Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe mindfulness letterlijk je brein verandert

Hoe mindfulness letterlijk je brein verandert

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/6/0/20150115170631/media_xll_7413315.jpg

Wie een uitlaatklep zoekt voor zijn drukke, stresserende bestaan, komt al snel uit bij mindfulness. Maar deze hype heeft niet alleen voordelen voor je mentale gezondheid; recent onderzoek heeft uitgewezen dat het beoefenen van deze meditatietechniek letterlijk je brein verandert.

Mindfulness is zowel een vorm van meditatie als een levenshouding, waarbij je bewust probeert te worden van de fysieke en geestelijke situaties van het moment, en deze bewust aanvaardt. Deze mentale tactiek wordt vaak gezien als een grote hulp bij het omgaan met stress.

Recent onderzoek heeft echter uitgewezen dat deze manier van leven ook letterlijk je hersenen kan veranderen. Een team van de University of British Columbia en de Chemnitz University of Technology verzamelden de resultaten van een 20-tal onderzoeken en stelden vast dat minstens acht verschillende zones in ons brein invloed ondervinden van mindfullness.

Zo wordt de cortex cingularis anterior, een zone die verbonden wordt met zelfregulatie en het onderdrukken van spontane reacties, beïnvloed: de activiteit van dit gebied verhoogt merkbaar. Mensen die mediteren blijken over een veel grotere zelfcontrole te beschikken, kunnen beter omgaan met afleiding en nemen correctere beslissingen.

Daarnaast bleek het aantal hersencellen in de hippocampus ook te groeien, een gebied waar omgegaan wordt met emoties en geheugen. Mensen met depressies en/of trauma's blijken meestal een kleiner gebied te hebben. Wie aan mindfulness doet, zou hier dus beter mee kunnen omgaan.

Verder hebben neurowetenschappers ook positieve veranderingen opgemerkt op vlak van perceptie, lichaamsbewustzijn, tolerantie voor pijn, introspectie, complex denken en het gevoel van eigenwaarde. Misschien toch maar eens een kans geven, die mindfulness? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 redenen waarom je haar droog en futloos is

6 redenen waarom je haar droog en futloos is

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/6/5/20150115115748/media_xll_7412465.jpg

Er bestaat droog, normaal en vet haar, of dat is toch wat de shampooflesjes ons doen geloven. De waarheid is echter dat je droge kapsel meestal een andere oorzaak heeft dan je genen. Deze zaken maken je haardos breekbaar en futloos:

Het weer
Extreme temperaturen zijn nooit echt goed voor je haar. In de zomer droogt een teveel aan zon en water je kapsel uit, en in de winter krijgen je lokken het zwaar te verduren met extreme koude buiten en kurkdroge verwarmde lucht binnen. Geen wonder dat je kapsel gedehydrateerd is.

Hormonen
De pil, zwangerschap, menopauze... Wanneer je hormonenbalans verandert, merk je dat ook aan je lichaam. Zo kan je haar heel droog en breekbaar worden, of net heel vettig. Als de veranderingen heel drastisch zijn, loop je beter even langs bij je huisarts: er bestaat medicatie om je hormonen wat meer onder controle te houden.

De verkeerde shampoo
Hoe vaak heb je niet snel de shampoo van je partner gebruikt als die van jou leeg bleek te zijn? Dat blijkt echter moordend voor je haar, aangezien shampoo voor mannen vaak geen verzorgende ingrediënten heeft. Spoel je haar dan liever een paar keer uit met water om de olieën te verwijderen, en ga daarna naar de winkel om een nieuwe bus voor jezelf.

Nat kammen
Je strengen zijn het kwetsbaarst als ze nat zijn, aangezien het gewicht van het water je haren uitrekt. Je haar zal er niet per se van uitdrogen, maar je breekt het wel gemakkelijk af. Omzeil het probleem door een kam met wat leave-in conditioner erop te gebruiken, of wacht tot het bijna droog is.

Dagelijkse hitte
Haardrogers en stijltangen geven je snel model, maar de hitte droogt je haar uit als geen ander. Gebruik dus steeds een hittebeschermend product en hou de temperatuur onder de 200 graden Celcius.

Te veel product
Een hydraterend product om je pluizend haar weer wat gladder te maken, kan wonderen doen. Als je het te vaak gebruikt, stapelt de protëine zich op aan je wortels en krijg je het omgekeerde effect. Je haar wordt dan nog droger. Ook hier geldt dus de regel 'alles met mate'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windmolens op Noordzee leverden vorig jaar energie voor ruim 600.000 gezinnen

Windmolens op Noordzee leverden vorig jaar energie voor ruim 600.000 gezinnen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/16/4/20150116100338/media_xll_7414804.jpg

De drie windmolenparken op de Noordzee hebben vorig jaar meer dan 2,2 miljoen megawattuur elektriciteit geleverd, goed voor het jaarlijks verbruik van 623.715 gezinnen. Dat meldt staatssecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein (Open Vld). De staatssecretaris heeft het over een "indrukwekkend cijfer, zeker omdat 2014 geen optimaal windjaar was en het derde park Northwind pas in mei operationeel werd".

Op het Belgische deel van de Noordzee zijn 182 windmolens actief, verspreid over drie parken (C-Power, Northwind en Belwind). Hun productie komt overeen met een kleine kerncentrale. Tommelein wil zoals bekend de capaciteit de komende jaren verdubbelen door de bouw van vijf nieuwe windmolenparken (Mermaid, Northwester 2, Seastar, Rentel en Norther). De acht parken samen zullen een vermogen van om en bij 2.200 MW hebben.

"De cijfers voor 2014 tonen aan dat de windmolenparken op zee niet alleen belangrijk zijn om onze Europese verplichtingen na te komen, maar ook om onze bevoorrading te verzekeren en een black-out te vermijden. Eens alle windmolens er staan, zal de Noordzee maar liefst 50 procent van de totale jaarlijkse huishoudelijke elektriciteit leveren", aldus Tommelein. Volgens hem creëert de realisatie van de windmolenparken 20.000 nieuwe arbeidsplaatsen tijdens de ontwikkelings- en bouwfase en 800 permanente jobs tijdens de exploitatiefase.

Tommelein vindt dat 2015 veelbelovend is gestart, aangezien januari al een veelvoud van de elektriciteit opbracht van wat de parken in een normale maand genereren. (br.hln)


» Reageer (0)
15-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lee Hadwin, de kunstenaar die alleen kan tekenen als hij slaapt

Lee Hadwin, de kunstenaar die alleen kan tekenen als hij slaapt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/2/13/20150115134550/media_xll_7412818.jpg

De Brits-Australische kunstenaar Lee Hadwin kan niet tekenen, of toch niet wanneer hij wakker is. Slapend maakt hij immers prachtige tekeningen. De 'slaapwandelende kunstenaar', zoals hij inmiddels wordt genoemd, stelt vanaf morgen voor het eerst solo tentoon in zijn thuisland Groot-Brittannië.

De 40-jarige Lee Hadwin begon voor het eerst in zijn slaap te tekenen toen hij amper vier jaar oud was. Inmiddels zijn de tekeningen die hij onbewust 's nachts maakt zo populair dat hij kan leven van zijn kunst. Zo kocht de Amerikaanse zakenman Donald Trump een van zijn kunstwerken, en verkocht hij drie van zijn vroege portretten van Marilyn Monroe aan het Marilyn Monroe Museum in Hollywood.

De ene nacht tekent hij al slapend portretten van Marilyn Monroe, de andere maakt hij een abstract werk. Wanneer hij welke stijl kiest en waarom, weet Hadwin niet. Alleen dat zijn werken door de jaren heen wel geëvolueerd zijn, en dat alcohol een duidelijke rol speelt. "Ik teken blijkbaar vooral wanneer ik alcohol gedronken heb, maar volgens de slaapkliniek van Edinburgh is alcohol wel vaker een aanstoker van slaapwandelen. En het is overigens ook niet zo dat ik me elke avond Lazarus drink om te kunnen tekenen."

De ervaringen die Hadwin in de loop van de dag ondervindt, hebben wel een invloed op wat hij tekent. Zo was er in de tijd toen hij als 15-jarige de portretten van Marilyn Monroe tekende veel te doen rond memorabilia van de blonde ster. "Er zal wel een link zijn tussen wat ik teken en wat ik zie als ik wakker ben, maar ik teken ook vaak elfjes en die heb ik nog nooit gezien."

Hadwin is behoorlijk actief als nachtelijke kunstenaar. Van abstracte werken kan hij er soms twee op één nacht maken. En in heel uitzonderlijke gevallen kan hij ook meerdere nachten aan één tekening werken. Al die nachtelijke creativiteit eist wel zijn tol 's morgens. "Van zodra ik 's morgens wakker word, weet ik dat ik 's nachts heb getekend. Ik krijg dan vreselijke migraine die wel vijf uur kan aanhouden, maar daarna ben ik weer in orde. Andere ongemakken ondervind ik eigenlijk niet. Ik beschouw het slaapwandelen niet als een probleem. Het is lastiger voor mijn partner en vrienden, denk ik, maar ik heb gelukkig nog geen al te grote schade aangericht."

Inmiddels is het verhaal van de 'slaapkunstenaar' al de hele wereld rondgegaan en stelde hij zijn werken al tentoon in Australië en China. Morgen opent zijn eerste solotentoonstelling in Groot-Brittannië, in de pas geopende Rise Gallery in Croydon, niet ver van Londen. De expo 'Hypnos' (Grieks voor slaap, red.) geeft een overzicht van zijn artistieke carrière van de afgelopen 35 jaar, om mensen "te laten proeven" van zijn werk.

Hoewel zijn aparte kunstzinnige parcours hem wereldwijd al heel wat aandacht heeft opgeleverd, blijft Hadwin er nuchter onder. "Ik teken al sinds ik vier ben, dus voor mij is het heel normaal. Als ik naar de werken kijk, denk ik soms wel 'wauw', maar omdat ik ermee ben opgegroeid, is het voor mij niet zo speciaal."

Kritiek van kunstcritici laat hem inmiddels koud. "Ik heb intussen een goede reputatie als kunstenaar, en ik beschouw mezelf ook als dusdanig." Dat het vooral zijn uitzonderlijke verhaal is dat de aandacht trekt en niet zozeer zijn kunstwerken neemt hij er graag bij. "Uiteindelijk gaat dat hand in hand. Als ik mensen mijn levensverhaal niet zouden kennen, zouden ze ook niks geweten hebben over mijn kunst. Bij elke kunstenaar schuilt er wel een verhaal achter zijn werken. Het is zoals met de bolletjeswerken van Damien Hirst. Sommige mensen zeiden daarover dat ze dat ook hadden kunnen maken, maar dat hebben ze niet gedaan. Hirst wel. Over mijn werken zeggen mensen ook dat ze dat in hun slaap kunnen, maar ze doen het niet. Ik wel."

Wat er juist voor zorgt dat Hadwin al 35 jaar al slaapwandelend tekent en schildert en overdag absoluut geen artistiek talent heeft, is ondanks ontelbare onderzoeken nog steeds een raadsel. Wat als het even plots stopt als het begonnen is? "Als het morgen ophoudt, dan is het maar zo. Veel kunstcritci zullen blij zijn als ik nooit nog iets teken. Het is hetzelfde met een kunstenaar die sterft, en wie weet zijn mijn werken dan nog meer waard. (lacht)"

De expo 'Hypnos - A solo show by Lee Hadwin' loopt van 16 januari tot en met 5 februari in de Rise Gallery in Croydon, Groot-Brittannië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je raadt nooit hoe Masha-de-kat deze in de vrieskou gedumpte baby redde

Je raadt nooit hoe Masha-de-kat deze in de vrieskou gedumpte baby redde

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/12/13/20150115181712/media_xll_7413508.jpg

Masha de langharige tijgerkat is een held. Met haar lichaamswarmte en dikke vacht redde ze een drie maanden oude gedumpte baby van de vriesdood. Masha kroop in de kartonnen doos waarin het kind was achtergelaten en zette het op een ononderbroken miauwen. Tot een buurtbewoonster de kat hoorde en de baby ontdekte.

De 68-jarige Irina Lavrova woont in de buurt in de Russische stad Obinsk waar de kleine jongen bij het vuilnis was gezet. Toen de vrouw haar vuilzak buiten zette, hoorde ze de kat onbedaarlijk miauwen. Ze ging kijken wat er loos was en kon haar ogen niet geloven: naast de kat lag ook een baby in de doos.

Moederinstinct
"Masha is een buurtkat. Iedereen zorgt om beurt voor haar", verklaart de vrouw. "Ze is heel lief en rustig, dus toen ik haar hoorde miauwen dacht ik dat er iets scheelde met haar. Normaal zou ze direct naar me toe zijn gelopen. Ik was geschokt toen ik haar in die doos naast een baby zag liggen. Haar moederinstinct moet ervoor gezorgd hebben dat ze de baby wilde beschermen".

"De baby was goed gekleed en had een mutsje op. In de doos lagen enkele luiers en wat babyvoeding".

De baby werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat het kind gezond en wel was. Een woordvoerder van het ziekenhuis: "De baby was wellicht nog maar enkele uren buiten. Dankzij Masha en de kleren die het droeg, stelt het kind het goed".

Rotverwend
Voor de buurtbewoners is Masha nu een held. Irina: "Iedereen uit de buurt is trots op haar. We verwennen haar rot door haar haar lievelingseten te geven". De politie is een zoektocht naar de moeder van de baby gestart. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seasick Steve - Thunderbird

Seasick Steve - Thunderbird

Klik op de foto om hem te beluisteren






Seasick Steve, artiestennaam van Steven Gene Wold (Oakland, Californië, 1941 is een Amerikaans bluesmuzikant. Hij speelt vooral op aparte zelf gemaakte instrumenten, waaronder een driesnarige gitaar, maar zingt ook

Als veertienjarige koos Steve er voor om weg te gaan uit zijn ouderlijk huis en een bestaan als zwerver te gaan leven. Hij wisselde verschillende baantjes af met (blues-)optredens. Hiermee raakte hij niet bekend, al deelde hij in de jaren zestig wel het podium met onder andere John Lee Hooker en Lightnin’ Hopkins.

In de herfst van 2006 bracht Steve zijn debuutplaat uit, Dog House Music. Aan het einde van dat jaar nodigde Jools Holland Seasick Steve uit om in zijn oudejaars-muziekshow Hootenanny, op de BBC, op te treden. Dit optreden betekende de doorbraak voor Seasick Steve, die inmiddels 66 jaar was.

Zijn eerste optreden in België was op Humo's Pop Poll, waar hij voor een met 12.000 mensen gevuld Sportpaleis stond. Enkele maanden later stond hij ook op Pukkelpop en in een volledig uitverkochte Ancienne Belgique. Media spraken van een hype rond de blueszanger.

Seasick Steve tekende bij platenmaatschappij Warner Brothers, die zijn tweede studioalbum wereldwijd uitbracht: I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left' in 2008. Het album werd overwegend positief ontvangen. Het succes van de plaat bracht hem op nog grotere podia: in 2009 stond hij op het hoofdpodium van Rock Werchter, en in 2010 op het hoofdpodium van Pukkelpop. Op donderdag 30 Juni 2011 stond hij weer op het hoofdpodium van Rock Werchter. Voor dat optreden nam hij John Paul Jones mee, de bassist van Led Zeppelin en later van Them Crooked Vultures. Op 20 augustus stond hij samen met zijn drummer Dan Magnusson in de Grolsch tent op het Lowlands Festival in Biddinghuizen, waar hij naar eigen zeggen zijn beste show uit 17 optredens opvoerde uit zijn festivaltour 2011 (quote DWDD 14 september 2011).

In 2010 nam hij deel aan het Britse populaire autoreportageprogramma "Top Gear". In 2011 was hij op 14 september te zien in een uitzending van het Nederlandse televisieprogramma De Wereld Draait Door.



» Reageer (0)
14-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vaak moet je douchen volgens wetenschappers

Zo vaak moet je douchen volgens wetenschappers

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/1/5/20150114113255/media_xll_7409315.jpg

Heel wat westerlingen kruipen haast elke dag onder de douche. Maar dermatologen zeggen dat dit schadelijk is voor het lichaam. Hoe vaak kunnen we ons best wassen om de balans tussen een gezonde huid en goede hygiëne in evenwicht te houden? Experts geven het antwoord.

Joshua Zeichner is een Amerikaanse dermatoloog in het New Yorkse ziekenhuis Mount Sinai Hospital, hij verklaart waarom we ons te vaak douchen. "We zijn te hygiënisch door ondermeer reclame van zeepfabrikanten vorige eeuw. Lichaamsgeur en de nood om ons vaak te wassen is een cultureel fenomeen."

Dermatologe Katherine Ashenburg zegt dat je te vaak wassen meer kwaad dan goed kan doen. "Het kan je huid uitdrogen en voor irritaties zorgen. Zo was je de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Kleine scheurtjes zijn het gevolg, waardoor je meer kans loopt op een infectie. Baby's en kleuters nemen daarom best niet elke dag een badje. Blootstelling aan vuil en bacteriën op jonge leeftijd maken de huid minder gevoelig bij het verouderen. Wat je tegen allergieën, eczeem en aandoeningen beschermt. Daarom douch je beter niet elke dag en beperk je het beter tot een wasbeurt om de twee tot drie dagen."

Als je je toch vuil voelt, kun je je behelpen met een washandje en een klein beetje zweet. Denk aan het gezicht, oksels, de zone onder de borsten en geslachtsorganen. Trek ook elke dag versgewassen ondergoed aan. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat we elke dag meer vuil en olie kwijtraken via onze kledij dan dat we in de douche doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.104 en nog geen enkele grijze haar: deze oma deelt haar geheim

104 en nog geen enkele grijze haar: deze oma deelt haar geheim

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/10/8/20150114101211/media_xll_7409018.jpg

Een Britse vrouw van 104 beleeft de droom van elke vrouw: ondanks haar hoge leeftijd heeft ze nog steeds haar natuurlijke haarkleur en valt er bij haar geen enkele grijze haar te bespeuren.

Freda Taylor heeft nog steeds een coupe bruine lokken, waar geen haarverf aan te pas kwam. Het geheim achter haar jeugdige lokken zijn geen dure crèmes of oliën. Maar Freda zegt aan de Britse krant Daily Mail dat haar 'gezonde' levensstijl hier verantwoordelijk voor is.

Toch heeft de vrouw twee wereldoorlogen overleefd, reden genoeg om grijze haren te kweken. "Ik heb heel mijn leven gezond geleefd, geen sigaretten of zware avonden op café voor mij. Ik mocht niet van mijn vader, ik keek zo naar hem op dat ik het niet deed. Dus als je net als mij mooi oud wil worden, zorg dan goed voor jezelf." De vrouw werd in 1910 geboren in een gezin met acht broers en zussen. Ze trouwde met haar echtgenoot Gordon tijdens de tweede wereldoorlog en samen kregen ze een zoon Keith.

Naast haar bruine lokken is het geheugen van Freda nog steeds in intact. Haar eerste herinnering is meer dan 100 jaar oud: "Ik herinner me nog  hoe mijn vader tegen iemand anders op het strand zei dat hij op de radio had gehoord dat de oorlog was uitgebroken." (br.hln)


» Reageer (0)
13-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twaalf jaar leefde hij als een plant om dan miraculeus te ontwaken en zijn pakkende verhaal te vertellen

Twaalf jaar leefde hij als een plant om dan miraculeus te ontwaken en zijn pakkende verhaal te vertellen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/15/3/20150113122337/media_xll_7406898.jpg

Hoop was er niet meer voor de Zuid-Afrikaan Martin Pistorius. De artsen hadden hem opgegeven. Hij zou weldra sterven. Maar dat deed hij niet. Twaalf jaar leefde hij als een plant om dan miraculeus te ontwaken en zijn verbluffende verhaal te vertellen.

Het waren de late jaren tachtig. Martin Pistorius, toen amper twaalf jaar oud, werd in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de artsen had hij cryptokokken-meningitis en tuberculose in de hersenen maar heel zeker waren ze niet van die diagnose. Zijn toestand verslechterde echter snel, uiteindelijk kon hij niet meer spreken of bewegen. Hij belandde in een coma.

Hartverscheurend
Dokters hadden hartverscheurend nieuws te melden aan de ouders van Martin. Hun zoon was een plant geworden en had niet meer lang te leven. Aan de ouders werd gevraagd om Martin mee naar huis te nemen en hem daar te laten sterven.

Het koppel deed wat hen was aangeraden. Rodney en Joan Pistorius namen hun zoon mee naar huis. Maar in plaats van te sterven, bleef hij leven. Twaalf jaar lang zorgden ze voor hem, wat een hele onderneming bleek want Martin had continu speciale zorgen nodig. Gedurende al die jaren was er zichtbaar geen enkele verbetering te bespeuren.

Uitzichtloos
Moeder Joan verloor de moed en zei in al haar wanhoop tegen haar zoon: "Ik hoop dat je dood gaat". Vandaag beseft ze hoe afschuwelijk het was om die gevoelens te uiten maar ze wilde toen enkel een soort van opluchting voelen na al die jaren van uitzichtloosheid.

Opmerkelijk, Martin begreep alles wat er op dat moment rondom hem gebeurde. Pijnlijk, ook de harde woorden van zijn moeder waren hem niet ontgaan.

Vandaag de dag kan Martin over zijn ervaringen vertellen en heeft hij iets gezegd dat ronduit verbluffend is. Al die jaren bleek hij immers niet in zo'n onveranderde vegetatieve toestand te verkeren als gedacht. Hij zat gewoon gevangen in een lichaam dat niet meer wilde meewerken.

Helemaal alleen
"Ja, ik was wel degelijk helemaal aanwezig, niet van in het begin maar zo'n twee jaar nadat ik als een plant werd gecatalogeerd", deed de jongeman uit de doeken. "Ik besefte alles, Ik kon horen en zien zoals een normale persoon. Iedereen was gewend dat ik er niet was zodat ze niet merkten dat ik langzaamaan meer aanwezig begon te zijn. Die harde realiteit was een echte klap voor me. Ik vreesde dat ik voor de rest van mijn leven helemaal alleen ging zijn."

Donkere wereld
En ja zoals eerder al aangehaald hoorde Martin ook wat zijn moeder had gezegd over hem. Hij begon te geloven dat niemand ooit nog van hem zou houden. "Je denkt aan niets meer, je bestaat gewoon. Het is een donkere wereld om te vertoeven, op een bepaalde manier sta je jezelf toe om dieper af te glijden."

Zon
Uiteindelijk raakte Martin heel erg gefrustreerd om opgesloten te zitten in zijn eigen lichaam. Hij begon pogingen te ondernemen om opnieuw controle te krijgen over zijn leven. Hij trachtte de tijd te achterhalen aan de hand van de zonsopgang -en ondergang. De jongeman maakte abstractie van negatieve gedachten die hem achtervolgden.

Schim
"Geleidelijk aan leerde ik de wanhoop van mijn moeder te begrijpen. Telkens ze naar me keek, zag ze maar een schim van haar eens zo gezonde zoon waar ze erg veel van hield."

Spookjongen
Nu is Martin getrouwd met Joanna en werkt als een webdesigner in Engeland. Een tijdje geleden pende hij zijn memoires neer. Door het boek 'Ghost Boy' te schrijven kreeg hij opnieuw controle over zijn leven. "Mijn geest zat gevangen in een onbeholpen lichaam, mijn armen en benen kon ik niet controleren en mijn stem was weg", zei de man daarover. "Ik kon geen geluid voortbrengen om iemand te waarschuwen dat ik weer aanwezig was. Ik was totaal onzichtbaar: een spookjongen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog liever in auto slapen dan huis huren zonder hond

Nog liever in auto slapen dan huis huren zonder hond

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/14/8/20150113000703/media_xll_7405673.jpg

Andy Bouckenhove (35) uit Poperinge leeft al sinds eind december in zijn wagen, samen met zijn hond 'Killaz'. De man krijgt immers geen huurhuis waar hij samen met zijn trouwe viervoeter kan verblijven. "Ik slaap nog liever in mijn auto dan in een huis zonder mijn hond", stelt Andy.

Al sinds 24 december vorig jaar leeft de 35-jarige Andy Bouckenhove uit Poperinge in zijn wagen. Niet omdat de man arm is of iets mispeuterd heeft, maar enkel en alleen omdat hij nergens een huis kan huren samen met zijn hond Killaz. "Ik slaap nog liever in mijn wagen dan dat ik mijn hond moet wegdoen", doet Andy het verhaal.

De problemen begonnen toen zijn relatie met zijn vriendin na 11 jaar op de klippen liep en zijn huis werd verkocht. "Het kantoor zou mij na de verkoop aan een huurhuis helpen maar uiteindelijk bleek dat niet te lukken. De meeste mensen willen immers niet verhuren aan mij omdat ik een hond heb." Daarom slaapt Andy sinds 24 december in zijn Citroën samen met zijn trouwe viervoeter Killaz. "Ik slaap samen met hem onder een dekentje op de zetels die ik allemaal plat leg. Met een gasvuurtje kan ik dingen opwarmen en naar het toilet kan ik op het openbaar kerkhof", vertelt Andy die ook aanbiedingen krijgt om bij vrienden te blijven. "Maar ik ben liever alleen dan hen ten last te zijn en me als het vijfde wiel aan de wagen te voelen. Bovendien heb ik eigenlijk helemaal niks te kort. Arm ben ik niet en ik heb helemaal geen schulden of een strafblad. Ik kan zeker ook mijn plan trekken. Als ik af en toe ga eten bij vrienden dan betaal ik de ingrediënten en kook ik. Daar sta ik op."

Maar hoe lang kan de man het volhouden om in zijn wagen te overnachten? "Dat is inderdaad een goede vraag. Maar ik merk dat mensen achter me staan. Bovendien zijn het eigenlijk illegale praktijken die de immokantoren hanteren in verband met huisdieren. Het is echt iets principieel: als ik er niet kan blijven met mijn hond, dan blijf ik er niet. Sommige mensen zeggen me ook dat ik moet verzwijgen dat ik een hond heb, maar dat doe ik niet. Ik wil niet gaan liegen vanaf de eerste dag."

Ondertussen kreeg de man wel al veel reacties van mensen waar hij eventueel een huisje kan huren met zijn hond. "Ik krijg reacties vanuit Antwerpen, Limburg en zelfs vanuit Nederland, maar vanuit West-Vlaanderen heb ik nog niks gehoord. Ik wil in Poperinge gewoon de kans krijgen om een huis te huren waar ik mijn zinnen op heb gezet mét mijn hond" Wie Andy kan helpen aan een huurhuis waar hij samen met hond Killaz kan verblijven, kan de man contacteren op het nummer 0477/61.78.89. (br.hln)


» Reageer (0)
12-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen lopen hand in hand op straat: dit zijn de schokkende reacties

Mannen lopen hand in hand op straat: dit zijn de schokkende reacties

Klik op de foto om de video te bekijken
Twee presentatoren van de BBC, Iain Lee en Justin Dealey, liepen voor een sociaal expe
riment hand in hand door de Britse straten. De twee mannen hadden zich wel aan kwade blikken verwacht, maar waren geschokt door de overvloed aan negatieve reacties. De twee presentatoren bedachten het experiment nadat een homoseksuele luisteraar op de radio had geklaagd dat hij het slachtoffer werd van homobashing in de Britse stad Luton. Iain en Justin besloten daarop een filmpje te maken waarmee ze aantoonden hoe groot het stigma rond homoseksualiteit nog steeds is. Ze hopen de negatieve kijk van Britten op homoseksualiteit zo te kunnen veranderen.  

De twee hadden zich aan wel wat opmerkingen verwacht, maar niet dat zoveel voorbijgangers hun walging zouden uiten wanneer de twee mannen hand in hand passeerden. Zo kun je in het filmpje zien hoe een man een kind van hen afschermt wanneer hij hen benadert. Maar het meest ongemakkelijke moment komt pas op het einde. De twee presentatoren spreken een jongen en zijn moeder aan omdat ze hem 'urgh' hoorden zeggen. De reactie van de tiener was ontzettend hard: "Ik vond het walgelijk. Het is gewoon verkeerd dat twee mannen dit doen, ik vind het walgelijk", aldus de tiener. Zijn moeder praatte zijn reactie goed door te zeggen dat homoseksualiteit nog steeds gestigmatiseerd wordt en dat hij slechts een tienerjongen is.

De twee presentatoren besluiten het filmpje met hun persoonlijke ervaring. "Ik voelde me erg ongemakkelijk. Als ik de hand van een meisje had vastgehouden op dezelfde manier, zou er niets aan de hand zijn geweest." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard Hawley - Just Like The Rain

Richard Hawley - Just Like The Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren







Richard Hawley (Sheffield, 17 januari 1967) is een britpopartiest, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde onder meer in da bands Longpigs en Pulp, als gitarist. Als solo-artiest zingt hij en speelt hij gitaar. Hiermee heeft hij tot op heden 6 albums uitgebracht.

Ondanks dat hij in eigen land nooit echt heeft door weten te breken, heeft hij in Europa een kleine schare fans. Hij maakt af en toe kleine tours buiten de eigen landsgrenzen. Hawleys stemgeluid wordt vaak vergeleken met dat van Frank Sinatra, al is de muziek van Hawley melancholischer.

Hawley verwierf voornamelijk bekendheid met zijn nummers "Coles Corner", "Oh My Love" en "Soldier On".

Hawley verzorgde de zang bij het nummer "Bad Woman" van de Arctic Monkeys, dat op de single Teddy Picker van de groep kwam te staan.

Dankzij Banksy's pseudo-documentaire "Exit through the Gift Shop" verwierf hij meer faam, met name door de single "Tonight the Streets Are Ours" die als soundtrack werd gekozen.


» Reageer (0)
11-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotograaf vindt veel geld bij ontdekkingstocht door verlaten huis

Fotograaf vindt veel geld bij ontdekkingstocht door verlaten huis

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/10/5/20150111132504/media_xll_7401215.jpg

Urban exploring is helemaal in. Hobby-fotografen verkennen verlaten gebouwen, liefst zo vervallen mogelijk om mooie beelden te schieten. Fotograaf Dave van Freaktography vond bij een verkenningstocht door een verlaten huis 7.000 euro cash.

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/15/10/20150111132817/media_xll_7401220.jpg

Omdat Urban explorers, ook wel 'Urbexers' genoemd, het volgend motto hanteren: "Neem niets behalve foto's, laat niets achter behalve voetstappen", besloot Dave de eigenaar van het geld op te sporen. Hij vond de kleindochter van het echtpaar dat ooit in het huis had gewoond en gaf de hele som aan haar. (br.hln - foto © Freaktography)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf proberen? Na kleuren voor volwassenen: verbind de stipjes

Zelf proberen? Na kleuren voor volwassenen: verbind de stipjes

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/1/3/20150111121453/media_xll_7401138.jpg

Herinner je de 'verbind de stipjes-prenten' uit je jeugd nog? Dit is de nieuwste hippe manier onder volwassenen om stress te lijf te gaan. De trend is nog niet zo populair als de kleurboeken, maar wint wel aan populariteit bij voornamelijk vrouwen. Heel wat uitgeverijen spelen hierop in en brengen verschillende stipjesboeken uit.

Uitgeverij Manteau lanceert volgende maand twee boeken 'Van Puntje tot Puntje'. Daarin vind je prenten met meer dan 300 genummerde puntjes, online vind je nog meer ingewikkeldere puzzels waar je met meer dan 1000 nummertjes aan de slag kunt. Een tikje moeilijker dan de prenten uit de kinderboeken dus. De beloning is niet alleen vliegtuig of een exotisch dier dat plots opduikt, je kan de tekening achteraf ook nog eens inkleuren. Gevorderden wagen zich aan een prent waarbij de Mona Lisa tevoorschijn komt als je alle 6239 nummers hebt verbonden.

Lies Maes van Manteau legt uit wat de bedoeling is: "De prenten zijn leuk om verveling te bestrijden terwijl je bijvoorbeeld in de wachtkamer van de dokter zit of kunnen helpen je om na een drukke dag even het hoofd even leeg te maken."

Psycholoog Herman Konings legt aan de krant Het Nieuwsblad uit dat deze boeken ook echt kunnen helpen. "Als je het gevoel hebt dat het je allemaal te veel wordt, kun je door die prenten tot rust komen. Je kan het met het bijhouden van een dagboek vergelijken, beide technieken helpen scheppen orde in je hoofd."

In het buitenland zijn de puntjesboeken erg populair. Hier evenaren ze het succes van de kleurboeken voor volwassenen nog niet, dat zegt een Gentse verkoper bij boekenwinkel Fnac. Het goede nieuws is dat je niet per se een boek hoeft te kopen, online vind je ook heel wat ingewikkelde prenten waarbij je de stipjes kan verbinden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim van een gezond hart? Optimisme

Het geheim van een gezond hart? Optimisme

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/10/7/20150111091307/media_xll_7400977.jpg

Natuurlijk hebben we het hier niet over aangeboren hartziektes, maar als het over bloeddruk en cholesterol gaat, is optimisme een van de beste manieren om ze laag te houden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een positieve ingesteldheid wonderen doet.

De universiteit van Illinois voerde een onderzoek uit bij niet minder dan 5.100 volwassenen. Er werd gepeild naar bloeddruk, cholesterol en BMI. Daarnaast moesten de testpersonen vragen beantwoorden over hun mentale gezondheid, hun optimisme en hun fysieke gezondheid.

De resultaten toonden een duidelijk verband aan tussen de gezondheid van het hart en een positieve ingesteldheid. "De mensen die optimistisch door het leven gingen, hadden twee keer meer kans om in een ideale cardiovasculaire gezondheid te verkeren dan pessimistische mensen", verklaart professor Rosalba hernandez. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel vliegt 8000 km voor Harry Potter-aanzoek en staat voor gesloten deuren

Koppel vliegt 8000 km voor Harry Potter-aanzoek en staat voor gesloten deuren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/13/9/20150110081354/media_xll_7397274.jpg

De Amerikaan Samuel Goetsch en zijn vriendin Stephanie zijn zulke enorme Harry Potter-liefhebbers dat hij haar op een 'Harry Potter-plek' ten huwelijk wilde vragen. Hij koos voor een treinstation, waar een scéne uit Harry Potter en de Halfbloed Prins is opgenomen. De 24-jarige Goetsch wist echter niet dat er werkzaamheden waren aan het station in Londen, dat daarom dicht was.

In de zesde film uit de reeks is Harry op een station, waar hij op het punt staat een vrouw te versieren. Op dat moment komt professor Perkamentus, het hoofd van de tovenaarsschool Zweinstein. Hij neemt Harry mee. Volgens Goetsch is dat een nieuw begin en daarom koos hij de plek uit om zijn vriendin ten huwelijk te vragen, vertelt zijn vader aan Telegraph: "Mijn zoon koos die plek uit omdat de scène in de film ook over een nieuw begin gaat.''

Goetsch vertelde zijn vriendin dat hij voor zijn werk naar Londen moest: "Hij deed net alsof hij daar voor zaken heen zou gaan en overtuigde Stephanie om mee te gaan,'' vertelt zijn vader. "Ik denk niet dat hij dacht dat het zo'n probleem zou zijn om het station te bereiken. Stephanie had echter niet door dat mijn zoon wat van plan was, dus hij moest snel wat bedenken om haar toch op het station te krijgen.''

Uiteindelijk sprak Goetsch een medewerker aan. Die hielp de tortelduifjes: "Het is iets dat je niet elke dag ziet, dus ik liet hen binnen. Ik begreep dat ze enorme Harry Potterfans zijn, dus het is romantisch om het zo te doen.''

Dankzij de medewerker kon Goetsch zijn vriendin ten huwelijk vragen. Alle moeite was niet voor niets: ze zei ja. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je je pyjama wekelijks moet wassen

Waarom je je pyjama wekelijks moet wassen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/13/6/20150109160718/media_xll_7397631.jpg

De gemiddelde Britse man draagt zijn pyjama gedurende twee weken alvorens het kledingstuk te wassen, terwijl hun vrouwelijke landgenoten gedurende 17 dagen dezelfde nachtkledij dragen. Een hygiëne-experte waarschuwt dat dit tot huidinfecties, blaasontstekingen en zelfs een vorm van stafylokokken kan leiden.

Professor Sally Bloomfield legt het hygiëneprobleem uit: "Pyjama's zitten dicht tegen je huid. De gemiddelde mens verliest huidcellen aan een hoge snelheid. Deze bevatten micro-organismen, die normaal niet schadelijk zijn. Maar als ze op de verkeerde plek in het lichaam terechtkomen, kunnen ze problemen veroorzaken. Heel wat mensen zijn dragers van stafylokokken, wat infecties kan veroorzaken als deze in wondjes terechtkomen. In de darmen zit de E. Coli-bacterie, de meeste varianten zijn niet schadelijk. Maar als ze in je urinewegen terechtkomen, kan dit een blaasontsteking veroorzaken. Sommige mensen zijn dragers van MRSA, wat soms moeilijk te behandelen is." 

Professor Bloomfield waarschuwt dat als je je pyjama uittrekt, de bacteriën ook andere kledij kunnen 'besmetten'. "Het is belangrijk dat je minstens een keer per week je pyjama wast. Dit maakt de meeste microben onschadelijk, maar het wasproces roeit ze nooit helemaal uit. Daarom is het belangrijk bewust om te springen met je pyjama en deze kledingstukken niet in huis te laten rondslingeren." (br.hln)


» Reageer (0)
10-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische uitvinding 'chocolade snuiven' is internationale hype

Belgische uitvinding 'chocolade snuiven' is internationale hype

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/11/2/20150109164455/media_xll_7397867.jpg

Voor velen is chocolade een drug, maar sommigen nemen dit toch wel heel letterlijk. Volgens metro.co.uk is chocolade snuiven dè hype van het moment. De 'chocolate shooter' werd in 2008 uitgevonden door de bekende Belgische chocolatier Dominique Persoone. Zijn uitvinding verovert nu de hele wereld.

Onderzoek toont aan dat we proeven met onze neus. Dit inspireerde de Belgische 'shock-o-latier' Dominique Persoone om in 2008, ter gelegenheid van de verjaardag van Ron Wood (de gitarist van The Rolling Stones), een plastieken apparaatje uit te vinden waarmee gasten op een wel heel unieke manier van hun dessert kunnen genieten. Ze konden de cacao gewoon opsnuiven.

De snuifkit of de 'chocolate shooter' schiet letterlijk cacao in je neus, eventueel aangevuld met een vleugje gember of frambozen -of muntpoeder. Je kunt de snuifkit kopen op de website van Persoone 'The Chocolate Line'. Wereldwijd zijn er ondertussen maar liefst 25.000 exemplaren van verkocht.

High van chocolade
De Britse Mary Jean Dunsdon is helemaal mee met de hype en verkoopt nu ook zelf snuifkitjes. Voor zo'n 60 pond heb je zelf een shooter. Voor een enkele snuif moet je 1,10£ neertellen. Volgens metro.co.uk is de Britse vrouw alvast heel enthousiast. "Cacao snuiven maakt je even blij als gewoon chocolade eten", zegt ze. "Als je snuift, ervaar je de sensatie van chocolade heel subtiel, voor enkele uren, en dat calorievrij."

Niet iedereen is even positief over de nieuwe hype. Eerdere snuiftrends waar schoolkinderen gemaald snoep door hun neus jagen, heeft in verschillende landen al tot grote bezorgdheid geleid. Het zou immers gepaard gaan met allergische reacties, littekens in de neus, longirritatie, infecties en nog veel meer lichamelijke problemen. Volgens Mary Jean is het belangrijk om  te snuiven met mate, maar ze zegt voorlopig nog geen negatieve reacties te hebben gehad. Ook haar klanten zijn er allemaal aan verslaafd.

Chocolade snuiven is dè nieuwe trend. Maar waar trek je de lijn? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Klik op de foto om hem te beluisteren





Eric Patrick Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.


» Reageer (0)
09-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanten gezocht voor verbrande koalapootjes

Wanten gezocht voor verbrande koalapootjes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/16/9/20150109024601/media_xll_7395849.jpg

Dierenorganisaties in Australië roepen iedereen op om wanten te doneren. Heel wat koala's liepen namelijk zware brandwonden op aan hun pootjes door de grote natuurbranden in het zuiden van het land.

Onder andere The International Fund for Animal Welfare roept mensen op om wanten te doneren uit katoenen lakens of handdoeken. Ze plaatsten zelfs een naaipatroon op hun Facebook-pagina zodat iedereen ze zelf kan maken. "De koala's hebben onze hulp nodig. Snij het patroon uit en naai samen met je vrienden wanten", aldus de organisatie.

Koala's, die in de toppen van hoge eucalyptusbomen wonen, bewegen zeer traag en slagen er niet altijd in om op tijd aan de bosbranden te ontsnappen. "Waarschijnlijk zullen er de komende dagen nog meer gewonde koala's in de dierenkliniek belanden. Met de wanten krijgen hun beschadigde pootjes de nodige bescherming, waardoor ze kunnen genezen en terug in het wild worden gezet", besluit The International Fund for Animal Welfare. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!