Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdcapsule uit 1795 onthult eeuwenoude schatten

Tijdcapsule uit 1795 onthult eeuwenoude schatten

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/0/8/20150107091131/media_xll_7389713.jpg

In de Amerikaanse stad Boston is gisteren een tijdcapsule geopend die in 1795 werd gevuld en verstopt. In het aangetaste koperen doosje zaten onder meer opgevouwen kranten, munten en documenten die stammen uit de tijd waarin alleen de oostelijke regio's van Noord-Amerika zich hadden verenigd in de Verenigde Staten. Het zorgvuldig openen van het relikwie nam ongeveer vier uur in beslag, meldde CNN. Conservator Pam Hatchfield van het Museum of Fine Arts haalde de historische materialen stuk voor stuk uit het doosje. "Het was net als een hersenoperatie, waarbij de geschiedenis op ons neerkeek", zei directeur Malcom Rogers over het proces.

De capsule werd vorige maand uit het Massachusetts State House verwijderd, het gebouw waar het parlement en de regering van de staat zetelen. Dat nauwkeurige proces nam ook al zeven uur in beslag. Het doosje werd door de in Amerika geprezen oorlogsheld Paul Revere, toenmalig gouverneur Samuel Adams en de lokale aannemer Scollay verborgen in een hoeksteen van het gebouw (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afknapper voor Belgen: overgewicht

Afknapper voor Belgen: overgewicht

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/7/6/20150106181320/media_xll_7388241.jpg

Heel wat Belgen nemen zich in 2015 voor om op de rem te gaan staan, maar om een verrassende reden. Door af te vallen hopen ze namelijk hun kansen op de datemarkt te verhogen. Want van alle Europeanen staan onze landgenoten het minst open voor een partner met een kilootje meer, dat blijkt uit onderzoek van een social discovery site.

Meer dan de helft van de ondervraagde Belgen (54,1 procent) heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. Al geeft bijna een kwart (23,7 procent) toe er zich zelden aan te houden. Gezondheid is voor de helft van alle ondervraagde Belgen (49,1 procent) de topprioriteit, te beginnen met meer lichaamsbeweging (38,7 procent). Verder willen de Belgen in 2015 graag wat gewicht verliezen (23,6 procent), gezonder eten (20,8 procent) en stoppen met roken (17 procent).

Maar dat doen ze lang niet altijd uit pure gezondheidsoverwegingen, ook het liefdesleven speelt hier een belangrijke rol.  Bijna zeven op tien landgenoten vindt overgewicht een afknapper bij een potentiële partner. Daarmee staan de Belgen van alle ondervraagde Europeanen het minst open voor een partner met een ongezonde levensstijl. Nederland (57,8 procent) volgt op ruime afstand, samen met Duitsland (54,1 procent), het Verenigd Koninkrijk (51,7 procent) en Frankrijk (50 procent).

Duitsers zijn trouwens de Europese kampioenen in het maken van nieuwjaarsresoluties (59,6 procent). Meer dan vier op tien onder hen houdt zich effectief aan die goede voornemens. België en Nederland prijken op een gedeelde tweede plaats (54,1 procent). De Fransen maken met 49,7 procent het minste nieuwjaarsresoluties. Nog een opvallende vaststelling: stoppen met roken is in geen enkel land een echte prioriteit meer in het nieuwe jaar. Behalve dan in Nederland, waar het na meer lichaamsbeweging het populairste goede voornemen is (35 procent). Het onderzoek werd uitgevoerd door de social discovery site Twoo.com. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jefferson Airplane - Somebody To Love

Jefferson Airplane - Somebody To Love

Klik op de foto om ze te beluisteren





Jefferson Airplane was een Amerikaanse rockband uit San Francisco die werd opgericht in 1965. De band was een belangrijke vertegenwoordiger van de psychedelische rock. Later kwamen uit Jefferson Airplane de bands Hot Tuna en Jefferson Starship voort.

Jefferson Airplane was vooral actief in de tweede helft van de jaren '60. De band debuteerde op 13 augustus 1965 in de Matrix club in San Francisco. De bandleden van de oorspronkelijke bezetting waren Marty Balin (gitaar, zang), Paul Kantner (zang, gitaar), Jorma Kaukonen (gitaar, zang), Signe Anderson, Jack Casady (bas) en Skip Spence (drums). Anderson en Spence verlieten de band kort na de opnamen van het eerste album en werden vervangen door respectievelijk Grace Slick en Spencer Dryden.

Het eerste grote concert van de band vond in februari 1966 plaats in het Fillmore Auditorium in San Francisco. Daarna speelden ze nog op het Berkeley Folk Festival, Monterey Jazz Festival, Monterey Pop Festival, Woodstock, en op Altamont.

De band had groot succes op het Woodstock-festival waar ze om 7 uur 's morgens op de laatste dag van het festival het podium betraden met Slicks legendarische woorden "now you will see morning maniac music". Bij het Holland Pop Festival een jaar later gaf Jefferson Airplane aan het eind van de eerste nacht de afsluitende act.

Het tweede album Surrealistic Pillow uit 1967 betekende de internationale doorbraak voor de band. Het album bevat hun twee bekendste nummers White Rabbit en Somebody to love. White Rabbit beschrijft de effecten van LSD in een analogie met Alice in Wonderland. Na dit album sloeg de band een meer experimentele richting in.

Het album Volunteers uit 1969 is het laatste van de band in de klassieke bezetting. In 1970 verliet Spencer Dryden de band, een jaar later gevolgd door Marty Balin. Hoewel de band in gewijzigde bezetting bleef optreden en nog twee albums uitbracht, ging Jefferson Airplane uiteindelijk in 1972 ten onder. Casady en Kaukonen gingen verder met Hot Tuna, terwijl Kantner en Slick in 1974 Jefferson Starship vormden.

In 1989 kwam de klassieke bezetting, met uitzondering van Dryden, bij elkaar voor een reünie, die resulteerde in een album en een succesvolle tournee. In 1996 werd de band opgenomen in de Rock-'n-Roll Hall of Fame


» Reageer (0)
06-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vermijd je een verkoudheid deze winter

Zo vermijd je een verkoudheid deze winter

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/3/7/20150106180856/media_xll_7388662.jpg

De winter is in het land en dan duiken vervelende verkoudheden op. Wetenschappers hebben onderzocht hoe die verkoudheden in ons lichaam sluipen en vertellen je hoe je eraan kan ontsnappen.

"Doe maar een sjaal aan als je naar buiten gaat!", zeggen mama's en papa's vaak tegen hun kroost. We moeten ze gelijk geven, want experten aan de universiteit van Yale hebben ontdekt dat virussen die verkoudheden veroorzaken zich sneller vermenigvuldigen in koelere delen van het lichaam, zoals de neus.  

Veel wetenschappers denken dat tijdens de winter het aantal verkoudheden piekt omdat mensen vaker binnen blijven en zo gemakkelijk virussen aan elkaar doorgeven. Het onderzoek van de experts van Yale weerlegt die theorie nu. Het virus dat verkoudheden veroorzaakt, zou het lichaam van de mens immers gemakkelijker kunnen binnendringen bij koudere temperaturen. Daarom is het zo belangrijk dat we de koudere delen van ons lichaam, zoals onze neus, warm houden.

Volgens de Britse NHS (National Health Service) hebben volwassenen gemiddeld tussen de twee en vier verkoudheden per jaar. Kinderen hebben er dubbel zoveel omdat hun immuunsysteem kwetsbaarder is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim voor een gezond lang leven? Havermoutpap

Het geheim voor een gezond lang leven? Havermoutpap

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/3/4/20150106135140/media_xll_7387999.jpg

Elke dag een kommetje havermoutpap zou wel eens de sleutel tot een lang en gezond leven kunnen zijn. Een uitgebreid onderzoek van Harvard heeft uitgewezen dat het eten van volwaardige granen het risico om vroegtijdig te sterven danig verkleint. Voor het eerst is de gunstige impact op lange termijn aangetoond.

Het is al langer geweten dat volwaardige granen erg gunstig zijn voor onze gezondheid maar het is de eerste maal dat een studie de impact op lange termijn heeft onder de loep genomen. De onderzoekers volgden meer dan 100.000 mensen gedurende 14 jaar om hun eetgewoonten en gezondheidstoestand in kaart te brengen.

Beter beschermd
In 1984 waren alle deelnemers aan het onderzoek gezond. Bij de opvolging in 2010 bleken 26.000 personen overleden. De deelnemers die het vaakst volkorenproducten aten zoals havermout, bruine rijst en andere volwaardige granen bleken beter beschermd tegen ziektes en hartaandoeningen in het bijzonder.

Trage suikers
Havervlokken zijn reeds lang het favoriete ontbijt van sporters en mensen op dieet omdat het langer voor een verzadigd gevoel zorgt door de aanwezigheid van veel trage suikers. Deze suikers komen immers heel geleidelijk aan in je bloed terecht, waardoor er geen pieken en dalen ontstaan, en je dus minder behoefte aan tussendoortjes hebt.

28 gram
Het eten van slechts 28 gram per dag, wat overeenkomt met een kommetje, is voldoende om het sterfterisico met vijf procent te verminderen en het risico op een hartfalen met negen procent. "Deze bevindingen ondersteunen eerdere richtlijnen die mensen aanraden om meer volwaardige granen te consumeren", aldus Hongyu Wu van Harvard. "Het onderzoek is ook veelbelovend wat betreft de verlengde levensduur die gepaard gaat met het eten van volwaardige granen."

Betaglucaan
Eerdere studies hebben al uitgewezen dat volwaardige granen boordevol vezels zitten, wat goed is voor onze darmen. Haver is daarnaast ook rijk aan betaglucaan, een oplosbare vezel die snel verzadiging geeft, een sterk schommelende bloedsuikerspiegel voorkomt en het cholesterolgehalte verlaagt.

Indien meer mensen op het eten van dergelijke granen zouden overschakelen, zouden duizenden levens kunnen gered worden, besluiten de wetenschappers van Harvard. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nancy Sinatra - These Boots Are Made for Walkin

Nancy Sinatra - These Boots Are Made for Walkin

Klik op de foto om haar te beluisteren
 
 
 
 
Nancy Sandra Sinatra (Jersey City, 8 juni 1940) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze is
de dochter van zanger Frank Sinatra en zijn toenmalige vrouw Nancy Barbato.
Nancy trouwde in 1960 het tieneridool Tommy Sands, maar in 1965 scheidde ze al weer van hem. Haar muzikale carrière piekte in de tweede helft van de jaren zestig met een rij pophits. Haar bekendste lied is These Boots Are Made for Walkin' uit 1966. In 1967 stond ze samen met haar vader in de hitparade met het duet Something stupid (in 2002 opnieuw uitgebracht door Robbie Williams en Nicole Kidman). In datzelfde jaar zong ze de titelsong voor de James Bondfilm You Only Live Twice. Verschillende nummers die ze samen met Lee Hazlewood opnam werden hits.

Ze speelde in een aantal films waaronder The Wild Angels van Roger Corman met Peter Fonda en Bruce Dern, en Speedway (1968) met Elvis Presley.

In de jaren 70 deed ze het rustig aan wat haar muzikale carrière betreft en stopte ze helemaal met acteren om zich te kunnen toeleggen op het moederschap.

In mei 1995 poseerde ze voor Playboy, wat gepaard ging met de release van een nieuw album: One more time. Ze verscheen hiervoor weer regelmatig in diverse televisieshows.

In 2003 werd een van haar liedjes, een cover van Chers Bang bang (My baby shot me down), gebruikt in de film Kill Bill: Vol. One van Quentin Tarantino. In 2005 werd hetzelfde nummer gesampled door de Audio Bullys voor een danceremix: Shot You Down.

In 2004 werkte ze samen met Morrissey aan de hit Let me kiss you.

Nancy Sinatra heeft in september 2005 haar eigen ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame.

» Reageer (0)
05-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homeros is geen persoon, maar een traditie

Homeros is geen persoon, maar een traditie

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/2/8/20150105124244/media_xll_7385363.jpg

Homeros, de schrijver van de Ilias en de Odyssee, heeft niet echt bestaan. Dat stelt historicus en auteur Adam Nicolson. Homeros is niet zozeer één enkele persoon, maar eerder een hele cultuur die aan de basis lag van de twee meesterwerken uit de Oudheid, zegt hij aan National Geographic.

De Ilias en de Odyssee zijn twee van de meest belangrijke geschriften van de westerse beschaving, maar er is amper iets bekend over hun auteur of de datum waarop ze gecreëerd werden. In zijn boek 'Why Homer Matters' stelt historicus en bekroond auteur Adam Nicolson dat Homeros niet één persoon is, maar eerder een traditie die de werken tot stand bracht. Bovendien zouden de verhalen minstens duizend jaar ouder zijn dan tot nu toe werd gedacht.

Volgens classicus Patrick Lateur, die in 2013 de prijs van de Vlaamse Gemeenschap Letteren won voor zijn vertaling van de Ilias, is de bewering dat Homeros geen echte persoon niet nieuw. "Het ontstaan van de Ilias en Odyssee is nogal ingewikkeld. Ze zijn het resultaat van een lange, mondelinge overlevering die heel wat stukken van verschillende zangers bevatten. De verhalen werden immers overgebracht door middel van liederen. Je kunt het vergelijken met de middeleeuwse barden."

"Iemand moet ooit een lijn getrokken hebben in alle liederen over Achilles en Troje (Ilias) en over de zwerftocht en thuiskomst van Odysseus (Odyssee). Die man, als hij al heeft bestaan, werd al heel vroeg Homeros genoemd. Ik geloof sterk in één hand doorheen de Ilias en de Odyssee", aldus Lateur.

"Er zijn al bibliotheken volgeschreven rond de Homerische kwestie. Zijn de Ilias en de Odyssee het werk van één persoon of van verschillende? En als het telkens het werk is van één persoon, gaat het dan om dezelfde auteur? Of Homeros al dan niet bestaan heeft is voor mij compleet onbelangrijk, beide werken primeren. En daarin zie ik telkens de hand van één zanger, en wat mij betreft telkens een andere: één auteur voor de Ilias en één voor de Odyssee. De overgang van mondelinge traditie naar geschreven literatuur ligt bij Homeros en dat is al even belangrijk als de uitvinding van de boekdrukkunst."

Bijbel

Het waren de Grieken zelf die al heel snel de naam Homeros lieten vallen. "De Ilias en de Odyssee zijn de bijbel van de Grieken, elke Griek is als het ware opgegroeid met die verhalen. En een werk vraagt nu eenmaal een auteur", aldus Lateur. "Homeros betekent overigens 'de blinde', en kan verwijzen naar het idee van de zanger die achter de werkelijkheid ziet."

Dat de beginselen van de Ilias minstens duizend jaar ouder zouden zijn dan eerst gedacht, weerlegt Lateur. "We kunnen de Ilias situeren in de achtste eeuw voor Christus. Het verhaal is ontstaan na de val van Troje. Homeros situeert zich in de achtste eeuw, de val van Troje gebeurde ongeveer vier eeuwen vroeger. Dat lijkt een historisch feit te zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je deze vrucht in 2015 een kans moet geven

Waarom je deze vrucht in 2015 een kans moet geven

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/4/8/20150105141820/media_xll_7385603.jpg

Heb jij ook goede voornemens om 2015 gezonder aan te pakken? Dan moet je zeker de dadel eens een kans geven. Recente research heeft uitgewezen dat de vrucht goed is voor je lijn én nuttig is in de strijd tegen kanker.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Qassim universiteit in Saoudi-Arabië, en werd onlangs gepubliceerd in het International Journal of Clinical and Experimental Medicine. De wetenschappers stelden vast dat dadels veel kalium bevatten, wat helpt om de bloeddruk te verlagen. Daarnaast werden er ook hoge aantallen mangaan, koper en seleen gemeten, die erom bekend staan het immuunsysteem een boost te geven.

Verder wordt ook gesuggereerd dat de combinatie van mineralen in de vrucht je metabolisme helpt om de suikers te verwerken, zodat deze niet omgezet worden in vet. De vrucht kan dus ook geen kwaad voor je lijn.

Maar nog belangrijker is het grote aantal antioxidanten in de dadel. Die blokkeren immers de vrije radicalen in het lichaam. Deze radicalen zijn sterk reagerende stoffen die gezonde cellen kunnen beschadigen en kanker kunnen veroorzaken. De types antioxidanten in dadels kunnen gelinkt worden met de daling van de sterfte bij kanker, en ze kunnen ook de groei van bepaalde tumoren afremmen. Zoveel voordelen in zo'n kleine vrucht. Als dat geen trip naar de winkel waard is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde is ... je vriendin in rolstoel voorttrekken tijdens tocht in vorm van hart

Liefde is ... je vriendin in rolstoel voorttrekken tijdens tocht in vorm van hart

http://oi62.tinypic.com/154h9g9.jpg

Het was hun droom om een grote trektocht door China te maken, alleen zit de vriendin van Ding Yizhou in een rolstoel. Dit houdt de tortelduifjes niet tegen. Met de hulp van een mountainbike en een hond trekt de jongeman zijn geliefde voort. Extra romantisch: de route die ze uitstippelden, heeft de vorm van een hart.

De vriendin van de jongen uit Liuzhou lijdt aan cerebellaire ataxie, een erfelijke aandoening aan de kleine hersenen. Het meisje kan daardoor niet stappen en ook eten is moeilijk. Maar hindernissen van welke aard dan ook houden het koppeltje niet tegen om er helemaal voor te gaan.

De tortelduifjes dwingen moeiteloos het respect af van tienduizenden mensen die hen alle geluk toewensen tijdens hun reis.

Waar een wil is, is een weg ...dit keer in de vorm van een reuzegroot hart. Het ga jullie goed!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw benadert blinde dakloze man en doet dan iets met verstrekkende gevolgen

Vrouw benadert blinde dakloze man en doet dan iets met verstrekkende gevolgen

Klik op de foto om de video te bekijken

De kracht die van woorden uitgaat, valt niet te onderschatten. Een blinde, dakloze man probeert al bedelend wat geld in te zamelen. Sporadisch gooit een voorbijganger iets in zijn beker. Tot er een vrouw passeert en alles verandert.

De dame pakt het karton van de dakloze vast waarop geschreven staat: "Ik ben blind, help me alstublieft." Ze neemt een pen en begint een andere boodschap te schrijven. Van zodra de vrouw haar weg vervolgt, begint de blinde man veel meer geld te ontvangen van voorbijgangers.

Wat heeft de vrouw toch op dat bord geschreven? Wanneer ze opnieuw langskomt, vraagt hij het haar. Ze antwoordt: "Ik schreef hetzelfde maar met andere woorden."

Deze inspirerende video komt uit de kortfilm 'Homage to Historia de un letrero' van Alonso Alvarez Barreda uit 2011 maar wordt nu weer veelvuldig gedeeld op sociale media. De beelden illustreren hoe woorden de kracht hebben om je boodschap en de wereld te veranderen. Een gedachte die universeel en tijdloos is.

Benieuwd naar wat de vrouw op het bord van de blinde man heeft geschreven? Bekijk dan de video. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen ontdekken mythische tombe van Osiris

Archeologen ontdekken mythische tombe van Osiris

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/3/0/20150105071352/media_xll_7384650.jpg

Een team van Italiaanse en Spaanse archeologen heeft een ongelofelijke ontdekking gedaan in de necropolis van Sheikh Abd el-Qurna nabij het Egyptische Luxor. Ze hebben de mythische graftombe van Osiris, de god van het dodenrijk, blootgelegd.

Eigenlijk gaat het om een symbolische begraafplaats die tijdens rituelen werd gebruikt om de onsterfelijkheid van de godheid te linken met de heersende farao's. Koninlijke begraafplaatsen stonden model voor het complex dat verschillende grafkamers en schachten telt.

Volgens de Egyptische minister van Antiquiteiten, Mamdouh al-DamAcaty, dateert het complex wellicht uit de 25ste Dynastie (zo'n 700 jaren voor Christus).  Het bestaat uit een grote hal ondersteund door vijf pilaren. Een trap leidt naar een grafkamer met een gebeeldhouwde god. Een aanpalende kamer herbergt reliëfs van bewakers met messen.

Een schacht van negen meter leidt naar de centrale ruimte. Daaronder bevindt zich nog een schacht van zes meter lang die toegang verschaft tot nog twee andere kamers gevuld met puin die nog niet zijn onderzocht.

Het is trouwens niet de eerste keer dat dit complex werd ontdekt. Volgens het Egyptische ministerie van Antiquiteiten werd de begraafplaats al in 1880 gevonden door archeoloog Philippe Virey. Ondanks pogingen om het complex op kaart vast te leggen, bleef het belang en de aard ervan tot nu onbekend.

Volgens de legende werd Osiris gedood door zijn broer en tevens rivaal Set, die zelf koning van de doden wilde zijn. Daarom bedacht hij een list. Hij maakte een kist en via een leugentje moest Osiris er 'even' inkruipen. Seth sloot toen de kist en gooide die in de Nijl, maar Isis (Osiris' vrouw) vond de kist terug.

Seth werd woedend en hakte het dode lichaam van Osiris in stukken en gooide deze over de uithoeken van het oude Egypte. Na jarenlang zoeken vond Isis de stoffelijke resten (behalve zijn geslachtsorgaan) terug en  mummificeerde het tot één geheel. Na een lange strijd met Set werd Horus, de zoon van Osiris, koning van Egypte.

Door Tsjecheische archeologen werd afgelopen weekend trouwens nog een belangrijke opgraving gedaan. Ze ontdekten de graftombe van een tot nu toe onbekende koningin: "Chentkaus III". Ze was wellicht de vrouw van een farao die behoorde tot de vijfde dynastie, ongeveer 4.500 jaar geleden.

De tombe werd ten zuidwesten van Caïro opgegraven, op de site Aboesir, waar zich wel meer graftombes van farao's uit de vijfde dynastie bevinden.

De tombe werd ontdekt op het grafcomplex van farao Neferefre, zo zegt Miroslav Barta, die aan het hoofd stond van de Tsjechische archeologische missie. "Dat laat vermoeden dat de koningin de vrouw van Neferefre was." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zag u dit jaar UFO's vliegen

Hier zag u dit jaar UFO's vliegen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/0/11/20150105095746/media_xll_7385021.jpg

Het Belgisch UFO-meldpunt heeft haar jaarverslag voor 2014 vrijgegeven. Het was een kalm UFO-jaar, met in totaal 169 meldingen. Dat zijn er 92 minder dan in 2013.

Volgens het meldpunt zijn er een paar verklaringen voor deze daling. Op de website werden de meest gangbare verklaringen verder uitgebreid, waardoor meer mensen geïnformeerd werden en besloten dat hun verschijning niet zo uitzonderlijk was. Daarnaast duurt het proces om de UFO te melden ook langer dan vroeger - er worden veel details gevraagd - , waardoor meer mensen opgeven. Verder zijn vuurballonnen intussen ook verboden, dus deze worden een stuk minder gespot.

Net zoals de voorbije jaren is Antwerpen koploper in het melden van UFO's. Waarom dat zo is, is voor het meldpunt nog steeds niet duidelijk.

Voor vele meldingen kan geen verklaring gevonden worden, voornamelijk omdat er te weinig gegevens voor handen waren in de melding. Als ze verklaard konden worden, ging het voornamelijk om vliegtuigen/helikopters, weer- en vuurballonnen. (br.hln)


» Reageer (0)
03-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Photoshop doet 100-jarige vrouw er weer 20 uitzien

Photoshop doet 100-jarige vrouw er weer 20 uitzien

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

 
 
 
Een behandeling met Photoshop doet vaak wonderen: het kan rimpels doen verdwijnen, mollige mensen mager maken en magere mensen mollig maken. De mensen van Photoshop Surgeon doen er nog een schepje bovenop en vormen een 100-jarige om tot een 20-jarige.
 
Het filmpje staat al een tijdje online, maar nu doet de Photoshop-artiest zijn verhaal aan Buzzfeed: "Het filmpje doet sommige mensen wenen, omdat het herinneringen oproept aan overleden geliefden of aan de gedachte dat ouderdom ons allemaal te wachten staat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schumacher huilt als hij stemmen van vrouw en kinderen hoort

Schumacher huilt als hij stemmen van vrouw en kinderen hoort

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/8/11/20150103140127/media_xll_7382156.jpg

Zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher is tot tranen toe bewogen als hij de stem van zijn vrouw Corinne, zijn dochter Gina Maria of zoon Mick hoort. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Serra.

Op 29 december 2013 werd Schumacher in de Franse Alpen het slachtoffer van een zwaar ski-ongeval. Hij revalideert nu thuis in Genève nadat hij maandenlang in coma lag.

Vorige week verklaarde voormalig F1-piloot Philippe Streiff nog dat Schumacher zijn familie begint te herkennen, maar dat hij nog niet kan praten en problemen heeft met zijn geheugen.

Traan vol leven
Volgens een artikel in de Corriere della Serra is Schumacher tot tranen toe bewogen als hij vertrouwde geluiden hoort, in het bijzonder de stemmen van zijn geliefden.

"Schumi huilt. Soms op mysterieuze wijze. Hij weent als hij zijn kinderen hoort, of de stem van zijn vrouw, of zijn honden. In die stille kamer rolt een traan over zijn magere gezicht. In die traan zit leven; er schuilt nog kracht in een man die ontroerd raakt en dat ontroert ons allemaal. Zijn tranen bewijzen dat zijn zintuigen werken", schrijft Giorgio Terruzi.

Schumacher wordt vandaag 46 jaar. Hij kwam in juni vorig jaar uit een kunstmatige coma en was in september voldoende hersteld om naar huis te mogen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven kraakt dementiecode

KU Leuven kraakt dementiecode

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/7/4/20150103064455/media_xll_7381849.jpg

Moleculaire biologen van de KU Leuven halen de wereldpers met een nieuwe methode die dementiemedicijnen dichterbij brengt. In een laboschaaltje bootsten ze na hoe een bepaalde vorm van dementie ontstaat, en wisten ze dat defect ook te herstellen, schrijft De Morgen vandaag.

Philip Van Damme en Catherine Verfaillie focusten op drie patiënten met frontotemporale dementie. De biologen namen huidcellen en vormden die om tot stamcellen. Door die vervolgens zo te behandelen dat ze tot hersenschorscellen evolueren, imiteerden ze de dementie in hun lab.

Ze ontdekten dat een specifieke 'signaalroute', een genetisch doorgeefluik, de boosdoener is. "Die zorgt ervoor dat de cellen zich niet tot volwaardige hersenschorscellen ontwikkelen. Dat wisten we niet", zegt Verfaillie. Het team wist dat te corrigeren via genetische manipulatie. Ook een behandeling met een cocktail van kleine molecules had dat effect. "Hierin schuilt de eerste stap naar een medicijn. Het is nu zoeken naar exacte molecules die gericht werken. Hopelijk kan dat binnen enkele jaren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week eerste euthanasie in gevangenis

Volgende week eerste euthanasie in gevangenis

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/3/0/20150103061255/media_xll_7381845.jpg

Op zondag 11 januari ondergaat Frank Van Den Bleeken in de gevangenis van Brugge euthanasie. Na bijna 30 jaar lang geïnterneerd te zijn en jaren procederen krijgt de 51-jarige recidiverende zedendelinquent eindelijk wat hij wil: de dodelijke injectie. Dat schrijft De Morgen vandaag.

Van Den Bleeken is de voorbije jaren herhaaldelijk onderzocht door psychiaters. Zij bevestigen los van elkaar dat de man psychisch ziek is en ernstig lijdt onder zijn verblijf in de gevangenis. Hij is er zich ook van bewust dat hij zonder aangepaste therapie een gevaar is voor de samenleving.

Van Den Bleeken bekwam in september 2014 bij het Brusselse hof van beroep een arrest dat hem het recht gaf vrijwillig uit het leven te stappen. Sinds Van Den Bleeken zijn euthanasie via rechterlijke weg afgedwongen kreeg, volgden al minstens 15 geïnterneerden zijn voorbeeld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (7) overleeft als enige vliegtuigcrash in VS en zoekt hulp

Meisje (7) overleeft als enige vliegtuigcrash in VS en zoekt hulp

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/5/2/20150103062116/media_xll_7381847.jpg

Door het neerstorten van een klein vliegtuig in de Amerikaanse staat Kentucky zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Een 7-jarig meisje overleefde de crash en kon op eigen kracht hulp halen.

Het kind liep naar een huis in het gebied van het ongeluk en vertelde de bewoner dat ze zojuist een vliegtuigcrash had meegemaakt. Nadat de hulpdiensten waren gealarmeerd, werd het meisje overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens de politie zijn haar verwondingen 'niet levensbedreigend'.

Het toestel met het meisje was gecrasht in Lyon County. De piloot had kort voor het neerstorten melding gemaakt van motorproblemen. Daarna ging het contact verloren, aldus de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain

John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Cameron Fogerty (Berkeley, Californië, 28 mei 1945) is een Amerikaans singer-songwriter. Hij is vooral bekend als voorman van de rockgroep Creedence Clearwater Revival. Karakteristiek is zijn raspende stem en pakkende gitaar-riffs.

Fogerty en zijn broer Tom vormden een bandje in El Cerrito, Californië, aan het eind van de vijftiger jaren, als Tommy Fogerty and the Blue Velvets. De naam werd, door toedoen van de platenmaatschappij die hen wilde contracteren (Fantasy), veranderd in The Golliwogs in 1964.

In 1968 bracht de band hun eerste album uit onder de naam Creedence Clearwater Revival. Deze naam had de band in 1967 aangenomen. Hierop stonden onder andere covers waaronder Susie Q en I Put A Spell On You, die hun eerste hits werden. Nadien volgde vele hitsingles waaronder Proud Mary, Fortunate Son, Up Around The Bend, Green River, Down On The Corner, Travelin' Band, Lookin' Out My Back Door, Bad Moon Rising, en Who'll Stop The Rain.

Door spanning onderling vertrok Tom na het zesde album Pendulum. De andere bandleden wilden meer invloed in de composities en uitvoering, aangezien Fogerty de bepalende factor was. Dit experiment duurde één album, Mardi Gras, en de groep ging in 1973  uit elkaar

Fogerty bracht nadien enkele soloalbums uit. In 1973 brengt hij Blue Ridge Rangers uit met country-covers, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeelt. In 1975 brengt hij John Fogerty uit waar onder andere Rocking All Over The World op staat, dat later een grote hit zal worden voor Status Quo. Ondertussen ruziet Fogerty met Fantasy Records over de royalty's van zijn CCR-songs. In 1985 komt Centerfield uit. Dit wordt een succes in de VS. Op dit album staat het nummer The Old Man Down The Road. De oud-collega's van CCR klagen Fogerty aan omdat dit nummer teveel zou lijken op Run Through The Jungle van CCR. Fogerty wint het proces door de songs voor te spelen in de rechtszaal. Hierbij weet hij de rechter ervan te overtuigen dat het wel degelijk een andere song is. Maar de mogelijkheid op een eventuele reünie is voor altijd verkeken, zoals Fogerty in interviews benadrukt. Dit wordt versterkt door het overlijden van Tom Fogerty in 1990. Een jaar later komt het teleurstellende Eye Of The Zombie uit. In 1993 wordt Creedence Clearwater Revival in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen. Fogerty weigert met zijn oud-collega's op te treden tijdens deze huldiging en speelt enkele CCR-nummers samen met Bruce Springsteen. Pas in 1997 komt Fogerty met een nieuw album, Blue Moon Swamp en wordt bekroond met een Grammy Award. In 1998 komt het live-album Premonition uit waarbij hij onder andere weer zijn oude CCR-songs ten gehore brengt. In 2004 wordt het album Deja Vu (All Over Again) uitgebracht. Inmiddels zijn Fogerty en Fantasy Records weer verzoend met elkaar, wat Fogerty weer de gelegenheid geeft zijn oude repertoire op te pakken. De reden is dat Fantasy is verkocht en het nieuwe management de zaak met Fogerty schikt. In 2006 wordt onder het label van Fantasy een verzamelalbum uitgebracht van CCR-songs en songs van Fogerty zelf, genoemd "The Long Road Home".
Fogerty heeft in september 2007 een nieuw studio-album uitgebracht en gaat weer op wereldtournee. Dit nieuwe album heet "Revival". Als onderdeel van de "Revival Tour" trad Fogerty op 20 juni 2008 op in Ahoy Rotterdam.
Op 2 september 2009 komt er een nieuw album uit. Het is een vervolg van de "blue ridge rangers" uit 1973 en heeft als titel 'blue ridge rangers rides again'. Het betreft hier wederom covers uit de country en western scene van o.a John Denver & Ricky Nelson. Ook staat hier een eigen cover op 'change in the weather' van het album 'eye of the zombie' uit 1986.

In songs als Who'll Stop The Rain, Have You Ever Seen The Rain en Fortunate Son levert Fogerty kritiek op de Vietnamoorlog. Vandaar dat deze muziek prominent aanwezig is in de populaire televisieserie Tour of Duty.
Met het album Deja Vu (All Over Again) levert Fogerty kritiek op de Irak-oorlog en wijst op de vergelijking (Deja Vu) met de Vietnamoorlog.

Veel liederen gaan over het diepe zuiden van Amerika. Fogerty kende dit deel van zijn land alleen uit verhalen, die hij als kind gretig tot zich nam, aangezien hij in een voorstad van San Francisco is geboren en getogen.
Het mysterieuze van het moerasland inspireerde hem tot songs als Walking On The Water, Green River, Born On The Bayou, Bad Moon Rising en It Came Out Of The Sky. Fogerty zingt hierom met een aangedikt 'Southern' accent en draagt vaak een houthakkersblouse.

Er gaan geruchten dat met Proud Mary mari(y)huanna bedoeld wordt. Fogerty zelf verklaart dat het verhaal draait om een stoomboot en dat hij vaak woorden en teksten achter elkaar zet omdat ze lekker klinken en niet altijd een verhaal te vertellen hebben. Zo is Willy and the Poor Boys, de naam van een CCR-album én een zin in het refrein van Down On The Corner, gebaseerd op Winnie de Poeh. Hieruit blijkt dus dat Fogerty niet altijd zijn teksten voor een onderliggende boodschap gebruikt.



» Reageer (0)
02-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenaars negeren hond jaar lang: dit is het schrijnende resultaat

Eigenaars negeren hond jaar lang: dit is het schrijnende resultaat

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/14/12/20150102120453/media_xll_7380462.jpg

Als je de griezelig grote hoop haar ziet op de bovenstaande foto, zou je nooit vermoeden dat er een hond onder schuilt. De arme bobtail werd in Rusland gevonden door dierenliefhebbers nadat hij een jaar lang werd opgesloten in een appartement. Zijn nieuwe eigenaars hadden het dier een jaar lang genegeerd.

Een jaar geleden overleed Gore Zhdanov op 79-jarige leeftijd in Novosibirsk, Rusland. Zijn erfgenamen raakten het maar niet eens over de verdeling van zijn bezittingen, waaronder zijn trouwe hond. Ze sloten het arme dier op in het appartement van Gore, zodat hij de spullen kon bewaken.

De bobtail kreeg net genoeg water en eten om hem in leven te houden, maar verder werd de hond volledig genegeerd. Zijn lange vacht veranderde al snel in een dikke hoop klitten. De mishandeling ging maanden door, tot de erfgenamen eindelijk besloten om het appartement te verkopen. Ze belden de dierenbescherming om de hond te komen halen en die waren compleet geschokt door wat ze aantroffen: de arme hond was één grote massa aan stinkend haar, waar urine en uitwerpselen in gekoekt zaten. Het dier kon haast niet meer bewegen, en zijn pels was bijna te zwaar om nog te ademen.

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/0/0/20150102120645/media_xll_7380465.jpg

Het duurde meer dan drie uur voor zes dierenliefhebbers alle vacht konden wegscheren om het dier eronder tevoorschijn te halen. Zijn huid zat vol wondjes en abcessen. Er werden vier zakken van 100 liter gevuld met de weggehaalde vacht.

Ondanks de verschrikkelijke mishandeling zal de hond volledig herstellen. Aangezien de erfgenamen zijn naam niet kenden, doopte de dierenbescherming hem 'Cocos'. De bobtail werd intussen in huis genomen door een lokale experte in het ras, die hem er met een speciaal vitaminedieet weer bovenop helpt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens? Met deze trucjes haal je ze wél

Goede voornemens? Met deze trucjes haal je ze wél

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/4/7/20150102110743/media_xll_7380367.jpg

Gisteren begonnen heel wat mensen vol goede moed aan hun voornemens voor 2015. Tegen eind januari zal het merendeel van hen echter al afgehaakt hebben. Wil jij absoluut niet bij deze groep horen, maar je doelen wél waarmaken? Deze psychologische trucjes helpen je op weg:

Gezonder eten, meer gaan sporten, minder alcohol drinken... Het klinkt allemaal zo simpel op 1 januari, maar de volgende 364 dagen zijn een stuk moeilijker. Gelukkig bestaan er een aantal psychologische strategieën die je helpen volhouden.

Heb geen plan b
Wie een doel vooropstelt, houdt beter geen alternatief plan b in zijn achterhoofd voor het geval dat je het doel niet haalt. Volgens een recente studie die gepubliceerd werd in Time Magazine zal de kans dat je oorspronkelijke doel niet haalt alleen maar groter worden. Het bestaan van het alternatief geeft je het gevoel dat falen zeer aanvaardbaar is, en je voelt je minder gemotiveerd en ambitieus. Geef jezelf geen uitweg en houd je ogen op de grote prijs.

Verdeel je voornemens in stukjes
'Dit jaar 12 kilo afvallen' klinkt nogal overweldigend. 'Iedere maand een kilootje' geeft daarentegen meteen minder druk. Verdeel je doelen in stukjes, en stel die visueel voor, bijvoorbeeld door ze op te schrijven. Je zal stukken langer volhouden wanneer je regelmatig een stukje kan afvinken, in plaats van te wachten tot eind december.

Slaap voldoende
Dit zou een goed voornemen op zichzelf kunnen zijn, maar het helpt ook om je andere doelen waar te maken. Een gebrek aan slaap haalt immers je wilskracht onderuit. Onderzoek heeft uitgewezen dat 60 procent van de mensen die zich uitgeslapen voelen hun vooropgestelde doelen halen. Wie zich daarentegen moe voelt, heeft maar een kans van vier op tien om zich aan zijn voornemens te houden. 

Koppel het nuttige aan het aangename
Volgens psychologen zijn mensen meer bezig met hun doelen als ze intussen ook leuke dingen kunnen doen. In een recente studie kregen twee groepen studenten een iPod met spannende boeken. De ene groep mocht ze heel de dag door lezen, de andere enkel in de fitness. Deze laatste groep bleek achteraf veel meer te sporten. Kijk die foute reality tv dus bijvoorbeeld terwijl je een gezonde maaltijd bereidt, of terwijl je op de loopband staat. Je doelen halen wordt meteen een stuk aangenamer!

Zeg niet 'niet'
Dit klinkt als een belachelijk trucje, maar het heeft zijn nut al bewezen. Wie zijn doelen in negatieve termen verpakt, maakt het zichzelf een stuk moeilijker. "Zinnetjes als 'eet niet te veel' en 'geef geen geld uit' hebben een omgekeerd effect. Dat is zoals zeggen 'denk niet aan olifanten', en dan kan je natuurlijk aan niets anders meer denken", aldus psycholoog Kim Stephenson. Ga liever voor formuleringen als 'eet de gezonde dingen' of 'let op je uitgaven'.

Verhoog de inzet
Een voornemen waarmaken wordt vaker realiteit wanneer je er iets tegenover stelt. Mensen blijken vooral gemotiveerd als ze dreigen geld te verliezen. Deze website speelt daarop in, en helpt je op een ludieke manier je doelen te halen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!