Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer begrip voor borstverkleining dan vergroting


Meer begrip voor borstverkleining dan vergroting



Als het op plastische chirurgie aankomt, schijnen niet alle esthetische ingrepen op evenveel begrip te rekenen. Tanden bleken, flaporen herstellen of een neuscorrectie kunnen nog net, anders is het met een borstvergroting of een liposuctie.


Een onderzoek, uitgevoerd door het maandblad Feeling, geeft aan dat slechts 1 op 2 Vlamingen, plastische chirurgie aanvaardbaar vindt om 'puur esthetische redenen'. Ingrepen als tanden bleken, een correctie van flaporen, een huidcorrectie na een zwaar dieet of een borstverkleining kunnen wel. Het merendeel heeft meer problemen met een puur esthetische ingreep om er jonger of beter uit te zien. De lippen opspuiten bijvoorbeeld eindigen onderaan het lijstje van meest aanvaardbare ingrepen. Ook een penisverlening, schaamlipverkleining, achterwerklift, botox en een borstvergroting worden sneller veroordeeld.


Volgens onderzoekster en moraalwetenschapper Liesbet Lauwereys kan een borstverkleining bij de publieke opinie wel omdat die rugklachten kan voorkomen. Een borstvergroting lijkt dan weer voor de Pamela Anderson's onder ons. Kortom, mensen brengen meer sympathie op voor ingrepen die fysieke of psychische ongemakken verhelpen dan puur op esthetisch vlak.


En toch schuilt een dosis hypocrisie onder de Vlamingen. De cijfers geven aan dat 61 procent van de vrouwen die ontevreden is over haar uiterlijk, open staat voor plastische chirurgie. Ook 47 procent van de tevreden dames zou een ingreep overwegen. Vooral geld schijnt een struikelblok. Als de prijs zou verlaagd worden, overwegen meer mensen een ingreep. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Butler Trio - Better Than

John Butler Trio - Better Than

Klik op de foto om ze te beluisteren





John Butler (Torrance, 1 april 1975) is een Australische muzikant. Butler is de frontman van het John Butler Trio, een band die twee platina albums op haar naam heeft staan in Australië, te weten: Three (2001) en Living 2001-2002 (John Butler Trio album) (2003). Het in 2004 uitgekomen album Sunrise Over Sea kwam binnen op nummer 1 op 15 maart 2004 en behaalde goud in de eerste week na de release. Butler staat in Fremantle (West-Australië) bekend als de Million Dollar Hippie dankzij zijn politieke standpunten en zijn muzikale succes.

Geboren in Torrance, Californië (Verenigde Staten) als zoon van een Australische vader en een Amerikaanse moeder emigreerde hij samen met zijn familie naar Australië op 26 januari 1986. Hij groeide op in Pinjarra (West-Australië), waarna hij in Fremantle begon als straatmuzikant. De eerste twee platen van zijn band (John Butler - 1998 en JBT EP - 2000) waren redelijk succesvol, waardoor hij een grote schare fans wist te creëren. De doorbraak kwam in 2001 met het album Three, waarop de nummers "Take" en "Betterman" te horen zijn, die allebei aardig wat airplay kregen op het Australische alternatieve jongeren radiostation Triple J. Ook scoorden de nummers goed in diens jaarlijkse top 100. Hierna volgden optredens op Big Day Out en andere grote festivals. Toen drie jaar later het vierde album Sunrise Over Sea werd uitgebracht kreeg de daarvan afkomstige single Zebra al aanzienlijke airplay op commerciële radiostations en bewees een enorme hit te zijn voor de band. In 2006 promootte de band het album grondig in de Verenigde Staten.




» Reageer (0)
26-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coca-Cola lanceert pralines

Coca-Cola lanceert pralines


http://img687.imageshack.us/img687/4757/cocacolalanceertpraline.jpg


Coca-Cola en Belgische chocolade, een vreemde combinatie? Tochniet volgens topchocolatier Dominique Persoone. Als verstokte Coca-Cola fan kwam hij eerder al op de proppen met een innovatieve Cola-praline. Naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het merk creëren ze samen 3 nieuwe pralines die het verhaal van Coca- Cola vertellen.

Coca-Cola is sinds zijn ontstaan op 8 mei 1886 uitgegroeid tot dé populairste frisdrank van de Belg. De fabrikant wil zijn 125ste verjaardag vieren en doet dit op typisch Belgische wijze: met een praline. Coca-Cola stak hiervoor de koppen bij elkaar met Belgisch topchocolatier Dominique Persoone. "Ik ben niet alleen een enorme Colafan, maar de frisdrank belichaamt voor mij ook het perfecte recept met een ideale zoet/zuurverhouding, iets waar ik als chocolatier ook continu naar op zoek ben. Daarenboven vond ik het een hele uitdaging om het DNA van dit iconische merk door middel van pralines weer te geven. Uiteindelijk zijn we tot drie innovatieve pralines gekomen die niet alleen lekker zijn, maar samen ook zorgen voor een echte Coca-Cola-ervaring", aldus Persoone.

Soorten pralines
De 'Verjaardagspraline' in het assortiment symboliseert de unieke, geheime  formule van de frisdrank en het alombekende logo die mede hebben geleid tot de iconische status van het merk. Door z'n vulling met knettersuiker, geeft deze innovatieve praline met colasmaak je net zoals de frisdrank een bruisend gevoel in je mond.

In 1915 zag de bekende contourfles het licht. Door een misverstand liet de ontwerper zich inspireren door het beeld van een cacaoboon die hij ontdekte in de Encyclopedia Britannica. Zijn unieke design met duidelijk afgetekende groeven werd één van de meest iconische verpakkingen ooit, zelfs te herkennen in het donker. De 'Cacaopraline' in de verjaardagscollectie verwijst naar deze iconische Coca-Colafles. Maar deze praline is meer dan vorm alleen: hij is exclusief vervaardigd met Peru 64% fondant chocolade, die
volgens het principe van 'Foodpairing' een ideale combinatie vormt met de Colasmaak.

De optimale verfrissing krijg je door een ijskoude Cola op 4°C te serveren in een glas met een schijfje citroen en twee ijsblokjes. De 'Ijsblokpraline' in het verjaardagsassortiment bezorgt je de sensatie van deze ideale 'serve': zijn vorm doet denken aan een ijsblokje en zijn citroenvulling met 'coolsugar' geeft een fris gevoel in je mond.

Info
Het verjaardagsassortiment zal gratis worden verdeeld in een unieke 'Collector's box' op 8 mei in 'The Chocolate Line' in Antwerpen en bij de patisserie van Jean¿Yves Wilmot in Mettet. Daarna zullen ze nog tot eind juli gratis te verkrijgen zijn in 'The Chocolate Line'
in Antwerpen bij aankoop van 1 kilo pralines.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits tankstation vraagt 9,99 euro voor liter superbenzine

Duits tankstation vraagt 9,99 euro voor liter superbenzine


© epa


Een tankstation in de buurt van het Duitse Stuttgart heeft het een wel erg bizarre truc uitgehaald om zijn slinkende voorraad benzine intact te houden. Een liter superbenzine kostte er maandagochtend liefst 9,99 euro. De extreem hoge prijs was geen vergissing. De voorraad superbenzine van het tankstation was immers bijna op en de medewerkers wilden voorkomen dat er niets meer over zou zijn. Om potentiële klanten af te schrikken, gaven ze de superbenzine daarom de hoogste prijs die op de borden paste: 9,99 euro.

Een vrouw die 20 liter tankte, moest bijna 200 euro betalen. Twee boze klanten schakelden de politie in, maar die kon niets doen. Eigenaar Esso heeft beloofd de klanten tegemoet te komen. Ze krijgen de extra kosten terugbetaald. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn

Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn



We weten allemaal dat gewoonten als roken, drinken en junkfood slecht voor je gezondheid zijn, maar het bewijs groeit dat ook andere dagelijkse gebruiken je welzijn kunnen schaden.


Professor Nick Lowe: "De meeste mensen wassen zich veel te veel. Heet water gebruiken in combinatie met agressieve zepen spoelen de natuurlijke olieën van de huid weg, dit zorgt voor een droge huid, kloven en zelfs infecties. De meeste mensen hoeven zich niet elke dag grondig te wassen. Als je toch niet zonder je dagelijkse douche kunt, was je dan met frisser water. Mensen met een droge huid kiezen best voor een zeepvrije douchecrème."

Acht uur per nacht slapen
De nood van acht uur slaap per nacht is een moderne mythe die je een vermoeid gevoel kan geven, aldus slaapexpert Jim Horne. "De mens is geëvolueerd naar een flexibel slaappatroon, daar horen ook dutjes overdag bij. Een zogenaamde power nap van een kwartier kan even efficiënt zijn als een uur extra slaap per nacht.  Als mensen 's nachts wakker worden, dan krijgen ze stress over slaaptekort, waardoor het nog moeilijker om terug in te dommelen. Het is beter je gedachten af te leiden door een boek te lezen, tot je lichaam je vertelt dat het klaar is om terug in te slapen. Als holbewoners de hele nacht hadden doorgeslapen, dan werden ze levend opgegeten."

Mond spoelen
Tandarts Phil Stemmer: "Na het tandenpoetsen je mond spoelen doet de beschermende laag van tandpasta weg, die anders nog urenlang blijft. Vermijd minstens een half uur na het poetsen te drinken. Ook is het beter je tandenborstel niet nat te maken, dit kan het effect van je tandpasta verstoren. Een andere zonde is je tanden te poetsen meteen na het eten. Wacht minstens een half uur aangezien zuren en suikers uit voeding de beschermende laag glazuur op je tanden tijdelijk zwakker maakt. Als je te snel met de tandenborstel aan de slag gaat, kun je de glazuur beschadigen voor deze terug hard wordt.
"



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/8/9/4/media_l_4155574.jpg?20110426113737



Toilet
Hurken in plaats van zitten terwijl je naar het toilet gaat is een meer natuurlijke houding. Dit vraagt ook minder inspanning, dat blijkt uit een recent onderzoek. Door te hurken verklein je de kans op toiletproblemen als aambeien en diverticulaire aandoeningen.  Naar het toilet gaan is iets waar we vaak niet over nadenken, maar dit is vaak een gecompliceerd lichamelijk proces. Patiënten die darmproblemen hebben kunnen beter iets onder hun voeten zetten bij een toiletbezoek, dit simuleert de hurkpositie.

Poetsen
Mensen die het meeste verantwoordelijkheid hebben over het huishouden hebben significant een hogere bloeddruk dan degenen die dit aan hun partner laten. Dit komt door de zorgen over het koken, poetsen en het winkelen. Daarnaast blijkt uit een onderzoek dat poetsmiddelen astma kunnen veroorzaken. 

Verkeerd ademhalen
Professor Neil Shah: "Als baby ademen we allemaal met onze buik, waardoor we onze hele longcapaciteit gebruiken. Als we ouder worden, ademen we minder efficiënt. Dit betekent dat er lucht aan de bodem van de longen blijft zitten, waardoor verse lucht niet onderaan raakt. Maar het is net hier dat de warmste en de natste bloedvaten zitten, zij zijn het meest efficiënt voor de uitwisseling van gassen en het transporteren van zuurstof in het bloed. Probeer daarom anders te ademen, beweeg je buik als je ademt, hou je borstkas zo stil mogelijk. Een paar keer per dag oefenen kan een groot effect hebben, het helpt stress te bestrijden en kan zelfs je bloeddruk verlagen."

Ontspannen na het avondeten

Als ontspant na het eten, is de kans groter dat je lichaam voeding omzet in vet. Als je 's ochtends een groot ontbijt neemt, zul je deze calorieën sneller verbranden door de activiteiten van overdag uit te voeren. Als je na het avondeten gaat wandelen, kun je nog rond 8 à 9 uur dineren zonder bij te komen. De sleutel om niet te verdikken is door regelmatig kleine maaltijden op te nemen.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm baden nadelig voor het hart

Warm baden nadelig voor het hart


Hou je ervan om in een warm bad tijdens de winter te plonzen? Opgelet, onderzoekers achterhaalden dat dit de kans op een hartinfarct verhoogt. Tijdens de zomer is dat minder het geval.


Japanse vorsers aan de Kyoto University beweren dat het risico op een hartstilstand door een warm bad 10 keer groter is in de winter dan tijdens de zomer. Meer dan 11.000 patiënten werden onderzocht die een beroerte kregen. Voor de hartstilstand viel 22 procent eerst in slaap, 9 procent nam een bad, 3 procent was aan het werk en 5 procent deed vooraf een intensieve activiteit.


Het risico op een hartaanval tijdens het baden was groter op koude dagen. Volgens de vorsers heeft het plotse verschil in lichaamstemperatuur daarmee te maken. Door een plotse terugval van de bloeddruk raakt het hart onder stress. Risicopatiënten kunnen preventieve maatregelen nemen als een goed verwarmde badkamer of geen te warm water gebruiken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cubaan rolt sigaar van 70 m

Cubaan rolt sigaar van 70 m



De Cubaanse sigarenmaker José 'Cueto' Castelar is begonnen met het rollen van een 70 meter lange sigaar. Als dat lukt, verbetert hij ruimschoots zijn eigen wereldrecord, dat sinds 2009 op ruim 43 meter staat.

De 67-jarige Castelar, die prinsen en steenrijke zakenlieden tot zijn vaste klanten mag rekenen, denkt ruim een week nodig te hebben om de enorme sigaar te voltooien. Het is de bedoeling dat het gevaarte te zien zal zijn tijdens een internationale toerismebeurs die volgende week wordt gehouden in Havana.

Volgens een zegsman vindt Castelar dat het wereldrecord sigaren rollen hoe dan in handen van een Cubaan moet blijven. Handgemaakte Cubaanse sigaren worden beschouwd als de beste ter wereld, en behoren tot de belangrijkste exportproducten van de communistische eilandstaat in het Caribisch gebied. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen resistente bacteriën op groenten in België

"Geen resistente bacteriën op groenten in België"




Onderzoekers van het Amsterdamse Universitaire medisch centrum (VUmc) hebben resistente bacteriën gevonden op groenten. In België werden tot dusver geen resistente bacteriën aangetroffen. Dat meldt Geert De Poorter van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
 

De wetenschappers van het VUmc onderzochten 119 stalen van groenten. In zeven daarvan bleken ESBL's te zitten. Een ESBL is een groep enzymen die bacteriën aanmaken, waardoor ze resistent worden voor veel antibiotica. Als mensen veel van die bacteriën binnenkrijgen, bestaat de kans dat ze immuun worden voor antibiotica bij een ernstige ziekte.
 

"Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek hebben geen vergelijkbare vaststellingen in België gedaan", stelt De Poorter. Toch is het raadzaam groenten goed te wassen en zo mogelijk te schillen, te koken of te bakken. Zo wordt de kans om dergelijke bacteriën binnen te krijgen geminimaliseerd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde is wiskunde: je vierde lief is de ware

Liefde is wiskunde: je vierde lief is de ware



De ware partner is je vierde liefde. Althans, volgens de wiskunde. VUB-professor Jean Paul Van Bendegem beweert dat kansberekening de manier vormt om de ideale partner te vinden.

Denk maar niet dat de juiste toevallig passeert: om de ideale man of vrouw te vinden, laat je de eerste drie lieven passeren. Professor Logica en Wetenschapsfilosofie Van Bendegem gelooft dat in de liefde een logisch patroon zit. "Neem de beste van die drie als standaard en de eerstvolgende die dat niveau weet te evenaren of verbeteren, is degene waar je bij blijft".

Kansen
De man geeft er zelfs een lezingreeks over, genaamd de 'wiskunde in het seksuele'. Zijn theorie staat te lezen in het Laatste Nieuws: 'Vergelijk een lief zoeken met een kartonnen doos waar 10 kaartjes in zitten. Op elke kaartje staat een ander cijfer tussen 0 en 10. Bedoeling is dat je de hoogste, beste cijfers trekt: een 8, 9 of 10. Hoeveel keer moet je daarvoor je hand in de doos steken? De kans is heel klein dat je bij de eerste drie pogingen de beste drie kaarten uithaalt". Na drie keer proberen heb je 37 procent slaagkans. Beter zal het niet worden, ook niet in relaties.

Eerste liefde
De theorie valt echter te nuanceren. Een goede relatie maak je niet kapot omdat het nog maar nummer 2 of 3 betreft. "Je zal maar de pech hebben dat je meteen de spreekwoordelijke nummer 8,9 en 10 uit de doos viste en dumpte", besluit de prof. "Ik raad af om de strategie te volgens of er een huwelijksbureau rond te bouwen, ook een allereerste liefje kan na 50 jaar nog perfect bij je passen. De wiskunde houdt ook geen rekening met de duur van je relaties en hoe je als mens verandert. Mensen verlagen soms ook hun lat en denken achteraf dat hun relatie van toen toch niet zo slecht was".

Conclusie: liefde is toch een toevalstreffer, want ook wiskunde kent zijn zwaktes.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Doobie Brothers - Long Train Runnin

The Doobie Brothers - Long Train Runnin

Klik op de foto op ze te beluisteren






The Doobie Brothers is een Amerikaanse rockband waarvan de kern wordt gevormd door de zangers/gitaristen Tom Johnston en Pat Simmons. De band is vooral bekend van hun hits Long Train Running, What a Fool Believes en Listen to the Music. Alleen al in de VS zijn meer dan twintig miljoen albums verkocht.



» Reageer (0)
25-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katje vastgebonden, afgeplakt en tussen glasscherven gedumpt

Katje vastgebonden, afgeplakt en tussen glasscherven gedumpt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken en ik hoop dat ze de dader vinden






Onbekenden hebben een katje met de achterpoten vastgebonden, het bekje afgeplakt en het weerloze diertje gedumpt in een glascontainer. Gelukkig gebeurde het afplakken slordig zodat het katje nog kon miauwen en zo de aandacht trekken van voorbijgangers.

De politie in Groningen spreekt van een ernstige vorm van dierenmishandeling en is op zoek naar de dader(s).

Het katje is Yuki gedoopt, dat is Japans voor geluk. Ze zou zwanger zijn. Een dierenasiel in Veendam heeft zich over het katje ontfermd. Volgens de medewerkers van het asiel zal de kat het overleven. Er waren geen tekenen van uitdroging, wel waren de pootjes beschadigd met tal van snijwonden.

De plaatselijke website PrachtigPekela.nl heeft een beloning uitgeloofd voor tips die kunnen leiden tot aanhouding van de dader.(br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balans 25 jaar na Tsjernobyl: 31 tot 100.000 doden

Balans 25 jaar na Tsjernobyl: 31 tot 100.000 doden


http://img849.imageshack.us/img849/4488/tsjernobyl.jpg
De kerncentrale van Tsjernobyl. 


Morgen is het 25 jaar geleden dat de kerncentrale van Tsjernobyl, in het huidige Oekraïne, werd getroffen door een explosie. Het gaat om de zwaarste ramp in de geschiedenis van de kernenergie. De schattingen van het aantal dodelijke slachtoffers lopen uiteen van 31 tot 100.000.


Op 26 april 1986 om 1.23 uur ontplofte reactor 4 van de kerncentrale in Tsjernobyl na een foutgelopen testreeks. In de nasleep van de ontploffing kwam radioactieve straling vrij met een intensiteit vergelijkbaar met tweehonderd kernbommen van het type dat Hiroshima trof.


Om de gevolgen van de ramp in te dijken stuurde de Sovjet-Unie in vier jaar tijd 600.000 personen ter plaatse die, te midden van hevige straling, moesten proberen om de getroffen centrale af te schermen.
Vijfentwintig jaar na de ramp is het nog steeds niet duidelijk hoeveel doden de tragedie heeft geëist en wat de gevolgen zijn voor de gezondheid van de bewoners in de wijde omtrek. Dat is voor een deel te wijten aan de chaos die ontstond tijdens de val van de Unie, maar ook de nucleaire lobby wordt met de vinger gewezen. Die is immers erg terughoudend om de invloed van de straling te bestuderen.
Zeker is wel dat de zwijgzaamheid van toenmalig Sovjet-leider Michail Gorbatsjov heeft geleid tot de radioactieve besmetting van duizenden mensen, voornamelijk in het huidige Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland.


In 2005 becijferden verschillende agentschappen van de VN dat vierduizend mensen overleden als gevolg van de ramp. Ecologische organisaties als Greenpeace gaan zelfs uit van 100.000 doden, maar het wetenschappelijk agentschap van de VN, UNSCEAR, beweert dat er slechts 31 overlijdens rechtstreeks aan de ramp kunnen worden toegeschreven. UNSCEAR maakt wel melding van zesduizend gevallen van schildklierkanker, waarvan vijftien dodelijk.


De directeur van de centrale, Viktor Brjuchanov, werd na de ramp door het regime als schuldige aangewezen en tot een celstraf van tien jaar veroordeeld. De man kwam vrij in september 1991, kort nadat Oekraïne onafhankelijk werd.


Morgen worden alle Russische machtsbekleders om 7 uur (GMT) ter plaatse verwacht voor een religieuze ceremonie. Ban Ki-Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, ging op 20 april al naar Tsjernobyl en riep toen op tot een wereldwijd debat over het gebruik van nucleaire energie. "De ongevallen in Tsjernobyl en in Fukushima zijn sterke signalen. We moeten lessen trekken uit deze tragedies", waarschuwde Ban Ki-Moon.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk verveelt vrouwen meer dan mannen

Huwelijk verveelt vrouwen meer dan mannen





Vrouwen hebben meer kans om verveeld te raken in een huwelijk dan mannen. Dat blijkt uit een recente studie.


De Canadese onderzoekers van de universiteit van Winnipeg bevroegen 88 koppels, waarvan één al 36 jaar getrouwd was, naar hun relatie. Bijna 70 van hen getuigden over verveling binnen het huwelijk.


Een tweede groep mensen kreeg een lijst beschrijvingen. Zij moesten aangeven welke beschrijvingen overeenstemden met hun eigen relatie.  Het vaakst gekozen antwoord was 'saai', met gebrek aan plezier, conversatie en romantiek. Ook vonden velen dat hun relatie als een taak aanvoelde. Sommigen klaagden dat de vlinders in hun buik die ze ooit voelden verdwenen waren, anderen meenden dat ze in de schaduw van hun partner leefden.


Een derde experiment toonde aan dat deze checklist specifiek genoeg was om verveling in de relatie aan te duiden, het ging niet om algemene verveling of een depressie. Het onderzoek toonde ook aan dat een huwelijk saaier was dan daten en niet enkel door de hoeveelheid tijd die met elkaar doorgebracht wordt.


Onderzoekster Beverley Fehr: "Mensen die daten ervaren minder verveling omdat ze zelf uit de relatie kunnen stappen eens het begint saai te worden. Als we mensen op straat zouden vragen wat het grootste obstakel is bij eeuwige liefde dan zouden de meest voorkomende antwoorden conflict, bedrog en egoïsme zijn. We zouden verrast zijn als iemand verveling antwoordt en toch is dit vaakst het correcte antwoord." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke buik niet schadelijker voor gezondheid dan heupvet

"Dikke buik niet schadelijker voor gezondheid dan heupvet"


http://img718.imageshack.us/img718/641/buikjei.jpg


In tegenstelling tot eerdere theorieën dat buikvet ongezonder zou zijn dan heupvet, maakt het niet veel uit waar dit zich bevindt. Zwaarlijvige mensen met hoge bloeddruk, diabetes of te veel cholesterol lopen in het algemeen wel degelijk meer risico op hart- en vaatziekten.

Dat stelt het gezondheidsmagazine Bodytalk op basis van een grootschalig onderzoek waarbij de resultaten van 58 studies met informatie over meer 200.000 mensen geanalyseerd werden.

Actiever
Te veel vetweefsel kan zich vastzetten op de billen en heupen of op de buik. In het eerste geval spreek je van 'peertype', in het tweede van een 'appeltype'. De wetenschap ging er tot nog toe van uit dat buikvet het risico op hart- en vaatziekten sterker deed toenemen dan heupvet. Vetweefsel in de buikholte werd verdacht actiever te zijn en het metabolisme sterker te beïnvloeden.

BMI
Uit het nieuwe onderzoek blijkt echter dat dat niet zo is. Het lichaamsmodel dat zich hierop baseerde en limietwaarden hanteerde op basis van de gemeten buik- en heupomtrek blijkt onbruikbaar te zijn. De BMI-index - gewicht in kilo gedeeld door het kwadraat van de lengte in meter - blijft wel overeind.

Combinatie
"De onderzoekers kwamen verder tot de verrassende bevinding dat overgewicht op zich niet zo bezwarend is voor hart en bloedvaten. Het is de combinatie met hoge bloeddruk, diabetes of te veel cholesterol die slecht is. Wel is het zo dat overgewicht op termijn leidt tot bloeddruk-, suiker- en/of cholesterolproblemen, wat maakt dat mensen toch altijd die weegschaal in het oog moeten houden", aldus Bodytalk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andre van Duin - Want het is zomer

Andre van Duin - Want het is zomer

Klik op de foto om hem te beluisteren






André van Duin, pseudoniem van Adrianus Marinus Kyvon (Rotterdam, 20 februari 1947) is een Nederlands revueartiest, komiek, zanger, acteur, regisseur, presentator, tekstschrijver en programmamaker.

Van Duin werd ontdekt op 24 juni 1964 toen hij met een bandparodie act de AVRO-talentenjacht Nieuwe Oogst won. Als beloning mocht hij optreden in de televisieshow van Willy en Willeke Alberti. Vervolgens kreeg hij met deze act een engagement bij de Snip & Snap Revue.

Vanaf 1967 was Van Duin regelmatig te zien op de Nederlandse televisie. Enkele jaren later begon hij met zijn theatercarrière. In zijn door de TROS uitgezonden revues werd hij bijgestaan door Frans van Dusschoten en Corrie van Gorp. In 1972 speelde hij een grote rol in de NCRV-televisiefilm Het meisje met de blauwe hoed.

In 1973 begon Van Duin samen met Ferry de Groot met de Dik Voormekaar Show op de radio. Eerst (1972-1973) bij Radio Noordzee (waar hij moest vertrekken toen hij directeur John de Mol sr. voor gek zette), later (1976-1985) bij de NCRV en weer later (2000-2003) bij de TROS. De slome meneer De Groot, de opvliegerige Ome Joop (Van Duin zelf: "Nee, nou wordt-ie helemaal mooi!") en de sullige Harry Nak (ook weer door Van Duin: "Daar is de koffie!") vervulden daarin de hoofdrollen. Op meneer De Groot en Toos na, deed Van Duin alle stemmen in het programma.

Eind jaren tachtig presenteerde Van Duin het programma Animal Crackers, waarin filmpjes van dierentuindieren door hem van grappige voice-overs werden voorzien. Als Jaap Aap deed hij hetzelfde met beelden uit de actualiteit. Het bekendst hieruit was 'de Minuut van Ruud', waarin hij de stem insprak van Ruud Lubbers. Hij sloot altijd af met de uitspraak: "Tuut tuut tuut, de groetjes van Ruud." Begin 1987 was Van Duin op televisie te zien in De Ep Oorklep Show, samen met onder meer Frans van Dusschoten en Hans Otjes.

Van Duin speelde hoofdrollen in meerdere Nederlandse speelfilms. zoals Joep Meloen in Ik ben Joep Meloen en de rondreizende kiezentrekker in De Boezemvriend (een persiflage op de novelle De Inspecteur-generaal van Nikolaj Gogol). Ook maakte hij enkele andere producties, waaronder een kerstshow bij de TROS in 1978 en in 1982 de musical Boem-Boem.

In 1978 en 1979 presenteerde hij het TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht. Hij beperkte zich niet tot presenteren, maar gedroeg zich tijdens het programma ook als komiek. Tijdens het muzikaal intermezzo van Luv' ging hij bijvoorbeeld tussen de meiden staan en als typetje Willempie mee dansen en zingen. Verder maakte hij zich onsterfelijk als commentator. René Stokvis had namelijk het idee dat ze, behalve Van Duin, eigenlijk nog een tweede presentator moesten hebben die de voice-over deed. De TROS zette een leeg hokje op het terrein en in dat hokje zat 'meneer Vreugdevol' die zogenaamd commentaar gaf. Op geheel eigen wijze begeleidde Van Duin de deelnemers met komisch commentaar. In de aftitelingen van 1979 stond dit typetje vermeld: 'commentaar: de heer Vreugdevol'. Van 1990 tot 1999 speelde Van Duin samen met Ron Brandsteder de quiz Wie ben ik?. Op 21 september 2009 werd Van Duin in Amsterdam onderscheiden met de Gouden Eeuw Award voor zijn gehele televisiecarrière.

In 2010 werd hij op de zaterdagavond van Nederland 1 de vervanger van Paul de Leeuw. Hij verving diens X de Leeuw met het programma Van Duin op z'n best, een compilatie-programma met oud en nieuw materiaal van de komiek.



» Reageer (0)
24-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmste Pasen sinds 1949

Warmste Pasen sinds 1949




Het record van de warmste Pasen werd dit weekend niet gehaald. "In 1949 haalden we meer dan 28 graden op Pasen", zegt David Dehenauw van het KMI. "Vandaag werd in Ukkel slechts 23,8 graden geregistreerd", aldus Dehenauw.

De hoogste temperatuur in ons land werd opgetekend in het Limburgse Kleine Brogel. Daar haalde het kwik een maximum van 28,5 graden.

Of Limburg daarmee ook de warmste plek in Europa was, valt voorlopig nog af te wachten, zegt weerman Eddy De Mey.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabergé

Fabergé

Klik op de foto om een filmpje over de Fabergé-eieren te bekijken






Fabergé-eieren (Russisch: Яйца Фаберже) zijn juwelen in de vorm van paaseieren die Peter Carl Fabergé (of beter gezegd: zijn werknemers) tussen 1885 en 1917 maakte in opdracht van de Russische tsaren om te dienen als paasgeschenk. Kenmerkend voor de ongeveer 50 gemaakte eieren is dat ze stuk voor stuk uniek zijn en dat ze gemaakt zijn van kostbare materialen zoals goud, platina en edelstenen. Na de Russische Revolutie zijn de eieren verspreid geraakt over de hele wereld: tien eieren zijn verdwenen, zestien zijn in bezit van particulieren, vijf zijn in handen van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk en een groot aantal eieren bevindt zich in verschillende musea. Fabergé-eieren zijn heden zeer kostbaar en sommige zijn miljoenen waard.


Pasen was (en is) een belangrijke feestdag in Rusland waarbij het de gewoonte was om elkaar cadeaus te geven. Vaak waren dit mooi versierde eieren, omdat die symbool stonden voor vruchtbaarheid. In 1885 gaf tsaar Alexander III zijn juwelier Fabergé opdracht een paasei te maken voor zijn vrouw, de tsarina Maria Fjodorovna. Zo werd het eerste Fabergé-ei geboren: het "Hen Egg". De tsarina was zó opgetogen over het geschenk dat de tsaar Fabergé benoemde tot hofjuwelier met de opdracht ieder jaar een nieuw paasei te maken. De voorwaarden waren dat ieder ei uniek moest zijn en bij voorkeur een bepaald thema moest hebben. Verder kreeg Fabergé de vrije hand en wist zelfs de tsaar niet hoe het volgende ei eruit zou zien. Als hij er al eens naar informeerde was het antwoord steevast: "Uwe Majesteit zal tevreden zijn". Na de dood van Alexander III in 1894 zette de nieuwe tsaar Nicolaas II de traditie voort, maar vanaf dat jaar werden er twee eieren per jaar besteld; één voor zijn vrouw, de tsarina Alexandra Fjodorovna en één voor zijn moeder de keizerin-weduwe.


Deze eieren worden ook vaak nagemaakt, zoals veel trouwens in de antiekwereld



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe honden Pasen vieren

Hoe honden Pasen vieren

Klik op de foto om het grappige filmpje te bekijken






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winden stuwen Zuid-Europese vogels naar onze streken

Winden stuwen Zuid-Europese vogels naar onze streken


Witwangstern


Door de aanhoudende zuidoostelijke winden van de afgelopen dagen zijn er in ons land verschillende vogelsoorten gezien, die hun Zuid-Europese broedgebieden voorbijgevlogen zijn. Het gaat om soorten die in Afrika overwinteren en broeden in het Middellandse Zeegebied.
 
De afgelopen week overheerst een oostelijke tot zuidoostelijke wind. Sinds dinsdag zijn er op verschillende plaatsen in België soorten gezien die normaal in het Middellands Zeegebied voorkomen.
Vogelkijkers maken melding van witwangstern (Zoutleeuw, Tienen), poelruiter (Harelbeke, Klemskerke, Uitkerke, Verrebroek), hop (Wichelen, Kaster, Anzegem), lachstern (Zeebrugge, Zandvoorde, De Haan), roodstuitzwaluw (Zeebrugge) en steltkluut.

De meeste spectaculaire ontdekking is de met uitsterven bedreigde steppekievit dinsdag in Merelbeke. Deze soort overwintert normaal in Israël, Eritrea en Soedan en broedt onder andere in Kazachstan.

Overshooting
"Het gaat telkens om vogelsoorten die in de voorjaarstrek zitten en gebruik maken van gunstige windstromingen", aldus Dominique Verbelen van Natuurpunt. "De meeste vlogen vanuit hun Afrikaanse overwinteringsgebieden hun broedgebieden in Zuid-Europa voorbij. Dit fenomeen is bij vogelkenners gekend als 'overshooting' en treedt vooral op in periodes van aanhoudende zuid- en zuidoostenwind."

De influx van Zuiderse vogelsoorten wordt op de voet gevolgd op www.waarnemingen.be. Ook in Nederland werden Zuiderse vogelsoorten gezien, onder andere slangenarend en Spaanse mus. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een gezellig Pasen

Ik wens iedereen een gezellig Pasen


http://img4.imageshack.us/img4/1858/easter500.jpg



tijd voor een paasgedicht
met liefde ben ik de eieren aan het schilderen
met geel, groen, blauw en oranje kleuren
om kleine eitjes op te fleuren
bij sommige teken ik bloempjes klein
het word hier een echt festijn
halsoverkop ga ik nestjes bouwen
alsook nog witte servietjes vouwen
mijn mooi serviesje en zilverwerk boven gehaald
op tafel een vaas met bloemen
enkele wilde wilgen takjes geeft toch een band
nog wat mooie bloempjes op tafel gelegd
heb er heel mijn ziel ingelegd
zo de tafel is mooi gedekt
maak nu nog warme chocomelk
en roep dan iedereen het is Pasen kom snel



http://img169.imageshack.us/img169/7474/paastaart.jpg


Neem gerust een stukje taart
en laat het smaken

Vrolijk Paasfeest iedereen ! ! !




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!