijn er nog een aantal die onder de 200 kilocalorieën blijven:

De margarita: een klassieke margarita is een redelijk 'magere' cocktail, als hij correct gemaakt wordt tenminste. Het originele recept vraagt enkel om tequila, limoen en een beetje Cointreau. Het gevaar zit hem echter in de voorgemixte drankjes, die vaak enorm veel suiker bevatten. Vraag je barman gerust om vers limoensap en eventueel een klein scheutje agavesiroop.

Old Fashioned: zoals de naam doet vermoeden, is deze cocktail een 'ouwe gouwe', maar dat maakt hem niet minder lekker. De mengelmoes van bourbon-whiskey, citroen, water, kruidenbitter en een klein beetje rietsuiker is gebalanceerd en complex, en blijft mooi onder de 200 kilocalorieën.

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/6/5/20140825164616/media_xll_7034300.jpg

Mojito: de mojito heeft jammer genoeg aan populariteit moeten inboeten en baan moeten ruimen voor de gin-tonic, maar caloriebewuste dames hoeven hem nog niet helemaal op te geven. Als ook hier het klassieke recept gebruikt wordt, en de kant-en-klare versies vermeden worden, is het resultaat geen 150 kilocalorieën waard. Vraag de barman of cocktailshaker om het rustig aan te doen met de suiker.

Cosmopolitan: de actrices uit 'Sex and the City' wisten wat ze deden toen ze deze cocktail plotsklaps bombardeerden tot hét vrouwendrankje. De combinatie van vodka, limoensap en een beetje cranberrysap zorgt voor een redelijk magere cocktail. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook moestuinen zijn niet langer veilig voor dieven

Ook moestuinen zijn niet langer veilig voor dieven

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/0/14/20140826070925/media_xll_7035824.jpg

Steeds meer eigenaars van moestuinen klagen op blogs en social media over gewassen die met wortel uit de grond worden gestolen. De krant Het Nieuwsblad meldt dat groentendiefstallen bij hobbykwekers schering en inslag zijn.

Wat de slachtoffers nog het meeste stoort is niet het verdwijnen van de groenten, maar wel dat de daders alles uit de grond trekken en schade aanrichten. Zonder te moeten zwoegen genieten de dieven mee van al het werk dat de kwekers in hun oogst hebben gestoken.

Marcel uit Herentals zegt in de krant dat hij op blogs vaak geklaag leest over diefstallen. Hijzelf hekelt de schade die de dieven aanrichten: "Ze beschadigen de omheining en de de rest van de oogst. Moeten we nu ook al onze groenten beveiligen?"  (br.hln)


» Reageer (0)
25-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit "het meest wollige schaap" ter wereld?

Is dit "het meest wollige schaap" ter wereld?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/5/11/20140825185308/media_xll_7034741.jpg

Een boer en boerin op het Australische eiland Tasmania hebben gisteren een schaap gevonden waarvan zij denken dat het "het meest wollige schaap ter wereld" is. De wol van Shaun, zoals het dier na zijn vangst werd gedoopt, is ongeveer een halve meter lang en zijn vacht weegt minstens 20 kilo.

Het schaap dook gisteren op het land van het boerengezin op. Door zijn zware vacht en de wol die voor zijn ogen hing, liep hij moeizaam. Het kostte volgens boer Peter Hazell dan ook weinig moeite het dier te grijpen. "Ik besloop hem gewoon van achteren en greep hem vast", zegt hij tegen ABC News.  

Hazell werd bij de vangst geholpen door zijn vrouw Netty. "Het is het zwaarste schaap dat ik ooit heb getild", zegt ze. "Ik kon mijn ogen niet geloven. Dat een schaap zoveel wol kan hebben!"

Shaun het Schaap
De twee doopten het gevangen dier tot Shaun, naar de gelijknamige tekenfilmfiguur Shaun het Schaap. Volgens het oormerk van het dier kwam hij van een boerderij in het oosten van het Australische eiland. Shaun bleek een ram te zijn, 6 jaar oud, ontsnapt en nog nooit geschoren.

Peter Hazell vindt het ongelooflijk dat de ram zolang heeft kunnen overleven. "Meestal vallen ze wel een keer, waarna ze niet meer kunnen opstaan. Of ze komen om door de hitte."

Shrek
Het boerenstel wil Shaun deze week scheren en dan bekijken of de ram daadwerkelijk het meest wollige schaap ter wereld is. Het huidige record staat op naam van Shrek, een schaap uit Nieuw-Zeeland. Dat dier droeg 27 kilo aan wol. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit meer in koffie dan je denkt (en het is geen fijne verrassing)

Er zit meer in koffie dan je denkt (en het is geen fijne verrassing)

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/13/10/20140825153034/media_xll_7034035.jpg

Een kopje kan je door de ochtend helpen. Maar naast koffiebonen en een shot cafeïne zitten er tegenwoordig nog heel wat anderen stoffen in je kopje. Ingrediënten die helemaal niet in het drankje thuishoren, maar dienst doen als zogenaamde vullers. Denk aan tarwe, sojabonen, gerst, rogge, acaizaden, bruine suiker en maïs, aldus een recent onderzoek dat afgelopen week in de Verenigde Staten werd voorgesteld.

Fabrikanten mengen deze ingrediënten in koffiepoeder omdat droogte en plantenziekten voor een koffieschaarste hebben gezorgd. Dankzij deze vullers kunnen de fabrikanten meer koffie verkopen en evenveel winst maken. De meeste stoffen zijn onschuldig, toch is er reden tot bezorgdheid, vertelt professor Salge Blake. Tarwe en sojabonen staan bovenaan op de lijst met triggers van voedselallergieën. Doordat de bestanddelen met de koffiebonen vermalen worden, kun je de 'extra ingrediënten' dus niet zien. 

Als je allergisch bent aan een van deze stoffen, dan kun je best even geen koffie meer drinken tot wetenschappers dit onderwerp wat grondiger bestudeerd hebben. Als je niet allergisch bent, maar liever geen vreemde stoffen opneemt, kun je best koffiebonen kopen en ze zelf malen. Zo voorkom je dat er ongewenste ingrediënten in je dagelijkse vloeibare opkikker terechtkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school zonder angst voor pesterijen

Terug naar school zonder angst voor pesterijen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/9/0/20140825121027/media_xll_7033470.jpg

De zomer loopt op zijn einde en volgende week moeten kinderen terug naar school. Sommigen kijken er ontzettend naar uit, voor anderen is het een absolute nachtmerrie uit angst voor pesterijen. Als ouder kun je je kind voorbereiden op een succesvol en stressvrij schooljaar. Creëer een veilige en stabiele omgeving voor een goede start wanneer het duidelijk is dat je kind zich zorgen maakt.

Het is niet alleen belangrijk te luisteren naar je kind, maar ook te letten op wat het niet zegt. Naarmate 1 september nadert, kan het gedrag van je kind veranderen door stress of angst. Als hij of zij humeurig wordt, zich teruggetrokken gedraagt of minder eet, dan kan dit een signaal zijn dat je kind je hulp nodig heeft. Probeer te ontdekken wat er scheelt en wat je kan doen om te helpen.

Veel moeders en vaders klagen dat ze niet weten wat hun kind bezig houdt. Dit komt vaak doordat ze veel vragen stellen in plaats van tijd met hun kroost door te brengen en ze de kans te geven alles zelf de eerste stap te zetten. Vergezel je kind tijdens activiteiten die hij of zij graag doet. Zo wordt het makkelijker voor je kroost om over moeilijke onderwerpen te praten.

Minimaliseer de zorgen van je kind niet. Uitspraken als 'Zo zijn kinderen nu eenmaal' kunnen je kind nog onzekerder maken. Ze kunnen maken dat ze de oorzaak van het pestgedrag bij zichzelf gaan leggen. Als jullie over de pesterijen praten, oordeel dan niet en wijs ook geen schuldige aan.

Beschuldig ook de leerkracht of ander schoolpersoneel. Ouders stappen vaak boos naar de school als ze horen dat hun kind gepest wordt, waardoor de relatie met de leerkracht meteen scheef zit. Kalmeer eerst en probeer rustig met de leerkrachten te praten. Vermijd beschuldigingen, maar stel open vragen.

Help je kind een groep leeftijdsgenoten te vinden die steun bieden. Zoek mee naar een nieuwe hobby waar hij of zij leeftijdsgenoten kan ontmoeten die hem of haar naar waarde schatten. Door iets nieuw te leren krijgt je kind ook vanzelf meer zelfvertrouwen. Dit is ook een goede bescherming tegen pesterijen in de toekomst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische blunder: Man 10 dagen in de waan dat hij zou sterven

Medische blunder: Man 10 dagen in de waan dat hij zou sterven

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/4/3/20140825081301/media_xll_7032768.jpg

Tien dagen lang was Jorrit Van der Kooi overtuigd dat hij niet lang meer te leven had. Uitgerekend op zijn 42ste verjaardag hadden dokters van het ziekenhuis in Eigenbrakel op een CT-scan een grote bottumor ontdekt. Tien dagen ging hij door de hel, tot artsen van het UZA vaststelden dat de scans verwisseld waren. Jorrit was kerngezond, het was een andere patiënt die levensbedreigende kanker had.

Documentairemaker Jorrit Van der Kooi klaagde al enkele maanden over lichte maar langdurige rugpijn. In de hoop de oorzaak te vinden, maakte hij een afspraak met het Waalse Chirec-ziekenhuis in Braine l'Alleud bij Waterloo. "Op 8 augustus, precies op mijn 42ste verjaardag, riep de dokter me bij zich, omdat er 'wat mis was'", zegt Jorrit. "De scan was kort daarvoor genomen en ik kon meteen bij de dokter terecht, wat me grote vrees inboezemde. De dokter wond er geen doekjes om: hij had heel slecht nieuws. Met de CT-scan in de hand wees hij op een grote bottumor in mijn rug. Botkanker heeft een heel slechte prognose, en opereren vlakbij de ruggengraat is ontzettend moeilijk. Bovendien lag de verlamming om de hoek. Ik kon het niet geloven. Sprakeloos keek ik naar dat grote gezwel, en daaronder mijn naam en mijn geboortedatum. Mijn wereld stortte in."

De dagen na de diagnose onderging Jorrit een rits bijkomende onderzoeken in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen: pet scan, bloedanalyse, meer CT's, röntgenfoto's ... "Ik sleepte me erheen, overtuigd dat ik wellicht niet lang meer te leven had. Alle experts die de CT-scan bekeken, waren het erover eens: mijn situatie was levensbedreigend."

Pas na tien dagen, op 18 augustus, kreeg de nachtmerrie een compleet andere wending. "De orthopedisch chirurg van het UZA vergeleek een nieuwe CT-scan met die van het Waalse ziekenhuis, en aarzelde. 'Ik zie geen piemel', reageerde hij in een mengeling van enthousiasme en verbazing, 'al is er ook geen baarmoeder. Maar ik merk wél iets wat borsten kunnen zijn...' Het leek op een scene uit een goedkope doktersserie. De chirurg vond het ook vreemd dat mijn aorta verkalkt was, terwijl ik pas 42 ben en niet rook. 'Hier is een vergissing gebeurd', zei hij. 'Dit is waarschijnlijk niet jouw lichaam.' Uiteindelijk, na dubbelcontrole, bleek het te gaan om de scan van een vrouw wier baarmoeder wellicht operatief verwijderd was. Op de scan stond wel míjn naam. Een verwisseling dus. Ik kon het niet geloven. Tien dagen lang had ik de dood in de ogen gezien, en nu zei men me dat er niks aan de hand was." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier komt het geld uit de lucht gevallen!

Hier komt het geld uit de lucht gevallen!

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/13/6/20140825073000/media_xll_7032726.jpg

Alsof het al Kerstmis was, of de wilde weldoener uit het album van Suske en Wiske echt bestaat. Net zo viel het geld uit de hemel boven Frankfurt, het financiële hart van Duitsland. In pakjes aan groene balonnen zaten briefjes van vijf en tien euro. Al snel verzamelden honderden Frankfurters en met grijpgrage armen richtten ze de blik hoopvol naar de hemel.

Het geld kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht gevallen. Het ging om een actie van de 49-jarige Joachim Ackva. Hij wou met zijn initiatief niet de geldzucht van mensen aantonen maar net dat het zo mooi is als mensen geld gaan delen. Zelf sprak Ackva een deeltje van zijn privévermogen aan voor de opmerkelijke actie die hij eerder al hield in Berlijn. Ackva is immers lid van een vereniging die ijvert voor een betere verdeling van de wereldrijkdom.  (br.hln)


» Reageer (0)
24-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Reid 1862–1929

Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse  impressionist

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Robert Reid werd geboren in Stockbridge, Massachusetts en studeerde aan de School van het Museum of Fine Arts, Boston onder leiding van Otto Grundmann. In 1884 verhuisde hij naar New York City, waar hij studeerde aan de Art Students League, en in 1885 ging hij naar Parijs om te studeren aan de Academie Julian in Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. Zijn vroege werken waren afbeeldingen van de Franse boeren, geschilderd op Étaples.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-2.jpg?t=1312117854



Bij zijn terugkeer naar New York in 1889, werkte hij als portrettist en werd later een instructeur aan de Art Students League en de Cooper Union. Veel van zijn werk was gericht op de afbeelding van jonge vrouwen tussen de bloemen.  Hij werd bekend door muurschildering decoratie en ontwerpen voor glas in lood. Hij werkte o.a aan de fresco's van de koepel van de Liberal Arts Building op de Columbian Exposition, Chicago, in 1893.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-1.jpg?t=1312117978



Reid was een lid van de tien Amerikaanse schilders, die afgescheiden van de Society of American Artists. In 1906 werd hij een volwaardig lid van de National Academy of Design.  Robert Reid werkte aan verschillende projecten . Zijn werk was zeer naturalistisch .



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/reid-robert.jpg?t=1312118023


Hij stierf in Clifton Springs, New York.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!