Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwerfhond 'adopteert' pasgeboren katje en weigert het diertje achter te laten

Zwerfhond 'adopteert' pasgeboren katje en weigert het diertje achter te laten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/15/7/20150325223110/media_xll_7587982.jpg

Het was een onverwachte ontdekking voor medewerkers van een dierenorganisatie in Texas, toen ze vorige week een pitbull aantroffen die een hulpeloos katje in leven hield met haar melk. Het aparte duo werd langs de kant van de weg gevonden en meteen naar de dierenkliniek gebracht, waar ze nog steeds onafscheidelijk zijn.

Aanvankelijk leek het alsof de hond een pupje bij zich had, maar niets was minder waar: het teefje had een kitten van pas enkele dagen oud gered. Dierenarts Rick Hamlin in Dallas, kon zijn ogen niet geloven: "In mijn 28-jarige carrière heb ik zoiets nog nooit gezien", vertelde hij aan website The Dodo.

Hond en kat stellen het naar verluidt goed, maar de redding kwam maar net op tijd volgens de man. Hij stelde immers vast dat de adoptiemoeder geen melk meer produceerde waarna het katje meteen een papfles toegestopt kreeg. Al liet de pitbull duidelijk weten dat dit niet zonder haar aanwezigheid zou gebeuren en hield de kitten voortdurend vast. Het was volgens de dierenarts dan ook overduidelijk dat de viervoeter hard gewerkt had om de kleine kat in leven te houden. "Als ze niet genoeg melk had gekregen, zou ze het niet hebben overleefd", klinkt het.  

Onafscheidelijk
Hoe de twee elkaar gevonden hebben op straat blijft een mysterie en vooral een gelukkig toeval. De pitbull had waarschijnlijk een nestje puppy's verloren, toen ze zich over de kitten ontfermde. Ze zijn intussen praktisch onafscheidelijk en het personeel van de kliniek heeft hen dan ook in dezelfde kooi gestoken. Anders begint de hond meteen te huilen. "De band tussen deze pitbull en kat is gewoon fantastisch. Ze wast het katje, likt het en ze knuffelen samen", aldus Hamlin. "Het gaat heel goed met hen."

Van zodra het katje sterk genoeg is, hoopt de kliniek dan ook een nieuwe thuis te vinden voor de twee. Eentje waar ze samen terechtkunnen. "Ze hebben al genoeg meegemaakt, we mogen hen niet scheiden", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de ultieme selfie tip?

Is dit de ultieme selfie tip?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/11/8/20150326061937/media_xll_7587383.jpg

De linkerkant van je gezicht is de meest aantrekkelijke kant, dat toont onderzoek van de Amerikaanse Wake Forest University aan. Hoewel de meerderheid van de proefpersonen hun eigen rechterkant prefereerden, vonden ze bij anderen de linkerzijde van het gezicht unaniem mooier. Een simpele draai naar links zorgt er dus voor dat je altijd goede selfies neemt. Halleluja.

Onderzoekers van de Amerikaanse Wake Forest University waren benieuwd naar het fenomeen dat mensen vaak één kant van hun gezicht mooier vinden. Daarom vroegen ze aan 1000 deelnemers om verschillende portretfoto's te beoordelen. Daaruit bleek dat de linkerzijde van gezichten als aangenamer en aantrekkelijker wordt beschouwd. De onderzoekers lieten originele foto's zien, maar ook gespiegelde foto's, waarop de linkerzijde dus de rechterzijde leek te zijn. Maar ook dat maakte geen verschil in het verdict van de proefpersonen.

De spieren in het gezicht kunnen heel wat verschillende emoties laten zien. Volgens de onderzoekers is de rechterzijde van de hersenen gekoppeld aan emoties, terwijl de linkerkant het gezicht regelt. Dit betekent dat de linkerkant van het gezicht meer emoties toont wat anderen prettiger vinden om naar te kijken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Hamel - Don't Ask

Wouter Hamel - Don't Ask

Klik op de foto om hem te beluisteren




Wouter Hamel (Den Haag, 19 mei 1977) is een Nederlands popartiest.


Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 'Lichte Muziek en Zang' en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours[1] in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma's, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Hamel kwam in contact met platenmaatschappij Dox Records en producent Tim van Berkenstein (Benny Sings) en in 2007 lag zijn eerste album in de winkels: HAMEL. Dit album won de Essent Awards, De Eerste Prijs en de Zilveren Harp. In november van 2007 kwam het album ook in Japan uit. Het jaar erop toerde Hamel met zijn band door Japan.

In februari 2008 ontving Hamel een gouden plaat voor het album, dat ook in Korea werd uitgebracht.

Eind 2008, na de radiohit As Long as We're In Love, twee clubtours en een optreden in De Kuip als voorprogramma voor Doe Maar, werkten Hamel en band aan de cd 'Nobody's Tune'. Deze kwam in 2009 uit.

Op maandag 1 juni 2009 ontving hij in het programma Knevel en van den Brink een Gouden Plaat (15.000 verkochte CD's) voor 'Nobody's Tune'




» Reageer (0)
25-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 gezondheidsvoordelen van kaneel en honing in je thee

7 gezondheidsvoordelen van kaneel en honing in je thee

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/1/13/20150325132634/media_xll_7586608.jpg

Til het niveau van je tas thee de hoogte in door er honing en kaneel aan toe te voegen. Niet alleen erg lekker, je krijgt er naast de smaak ook nog deze 7 gezondheidsvoordelen bij.

Immuniteitsboost
Thee is hoedanook een verstandig drankje bij een sluimerend hoestje of een nakende verkoudheid. Combineer kaneel met honing in je warme kop, en jouw natuurlijke afweersysteem schakelt een versnelling hoger. Kaneel bezit antibacteriële eigenschappen die veel ademhalings- en darminfecties kunnen tegengaan. Honing bestrijdt dan weer de groei van bacteriën die onder meer verkoudheid en griep veroorzaken.

Cholesterolverlagend
Als je op regelmatige basis honing en kaneel in kleine dosissen consumeert, kan je de hoeveelheden slechte cholesterol in je lijf verlagen. De combinatie van de twee ingrediënten gaat verstopte aders te lijf, waarmee het risico op een hartaanval verkleint. In combinatie met een gezonde levensstijl, uiteraard, wonderen hoef je ook niet uit het niets te verwachten.

Natuurlijk middel tegen blaasontsteking
Niets zo vervelend als een blaasontstekiung, maar voor je naar de apotheek rent kan je het eerst zelf proberen verhelpen met... inderdaad, een honing-kaneelcombinatie. Beide voedingsmiddelen bezitten antibacteriële eigenschappen die een blaasonsteking de kop kunnen indrukken.

Snelle hoestremedie
De gedroomde combinatie van honing en kaneel werkt efficiënt als een natuurlijk middel tegen een vervelende hoest. Slijmen raken opgelost als je beiden mee in je tas thee dropt, waardoor je hoest ook vermindert.

Gebalanceerde bloedsuikerspiegel
Kaneel en honing op het menu zetten helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Kaneel houdt het insulineniveau in het bloed onder controle. Het voordeel van zo'n evenwichtige bloedsuikerspiegel is dat je minder trek hebt in vette en zoete dingen, en ook de kans om diabetes te ontwikkelen neemt af.

Help je spijsvertering een handje
Een kaneel-honingcombinatie verwijdert gifstoffen uit de dikke darm. Honing bezit eigenschappen die de darmflora ten goede komt, doordat het zoete goedje vrije radicalen stopt. Kaneel helpt geruisloos, doordat het kruid ervoor zorgt dat er minder gasvorming in de darmen is.

SOS slechte adem
Niet zo gek dat er kauwgom met kaneelsmaak op de markt is, want kaneel en honing helpen tegen een slechte adem. Ook voor dit lichamelijke ongemak komen de antibacteriële eigenschappen van beide voedinsgmiddelen van pas. De geurtjes na het eten van ui en look die wel eens durven ontstaan, kan je snel bestrijden met de honing-kaneelcombinatie.

Geen theedrinker? Smokkel wat honing en kaneel in je smoothies, yoghurt of op een sneetje brood. Even lekker en evenveel voordelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wassen we ons haar al ons hele leven verkeerd?

Wassen we ons haar al ons hele leven verkeerd?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/8/13/20150325081434/media_xll_7585918.jpg

Wie nog in de douche moet springen leest beter eerst even dit. Want we wassen ons haar al ons hele leven verkeerd, volgens professionele haarstylisten en kappers. Shampoo op de haarpunten en droogwrijven met een handdoek? Dat is vragen om een bad hair day, klinkt het bij de professionals.

Hoe moeilijk kan het zijn om je haar te wassen, we doen het allemaal toch een paar keer per week? Shampoo erin, spoelen, droogwrijven met een handdoek, kammen en desgewenst droogblazen, klaar. Fout gedacht. In dit banale stappenplan wordt de ene fout na de andere gemaakt, en je haar zal hier niet bepaald blij van worden...
Ooit al eens afgevraagd waarom je jouw kapsel nooit zo krijgt als wanneer je net van de kapper komt? Hier komt het antwoord. Professionele haarstylisten en kappers laten ons kennismaken met de wondere wijde wereld van het haarwassen.

Shampoo doe je zo
Een budgetvriendelijke tip voor wie zweert bij dure shampoos: op je haarpunten hoef je geen shampoo aan te brengen. Wie het haar op zijn schedel van shampoo voorziet en het daarna uitspoelt, reinigt ook automatisch de punten. Zo worden die punten minder snel droog en stug.
Dat wil niet zeggen dat je het haar op de schedel extra hard moet proper schrobben, integendeel. Hoe meer je schrobt op het hoofd bij het aanbrengen van shampoo, hoe vetter je haar wordt. Te hard schrobben zorgt ervoor dat er olie vrijkomt op je hoofdhuid die je haar net vet maakt. Zachtjes inmasseren dus, en zeker niet te veel shampoo gebruiken.

Spoelen, spoelen, spoelen
Neem dubbel zoveel tijd om je haar te spoelen dan dat je de shampoo of conditioner hebt aangebracht. Alle zeepresten grondig verwijderen is heel belangrijk voor een fris kapsel. Wie heet water gebruikt omdat hij of zij denkt dat dit beter "reinigt", is eraan voor de moeite. Te warm water stimuleert de klieren die vet produceren op de hoofdhuid, en dat willen we vermijden met versgewassen haar. Gebruik lauw water of - voor de durvers - koud water, dat laat je haar extra glanzen.

Ruw handdoekdrogen verboden
All haarstylisten zijn het erover eens: gebruik geen handdoek om je haren droog te wrijven. Door de wrijving kan je de opperhoofdhuid beschadigen, wat je een duffe en futloze coupe bezorgt. Dep in plaats daarvan voorzichtig je haren droog. Zachtjes met de handen draaien aan de punten van je haar om het overtollige water uit te "wringen" kan dan weer wel.

Kammen in de douche
Je haar kammen of borstelen nadat je uit de douche komt is volgens kenners een echte hair crime. Nat haar kammen is vragen om problemen. Wie, eens opgedroogd, zijn weg niet meer vindt door de knopen van zijn haar, kan het wel nat onder de douche kammen, terwijl de conditioner erin trekt. Ook een kambeurt vlak voor je in de douche gaat is een aanrader, omdat je zo knopen en oude haren verwijdert die je niet wil meenemen in je frisgewassen, stralende kapsel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie glazen per dag kan leverkanker veroorzaken

Drie glazen per dag kan leverkanker veroorzaken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/16/13/20150325101943/media_xll_7586113.jpg

Een nieuwe internationale studie waarschuwt dat de dagelijkse consumptie van drie alcoholische drankjes kan volstaan om leverkanker te krijgen.

Volgens het World Cancer Research Fund kan één op de vier gevallen van leverkanker voorkomen worden door gematigd drinken en het aanhouden van een gezond gewicht.

Koffie dan weer goed
Er is volgens de onderzoekers "overtuigend bewijs" dat het nuttigen van 5 tot 6 eenheden alcohol (wat overeenkomt met drie standaard glazen wijn van 175 ml) het risico op leverkanker aanzienlijk verhoogt. Daarentegen hebben de onderzoekers aanwijzingen dat het drinken van koffie het risico op de ziekte kan verminderen. Sommige studies stellen dat elke kop koffie die je dagelijks drinkt het risico op leverkanker met 14 procent doet dalen.

Het nieuwe onderzoek nam 34 studies onder de loep die samen 8,2 miljoen mensen vertegenwoordigden waarvan er 24.500 leverkanker hadden. De impact van gewicht, alcohol en koffie was het duidelijkst. Maar volgens de onderzoekers waren er ook "intrigerende indicaties" dat het regelmatig eten van vis en regelmatige lichaamsbeweging ook de kans op leverkanker doen dalen.

1 glaasje voor vrouwen, 2 voor mannen
De precieze oorzaak van leverkanker is niet bekend, maar de meeste gevallen worden in verband gebracht met beschadiging van de lever. De zogenaamde cirrose wordt veroorzaakt door langdurig overmatig drankgebruik of de virale infecties hepatitis B en hepatitis C.

Ook zwaarlijvigheid en ongezonde eetgewoontes kunnen het risico op leverkanker verhogen. De onderzoekers raden vrouwen aan het risico op leverkanker te verminderen door niet meer dan één drankje per dag te nuttigen, mannen mogen er twee drinken.

Kritiek
Andere experts hebben kritiek op de conclusies van de studie. Professor David Spiegelhalter van de universiteit van Cambridge noemt de stelling dat drie drankjes per dag tot leverkanker kan leiden "misleidend en sensatiezuchtig". "Drie drankjes per dag kunnen dan misschien leverkanker veroorzaken, het is wel heel onwaarschijnlijk", aldus Spiegelhalter. Volgens hem toont de studie aan dat wie een hele fles wijn per dag drinkt 10 procent meer kans heeft leverkanker te krijgen dan iemand die slechts tweederde van de fles per dag drinkt. "Leverkanker is vreemd: ongeveer 1 op 100 mannen en 1 op 200 vrouwen krijgen het. Als je al veel drinkt, en vervolgens nog meer begint te drinken, wordt het risico niet veel groter". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de traagste achtervolging ooit?

Is dit de traagste achtervolging ooit?

Klik op de foto om de video te bekijken

Bij een achtervolgingsvideo denken we meteen aan spectaculaire politieachtervolgingen tegen hoge snelheden, maar het kan ook anders. Dat bewijst deze enorme schildpad op de Seychellen, wanneer hij de achtervolging inzet op Paul Rose van National Geographic.

Rose leidt voor National Geographic een expeditie die onder meer de Seychellen aandoet. Daar ontdekten ze een koppel reuzenschildpadden dat aan het paren was. Het mannetje was echter niet blij met het ongewenst bezoek en zette de achtervolging in op Paul Rose en de cameraman.

Het zorgde voor een achtervolging in slow motion, want schildpadden zijn niet voor niets bekend als één van de traagste dieren ter wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door nazi's geroofde El Greco terug bij rechtmatige eigenaars

Door nazi's geroofde El Greco terug bij rechtmatige eigenaars

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/3/3/20150324144402/media_xll_7583958.jpg

Een waardevol olieverfschilderij van de renaissancekunstenaar El Greco (1541-1614), dat de nazi's ooit roofden van een joodse familie in Oostenrijk, is naar zijn rechtmatige eigenaars teruggekeerd. De erven van de bankier en industrieel Julius Priester (1870-1954) kregen het 'Portret van een Edelman' terug van een Londense galerie.

Dat werd vandaag meegedeeld door de organisatie Commission for Looted Art in Europe, die de familie vertegenwoordigde. De galerie had het geroofde doek in 2010 gekocht.

"Het gaat om een vroeg werk van El Greco", zei voorzitter Anne Webber van de Commission for Looted Art. De waarde kon destijds niet becijferd worden. Ter vergelijking: het doek 'De Heilige Dominicus in gebed' van El Greco uit een Duitse verzameling haalde bij een veiling in Londen een recordbedrag van 9,15 miljoen pond (ongeveer 10,8 miljoen euro).

Privé-verzameling

De Weense industrieel Priester was in maart 1938 voor de nazi's uit Wenen naar Mexico gevlucht, waar hij de holocaust overleefde. In 1944 nam de Gestapo het doek en de hele kunstverzameling van Priester in een Weense opslagplaats in beslag. Onmiddellijk na het einde van de Tweede Wereldoorlog begon Priester een zoektocht naar zijn verdwenen verzameling. Volgens Webber ontbreken er van de 50 doeken vandaag nog steeds 21, waaronder werken van Oude Meesters zoals Rubens en Van Dyk. Een doek hangt volgens Webber in een museum in Italië.

In de loop van de jaren bleek dat het 99 op 83,5 centimeter grote 'Portret van een Edelman' van El Greco in 1951 vanuit Wenen aan een kunsthandelaar in New York werd verkocht. Die verkocht het op zijn beurt aan een collega en die dan weer aan een bekende Londense kunsthandelaar, waardoor het in 2003 tijdelijk in een Zwitserse privé-verzameling terechtkwam. In juni 2014 werd het in New York te koop aangeboden, waarop de Commission for Looted Art haar aanspraak liet gelden.

Tweemaal tentoongesteld

Decennialang had de familie steeds weer geprobeerd de handelaars te contacteren, die het doek telkens een tijdlang in hun bezit hadden, maar steeds zonder resultaat, zei Webber. "Het verhaal over de inbeslagname en de handel in dit doek over een periode van meer dan 60 jaar toont aan in welke omvang de kunsthandel betrokken was bij het van de hand doen van nazi-roofkunst en hoe moeilijk het voor de onteigenden is om hun bezit ondanks de confrontatie met de buitenwereld te vinden en terug te krijgen."

Tweemaal werd het doek in Europa zelfs tentoongesteld met de wetenschap dat het om nazi-roofkunst ging. (br.hln)


» Reageer (0)
24-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie laat eierstokken verwijderen

Angelina Jolie laat eierstokken verwijderen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/11/14/20150324121652/media_xll_7583099.jpg

Angelina Jolie heeft haar eierstokken en eileiders operatief laten verwijderen. De 39-jarige actrice koos voor de operatie nadat artsen een beginstadium van kanker vermoedden. Jolie schreef vandaag in de Amerikaanse krant New York Times openhartig over de aanloop naar de moeilijke beslissing die ze heeft moeten nemen.

De vrouw van Brad Pitt schrijft over het moment dat haar arts vertelt dat de onderzoeksresultaten kunnen wijzen op een beginstadium van kanker, over hoe ze zich afvraagt of ze haar zes kinderen wel kan zien opgroeien, over de opluchting dat het in elk geval geen tumor is en over de keuze om daadwerkelijk de operatie te ondergaan. Jolie ging vorige week onder het mes.

De Amerikaanse liet in 2013 haar borsten preventief verwijderen, omdat ze volgens haar arts 87 procent kans had op het krijgen van borstkanker. Ook toen deed ze haar verhaal in de Amerikaanse krant. Drie vrouwen in haar familie, onder wie haar moeder, zijn overleden aan kanker. Jolie is draagster van het borstkankergen BRCA1, wat een verhoogde kans op borst- en eierstokkanker betekent. Ze wil met het delen van haar ervaringen andere vrouwen kennis bijbrengen. "Kennis is macht", zo schrijft ze.

"Je kunt niet alle risico's wegnemen. Feit is dat ik vatbaar blijf voor kanker. Ik ga op zoek naar natuurlijke manieren om mijn immuunsysteem te versterken. Ik voel me vrouwelijk, en ik sta voor de keuzes die ik maak voor mezelf en mijn gezin. Ik weet dat mijn kinderen nooit hoeven te zeggen: 'Mama stierf aan eierstokkanker'."

"Ik ben nu in de overgang", schrijft Jolie. "Ik kan geen kinderen meer krijgen en ik verwacht een aantal fysieke veranderingen. Maar ik heb vrede met wat komen gaat. Niet omdat ik sterk ben, maar omdat dit een onderdeel is van het leven. Het is niet iets om bang voor te zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halveer de calorieën in je rijst met dit kooktrucje

Halveer de calorieën in je rijst met dit kooktrucje

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/13/12/20150324173726/media_xll_7584597.jpg

Een kop witte rijst bevat algauw 200 kilocalorieën, en dan heb je de rest van je bord nog niet geteld. Maar wat als je dit aantal op een snelle en natuurlijke manier zou kunnen halveren? En alles wat je nodig hebt, is wat tijd, kokosnootolie en een koelkast.

Het is een poepsimpel trucje dat de College of Chemical Sciences in Sri Lanka ontdekte: voeg een theelepel kokosnootolie toe aan het kookwater van een halve kop witte rijst en laat langzaam gaar koken - 40 minuten zou ideaal zijn. Stop het daarna in de koelkast voor 12 uur, en het aantal calorieën verdwijnt als sneeuw voor de zon. Wetenschappers stelden dalingen tot 60 procent vast.

De uitleg is iets moeilijker, maar we pluisden het voor je uit. Rijst bestaat uit zetmeel, waarvan een deel verteerbaar is en een deel niet. Dit niet-verteerbare deel wordt niet omgezet in suiker en opgenomen in je bloedbaan. Hoe meer onverteerbaar zetmeel de rijst bevat, hoe minder calorieën je uiteindelijk consumeert.

De wetenschappers konden nu een manier ontdekken om de verteerbare zetmeelmoleculen om te zetten in onverteerbare. Ze testten 38 soorten rijst en vonden zo de perfecte verhouding en manier om de rijst te koken. En het goede nieuws: de nieuwe samenstelling van de rijst wijzigt niet als je ze opnieuw opwarmt, dus je hoeft je rijst niet koud te eten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstop je benen niet langer met deze tips tegen spataders

Verstop je benen niet langer met deze tips tegen spataders

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/7/14/20150324153152/media_xll_7584149.jpg

Bijna de helft van de Belgische vrouwen heeft last van oppervlakkige spataders of spinaders. Wat dames zo onzeker maakt dat 70 procent van hen het liefst haar benen verstopt onder lange kledingstukken. Wij geven tips om deze aandoening te voorkomen en te bestrijden.

Uit het onderzoek onder 600 Belgische vrouwen uitgevoerd door Ivox in opdracht van Remescar is gebleken dat maar liefst 47 procent van de vrouwen kampt oppervlakkige spataders of spinaders. Deze aandoening treft vooral de benen. De ontsierende kwaal is zo slecht voor het zelfvertrouwen dat 70 procent van de bevraagde vrouwen hierdoor geen korte rokjes of shorts meer durft te dragen. Deze zomer kun je je echter benen weer showen met onderstaande tips.

De oorzaken van spataders zijn vaak slechte genen en ouderdom. Maar er zijn ook slechte gewoonten die de kans op deze ontsierende aders verhogen.

- Een hele dag zitten is de realiteit voor veel kantoorwerknemers, maar helaas slecht voor spat- en spinaders. Dit vertraagt namelijk de bloedcirculatie, waardoor het vocht in de benen zich opstapelt. Dit kan leiden tot spataders, gezwollen enkels en zelfs bloedklonters. Om de circulatie te verbeteren moet je om het uur een kleine pauze nemen om de benen event te strekken.  

- Je benen kruisen als je zit, verhoogt de kans op spataders niet. Maar dit kan het probleem wel verergeren omdat het bloed zich hierdoor opstapelt in de aders en zo druk uitoefent op de wanden. Als je dus aanleg hebt voor spataders, beperk dit dan tot een minimum.

Er bestaan heel wat drastische oplossingen voor spataders. Denk maar aan sclerotherapie (injecties), laserbehandelingen of chirurgische ingrepen. Naast de vaak wisselende en kortstondige resultaten van deze behandelingsmethodes zijn er ook heel wat nadelen aan verbonden zoals pijn en littekens. Een andere mogelijkheid is het dragen van lelijke steunkousen. Dit is niet echt het ideale kledingstuk voor onder je kort rokje of hotpants. Tegenwoordig bestaat er ook een heel arsenaal van medische huidverzorgingsproducten (van onder meer het merk Remescar) tegen oppervlakkige spataders of spinaders. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam en waardevol Rubensboek onder de hamer in Amsterdam

Zeldzaam en waardevol Rubensboek onder de hamer in Amsterdam

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/14/7/20150323142746/media_xll_7581487.jpg

Vanavond komt in Amsterdam een bijzonder Rubensboek onder de hamer, de zogeheten "Pompa Introitus honori serenissimi principis Ferdinandi Austriaci" (De Blijde Intrede van prins Ferdinand) uit 1642. "Het gaat om een bijzonder zeldzaam en waardevol boek uit al even merkwaardige boekencollecties", aldus Piet van Winden van veilinghuis Adams uit Amsterdam aan Belga. Het veilinghuis biedt het boek aan via veilingsite Invaluable. Er wordt een opbrengst van 20 tot 25.000 euro verwacht.

Toen in 1635 Prins Ferdinand van Spanje naar Antwerpen kwam (hij was door zijn broer koning Filips IV net benoemd tot regent van de Spaanse Nederlanden, nvdr), werd een van de grootste stedelijke festivals ooit georganiseerd. Niemand minder dan Rubens werd gevraagd om alle triomfbogen, nieuwe stadspoorten en versieringen te ontwerpen en van zijn werk verscheen een rijk geïllustreerde, monumentale uitgave, die nu zeer zeldzaam is.

Rubens deed voor de opdracht tot nieuwe stadsdecoratie die hij in 1635 had gekregen van het stadsbestuur een beroep op enkele van zijn collega's. Zo werd Rubens' collega en medewerker Theodoor Van Thulden belast met de schilderijen van de Boog van Mercurius op de brug van Sint Jan en de voorstellingen van de 'Portucus Austriaca' op de Meir. Deze werken zijn allen verloren gegaan. Eén van de schilderingen die Van Thulden maakte staat afgebeeld op een schilderij van David Teniers uit 1641, De Galerij van aartshertog Leopold. Na de intocht werd Van Thulden gevraagd kopergravures naar de decoraties voor deze 'Pompa Introïtus Ferdinandi' te vervaardigen en te bundelen.

Door middel van deze publicatie kan men zich een algemeen beeld vormen van het uitzicht van deze decoraties. Dit boek zou, door problemen met het stadsbestuur, pas in de jaren 40 van de zeventiende eeuw verschijnen en zou een ware financiële aderlating voor Van Thulden betekenen.

Legendarisch
Bijzonder aan het exemplaar dat nu geveild wordt, is de herkomst. Het maakte ooit deel uit van twee van de meest legendarische verzamelingen uit de boekgeschiedenis, die van Uilenbroek en die van Van Hulthem. Het Hulthemse handschrift is in de Nederlandse letteren beroemd omdat het o.m. de vermaarde Middelnederlandse werken Esmoreit, Gloriant, Lanseloet van Denemerken en Vanden Winter ende vanden Somer bevat. De eerste is verantwoordelijk door de uitzonderlijke manier waarop de prenten zijn 'opgezet' waardoor het boek nog voornamer oogt dan gewoonlijk.

Boeken uit het bezit van Van Hulthem komen vrijwel nooit op de markt, omdat zijn gehele 32.000 banden tellende collectie naar de Koninklijke Bibliotheek van België is gegaan. Zijn collectie is van eminent belang voor de Nederlandse letterkunde, veel Middelnederlandse teksten zijn alleen dankzij deze bron overgeleverd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zeven Sacramenten van Rogier van der Weyden uitzonderlijk naar Prado

De Zeven Sacramenten' van Rogier van der Weyden uitzonderlijk naar Prado

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/16/0/20150323171649/media_xll_7581795.jpg

Vanaf vandaag is "De Zeven Sacramenten" van Rogier van der Weyden in het Museo Nacional del Prado in Madrid te zien. Het werk werd uitzonderlijk in bruikleen gegeven voor de tentoonstelling "Rogier van der Weyden (ca. 1399 - 1464)", die er vanaf vandaag loopt. Vlaams minister van cultuur Sven Gatz woont de opening bij. "De Zeven Sacramenten" is een triptiek dat in het bezit is van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Het werk is voor het eerst in Spanje te bezichtigen en blijft er nog het hele voorjaar van 2015.

"Het is één van de hoogtepunten in een tentoonstelling over de unieke band tussen van der Weyden en Spanje. In de 15de eeuw was er vanuit het Zuiden een grote vraag naar werken van Vlaamse kunstenaars. Tal van kunstwerken werden naar Spanje geëxporteerd. Dat gebeurde ook met werken van de Vlaamse primitief Rogier van der Weyden", zegt het KMSKA

De expo in het Prado herenigt voor het eerst de drie enige werken die met zekerheid van Rogiers hand zijn: de "Miraflorestriptiek", de "Kruisiging" en de "Kruisafneming". Daarnaast zal dus onder meer "De Zeven Sacramenten" te zien zijn. "De Zeven Sacramenten is een werk van een buitengewone kwaliteit dat, ondanks het gebrek aan documentair bewijs, zonder twijfel bedacht en in grote mate uitgevoerd is door van der Weyden zelf", zegt Lorne Campbell, curator van de tentoonstelling.

Het Museo Nacional del Prado is een van de belangrijkste musea ter wereld. Het ontvangt maandelijks ongeveer 190.000 bezoekers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord kussengevechten geannuleerd

Wereldrecord kussengevechten geannuleerd

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/0/8/20150324002612/media_xll_7582493.jpg

De organisatoren van een massaal kussengevecht in de Gentse binnenstad, annuleren het evenement om veiligheidsredenen. Dat lieten ze gisterenavond op Facebook weten.

"We annuleren dit evenement omwille van veiligheidsredenen waaraan niet meer kan worden voldaan, gelieve iedereen te verwittigen dat je daar niet voor niets staat", aldus de initiatiefnemers van de Facebookgroep International Pillow Fight Day.

Een groepje Gentenaars wilde op 4 april een massaal kussengevecht houden in de Gentse binnenstad. Ze hoopten zelfs het wereldrecord 'kussenvechten' te breken. Daarvoor hadden ze meer dan 4.201 deelnemers nodig, de teller stond maandagavond al op ruim 5.200. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat vieze doorschijnende vocht op je yoghurtje, wat moet je ermee?

Dat vieze doorschijnende vocht op je yoghurtje, wat moet je ermee?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/10/1/20150323184049/media_xll_7581976.jpg

Iedereen kent het wel als je een nieuwe pot yoghurt opendoet: een waterachtig vocht drijft bovenop de maagdelijk witte yoghurt. Wat doet dat vocht daar eigenlijk, elke keer opnieuw? En kan je dat niet beter weggieten?

Ten eerste: het vocht is helemaal niet vies. De waterachtige substantie is wei, een stof die zich vormt als melk gefermenteerd wordt tot een ander product, in dit geval yoghurt. Het bevat naast water ook eiwit, kalium en calcium, stoffen die behulpzaam zijn bij de spijsvertering en je immuunsysteem een opkikker geven.

Roeren maar
Wie het goedje in de gootsteen doet belanden heeft dus ongelijk. Als je de wei onder de yoghurt roert, krijg je gezonde stoffen binnen én wordt de substantie van de yoghurt romiger. Als je moeilijk afraakt van de ingebakken afkeer voor het vochtje, kan je ook schudden met het potje voor je het opent. De wei zal van zichzelf vermengen met de yoghurt, en het vochtlaagje wordt automatisch ingeperkt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootwarenhuizen verbeteren omgang met voedseloverschotten

Grootwarenhuizen verbeteren omgang met voedseloverschotten

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/15/3/20150323171946/media_xll_7581828.jpg

In de strijd tegen de voedselverspilling nemen de ketens van grootwarenhuizen nieuwe initiatieven om de verdeling van onverkochte, maar nog consumeerbare goederen bij sociale organisaties te krijgen. Zo engageert warenhuisketen Delhaize zich om tegen 2020 honderd procent van haar onverkochte producten te schenken aan sociale organisaties.

Meer dan 130.000 Belgen klopten in 2014 aan bij de Voedselbanken. "Delhaize heeft de ambitie om tegen 2020 alle producten die nog consumeerbaar maar niet verkocht zijn te doneren aan sociale organisaties", zegt woordvoerder Roel Dekelver. Naast de structurele samenwerking met de Voedselbanken en de jaarlijkse voedselinzamelactie in de winkels, werkt Delhaize sinds 2012 samen met lokale organisaties om vooral verse producten vanuit de supermarkten zelf te herverdelen via sociale organisaties.

Bij Carrefour wordt er via proefprojecten in samenwerking met gemeentelijke overheden en plaatselijke sociale organisaties aan gewerkt om "de tijd tussen vaststelling van overschotten en het ophalen door organisaties te verkorten en de overname van producten zo te optimaliseren", legt woordvoerder Baptiste Van Outryve uit. "En met de actie 'Solidariteitsklik' hebben we 200.000 euro ter beschikking gesteld om sociale organisaties bestelwagens en koelinstallaties te laten aankopen om de overschotten beter te vervoeren en bewaren, "want het gaat er niet om producten te bezorgen aan organisaties waar ze geen blijf mee weten, maar wel om vraag en aanbod zo goed mogelijk op mekaar af te stemmen. "

Bij Colruyt zetten ze in op "het zoveel mogelijk beperken van verspilling", zegt woordvoerder Jan Derom. "Door slim in te kopen blijft amper 2 procent van de goederen onverkocht. "En wat die overschotten betreft, hebben we goede afspraken om die aan behoeftige mensen te bezorgen via Voedselbanken. Door onze ligging in Halle gaan de overschotten vooral naar Brussel. Wat dan nog overblijft en niet meer voor menselijke consumptie geschikt is, kan in aanmerking komen voor verwerking tot dierenvoeding, biochemische verwerking of vergisting. Duurzaamheid staat daarbij altijd voorop." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elbow - Grounds For Divorce

Elbow - Grounds For Divorce

Klik op de foto om ze te beluisteren






Elbow is een muziekgroep uit Manchester, bestaande uit zanger Guy Garvey, pianist Craig Potter, bassist Pete Turner, drummer Richard Jupp en gitarist Mark Potter. De groep werd opgericht in 1991. In 2001 werd hun eerste album uitgebracht en in 2003 hun tweede, dat zeer goed werd ontvangen. De groep is nu een band met groeiende populariteit, zoals te zien is aan de hitnoteringen van hun derde en vierde album. De muziek van Elbow bestaat uit goed gefundeerde muzikale landschappen met daar overheen de dragende stem van de zanger Guy Garvey. In 2008 kreeg Elbow de Mercury Music Prize voor hun album The Seldom Seen Kid en in februari 2009 de Brit Award voor de beste Britse band. Eind september 2010 kondigde de band op haar site aan de opvolger van The Seldom Seen Kid begin 2011 uit te zullen brengen. Op 22 december maakte de band bekend dat deze opvolger Build a Rocket Boys! gaat heten, en op 7 maart zal uitkomen. De eerste single zal Lippy Kids zijn. Dit nummer bezorgde hen hun eerste Top 40 hit in Nederland. Het nummer kwam tot nu toe tot de 29ste positie in de lijst.


» Reageer (0)
23-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pijnlijke gevolgen van een foute behamaat

De pijnlijke gevolgen van een foute behamaat

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/15/7/20150323152443/media_xll_7581607.jpg

Niet minder dan 80 procent van de vrouwen draagt een verkeerde of slechte beha. Een foute keuze in de lingeriewinkel is behalve niet flatterend voor je boezem ook de oorzaak van onder meer rugpijn, nekpijn, brandend maagzuur en huiduitslag. Toch maar even nadenken voor je gedachteloos de eerste beste beha aanschaft.

Het lijstje met potentiële neveneffecten van een foute beha is niet min: nek-, schouder- en rugklachten, geknelde zenuwen, brandend maagzuur, huiduitslag, verteringsproblemen, prikkelbare darmsyndroom én hangende borsten. Redenen genoeg om te investeren in de degelijke ondersteuning die je borsten verdienen.

Slechte beha, slechte houding
Richard Moore, sportmasseur en osteopaat uit Nottingham ondervindt ook als man aan den lijve de gevolgen van slechte beha's: "Heel vaak al heb ik rug- en nekklachten bij vrouwen in verband kunnen brengen met beha's die niet goed passen en dus te weinig steun geven. Behalve dat zorgen die beha's ook voor een slechte lichaamshouding, wat spanning en pijn met zich meebrengt.  Te weinig steun aan de voorkant van de beha maakt dat je makkelijker met je schouders naar voren leunt. Vrouwen gaan ook nog eens compenseren door hun hoofd dan extra naar achteren te buigen. Een ongezonde en slechte houding die pijn aan nek, schouders en rug veroorzaakt, of zelfs geknelde zenuwen in de nek in het ergste geval."

Darm- en maagproblemen
Het klinkt vergezocht dat slechte beha's ook voor maag- en darmproblemen kunnen zorgen. Maar een lichaamshouding die constant een klein beetje verkeerd is, zet extra druk op het middenrif. Wie een paar uur per dag aan een bureau zit zal door die druk zijn ademhaling verstoren. De druk op het middenrif wordt ook rechtstreeks in verband gebracht met maagzuur, verteringsproblemen en het prikkelbare darm syndroom.

Snijdende behabandjes
Te strakke behabandjes veroorzaken niet alleen huiduitslag, rode strepen en irritaties, maar houden ook de bloedsomloop tegen. Dat zet dan weer extra druk waardoor zenuwen in de nek gekweld raken, en dat kan ook spanningshoofdpijn teweeg brengen.

Sportbeha tegen hangende borsten
Een goede beha is één ding, maar als je gaat sporten is extra ondersteuning zeker heel belangrijk. Akkoord, sportbeha's zien er niet sexy uit, maar ze verlengen wel de houdbaarheidsdatum van je borsten én van je gezondheid in het algemeen. Borsten worden ondersteund door ligamenten. Wie beweegt zonder de borsten te ondersteunen rekt die ligamenten uit, wat leidt tot hangborsten. Daarnaast gaat je lichaam te weinig steun compenseren door met de schouders naar voren te leunen, wat weer een slechte houding teweeg brengt en kan leiden tot alle bovengenoemde klachten.

Moraal van het verhaal: een degelijke beha is geen overbodige luxe. Neem de tijd om je te laten opmeten, de juiste beha te kiezen en advies te vragen aan de bereidwillige dames van de lingeriewinkel. Ook dit artikel kan je op weg helpen. Je lichaam en je borsten zullen jou dankbaar zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen: zo word je gelukkiger

Wetenschappelijk bewezen: zo word je gelukkiger

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/13/11/20150323111733/media_xll_7580891.jpg

In ons dagelijkse leven concentreren we ons maar al te vaak op het negatieve. Dat is vooral het geval bij mensen die beroepsmatig naar fouten moeten zoeken, zoals advocaten en accountants, maar ook in andere beroepstakken is dit een weerkerende trend. Het gevolg daarvan: ook in ons privéleven zien we vaak eerder het negatieve dan het positieve.

Dit gegeven staat in wetenschappelijke kringen bekend onder de naam 'Het Tetris Effect'. Als je dat spelletje te lang speelt, begin je ook het echte leven in te delen in rechte lijnen. Zo ook voor advocaten en accountants, die voor hun job constant op zoek moeten gaan naar fouten. Wanneer zij 's avonds thuiskomen zien ze ook in hun privéleven alle kleine dingen die er mis lopen.

Toch is er een wetenschappelijk bewezen manier waarop je jezelf kan trainen om gelukkig te zijn. En dat doe je volgens Time-auteur Eric Barker door deze dingen te doen:

Maak elke dag een lijstje - in je hoofd of op papier - met drie dingen waarvoor je dankbaar bent. Zo train je je brein om te focussen op het positieve. De belangrijkste reden waarom dit werkt is omdat je op deze manier focust op het onthouden van het goede en het vergeten van het slechte.

Gelukkige mensen gebruiken onbewust een techniek bekend als retrospectief oordeel. Zij geven een positieve draai aan negatieve gebeurtenissen uit het verleden, zodat ze worden herinnerd als minder erg dan ze waren. Een bijzonder effectieve techniek.

Verwacht je eraan dat het op een dieptepunt alleen maar beter kan worden. Optimisme kan je gelukkiger maken. Zelfs in het leger worden soldaten aangeleerd om positief te zijn, omdat het hen harder en vindingrijker maakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Purple - Smoke On The Water

Deep Purple - Smoke On The Water

Klik op de foto om ze te beluisteren




Deep Purple is een Britse hardrockband. De groepsnaam is afgeleid van de jazzklassieker Deep Purple, het favoriete nummer van de moeder (of de grootmoeder, naargelang de bron) van gitarist Ritchie Blackmore.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!