NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
10-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henin gaat toptalent coachen

Henin gaat toptalent coachen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/14/9/20160210191658/media_xll_8393679.jpg

Justine Henin (32) keert terug in het tenniscircuit. Ze gaat het toptalent Elina Svitolina helpen coachen. De gewezen tennistopper zal toetreden tot het team van de 21-jarige Oekraïense die al opklom tot nummer 21 van de WTA-ranking. Met Henin in haar team wil Svitolina opklimmen naar de top 10. Op het WTA-toernooi in Dubai van volgende week zal Henin voor het eerst voor Svitolina werken en zo haar debuut maken op het WTA-circuit in haar nieuwe rol.

Elina Svitolina kondigt het nieuws zelf aan op haar website. Ze omschrijft de taak van Henin binnen haar team als "speciale consulente". Als ex-nummer 1 van de wereld en onder meer zevenvoudige winnares van Roland Garros moet Henin al haar ervaring aanwenden om Svitolina nog beter te maken en te doen doorstoten naar de top 10.

Svitolina is een echt toptalent. De rechtshandige Oekraïense beschikt over een tweehandige backhand en heeft al drie WTA-titels binnengehaald: Bakoe in 2012 en 2013 en Marrakech in 2014. Op amper 15-jarige leeftijd won ze het juniorentoernooi van Roland Garros. Drie jaar later nestelde ze zich reeds in de top-40 van het vrouwentennis, momenteel is ze opgeklommen naar de 21ste plaats. Op de Grand Slams geraakte ze nog nooit verder dan de kwartfinales.

Volgende week begint Henin al aan haar nieuwe taak: in Dubai begeleidt Henin voor het eerst haar poulain, die ze overigens nog kent van haar haar tennisacedemie in Limelette. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeien krijgen oregano zodat er minder methaangas in hun boeren en winden zit

Koeien krijgen oregano zodat er minder methaangas in hun boeren en winden zit

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/5/0/20160210123632/media_xll_8392395.jpg

Deense koeien krijgen in het kader van wetenschappelijk onderzoek oregano op het menu. Het kruid, dat we vooral van op onze pizza kennen, moet de uitstoot van methaangas door de koeien met 25% verminderen. Laat dit u evenwel niet verhinderen deel te nemen aan 'dagen zonder vlees'. Het is immers een experiment, maar wel één dat de uitstoot van het broeikasgas kan indijken. Methaangas is één van de grote boosdoeners bij de opwarming van de aarde.

In het vierjarige project van wetenschappers van de Deense Aarhus-universiteit zal oregano worden toegevoegd aan het veevoeder. Het kruid bevat veel essentiële oliën en heeft een antimicrobieel effect. Dat zal volgens de onderzoekers volstaan om de aanmaak van methaangas in de koeienmagen in te dijken.

Enorm potentieel
"We willen aantonen dat we de methaanuitstoot van vee met een kwart kunnen verminderen door de toevoeging van oregano aan het voeder", stelt projectmanager Kai Grevsen. "Indien we goede resultaten boeken, kan dit worden toegepast op alle veeboerderijen, dus het potentieel is enorm".

Boeren en winden
Het broeikaseffect van methaangas is 25 keer sterker dan dat van koolstofdioxide. Koeien produceren elke dag tussen 200 en 500 liter methaan, door boeren en winden. De jaarlijkse 'bijdrage' van één koe aan de klimaatverandering komt overeen met het afleggen van ruim 12.000 kilometer in een gemiddelde wagen. Concreter: een kilo biefstuk staat gelijk aan tien liter benzine.

Volgens de onderzoekers zal de toevoeging van organische Griekse oregano het broeikaseffect verminderen. Ze zullen testen welke verhouding van oregano in het veevoeder het optimale effect heeft. Ze zullen tevens onderzoeken hoe voldoende oregano kan geoogst worden om de 1,5 miljard runderen wereldwijd te voederen.

De wereldwijde vleesproductie zal tegen 2050 naar verwachting oplopen tot 465 miljoen ton per jaar. Dat is meer dan het dubbele van wat in 2001 werd geproduceerd, namelijk 229 miljoen ton. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kannibaal vertelt hoe hij zijn vriend verorberde

Kannibaal vertelt hoe hij zijn vriend verorberde

http://static2.hln.be/static/photo/2016/2/14/4/20160210082632/media_xll_8391979.jpg

Met spuitjes en met zijn beste bestek, gezeten aan een fraai gedekte tafel. Zo at Armin Meiwes een stuk van zijn vriend op die hij online leerde kennen. De Duitser die met zijn kannibalistische gruweldaad de wereld schokte, vertelt vandaag in een documentaire hoe hij Bernd Brandes met diens toestemming om het leven bracht en deels verorberde. Meiwes die levenslang kreeg wegens moord is in de gevangenis vegetariër geworden.

We willen gevoelige lezers alvast waarschuwen voor de inhoud van zijn verhaal. Meiwes leerde zijn slachtoffer in 2001 kennen. Het ging toen in op het aanbod van de 43-jarige computertechnicus Bernd Brandes om hem, 'levend op te eten'. De toen 42-jarige Meiwes uit Rotenburg werd bevriend met Brandes en vertelt nu hoe alles in zijn werk ging. "Ik dekte de tafel met mooie kandelaars. Ik legde ook het mooiste bestek op tafel en bakte daarna een stukje uit zijn rug. Ik werkte het gerecht af met jonge aardappeltjes en spruiten", vertelt de kannibaal in een documentaire over zijn gruweldaad, getiteld: 'Docs: Interview met een Kannibaal'. "Na het bereiden van de maaltijd at ik het op. De eerste hap, voelde natuurlijk wat vreemd aan. Het was een gevoel dat ik niet kan beschrijven. Ik had van dit moment 40 jaar gedroomd en plots had ik het gevoel dat ik de perfecte verbintenis tot strand gebracht had via zijn vlees. Het smaakte als varkensvlees maar dan een beetje scherper."

Meiwes ging in Duitsland de geschiedenis in als de eerste man die terechtstond wegens 'liefdeskannibalisme'. Na de kennismaking op het internet trok hij met zijn slachtoffer naar zijn afgelegen boerderij waar de mannen eerst seks hadden. Volgens Meiwes wilde Brandes duidelijk meer. De seks alleen was voor hem niet bevredigend. Hij wou ook vermoord en opgegeten worden. Meiwes bracht de wens van zijn vriend in vervulling. Hij slikte eerst twintig slaappillen en goot een halve fles schnaps naar binnen waarna hij, "met de toestemming van Brandes" de penis van de man afsneed. De heren aten samen het lid op waarna Meiwes een bad liet vollopen voor Brandes en hem een Star Trek-verhaal voorlas. Uren later vermoordde Meiwes, Brandes met een messteek in de hals waarna hij de man in stukjes sneed. Meiwes stak delen van Brandes in een diepvriezer en begroef het hoofd van Brandes in zijn tuin.

De kannibaal die in Duitsland de naam, 'de meesterslager' kreeg, zegt in het interview dat hij als kind door zijn ouders in de steek gelaten werd. Hij was amper vijf toen zijn vader het huis verliet. Niet veel later stapten ook zijn broers op en toen zijn moeder stierf, gaf hij zich over aan het kannibalisme. Op het internet ontdekte hij chatrooms waarin mensen zich aanboden om opgegeten te worden. De Duitser raakte gefascineerd door het idee.

Meiwes werd in december 2002 opgepakt na een tip van een Oostenrijkse student. De politie trok naar de afgelegen boerderij van de kannibaal en trof een diepvriezer aan met een valse bodem. De verstopte stukken vlees waren volgens Meiwes, everzwijn. Tijdens het moordproces kwamen verschillende getuigen vertellen over het bestaan van een community van kannibalen op het internet waarin ze fantaseren over het verorberen van mensen. Tijdens het proces verklaarde Meiwes dat het, "een grote kick was om Brandes op te eten maar dat hij het nooit meer zou doen". Hij bleef beweren dat zijn slachtoffer uit vrije wil stierf en dat het, "een aangename dood voor hem was". De Duitser werd in 2006 tot levenslang veroordeeld wegens moord. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis is Meiwes vegetariër geworden, schrijft Mail Online. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jason Mraz - I'm Yours

Jason Mraz - I'm Yours

Klik op de foto om hem te beluisteren


Jason Thomas Mraz (Mechanicsville (Virginia), 23 juni 1977) is een Amerikaans singer-songwriter.

Jason Mraz groeide op in zijn geboorteplaats Mechanicsville in de staat Virginia. Hij is vooral beroemd in de Verenigde Staten, Azië en Australië. Hij heeft inmiddels samen getoerd met onder andere James Blunt, Maroon 5, de Rolling Stones, Jewel, Alanis Morissette en Bob Dylan.

In Nederland heeft hij een bescheiden hit gehad met het nummer The Remedy (I Won't Worry) van zijn debuutalbum Waiting For My Rocket To Come, een album waaraan ook zijn goede vriend Bushwalla meewerkte. In juni 2007 heeft Mraz opgetreden in Paradiso, Rotown, North Sea Jazz Festival en tijdens een tuinconcert in Ootmarsum.

Zijn nieuwste album We Sing, We Dance, We Steal Things, doet het goed. De hoogste notering daarvan is op nummer 6, na 40 weken in de Nederlandse Album Top 100. Mraz werkt op deze plaat samen met Colbie Caillat, bij het nummer Lucky en met James Morrison bij het nummer Details In The Fabric. De eerste single van het album, I'm Yours kwam in de Vlaamse Ultratip 30 tot de 13e plaats. Ook in Nederland bleef het nummer steken in de tipparade. Na een re-release behaalde het nummer zowel in België als in Nederland meer succes.» Reageer (0)
09-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen krijgt 'Central Park aan de Schelde'

Antwerpen krijgt 'Central Park aan de Schelde'

http://static0.hln.be/static/photo/2016/3/3/13/20160209074832/media_xll_8388313.jpg

De Antwerpse Gedempte Zuiderdokken, de voormalige locatie van de Sinksenfoor, wordt binnen enkele jaren omgevormd tot een groene openbare ruimte van 9 hectare naar het ontwerp "Dok Zuid" van ontwerpteam ADR Architects, Georges Descombes en Technum. Dat is gisterenavond beslist tijdens een vergadering van het stedelijk vastgoed- en stadsprojectenbedrijf AG Vespa.

Dok Zuid omvat een wandeltuin, een weide voor allerlei vormen van recreatie en een "scène"-gedeelte waar onder meer optredens, sport en feestelijkheden een plaats kunnen vinden. Het nieuwe plein moet een klein Central Park aan de Schelde worden, klinkt het.

De Gedempte Zuiderdokken zijn nu nog grotendeels een gratis verharde openluchtparking en werden tot twee jaar geleden gebruikt voor grote evenementen zoals de Sinksenfoor. Maar de zone staat eigenlijk ingekleurd als parkgebied. Na 2018, wanneer de eerste van allicht twee ondergrondse parkings gerealiseerd is, moet dat park er ook echt komen. Enkele weken geleden mocht de Antwerpenaar nog zijn mening geven over vijf geselecteerde ontwerpen, nu heeft een professionele jury dus de knoop doorgehakt en voor Dok Zuid geopteerd. AG Vespa heeft die beslissing gisteren ook bekrachtigd.

Enkele opvallende elementen in het gekozen ontwerp zijn de drieledigheid ervan die de oorspronkelijke indeling van de historische dokken weerspiegelt, een "museum-as" tussen het M HKA en het KMSKA, een waterstructuur die het nieuwe park verbindt met de nabije Scheldekaaien en een groene boulevard rond het geheel.

Ook in het vervolg van de procedure krijgt de Antwerpenaar nog de kans om zijn zegje te doen over de concrete uitwerking van het ontwerp. Dat moet dit najaar nog uitmonden in een schetsontwerp en volgend jaar in een voorontwerp en uiteindelijk een definitief ontwerp. De eigenlijke realisatie zal zoals aangekondigd ten vroegste in 2018 kunnen beginnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrafenis Eddy Wally: gouden lijkwagen en 'Onze Vader' van Christoff

Begrafenis Eddy Wally: gouden lijkwagen en 'Onze Vader' van Christoff

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/1/5/20160209075743/media_xll_8388260.jpg

Een gouden lijkwagen, een muzikaal eerbetoon van schlagerkoning Christoff, een klein leger aan BV's en drastische verkeersmaatregelen. Eddy Wally krijgt een afscheid dat ze zich in het Oost-Vlaamse Zelzate en omstreken nog lang zullen herinneren.

Gisteren opende dochter Marina al het rouwregister in het gemeentehuis van Zelzate, maar zaterdag zal de gemeente zich opmaken voor een lokale 'staatsbegrafenis'. Minister van staat Herman De Croo liet al weten naar Zelzate af te zakken om afscheid te nemen van "grote vriend" Eddy Wally. Ook Frans Bauer en Wendy Van Wanten tekenen present. De familie doet er alles aan om er een onvergetelijk afscheid van te maken: zo was het Marina Wally's uitdrukkelijke wens vader Eddy in een gouden lijkwagen naar de kerk te brengen.

Tijdens de dienst zal de familie volledig in het wit gekleed zijn. Schlagerkoning Christoff komt er het 'Onze Vader' zingen, Bart Herman zal een ode brengen en er komt een serenade van Eddy's vaste accordeonist. Marina zelf gaat niet zingen. "Dit gaan ze in Zelzate nog nooit gezien hebben", vertelde een nog erg emotionele Marina Wally gisteren aan de telefoon. "Al willen we ook nog niet alles verklappen. Dat zou papa zo gewild hebben."

Drie grote schermen moeten ervoor zorgen dat de vele bezoekers vanaf zaterdagochtend 11 uur geen minuut van de uitvaart in de Sint-Laurentiuskerk missen. Na de plechtigheid wordt Eddy herenigd met zijn Mariëtje op het gemeentelijk kerkhof van Zelzate. In een gewoon graf, tussen de gewone Zelzatenaren.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Seger - Turn the page

Bob Seger - Turn the page

Klik op de foto om hem te beluisteren
Bob Seger (Dearborn, Michigan, 6 mei 1945) is een Amerikaanse rockzanger en songwriter.


» Reageer (0)
08-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huurprijzen Leuvense koten dalen niet ondanks groot overschot aan kamers

Huurprijzen Leuvense koten dalen niet ondanks groot overschot aan kamers

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/0/2/20160208190419/media_xll_8387222.jpg

Ondanks een sterk toegenomen overschot op de Leuvense kotenmarkt zijn de huurprijzen op de kamermarkt dit academiejaar opnieuw gestegen met 2 procent, wat overeenkomt met de jaarlijkse indexering van de huurprijs. Dat blijkt een studie door de Huisvestingsdienst van de KU Leuven waarbij een steekproef van 700 tot 800 contracten werd geanalyseerd, waarover Veto bericht.

Voor een kamer met basiscomfort en een contract van 12 maanden betaalde je voor dit academiejaar in Leuven gemiddeld 355,25 euro per maand, voor een kamer met extra comfort (eigen douche, toilet of keuken) loopt dat op tot 459,25 euro per maand. Voor 10 maandencontracten dient voor een kamer met basiscomfort gemiddeld 324,3 euro per maand opgehoest te worden.

"Naast een lichte stijging van de huurprijs zien we ook een toename van de duurdere 12 maandencontracten, wat voor een dubbele stijging zorgt", aldus Ludo Clonen van de Huisvestingsdienst aan Belga. In 2012 waren de 12 maandencontracten nog goed voor 58 procent van het totale aantal. Vandaag is dat al 77 procent.

Dat de huurprijzen niet daalden ondanks het feit dat er in oktober vorig jaar in Leuven nog 1.100 koten te huur stonden op de website Kotwijs van de Huisvestingsdienst, tegenover slechts 350 het jaar voordien, wijt Clonen aan het feit dat vele verhuurders in het begin van het huurseizoen hun prijzen zoals elk jaar hebben opgeslagen. "Door het actuele overschot is de kans echter reëel dat de huurprijzen voor het volgend academiejaar na een jarenlange stijging eindelijk zullen stabiliseren en mogelijk dalen", aldus Clonen.

Het huidige overschot op de kamermarkt is het resultaat van zware investeringen door de KU Leuven en private ondernemers die de afgelopen jaren een 3.000-tal bijkomende kamers hebben opgeleverd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele klas leert gebarentaal om te kunnen communiceren met doof vriendje

Hele klas leert gebarentaal om te kunnen communiceren met doof vriendje

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/8/11/20160208061517/media_xll_8385581.jpg

Toen Mirzana Coralic de lokale basisschool in haar wijk in de Bosnische hoofdstad Sarajevo vroeg of haar dove zoontje Zejd er mocht schoollopen, stemde het bestuur ermee in zonder er goed over na te denken. Maar deze toegewijde leerkrachten én leerlingen zorgden ervoor dat Zejd zich al snel thuis voelde.

De eerste dagen zat Zejd stilletjes aan zijn bank. Niemand in de school kende op dat ogenblik gebarentaal, ook de jongen zelf niet. Onderwijzeres Sanela Ljumanovic kwam er al snel achter dat het zo niet verder kon. Ze ontwikkelde zelf trucjes en gebaren om met Zejd te communiceren. Maar dan kwam een ouder van een medeleerling met een ander voorstel: waarom leerde de hele klas niet gewoon gebarentaal?

Drie maanden later hebben Zejd, zijn juf en de leerlingen van het eerste leerjaar de basis van gebarentaal onder de knie.

In 2003 nam Bosnië een wet aan die bepaalde dat kinderen met een gehandicap volledig geïntegreerd moesten worden in de maatschappij, inclusief in scholen. Volgens de wet zouden kinderen met een handicap een professionele assistent moeten hebben die naast hen zit in de klas en hen begeleidt. Maar Bosnië is een verarmd land en er is amper voldoende budget om de scholen draaien te houden. Kinderen met een handicap worden overgelaten aan de zorg van hun ouders en eventuele goeie wil van schoolpersoneel.

Zejd had geluk en volgens zijn leerkrachten heeft het zelfvertrouwen van de jongen een flinke boost gekregen sinds hij ziet hoeveel moeite zijn vriendjes doen om met hem te kunnen communiceren. "Hij kijkt ernaar uit om naar school te gaan," zegt zijn moeder, die al eerder had geprobeerd om haar zoontje gebarentaal te leren. Toen toonde hij er echter weinig interesse voor. "Nu is hij blij en gemotiveerd."

"Ik vind het tof om Zejds taal te leren, zodat ik kan praten met hem en andere dove mensen," zei Tarik, een van Zejds beste vrienden: "het is plezierig." "Ik hou van deze taal en ik denk dat het handig zal zijn als ik ouder ben," voegde klasgenootje Anesa eraan toe.

Ondertussen leren de kinderen zelfs hun ouders thuis gebarentaal.

Anisa Setkic-Sendic, de leerkracht die de leerlingen en leerkrachten van het schooltje les geeft in gebarentaal, zou voor haar werk moeten betaald worden door het Ministerie van Onderwijs, maar op dit ogenblik zijn er daarvoor gewoonweg geen middelen. Haar lessen worden daarom betaald door bijdragen van de ouders van de kinderen. Niet elk gezin kan zijn steentje bijdragen. Alleen de klastitularis weet wie er betaalt en hoeveel. "We vinden er wel iets op," zegt Setkic-Sendic. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-Kreunersbassist Berre Bergen (53) overleden

Ex-Kreunersbassist Berre Bergen (53) overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/3/6/10/20160208115618/media_xll_8384950.jpg

Robert Bergen (53), beter bekend onder de naam Berre Bergen, is gisteren overleden. Het nieuws werd bevestigd door zijn familie. Bergen overleed in een ziekenhuis in Herentals aan een jarenlang aanslepend longemfyseem. Hij stierf in het bijzijn van zijn familie.

Berre maakte aanvankelijk deel uit van The Scabs, die hij later ruilde voor De Kreuners. Die laatste verliet hij dan weer om in zijn eigen band Lynx frontman te worden. Hij zou De Kreuners in 2007 verlaten hebben vanwege ziekte.

In 1978 laten De Kreuners voor het eerst van zich horen op de allereerste Humo's Rock Rally.

In 1988 jaagt nieuwkomer Ben Crabbé vanachter zijn drums vers bloed door De Kreuners. Ook bassist Berre Bergen vervoegt de band. Het tweede hoofdstuk wordt nog mooier dan het eerste. 'Verliefd Op Chris Lomme' en 'Ik Wil Je' sturen de populariteit naar ongekende hoogten. Het album 'Hier En Nu' is meteen goed voor 100.000 verkochte exemplaren. 'Ik Wil Je' wordt ook hun allergrootste hit.

Berre Bergen is ook de componist van 'Basketsloefkes', een van de grootste hits van Sam Gooris.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marina Wally over dood van haar vader: Papa is gestorven met een smile

Marina Wally over dood van haar vader: "Papa is gestorven met een smile"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/6/6/11/20160207235627/media_xll_8385086.jpg

Eddy Wally is gestorven in het bijzijn van wie hij het liefst zag. Naast hem: zijn dochter en zijn kleindochter. Tegenover hem: de foto van zijn teer­beminde Mariëtje. "Nog één keer keek hij naar mama, en hij vertrok. Met op z'n gezicht: die heel typische smile."

Het huis langs de Assenedesteenweg voelt kil. Sinds Mariëtje hier in 2012 stierf, is het interieur altijd onveranderd gebleven. De glazen vitrinekasten vol porselein, de vergeelde krantenknipsels aan de muur, de kristallen luchters, het tijgervel op de zetel en de plastic ­bloemen op de vensterbanken: dochter Marina heeft alles intact gehouden. Toen Eddy zaterdagavond stierf, kon Marina hier niet snel genoeg naartoe ­komen. Want dit is 'thuis'. Ook al voelt het zo niet meer nu de ziel eruit is.

"Het ging al een paar dagen écht niet meer goed met papa", zegt Marina (58). "Vorige week vrijdag, toen ik hem bezocht in Home Bloemenbos, wou hij nog naar de cafetaria. Hij maakte plannen en hij babbelde. Dat deed hij vaak. En graag. Babbelen. Maar deze week was dat ineens anders. Zo stil papa was. Ik wist: dit komt niet meer goed."

Ook kleindochter Vanessa (31) had het gevoeld toen ze pépé afgelopen dinsdag bezocht. "Hij lag daar maar. Te slapen. En was hij wakker, dan kwam er amper ­reactie. Dat was schrikken, ja. Ineens ging het snel." (br.hln)


» Reageer (0)
07-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Wally (83) is overleden

Eddy Wally (83) is overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/1/1/20160207085919/media_xll_8383126.jpg

Eddy Wally is gisteravond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zanger Christoff op zijn Facebookpagina. Het nieuws werd ondertussen ook bevestigd door zijn manager Hugo Colpaert.

De zanger, die sinds juli 2011 in het rusthuis Bloemenbos in Zelzate verbleef, spendeerde de voorbije feestdagen in het ziekenhuis door een probleem met zijn sondevoeding en een ingreep aan de maag. Eind januari werd hij uit het ziekenhuis ontslagen.

Wally overleed kort voor middernacht aan de lichamelijke gevolgen van zijn hersenbloeding. Volgens zijn manager heeft de zanger afscheid kunnen nemen van zijn geliefden en heeft hij enkele dagen voor zijn dood nog uitgedrukt dat hij gelukkig was.

De 'Voice of Europe' wordt zaterdag begraven.

Het gemeentebestuur van Zelzate opent morgenochtend om 9 uur in het gemeentehuis op de Grote Markt een rouwregister zodat inwoners en fans hun medeleven kunnen uiten, zegt burgemeester Frank Bruggeman (Open Vld). "Eddy Wally is geboren in de wijk De Katte en de herinneringen aan Eddy Wally zijn duidelijk aanwezig in zijn museum in 't Klooster in Zelzate waar heel wat inwoners en mensen van buitenaf naar toe komen."

Bruggeman denkt dat Wally veel sympathie genoot door zijn charmes. "Hij was zoals hij was. Er werd gelachen met hem, maar hij heeft veel respect gegeven en ook gekregen. Eddy Wally had het hart op de juiste plaats, zo herinner ik me hem als vriend en als burgemeester."

De burgemeester bracht gisterenvoormiddag nog een bezoek aan 'The Voice of Europe'. "Zijn overlijden komt niet als een verrassing, iedereen wist dat en het blijft met pijn in het hart, maar ik denk dat het best is dat hij terug bij zijn Mariette is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzi Quatro - The Wild One

Suzi Quatro - The Wild One

Klik op de foto om ze te beluisteren


Suzi Quatro (Detroit, 3 juni 1950) is een Amerikaans zangeres, basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest en had in de jaren zeventig veel succes in Europa, Australië en Japan.

Quatro werd geboren als Susan Kay Quatrocchio; haar vader Art Quatrocchio was van Italiaanse afkomst en had een eigen groep, het Art Quatro Trio. Haar moeder Helen Rebel was van Hongaarse afkomst.

Quatro groeide met drie zusters en een broer op in Grosse Pointe, een voorstad van Detroit. Ze begon haar muzikale carrière als basgitariste "Suzi Soul" bij de meidenband Pleasure Seekers, waar ook haar zusters Arlene en Patti deel van uitmaakten. In 1971 werd de bandnaam gewijzigd in Cradle en begon de groep stevige rock te spelen. Quatro werd dat jaar ontdekt door platenproducer Mickie Most die in Detroit was voor het produceren van een nieuw plaat van Jeff Beck. Hij haalde haar over om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen en een solo-carrière te beginnen.

Haar eerste single ("Rolling Stone") flopte in het Verenigd Koninkrijk, maar werd een nummer-1 hit in Portugal. Most liet nu nummers voor haar schrijven door Nicky Chinn en Mike Chapman, die beroemd waren geworden met hun hits voor The Sweet. Met "Can the Can" had ze in 1973 zowel in verscheidene Europese landen als in Australië een nummer-1 hit. Er volgden nog drie grote hits: "48 Crash" (eveneens 1973), "Daytona Demon" (1974) en "Devil Gate Drive" (1974). Haar eerste twee albums werden eveneens grote successen in Europa en Australië. Toen Elvis Presley hoorde dat ze zijn hit All Shook Up had opgenomen, nodigde hij haar uit om naar Graceland te komen, maar ze sloeg de uitnodiging af.

In de Verenigde Staten verkochten haar albums slecht, en zelfs pogingen om Quatro's populariteit op te vijzelen via tournees (als voorprogramma van Alice Cooper) haalden weinig uit. Na 1975 nam de populariteit van Quatro's glamrock snel af, behalve in Australië. Pas in 1978 had ze weer succes; ze had toen een top-10 hit in het Nederland, Verenigd Koninkrijk en Australië met "If You Can't Give Me Love", een countrynummer met achtergrondzang van Smokie. Ook dit keer had ze in de VS geen succes. Samen met Chris Norman van de band Smokie haalde ze er in 1979 wel een vierde plaats met "Stumblin' In". Later dat jaar scoorde ze nog in Nederland met "She's in love with you". In Australië had ze begin 1981 nog een hit met "Rock Hard".

Intussen was ze in 1978 actrice geworden in de Amerikaanse comedy-serie Happy Days waarin ze zeven afleveringen de rol van "Leather Tuscadero" speelde. Ze was in de jaren tachtig in uiteenlopende rollen te zien, zowel op televisie als in het theater waar ze "Annie Oakley" speelde in een Londense productie van Annie Get Your Gun (1986).

Quatro leeft zowel in het Verenigd Koninkrijk als Duitsland en heeft een wekelijks Rock and Roll-programma op BBC Radio 2. Als muzikant tourt ze nog steeds, en in februari 2006 kwam een nieuw album uit: "Back To The Drive", geproduceerd door gitarist Andy Scott van The Sweet. De titelsong is geschreven door Mike Chapman.

Quatro trouwde in 1978 met haar gitarist Len Tuckey. Het paar kreeg twee kinderen (Laura in 1982, en Richard Leonard in 1984), maar ging in 1992 uit elkaar.

Quatro is tante van actrice Sherilyn Fenn.» Reageer (0)
06-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het allergezondste ontbijt? Een simpel eitje

Het allergezondste ontbijt? Een simpel eitje

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/5/10/20160206082918/media_xll_8381260.jpg

Weg met die dozen chiazaad, kilo's havermout en en liters alles-vrije plantaardige melk. Het beste ontbijt - en dan zeker voor onze kinderen - is gewoon een eenvoudig eitje.

Uit een onderzoek van de universiteit van Pennsylvania blijkt namelijk dat kinderen langer een verzadigd gevoel overhouden aan een eitje als ontbijt, in tegenstelling tot ontbijtgranen of zelfs havermout. Bovendien is deze maaltijd rijk aan proteïnen, waardoor ze ook tijdens de lunch minder calorieën zullen innemen, wat dan weer helpt tegen obesitas.

Eitje = 70 calorieën minder
Voor de studie keek men naar de eetgewoonten van 40 acht- tot tienjarigen, die eieren, havermout of ontbijtgranen als ontbijt namen. Vervolgens speelden ze enkele vermoeiende fysieke spelletjes voor het middagmaal. Aan de kinderen werd enkele keren gevraagd of ze hongerig waren, en daarnaast hielden de ouders een eetdagboek van hun kind bij.

Wat bleek? Kinderen die 's morgens een eitje verorberen consumeren 's middags 70 calorieën minder. Ook wel zo'n vier procent van de dagelijks aangeraden hoeveelheid voor kinderen.

Minder calorieën, niet minder honger
Hoofdonderzoekster Tanja Kral is niet verrast dat eieren het meest verzadigende ontbijt zijn. "Wat me wel opviel, is dat de kinderen aangaven dat ze zich niet voller voelen als ze een eitje eten dan wanneer ze ontbijtgranen of havermout als ontbijt nemen, ook al aten ze 's middags wel minder. We hadden verwacht dat dit had in hand zou gaan met minder honger en meer verzadiging, maar dat was dus niet het geval." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps! Te weinig slaap maakt je Facebookverslaafd

Oeps! Te weinig slaap maakt je Facebookverslaafd

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/1/12/20160206085151/media_xll_8381307.jpg

Zit je al een tijdje doelloos te scrollen door je Facebookfeed? Dan bestaat de kans dat je deze nacht niet zo goed geslapen hebt. Want ons Facebookgebruik blijkt nu direct gelinkt te zijn aan een chronisch slaapgebrek en een slecht humeur.

"Als je geen goede nachtrust gehad hebt, ben je sneller afgeleid. En wat doe je als je afgeleid bent? Juist ja, surfen p Facebook. Het is luchtig en makkelijk en jij bent moe. Dan is de keuze snel gemaakt," verklaart professor Gloria mark.

Sensoren en software
Haar team ontdekte dit nadat ze 76 studenten voor zeven dagen opvolgden. Met sensoren werd hun gedrag, activiteiten en stress gemeten.

Bovendien werden hun computers en smartphones uitgerust met software om na te gaan wanneer ze van applicatie of tabbland veranderden en wanneer ze met iemand belden of sms'ten. Voor het slapengaan en na het ontwaken vulden ze steeds een vragenlijst in.

Moe? Slecht humeur en meer op Facebook
Uit de resultaten blijkt dat er een direct verband is tussen een chronisch gebrek aan slaap, een slecht humeur en meer browsen op Facebook.

Ook blijkt dat, hoe minder slaap we hebben hoe meer we op verschillende schermen kijken, wat suggereert dat we sneller afgeleid zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannabis, tabak en alcohol: vanaf 16 jaar alle remmen los bij Vlaamse tieners

Cannabis, tabak en alcohol: vanaf 16 jaar alle remmen los bij Vlaamse tieners

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/5/6/20160204125030/media_xll_8375616.jpg

Vlaamse min-16-jarigen drinken steeds minder alcohol en beginnen later met roken, dat blijkt uit een rapport van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs. Goed nieuws, al heeft dat ook een keerzijde. Vanaf 16 jaar slaat die balans namelijk helemaal om en gaan wat acohol, tabak en cannabis betreft alle remmen los bij onze jongeren.

Sinds het schooljaar 2000-2001 organiseert het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) jaarlijks een leerlingenbevraging over alcohol, tabak, cannabis en media bij jongeren in het secundair onderwijs. Vandaag wordt het rapport van het schooljaar 2014-2015 gepresenteerd, waarvoor 36.775 jongeren uit 67 verschillende scholen bevraagd werden.

Uit dat rapport blijkt dat het alcoholgebruik bij tieners jonger dan 16 gedaald is. Ook beginnen ze steeds later met roken. Het gebruik van illegale drugs blijft op hetzelfde peil hangen. Opmerkelijk is vooral dat de leeftijd van 16 een keermoment blijkt. De positieve evolutie zet zich niet door. Integendeel. Het lijkt wel alsof op 16 plots alle remmen losgegooid worden.

Uit het rapport blijkt dat het verbod op alcohol onder de 16 jaar dat in 2009 werd doorgevoerd een goede maatregel is geweest. Voor het eerst zijn er meer tieners jonger dan 16 die nog nooit alcohol hebben gedronken (51 procent). Vanaf de 16e verjaardag is er van die positieve evolutie echter nog maar weinig te bekennen. Van de jongeren ouder dan 16 dronk 7 op 10 tijdens de laatste maand alcohol, en 3 op 10 drinkt zelfs elke week. Bovendien gaan ze ook minder goed om met alcohol, zo steeg het aantal gevallen van dronkenschap en ook bingedrinken neemt aanzienlijk toe.

Voor Marijs Geirnaert, directeur van VAD, is de conclusie duidelijk: "Een nieuwe wetswijziging dringt zich op, met 18 jaar als beginleeftijd voor alle gebruik van alcohol. Dit zal op termijn het alcoholgebruik bij de jongeren tussen 16 en 18 doen dalen, net zoals dat nu gebeurd is voor jongeren onder de 16. Dat is geen overbodige maatregel, want hoe jonger en hoe meer alcohol men drinkt, hoe groter de risico's op afhankelijkheid op latere leeftijd."

Tabak en cannabis

Ook roken doen jongeren steeds later. Waar de gemiddelde leeftijd vijf jaar geleden rond 14,1 jaar lag, steeg die dit jaar tot 14,9 jaar. Er is echter ook een substantiële groep die pas begint te roken op de leeftijd van 16 jaar of ouder.

Het gebruik van cannabis daalt lichtjes, maar blijkt wel erg te verschillen van studierichting tot studierichting. Vanaf het derde middelbaar gebruikte ongeveer 20 procent van de leerlingen in het TSO en BSO het afgelopen jaar cannabis; in het ASO is dit slechts 11 procent. Ook de grootste groep regelmatige gebruikers vinden we terug in het TSO en BSO. Een relatief grote groep gebruikt cannabis om high te worden, zich goed te voelen, zorgen te vergeten en tegen verveling. En deze motivaties verhogen het risico op probleemgebruik. (br.hln)


» Reageer (0)
05-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trixie Whitley - Breathe you In My Dreams

Trixie Whitley - Breathe you In My Dreams

Klik op de foto om haar te beluisteren

Trixie Whitley (Gent, 24 juni 1987) is een Amerikaans-Belgisch muzikante.

Ze is de dochter van wijlen Chris Whitley. Toen ze één jaar oud was verhuisde ze vanuit Gent, België naar New York. Na de scheiding van haar ouders keerde ze op 11-jarige leeftijd samen met haar moeder terug naar Gent en leerde ze drums spelen. Op 17-jarige leeftijd keerde ze op haar eentje terug naar New York waar ze 2 jaar werkte als serveerster in Brooklyn en Queens. Ondertussen leerde ze piano spelen en begon ze met eigen liedjes op te treden. In 2005 kwam ze na het overlijden van haar vader voor een korte periode terug naar Gent. In 2008 ging ze terug naar New York om een ep, gecoproduceerd door Meshell Ndegeocello, op te nemen. In 2011 is Whitley begonnen met de opnames van haar eerste album Fourth corner.

Momenteel is Whitley zangeres in de supergroep Black Dub, die in oktober 2009 werd opgericht door producer en muzikant Daniel Lanois, in samenwerking met Brian Blade & Daryl Johnson. In 2010 brachten ze hun eerste album uit onder de gelijknamige titel Black Dub.

Begin 2013 verscheen haar debuutsoloalbum Fourth Corner op het BMI-label. Na amper één week kreeg ze in België een gouden plaat voor haar debuutalbum, waarna ze aan een tournee door Europa begon.


» Reageer (0)
04-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom mag je nieuwe schoenen nooit 'inlopen'

Daarom mag je nieuwe schoenen nooit 'inlopen'

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/5/9/20160204150332/media_xll_8376024.jpg

Wie een paar nieuwe schoenen in huis haalt, moet die vaak een paar dagen inlopen voor er pijnloos mee naar buiten gegaan kan worden. De normaalste zaak van de wereld toch? Dokter Jackie Sutera van Profoot (de Amerikaanse versie van Scholl) denkt daar anders over.

"Voetpijn is niet normaal, ook niet als je nieuwe schoenen draagt. Elke keer als je pijn hebt, is dat een signaal van je lichaam dat er iets mis is," vertelt ze. "Voetpijn negeren kan leiden tot blessures en chronische problemen aan je enkels, knieën, heupen en rug met zich meebrengen. En het heeft ook effect op de manier waarop je wandelt. Dus als je schoenen aan het passen bent en je voelt pijn, dan koop je de schoenen beter helemaal niet," aldus dokter Sutera.

"Schoenen zogezegd inlopen is een vreselijk slecht idee, ik raad dan ook iedereen af om schoenen te kopen die niet passen in de winkel," legt Satura verder uit. "Soms worden schoenen echter pas pijnlijk na een paar dagen dragen. Hoewel je ze dan alsnog beter niet meer draagt, is het begrijpelijk dat je ze niet gewoon weggooit. Koop dan een degelijke schoen oprekker en draag antidrukpleisters en blarenpleisters." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe leeuwenpopulatie ontdekt in Ethiopië

Nieuwe leeuwenpopulatie ontdekt in Ethiopië

http://static2.hln.be/static/photo/2016/9/1/5/20160202140947/media_xll_8370155.jpg

Wanneer de verspreidingskaart van de leeuwenpopulaties hertekend wordt, is dat doorgaans omdat er een troep verdwenen is. Deze keer hebben onderzoekers van de universiteit van Oxford er eentje toegevoegd. De nieuwe populatie werd ontdekt in de savanne van het nationaal park Alatash in Ethiopië.

Het park, in een afgelegen deel van Noordwest-Ethiopië, werd al langer beschouwd als een mogelijke habitat voor leeuwen. Omdat het zelden door mensen bezocht wordt, wist echter niemand of er echt leeuwen leefden. Tijdens een expeditie hebben wetenschappers nu ontdekt dat er wel degelijk een populatie is.

In een poging om de leeuwen te spotten, zetten de onderzoekers cameravallen op in een droge rivierbedding. Terwijl ze daarmee bezig waren, zagen ze al pootafdrukken die wezen op de aanwezigheid van leeuwen. Toen was het enkel nog een kwestie om ze op beeld vast te leggen. Dat gebeurde tijdens de tweede nacht.

Alatash grenst aan het veel grotere nationaal park Dinder in Soedan. Volgens Hans Bauer van de universiteit van Oxford, die de expeditie leidde, is het waarschijnlijk dat ook daar leeuwen leven. Hij schat de totale populatie in beide parken samen op 100 tot 200 leeuwen.

In Afrika leven nog ongeveer 20.000 leeuwen in het wild. In West- en Centraal-Afrika zijn de populaties razendsnel aan het slinken. Bauer denkt dat de dieren in Alatesh in mindere mate bedreigd zijn dan veel andere populaties. Het feit dat Alatash recent een nationaal park geworden is, is volgens hem alvast een grote sprong in de goede richting. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dader groepsverkrachting choqueert tijdens verhoor: Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren

Dader groepsverkrachting choqueert tijdens verhoor: "Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren"

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/5/3/20160204070601/media_xll_8374953.jpg

Enkele van de jonge daders van een groepsverkrachting - onder wie twee asielzoekers - lachen de feiten weg: "Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren naar mannen." Burgemeester en sp.a-zwaargewicht Johan Vande Lanotte reageert scherp. "We moeten niet flauw doen: sommige nieuwkomers hebben een problematisch vrouwbeeld. We moeten onze waarden offensief verdedigen."

"Een zeer pijnlijke zaak, die hopelijk tot zware straffen leidt", aldus de Oostendse burgemeester over de feiten die zich in november afspeelden in zijn stad, maar pas vorige week toevallig aan het licht kwamen. Een leraar van het VTI in Oostende lichtte toen de politie in omdat een 14-jarige jongen op school pochte met een foto van hem in legeruniform én een machinegeweer. Bij onderzoek vond de politie in de gsm van de jongen ook een filmpje. Samen met zes anderen komt hij in beeld rond een schijnbaar bewusteloos meisje. Ze trekken haar broek naar omlaag, duwen haar benen open, betasten en verkrachten haar. Ze lachen en staan te dansen en te zingen in het Arabisch rond het slachtoffer.

Het meisje van 17 was eerder op de avond iets gaan drinken met haar vriend. Van daaruit belandde ze op een feestje in Oostende. Naar verluidt zou er overdreven veel sterkedrank gedronken zijn. Het meisje zou daarbij bewusteloos geraakt zijn. Of ze zelf op het bed ging liggen of naar daar gebracht is, is onduidelijk. Het meisje geraakte uiteindelijk thuis met een taxi.

Van de zeven betrokkenen zouden er twee de Belgische nationaliteit hebben. Vijf anderen zijn Irakezen. Minstens twee van hen zitten in een lopende asielprocedure. Ze zijn tussen 14 en 25 jaar oud. Enkel de oudste ontkent de verkrachting. De zes anderen zeggen dat ze allemaal seks met het meisje hebben gehad - ook de oudste. Bij hun ondervraging waren ze bijzonder grof. Eén van hen beweert dat "het meisje vroeg haar te pakken" - terwijl op de beelden duidelijk te zien is dat er géén enkele beweging in haar zit.

Sommigen noemen een groepsverkrachting de normaalste zaak van de wereld. Eén van hen zei lachend dat het meisje niet moet klagen. "Omdat vrouwen toch alleen moeten luisteren naar de mannen." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!