Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Plantaardige olie beschermt je hart

Plantaardige olie beschermt je hart


http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/15/2/20130610160813/media_xll_5898947.jpg


Volwassenen die hun dagelijkse dosis plantaardige olie binnenkrijgen, beschermen zo hun hart, dat beweert een Amerikaanse studie althans. De vorsers raden vier eetlepels maïs- of koolzaadolie per dag aan.

Plantaardige olieën als zonnebloemolie is gezonder dan voorheen werd gedacht. Iedereen zou tot vier eetlepels moeten opnemen om het hart te beschermen, dat besluiten Amerikaanse onderzoekers na 15 studies op 500 volwassenen. De klinische tests bestudeerden hun lichamelijke reacties op verschillende soorten vetten. Daaruit blijkt dat het type van ontsteking dat leidt tot hartziekten vaker een gevolg was van consumptie van veel dierlijke vetten dan van plantaardige olie.

Oorzaak?
Plantaardige olie wordt vaak gemaakt van zonnebloemen, maïs of soja. Vaak is het goedkoper en makkelijker te gebruiken dan olijfolie. Dit zou gezonder zijn omdat het omega-6 vetzuren bevat, dit verlaagt de cholesterol en verkleint het risico op hartziekten. Plantaardige oliën worden alternatief aangehaald voor dierlijke vetten waar vroeger vaak mee gekookt werd.

Professor Kevin Fritsche besluit: "Voorgaande studies hebben aangetoond dat ontsteking, wat een reacties van het immuunsysteem in het lichaam is, zich kan voordoen wanneer bepaalde vetten worden opgenomen. We beseffen dat deze ontsteking chronische ziekten kan veroorzaken en zelfs de vorming ervan stimuleren. Dit was al geweten van dierlijke vetten, maar met deze studie konden we plantaardige vetten als oorzaak uitsluiten. Consumenten worden vaak gebombardeerd met waarschuwingen over welke voeding ze moeten vermijden. We zeggen niet dat je nu zoveel plantaardige olie als je wil moet consumeren. Maar dit bewijs suggereert dat je hartgezondheid kunt stimuleren door soja-, koolzaad-, maïs- en zonnebloemolie te gebruiken om te koken in plaats van dierlijke vetten."  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifanten in gevangenschap te dik en met uitsterven bedreigd

"Olifanten in gevangenschap te dik en met uitsterven bedreigd"


http://oi44.tinypic.com/2wejlud.jpg


Een meerderheid van de olifanten in de Amerikaanse dierentuinen weegt te veel. Tot die conclusie kwam de Amerikaanse wetenschapster Kari Morfield. De dieren lopen als gevolg een groter risico op artritis, hartkwalen of onvruchtbaarheid. Olifanten in gevangenschap zijn door hun overgewicht zelfs met uitsterven bedreigd, waarschuwt Morfield volgens de milieuwebsite Treehugger.

Boosdoener is de grootte van de ruimte waarin de olifanten huizen en het voedsel dat ze verorberen. De dieren krijgen onder andere stro voorgeschoteld, dat van heel goede kwaliteit is maar té calorierijk voor beesten in gevangenschap. Bovendien bewegen ze te weinig. Hun collega's in de vrije natuur leggen dikwijls kilometers af op zoek naar een stuk grond om te kunnen grazen.

Morfield vergeleek honderden foto's van olifanten in gevangenschap in de VS en in het wild en catalogiseerde de dieren op een schaal van 1 tot 5, volgens de dikte van hun achterkant, waar olifanten hun overtollige vet opslaan. Wilde olifanten scoorden gemiddeld een twee op de schaal, bij de dieren in gevangenschap behaalde veertig procent een vijf. Olifanten in Amerikaanse dierentuinen zijn met andere woorden veel te dik.

Onvruchtbaar
Een ernstig gevolg van overgewicht is onvruchtbaarheid. Van de olifanten die een vier kregen op de schaal van vijf, was slechts de helft in staat om zich voort te planten. Van olifanten die een twee scoorden - en wel in staat zijn een nageslacht op de wereld te zetten - werden er in heel de VS amper twee geteld.

Hoewel het (nog) niet bewezen is dat afgeslankte olifanten zich plots wel kunnen voortplanten, raadt de onderzoekster dierentuinen toch aan om de dieren caloriearmere maaltijden voor te schotelen, willen ze dat olifanten in gevangenschap niet uitsterven. Ze adviseert ook om de dieren zelf naar voedsel te laten zoeken. Wilde dieren in zoos opsluiten, is voor Morfield geen optie, want dat pakt de oorzaak van het probleem niet aan.

"We moeten de dieren in gevangenschap een gezonde levenstijl bijbrengen. Het is tenslotte wij die over hun lot beslissen, en er bestaat nu eenmaal geen loopband die groot genoeg is om een olifant gewicht te laten verliezen", aldus Morfield. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sergio Herman sluit Oud Sluis

Sergio Herman sluit Oud Sluis


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/10/8/20130610102554/media_xll_5897633.jpg


Topkok Sergio Herman sluit zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Hij stopt op het hoogtepunt, zoals hij altijd heeft gezegd. Dat maakte hij vandaag bekend op zijn website.

Herman sluit de deuren van het restaurant in het Zeeuwse Sluis op 22 december. Hij blijft echter koken en heeft veel plannen voor de toekomst. "Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt.''

De topchef wil meer tijd vrijmaken voor zijn vrouw en kinderen, maar ook voor de culinaire uitgeverij Minestrone, waarin hij hij samenwerkt met uitgever-fotograaf Tony Le Duc.

Oud Sluis, dat met drie Michelinsterren als een van de beste restaurants in de Benelux wordt beschouwd, is bovendien slechts een van de restaurant waarop Sergio Herman zijn stempel drukt. In Cadzand (Zeeland) is er Pure-c, en eind dit jaar opent hij La Chapelle, een zaak in een oude kapel in 't Groen Kwartier in Berchem. Daarmee maakt hij een ander van zijn voornemens waar: "Ik wil 'from scratch' beginnen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook 40-plussers shoppen steeds vaker online

Ook 40-plussers shoppen steeds vaker online


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/16/14/20130606121609/media_xll_5886419.jpg


Niet enkel jonge mensen, maar ook steeds meer veertigplussers kopen producten online. Dat blijkt uit de derde E-Commerce-studie van Comeos, de Belgische federatie van de handel en de diensten, die in april 2013 werd uitgevoerd bij 1.062 personen. "De leeftijdverschillen vallen weg, en we hebben definitief de stap gezet naar de 'late majority'", zegt Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van Comeos. Voor het eerst zijn schoenen en kleren de populairste producten bij webwinkels.

Zes Belgen op tien kocht al online - een stijging van 7 procent ten opzichte van 2012 - en het aandeel mensen dat maandelijkse aankopen doet, is gestegen van 16 procent in 2012 naar 23 procent in 2013. "Oorspronkelijk kochten mensen vooral vliegtuigtickets online of boekten ze via het internet hun hotelovernachtingen. Dat deden ze uiteraard niet maandelijks", legt Michel uit.

Vooral het aantal veertigplussers dat online koopt is sterk gestegen: in 2011 kocht 45 procent 44- tot 59-jarigen online, in 2013 56 procent. "De veertigplussers hebben de markt later ontdekt, maar zijn ondertussen overtuigd", zegt Michel.

Aandeel
De totale online verkoop vertegenwoordigt 3 procent van de omzet in België, in Groot-Brittannië is dat bijvoorbeeld 10 procent. "Het is moeilijk om te weten of Belgen kopen via binnenlandse of buitenlandse websites", zegt Michel. Hij stelt wel dat buitenlandse bedrijven verschillende voordelen hebben ten opzichte van Belgische bedrijven, zoals een lagere btw of lagere loonkosten. Comeos waarschuwt er dan ook voor dat de Belgische online winkels moeten bekijken hoe ze kunnen concurreren met de grote buitenlandse spelers.

Voor het eerst zijn schoenen en kleren de populairste online producten: in 2013 verklaarde 46 procent van de ondervraagden ten minste een keer schoenen of kleren online te hebben gekocht. "Dat succes is vooral te danken aan de pure online spelers, zoals schoenenwinkel Zalando, die er ook voor zorgen dat de traditionele winkels hun beleid aanpassen en meer gaan inzetten op onlineverkoop", zegt Michel. Comeos wijst er wel op dat de traditionele winkels een gezond evenwicht moeten zoeken tussen hun zaak en de online versie ervan.

Comeos benadrukt ook de toenemende verkoop van farmaceutische producten via het internet, van zo'n 5 procent in 2011 naar 10 procent in 2013. "Het wordt tijd om te bekijken of het Belgische systeem, dat verbiedt om die middelen buiten de apotheek te verkopen, te herbekijken", zegt Michel, die toevoegt dat Comeos bekijkt of het mogelijk is om uit te breiden naar de supermarkten.

Klanten geven elk jaar meer geld uit aan online aankopen. Per maand geven ze gemiddeld 170 euro uit, een stijging van 30 procent ten opzichte van 2011. De prijs is bovendien de belangrijkste motivator geworden voor de keuze voor online. "In het begin waren klanten vooral bezig met het ontdekken van de online wereld en bekeken ze bijvoorbeeld of hun producten wel degelijk geleverd werden", legt Michel uit. "Tegenwoordig nemen de mensen de tijd om prijzen te vergelijken." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom hanen geen penis hebben

Waarom hanen geen penis hebben


http://oi43.tinypic.com/2r6ifeg.jpg


Voor diersoorten waarbij de eicellen in het lichaam worden bevrucht, is het praktisch dat het mannetje daarvoor over een penis beschikt. Toch moet het gros van de vogelsoorten het zonder stellen. Amerikaanse wetenschappers melden in Current Biology hoe dat komt.

De wetenschappers vergeleken de embryonale ontwikkeling van eenden met die van kippen. Eenden hebben een goed ontwikkelde penis, kippen moeten zich tevreden stellen zonder lid. Hanen bevruchten kippen middels de zogenaamde 'cloacakus', waarbij de geslachtsdelen tegen elkaar worden gedrukt.

De onderzoekers stelden vast dat ook de penis van hanen zich in een vroege embryonale fase normaal ontwikkelt. Tot echter op een bepaald moment een genetisch programma in werking treedt dat de groei stopt en de ontluikende penis doet wegkwijnen.
 
Het gen Bmp4 speelt daarbij een cruciale rol. Volgens de onderzoekers zorgt het ervoor dat er meer cellen afsterven dan er door celdeling bijkomen. Het verdwijnen van de penis is dus het gevolg van een normaal proces, celdood, op een nieuwe locatie, namelijk de ontwikkelende penis.
 
Waarom zoveel vogels hun penis kwijtspeelden, is niet duidelijk. Eén hypothese is dat seksuele selectie daarbij een rol heeft gespeeld. Vrouwtjes zouden in hun evolutionaire ontwikkeling een voorkeur hebben gehad voor mannetjes met een kleine penis. Dankzij die kleine penis hebben de vrouwtjes meer controle over wie de vader van hun nageslacht wordt. Bevruchting zonder of met een kleine penis is immers complexer en vereist daardoor meer medewerking van het vrouwtje. Het vrouwtje kan de bevruchting bijgevolg ook makkelijker saboteren.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthuld: prototype voor 's werelds eerste bionisch oog

Onthuld: prototype voor 's werelds eerste bionisch oog


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/1/3/20130610092918/media_xll_5897403.jpg
Prototype bionisch oog © Monash University


Een team van Australische ingenieurs en wetenschappers heeft hun prototype voor 's werelds eerste bionisch oog onthuld. Indien de testfases succesvol zijn, heeft deze uitvinding het potentieel om meer dan 85 procent van alle blinden te helpen.

Het bionisch oog bestaat uit een bril met digitale camera die correspondeert met een microchip die ingeplant wordt in de schedel. Professor Mark Armstrong van de Monash universiteit, waar volgend jaar de eerste testfase van start gaat, stelt dat deze uitvinding blinden veel meer mobiliteit zal bezorgen.

"De camera aan de voorkant kan je qua werking vergelijken met een iPhone-camera. Het neemt live actie voor kleur en distilleert de beelden met een zeer gesofisticeerde processor tot een signaal dat draadloos verstuurd wordt naar een implantaat in de hersenen. Die microchip bestaat op zijn beurt uit piepkleine keramische tegeltjes die allemaal microscopisch kleine electrodes bevatten die ingewerkt zitten in de visuele cortex van het brein", verklaart Armstrong.

De technologie zou in staat moeten zijn om mensen die volledig blind zijn te helpen hun omgeving te interpreteren door een soort aflijning te crëeren. "We vermoeden dat de gebruiker een soort pixelig beeld op lage resolutie zal zien dat hem toestaat om bijvoorbeeld de rand van een tafel, het silhouet van een geliefde of een drempel te herkennen. Het is afwachten tot de eerste menselijke testfase, maar als onze interpretatie klopt, zullen blinden opnieuw verbonden worden met hun leefwereld", klinkt het.

Het bionisch zou ook een reeks settings bevatten die het mogelijk maken om de focus bijvoorbeeld te leggen op 'floor mapping'. Deze technologie staat blinden toe om silhouetten te creëren van objecten op de grond en zo te bepalen welk traject ze afleggen.

De grootste uitdaging tijdens het creatieproces was te zorgen voor een licht, verstelbaar product waar gebruikers zich goed bij kunnen voelen. "We wouden het zo comfortabel, licht en verstelbaar mogelijk maken zodat het op alle vormen van hoofden past. Het moet er ook verfijnd en passend uitzien, minder als een prothese en meer als een stoer Bluetooth-apparaat", aldus Armstrong.

Het eerste implantaat staat volgend jaar op de planning en zal gevolgd worden door klinische testfasen en diepgaand onderzoek op basis van feedback van de allereerste gebruikers. Het bionisch oog was een van de belangrijkste agendapunten op de '2020-conferentie' in 2008. "Om eerlijk te zijn dacht ik op dat congres toen dat het allemaal een beetje gebakken lucht was. Maar het tegendeel is bewezen", besluit Armstrong. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5000 Volts - I'm on fire

5000 Volts - I'm on fire

Klik op de foto om ze te beluisteren






5000 Volts was een Britse band, die enkele discosingles uitbracht in de jaren '70. De groep bestond uit zanger Martin Jay en zangeres Tina Charles. De musici van de band verschilden per optreden.

Tijdens de jaren '70 bracht de band verscheidene singles uit. Ze hadden geen succes totdat radiostations de B-kant van hun single Bye Love ontdekten, dit was namelijk het nummer I'm On Fire. Vervolgens brachten ze dit nummer als zodanig uit en werd het nummer een grote hit in Europa. Het haalde de vijfde plaats in de Nederlandse hitlijsten en in België stond het nummer enkele weken op nummer 1 in de BRT Top 30. Ook in Duitsland en Zweden werd de eerste plaats bereikt. Het haalde de vierde plaats in de Engelse hitlijsten. In Amerika haalde het nummer de 26e plaats.

Door deze publiciteit kreeg de solocarrière van Tina een enorme vaart. De band viel uiteen nadat Tina de band verliet tijdens de Duitse tour.




» Reageer (0)
09-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico's van een foute beha: hoofdpijn en indigestie

Risico's van een foute beha: hoofdpijn en indigestie


http://oi42.tinypic.com/4sgqwj.jpg


Uitslag, peesontstekingen en zelfs indigestie kunnen een gevolg zijn van constant een slecht zittende beha te dragen, zeker wanneer je grote borsten hebt. Daar waarschuwen gezondheidsexperts voor.

Vier op de vijf vrouwen dragen een beha die niet past omdat ze de breedte van hun rug onderschatten en hun cupgrootte overschatten. De Britse chiropractor Lorna Mills waarschuwt: "Er komen veel vrouwen bij mij over de vloer met ronde schouders, krommingen in de rug en indigestieproblemen omdat hun middenrif en longen samengedrukt worden. Ze hebben littekens van bandjes en beugels en instulpingen aan de schouders. Dit zijn allemaal tekens dat hun beha niet past."

"Het grootste probleem is dat vrouwen te grote cups kopen. Dit betekent dat de bandjes te groot zijn, zodat ze constant strakker gemaakt worden. Dit trekt de schouders en de nek naar beneden, waardoor de ruggengraat krom trekt en er spanning en een ongemakkelijk gevoel ontstaat. De beugel kruipt omhoog omdat de bandjes te strak zijn. Hierdoor is er meer druk op de maag en de lage slokdarm. Dit maakt dat de weefsels in onnatuurlijke richtingen geduwd en getrokken worden", aldus Mills.

De Britse osteopaat Richard Moore bevestigt deze bevindingen: "Bij veel patiënten zijn rug- nekklachten een gevolg van een slecht passende beha, vaak biedt die geen steun, maar creëert deze een foute houding, wat resulteert in pijn en spanning. De meeste modellen zitten te strak rond de ribben, waardoor een draaipunt ontstaat in het midden van de rug, dit verdeelt de rug in twee kleinere gebieden die niet kunnen functioneren.

"Sommige vrouwen gaan hierdoor hun bovenrug krommen en ze compenseren dit door hun hoofd naar achter te houden. Dit lijken kleine problemen, maar doordat ze constant druk uitoefenen op het middenrif treft dit de ademhaling en kan dit tot verteringsproblemen leiden. Te strakke bandjes kunnen niet alleen je huid irriteren maar de bloedtoevoer blokkeren, wat de zenuwen kan treffen en bijdragen tot spanningshoofdpijn", besluit Moore.

Shirly Brailey is een van de vrouwen die negatieve effecten ondervond van een slecht passende beha. Ze kampt met een hernia, geïrriteerde darmen en indigestie. "Jarenlang heb ik geleden onder een reeks klachten waarvan ik nu besef dat ze een gevolg waren van beha's die me nooit voldoende ondersteunden. Ik kampte met brandend maagzuur vanaf het moment dat ik beugelbeha's ben beginnen dragen. Ik heb putjes in mijn schouders van mijn bandjes, hierdoor steken mijn sleutelbeenderen eruit. Mijn rug heeft hier ook onder geleden, mijn boezem deed me voorover lopen, waardoor de spieren aan de voorkant van mijn bovenlichaam en benen korter zijn geworden. Vaak kampte ik met spanningshoofdpijn, nekpijn en peesontstekingen in de schouders en de ellebogen."


Zo kies je de juiste beha:

Bandjes: Deze mogen niet in je huid snijden, maar moeten comfortabel tegen je lichaam zitten. De band aan de rug mag niet naar boven kruipen. Je moet hier twee vingers tussen en vooraan een vinger tussen kunnen stoppen.

Cups: De borsten moeten perfect in de cups passen. Als er weefsel over komt, is het kledingstuk te klein. Er mag ook geen ruimte tussen de borst en de beha zijn.

Beugels: Beha's met beugels zijn niet geschikt voor borsten die nog groeien, wat bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap gebeurt. Deze modellen zijn wel comfortabeler voor dames met een grote boezem. De beugels mogen niet in je huid steken, ze moeten onder je borstbeen komen en tegen je ribbenkast aanleunen. Als deze echt duwen tegen je ribben, heb je een grotere maat nodig. Wanneer je borsten onder je beugels uitkomen, dan is het mogelijk dat je een kleinere rugmaat en een grotere cupmaat nodig hebt.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hergé-veiling brengt net geen twee miljoen euro op

Hergé-veiling brengt net geen twee miljoen euro op


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/9/13/20130608221342/media_xll_5894623.jpg


Een veiling gewijd aan het universum van Hergé bij Artcurial in Parijs heeft een omzet gemaakt van 1,8 miljoen euro. Een plank in Chinese inkt van 'De Geheimzinnige Ster' (1942) verwisselde voor 202.100 euro van eigenaar. Op het pareltje van Hergé, geraamd op 160.000 euro, roept Kuifje: "Hourra ! ... La fin du monde est remise à une date ultérieure !".

Verder ging onder meer een schets uit 1959 in potlood voor 'Kuifje in Tibet' voor 189.500 euro van de hand. Het was geschat op 140.000 euro. Daarop zie je kapitein Haddock die Bobbie redt uit de sneeuw. Een potloodtekening van 'Cokes in voorraad' (1958), geraamd op 140.000 euro, werd verkocht voor 176.800 euro. Een halve plank in potlood van 'De juwelen van Bianca Castafiore'(1963), geschat op 50.000 euro, haalde 65.700 euro. De diva is er op te zien als ze haar vermaarde schreeuw uitstoot "Ciel ! Mes bijoux". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk: vrouw bevalt van 2 identieke tweelingen

Uitzonderlijk: vrouw bevalt van 2 identieke tweelingen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/1/3/20130609114551/media_xll_5895363.jpg


Toen de 20-jarige Lindsay Lowrie te horen kreeg dat ze zwanger was, kwam dat nieuws als een grote verrassing. Maar dat was nog niets vergeleken bij het nieuws dat ze enkele maanden later kreeg, want in april beviel de vrouw uit Ohio van twee identieke tweelingen. De kans daarop is slechts 1 op 70 miljoen.

In november van vorig jaar ontdekte Lindsay dat ze zwanger was. Dat was amper een paar maanden nadat ze haar verloofde en de papa van de baby's, Kenny Carr (21), leerde kennen.

Twee echografieën later bleek dat ze twee tweelingen droeg, zo berichtte News Channel 5. "Lindsay stortte onmiddellijk in en begon te wenen, want dat is natuurlijk veel om te verwerken. Ik dacht voortdurend: het komt wel goed, maar ik was ook in shock", herinnert Kenny zich.

De Amerikaanse was pas uitgerekend voor 10 juli, maar uiteindelijk beviel ze al met een keizersnede op 18 april. Dat was iets meer dan een jaar nadat ze haar verloofde leren kennen. De trotse ouders noemden hun vier jongens Kenneth, Colton, Bentley en Griffin. De jongens werden zo'n drie maanden te vroeg geboren, waardoor ze op intensieve zorgen terechtkwamen. Ondertussen zijn ze alle vier in goede gezondheid en groeien ze elke dag.

Voor het koppel kwamen  de baby's onverwachts, dus er kwam ook geen vruchtbaarheidsbehandeling aan te pas. Maar de jongens zijn meer dan welkom. In gesprekken over hun toekomst samen liet Kenny, die zelfs drie broers heeft, vaak vallen dat hij graag vier zoontjes zou hebben. Natuurlijk had hij niet verwacht dat die al zo snel zouden komen, en dan nog allemaal tegelijkertijd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machinisten rijden in rokje als reactie op shortverbod

Machinisten rijden in rokje als reactie op shortverbod


http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/1/8/20130609074511/media_xll_5895023.jpg


Het moet frustrerend zijn: zit je al weken op zomerse temperaturen te wachten, komen ze er eindelijk, moet je van je baas nog zweten in een lange broek. Bij de Zweedse machinisten is het alvast geen waar. Als reactie op het verbod om korte broeken te dragen tijdens de diensturen, rijden ze nu in Stockholm met de trein in... een rokje.

Het Zweedse spoorwegbedrijf Arriva had zijn werknemers verplicht om enkel de lange broeken of rokjes te dragen die deel uitmaken van het uniform. Een twaalftal machinisten heeft deze eis omgezet in de praktijk door net als hun vrouwelijke collega's voor het rokje te kiezen wanneer de temperaturen in hun kabine boven de 35 graden uitsteken.


Arriva liet alvast weten geen probleem te hebben met de ludieke actie van de werknemers. "We vinden dat werknemers er fatsoenlijk en proper moeten uitzien tijdens de diensturen en dat lukt in onze uniformen. Als mannen enkel een rokje willen dragen, is dat oké voor ons, zo lang ze het uniform maar dragen", aldus woordvoerder Tomas Hedenius in de lokale krant Mitt I. "Het zou discriminatie zijn om hen te verplichten de lange broek te dragen."(br.hln)



» Reageer (0)
08-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flirtte ik



http://oi44.tinypic.com/1tat10.jpg


Onbezorgd, vrij en vrolijk
was ik in de tijd van toen;
kon ik alles wat ik wilde
overal en altijd doen.
 
Flirtte ik nog met het leven,
kende ik geen tegenslag;
hoogstens eens een heel klein onweer,
of een trieste regendag.
 
En hoewel ik ben geworden
wat ik wou, zonder spijt
verlang ik soms, erg intens
naar mijn mooie kindertijd.

Sirena



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eend kwaakt om hulp voor gevangen kuikens

Eend kwaakt om hulp voor gevangen kuikens

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




Des te groter onze steden worden, des te meer dieren in de problemen komen. Gelukkig worden ze niet altijd aan hun lot overgelaten. Neem nu deze eend, die wanhopig om hulp blijft kwaken nadat haar jongen in een riool zijn beland.

Gelukkig snellen al vlug enkele agenten ter hulp, die de kuikens bevrijden en ze naar een vijver brengen terwijl moeder eend hen op de voet volgt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hierover krijgen vrouwen het liefst een complimentje

Hierover krijgen vrouwen het liefst een complimentje


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/14/14/20130607134304/media_xll_5890004.jpg


Met de zomer voor de deur laten we al gemakkelijker wat van ons lichaam zien, dus valt er natuurlijk ook veel meer te bewonderen en te becommentariëren. Uit een rondvraag bij duizend Britse dames blijkt dat vrouwen het liefst wat vaker complimentjes zouden krijgen over hun ... benen.

Iedereen weet dat veel vrouwen staan te popelen om hun zomerse jurkjes, shortjes en topjes boven te halen om volop van het zonnetje te genieten. Tegelijkertijd zijn ze ook extra bezorgd om stoppels op de benen, haartjes onder de oksels en die paar kilootjes te veel. Om na te gaan met welk lichaamsdeel vrouwen het liefst pronken en waar ze graag eens voor geprezen worden, vroegen Venus en Braun aan duizend dames welke delen van hun lichaam een complimentje verdienen. (br.hln)


Hier de top tien:

1. Benen
2. Taille
3. Achterwerk
4. Armen
5. Boezem
6. Heupen
7. Schouders
8. Rug
9. voeten
10. Handen



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met handdrogers: papieren doekjes meest hygiënisch

Weg met handdrogers: papieren doekjes meest hygiënisch


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/0/1/20130605122640/media_xll_5882986.jpg


Er is al lang onduidelijkheid over wat de beste en meest hygiënische manier is om je handen af te drogen, maar nu zijn wetenschappers het zeker: papieren doekjes zijn de beste keuze. Niet alleen drogen die je handen sneller dan elektrische drogers, ze zijn ook hygiënischer.

Niemand hoeft nog overtuigd te worden van het belang van het wassen van je handen. Maar als het op drogen aankomt, is er nog heel wat ruimte voor verbetering. "Als je handen niet op de juiste manier afgedroogd worden, dan worden de voordelen van de wasbeurt tenietgedaan", weten experten.

"Dat komt omdat natte handen beter zijn in het doorgeven van ziektekiemen dan droge", weet biomedicus Cunrui Huang. Uit zijn analyse van 12 eerdere studies bleek dat papieren handdoekjes 'superieur' zijn. Eén van de onderzoeken bewees dat die je handen in 10 seconden voor 96 procent droog maken. Wie 15 seconden wrijft, heeft voor 99 procent droge handen.

Met een droger heb je daarentegen minstens 45 seconden nodig om je handen te drogen. Dat verschil is belangrijk, omdat de meeste mensen maar een paar seconden de tijd nemen om hun handen te drogen. Zo blijken mannen hun handen maar 17 seconden onder de drogers te houden, terwijl vrouwen dat zelfs maar 13,3 seconden doen. Slechts een fractie van de nodige tijd dus.

Bovendien maken papieren doekjes je handen niet alleen droger, maar zijn ze ook hygiënischer. Dat komt omdat je door de wrijvende bewegingen meer bacteriën verwijdert. Handdrogers kunnen de bacteriën daarentegen op je lichaam blazen. Dat is een groot probleem in openbare toiletten, waar het regelmatige spoelen de ziektekiemen in de lucht doet verspreiden.

"Dat kan het aantal bacteriën verhogen met een verbazingwekkende 255 procent", zegt Keith Redway van de Westminster University. Die bacteriën worden op de handen van de gebruikers en in de lucht geblazen, waardoor ze zich makkelijk kunnen verspreiden. "Zeker omdat veel mensen hun handen drogen voordat ze echt proper zijn", klinkt het.

Bovendien zijn handdrogers vaak besmet met bacteriën in het uitlaatmondstuk én is de hitte van de droger de ideale temperatuur om hun groei te bevorderen.

Papieren doekjes verwijderen daarentegen zo'n 58 procent van de bacteriën. Katoenen handdoekrollen zijn iets minder hygiënisch, want die verwijderen zo'n 45 procent van de ziektekiemen. "Dat komt omdat zoveel mensen die gebruiken", klinkt het.

"Ons advies is dat je je handen grondig moet wassen én drogen met papieren doekjes, niet met handdrogers", klinkt het bij dr. Redway. Laat je dus niet misleiden door de slechte reputatie van die papieren doekjes. De rondslingerende gebruikte doekjes lijken misschien smerig, maar de propere helpen je wel het best. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redder sterrenmeisje krijgt tien keer zoveel klanten

Redder sterrenmeisje krijgt tien keer zoveel klanten


http://oi42.tinypic.com/k173ti.jpg


Tattoo Eddy in Kortrijk wordt overrompeld door aanvragen om tattoos te laten weglaseren. Het aantal vertienvoudigde in één week tijd tot twintig. En dat allemaal nadat bekend raakte dat sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck (22) dáár van haar 56 sterretjes verlost raakte.

Samen met zijn vrouw Alena Bednarikova maakt Eddy Vercaemere -alias Tattoo Eddy- ook weer huiden inktvrij. "Ik maak de gekste dingen mee", klinkt het. "Mannen met een nieuw lief bijvoorbeeld. Die willen de naam van hun ex weg. Anders durven ze hun nieuwe schoonfamilie niet onder ogen te komen. Normaal gezien heb ik er een tweetal per week. Afgelopen week waren dat er echter plots twintig." Goeie publiciteit dus, de beroemdste -én beruchtste- inkttekening van Vlaanderen weghalen. (br.hln)

Het volledige verslag is vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten en fruit bewaren: dat doe je zo

Groenten en fruit bewaren: dat doe je zo


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/0/9/20130606160627/media_xll_5887134.jpg


Als we in de zomer naar de winkel gaan, laten we ons al snel verleiden door al dat sappige fruit en die lekkere groenten, die we massaal meenemen. Het lijkt een gezonde reflex, maar toch hou je je beter wat in. Want denk eens goed na: hoeveel van die groenten en fruit moet je uiteindelijk wegsmijten, omdat ze rot zijn? Niet te veel meenemen is dus de boodschap, net als een juiste bewaarmethode.Ook dat laatste is niet zo eenvoudig, dus zetten we een aantal tips op een rijtje.

In de eerste plaats moet je vooraf goed nadenken welke groenten en fruit je deze week zult gebruiken. Als je het moeilijk vindt om vooraf te plannen, is het beter om meerdere keren per week naar de winkel te gaan.

Dat zorgt er bovendien ook voor dat je erg verse producten kunt krijgen. Een andere tactiek is zoeken naar een lokale groente- en fruitboer in je omgeving. Normaal gezien kan je daar producten kopen die pas de dag ervoor geplukt zijn, terwijl ze in een supermarkt al een stuk ouder zijn.

Als je thuis komt met je aankopen, dan moet je ze natuurlijk ook zelf juist bewaren. Het is in de eerste plaats erg belangrijk om ze zo lang mogelijk in hun geheel te houden: verwijder geen stengels of blaadjes en was de groenten en het fruit niet voor je ze effectief gaat opeten. Als je merkt dat er een rot of beschimmeld stuk tussen zit, moet je het onmiddellijk wegsmijten. Een slechte appel zal de rest ook verpesten.

Fruit dat gevoelig is aan koude, bewaar je buiten de frigo. Denk maar aan abrikozen, avocado's, bananen, kiwi's, mango's en meloenen. Al de rest mag in de koelkast, die afhankelijk van de plaats verschillende temperatuurzones heeft. Bessen, citrusvruchten, maïs en erwten mogen meer naar voren, waar het warmer is.

Appels, kersen en druiven kunnen overal, omdat die minder gevoelig zijn voor schade door de kou. Zorg er wel voor dat je al het fruit weghoudt van bladgroenten, want die horen (in een plastieken zak) in de onderste groentelade, samen met artisjokken, asperges, bieten, broccoli, kool en wortelen.


Ajuinen: bewaar je in een papieren zak of in een netje, zodat er wat lucht aan kan. Zet de uien op een koele en droge plaats, bijvoorbeeld in een kast. Bewaar ze niet bij aardappelen, want die doen elkaar sneller rotten.

Appels: tijdens de zomer horen die thuis in de koelkast. Tijdens de herfst mogen ze gewoon op het aanrecht bewaard worden, omdat ze dan vers geplukt zijn.

Asperges: bewaar je rechtopstaand in de koelkast. Hou de toppen droog, maar zet de uiteinden in een beetje water.

Avocado's: bewaar je niet in de frigo, tenzij ze gesneden zijn. Anders zal de koude ze vanbinnen zwart maken.

Bananen: bewaar je buiten de koelkast, maar ver weg van andere groenten en fruit. Bananen zorgen er immers voor dat die sneller rijpen.

Bosbessen: soms krijgen bosbessen een wit laagje, maar dat is geen probleem, want dat is een natuurlijke beschermer. Je bewaart de bessen best in een vochtbestendig potje, dan kan je ze tot vijf dagen vers houden.

Maïs: hoort in groentelade in de koelkast, gehuld in een plastieken zak. Doe dat onmiddellijk nadat je ze gekocht hebt.

Meloenen: laat je best rijpen op kamertemperatuur gedurende twee tot vier dagen. Eens je de meloen begint te ruiken, zal hij ook wat zachter zijn aan het niet-stamuiteinde. Als dat het geval is, is de meloen klaar om op te eten. Maar als jij er dan nog geen zin in hebt, kan je hem in de koelkast leggen. Daar blijft hij zo'n 10 dagen goed. Haal je meloen wel een half uurtje voor het eten uit de koelkast, want fruit smaakt beter op kamertemperatuur.

Perziken en nectarines: moeten stevig zijn als je ze koopt en bewaard worden op kamertemperatuur. Als ze rijp beginnen te worden, leg je ze in de koelkast, waar je ze dan nog drie dagen kan bewaren.

Sperziebonen: moeten een mooie kleur hebben, zacht aanvoelen en stevig zijn. Je bewaart ze ongewassen in een plastieken zak in de groentelade.

Tomaten: bewaar je met de stengel naar beneden op het aanrecht. Ze rijpen aan de andere kant, dus als ze daarop liggen, worden ze sneller zacht. Leg ze zeker niet in de koelkast.

Wortels: moeten helder oranje zijn en zonder barstjes. Voor je ze in de frigo legt, haal je er de groene stengels af. Als je ze in een plastieken zak in je groentelade bewaart, kan je ze ongeveer twee weken houden. (br.hln)





» Reageer (0)
07-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It

Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It

Klik op de foto om hun te beluisteren






Amy Belle speelde in pubs om in haar onderhoud te voorzien en wordt op een avond opgemerkt door een vriend van Rod Stewart. Voor ze het weet zingt ze een duet met Rod Stewart tijdens een eenmalig concert in  The Royal Albert Hall (2004) . Een gouden kans, want niet veel later (2006) krijgt ze een deal bij Epic in New York en neemt ze een album op.



» Reageer (0)
06-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken + zonnebank + weinig fruit = 10 jaar ouder gezicht

Roken + zonnebank + weinig fruit = 10 jaar ouder gezicht


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/12/1/20130605132337/media_xll_5883151.jpg


Een ongezonde levensstijl kan de huid van een vrouw met 10 jaar verouderen, dat blijkt uit een diepgaande internationale studie. Vooral zonnebanken, sigaretten en een gebrek aan fruit en hydratatie blijken het verouderingsproces te versnellen.

585 vrouwen tussen 45 en 75 jaar uit het Verenigd Koninkrijk, China en Spanje namen gedurende acht jaar deel aan het onderzoek. Ze beantwoordden vragen over hun gewoonten als roken en bezoekjes aan de zonnebank. Ook moesten ze aangeven of ze vaak hydrateerden en hoeveel fruit en groenten aten. Daarnaast werden digitale beelden genomen om hun leeftijd te schatten en zo te bepalen of er veel verschil was met de werkelijke ouderdom. Mensen met een ongezonde levensstijl werden gemiddeld 10,4 jaar ouder ingeschat dan mensen die gezonder leefden.

En zo ontdekten vorsers ook welke factoren onze huid het hardst treffen. Daaruit blijkt dat 33 procent van het uiterlijk van je huid bepaald wordt door je levensstijl. Professor Andrew Mayes: "Genetica is verantwoordelijk voor 50 procent van je uiterlijk. Het verschil in jaren was het meest schokkend. Cijfers van een onderzoek bij plastische chirurgen sugereerde dat een facelift je gezicht gemiddeld 8,5 jaar jonger kan maken. Dames met een gezonde levensstijl kunnen hun uiterlijk toch een serieuze boost geven in vergelijking met iemand met een ongezonde levensstijl. Een gezonde huid draait meer om dure crèmes en lotions alleen, het gaat erom hoe je leeft en hoe we ons lichaam behandelen. Ook blijkt nu dat de stappen die je moet ondernemen niet extreem hoeven te zijn. Deze kunnen namelijk voorkomen dat je plastische chirurgie nodig hebt."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal ooievaars in Planckendael

Recordaantal ooievaars in Planckendael


http://oi40.tinypic.com/34fb9yq.jpg

I
n Planckendael zijn 53 ooievaarsnesten geteld om te ringen. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar en een nieuw record voor het dierenpark.

Pasgeboren ooievaars tellen en ringen is sinds de reïntroductie van de ooievaars in België meer dan dertig jaar geleden, een jaarlijkse gewoonte. Er werden in totaal 53 nesten geteld. Vandaag zette de hoogtewerker zich in beweging voor de eerste 13 nesten. "Verzorgers Frédéric en Jean ringden al 35 jongen." Zeven nesten telden drie jongen, twee nesten bevatten vier grote ooievaarsjongen. Tenslotte was er ook een nest met vijf jongen, wat heel uitzonderlijk is.

Elk jong kreeg een officiële ring van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen en een groene ring van Planckendael. Er werden ook enkele pluimen genomen voor DNA-onderzoek om te weten wie de ouders zijn en om het geslacht te bepalen.

Opmerkelijk is de ietwat tragere groei van de jongen tegenover vorig jaar en het aanzienlijk aantal jongen dat de aanhoudende regen van de afgelopen weken niet heeft overleefd. "Toch zijn de resultaten van de eerste dag bemoedigend. Tijdens een van de komende weken ringen we de overige jongen."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!