Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustave Franciscus De Smet 1877 - 1943 was een Vlaams kunstschilder

Gustave De Smet  1877 - 1943 was een Vlaams kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/GustavedeSmet.jpg?t=1283690297



Gustave Franciscus De Smet (Gent, 21 januari 1877 – Deurle, 8 oktober 1943) was een Vlaams kunstschilder. Samen met Constant Permeke en Frits Van den Berghe behoort hij tot de grote drie van het Vlaamse Expressionisme. Hij signeerde zijn werken vaak met Gust. De Smet.

Zij vormden, voor en na de Eerste Wereldoorlog, de tweede kunstenaarsgroep van de Latemse Scholen, aan de Leie te Sint-Martens-Latem. Gustave De Smet was, in deze groep, wel de kunstenaar die het langst onder kubistische invloed werkte. Hij werd de schilder van het Vlaamse vrolijke leven, in sereen sterke composities.

De Smet werd geboren als zoon van de huisschilder-decorateur en fotograaf Jules De Smet. Gustave had een 4 jaar jongere broer, de impressionistische Léon De Smet. Beiden volgden de Gentse Academie. Terwijl Gustave eerder onregelmatig volgde, was Léon een schitterend student.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/GustavedeSmet1.jpg?t=1283690340

Een impressionistisch stilleven van Gustave De Smet is aan een recordprijs van 148.100euro verkocht.




De Smet trouwde in 1898 met Gusta Van Hoorebeke en bleef in Gent wonen. Eerst in 1908 volgde hij zijn broer Léon naar Sint-Martens-Latem. Daar ging hun aandacht eerder uit naar het impressionistische luminisme van Emile Claus, die in het nabijgelegen Astene verbleef, in zijn villa Zonneschijn. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, week Gustave met zijn gezin en zijn vriend Frits Van den Berghe uit naar Nederland. Van 1914 tot 1922 verbleven zij te Amsterdam, te Hilversum, te Laren en te Blaricum. In Nederland leerde hij zowel het Duitse als het Hollandse expressionisme kennen, waarbij de Franse schilder Henri Le Fauconnier een voortrekkersrol speelde. Dit betekende het grote keerpunt in zijn kunst.

In 1922 keerde hij naar België terug, om samen met Frits Van den Berghe bij Permeke in te trekken, te Oostende. Toen had hij toch al de Sélection-beweging op gang gebracht, met de Brusselse kunstkenners André de Ridder en P.G. Van Hecke. Na enige maanden trok hij weer naar zijn Leiestreek en in 1923 ging hij in Bachte-Maria-Leerne wonen en daarna in Afsnee, om zich tenslotte in 1927 in Deurle te vestigen.

Zijn expressionisme, met de eigen kubistische inslag, had op dat moment een hoogtepunt bereikt, met zijn circus- en kermistaferelen, zijn accordeonspelers en zijn evocaties van dorp en huis, doordrenkt van zijn specifiek coloriet. Op dat ogenblik stond zijn expressieve kracht mijlenver van de visie van zijn broer Léon.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/huis--Gustaafdesmet.jpg?t=1283690483

Het voormalige woning en werkruimte van Gust De Smet, er is nu een klein museum ondergebracht. Je ziet er werken van Gust De Smet uit de periode 1915 tot aan zijn dood (1943).



De Smet overleed op 66-jarige leeftijd te Deurle. In reactie op De Smets dood zei Permeke: "Hij was nooit klein." De Smets woonhuis wordt bewaard als lokaal museum.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4.000 roodharigen samen in Breda

4.000 roodharigen samen in Breda



In het Nederlandse Breda zijn dit weekeinde meer dan 4.000 roodharigen van over de hele wereld samengekomen. De vijfde editie deed het daarmee beter dan de vorige uitgaven.


Vandaag beleefde het evenement een hoogtepunt met de traditionele groepsfoto op de Markt in de stad. Verder waren er lezingen over de wetenschappelijke betekenis die aan rood haar wordt toegekend, een modeshow voor roodharigen en een expositie van werk van jonge kunstenaars in de Grote Kerk.




 
De initiator van het evenement, kunstschilder Bart Rouwenhorst, was zeer te spreken over het verloop van de dag. "Ik ben hier ooit mee begonnen als een kleinschalig kunstproject, het is fantastisch om dit evenement nog elk jaar groter te zien worden".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de babyborrel: het geslachtsfeest

Na de babyborrel: het geslachtsfeest


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/7/6/9/media_xl_3856779.jpg?20100903144408



Het regent babyfeesten: een feest om een zwangerschap aan te kondigen, een feest om de moeder te overladen met geschenken én nu nog een feest waarop het geslacht van de baby plechtig wordt aangekondigd. Nergens anders dan in de Verenigde Staten een trend, of wat dacht u.


Om het geheel een beetje spannender te maken weten soms ook de aanstaande ouders nog niet wat het geslacht van de baby is. Het hoogtepunt van het feest is dan ook wanneer De Envelop wordt opengemaakt en het geslacht, voor de zekerheid geschreven op de achterkant van een echografie, wordt voorgelezen voor de verzamelde vrienden en familie.


Wie dan teleurgesteld is over het geslacht van de baby, heeft geen tijd om bij te komen. Felicitaties, (goed bedoeld) advies, aanbiedingen voor tweedehandskledij en gefluisterde geheimen komen jouw richting uit.



 


Anderen pakken het anders aan, en schakelen een vertrouwenspersoon in die een plaatselijke bakker het geslacht laat verbergen in de taart die niet weg te denken is van Amerikaanse feestjes.

Sommige ouders weten het wel, en verstoppen hints in zelfgebakken cupcakes of zakjes met popcorn.


Britse sites als The Guardian berichtten over de trend, met als onderliggende boodschap: "Laten we voor een keer de Amerikaanse vrienden niet na-apen, en deze trend aan ons voorbij laten gaan." Eerlijk gezegd: dat lijkt ons geen slecht idee. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden Japanse scholen zetten walvissenvlees op menu

Duizenden Japanse scholen zetten walvissenvlees op menu



In Japan hebben duizenden schoolkantines walvissenvlees op het menu staan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Japanse persagentschap Kyodo News. Nochtans geldt er een internationaal verbod op de commerciële walvisvangst.

Van de 30.000 basisscholen en colleges in Japan hebben er zo'n 5.300 hun leerlingen minstens een keer walvissenvlees voorgeschoteld in de periode van april 2009 tot maart 2010.

In de jaren '60 en '70 werd walvissenvlees erg vaak gegeten in Japan, maar sinds het verbod op commerciële walvisvangst en een daling in het aanbod was het langzaamaan van het menu verdwenen. Nu Japan zijn walvisvangst weer opgedreven heeft, maakt het vlees een comeback in de schoolkantines.

Eeuwenoude traditie
Het Japanse Onderzoeksinstituut voor de walvisachtige, dat de walvisvangst voor wetenschappelijke doeleinden controleert, verkoopt walvissenvlees aan de gemeenten, die daarmee de schoolkantines bevoorraden, aan een derde van de marktprijs, weet het Japanse persagentschap.

Het internationale moratorium op walvisvangst geldt alleen voor commerciële doeleinden. Japan gaat onder het mom van wetenschappelijk onderzoek gewoon door met de jacht op de zeezoogdieren, maar het vlees wordt uiteindelijk doorverkocht aan winkels en restaurants.

Volgens de Japanse autoriteiten heeft het land recht op de walvissenjacht omdat het gaat om een eeuwenoude traditie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware overstromingen in Zuid-Australië: noodtoestand afgekondigd in Melbourne

Zware overstromingen in Zuid-Australië: noodtoestand afgekondigd in Melbourne


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/1/16/0/media_xl_3858540.jpg?20100905104210



Zuid-Australië is getroffen door de zwaarste overstromingen in vijftien jaar. De watersnood werd officieel uitgeroepen tot ramp. De schade wordt voorlopig geraamd op meer dan tien miljoen Australische dollar. In Melbourne, de hoofdstad van de deelstaat Victoria werd de noodtoestand afgekondigd. Meer dan 250 huizen zijn er ondergelopen en ruim veertigduizend gezinnen zitten er zonder elektriciteit. Het ergste is nog niet voorbij. De overstromingen kunnen nog dagen aanhouden. Vooral de regionale steden Shepparton en Horsham lopen nog gevaar.

Honderden gezinnen houden de adem in. De oevers van de grootste rivieren in Vicotria staan immers op het punt te bezwijken door de aanhoudende regens in het noordelijk en westelijk deel van de staat. Inwoners wordt gevraagd om flessen drinkwater te gebruiken en water te koken.

"Ergste moet nog komen"
De Verzekeringsraad van Australië heeft de overstromingen officieel erkend als ramp en rekent voor dat de schade minstens tien miljoen Australische dollar (7,1 miljoen euro) zal bedragen. Premier John Brumby van Victoria waarschuwt de inwoners. "Er wordt nog meer regen verwacht voor woensdag en donderdag. Ik vrees dat het ergste nog moet komen. Intussen zijn 250 huizen ondergelopen en dat aantal zal alleen maar toenemen", voorspelt Brumby. "De overstromingen zijn een verschrikkelijke gebeurtenis en het zal weken duren voor alles opgekuist is".

Intussen zitten ook 40.000 gezinnen zonder stroom. Honderdvijftig extra agenten zijn naar de zwaarst getroffen gebieden gestuurd om hulp te bieden, net als vijftig soldaten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA-capsule moet Chileense mijnwerkers bovenhalen

NASA-capsule moet Chileense mijnwerkers bovenhalen




De Chileense marine heeft de capsule onthuld die de 33 mijnwerkers zal bovenhalen die nu al bijna een maand geblokkeerd zitten in een mijn op 700 meter diepte.
 
De capsule moet voorzien zijn van zuurstof, licht, een communicatiesysteem, een videosysteem, en een zitplaats om personen naar de oppervlakte te brengen, legde een marinecommandant uit. De capsule wordt ook uitgerust met een veiligheidsmechanisme waardoor de mijnwerkers zich kunnen bevrijden en terug naar beneden kruipen als de capsule halfweg zou blokkeren. De verplaatsing naar de oppervlakte zou tot een uur per mijnwerker duren.
 
De capsule zal naar beneden gelaten worden via een doorgang van ongeveer 70 cm diameter. Maandag begonnen de graafwerken voor die doorgang, die tot vier maanden kunnen duren.
 
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is inmiddels aangekomen bij de mijn om de opgesloten mijnwerkers bij te staan in het overleven op een kleine oppervlakte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steven Tyler & Willie Nelson - Once is enough

Willie Nelson & Steven Tyler - Once is enough

Klik op de foto om hun te beluisteren






Willie Nelson



William Hugh ("Willie") Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.


Nelson en zijn zus Bobbie Lee werden, nadat hun vader overleden en hun moeder weggelopen was, door hun grootouders opgevoed. Nelson kreeg vanaf zijn zesde jaar muziekles via een schriftelijke cursus. Hij leerde gitaarspelen, zijn zus speelde piano. Tijdens hun middelbareschooltijd leerde Bobbie Bud Fletcher kennen, een violist, en zowel Willie als Bobbie gingen deel uit maken van Fletchers muziekgezelschap "The Bohemian Fiddlers".

Na zijn eindexamen moest Nelson in dienst, en hij ging bij de luchtmacht. Hij verliet de luchtmacht echter al snel in verband met rugklachten. Na zijn korte diensttijd ging Nelson een jaar naar de universiteit maar hield ook dat voor gezien. Uiteindelijk werd hij diskjockey bij een country radiozender in Fort Worth, Texas. Ook zong hij af en toe country liedjes in de plaatselijke cafés. In 1956 verhuisde hij naar Vancouver, Washington en begon zijn muzikale carrière vorm te krijgen. Hij nam een nummer van Leon Payne op ("Lumberjack"). De single verkocht redelijk maar brak niet echt door. Nelson bleef dj-werk doen en zong regelmatig in clubs en cafés. Hij schreef een liedje ("Family Bible") en verkocht dat voor vijftig dollar, en dat nummer werd een hit voor Claude Grey in 1960. Het werd naderhand ook door veel artiesten gecoverd en wordt door velen beschouwd als een gospel klassieker.

Nelson is vier keer getrouwd geweest en heeft acht kinderen. Uit zijn eerste huwelijk met Martha Matthews heeft hij drie kinderen - Lana, Susie en Billy (overleden in 1991. Nelson scheidde van Matthews in 1962. Van 1963 tot 1971 was hij getrouwd met Shirley Collie. Dit huwelijk bleef kinderloos. In 1971 trouwde hij met Connie Koepke. Zij kreeg twee dochters, Paula Carlene en Amy. Het paar scheidde in 1988. Sinds 1991 is Nelson getrouwd met Annie D'Angelo. Ze hebben twee zoons, Lukas Autry en Jacob Micah.



Steven Tyler


Steven Victor Tallarico (26 maart 1948, Yonkers, Verenigde Staten), beter bekend als Steven Tyler, is de zanger van de rockband Aerosmith.

Bekende eigenschappen van Tyler zijn z'n brede mond (iets wat hij met collega-rockartiest Mick Jagger gemeen heeft) en het sjaaltje dat vaak aan zijn microfoonstandaard hangt.

Steven heeft 3 dochters en 1 zoon. Zijn oudste dochter is de bekende actrice Liv Tyler. Aanvankelijk dacht Liv Tyler dat Todd Rundgren haar vader was, omdat deze haar had opgevoed. Uiteindelijk kon de fysieke gelijkenis niet meer als toevallig worden afgedaan. Zijn andere kinderen heten Mia, Chelsea & Taj.

Vanwege hun inname van stimulerende middelen werden Tyler en Aerosmith-gitarist Joe Perry ook wel de Toxic Twins genoemd, de 'Giftige Tweeling'.

Tyler viel begin augustus 2009 van het podium na een optreden in South Dakota. Hij moest naar het ziekenhuis, maar hij zou geen blijvend letsel aan de val overhouden.

Na een paar dagen onzekerheid kondigde Joe Perry in november 2009 aan dat Steven Tyler stopte met Aerosmith om een solo carrière op te starten.

Een dag later kondigde Steven Tyler aan dat hij niet van plan was Aerosmith te verlaten. Hij doet zelfs mee met het project van Joe Perry




» Reageer (0)
04-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'post-vakantieblues' en wat je er aan kan doen

De 'post-vakantieblues' en wat je er aan kan doen



Ruim acht op de tien personen heeft last van de post-vakantieblues. Terugkeren naar huis en naar het werk geeft hen een depressief gevoel. De overgang van zon en 35 graden naar grijs en 15 graden, de start van een nieuw jaar vol ochtendstress, files en deadlines en het achterlaten van zwembad en cocktails of pure natuur is voor velen genoeg om een slecht humeur te krijgen.

De kans op de post-vakantieblues werd zelfs in een soort formule gegoten: jobtevredenheid plus relatie met de collega's, vermenigvuldigd met de mogelijkheid om te ontspannen.

6 uur na thuiskomst
Voor sommigen begint die stemming nog voor ze terug thuis zijn of zelfs voor ze op het vliegtuig stappen. De laatste dagen van hun vakantie kunnen ze minder genieten omdat ze al bezig zijn met de terugkeer. Gemiddeld duurt het echter 6,21 uur na het landen van het vliegtuig of het parkeren van de wagen voor de blues toeslaat.

Kantoorpolitiek
Maar bij de terugkeer naar het werk wordt het pas echt duidelijk. Eén op negen neemt na een vakantie nog een dag ziekteverlof gewoon omdat ze het niet aankunnen. Drie op vier heeft binnen de week na de vakantie alweer evenveel stress als voor ze vertrokken.

Dat heeft veel te maken met de zogenaamde 'kantoorpolitiek'. Terugkeer na een vakantie doet je de kleine kantjes van de collega's, het onderlinge gesmoes en alles wat er misloopt weer duidelijker zien.

Relaties
Ook relaties lijden onder de terugkeer van een vakantie. Soms omdat tijdens de vakantie pijnlijk duidelijk werd hoe slecht de verhouding is, soms omdat de terugkeer naar de realiteit voor onenigheid zorgt.

Bikini of nieuwe vakantie?
Hoe kan je deze post-vakantieblues nu aanpakken? Daarover bestaat op zijn zachtst gezegd nogal wat onenigheid. Sommigen raden aan om een bikini aan te trekken onder je werkkleren, anderen supporteren voor een siesta of voor luchtverfrissers met vakantiegeuren.

Al lijkt de beste manier nog: een nieuwe vakantie of een weekendje weg boeken. Uit recent onderzoek kwam naar voren dat mensen gelukkiger zijn in de acht weken voor de vakantie dan tijdens de vakantie zelf. Deze is immers vaak niet altijd zoals je had verwacht. Maar die nieuwe vakantie die je in gedachten hebt... die is nog perfect!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrieven duiken weer op na 66 jaar

Liefdesbrieven duiken weer op na 66 jaar


http://img691.imageshack.us/img691/5561/oudeliefdesbrieven.jpg



Meer dan 66 jaar nadat ze elkaar leerden kennen, heeft een echtpaar uit Groot-Brittannië opnieuw de hand kunnen leggen op zijn lang verloren gewaande liefdesbrieven.

De nu 81-jarige Winnie en haar grote liefde Eric Pashley waren tijdens de Tweede Wereldoorlog op mekaar verliefd geworden. Ze werkten indertijd allebei op een landgoed in het graafschap Nottinghamshire - hij als tuinman, zij als dienstmeisje. Eric verzamelde de brieven in een doos die hij in het tuinhuis bewaarde. Toen hij als soldaat naar Duitsland moest vertrekken, verloor hij de brieven uit het oog.
 
Hotel
Het herenhuis van weleer is intussen een hotel geworden. Zowat een maand terug trof een personeelslid de doos aan en ontdekte er de brieven in, die meestal met een lange lijn met het woord 'Kus' eindigden. Het management ging op zoek naar het verliefde stel, met succes. Het duo werd uitgenodigd voor een luxe-weekend in het hotel.
 
De Pashleys zijn intussen 61 jaar getrouwd en hebben vijf kinderen, elf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter Janssen laatste werk is klaar: wonderpil tegen aids

Dokter Janssen laatste werk is klaar: wonderpil tegen aids



http://img827.imageshack.us/img827/4417/drpauljanssen.jpg


Het laatste medicijn van Paul Janssen, de stichter van Janssen Pharmaceutica, is zeven jaar na zijn dood klaar. Het is een zeer krachtig aidspilletje. Janssen noemde het zijn wereldkampioen. Dat berichten de Coreliokranten.

Het zusterbedrijf van Janssen Pharmaceutica, Tibotec, heeft het nieuw aidsgeneesmiddel klaar. Het moet nog wel een naam krijgen. Het is nu bekend als TMC278.
 
Het was de droom van Janssen om een medicijn te ontwikkelen voor zogenaamde naïeve patiënten, zegt Paul Stoffels, die bij het Amerikaanse farmaconcern Johnson & Johnson, moederbedrijf van zowel Janssen Pharmaceutica als Tibotec, verantwoordelijk is voor het geneesmiddelenonderzoek.
 
"Dat zijn patiënten die nog nooit een aidsremmer hebben geslikt. En om de behandeling van deze patiënten zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken, moest het gaan om een middel dat slechts één keer per dag genomen moest worden, dat heel makkelijk ingeslikt kon worden en dat bovendien zonder nevenwerkingen meteen het aidsvirus op een krachtige manier kon aanvallen."
 
Grote stap
Stoffels zegt dat met TMC278 een zeer grote stap wordt gezet om de levensduur van de zogenaamde naïeve patiënten zodanig te verlengen dat die in de buurt komt van de gemiddelde levensduur. Stoffels vindt het cruciaal dat het ook voorgeschreven kan worden aan zwangere vrouwen.
 
De verwachting is dat TMC278 na het verkrijgen van een verkoopvergunning van de Europese gezondheidsautoriteit Emea in de herfst van volgend jaar verkrijgbaar zal zijn in Europa. Met TMC278 kan ook de aidsbestrijding in de ontwikkelingslanden en vooral Afrika een hele stap vooruit zetten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banaan is het nieuwste beauty-ingrediënt

Banaan is het nieuwste beauty-ingrediënt



Banaan wordt steeds vaker aangetroffen in beautyproducten. Dat is te wijten aan de 'groene cosmeticatrend', waarbij liefst biologische fruit en groenten in producten worden verwerkt, zo schrijft de Nederlandse cosmeticasite cosmopinie.

In de beautywereld wordt banaan voorlopig vooral verwerkt in shampoo en conditioners omdat het het haar doet glanzen.  Het bevat ook vele antioxidanten, enzymen en vitamine A, B6, B12 en C. de antibacteriële werking zorgt ervoor dat het ook in gezichtsmaskers tegen puistjes wordt verwerkt.

Een bijkomend voordeel is dat banaan niet irriterend is voor de huid, en dit in tegenstelling tot eerder zure vruchten zoals sinaasappel, pompelmoes of citroen.  Daarom kan banaan ook in pure vorm op de huid worden gebruikt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mungo Jerry - In The Summertime

Mungo Jerry - In The Summertime

Klik op de foto om ze te beluisteren






Mungo Jerry is de naam van een Engelse popgroep, die vooral in de vroege jaren 70 succes had. Hierna zijn ze nog jaren actief geweest, met een steeds veranderende line-up, maar met Ray Dorset altijd als voorman. Ze zijn vooral bekend door hun hits "In the Summertime", "Lady Rose" en "Alright alright alright".




» Reageer (0)
03-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.C&A en H&M buiten Indiase textielmeisjes uit

"C&A en H&M buiten Indiase textielmeisjes uit"



Indiase textielarbeiders worden uitgebuit voor C&A en H&M. Een onderzoek van de Nederlandse Volkskrant bewijst dat de modewarenhuizen een deel van hun collectie laten produceren in een textielfabriek in India die vrouwen en meisjes uitbuit.

De ongeveer negenduizend arbeidsters in de fabriek in de deelstaat Tamilnadu zitten min of meer opgesloten op het fabrieksterrein, hebben geen contract en krijgen niet meteen al hun geld. Volgens de krant, die de fabriek KPR Mills heeft bezocht, beweert het bedrijf dat alle werkneemsters minimaal 16 jaar zijn.

Een kwart van hun loon wordt ingehouden en ongevraagd gespaard om als bruidschat te dienen. Ze kunnen het pas krijgen als ze drie jaar bij KPR werken. In de fabriek wordt kleding gemaakt met zowel het logo van H&M als dat van C&A.

Reacties
H&M bevestigt dat er vorig jaar en in augustus dit jaar kleding bij het bedrijf werd besteld. Het ging om poloshirts en kinderleggings. Vorig jaar werd de samenwerking aanvankelijk stilgelegd vanwege de werkomstandigheden bij het bedrijf, maar later weer hervat toen zou blijken dat die waren verbeterd.

Geconfronteerd met de bevindingen, kondigt H&M aan opnieuw poolshoogte te gaan nemen in India. Mogelijk wordt de productie dan stilgelegd. C&A laat weten de banden met het bedrijf zo snel mogelijk te verbreken.

De kledingwinkel beweert niet op de hoogte te zijn van het KPR contact en dacht zaken te doen met een dochteronderneming, Quantum Knits.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dertigste Gordel mogelijk laatste

Dertigste Gordel mogelijk laatste


http://img834.imageshack.us/img834/4853/degordel.jpg


De kans bestaat dat de dertigste Gordel die zondag plaatsvindt, meteen ook de laatste wordt. "Als er een globaal communautair akkoord komt, hoeft het voor mij niet meer", zegt Carla Galle, administrateur generaal bij het organiserende Bloso.

Met andere woorden: als de politieke onderhandelaars in hun opzet slagen, betekent dat waarschijnlijk het einde van de jaarlijkse fiets- en wandelhappening in de Vlaamse rand rond Brussel, met gemiddeld 80.000 deelnemers. "Zeker, de Gordel is ook een puur sportief gebeuren en een gezinshappening met muziek. Maar hij is ook onlosmakelijk verbonden met het Vlaamse engagement in de randgemeenten", zegt Galle. "Als de politieke partijen een akkoord bereiken, is het niet aan een sportadministratie als Bloso daar nog verder actie rond te voeren. Dan zou het ook niet meer dat unieke evenement zijn."
 
De baas van Bloso ziet niet meteen anderen in staat om de organisatie over te nemen. "We hebben het al die jaren in goede banen kunnen leiden. Dat is niet niks." Een en ander belooft tot pittige discussies te zullen leiden. Eric Van Rompuy (CD&V) bijvoorbeeld vindt dat de Gordel moet blijven bestaan. En Anne Sobrie, schepen in Sint-Genesius-Rode, meent dat het Vlaamse karakter van de rand blijvende ondersteuning uit de rest van Vlaanderen verdient.

Massa volk
Zondag wordt meer volk verwacht dan de 68.000 deelnemers van vorig jaar. "Precieze cijfers zijn er niet, maar we hebben de indruk dat de voorinschrijvingen beter lopen. Op tal van plaatsen waar kan worden ingeschreven moeten we extra kaarten leveren. De weersvoorspellingen en het programma zijn ook beter dan vorig jaar. De mensen beseffen bovendien dat het misschien de laatste keer zal zijn dat De Gordel georganiseerd wordt", aldus Luk Peirlinck (Bloso).
 
Het programma van de 30ste editie omvat meer dan 800 Gordelkilometers gespreid over 28 fiets- en wandeltochten die vertrekken vanuit de klassieke gordeltrefpunten Sint-Genesius-Rode, Overijse, Zaventem en Dilbeek. Er staan ook concerten op het programma van Helmut Lotti, Natalia, Raymond van het Groenewoud en De Kreuners.
 
Naar aanleiding van deze feesteditie fabriceerde een kweker uit Laakdal een nieuwe lichtmauve roosvariëteit die hij Rosa 'De Gordel' noemde. Bloso bracht tevens het boek '30 jaar gewogen en bewogen. Geschiedenis van de Gordel' uit. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier en champagne van 200 jaar oud gevonden in scheepswrak

Bier en champagne van 200 jaar oud gevonden in scheepswrak in Baltische Zee



Duikers hebben uit een scheepswrak van vermoedelijk zo'n 200 jaar oud enkele flesjes bier geborgen. Het wrak ligt in de Baltische Zee. Eerder deze zomer werden al enkele tientallen flessen champagne aangetroffen. Dat heeft de regering van de semi-autonome Aland-eilandengroep, die tussen Finland en Zweden ligt, laten weten.






De regering meent dat het om het oudst bewaarde bier ter wereld gaat. Het werd woensdag ontdekt tijdens de laatste bergingsoperatie, toen er een flesje brak. De inhoud van de flesjes was tot dan onbekend. Eerder deze zomer werden in het scheepswrak al zo'n 70 flessen champagne ontdekt. Tests hebben intussen uitgewezen dat de godendrank haar kwaliteiten behouden heeft.

De verwachting is dat elke fles tienduizenden dollars waard is. Naar de waarde van het bier is het nog gissen. Experts gaan ervan uit dat het schip van het begin van de jaren 1800 dateert. Aland is een Finse eilandengroep met verregaande autonomie. De mensen spreken er Zweeds.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse jeugd blijft weer langer maagd

Duitse jeugd blijft weer langer maagd



Het lijkt erop dat Duitse tieners iets langer wachten voor ze seks hebben. Uit recente overheidscijfers blijkt namelijk dat ze minder seks hebben dan leeftijdsgenoten vijf jaar geleden. Tegelijk zijn ze voorzichtiger als ze seks hebben en gebruiken ze vaker anticonceptie: slechts acht procent van de jongeren gebruikte geen anticonceptie bij de eerste keer.

Bij de 14-jarigen geeft 4 procent van de jongens en 7 procent van de meisjes toe al seks gehad te hebben. In 2005 was dit nog respectievelijk 10 en 12 procent. 

Op 17-jarige leeftijd is het verschil nagenoeg onbestaande: 65 procent van de jongens en 66 procent van de meisjes heeft dan al seks gehad, tegenover 66 procent en 73 procent vijf jaar geleden.

Migranten versus autochtonen
Migrantenjongens zijn vroeger seksueel actief dan autochtone Duitse jongens (72 tegenover 65 procent), bij de meisjes is dit net omgekeerd (47 versus 60 procent). 

De migrantenmeisjes krijgen ook vaker te maken met seksueel geweld. Eén op vijf kreeg te maken met ongewenste seksuele intimidaties, tegenover 13 procent van de Duitse meisjes.

Vaste relatie
De redenen om langer maagd te blijven zijn uiteenlopend. Migrantenmeisjes vinden zich vaak te jong. Andere tieners zijn verlegen en hebben geen geschikte partner om mee in bed te duiken. Volgens de onderzoekers zoeken de tieners vooral naar vertrouwen. Dat de meeste jongeren die seks hadden gehad, dat deden binnen het kader van een vaste relatie, bewijst dat.

Praten met ouders
Betere kennis over anticonceptie leidt tot een beter verbruik ervan. De meeste Duitse jongeren werden goed ingelicht door hun ouders en konden er ook met hen over praten, al was dat bij meisjes meer het geval dan bij jongens (69 versus 58 procent).

In migrantengezinnen is de informatie over anticonceptie kariger: 50 procent van de meisjes en 41 procent van de jongens hadden er met hun ouders over gepraat.

Porno? Neen dank u!
Uit het onderzoek bleek ook nog dat de jongeren nauwelijks geïnteresseerd zijn in porno.  Aan de studie namen 3500 jongeren mee, waarvan zo'n 1.000 uit migrantengezinnen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overvloedige regenval van 14 juli erkend als ramp

Overvloedige regenval van 14 juli erkend als ramp


De overvloedige regenval op 14 juli wordt erkend als algemene ramp.



De ministerraad heeft een reeks koninklijke besluiten goedgekeurd die bepaalde uitzonderlijke weersomstandigheden erkennen als algemene ramp en de draagwijdte ervan vastleggen. Het gaat om de volgende gevallen:
- de overvloedige regenval op 2 juli 2010 op de gemeenten Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendevelde, Pittem en Wevelgem (West-Vlaanderen)
- de overvloedige regenval op 10 juli 2010 op de gemeenten Vilvoorde (Vlaams Brabant); Schaarbeek, Sint-Gillis, Ukkel en Vorst (Brussel-Hoofdstad)
- de overvloedige regenval op 14 juli 2010 op de gemeenten Beersel, Bertem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Herent, Hoegaarden, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kraainem, Leuven, Oud-Heverlee, Overijse, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Genesius-Rode, Tienen, Vilvoorde, Zaventem en Zoutleeuw (Vlaams Brabant); Bevekom, Graven, Ittre, Perwijs en Waver (Waals Brabant); Bonheiden, Geel, Herenthout, Kasterlee en Olen (Antwerpen); Binche, Fleurus, La Louvière, Pont-à-Celles, Quévy en Seneffe (Henegouwen); Marchin en Modave (Luik); Eghezée, Florennes, Gembloux, Jemeppe-sur-Sambre en Ohey (Namen); Oudergem, Schaarbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Gillis, Ukkel en Vorst (Brussel-Hoofdstad)
- de rukwinden die op 14 juli 2010 een belangrijke reeks gemeenten hebben getroffen

Sinds maart 2007 dekt elke brandverzekeringspolis natuurrampen zoals overstromingen. Het rampenfonds komt slechts tussen in een beperkt aantal omstandigheden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn nieuwe grootouders egoïstischer?

Zijn nieuwe grootouders egoïstischer?



Huidige grootmoeders hebben geen zin om de eeuwigdurende, onbetaalde kinderoppas te spelen en dat zullen de volwassen kinderen geweten hebben. Het populaire beeld van de altijd toegeeflijke oma bestaat niet meer. De alleenstaande oma boven de 50 jaar, de Swoftie genoemd, gaat graag uit, reist en Twittert erop los. Tijd om enkel de kleinkinderen op te vangen, rest er niet.


De babyboomers willen van het leven genieten eenmaal ze ouder worden. Hun leven is na hun vijftigste veel spannender, vrijer en actiever dan toen ze gebukt gingen onder het werk en de zorgen van hun gezin.


De oma's van vandaag zijn van een geheel ander ras dan die van weleer. Het traditionele beeld van de grijzende oude dame in haar schommelstoel bestaat al lang niet meer. De moderne versie oogt slank, glamoureus, fit en trendy. Een modern interieur, mobiel, computer of loopband zijn haar niet vreemd. Net als haar kinderen winkelt ze in ketens als H&M, Zara en Gap.


Toneelschrijver Rosemary Friedman, zelf Swoftie, vertelt dit in de Daily Mail: "'Ik ben niet geïnteresseerd in een onbetaalde oppas, wil mijn dagen niet vullen met cakes te maken en zandkastelen graven. Het is niet omdat ik altijd thuis ben en bij de doelgroep van de natuurlijke babysit hoor, dat ik geen duidelijke richtlijnen mag stellen. Ik ben niet van plan om tegen een mijn zin tijd en energie in mijn tien kleinkinderen te stoppen. Ik vraag me af hoeveel meer oma's stiekem hetzelfde voelen?" (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gladys Knight - I Don't Want To Know

Gladys Knight - I Don't Want To Know

Klik op de foto om haar te beluisteren






Gladys Knight & the Pips was een Amerikaanse R&B-groep uit Atlanta, Georgia rondom zangeres Gladys Knight. De overige leden waren familieleden van haar. De groep is vooral bekend van hits als Midnight train to Georgia en Baby don't change your mind.

Gladys Knight begon vanaf haar vierde te zingen in een kerkkoor. Haar ouders zongen in een gospelkoor. De moeder van Gladys schreef haar in 1952 als zevenjarige in voor Ted Macks Original Amateur Hour, een talentenjacht op televisie vergelijkbaar met Idols. Ze won de eerste prijs en een geldbedrag van 2000 dollar. Een jaar later trad ze op de tiende verjaardag van haar broer Merald op, bijgestaan door Merald, haar zus Brenda en haar neef en nicht William en Eleanor Guest. Een andere neef, James "Pip" Woods, vond dat ze van zingen hun beroep moesten maken en gaf hen zijn bijnaam: The Pips. Vanaf 1959  ging de groep daadwerkelijk optreden. Eleanor Guest en Brenda Knight verlieten echter in dat jaar de groep om een gezin te stichten. Ze werden vervangen door weer twee andere neven: Edward Patten en Langston George.


In 1989 ging de groep uit elkaar en ging Gladys Knight solo. Datzelfde jaar had ze als soloartiest haar grootste hit in Nederland en Vlaanderen met License to kill, de titeltrack van de gelijknamige James Bond-film. The Pips stopten met optreden. In 1996 werden Gladys Knight & the Pips opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Een jaar later trad Gladys toe tot de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, beter bekend als de Mormoonse kerk. Ze treedt nog steeds op en brengt af en toe een plaat uit, onder andere als dirigente van het Mormoonse gospelkoor Saints Unified Voices. Gladys Knight heeft sinds 2000 nog drie keer een Grammy Award gewonnen: voor haar soloalbum At last uit 2001, voor haar duet Heaven help us all met Ray Charles in 2005 en met haar gospelkoor in 2006.





» Reageer (0)
02-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersentraining houdt dementie wel tegen, maar verval gaat sneller

Hersentraining houdt dementie wel tegen, maar verval gaat sneller



Hersentraining, zoals kruiswoordraadsel of sudoku's, kan de ontwikkeling van dementie inderdaad tegenhouden. Tijdelijk helaas, want zodra het verval zich dan toch inzet, ontwikkelt de dementie zich sneller dan normaal. Enige lichtpuntje: de gemiddelde patiënt had minder lang 'last' van de ziekte. Dat valt af te leiden uit recent Amerikaans onderzoek dat 1.157 mensen van 65 of ouder 12 jaar lang volgde.

Niemand had dementie bij de start van de studie, die vooral de mentale activiteit van de proefpersonen mat via een schaal. Mensen die lang mentaal actief bleven, hadden 80 procent minder kans om Alzheimer te ontwikkelen. Hun mentale vermogens gaan 80 procent trager achteruit. Tot ze dementie of Alzheimer ontwikkelen.

Bij wie geen geheugenstoornissen heeft, gaat het verval van het geheugen 52 procent trager voor elk punt dat hoger gescoord wordt op de cognitieve schaal. Bij wie Alzheimer had, gaat het verval van het geheugen 42 procent sneller voor elk punt. Over het algemeen bekeken, gaat het verval zelfs 75 tot 85 procent sneller dan iemand die niét mentaal actief was.

Heeft het dan zin om je hersenen actief te houden tot op hoge leeftijd? "Toch wel", argumenteert Robert Wilson van het Rush University Medical Centre in Chicago. "Als we de totale duur van de dementie bekijken, blijkt dat bij mentaal actieve mensen de ziekte minder lang aansleept."

Waarom de dementie zich sneller ontwikkelt bij mentaal actieven, is niet geheel duidelijk. "Misschien zorgen mentale stimuli ervoor dat de hersenen zich herschrijven, zodanig dat ze zich als het ware verstoppen voor de dementie. Op een keer haalt de dementie de hersenen echter in, en dan is het hek van de dam", suggereert Wilson. Ook is de schade groter in een mentaal actief persoon omdat er meer is om te beschadigen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!