Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Manhattans - Kiss And Say Goodbye

The Manhattans - Kiss And Say Goodbye

Klik op de foto om hun te beluisteren






De Manhattans zijn een populaire vocale groep . Hun bekendste liedjes zijn 'Kiss and Say Goodbye "en" Shining Star " uitgebracht in 1976 en 1980 .




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo word je op een natuurlijke manier high

Zo word je op een natuurlijke manier high

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/8/6/20140527180302/media_xll_6778401.jpg

Vele legale en illegale psychoactieve stoffen werken door de neurotransmitters en receptoren in onze hersenen te kapen. Oorspronkelijk had het ervaren van genot alles te maken met overlevingskansen. Zo werd een belangrijk doel bereiken 'beloond' met een aangenaam gevoel. Plezier ervaren is echter ook broodnodig om gewoonweg gelukkig te zijn, en daar voorziet de natuur genoeg mogelijkheden voor.

Sporten
Iedereen kent het als de 'lopersroes', maar je hoeft ervoor niet noodzakelijk te lopen. Het is de meest bekende vorm van een natuurlijke high en zorgt ervoor dat je letterlijk op wolkjes loopt. Hoewel je het voornamelijk bereikt door op uithouding te trainen, waardoor beta-endorfines (die de pijn verzachten en zorgen voor ontspanning) worden vrijgegeven, is het vooral de intensiteit van de sportsessie die telt. Oorspronkelijk was de bedoeling waarschijnlijk een actieve levensstijl te promoten, die noodzakelijk was om te overleven in de natuur. En het werkt, ook nu nog raken fervente sporters verslaafd aan die 'roes'.

Verliefd zijn
Voor velen zorgt verliefd worden voor de ultieme natuurlijke high. Uit verschillende studies blijkt dat niet minder dan 12 verschillende delen van de hersenen geactiveerd worden door een stortvloed van hormonen zoals dopamine, adrenaline, serotonine, vasopressine en oxytocine wanneer we verliefd worden. Het resultaat is dat we ons tegelijkertijd gelukkig en lusteloos voelen, verward en opgewonden en angstig en overmoedig. We zijn met andere woorden een hoopje bij elkaar gegooide chemische stoffen die strijden om de bovenhand.

Natuur
We staan als 'moderne' mens tegenwoordig zo ver af van onze oorspronkelijke natuurlijke omgeving dat het ons waarschijnlijk inherent veranderd heeft. Wanneer we de stad, met al haar gsm-masten, verlaten ervaren we letterlijk een ander niveau van bewustzijn. De natuur en haar schoonheid kunnen, zeker in deze maatschappij, overweldigend zijn. Geef toe, denken we niet allemaal helderder na door de frisse bos- of berglucht?

Samen sporten
Waar je van sporten high kan worden, kan sporten in groep mogelijk tot een nog grotere vorm van euforie leiden. Uit een studie blijkt dat de pijngrenzen bij roeiers veel hoger lagen tijdens een groepstraining dan wanneer er apart getraind werd. Doordat pijn gelinkt wordt aan het vrijgeven van endorfines, gaven groepstrainingen bijgevolg een betere roes. Daarnaast zou een gezamenlijke overwinning en vooral het vieren ervan ervoor zorgen dat ons brein oxytocine vrijgeeft (het liefdeshormoon). Die stof werkt niet alleen aanstekelijk, maar versterkt zo ook het groepsgevoel.

Pikante voeding
Sommige mensen houden er vooral een trauma aan over, terwijl anderen 'meer' ervaren na die branderige hitte in de mond. Hoewel er geen harde bewijzen bestaan voor het feit dat pikante voeding bepaalde delen van de hersenen beïnvloedt, suggereren testen bij dieren wel dat capsaïcine (een van de hoofdcomponenten in pepers) beta-endorfines en adrenaline vrijmaakt. Het lijkt trouwens ook aannemelijk dat wanneer mensen zonder problemen voedsel eten waarvan hun mond en ingewanden letterlijk gaan branden, er een achterliggende reden voor moet zijn...

Seks
Vrijen zorgt voor een stortvloed aan endogene drugs, hormonen en neurotransmitters. Het lichaam geeft adrenaline en noradrenaline vrij, het hart klopt sneller dan normaal en de bloeddruk verhoogt. Bij een orgasme, wordt de bloedstroom getrakteerd op een bedwelmende cocktail van prolactine, oxytocine (tijd om te knuffelen), fenethylamine en dopamine. Voor mannen zou het brein bij de ejaculatie trouwens op dezelfde manier beïnvloed worden als dat van heroïnegebruikers.

Muziek
Krijg je letterlijk kippenvel van een bepaald nummer? Dan worden dezelfde delen van het brein geactiveerd die ook aan het euforisch gevoel door voeding, seks of drugs gelinkt worden. Onderzoekers veronderstellen dat bij de evolutie van de mens geleidelijk aan ook een mogelijkheid ontstond om via abstracte activiteiten 'genot' te ervaren. Hoewel het dan niet meer louter om overleven gaat, zorgt muziek wel voor sociaal contact en versterkt het de samenleving.

Extreme sporten
Zelfs al heb je er persoonlijk geen interessen in, de aantrekkingskracht is logisch. Extreme sporten plaatsen het menselijk lichaam in een uiterst stresserende situatie. Wanneer je van een rots of uit een vliegtuig springt, is ons brein er immers van overtuigd dat we wel eens zouden kunnen sterven. Het resultaat is een roes van krachtige hormonen en zorgt ervoor dat de hartslag versnelt en meer bloed naar de spieren en de hersenen wordt gepompt. Onze zintuigen staan op scherp en de tijd lijkt stil te staan. En dan is er nog het gevoel achteraf. Wanneer je terug met beide voeten op de grond staat, volgt een serene kalmte en verdwijnen alle zorgen in het niets met wat je juist gepresteerd hebt.

Humor
Uitbundig lachen is besmettelijk en de spierbewegingen die we erbij maken geven beta-endorfines vrij. Het vreemde aan lachen is dat het niet onder controle gehouden kan worden. Als iets grappig is, kan je niet anders dan lachen. En we hebben allemaal wel eens een lachsessie meegemaakt die na tien minuten meer op buikspieroefeningen gaat lijken en waarvan je gezicht pijn gaat doen. Het is krankzinnig, maar op een goede manier. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dertig procent van de wereldbevolking is te dik

Dertig procent van de wereldbevolking is te dik

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/4/12/20140529033856/media_xll_6781797.jpg

Uit een nieuw wereldwijd onderzoek blijkt dat bijna een derde van de wereldbevolking te dik is. Meer dan twee miljard mensen hebben overgewicht of lijden aan obesitas. Het onderzoek wordt vandaag gepubliceerd in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet.

In het Midden-Oosten en Noord-Afrika is ongeveer 60 procent van de mannen en 65 procent van de vouwen zwaarlijvig. De Verenigde staten omvat dan weer 13 procent van deze obese populatie, een percentage dat ongeveer overeenkomt met dat van Cina en India samen.  

"Het ziet er niet goed uit", zegt onderzoeker Christopher Murray van de universiteit in Washington, die samen met zijn collega's meer dan 1.700 studies over 188 landen tussen 1980 en 2013 bestudeerde. "Toen we ons realiseerden dat in geen enkel land een daling van het aantal obesitas-patiënten werd waargenomen, beseften we hoe moeilijk dit probleem is om aan te pakken."

Murray beweert dat er een sterke link is tussen inkomen en obesitas. Hoe rijker mensen worden, des te dikker ze worden. Met het overgewicht gaat ook vaak kanker gepaard.

Vorige week waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog voor obesitas bij kinderen. "Onze kinderen worden steeds dikker", aldus WHO-chef Margaret Chan. "Sommige delen in de wereld eten zich letterlijk dood."

Volgens obesitas-expert syed shah is het probleem de laatste twintig jaar vijf keer zo erg geworden. Technologie zou volgens hem één van de oorzaken kunnen zijn. "Jaren geleden moesten we een afstand wandelen wanneer we naar iemand wilden bellen", zegt hij. "Nu heeft iedereen een gsm. Modernisatie is niet goed voor onze gezondheid." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de minst aangename stad ter wereld is...

En de minst aangename stad ter wereld is...

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/0/0/20140528112728/media_xll_6780195.jpg

Barslechte hotels, onvriendelijke locals en weinig waar voor uw geld: de Russische hoofdstad Moskou is verkozen tot minst aangename stad ter wereld.

In een jaarlijkse enquète van TripAdvisor worden de grootste steden ter wereld door meer dan 54.000 deelnemers beoordeeld. De ervaringen van toeristen worden opgedeeld in zeven categorieën: algemene ervaring, gezinsvriendelijkheid, restaurants en winkels, locals, taxi's, prijs-kwaliteitverhouding en hotels. Moskou scoorde het slechtst in de laatste vijf categorieën. Mumbai in India werd voorlaatste, Punta Cana in de Dominicaanse Republiek op twee na laatste.

Tokio wordt door reizigers als aangenaamste stad ter wereld beschouwd, vooral dankzij de uiterst behulpzame inwoners. Andere steden die hoog scoorden waren Singapore, Rome en Dubai. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie- tot twaalfduizend Belgen lijden aan jongdementie

"Drie- tot twaalfduizend Belgen lijden aan jongdementie"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/5/8/20140521175541/media_xll_6759698.jpg

Het aantal mensen dat in ons land lijdt aan jongdementie - dat is dementie die optreedt voor de leeftijd van 65 - wordt geraamd op 3.000 tot 12.000. Voor Nederland schommelt de raming tussen 5.000 en 19.000. Dat staat te lezen in de publicatie "Dementie op jonge leeftijd" die vandaag voorgesteld werd tijdens een studiedag in Leuven. Op die studiedag werd ook de nieuwe Vlaams-Nederlandse website www.jongdementie.info gelanceerd.

Hoewel dementie op jonge leeftijd heel wat minder vaak voorkomt dan op oudere leeftijd, zijn de aantallen niet te verwaarlozen. "Jonge personen met dementie maken wellicht tussen 2 en 9 procent uit van het totale aantal dementen. Op basis van buitenlandse studies schatten we dat in België jaarlijks 600 à 700 patiënten de dementie op jonge leeftijd krijgen. Twee derde is ouder dan 55. Toch zijn ook gevallen bekend van kinderen en twintigers met dementie", aldus Annemie Janssens (ECD Vlaams-Brabant) en Rob Groot Zwaaftink (Alzheimer Nederland).

Tijdens de studiedag pleitte Jurn Verschraegen, directeur Expertisecentrum Dementie (ECD) Vlaanderen, voor een snellere diagnosestelling. "Tussen de eerste signalen en het stellen van de diagnose dementie verlopen momenteel gemiddeld zo'n 4,5 jaar. Een snellere diagnose maakt het mogelijk dat er sneller werk kan gemaakt van een geschikte opvang, wat tal van problemen voorkomt. In West-Vlaanderen is gestart met een opleiding die hulpverleners helpt bepaalde kenmerken sneller te detecteren. Ook drie hogescholen hebben plannen om die opleiding te gaan aanbieden", aldus Verschraegen.

"Het probleem is dat personen die op jonge leeftijd lijden aan dementie een gedragspatroon vertonen dat op bepaalde punten verschillend is met gewone dementie. Ze kunnen gaandeweg moeilijk op namen komen of voorwerpen benoemen, zonderen zich af, gaan zich excessief gedragen zoals veel roken of snoepen, maken zich sneller kwaad, kunnen hun eigen leven nog moeilijk organiseren,... Dit gedrag leidt tot problemen op het werk en in de familie", aldus Verschraegen.

Naast een snellere diagnose is er ook nood aan meer opvang. Momenteel zijn er verspreid over Vlaanderen al vijf centra uitgebouwd die residentiële en/of dagopvang aanbieden. In de provincie Antwerpen bijvoorbeeld bestaat een dergelijk centrum nog niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi bewijs: liefde overwint alzheimer

Mooi bewijs: liefde overwint alzheimer

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/13/0/20140528213807/media_xll_6781500.jpg

Melvyn Amrine, een gepensioneerde man die getroffen is door alzheimer, herinnert zich misschien niet alle details uit zijn leven even vlot, toch bewijst hij dat de liefde voor zijn vrouw stand blijft houden. Zo haalde hij op moederdag een boeket bloemen voor zijn geliefde, een traditie die hij al meer dan zestig jaar in eer houdt.

Op moederdag vonden twee Amerikaanse agenten de verdwaalde alzheimerpatiënt Melvyn op enkele kilometers van zijn huis. Zijn vrouw Doris had alarm geslagen dat haar man sinds enkele uren verdwenen was. Toen hij door de straten doolde, werd hij opgemerkt door twee agenten. Die waren echter verbaasd over hoe aandachtig de man was. "Vele alzheimerpatiënten lopen vaak doelloos rond. Melvyn wist daarentegen goed waarmee hij bezig was", vertellen de agenten.

Zo was de man even een wandeling gaan maken om bloemen voor zijn vrouw te halen. En hoewel hij niet meer weet of hij haar nu ten huwelijk heeft gevraagd, herinnerde hij zich wel dat het moederdag was. Ook wist hij nog goed dat hij zijn vrouw dan letterlijk in de bloemetjes zet. Iets wat dit jaar niet anders zou zijn, mede dankzij de agenten.

Toen zij Melvyn naar huis wilden brengen, protesteerde de oude man. Hij moest en zou naar de winkel gaan. De politiemannen toonden daarop hun gulle hart en gaven de man een lift. Ze gingen ook mee in de winkel om een mooi boeket te kopen en staken Melvyn zelfs wat geld toe wanneer bleek dat hij niet genoeg op zak had.

Eenmaal thuisgekomen was zijn vrouw natuurlijk erg blij dat hij goed en wel teruggekeerd was. "Toen hij de trappen opkwam en ik de rozen en de glimlach op zijn gezicht zag, smolt ik vanbinnen", vertelde ze. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvoerde baby binnen drie uur terug dankzij Facebook

Ontvoerde baby binnen drie uur terug dankzij Facebook

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/10/13/20140529071252/media_xll_6781633.jpg

Een pasgeboren baby die enkele uren na de geboorte uit een ziekenhuis in Canada werd ontvoerd, is met behulp van een razendsnelle Facebookactie binnen drie uur teruggevonden. Dat schrijft The Globe and Mail.

Een vrouw die zich als verpleegster had vermomd, kwam de pas 16 uur oude baby bij de moeder weghalen om het te wegen. Maar in plaats daarvan liep de onbekende vrouw met baby Victoria het ziekenhuis in Trois-Rivières in Quebec uit, de jonge ouders in wanhoop achterlatend.

Een oplettende voorbijganger, die vreemd opkeek toen hij het pasgeboren kindje zonder sokjes en mutsje over straat zag gaan, herinnerde zich het type auto waarin de baby werd vervoerd, waarna er een oproep op Facebook werd gedaan.

"Help ons onze dochter terug te vinden", zo schreef vader Simon Boisclair op zijn Facebookpagina. "Deel dit zo snel mogelijk."

Vier vrienden, allen rond de 20 jaar, zie zich thuis op de bank zaten te vervelen, zagen de oproep op Facebook en besloten op zoek te gaan. Toen een foto van de verdachte werd verspreid, dachten ze de vrouw te herkennen. Niet lang daarna vonden ze de auto min of meer toevallig voor het huis van de vrouw staan en belden ze de politie.

Drie uur nadat baby Victoria voor het laatst was gezien, lag ze weer bij de dolgelukkige moeder in haar armen. Haar 21-jarige kidnapper kon worden gearresteerd. (br.hln)


» Reageer (0)
28-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris De Burgh - The Head And The Heart


Chris De Burgh - The Head And The Heart

Klik op de foto om hem te beluisteren






Chris de Burgh, geboren als Christopher J. Davison (Buenos Aires, 15 oktober 1948) is een Ierse zanger.

Dankzij het werk van zijn vader heeft hij als kind een groot deel van de wereld gezien. Ten slotte is de familie in Ierland gaan wonen. Daar woont hij nu nog steeds, samen met zijn vrouw Dianne en hun drie kinderen, Rosanna (de Miss World van 2003), Hubie en Michael.

Tijdens zijn lange carrière als singer-songwriter heeft hij vele hits geschreven, waarvan The Lady In Red (1986) de bekendste is. Ook het album Into the light werd goed verkocht. Hij treedt regelmatig op, vooral in Duitsland, waar hij een grote schare trouwe fans heeft. Ook in Nederland speelt hij regelmatig voor volle zalen. Na de nieuwjaarsbrand in Volendam heeft hij daar een benefietconcert gegeven, waarvan ook een DVD is uitgebracht.

Zijn laatste CD is The Storyman, waarvan hij tijdens zijn laatste concert in Nederland (4 december 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam) veel nummers heeft gespeeld. In 2005 is een live-CD van het jubileum-concert van 6 november 2004 in Dortmund uitgekomen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Amedeo trouwt op 5 juli met Italiaanse journaliste

Prins Amedeo trouwt op 5 juli met Italiaanse journaliste

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/15/1/20140528174041/media_xll_6781111.jpg

Prins Amadeo zal op 5 juli in Rome in het huwelijksbootje treden met Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein. Dat bevestigde het paleis. Op 15 februari hadden ze al hun verloving bekendgemaakt.

'Lili' is een 26-jarige Italiaanse journaliste. Ze leerden elkaar in 2006 kennen tijdens hun studies in Londen. Momenteel wonen de twee in New York, maar binnenkort staat er naar verluidt een verhuis naar Brussel gepland.

De prins studeerde economie aan de London School of Economics, waarna hij een jaar in Chili bij een ngo ging werken. In 2009 trad hij in dienst als analist bij Deloitte in New York. Nog eens vier jaar later trok hij opnieuw naar de schoolbanken: aan de universiteit van Columbia wil hij volgende maand een MBA bekomen.

Elisabetta werkt als journaliste bij Bloomberg News in New York, waar ze de actualiteit over kunst en cultuur volgt. Ze schrijft artikels over tentoonstellingen en neemt interviews af van artiesten en personaliteiten uit de culturele wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nu? Moeders ontdekken drie jaar na geboorte dat baby's verwisseld werden

Wat nu? Moeders ontdekken drie jaar na geboorte dat baby's verwisseld werden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/11/9/20140528085256/media_xll_6779934.jpg

Ethisch dilemma in Zuid-Afrika, waar twee moeders ontdekten dat hun dochters bij de geboorte drie jaar geleden verwisseld werden. De tweestrijd? Eén moeder wil haar biologische dochter terug, terwijl de andere vrouw de peuter waar ze al bijna vier jaar voor zorgt, wil houden. De zaak werd aanhangig gemaakt voor de rechtbank. Die duidde een academisch centrum voor kinderrechten aan dat zich moet buigen over het heikele vraagstuk.

Beide moeders waren zich bijna vier jaar lang van geen kwaad bewust. Tot vorig jaar een van de vrouwen een DNA-test liet uitvoeren in een dispuut met haar ex-partner over alimentatiegeld. De proef zette de wereld van de vrouwen op z'n kop. Ze wees niet alleen uit dat de vader niet de vader was, maar ook dat de moeder geen bloedband had met het kind. "De ontdekking bezorgde mijn cliënte de shock van haar leven", vertelde de advocaat van de moeder aan Times Live.

Het hospitaal waar de vrouw in 2010 bevallen was, bevestigde de fout. Details over hoe de baby's aan de verkeerde personen konden worden meegegeven, zijn niet bekend en blijven mogelijk een mysterie, aldus de Zuid-Afrikaanse nieuwssite.

Eind vorig jaar ontmoetten de twee vrouwen elkaar voor het eerst. Ze maakten toen ook kennis met hun biologische dochter.

Hoe de toekomst er voor het viertal uitziet, is nog een raadsel. Beide moeders maken immers aanspraak op hetzelfde kind. Terwijl een moeder het kind dat ze al ruim drie jaar als haar bloedeigen dochter opvoedt, niet wil afstaan, wil de andere moeder afstand nemen van haar niet-biologische kind om haar echte dochter opnieuw in de armen te kunnen sluiten.

Omdat beide vrouwen het niet eens raakten over de precaire kwestie, wordt de zaak nu uitgevochten voor de rechtbank.

Die heeft een universitair centrum voor kinderrechten aangesteld dat zich moet buigen over het vraagstuk. In dat kader zijn de komende weken verschillende gesprekken met de ouders gepland. Ook goede bekenden van de kinderen zullen ondervraagd worden. Beide meisjes en moeders mogen zich ook verwachten aan "grondige en uitgebreide" klinische onderzoeken.

Dit trieste verhaal is jammer genoeg geen alleenstaand geval in Zuid-Afrika. In 1995 overkwam twee moeders hetzelfde. Zij ontdekten dat hun zonen bij de geboorte in 1989 verwisseld werden. Beide vrouwen kwamen toen overeen om de situatie te laten zoals ze was en voor hun niet-biologische kind te blijven zorgen. Van het hospitaal kregen ze een schadevergoeding van ruim 12.800 euro om de bezoeken aan hun echte zoon te kunnen betalen. De geldsom was ook ter compensatie van de geleden morele schade.

Een uitspraak in de huidige verwisselingszaak wordt over circa negentig dagen verwacht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugd van tegenwoordig is voorbeeldigste ooit

"Jeugd van tegenwoordig" is voorbeeldigste ooit

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/13/11/20140527202113/media_xll_6778661.jpg

Zowat elke generatie tieners heeft te kampen met vooroordelen die vaak beginnen met "De jeugd van tegenwoordig...". Nochtans blijkt uit een recent (monster)rapport van de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding dat het niet zo slecht gesteld is met de huidige generatie tieners. Het 511-pagina's tellende rapport over de stand van zaken lijkt vooral één ding duidelijk te maken: tieners zijn vandaag de dag voorbeeldiger dan ooit.

Tienerzwangerschappen op recordlaagte
Het aantal tienerzwangerschappen is de laatste decennia pijlsnel naar omlaag gegaan. Aanvullend onderzoek toont aan dat dit gepaard gaat met een drastische daling van het aantal abortussen.

Meer tieners vrijen veilig
De daling in het aantal tienerzwangerschappen kan gelinkt worden aan het feit dat meer tieners tegenwoordig voorbehoedsmiddelen gebruiken. Meer dan 30 procent van de Amerikaanse tieners tussen de 15 en 19 jaar gaven aan contraceptie te gebruiken, tegenover 24 procent in 1982 (het is een kleine terugval in vergelijking met 2002).

Tieners drinken minder
De verlokkingen van verboden middelen zoals alcohol (in de VS ligt de minimumleeftijd voor alcohol op 21 jaar) lijken minder aantrekkingskracht te hebben. Volgens de cijfers van de 'centers for disease control' (CDC) drinken steeds minderen 17- tot 18-jarigen alcohol, roken ze ook minder en gebruiken ze minder drugs dan hun leeftijdsgenoten van vorige generaties. Enkel het aantal marihuanagebruikers ging lichtjes omhoog.

En... jongeren sporten meer
Het CDC meet jammer genoeg niet hoe de tieners het doen in vergelijking met de federale richtlijnen (daarin wordt aangeraden minstens drie keer per week een uur te sporten). Ze keken wel naar de categorie 18- tot 24-jarigen, die het (steeds) beter doet dan andere leeftijdscategorieën van volwassenen. Terwijl in 2000 slechts 18,9 procent van de 18- tot 24-jarigen volgens de richtlijnen voldoende aan sport deed, was dit in 2012 29,7 procent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpenaars grootste cocaïnegebruikers van Europa

Antwerpenaars grootste cocaïnegebruikers van Europa

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/0/2/20140528123732/media_xll_6780467.jpg

Volgens een studie, gepubliceerd door Le Soir, wordt in het afvalwater van Antwerpen-Zuid de grootste concentratie benzoylecgonine gevonden van heel Europa. Benzoylecgonine is een metaboliet die vrijkomt nadat cocaïne door het lichaam is afgescheiden en dus een goede graadmeter voor het cocaïnegebruik van de Antwerpenaar.

Het cocaïnegebruik in Antwerpen staat met 837 miligram per dag per duizend mensen op de eerste plaats in Europa. Antwerpen laat zo steden als Londen (711 mg), Zürich (679 mg) en Amsterdam (393 mg) achter zich. Antwerpen voert ook de lijst van amfetamines aan met 185 mg per dag per duizend mensen.

42 steden in 21 verschillende landen werden door het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving ( EWDD) onder de loep genomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als... je surfers anoniem hun diepste geheim laat vertellen

Wat als... je surfers anoniem hun diepste geheim laat vertellen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/0/6/20140527162406/media_xll_6778206.jpg

Op Facebook en Twitter lijkt het leven van je vrienden een sprookje omdat ze alleen de meest indrukkwekkende en mooiste momenten uit hun leven delen. Instagram is een sociaalnetwerksite waarop mensen vooral pochen met hun strakke uiterlijk of chique levensstijl. Het ideale tegengif voor deze sites werd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië gelanceerd met de app Secret. Hier kunnen gebruikers, in alle anonimiteit, hun donkerste geheimen en meest gênante momenten op kwijt.

In de lengte van een tweet kunnen gebruikers hun geheimen anoniem aan de wereld toevertrouwen. De resultaten zijn eerlijk, schokkend en soms ronduit hilarisch. Op Secret kunnen mensen helemaal zichzelf zijn. De homepage van de site meldt: "We hebben Secret gestart zodat mensen alles kunnen delen wat ze denken zonder dat ze zich veroordeeld voelen door hun vrienden. De profielfoto's en namen worden verwijderd, de nadruk wordt zo volledig op de woorden en de gedeelde beelden gelegd. Zo zijn er geen remmingen voor mensen om zich in te houden."

Enkele maanden na de Amerikaanse lancering kent de app er al heel wat gebruikers. Vooral de it-specialisten die in Californië werken zijn er erg actief op. Via Secret kunnen Amerikanen de grootste geheimen uit de Silicon Valley te weten komen.

Straffe geheimen

- Ik zou normaal moeten trouwen deze week
- Ons eerste kind stierf bij de geboorte en nu zijn we weer zwanger. Ik wou dat ik hiervan kon genieten maar ik kan het niet.
- Ik heb gisterenavond mijn eerste paniekaanval gehad. Ik had nooit verwacht dat dit mij zou overkomen. Ik voelde me zo zwak en zielig omdat ik niet alles aankan, maar ik ben ook gelukkig dat ik met veel mensen kan praten die om me geven en in me geloven.
- Ik zou wel eens mensenvlees willen proberen, als maaltijd.

Grappige geheimen

- Soms draag ik met sportkleren wanneer ik naar buiten ga, zodat mensen denken dat ik ga sporten. Maar eigenlijk ga ik gewoon een taart kopen.
-Soms beeld ik me in dat mijn leven een televisieshow is en ik de ster ben. Ik zou alleen willen dat er knappere acteurs aangenomen worden als mijn dates.
- Ik druk altijd op de knop om de deuren van de lift te sluiten wanneer ik mensen in de verte zie aankomen. Ik weet dat jij dat ook doet.
- Ik heb mijn kind verboden een koekje te eten zodat ik het zelf kon opsmullen nadat het naar bed was gegaan.
- Als ik alleen ben in het metrostation wandel ik voor mijn onzichtbare fans als een lingeriemodel op de catwalk. (br.hln)


» Reageer (0)
27-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bill Haley - Rock Around the Clock

Bill Haley - Rock Around the Clock

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bill Haley (echte naam: William John Clifton Haley) (Highland Park (Michigan), 6 juli 1925 – Harlingen (Texas), 9 februari 1981) was een Amerikaanse rock-'n'-rollzanger. Hij is, samen met zijn groep Bill Haley & His Comets, vooral bekend van het nummer Rock around the Clock dat in 1956 werd uitgebracht.

Bill Haley werd als kind thuis omringd met muziek: zijn vader speelde banjo en zijn moeder speelde piano. In 1938 begon hij met optredentjes geven. Toen zong hij en speelde daar gitaar bij.

Op 22-jarige leeftijd trouwde hij met Dorothy Crowe. Op 12 april 1954 nam Bill Haley met zijn band The Comets in New York het nummer Rock around the clock op. Dit was het begin van de hele rock 'n’ roll-geschiedenis. Mede door de (dans)film Rock around the Clock uit 1956, waarin Haley's nummer was opgenomen, verspreidde de rock 'n' roll zich snel over de wereld.

De optredens van Bill Haley en zijn band in de jaren 1954 tot 1958 in Europa werden als sensationeel ervaren en leidden soms zelfs tot gewelddadigheden.

Bill Haley was in de jaren '70 verslaafd aan alcohol. Hij overleed in 1981 aan een hersentumor.

In februari 2006 werd door de International Astronomical Union ter gelegenheid van de 25ste herdenking van Haley's sterfdag een planetoïde naar hem vernoemd: 79896 Billhaley.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweekoppige schildpad viert tweede verjaardag

Tweekoppige schildpad viert tweede verjaardag

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/10/3/20140527182635/media_xll_6778488.jpg

Kianga, de tweekoppige landschildpad uit Wielsbeke, viert morgen haar tweede verjaardag. Toch wel bijzonder, want het was zeker niet evident dat het beestje zou overleven. Intussen weegt het 630 gram.

"Ze doet het zelfs bijna beter dan de broertjes of zusjes", zegt eigenaar Ronny Rijckoort. "Maar ze krijgt dan ook extra aandacht. Elke maand ga ik ermee naar de dierenkliniek in Merelbeke op controle."

En wat betekent de naam Kianga? "Afrikaans voor zonneschijn", weet eigenaar Ronny Rijckoort, die al 25 jaar schildpadden kweekt. De tweekoppige schildpad kwam in mei 2012 uit een van de eieren die zijn eigen moederschildpad had gelegd.

"De twee kopjes delen een lichaam, maar ze hebben wel elk een maag. "De slokdarm, die ze dus wel delen, splitst zich even in twee magen, en daarna monden die twee magen terug uit in hetzelfde darmstelsel. Een tweekoppige schildpad is best een zeldzaamheid, ik denk niet dat er nog ergens op de wereld een exemplaar rondloopt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els de Schepper wint humorprijs in Wallonië

Els de Schepper wint humorprijs in Wallonië

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/5/12/20140527081402/media_xll_6776562.jpg

Afgelopen weekend heeft Els de Schepper de eerste plaats behaald in de grootste Franstalige humorwedstrijd van Wallonië, het Festival International du Rire de Rochefort. Ze is de eerste niet-Franstalige die ooit zo'n prijs wint, aldus een persmededeling van het bureau voor podium- en mediaproducties Goedenavond.

Het Festival International du Rire is een jaarlijks festival dat in 1981 werd opgestart. De winnaar van het festival krijgt de titel "Poulain du Rire".

Na een doorgedreven selectieprocedure mochten uit 120 kandidaten acht gelukkigen aantreden op het hoofdpodium. De hele week stonden de kandidaten tegenover elkaar voor het publiek in kwart- en halve finales. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Els. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste Belg wordt 112 jaar

Oudste Belg wordt 112 jaar

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/fanny-godin-blaast-dinsdag-112-kaarsjes-uit-op-het-inzetfotootje-boven-is-ze-als-jonge-ballerina-te-zien-nbsp-nbsp-belga/p1/img-YWEwNWZkNjIvYXQvNjc2Njk2NC82NDB4NjQwL0ZU/6766964.jpeg

Ze wil het wekelijkse turnmoment in het rusthuis in Zoutleeuw voor geen haar missen, wandelt nog in haar eentje door de gangen en verslindt deze dagen een boek over de Eerste Wereldoorlog. Het is amper te geloven dat Fanny Godin dinsdag 112 jaar wordt. De vrouw met haar fiere, rechte houding mag zich al enkele jaren de oudste Belg noemen. Als ze er nog 186 dagen bij doet, wordt ze zelfs de oudste Belg ooit. "We zien wel of dat lukt", zegt dochter Claude. "Of ik ooit zelf 112 jaar oud wil worden? Oei nee, dank u." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.99-jarige vrouw krijgt na 75 jaar eindelijk diploma

99-jarige vrouw krijgt na 75 jaar eindelijk diploma

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/4/3/20140527001541/media_xll_6775983.jpg

Een 99-jarige vrouw uit het Amerikaanse Belfast kreeg na 75 jaar eindelijk haar diploma boekhouden in handen. Zo schrijft Daily Mail.

Jessie White ging in 1939 naar het Beal College. Ze studeerde er af als boekhoudster, maar kreeg nooit haar diploma in handen omwille van een onbetaalde schoolrekening van 5 dollar (ruim 3 euro).

Een vriendin van de bejaarde vrouw belde de huidige directeur van de school, Alan Stehle, op en vertelde hem het verhaal. De directeur betaalde de rekening van 5 dollar en organiseerde een kleine afstudeerceremonie voor White. "Nu kan ze haar studies officieel afronden", zegt hij. "Het is net alsof je een race hebt gewonnen, maar nooit een trofee hebt gekregen."

De vrouw, die als baby polio kreeg, loopt al heel haar leven slecht. Met een studie boekhouden wilde ze zichzelf onderhouden. Nu ze na 75 jaar eindelijk haar diploma heeft gekregen, heeft ze het gevoel dat "haar leven compleet is". (br.hln)


» Reageer (0)
26-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Never Think- Robert Pattinson

Never Think- Robert Pattinson

Klik op de foto om hem te beluisteren

Robert Thomas "Rob" Pattinson (Londen, 13 mei 1986) is een Engels acteur en muzikant. Dit laatste onder het pseudoniem Bobby Dupea. Pattinson begon zijn carrière in het theater en maakte in 2004 zijn filmdebuut. Hij kreeg meer aandacht toen hij de rol van Carlo Kannewasser kreeg in Harry Potter and the Goblet of Fire (2005).

Pattinson werd geboren in een privéziekenhuis in Barnes in Engeland. Zijn moeder werkte bij een modellenbureau en zijn vader importeerde auto's uit de Verenigde Staten. Hij heeft twee oudere zussen, Lizzy en Victoria Pattinson; Lizzy is zangeres bij de band Aurora en Victoria werkt op een reclameafdeling. Pattinson kwam in aanraking met de filmwereld door de Barnes Theatre Company. Na wat backstage-ervaringen nam hij enkele rollen aan, onder meer in een amateurversie van Macbeth in de Old Sorting Office Arts Centre, en ging hij op zoek naar professionele rollen.

Pattinson had wat bijrollen in de televisiefilm Ring of the Nibelungs in 2004 en in Vanity Fair, maar zijn scènes daarin werden later verwijderd en de film kwam alleen uit op dvd. In mei 2005 zou hij verschijnen bij de Engelse première van The Woman Before in de Royal Court Theatre, maar hij werd kort daarvoor ontslagen en vervangen door Tom Riley.

Later dat jaar speelde hij Carlo Kannewasser in Harry Potter en de Vuurbeker. Al snel werd hij dat jaar door Times Online benoemd tot British Star of Tomorrow, en hij werd tevens de opvolger van Jude Law genoemd.

Als model verscheen Pattinson in de advertentiecampagne voor Hacketts herfstcollectie van 2007, en hij speelde Edward Cullen in de film Twilight uit 2008, gebaseerd op Stephenie Meyers bestseller met dezelfde titel. Meer dan 3000 mensen hadden voor de film auditie gedaan.[bron?] Volgens het Amerikaanse tijdschrift TV Guide was hij eerst nogal bezorgd geweest over zijn auditie voor de rol, omdat hij niet wist of hij de verwachte "perfectie" van zijn rol kon neerzetten.

Pattinson had ook een rol in de film Little Ashes uit 2008, waarin hij Salvador Dalí speelde. Hij had ook een grote rol in How to Be, een Britse komedie, en in de korte film The Summerhouse.

Begin augustus 2009 werd Pattinson door het blad Glamour uitverkozen tot meest sexy man ter wereld. Hij was Brad Pitt en Johnny Depp voor.

Op 26 mei 2010 won Pattinson de National Movie Award for Best Peformance of the Year.

Op 6 juni 2010 won Pattinson de MTV Movie Award voor beste mannelijke acteur, beste wereldster en beste kus (samen met Kristen Stewart). Hij kreeg ook een prijs voor beste dramafilm met Water for Elephants bij de People Choice Awards.

Pattinson heeft sinds 2009 een relatie met Kristen Stewart. In 2012 zijn ze even uit elkaar geweest.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op tien Nederlandse mannen scheren schaamhaar

Vier op tien Nederlandse mannen scheren schaamhaar

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/13/6/20140526104216/media_xll_6773901.jpg

Uit een rondvraag bij 1.000 Nederlandse mannen blijkt dat gemiddeld 40 procent zijn schaamstreek onthaart. De grootste drijfveren zijn hygiëne en estethiek.

Ook het haar onder de oksels en op de borst moet er bij respectievelijk 24 en 15 procent van onze mannelijke noorderburen aan geloven. Toch denken duidelijk niet alle heren daar zo over. Voor ruim een kwart is het wegscheren van lichaamshaar absoluut taboe omdat het hun mannelijkheid zou schaden.

Wat het scheren zelf betreft, gebruikt bijna 40 procent hetzelfde mesje voor gezicht en lichaam. Voor 45 procent is dit echter ondenkbaar.

Benieuwd wat Belgische mannen (en vrouwen) hierover denken... (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!