Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Michelinster voor Claudio Dell'Anno

Eerste Michelinster voor Claudio Dell'Anno


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/6/14/20131118103816/media_xll_6268739.jpg


België en Luxemburg mogen sinds vandaag pronken met een recordaantal sterrenzaken: 132 om precies te zijn. In de nieuwe Michelin-gids, die vandaag in Gent werd voorgesteld, staan voortaan ook twee nieuwe tweesterrenrestaurants: Bon-Bon in Brussel en Bartholomeus in Knokke-Heist. Ook Ciccio, het restaurant van Claudio Dell'Anno in Knokke, heeft een eerste ster binnengerijfd.

Vorig jaar telde de gids nog maar 113 sterrenzaken, nu 132. "Een zeer rijke 2014 selectie", aldus Micheal Ellis, internationaal directeur van de Michelin-gids. Hij loofde de "dynamische ontwikkeling van een bruisende gastronomie met een constante kwaliteit" in ons land.

België telt nog steeds drie restaurants die van de Michelin-jury hun drie sterren mochten behouden: De Karmeliet in Brugge, Hof van Cleve in Kruishoutem en Hertog Jan in Sint-Michiels. Michelin bekroonde Bon-Bon (Brussel) en Bartholomeus (Knokke-Heist) met een tweede ster. Negentien nieuwe restaurants kregen een eerste ster:

Lépicerie du Cirque (Antwerpen)
The Glorious (Antwerpen)
Hofke van Bazel (Bazel)
Villa Lorraine (Brussel)
WY (Brussel)
La Belle (Geel)
Chai Gourmand (Gembloux)
De Kristallijn (Genk)
Horseele (Gent)
Vrijmoed (Gent)
De Verborgen Tuin (Geraardsbergen)
Vous Lé Vous (Hasselt)
Ciccio (Knokke-Heist)
La Source (Lanaken)
Cuchara (Lommel)
Arabelle Meirlaen (Marchin)
Au Gré du Vent (Seneffe)
Le Menuiserie (Waimes)
Becher Gard (Bech in het Groothertogdom Luxemburg).

Naast winnaars zijn er uiteraard ook verliezers. Deze restaurants moeten hun ster inleveren:
De schone van Boskoop (Antwerpen)
Jaloa (Brussel)
De Oosthoek (Knokke-Heist)
Héliport (Luik)
Folliez (Mechelen)
Hostellerie Lafaque (Pepinster)
't Convent (Reninge)
Orangerie (Sint-Martens-Latem)
Les Roses Mondorf-les-Bains (lux)

De Michelin-gids is vanaf 21 november te koop.
 


» Reageer (0)
17-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobelprijswinnares Doris Lessing overleden

Nobelprijswinnares Doris Lessing overleden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/9/1/20131117155814/media_xll_6267586.jpg


Schrijfster Doris Lessing is op 94-jarige leeftijd overleden. De Britse krant The Guardian meldt haar dood. Lessing won in 2007 de Nobelprijs voor de Literatuur voor haar oeuvre van meer dan 50 romans, waaronder 'Het gouden boek' ('The Golden Notebook') en de vijfdelige serie 'Children of Violence'. Bekijk hieronder hoe flegmatiek ze reageerde toen ze vernam dat ze de Nobelprijs had gewonnen. "I've won every single prize in Europe, every bloody one. ... One can only be so excited after thirty years".

Lessing werd geboren in Perzië, het huidige Iran, als dochter van een Brits echtpaar. Ze groeide op in een andere Britse kolonie: Zuid-Rhodesië, het huidige Zimbabwe. Daarna woonde ze lange tijd in Londen. De Britse schrijfster was de oudste winnares die ooit de Nobelprijs voor de Literatuur in ontvangst mocht nemen.

Lessing stierf zondag op vredige wijze in haar huis in Londen, zei haar literair agent en vriend Jonathan Clowes. Hij omschreef haar als een "geweldige schrijfster met een fascinerende en originele geest''.

"Het was een voorrecht om voor haar te werken en ik zal haar enorm missen'', aldus Clowes. De schrijfster schreef veel over Afrika, waar ze opgroeide, en besteedde verder veel aandacht aan thema's als politiek, feminisme, racisme en kolonialisme.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze winterse blunders verpesten je nachtrust

Deze winterse blunders verpesten je nachtrust


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/11/2/20131115171444/media_xll_6264902.jpg


Nu de temperaturen opnieuw dalen, is het verleidelijk om te vervallen in een aantal slechte gewoontes die behoorlijk nefast kunnen zijn voor je nachtrust. Doe daar nog de feestdagen bij en eventueel een griepje of verkoudheid, en je begint het nieuwe jaar meteen met een pijnlijk slaaptekort.

Voorkom deze winterse slaapblunders:

1. Te warm / te koud
De verwarming 's avonds op volle toeren laten draaien, kan behoorlijk wat schade toebrengen aan je nachtrust. Wanneer we slapen, past ons lichaam zich vlotjes aan de kamertemperatuur aan. Door te zorgen voor een frisse, verluchte kamer daalt je lichaamstemperatuur net genoeg om beter te slapen.

Uiteraard is ook het omgekeerde niet ideaal. Het is begrijpelijk dat je wil besparen op de energierekening, maar sidderen en beven in bed kan je missen als kiespijn. Tast dus af wat voor jou de ideale temperatuur is en probeer die te behouden in de slaapkamer.

2. Gebrek aan licht
Om alert te zijn, heeft ons lichaam nood aan zonlicht, iets dat in het najaar niet altijd vanzelfsprekend is. Een gebrek aan licht zorgt voor een slaperig gevoel doorheen de dag, waardoor de duisternis 's avonds geen belletje meer doet rinkelen bij ons bioritme. Je lichaam beseft met andere woorden niet meer dat het tijd is om te gaan slapen omdat je bijna de hele dag in zombie-modus bent.

Experten raden daarom aan om zoveel mogelijk licht mee te pikken 's morgens. Wanneer dat echt geen optie is, kan je altijd opteren voor artificieel blauw licht. 's avonds is het dan weer belangrijk om 'overbelichting' te vermijden. Dit doe je door een uurtje voor je gaat slapen je televisie, tablet, smartphone of computer uit te schakelen. Neem liever nog een warm bad of duik even in een boek met een tas thee.

3. Winterkost
Nood aan stevige winterkost bij koud weer is perfect normaal, alleen kan het je slaap aardig verstoren. Wie 's avonds nog een zware maaltijd eet, doet zijn lichaam overuren kloppen omdat het veel meer moeite moet doen om alles verteerd te krijgen. Deze activiteit kan je effectief wakker houden. Het is niet voor niets dat je ideaal gezien 4 of 5 uur moet inlassen tussen je avondeten en bedtijd.

4. Luieren
Geen beter excuus om sport aan de kant te schuiven dan koud, miezerig weer. Toch hebben heel wat studies al uitgewezen dat lichaamsbeweging diepe slaap bevordert. Je hoeft uiteraard geen marathon te lopen om te profiteren van deze voordelen. Een pittige wandeling kan al wonderen doen, net als consequent de trap nemen.

5. Doezelen
Vooral op winterse weekends zijn we geneigd om de warmte van ons donsdeken langer te koesteren dan gezond is. Hoe fijn ook, uitslapen is één van de grootste slaapblunders die je kan begaan. Door te sterk af te wijken van je slaappatroon tijdens de week, is je biologische klok al snel ontregeld. In een ideale wereld mag je ook op zaterdag en zondag maximaal een uur later opstaan dan op een gemiddelde weekdag.

6. Droge lucht
De winter gaat gepaard met drogere, koudere lucht, ideaal om de vochtigheid van je neus te saboteren. Wie slaapt met een uitgedroogde neusholte, gaat al snel de mond openen (en snurken). Slaapexperten raden een luchtbevochtiger of kleine waterval aan voor in de kamer. Ook wanneer je griep hebt of verkouden bent, kan een gebalanceerde luchtvochtigheid helpen omdat het de keel verzacht en - mits wat hulp van een goede spray of dampsessie - ook je neus vrij houdt. (br.hln)



» Reageer (0)
16-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit meisje kwam naar school en 500 leerlingen stapten op

Dit meisje kwam naar school en 500 leerlingen stapten op

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




 
We schrijven 14 november 1960, amper een goeie halve eeuw terug in de tijd. Ruby Bridges is dan zes en stapt als eerste zwarte meisje - mét bescherming - de Wiliam Franz Elementary-school in New Orleans binnen. Ruby heeft een donkere huidskleur, de school is "white only". Meteen verlaten 500 blanke leerlingen de onderwijsinstelling.

Federale agenten moesten Ruby Bridges beschermen tegen de joelende en woedende omstaanders. Toen het meisje de school binnentrad, repten horden ouders zich óók naar binnen om hun eigen kind er weg te halen. Meer dan 500 leerlingen stapten die 14de november op.

"Ik herinner mij dat ik de straat opdraaide en hekken zag, agenten en overal volk. Ik dacht dat het Mardi Gras (soort carnavalsfeest, jv) was. Ik besefte helemaal niet dat zij mij de toegang tot de school wilden verhinderen", zegt de nu 60-jarige Ruby Bridges (video hieronder). "Bang was ik niet. Mijn ouders hadden mij gewoon gezegd: 'Je gaat naar een nieuwe school vandaag, gedraag je maar.'"


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/12/14/20131116080337/media_xll_6265889.jpg
Een schattig zwart meisje wandelt een blanke school binnen. Niemand die haar gewoon als een kind beschouwt.

Zes jaar eerder had burgerrechtenorganisatie NAACP een rechtszaak gewonnen tegen de Board of Education. De rechtbank oordeelde dat gesegregeerde scholen ongrondwettelijk waren. Jarenlang weigerde zogenaamde blanke scholen toch zwarte kinderen te integreren, tot Ruby het William Franz Elementary binnenwandelde.

Ruby woont nog altijd in New Orleans, waar ze blijft ijveren voor respect en verdraagzaamheid. Haar familie heeft erg te lijden gehad onder de situatie destijds, maar Ruby's houding is er een van vergevensgezindheid. "De mensen toen zagen geen kind. Ze zagen verandering en wat zij dachten dat hen werd afgenomen. Ze zagen nooit een kind." (br.hln - foto AP)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze oefening voor stevige dijen doe je tijdens het lezen

Deze oefening voor stevige dijen doe je tijdens het lezen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/4/4/20131115152327/media_xll_6264589.jpg


Heel wat dames gebruiken tijdsgebrek als excuus om niet te sporten. Toch is het vaak een kwestie van gewoonte en verlies je er niet zoveel tijd mee als je de oefeningen in je dagelijkse routine plant. De onderstaande oefening doe je gewoon terwijl je rustig een magazine leest en van een kopje koffie geniet.

Zoek jezelf een comfortabel plekje op de grond en ga met je rug tegen een rechte muur zitten. Zet je met je rug schrap tegen de muur, plooi je rechterbeen en strek je linkerbeen recht voor je met je voet geplooid.

Trek je navel in om je buikspieren te laten meewerken en hef je been op van de vloer zonder je rug te plooien. Beweeg je been weer in de richting van de grond en herhaal deze oefening 15 keer. Wissel van kant en daarna mag je opnieuw ontspannen. (br.hln)




» Reageer (0)
15-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo is het gesteld met onze kennis van het Engels

Zo is het gesteld met onze kennis van het Engels


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/15/8/20131115193527/media_xll_6265178.jpg


België staat in de English Proficiency Index (EPI), een wereldwijde ranking die de kennis van het Engels in kaart brengt, op de 13e plaats. De top-drie bestaat uit Zweden, Noorwegen en Nederland. Algerije, Saoedi-Arabië en Irak bengelen helemaal onderaan.

De EPI wordt opgesteld op basis van een online taaltest die iedereen kan invullen en een tweede test die wordt ingevuld door studenten die aan een studie Engels gaan beginnen. De score van elk land in de index is het gemiddelde van alle testresultaten van de inwoners van dat land. In de index van 2013 werden de scores van 60 landen opgenomen.

De top-drie bestaat uit Zweden (68,69%), Noorwegen (66,60%) en Nederland (66,19%). Algerije (43,16%), Saoedi-Arabië (41,19%) en Irak (38,16%) bengelen helemaal onderaan. België staat met 58,74 procent op de dertiende plaats. Dat is lang niet slecht, maar we moeten blijven inzetten op het verbeteren van onze kennis van het Engels, zegt Thibaut Hardeley, directeur van EF Education First, de grootste privéorganisatie voor onderwijs, die de index heeft opgesteld.


"Het is goed dat we voor bijvoorbeeld Duitsland (58,47%) en Zwitserland (57,59%) eindigen, maar er is nog veel werk aan de winkel", zegt Hardeley. "Over het algemeen kunnen we stellen dat het Engels van de Franstaligen minder goed is, onder meer omdat de Vlamingen via de media meer in contact komen met de taal." Toch is het Engels essentieel, onder meer bij de zoektocht naar een baan. Het is daarom belangrijk om in het onderwijs stevig te blijven inzetten op het taalonderricht, ook na de verkiezingen van 2014. Volgens Hardeley lopen er momenteel goede initiatieven, zoals de taalcheques in Brussel en het Marshallplan Wallonië.

De EPI zal dit weekend officieel worden voorgesteld tijdens de talenbeurs International Language Days in het Brussels Info Plein in de Koningstraat. Meer informatie kan je vinden op deze website.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Paola heeft een nieuw kapsel: kort en zilverwit

Koningin Paola heeft een nieuw kapsel: kort en zilverwit


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/2/2/20131115170256/media_xll_6264842.jpg


Koningin Paola verraste vandaag vriend en vijand met een kort zilverwit kapsel. Ze bezocht samen met koning Albert het parlement naar aanleiding van Koningsdag.


Wie vindt het mooi ? Ik vind dat het haar heel mooi staat !!!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste wezen ter wereld heet Ming en werd 507 jaar

Oudste wezen ter wereld heet Ming en werd 507 jaar


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/8/11/20131114011644/media_xll_6260411.png


Weekdier 'Ming' werd zeven jaar geleden nabij IJsland door wetenschappers van de Bangor Universiteit uit de zee gevist. Het mosselachtige wezen bleek 507 jaar oud te zijn, maar stierf toen de schelp geopend werd. Dat schreef de Britse krant de Daily Mail gisteren.

De wetenschappers uit Wales hadden geen idee van Mings leeftijd en openden de schelp van het weekdier in 2006, waardoor het stierf. Aan de hand van de groeiringen aan de binnenkant van de schelp konden ze (net zoals bij bomen) later wel achterhalen hoe oud Ming precies was. Na een eerste berekening stond de teller op 405 jaar, maar dat getal werd later aangepast via nieuwe onderzoeksmethoden.

Ming blijkt nu dus zeker 100 jaar ouder te zijn dan aanvankelijk gedacht. Dit zou betekenen dat het weekdier al sinds 1499 op de zeebodem leeft. Zijn naam heeft het te danken aan de Chinese Mingdynastie die in die tijd aan de macht was.

Het diertje mag dan gestorven zijn, het kan voor belangrijke inzichten zorgen met betrekkening tot ons verouderingsproces en hoe het komt dat sommige diersoorten in vooral Arctische gebieden dergelijke lange levensduur kennen. Daarnaast vormt het voor oceanografen een onschatbare bron aan informatie over oceanen en de watertemperatuur door de eeuwen heen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle Marina's mogen gratis naar Marina

Alle Marina's mogen gratis naar 'Marina'

http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/5/3/20131114181047/media_xll_6262533.jpg


'Marina', de nieuwste film van Stijn Coninx, lokte inmiddels al 100.000 bezoekers naar de bioscoopzalen. Onder hen zullen ongetwijfeld al heel wat Marina's de weg naar de film hebben gevonden, maar om alle Vlaamse Marina's de kans te geven de prent te gaan bekijken, roept Kinepolis Group zondag 24 november 2013 uit tot Marina-dag. Dan mogen alle Marina's in alle Kinepolis bioscopen gratis naar de film die hun naam draagt. Ze kunnen naar de voorstellingen van 14, 17 en 20 uur. Gewoon je identiteitskaart tonen en je mag er in.

Serenade van Rocco Granata
Na de filmvertoning verwelkomt Kinepolis regisseur Stijn Coninx en komt de enige echte Rocco Granata zijn wereldbekende serenade brengen voor alle aanwezige Marina's. Tegelijkertijd zal de balans opgemaakt worden van de veelbesproken actie www.eerherstelvoormarina.be. Hiermee doen de initiafnemers een oproep om 'Marina', dat de negatieve connotatie van 'ordinair meisje' heeft, uit het woordenboek te laten schrappen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google Street View: met de gondel door Venetië

Google Street View: met de gondel door Venetië

Klik op de foto om een filmpje te bekijken




Sinds kort is Venetië in kaart gebracht en dat deed het bedrijf deze keer niet met de Google-auto, maar te voet en per gondel. De belangrijkste toeristische attracties en verborgen plekjes liggen nu binnen handbereik.

Voor wie nog nooit in Venetië is geweest of binnenkort een reisje plant, is dit een buitenkans. Voortaan kan je de stad van het water vanuit je luie zetel bezoeken. De typische Google Street View auto was niet voorzien op de vele nauwe kasseistraatjes en waterwegen in Venetië, dus stuurde het bedrijf een team werknemers te voet de stad in. De rugzakken met camera's wogen een goede 15 kg.

Via Street View kan je om te beginnen kiezen hoe je de stad wenst te verkennen: te voet, met een gondel of met een vaporetto (waterbus) op het Grote Kanaal. Zowel de belangrijkste monumenten en bezienswaardigenheden als de verborgen pareltjes komen aan bod. Daarnaast kan je ook zien hoe de stad en haar iconische architectuur door de eeuwen heen veranderd zijn.

De Google 'trekkers' legden in totaal 412 kilometer te voet af en 183 kilometer per boot. De camera's werden eerder al ingezet voor het fotograferen van de Grand Canyon en het hoogste gebouw ter wereld: Burj Khalifa in Dubai.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar opwarmen met een heet bad nog goed voor is

Waar opwarmen met een heet bad nog goed voor is

http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/2/5/20131114113359/media_xll_6261680.jpg


Het is de laatste week gevoelig kouder geworden, een stomend bad is een goede manier om kille winteravonden door te brengen. Het is niet alleen een van die kleine dingen die het leven aangenamer maken, weken in warm water heeft ook heel wat gezondheidsvoordelen. De volgende keer dat je dus dacht snel in de douche te springen, kun je misschien beter tijd maken voor een deugddoend bad.

Hersenkracht
Even pauzeren in warm water met essentiële oliën kan wonderen verrichten voor je lichaam en geest. Gebruik olie van salie om je geheugen aan te scherpen, je brein te kalmeren en als een natuurlijk middel om je humeur op te krikken.

Ontspanning
Een warm bad is de perfecte manier om tot rust te komen. Je kunt wat eucalyptus- of lavendelolie aan het water toevoegen, hiervan is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het je stressniveau doet afnemen.

Nachtrust
Een bad is een natuurlijke manier om je slaperig te maken. Dit verhoogt namelijk je lichaamstemperatuur. Wanneer je eruit komt en je lichaam afkoelt, dan maakt je brein de stof melatonine aan, waardoor je helemaal klaar bent om in bed te kruipen.

Symptomen verkoudheid
Heb je last van een snotneus? Een warm bad is een goed middel om de symptomen te bestrijden. De stoom van het water maakt je neus vochtig, bestrijdt de duizeligheid en helpt pijnlijke spieren te ontspannen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint in Nederland extra beveiligd tegen relschoppers

Sint in Nederland extra beveiligd tegen relschoppers


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/2/12/20131115102527/media_xll_6263907.jpg


De intocht van Sinterklaas dit weekeinde in Nederland wordt in negatieve zin historisch, schrijft het AD. Korpsen in heel het land nemen maatregelen tegen mogelijke relschoppers. In Amsterdam mag Zwarte Piet niet worden uitgescholden. En in Groningen, waar morgen de tv-intocht plaats heeft, "staat de politie op scherp".

De Nationale Politie van Nederland heeft alle korpsen in het land geadviseerd zaterdag alert te zijn op aversie tegen Zwarte Piet. De korpsen moeten "adequaat optreden indien nodig", aldus een zegsman in het AD.

Vooral de politie in Groningen, waar zaterdag de nationale intocht plaatsvindt, is gewaarschuwd. Alle agenten hebben in een briefing te horen gekregen dat ze rekening moeten houden met antipathie tegen zwarte pieten, en moeten ingrijpen als het kinderfeest dreigt te worden verstoord door demonstranten. Het Groningse korps wil niet zeggen bij welk gedrag wordt besloten mensen te arresteren. De politie verwacht vijftigduizend mensen bij de nationale intocht.

Ook Amsterdam houdt er rekening mee dat demonstranten tegen Zwarte Piet de intocht willen verstoren. Sommige activisten in de hoofdstad hebben aangekondigd fel te willen protesteren.

Demonstranten zijn welkom, zegt burgemeester Van der Laan, maar ze moeten wel "hun gezond verstand gebruiken". Een T-shirt dragen met een protesttekst is toegestaan, zegt Van der Laan. "Dat valt onder de vrijheid van meningsuiting." Maar wie geluid maakt, zal worden gevraagd zich uit de voeten te maken. "Het moet een fijn feest worden, zonder ordeverstoringen." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminelen zetten kinderporno op uw pc

Criminelen zetten kinderporno op uw pc


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/12/6/20131115054813/media_xll_6263526.jpg


De Computer Crime Unit van de Federale Politie (FCCU) merkt dat er de jongste tijd een nieuwe vorm van internetcriminaliteit in opmars is. Criminelen tonen beelden van kindermisbruik op een besmette computer, met als doel geld af te troggelen. Dat schrijft De Standaard vandaag.

De cybercriminelen laten een venster tevoorschijn komen met een tekst waarin staat dat de computer werd geblokkeerd "wegens een overtreding van de wetten van het Belgisch Koninkrijk". Daarbij wordt beweerd dat er bewijsmateriaal is dat vanop de computer naar een site met afbeeldingen van kindermisbruik werd gesurft. Er zijn al incidenten geweest waarbij effectief beelden werden getoond. Om de blokkering op te heffen, moet vervolgens "een boete" betaald worden.

"De criminelen passen hun werkwijze regelmatig aan, maar er is één constante bij vast te stellen: ze rekenen op het schaamtegevoel van hun slachtoffers", zegt Stéphane Goddé, commissaris bij de FCCU, in De Standaard. In Nederland zijn al enkele honderden aangiftes van deze variant van zogenaamde "ransomware" geteld, bij ons is dat nog veel minder.  (br.hln)



» Reageer (0)
14-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorraad griepvaccins bijna uitgeput

Voorraad griepvaccins bijna uitgeput

http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/3/4/20131114175639/media_xll_6262429.jpg

De apothekers in ons land zitten bijna door hun voorraad aan griepvaccins. Toch is er geen reden tot ongerustheid omdat de meeste mensen met een hoog risico intussen hun griepprik al gekregen hebben. Dat meldt de Algemene Pharmaceutische Bond.

Op heel wat plaatsen in België kunnen apothekers hun voorraad griepvaccins niet meer aanvullen, er zijn zelfs apothekers die helemaal geen vaccins meer hebben. "Dat de voorraad aan griepvaccins uitgeput raakt, is elk jaar het geval", zegt Jan Depoorter van de Algemene Pharmaceutische Bond. "Alleen valt dat moment dit jaar wel vroeger dan anders en dat heeft alles te maken met productieproblemen van het vaccin. Daardoor is het aanbod zo'n tien procent lager dan andere jaren", aldus Depoorter.

Toch zal dat geen groter aantal griepgevallen met zich meebrengen, volgens Depoorter hebben risicopatiënten immers al een griepprik gekregen. Mensen die nu nog een griepvaccin aanschaffen zijn over het algemeen geen risicopatiënten.

Ook griepspecialist Marc Van Ranst ziet geen enkele reden tot ongerustheid. "In Europa is op dit moment nog geen sprake van een grieppiek, dus ook zeker niet in België." Of en wanneer die komt, is moeilijk te voorspellen. "Als we afgaan op de meeste andere jaren, dan zou de grieppiek pas na Nieuwjaar komen", aldus Van Ranst. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 procent van Vlamingen kampt met overgewicht

30 procent van Vlamingen kampt met overgewicht


http://oi42.tinypic.com/2hykspz.jpg


Drie op de tien Vlamingen kampen met overgewicht (een BMI hoger dan 25). Dat blijkt uit een kijkersenquête van 'Ook Getest op Mensen' (Eén) bij 5.300 mensen. Vier op de tien Vlamingen geven aan de afgelopen twee jaar een poging tot diëten te hebben ondernomen. Uit dezelfde cijfers blijkt dat één op de vijf van de 'Ook Getest op Mensen'-respondenten zelfs twee of meer diëten geprobeerd heeft.

Eén op de tien heeft ten slotte meer dan drie diëten op de teller staan. Lang houdt de Vlaming dat ook niet vol: éen op de tien zelfs minder dan een week. Meer nog: de helft van alle respondenten die begonnen te diëten, hield het amper een maand vol. 30 procent eet niet elke dag fruit. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1813 nieuw gratis noodnummer van Zelfmoordlijn

1813 nieuw gratis noodnummer van Zelfmoordlijn


http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/6/8/20131113144702/media_xll_6259253.jpg


De Zelfmoordlijn is voortaan gratis te bereiken via het gratis noodnummer 1813. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) vandaag bekendgemaakt. Het nieuwe noodnummer moet de drempel voor de burger verlagen.

Het initiatief kadert in het actieplan suïcidepreventie, waarmee de Vlaamse regering het aantal zelfdodingen in Vlaanderen tegen 2020 met 20 procent wil doen dalen tegenover het jaar 2000. Het aantal zelfdodingen in Vlaanderen ligt bij de hoogste in Europa.

Mensen in suïcidale crisis kunnen voortaan de klok rond terecht op 1813. Daarnaast komt er ook een digitaal platform, www.zelfmoord1813.be, dat alle hulpmiddelen en diensten rond de preventie van zelfdoding toegankelijk maakt. Tele-Onthaal blijft te bereiken op het gratis nummer 106.

Om het actieplan te helpen uitvoeren, heeft de Vlaamse regering beslist het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) te erkennen als partnerorganisatie. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergelaten puppy beklimt als eerste hond ooit Mount Everest

Achtergelaten puppy beklimt als eerste hond ooit Mount Everest

http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/5/13/20131114082641/media_xll_6261088.jpg


Een puppy, achtergelaten op een vuilnisbelt in India, heeft naar verluidt als eerst hond ooit de Mount Everest beklommen tot aan het basiskamp op 5.364 meter hoogte.

Joanne Lefson, een voormalige professionele golfspeelster, adopteerde de 11-maanden oude puppy 'Rupee' in de Himalaya afgelopen september. Op 14 oktober begon het pasgevormde 'team' aan 'Missie Mount Everest' met als doel aandacht te vragen voor achtergelaten honden en de adoptie van deze viervoeters aan te moedigen.

Dertien dagen later bereikte het duo de vooropgestelde recordhoogte. De hond paste zich razendsnel aan de barre omstandigheden aan en bleek verzot op sneeuw. "Ik ben zo trots op Rupee", vertelde de Zuid-Afrikaanse Joanne Lefson aan AFP. "Ik vermoedde dat ik hem af en toe zou moeten dragen maar het tegendeel was waar. Hij nam de leiding en trok me voort."

Wat een verschil met toen ze de puppy aantrof op een vuilnisbelt. Hij was op sterven na dood. "Ik kon hem niet aan zijn lot overlaten", aldus het baasje. "Dankzij een liefdevolle verzorging kreeg ze hem weer op de been. "Ik hoop dat deze prestatie mensen zal aanzetten om meer genegenheid te tonen voor dieren", besluit ze. Dan is de missie wellicht pas echt geslaagd.

Het duo is ondertussen teruggekeerd naar Zuid-Afrika waar Rupee kan bekomen van zijn avonturen.  (br.hln)


» Reageer (0)
13-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield and Barry White - All around the world

Lisa Stansfield and Barry White - All around the world

Klik op de foto om hun te beluisteren






All Around the World is een nummer van de Engelse zangeres Lisa Stansfield, afkomstig van haar album Affection. All Around the World is (tot nu toe) haar grootste hit.

Het nummer werd een internationale hit en behaalde de eerste plaats in de hitlijsten in 12 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In Nederland stond het nummer vier weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Ook werd het nummer de eerste nummer 1-hit in de Amerikaanse Billboard R&B hitlijst van een blanke vrouwelijke artiest.

In 1992 werd het nummer opnieuw opgenomen, nu als duet tussen Lisa Stansfield en Barry White.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft Israëlische kinderen wordt misbruikt

Bijna helft Israëlische kinderen wordt misbruikt


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/6/6/20131113173745/media_xll_6259746.jpg

Bijna de helft van de kinderen in Israël wordt fysiek, emotioneel of seksueel misbruikt. Dat schrijft de krant Haaretz op gezag van een nieuw onderzoek van de universiteit in Haifa.

De wetenschappers hebben meer dan 10.000 kinderen gesproken. Het gaat niet om probleemkinderen, maar een representatieve groep.

28 procent van de kinderen klaagde over emotioneel misbruik, 18 procent over seksueel misbruik, 15 procent over emotionele verwaarlozing, 14 procent over fysieke verwaarlozing en 9 procent over geweld in het gezin.

Arabische kinderen klaagden meer dan Joodse kinderen.

Het is de eerste keer dat zo'n onderzoek in Israël wordt verricht op basis van gesprekken met de kinderen zelf en niet met hulpverleners. De onderzoekers waren verbaasd dat de kinderen bereid waren de vragen zo open te beantwoorden. Meer dan 68 procent van de kinderen die seksueel waren misbruikt, had er eerder met iemand over gepraat.

De Knesset, het parlement van Israël, heeft een speciale hoorzitting aan het probleem gewijd. Parlementariërs willen een speciale commissie voor de rechten van het kind oprichten. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe verslavend is cannabis?

Hoe verslavend is cannabis?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/10/1/20131113103452/media_xll_6258526.jpg


De discussie over hoe verslavend cannabis al dan niet is, laait opnieuw op nadat Lady Gaga zichzelf heeft uitgeroepen tot junkie. "Ik rookte op een bepaald moment 15 tot 20 joints per dag, het was pure zelfmedicatie", getuigde ze in een interview.


"Ik leefde in een psychedelische wereld, waarin ik mezelf permanent verdoofde. Ik besef wel dat het deels te maken had met de fysieke pijn van mijn heup, maar ik wist niet waar de pijn precies vandaan kwam en ik voelde me zeer depressief", aldus Gaga.

Verslavend?
Hoewel onderzoek heeft uitgewezen dat slechts een klein percentage van cannabisrokers afhankelijk is van de softdrug, is het wel degelijk mogelijk om eraan verslaafd te zijn. Volgens het National Institute on Drug Abuse kweekt ongeveer 9 procent van alle gebruikers op lange termijn een ongezonde afhankelijkheid. Bij alcohol, heroïne en nicotine is dat respectievelijk 15, 23 en 32 procent.

Afkicken
In de vijfde editie van de 'Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders' worden de afkickverschijnselen van cannabis als volgt omschreven: Angst, slaapproblemen, irritatie en agressie.

Vertekend beeld
In TIME krijgt de vraag een extra lading door de definitie van 'verslaving' op de rooster te leggen: "Anders dan bij de bibberende, kotsende heroïnejunkie die niet kan stoppen omdat de afkicksymptomen ondraaglijk zijn, wordt cannabis niet gezien als fysiek verslavend, aangezien stoppen met de drug niet gepaard gaat met hevige symptomen. Daar komt nog bij dat mensen fysieke verslaving snel als iets oncontroleerbaars zien, terwijl psychologische afhankelijkheid zogezegd overwonnen kan worden op pure wilskracht. Hierdoor wordt cannabis doorgaans niet gezien als verslavend", klinkt het. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!