Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoornweesje durft na trauma niet alleen slapen

Neushoornweesje durft na trauma niet alleen slapen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/2/10/20140610215230/media_xll_6811120.jpg

Het baby neushoorntje Gertjie, ook wel 'Little G' genoemd, wil niet meer alleen slapen nadat hij vorige maand huilend werd aangetroffen bij zijn gestroopte moeder. Dierenbeschermers in Zuid-Afrika adopteerden de wees totdat hij groot genoeg is om uitgezet te worden in een natuurreservaat. Dat schrijft de Britse krant The Independent.

De bijna vier maanden oude neushoorn woont nu in het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) in Zuid-Afrika.

In het bijzijn van Gertjie werd zijn moeder op gruwelijke wijze afgeslacht om haar hoorn. 'Het was heel ontroerend om te zien, het kleine diertje wilde haar zijde niet verlaten en huilde onophoudelijk', vertelt de HESC-verzorgster die de neushoornbaby op 7 mei aantrof. De eerste nacht in het centrum bracht Gertjie door met een medewerker en een schaap genaamd Skaap. Zij vervult de rol van surrogaatmoeder.

Inmiddels groeit Gertjie als kool en gaat het steeds beter met hem. Dagelijks rent hij buiten een rondje en slaapt hij zo'n 12 uur per dag, buiten zijn hazenslaapjes in de middag om. Op een livecam van Africam kan iedereen zien hoe het Gertjie vergaat.

Het neushoorntje krijgt nog babymelk tot hij zo'n anderhalf jaar oud is, daarna zetten de medewerkers hem uit in een natuurreservaat. Omdat het diertje op regelmatige basis en vaak gevoed moet worden slapen de medewerkers nu buiten zijn verblijf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Thaise scampi op uw bord zijn goedkoop dankzij slavernij

De Thaise scampi op uw bord zijn goedkoop dankzij slavernij

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/7/13/20140611120220/media_xll_6812383.jpg

De Thaise visindustrie bloeit, en dat heeft ze te danken aan slavernij. De Britse krant The Guardian onthult in een reportage dat migranten uit Birma en Cambodja onder valse voorwendselen naar Thailand gelokt worden. Daar worden ze verkocht aan kapiteins van vissersboten. Ze worden geslagen, mishandeld en soms zelfs gedood. En dat om bij te dragen aan Thailands miljardenbusiness: scampi, die uiteindelijk op onze westerse borden belanden.

Migranten vertellen schokkende verhalen aan The Guardian. Hoe pijnlijke overblijfselen herinneren aan de dagen dat ze geslagen werden op een Thaise vissersboot. Een kromme rij van splinters waar ooit hun tanden stonden, diepe sneden op armen en benen, eeltige en kromgetrokken vingers, gezichtsspieren die onwillekeurig verkrampen uit angst.

Ze getuigen hoe ze gedwongen worden twintig uur per dag te werken op zee en hoe ze geregeld in elkaar geslagen worden. Ze krijgen niet meer dan een bord rijst per dag. Soms blijven ze jarenlang op zee. Wie te ziek is om te werken, wordt overboord gegooid. En niemand wordt betaald.

De vissers vangen alles wat er te vangen valt: van inktvis en tonijn tot 'afvalvis'. Die afvalvis bestaat uit oneetbare of te kleine soorten, die vermalen worden tot visvoer voor Thailands miljardenindustrie: scampi. Het land voert zijn scampi uit naar de hele wereld. Het product van de Thaise slavernij belandt ook op ons bord.

Ondanks beloftes om de scampi-industrie te zuiveren, ontdekte The Guardian dat veel ambtenaren - van agenten tot hooggeplaatste politici - niet alleen een oogje dichtknijpen maar zelf medeplichtig zijn aan de wantoestanden.

Thailand produceert ongeveer 4,2 miljoen ton vis per jaar. Negentig procent is bestemd voor export, met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa als grootste afnemers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portret Rembrandt wel degelijk zelfportret

Portret Rembrandt wel degelijk zelfportret

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/13/7/20140611001435/media_xll_6811267.jpg

Wetenschappers van het Hamilton-Kerr-Instituut in de Britse universiteitsstad Cambridge hebben een (zelf-)portret van de Nederlandse kunstenaar Rembrandt voor echt verklaard. Over de echtheid van het in 1635 ontstane werk is jarenlang gediscussieerd.

De weduwe van een rijke Britse ondernemer had het werk na haar dood aan de National Trust toevertrouwd. Vorig jaar reeds onderzocht een specialist het werk, en ook hij kwam tot de conclusie dat het werk aan Rembrandt zelf toegeschreven moet worden.

Jarenlang werd over die echtheid geredetwist. Sommige experts schreven het werk, omdat het op sommige plaatsen niet voldoende afgewerkt was, aan een leerling van de meester toe. Maar aan de hand van de handtekening, het materiaal van de kader, de kleurcomponenten en de penseeltechniek is geen twijfel meer mogelijk, stellen de kunstdeskundigen.

Rembrandt maakte het werk op 29-jarige leeftijd, toen hij in Amsterdam woonde. Op het portret is hij te zien met een zwarte schoudermantel, een vedermuts en een halskraag van een ridder. De waarde van het werk wordt op 30 miljoen pond (37 miljoen euro) geschat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High School-diploma voor 10-jarige jongen

High School-diploma voor 10-jarige jongen

klik op de foto om het filmpje te bekijken



Op kamers gaan wonen zal nog wat lastig zijn voor de pas 10-jarige Amerikaan Tanishq Abraham, maar verder is hij helemaal klaar voor de universiteit. Afgelopen weekeinde behaalde hij als één van de jongste Amerikanen ooit zijn diploma van de middelbare school.

De moeder van de jongen besloot hem vanaf zijn 7de jaar thuis in Sacramento, Californië, te onderwijzen toen hij op school veel te ver op zijn klasgenoten voor begon te liggen en ze hem daarmee begonnen te pesten. Tanishq nam afgelopen maart deel aan het staatsexamen, waarvoor hij met glans slaagde.

"Het was niet eenvoudig vanwege alle bureaucratie, maar ik heb er heel hard voor gewerkt, dus ik ben blij dat het is gelukt", zo zei hij tegen ABC News.

Tanishq wil naar de universiteit van Davis om medicijnen te gaan studeren. "Het zou fantastisch zijn als ik naar het MIT (Massachusetts Institute of Technology) zou kunnen, maar dan moet ik op kamers en daar ben ik nog iets te jong voor." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genk stuurt aangetekende brief voor distel van 25 cm

Genk stuurt aangetekende brief voor distel van 25 cm

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/6/5/20140611055024/media_xll_6811685.jpg

Een vrouw uit Genk heeft gisteren van het stadsbestuur een aangetekende brief gekregen waarin ze wordt aangemaand voor 20 juni een distel in haar tuin weg te doen. Als ze dat niet doet, volgt een pv, schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

In heel haar tuin staat aan de rand van het grasperk één distel. Amper 25 centimeter hoog. Zelf kan Steffie Miermans niet geloven dat ze daarvoor een aangetekende brief heeft gekregen.

"We zijn nog steeds aan het bouwen", zegt de vrouw. "Dat betekent her en der hoopjes zand en niet afgewerkte stukken. Daar kan zeker wat onkruid op groeien. En ook aan de rand van ons gras. Daarin stond letterlijk dat ik een distel moest verwijderen."

"Ik wist niet eens dat we een distel hadden. Als ik die niet verwijder voor 20 juni krijg ik een pv."

Volgens dienstdoend burgemeester Ali Caglar (CD&V) is het probleem dat de distel is opgenomen in een Koninklijk Besluit. Daarin staat letterlijk dat iedere verantwoordelijke, in dit geval de eigenaar van de woning, de bloei, de zaadvorming en uitzaaiingen van schadelijke distels moet voorkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
10-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenmishandelaar verwondt zeker 60 dieren

Paardenmishandelaar verwondt zeker 60 dieren

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/3/2/20140610154351/media_xll_6810152.jpg

Een tot nu toe onbekend persoon heeft in een jaar tijd zo'n 60 paarden mishandeld. De paardenmishandelaar brengt voornamelijk merries 'gruwelijke verwondingen' toe, aldus de Nederlandse politie. In de meeste gevallen zijn de geslachtsdelen van het paard met een mes of een scherp voorwerp toegetakeld. Een drachtige merrie overleed aan de verwondingen.

Volgens de politie zijn aangiften van paardenmishandelingen binnengekomen uit Utrecht, Noord-Holland, Brabant, Gelderland, Limburg. Ook sloeg de onbekende een aantal keer toe in de grensstreek met België en Duitsland. Er zijn een stok en een stanleymes gevonden die de dader waarschijnlijk heeft gebruikt.


De politie denkt dat alle mishandelingen met elkaar in verband staan, maar weet niet zeker of in alle gevallen dezelfde dader actief was. Wel staat vast dat de paardenmishandelaar zijn slachtoffers zorgvuldig uitkiest. Hij snijdt niet alleen dieren die in de wei staan, maar ook paarden die in een manege of op stal staan. Er is altijd een makkelijke vluchtroute, bijvoorbeeld via een fietspad, zegt de politie.

De stichting Zinloos Geweld tegen Dieren loofde begin dit jaar al een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip. Die beloning geldt nog steeds, zei Henk ten Napel van de stichting vandaag. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Zeeuwse mosselen half juli verwacht

Eerste Zeeuwse mosselen half juli verwacht

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/8/5/20140610184223/media_xll_6810905.jpg

De eerste Zeeuwse mosselen zullen naar alle waarschijnlijkheid half juli opgediend kunnen worden. "Het tijdstip van de oogst is elk jaar verschillend, maar het ziet er naar uit dat die oogst er nu alleszins vroeger dan vorig jaar zal komen", luidt het bij Christine Fijnaut van het Mosselkantoor Yerseke.

"Als de mosselen er tijdens de eerste helft van juli komen, dan zijn zowel de consumenten als wijzelf tevreden", lacht Fijnaut. In 2013 was dat niet het geval, maar dit jaar wordt de oogst iets vroeger verwacht. Bovendien blijkt dat de mosselkwekers en mosselhandelaren positief gestemd zijn over de smaak en de hoeveelheid vleesgewicht. "Tot nu toe zijn de kwekers tevreden met de evolutie. De eerste steekproeven wijzen uit dat de schelpen weliswaar iets kleiner zijn, maar ze zijn wel goed gevuld", aldus Fijnaut.

De groei en het tijdstip van de oogst van de mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. "Het gaat vooral om het aanwezige voedselaanbod en het zonlicht. De mosselen kunnen nu rustig groeien op de plaatsen waar ze liggen. Hopelijk blijft het warm en blijven de mosselen gespaard van stormen. Jaar na jaar proberen we te achterhalen welke externe factoren een invloed hebben. Vorig jaar werden immers heel wat mosselen weggestormd."

Eind juni zal er een duidelijkere prognose komen, nadat meer uitgebreide monsters worden genomen. Pas later in het mosselseizoen zal blijken hoe groot de totale oogst zal zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weervrouw Jill Peeters wil waarschuwingssyteem voor stormen

Weervrouw Jill Peeters wil waarschuwingssyteem voor stormen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/6/11/20140610064056/media_xll_6808421.jpg

Na de zware pinksterstormen dringt weervrouw Jill Peeters aan op maatregelen. "Zulke superonweders gaan ons steeds vaker teisteren. De overheid moet werk maken van een ­systeem om alle 11 miljoen Belgen te waarschuwen, niet alleen degenen die op Twitter zitten."

Volgens onze weervrouw Jill Peeters ­werden we getroffen door een super­cell. "Dat is het zwaarst denkbare ­onweer. Niemand kan vooraf zeggen waar en wanneer het gaat losbarsten of hoe zwaar het precies wordt. Maar we kunnen wél regio's aanduiden  waar het risico bestaat.

Momenteel ontbreekt het ons echter aan een ­uit­gebreid waarnemingsnetwerk en gedetailleerde radarbeelden. Weeramateurs doen er via Twitter alles aan om hun waarnemingen te verspreiden en ook KMI-weerman ­David Dehenauw doet het nodige, maar kunnen we hen laten op­draaien voor de veiligheid van een hele bevolking? Voor de overheden moet afgelopen weekend een les zijn: laten we grondig nadenken over een degelijk waarschuwingssysteem." (br.hln)


» Reageer (0)
09-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. LeAnn Rimes - Purple Rain

LeAnn Rimes - Purple Rain

Klik op de foto om haar te beluisteren






Purple Rain is een ballade van Prince . Dit is een versie van LeAnn Rimes, een Amerikaanse country zangeres.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kobe Desramaults heeft beste restaurant van Europa

Kobe Desramaults heeft beste restaurant van Europa

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/4/11/20140609182102/media_xll_6807671.jpg

De website Opinionated About Dining (OAD) heeft op pinkstermaandag zijn lijst bekend gemaakt met de beste 100 restaurants van Europa. Restaurant In de Wulf in Dranouter (deelgemeente van Heuvelland) van chef Kobe Desramaults staat op de eerste plaats en laat daarmee het bekende restaurant Troisgros in Roanne op plaats twee en Quique Dacosta (de nummer 1 in 2012 en 2013) op drie achter zich.

De lijst wordt sinds 2012 opgesteld aan de hand van de opinie van 4.300 personen die samen goed zijn voor 140.000 restaurantbeoordelingen.

In de Wulf stond in 2012 als hoogst geplaatste restaurant van ons land op nummer 30, en dook vorig jaar met een 5de plaats de top tien in. Noma van chef René Redzepi stond vorig jaar nog op nummer 2 en zakt dit jaar naar de 7de plaats.

"Deze erkenning doet enorm deugd", aldus Kobe Desramaults. "Het is een cliché om te zeggen, dat dit het resultaat is van een groep mensen, maar ik ben ervan overtuigd dat die waardering veel te maken heeft met het internationale karakter van ons team. Ik werk met gasten uit tien verschillende landen die allemaal supersterk en geëngageerd zijn en mee de structuur en de eigenheid van In de Wulf bepalen. Daarnaast zal ook een stuk gezonde koppigheid en eigenzinnigheid mee dat karakter bepalen."

"Ik heb respect voor collega-chefs die ook buiten hun zaak allerlei activiteiten ontplooien, maar ik wil zelf zoveel mogelijk energie en tijd in mijn zaak steken en in zaken die we zelf belangrijk vinden en die voor het restaurant en onze gasten een meerwaarde opleveren. Mogelijk ligt daar ook een stuk verklaring voor de internationale erkenning die ons nu te beurt valt."


De volledige top tien ziet er zo uit:
1. In de Wulf, Dranouter
2. Troisgros, Roanne
3. Quique Dacosta, Dénia
4. 41 Degrees, Barcelona
5. Le Louis XV - Monte Carlo
6. Amador, Mannheim
7. Noma, Kopenhagen
8. Fat Duck, Bray
9. Astrance, Parijs
10. L'Arpège, Parijs


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raoul Dufy 1877 - 1953 was een Frans Fauvistisch kunstschilder

Raoul Dufy  1877 - 1953  was een Frans Fauvistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken

Raoul Dufy (Le Havre, 3 juni 1877 - Forcalquier, 23 maart 1953) was een Frans Fauvistisch kunstschilder, illustrator en decoratieschilder.


Dufy werkte vanaf zijn 14de als boekhouder bij een koffie-importeur in Le Havre. In 1895 ging hij naast dit werk in de avonduren lessen volgen van de schilder Charles Lhullier aan de École des Beaux-Arts in Le Havre. Hier ontmoette hij de schilder Emile-Othon Friesz. In 1900 won Dufy een beurs voor de École des Beaux Arts in Parijs, waar zijn vriend Friesz hem een jaar eerder in voor was gegaan.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Raoul-Dufy2-1.jpg?t=1286111842



Tussen de jaren 1905 en 1909 heeft het werk van Dufy een sterk Fauvistische invloed. Dit veranderde echter nadat hij in aanraking is gekomen met het werk van Cézanne. Hij ontwikkelde steeds meer een eigen stijl die na een flirt met het kubisme vaste vormen aannam vanaf 1920. Deze stijl wordt over het algemeen getypeerd als stenografisch en kleurrijk.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Raoul-Dufy-2.jpg?t=1286111913



In 1938 voltooide Dufy een van de grootste schilderwerken ter wereld op de Exposition Internationale in Parijs.

Dufy stierf in 1953 in het plaatsje Forcalquier en werd begraven op de begraafplaats van het klooster van Cimiez nabij Nice. Op deze begraafplaats werd eveneens Matisse begraven.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Raoul-Dufy6.jpg?t=1286111979


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 feiten die je nog over hagelbuien wist

8 feiten die je nog over hagelbuien wist

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/9/13/20140609092943/media_xll_6806758.jpg

Vlaanderen is al twee dagen in de ban van hagelstormen en maakt zich op voor nieuw onweer vanavond. Weerman Frank De Boosere verrijkt zijn volgers op Twitter met achtergrondweetjes over stormen en hagelbollen, zo onthulde hij vanochtend waarom sommige hagelbollen insecten bevatten. Een overzichtje van de interessantste weetjes over dit genadeloos natuurfenomeen.

- Heb je een insect in een hagelbol aangetroffen? Dat komt doordat het beestje zich heeft laten vangen door de plotse verticale luchtstromingen in een donderwolk.

- De gemiddelde hagelbol heeft een diameter van 5 tot 150 milimeter.

- Hagelstormen zijn eigenlijk geen storm geen op zich, maar een neveneffect van een veel groter onweer. Ze ontstaan in een donderwolk, die ook cumulonimbus genoemd worden.

- De grootste hagelstorm ooit werd vastgesteld in de Verenigde Staten in Aurora in 2003.

- Een andere grote storm trof het Indiase Roopkund in de 9de eeuw. Dit is tegelijkertijd een van de vroegst genoteerde hagelstormen.

- In het Amerikaanse Colorado bestaat er een hagelstormseizoen, dat van maart tot oktober duurt.

- Hagelstormen houden zelden langer dan 15 minuten huis. De gemiddelde duur is ongeveer 6 minuten.

- Volgens klimaatexperts moeten hagelbollen minstens een diameter van 1,9 centimeter hebben om ernstige en substantiële schade aan te richten. (br.hln)


» Reageer (0)
08-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De goedkoopste weg naar een groententuintje

De goedkoopste weg naar een groententuintje

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/16/12/20140606161006/media_xll_6802107.jpg

Wist je dat je verschillende groenten uit de supermarkt een nieuw leven kan geven als je ze niet meer nodig hebt? Met wat groene vingers en wat geduld heb je zo een nieuwe maaltijd op je bord. Femme.nl maakte een lijstje van recupereerbare groenten en praktische tips. Wij zetten alles even voor jou op een rij.

(Zoete) aardappel
Er blijven altijd wel een aantal aardappelen liggen in de zak. Als je de aardappel doormidden snijdt en hem daarna half onder water zet, zullen er kleine plantjes uitgroeien. Zet hem wel op een warme, vochtige plaats, zoals de vensterbank. Na een aantal weken kan je de plantjes voorzichtig van de aardappel halen en planten in een pot. Vanaf dan geldt: geef de eerste week elke dag water en daarna iedere week één dag minder.

Knoflook
Uit één teentje knoflook kan je een nieuw plantje laten groeien. Stop de grootste delen zo'n vijf centimeter onder de grond en bestrooi ze met compost, die je vochtig houdt.. Ook deze plantjes doen het goed in de zon. Als na een paar maanden de groene stengels boven de grond bruin kleuren, kan je de knoflook oogsten.

Lente-ui
Lente-uien zijn wat aan de duurdere kant, maar gelukkig kan je ook deze zelf verderkweken. Bewaar de uiteinden, zet die in een pot water en zet de pot vervolgens in de zon. Een nieuwe ui zal binnen de paar dagen beginnen groeien. Vergeet wel niet af en toe het water te verversen.

Basilicum
Basilicum kan je gemakkelijk in plantvorm in de supermarkt kopen, maar als hij zijn beste tijd gehad heeft, hoef je hem niet per se in de vuilbak te kieperen. Knip de bovenste twee centimeter van het plantje en haal de blaadjes eraf, behalve de bovenste twee. Het uiteinde van het miniplantje zet je vervolgens in water. Als de wortels wat aangedikt zijn, kan je hem opnieuw in een pot grond zetten.

Champignons
Om een voorraad champignons te kweken, heb je er maar ééntje nodig. Snij het steeltje eraf en plant het in twee centimeter natte, koele grond. Zet de pot op een donkere plaats en de nieuwe paddenstoelen schieten na een paar weken op.

Romeinse sla
Voor Romeinse sla geldt hetzelfde als voor de lente-ui: zet de onderkant in het water en ververs dat elke week. Uiteindelijk zal er een nieuw plantje tevoorschijn komen.

Ananas
Voor deze heb je iets meer geduld nodig. Draai voorzichtig de kruin van een gezonde ananas en haal er al het vruchtvlees af, want dat gaat rotten. Laat de kroon drogen en zet hem daarna in een bakje met water. Als er wortels groeien, kan je hem in vochtige grond zetten. Een drietal jaar later heb je een ananasplant in je tuin.

Citroengras en bleekselder
Ook bij deze pas je de techniek van de lente-ui toe: zet de uiteinden van de stengels onder water. Als er wortels zijn, kan je ze in een pot grond zetten.

Uien
Als je de achterkant van een ui snijdt (de wortel), en deze een paar dagen laat drogen, kan je hem daarna in een pot met natte grond zetten op een donkere plek. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft.

Gember
Als je kookt met gember, heb je meestal al genoeg met een klompje. Jammer genoeg kan je in de supermarkt vaak alleen een flinke hoeveelheid kopen. Bewaar de overschot tot er kleine groene stipjes verschijnen. Snij hem dan in stukken en stop ze onder een laagje grond. Dek de pot af met folie, of zet hem in een serre. Na een paar weken zie je plantjes verschijnen, en een paar maanden later kan je de wortels oogsten.

Voor het bijhorende beeldmateriaal kan je terecht op Femme.nl. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier verrassende oorzaken van een slechte adem

Vier verrassende oorzaken van een slechte adem

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/13/4/20140606171728/media_xll_6802189.jpg

Dat we 's ochtends soms last hebben van een slechte adem, is niet verwonderlijk. Het kwaaltje kunnen we dan ook snel wegwerken door onze tanden te poesten of te flossen. Toch zijn er ook heel wat voedingsmiddelen die overdag een onaangename mondgeur kunnen opwekken. Kom niet voor verrassingen te staan en lees hier welke producten negatief zijn voor je adem. Alcohol
Sommige zullen het niet graag horen maar dat glaasje vloeibaar plezier kan je weldegelijk een slechte adem geven. De reden waarom je na een nachtje stappen zo vaak naar het toilet moet, is ook oorzaak van je onfrisse adem. Alcohol is namelijk een diureticum, een vochtafdrijvend middel. Het zuigt dus niet enkel water uit je hersenen en lichaam maar ook uit je mond waardoor er minder speeksel wordt aangemaakt. Resultaat? De bacteriën krijgen vrij spel, met als gevolg een stinkende adem. Af en toe een glas water tussen twee rondjes drinken, kan het kwaaltje wel verzachten. Bovendien zal je zo minder snel last hebben van die vervelende kater.

Muntjes
Als we de reclames mogen geloven, is een muntje het enige dat tussen jou en de beste zoensessie van je leven staat. Hoewel de reclame duidelijk overdrijft, blijft het toch raar dat die frisse naar munt ruikende snoepjes je niet aan een zuivere adem helpen. De muntjes bevatten dan ook heel vaak suikers, de ideale voedingsstof voor bacteriën. De kleine beestjes in onze mond geven zwavelverbindingen vrij terwijl ze van de suikers smullen. Wie toch graag een muntje eet, gaat beter voor een suikervrije variant. Die blijven nog altijd slechte maskeerders, maar maken je adem niet nog erger.

Vlees
Af en toe een goed stuk vlees eten, geeft je niet meteen kans op een 'muffe' adem. Dat gebeurt echter wel wanneer je te veel eiwitten consumeert. Als je lichaam een overdosis eiwit binnenkrijgt, reageert het door eiwit af te breken in koolhydraten om ons van extra energie te voorzien. Leuk, was het niet dat er tijdens het proces ook ammoniak vrijkomt.

Gedroogd fruit
Ook gedroogd fruit is een verrassende oorzaak van een onaangenaam geurtje: het bevat niet alleen veel suiker maar ook niet-oplosbare cellulosevezels. Die vezels irriteren vaak je maag en laten een zure oplossing ontstaan, waar ook je adem onder lijdt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postzegel uit 1856 moet miljoenen dollars opbrengen

Postzegel uit 1856 moet miljoenen dollars opbrengen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/17/2/10/20140608043443/media_xll_6805000.jpg

Een postzegel uit de negentiende eeuw gaat op 17 juni in New York mogelijk voor meer dan 10 miljoen dollar onder de hamer. De 'One-Cent Magenta' uit Brits-Guiana (vandaag Guyana) wordt beschouwd als de meest kostbare postzegel ter wereld, aldus veilinghuis Sotheby's.

De "One-Cent Magenta" werd in 1873 teruggevonden door een 12-jarige jongen, die de zegel verkocht voor 6 shilling, vandaag ongeveer 1 euro. In 1935 was de zegel al 40.000 dollar (29.000 euro) waard, in 1980 werd hij verkocht voor 935.000 dollar (685.000 euro). Vandaag zou de zegel 10 tot 20 miljoen dollar (7,3 tot 14,7 miljoen euro) waard zijn.

De zegel werd in 1856 gedrukt door een krantenuitgever in Brits-Guiana, omdat het lokale postkantoor geen zegels uit Londen meer in voorraad had. De verantwoordelijke van de post was echter niet tevreden over de kwaliteit van de zegel en vreesde bovendien dat hij zou worden nagemaakt. Hij vroeg daarom aan de postbeambten om elke zegel te paraferen om zo fraude tegen te gaan, aldus Kenmore Stamp Company in de krant Washington Post.

Die initialen en zijn achthoekige vorm en zwarte letters op magenta, maken de zegel uniek. Er staat bovendien een driemaster op en het motto van de kolonie: we geven en verwachten iets in de plaats.

Indien de voorspelling van Sotheby's klopt, zou de "One-cent Magenta" de duurste postzegel zijn die ooit verkocht werd op een veiling. Het record staat momenteel op naam van de Zweedse "Treskilling Yellow", die onder de hamer ging voor 2,3 miljoen dollar (1,7 miljoen euro). (br.hln)


» Reageer (0)
07-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero - Wonderful Life

Zucchero - Wonderful Life

Klik op de foto om hem te beluisteren





Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinksenfoor op Antwerpse Zuiderdokken afgetrapt

Sinksenfoor op Antwerpse Zuiderdokken afgetrapt

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/3/14/20140607183124/media_xll_6804134.jpg

In Antwerpen is vandaag het officiële startschot gegeven van de jaarlijkse Sinksenfoor. Dit jaar gaat die nog een vermoedelijk laatste keer door op de Gedempte Zuiderdokken, waar de kermis vanaf volgend jaar een thuis zal vinden blijft vooralsnog onduidelijk. De foorkramers hopen naar eigen zeggen nog steeds dat de lopende gesprekken daarover met de stad uiteindelijk een goede oplossing voor de Antwerpenaar zal opleveren.

Sinds enkele omwonenden van de Zuiderdokken vorig jaar met succes een gerechtelijke procedure aanspanden tegen het stadsbestuur over de bestemming van het plein, en dat stadsbestuur vervolgens een akkoord sloot met de klagers, staat het nagenoeg vast dat de Sinksenfoor vanaf 2015 elders moet plaatsvinden. De stad stelde na een onderzoek de site Spoor Oost voor, een voormalig rangeerstation in Borgerhout, maar heel wat buurtbewoners aldaar en foorkramers zien dat niet zitten.

De foorkramers gingen enkele maanden geleden zelfs zo ver in hun protest dat ze de Antwerpse Singel een halve dag blokkeerden met hun kermiswagens. Dat kwam hen op hun beurt op een storm van kritiek te staan. Om het goed te maken, hebben ze woensdag 18 juni uitgeroepen tot een soort compensatiedag waarop alle attracties toegankelijk zullen zijn voor de kortingsprijs van 2 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bepaalt je blaas je leven?

Bepaalt je blaas je leven? 

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/0/10/20140606113542/media_xll_6801190.jpg

Een overactieve blaas kan je het leven al snel zuur maken. 's Nachts opstaan, opeens erg dringend moeten plassen of enkele druppels verliezen, het is gewoonweg niet aangenaam. Laat je blaas dan ook je leven niet langer dicteren, lees hier enkele tips om het probleem aan te pakken.

Een overactieve blaas kan heel wat oorzaken hebben, die verschillen van man tot vrouw. Dames ondervinden vaak problemen door een infectie van de urineweg, niet-kwaadaardige gezwellen op de baarmoeder, blaasontstekingen of het verzwakken van de bekkenbodemspieren. Bij mannen ontstaat het ongemak dan weer door een vergrote prostaat, blaaskanker, blaasstenen of een infectie van het urinair stelsel.

Tips
Eerst en vooral zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen om het probleem te verhelpen. Vooral het bezuinigen op alcohol en cafeïne is essentieel. Zonder het te weten kunnen deze stoffen de blaas aanzetten tot overproductie door de blaaswand te laten ontsteken. Bij een algemene gezonde levensstijl hoort ook een 'normaal' gewicht. Zeker wie problemen heeft bij het plassen, kan proberen om extra kilo's te verliezen: minder buikvet zorgt namelijk voor minder druk op de blaas.

Bekkenbodem
Daarnaast kunnen sterke bekkenbodemspieren de oplossing tegen urineverlies zijn. Leer jezelf hoe je de bekkenbodemspieren kan aanspannen en ontspannen. Dit soort oefening is bovendien altijd en overal uitvoerbaar, zonder dat mensen in je naaste omgeving er weet van hebben. Ook op het toilet kan je de training verderzetten. Probeer tijdens het plassen een aantal keer te stoppen tot je drang volledig verdwenen is.

Hydratatie
Mensen die last hebben van incontinentie, of een andere vorm van blaasproblemen, hebben vaak de reflex om minder te drinken. Minder vochtinname betekent minder plassen, niet? Neen. Het is niet alleen erg ongezond, waardoor je bijkomende nierproblemen kan krijgen, maar ook de blaas gaat hierdoor verder achteruit. Uit onderzoek blijkt dat regelmatige vochtinname, verspreid over de dag, goed is voor een overactieve blaas. Het zou namelijk de capaciteit van de blaas vergroten en ook de reactie van de blaaswand verbeteren, waardoor je minder frequent naar het toilet moet.

Advies
Als het kwaaltje met bovenstaande tips nog niet verdwenen is, raadpleeg je best een dokter alvorens een uroloog op te zoeken. Zo kan uitgesloten worden of een bepaalde ziekte, zoals diabetes, de problemen veroorzaakt en kan er medicatie op maat voorgeschreven worden. Wanneer dit geen uitweg biedt, kan je langsgaan bij een internist. Die zal vooral de verandering in je urinepatroon onderzoeken. Meestal wordt er ook gekozen voor een urinestaal om na te gaan wat er aan de hand is, vooral infecties zijn goed op te sporen via de urine.

Stapje verder
Ook een cytologisch onderzoek behoort vaak tot de routine, via deze weg wordt er vooral gekeken of een kankergezwel de oorzaak is van het ongemak. Met een cystoscopie wordt je urinebuis dan weer onder de loep genomen en wordt er vooral op het slijmvlies van de blaas en de prostaat gelet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde maakt echt blind (maar dat is net goed voor je relatie)

Liefde maakt echt blind (maar dat is net goed voor je relatie)

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/16/2/20140606144615/media_xll_6801767.jpg

Het ziet er naar uit dat verliefdheid ons echt blind maakt voor de negatieve kantjes van je partner. Maar dat is net goed als je wil dat je relatie blijft duren. Volgens psychologen is je partner op een voetstuk plaatsen net de sleutel tot een goed huwelijk.

Professor Viren Swami aan de universiteit van Westminster in Londen legt dit fenomeen uit: "Wanneer je verliefd bent, idealiseer je de persoon waar je van houdt. Je schat je partner aantrekkelijker in. Verliefde mensen hebben de neigng te denken dat hun geliefde mooier is dan zijzelf. Dit fenomeen is erg belangrijk in de evolutionaire psychologie, je denkt hierdoor dat je goed bezig bent. Je zelfvertrouwen krijgt namelijk een boost als je met iemand samen bent die je ontzettend aantrekkelijk vindt. Het maakt je blij en zelfzekerder."

Als je je partner niet op een voetstuk zet, dan is er waarschijnlijk iets mis in je relatie. Onderzoekers kunnen inschatten hoe stabiel een relatie is door te kijken in welke mate geliefden hun partners idealiseren. Dit is ook een indicator van hoeveel liefde er is in een relatie", aldus Swami.

Mensen idealiseren hun nieuwe geliefde het meest in de eerste drie maanden van een relatie. Het effect ervan blijft wel nog lang nazinderen. Psychologen noemen dit het aura-effect. Dit betekent dat wanneer je iemand leuk vindt die ook lichamelijk aantrekkelijker voor je wordt.

De theorie van professor Swami wordt ondersteund door een Nederlandse studie uit 2011 dat 70 koppels vroeg om hun eigen uiterlijk en dat van anderen te beoordelen op basis van hun uiterlijk. Daaruit bleek dat mensen in een relatie een hogere score van hun partner kregen.  

De onderzoekers concludeerden dat partners elkaars troeven ophemelen en de negatieve kantjes negeren. Hierdoor lijkt hun relatie aantrekkelijker en stabiliseert dit hun band op lange termijn. Deze vorm van positivisme biedt een gevoel van zekerheid. Andere potentiële partners lijken zo minder aantrekkelijk, want de band tussen geliefden sterker maakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haddaway - What Is Love

Haddaway - What Is Love

Klik op de foto om hem te beluisteren





Haddaway, echte naam Nestor Alexander Haddaway (Trinidad, 9 januari 1965) is een zanger uit oorspronkelijk Trinidad en Tobago, die in de eerste helft van de jaren 90 van de 20e eeuw enkele grote hits scoorde. Zijn bekendste hit What is love haalde in veel landen, waaronder Nederland, de nummer 1-positie.

Haddaway werd geboren in Trinidad & Tobago als zoon van een Nederlandse zeebioloog en een lokale verpleegster, maar groeide op in de Verenigde Staten. Als kind was hij extreem verlegen en had hij last van stotteren. Hij studeerde Marketing en Beleid aan de universiteit van Washington D.C. Na zijn studie vertrok hij in 1987 naar Keulen, waar hij nog enige tijd professioneel American-footballspeler was voor de Cologne Crocodiles. De belangrijkste reden voor hem om naar Keulen te vertrekken was echter om een carrière in de muziek en de dans te beginnen.

In 1993 scoorde hij zijn eerste hit met What is Love. Dit nummer was oorspronkelijk geschreven als een ballad, maar werd door Haddaway in de dance-uitvoering een grote hit. Zijn latere hit Life #3 klonk ongeveer hetzelfde als What is love en werd ook een grote hit. I Miss You en Rock My Heart volgden.

In de jaren die volgden bracht hij nog diverse albums en singles uit, die echter niet meer zo succesvol waren als zijn eerste twee hits. In 2003 werd What is love geremixt en opnieuw uitgebracht.

In 2005 volgden de single Spaceman en het album Pop Splits. In totaal verkocht Haddaway wereldwijd meer dan 20 miljoen cd's.

Haddaway is behalve zanger en danser ook stylist en choreograaf. Hij heeft ook een eigen modebedrijf: Energy.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!