Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard Hawley - Just Like The Rain

Richard Hawley - Just Like The Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren







Richard Hawley (Sheffield, 17 januari 1967) is een britpopartiest, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde onder meer in da bands Longpigs en Pulp, als gitarist. Als solo-artiest zingt hij en speelt hij gitaar. Hiermee heeft hij tot op heden 6 albums uitgebracht.

Ondanks dat hij in eigen land nooit echt heeft door weten te breken, heeft hij in Europa een kleine schare fans. Hij maakt af en toe kleine tours buiten de eigen landsgrenzen. Hawleys stemgeluid wordt vaak vergeleken met dat van Frank Sinatra, al is de muziek van Hawley melancholischer.

Hawley verwierf voornamelijk bekendheid met zijn nummers "Coles Corner", "Oh My Love" en "Soldier On".

Hawley verzorgde de zang bij het nummer "Bad Woman" van de Arctic Monkeys, dat op de single Teddy Picker van de groep kwam te staan.

Dankzij Banksy's pseudo-documentaire "Exit through the Gift Shop" verwierf hij meer faam, met name door de single "Tonight the Streets Are Ours" die als soundtrack werd gekozen.


» Reageer (0)
11-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotograaf vindt veel geld bij ontdekkingstocht door verlaten huis

Fotograaf vindt veel geld bij ontdekkingstocht door verlaten huis

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/10/5/20150111132504/media_xll_7401215.jpg

Urban exploring is helemaal in. Hobby-fotografen verkennen verlaten gebouwen, liefst zo vervallen mogelijk om mooie beelden te schieten. Fotograaf Dave van Freaktography vond bij een verkenningstocht door een verlaten huis 7.000 euro cash.

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/15/10/20150111132817/media_xll_7401220.jpg

Omdat Urban explorers, ook wel 'Urbexers' genoemd, het volgend motto hanteren: "Neem niets behalve foto's, laat niets achter behalve voetstappen", besloot Dave de eigenaar van het geld op te sporen. Hij vond de kleindochter van het echtpaar dat ooit in het huis had gewoond en gaf de hele som aan haar. (br.hln - foto © Freaktography)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf proberen? Na kleuren voor volwassenen: verbind de stipjes

Zelf proberen? Na kleuren voor volwassenen: verbind de stipjes

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/1/3/20150111121453/media_xll_7401138.jpg

Herinner je de 'verbind de stipjes-prenten' uit je jeugd nog? Dit is de nieuwste hippe manier onder volwassenen om stress te lijf te gaan. De trend is nog niet zo populair als de kleurboeken, maar wint wel aan populariteit bij voornamelijk vrouwen. Heel wat uitgeverijen spelen hierop in en brengen verschillende stipjesboeken uit.

Uitgeverij Manteau lanceert volgende maand twee boeken 'Van Puntje tot Puntje'. Daarin vind je prenten met meer dan 300 genummerde puntjes, online vind je nog meer ingewikkeldere puzzels waar je met meer dan 1000 nummertjes aan de slag kunt. Een tikje moeilijker dan de prenten uit de kinderboeken dus. De beloning is niet alleen vliegtuig of een exotisch dier dat plots opduikt, je kan de tekening achteraf ook nog eens inkleuren. Gevorderden wagen zich aan een prent waarbij de Mona Lisa tevoorschijn komt als je alle 6239 nummers hebt verbonden.

Lies Maes van Manteau legt uit wat de bedoeling is: "De prenten zijn leuk om verveling te bestrijden terwijl je bijvoorbeeld in de wachtkamer van de dokter zit of kunnen helpen je om na een drukke dag even het hoofd even leeg te maken."

Psycholoog Herman Konings legt aan de krant Het Nieuwsblad uit dat deze boeken ook echt kunnen helpen. "Als je het gevoel hebt dat het je allemaal te veel wordt, kun je door die prenten tot rust komen. Je kan het met het bijhouden van een dagboek vergelijken, beide technieken helpen scheppen orde in je hoofd."

In het buitenland zijn de puntjesboeken erg populair. Hier evenaren ze het succes van de kleurboeken voor volwassenen nog niet, dat zegt een Gentse verkoper bij boekenwinkel Fnac. Het goede nieuws is dat je niet per se een boek hoeft te kopen, online vind je ook heel wat ingewikkelde prenten waarbij je de stipjes kan verbinden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim van een gezond hart? Optimisme

Het geheim van een gezond hart? Optimisme

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/10/7/20150111091307/media_xll_7400977.jpg

Natuurlijk hebben we het hier niet over aangeboren hartziektes, maar als het over bloeddruk en cholesterol gaat, is optimisme een van de beste manieren om ze laag te houden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een positieve ingesteldheid wonderen doet.

De universiteit van Illinois voerde een onderzoek uit bij niet minder dan 5.100 volwassenen. Er werd gepeild naar bloeddruk, cholesterol en BMI. Daarnaast moesten de testpersonen vragen beantwoorden over hun mentale gezondheid, hun optimisme en hun fysieke gezondheid.

De resultaten toonden een duidelijk verband aan tussen de gezondheid van het hart en een positieve ingesteldheid. "De mensen die optimistisch door het leven gingen, hadden twee keer meer kans om in een ideale cardiovasculaire gezondheid te verkeren dan pessimistische mensen", verklaart professor Rosalba hernandez. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel vliegt 8000 km voor Harry Potter-aanzoek en staat voor gesloten deuren

Koppel vliegt 8000 km voor Harry Potter-aanzoek en staat voor gesloten deuren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/13/9/20150110081354/media_xll_7397274.jpg

De Amerikaan Samuel Goetsch en zijn vriendin Stephanie zijn zulke enorme Harry Potter-liefhebbers dat hij haar op een 'Harry Potter-plek' ten huwelijk wilde vragen. Hij koos voor een treinstation, waar een scéne uit Harry Potter en de Halfbloed Prins is opgenomen. De 24-jarige Goetsch wist echter niet dat er werkzaamheden waren aan het station in Londen, dat daarom dicht was.

In de zesde film uit de reeks is Harry op een station, waar hij op het punt staat een vrouw te versieren. Op dat moment komt professor Perkamentus, het hoofd van de tovenaarsschool Zweinstein. Hij neemt Harry mee. Volgens Goetsch is dat een nieuw begin en daarom koos hij de plek uit om zijn vriendin ten huwelijk te vragen, vertelt zijn vader aan Telegraph: "Mijn zoon koos die plek uit omdat de scène in de film ook over een nieuw begin gaat.''

Goetsch vertelde zijn vriendin dat hij voor zijn werk naar Londen moest: "Hij deed net alsof hij daar voor zaken heen zou gaan en overtuigde Stephanie om mee te gaan,'' vertelt zijn vader. "Ik denk niet dat hij dacht dat het zo'n probleem zou zijn om het station te bereiken. Stephanie had echter niet door dat mijn zoon wat van plan was, dus hij moest snel wat bedenken om haar toch op het station te krijgen.''

Uiteindelijk sprak Goetsch een medewerker aan. Die hielp de tortelduifjes: "Het is iets dat je niet elke dag ziet, dus ik liet hen binnen. Ik begreep dat ze enorme Harry Potterfans zijn, dus het is romantisch om het zo te doen.''

Dankzij de medewerker kon Goetsch zijn vriendin ten huwelijk vragen. Alle moeite was niet voor niets: ze zei ja. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je je pyjama wekelijks moet wassen

Waarom je je pyjama wekelijks moet wassen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/13/6/20150109160718/media_xll_7397631.jpg

De gemiddelde Britse man draagt zijn pyjama gedurende twee weken alvorens het kledingstuk te wassen, terwijl hun vrouwelijke landgenoten gedurende 17 dagen dezelfde nachtkledij dragen. Een hygiëne-experte waarschuwt dat dit tot huidinfecties, blaasontstekingen en zelfs een vorm van stafylokokken kan leiden.

Professor Sally Bloomfield legt het hygiëneprobleem uit: "Pyjama's zitten dicht tegen je huid. De gemiddelde mens verliest huidcellen aan een hoge snelheid. Deze bevatten micro-organismen, die normaal niet schadelijk zijn. Maar als ze op de verkeerde plek in het lichaam terechtkomen, kunnen ze problemen veroorzaken. Heel wat mensen zijn dragers van stafylokokken, wat infecties kan veroorzaken als deze in wondjes terechtkomen. In de darmen zit de E. Coli-bacterie, de meeste varianten zijn niet schadelijk. Maar als ze in je urinewegen terechtkomen, kan dit een blaasontsteking veroorzaken. Sommige mensen zijn dragers van MRSA, wat soms moeilijk te behandelen is." 

Professor Bloomfield waarschuwt dat als je je pyjama uittrekt, de bacteriën ook andere kledij kunnen 'besmetten'. "Het is belangrijk dat je minstens een keer per week je pyjama wast. Dit maakt de meeste microben onschadelijk, maar het wasproces roeit ze nooit helemaal uit. Daarom is het belangrijk bewust om te springen met je pyjama en deze kledingstukken niet in huis te laten rondslingeren." (br.hln)


» Reageer (0)
10-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische uitvinding 'chocolade snuiven' is internationale hype

Belgische uitvinding 'chocolade snuiven' is internationale hype

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/11/2/20150109164455/media_xll_7397867.jpg

Voor velen is chocolade een drug, maar sommigen nemen dit toch wel heel letterlijk. Volgens metro.co.uk is chocolade snuiven dè hype van het moment. De 'chocolate shooter' werd in 2008 uitgevonden door de bekende Belgische chocolatier Dominique Persoone. Zijn uitvinding verovert nu de hele wereld.

Onderzoek toont aan dat we proeven met onze neus. Dit inspireerde de Belgische 'shock-o-latier' Dominique Persoone om in 2008, ter gelegenheid van de verjaardag van Ron Wood (de gitarist van The Rolling Stones), een plastieken apparaatje uit te vinden waarmee gasten op een wel heel unieke manier van hun dessert kunnen genieten. Ze konden de cacao gewoon opsnuiven.

De snuifkit of de 'chocolate shooter' schiet letterlijk cacao in je neus, eventueel aangevuld met een vleugje gember of frambozen -of muntpoeder. Je kunt de snuifkit kopen op de website van Persoone 'The Chocolate Line'. Wereldwijd zijn er ondertussen maar liefst 25.000 exemplaren van verkocht.

High van chocolade
De Britse Mary Jean Dunsdon is helemaal mee met de hype en verkoopt nu ook zelf snuifkitjes. Voor zo'n 60 pond heb je zelf een shooter. Voor een enkele snuif moet je 1,10£ neertellen. Volgens metro.co.uk is de Britse vrouw alvast heel enthousiast. "Cacao snuiven maakt je even blij als gewoon chocolade eten", zegt ze. "Als je snuift, ervaar je de sensatie van chocolade heel subtiel, voor enkele uren, en dat calorievrij."

Niet iedereen is even positief over de nieuwe hype. Eerdere snuiftrends waar schoolkinderen gemaald snoep door hun neus jagen, heeft in verschillende landen al tot grote bezorgdheid geleid. Het zou immers gepaard gaan met allergische reacties, littekens in de neus, longirritatie, infecties en nog veel meer lichamelijke problemen. Volgens Mary Jean is het belangrijk om  te snuiven met mate, maar ze zegt voorlopig nog geen negatieve reacties te hebben gehad. Ook haar klanten zijn er allemaal aan verslaafd.

Chocolade snuiven is dè nieuwe trend. Maar waar trek je de lijn? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Klik op de foto om hem te beluisteren





Eric Patrick Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.


» Reageer (0)
09-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanten gezocht voor verbrande koalapootjes

Wanten gezocht voor verbrande koalapootjes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/16/9/20150109024601/media_xll_7395849.jpg

Dierenorganisaties in Australië roepen iedereen op om wanten te doneren. Heel wat koala's liepen namelijk zware brandwonden op aan hun pootjes door de grote natuurbranden in het zuiden van het land.

Onder andere The International Fund for Animal Welfare roept mensen op om wanten te doneren uit katoenen lakens of handdoeken. Ze plaatsten zelfs een naaipatroon op hun Facebook-pagina zodat iedereen ze zelf kan maken. "De koala's hebben onze hulp nodig. Snij het patroon uit en naai samen met je vrienden wanten", aldus de organisatie.

Koala's, die in de toppen van hoge eucalyptusbomen wonen, bewegen zeer traag en slagen er niet altijd in om op tijd aan de bosbranden te ontsnappen. "Waarschijnlijk zullen er de komende dagen nog meer gewonde koala's in de dierenkliniek belanden. Met de wanten krijgen hun beschadigde pootjes de nodige bescherming, waardoor ze kunnen genezen en terug in het wild worden gezet", besluit The International Fund for Animal Welfare. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge bloeddruk? Eet als een viking

Hoge bloeddruk? Eet als een viking

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/1/14/20150108161349/media_xll_7393709.jpg

Met een Scandinavisch dieet vliegen de kilo's eraf en verminderen de schadelijke effecten van overgewicht aanzienlijk. Het dieet wordt aangeprezen als dè nieuwe trend voor wie gewicht wil verliezen en de gezonde toer wil opgaan. Last van overgewicht, diabetes, en/of een te hoge bloeddruk? Eet dan als een viking!

Een Scandinavisch dieet bevat veel vis, groenten, bessen, volkorenproducten, koolzaadolie, kruiden en zelfs paardebloemen. Wie eet als een viking zal niet alleen afvallen, maar wordt ook gezonder.

Scandinavische onderzoeken wijzen uit dat mensen die diabetes, een hoge bloeddruk en/of overgewicht hebben en het Scandinavische dieet volgden drie keer zoveel gewicht verloren dan zij die onder andere minder vis en bessen consumeerden.

Volgens de onderzoekers is het dieet ook een oplossing voor verschillende gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen zoals diabetes en een hoge bloeddruk. De eerste groep onderzochten maakte namelijk ook opvallend minder slechte cellen aan die aan de basis liggen van zulke chronische gezondheidsproblemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man (60) met autopech stapt 50 km door outback en strandt op 2 km van redding

Man (60) met autopech stapt 50 km door outback en strandt op 2 km van redding

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/7/11/20150109091917/media_xll_7396316.jpg

Een man van 60 legde na autopech 50 kilometer te voet in de Australische outback af. Op nog geen twee kilometer van zijn redding werd hij dood teruggevonden. Zijn vrouw was achtergebleven in de wagen en kon uiteindelijk wel gered worden.

Het koppel strandde zondag met de wagen op een verlaten weg helemaal in de outback in West-Australië. Ze waren op weg naar Windidda ranch, zo'n 800 km ten noordoosten van Perth en op 200 km van de dichtstbijzijnde gemeente, Wiluna. Ze overnachtten samen in hun auto, maar 's morgens ging de man op zoek naar hulp, met enkel wat water bij zich. Op nog geen 2 km van de ranch werd de zestigjarige dood aangetroffen. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.

Toen er geen hulp kwam, ging ook de vrouw dinsdagochtend op stap. Ze werd opgepikt door een passant die haar naar de ranch bracht. Daar sloeg ze alarm.

In de verlaten Australische outback kan het heel warm worden. In Windidda was het vrijdag nog 39 graden Celsius. De hulpdiensten raden aan om in de zomermaanden zoveel mogelijk water mee te nemen en om bij autopech altijd in de wagen te blijven wachten op hulp. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Blasko - All I Want

Sarah Blasko - All I Want

Klik op de foto om ze te beluisteren






De Australische Sarah Blasko begon in 1998 als zangeres in de band Acquiesce, maar toen er na vier jaar nog steeds alleen maar vrienden, ooms en tantes bij optredens kwamen kijken besloot ze in haar eentje verder te gaan. In 2004 debuteert ze als soloartiest met het album 'The overture & The underscore' en van dan af gaat het meteen heel snel met de carrière van Blasko. In thuisland Australië wordt ze bedolven onder de goede recensies en wordt ze genomineerd voor de ARIA (Australian Record Industry Association) Music Awards. Vorig jaar kwam haar derde album 'As day follows night' uit, met wederom een verzameling prachtige indiepopliedjes. Maar waar Sarah Blasko op haar debuut nog veel gebruikmaakte van synths en elektronische beats is er op haar derde album veel ruimte en aandacht voor piano, akoestische gitaar en haar heldere stem.




» Reageer (0)
08-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wel langer leven maar geen zin in havermoutpap? Je kan er ook pizza mee maken

Wel langer leven maar geen zin in havermoutpap? Je kan er ook pizza mee maken

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/7/9/20150108151318/media_xll_7394004.jpg

Elke dag een portie havermout zou de sleutel tot een lang en gezond leven kunnen zijn, dat bleek eerder deze week na uitgebreid onderzoek aan de universiteit van Harvard. Maar dat betekent niet dat je gedoemd bent om elke je dag 'smaakloze' havermoutpap naar binnen te werken, we zochten de lekkerste en originele recepten met volwaardige granen uit.

Havermoutpap is niet bij iedereen even populair als ontbijt. Als je het elke dag eet, kan het wat saai worden. Je kunt dit gezonde superfood niet alleen met fruit pimpen, maar je kan er bijvoorbeeld ook 'granola' mee maken voor een gevarieerder menu.

Velen beseffen niet dat havermout een erg veelzijdig ingrediënt kan zijn en dat je hiermee de gekste dingen in elkaar flast. Experimenteer met hele maar ook met fijngemalen havervlokken.

Maak je eigen granola met havervlokken, noten, pitten, zaden en ahornsiroop. Jeroen Meus heeft hier een heerlijk recept voor. Dit lijkt een tijdrovend werkje, maar je kan in het weekend een grote voorraad maken zodat je een snel en lekker ontbijt hebt op drukke dagen.

Een ander origineel ontbijtidee of als snack zijn havermoutpannenkoeken. Combineer met vers fruit en je neemt een heerlijke start van de dag.

Havermout eten zonder het te beseffen, dat doe je met heerlijke koekjes. Vertrek van dit basisrecept en laat je creativiteit de vrije loop met extra ingrediënten als chocolade, noten of veenbessen.

Of waag je aan een wortelcake met havervlokken. Het klinkt wat ongewoon, maar smaakt heerlijk. Een ideale manier om je zin in zoet op een gezonde manier te stillen.

Iets moeilijker is havermout in je avondmaal te passen. Je kan het bijvoorbeeld hartig maken met wat kaas zoals in dit recept. Je kan er ook wat verse spinazie bij zwieren om aan je dagelijkse portie groenten te komen.

Een gezond avondmaal zet je snel op tafel dankzij een omelet met havermout. Voeg groenten naar keuze toe voor een vitamineboost.

Pizza is sowieso ongezond? Dit verrassend recept met een voedzame bodem bewijst het tegendeel. Het klinkt wat vreemd, maar een langer leven is een culinair experimentje waard. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op grootmoeders wijze: deze tips gaan al even mee

Op grootmoeders wijze: deze tips gaan al even mee

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/14/3/20150106143626/media_xll_7388163.jpg

Grootmoeders hebben heel hun leven wijsheid vergaard, en maken er geen probleem van om die met jou te delen. Ook op beautyvlak gaan sommige trucjes al eeuwen mee. Women's Health vroeg haar lezeressen welke zaken ze nog steeds op grootmoeders wijze doen, en kwam met het volgende lijstje op de proppen:

Beauty sleep
De wetenschap achter de beautywereld is de laatste jaren dan wel met sprongen vooruit gegaan, geen enkel product kan opboksen tegen slaaptekort. Je grootmoeder maakte al gewag van schoonheidsslaapjes, en het geldt vandaag de dag nog steeds. Probeer toch zeker zes à zeven uur per nacht te halen.

Trek nooit aan je ogen
"Op een dag zal je oog zo blijven staan", kreeg een lezeres vroeger steeds van haar grootmoeder te horen als ze eyeliner aanbracht. Of dat waar is, betwijfelen we, maar ze had wel een goed punt. Hoe meer je aan die gevoelige huid trekt, hoe sneller je rimpels kweekt. De tip om je oogpotlood met lucifers te verwarmen om hem zachter te maken en zo gemakkelijker om mee te werken, is eveneens super. Je kan de lucifers echter tegenwoordig door bijvoorbeeld je haardroger vervangen.

Draag altijd lippenstift
Hoe belabberd je je ook voelt, een laagje lippenstift geeft je zelfvertrouwen altijd weer een boost. En zo kom je meteen ook over naar de buitenwereld toe: verzorgd, krachtig en klaar om alle obstakels te overwinnen. Blijf proberen tot je een kleur gevonden hebt dat je humeur meteen de hoogte in jaagt, en zorg dat hij altijd in je handtas zit.

Slaap op satijn
Wiens grootmoeder beweerde dat een satijnen bedovertrek goed is voor de huid, had het bij het rechte eind. De gladde stof glijdt over je huid en zet er minder druk op, zodat rimpels langer wegblijven. Probeer ook niet op je buik te slapen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sophie Zelmani - Dreamer

Sophie Zelmani - Dreamer

Klik op de foto om ze te beluisteren







Sophie Zelmani  is een Zweedse zangeres geboren 12 februari 1972 in Stockholm als Sophie Edkvist . Ze leert op 14-jarige leeftijd gitaar spelen en begint meteen haar eerste songs te schrijven.
In 1995 neemt ze in een plaatselijke studio enkele nummers op en stuurt de demo's naar drie platenmaatschappijen. Sony  Zweden biedt Zelmani meteen een platencontract aan, waarna ze  samen met producer en multi-instrumentalist Lars Halapi aan een album begint te werken. De hese zachte stem van de Zweedse slaan meteen aan in Zweden, maar ook in Europa en vooral Japan, waar het album vrij snel goud haalt.



» Reageer (0)
07-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zal niemand je echte leeftijd kunnen raden

Zo zal niemand je echte leeftijd kunnen raden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/7/7/20150107112233/media_xll_7390162.jpg

Als je ouder wordt, lijkt je lichaam soms echt uit elkaar te vallen. Je voelt je oud en je denkt al snel dat je er ook zo uitziet. Niets is minder waar, toch niet als je op fysiek vlak actief blijft. Een Britse studie van de 'Journal of Physiology' toont immers aan dat leeftijd ècht maar een cijfertje is.

De studie van de Londense King's Universiteit en de Universiteit van Birmingham onderzochten volwassenen tussen de 55 en de 79 jaar die allemaal actief fietsten. De onderzoekers verzamelden uitgebreide informatie over alle deelnemers, inclusief informatie over onder andere hartfuncties, zweetgehalte, hersenactiviteit en bottensterkte. Al deze zaken kunnen gebruikt worden om de leeftijd van iemand te achterhalen, maar toch slaagden de onderzoekers hier niet in. De verschillen tussen de personen waren zo groot dat geen enkele manier betrouwbaar bleek. Dit valt volgens de onderzoekers vooral te verklaren door de hoeveelheid sport die iemand beoefent.

Medeonderzoeker en professor aan de King's Universiteit in Londen besluit als volgt: "Onvermijdelijk zullen onze lichamen aftakelen als je ouder wordt, maar wie fysiek actief blijft zal beduidend fitter blijven dan zittende huismussen." Wie aan sport doet, blijft stralen en kan zijn leeftijd tarten. Zo zal niemand je echte leeftijd kunnen raden! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond gedumpt in treinstation naast koffer met zijn spullen

Hond gedumpt in treinstation naast koffer met zijn spullen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/10/6/20150107111017/media_xll_7390131.jpg

Eenzaam vastgebonden in een treinstation, naast een koffer met daarin een speeltje, een hondenbak, wat voedsel en zelfs een kussentje: zo werd deze shar-pei vorige vrijdag achtergelaten in de Schotse havenstad Ayr.

De dierenbescherming is niet te spreken over dit geval van 'mishandeling'. "De hond heeft een microchip en zo konden we ontdekken dat hij Kai heet", aldus inspecteur Stewart Taylor. "We hebben de eigenaar gecontacteerd, maar die beweert dat hij Kai in 2013 verkocht heeft op (veilingsite; nvdr) Gumtree. Helaas kende hij niet het adres van de persoon die de hond gekocht heeft. Voor wie het nog niet besefte: een dier via internet verkopen, houdt de nodige gevaren in. Vaak wordt er impulsief gehandeld en weet de persoon in kwestie niet hoe hij zo'n viervoeter moet verzorgen. Ook al kreeg Kai al zijn spullen mee, het blijft een schrijnende zaak. We zouden graag weten wie hier verantwoordelijk voor is, alle tips zijn welkom." In het slechtste geval riskeert hij of zij een levenslang verbod op huisdieren.

"Kai is een lieve hond van twee of drie jaar oud", laat Taylor nog weten. "We zullen ons over hem ontfermen tot hij een warme thuis gevonden heeft." Het opvangcentrum in Glasgow heeft inmiddels al tientallen telefoontjes ontvangen van baasjes die de verstoten Kai wel de nodige aandacht wensen te geven.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdcapsule uit 1795 onthult eeuwenoude schatten

Tijdcapsule uit 1795 onthult eeuwenoude schatten

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/0/8/20150107091131/media_xll_7389713.jpg

In de Amerikaanse stad Boston is gisteren een tijdcapsule geopend die in 1795 werd gevuld en verstopt. In het aangetaste koperen doosje zaten onder meer opgevouwen kranten, munten en documenten die stammen uit de tijd waarin alleen de oostelijke regio's van Noord-Amerika zich hadden verenigd in de Verenigde Staten. Het zorgvuldig openen van het relikwie nam ongeveer vier uur in beslag, meldde CNN. Conservator Pam Hatchfield van het Museum of Fine Arts haalde de historische materialen stuk voor stuk uit het doosje. "Het was net als een hersenoperatie, waarbij de geschiedenis op ons neerkeek", zei directeur Malcom Rogers over het proces.

De capsule werd vorige maand uit het Massachusetts State House verwijderd, het gebouw waar het parlement en de regering van de staat zetelen. Dat nauwkeurige proces nam ook al zeven uur in beslag. Het doosje werd door de in Amerika geprezen oorlogsheld Paul Revere, toenmalig gouverneur Samuel Adams en de lokale aannemer Scollay verborgen in een hoeksteen van het gebouw (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afknapper voor Belgen: overgewicht

Afknapper voor Belgen: overgewicht

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/7/6/20150106181320/media_xll_7388241.jpg

Heel wat Belgen nemen zich in 2015 voor om op de rem te gaan staan, maar om een verrassende reden. Door af te vallen hopen ze namelijk hun kansen op de datemarkt te verhogen. Want van alle Europeanen staan onze landgenoten het minst open voor een partner met een kilootje meer, dat blijkt uit onderzoek van een social discovery site.

Meer dan de helft van de ondervraagde Belgen (54,1 procent) heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. Al geeft bijna een kwart (23,7 procent) toe er zich zelden aan te houden. Gezondheid is voor de helft van alle ondervraagde Belgen (49,1 procent) de topprioriteit, te beginnen met meer lichaamsbeweging (38,7 procent). Verder willen de Belgen in 2015 graag wat gewicht verliezen (23,6 procent), gezonder eten (20,8 procent) en stoppen met roken (17 procent).

Maar dat doen ze lang niet altijd uit pure gezondheidsoverwegingen, ook het liefdesleven speelt hier een belangrijke rol.  Bijna zeven op tien landgenoten vindt overgewicht een afknapper bij een potentiële partner. Daarmee staan de Belgen van alle ondervraagde Europeanen het minst open voor een partner met een ongezonde levensstijl. Nederland (57,8 procent) volgt op ruime afstand, samen met Duitsland (54,1 procent), het Verenigd Koninkrijk (51,7 procent) en Frankrijk (50 procent).

Duitsers zijn trouwens de Europese kampioenen in het maken van nieuwjaarsresoluties (59,6 procent). Meer dan vier op tien onder hen houdt zich effectief aan die goede voornemens. België en Nederland prijken op een gedeelde tweede plaats (54,1 procent). De Fransen maken met 49,7 procent het minste nieuwjaarsresoluties. Nog een opvallende vaststelling: stoppen met roken is in geen enkel land een echte prioriteit meer in het nieuwe jaar. Behalve dan in Nederland, waar het na meer lichaamsbeweging het populairste goede voornemen is (35 procent). Het onderzoek werd uitgevoerd door de social discovery site Twoo.com. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jefferson Airplane - Somebody To Love

Jefferson Airplane - Somebody To Love

Klik op de foto om ze te beluisteren





Jefferson Airplane was een Amerikaanse rockband uit San Francisco die werd opgericht in 1965. De band was een belangrijke vertegenwoordiger van de psychedelische rock. Later kwamen uit Jefferson Airplane de bands Hot Tuna en Jefferson Starship voort.

Jefferson Airplane was vooral actief in de tweede helft van de jaren '60. De band debuteerde op 13 augustus 1965 in de Matrix club in San Francisco. De bandleden van de oorspronkelijke bezetting waren Marty Balin (gitaar, zang), Paul Kantner (zang, gitaar), Jorma Kaukonen (gitaar, zang), Signe Anderson, Jack Casady (bas) en Skip Spence (drums). Anderson en Spence verlieten de band kort na de opnamen van het eerste album en werden vervangen door respectievelijk Grace Slick en Spencer Dryden.

Het eerste grote concert van de band vond in februari 1966 plaats in het Fillmore Auditorium in San Francisco. Daarna speelden ze nog op het Berkeley Folk Festival, Monterey Jazz Festival, Monterey Pop Festival, Woodstock, en op Altamont.

De band had groot succes op het Woodstock-festival waar ze om 7 uur 's morgens op de laatste dag van het festival het podium betraden met Slicks legendarische woorden "now you will see morning maniac music". Bij het Holland Pop Festival een jaar later gaf Jefferson Airplane aan het eind van de eerste nacht de afsluitende act.

Het tweede album Surrealistic Pillow uit 1967 betekende de internationale doorbraak voor de band. Het album bevat hun twee bekendste nummers White Rabbit en Somebody to love. White Rabbit beschrijft de effecten van LSD in een analogie met Alice in Wonderland. Na dit album sloeg de band een meer experimentele richting in.

Het album Volunteers uit 1969 is het laatste van de band in de klassieke bezetting. In 1970 verliet Spencer Dryden de band, een jaar later gevolgd door Marty Balin. Hoewel de band in gewijzigde bezetting bleef optreden en nog twee albums uitbracht, ging Jefferson Airplane uiteindelijk in 1972 ten onder. Casady en Kaukonen gingen verder met Hot Tuna, terwijl Kantner en Slick in 1974 Jefferson Starship vormden.

In 1989 kwam de klassieke bezetting, met uitzondering van Dryden, bij elkaar voor een reünie, die resulteerde in een album en een succesvolle tournee. In 1996 werd de band opgenomen in de Rock-'n-Roll Hall of Fame


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!